| 6/1/2019 14:00 |
נטאלי |
 | | מחבר: | נטאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 14:00:38 |
| היי,רכשתי מזרן מחברת סימונס, אחרי שנה וחודשיים המזרן שקע וחברת סימונס לקחה את המזרן לתיקון וגבתה ממני 220 ש"ח על הובלה הלוך ושוב מהתיקון, הובטח שהמזרן יחזור אלי תוך שבוע, התקשרו מהחברה לעדכן שלא יספיקו וצריכים עוד יומיים, המזרן היה אמור להגיע ביום רביעי האחרון, בין השעות 13:00-17:00, חיכיתי בבית ואף אחד לא הגיע ולא התקשרו להודיע שלא מגיעים או שמאחרים. למחרת התקשרתי לשירות וטוענים כי היה להם כשל מערכתי ולא היה שיבוץ של הספקת המזרן המתוקן.
שאלתי היא האם זה נכנס לחוק הטכנאים? האם מגיע לי פיצוי? יצאתי מאוד מוקדם מהעבודה ולקחו לי על זה חצי יום חופש, בנוסף מדובר בהספקת מזרן לא תקין לאחר תיקון. | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:42:29 |
| שלום רב,
המקרה המתואר אינו מוסדר באמצעות הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") אך אף על פי כן, ניתן בהחלט לדרוש/ פיצוי בגין כל נזק כלכלי מוכח שנגרם לך בעקבות התנהלות בית העסק.
יש לפנות אליהם בכתב, לתאר את השתלשלות העניינים ולצרף אסמכתאות לנזק שנגרם ולדרוש פיצוי בגינו. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:36 |
אני חלבית |
 | | מחבר: | אני חלבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:36:38 |
| שלום ברצוני לדעת אם יש הבדל בחוק בין
תאריך אחרון לשימוש במוצרי חלב
ובתאריך אחרון לשיווק !!!???
איזה מידע יצרן צריך לרשום על המוצרי חלב שהוא מייצר
שימוש או שיווק?? | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:36:20 |
| על פי הנחיות משרד הבריאות ההוראות הנן כדלקמן:
"לשימוש עד ..." – במקרים של מזון הרגיש מאוד לקלקול מיקרוביאלי, אשר עלול להוות סכנה מיידית לבריאות האדם לאחר תקופה קצרה. לאחר מילים אלו יופיע התאריך שעד אליו המזון נשמר כשהוא בטוח לצריכה או הפניה למיקום על האריזה שבו יופיע התאריך. מעבר לתאריך זה מומלץ לא לצרוך את המזון.
"עדיף להשתמש לפני..." – במקרים של מזון שאינו רגיש לקלקול מיקרוביאלי. לאחר מילים אלו יופיע התאריך שעד אליו המזון שומר על האיכות המצופה ממנו או הפניה למיקום על האריזה שבו יופיע התאריך. לעיתים המזון בטוח לשימוש גם לאחר שהתאריך המסומן חלף, בתנאי שהוראות האחסון קוימו והאריזה לא נפגעה. יחד עם זאת, לאחר התאריך המסומן עלול המזון לאבד מתכונותיו האופייניות באופן הדרגתי, כגון: פגיעה בטעם, במרקם וכדומה."
כלומר, על מוצרי חלב יופיע תאריך תפוגה מחייב יותר.
אך הנוסח המתאים הוא "תאריך אחרון לשימוש", אף על פי שאין איסור לסמן באמצעות המילה "שיווק". | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:21 |
עומר אלגרבלי |
 | | מחבר: | עומר אלגרבלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:21:07 |
| | בתאריך 24.12.18 רכשנו שמלת ערב והיום פנינו לחנות בבקשה להחליף את השמלה בשמלה אחרת ונענו בשלילה בטענה שאין החלפה אלא רק תוך 48 שעות ולא תוך 14 ימי עסקים האם טענת בעלי החנות שכך הוא החוק לגבי שמלות ערב נכונה? או שהם סתם מנסים להתחמק | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:28:21 |
| עומר שלום רב,
ראשית חשוב לציין כי אין הוראת דין המחייבת בית עסק לבצע החלפה או לתת זיכוי בגין ביגוד, אלא הוראות הדין נוגעות אך ורק לזכות לביטול עסקה תמורת החזר כספי.
תקנות ביטול עסקה מאפשרות קבלת החזר כספי בתחום הביגוד בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
משחלפו יומיים, רשאי בית העסק לפעול על פי מדיניות לבחירתו. | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:43 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:43:14 |
| קניתי בחנות חלקי חילוף לרכב חיישן חשמלי לרכב שלי ביום 03.01.2019. החיישן הגיע באריזה מקורית ואטומה.
בזמן הבדיקה גיליתי שהבעיה ברכב שלי נמצאת בקונקטור ולא בחיישן אצמו.
בלי לפתוח את האריזה מקורית ניסיתי להחזיר אותו לחנות ביום 06.01.2019.
מוכר בחנות לא הסכים לקבל אותו חזרה מסיבה שהחלק הוא חלק מקורי שהוזמן מהספק שלו.
נשאלת השאלה: האם קיימת דרך לחייב אותו לקבל את החלק חזרה ולהחזיר לי כסף או שהוא צודק? | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:31:42 |
| שלום וברכה איגור,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר הארוז באריזתו המקורית, וזאת בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר ובכפוף לכך שלא נפתחה האריזה ולתשלום דמי ביטול בשיעור 5% או סך של 100 ש"ח, לפי הנמוך. אין שום רלוונטיות לשיקולים והטענות שהעלה בית העסק כמצויין בפנייתך. | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:57 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:57:02 |
| תודה רבה על תשובתך
רק מה יש לי לעשות במקרה שהמוכר לא רוצה לבצעה את ההחזר?
בברכה איגור | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:23:12 |
| יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את הוראות הדין, כפי שפורטו מעלה.
במכתבך יש לדרוש את הביטול בהתאם להוראות ולציין כי מוטלת חובה על בית העסק להשיב את הכספים לא יאוחר מ 7 ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, אחרת עלול העוסק לחשוף עצמו לתביעת פיצויים.
לאחר ההודעה בכתב, אתה בהחלט מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:54 |
תומר גוברין |
 | | מחבר: | תומר גוברין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:54:36 |
| בממסגרת חופשה שקניתי בחברת פאנגויה אין הם מאפשרים כלל מוקד טלפוני. כלומר, אי אפשר להתקשר אליהם כל המענה הוא רק באמצעות המייל. יוצא מצב שאתה שולח מייל ורק אחרי יום יומיים בכלל חוזרים אליך ואם אתה במקרה לא זמין אז זהו לא חוזרים אליך. אני מנסה לבטל עסקה אבל הדבר לא מתאפשר ונראה שהחברה מנהלת סוג של שיטת מצליח. לא מאפשרת לצרכן ליצור איתה קשר.
האם דבר זה הוא חוקי ע"פ חוקי הגנת הצרכן?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 7/1/2019 08:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:21:30 |
| תומר שלום רב,
לא מוטלת חובה על החזרקת שירות מענה טלפוני במקרה זה (החובה מוטלת על רשימה סגורה של נותני שירותים כגון חברות תקשורת, לווין וכו').
בכל מקרה, ביטול עסקת מכר מרחוק שהתבצעה בטלפון או באינטרנט ניתנת להעשות בכתב, והיה והודעת הביטול נשלחה לבית העסק במועדים הקבועים בדין, ניתן יהיה לראותה כאילו התקבלה במועד השליחה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:41 |
כרמלה |
 | | מחבר: | כרמלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:41:55 |
| | לחם של מאפיית לחמנו קל כפרי על האריזה מצויין שמשקלו 1,400 ובפועל 1,172 בפניית אליהם אמרו צודקת מותר לאבד עד 10% ממשקל הלחם אבל כאן הפער הוא 22% . הציעו לי פיצוי אך איני מעוניינת הפיצוי רק אמת בפרסום ולא רמיה | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:19:49 |
| כרמלה שלום רב,
במקרה של הטעיה על האריזה בנוגע למשקל המוצר, יש לדווח על ההפרה לרשות לסחר הוגן, אשר מהווה את רשות האכיפה לעניין דדיני הגנת הצרכן.
אודה לך מאוד אם תעבירי אליהם פנייה בעניין על מנת שיוכלו בחון את התנהלות בית העסק ולתקנה במידת הצורך:
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx
התנהלותך בנושא זה מבורכת! | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:27 |
ליר |
 | | מחבר: | ליר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:27:28 |
| רכשתי מוצרים במבצע ברשת חנויות כאשר שווי העסקה הכולל עמד על 160 שח. אולם שווי של חלק מהמוצרים שנרכשו היה פחות מ50 שח.הרשת טוענת כי חוק הגנת הצרכן מתיחס לכל מוצר בנפרד ולכן מאחר וזה מתחת לשווי של 50 שח- לא ניתן להחליף או לקבל זיכוי על המוצרים הזולים הללו. להבנתי החוק התכוון ששווי העסקה כולה אמור לעלות על 50 שח לצורך זיכוי או החלפה ולא "ביתור" העסקה פר שורות/מוצרים בחשבונית.
מה הנכון? | |
|
|
|
| 6/1/2019 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 16:04:56 |
| שלום רב ליר,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, בין היתר בביגוד ובלבד שמחיר כל מוצר יעלה על 50 ש"ח. במידה שמועד ביטול העסקה חלף, יש לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 6/1/2019 11:50 |
אתי אהרון |
 | | מחבר: | אתי אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:50:35 |
| היי מנסה להשיגכם בהקדם האפשרי אך ללא הואיל, אשמח שנציגם יחזור אלי 05496464661
תודה | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 15:35:25 |
| שלום רב אתי,
במה העניין? האם תוכלי לפרט? | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:35 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 15:35:18 |
| | שלום רבב רציתי לדעת עים זה חוקי שאני יבטל את הוראת הקבע הבנקית כי חברת הסלולר פרטנר מסרבת לתת לי שירות כי היה בעבר ויכח עים מנהל במוקד הפלאפון החברה דחפה לי עיסקה מוזרה שאין לי מושג מה ניקנה אך אמרו שקניתי מכשיר בפתח תיקווה ואז ביגלל שביקשתי לברר מדוע רשום אצלם שאני רשום בפתח תיקווה סירבו לתת לי מידע ולמרות שנתתי שם של מנהלת שאמרה שיבוצע בדיקה מעמיקה כולל של מצלמות אבטחה עים לא היית נבטל את עיסקה ונימחק את המידע הלא נכון הזה רצלנו עד היום לא בוצע בדקיה כלל עד היום אז רציתי לדעת עים יש לי את הזכות להפסיק לשלם לחברה הסלולר פרטנר תשלום גם עים לא נותנים לי שירות כלל החסימה נעשתה בניגוד לתנאי הרישיון שלה כי היהו אמורים לקחת מימני הסברים לכול הפעמים שהתקשרתי אך לא לקחו המנהל המוקד שיקר אמר שהלקוח סתם התקשר ללא סיבה מלא פעמים למרות שהיה חשד לרכישה שלר נעשתה על ידי ושהחסרה סתם דחפה לי עיסקה השמח עים תענו לי חשוב לי להודיע לכם מתאריך 22.08.17 עד עכשון אני חסום עד עכשון וגם לקבל שירות בבאר שבע אני לא יכול לקבל שירות כי עבירו את התיק הלקוח שלי למקום שביכלל לא הייתי מעולם ולא גרתי אמרו שאני רשום במרכז השירות בפתח תיקווה כול בעיה או משהו אחר יש ליפנות עליהם אין לי מושג מה קורה פה | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:46 |
ליאורה אלקלעי |
 | | מחבר: | ליאורה אלקלעי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:46:38 |
| שלום, המופע יערך בתאריך 9.1. הכרטיסים נרכשו באינטרנט בתאריך 4.1. בתאריך 6.1 התקשרו טלפונית וביקשו לבטל את העסקה. מה ההוראה במקרה זה? האם עלינו לבטל ולהשיב את כספם?
תודה | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 15:34:05 |
| שלום רב ליאורה,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן,על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, הפניה נעשית בשם בית העסק ומשכך, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסי לפנות אולי אל איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 3/1/2019 11:47 |
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 11:47:30 |
| שלום , הזמנתי 7 כרטיסי טיסה לתאילנד ושילמתי בהעברה בנקאית ,
ולאחר יום ביטלתי אותם .
בית העסק אומר שמחזירים את הכסף לאחר חודש.
האם זה תקין ? מדובר על 20 א׳ שח ...
נראה לי יותר מידי זמן
תודה רבה
הודיה | |
|
|
|
| 3/1/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 12:39:46 |
| הודיה שלום רב,
העברי פנייה לבית העסק בכתב וצייני בפניו כי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן מחייבות השבת הכספים לא יאוחר מ 14 ימים מיום ביטול העסקה, וכן הפסקה מיידית של כל חיוב עתידי. | |
|
|
|
| 3/1/2019 13:24 |
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 13:24:27 |
| | זה בדיוק מה שעשיתי , הם טוענים שזו המדיניות שלהם ... מה ניתן לעשות ? | |
|
|
|
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 13:24:32 |
|
|
|
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 13:24:33 |
|
|
|
| 3/1/2019 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 17:16:40 |
| שלום רב הודיה,
לא ציינת מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, דהיינו בעסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם .
אולם, אין זכות ביטול במקרה של "שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן; "
לכן, יש לבדוק אם את עומדת בתנאי החוק בעניין של נופש, ואם כן, דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם פר כרטיס.
ואם החברה עדיין מסרבת לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בדין (ככל שקמה לך הזכות) ניתן לציין כי הוראות הדין הקובעות לגבי מועד השבת הכספים הינו סעיף 14ה(ב)(1) בחוק הגנת הצרכן:
"יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב ..."
בנוסף, סעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן קובע כי סירוב בית העסק להשיב את כספי הצרכן בניכוי דמי הביטול, מקים לצרכן זכות לתבוע בשל כך ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח.
במידה שאת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:54 |
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:54:35 |
| ביטלתי את העסקה לאחר יום , מול חברת נסיעות שהעסקה בוצעה בטלפון .
הם הסכימו לבטל אבל לפי מה שהם אומרים המדיניות של החברה היא להחזיר את הכסף לאחר חודש . הם לא נתנו לי ביטול עסקה ( אומרים שאין להם מסמך כזה ) אלא שלחו לי למייל אישור שיצאה בקשה להחזר כספי ... | |
|
|
|
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:54:39 |
הם הסכימו לבטל אבל לפי מה שהם אומרים המדיניות של החברה היא להחזיר את הכסף לאחר חודש . הם לא נתנו לי ביטול עסקה ( אומרים שאין להם מסמך כזה ) אלא שלחו לי למייל אישור שיצאה בקשה להחזר כספי ... | |
|
|
|
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:54:39 |
|
|
|
| 6/1/2019 12:00 |
הודיה אהרוני |
 | | מחבר: | הודיה אהרוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:00:08 |
| | העסקה בוצעה בתאריך 28.12.18 וביטלתי בתאריך 29.12.18 (יום שישי) | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:03 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:03:55 |
| | התאריך של החופשה הוא לחודש אוגוסט . עוד 7 חודשים | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 15:28:01 |
| | פני אליהם בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן ציון הוראות הדין כמפורט מעלה. ואם את נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:12 |
איטי |
 | | מחבר: | איטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:12:45 |
| לפני כשנה וחצי נרשמתי לפרויקט דירות אצל קבלן.
שילמתי לעו"ד 150 א"ש.
הובטח לי שתרשם על שמי הערת אזהרה בפועל זה לא קרה.
כרגע אני רוצה לבטל את העיסקה והחברה לא מסכימה לי,
איך אני עושה את זה אין לי שום מסמכים מלבד חתימת עו"ד על קבלת הש'ק. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:58:41 |
| שלום רב איטי,
בעניין זה, אני, מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בנדל"ן.
| |
|
|
|
| 6/1/2019 11:05 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:05:39 |
| שלום רב.
רכשנו מחסום מתרומם לבניין
כבר מההתחלה היו אין ספור בעיות עם השער כגון :
חוסר תקשורת עם השלטים( עניין שלקח להם זמן לסדר )
גרימת קצר של התאורה שעל גבי המחסום .
מחסום שנתקע למעלה וכו .
יש לציין שעל כולם קיבלנו מענה למרות הטרחה והעוגמת נפש .
פתחנו קריאה במוקד כי השער לא עולה נציג מטעם החברה התקשר לנציג מהועד אשר ההסביר לו מה לעשות על מנת להרים את השער ידני . אחרי כמה ימים הגיע טכנאי אשר בדק ומצא שמפסק בלוח חשמל לא היה מורם . כאשר הגיע לחברה רשם בדוח כי החוט חשמל לא היה מחובר וזה לא במסגרת אחראיות ועל כן יש לחייב אותנו ב600 שקל.
לאחר מכן פגע רכב בעמוד התומך של השער , החברה החליפה את העמוד וסוכם שיועבר להם סכום של 900 לפני מעמ.
כאשר המחסום שוב נתקע למעלה פנינו לחברה ושם נאמר לנו שעלינו לשלם עכשיו 1400 שקל וכי הם ויתרו לנו על החשבונית של ה600 שקל ו"אם הם באו לקראתנו עלינו לבוא לקראתם עכשיו " לטענתם .
מאז כחודשיים השער לא מתפקד לא מגיב לא לשלטים ולא למספר שסופק לנו עי החברה על מנת לפתוח את השער .
כאשר לא קיבלנו מענה מהחברה הבאנו טכנאי מוסמך מטעמנו מחברה אחרת אשר אמר שהחברה חסמה אותנו מאצלהם וכי הקו טלפון שסופק לנו על מנת לפתוח את השער לא זמין.
כאשר נציג הועד דיבר עם החבר נאמר לו שיש לו מזל ש"נפלנו" בחברה הזאת כי חברה אחרת היו שולחים לו עבריינים שהיו יכולים לנהוג באלימות כלפיו וכי עליו לשלם את החשבונית. בעל העסק הכחיש שהם חסמו אותנו מאצלהם ונאמר לנו שעד שלא נשלם להם חשבונית על סך 1400 שקקל לא כפי שסוכם מולם מלכתחילה לא נקבל מהם שום שירות. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:57:13 |
| שלום רב רועי,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, היה ויש מחלוקת עובדתית בניכם, הרי שרק בית המשפט רשאי להכריע . | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:12 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:12:08 |
| שלום,
קניתי כרטיסייה לסטודיו של אימונים, ואני מעוניינת לבטל אותה ( השתמשתי בקצת פחות מחצי). רציתי לדעת מה הדין בנוגע לביטול כרטיסייה כזו? האם זה כמו מנוי לחדר כושר?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:49:20 |
| בר שלום רב,
כרטיסייה בדרך כלל מוגדרת בדין כעסקה אחת אשר השימוש בה מתבצע לשיעורין.
כלומר, מרגע שהוחל בשימוש בכרטיסיה לא קמה הזכות לבטל עסקה בגינה.
אף על פי כן, יש לבחון האם הכרטיסיה נרכשה פרונטאלית בבית העסק או טלפונית?
האם ישנו תקנון או הסכם המפרט את זכויות הצרכן במקרה של ביטול וכו'. | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:25 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:25:52 |
| היי,
הכרטיסייה נרכשה פרונטלית על ידי העברה בנקאית, אך לא נאמר לי דבר בנוגע לזכות ביטול וכו', כמו כן לא חתמתי על כלום ולא קיבלתי קבלה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:48:59 |
| במקרה של רכישה פרונטאלית, ובמצב בו לא הוצג שילוט המציין את תנאי הביטול בבית העסק, הדבר יכול להוות הטעיה לכאורה, ולאפשר ביטול חלקי של העסקה.
אך היה והוצג שילוט כלשהו בעניין, אין חובה לספק מסמך בכתב ועל כן, לא תקום לצרכן זכות ביטול במקרה זה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:54 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:54:42 |
| רכשתי מכונת כביסה מחנות מקוונות לאחר ימים אחדים ביטלתי את העסקה טלפונית, והדבר אושר על ידם [עד כאן אין ויכוח וגם הם מודים לעובדות]. הזמנתי מכונה אחרת מחנות אחרת שהיתה אמורה להגיע ביום חמישי שלאחר כן. בפועל ביום חמישי מתקשרים אלי הובלה שהמכונה פה, קבלתי את המכונה, ואז הוברר שזה המכונה
שהזמנתי מהחנות הראשונה. התברר שלמרות שהתקשרתי כמה פעמים (!!), ולמרות שהם אישרו את הביטול, משום מה זה לא התבטל.
כעסתי מאד, ביקשתי שיפנו את זה מיידי, כי זה יושב בדירה קטנה של 20 מ"ר. הם טענו לי שזה סופ"ש ואין מה לעשות.
יתנו לי פיצוי של 100 ש" ויבואו ביום ראשון לאסוף. בפועל ביום ראשון נשלח לי מייל שיבואו לאסוף, אבל בפועל לא באו.
מאז רדפתי אחרים כשבוע וחצי, והשירות לקוחות לא ידע מה להגיד לי. טענו שעוד מעט יאספו.
אמרתי להם שבנתיים אני בן ערובה והמכונה תוספת לי מקום, לא הועילו כל הסברי, ולא היה עם מי לדבר. נתיג שירות
אמר לי תעשה מה שאתה רוצה.
עדמתי לזרוק את המכונה כי פשוט תופסת מקום, ואז תפסתי יוזמה ומכרתי אותה ביד 2 בפחות משוויה [אחרי טרטור
של טלפונים וכו']. רק אחרי שבועיים הם נזכרו לתאם איתי קשר. אמרתי להם שאני לא אמור להיות בן ערובה לעסקה
שבטלתי, והמכונה כבר לא אצלי, ושיחזירו לי את הכסף.
כעת הם לא מסכימים להחזיר לי את הכסף, כי הם לא יכלו לקחת את המכונה. למרות שהם מודים שאני ביטלתי את
העסקה. ואין לי שום סיבה לשלם על מוצר ש"נפל" לביתי ללא הזמנה, ואין שום סיבה, שאני צריך להיות מחסן של חפצים
שלא הזמנתי.
בעקרון אני חושב שמגיע לי פיצוי על כל העגמת נפש. אבל אם יזכו אותי על העסקה עצמה, אני יוותר להם.
נ.ב כעת אחרי פניה של עיתונאי הם העלו את הפיצוי ל200 ש"ח לרכישה באתר שלהם [במקום 100 בהתחלה]
האם יש לי עילה לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:01:07 |
| שלום וברכה אבי,
פנייתך מתארת התנהלות לא תקינה מצד בית העסק, שעה שסיפק את המוצר לביתך חרף הודעת הביטול. יחד עם זאת, העובדה שמכרת את המוצר ושילשת את הכספים לכיסך אינה עוזרת לך בנסיבות, אם להיות עדינים. לכל הפחות יש בכך לעניות דעתנו כדי לאיין את הודעת הביטול שלך, שכן אין אדם מוכר מן הסתם דבר שאינו בבעלותו בנסיבות. אולי מוטב היה לשלוח את המוצר חזרה לבית העסק ולהיפרע ממנו מעלויות ההובלה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:34 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:34:01 |
| האם זה אשמתיש במקום לזרוק את זה לפח השגתי מישהו שיקח
גם אם זה לא מבטל, האם אין לי זכות לדרוש פיצוי על זה ששבועיים זה שכב אצלי בבית בניגוד לכל ההבטחות שלהם? | |
|
|
|
| 3/1/2019 15:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 15:33:58 |
| | תקנות ביטול עסקה קובעות שלא ניתן לבטל עסקה אם מוצר חשמלי חובר לחשמל אבל חוק המכר קובע שקונה צריך לבדוק את המוצר מיד עם קבלתו. קונה פעל לפי חוק המכר ומצא בבדיקה לאחר קניה שמוצר חשמלי שאותו חיבר לחשמל לא תקין. כיצד יתכן שהוא צריך להמשיך להיות הבעלים שלו, לא יכול לבטל את העסקה ומדוע עליו להתעסק עם ההשלכות של מוצר לא תקין? לא נראה לכם שהתקנות מנוגדות לחוק המכר במקרה הזה? האם חוק המכר לא אומר בעצם שעל המוכר למסור ללקוח מוצר זהה ותקין במעמד הקניה? | |
|
|
|
| 4/1/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 10:54:35 |
| משה שלום רב,
אני בהחלט מבינה את הטענה, אך התקנות עוסקאות אך ורק במקרה של חרטה, כלומר, כאשר המוצר תקין לחלוטין ולא נעשה בו שימוש.
ואינן נוגעות או פוגעות בזכויות הנוגעות לביטול עקב פגם או עקב הפרת הסכם.
מדובר על הוראות דין העוסקות בסיטואציות שונות לחלוטין.
הבעיתיות בחוק המכר נובעת מכך שהיא מחייבת את הצרכן לאפשר לעוסק לרפא את הפגם ולא מקימה זכות אוטומטית לביטול העסקה.
אף על פי כן, במקרים מסוימים, ניתן להעלות טענה להפרה של סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, האוסר הטעיה בנוגע לטיב המוצר, ומאפשר ביטול עסקה במקרה של הטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 5/1/2019 13:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2019 | | שעה: | 13:08:28 |
| "הבעיתיות בחוק המכר נובעת מכך שהיא מחייבת את הצרכן לאפשר לעוסק לרפא את הפגם"
איך לרפא? צרכן רוצה לרכוש מכשיר תקין. הוא צריך מכשיר חשמלי עכשיו ולא בעוד שבועיים כשיתוקן המכשיר. העוסק מחויב למסור לצרכן מכשיר זהה אחר במעמד הרכישה על פי חוק המכר ואם לא קיים כזה, לבטל את העסקה, או שהבעיה הופכת להיות של הצרכן? לא נראה שהמשך האירוע לאחר שנמצא מוצר פגום מופיע בחוק המכר. | |
|
|
|
| 6/1/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 09:21:57 |
| ההזדמנות לרפא את הפגם נובעת מחוק החוזים.
בטרם תקום הזכות לביטול החוזה כולו, ישל בחון האם מדובר בהפרהיסודית, (ולכן אין דין פגם אסתטי לפגם מהותי בממכר) וכן על פי הפסיקה יש לאפשר לעוסק לרפא את הפגם בטרם יבוטל ההסכם כולו.
היה ויש לך שאלה ספציפית הנוגעת לנסיבות מקרה ספציפיות אשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:25:16 |
| | לא מדובר על שאלה ספציפית אלא עקרונית. לקוח רוצה עקרונית לרכוש ולקבל מוצר תקין בזמן הרכישה ולא לבטל עסקה. העוסק מחויב למסור לצרכן מוצר חלופי זהה ותקין (או לבטל את העסקה אם מדובר במוצר האחרון במלאי) או שהצרכן צריך להיות תקוע כבר ברכישה עם מוצר פגום וההשלכות לכך? מתוקף איזה חוק/סעיף? | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:26 |
שירלי |
 | | מחבר: | שירלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:26:40 |
| במידה ונרשמתי לקורס טלפונית, ובמועד החיוב בטלפון לא יידעו אותי לגבי תנאי ביטול הקורס וגם לא נשלח לי טופס כזה הביתה,
אך תנאי הביטול כן מופיעים באתר. האם זה נחשב לטופס גילוי נאות?
תודה | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:22:09 |
| שלום וברכה שירלי,
בית העסק מחוייב להמציא לצרכן טופס גילוי בעקבות עסקה מכר מרחוק ע"פ החוק. אין זה מן הנמנע כי תקנון בית העסק המפרט את כל הפרטים הנדרשים מהחוק יחשב לטופס גילוי כדין. בנוסף, יש לבחון את הנסיבות מהבחינה המהותית בין היתר ביחס לזכות הביטול העומדת לצרכן מכוח דיני הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:55 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:55:12 |
| ומותר לו להחליט שדמי ביטול הם 25%?
אני יודעת שזה בדכ 5% או 100 שח הזול מביניהם | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:55 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:55:15 |
| ומותר לו להחליט שדמי ביטול הם 25%?
אני יודעת שזה בדכ 5% או 100 שח הזול מביניהם | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:20:10 |
| שלום וברכה,
ברי כי לא ניתן להתנות על הוראות הדין לרעת הצרכן, ומקום בו קמה לו זכות ביטול עסקה בכפוף לדמי הביטול בשיעור ובסכום שהזכרת בפנייתך. בהעדר זכות חרטה וביטול עסקה שכזאת הרי שענייני ביטול/החזר/דמי ביטול נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו'. חוק הגנת הצרכן קובע כי ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק לרכישת שירות בתוך 14 יום ממועד עשייתה (או ממועד קבלת מסמך גילוי, לפי המאוחר) ובתנאי שנותרו יומיים לפחות לפני המועד הקבוע לתחילת השירות. אולי ניתן להקים זכות לביטול מכוח סיווג העסקה כעסקה מתמשכת, אשר לגביה קובע החוק כי ניתן לבטלה בכל עת, ומרגע כניסה לתוקף של הודעת הביטול לא ניתן לחייב את הצרכן בגין השירות. דמי ביטול במקרה כזה ניתן לגבות רק מקום בו הדבר צויין במפורש בהסכמות שבין הצדדים כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:40 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:40:04 |
| שילמתי לעייריה את הארנונה בקרדיט ואני רוצה לבטל זאת הם טוענים שלא יכולים
ןחברת האשראי טוענת שזה רק מול העייריה
מה עליי לעשות ? | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:58:30 |
| שלום וברכה אילן,
אין המועצה מטפלת בפניות הנוגעות לגופים המאוזכרים בפנייתך, בהעדר סמכות, וממילא קשה יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן על "העסקה" נשוא פנייתך. פניות באשר לבנקים וחברות אשראי יש להפנות למפקחת על הבנקים במשרד האוצר. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:24 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:24:24 |
| שלום הזמנתי מוצר בהתאמה אישית (הדפסת שם על מוצר) באמצעות אתר האינטרנט של בית עסק.
בעת ההזמנה היה מספר אפשרויות משלוח, ובחרתי באפשרות של דואר רגיל.
בית העסק בחר להעביר את הזמנתי ללא יידוע או עדכון מראש למשלוח באמצעות דואר רשום.
הדואר הרשום לא הגיע אלי כהלכה ונשלח בחזרה לשולח.
[במאמר מוסגר אציין כי לאור קושי מול סניף הדואר המקומי אני נמנעת מהזמנת מוצרים בדואר רשום]
משחלף כמעט חודשיים ממועד הזמנת המוצר, והמוצר לא סופק- יצרתי קשר עם בית העסק שהסביר לי אודות השינוי באופן המשלוח, וכי המוצר לא נמשך על ידי ולכן חזר אליו.
בית העסק תחילה ביקש לחייב אותי בתשלום נוסף על המשלוח, ושציינתי שחלף זמן רב ממועד ההזמנה ועד ליידוע על הבעיה (ועוד עקב פנייה שלי) הציע שישלח בדואר רגיל על חשבונו.
לאור חלוף הזמן והנסיבות אני רוצה לבטל את ההזמנה
הספרק טוען כי זהו מוצר בהתאמה אישית לכן לא ניתן לעשות כן.
מה דעתכם?
למען הסדר
אני סבורה כי הספק לא יכול להחליף את אופן המשלוח על דעתו (אמנם דואר רשום מאפשר מעקב, אך גם משית עלי חובה באיסוף החבילה מסניף דואר שאינו נח לי). כמו כן הספק לא עדכן אותי כי החבילה חזרה אליו אלא המתין לפנייתי.. מה שמעלה ספק מה היה קורה אילולא פניתי...
| |
|
|
|
| 6/1/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:57:07 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, ובמקרה המתואר, לכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה במידה שמדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך.
יחד עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
במידה שהוכחה ההטעיה והיא מהותית בנסיבות העניין הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שאני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים תוך ציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:17 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:17:51 |
| | שלום. קנינו לפני כשבועיים מקרר חדש מתצוגה וכבר לאחר יומיים הרגשנו שאינו מקרר. הגיע טכנאי כמה פעמים לתקן ובכל פעם אמר שמשהו אחר מקולקל והחליף חלקים ועדיין המקרר לא מקרר בכלל.דיברנו עם היבואן והם מציעים לנו לשדרג למקרר לא מתצוגה או לשלוח טכנאי אחר לתקן. כמה פעמים ערכתי קניות למקרר ולמקפיא והכל נזרק לפח. שלא לדבר על עוגמת הנפש שנגרמה לכל המשפחה. אני רוצה מקרר חדש לא מתצוגה. מה זכויותי? | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:23 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:23:31 |
| סליחה - בהמשך לפנייתי הקודמת- הציעו לנו לשדרג למקרר לא מתצוגה בתוספת תשלום! ואנחנו שילמנו מחיר מלא על מקרר שבא מתצוגה רק בגלל שיכלו לספק לנו אותו באותו היום. ובאמת קיבלנו אותו בשעות הלילה המאוחרות - בסביבות השעה 22:00.
| |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:54:57 |
| שלום וברכה מירב,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מקום בו לא ממלא בית העסק נותן אחריות היצרן (במקרה שלך נראה כי המדובר ביבואן) את חובתו לתקן את המוצר, עליו לספק לצרכן "טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן". בנוסף הפרה של החובה האמורה לתקן את המוצר בתוך פרק הזמן הקבוע בתקנות האמורות לעיל (בתוך יממה מקריאה) עשויה לחייב את היבואן בפיצוי בגין נזקייך המוכחים ואף בנסיבות מסויימות בפיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה ובדרישה לכבד את הוראות הדין לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
|