| 9/1/2019 14:12 |
daya |
 | | מחבר: | daya (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:12:01 |
| שלום,
האם החוק של 5% דמי ביטול תקף גם אם היה החזר אחרי פחות מ24 שעות?
אם כן, מה ההבדל הין החזר כזה לבין החזר אחרי 10 ימים? | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:42:19 |
| שלום וברכה,
דיני הגנת הצרכן, החוק ותקנות ביטול עסקה, מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה במקרים מסויימים ובתנאים ספציפיים, בין היתר על פי מהות העסקה, המוצר שנרכש, המועדים השונים, שימוש במוצר, אריזה מקורית וכיוצ"ב. ככל שבנסיבות אין זכות ביטול מכוח הדין (למשל ברכישה של ביגוד בחנות בחלוף יומיים ממועד הרכישה) ענייני ביטול עסקה, דמי בטול, החזר וכיוצ"ב נתונים למדיניות בית העסק, אותה עליו להציג באופן ברור ובולט. | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:12 |
daya |
 | | מחבר: | daya (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:12:05 |
| שלום,
האם החוק של 5% דמי ביטול תקף גם אם היה החזר אחרי פחות מ24 שעות?
אם כן, מה ההבדל הין החזר כזה לבין החזר אחרי 10 ימים? | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:40:57 |
| שלום וברכה,
דיני הגנת הצרכן, החוק ותקנות ביטול עסקה, מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה במקרים מסויימים ובתנאים ספציפיים, בין היתר על פי מהות העסקה, המוצר שנרכש, המועדים השונים, שימוש במוצר, אריזה מקורית וכיוצ"ב. ככל שבנסיבות אין זכות ביטול מכוח הדין (למשל ברכישה של ביגוד בחנות בחלוף יומיים ממועד הרכישה) ענייני ביטול עסקה, דמי בטול, החזר וכיוצ"ב נתוךנים למדיניות בית העסק, אותה עליו להציג באופן ברור ובולט. | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:10 |
שוקי |
 | | מחבר: | שוקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:10:00 |
| | חנות שוק העיר ברחוב כנהמן בבני ברק גובה תשלום 10 אגורות על שקיות לטענתה על פי חוק השקיות אך היא לא מופיע ברשימת החניות המורשות על פי חוק השקיות לגבות סכום זה האם זה חוקי ? ואם לא כיצד אפשר לפעול נגדם | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:38:31 |
| שוקי שלום רב,
אין בגבייה עבור שקיות משום הפרה של הוראות הדין, ובית עסק רשאי לקבוע עצמאית כי אינו מאפשר קבלת שקיות בחינם.
הוראות המשרד לאיחכות הסביבה מחייבות בתי עסק מסוימים לגבות תשלום עבור שקיות, אך שאר בתי עסק רשאים לעשות זאת לפי בחירתם ואין בכך הפרה של הוראות הדין.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 14:00 |
אילום שם |
 | | מחבר: | אילום שם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:00:27 |
| שלום רב,
נכנסתי עם הרכב לחניון שחשבתי שהוא חינמי (יום שישי בחיפה) ובכניסה לחניון גיליתי שלא. לא הייתה אפשרות לחזור אחורה (דוקרנים + רכבים מאחוריי) ולכן לחצתי על הכפתור לכניסה מתוך כוונה שאני עושה פרסה בחניון ויוצא מהיציאה. נכנסתי דרך מחסום הכניסה ויצאתי דרך המחסום היציאה מבלי להכניס למכונה את הפתק שקיבלתי בכניסה, מאחר ויש מצלמה ביציאה אשר קוראת את מספר הרכב. לאחר כשלושה שבועות, הגיע אליי מכתב מעורך דין המייצג את החניון ומבקש תשלום עבור יום חניה שלם + שכר טרחה בסך 539 ש"ח כאשר יש ציטוט של סעיפי גנבה והעונש הקיים בחוק, כביכול מדובר בעבירה אזרחית ופלילית. עורך הדין שלח צילומים של הרכב ביציאה וטוען שיש התחמקות מתשלום, מאחר והיציאה הייתה בעקבות רכב אחר ששילם, ולמעשה מדובר בגנבה. ביקשתי שיבדוק את נתוני הכניסה ויראה שהזמן שהייה בחניון לא יותר מדקה. סירב בטענה שלא מחויב לשמור נתוני כניסה. כשפשרה, הצעתי תשלום של יום חניה שלם, למרות שלא עשיתי שימוש בשירותי החניה. הפשרה לא התקבלה, והתקבלה תשובה שנדרש לשלם תוך שבוע, ולא ינקטו הליכים משפטיים.
המכתבים והצילומים נשלחו לגורמים בכירים בחברה בה אני מועסק (מדובר ברכב חברה) אשר גורמים נזק תדמיתי חמור, ולכן אני שוקל תביעה על שימוש בלשון הרע.
האם כדאי להמתין לזימון לבית משפט ולהציג את טענותיי שם?
תודה מראש לעונים | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:35:46 |
| שלום וברכה,
אנו מציעים כי תשיב בכתב למכתב שנשלח אליך, בפירוט טענותיך ובהכחשה של כל חוב כנטען, בין היתר בניסיון למנוע הגשת תביעה כנגדך/כנגד החברה. תחום דיני איסור לשון הרע אינו מתחומי המומחיות של המועצה מטבע הדברים, וממילא נראה כי הדבר הינו "עניינה" של החברה בנסיבות. | |
|
|
|
| 8/1/2019 16:10 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 16:10:04 |
| | שלום רב. רכשתי ספה בעלות של 2999 שח . הספה הגיעה עם בד שאינו תואם כן לפי הצבע וכן מבחינת האיכות לזה שנבחר בחנות (פגום ואינו דומה כלל ) . נוצר קשר עם החנות , נשלחו צילומים ווידאו כהוכחה והחנות הציעה להביא ספה אחרת חדשה, העשויה מאותו בד שהוזמן . אך לאחר שהספה האחרת הגיע, התברר כי היא נראית עוד יותר גרוע מהקודמת והמובילים אף לא העלו אותה לדירה כי הבחינו בכך. הוצע לי להטל את העסקה ולשלם 100 שח דמי ביטול וכן 150 נוספים משום ששלמתי בכרטיס אשראי . בנוסף שילמתי 450 שח דמי הובלה והרכבה ולטענת החנות אין שום דרך להחזיר לי את התשלום או לקזז ממנו את דמי הביטול . למעשה נוצר מצב ששילמתי 700 שח על שום דבר. מאוד אשמח לקבל את עצתכם. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:45:27 |
| שלום רב יעל,
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה מתי סופק המוצר? האם המוצר הורכב בביתך? האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות? זאת על מנת לבדוק אם במקרה זה את עומדת בתנאי הביטול הקבועים בתקנות ביטול עסקה (בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם שולם בכרטיס אשראי ונגבה עמלה הרי שניתן לדרוש גם את העמלה כנגד המצאת הראיה לתשלום העמלה)
היה ולא קמה לצרכן זכות לבטל מכח תקנות ביטול עסקה הרי שניתן לבדוק את המקרה מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
היה ולא ניתן לתקן את הפגם או לא ניתן לבצע החלפה, הרי שיש לבטל את העסקה לכאורה ללא תשלום דמי ביטול כלשהם | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:25 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:25:33 |
| תודה על התושבה
הבקשה להחזרת המוצר התקבלה בחנות באותו היום . ההרכבה לא בוצעה כלל - קיבלתי את הספה כבר מוכנה - לכן אני תוהה האם יש לחנות את הזכות שלא להחזיר את ה450 ש"ח עבור ההרכבה וההובלה שנלקחו. העסקה אכן שולמה בכרטיס אשרראי אך לא קיבלתי אסמכתא על גובה התשלום.
בנוסף הבד היה פגום ולא כפי שנראה בחנות כלל וזו הסיבה שביקשתי להחזירו
אני תוהה האם יש להם את הזכות החוקית לדרוש ממני את כל ה700 שח (100 + 150 ביטול כ"א + 450 ש"ח הובלה שכבר שולמה )
תודה רבה !
| |
|
|
|
| 9/1/2019 13:25 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:25:36 |
| תודה על התושבה
הבקשה להחזרת המוצר התקבלה בחנות באותו היום . ההרכבה לא בוצעה כלל - קיבלתי את הספה כבר מוכנה - לכן אני תוהה האם יש לחנות את הזכות שלא להחזיר את ה450 ש"ח עבור ההרכבה וההובלה שנלקחו. העסקה אכן שולמה בכרטיס אשרראי אך לא קיבלתי אסמכתא על גובה התשלום.
בנוסף הבד היה פגום ולא כפי שנראה בחנות כלל וזו הסיבה שביקשתי להחזירו
אני תוהה האם יש להם את הזכות החוקית לדרוש ממני את כל ה700 שח (100 + 150 ביטול כ"א + 450 ש"ח הובלה שכבר שולמה )
תודה רבה !
| |
|
|
|
| 9/1/2019 13:35 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:35:54 |
| | ולגבי דמי ההרכבה על סך (על אף שזו לא הייתה הרכבה על פי הזמנה ) והובלה ? | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:30:58 |
| במידה שאת עונה לדרישות הקבועות בתקנות ביטול עסקה (לא יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, לא בוצעה הרכבה לא נעשה שימוש על ידך) הרי שקמה לך זכות לבטל את העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:44 |
אורן שוראקי |
 | | מחבר: | אורן שוראקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:44:52 |
| שלום רב,
רכשתי אמבטיה מחנות בכפר סבא, המוצר שרכשתי סופק לי ע"י בעל העסק.
כעבור 5 חודשים התחילו סדקים באמבטיה וזאת סדקים שלא נגרמו מנזק שאני עשתי בלאי מוצר.
התקשרתי לחנות הפנו אותי ליבואן / יצרן ע"מ לקבל שירות אך היבואן/ יצרן אך היצרן הפנה אותי שוב לחנות וסירב לתת לי שירות מכיוון שקיים סכסוך כספי בינו לבין העסק וביקשו ממני להפעיל לחץ על העסק.
שאלה האם אמור לעניין אותי החובות הכספים בין היבואן לבית העסק ואני לא אמור לקבל שירות ?
שאלה שניה מה אני צריך לעשות במצב כזה ? | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:28:55 |
| שלום וברכה אורן,
אין חובה בדין ליתן אחריות בגין המוצר נשוא פנייתך. ככל שניתנה לך אחריות כזו עליך לעיין בהוראותיה, ובעיקר מי הוא נותן האחריות. ברי כי בהקשר זה מערכת היחסים בין המוכר ליצרן (ככל שהוא נותן האחריות) אינה ממין העניין. בנוסף, ע"פ חוק המכר חלה חובה על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שנתגלית במוצר, במקרה שלך יהיה עליך להוכיח פגם בייצור להבדיל מנזק שמקורו בשימוש במוצר וכיוצ"ב, בתוך זמן סביר ממועד בו ניתנה לו הודעה על אי ההתאמה (ראה סעיף 11 לחוק המכר). | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:42 |
עידית |
 | | מחבר: | עידית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:42:30 |
| עשיתי מנוי לחדר כושר, בסיום התקופה הוצע לי מסלול חדש של 6 חודשים, ואם אשאר 6 חודשים אקבל חודש מתנה. כעת הסתיים המנוי והודעתי שאני לא מעוניינת לחדש את המנוי (בגלל בעיה בריאותית, שבגללה גם הקפאתי לפרקים את המנוי) כעת, חדר הכושר דורש ממני תשלום של חודש הודעה מראש. הם טוענים שהמנוי מתחדש כל פעם.
חשוב לציין שיש במקביל מנוי זול יותר בהתחייבות לשנה אך לא בחרתי בו מכיוון שלא רציתי להתחייב. | |
|
|
|
| 10/1/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:53:28 |
| שלום וברכה עידית,
לא ירדנו לסוף דעתך באשר לחידוש המנוי, שעה שלטענתך הודעת כי אינך מעוניינת בחידושו. מכל מקום עניין ביטול עסקת לרכישת מנוי לחדר כושר מוסדרת בחוק הגנת הצרכן תוכלי לעיין להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
אנו מציעים כי תעייני במקביל גם בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו', בעיקר בהוראות באשר לחידושו של המנוי, ותפני בכתב לבית העסק לאור המידע המאוזכר לעיל.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 13:35 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:35:22 |
| שלום וברכה, הזמנתי סלון מעור יצור באיטליה מחברת "קליה איטליה" הגיע הסלון במיתוג "קליה הום". בחנות טוענים שזה אותו יצרן בליין שונה. איך יש לי אפשרות לברר אם זה נכון, וגם אני חושש שגם אם זו אותו חברה, המיתוג הזה הוא ייצור ברמה אחרת, ולא כפי שהזמנתי.
2. הזמנתי בשני צבעים, והגיע באותם שני צבעים, אבל בשינוי מהדוגמא שבחרתי וכפי שמופיע בטופס הזמנה. המוכר אומר שככה מייצרים את הדגם הזה בשני צבעים, וא"א להזמין אחרת.וכנראה היתה לי טעות בהבנה וכו', האם בכל מקרה אני יכול להחזיר את הסלון, כיון שכפי שמופיע בטופס ההזמנה הדוגמא שונה. | |
|
|
|
| 10/1/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:48:29 |
| שלום וברכה בני,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט בתוך 14 יום ממועד קבלת הריהוט, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר, שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ושאין המדובר בהזמנה לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן (להבדיל ממוצר קטלוגי למשל). ביטול שכזה יעשה בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח ובכפוף ליתר הוראות התקנות. קשה במגבלות הפורום ליתן מענה לגופו של עניין באשר להפרת ההסכמות בין הצדדים, קרי מוצר סופק בשונה מהמוצר שהוזמן וכו'. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בפירוט טענותיך ודרישותיך, בצירוף תימוכין לטענות. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:00 |
מסאלחה קאסם |
 | | מחבר: | מסאלחה קאסם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:00:59 |
| | שלום רב בתאריך 12.12.18 רכשתי מסך טלויזיה מאתר גיטאט ומועד האספקה המצויין הוא "עד שישה ימי עסקים" שזה היה חשוב לי מאוד כי הטלויזיה שלי התקלקלה לאחר כ 12 ימי עסקים פניתי לאתר בבקשה לספק לי המוצר והתחילו לספק לי תשובות מוזרות למדי בסגנון : אין לנו מענה מהסק , הספק יחזיר תשובה ועוד ועוד תשובות שלא מתקבלות על הדעת , בשלב זה התחלתי לנהל את השיח שלי איתם דרך התכתבות בשביל לשמור את התגובות המוזרות שלהם , ביום ד ה 30.12.18 טסתי לחו"ל "והתחננתי" שישלימו ויסגרו את העניין לפני הטיסה כי לא אוכל להיות איתם בקשר אך לשווא , מסרתי להם מס' טלפון של אבי וגיסתי והמשכתי להתכתב איתם במסנג'ר של הפיסבוק והכל שמור , בסופו של דבר (אחרי איומיי לבטל העסקה ולתבוע) הספק יצר קשר עם אבי וביקש שימתין בבית ביום שישי ה 03.01.19 ואף נתן לו מס' טלפון אישי שלו לצורך תיאום (במידה ולא יגיע) ביום ו' הספק לא הגיע וסגר את הטלפון שלו ואבי המתין לשווא , ביום א' חזרתי ארצה והמשכתי לשוחח ולהתכתב עם האתר שסירב לקחת כל אחריות ואף זלזלו בי בתגובות שלהם , לבסוף ולאחר שאיימתי לבטל את העסקה ואף לתבוע הצליחו להשיג את הספק שחזר אלי בהפתעה מוחלטת ומסר כי הוא "מוכן" לספק לי את הטלויזיה "בתנאי" שאני אסכים לקבל אותו ללא אריזתו המקורית כי המוצר גדול ולא יכול לשים אותו ברכב והוא יכול להכניסו רק ללא אריזתו . בהתחלה ומייאוש הסכמתי ואחרי שעה עשיתי חושבים וחזרתי לאתר בזעם עם עצם ההצעה הזאת וביקשתי לבטל את העסקה והכל קרה בהתכתבות , מהצד השני היא אמרה לי שאין כל בעיה וכי עלי לסרב לקבל את המוצר!והיא תדאג לבטל את העסקה . וכאן מתחילה סאגה חדשה מאתר גיטאיט ומאלכול ומהספק התקשרו אלי שוב ושוב בנסיון לשכנעי לא לבטל את העסקה אך עדין לא היה להם פתרון לאספקה , המשכתי להתכתב איתם ויותר נכון להתכתש איתם עד שחזר אלי נציג מנותק מהמציאות ולא נעים ומסר כי הוא רוצה לתאם אספקה "לימים הקרובים" רתחתי מזעם מהניתוק שלו מהמציאות - אספקה אחרי כחודש למוצר שהיה צריך להיות מסופק אחרי שישה ימים והשיחה הסתימה בטונים גבוהים ומאתמול אין כל תגובה . שערוריה בכל קנה מידה , חוסר טקט ומקצועיות וזלזול קשה בלקוח אנא עזרתכם כי לי אין כוח מול כזה גוף | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:02 |
מסאלחה קאסם |
 | | מחבר: | מסאלחה קאסם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:02:28 |
| | אודה לכל מי שיודע ויכול לכוון אותי | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:24 |
מסאלחה קאסם |
 | | מחבר: | מסאלחה קאסם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:24:32 |
| | כמובן אני שומר תיעוד כתוב ביני לבין האתר של השתלשלות הקנייה המזעזעת הזאת | |
|
|
|
| 10/1/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:44:23 |
| שלום וברכה מסאלחה,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר אצלך) בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר (וכמובן שטרם אספקתו) בכפוף לדמי ביטול בסך של עד 100 ש"ח וליתר הוראות החוק. התנהלות בית העסק כמתואר בפנייתך עולה כדי הפרה של ההסכמות בין הצדדים ושל ההתחייבות למועד האספקה, ככל שהדבר אכן מעוגן בראיות, ובמקרה כזה דין הוא שתבוטל העסקה ללא כל עלות מצדך. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה והטענות ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך ולהשיב את מלוא התמורה ששולמה נכוח הפרות בית העסק. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:24:18 |
| | הזמנתי עבור אימי סידור פרחים מהודר דרך אתר של חברה המשווקת זרי פרחים ואריזות שי. אימי קיבלה זר מפרחים אחרים שלא מופיעים בהזמנה, בפועל הזר שקיבלה לא היה דומה כלל למקור, הפרחים היו אחרים בצבע, בכמות ובגודל. התקשרתי לשירות הלקוחות והם אמרו שישלחו לה זר חדש באותו היום, יותר מאוחר בערב הגיע שליח עם זר אחר לגמריי שעלותו לו ידועה לי ויתכן כי עלה פחות מהזר שרכשתי, נתן לה אותו וביקש בחזרה את הזר שהגיע לפני.בחברה לא מספקים תשובות ומעבירים אותי מנציג אחד לשני, יש משהו שניתן לעשות? ***באתר מצויין שאם ישנה בעיה בהספקת הזר כפי שמופיע באתר יתבצע תאום עם הלקוח לפני שליחתו- לא קרה. | |
|
|
|
| 10/1/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:28:20 |
| שלום וברכה,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות בין הצדדים מצד בית העסק, קרי אספקה של מוצר אחר מזה שהוזמן, ושל התחייבויות אחרות כנטען בסוף הפנייה שלך. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך ובדרישה להשבת התמורה/ביצוע ההסכם ואספקת המוצר כפי שהוזמן, ככל הניתן בצירוף ראיות לטענותיך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:24:20 |
| | הזמנתי עבור אימי סידור פרחים מהודר דרך אתר של חברה המשווקת זרי פרחים ואריזות שי. אימי קיבלה זר מפרחים אחרים שלא מופיעים בהזמנה, בפועל הזר שקיבלה לא היה דומה כלל למקור, הפרחים היו אחרים בצבע, בכמות ובגודל. התקשרתי לשירות הלקוחות והם אמרו שישלחו לה זר חדש באותו היום, יותר מאוחר בערב הגיע שליח עם זר אחר לגמריי שעלותו לו ידועה לי ויתכן כי עלה פחות מהזר שרכשתי, נתן לה אותו וביקש בחזרה את הזר שהגיע לפני.בחברה לא מספקים תשובות ומעבירים אותי מנציג אחד לשני, יש משהו שניתן לעשות? ***באתר מצויין שאם ישנה בעיה בהספקת הזר כפי שמופיע באתר יתבצע תאום עם הלקוח לפני שליחתו- לא קרה. | |
|
|
|
| 10/1/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:27:56 |
| שלום וברכה,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות בין הצדדים מצד בית העסק, קרי אספקה של מוצר אחר מזה שהוזמן, ושל התחייבויות אחרות כנטען בסוף הפנייה שלך. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך ובדרישה להשבת התמורה/ביצוע ההסכם ואספקת המוצר כפי שהוזמן, ככל הניתן בצירוף ראיות לטענותיך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:07 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:07:40 |
| היי אני בתאל ביום שני בערב הלכתי לאולפני שיר לפגישה כדי לבדוק איך אני שרה..נרשמתי בפייסבוק להרגלת דיר במתנה..הלכתי ונפגשתי עם המפיק רובי ראובני והוא שמע תקול שלי ואמר שאני נכנסת להרגלה..הוא הציע לי שיעור של פיתוח קול ב90 ש"ח הסכמתי ונתתי לו את כרטיס האשראי והוא חייב תשלום..אמר שיסלח לי חשבונית למייל ולא שלח..עוד באותו יום התחרטתי ורציתי לבטל מכל מיני סיבות..התקשרתי והוא לא ענה לי שלחתי לו הודעה והוא התעלם..ואז יום למחרת שלח לי שאין אפשרות לבטל כי נשלחה חשבונית(שלא נשלחה)והיא כבר דיבר עם המורה לפיתוח קול..ועלות הביטול היא 117 ש"ח כז אין אפשרות לבטל..ולפי מה שאני יודעת זה שתוך 2 י י עסדים שזה 48 שעות חייב להחזיר את הכסף..החזר כספי..
אשמח לדעת מה עושים שהוא מסרב להחזיר את הכסף??
| |
|
|
|
| 10/1/2019 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:24:37 |
| שלום וברכה בת אל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת קורס/שיעור פרטי, כמתואר, בתוך 14 יום ובלבד שנותרו 14 יום לפני המועד שנקבע לתחילת מתן השירות (הקורס/שיעור). הביטול יעשה בכפוף לדמי ביטול בשיעור 5% משוויה העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. העובדה כי נשלחה חשבונית כנטען על ידי בית העסק אינה רלוונטית כמובן. ובכלל פנייתך מתארת טענות להפרות של הדין מצד בית העסק. אנו מציעים כי תבואי בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך כדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:07 |
קלרה |
 | | מחבר: | קלרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:07:53 |
| שלום רב,
החלטתי לפנות כאן בפורום הנוכחי כיוון שהפנייה שלי נסגרה כי הופנתה לבית משפט לתביעות קטנות. קיבלתי את מכתב ההגנה של הנתבע עכשיו , מכתב הגנה של 10 עמודים שעל פניו מאוד משכנע בצדקנות שלו. בדיון שיהיה לנו בבית המשפט לתביעות קטנות הבנתי שכל צד שולח נציג. אני אגיע בעצמי והצד הנתבע מן הסתם ישלח עו"ד כנציג שלהם. כמה דברים:
1 אני צריכה גם כן גיבוי של עו"ד שייצג אותי.
2 הם רוצים החזר הוצאות משפטיות בעבור המשפט.
3 האם ניתן לבדוק האם הוגשו נגדם כבר תביעות ומה היו ההחלטות על מנת להעריך את הסיכויים שלי | |
|
|
|
| 10/1/2019 08:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 08:22:05 |
| שלום וברכה קלרה,
אין המועצה מטפלת בפניות בעניינים אשר תלויים ועומדים בפני בתי המשפט. יחד עם זאת, פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורם אשר טיפל בתלונתך.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 12:48 |
... |
 | | מחבר: | ... (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:48:52 |
| היי אני בתאל ביום שני בערב הלכתי לאולפני שיר לפגישה כדי לבדוק איך אני שרה..נרשמתי בפייסבוק להרגלת דיר במתנה..הלכתי ונפגשתי עם המפיק רובי ראובני והוא שמע תקול שלי ואמר שאני נכנסת להרגלה..הוא הציע לי שיעור של פיתוח קול ב90 ש"ח הסכמתי ונתתי לו את כרטיס האשראי והוא חייב תשלום..אמר שיסלח לי חשבונית למייל ולא שלח..עוד באותו יום התחרטתי ורציתי לבטל מכל מיני סיבות..התקשרתי והוא לא ענה לי שלחתי לו הודעה והוא התעלם..ואז יום למחרת שלח לי שאין אפשרות לבטל כי נשלחה חשבונית(שלא נשלחה)והיא כבר דיבר עם המורה לפיתוח קול..ועלות הביטול היא 117 ש"ח כז אין אפשרות לבטל..ולפי מה שאני יודעת זה שתוך 2 י י עסדים שזה 48 שעות חייב להחזיר את הכסף..החזר כספי..
אשמח לדעת מה עושים שהוא מסרב להחזיר את הכסף?? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:06 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:06:33 |
| |
|
|
|
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:06:48 |
| |
|
|
|
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:06:49 |
| |
|
|
|
| 10/1/2019 07:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 07:51:21 |
| שלום וברכה בת אל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת קורס/שיעור פרטי, כמתואר, בתוך 14 יום ובלבד שנותרו 14 יום לפני המועד שנקבע לתחילת מתן השירות (הקורס/שיעור). הביטול יעשה בכפוף לדמי ביטול בשיעור 5% משוויה העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. העובדה כי נשלחה חשבונית כנטען על ידי בית העסק אינה רלוונטית כמובן. ובכלל פנייתך מתארת טענות להפרות של הדין מצד בית העסק. אנו מציעים כי תבואי בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך כדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:53 |
מתעניין בסעיף בחוק הגנת הצרכן |
 | | מחבר: | מתעניין בסעיף בחוק הגנת הצרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:53:21 |
| שלום רב
ישנם אתרי ילדים המוגדרים כעולמות ווירטואליים שמוכרים לילדים פריטים ווירטואליים לדמות ווירטואלית ( דמות המשתמש באתר ) אך יש די הרבה אתרים כאלה שלמרות שהעיסקאות מתבצעות עם חברות סליקה של כרטיסי אשראי לאתרים עצמם אין מוקד שירות לקוחות טלפוני אלא אך ורק שירות של צור קשר בו אופציה ואפשרות של הקלדת הודעה וקבלת תשובה חוזרת לדוא"ל מנציג השאלה שלי מבחינת חוק הגנת הצרכן האם זה חוקי לא לחייב בחוק אתרים כאלה שמציעים רכישות באמצעות כרטיס אשראי וחברות סליקת כרטיסי אשראי להפעיל מוקד שירות לקוחות טלפוני כגון לצורך ביטול עיסקה שלא דרך פנייה להקלדת הודעה בצור קשר וקבלת תשובה חוזרת בדוא"ל ( למייל ) בלבד בגלל שבנוסף גם האתרים האלה מזהירים שביטול עיסקה דרך חברות האשראי ישירות יביא ויגרום להסרת ומחיקת המשתמש לצמיתות כלומר לתמיד מגישה לאותו האתר אישית אני בעד סעיף בחוק שיחייב כאלה אתרים שמציעים רכישות של מנויים ו/או פריטים ווירטואליים בהפעלת מוקד שירות לקוחות טלפוני מאשר אופציה ואפשרות של פנייה דרך הצור קשר בהקלדת הפנייה בגלל שיש די הרבה מקרים שבהם ילדים משתמשים בלי אישור והסכמת הורה מבוגר מעל גיל 18 בכרטיס אשראי ואז כאשר ההורים מגלים את ביצוע העיסקה במקום שירות לקוחות שיכול לבטל את העיסקה לסייע ולעזור בהחזרת הזיכוי הכספי יש לפנות בצור קשר באופציה ואפשרות של הקלדת הודעה ואז נדרשים להמתין בערך 3 - 5 ימי עסקים שלא כוללים שישי שבת וחגים שמוגדרים כימי חופשה במשק אודה ואשמח לתשובה מאוד מפורטת בנושא כחוק תודה | |
|
|
|
| 10/1/2019 07:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 07:45:04 |
| שלום וברכה,
נראה כי המוצר נשוא פנייתך הינה בדר תוכנה או מידע כהגדרת מונחים אלה בדין, אשר ממילא זכות הביטול לגביהם מוגבלת ואף מוחרגת. כמו"כ, לא ידוע לנו על חובה להעמיד שירות לקוחות בנסיבות המתוארות בפנייתך. מוטב לפקח היטב על פעילות הילדים ברשת בעיקר כזו הכרוכה בתכנים/מידע ובביצוע עסקאות. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:39 |
אורן שוראקי |
 | | מחבר: | אורן שוראקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:39:33 |
| שלום רב,
רכשתי אמבטיה מחנות בכפר סבא, המוצר שרכשתי סופק לי ע"י בעל העסק.
כעבור 5 חודשים התחילו סדקים באמבטיה וזאת סדקים שלא נגרמו מנזק שאני עשתי בלאי מוצר.
התקשרתי לחנות הפנו אותי ליבואן / יצרן ע"מ לקבל שירות אך היבואן/ יצרן אך היצרן הפנה אותי שוב לחנות וסירב לתת לי שירות מכיוון שקיים סכסוך כספי בינו לבין העסק וביקשו ממני להפעיל לחץ על העסק.
שאלה האם אמור לעניין אותי החובות הכספים בין היבואן לבית העסק ואני לא אמור לקבל שירות ?
שאלה שניה מה אני צריך לעשות במצב כזה ? | |
|
|
|
| 10/1/2019 07:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 07:39:58 |
| שלום וברכה אורן,
אין חובה בדין ליתן אחריות בגין המוצר נשוא פנייתך. ככל שניתנה לך אחריות כזו עליך לעיין בהוראותיה, ובעיקר מי הוא נותן האחריות. ברי כי בהקשר זה מערכת היחסים בין המוכר ליצרן (ככל שהוא נותן האחריות) אינה ממין העניין. בנוסף, ע"פ חוק המכר חלה חובה על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שנתגלית במוצר, במקרה שלך יהיה עליך להוכיח פגם בייצור להבדיל מנזק שמקורו בשימוש במוצר וכיוצ"ב, בתוך זמן סביר ממועד בו ניתנה לו הודעה על אי ההתאמה (ראה סעיף 11 לחוק המכר). | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:35 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:35:33 |
| שלום רב,
יש לי מנוי לשירות של טלוויזיה ואינטרנט באחת מחברות הכבלים.
הם מעוניינים למכור לי גם שירותי טלפון שבהם איני מעוניין.
אחת לכמה שבועות הם מצלצלים אליי לגבי זה ואז:
1. אני מסביר שאני לא מעוניין.
2. אני דורש שלא יפנו אליי לגבי זה יותר.
3. הנציגה טוענת שאין לה דרך לדעת שכבר פנו אליי ושהיא לא יכולה למנוע את הפנייה הבאה.
4. אחת הנציגות אמרה לי שאני יכול לפנות לשירות לקוחות ולדרוש שיורידו אותי (ואני אמרתי שאין סיבה שאבזבז זמן נוסף).
האם יש הצדקה לתבוע אותם בתביעות קטנות בהתאם לחוק הספאם?
אודה לתשובה,
ארז. | |
|
|
|
| 10/1/2019 07:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 07:36:25 |
| שלום וברכה ארז,
חוק הספאם, קרי תיקון לחוק התקשורת, אינו חל על שיווק טלפוני. יחד עם זאת, ניתן לבסס תביעה נזיקית בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות בהתאם לדרישות הדין, לרבות הוכחת עוולה, נזק וכיוצ"ב. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:30 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:30:59 |
| קניתי לפני חודשיים מחשב ברשת באג ב6,400 ש״ח.
בשבוע הראשון התגלו בעיות שקשורות לאינטרנט, אך לתומי חשבתי שבטעות לחצתי על משהו, ואיכשהו המשכתי הלאה, בינתיים נוספו בעיות חוזרות ונשנות במערכת השמע, ( גם בהתחלה לא הבנתי שמדובר בבעיה במחשב עצמו) ובעיות נוספות. כשהבנתי שהמחשב פשוט לא תקין פניתי מיידית לשירות הלקוחות של באג. לאחר דין ודברים והוכחות קניה והוכחות של התקלות כולל הקלטות של מערכת השמע הפגומה, הם הפנו אותי אל היצרן, לדל. כשהצלחתי להשיג את דל הם שלחו אותי אל חברה נוספת שממלאה את תפקיד ה״מעבדה״ ושם סירבו ללת לי שירות, וביקשו תלום נוסף עבור בדיקה ותיקון וכל היוצא בזאת. וכך חזרתי שוב לשירות הלקוחות של דל, וככה אני נזרקת כמו כדור כבר שלושה ימים בין החברות. היום הגעתי לבאג וביקשתי לבטל את העסקה, והם מסרבים ושולחים אותי שוב לדל כדי שהם ״יוכיחו״ שהמחשב לא תקין, ובעצם איני מקבלת מענה ראוי עד היום.
גם אם אצליח בשבוע הקרוב ״להשיג״ טכנאי מטעם מישהו- איני מעוניינת לעבוד עם מוצר לא תקין, שעושה בעיות מהרגע שקניתי אותו. אני מעוניינת בהחזר כספי וביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 10/1/2019 07:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 07:34:16 |
| שלום וברכה נועה,
קשה יהיה לעניות דעתנו להקים זכות לביטול העסקה בנסיבות המתוארות, בוודאי שלא מבלי שבית העסק הרלוונטי יבדוק את המחשב. מכל מקום, מדובר במוצר חדש אשר חוסה תחת אחריות יצרן, אשר מחוייב לתקן כל ליקוי במחשב בתוך 14 יום ממועד העמדת המוצר לתיקון מכוח תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:18 |
מרי |
 | | מחבר: | מרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:18:17 |
| שלום רב,
אני מאוד אודה לכם על עזרתכם, אם כי נתקלנו בדבר שמאוד מקומם ואינני יודעת האם יש עילה להגשת תלונה או אם נעשתה עבירה על החוק.
לפני כשלושה ימים, אחיינית שלי בת ה-16 רכשה 3 צנצנות ממישהי שמוכרת כמאמנת כושר בעלות של 600 ש"ח - ללא ידיעתה של אימה או שלי. על המוצר המליצה לה חברה שהיא קטינה בעצמה אשר מתאמנת אצל אותה מאמנת כושר ושותה גם את המוצר שהאחיינית שלי רכשה והמליצה עליו מכיוון שרואה תוצאות. האחיינית שלי ראתה סרטונים בפייסבוק ובאתר שלה והתרשמה מתמונות הנשים לפני ואחרי וחסכה 3 חודשים כסף על מנת לרכוש את המוצר הזה - מה שהיא לא אמרה לאף אחד. תהליך המכירה עבר מהודעת התעניינות שאחיינית שלי השאירה למאמנת ועברה להתכתבות בוואטסאפ. משם זה הגיע לזה שהאחיינית שלי הגיע אליה פיסית ורכשה את המוצר במזומן. המוצר היה 3 צנצנות שכל אחת מהן מיועדת לבוקר, צהריים וערב. כשהאחיינית שלי הייתה בדרך הביתה, השקית עפה לה ברוח ומכיוון שהצנצנות עשויות מזכוכית שבירה וניתנו לה ללא קופסא אלא בשקית פשוטה, הן נשברו. כשחזרתי הביתה ראיתי את האחיינית שלי בוכה והרחתי ריח עז של אלכהל מעורב עם ריח נורא מוזר מהצנצנות האלה. אז היא סיפרה לי את הכל. הצנצנות האלה נורא החשידו אותי מהסיבות הבאות: 1. הריח היה פשוט זוועתי, נאלצתי לאטום את השקית ולתלות על חבל הכביסה מחוץ לבית עד לבירור העניין. 2. על אף הסרטונים הרבים אותם פרסמה המאמנת הזו בהם היא טוענת שזה מדכא תיאבון ומרזה, על המדבקה של הצנצנות כתוב "תוסף תזונה". 3. כתוב על הצנצנות שזה מכיל 30 אחוז אלכהל בנפח. מעולם לא ידעתי שתוסף תזונה מכיל אלכהל! 4. המדבקה נראת מרושלת, תאריך הייצור לא ברור, ישנם אזהרות שימוש ללא התייעצות עם רופא לנשים בהיריון, נשים מניקות, נשים שנוטלות תרופות וילדים. 5. המאמנת טוענת סרטונים ובפוסטים אותם פירסמה בפייסבוק כי זה מאושר על ידי משרד הבריאות. הסמל שיש על המדבקה הוא "תנאי ייצור נאותים" וגם הוא מרוב שהמדבקה כל כך מרושלת, בקושי רואים את האותיות הקטנות שליד הסמל וזה נראה מעורפל - גם בדקתי את המפעל המייצר וראיתי שהאישור ל"תנאי ייצור נאותים" פג תוקף לפני 3 וחצי חודשים. 6. יצירת הקשר היה כתובת אלקטרונית שמשוייכת לGMAIL. מעולם לא נתקלתי במוצר שמכבד את עצמו שמציין כתובת GMAIL רגילה.
יש לאחיינית שלי את כל ההתכתבויות והיא אף שלחה למי שקנתה ממנה את הצנצנות תמונה שעפה לה השקית ושהכל נשבר לה. בהתחלה היא אמרה שלא ניתן לעשות כלום והיא יכולה רק להתחשב בה ולהוריד לה מחיר אם תקנה שוב. יום למחרת כשפרסמתי פוסט בדף העסקי של המאמנת, הוצע לאחיינית שלי לבוא להחליף את המוצר במוצר חדש ללא עלות - יתכן שהם קישרו בין הדברים והבינו שמדובר באחיינית שלי והחליטו להחליף לה בחינם. אציין כי פניתי לפקח משרד הבריאות ותלונתי לבדיקת המוצר בתהליך כרגע. רציתי לשאול אם:
1. האם מותר למכור מדכא תיאבון לילדה בת 16 ללא ידיעת הורים - אשר ציינה במפורש שהיא קטינה?
2. האם לא מדובר בהטעיית לקוח זה שהיא טוענת שזה מדכא תיאבון אבל בפועל כתוב על זה "תוסף תזונה"? מה שאגב אכן יכול להיות מדכא תיאבון תחת הסוואה של "תוסף תזונה".
3. מאז כתבתי לאותה בחורה שיחזירו לאחיינית שלי את הכסף, אין מהם כל תגובה. הפוסט שפירסמתי בפייסבוק בדף העסקי שלה נמחק ולא קיבלתי שום מענה. מה עושים במצב כזה?
4. האם אני יכולה באמת לדרוש את הכסף חזרה על סמך כל מה שציינתי ושמדובר בקטינה ושמלכתחילה הייתה אפשרות לשבר כי היא לא נתנה לה את זה בקופסא ושהמוצר תמוהה ולא מתאים לידה בת 16? אציין כי מי שמכרה לה בסוף הציעה לאחיינית שלי להגיע ולקחת חדש בחינם, אך אני לא הרשתי לה כי לא מוכנה שהאחיינית שלי תשתמש במשהו כזה ודרשתי ממנה את הכסף חזרה ולא קיבלתי מענה זה כבר יום רביעי.
5. האם יש עילה להגיש תלונה למועצה לצרכן ומה בכלל עושים בכאלה מקרים?
אני מאוד מאוד אודה לכם על ייעוץ והכוונה מה עושים במקרה כזה.
תודה מקרב לב, בתקווה לקבלת תשובה.
מרי.
| |
|
|
|
| 10/1/2019 07:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 07:31:33 |
| שלום וברכה מרי,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לשאלותיך במסגרת מגבלות הפורום. תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, לרבות הפרסומים השונים, אריזות המוצרים, ראיות בדבר ביצוע העסקה וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:18 |
איילת לביא |
 | | מחבר: | איילת לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:18:15 |
| קניתי חליפה מחנות בי ליידי בראשון לציון
חליפה של אדידס ושם נאמר כי הכל מקורי בהחלט!
לבשתי את החליפה פעם אחת ויצא בה גרגירים אפילו לא כיבסתי את החליפה הלכתי והחזרתי אותי
בעל העסק גיא אמר לי עד 14 ימי עסקים נקבל תגובה מאדידס
לא יצרו איתי קשר היום 9.1 התקשר גיא ואמר שאין מה לעשות אין אפשרות להחזר כספי ואיי אפשרות להחליף לבוא לקחת את החליפה כמו שהיא
מה אני יכולה לעשות ? כי את החליפה כפי שהיא נראית לא אלבש
הוא הטעה אותי ואמר שזה אמיתי ומקורי וכמובן שלא כי כשביקשתי את התגובה מטעם אדידס הוא אמר שזה לא אדידס זה ספק שהוא עובד איתו
בהתחלה לא רצה להביא לי את התגובה מטעם הספק אחרי ויכוח הוא הסכים ואמר שישלח לי לוואטס אפ את התגובה
אשמח עם יצרו איתי קשר בחזרה | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:42:56 |
| שלום רב איילת,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה באיכות המוצר.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה הוצג לך כי המוצר מקורי ובפועל המוצר לא מקורי, הרי שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
| |
|
|
|
|