| 28/4/2019 11:40 |
דיאגו |
 | | מחבר: | דיאגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 11:40:38 |
|
במהלך אפריל 2014 עשיתי ביטוח דרך שיחה טלפונית של פלא שטח ונציגה שלהראל .
מאחר ומה שהציעו לי התאים לי ולמצב הבריאותי שלי שאותו הסברתי לה ולמנהלה הסכמתי לעשות את הביטוח.
לאחר כשנה כאשר היה מקרה ביטוחי עפ"י מה שהם הסבירו טלפונית הגשתי תביעה שנדחתה .
מה שנמסר לי במכירה לא היה מה שיש כרגע בפועל בפוליסה ! דבר זה לא מקובל עלי , לא הוגן ובוודאי שקרוב יותר להרמת גבה מאשר תום לב מצד מוכרי הביטוח.באופן חד וברור מוסבר לי שעקב כאבי גב ניתן לקבל פיצוי.
ימי המתנה – דיברו על 7 בפועל 14 (עשו תיקון ידני)
דיברו איתי על ביטוח שאם איני יכול לעבוד ובפועל מדובר על אי כושר מתאונה. כאשר בזמן המכירה שאלתי מספר פעמים והסברתי שאני נכה ממל"ל וסובל מהגב. ואפילו מנהלה של המוכרת אמר שאביו גם מידי פעם כואב לו הגב ותובע את הפוליסה.
לפני כחודש הוצא לי ע"י הראל להחזיר לי את כספי הפוליסה בגלל האי הבנה ובשיחה טלפונית הוסבר לי שאכן אני צודק.
אם אני הייתי "משקר" להראל אף אחד לא היה מחזיר לי את כספי הפוליסה במקרה של דחיית התביעה.
למה להראל מותר לכאורה לשקר בכדי למכור פוליסות , לכאורה לשקר ולהחליף את הנתונים ללא אישור המבוטח.
האם אין שני צדדים למקל?
יש בידי את ההקלטה שלכאורה לא מצאו בחברת הביטוח, דבר זה גם תמוהה.
העביר עפי דרישה בצורה אחרת.
האם ניתן לחייב את חברת הביטוח לעמוד מאחורי מה שהובטח בזמן המכירה?
תשובתם:
מצאנו כי במאי 2014 הופקה לך פוליסה לביטוח
תאונות אישיות "פיצוי נכות תעסוקתית מתאונה" על בסיס טופס הצעה
טלפוני באמצעות סוכנות "פלא שטח" (כיום "ניוקום").
בינואר 2016 התקבלו מסמכי תביעה ששלחת אלינו לקבלת פיצוי במסגרת הפוליסה בגין אובדן כושר עבודה שלטענתך נגרם לך במהלך החודשים פברואר – מרץ 2015 בשל כאבי גב, אולם מאחר שלא נכלל במסמכים מידע בדבר תאונה כלשהי, נדחתה על ידינו התביעה בפברואר 2016.
בנובמבר 2018 פנית אל חברתנו בטענה כי בעת רכישת הביטוח הובטח לך כיסוי שונה מזה הקיים בפועל במסגרת הפוליסה שלך, אולם לצערנו לא עלה בידינו לקבל את הקלטת שיחת המכירה מסוכנות הביטוח על מנת לבחון את טענותיך.
לפיכך פנינו אליך על מנת להציע לך לבחור אחת מבין החלופות שלהלן -
1 .ביטול הביטוח והחזר כספי מתחילה
2 .תשלום התביעה לפנים משורת הדין באופן חד פעמי והמשך הביטוח בכפוף לכך שלא תאושרנה
תביעות נוספות שלא בהתאם לתנאי הפוליסה;
3 .תשלום התביעה לפנים משורת הדין וביטול הפוליסה מהיום והלאה.
אנו נפעל בהתאם לבחירתך בין החלופות שלעיל, אולם נבקש ליידע אותך כי מאחר שתביעתך
לתגמולי ביטוח בגין אובדן כושר משנת 2015 התיישנה זה מכבר, הצעתנו עומדת בעינה עד
2019/6/30 ולא תהא בתוקף מעבר לכך.
האם זה בסדר? או שניתן לדרוש מה שהובטח ונמכר לי עפ"י ההקלטה?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 28/4/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 13:07:24 |
| שלום רב דיאגו,
בעניין זה, יש לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 28/4/2019 11:05 |
אחמד |
 | | מחבר: | אחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 11:05:41 |
| ביום רביעי בתאריך 24/4/2019 הזמנתי ספא זוגי עם ארוחת בוקר דרך חברת ספא פלוס ברכישה טלפונית על סך 527ש"ח ליום שבת תאריך 27/4/2019 ביום שישי רציתי לבטל עסקה בשל סיבות אישיות ורפואיות ובופתעתי שהם לא עובדים בגלל החג ולצרות שלא הוסבר לי שהם לא עובדים ונאלצתי לבטל עיסקה דרך המלון עצמו אשר לא היו להם אפשרות לדחות את המועד והם רוצים לחייב אותי הדמי ביטול של 50% את נוהל דמי הביטול הוסבר טילפונית מהנצגיה ולא בכתב.
האם מגיע להם לדבות דמי ביטול על סך כזה והאם אני גם יכול לבטל עסקה? | |
|
|
|
| 28/4/2019 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 12:51:50 |
| שלום רב אחמד,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, הביטול לא ייעשה בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
על כן, מתיאור בפנייתך, לכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ולכן יש לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 28/4/2019 09:50 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 09:50:00 |
| שלום לך ,
בתאריך 10-04-19 הזמנו נופש משפחתי עבור משפחתנו המורחבת ל17 נפשות ברומניה עם לינה בבוקרשט בסוכנות "לכיש טורס".
לך עיון במיקום המלון שהזמנו ביחס למיקום וגישה לאתרים בהם אנו מבקשים לטייל החלטנו לשנות את המלון.
לא הצלחנו ליצור קשר עם הסוכנות הנסיעות 24-04-19 ולכן
ב24-04-19 שלחנו מייל עם בקשה לשנות או לבטל את העיסקה .
הצלחנו לדבר עם הסוכנת טלפונית וסיכמנו לדבר למחרת.
בשיחה נאמר שלא ניתן לבטל את העיסקה בתנאי 14 יום ראשונים מפני
ש14 יום נספרים מיום 10-4-19 כיום אחד מהימים בתוך ה14 יום ולכן מועד הביטול האחרון היה
23-04-19
האם באפשרותי לבטל את העיסקה בתנאי " 14 יום"
או שאכן היום האחרון לביטול בתנאים אלו היה ה23-4-19 ? | |
|
|
|
| 28/4/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 12:02:47 |
| עדי שלום רב,
אתם בהחלט רשאים לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין, ככל שמועד הנופש אמור להתקיים בתוך למעלה משבעה ימים שאינם ימי מנוחה, שכן על פי חוק הפרשנות נקבע כי כאשר מצוין מועד מסוים בדין, אותו היום לא יבוא במניין הימים.
על כן, יום הביטול אינו בא במניין הימים. | |
|
|
|
| 18/4/2019 14:45 |
מוש |
 | | מחבר: | מוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 14:45:32 |
| שלום,
בתאריך ה30.12.2018 בצעתי הזמנה למטבח ממטבחי זיו אחרי תכנון עם מעצבת מהסניף.
לצערי לאחר מכבש לחצים מצד המעצבת, מנהל הסניף והאדריכל שלי, חתמתי איתם במקום וכבר שלמתי את כל הסכום בתשלומים באשראי (על מנת לקבל הנחה נוספת).
בטופס ההזמנה כתובים הסעיפים הבאים:
"הלקוח מודע לכך שהמטבח מיוצר במיוחד על פי המידות והדרישות המיוחדות שביקש והליך ייצור המטבח מתחיל XXXללא שיהויXXX עם החתימה על ההזצנה וזאת כדי לעמוד בהצחייבות לאספקה עפ"י המוסכם. הליך זה כוללל בין השאר בקרת איכות, הזמנת חו"ג, תפיסת זמן במערך היצור והלוגיסטיקה."
ועוד: "במקרה של ביטל ההזמנה, ייגבו דמי טיפול בסך 10%".
ב9.04.2019 פניתי אליהם בבקשה לבטל את העסקה. חשוב לציין שטרם באו לבית לקחת מידות ואף התקשרתי לשירות לקוחות לשאול "האם החל ייצור המטבח?" ונענתי שלא (מוקלט).
שלחו לי הסכם סילוק הזמנה שבו נדרש התשלום של 10% (כלומר הם יזכו אותי וישאירו אצלם כ6000 ש"ח). טרם חתמתי עליו כי רציתי לברר אם אכן זה מה שאני צריך להחזיר.
ראיתי שהרבה אנשים נכנסו לסוגיה הזאת אבל לא ראיתי אף אחד שאשכרה אמר שויתרו לו/קיבל את הכסף חזרה.
האם ההחזר שלי אכן צריך להיות 100 ש"ח ככתוב בחוק? האם זה שעברו למעלה מ14 יום לא מכניס אותי לבעיה?
איך להתמודד איתם? | |
|
|
|
| 28/4/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 11:36:21 |
| שלום שלום וברכה מוש,
כאמור בתגובותינו הקודמות, הרי שתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת מטבח, מכוח מוצר שהוזמן וטרם סופק, בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח. ברם, התקנות מחריגות את זכות הביטול מקום בו מדובר במטבח שהחל בייצורו שעה שההזמנה היתה ע"פ מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן. יש כמובן להראות שהוחל בהליך הייצור. בנוסף, ניתן לקבוע בהסכם כי משולמת תמורה כנגד עיצוב המטבח באופן נפרד מהעסקה לייצור המטבח. בכל מקרה אחר גביית דמי ביטול מקום בו כלל לא הוחל בהליך הייצור, מנוגדת לתקנות ולדיני הגנת הצרכן, ולכל הפחות מהווה ניסיון לעקוף את זכות הביטול הקבועה בדין, בחוסר תום לב. קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין המגבלות הפורום. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה לבית העסק בכתב לאור האמור לעיל ולאחר שבחנת היטב את ההסכמים. | |
|
|
|
| 19/4/2019 14:46 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/04/2019 | | שעה: | 14:46:29 |
| שלום, רכשתי בחנות כלשהי שרשרת זהב שעלותה 480 שקלים. לאחר כשעתיים התחרטי וחזרתי לבית העסק וביקשתי לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי. הוא התחיל לומר שהם לא עושים דברים כאלה, וניסה לשכנע אותי שלא לבטל בטענה שאני אפסיד על כך הרבה כסף על הביטול, איזה 100 שקל, לדבריו ומאוד ניסה להניא אותי מלבטל. מאחר ואני מודעת לחוק, אמרתי לו שלשון החוק אומרת 5% מסכום הקנייה או 100 ש"ח, הזול מבין השניים, ןבמקרה שלנו מדובר ב24 שקלים. הוא אמר שרק העמלה שהוא משלם על האשראי גבוהה יותר ושהוא יגבה ממני 50 שקלים עבור הביטול והתחיל להתווכח איתי על כך, עד שפשוט ויתרתי ואמרתי לו שפשוט יחזיר לי את הכסף וזהו (כלומר, 430 ש"ח לדבריו). אחר כך ראיתי שבבית העסק מתנוסס שלט קטן שטוען כי אין במקום מדיניות של החזר כספי או של זיכוי.
יש לי שתי שאלות:
1. האם בית עסק יכול לקבוע שאצלו אין זיכויים כספיים או שהוא חיי לנהוג לפי חוק?
2. האם זה בסדר שגבה ממני 50 שקלים דמי ביטול?
אודה לתשובתכם, תודה | |
|
|
|
| 28/4/2019 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 11:33:51 |
| רותם שלום רב,
אכן, דמי הביטול הנם 5% או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם.
על פי הוראות הדין, רשאי להוסיף העוסק דמיסליקה, במקרה של תשלום בכרטיס חיוב, ובתנאי שיוכיח לצרכן מה עלות דמי הסילקה הנגבים ממנו. | |
|
|
|
| 18/4/2019 13:01 |
אסף הדר |
 | | מחבר: | אסף הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 13:01:10 |
| בתאריך 25/11/18 רכשתי בחנות סמגל הרצליה תנור אפיה משולב כיריים בצבע שחור משולב נירוסטה בסכום 10700 ש"ח הכולל מסילות טלסקופיות
בעקבות טעות של המוכר בהקלדת ההזמנה קיבלתי תנור שכולו בצבע שחור וללא מסילות טלסקופיות שאינו מתאים מבחינה עיצובית לצבע המטבח
(שגם הוא הגיע באיחור של 30 יום מתאריך האספקה)
אני הצעתי 2 אפשרויות: 1. לקיחת המוצר וביטול העיסקה החזרת התנור הישן שנלקח יום קודם
2. הזמנה חדשה של המוצר שהזמנתי והחזרת התנור הקיים כאשר יגיע התנור החדש
לא הייתה תגובה מבית העסק ובמקביל החלו תחנונים של המוכר בפני אישתי שתסכים להשאיר את התנור השחור.
לאחר דין ודברים בין המוכר ביחד עם נציג היבואן הגיענו לפשרה שכללה:
החלפת ידית דלת התנור בידית נירוסטה, החלפת כפתורי הפעלת הכיריים לכפתורים בצבע נירוסטה, אספקת המסילות הטלסקופיות ובנוסף קבלת קולט אדים שיחליף את הקולט הקיים אצלי לאחר אשר יתאים לתנור ולמטבח.
למחרת יצרה אישתי קשר עם החנות ושם נאמר לה לבחור קולט מהאתר של החנות.
כאשר בחרנו את הקולט הרצוי נאמר לנו שנקבל אותו תמורת תשלום בגובה העלות של הקולט, כשאמרנו שזה בניגוד למה שנסגר נענו בתשובה: "מה אתם רוצים מתנה בגובה 2500 ש"ח", לאחר מכן פנינו לנציג היבואן שהוא האדם שמולו הגענו לפשרה והוא הבטיח שיטפל בנושא מול מנהל הסניף, מנהל הסניף יצר איתנו קשר ואמר שהקולט שאנחנו רוצים אינו מתאים לתנור שלנו ונתן 2 קולטים אחרים:
הראשון אינו מוצא חן בעיננו והשני שהציע גם הוא כרוך בתוספת תשלום כששוב הבענו את חוסר שביעות הרצון שלנו נעננו בתשובה שהם כעסק אינם יכולים להפסיד ואם נקבל את הקולט שאנחנו רוצים החנות לא תהיה ברווח מהעיסקה שלנו.
מה הם זכויותי ברגע זה?
האם אני יכול לדרוש אספקת התנור שהזמנתי ולא להסכים להצעתו ?
מה עוד ניתן לעשות ? | |
|
|
|
| 28/4/2019 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 09:37:31 |
| שלום רב אסף,
אני, מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/4/2019 11:55 |
מוניב אסעד |
 | | מחבר: | מוניב אסעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:55:25 |
| | היי רכשתי קורס אונליין מ לוח יעדים , אחרי שראיתי שיעור אחד , סוכנים התחילו להתקשר אליי ולנסות למכור לי עוד קורסים, בסוף קניתי קורס עם התחייבות לעבודה וליווי אישי וגם פגישות אישיות , בחוזה שקיבלתי למייל כל זה לא מצויין שם , התקשרתי וביקשתי ביטול עבור כל הקורסים שרכשתי, רכשתי את הקורסים לפני שבוע, חזרו אלי ואמרו וניסו לעזור לי כספית וניסו לשכנע אותי לא לבטל את הרכישה , עמדתי על שלי שאני רוצה לבטל , הסכימו לבטל רק את הקורס השני, אמרו שהם לא מבטלים את הקורס הראשון כי כבר נכנסתי לשם משתמש שלי והם עושים זאת לפי חוק ושזה מצויין בהסכם ששלחו, אציין שזה לא היה מצויין בחוזה שחתמתי עליו באינטרנט וגם הנציג שרכשתי דרכו רת הקורסים לא ציין זאת ,ראיתי רק שיעור אחד מהקורס ועכשיו אני רוצה לבטל , לא עברו 14 יום מיום הרכישה , מה אפשר לעשות ? הרכישה היא דרך הוראת קבע , אני יכול לחסום את ההוראה במידה והם לא מבטלים לי את הקורס ? | |
|
|
|
| 18/4/2019 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:59:58 |
| מוניב שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום ביצועה, גם אם הוחל במתן השירות.
הטענה לכך שמדובר במידע שנחשפת אליו, אינה רלוונטית, היה ולא נשלח אליך טופס גילוי נאות המציין כי לא יתאפשר ביטול במקרה של כניסה לאתר.
על כן, יש להעביר שנית, פנייה בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 18/4/2019 11:24 |
צפי |
 | | מחבר: | צפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:24:50 |
| האם ניתן לבטל טיסה בשל כך שחברת התעופה ( אלעל)
הודיע כי מפעילת הטיסה תהיה חברת תעופה אחרת ?
הטיסה היא מתל אביב ללרנקה ב 1/5/2019
החברה המפעילה היא חברה סלובקית ואנחנו לא מעוניינים לטוס בחברה הזו.
| |
|
|
|
| 18/4/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:35:51 |
| צפי שלום רב,
התשובה שלילית. העובדה כי חברות תעופה משתמשות בנותני שירות על מתנ להפעיל את טיסותיהן אינה מהווה הטעיה או הפרה יסודית של הסכם השירות, שכן השירות נשאר זהה, כולל תנאי האבטחה, וכו' והשנויים אינם יורדים לשורש העסקה עד כדי הפרת הסכם המאפשר ביטולה. | |
|
|
|
| 18/4/2019 11:24 |
צפי |
 | | מחבר: | צפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:24:31 |
| האם ניתן לבטל טיסה בשל כך שחברת התעופה ( אלעל)
הודיע כי מפעילת הטיסה תהיה חברת תעופה אחרת ?
הטיסה היא מתל אביב ללרנקה ב 1/5/2019
החברה המפעילה היא חברה סלובקית ואנחנו לא מעוניינים לטוס בחברה הזו.
| |
|
|
|
| 18/4/2019 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:30:44 |
| צפי שלום רב,
התשובה שלילית. העובדה כי חברות תעופה משתמשות בנותני שירות על מתנ להפעיל את טיסותיהן אינה מהווה הטעיה או הפרה יסודית של הסכם השירות, שכן השירות נשאר זהה, כולל תנאי האבטחה, וכו' והשנויים אינם יורדים לשורש העסקה עד כדי הפרת הסכם המאפשר ביטולה. | |
|
|
|
| 17/4/2019 22:28 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 22:28:43 |
| שלום,
להלן פרטי המקרה:
1) הזמנתי אשראי חדש. חברת האשראי מספקת את האשראי דרך חברת הובלות.
נקבע איתי זמן שבו השליח צפוי להגיע - 14/4 10:00-12:00.
2) בפועל ביום עצמו 14/4, בשעה 12 נשלחה אלי הודעה על איחור צפוי של שעתיים, ולאחר כמה שניות הודעה נוספת המודיעה על איחור של שעה בצירוף טלפון השליח.
ניסיתי להתקשר לשליח והוא לא ענה.
3) בשעה 14:07 נשלחה אלי הודעה "לקוח יקר, מצטערים אולם עקב תקלה השליח לא יגיע במועד שנקבע. תיאמנו עבורך מועד חדש ל 15/04..."
הבנתי שמפברואר 2019 נכנסה לחוק הרחבה ל"חוק הטכנאים" שכוללת גם הובלה של מוצרים שהעוסק מכר ובמקרה שתיארתי לפי חוק זה אני אמור לקבל פיצוי של 600 שח ללא הוכחת נזק:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/PublicReactions/Documents/consumer-protection-revision-55-DRAFT.pdf
סעיף 6-ה.
האם אני צודק?
מה התהליך שאני אמור לעשות לשם קבלת הפיצוי?
האם ניתן להיעזר בכם?
תודה,
גיא
| |
|
|
|
| 18/4/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:53:15 |
| גיא שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן ובכללם, הוראות סעיף 18א לחוק ("חוק הטכנאים"), אינן חלות על תאגידים בנקאיים ועל תאגידי עזר בנקאיים ואלו מוחרגים ממנובמפורש.
על כן, לא ניתן לתבוע פיצוי בהתאם להוראות הסעיף במקרה זה. | |
|
|
|
| 18/4/2019 10:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 10:42:34 |
| לדעתי, אם הפסדת שעות עבודה, אתה יכול לדרוש/לתבוע אותם בגין השעות.
ושליחת SMS היא לא תיאום מועד אלא קביעת מועד ואינה חוקית. | |
|
|
|
| 18/4/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:28:11 |
| גיא ומשה שלום רב,
אכן, משה צודק.
היה ונגרם נזק כלכלי מוכח, תקום הזכתו לדרוש פיצוי בגין נזק זה.
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, עוסקות בפיצוי ללא הוכחת נזק, והן אינן חלות, דיני נזיקין הרגילים חלים בהחלט. | |
|
|
|
| 18/4/2019 10:20 |
ליזי |
 | | מחבר: | ליזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 10:20:56 |
| שלום רב,
רציתי לדעת אם ביצעתי אתמול עיסקה לגבי אימון אישי עם חברה מסויימת לאחר כ 4 שעות בערך התקשרתי ואמרתי שאני רוצה לבטל את העיסקה האם אני יכולה?
בעל החברה אמר שיחזרו אלי בנושא מאד כעס,
אני חוששת שלא יבטלו לי את העסקה במידה ולא מה אני עושה?
תודה ליזי, | |
|
|
|
| 18/4/2019 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 11:03:07 |
| ליזי שלום רב,
כיצד התבצעה העסקה?
טלפונית או פרונטאלית? | |
|
|
|
| 17/4/2019 17:25 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 17:25:03 |
| שלום,
לפני שנה, אבא שלי הצטרף לאתר היכרויות בעלות של 9 ש״ח ליומיים. הוא שכח מזה וגילה להפתעתו כי כל חודש מאז חוייב ב 79 ש״ח. הוא יצר קשר עם החברה ואלה שלחו צילום מסך שבו מופיע כי כאשר הוא מצטרף לשירות, העלות היא 9 ש״ח ליומיים ובמהשך כתוב שלאחר יומיים המנוי מתחדש אוטומטית כל חודש בעלות של 79 ש״ח. אני יודעת שהחוק לא מאפשר לחדש אוטומטית שירות אלא בהודעה מוקדמת של 30 יום לפני תום תקופת המבצע, אני רק חוששת כי תגובת בית העסק יהיה כי מכיוון שהמבצע הוא רק יומיים לא ניתן להודיע על כך 30 יום מראש ועל כן השורה המודיע על כך בעת ההתקשרות אונליין היא מספקת. לדעתי החוק נועד להגן על צרכן מפני חידוש אוטומטי של שירות שאולי שכחו ממנו ועל כן דבר כזה ייחשב כהטעיה.
אשמח להבין האם החוק מדבר מפורשות על מקרה כזה ואם לא האם יש פסק דין לטובתנו/לרעתנו בעניין זה.
תודה! | |
|
|
|
| 18/4/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:35:30 |
| שירן שלום רב,
כאשר ההטבה הנה לתקופה קצרה כל כך, ונמצאת בסמיכות כמעט מלאה לתנאי המנוי הקבועים, לא ניתן לדרוש הודעה נוספת על סיום ההטבה, שכן כאמור, ההסכמה ניתנת עם הרישום למנוי.
על כן, מדובר בעסקה מתמשכת ויכולו עליה הוראות סעיף 13ג לחוק, והיא ניתנת לביטול בכל עת עם הודעת הצרכן, בכפוף לחיוב בגין תקופת החיבור לשירות וכן בהתאם להוראות ההסכם. | |
|
|
|
| 18/4/2019 09:58 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:58:18 |
| הבנתי.
לפי צילום המסך שהם שלחו ניתן לראות כי יש 4 אפשרויות: מנוי לשנה, מנוי לחצי שנה, מנוי חודשי ומנוי ליומיים ב 9 ש״ח. רק כאשר בוחרים במנוי של יומיים רשום למטה שזה מתחדש. האם זו לא הטעיה? שכן ברגע שכתוב מנוי ליומיים האם ניתן לצפות מהלקוח לחפש ולוודא שהמנוי לא מתחדש אחר כך? זה לא שהציגו את זה זה כמבצע ליומיים אלא הציגו את זה ממש כאחד מהאופציות של מנויים שניתן לבחור.
תודה! | |
|
|
|
| 18/4/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 10:56:40 |
| שירן שלום רב,
על פניו, יש בהחלט משום הטעיה באופן הצגת תנאי המנוי.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות האתר (ראשית מומלץ כמובן לבטל את המנוי) צרפי צילום מסך ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 18/4/2019 09:42 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:42:06 |
| שלום רב,
אתמול בלילה נכנסתי לאינטרנט לברר רכישת כרטיסים למופע של ג'ניפר לופז בארץ. בשורת החיפוש אפילו הקלדתי "לאן ג'ניפר לופז" והשורה הראשונה שעלתה לי נכנסתי אליה לברר על כרטיסים. אפילו לא שמתי לב שזו מודעה שזו לא חברת לאן. מדובר בחברת viagogo. כמובן שהיה שם שעון מלחיץ כזה שאם תוך x זמן לא אסיים את ההזמנה, הכרטיסים יועברו למעריץ אחר... ועוד כל מיני חלונות קופצים של 353 מעריצים מנסים לעשות הזמנה... וכו', כשהגעתי לחלון האחרון ראיתי משהו מוזר של עלות דמי טיפול, גם 12 שח לכרטיס וגם 140 שח דמי טיפול נוספים לכרטיס. משמע, לזוג כרטיסים במקום חיוב של כ-800 שח, חייבו 1276 שח! לא היה לי מושג איך לצאת מזה, ומשום מה לחצתי על כפתור שאישר את ההזמנה.
מיד כשגיליתי את זה נכנסתי לאתר שלהם וניסיתי לבטל ההזמנה, והמענה האוטומטי ענה לי שאין אפשרות לבטל אלא רק למכור את הכרטיסים. שלחתי להם מייל בקשה לביטול. טרם קיבלתי תשובה. זה היה בלילה. הבוקר התקשרתי לחברת האשראי שלי לבטל את העיסקה והם אמרו שאין להם אפשרות לבטלה רק על ידי בית העסק. אומנם מדובר בחברה בינלאומית אבל יש חוק במדינת ישראל שבה לאדם מותר להתחרט על עיסקה ולקבל החזר כספי בקיזוז 5% או 100 שח הנמוך מביניהם. מה אני יכולה לעשות על מנת שלא יעברו ה-48 שעות ושאוכל לבטל במיידית את העיסקה? | |
|
|
|
| 18/4/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 10:54:33 |
| עדי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, לצערי, על אף שבהחלט ייתכן והוראות הדין יחולו, יש קושי לממשן כאשר מדובר בחברה שאין לה סניפים בתחומי מדינת ישראל. | |
|
|
|
| 17/4/2019 13:45 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 13:45:19 |
| שלום, לאחרונה גיליתי שחברת הגז שלי "פזגז" חייבה אותי על תשלום "התקנת הארקה" על סך 136 שקלים. חברת הגז לא עדכנה אותי ולא ציינה דבר ע"ג החשבוניות שנשלחו לביתי.
חברת הגז טוענת שחברת הניהול שמנהלת את הנכס שאני משכיר -עודכנה במהלך ואני כאמור לא עודכנתי. מבירור קצר שעשיתי עם חברת הניהול התברר לי שגם הם לא עודכנו במהלך. בסופו של דבר אני חויבתי לשלם את הסכום הנ"ל.
יש להם הוראת קבע מכרטיס האשראי שלי ולכן לא היתה להם בעיה לגבות תשלום זה מבלי שאדע !!! ואני כאמור שמתי לב רק לאחר כמה חודשים שהיו שוני בתשלומים.
בגדול איני רוצה יותר שירותי גז לביתי, יקר מאוד.
שאלותי:
1. האם מה שהם עשו זה חוקי ותקין? במידה ולא כיצד עלי לפעול על-מנת שאקבל את כספי בחזרה?
2. האם אני יכול שלא להסכים ל"התקנת הארקה" רטרואקטיבית? אף אחד לא אישר להם. ?
המון תודה מראש , וחג שמח | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 14:38:06 |
| גיא שלום רב,
היה והתקנת הארקה נדרשה בעקבות בדיקה תקופתית של מתקני הגז והתבצעה בשטח שבין המונה הדירתי לדירת הצרכן, רשאית החברה לחייב את הצרכן בהתקנת ההארקה כאמור.
היה ומדובר בהתקנה מסיבות אחרות, או שההארקה מצויה בחלק אחר, השייך לשטח המשותף לדג', אז יוטלו התשלומים על כלל הדירים או על החברה עצמה.
על כן, יש ראשית לבקש מחברת הגז פירוט מדוע הותקנה הארקה ומדוע היא נדרשה, וזאת בטרם ניתן יהיה לקבוע האם החיוב היה כדין. | |
|
|
|
| 17/4/2019 15:06 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 15:06:56 |
| ראשית תודה רבה על ההתיחסות המהירה.
אבל אני מעט מבלבל...
אבל במצב הקיים- לאחר ההתקנה ושחויבתי , האם אני יכול לטעון שהשירות שמציע לי חברת הגז הינו יקר (בנוסף לתשלום חודשיי קבוע) ומבחינתי זהו הקש ששבר גב הגמל, ולכן החלטתי שאיני מעוניין יותר בשירותיהם.
האם אני יכול לדרוש את כספי החזרה בטענה שנלקח כסף מחשבוני ללא ידיעתי או הסכמתי? | |
|
|
|
| 18/4/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 08:44:00 |
| גיא שלום רב,
ככל הנראה, יהיה קושי לדרוש החזר לאחר השבוצעה ההתקנה ,שכן, הסכם ההתקשרות שלך עם חברת הגז, ככל הנראה כולל בתוכו את אפשרות חברת הגז לבצע תיקונים או התקנות הנוגעות לשינוי תקנים בתחום הגז או לנושאי בטיחות, מבלי לקבל את הסכמת הצרכן באופן מפורש, אלא מכללא.
אך בהחלט ניתן לנסות ולבקש ניתוק מהשירות ופירוק של ההארקה ובהתאם זיכוי.
ולציין כי לא ניתנה הסכמה כלשהי, ולמעשה לא היית מודע כלל לעובדה כי בוצעה עבודה כלשהי ולבחון את תגובת חברת הגז. | |
|
|
|
| 18/4/2019 10:16 |
גיא |
 | |
|
| 18/4/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 17/4/2019 22:44 |
Jared Aguilera |
 | | מחבר: | Jared Aguilera (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 22:44:04 |
| My question is regarding a security deposit I left at the car rental company I used in my trip to Israel, which, after two months and a half, is still unpaid. The contract I signed at the end of the services show that I had an outstanding balance of 2,430.86 ILS (£521.44) from which I have only received around 150 ILS (£31.32) back.
This company still owes me almost £500 and, living in the UK, I can't keep the record of the money I've spent unsuccesfully trying to solve this. Sometimes the phone keeps ringing for 5 minutes and then suddenly drops, while the lucky times will have me been transferred from department to department with no one ever offering a solution. Sometimes I'm told to call again another day, some other times they assure they'll shortly contact me back by email, as the relevant office seems to be permanently closed, but it never happens. Actually, I had already tried to email then a couple of times and they never replied.
I was told both when I picked up the car and when I dropped it off that this process would take up to one month. After more than two months, this is beyond ridiculous and I feel totally unprotected being in a foreign country. What would you advise me to do in this case?
Kind regards,
Jared Aguilera
| |
|
|
|
| 18/4/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 10:50:17 |
| ג'ראד שלום רב,
אתה כמובן רשאי לקבל החזר בגין הפיקדון, והפיקדון אמור להיות מושב מיד עם סיום העסקה.
אני מאוד אודה לך אם תוכל להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, בקישור הבא:
http://www.consumers.org.il/category/complaint-form
ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 18/4/2019 00:18 |
מיכל פויאר |
 | | מחבר: | מיכל פויאר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 00:18:42 |
| | אם רשת הקולנוע גולבוס מקס מוכרים כרטיס מנוי 10 סרטים וגיפט קארד שתקפים רק שנה מיום הנפקתם, האם הם לא מויבים שיהיה תאריך רשום על גבי הכרטיס, או לפחות לאפשר לי לבדוק באפליקציה מתי זה פג תוקף? בשרות הלקחוחת הסבירו לי שניתן לבדוק אבל כשניסיתי (עם כרטיס שכבר פג תוקפו וגם מנוי שעדיין תקף) הודיע לי בשניהם "המנוי לא קיים". הם מוכנים לכבד גיפטקארד עד חצי שנה לאחר שפג תוקפו בתוספת תשלום של 9 ש"ח לכל פריט! ואם זה מעבר, אז לא מכבדים. | |
|
|
|
| 18/4/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 10:01:44 |
| מיכל שלום רב,
יש לבצע הפרדה בין מנוי, לבין גיפט קארד.
מנוי יכול להיות לתקופה קצובה, אך כמובן יש לציין, או בהסכם ההתקשרות או אם מדובר בכרטיסיה פיזית, גם על הכרטיסיה, את תוקף המנוי.
לגבי כרטיס מתנה - על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, סעיף 14ז, נקבע כי תוקפו של זיכוי, ובכלל זה גם כרטיס מתנה, יהיה לתקופה של שנתיים, לכל הפחות, על כן, בית העסק אינו רשאי להנפיק כרטיס תמנה לתקופה קצרה יותר. | |
|
|
|
| 17/4/2019 22:31 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 22:31:57 |
| שלום
הצטרפתי לשרות אינטרנט ביתי בחברת אינטרנט אייס לאחר שנציג מכירות שלהם פנה אלי בטלפון.
זו עסקה שבה אני רוכש נתב ומודם סלולרי ב-24 תשלומים ומשלם בנוסף מדי חודש עבור חבילת גלישה סלולרית.
בחוזה שנשלח לי כתוב שאין לי זכות לבטל את העסקה.
מהירות הגלישה היא רבע ממהירות הגלישה שהובטחה לי.
האם אני יכול לבטל את העסקה שבוע לאחר שהצטרפתי לשרות?
תודה | |
|
|
|
| 18/4/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:57:52 |
| בני שלום רב,
אתה רשאי בהחלט לבטל את העסקה.
מדובר בעסקת מכר מרחוק לרכישת שירותים מתמשכים ועל כן יחולו עליה הוראות סעיפים 14ג ו- 13ג לחוק הגנת הצרכן.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולדרוש את ביטול העסקה בהתאם להוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשר ביטול עסקה מתמשכת בכל עת, גם במקרה בו נעשהה שימוש במוצר, וזאת בכפוף לתשלום רק בגין התקופה בו היה הצרכן מחובר לשירות.
יצוין עוד כי קביעה בהסכם לפיה אין לצרכן זכות ביטול, מהווה הטעיה והפרה של הוראות הדין.
לאחר הפנייה בכתב ,אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 17/4/2019 22:30 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 22:30:02 |
| שלום,
להלן פרטי המקרה:
1) הזמנתי אשראי חדש. חברת האשראי מספקת את האשראי דרך חברת הובלות.
נקבע איתי זמן שבו השליח צפוי להגיע - 14/4 10:00-12:00.
2) בפועל ביום עצמו 14/4, בשעה 12 נשלחה אלי הודעה על איחור צפוי של שעתיים, ולאחר כמה שניות הודעה נוספת המודיעה על איחור של שעה בצירוף טלפון השליח.
ניסיתי להתקשר לשליח והוא לא ענה.
3) בשעה 14:07 נשלחה אלי הודעה "לקוח יקר, מצטערים אולם עקב תקלה השליח לא יגיע במועד שנקבע. תיאמנו עבורך מועד חדש ל 15/04..."
הבנתי שמפברואר 2019 נכנסה לחוק הרחבה ל"חוק הטכנאים" שכוללת גם הובלה של מוצרים שהעוסק מכר ובמקרה שתיארתי לפי חוק זה אני אמור לקבל פיצוי של 600 שח ללא הוכחת נזק:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/PublicReactions/Documents/consumer-protection-revision-55-DRAFT.pdf
סעיף 6-ה.
האם אני צודק?
מה התהליך שאני אמור לעשות לשם קבלת הפיצוי?
האם ניתן להיעזר בכם?
תודה,
גיא
| |
|
|
|
| 18/4/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:55:17 |
| גיא שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן ובכללם, הוראות סעיף 18א לחוק ("חוק הטכנאים") אינן חלות על תאגידים בנקאיים ועל תאגידי עזר בנקאיים ואלו מוחרגים ממנובמפורש.
על כן, לא ניתן לתבוע פיצוי בהתאם להוראות הסעיף במקרה זה. | |
|
|
|
| 17/4/2019 14:53 |
איטקין דמיטרי |
 | | מחבר: | איטקין דמיטרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 14:53:14 |
| | שלום ב13 למרץ קנינו לסבא שלי איטקין בוריס קלנועית סיטי מחברת גרין מוטורס א. בע"מ. הכלנועית סופקה ב 17 למרץ, לאחר שימוש קצר של יום גילינו תקלות ופגמים. יצרנו קשר עם החברה דיווחנו על התקלות והפסקנו את השימוש בכלי עד הגעת טכנאי אשר החברה שלחה. ב 24 למרץ הגיע הטכנאי ולא הצליח לסדר את כל התקלות. נקבע כי הקלנועי תוחזר לחברה לצורך החלפה או תיקון/כיוון. ב2 לאפריל הגיע אותו טכנאי ואסף את הקלנועית. לאחר מ'ס שיחות עם החברה לטענתם אין להם במלאי קלנועית חדשה באותו הצבע הוסכם כי יביאו את אותה הקלנועית לאחר שיסדרו את כל התקלות. הים (17.04)הביאו את הכלי עם התקלות ללא סידור.לאחר שלא הסכמנו לקבל את הכלי השאירו אותו עם המפתחות בפנים ליד הבית של סבא.מה אלי לעשות? | |
|
|
|
| 18/4/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 08:41:49 |
| דמיטרי שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין את השתלשלות העניינים.
לאחר מכן, יש לציין כי על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, הם מחוייבים לתקן כל פגם במוצר, והיה ואינם מצליחים לעשות כן, עליהם לספק מוצר חדש ותקין.
במקרה ואין באפשרותם לספק מוצר חדש ותקין, עליהם לבצע השבה של מלוא הסכום ששולם עבור הקלנועית.
במקביל לפנייתכם, אנא הגישו תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 18/4/2019 09:41 |
דמיטרי |
 | |
|
| 18/4/2019 09:41 |
דמיטרי |
 | |
|
| 17/4/2019 18:00 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/04/2019 | | שעה: | 18:00:52 |
| שלחתי אליכם שאלה בנוגע לביטול עיסקה על פלאפון השאלה מצורפת כאן בתגובה, את תשובתכם אמרתי לעסק בדיוק שהגעתי אליו כדי לבטל ואמרתי לו שהביטול הוא עד 5% לא יותר וששאלתי את הגנת הצרכן ועדיין הוא אמר שלא. מישהו יכול לעזור לי לדבר איתו. כי אני לא הצלחתי. תודה רבה.
השאלה שלי מהתגובה הקודמת.
בתאריך 16/4/19 קניתי פלאפון אך מכיוון שלא הייתי מרוצה מגודל המכשיר. היום הגעתי וביקשתי לבטל את העסקה,שהגעתי נתקלתי בסירוב מצד המוכר שלא הסכים כלל לבטל את העסקה לטענתו הוא פתח את המכשיר בחנות למרות שלא ביקשתי זאת
אינני מעונינת במכשיר מה עלי לעשות האם דבריו של המוכר מוצדקים? למרות שישנו חוק במדינתנו על 14 ימי ביטול העסקה?
אשמח לקבל תשובה מיידית. רינת | |
|
|
|
| 18/4/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/04/2019 | | שעה: | 09:39:45 |
| רינת שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו נשמח לסייע בעניין אל מול בית העסק ישירות. | |
|
|
|
|