| 7/1/2019 20:42 |
עדנה שלו |
 | | מחבר: | עדנה שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 20:42:40 |
| בתאריך 11/11/18 רכשתי מחברת סמסונג מכשיר סולולרי דגם J800 כאשר מלכתחילה כוונתי הייתה לקנות דגם אחר אך המוכרים המליצו לי בחום והשתכנעתי במיוחד כאשר הודגש בין היתר כי המצלמה הרבה יותר טובה וחדה וכי נושא שני מצלמות .
למחרת התחרטתי וכשביקשתי להחזיר ולרכוש דגם שרציתי הם סירבו בטענה שפתחתי את המכשיר ואני טענתי שבמקרה הזה אי אפשר אחרת שהרי הם פתחו בעצמם.
אחרי שבוע נסעתי לטיול מאורגן לחול למשך 15 יום והמצלמה לו היתה תקינה וכל התמונות יצאו מתושתשות ואין צורך לתאר את גודל האכזבה שנבצר ממני לצלם מקומות מדהימים.
החברה קיבלה אותו לתיקון ובשרות לקוחות ענו לי כי רק לאחר שיבדקו אותו יוכלו לפצות אותי .
לאחר 10 ימי המתנה למרות שפגם היה במצלמה ועוד דברים נוספים סירבו לפצות אותי ולבקשתי להחליפו בדגם אחר נתקלתי בסירוב.
לציין כי לפי שמועות הדגם הזה עושה הרבה בעיות .
אשמח לקבל את דעתכם מה מגיע לי
תודה מראש בתקווה לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
| |
|
|
|
| 8/1/2019 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 12:53:08 |
| שלום וברכה עדנה,
קשה יהיה לעניות דעתנו לבסס טענה לפגם בייצורו של המוצר בנסיבות ובחלוף כחודשיים ממועד הרכישה. ברי כי ישנה אחריות יצרן של שנה ממועד הרכישה, ועל בית העסק הרלוונטי נתן שירותי האחריות לתקן כל פגם וליקוי המתגלה במוצר, בכפוף להוראות התקנות. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה בו לא ממלא נותן השירות אחר חובתו לתקן את המוצר עליו להעמיד מוצר חלופי חדש תקין ושווה ערך או להשיב את התמורה, לבחירת נותן השירות. ברם, בשלב זה נראה כי נותן השירות ממלא אחר הוראות הדין. | |
|
|
|
| 7/1/2019 20:21 |
עמיחי |
 | | מחבר: | עמיחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 20:21:08 |
| שלום וברכה,
אשמח לדעת מה ניתן לעשות כלפי נותן שירות שמפרסם כי הוא נותן חבילות נופש מותאמות לציבור דתי כאשר בפועל המצב באירוח היה שלא הייתה התאמה. בעל העסק עצמו הודה במייל כי גם לו הדבר היה מפריע אבל אינו בטוח עד כמה נדרש ממנו לברר את רמת ההתאמה במלונות אליהם הוא שולח את לקוחותיו.
נשמח למענה,
תודה! | |
|
|
|
| 8/1/2019 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 12:24:39 |
| שלום וברכה עמיחי,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לפנייתך במגבלות הפורום. ככל שיש הפרה של ההסכמות בין הצדדים ו/או מצג שווא ו/או הטעיה אסורה מצד בית העסק, הן בפרסום והן באשר למהות העסקה, אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה ובצירוף ראיות ככל הניתן, טענותיכם ובדרישה להשבה (מלאה או חלקית) ו/או לפיצוי בגין נזק סביר ומוכח בנסיבות. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 18:45 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 18:45:50 |
| רכשתי כרטיס טיסה מאל-על שכלל עצירת ביניים במומביי.
הטיסה מהארץ איחרה ב 6 שעות בשל תקלה טכנית, ובשל כך הוחמצה טיסת ההמשך שהיתה בהפרש של 5 שעות מהנחיתה המתוכננת.
לבסוף הגענו ליעד הסופי באיחור של 15 שעות.
שלחנו מכתב רשמי לאל-על, שהינה גם מפעילת הטיסה המאחרת, וגם הספקית ממנה רכשנו את כרטיסי הטיסה (כולל טיסת ההמשך). אל על מסרבים לפצות על העיכוב.
ראיתי במספר מקומות שלפי חוק שירותי התעופה, גם במידה וישנה עצירת ביניים, כאשר הכרטיס נרכש בשלמותו דרך אל-על העיכוב נמדד לפי היעד הסופי. אשמח להמלצתכם לגבי השלב הבא בטיפול, האם להגיש תלונה דרך המועצה לצרכנות? תביעות קטנות? | |
|
|
|
| 8/1/2019 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 12:00:03 |
| שלום וברכה טלי,
לעניות דעתנו אין בנסיבות המקרה כמתואר בפנייתך עילה לקבלת פיצוי מכוח חוק שירותי תעופה, להבדיל מזכות להטבות בשל העיכוב שנגרם לכם, לרבות העמדה של כרטיסה טיסה חלופי ליעד הסופי, וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 7/1/2019 18:43 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 18:43:49 |
| ערב טוב.
אשמח לדעת האם ימי חנוכה נספרים כימי עסקים, או שאין לספרם, ולדלג עליהם בחישוב ימי העסקים שחלפו?
תודה! | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:48:38 |
| שלום וברכה ירון,
ימי חנוכה אינם נחשבים לימי מנוחה, לפיכך נמנים במנייני הימים הקבועים בחוק. גם במנייני ימים הסכמיים, למשל במסגרת התחייבות למועד אספקה, יש להביא את ימי החנוכה בחשבון אלא הם ישנה החרגה מפורשת, לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 7/1/2019 18:24 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 18:24:11 |
| תשמעו קטע מקומם. הצטרפתי (לצערי) XXXX בחודש נובמבר האחרון. מאה ג'יגה גלישה , שיחות והודעות ב 39 שקלים. במהלך אותו החודש חרגתי ב 15 ג'יגה מעל ה 100 ושילמתי תוספת של ... תחזיקו חזק..... 150 שקלים. עשרה שקלים לכל ג'יגה חריגה. לרגע חשבתי שהצטרפתי לגוף מהשוק האפור , אבל בלעתי את רוע הטימטום והחלטתי בסוף חודש נובמבר להתנתק מסלקום דרך האתר נתק , שהוכיח את עצמו כיעיל ביותר. הבקשה נשלחה והתקבלה בהצלחה XXXX (יש תיעוד). ב 1 בדצמבר כבר קיבלתי סים חדש מחברה תקשורת חדשה ואת הסים הישן של סלכלום הנחתי במגירה. היום קיבלתי מסלקום חשבונית חדשה , סיכום דצמבר ואתם זוכרים איפה מונח הסים שלהם. אבל מסתבר שהמגירה שלי גלשה באינטרנט ולא רק הפלא הזה קרה היא אף חרגה מעל מאה ג'יגה ושוב נקנסתי בעוד 150 שקלים. התקשרתי אליהם היום ואחרי המתנה של חצי שעה בבוקר ועוד ארבע שעות כשחזרו אלי , הודיעו לי חגיגית שלא יהיה שום זיכוי למרות התיעוד ששלחתי להם והם לא יכולים לעשות כלום בנידון, במילים אחרות: לא סופרים אותך ותתמודד. רציתי להביא בפניכם את הסיפור הזה כי שמעתי | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:45:29 |
| שלום וברכה אלון,
אנו מציעים כי תקרא היטב את ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון האתר וכיוצ,ב, בעיקר הוראות הנוגעות לחיוב בגין חריגה מהחבילה, אופן הניתוק, השבת כרטיס הסימ וכיוצ"ב. ככל שבית העסק הפר את הוראות ההסכמות ו/או גבה חיובים ביתר שלא כדין, פנה בכתב להנהלת החברה בתיאור הפרשה, הטענות ובדרישה להשיב את הסכומים שנגבו שלא כדין כנטען. | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:57 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:57:09 |
| שלום וברכה
רכשתי לפני שני ימים נעל מסוג טימברלנד ופשוט הנעל נפרמה בחלקה העליון נגשתי לחנות ואמרו לי שישלחו לסנדלר שיתקן וטענתי שזה נעל פגומה וצרכים להביא לי חדשה ואז אמרו לי שאשאיר את הנעל והחנות עד 21 יוןם תחזיר לי אותה או חדשה או מתוקנת וטענתי בפניו שאין לי נעל אחרת ואמרו לי שזה הנוהל
אשמח לדעת מה עלי לעשות אם יש לי זכויות
תודה | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:37:36 |
| שלמה שלום רב,
הוראות חוק המכר החלות על המקרה מאפשרות לבית העסק לנסות ולתקן את הפגם בתוך זמן סביר.
מומלץ לפנות לבית העסק ולציין כי העובדה שהפגם התגלה בתוך יומיים, וכי זמן התיקון של הנעל הנו 21 ימים ,מעלה חשש לכך שלא מדובר בזמן סביר, ויש בכך הפרה של הסכם הרכישה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:56 |
שלמה |
 | |
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:37:19 |
| שלמה שלום רב,
הוראות חוק המכר החלות על המקרה מאפשרות לבית העסק לנסות ולתקן את הפגם בתוך זמן סביר.
מומלץ לפנות לבית העסק ולציין כי העובדה שהפגם התגלה בתוך יומיים, וכי זמן התיקון של הנעל הנו 21 ימים ,מעלה חשש לכך שלא מדובר בזמן סביר, ויש בכך הפרה של הסכם הרכישה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:57 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:57:12 |
| שלום וברכה
רכשתי לפני שני ימים נעל מסוג טימברלנד ופשוט הנעל נפרמה בחלקה העליון נגשתי לחנות ואמרו לי שישלחו לסנדלר שיתקן וטענתי שזה נעל פגומה וצרכים להביא לי חדשה ואז אמרו לי שאשאיר את הנעל והחנות עד 21 יוןם תחזיר לי אותה או חדשה או מתוקנת וטענתי בפניו שאין לי נעל אחרת ואמרו לי שזה הנוהל
אשמח לדעת מה עלי לעשות אם יש לי זכויות
תודה | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:37:02 |
| שלמה שלום רב,
|
|
|
| 7/1/2019 16:40 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:40:54 |
| שלום היה לי חיוב שגוי באשראי ניסתי ליצור קשר עם חברת האשראי שלי. לאומי קארד.
באתר שלהם אין שום אפשרות לשלוח הודעה או לשלוח מייל. התקשרת בטלפון ובתפריט הטלפון יש אפשרות או להמתין לנציג או להשאיר פרטים ונציג יחזור. בחרתי באפשרות להמתין וחיכתי מעל ל 40 דקות בקו. ועדיין לא ענו. ולאורך כל ההמתנה לא אומרים מה המיקום בתור. ולא נותנים אפשרות בהמתנה לחזור להשאיר הודעה. האם זה חוקי ואיך ניתן להתלונן? | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:30:33 |
| מנחם שלום רב,
עקרונית, רשאית חברת האשראי לאפשר לצרכן להמתין שנציג יחזור אליו, ואין בכך משום הפרה של הוראות הדין, שכן הם אינם מחויבים עדיין למענה בתוך זמן מסוים. | |
|
|
|
| 6/1/2019 10:41 |
ל |
 | | מחבר: | ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 10:41:10 |
| שלום,
מעוניין לקבל זיכוי כספי עבור שובר מתנה. הספק של השובר טוען שמותר לו לזכות רק את נותן המתנה. האם זה נכון?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 6/1/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 13:49:53 |
| שלום רב,
לא ציינת מתי קיבלת את השובר/כרטיס המתנה? האם נעשה שימוש בכרטיס או לאו? מי נותן המתנה?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)(להלן: "התקנות") מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, וההשבה תעשה אל מול ממי שקיבל את השובר במתנה כקבוע בסעיף 8(א) בתקנות:
"תקנות אלה יחולו גם על טובין ושירותים שניתנו לצרכן במתנה ממי שאינו העוסק ... ובלבד שהצרכן הציג לעוסק פתק החלפה המעיד על עצם ביצוע העסקה מול העוסק או הוכחה אחרת לגבי ביצוע העסקה, מועדה,, הסכום ששולם בעדה ואמצעי תשלום". וסעיף 8(ב) בתקנות קובע כי ההשבה תתבצע בהתאם לאופן ביצוע התשלום .
היה ונעשה שימוש בכרטיס המתנה יש לבדוק מה נרכש והאם על המוצר שנרכש יש זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה ואם המועד חלף או שאין זכות חרטה על המוצר שנרכש, הרי שיש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 6/1/2019 17:54 |
ל |
 | | מחבר: | ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 17:54:50 |
| השובר נרכש באשראי ונמסר לי לפני כמה חודשים. לא השתמשתי בו.
נשמע שלפי הסעיף 8(ב) "..ההשבה תתבצע בהתאם לאופן ביצוע התשלום.." הזיכוי צריך להיכנס לכרטיס אשראי של הקונה (נותן המתנה) כלומר לי (למקבל המתנה) אין דרך לקבלת הזיכוי, זה נכון? | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:47:14 |
| במידה שהשובר מתנה נמסר לפני מספר חודשים, הרי שלא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, שכן על פי התקנות ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים כמפורט במענה מעלה.
על כן, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:24 |
ל |
 | |
|
| 7/1/2019 16:36 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:36:00 |
| שלום
בתאריך 05.01
שילמתי עבור קורס עזרה ראשונה.
עלות הקורס היא 270₪
והוא מתקיים בתאריך ה 23.01.
היום 07.01 התקשרתי לבטל את העסקה
ורוצים לגבות ממני 100₪ דמי ביטול
האם זה בניגוד לחוק?
שאמרתי לעסק שמותר 5% או 100₪ הנמוך מביניהם אמרו שהם נותנים שירות
| |
|
|
|
| 8/1/2019 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:16:12 |
| שלום וברכה שלומי,
אין משמעות לטענת בית העסק כמאוזכר בפנייתך. ככל שיש זכות חרטה וביטול בנסיבות הרי שדמי הביטול הינם 5% משווי העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך. בעסקת מכר מרחוק (למשל בטלפון או באינטרנט) חוק הגנת הצרכן מחייב קיומם של שני ימים שאינם ימי מנוחה לפחות ממועד הודעת הביטול ועד לתחילת השירות, ובעסקה שנקשרה פרונטלית נדרשים 14 יום כאלה. בכל מקרה אחר דמי ביטול יגבו בהתאם להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:14 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:14:35 |
| בס"ד
שלום בקצרה הגעתי למוסך"איתי מוטורס" בחולון - שמה שהוא הבטיח בתחילת שיחה לא בדיוק מה שקיבלתי, מדובר על החלפת מנוע, גילינו שנגנב המצבר ושברו את המראה בצד, קיבלנו את הרכב לאחר איחור של הרבה ימים נמסר ב5-11-2018 קיבלנו ב12-11-2018 , לאחר יציאה מהמוסך הרכב נתקע ומסתבר שהם לא עשו החלפת שמנים כמו שהבטיחו והלך הגיר גררנו את הרכב למוסך אחר מוסך גירים וגם יידענו את המוסך הקודם על כך, תיקנו את הגיר ..... והבעיות ברכב בגלל הגיר נמשכו עד ה14-12-2018, קיבלנו את הרכב ועשינו ברקסים חדשים בנוסף, במוסך של הברקסים אמרו לנו שהמנוע לא כל כך טוב - פנינו למוסך הראשון שהוא כמובן לא לוקח על עצמו את הנזק של הגיר ושל המצבר , מה עליי לעשות ? המנוע אוטוטו יילך לי שוב בגלל שלא קיבלתי מה שסוכם נגרם לי נזק לגיר בגללו ועכשיו הוא לא מוכן לקבל אותנו לטפל במנוע בלי שישלם את הנזק של הגיר והמצבר שנגנב ? האחריות של המנוע בחשבונית היא ל3 חודשים ונגמרת ב12.2.2019 אבקש את עזרתכם בעניין ? ללכת אליו לתקן את המנוע ואחר כך לתבוע על הנזק של הגיר והמצבר או אחרת? | |
|
|
|
| 8/1/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 10:28:56 |
| שלום וברכה זוהר,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במסגרת מגבלות הפורום, הדבר מצריך בחינה מדוקדקת של העובדות ושל מכלול נסיבות הפרשה, מצב הרכב בכל הזמנים הרלוונטיים לפרשה ואולי אף לחות דעת מומחה בתחום. ניתן לומר, ומבלי להיכנס לבחינה הראייתי - קרי להוכחת הטענות, כי בית העסק שהחליף את המנוע חב באחריות לתיקון שביצע, וככל שהמנוע שהותקן ברכב אינו תקין, עליו להעמיד מנוע תקין כפי שסוכם. בנוסף, ככל שמקור הנזק ברשלנות של בית העסק האמור לעיל או בהפרת ההסכמות שבין הצדדים ניתן יהיה לחייבו גם בפיצוי הנזק בהתאם לדרישות דיני הנזיקין. נסה לבוא בדברים (אולי גם בכתב) עם בית העסק לאור האמור לעיל לסיום הפרשה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 15:34 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 15:34:54 |
| שלום, ביצעתי הזמנה אינטרנטית בתקופת הסייל של שופינג IL
אחרי שעמד להיגמר זמן האספקה קיבלתי סמס שיש עיכוב, אחרי עוד שבוע שלחתי מייל ולא קיבלתי מענה, וכך עוד 3 פעמים.
כעבור 20 ימי עסקים התקשרתי, המתנתי על הקו ומתברר שביטלו לי את ההזמנה בטעות. כמובן שלהמזין שוב לא רלוונטי כי המוצרים אזלו מהמלאי (היו לי בהזמנה מוצרים ב80% הנחה.. חליפות לילד ב10 שח)
הנציגה לא ידעה מה לענות ואמרה שמנהל יחזור אליי תוך יומיים, זה לא קרה ושוב התקשרתי ושוב אמרו שיחזרו. אחרי שמנהלת חזרה אליי התנצלה והבטיחה לי זיכוי בסך 15% (39 שח) מהמחיר ששילמתי על ההזמנה (260 שח)
ואראה את הזיכוי בעוד 14 ימי עסקים.
בנוסף הביאה לי קוד קופון ל50 שח לקניה באתר כדי שכן אקנה אצלהם.
ה260 ששילמתי על ההזמנה הוחזרו אבל לא הזיכוי הנוסף שהובטח, התקשרתי שוב. הנציגה אמרה שהם לא יתנו לי את הזיכוי הנוסף שהובטח כי הביאו קוד קופון.
הסברתי לה שמנהלת הבטיחה ויש לי את השיחה מוקלטת והם חייבים לתת מה שהבטיחו. מנהלת אמורה לחזור אליי תוך2 ימי עסקים, אחרי שבןע שזה לא קרה שוב התקשרתי.. שוב הבטיחו שמנהלת תחזור עברו כבר 3 ימי עסקים לא חזרה. ברצוני לשאול מה אני יכולה לעשות כדי לקבל מה שהובטח לי? ואולי מגיע לי יותר בכלל במקרה כזה? הם ביטלו את ההזמנה הם התעלמו ולא ענו לי תקופה.. אני ממשיכה לרדוף אחריהם. המון תודה למי שיענה | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:08:34 |
| אלינה שלום רב,
על בתי העסק למלא אחר התחיבויתויהם לפיצוי, והיה וכאמור, יש בידך הוכחה להתחיבות זו, את רשאית בהחלט לדרוש אותה.
ישל פהעול במקביל - לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי ביטול העסקה מצידם גרמה לך נזקים וכי הם עצמם הכירו בכך והציעו פיצוי, בסך 15% מערך ההזמנה, וכן זיכוי לרכישה חוזרת.
על כן מוטלת עליהם החובה לספק את המובטח ולמלא אחר התחיבויותיהם.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 7/1/2019 15:02 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 15:02:08 |
| | שלום. חידשתי לשנה מנוי לסטודיו לפילאטיס ולא הייתי מרוצה מהשרות . ביקשתי לבטל את מנוי אחרי חודשיים. הסטודיו מסרב כי חוק חדרי כושר לא קשור עליו ואין אפשרות לבטל. בזמן חידוש מנוי שילמתי טלפונית בכרטיס אשראי ולא קיבלתי קבלה וגם תקנון. חברת אשראי לא מסכימה לבטל את התשלומים ללא אישור מהסטודיו. איך לבטל את המנוי? | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:05:39 |
| מירי שלום רב,
היה והעסקה בוצעה באמצעות הטלפון, ולא קיבלת מסמך הקובע את תנאי הביטול, הרי שבמקרה כזה ניתן לטעון כי מדובר בעסקה מתמשכת.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין בפני העוסק כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות עוסק לבטל עסקה מתמשכת בתוך שלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, ולחייב רק בגין התקופה בה השתמש הצרכן בשירות.
אי ביטול העסקה כאמור, עלולה לחשוף את העוסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל לפנייה בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:31 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:31:01 |
| רכשתי מערכת מקלחת שהיו בה מספר תקלות במשך השנה הראשונה. התקלה האחרונה דרשה החלפת חלק שלא נמצא בידי היבואן והוא לא טורח להביא אותו כתוצאה מכך המערכת שמישה באופן חלקי. אני מבקש לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות.
מבקש לדעת:
1. האם ברז נחשב לטובין לפי חוק הגנת הצרכן?
2. האם יש חוק נוסף המגן עלי כצרכן במקרה כזה.
תודה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:20:43 |
| שלום וברכה אבי,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופו של עניין, גם לא ירדנו לרדת לסוף דעתך באשר לסיבת השאלה. מכל ע"פ רוב "טובין" כוללים בהחלט ברזים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:36:56 |
| איך נחשבים טובין אם ההגדרה בתקנות היא:
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:42 |
אבי |
 | |
|
| 7/1/2019 12:41 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:41:57 |
| רכשתי מערכת מקלחת מיבואן בארץ. במהלך השנה הראשונה היו במערכת מספר תקלות האחרונה שבהם היא סדק בראש המקלחת. מאחר וליבואן לא היה חלק חלופי הוא הדביק את החלק פעם בעצמו ופעם אצל מומחה מטעמו. שני הנסיונות כשלו. היבואן התעלם מפניתי להביא חלק מקורי מהיצרן, חלפו כמעט חודשיים מאז התקלה ,כשהבנתי שמתעלמים ממני הודעתי ליבואן שאם תוך שבועיים לא תהיה הודעה על פתרון אני ארכוש מערכת חדשה. לא הודיעו לי על פתרון, רכשתי מערכת חדשה כעת אני רוצה לקבל מהיבואן את הסכום ששילמתי לו עבור מערכת המקלחת שרכשתי לפני שנה.
האם תקנות הגנת הצרכן או חוק אחר עומדות לצידי? | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:02:25 |
| השאלה על איזו תקנות מדובר:
תקנות ביטול עסקה או תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
ככל שמדובר בתקנות אחריות ושירות, ברזים אינם כלולים בתקנות. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:59 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:59:01 |
| אין תקנות/חוקים שמחיבות יבואן של ברזים באחריות למוצר? הוא לא צריך להחזיק חלפים מקוריים? הוא לא צריך לתקן תוך פרק זמן סביר?
לי יש כרגע מוצר שעלה כ 7500 ש"ח שבתוך פחות משנה הפך למוצר שאינו שמיש. האם יש חוק שמגן עלי? | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:02:10 |
| ניתן בהחלט לדרוש החלפה של המוצר למוצר תקין וזאת מתוקף חוק המכר.
חוק המכר קובע כי מקום בו מוצר נפגם תוך זמן קצר (בייחוד מוצר שאמור לשמש את הצרכן שנים רבות) מוטלת חובה על בית העסק לרפא כל פגם וזאת בתוך זמן סביר.
הבעיתיות בחוק המכר היא העדר מועדים קבועים לביצוע התיקון, אך כאמור, החובות בהחלט קיימת. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:32 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:32:54 |
| שלום רב,
לפני כמה ימים רכשתי טלפון נייד מחנות ksp מסוג שיומי רדמי 6, בחנות פתחו את הקופסא לוודא שהמכשיר רק נדלק, למחרת פתחתי את המכשיר ורציתי להפעיל אותו והתחלתי להזין נתונים ( שפה, מדינה וכו׳) הכנסתי נתוני חשבון גוגל כולל סיסמה דל הגוגל, שחשבתי שסיימתי ושאני יכולה להתחיל להשתמש בנייד המסך היה על תמונה שאני יכולה להתחיל אבל שם הוא נתקע ולא עובר לתמונת מסך התחלתי של הנייד. הלכתי למחרת לחנות וסיפרתי להם שהמכשיר תקוע כנראה והוא לא תקין אז הוא ניסה להגדיר מהתחלה ואז הוא הגיע למסך בו צריך להכניס קוד לחשבון הנייד, הסברתי לו שאני לא הכנסתי שום קוד לאף חשבון רק של גוגל ,ודם לא נתקלתי בתמונת מסך כזו,והסיסמה של הגוגל לא עבדה, הפנה אותי ליבואן כי אין באפשרותו לעזור לי,מאחר וזה היה יום שישי פניתי ליבואן היום ראשון ולאחר הסבר הבנתי שזה סיסמה לחשבון הנייד ואם אני רוצה לדעת אותה עליי לפרוץ את המכשיר בתוספת תשלום. הם טוענים שאני הכנסתי את הקוד אבל אני יודעת בבירור שאף פעם לא הייתי במסך שהוא נמצא עכשיו ולא הכנסתי שום קוד ווגם אם אני נכנסת לאתר של שיומי אני לא נמצאת רשומה , רכשתי מכשיר חדש ואני לא יכולה להשתמש בו וגם אין מי שיתן לי שירות. למי עלי לפנות? על מי האחריות לדאוג לפתור את הבעייה? | |
|
|
|
| 8/1/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 08:27:31 |
| נועה שלום רב,
דרישת תשלום נוספת על מנת להשתמש במכשיר ולפרוץ אותו, למעשה מהווה הודאה לכאורה בכך שמדובר בתקלה או באי התאמה של המכשיר.
היה ויש לך ראיה בכתב לדרישה הכספית לצורך פריצת המכשיר, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה, ובמקביל, העבירי פנייה לבית העסק שביצע את המכירה, צייני את דרישת התשלום לצורך פריצה וצייני כי מדובר באי התאמה במכשיר ובהפרת הסכם הרכישה ועל כן את מבקשת את ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:01 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:01:58 |
| ברשותי מייבש בן שנה וחצי (באחריות מורחבת) שהתקלקל לפני חודש וחצי.
היבואן מטרטר אותי כבר חודש וחצי וטרם תיקן לי את המכשיר, ולבינתיים אני תקוע בשיא החורף בלי מייבש.
בנוסף, היו פעמיים שנקבע לי טכנאי והוא בכלל לא הגיע, פניתי ליבואן בבקשה לפיצוי על פי חוק הטכנאים, אך טרם קיבלתי פיצוי למרות שעברו למעלה מ 14 ימי עסקים מהפנייה שלי.
האם המועצה יכולה לסייע לי במשהו במידה ואגיש תלונה דרך האתר של המועצה? (גם לגרום ליבואן לסדר את המייבש וגם לקבל את הפיצוי שמגיע לי) או שעליי להמשיך דרך בית משפט לתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:41:09 |
| שלום רב יובל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) חל על מוצר חשמלי שנמצא בתקופת האחריות, שנת האחריות הראשונה, על כן, היות שמדובר במוצר ששנת האחריות הראשונה חלפה, הרי שאין חובת היבואן/יצרן לתקן את המוצר,אך ניתן בהחלט לדרוש פיצוי בהתאם לסעיף 18א, לחוק הגנ תהצרכן החל גם על שירות תיקונים במהלך תקופת האחריות המורחבת. | |
|
|
|
| 6/1/2019 22:57 |
boris d |
 | | מחבר: | boris d (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 22:57:38 |
| doc@consumers.org.il ארגון הגנת צרחן
מס' תלונה: 613079
חברים יקרים..
זמן ממושך אחרי הגשת תלונה לא מקבל אישור על טיפול בתלונה... מבק לעזור.. שלחתי בקשה לעדכן על קבלה מסמחים.. statuscheck@consumers.org.il
שלום חברים,
מבקש לאשר שתלונה שהגשתינמצא בטיפול מועצה.
כי קיבלתי מספר תלונה בשיחה טלפוני עם רוני, לפיה שלחתי מסמכים נוגעים לתלונה..
בבקשה תודיעו שמסמכים נתקבלו ושתלונה הנ"ל ניצא בטיפולכם..
בכבוד רב
אני, שהגשתי תלונה עבור גב אירית רוזנברג.. הקשישה ומטפל בנושא בשמה.
תודה על הבהרה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:31:55 |
| שלום רב,
כל המסמכים הגיעו, ואף נשלח מייל שמאפשר קבלתם ביום 27.12.
הועברה פנייה לבית העסק וכן נשלח אליו אף מכתב נוסף מצד עו"ד המטפלת בעניין.
בשלב זה אנו עדיין ממתינים לתגובתו. | |
|
|
|
| 7/1/2019 21:51 |
בוריס ד |
 | | מחבר: | בוריס ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 21:51:34 |
| תודה על טיפול... לתערי לא ראיתי תגובה....
טקף אבדוק... מבקש שכל הודעה יישלך לאימייל שלי, כי אירית לא יכולה... תודה רבה על טיפולכם. דואר שלי, כפי שרשום בפורום.
| |
|
|
|
| 7/1/2019 13:15 |
בעלת רכב |
 | | מחבר: | בעלת רכב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:15:14 |
| בס"ד
שלום בקצרה הגעתי למוסך"איתי מוטורס" בחולון - שמה שהוא הבטיח בתחילת שיחה לא בדיוק מה שקיבלתי, מדובר על החלפת מנוע, גילינו שנגנב המצבר ושברו את המראה בצד, קיבלנו את הרכב לאחר איחור של הרבה ימים נמסר ב5-11-2018 קיבלנו ב12-11-2018 , לאחר יציאה מהמוסך הרכב נתקע ומסתבר שהם לא עשו החלפת שמנים כמו שהבטיחו והלך הגיר גררנו את הרכב למוסך אחר מוסך גירים וגם יידענו את המוסך הקודם על כך, תיקנו את הגיר ..... והבעיות ברכב בגלל הגיר נמשכו עד ה14-12-2018, קיבלנו את הרכב ועשינו ברקסים חדשים בנוסף, במוסך של הברקסים אמרו לנו שהמנוע לא כל כך טוב - פנינו למוסך הראשון שהוא כמובן לא לוקח על עצמו את הנזק של הגיר ושל המצבר , מה עליי לעשות ? המנוע אוטוטו יילך לי שוב בגלל שלא קיבלתי מה שסוכם נגרם לי נזק לגיר בגללו ועכשיו הוא לא מוכן לקבל אותנו לטפל במנוע בלי שישלם את הנזק של הגיר והמצבר שנגנב ? האחריות של המנוע בחשבונית היא ל3 חודשים ונגמרת ב12.2.2019 אבקש את עזרתכם בעניין ? ללכת אליו לתקן את המנוע ואחר כך לתבוע על הנזק של הגיר והמצבר או אחרת? | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:27:52 |
| שלום רב,
יש לפנות אל בית העסק, בכתב לבירור העניין.
היה ומדובר במחלוקת עובדתית (בו כל צד טוען אחרת), הרי שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, משמע שרק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:31 |
מאיה אלמוג |
 | | מחבר: | מאיה אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:31:49 |
| היי אז ככה רכשתי 10 טיפולים אצל קוסמטיקית שילמתי על כול באשראי ואחרי 6 טיפולחם שאני לא רואה שום שינוי או שיפור בקשתי החזר כספי על 3 הטיפולים שנותרו לי היא יכולה לא להחזיר לי את הכסף כי עבר 14 יום מיום העסקה אבל לא עבר 14 יום מהיום שבקשתי החזר כספי
אשמך לתגובתכם תןדה רבהה | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 16:27:21 |
| שלום וברכה מאיה,
פנייתך מתארת עסקה מתמשכת לרכישת שירותים קומסטיים, אשר חוק הגנת הצרכן קובע כי ניתן לבטלה בכל עת ולקבל החזר יחסי, כאשר דמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר צויין במפורש במסגרת ההסכמות בין הצדדים, לרבות הסכם ו/או תקנון בית העסק. אנו מציעים כי תפני לבית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך כמתחייב מהחוק. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך רלוונטי. | |
|
|
|
|