| 7/1/2019 09:34 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:34:35 |
| | מה הגדרת החוק לגבי הכנסת מזון לאולמות הקולנוע? מהשירות לקוחות של הרשת קולנוע נמסר שהם מתירים רק הכנסת מזון ושתייה שנמכרים במזנון או כזה שמובא מבחוץ שזהה למה שהם מוכרים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:25:35 |
| שלום וברכה עידו,
על פניו עמדת בית העסק מתישבת עם לשון חוק הגנת הצרכן סעיף 3 (ב) (10):
"מנע מצרכן להביא למקום העסק או מקום אחר המנוהל על ידי עוסק (בפסקה זו – מקום) מזון או שתייה מאותו סוג הנמכר במקום, אלא אם כן המקום במהותו הוא בית אוכל; הוראות פסקה זו לא יחולו אם המשטרה או ממונה ביטחון כהגדרתו בחוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, הורו על מניעה כאמור מטעמי ביטחון הציבור."
| |
|
|
|
| 7/1/2019 09:31 |
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:31:21 |
| שלום לפני כחודש רכשתי מחנות אופניים זוג אופניים חשמליות עבור העסק למשלוחים שילמתי 1000 שקלים מקדמה וצ׳ק על יתרת הסכום, לאחר פחות משעתיים האופניים לא התאימו לצרכיי והחזרתי את האופניים לחנות וביקשתי את כספי בחזרה והתשובה שקיבלתי חכה מחר נמצא לך אופניים אחרות, למחרת ביקשתי את כספי חזרה ונעניתי בשלילה כי השותף שלו בחול ואין לו כסף להחזיר לי אין עבודה לא מכרנו כלום המצב קשה וכדומה הסיפור נמשך כשלושה שבועות והכסף הוחזר לי בתי פעימות 500 ו 500. הכל היה מתועד והייתה חשבונית והוא לקח לי את החשבונית אחרי ששילמתי לו בשביל לבטל את העיסקה לטענתו מה עושים מצב כזה האם מותר למשוך כך לקוחות בהחזרים האם יש עילה לתביעה כלשהי ???
| |
|
|
|
| 7/1/2019 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:19:55 |
| שלום וברכה רוברט,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד, ומשנרכש המוצר עבור עסק של שליחויות לדבריך, ממילא לא יהיה מקום להחיל את דיני הגנת הצרכן בפרשה נשוא פנייתך. מכל מקום בסופו של הושבה המקדמה ששולמה בהתאם להסכמות. | |
|
|
|
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:31:01 |
| שלום לפני כחודש רכשתי מחנות אופניים זוג אופניים חשמליות עבור העסק למשלוחים שילמתי 1000 שקלים מקדמה וצ׳ק על יתרת הסכום, לאחר פחות משעתיים האופניים לא התאימו לצרכיי והחזרתי את האופניים לחנות וביקשתי את כספי בחזרה והתשובה שקיבלתי חכה מחר נמצא לך אופניים אחרות, למחרת ביקשתי את כספי חזרה ונעניתי בשלילה כי השותף שלו בחול ואין לו כסף להחזיר לי אין עבודה לא מכרנו כלום המצב קשה וכדומה הסיפור נמשך כשלושה שבועות והכסף הוחזר לי בתי פעימות 500 ו 500. הכל היה מתועד והייתה חשבונית והוא לקח לי את החשבונית אחרי ששילמתי לו בשביל לבטל את העיסקה לטענתו מה עושים מצב כזה האם מותר למשוך כך לקוחות בהחזרים האם יש עילה לתביעה כלשהי ???
| |
|
|
|
| 7/1/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:13:32 |
| שלום וברכה רוברט,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד, ומשנרכש המוצר עבור עסק של שליחויות לדבריך, ממילא לא יהיה מקום להחיל את דיני הגנת הצרכן בפרשה נשוא פנייתך. מכל מקום בסופו של הושבה המקדמה ששולמה בהתאם להסכמות. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:10 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:10:13 |
| שלום
הזמנתי סלון במידה מסוימת, הסלון הגיע לאחר 30 ימי עסקים שזו הייתה התחייבות החברה לאספקה אך הסלון הגיע במידה לא נכונה, קטן ממה שהזמנתי
האם זכותי לבטל את העסקה? תודה | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:38 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:38:21 |
| אבקש לקבל בבקשה מענה, רואה שעונים להודעות שנכתבו אחריי
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:03 |
חן |
 | |
|
| 7/1/2019 09:25 |
חן |
 | |
|
| 7/1/2019 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:08:18 |
| שלום וברכה חן,
מבלי להכנס לשאלת הוכחת טענתך באשר לקבלת הסלון במידה לא נכונה, ומה מידת אי ההתאמה והסטיה מההזמנה בפועל, לרבות בכל אחד מרכיבי העסקה (הסלון) וכיוצ"ב. ברי כי במקרה של הפרת ההסכמות בין הצדדים, כנטען על ידך קרי אספקה של מוצר שלא הוזמן ולא סוכם עליו, אין זה מן הנמנע כי ההפרה עשויה להקים זכות לביטול ההסכם מכוח דיני החוזים הכלליים, או זכות לפיצוי בגין נזקים מוכחים וסבירים בנסיבות. מנגד יוכל לטעון בית העסק כי עליו לתקן את הפרותיו ולהעמיד את המוצר כפי שהוזמן ולפצות בגין העיכוב שנגרם לך וכל נזק סביר ומוכח בנסיבות. נסי לבוא בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:20 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:20:33 |
| שילמתי לעירית קרית אתא באתר את הארנונה ב 12 תשלומים קרדיט
שביקשתי לבטל זאת הם אמרו שבשו אופן לא ניתן לבטל לשם השוואה שהתקשרתי לעירית חיפה אמרו לי שאין בעייה לבטל
למי אני אמור לפנות ? | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:48:58 |
| שלום וברכה אילן,
נא ראה תגובתנו בעניין פניותיך לעיל. | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:19 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:19:26 |
| שלום.
עברתי לאחרונה קופת חולים ונתתי אשראי על מנת לשלם על כרטיס זהב. כשנשאלתי אם רוצה שיהיה הוק סירבתי! ולהפתעתי גיליתי שגבו ממני תשלומים נוספים בביקור אצל רופאים מקצועיים ללא ידיעתי וללא מתן קבלה. מה יש לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:47:50 |
| שלום וברכה הילה,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני להנהלת קופת החולים (גם בכתב במידת הצורך) בבקשה לקבת פירוט באשר לחיובים, מקורם, ההרשאה לביצוע הגביה באמצעות כרטיס האשראי וכיוצ"ב בהמשך תוכלי להפנות פניה בעניין למשרד הבריאות אשר אמון על פקוח פעילות קופות החולים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:47 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:47:48 |
| אז ככה.
כמו רבים אחרים למזלנו הרע יש לנו דלת רשפים .
ויום אחד המנעול אינו נפתח ומגיע פורץ מנעולים.
הוא מנסה לפתוח ומציין שהמנגנון הרב זרועי אינו תקין ודורש החלפה.
פנינו לחברה וניסנו לברר עלות החלפה.
והנה הפתעה הדלת היא בת 13 שנים והחברה לא מחזיקה חלפים.
יותר מזה כל 4 שנים החברה מחליפה מנגנון ולכן החברה מתנערת ממתן שירות לאורך השנים.
שאלנו מה עושים ואמרו לנו תחליפו דלת.
ואז רצינו לדעת מה העלות ומתברר שהחלפת דלת , חלקה, לא מעוצבת , הפשוטה ביותר עולה , תחזיקו חזק
3800 שח.
כן 3800 שח במקום מנגנון שעולה 500 שח.
ברב בריח המתחרים דלת דומה עולה 1800 שח.
וכאן מגיע הנושא הכי מרגיז,
לא ניתן להתקין דלת רב בריח במשקוף של רשפים.
וצריך לפרק את המשקוף ולהחליף את כולו.
כי מיקום הברחים והצירים אינו מתאים.
וכך דלת כניסה פשוטה, כזו רגילה, הופכת להיות להסכם כובל, ואותי לקהל שבוי.
| |
|
|
|
| 7/1/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:45:54 |
| שלום וברכה שלומי,
בהעדר פיקוח על העניינים המועלים בפנייתך, לרבות מתן אחריות בגין דלת, החזקת חלקי חילוף וכו' קשה יהיה לבסס טענה להתנהלות מנוגדת לדין מצד בית העסק לעניות דעתנו. את הצורך בהחלפת המשקוף כדי לאפשר את החלפת הדלת לדלת מחברה אחרת היה צריך לברר טרם ההתקשרות בעסקה. הגם שאין זה מן הנמנע כי היה על בעל העסק להביא מידע זה לידיעתכם מצדו. | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:14 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 15:14:45 |
| שילמתי ארנונה באתר לעיירייה קרית אתא ב12 תשלומים קרדיט
אני רוצה לבטל את העיסקה והם טוענים שלא ניתן לשם השוואה התקשרתי לעיירת חיפה ושם אמרו לי שאין בעייה
למי עליי לפנות | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:33 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:33:57 |
| שילמתי ארנונה באתר לעיירייה קרית אתא ב12 תשלומים קרדיט
אני רוצה לבטל את העיסקה והם טוענים שלא ניתן לבטל לשם השוואה התקשרתי לעיירת חיפה ושם אמרו לי שאין בעייה
למי עליי לפנות | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:41:57 |
| שלום וברכה אילן,
אין המועצה מטפלת בפניות הנוגעות לרשויות מקומיות בנסיבות המתוארות. ממילא קשה יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן על הפרשה המתוארת לעניות דעתנו. תוכל לפנות (אולי גם בכתב) למועצה המקומית בבקשה לבטל את העסקה ולהעמיד אמצעי תשלום אחר (אנו מניחים כי יש בכוונתך לשלם את חוב הארנונה נשוא עסקת הקרדיט המתוארת), וכן לפנות למשרד הפנים. | |
|
|
|
| 6/1/2019 23:18 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 23:18:13 |
| שלום רב,
בתאריך 15.11.18 רכשתי חבילה של קבלת הודעות לקראת שירות.
מחברת gpage- שנותנים שירות דרך אפלירציית ספץ.
במהלך השיחה הבנתי שמדובר בחבילה שנתית בתשלום חד פעמי שנתי של 300 ש״ח + מע״מ.
לפני כשבוע וחצי ראיתי בפירוט האשראי כי מדובר על תשלום חודשי שנתי של
300 ש״ח + מע״מ.
זאת כאמור בשונה ממה שהבנתי בשיחת הטלפון. לא הייתה בכוונתי לשלם סכום גדול כלכך על השירות שהוצע.
לאור זאת ביקשתי לבטל את המשך התשלומים ולסיים את השירות לאלתר, בתגובה החברה ענתה לי בתגובה שלא ניתן לבטל את העסקה.
ובביטול ישנה עלות של:
1. דמי הקמה - 1950 .
2. 50% מהיתרה שעדיין לא נוצלה.
יכול להיות דבר כזה ??
איך אני גורם להם לבטל את העסקה - ולהפסיק לגבות ממני תשלום?
| |
|
|
|
| 7/1/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:38:50 |
| שלום וברכה תמיר,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד כהגדרת מונחים אלה בחוק הגנת הצרכן. ממילא לא ניתן יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן במקרה נשוא פנייתך לעניות דעתנו, ועליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 6/1/2019 16:45 |
ריעות |
 | | מחבר: | ריעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 16:45:00 |
| שלום,
עשיתי עיסקת לימודים אך מסיבות אישיות אני לא יכולה להגיע ללימודים.
ניסיתי לדבר איתם ולהסביר את המצב אך הם לא מוכנים לבטל..
ביקשתי אפילו להקפיא לשנה שאז כן אוכל להגיע והם גם לא מוכנים לבטל..
אציין שכבר ירד תשלום והצעתי שימשיכו להוריד אחוז מסויים ואת השאר אשלם כשאוכל להגיע ונענתי בשלילה.
דבר חשוב, אני בת שירות.
האם יש איזה אפשרות שבה אוכל לבטל?? חברת האשראי ענתה לי שאי אפשר לבטל עיסקה שבוצעה אלא בהסכם של שני הצדדים.
תודה,
ריעות 050-277-0053 | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:35:18 |
| שלום וברכה ריעות,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופו של עניין, לא ברור מתי נקשרה העסקה, כיצד, האם המוסד הלימודי הינו מוסד מוכר מל"ג, האם החלו הלימודים, מה אומר תקנון המוסד שאושר על ידך מן הסתם וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 6/1/2019 20:28 |
m&m |
 | | מחבר: | m&m (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 20:28:41 |
| שלום
ברצוני להציג בפניכם עניין בעייתי.
בבואי להשכיר רכב, הרכבים נחלקים לפי קבוצות יש A,B,C,D .
מיני, מיני משפחתי,משפחתי,גיפ ועוד
הבעיה שלי היא כזאת.
אני הולך לחברת להשכרת רכב ומבקש לדוגמא רכב מסוג B וכתוב שבקבוצה הזו לדוגמא יש טיוטה יאריס, פיקנטו, ומיצבושי ספייס סטאר.
נניח וזה לא בעייתי שיש לחברות ההשכרה אופציות רבות ובעצם אתה לא יודע איזה רכב אתה הולך לקבל ישנה * אשר אומרת כך "רכב מקבוצה דומה או נמוכה* כלומר אין שום סיכוי שתדע איזה רכב ניתן לקבל.
יתרה מכך במקומות שמפרסמים שיש לדוגמא טיוטיה יאריס קיים דגם אחד כזה בלבד בסניף.
כעת עולה השאלה האם זאת לא הטעיה?
| |
|
|
|
| 7/1/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:29:27 |
| שלום וברכה,
קשה יהיה לעניות דעתנו להקים טענה מבוססת להטעיה על יסוד המתואר בפנייתך שעה שהדברים מוצגים על ידי בית העסק ומהווה את הבסיס להסכמות שבין הצדדים. נסה לבוא בדברים עם בית העסק טרם ההתקשרות בעסקה במטרה להסכים לרכב שעונה על הדרישות. | |
|
|
|
| 6/1/2019 21:46 |
חלי |
 | | מחבר: | חלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 21:46:54 |
| שלום,
הזמנתי היום זר פרחים שהופיע כמבצע עם מארז תמרוקים.
לאחר ששילמתי וההזמנה כביכול יצאה לפועל קיבלתי טלפון משירטת ההזמנות שאין את הצבע של הקופסאת פרחים שהזמנתי ויש רק בצבע אחר ובנוסף אין את החבילת תמרוקים הזאת ישננה חבילה זולה יותר. חשוב לציין שקיבלתי את השיחה לאחר שעתיים שהמשלוח כבר היה צריך להגיע בשעה הזאת.
בסוף נכנעתי מפאת הזמן שאין לי להתחיל מחדש לחפש
צבע אחר ואת החבילה הקטנה יותר של המוצר נשאר לי עודף הבטיחה שתוסיף שוקולדים.
המשלוח הגיע עם קופסא אחרת לא מה שבחרתי וגם לא הברירת מחדל, השוקולדים לא הגיעו אף הם!
אשמח לעזרתכם במה עליי לעשות ומהן הזכויות שלי???
| |
|
|
|
| 7/1/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:28:02 |
| חלי שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין את השתלשלות העניינים וכן לבקש זיכוי בגין ההפרש במחיר בין מה שהוזמן לבית מה שסופק.
לגבי העובדה כי נשלחה קופסא בצבע שונה - ניתן לדרוש פיצוי כלשהו בגין אי התאמה, אך קשה יהיה לבסס את גובה הנזק שנגרם עקב השינוי בצבע. | |
|
|
|
| 6/1/2019 19:12 |
יורי |
 | | מחבר: | יורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 19:12:12 |
| שלום
קניתי מזרן וקיבלתי עליו מתנה של 2 כריות יקרות(400 שח).
המזרן לא היה לי נח ולכן החלטתי להחזירו, אך החברה בתורה דורשת תשלום על הכריות (שלא ביקשתי מהם אפילו)
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:23:07 |
| יורי שלום רב,
בית העסק רשאי לדרוש החזר של הכריות במקרה של ביטול עסקה, אך אינו יכול לדרוש תשלום בגינם, היה ואין הסכמה מפורשת לפיה במקרה של ביטול יגבה תשלום בגין הכריות. | |
|
|
|
| 6/1/2019 18:32 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 18:32:44 |
| | הגשתי לכם תלונה בנוגע לעסקת אינטרנט בה קיבלתי מוצר פגום. כרגע ירד רק תשלום אחד ונותרו עוד שניים. האם במקביל לבירור אצלכם אני יכול לפנות לחברת האשראי ולבקש לעצור את התשלומים העתידיים? מה הסיכונים בכך? | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:20:31 |
| ארז שלום רב,
ככל הנראה חברת האשראי לא תאפשר עצירת התשלומים במקרה של מוצר פגום, שכן לא מדובר בכשלון תמורה מלא.
על כן, היה וביצעת הודעת ביטול לבית העסק בהתאם הלוראות הדין, והגשת תלונה כאמור, יש להמתין לתוצאות הטיפול. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:29 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:29:01 |
| שלום רב,
רכשתי אוהל עליו יש אחריות לכל החיים על ריצ'רצ'ים ותפרים.
לאחר פחות משלושה חודשים של שימוש במוצר שני הדברים הללו לפגמו.
בתהליך ארוך מול החנות של שליחת והחזרת האוהל מספר פעמים הם הודיעו לי שלא יממשו את התיקון כיוון שהספק והחברה לא מוכנים לעשות זאת חרף האחריות.
עם זאת, הם הודיעו לי שיחפשו לי על חשבונם אוהל חלופי באותה רמה. לאחר מספר ימים אכן הודיעו לי שהביאו בשבילי אוהל חדש של חברה אחרת. מכיוון שראיתי שיש על האוהל החדש ביקורות שליליות באינטרנט רציתי לדעת האם יש לי זכות לבקש מוצר אחר או פיצוי אחר ולא את האוהל אותו הביאו או שמא עצם החלפת המוצר למוצר אחר בואותו השווי פוטרת אותם ממימוש האחריות על המוצר הראשון או פיצוי מסוג אחר.
תודה מראש! | |
|
|
|
| 6/1/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 14:16:50 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת מתי נרכש המוצר? מה צוין בתעודת האחריות ?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שמתיאור פנייתך,לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 6/1/2019 14:41 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 14:41:48 |
| תודה על המענה,
אבהיר את הנקודה,
המוצר שהביאו לי במקום לתקן את המקורי הינו מוצר אחר של חברה אחרת באותו השווי, השאלה שלי היא האם מותר לי להגיד שאיני מוכן להחלפה כיוון שזה לא המוצר אותו רכשתי בהתחלה ולדרוש במקום תיקון של המקורי או פיצוי אחר?
תודה! | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:10:50 |
| על פי התקנות רשאי העוסק להחליף במוצר זהה או דומה רק במקרה בו לא ניתן לתקן את המוצר המקורי.
היה ויש אפשרות יתקון - אתה בהחלט רשאי לדרוש תיקון.
אך בהעדר אפשרות, לא ניתן לחייב את העוסק לבטל את העסקה או לספק מוצר שאינו מצוי במלאי, כל עוד הוא מספק מוצר מאיכות דומה או זהה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 16:31 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 16:31:44 |
| שלום רב,
הזמנתי חדר מאתר של מלון דירות בתל אביב. היה כתוב שם: "עלות כוללת: 690 ש"ח ולא צוין בשום מקום שלסכום הזה יכולות להתווסף עלויות נוספות.
לאחר ביצוע ההזמנה קיבלתי אישור שבו מצוין שיש תוספת של 280 ש"ח על ניקיון.
במייל שקיבלתי צוין גם הצורך בתשלום מע"מ.
ההזמנה היא ללא אפשרות ביטול ואת זה ידעתי.
מסתבר בדיעבד שההזמנה התבצעה בפועל דרך אתר "בוקינג". גם זה לא צוין באתר שבו ביצעתי את ההזמנה.
אני לא מעוניינת לבטל, אבל אני מעוניינת בביצוע העסקה כפי שהופיעה במקור.
אשמח לחוות דעתכם על הסוגיה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:44:50 |
| שלום וברכה רויטל,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת נופש, בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני המועד הקבוע לנופש. ככלל חלה חובה על בית העסק להציג את מחירו הכולל של השירות שנמכר על ידו, והדבר כולל כל עלות נוספת או נלווית לרבות המע"מ וגביה בגין ניקיון. עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה או תקנון האתר וכו'. ככל שישנה הפרה של הוראות הדין כאמור לעיל או של ההסכמות בין הצדדים מצד בית העסק, עליך לפנות בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בפירוט הפרשה טענותיך ודרישותיך. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך או ראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 6/1/2019 16:29 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 16:29:27 |
| עשיתי ביום חמישי האחרון דרך הטלפון מנוי שנתי לחדר כושר .
היום יום ראשון התקשרתי לבטל ואמרו לי שלפי החוק אני צריכה לשלם דמי ביטול 100 שח או חמישית מהעיסקה הזול מבניהם האם זה נכון? | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:39:04 |
| שלום וברכה מיה,
חוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול של עד 100 ש"ח (5% משווי העסקה) במקרה של ביטול עסקת מכר מרחוק (בטלפון למשל). כמו"כ, ישנו הסדר ספציפי לביטול עסקה לרכישת מנוי לחדר כושר, תוכלי לראות להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
| |
|
|
|
| 6/1/2019 14:42 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 14:42:32 |
| רכשתי מכשיר חשמלי דרך האינטרנט בתאריך 3.1.19, בכל מהלך ההזמנה הופיע באתר בכל מיני מקומות בולטים שזמן האספקה של אותו בית עסק הוא עד 6 ימים והמשלוח הוא חינם, היום לאחר שקיבלתי הודעה מחברת השליחויות שעובדת עם אותו בית עסק נאמר לי שמאחר ואני מתגוררת ביישוב מרוחק זמן האספקה הוא שבועיים ובנוסף אני אצטרך לשלם על ההובלה. האם מותר לבית העסק לכתוב כך על זמני אספקה וחינמיות של המשלוח למרות שזה לא תקף לכל האזורים? ללא כוכבית או הפניה לאותיות קטנות? שפניתי לבית העסק טענו כי הדבר מופיע בתקנון האתר, האם זה מספיק? כמו כן, בתקנון מוגדרים אזורים מרוחקים ככאלה שנמצאים מעבר לקו הירוק, מדרום לבאר שבע או צפונית לחיפה - אני גרה במועצה אזורית תמר, מקום שלא עונה על ההגדרה לאזורים המרוחקים מאחר ונחשב כשטח ישראלי לכל דבר.
אמשח לעזרה ייעוץ והרחבת הידע :) | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:31:18 |
| שלום וברכה מוריה,
בית עסק רשאי לקבוע אזורים אליהם לא יבוצע משלוח חינם או זמן האספקה יהיה ממשוך יותר, ועשיתו כן במסגרת התקנון המאושר על ידי הצרכן טרם הרכישה יש בו כדי לעמוד בדרישות הדין. יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי הפרסום המתואר בפנייתך באשר למשלוח חינם ולזמן האספקה ללא כל סיוג כנטען יש בו כדי הטעיה אסורה, אשר עשויה להקים לך זכות לביטול העסקה. ממילא חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק וזאת בתוך 14 יום מקבלת המוצר (אמנם בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח). בנוסף, הסכמים יש לקיים וככל שאין החרגה של אזור מגורייך בתקנון על בית העסק לקיים את ההתחייבות באשר למשלוח ולמועד האספקה. אנו מציעים כי תפני לבית העסק בכתב לאור האמור לעיל בפירוט הפרש, טענותיך והדרישה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:40 |
חגי |
 | | מחבר: | חגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:40:06 |
| | קניתי טלפון חדש לפני יומיים {שישי} ולוקח לבטרייה המון זמן להיטען משהו כמו 5-6 שעות אני רצה להחזירו אפשרי? | |
|
|
|
| 7/1/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:40:25 |
| חגי שלום רב,
ניתן לפנות לבית העסק ולבקש את הביטול עקב פגם במוצר, אך ככל הנראה תתיקל בסירוב שכן לכאורה, ההוראות הרלונטיות בשלב זה הן תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
מומלץ לאפשר לבית העסק לבדוק את התקלה ולנסות לתקנה (בתוך מניין הימים הקבוע בתקנות.
היה והתקלה תחזור על עצמה, או שתתגלה תקלה אחרת, אז בהחלט ניתן יהיה לגבש טענה לפגם מהותי במוצר אשר יאפשר ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:19:40 |
| | נראה שנמסר לך מטען שלא הכי מתאים טלפון ובו הבעיה (לא בטלפון). הייתי בודק אם יצרן המטען זהה ליצרן הטלפון. אפשרות אחרת היא שמטען מתאים מטעין בזרם של 2A, למשל, ולך מסרו מטען של 1A ולכן ההטענה איטית. | |
|
|
|
| 6/1/2019 14:02 |
אלונה אחמטוב |
 | | מחבר: | אלונה אחמטוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 14:02:19 |
| שלום.אני פונה אליכם בבקשה להסביר לי האם החוזה שחתמנו הגיוני ולא פוגע בזכויות הצרכן.
אחותי כלה-מתחתנת במרץ והיינו בסלון כלות של אירית שטיין בחיפה,שבו חתמה על חוזה השכרת שמלה.שילמה מקדמה על סך 2000 שח.(מחיר כללי 8000)
בחוזה כתוב שניתן לבטל עד 14 ימים.אחותי החליטה לבטל והספיקה לבטל תוך 14 יום אך נאמר לה שנעשו שינוים בשמלה ואגב זה לא יחזירו לא את המקדמה.אך השינוים הם יכלו לעשות גם אותו יום של חתימת החוזה מה שיבטל את ה 14 ימים של זכות לביטול החוזה.
האם ניתן לעשות משהו בנושא? | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:09:03 |
| שלום וברכה אלונה,
קשה להקים זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) במקרה של עסקה לשכירת שמלה, להבדיל מרכישה של ביגוד. יש לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, בעיקר החוזה המאוזכר בפנייתך, ולפעול על פיו. ככל שבית העסק אינו מכבד את הוראות ההסכם, קרי זכות ביטול בתוך 14 יום, יש לפנות אליו בכתב. | |
|
|
|
|