| 7/1/2019 12:00 |
מילה |
 | | מחבר: | מילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:00:05 |
| שלום רב,
אני מעוניינת להעלות סוגיה שמטרידה אותי ועוד כמה וכמה רוכשי דירות חדשות מקבלן.
כל רוכש דירה חדשה מקבלן מחויב לשלם מחיר הדירה + מדד תשומות הבניה על הדירה.
מושג מדד משומות הבניה, למיטב הבנתי הוא תוספת למחיר הדירה במידה ויש שינוי בתשומות הבניה: מחיר המלט או חומרים אחרים לבניה עולים או הקבלן חייב להוציא סכומים גדולים יותר על שכר עבודה של העובדים מאחר שישתנו מחירי עבודה וכו'-לזה אני לא מתנגדת.
לאחר מחקר שערכתי, מצאתי שמחיר הדירה מורכב ממחיר הקרקע, בנייה, הוצאות מימון ואגרות ועבודות גמר. הוצאות על קרקע משתנים מאזור לאזור ונעים בין 20 ל-40% בממוצע. הוצאות בניה מהוות כ-40% בממוצע.
שאלה: למה רוכשי הדירות מחויבים לשלם מדד תשומות הבניה משקל ראשון?
אם רוכש דירה מממן עסקה 20% 80%- על 80% הוא מחויב לשלם מדד, כאשר בפועל קבל מוציא על הבניה רק כ-40% משווי הכולל.
שאלה זו הפינתי גם ללשכת פניות הציבור של משרד הבינוי והשיכון, אך לצערי קיבלתי תשובה אחרי כחצי שנה שלא ענתה כלל על שאלתי.
בנוסף, על מדד תשומות הבניה צריכים לשלם מע"מ-
יוצא מצב, שרוכשי הדירות החדשות מוצאים עשרות אלפי שקלים שנכנס ישירות לכיסו של הקבלן וכך מגדילים את הרווח שהוא גם ככה מתומחר באחוזים גדולים!!
אשמח לקבל את ההנחיה מה אפשר לעשות במקרה זה ואיך ניתן לשנות את המצב הקיים.
| |
|
|
|
| 7/1/2019 12:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:52:25 |
| | מכיר גם את הנושא. נוהג שהפך לנורמה במדינה. לדעתי, זה עניין למשא ומתן עם הקבלן טרם חתימה על החוזה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:42:15 |
| שלום וברכה מילה,
מוטב היה לערוך את הבדיקות האמורות בפנייתך טרם התקשרות בהסכם מכר עם הקבלן. הדבר יכול היה לסייע להגיע להסכמות נכונות יותר מבחינתך, גם באשר להצמדה או אי הצמדה למדד תשומות הבניה וכיוצ"ב. מכל מקום אין בסמכות המועצה לטפל בפניות הנוגעות להסכמי מכר לרכישת דירה מקבלן. אולי יש מקום להפנות את פנייתך לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, אשר לה סמכויות מנהליות ועונשיות. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:08 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:08:42 |
| | נרשמתי לקורס חשבי שכר שהתחיל 16.12 ואמור להסתיים ב30.4 לפי השיחה הראשונית התחייבו לקורס שאורכו חצי שנה וכולל 130 שעות לפי החישוב שלי אנו נלמד כ4 חודשים והיקף השעות. לא יעלה על 100 שעות השאלה האם ניתן לבטל קורס שכבר למדתי בו כ4 מפגשים | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:05:47 |
| שלום רב אורלי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה הנעשית פנים מול פנים-פרונטלית?
עקרונית, היה ומדובר בעסקה פרונטלית, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה לא קמה לך זכות חרטה במקרה המתואר, היות והמועד לביטול העסקה בקורס ובחוגים חלף ומה גם שהודעת הביטול נעשתה לאחר קבלת השירות.
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, ניתן לפנות אל החברה ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:18 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:18:49 |
| | העסקה. בוצעה טלפונית אך הם לא עומדים בהתחייבות. שלהם אין לזה שום משקל? | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:26:17 |
| אם ניתן להוכיח כי החברה אינה מתנהלת בהתאם למוסכם, הרי שניתן לפנות אליה לבירור העניין.
היה ולא ניתן להוכיח זאת, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (מילה שלך מול מילה שלהם) בו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:41 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:41:07 |
| | בקיצור לנסות לפתור זאת מולם ואם לא לפנות אליכם יש לי הוכחה מוקלטת שהם התחייבו לחצי שנה ו130 שעות | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:56 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:56:57 |
| חברי המועצה שלום,
עשיתי הזמנה טלפונית של בסיס מיטה בגודל 160\190 וחוייבתי עבור ההזמנה בכרטיס אשראי.
למרות שמדובר במידה פחות פופולארית, למיטב ידיעתי, היא עדיין נחשבת מידה סטנדרטית בשוק. כמו כן, המידה 160\190 נמצאת בתפריט המידות האופציונליות באתר הספק.
(את מזרן המיטה באותו גודל, למשל, רכשתי ללא הזמנה מיוחדת, אלא כמוצר מדף קיים).
עקב נסיבות אישיות (מעבר דירה לדירה מרוהטת שכבר יש בה מיטה), נאלצתי לבטל את ההזמנה לאחר כשבוע וחצי (המוצר טרם סופק).
שלחתי לספק הודעה רשמית עם בקשת הביטול והסבר הנסיבות.
בעל העסק טוען שמאחר שמדובר ב"הזמנה מיוחדת" ולא בגודל סטנדרטי, הוא לא חייב לאשר את בקשת הביטול שלי, וגם אם כן - הוא מוכן "לעשות לי טובה" ולבטלה תמורת 150 ש"ח + עמלת כרטיס אשראי.
שווי הקניה היה 490 ש"ח.
למיטב ידיעתי, דמי ביטול שבעל העסק יכול לדרוש הם 5% משווי העיסקה או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם.
מאחר ש-5% משווי העיסקה: 24.5 ש"ח, נמוך מ-100 ש"ח, זה הסכום שזכותו לגבות.
א) האם אכן מדובר ב"הזמנה מיוחדת" שאין אפשרות לבטלה ? (כאמור מדובר בגודל סטנדרטי שגם נמצא בתפריט המידות באתר הספק)
ב) האם דמי הביטול שבעל העסק רשאי לגבות הן אכן 150 ש"ח במקום 5% משווי העיסקה (24.5 ש"ח) ?
תודה !! | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:21:39 |
| שרית שלום רב,
מכיון שהמידה המוזמנת היוותה חלק מהתפריט של בית העסק, הרי שדי בכך כדי להעיד שאין מדובר "בהזמנה מיוחדת" הדורשת יצור מיוחד, שכן מדובר במידה קטלוגית, אותה מספק העוסק ומאפשר לצרכן לבחור אותה מבין שלל האפשרויות.
מרגע שמדובר בהמנה מתוך קטלוג בית העסק המוצע, ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום בסך שלא יעלה על 5%, ואין לבית העסק את הזכות לגבות דמי סליקה, שכן מדובר בעסקת מכר מרחוק, המחוקק אינו מאפשר גביית דמי סליקה בעסקאות אלו. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:08 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:08:45 |
| | נרשמתי לקורס חשבי שכר שהתחיל 16.12 ואמור להסתיים ב30.4 לפי השיחה הראשונית התחייבו לקורס שאורכו חצי שנה וכולל 130 שעות לפי החישוב שלי אנו נלמד כ4 חודשים והיקף השעות. לא יעלה על 100 שעות השאלה האם ניתן לבטל קורס שכבר למדתי בו כ4 מפגשים | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:14:29 |
| שלום רב אורלי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה הנעשית פנים מול פנים-פרונטלית?
עקרונית, היה ומדובר בעסקה פרונטלית, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה לא קמה לך זכות חרטה במקרה המתואר, היות והמועד לביטול העסקה בקורס ובחוגים חלף ומה גם שהודעת הביטול נעשתה לאחר קבלת השירות.
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, ניתן לפנות אל החברה ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:10 |
הלן |
 | | מחבר: | הלן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:10:19 |
| שלום, יש לי בעיה עם חברה שמספקת שירותים אוטומטיים לחתול.
כבר שאני שנה נמצאת אצל אותו הבחור המספק לי שירותים אוטומטיים לחתול שלי, בהסכם החתום בנינו מצויין כי הלקוחה(אני) תשלם 75 שקלים לחודש (תשלומים) לחברה והיא לתמורה מספקת סחורה של חול ומחסניות המותאמות לחול זה. אותם 75 שקלים בחודש הם סה"כ 450 לחצי שנה. לאחר 3 חודשים חידשתי את המלאי אך המחיר קפץ ל485 לכל הזמנה ללא התשלומים המוסכמים בהסכם, כך גם המחיר עלה אך גם בעל העסק הוריד את הסכום ישירות אחרי כל הזמנה שניהלו בטלפון ישירות מהחשבון ורק לאחר הבסביבות השבועיים הייתי מקבלת את הסחורה עם קבלה ותאריך שאינו תואם כלל לתאריך החיוב המופיע בחשבוני וכך גם החיוב האחרון שהוא עדיין מופיע לי בחשבון כעומד לרדת אך לעולם לא אקבל סחורה עליו. כעת בעל העסק מאיים עליי בתביעה על פוסט בפייסבוק שבוא אני לא ממליצה לאנשים להתקרב לאתר העסק שלהם מאותם סיבות שציינתי (ואני לא היחידה). אשמח לדעת אם יש שאפשרותי לצאת לתביעת נגד? | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:52 |
הלן |
 | |
|
| 7/1/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:59:07 |
| הלן שלום רב,
ראשית, יש לבדוק האם ישנו הסכם בכתב המפרט את תנאי ההתקשרות והביטול של השירות, ומהם התנאים המנויים בו.
לאחר עיון בהסכם, ובהנחה כי לא מצוינים תנאים מיוחדים,יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולפרט את ההפרות של הסיכמים ביניכם.
כמו כן יש לפרט כי מדובר בעסקה מתמשכת, הניתנת לביטול בכל עת בהתאם להוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן וכי חלה עליו החובה לבטל את העסקה בתוך שלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן וכי אי ביטול העסקה עלול לחשוף אותו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
לעניין הפוסט- המועצה תתקשה לייעץ בעניין שכן מדובר בדיני לשון הרע והנושא אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:19 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:19:41 |
| | ביקרנו 5 זוגות בחמת גדר ב 15/12/18. חוויה מזעזעת. לכלוך זוהמה במים, חלקי פלסטיק ברצפת הבריכה, שערות נדבקות לנו לגוף, פרוסות לחם צפות בבריכה, ועוד גרוע מכך. ארוחת צהריים זוועתית במסעדת המחבט. פנינו לאתר עוד כשהיינו בדרכנו החוצה. למחרת פנינו בטלפון ונדרשנו לפנות בכתב וכך עשינו. פניה מפורטת לצד דרישה להחזר/פיצוי. תחילה בטלפון ענו שיטפלו בביקורת "הבונה" וישקלו אם לתת החזר כספיובהמשך איימו שלא נתלונן למשרד הבריאות ןכששלחתנו העתק למשרד הבריאות הם התנו שישקלו פיצוי רק בתנאי שנבטל התלונה! כשהתעקשתי לקבל החזר בכל זאת - דרשו שאפסיק לפנות אליהם והודיעו חגיגית שיתעלמו. אנחנו בסרט אימה או שאני הוזה? האם החוק עומד לטובתי בדרישה להחזר כספי? | |
|
|
|
| 6/1/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 11:50:13 |
| נינה שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית:
יש לפנות לבית העסק ולדרוש ביטול העסקה עקב הפרה, לכאורה של הוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, האוסרות הטעיה, במעשה או במחדל בנוגע לאיכות או טיב השירות.
הפרת הסעיף כמוה כהפרת הסכם ומזכה את הצרכן בזכות לבטל את העסקה.
יש לציין כי העובדה שבית העסק התנה קבלת פיצוי או ניהול מו"מ בביטול הפנייה למשרד הבריאות, הנה בעייתית (בלשון המעטה) ויש לציין בפניו כי דרישה כאמור, עלולה לפגוע בבריאות הציבור, במקרה בו אכן יתגלו ליקויים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:46 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:46:57 |
| שלום רב,
שלחתי מייל נוסף לחמת גדר. מתעלמים ממני כמובטח - לא מוכנים יותר לנהל עימי סוג של תקשורת ואיימו שפשוט לא יגיבו לי. בשורה התחתונה מבחינתם וההתכתבויות האחרונות מצב הדברים הוא כזה שקיבלו ומטפלים "בביקורת הבונה" ולא מוכנים לדון איתי במו"מ לפיצוי או החזר כספי כל עוד אני לא חוזרת בי ומושכת בחזרה הפניה למשרד הבריאות ותתקיים מערכת אמון ביניהם ובינינו כלקוחות. כן. אתם קוראים נכון.
איך אני ממשיכה הלאה? הם רק נותנים לי דרייב לא לוותר ולהיכנע ללחצים שלהם לביטול התלונה כתנאי להחזר.
תודה מראש על עזרתכם האדיבה להמשך טיפול מולם.
נינה | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:55:45 |
| נינה שלום רב,
אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ותצייני במפורש את התנאי של בית העסק לפיו עליך לבטל את הפנייה למשרד הבריאות.
לאחר הגשת התלונה, אנא ידעי אותי בפורום על מספרה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:02 |
אורי מחיפה |
 | | מחבר: | אורי מחיפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:02:03 |
| שלום,
ביום רביעי האחרון, ה 2.1, נציג\ה מטעם חברת ביטוח בשם "שירות פלוס" יצר\ה קשר טלפוני עם אמא שלי בת ה 83 ושכנע\ה אותה לרכוש פוליסת ביטוח עבור מקרר.
אמי העבירה לו\ה מספר אשראי וכעת תידרש לשלם 1800 ש"ח בחמישה תשלומים.
אני מנסה מאז אותו יום לבטל את העסקה, אולם כל אימת שאני מתקשר לחברת הביטוח אני מגיע אל מוקדנית שמבטיחה לי כי מישהו ייצור עמי קשר לבטל את העסקה. הדבר כמובן לא נעשה ואני נוטה להאמין כי גם לי יעשה. שיטוט מהיר באינטרנט מעלה כי חברת "שירות פלוס" עורכת תרגילי עוקץ בדיוק מהסוג המתואר לעיל.
אודה להדרכה כיצד להמשיך.
בתודה מראש,
אורי | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:58:52 |
| אורי שלום רב,
ראשית, יש לפנות בכתב לבית העסק, ולהעביר להם הודעה לפיה אתם מבקשים לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן. יש לציין כי אי ביטול העסקה מיידית חושפת אותם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, מומלץ לנסות ולבטל את החיוב מול חברת האשראי, למרות שאיני יכולה להבטיח כי הם יוכלו לעצור את התשלומים.
במקביל, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:03 |
אורי מחיפה |
 | | מחבר: | אורי מחיפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:03:53 |
| | תודה רבה. הוצאתי הודעה חוזרת בכתב אל שירות פלוס ובמקביל הגשתי תלונה באמעותכם. | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 6/1/2019 13:13 |
s.b.c ניהול נכסים |
 | | מחבר: | s.b.c ניהול נכסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:13:26 |
| שלום וברכה
הדיירים קיבלו מכתב התראה לפני מספר ימים בו כותבים להם בין השאר כי "בבדיקת תיקי המתקנים נמצא כי במסגרת רכישתם, זכאי הלקוח ל12 חודשי אחריות יצרן מיום הפעלת ומסירת המעלית לשימוש, תקופת האחריות האמורה תחל ביום חתימת הסכם שרות תחזוקה ותיקונים עם בעל הזכויות במעלית, ובלבד שההסכם האמור ייחתם בתוך 60 ימים מיום שניתן אישור מכון תקנים" לאור האמור הננו להודיעכם כי חברתנו לא תהיה אחראית למערכות המעליות ולנזקים שיגרמו להן כתוצאה מהזמן בה לא הופעלו, וכל נזק שנגרם להן יחול עלכם, בנוסף לאמור יובהר כי לכשימסרו המעליות הלקוח לא יהיה זכאי לתקופת אחריות יצרן.",
בצו הפיקוח כתוב בסעיף 7ב' כי " שנת האחריות האמורה תחל ביום חתימת הסכם שירות תחזוקה ותיקונים עם נציגות של דיירי הבית, ובלבד שההסכם האמור יחתם בתוך 60 ימים מיום שניתן אישור בודק מעליות מוסמך שמולאו דרישות פקודת הבטיחות בעבודה התש"ל 1970".
אנו שואלים מניין הכח לחברת המעליות להציב אולטימטום של לחץ להפעיל מעליות שעדיין לא אוכלס כל הבניין על סמך ביטול אחריות והתנייתה מול מכון תקנים כאשר לא כתוב בשום מקום כך ובנוסף האחריות לעולם תינתן בספירת 60 יום מדוח בודק בכל זמן נתון שיחליטו להפעיל את המעליות ללא תלות בפקיעת זמן כזה או אחר.
האם טענת הדיירים צודקת או חברת המעליות ?
| |
|
|
|
| 7/1/2019 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 08:26:05 |
| שלום רב,
על פי הנחיות משרד העבודה והרווחה האחריות תחל רק במקרה בו יחתם הסכם בתוך 60 יום מיום הבדיקה הראשונה של הבודק המוסמך.
כך לשון הנחיות המשרד:
"מכון התקנים בודק את תקינות המעלית ואת מידת התאמתה להוראות התקן. יצרן המעלית חייב לשלם עבור בדיקה זו, כיוון שבשלב זה המעלית עדיין באחריותו.
בשנה הראשונה לפעולת מעלית בבנין מגורים, מתקין המעלית נושא באחריות לפעולתה התקינה, לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), התשמ"ד - 1984. אחריות זו מכסה תיקונים וחלפים וניתנת ללא תשלום מאת דיירי הבית, בתנאי שנחתם הסכם שירות בין הדיירים לבין מתקין המעלית בתוך 60 יום מיום הבדיקה הראשונה של הבודק המוסמך."
מצ"ב קישור להנחיות כאמור:
https://employment.molsa.gov.il/Employment/SafetyAndHealth/PublicSafety/ElevatorsAndEscalators/Pages/ElevatorOwnerInfo.aspx#GovXParagraphTitle2
| |
|
|
|
| 7/1/2019 11:45 |
s.b.c |
 | | מחבר: | s.b.c (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:45:20 |
| | 60 יום זה מובן אך היות והמעלית טרם נפתחה בכלל, למה לא ניתן להמתין עד למצב שהדיירים יתאכלסו באופן מלא ואז כאשר יחליטו לפתוח אותה יזמינו בודק ויעשו דוח ואז יקבלו מסירה מחברת המעליות עם אחריות יצרן וכל תהליך החינמי של 6 חודשים וכו' ? | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:54:03 |
| | אם כך, תנסה להתייעץ מול עו"ד המתמחה בנדל"ן. | |
|
|
|
| 6/1/2019 14:43 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 14:43:05 |
| שלום רב
להלן תקנון של אתר שלא רוצה להחזיר את כספי עקב הטעיה בפרסום המוצר, האם הבכלצ זאת אוכל לקבל את כספי חזרה?
אתר LCP.co.il פועל כמתווך בין לקוחות לבין ספקים צד ג’. אין האתר אחראי על טיב המוצרים או השילוח שלהם, האחריות הבלעדית הינה על הספק.
בהסכמה לתקנון זה הינך מאשר קבלת עדכונים בדואר אלקטרוני מאתר LCP.co.il, העדכונים כוללים הודעות דואר אלקטרוני לרבות: עדכונים לגבי מצב ההזמנה, מבצעים וטיפים.
בעת רכישתך באתר LCP.co.il הינך מודע לכך שהמוצרים אותם תבחר להזמין אינם מאוחסנים אצל אתר LCP.co.il אלא אצל ספקים צד ג’ אשר משלחים את המוצרים ממדינות שונות (לרוב סין) וזמני המשלוח הממוצעים הינם 11 – 35 ימי עסקים. אין בסעיף זה או בכלל התחייבות של האתר לגבי זמני המשלוח הצפויים בפועל.
אין החזר כספי עבור מוצרים הנרכשים באתר ולא ניתן לבטל עסקאות אלא בכפוף לשיקול דעת אתר LCP.co.il במקרים חריגים ובעמלה של 10% מגובה העסקה.
בעת רכישה באתר, הזמנתך מגיעה לספק צד ג’ והוא אחראי על סיפוק הזמנתך. במידה ונתקלת בבעיה אשר אינך מצליח לפתור, אתה מוזמן ליצור איתנו קשר בעזרת טופס יצירת הקשר או באמצעות דף הפייסבוק שלנו בלחיצה כאן.
על אחריות הלקוח לוודא את עלויות המיסוי, המכס, המע”מ ועלויות אחרות אשר עליו לקחת בחשבון כאשר הוא מזמין מוצר לארץ מאתר LCP שכן המוצרים נשלחים ישירות מחו”ל. המחיר המוצג באתר אינו כולל עלויות ייבוא אלו או אחרות ועל אחריות הלקוח בלבד לשכלל את כדאיות העסקה על פי החוקים הרלוונטיים לייבוא מוצרים במדינת ישראל. למידע נוסף ניתן להיכנס לאתר רשות המיסים בקישור בלחיצה כאן או בכתובת https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx.
אחריות לכל החיים: כאשר הספקים שלנו מציעים אחריות לכל החיים על מוצר, הם מתחייבים לתקן או לשלוח מוצר חדש במקרה הצורך באם המוצר התקלקל או נפגם משימוש סביר במוצר לצרכים אליהם הוא נועד. הספקים שלנו עשויים לבקש מהקונה לשלוח צילום של המוצר הפגום או לשלוח את המוצר הפגום בדואר לתיקון אל משרדי הספק.
לחצו כאן ליצירת קשר | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:35:25 |
| שלום וברכה שחר,
פנייתך אינה מובררת דיו, וחסרים ממנה הפרטים המהותיים של העסקה או הפרשה שבגינה הנך פונה לפורום. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:45 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:45:34 |
| הי
אני הגשתי תלונה דרככם אל האתר בו ביצעתי את הרכישה , באתר המוצר שקניתי מוצג סרטון בו נראה מוצר אחר ,אין להם את המוצר שאני מבקש לכן ביקשתי לבטל את הקנייה ולהחזיר את כספי.
האתר טוען שע"פ התקנון שלו (מופיע למעלה) הוא לא מחוייב לבטחל עסקה , האם נכון הדבר?
| |
|
|
|
| 7/1/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:53:57 |
| שחר שלום רב,
תקנון אינו יכול לסתור את הוראות הדין, ועל כן, היה והמוצר הוזמן באמצעות מכר מרחוק, וסופק מוצר שונה, על בית העסק לבטל את העסקה, ואין בהוראות התקנון כדי למנוע את זכות הביטול. | |
|
|
|
| 6/1/2019 15:39 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 15:39:08 |
| שלום, דיירת בדיור הציבורי, לאחר בקשות חוזרות ונשנות לשיפוץ בדירה. דחו את הבקשה.
עשיתי שיפוצים דחופים בדירה האם מגיע לי החזר כספי ממרד השיכון?
על השיפוצים שעשיתי?
תודה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:36:36 |
| שלום וברכה נינה,
אין נשוא שאלתך מתחום סמכותה ופעילותה של המועצה. עליך לפנות למשרד השיכון בשלב הראשון. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:13 |
נינה |
 | |
|
| 7/1/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:53:01 |
| אם כך, תנסי לפנות אל פניות הציבור במשרד מבקר המדינה באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.mevaker.gov.il/he/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:10 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:10:19 |
| שלום רב, רכשתי לפני יומיים מיני בר מחברה מסויימת. לאחר שהטכנאי התקין אותו התברר לי שהמוצר לא לשביעות רצוני וזה לא מה שציפיתי. למשל טעם המים אינו טוב. האם יש לי אפשרות לבטל את המוצר גם מבלי לנמק ולפרט לבית העסק מה הסיבה? אם כן, כמה כסף בית העסק יכול ליטול ממני?
תודה | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:52:34 |
| יוסי שלום רב,
היה והעסקה התבצעה באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט) והמוצר הותקן בביתך לאחר ההזמנה כאמור, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ההתקנה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וכן תשלום בגין דמי התקנה.
כמו כן, מומלץ לבחון את הסכם ההתקשרות ולראות האם מצוין חיוב בגין פילטרים. | |
|
|
|
| 6/1/2019 12:34 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 12:34:29 |
| שלום, לפני כחודש רכשתי ספת אירוח. הספה הורכבה בביתי והגיעה עם בד בצבע שבחרתי. לאחר שימוש קצר בה גיליתי כי היא אינה מתאימה וגורמת לאי נוחות רבה. כפי הנראה אין בה פגם, וקושי המזרון שלה הוא שגורם את זה.
במקביל נרכשה שכבת נוחות במטרה לנסות ולרכך את הספה מספק אחר. גם שכבה זו לא סייעה.
האם בית העסק יכול לסרב לקבלת הספה ושכבת הנוחות , גם במידה ואני מוכן לספוג חלק מעלויות ההחזרה?
| |
|
|
|
| 6/1/2019 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 16:25:58 |
| שלום רב ערן,
עקרונית, עניין נוחות הינו סובייקטיבי, השונה מאדם לאדם.
תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובלבד ש:
1. המוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
2. המוצר לא הורכב בבית הצרכן
3. לא נעשה שימוש במוצר
על כן, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 6/1/2019 17:48 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 17:48:55 |
| בהמשך לשאלתו של ערן,
אם קיבלתי ספה שלא במידה הנכונה שהזמנתי, האם אני רשאית לבטל את העסקה?
תודה ובבקשה אודה למענה | |
|
|
|
| 7/1/2019 07:47 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 07:47:10 |
| | ואם המוצר הורכב ונוסה ועדיין פניתי בתוך 7 ימים? יש מה לעשות או להתחיל לפרסם ספה חדשה ביד2? | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:50:55 |
| שלום רב חן,
כפי שפורט במענה מעלה, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, ובהתאם למפורט מעלה.
מתיאור פנייתך עולה לכאורה כי המוצר הורכב ולכן לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, ומה שנותר הוא לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם לקבוע במדיניות.
| |
|
|
|
| 7/1/2019 11:16 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:16:02 |
| שלום, הזמנתי שירות לתיקון מדיח, הטכנאי (ראשון מבין ארבעה) לקח את הכרטיס האלקטרוני לשיפוץ וגבה על השיפוץ 350 ש"ח (מעבר לעלות הביקור הראשוני) השיפוץ לא תיקן את התקלה (ואכן נאלצתי לקנות מדיח חדש)ץ
האם אני זכאי להחזר התשלום על שיפוץ הכרטיס? | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:16:42 |
| שלום וברכה יעקב,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במסגרת הפורום לשאלתך. ברי ככל שלא בוצע התיקון כמובטח וכפי שסוכם בין הצדדים, וככל שתקלה נותרה בעינה ואין מקורה מליקוי אחר/חדש, דין הוא שתהיה השבה (גם אם לא מלאה) של התמורה ששולמה בגין השירות. נסה לבוא בדברים (אולי גם בכתב) עם בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:00 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:00:01 |
| שלום
רכשתי באתר אונליין של סופר פארם בתאריך ה-31.12.18 וטרם קיבלתי את המוצרים ,לאחר שיחה עימם טוענים שחסר במלאי ובגלל זה התעקב .
ומאז לא חזרו אלי ??
האם יש פה אפשרות להתלונן או לבקש כסף חזרה מהם ?
תודה | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:13:56 |
| שלום וברכה אלי,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה תקנון בית העסק וכו, ובעיקר בהוראות באשר למועד אספקה, האפשרות לסטות, זכות ביטול וכיוצ"ב. יש לציין כי חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באניטרנט) לרכישת מוצר שטרם סופק, בכפוף לתשלום דמי ביטול וליתר הורות החוק. ישנם למשל מוצרים שזכות הביטול מוחרגת באשר אליהם, למשל מוצרים פסידים וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:14 |
מיירו |
 | | מחבר: | מיירו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:14:07 |
| אימי רכשה באוקטובר ונובמבר 2018 2 כרטיסי טיסה לנכדיה לטיסה במאי 2019.
אחד נרכש דרך אל-על והשני, טלאותה טיסה,דרך סוכנות אינטרנטית JOOBOFLY.
לאחר מספר שבועות הוחלט כי הנכדים אינם יכולים לנסוע, ואימי ביקשה לבטל את הכרטיסים, לפי החוק כאזרחית ותיקה.
לפי החוק, ישנם עוד כ-5 חודשים לטיסה.
בביטול כרטיס הנכד, אל-על השיבו מייד את הכסף לחשבונה, ובסוכנות האינטרנטית לביטול כרטיס הנכדה,מסרבים, משום שטוענים כי אל-על מסרבת להם לבטל את הכרטיס....
עוד הם טוענים כי השם הרשום בכרטיס אינו אזרח ותיק (זו הנכדה) ואנו טוענים כי המשלם הוא הלקוח והוא האזרח הותיק..
לא מבינה איך באותה טיסה, עם אותו לקוח משלם, יכולות להיות 2 אופצית?
מה עלינו לעשות כדי לבטל גם את הכרטיס השני? | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:11:00 |
| שלום וברכה מיירו,
יש רגליים לעמדת בית העסק באשר להחלת זכות הביטול המוענקת לאזרח וותיק רק במקרה בו המוצר נרכש עבור אותו אזרח וותיק, קרי כרטיס טיסה על שמו של האזרח הוותיק. בנוסף, יש להבהיר כי ממילא הזכות האמורה, קרי הארכת המועד למתן הודעת ביטול מ - 14 יום ל - 4 חודשים במקרה של אזרח וותיק, חלה על עסקה שנקשרה בטלפון, להבדיל מעסקה שנעשתה באינטרנט, כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 3/1/2019 15:39 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 15:39:23 |
| שלום רב,
מראש מתנצלת על אורך הפניה.. ובכל זאת, אשמח לקבל מענה.
לפני חודש וחצי לערך רכשתי מחברת עצמלה, שני ארונות ומיטת נוער.
תיאמו התקנה של הארונות ליום מסוים ולאחר מס' ימים למיטה.
כשהגיעו להתקין את המיטה, גילנו שגב המיטה שבור. פינינו יום נוסף שבו יגיעו להתקין גב מיטה תקין.
כשהגיע המתקין.. הביא בטעות גב מיטה בצבע שונה... שוב נאלצנו לתאם מועד להתקנה. באותו זמן, שמנו לב גם שהטריקה השקטה בצד אחד של הארון לא עובדת כראוי. נאמר לנו שהבחור שיגיע לטפל במיטה, יטפל גם בארון.
כשהמתקין של המיטה הגיע, נאמר לנו שלא יכול לטפל בארון, מאחר ומדובר בספק שונה. למרות הטירטור הרב,גם זאת קיבלנו בהבנה.. והמתנו שיצרו עימנו קשר לתיאום מתקין לארון.
הנציגה שיצרה איתי קשר, ביקשה לתאם רק בין השעות 9:00 ל- 13:00.
הסברתי לה שאין לי אפשרות לקחת שוב יום חופש לעניין זה וכי לאחר כל ההתנהלות שלהם, שיחרגו מהשעות הללו וישלחו מתקין לאחר השעה 16:00.
המתאמת של הספק שירות של חברת עצמלה, לא הסכימה מאחר ואלו לדבריה השעות היחידות בהם עובדים וניתן בהם לתאם.
בעניין זה, ביקשתי לשוחח עם מנהלת השירות בחברת עצמלה, הסברתי לה את כל השתלשלות העניינים.. זו הסבירה גם כן שלא ניתן לתאם בשעות שונות. סיכמנו בשיחה שביום שנהייה בחופש, ניצור קשר וישתדלו לבוא לקראתנו בתיאום ליום החופש.
בעלי לקח יום חופש ביום ד' 29/12 וביום זה סוכם כי יגיעו אלינו בין השעות 13:00 ל- 17:00 עם התראה של חצי שעה. באופן מפתיע תיאמו לשעות אלה, שכן כאמור נאמר שאין תיאומים בזמנים הללו...
בכל אופן, בעלי נשאר בבית המתין להגעתו של המתקין. מאחר והיינו אמורים לנסוע מחוץ לעיר, כשהגיעה השעה 16:30 ושמתי לב שהבחור לא מתקשר.. התקשרתי בעצמי אל החברה. הנציגה לא ידעה בדיוק מתי מגיע, הבטיחה לברר ולחזור אליי ואכן חזרה.. אך אמרה לי שיגיע אלינו רק בסביבות השעה 18:00 שהתעכב.. בלי להודיע שום דבר מצידם. אם לא הייתי מתקשרת לא היו מודיעים לי...
ביקשתי לדבר ישירות עם המתקין וכשדיברתי איתו ב- 17:45 בערך , אמר שהוא בכלל בדימונה ויוכל להגיע אם ארצה רק יותר מאוחר. עוד אמר שהתקשר בבוקר למפעל ואמר מפורשות שלא יוכל להגיע בחלון הזמן שנאמר לנו. רק שלנו לא הודיעו כלום. אם לא הייתי מתקשרת, לא בטוחה שמישהו היה מעדכן על עיכוב או משהו.. מפני שהיינו אמורים לנסוע, אמרתי לו שלא יגיע.
למחרת..אף אחד לא יצר איתי קשר.. לא לשם התנצלות ולא לשם תיאום. אני זו שהתקשרה בשעה 14:30 בערך וביקשתי לדבר עם המנהלת. הובטח שהיא תיצור קשר. המנהלת התקשרה למחרת, התעקשה שתיאום חדש יוכל להעשות רק בשעות שלהם כלומר 9:00-13:00... ואני שואלת, מעבר לשירות הגרועעעע שקיבלנו, אין פה מקום או אפשרות לחייב אותם להגיע בשעות שנוחות לנו??
לאור זאת שלא הגיעו בתיאום האחרון ובשל כל הטרטורים? לא צריכים לפצות אותנו על אי ההגעה ועל כך שלא הודיעו מיוזמתם?
אשמח לקבל תשובה בעניין.
תודתי נתונה מראש.
| |
|
|
|
| 4/1/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/01/2019 | | שעה: | 11:01:41 |
| ליאת שלום רב,
בעקבות התיקון להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, מחויב עוסק לעמוד במועדים שנקבעו עם הצרכן, גם במקרה שהביקור הנו לצורך התקנה של הטובין אותם מכר העוסק (סעיף 18א (ג)(1)(ג)) ועל כן, במקרה של אי הגעה מחויב העוסק בפיצוי בסך של 600 ש"ח.
יש לפנות בכתב ולדרוש את הפיצוי האמור.
ובמקרה של סירוב, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 6/1/2019 17:19 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 17:19:28 |
| | היי.. תודה רבה על המענה. בחברה עצמה טוענים שבגלל שהתקשרתי לפני זמן ההגעה וקיבלתי דיווח שיאחר (מזכירה שביוזמתי), אני לא זכאית לפיצוי... בנוסף לא התייחסתם לעניין שעות התיאום. נכון לעכשיו אני עדיין עם בעיה בארון, אבל הם מתעקשים לתאם עד השעה 13:00 ולא מעבר למרות כל הפעמים שקיבלתי אותם קודם כפי שפירטתי בפניה הראשונה.מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:01:33 |
| כאמור, עצם העובדה כי נקבע טווח ארוך מהמותר בדין, היא לכשעצמה מהווה הפרה ומאפשרת קבלת פיצוי, על כן אין כל משמעות לעובדה שאת יצרת קשר ולא המתנת בביתך מעבר לשעה שנקבעה, שכן כל שינוי בשעת ההגעה יכולה להתבצע רק עד השעה 20:00 בערב שלפני.
לעניין תיאום מתקין לאחר שעה מסוימית, יש קושי לבצע חיוב כאמור, שכן הוראות הדין מתירות קביעה של שירותי התקנה בשעות הבוקר, אך כאמור, רק בטווח של שעתיים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:50 |
אנה רזניקוב |
 | | מחבר: | אנה רזניקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:50:04 |
| שלום,
ביום שישי רכשנו שטיח בשווי 1200 שח בחנות שטיחים. השטיח לא היה באריזתו המקורית בחנות ונארז שם בשקית ניילון. בהיגענו הביתה פרשנו את השטיח וגילינו כי אינו מתאים לטעמנו לסלון. מיד ארזנו את השטיח שוב באותה השקית.
היום (יום שני, יומיים עסקים ממועד הרכישה) בעלי הגיע לחנות על מנת לבטל את העסקה וסורב בביטול העסקה בטוענה כי ישנה מדיניות בחנות שמוצגת על שלט על יד הקופה. בשלט כתוב כי בעבור החזרת מוצר הלקוח יקבל זיכוי למימוש בחנות זו.
אנחנו החלטנו כי אנחנו לא רוצים שטיח כלל ולכן אין לנו מה לעשות עם זיכוי זה.
אציין כי בעת הרכישה לא הופנתה תשומת ליבנו לשלט המדובר, ולא ראינו אותו.
האם סירוב ביטול מלא של העסקה (למעט דמי ביטול בסך 100 שח או 5% משווי ההעסקה) חוקי במקרה זה? האם זה חוקי להציע זיכוי למימוש בחנות בלבד?
תודה רבה,
אנה | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:36:02 |
| שלום וברכה אנה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול העסקה המתוארת בפנייתך מכוח "ציוד לבית וגן", בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר (כמתואר אצלך) ובכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח וליתר הוראות התקנות. אין תוקף לשלט שסותר הוראות וזכויות צרכניות הקבועות בחקיקה, אדרבה הדבר עשוי לעלות כדי הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:07 |
שמואל קריף |
 | | מחבר: | שמואל קריף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:07:15 |
| | ליפני שבוע וחצי הזמנו נופש בטלפון ל20/1 אתמול היתקשרתי לבטל באתחלה הם ביקשו 400שקל דמי ביטול ואחרי דין ודברים הם אמרו שאני צריך לשלם 100שקל א.האים אני צריך לשלם אפילו שעדיין לא עברו 14ימי עסקים ויש יותר מ7ימים עד הנופש.ב.הם עדיין לא שלחו לי אישור על ביטול עסקה מה לעשות?ת תוד רבה שמואל קריףsk1234001@gmail.com 0556679898תודה | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:32:48 |
| שלום וברכה שמואל,
אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק ותעלו על הכתב את מתן הודעת הביטול על ידכם, וביטולה של העסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן. החוק קובע כי במקרה של ביטול עסקת נופש כמתואר ניתן לחייב את הצרכן בדמי ביטול של 100 ש"ח בגין כל כרטיס/אדם בחדר. | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:59 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:59:29 |
| שלום
הזמנתי סלון במידה מסוימת, הסלון הגיע לאחר 30 ימי עסקים שזו הייתה התחייבות החברה לאספקה אך הסלון הגיע במידה לא נכונה, קטן ממה שהזמנתי
האם זכותי לבטל את העסקה? תודה | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:30:17 |
| שלום וברכה חן,
מבלי להכנס לשאלת הוכחת טענתך באשר לקבלת הסלון במידה לא נכונה, ומה מידת אי ההתאמה והסטיה מההזמנה בפועל, לרבות בכל אחד מרכיבי העסקה (הסלון) וכיוצ"ב. ברי כי במקרה של הפרת ההסכמות בין הצדדים, כנטען על ידך קרי אספקה של מוצר שלא הוזמן ולא סוכם עליו, אין זה מן הנמנע כי ההפרה עשויה להקים זכות לביטול ההסכם מכוח דיני החוזים הכלליים, או זכות לפיצוי בגין נזקים מוכחים וסבירים בנסיבות. מנגד יוכל לטעון בית העסק כי עליו לתקן את הפרותיו ולהעמיד את המוצר כפי שהוזמן ולפצות בגין העיכוב שנגרם לך וכל נזק סביר ומוכח בנסיבות. נסי לבוא בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 7/1/2019 09:36 |
אופק |
 | | מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 09:36:17 |
| הזמנתי מוצר דרך אתר גרו בתאריך 10.12.18 ונאמר שבין 7 עד 10 ימי עסקים המוצר יגיע אלי הביתה.
עד עכשיו המוצר לא הגיע ולפי בית העסק יש עיכובים מהמשלוחים מחו"ל ולכן זה דבר שלא נתון בשליטתו ואין לו מה לעשות עם זה, הוא טוען שבוודאות בראשון הקרוב אני אקבל את המוצר.
מה כדאי לי לעשות?
יש גוף שיכול לסייע בנושא כזה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:28:57 |
| שלום וברכה אופק,
עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. לעתים ההתחייבות למועד אספקה הינה מורוככת או מסוייגת, ויש להביא חשבון את מועד האספקה המובטח בהקשר זה. כמו"כ יש מקום לציין כי חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט) שנעשתה בין עוסק לצרכן (כהגדרת מונחים אלה בחוק) וזאת בתוך 14 יום מיום קבלת המוצר, בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח, וליתר הוראות החוק. | |
|
|
|
|