| 8/1/2019 22:31 |
מתן נבון |
 | | מחבר: | מתן נבון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 22:31:33 |
| שלום,
רציתי לדעת אם "חוק הטכנאים" כולל גם בעלי מקצוע כמו מסגר, נגר, מתקין פרגולות וכו'? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:25:35 |
| מתן שלום רב,
לאחר התיקון להוראות סעיף 18א יחול הסעיף על עוסקים על פי הפירוט כדלקמן, נכון להיום:
(ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל;
כלומר, בכל הנוגע להתקנה או הסרה, הסעיף יחול גם על בעלי מקצוע גכון מסגרים ומתריני פרגולות. | |
|
|
|
| 8/1/2019 18:41 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 18:41:45 |
| | שלום רב, בית העסק הטעה אותי ועל סמך זה רכשתי ציוד מחשבים. עוד לא עברו 14 יום אך הוא טוען שללא אריזות מקוריות לא יוכל להחזיר חזרה את המוצר ולזכות אותי. האם זה נכון גם אם נעשתה הטעייה גסה בזמן המכירה? את האריזות לצערי זרקתי. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:23:23 |
| אבי שלום רב,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת ציוד חשמלי או אלקטרוני בתוך 14 ימים.
התנאים המנויםי בתקנות קובעים כך:
"לרכישת טובין או סוגי טובין כאמור בפרטים 1 עד - ו6 23 לתוספת – בתוך 14 ימים מיום שקיבל את הטובין; לגבי פרטים 1 עד - ו6 ,3 23 לתוספת,
פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת; חיבור הטובין לחשמל, גז או מים ייחשב לעניין זה שימוש בטובין ;
כלומר, המחוקק קבע כי ניתן להשיב ולבטל את העסקה גם אם האריזה נפתחה, אך הוא אינו מתייחס לסיטואציה בה אין אריזה כלל.
לכאורה, העדר אריזה יכולה לפגוע בנסיבות מסוימות בזכות לביטול העסקה בהתאם לתקנות, אך היה ואתה טוען להטעיה וניתן לבסס את הטענה, אז במקרה של הטעיה צרכנית, אין חובה להשיב את המוצר עם האריזה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 22:25 |
צוקרמן אירנה |
 | | מחבר: | צוקרמן אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 22:25:29 |
| שלום. בת שלי וחברה, בנות 16 הזמינו לופט ושילמו עם כרטיס אשראי שלי מקדמה של 500 שח. הזמנה בוצע ב-30.12.18. בעוד שבוע ו-10 ימים תרם מועד מסיבה )17.01.18, הן התחרטו וביקשו לבטל אירוע. נאמר להן שעליהן לדלום עוד 750 שח בנוסף ל-500 שהן כבר שילמו. כי אלו דמי ביטול שקובע מקום. לציין, שהן רק דיברו בטלפון, לא הגיעו לעולם פיזית לראות מקום או לחתום על מסמכים. עניין של ביטול לא הוזכר וגם לא מופיע באתר של לופט.
האם כל זה חוקי? ואם בכלל ניתן לגבוה 500 שח דמי ביטול כאשר לא הוזכר נושא של ביטול?
תודה, אירנה | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:20:10 |
| אירנה שלום רב,
על פי חוק הגנת הצרכן ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק (עסקה טלפונית) לרכישת שירות חד פעמי בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובתנאי שהביטול יעשה יומיים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד מתן השירות.
על כן, בנסיבות המתוארות בית העסק רשאי לגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר אליו פנייה בכבת ולציין את האמור לעיל ולציין כי אי השבת הכספים בניכוי דמי הביטול, מהווה הפרה של הוראות החוק ויכולה לחשוף אותו לתביעת פיצוי בסך של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 8/1/2019 17:46 |
ויקטור |
 | | מחבר: | ויקטור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 17:46:28 |
| בבניין שלנו הותקנה מעלית איפה שהוא בשנות ה 70. בקשנו להפסיק שרות וחברת האחזקה דורשת תשלום "קנס" ל 3 חודשים.
על פי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים - התקנת מעליות....שנחקק בשנת 84, מגיע פיצוי אבל קיים סייג האומר שהצו אינו חל על מעלית שהותקנה לפני פרסומו.
חברת האחזקה מאיימת בתביעה משפטית, האם יש בסיס לתביעת חברת האחזקה למרות מה שנאמר במפורש בצו?
| |
|
|
|
| 9/1/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:16:55 |
| שלום רב ויקטור,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו תנסו להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 8/1/2019 17:23 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 17:23:25 |
| שלום,
במסגרת תקופת האחריות של דוד השמש שלנו, נדרשנו למספר ביקורים של טכנאי לטפל בתקלות.
בכל אחד מהמועדים האלה, חברת הדודים קבעה פרק זמן של ארבע שעות במהלכו יגיע הטכנאי, עם התראה של שעה. לאחר ויכוחים עם החברה, הייתה נכונות לקצר את פרק הזמן לשלוש שעות במקום ארבע שעות.
השאלה שלי היא האם קביעה של פרק זמן של ארבע שעות (או שלוש שעות) היא מותרת לפי הוראות החוק? הרי כתוב שפרק הזמן שמותר להמתין לטכנאי הוא עד שעתיים.
תודה! | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:03:19 |
| שלום רב יצחק,
לעניין השאלה שלך לגבי תיאום ביקור טכנאי בטווח של 4 שעות (או שלוש שעות)
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה..."מכאן, שלעמדת המועצה לצרכנות, טווח השעות צריך שיהיה שעתיים כגון: 12:00-14:00
| |
|
|
|
| 8/1/2019 16:12 |
יוטל פוגל |
 | | מחבר: | יוטל פוגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 16:12:16 |
| | שלום, אני צרכנית יחסית "קבועה" באתר terminal x. אולם, לצערי, כמעט כל יומיים הם מעדכנים מבצעים והנחות באתר, באופן שביום אחד אני קונה פריט שעולה 499 ש"ח ולאחר שלושה ימים הוא יורד ב40% אם לא יותר... למעשה, אין כמעט יום אחד בלי מבצע כזה או אחר. האם יש על כך פיקוח או רגולציה או תקנה בנושא? | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:55:04 |
| שלום רב יוטל,
ככלל, בית העסק רשאי לקבוע מחירים לפי שיקול דעתו מלבד המוצרים עליהם יש פיקוח מחירים, ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה.
בנוסף, חוק הצרכן, התשמ"א-1981 מסדיר את כל הנושא בין בית העסק לבין הצרכן, כך לדוגמא:
א. סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל
עניין מהותי בעסקה.
ב. סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק המוכר מוצר במכירה
מיוחדת עליו לציין את המוצרים הכלולים בה ואילו לא וכן את המחיר לפני
ההנחה ולאחר ההנחה ועוד.
ג. סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הינו המחיר שהוצג
על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיה המעידה על התנהלות שאינה מתיישבת עם החוק, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 9/1/2019 10:24 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 10:24:02 |
| ראשית, הרשו לי להודות ולהוקיר את העבודה והשירות הנהדר שאתם מעניקים. זה לא ברור מאליו. כל כך חשוב שיש לציבור הרחב, שלא תמיד מכיר ויודע את החוק ולא תמיד מתאפשרת לו התייעצות בתשלום, את האופציה לקבל ייעוץ וליווי ע"מ להגן על עצמו כלקוח מפני רמיסת החוק ע"י נותני השירותים.
ולענייננו. הגשתי תלונה מקוונת. מספרה: 615553. אמתין לשמוע מכם.
תודה נינה | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 8/1/2019 16:07 |
רימא |
 | | מחבר: | רימא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 16:07:15 |
| הזמני נעליים של גבר מאתר שופינג outlet... הקניה בוצעה בתאריך 16/11/2018 זמן אספקה כפי שצויין 15-30 ימי עסקים ...
רק היום 8/1/209 קבלתי את המוצר .. קבלתי אותו בצבע אחר ודגם אחר ... לא את אותו דגם וצבע שהזמנתי ...
אני מתקשרת למספר שמצויין באתר שלהם ... עונים לי נציגים של שירות הודעות בלבד ... ומבקשים ממני להשאיר הודעה ויחזרו אליי ... ואף אחד לא חוזר ...
מה עליי לעשות .. אני מבקשת לדבר עם מישהו מהחברה אין אף אחד !!!
| |
|
|
|
| 9/1/2019 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:32:28 |
| שלום רב רימא,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות או מביצוע העסקה, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. היה והודעת הביטול נעשית עקב אי התאמה או פגם במוצר הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול של 5% או 100 ש"ח, כאמור.
על כן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב ואם אין לך אמצעי התקשרות מול החברה ניתן לפנות אל חברת האשראי על מנת לבקש פרטי התקשרות. | |
|
|
|
| 8/1/2019 15:18 |
משקפיים מאירוקה |
 | | מחבר: | משקפיים מאירוקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 15:18:43 |
| נכנסתי לסניף של אירוקה וראיתי מבצע של 2 זוגות ב300 וגם של 2 זוגות ב400 (משתנה לפי דגמי המשקפיים). לא הזמנתי כי לא היה איתי מרשם עם מספר. חזרתי כעבור שבועיים-שלושה עם מרשם למספר על מנת להזמין. כשהגעתי לסניף שאלתי במפורש האם יש עדיין מבצע של 2 ב300 ונאמר לי על ידי המוכרת שלא. כשהתעקשתי והראתי לה באינטרנט שהיה מבצע כזה היא אמרה שהיא עובדת שם רק חודש ואולי כבר נגמר. השתכנעתי והזמנתי 2 זוגות ב400. מספר ימים אחרי, כשהגעתי לאסוף את המשקפיים המוכנים, לא רק שהמשקפיים (2 הזוגות) לא התאימו לי מבחינת הראות בהם (לא ראיתי בהם ברור) אלא שראיתי מספר לא מבוטל של משקפיים עם מדבקת 2 ב300. כששאלתי את במוכר הוא ציין שבדיוק סידר את החנות ואולי ״פיספסתי״ את דגמי המשקפיים שכן נכללים במחיר של 2 ב300. הוא לא השתכנע גם כשסיפרתי לו ששאלתי את המוכרת במפורש ושהגעתי במיוחד לאירוקה לעשות במחיר הזה של המבצע. אם אכן היה מבצע ונגמר- דיינו, אך הממוצע בפירוש לא נגמר! אלא נאמר לי על ידי המוכרת החדשה שאיי דגמים של 2 ב300 ומסתבר שכן יש. בנוסף, גם כששילמתי 400 על 2 הזוגות כמו במבצע שהשתכנעתי להזמין אירוקה ניסו לגבות ממני 403.5 שח ולא 400 והייתי צריכה להתעקש שיזכו אותי על 3.5 כי גם זה כאמור הטעייה.
האם יש כאן משום הטעייה? | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:59:35 |
| לכאורה מתיאורך עולה כי ישנה הטעייה לגבי המבצעים המצויים ברשת באותה העת.
הבעיה עקרית בהטעיה זו היא הוכחת ההטעיה.
כאשר צרכן מלין על הטעיה שבוצעה על ידי נציג בית העסק בעל פה, לגבי תנאי מבצע, ואין הקלטה של השיחה, הרי שיש קושי להוכיח את הטענה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 11:08 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:08:01 |
| שלום רב, רכשתי לפני יומיים מיני בר מחברה מסויימת. לאחר שהטכנאי התקין אותו התברר לי שהמוצר לא לשביעות רצוני וזה לא מה שציפיתי. למשל טעם המים אינו טוב. האם יש לי אפשרות לבטל את המוצר גם מבלי לנמק ולפרט לבית העסק מה הסיבה? אם כן, כמה כסף בית העסק יכול ליטול ממני?
תודה | |
|
|
|
| 7/1/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 13:52:52 |
| יוסי שלום רב,
היה והעסקה התבצעה באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט) והמוצר הותקן בביתך לאחר ההזמנה כאמור, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ההתקנה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וכן תשלום בגין דמי התקנה.
כמו כן, מומלץ לבחון את הסכם ההתקשרות ולראות האם מצוין חיוב בגין פילטרים. | |
|
|
|
| 7/1/2019 22:40 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 22:40:20 |
| תודה.
המיני בר הוזמן על ידי באמצעות הטלפון. במהלך השיחה שילמתי 100 ש"ח בכרטיס אשראי ואת היתר שילמתי כאשר הגיע הטכנאי וסיים לבצע את ההתקנה של המיני בר. אציין, כי שולם סכום אחד בכרטיס אשראי וחלק מהסכום ב2 ש'קים שווים אחד לפברואר והשני למרץ.
האם עדיין ניתן לבטל את העסקה שבוצעה באופן כזה?
תודה | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:43:44 |
| אכן קמה לך הזכות לביטול העסקה בתוך 14 ימים מיום ההתקנה.
יש לבצע את הביטול בהודעה בכתב לבית העסק, ואין לפעול באופן חד צדדי.
היה ובית העסק מסרב, יש להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 15:53 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 15:53:42 |
| תודה על התשובה.
רק בשביל להיות בטוח. ראיתי באתר שלכם במדריך לביטול עסקה שניתן לבטל עסקה של מתקן מים למעט במקרה של חיבור לחשמל/מים שאז לא ניתן לבטל?
האם במקרה בו הותקן המיני בר לברז המים ונעשה בו שימוש ניתן עדיין לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 9/1/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:50:09 |
| | הדבר רלוונטי רק לרכישה שבוצעה בבית העסק ואינו רלוונטי לעסקה שבוצעה במכר מרחוק או ברוכלות. | |
|
|
|
| 8/1/2019 15:09 |
לקוח מאוכזב |
 | | מחבר: | לקוח מאוכזב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 15:09:38 |
| לפני חצי שנה רכשתי מנוי בפרטנר TV עם שירות נטפליקס לחצי שנה ללא עלות.
כיום לאחר שעברה חצי שנה גיליתי חיוב ע"ס 168 שח (39 שח נוספים עבור נטפליקס).
אציין כי הייתי בטוח שלאחר חצי שנה השירות יפסק, אף גורם לא הודיע לי כי החל מהחודש המחיר יעלה, לא שאלו אותי אם ברצוני להשאיר/ לבטל את השירות.
כשביקשתי שיחה מוקלטת שאישרתי להעלות את המחיר ללא אישור התעלמו מבקשה זו ותשובת בית העסק הוא ש"רשום לך שהשירות לחצי שנה ומשתמע מכך שלאחר מכן הוא בתשלום נוסף".
התייעצתי עם חבר עו"ד שמדובר בהפרה של עסקה קצובה שכן על כל שינוי בחשבון בית העסק מחויב לפחות לעדכן (גם אם מעלה ללא רשות) את הלקוח, ולכן ניתן לתבוע פיצוי של עד 10000 שח ללא הוכחת נזק.
במקביל העברתי תלונה דרך המועצה לצרכנות. האם בית העסק צודק והוא לא מחויב לעדכן לקוח בשינויים בגובה התשלום או שמא אני צודק?
תודה | |
|
|
|
| 9/1/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:25:55 |
| שלום רב,
על פי הוראות הדין על בית העסק להודיע לצרכן על סיום ההטבה.
סעיף 13א (ב) קובע כדלקמן:
"(ב) בעסקה לתקופה קצובה שבה מחייבת עוסק חשבון של צרכן בתשלומים, לפי הרשאה לחיוב חשבון או לפי הרשאה לחיוב כרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 14ב(ב), יודיע העוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; המועד האמור יצוין גם בכל אחד מאלה:
(1) בחוזה, אם קיים חוזה בכתב, או במסמך לפי הוראות סעיף 14ג(ב);
(2) בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום, הנשלחת לצרכן בתקופה שתחילתה שלושה חודשים לפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, ובלבד שאם נשלחת לצרכן אחת מאלה יותר מאשר פעם בחודש, תחול הוראה זו אחת לחודש בלבד; המועד האמור יצוין בהבלטה מיוחדת ובאותיות ברורות וקריאות;
(3) במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק, אם מסר – 21 ימים לפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, ואם חל מועד מסירת ההודעה לפי פסקה זו בשבת או בחג – ביום שלאחר השבת או החג; ואולם לעניין עוסק המנוי בפרט 2 לתוספת השנייה, אם מספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק חסום לשירות קבלת מסרונים, יודיע העוסק לצרכן במועד האמור על מועד סיום העסקה או ההתחייבות בשיחת טלפון או בהודעה קולית.
(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;
(2) הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו." | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:21 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:21:34 |
| שלום,
האם חוקי לבקש תוספת תשלום עבור חוג שכבר שולם?
בקאנטרי שילמנו מראש על חוג שחיה עבור תקופה מ-9/18 עד 6/19 ועכשיו קיבלנו הודעה שמ-1.1.19 יש להוסיף 50 ₪ עבור כל חודש.האם זה חוקי?תודה.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:20:51 |
| נטליה שלום רב,
מדובר לכאורה בהפרת הסכם ההתקשרות, שכן בית העסק אינו עומד בתנאים לתשלום שנקבעו בהסכם ההתקשרות המקורי.
בשלב זה ניתן לדרוש כי יבוצע ההסכם ככתבו וכלשונו, או לחלופין, לבטל את העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:21 |
טוני |
 | | מחבר: | טוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:21:29 |
| הי,
הצרכן קנה מוצר, וביטל, בתקופה שהוא ביטל, הוא גם ביטל את כרטיס האשראי (דיירקט).
העוסק רוצה להחזיר רק לכרטיס אשראי שבו בוצעה העסקה!
אבל הכרטיס נסגר, וגם החשבון נסגר!
מה קורה במקרה זה? | |
|
|
|
| 9/1/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:19:12 |
| שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה נקבע בסעיף 4 כדלקמן:
" ואולם לא היה ניתן לזכות את כרטיס האשראי של הצרכן כאמור, ישיב העוסק לצרכן את התמורה במזומן או בשיק מזומן "
כלומר, במקרה המתואר על בית העסק להשיב את הכספים במזומן או בצ'ק מזומן. | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:19 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:19:35 |
| שלום, כל הבניין נמצא בחברת גז מסויימת ומאז שהודענו להם שאנו מתכננים לעבור לחברת גז מתחרה, הם מנתקים לנו את הגז כל כמה ימים לשעות בקור ובגשם שאנו נשענים עליו לבישול, לחימום המים והבית זה נמשך כבר שבועיים.
מס שכנים התלוננו ולא קיבלו מענה המתקבל על הדעת וגם אני התלוננתי בפניהם וטענו שהם מצטערים היתה תאונה למשאית ויש תכנאי שהוא לא יכול כרגע להגיע מפני שהוא עסוק בפניות קודמות ולכן עד השעה 20:00 בערב יהיה גז, (דיברתי איתה בשעה 10:50) יש לי ילדים קטנים (אחת חצי שנה והשניה בת שנתיים) בשבועיים האחרונים אני מסתובבת איתם אצל הרופא משום שהן חולות מהקור בבית.
איך זה יתכן שאני משלמת כמו כולם ועדיין עושים עלינו שרירים???? באיזו מדינה אני נמצאת??? מי לוקח על כך אחריות???? | |
|
|
|
| 9/1/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:10:50 |
| רחל שלום רב,
הבעיה שאת מתארת סבוכה למדי, שכן כמובן שחברת הגז אינה רשאית לנתק את הצרכנים מזרם הגז על מתנ להפעיל עליהם לחץ, אך הבעיה היא להוכיח כי הנתיוק נובע מטעמים פסולים ולא חלילה מתקלה אמיתית או מחשש לבטחון הציבור.
ניתן בהחלט לפנות למשרד האנרגיה , המפקח על חברות הגז ולהעלות את הדברים על מתנ שהתנהלות החברה תיבחן. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:00 |
חני009 |
 | | מחבר: | חני009 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:00:04 |
| | ביצעתי עסקה אינטרנטית של בגדים. פחות מ48 שעות התשרתי לבטל ונעניתי בסירוב. כשהגיעו הפריטים שלחתי באמצעות מדבקת גוביינא שנשלחה אליי. בדואר נמסר לי כי אין מספר מעקב לתת לי כיוון שמדובר בגוביינא ומהחברה נמסר שברגע שיגיע יצרו קשר. עבר שבוע והחיוב עודנו באשראי. יש דרך לדעת מה קורה עם החבילה שלי? ומה עליי לעשות | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:01:04 |
| חני שלום רב,
יש להעביר מיידית מכתב לבית העסק ולציין בפניו כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות את העוסק לאפשר ביטול עסקה שהתבצעה במכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ועליו להשיב את הכספים לא יאוחר מ 14 ימים מיום בקשת הצרכן (ללא קשר למועד הגעת המוצר אל בית העסק) וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש לציין בפני בית העסק כי אי השבת הכספים עלולה לחשוף אותו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 7/1/2019 23:20 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 23:20:05 |
| | תודדה רבה על היענותכם. התכתבתי איתם בדף הפייסבוק. האם מספיק לשלוח שם את ההודעה? או שצריכה להוציא מכתב דדרך הדואר? האם זה שהפריטים נשלחו באמצעות מדבקת גוביינא ואין לי מעקב בעייתי עבורי? בסך הכל מעוניינת שיבטלו את החיוב על סך 430₪ באשראי ולא מעוניינת שיגררו אותי | |
|
|
|
| 7/1/2019 23:20 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 23:20:08 |
| | תודדה רבה על היענותכם. התכתבתי איתם בדף הפייסבוק. האם מספיק לשלוח שם את ההודעה? או שצריכה להוציא מכתב דדרך הדואר? האם זה שהפריטים נשלחו באמצעות מדבקת גוביינא ואין לי מעקב בעייתי עבורי? בסך הכל מעוניינת שיבטלו את החיוב על סך 430₪ באשראי ולא מעוניינת שיגררו אותי | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:49:22 |
| | הודעה בכתב ושמירת תיעוד מההודעה בהחלט מספיקה על מתנ לגבש את הודעת הביטול. | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:07 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:07:07 |
| שוב תודה.
שלחתי אליהם שוב בקשה כתובה בדף הפייסבוק והוספתי את האינפורמציה שקיבלתי מכם. השאלה היא האם עליי לחכות 14 ימים ואז לפעול או שמה עוד אוכל לעשות? חוששת שהגואר יתעכב או שאולי לא יגיע?
מצרפת את תשובתם ואשמח להיענות
היי אהובה💖
בתור חברה וותיקה אנו מודעים לכל החוקים והזכויות שלכם - הלקוחות. אם מגיע לך את הכסף שלך בחזרה את בהחלט תקבלי אותו!
מטעויות העבר שלנו נתקלנו במקרים בהם חבילות שלא באמת הוחזרו קיבלו עליהם החזר כספי ולצערי החבילות עם הפריטים עד היום לא שבו. יש מחשבה ועניין לגביי כל דבר בתקנון שלנו ואין לנו שום עניין שלא להחזיר לך את מה שמגיע לך 💓 שירות הלקוחות שלנו מקבל חבילות מדי יום ואני מבטיחה לך שברגע שהחבילה שלך תתקבל במשרדים שלנו בחזרה ניצור איתך קשר❤ | |
|
|
|
| 9/1/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:08:22 |
| ניתןבהחלט להשיב להם כי תשובתם האדיבה אינה תואמת את הוראות הדין :
" (ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
כלומר, החובה לבצע השבה של הכספים הנה ללא קשר למועד הגעת החבילה ועל העוסק להסתפק באישור לפיו החבילה אכן השלחה אליו. | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:53 |
בקשת עצה |
 | | מחבר: | בקשת עצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:53:53 |
| בס"ד
שאלה: האם ההגנה בחוק הספאם בנוגע למשלוח בקשת תרומה חלה על כל עמותה וכל עוד לא נתקבלה בקשת הסרה מהנמען?
הכוונה סעיף 30(ב) (1):
" (ב1) על אף האמור בסעיף קטן (ב), משלוח דבר פרסומת באמצעות דואר אלקטרוני לשם קבלת תרומה או תעמולה על ידי מפרסם שהוא עמותה או חברה לתועלת הציבור, לא יהווה הפרה של הוראות סעיף קטן (ב), ובלבד שהנמען לא הודיע על סירובו לקבל את דבר הפרסומת לפי הוראות סעיף קטן (ג)(2) או (ד)".
מדובר בעמותה ששלחה בקשת תרומה וכעת נתבעת לפי חוק הספאם. הנמען לא ביקש להסיר אותו אלא רק במכתב התביעה הראשוני.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:06:02 |
| שלום רב,
לצערינו לא נוכל לסייע שכן מדובר בסיוע להליך משפטי המתנהל אל מול צרכן והדבר מעמיד את המועצה בניגוד עניינים.
ניתן לעיין בהסבר על התיקון לחוק הנוגע לעמותות באמצעות הקישור הבא:
http://www.consumers.org.il/item/news_070916 | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:43 |
ישי |
 | | מחבר: | ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:43:17 |
| שלום וברכה,
חב' פאנגו לא חייבה אותי משנת 2014 לא התקשרו לא שלחו תכתובות בדואר הרגיל או בדיגיטלי. דם עיגכון או תלונה על חטסר תשלום.
ייתר על כן, לא עצרו את החשבונות חודשים ארוכים וגם שנים לא מעטות. ארבע שני של שקט! כבר כאן רואים תקלה קשה שפנגו בע"מ אחראים עליה!
ואז ביום בהיר החליטו לגבות סכום עתק של 3500 שח.
באופן שאין לי אפשרויות לבדוק לאחר עדכון כרטיס דלי לפי דרישת הישומון.
האפליקצייה שלהם הייתה מלאה תקלות ולא יציבה לאורך שנים וזה ניתן להוכחה ע"י גוגל (מניח שעוד צרכנים אחרים הלינו על בעתיות של החברה ).
באגים של תוכנה זה דבר רווח בישומונים ובכלל בתוכנה, האחראים הם כניראה צד ג' בית התוכנה שחברת פנגו שכרה את שירותיהם.
מן סתן יברת םנגו שהוציאה את הישומון אחראית היום סיפרה לי הנציגה שהידומון שעבר הרבה ורסיות היום יחסית דיי יציב.
לדוגמה כשלקוח כמוני יוצא מחנייה מבלי אפשרות לסיים אותה או שהוא יכול לגלות שהפונקציה המובנית בישומון " זזתי " שמסיימת את החנייה לא עובדת לפעמים ולא מסיימת את החנייה. ואז אחרי כמה שעות או לילה כשהצרכן בבית אחרי מגלים שעדיין מחייבים אותך. אז טענתי לא נורא 20 30 שח עכדיו להתלונן להתווכח ויתרתי על התלונה שוב ושוב דבר שקרה כמה וכמה פעמים במהלך השנה .
1. האם עפ"י דין הם יכולים לא לחייב לאורך חודשים טשנים ללא עידכון הלקוח וליצור חיובים אוליי פקטיביים אוליי לא להכנס לחשהון לנצל הרשאה ולחייב לשיטתם וכאהבת נפדם או עפי ישומון תקול.
2. האם המחשב הסובייקטיבי שלהם הוא אסמכתא ללא עוררין ?
ניתן להזין אותו לטעות להלבל או בחיובי ייתר זו גם אופצייה.
והרי מחשב או אפליקצייה שיש בה מלא תקלות יברות עובדות על תיקון באגים של תוכנה חדשות לבקרים.
איך הם או אני יכולים להוכיח משהו כאן על החובה על פי חוק ?
האם המחשב שלהם יצר בוודאות תקלות ולא דיווח להם ולי או חיובי ייתר של מי האחריות.
אם חברת פנגו לא שלחה שנים חשבוניות זה עדיין מחייב אותי?
אם הם הפרו משלוח חשבוניות בזמן וגם לא חסמו אותי מלהשתמש בישומון כתוצאה מקלות דלהם ואחריות שחהם.
מי חייב לתת את הדין ?
הם נכנסו ללא רשות בחודש שעבר לכרטיס האשראי וחייבו 4 שנים רטרו אקטיבית מבלי לעדכן או חשלוח חשבוניות.
וזאת כי לפני חודשיים כאשר שעידכנתי כרטיס אשראי בישומון לפי דרידת הישומון .
ולהפתעתי החשבון הוצף בחיובים.
האם זה זכותם ? או הם נהגו שלא על פי דין ?
לקבל את דרישתם לתשלום כתורה מסיני ולבלוע את הצפרדע מבחיני.
תודה ישי
054552975
Mail:ishay55@gmail.com | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:59:55 |
| ישי שלום רב,
מבחינה חוקית, העובדה שבית עסק לא חייב בגין שירותים שסיפק לצרכן משך תקופה ארוכה, אינה פוגמת בזכותו לקבל תשלום בגין השירותים שסופקו ללא עלות, והתנהלותו אינה מזכה את הצרכן בזכות לקבל את השירותים חינם.
אף על פי כן, מחוייב בית העסק ליידע את הצרכן וכן לאפשר לו לשלם את התשלומים באותו האופן בו היה משלם אותם ללא התנהלותו הרשלנית לכאורה של בית העסק, כלומר, בחיובים חודשיים נוחים, ללא ריבית וללא הצמדה.
כמובן של בית העסק מוטלת חובת גילוי מוגברת לגבי השירותים בגינם הוא מחייב, עלותם ומועד השימוש בהם.
על פניו, ההתנהלות המתוארת אינה תואמת את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:28 |
my-meme |
 | | מחבר: | my-meme (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:28:25 |
|
לפני שבוע קניתי עגילים בסכום נכבד מאוד, ברשת אימפרס.
היום ביקשתי לעשות ביטול עיסקה, כי אין בחנות אף תכשיט לטעמי, שאני יכולה להחליף.
מנהל החנות סירבה, ואמרה שאפשר לבטל עיסקה רק תוך 48 שעות.
האומנם? | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:57:10 |
| שלום רב,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת תכשיטים בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה, לאחר הרכישה ובתנאי שעלות התכשיט נמוכה מ 3,000 ש"ח.
על כן, על פניו, אין הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק.
מצ"ב קישור לתקנות, שימי לב לסעיף 2 הנוגע לפריט 22 לתוספת:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:06 |
יוטל פגול |
 | | מחבר: | יוטל פגול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:06:10 |
| | שלום, אני צרכנית יחסית "קבועה" באתר terminal x. אולם, לצערי, כמעט כל יומיים הם מעדכנים מבצעים והנחות באתר, באופן שביום אחד אני קונה פריט שעולה 499 ש"ח ולאחר שלושה ימים הוא יורד ב40% אם לא יותר... למעשה, אין כמעט יום אחד בלי מבצע כזה או אחר. האם יש על כך פיקוח או רגולציה או תקנה בנושא? | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:55:07 |
| שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן אין מניעה מלערוך מבצעים תכופים.
ההנחיה אוסרת על השארת "מחיר מבצע" למעלה מ 35 ימים, שכן לאחר 35 ימים "מחיר המבצע" הופך למחיר המוצר הרגיל ואין להציגו כמוצר בהנחה.
אך מתיאורך לא עולה הפרה כלשהי.
חשוב כי בכל מקרה שאת אינך שבעת רצון מהמחיר או מתנאי העסקה, את רשאית לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 8/1/2019 12:30 |
Emma |
 | | מחבר: | Emma (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 12:30:30 |
| אני בחבילה בסיסית של 9.99 ש"ח (100 דקות שיחה לחודש SMSבלי הגבלה).
קובלתי הודעה שמאמצע חודש ינואר המחיר יהיה 13.90!.
האם מותר להם להעלות את התעריף בצורה קיצונית כל כך?
אין פיקוח? | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:48:29 |
| אמה שלום רב,
אין פיקוח רגולטורי על שירותי הסלולר וכל עוסק רשאי לגבות כאוות נפשו.
על הצרכן לבצע השוואת מחירים בין המתחרים הרבים בשוק ולבחור את ההצעה המשתלמת ביותר עבורו. | |
|
|
|
|