| 2/1/2019 11:07 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 11:07:26 |
| בס"ד
שלום,כלפני שנתיים רכשתי מכשיר סמארטפון מדגם SAMSUNG ממשווק מורשה כשהמכשיר מיוצג כנגד מים וכך רשום גם על האריזה של המכשיר וגם מיוצג באתר הרשמי של החברה עצמה. בטיול משפחתי באחד מנהרות הצפון השתמשתי במכשיר לצורך צילומים במים ולצערי אחרי פחות משעה המכשיר נוזק. בבדיקה שנערכה ע"י המשווק, נמצא שנכנסו למכשיר כמויות גדולות של מים. המכשיר הושבת ואין אפשרות לתקנו כלל. טוען המשווק שאין לו כל אחריות על נזקי המים שהרי הוא מחתים את הלקוח בשעת הרכישה על כתב אחריות שאין להם אחריות על כך. האם ניתן לתבוע את המשווק או את החברה על כך.
בתודה מראש | |
|
|
|
| 2/1/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 13:46:34 |
| שלום רב רחמים,
האם יש ברשותך את האריזה בו מצוין כי המכשיר שנרכש הינו נגד מים?
אם כן, אני, מציעה כי יש לפנות אל החברה ממנה נרכש המוצר בצירוף האריזה. | |
|
|
|
| 2/1/2019 14:03 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 14:03:02 |
| | בוודאי, אבל הם מסרבים לקבל אחריות על עצמם. | |
|
|
|
| 2/1/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 14:07:11 |
| אם העסקה בוצעה לפני שנתיים מתי נגרם הנזק?
| |
|
|
|
| 2/1/2019 14:35 |
רחמים |
 | |
|
| 3/1/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 09:49:06 |
| אם כך, מדוע אתה פונה כעת?
בכל מקרה, מדובר במחלוקת עובדתית שרק בית המשפט רשאי להכריע.
| |
|
|
|
| 3/1/2019 10:34 |
רחמים |
 | |
|
| 3/1/2019 12:50 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 12:50:23 |
| | ואת מי אני תובע, את המשווק או את החברה או את שניהם? | |
|
|
|
| 4/1/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 09:03:00 |
| רחמים שלום רב,
המחלוקת העובדתית נובעת מכך שלעוסק ישנה חתימה של הצרכן לפיה הוא אינו נושא באחריות על נז'י מים, וזאילו הצרכן טוען כי נמסר לו מידע שונה, לפיו המכשיר עמיד בפני פגעי מים.
במקרה כזה של טענות סותרות ואין הוכחה חד משמעית להטעיה, רק בית המשפט רשאי להכריע מהן מחויבויות העוסק.
לגבי עילת התביעה, העילה תהיה כנגד בית העסק שביצע את המכירה וביצע את ההטעיה בפועל.
| |
|
|
|
| 6/1/2019 11:51 |
רחמים |
 | | מחבר: | רחמים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:51:36 |
| אין מחלוקת שיש בידי בית עסק חתימה של הלקוח שחתם על סעיף הזה, אולם המכשיר מוכר בפרסומות ענק של החברה (לא בית העסק) שהוא נגד מים וגם כתוב כך על האריזה, ואחד הסיבות שהלקוח קונה מכשיר כזה בגין זה. השאלה היא שבמקרה שבית עסק לא מגלה את הנתון הזה, את זה שהמכשיר הוא נגד מים ולא את זה שאין אחריות על נזקי מים במפורש, והמכשיר מוכר שהוא נגד מים, האם זה נחשב כהטעיה ועדיין יש מקום לתביעה כנגד בית העסק?
ועוד, למה אין עילת תביעה כנגד החברה עצמה? | |
|
|
|
| 3/1/2019 12:28 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 12:28:17 |
| לפני כחודש הבחנתי בריח של גז בדירתי. מיד דיווחתי לחברת פזגז, שהגיעו באותו וקבעו כי ישנה דליפת ויש להחליף את כל הצינור שיוצא ממונה הגז ועד לדירתי בקומה שלישית. הוסבר לי תיקון זה הוא האחריותי עיוון שהוא מעבר למונה.
בנוסף חשבון הגז בחודשים אלה (שבהם הדירה היתה ריקה לגמרי) יצא מעל 1000 שקל לתקופה של בערך 3 חודשים. (הדירה שלי מושכרת ובחודשים אלה לא גר שום דייר בדירה)
ניסיתי לבקש הנחה גם ע התיקון (שעלה 900 שח ו ) וגם על החוב שנגרם כולו עקב הדליפה (בערך 1100 שח)
על כל הסכום (2000 שח) ניתנה לי הנחה של 300 שח.
האם האחריות להתקנת צינור גז חדש היא עליי ולא של חברת פזגז?
האם פזגז במצב של דליפה לא אמורה לפצות אותי בצורה יותר משמעותית?
| |
|
|
|
| 6/1/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:35:17 |
| שלום וברכה תומר,
יש ממש בטענות חברת הגז, הן באשר לאחריות על תיקון מקטע הצינור המאוזכר בפנייתך, וכן באשר לתשלום החוב בגין הגז. יחד עם זאת, יש לנסות לבוא בדברים עם חברת הגז, בעיקר על רקע התחרות בשוק הגז. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:00 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:00:10 |
| שלום.
נרשמתי לחדר כושר לפני מספר חודשים, למנוי של 12 חודשים. לאחר תקופה של יותר מ3 חודשים ופחות מ6 חודשים, ביקשתי לבטל את המנוי. לאחר הביטול ראיתי שאני עדיין מחוייב, ומנהל חדר הכושר הסביר לי כך:
המנוי לחדר הכושר הוא עסקה אחת שאני משלם ב12 תשלומים (להבדיל כנראה ממנוי חודשי). ברגע שביקשתי לבטל את המנוי היה צריך להפוך את המנוי שלי למנוי חצי שנתי (שהוא יקר יותר ברמת התשלום החודשי). כעת אני משלם עד להשלמת התשלומים למנוי החצי שנתי. האם ההסדר הזה חוקי לפי התיקון מ2014? אם לא, כיצד היה עליו לפעול?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:19 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:19:11 |
| האזנתי שוב לשיחה עם מנהל חדר הכושר, וכרגע לא כל כך ברור לי מה הוא טען בה, כלומר יש אפשרות נוספת לגבי החיובים הממשיכים, אני לא יודע מה מהן קורה כרגע ולכן אשמח אם תתייחסו לשתי האפשרויות הקיימות:
1. כמו שרשמתי בהודעה הראשונה: המנוי עודכן לחצי שנתי וכעת אני משלם עד סוף התקופה;
2. המנוי קוצר לחצי שנתי ואני משלים כעת את התשלום על החודשים שלפני הביטול × תעריף חודשי לפי מנוי חצי שנתי (שהרי שילמתי עד כה רק לפי תעריף שנתי).
השאלה היא אם כן - האם מה שחדר הכושר היה צריך לעשות זה פשוט לבטל את המנוי במקום ולחשב כל פיצוי או תשלום כלשהם שאני חייב להם על סמך מחיר חודשי של מנוי שנתי ותו לא?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:54:51 |
| תומר שלום רב,
על פניו, התנהלות מכון הכושר אינה תקינה:
הוראות הסעיף קובעות כי בעת ביטול במהלך השליש השני של תקופת המנוי דמי הביטול יהיו 20% מעלות המנוי השנתי הכוללת (לדג', במקרה של תשלום חודשי בסך של 100 ש"ח, תעמוד העלות השנתית על 1200 ש"ח, ודמי הביטול יהיו 240 ש"ח) והביטול יכנס לתוקפו בתוך 30 יום ממתן ההודעה.
החיובים יוספקו, ויגבה רק התשלום בגין דמי הביטול.
האפשרות השניה היא סיטואציה בה לצרכן הייתה אפשרות לרכישת מנוי חודשי ללא תקופת התחייבות, בעלות יקרה יותר, ואז יכול העוסק לגבות את ההפרש בין התשלומים, לפי הנמוך מביניהם.
בכל מקרה, ההתנהלות כאמור לעיל אינה תואמת את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 5/1/2019 00:33 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 00:33:18 |
| היי סגרתי ספא למספר אנשים וביקשנו מבעל הספא רישיון עסק והעסק שלח לנו. באותו יום שהיינו צריכים ללכת התגלה כמה שעות לפני ההגעה שלמקום אין רישיון עסק ובעצם הוא משתמש בהיתר זמני במלון שבו הוא נמצא שבכלל לא מדבר על הספא כי הספא הוא עסק בפני עצמו שילמנו מקדמה עבור הגעה למקום
האם אני זכאית לקבל את המקדמה בחזרה? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:19:19 |
| אמיר שלום רב,
היה והספא פועל בניגוד לחוק באופן מובהק, אזי במקרה כזה אתם רשאים לבטל את העסקה שכן מדובר לכאורה, בהתקשרות בחוזה בלתי חוקי.
אך היה וישנו היתר זמני או שניתנה אורה כלשהי על ידי הרשות המקומית, אז במקרה כזה לא ניתן יהיה לבטל את העסקה בעילה של העדר חוקיות. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:45 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:45:09 |
| ובמידה האישור היתר הזמני פג תוקף בסוף שנת 2018 והאירוע היה צריך להיות ב 3/1/19
האם עדיין ניתן לבטל את העסקה? | |
|
|
|
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:45:10 |
| ובמידה האישור היתר הזמני פג תוקף בסוף שנת 2018 והאירוע היה צריך להיות ב 3/1/19
|
|
|
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:45:14 |
|
|
|
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:45:15 |
|
|
|
| 6/1/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:47:57 |
| מדובר בתנאים לרשיון עסק, שאינם מצויים בתחום המומחיות של המועצה, ועל כן איני יכולה להשיב באופן חד משמעי, שכן ייתכן ובמקרים מסוימים ניתנת אורכה להסדרת הרישיון לאחר פקיעתו, או תנאי אחר המאפשר המשך הפעלת בית העסק.
יש לבחון מול הרשות האם בעת פקיעת תוקף הרישיון העסקה למעשה פועל ללא רישיון ומפעיל את שירותיו באופן בלתי חוקי.
היה והרשות תאשר שאלו הם פני הדברים, ניתן יהיה לבטל את ההסכם כאמור. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:01 |
יעלי |
 | | מחבר: | יעלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:01:22 |
| | קנינו מכונת כביסה דרך אתר אינטרנט והובטח שהמכונה תגיע תוך שבעה ימי עסקים, לאחר שבוע כשאף אחד לא פנה אלינו פניתי לחברה ונאמר לי שהדגם כרגע לא במלאי, הוצע לי דגם חלופי(שלא זהה למכונה שרצינו) או לחכות שבוע נוסף למכונה שהזמנו. החלטנו לחכות שבוע נוסף, כשפניתי אחרי שבוע נאמר שיש עיכוב במכס וייקח עוד מספר ימים עד שהמכונה תגיע. בשלב זה הובטח לנו פיצוי מהחברה ולכן בחרנו שלא לבטל את העיסקה ולחכות עוד מספר ימים, המכונה הגיעה לבסוף אחרי עיכוב נוסף של ההובלה כחודש לאחר ההזמנה שלנו (חודש שבו היינו ללא מכונת כביסה, בו נאלצנו לנסוע לחברים כדי לכבס קצת מערמות הכביסה הרבות שהצטברו בביתנו). מאז עבר כבר למעלה מחודש נוסף ועדיין לא קיבלנו את הפיצויי שהובטח לנו, מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:45:53 |
| יעל שלום רב,
מכיון שמדובר בקבלת פיצוי שלא במסגרת חוק הגנת הצרכן, הרי שאין הוראות דין הנוגעות למועד מתן הפיצוי.
מומלץ לדאוג לתיעוד ההתחיבויות ולעביר לבית העסק פנייה בכתב הכוללת את השתלשלות העניינים וכן את ההתחיבות לפיצוי ולציין כי אי מתן הפיצוי בתוך זמן סביר מהווה הפרה של ההסכמות בין הצדדים והטעיה לגבי תנאי העסקה ועלולה לחשוף את בית העסק לתביעת פיצויים בגין כל נזק שנגרם לכם בפועל. | |
|
|
|
| 6/1/2019 08:51 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 08:51:55 |
| היי,
נרשמתי לקורס חדר כושר בספטמבר 18, הקורס התחיל בנובמבר 18 וביצעתי את העסקה ב-6 תשלומים.
לאחר המפגש השלישי החלטתי שאני רוצה לבטל את העסקה. לפי התקנון של המכללה אני צריך לשלם קנס של 25% דמי ביטול אך בתקנון לא רשום תוך כמה זמן אני אמור לקבל את הכסף.
הבעלים של המכללה התחייב שהוא יחזיר לי את הכסף עד ה-10.1 ולפי התקנון יש החזר עד 60 יום , קיבלתי את התקנון ולא רשום את זה שם יש התייחסות רק לנושא של ה-25% דמי ביטול כחלק מביטול עד 30 יום מתחילת הקורס.
הבעלים הבטיח להחזיר לי את הכסף עד ה-10.1 של התשלומים שירדו באשראי ושל התשלומים שנשארו הוא יזכה אותי כנגד חיוב.
אני מרגיש שאין לי עם מי לדבר מול העסק,בעל העסק עושה טובה שהוא עונה ורק מבטיח שאקבל את התשלום.
במידה והכסף לא מוחזר לי עד ה-10.1 מה ניתן לעשות ? מה אומר החוק ?
אשמח לסיוע | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:43:56 |
| צביקה שלום רב,
מכיון שמדובר בביטול עסקה והחזר שלא במסגרת חוק הגנת הצרכן, הרי שאין הוראות דין הנוגעות למועד הדבת הכספים.
מומלץ לדאוג לתיעוד ההתחיבויות ולעביר לבית העסק פנייה בכתב הכוללת את השתלשלות העניינים וכן את ההתחיבות להשבת הכספים ולציין כי אי השבתם בתוך זמן סביר מהווה הפרה של הסכם ההתקשרות ועלולה לחשוף את בית העסק לתביעת פיצויים בגין כל נזק שיגרם. | |
|
|
|
| 5/1/2019 20:00 |
ע.פ. |
 | | מחבר: | ע.פ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 20:00:29 |
| שלום רב,
הצטרפתי לפרסום העסק שלי דרך אחת החברות המבילות בשוק בתחום הפרסום והשיווק. רכשתי מהם חבילת פרסום לשנה ואינני שבעת רצון מתוצאות הפרסום. האם יש דרך לבטל (אולי בתשלום קנס כלשהו) או שעלי להמשיך לשלם לאורך כל שנת ההתחייבות? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:41:54 |
| שלום רב,
מכיון שמדובר בהתקשרות בין שני בעלי עסקים, הרי שהוראות חוק הגנת הצרכן אינן חלות על מקרה זה, אלה יחולו הוראות חוק החוזים.
מכאן שכל תנאי ההתקשרות והביטול יעשו בהתאם לחוזה שנכרת על ידי הצדדים. | |
|
|
|
| 5/1/2019 20:00 |
ע.פ. |
 | | מחבר: | ע.פ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 20:00:20 |
| שלום רב,
הצטרפתי לפרסום העסק שלי דרך אחת החברות המבילות בשוק בתחום הפרסום והשיווק. רכשתי מהם חבילת פרסום לשנה ואינני שבעת רצון מתוצאות הפרסום. האם יש דרך לבטל (אולי בתשלום קנס כלשהו) או שעלי להמשיך לשלם לאורך כל שנת ההתחייבות? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:41:23 |
| שלום רב,
מכיון שמדובר בהתקשרות בין שני בעלי עסקים, הרי שהוראות חוק הגנת הצרכן אינן חלות על מקרה זה, אלה יחולו הוראות חוק החוזים.
מכאן שכל תנאי ההתקשרות והביטול יעשו בהתאם לחוזה שנכרת על ידי הצדדים. | |
|
|
|
| 5/1/2019 19:56 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 19:56:15 |
| הוזמן טכנאי לחיבור אינרטנט שנותק בטעות ע"י החברה, הזמנת הטכנאי היתה ליום שישי בין השעות 10:00-12:00 בשעה 11:30 הטכנאי התקשר מוודא שיש מישהו בבית ואומר שכבר מגיע.
בשעה 12:15 מתקשרים מהחברה שואלים אותי האם אני בטוח שאני מחובר דרכם אומר להם שכן חוברתי לפני חודשיים ע"י החברה פשוט ניתקו אותי,אמרו שיחזרו אליי.
בשעה 12:40 אני הלקוח יוזם שיחה עם הטכנאי ושואל אותו מה קורה למה הוא לא בא עונה שלא יכול להגיע כי הקריאת השירות לא תקינה מחכה שהחברה תעדכן לו את הקריאה.
בשעה 13:15 מגיע הטכנאי לביתי אני הלקוח מעדכן אותו שישים לב לשעה שהגיע, אומר הטכנאי בכעס כי גם ככה החברה דפקה אותו והוא מחכה יותר מ-40 דקות לעדכון הקריאה...נענה בתשובה ע"י הלקוח כי גם אני הלקוח ממתין לקריאת שירות המון זמן ושוב מדגיש לו לשעה שהוא הגיע,הטכנאי מגיב בצורה שאומר "רוצה שאבדוק את התקלה או רוצה שאלך",נענה בתשובה ע"י הלקוח שלא הבאתי אותו בכוח רוצה ללכת שילך.
הטכנאי עזב טרק את הדלק והלך למרות שניסנו להסביר לו שאנחנו מחכים לו הרבה זמן.
בוצעה התקשרות לחברה בשעה 13:20 נאמר לה על התנהלות הטכנאי וביקשתי שיחזור הטכנאי או יגיע טכנאי אחר אחרת עם יחרוג מעבר ל-3 שעות עיכוב הגעה טכנאי אדרוש פיצוי כספי על אי הגעת טכנאי ע"פ חוק ומבחינתי לא חיכתי סתם בבית
החברה לא רצתה לשלוח את הטכנאי שהיה או טכנאי אחר מכיוון שמדובר ביום שישי...וקבעה איתי הגעת טכנאי למועד אחר.
האם ע"פ המקרה זכאי לדרוש מהחברה פיצוי על אי הגעת טכנאי? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:40:10 |
| איציק שלום רב,
המקרה המתואר מעלה אינו חוסה לכאורה, תחת הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") שכן הוראות הסעיף דורשות אך ורק הגעה של הטכנאי לבית הצרכן ולא ביצוע התיקון עצמו, וכן אינן נוגעות להתנהלות הכוללת אל מול הטכנאי.
בנוסף, הפיצוי על פי הוראות הדין מגיע רק כאשר האיחור הנו איחור של למעלה משעתיים מעבר לשעה האחרונה שתואמה, כלומר, החל מהשעה 14:00.
בנסיבות אלו, הפיצוי יכול להתגבש באמצעות דיני הנזיקין הכללים, היה ותבססו טענה להתנהלות רשלנית מצד בית העסק וכן תוכלו להצביע מהו הנזק הכלכלי שנגרם לכם בעקבות התנהלות זו. | |
|
|
|
| 5/1/2019 19:56 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 19:56:10 |
| הוזמן טכנאי לחיבור אינרטנט שנותק בטעות ע"י החברה, הזמנת הטכנאי היתה ליום שישי בין השעות 10:00-12:00 בשעה 11:30 הטכנאי התקשר מוודא שיש מישהו בבית ואומר שכבר מגיע.
בשעה 12:15 מתקשרים מהחברה שואלים אותי האם אני בטוח שאני מחובר דרכם אומר להם שכן חוברתי לפני חודשיים ע"י החברה פשוט ניתקו אותי,אמרו שיחזרו אליי.
בשעה 12:40 אני הלקוח יוזם שיחה עם הטכנאי ושואל אותו מה קורה למה הוא לא בא עונה שלא יכול להגיע כי הקריאת השירות לא תקינה מחכה שהחברה תעדכן לו את הקריאה.
בשעה 13:15 מגיע הטכנאי לביתי אני הלקוח מעדכן אותו שישים לב לשעה שהגיע, אומר הטכנאי בכעס כי גם ככה החברה דפקה אותו והוא מחכה יותר מ-40 דקות לעדכון הקריאה...נענה בתשובה ע"י הלקוח כי גם אני הלקוח ממתין לקריאת שירות המון זמן ושוב מדגיש לו לשעה שהוא הגיע,הטכנאי מגיב בצורה שאומר "רוצה שאבדוק את התקלה או רוצה שאלך",נענה בתשובה ע"י הלקוח שלא הבאתי אותו בכוח רוצה ללכת שילך.
הטכנאי עזב טרק את הדלק והלך למרות שניסנו להסביר לו שאנחנו מחכים לו הרבה זמן.
בוצעה התקשרות לחברה בשעה 13:20 נאמר לה על התנהלות הטכנאי וביקשתי שיחזור הטכנאי או יגיע טכנאי אחר אחרת עם יחרוג מעבר ל-3 שעות עיכוב הגעה טכנאי אדרוש פיצוי כספי על אי הגעת טכנאי ע"פ חוק ומבחינתי לא חיכתי סתם בבית
החברה לא רצתה לשלוח את הטכנאי שהיה או טכנאי אחר מכיוון שמדובר ביום שישי...וקבעה איתי הגעת טכנאי למועד אחר.
האם ע"פ המקרה זכאי לדרוש מהחברה פיצוי על אי הגעת טכנאי? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:39:49 |
| איציק שלום רב,
המקרה המתואר מעלה אינו חוסה לכאורה, תחת הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") שכן הוראות הסעיף דורשות אך ורק הגעה של הטכנאי לבית הצרכן ולא ביצוע התיקון עצמו, וכן אינן נוגעות להתנהלות הכוללת אל מול הטכנאי.
בנוסף, הפיצוי על פי הוראות הדין מגיע רק כאשר האיחור הנו איחור של למעלה משעתיים מעבר לשעה האחרונה שתואמה, כלומר, החל מהשעה 14:00.
בנסיבות אלו, הפיצוי יכול להתגבש באמצעות דיני הנזיקין הכללים, היה ותבססו טענה להתנהלות רשלנית מצד בית העסק וכן תוכלו להצביע מהו הנזק הכלכלי שנגרם לכם בעקבות התנהלות זו. | |
|
|
|
| 5/1/2019 15:24 |
hahama09@gmail.com |
 | | מחבר: | hahama09@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 15:24:31 |
| לכבוד מנכ"ל המועצה, ג'וש גולדשמיד
לפני כ-12 יום קיבלתי הודעת SMS לפיה כרטיס האשראי שלי חסום בצירוף מס' טלפון של שירות לקוחות להמשך בירור. בפנייה לשירות לקוחות לבירור נאמר לי שמדובר בדרישת חברת BDI מהם.
בפנייה לחברת BDI נאמר כי חברת האשראי זו שפנתה אליהם לקבלת דו"ח ומיד הועברה פנייה בכתב לפניות הציבור בחברת האשראי לאומי קארד לקבלת הסבר לטלטלה ללא כל הצדקה וחיכיתי למענה. עברו ימים לא הייתה תגובה.
בשיחה עם מוקד שירות לקוחות נאמר שאין אפשרות להעביר שיחה לפניות הציבור ויש להמתין לתגובה בכתב בסבלנות ועד לעצם היום אין תגובה ולא ברור לי מה גורל הוראות הקבע שאמורים להיפרע בשבוע זה.
האם חברת האשראי רשאית ללא כל הצדקה לחסום כרטיס אשראי שמשך שנים היה פעיל בלי שפעם אחת לא כובד חיוב ששולם אתו או הייתה אתו כל בעייה במשך השנים הרבות ? בנוסף, להתעלמות מפניות ולטענת שירות לקוחות לפיה אינם מעבירים שיחות לפניות הציבור לבירור . אודה על התייחסותכם בהקדם האפשרי. בברכת שנה אזרחית טובה טרי. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:35:11 |
| שלום רב,
נושא התנהלות חברות האשראי והתנאים לחסימת כרטיסי חיוב אינם מוסדרים באמצעות חוק הגנת הצרכן ועל כן המועצה אינה מהווה את הגוף המוסמך והרלוונטי לעסוק בתלונות אלו.
יש לפנות לנציב פניות הציבור בבנק ישראל, המהווה את הרגולטור האחראי על חברות כרטיסי האשראי ואשר לו הכלים לפקח על התנהלותן.
ניתן לפנות לנציבות באמצעות הקישור הבא:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 3/1/2019 14:47 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 14:47:59 |
| שלום,
בתאריך ה10/12/2018 הלכתי לסטודיו שמשם ניתן להשכיר שמלות לאירועי ערב.
סגרתי עסקה על 2 שמלות ונתבקשתי לשלם 30 אחוז מקדמה על כל שמלה. סה"כ 1400 שח.
בתאריך ה12/12/2018 כפחות מ48 שעות מסגירת העסקה ביקשתי לבטל את העסקה מסיבות אישיות.
חשוב לציין כי לא בוצע שום תהליך כגון מדידות וכו .
רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 3/1/2019 14:54 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 14:54:08 |
| | אוסיף ואומר כי חתמנו על חוזה שבו רשום שאין החזר על מקדמה אך עדיין לא בוצעו המדידות. | |
|
|
|
| 4/1/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 10:26:58 |
| נוי שלום רב,
עקרונית ניתן לטעון כי מדובר בעסקה להשכרת מוצר בהזמנה מיוחדת, כאשר עדיין לא הוחל ביצורו או בהתאמתו לדרישות המיוחדות של הצרכן (כלומר עול לא הוחל במדידות) על כן, לכאורה, ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 4/1/2019 15:27 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 15:27:04 |
| | במידה ואין הסכמה להחזיר את התשלום ולשלם דמי ביטול של 100 שח או 5 אחוז הנמוך מבניהם מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:07:56 |
| ראשית, יש להעביר לבית העסק בכתב את דרישת הביטול, ואת התאריך שבו הוא התבקש לבטל את העסקה לראשונה ולציין את האמור לעיל.
במקביל, אנא הגישי תלונה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 3/1/2019 12:06 |
ליאורה וייס |
 | | מחבר: | ליאורה וייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 12:06:16 |
| שלום, קניתי בתאריך 27/09/18 כורסא מבית עסק מסוים. בחרנו את צבע הבד, צבע הידיות ונאמר לנו שהכורסא תסופק תוך 40 ימי עסקים. בתאריך 18/11/18 הכורסא אכן סופקה אך הגיעה פגומה (צד אחד של המושב התנתק מהחלק שהוא אמור לשבת עליו- כורסא לא תקינה). לאחר פנייה למחלקת השירות, בתאריך 21/11/18 הגיע איש שירות מטעם החברה וניסה במשך שעה לתקן את הכורסא, לבסוף תיקן את הכורסא לשביעות רצונו אך ממש לא לשביעות רצוננו (המושב מאחורה נשאר באוויר, המושב כאילו נדחף לתוך הכורסא והתקמט לחלוטין בצד אחד). כבר באותו יום (21/11/18) פניתי שוב למחלקת השירות לגבי הכורסא. בהתחלה נאמר לי שיבדקו את דבריי ויחזרו אלי. לאחר שלא חזרו אלי וצלצלתי אליהם שוב ושוב ושוב התשובה הסופית הייתה שייצרו לי כורסא חדשה שתהיה תקינה "תוך שבוע וחצי- שבועיים". משבוע לשבוע החברה מתרצת לי שיש להם "מחסור בברזלים לידיות הנירוסטה" , שהם החליפו רפדייה ובגלל זה הכורסא מתעכבת וכו' וכו'. המצב הוא כזה- אני שילמתי סכום לא קטן על הכורסא פלוס הובלה בסוף חודש ספטמבר, היום אנחנו בתחילת חודש ינואר ובית העסק עדיין לא סיפק לי כורסא חדשה. איבדתי כל עניין בכורסא זו מאחר ועברתי עם בית העסק טרטורים אין סופיים (כולל לרדוף אחריהם בשביל לקבל מענה כמה וכמה פעמים), אני מרגישה מרומה- שילמתי ממיטב כספי וקיבלתי פריט פגום ושירות מחריד. באמת ביזיון. ברצוני לדעת אם ואיך אני יכולה לבטל את העסקה הזו ולקבל את כספי בחזרה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 3/1/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 13:12:20 |
| ליאורה שלום רב,
במקרה של מוצר שסופק לצרכן כשהוא פגום, יחולו הוראות חוק המכר.
הוראות חוק המכר מחייבות את הצרכן לאפשר לבית העסק לרפא את הפגם, דבר אשר אכן עשיתם, אך במקרה שבו לא ניתן לרפא את הפגם, עליו לספק מוצר חדש ותקין תוך זמן סביר, או לבטל את העסקה כולה.
על כן, משלא עלה בידי בית העסק לבצע את התיקון, והוא אינו מספק מוצר תקין תוך זמן סביר, אתם בהחלט רשאים לדרוש את ביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 3/1/2019 13:59 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 13:59:33 |
| | תודה על המענה המהיר והמקצועי, בנוסף אם ברצוני לבטל את העסקה, האם הם מחויבים להחזיר לי את הכסף ששילמתי להובלה? | |
|
|
|
| 3/1/2019 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 17:02:02 |
| | בהנחה שאכן מדובר בפגם של מוצר שבית העסק שהתיקון לא צלח או שלא ניתן לתקנו, הרי שעל בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בהשבתו לבית העסק. | |
|
|
|
| 4/1/2019 13:44 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 13:44:22 |
| | הכוונה הייתה ששילמתי 250 ש"ח על הובלה של הכורסא לביתי, אם אני מבטלת את העסקה האם הם מחויבים להחזיר לי את הסכום הזה מאחר והם לא סיפקו לי כורסא תקינה והוליכו אותי שולל במשך יותר משלושה חודשים? | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:07:00 |
| | בהחלט ניתן לדרוש החזר על סכום ההובלה של הכורסא הפגומה, וזאת יש לעשות מבית העסק שאחראי לפגם. | |
|
|
|
| 4/1/2019 11:53 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 11:53:04 |
| שלום רב,
היה לי מנוי טלויזיה לאחת מחברות התקשורת במשך כחצי שנה. לאחרונה התנתקתי מהם וכשהגעתי למסור את הציוד, הם סירבו לקחת את הנתב בטענה שרכשתי אותו ואני אמורה לשלם עליו במשך 3 שנים. מעולם לא נאמר לי שאני קונה אותו, הטכנאי החליף לי נתב בגלל תקלות חוזרות ונשנות וכנראה החתים אותי על משהו, אבל מעולם לא שיקפו לי את העסקה. מה עושים במקרה כזה? אין הקלטה של שיחה הם טוענים שאני חתומה וזה תקף משפטית. אשמח לעזרה והכווננ | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:06:11 |
| שרית שלום רב,
על פניו, מדובר בהטעיה צרכנית, אך עלול להיות קושי מסוים להוכיח אותה.
העובדה כי העסקה התבצעה בעקבות תקלה, ותוך שבית העסק שולח טכנאי מטעמו מקימה חובת ידוע מוגברת ומחייבת את בית העסק לשלוח טופס גילוי נאות בעת ביצוע העסקה.
היה וטופס כזה מעולם לא נשלח אליך ולמעשה לא היית מודעת לאופי העסקה, ניתן יהיה לדרוש ביטולה בנסיבות מסוימות, בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן.
על מתנ שנבחן את הנושא, אנא הגישי תולנה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 3/1/2019 22:39 |
shmuelgreisman2@gmail.com |
 | | מחבר: | shmuelgreisman2@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 22:39:44 |
| ביטלתי טיסה מישראל לארצות הברית וחזור כ10 דקות אחרי ההזמנה (זכיתי במכירה פומבית באתר אל על ) עקב טעות בתאריך הטיסה , ביטלתי את הטיסה שבועיים לפני תאריך הטיסה
האם אני זכאי להחזר מלא או שאני צריך לשלם להם 100 שקל
תודה מראש | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:00:06 |
| שלום רב,
כל ביטול עסקה, גם אם בסמוך למועד הרכישה מחוייב בדמי ביטול על פי הוראות הדין.
על כן, היה ואתה עומד בתנאי הביטול, דמי הביטול המינימאליים יהיו 100 ש"ח או 5% על פי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:49 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:49:17 |
| שלום,
תיאמתי טכנאי בין השעות 09:00-13:00 (שעתיים הגעה, שעתיים איחור.. כבר לא היה לי כוח להתווכח)
פעם אחת הטכנאי הבריז (אין לי הוכחות).
בפעם השנייה הקלטתי את שיחת התיאום וכן את השיחה לחברה ב 13:00 שהטכנאי עדיין לא הגיע.
החברה מצידה מתעקשת שמדובר באיחור לגטימי ולא הייתה מוכנה לשמוע על שום חוק. הטכנאי הגיע ב 13:40.
האם אני זכאית לפיצוי? החברה טוענת שעד השעה 14:00 לא מגיע לי פיצוי.
אם כן, כיצד ממשיכים? תביעות קטנות?
תודה! | |
|
|
|
| 1/1/2019 16:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 16:05:56 |
| עד לתשובת המועצה, אם השיחה השנייה מוקלטת, אז, לדעתי, אמורה להיות שם הודאה שלהם על מה שאירע בתיאום הראשון ולכן נראה שיש לך הוכחה.
נראה שאת זכאית לפיצוי ללא הוכחת נזק של 600 ש"ח על האירוע הראשון ו-300 ש"ח על האירוע השני אם מדובר בו גם על 9-13. פונים לחברה ודורשים את הסכום. אם לא מוכנים אז ניתן לפנות לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:29:05 |
| רינת שלום רב,
באיזה טכנאי מדובר?
| |
|
|
|
| 3/1/2019 22:05 |
רינת |
 | |
|
| 6/1/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 08:58:35 |
| | היה ומדובר בשירות הניתן לדוד בגין שנת האחריות הראשונה, או במסגרת הסכם שירות שיש לך עם בית העסק, אז בהחלט ניתן לתבוע פיצוי על פי הוראות סעיף 18א, שכן עצם קביעת מועד של למעלה משעתיים, מבלי שניתנה לצרכן אפשרות לבחור בין תיאום מועד בטווח של שעתיים או קביעת טווח ארוך יותר, עם הודעה טלפונית, היא לכשצמה יכולה להקים את הזכות לפיצוי. | |
|
|
|
| 3/1/2019 21:13 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 21:13:21 |
| שלום,
אני מבקשת לדעת האם מותר לבית עסק לסרב באופן גורף לקבל תשלום באמצעות כרטיס דיירקט (לא משנה מאיזו חברה)? זה קצת מוזר לי שעסק יסרב כי בכרטיס דיירקט למיטב ידיעתי העלויות נמוכות יותר לשני הצדדים והסיכון של בית העסק יורד. חברת גולן טלקום סירבה לאפשר לי לשלם בכרטיס דיירקט וזה פוגע בי כצרכנית משום שכאמור העלויות שלכרטיס אשראי גבוהות יותר וגם באופן עקרוני אני לא רוצה לקחת הלוואה שאני לא זקוקה לה. האם החוק עומד לצידי בעניין ואם כן למי עליי לפנות ואיזה סעד אוכל לקבל בעניין.
תודה,
שרון
| |
|
|
|
| 6/1/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 08:56:29 |
| שרון שלום רב,
בית עסק רשאי לסרב לקבל כרטיס דיירקט כאשר מדובר בעסקה מתמשכת.
הסיבה היא שהכרטיס אינו מעניק לעוסק בטחונות שכן מדובר בתשלום הדומה לתשלום מזומן, ובהעדר כיסוי, למעשה בית העסק אינו יכול להיפרע מהצרכן.
על כן, בהתאם להנחיות משרד התקשורת בעניין, היה ומדובר בעסקה לקבלת שירותים מתמשכים, רשאי העוסק לקבוע כי התשלום יתבצע באמצעות כרטיס אשראי או הוראת קבע. | |
|
|
|
| 3/1/2019 10:48 |
ולדי |
 | | מחבר: | ולדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 10:48:28 |
| שלום, רכשתי נעליים דרך אתר אינטרנט, הבטיחו תוך 30 ימים, הגיע אחרי חודשיים.
לא עונים לטלפון, לא חוזרים להודעות.
הזמנתי דגם שאני רוכש פעם בשנה שנתיים כבר כשמונה שנים, אותו דגם אותה מידה. הגיעו קטנות בשתי מידות לפחות למרות שרשום על הנעל מידה שהזמנתי, לדעתי זה זיוף כיוון שזה מיוצר ונשלח מארצות הברית, והמשלוח הגיע נשלח מסין.
נכון לעכשיו אני רוצה להחזיר להם ולקבל את כספי.
הם לא עונים, אין לי איך לייצור איתם קשר בשביל לקבל את כספי. מה עושים?
תודה | |
|
|
|
| 3/1/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 11:53:22 |
| שלום וברכה ולדי,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר בפנייתך) בתוך 14 יום מקבל המוצר, בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח (5% משווי העסקה לפי הנמוך), ובכפוף למשלוח המוצר לבית העסק וליתר הוראות החוק. כמו"כ, מומלץ לעיין בתקנון בית העסק. ברי כי ככל שמדובר בנעלים מזוייפות הדבר עשוי בהחלט לעשות כדי הפרה של ההסכמות שבין הצדדים לכל הפחות, שעה שמן הסתם התחייב בית העסק לספק נעלים מקוריות. הפרה זו ככל שיש בידך להוכיחה יכולה להקים עילה לביטול העסקה. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק (מסה לאתר כתובת או כתובת דוא"ל בתקנון החברה או לאתר את מען החברה באינטרנט) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך ואת הוראות החוק הישראלי כמתחייב. | |
|
|
|
| 3/1/2019 21:09 |
ולדי |
 | | מחבר: | ולדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 21:09:30 |
| עשיתי כך, פניתי בעמוד הצור קשר שלהם, ולמייל, והתקשרתי והשארתי כמה הודעות.
פשוט לא עונים, ולא חוזרים אליי.
באותו יום שקיבלתי את המוצר, פניתי אלייהם בבקשה לשלוח להם את המוצר ולקבל כסף בחזרה.
בגלל שהם לא עונים, אני לא יודע מה לעשות.
אם אשלח להם את המוצר, הם יכולים לא לקחת אותו מהדואר, או גרוע מכך, כן לקחת ולא להחזיר כסף.
אשמח לעצה ממכם, מה לעשות עכשיו.
תודה על תגובתכם. | |
|
|
|
| 3/1/2019 21:09 |
ולדי |
 | | מחבר: | ולדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 21:09:34 |
| עשיתי כך, פניתי בעמוד הצור קשר שלהם, ולמייל, והתקשרתי והשארתי כמה הודעות.
פשוט לא עונים, ולא חוזרים אליי.
באותו יום שקיבלתי את המוצר, פניתי אלייהם בבקשה לשלוח להם את המוצר ולקבל כסף בחזרה.
בגלל שהם לא עונים, אני לא יודע מה לעשות.
אם אשלח להם את המוצר, הם יכולים לא לקחת אותו מהדואר, או גרוע מכך, כן לקחת ולא להחזיר כסף.
אשמח לעצה ממכם, מה לעשות עכשיו.
תודה על תגובתכם. | |
|
|
|
| 6/1/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 08:54:05 |
| | היה ופנית לעסק בכתב ,אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה וצרף לפנייך את מכתב הביטול ששלחת לעוסק שכן חשבונית או כל ראיה לחיוב בגין העסקה ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 3/1/2019 18:24 |
רומן |
 | | מחבר: | רומן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 18:24:21 |
| בצעתי הזמנה בסוכנות תיירות כספי טורס באמצעות אתר האינטרנט של הסוכנות (עסקת מכר מרחוק).
העסקה אושרה וקיבלתי מסמך עם כל פרטי העסקה ב-09.12.2018.
בתאריך 23.12.2018 בשעה 19:15 פניתי במייל לסוכנות בבקשה לבטל את ההזמה בהתאם לחוק להגנת הצרכן.
ציפיתי לביטול עסקה תמורת 100 ש״ח או 5% משווי העסקה.
הסוכנות דורשת דמי ביטול גבוהים משמעותית ואלו טענותיה :
״סופרים מה-9.12.2018 והתאריך האחרון לביטול העסקה הוא 23.12.2018.
הלקוח לא עמד בתנאי הביטול הנקובים בחוק בגלל שהמייל על הביטול נשלח ב-23.12.2018 בשעה 19:15 שזה שעה ורבע לאחר סיום שעות העבודה של הסוכנות.״
למיטב הבנתי שבתות לא נספרים במניין ה-14 ימים לביטול עסקה ולכן היום האחרון לביטול הוא למעשה 25.12.2018 (כלומר ביטלתי יומיים לפני המועד).
ובכל מקרה, גם אם מניחים שהיום האחרון לביטול הוא 23.12.2018, אין משמעות לשעה שבה נשלחה בקשת הביטול במהלך היום (כל עוד זה לפני 00:00)
האם אני צודק בטענותי והחברה חייבת לבטל את העסקה (לפי החוק להגנת הצרכן) תמורת 100 ש״ח או 5% משווי העסקה, הנמוך מבניהם ? | |
|
|
|
| 6/1/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 08:52:50 |
| רומן שלום רב,
אתה צודק אך לא מהסיבות שציינת.
הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות.
מניין הימים הנו קאלנדרי, כלומר, כולל את שישי ואת שבת, אך ך אף על פי כן, יום ביטול העסקה לא יבוא במניין הימים, על כן,יום ה 23.12 לא יבוא במניין הימים ובכך למעשה הביטול התבצע במסגרת 14 הימים הקבועים בדין.
ההוראה כאמור מובעת מסעיף 10ר לחוק הפרשנות הקובע כדלקמן:
"(א) מקום שנקבעה תקופה קצובה במספר ימים או שבועות מיום פלוני, אותו יום לא יבוא במנין." | |
|
|
|
| 3/1/2019 16:34 |
Ruby |
 | | מחבר: | Ruby (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 16:34:09 |
| שלום רב
האם אני זכאי לפיצוי כספי בעקבות כך שחברה שתאמה איתי הגעת שליח לתת לי מכונת קפה וההודעה נשלחה בהודעת סלולרי, לא הגיע וכשהתקשרנו הוא אמר כי שכח את המוצר שלנו במחסן ולא יוכל להביא אותו.
הפסדתי יום עבודה. דבר זה חזר שוב עם אותו שליח ביום נוסף.
(האם זה דומה לחוק הטכנאים?)
תודה | |
|
|
|
| 4/1/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 11:04:01 |
| רובי שלום רב,
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן חלות נכון להיום רק על התקנה והסרה של מוצר.
היה ומדובר במשלוח בלבד, אין זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק (התסעיף יחול על הובלות בפברואר הקרוב).
אף על פי כן ניתן לדרוש פיצוי לפי דיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
|