| 29/4/2019 12:28 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 12:28:39 |
| כמעט חודשיים ואפילו לא התחלתם לטפל !!!
מאוד מאוכזב שזה השירות שמתקבל ממי שאמור להגן עלינו
אתמול המתנתי על הקו למעלה משעה ואף אחד לא ענה , היום רק 20 דק'
ושוב נמסר לי שעדיין לא הועבר ומעבירים פנייה למנהל כזה או אחר
אותן התשובות שבוע אחר שבוע...
מבקש תשובות באופן מיידי 620817 | |
|
|
|
| 29/4/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 14:31:51 |
| דוד שלום רב,
העברתי פנייתך לאחראי על התחום וביקשתי כי יצור עמך קשר על מנת לבחון מדוע ישנו עיכוב בטיפול.
היה ולא יוצרים עמך קשר במהלך היומיים הקרובים, אנא עדכן אותי. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:44 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:44:36 |
| | שלום, הזמנתי טיסה עם עצירה והמחיר היה 1400 דולר. נכתב לי שההזמנה לא נקלטה. למחרת התקשרה אליי נציגה ואמרה שההזמנה לא נקלטה כי המחירים עלו בחברת התעופה וכעת זה 1700 דולר. האם היא מחוייבת להביא לי את המחיר אותו הזמנתי? | |
|
|
|
| 29/4/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 14:26:38 |
| אייל שלום רב,
על פניו, הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחייבות את העוסק לספק לצרכן את השירות או המוצר במחיר שהוצג, אלא אם מדובר בטעות סופר, או טעות בתום לב שלא תמתוך כוונה להטעות את הצרכן.
כלומר, מדובר בתחום אפור, אך במקרה בו ההזמנה לא נקלטה, ברור היה לצרכן כי השירות במחיר הזה כבר אינו זמין ועל כן, הטענה אומנם קיימת אך יהיה קשה לעמוד על הזכות והיה והמקרה יגיע לפתחו של בית המשפט לא ניתן לקבוע כיצד יכריע בסיטואציה הספציפית. | |
|
|
|
| 29/4/2019 12:08 |
מירה |
 | | מחבר: | מירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 12:08:14 |
| מוביל שהביא לי מקרר חדש לבית, סרב לפנות את הישן מאחר והמקרר ממוקם בחדר אחר בית.
לטענתו - לוקח את המקרר רק אם עומד במקום בו הכניסו את המקרר החדש.
יש לי בבית 3 מקררים וביקשתי להניח במטבח את המקרר החדש ולפנות מקרר מחדר אחר בבית. (כאשר המקרר הישן שהיה במטבח נשאר בבית - העברנו אותו עצמאית לחדר אחר בבית).
הוא טען שבמידה והמקרר ממוקם בחדר אחר בבית - אני צריכה לשלם על הפינוי 250 שח.
האם נכון ? איפה אני יכולה להגיש תלונה ? | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:58:26 |
| שלום רב מירה,
עקרונית, סעיף 30(א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, תשע"ב-2012 קובע כי:
"...משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים גם לשימוש ביתי, יאפשר לקונה או למי מטעמו למסור לו, במועד המכירה או במועד האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני שמקורה בציוד חשמלי ואלקטרוני דומה, והיא בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה אחרת על כך; בסעיף זה, "ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה" – ציוד חשמלי ואלקטרוני מאותה קבוצת סיווג, שנועד לשימוש דומה לציוד הנמכר, בלא תלות בשם היצרן או היבואן של הציוד החשמלי והאלקטרוני או בסימן המסחר המופיע עליו."
תוכלי לפנות אל המשרד להגנת הסביבה לברר את העניין בהתאם למופיע בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/item/environmental_care_issue
| |
|
|
|
| 29/4/2019 11:51 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:51:06 |
| היי
נרשמתי לקורס לימודים דרך נציג טלפוני.
הקורס כבר החל אך הוא אמר שלדעתו הפסד של שיעור רטשון הוא לא קריטי ואין בעיה מבחינת החומר הנלמד.
ביקשתי שיעור ניסיון לוודא שזה מתאים אך הוא אמר שיש בעייה מבחינה ביטוחית אבל אם ארצה ארשם ובמידה ולאחר השיעור הראשון אחליט שזה לא מתאים לי הוא יחזיר את כספי חוץ מהחזר תשלום ראשון שהוא מעין דמי רישום.
הסכמתי ונתתי את פרטי כרטיס האשראי.
לאחר השיעור הראשון שלחתי לנציג הודעה שזה לא מתאים לי ואני מעוניין לבטל(מיד לאחר השיעור זה היה שיעור ערב).
למחרת התקשר אליי הנציג והתעניין מדוע זה לא מתאים.
הסברתי לו את טענותיי אך הוא הצליח לשכנע אותי לתת לקורס עוד הזדמנות.
הסכמתי לצערי:).
לפני הגעת זמנו של השיעור הבא התקשרתי אליו שוב ואמרתי לו שאני לא מעוניין ושחשבתי על זה קצת וזה ממש לא בשבילי וביקשתי ממנו לבטל את החיוב מלבד החיוב הראשון כמו שאמר.
הוא אמר לי שעכשיו זה כבר מאוחר מדיי כי שהוא התקשר אליי לאחר השיעור הראשון נתתי את הסכמתי להמשיך בקורס.
אמרתי לו שהוא הצליח לשכנע אותי לתת לזה עוד הזדמנות למרות שמלכתחילה זה לא היה בשבילי ושחוץ מזה עוד לא עשיתי יותר משיעור אחד כמו שסגרנו ועוד לא הגיע זמן השיעור השני בכלל אז זה נחשב שיעור ראשון אבל הוא אמר שזה כבר לא בידיים שלו ושאצטרך לפנות למנהל.
המנהל ניסה בטענות שונות להציע לי המון קורסים אחרים ושלא הסכמתי לאף אחד מהם בטענה שפשוט לי מתאים לי ללמוד הוא אמר שזה בעייה מבחינתו לבטל כי כבר נתתי את הסכמתי.
יצויין כי לא עברו 14 יום מיום ההרשמה בעת בקשותיי החוזרות ונשנות לביטול.
לצערי היום הם כבר רשמו את השם שלי שם וכל פעם שאני מתקשר הם אומרים שהם יחזרו אליי ולא חוזרים ולא נותנים לי לדבר עם אף אחד שם.
האם יש מה לעשות?
תודה וסליחה על האורך. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:34:03 |
| שלום רב עידן,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:39 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:39:50 |
| היי.
תודה על התשובה.
הגשתי תלונה וכתוב שהיא התקבלה.
התקשרתי גם לנסות לקבל ייעוץ אך לא זכיתי להיענות:)
אנסה שוב מחר.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 10:14 |
זלמה פלג |
 | | מחבר: | זלמה פלג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 10:14:02 |
| | ברשותי היה מתקן בר מים שרכשתי מחברת מי עדן, אחרי שלש שנים כשנגמר הביטוח נשאלתי אם אני רוצה להמשיך לבטח את המתקן הארכתי את הביטוח לשנה נוספת ואז נמכרה החברה לאלקטרה בר והשירות היה גרוע מאד לא קיבלתי את הסננים ועוד אביזרים שהובטחו כשנגמרה השנה ביקשתי להפסיק את התשלום לביטוח ואז נאמר לי שלא אוכל לקהל את הסננים אם לא אמשיך לשלם שנה נוספת , הסכמתי אלא כמה ימים אחרי כן הסתבר לי שהסננים המתאימים למתקן כבר אינם קימיים בקשתי לבטל את הביטוח והובטח לי שהביטוח יבוטל , ובנתים, מזה 4 חדשים אני ממשיכה להיות מחויבת על ביטוח של מכשיר שנזרק לאשפה , כל בקשותי לאלקטרה בר להפסיק את החיוב נענות בהבטחות להפסקת החיוב, שאינן מתקימות מדי חודש . מדובר על 71 שקל לחודש נכון שזה לא הרבה כסף אבל אני מרגישה חסרת אונים ואייני יודעת איך אוכל לגרום להם להפסיק את החיוב , חברת האשראי טוענת שללא אישור מאלקטרה בר היא איננה יכולה להפסיק אני מבקשת מכם את עצתכם בעניין תודה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:24:28 |
| שלום רב זלמה,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה, אולם אם צוין בהסכם כי הביטול כרוך בדמי יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:23 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:23:50 |
| ב15.4 הוריי רכשו מיטת עץ פשוטה. לאחר כמה ימים בודדים עקב תאונה החליטו לבטל את העיסקה. המוצר לא סופק ובטופס ההזמנה רשום זמן הספקה משוער 21 ימי עסקים. נשלח פקס לבית העסק בבקשה לביטול.התקשרנו. בית העסק התעלם ואתמול הלכנו לשם. בעל העסק סרב לבטל בטענה שנעשתה הגבהה למיטה ולכן זה מוצר בהתאמה אישית.
איש מקצוע, יבין שזה לא באמת מייחד את המיטה. אך בעל העסק כמובן רוכב על הטענה הזו.באיזשהו שלב הוא אמר שהוא יבטל את העיסקה לקח מאיתנו את כל המסמכים (טופס הזמנה, קבלה) וכתב בכתב יד בקשה לחברת כרטיס האשראי לביטול העיסקה.את המכתב אמר שיפקסס בבוקר לחברת האשראי. במכתב רשום פרטי הכרטיס אשראי של אבי והסכום והוא לא חתם על המסמך. משיחה עם חברת האשראי הבנתי שאין משמעות למכתב הזה..שצריך למלא טופס מסודר. מה עושים במצב כזה? הרי שיתוף פעולה מצידו לא יהיה הוא עשה זאת בכוונה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:47 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:47:51 |
| הפקס שנשלח לבית העסק נשלח ב19.4.
בימים אלו הוריי , אנשים מבוגרים היו בבית החולים עקב תאונה שאימי עברה וניתוח. לכן אלו גם לא היו ימים רגילים לטפל בביטול.
בבקשה תעזרו לי | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:19:46 |
| רעות שלום רב,
היה ומדובר במוצר קטלוגי (כלומר הוצגול צרכנים מספר אפשרויות לגבי גובה המיטה ונבחרה אחת מהן) אזי הם רשאים לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין כל עוד המיטה לא סופקה.
היה והצרכנים ביקשו הגבהה של מספר סטימטרים לבחירתם, הרי שהעוסק רשאי לטעון כי מדובר בייצור מיוחד המונע את ביטולה של העסקה.
בכל מקרה, אין אפשרות לבצע ביטול חד צדדית ועל כן, מומלץ להעביר פנייה בכתב לעוסק לציין את ההסכמה על הביטול ולדרוש החזר כספי בניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, ובמקביל ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:38 |
פאינה |
 | | מחבר: | פאינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:38:45 |
| | שלום. האם יש דרך כלשהי להגן על פנסיונרים מפני חברה שלא מפסיקה להציק ולנסות למכור דברים? | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:15:17 |
| פאינה שלום רב,
ראשית חשוב לנסות ולהעביר פנייה לבית העסק בכתב ולבקש כי מספר הטלפון יוסר מרשימת התפוצה של העוסק.
מעבר לכך, חשוב לעקוב אחר כרטיסי החיוב על מתנ לאתר עסקאות שכאלו, היה והצרכן שוכנע לבצע אותן, על מנת שניתן יהיה לבטל אותן בהתאם להוראות הדין.
חשוב לציין כי סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן מאפשר לצרכן שהוא אזרח ותיק, לבטל עסקה שהתבצעה טלפונית משך ארבעה חודשים מיום שבוצעה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:19 |
משה |
 | |
|
| 29/4/2019 09:47 |
שגית |
 | | מחבר: | שגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:47:26 |
| | היי רכשתי חולצה בחנות זארה במידה 5 יום לאחר מכן החלפתי את המוצר מידה 5 למידה 6 . את הקבלה של המידה 5 יש ברשותי את הקבלה על ההחלפה אין ברשותי . זארה טוענים כי ברגע שאין קבלה לא ניתן להחליף את המוצר כלל או לחילופין להזדכות עליו . מה ניתן לעשות ? | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:17:06 |
| שגית שלום רב,
הוראות הדין נוגעות אך ורק לזכותו של צרכן לבטל עסקה תמורת החזר כספי ואינן נוגעות לזכות לבצע החלפה או לקבל זיכוי לרכישה חוזרת.
על כן, משחלף המועד לביטול עסקה, רשאי כל בית עסק לקבוע תנאי מדיניות לבחירתו בכל הנוגע להחלפות וזיכויים, על כן, אין בפעולות בית העסק משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:47 |
אד |
 | | מחבר: | אד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:47:32 |
| שלום,
רכשתי ספר ב-3 באפר׳ 2019 מהוצאת ספרים. קיבלתי אותו ב-10 באפר׳ 2019. ביקשתי להחליף אותו לאחר כמה ימים או לקבל זיכוי, כשכמובן יש לי את הקבלה והספר במצב מצוין, חדש וללא רבב. הם סירבו לזכות אותי או להחליף את הספר. האם לפי החוק נתקעתי עם הספר ומותר להם לעשות את זה? | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:03:36 |
| שלום וברכה אד,
מקום בו הדין מחריג את הזכות לביטול העסקה, במקרה של רכישת ספר בין היתר מחמת יכולת השעתוק של המוצר, הרי שענייני ביטול / החזר / החלפה נתונים למדיניות בית העסק, אותה עליו להציג במקום בולט וברור, למשל בשלט בחנות או על גבי החשבונית ו/או במסגרת תקנון אתר בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 29/4/2019 07:28 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 07:28:47 |
| שלום רב!
כניתי מכונת כביסה חדשה AEG. לאחר התקנה של תכנאי החברה מוצר עבד יום אחד. לפי חוק חייבים להחליף לי לחדשה או לתקן זאת, כמו חברה טוענת?
תודה | |
|
|
|
| 29/4/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 12:26:59 |
| בלה שלום רב,
על פי תקנות אחריות לאחר מכירה יש לאפשר לבית העסק לבצע תיקון במוצר וזאת בתוך שלושה ימים מיום בקשת הצרכן הצרכן.
היה ולא ניתן לבצע את התיקון, או שמתגלים פגמים נוספים, אז תקום הזכות לקבלת מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 29/4/2019 00:16 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 00:16:16 |
| שלום,
רכשנו מתקן מים של חברת צלול ולאחר 4 חודשים התחילו לנזול מים מהמתקן.
ביררנו עם החברה והם ביקשו שנביא את המתקן למרכז השירות שלהם.
רציתי לדעת האם זה היוני שהלקוח אמור לקחת מתקן ששוקל מעל ל12 קילו וגם הנפח שלו די גדול וקשה מאוד לשאת אותו.
במקרה שלנו מדובר על זוג אנשים בני 60 פלוס.
תודה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 12:25:53 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה על בית העסק לבצע את התיקון בביתו של הצרכן, שכן מדובר במוצר אשר מטבעו אינו מתאים להובלה עצמאית על ידי הצרכן.
על כן, דרישת בית העסק אינה תואמת את הוראות הדין.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את הוראות הדין, וכן במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 7/4/2019 11:30 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/04/2019 | | שעה: | 11:30:47 |
| שלום,
בשושן פורים 21.3.19 הפקנו מסיבה לנשים בירושלים,
ההזמנה התבצעה דרך האינטרנט באתר טיק צ'ק ובה רשמנו שאין החזר החלר מתאריך 1.3
(בדיעבד רק הסתבר לנו כי הזמן הקבוע בחוק לאי החזרה הוא שבוע לפני יום האירוע ואכן שינינו במקום).
בכל אופן, בחורה קנתה 2 כרטיסים ב15.3 (שזה בתוך השבוע שלפני המסיבה) ופנתה אלינו ביום ראשון ב17.3 בכדי לקבל החזר, אמרנו לה שאין החזרות בשבוע שלפני, אך היא התעקה ואמרה שהטענו אותה כי כתוב החל מה1.3 אבל היא בעצמה הזמינה ממש באותו שבוע כך שאני לא רואה פה שום הטעיה כי ממילא היא לא היתה מקבלת החזר וזה לא שהיא קנתה חודש מראש ולא ביקשה החזר בגלל ההטעיה.
היא קנתה בשבוע שלפני וביקשה לבטל 4 ימים לפני.
האם אנחנו צריכים להחזיר לה את הכספים?
בתודה.
רחלי | |
|
|
|
| 10/4/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 09:05:45 |
| רחלי שלום רב,המועצה אינה מייעצת לבתי עסק, אך יש לשים לב להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן וכן להוראות סעיף 2 לחוק.
הסעיף קובע כי על בית עסק יש לצרף טופס גילוי נאות ולפרט את תנאי הביטול הקבועים בדין.
משבוצעה הטעיה בנוגע לתנאי הביטול בטופס, על פניו, קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה בכל עת עקב ההטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 28/4/2019 21:03 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 21:03:57 |
| אוקיי,ולא על פניו?
היא קנתה את הכרטיס בטווח של הזמן שבל מקרה לא מגיע לה שום החזר.
האם רק על זה שלא כתבנו מה כתוב בחוק היא יכולה לבקש החזר? | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:45:46 |
| רחלי שלום רב,
כאמור, אלו הוראות הסעיף.
זכות הביטול ניתנת לצרכן כל עוד לא נשלח טופס גילוי נאות וכן במקרה של הטעיה בנוגע לפרטי הביטול ושאר הפרטים אותם רואה המחוקק כמהותיים לעסקה. | |
|
|
|
| 28/4/2019 18:12 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 18:12:50 |
| שלום
רכשתי בחנות תכשיטים סברובסקי כרטיס נטען למתנה עח סל 1000 ₪ אבל בסוף לא הענקתי אותו. האם ניתן להחזיר? עוד לא עברו 14 יום | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:44:12 |
| ילנה שלום רב,
ראי תגובתינו מטה | |
|
|
|
| 28/4/2019 13:16 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 13:16:11 |
| שלום הזמנתי חדר שינה לפסח צויין בהזמנה שזמן הספקה 30 יום אך הרהיטים הגיעו לא בצורה מושלמת על גבול ה30 יום ואמרו שיביאו את החלקים שחסרים לאחר ה30 יום.
אני מציין שהיה חשוב לי שהרהיטים יגיעו לפסח בצורה מושלמת וזה לא קרה.
האם החוק מאפשר לי לדרוש מהם פיצוי מסויים. אני מציין שאני לא מעוניין בביטול עיסקא.
תודה | |
|
|
|
| 28/4/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 13:26:15 |
| שימי שלום רב,
היה ומדובר בהפרת הסכם האספקה, הדבר מאפשר דרישת פיצוי בהתאם לדיני הנזיקין הכללים, ולא בהתאם לחוק הגנת הצרכן.
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן קובעות פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה זה (בניגוד לאיחור טכנאי, לדג') אלא יש לבסס את הטענה לפיה מדובר בהפרת הסכם אשר גרמה לנזק כלכלי מוכח, וכי ההפרה התבצעה עקב רשלנות של בית העסק.
היה ותצליח לבסס את הנזק ואת טענת הרשלנות, אתה רשאי לתבוע נזקיך בהתאם לדין הנזיקי. | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:37 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:37:35 |
| תודה אני מבין שזה גבולי לתבוע
אך לדעתי יש לשפר את החוק בנושא
תודה רבה | |
|
|
|
| 28/4/2019 20:49 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 20:49:45 |
| שלום וברכה, רציתי לשאול אם מותר לנותן שירות כמו בנק לדוגמא, להקליט לקוחות ללא שמיידעים אותם בכך שהם מוקלטים? כך נוצר מצב שלקוחות חושפים מידע שאולי לא היו חושפים אם היו יודעים שמקליטים אותם?
מי האחראי לאכיפה במקרה כזה? | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:19:43 |
| חיים שלום רב,
בית עסק רשאי לבצע הקלטה של לקוחות בעת שיחות, ורשאי לשמור את ההקלטות, ובתנאי שיעמוד במכלול ההוראות הקבועות הן בחוק הגנת הפרטיות והן בהוראות הנוגעות לניהול מאגרי מידע ולאבטחתם.
ניתן לפנות בעניין לרשות להגנת הפרטיות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/general/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 28/4/2019 17:35 |
מישל |
 | | מחבר: | מישל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 17:35:35 |
| שלום היינו במסעדה והגישו לנו את החשבון סך לתשלום כולל שירות 10אחוז
האם זה חוקי?
האם אני חייבת לשלם שירות?
תודה | |
|
|
|
| 29/4/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 10:29:44 |
| שלום רב מישל,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל של העסקה.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
על כן, יש לבדוק אם בבית העסק צוין כי העסקה כוללת תשלום עבור השירות והאם עלות השירות נכלל במחיר הכולל. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:07 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:07:16 |
| בוקר טוב
שילמנו עבור כרטיסי טיסה לפני שנה. לצערי יומיים לפני הטיסה הסוכן שעבדנו מולו הסתכסך כנראה עם החברה שבה עבד ולמרות שכבר לקחו את מרבית הכסף אף אחד לא לקח אחריות והשאירו אותנו ללא כרטיסי טיסה.
פתחנו בקשה לביטול התשלום האחרון שנשאר לפרעון מול חברת האשראי אך נשמח לעזרתכם להבין איך נוכל לקבל את יתרת הסכום בחזרה מהחברה.
ההתנהלות שלנו הייתה תמיד מול סוכן שלהם שכבר לא עובד בחברה אך הקבלה והשם שמופיע באשראי הוא של החברה עצמה שלא מוכנה לקחת שום אחריות או למסור שום מידע.
נודה לכל עזרה
| |
|
|
|
| 29/4/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 10:28:26 |
| שלום שלום וברכה שי,
עליכם לעיין בכל מסמך המתעד את ההסכמות שבין הצדדים, לרבות תכתובות דוא"ל, חשבוניות, הסכם, תקנון האתר ככל שהמדובר בהזמנה באינטרנט, וכיוצ"ב. קצת קשה במגבלות הפורום לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. אנו מציעים כי לאור האמור לעיל תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, התחייבויות בית העסק והפרת ההסכמות ובדרישה להשבה של התשלומים ו/או פיצוי בגין נזק שנגרם כתוצאה מהתנהלות בית העסק והפרותיו. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 28/4/2019 17:35 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 17:35:16 |
|
שלום,
היום עשיתי קניות בשוק מחנה יהודה, מחיר קילו היה 2.5שח, המוכר אמר לי שהיו לי 18 קילו קניות בסך הכל ובהתאם שילמתי, לפי התחושה בידיים היה לי ספק שיש אכן 18 קילו כשהגעתי לבית בדקתי היו בין 12-13 קילו בסך הכל.
אין פה טעות משקל של חצי קילו - קילו, זו ממש רמאות, אשמח לדעת מה אפשר לעשות כדי שלא יקרה לי ולאנשים אחרים
תודה רבה | |
|
|
|
| 29/4/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 10:01:42 |
| שרה שלום רב,
הטעיה לגבי משקל המוצר מהווה כמובן עבירה על הוראות חוק הגנת הצרכן.
הבעיתיות נעוצה ביכולת להוכיח את הטענות, היה ויש בידך ראויות לכמות המוצרים שנרכשו ומשקלם, אל מול חשבונית החיוב, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה או לחלויפן לדווח על פעולות העוסק לרשות לסחר הוגן, על מנת שתבחן האם התקבלו תלונות דומות והאם מדובר בתופעה שחוזרת על עצמה.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 28/4/2019 13:56 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 13:56:25 |
| הוריי הזמינו מחנות רהיטים מיטה זוגית. במעמד הקנייה חברה של אימי שאלה האם ניתן לעשות את המיטה יותר גבוהה ובעל העסק אמר שזו לא בעיה זו מיטת עץ פשוטה.
לאחר כמה ימים בודדים הוריי התחרטו על הקנייה וביקשו לבטל. הם שלחו פקס בו הודיעו על ביטול. בעל העסק מסרב לבטל בטענה שהמיטה בגלל הגובה היא בהזמנה מיוחדת.
בעלי מקצוע יודע שזו לא בקשה יוצאת דופן שתגרום לו להיתקע עם זה..בכל מקרה, הוא רוכב על זה שזו בקשה מיוחדת. האם הוא צודק?
| |
|
|
|
| 28/4/2019 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 15:51:18 |
| שלום,
מדובר בעניין עובדתי לכן לא ניתן להשיב מבלי לקבל את התייחסות העסק.
יחד עם זאת, נציג את העקרונות שנקבעו בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה):
ניתן לבטל עסקה לרכישת רהיט עד 14 יום מיום קבלת הרהיט בתנאי שהוא לא הורכב בבית הצרכן. אולם אם מדובר בהזמנה לפי מידות או דרישות מיוחדות והמוצר כבר יוצר או תהליך הייצור החל - לא ניתן לבטל את העסקה.
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן פרסמה הנחיה המפרשת את הוראות התקנות (ראו באתר הרשות - מסמך מיום 11.6.2018 מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה של טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן).
לעניין המידה: יש לבחון האם גובה המיטה היא עניין שניתן לבחור כמו צבעי העץ ועוד נתונים המוצעים בקטלוג. אם כן, לא מדובר במידות מיוחדות. אם לא, מדובר במידות מיוחדות ואז צריך לבחון אם מתקיים התנאי השני: האם תהליך הייצור כבר התחיל.
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן קבעה כי גם אם מדובר בדרישות או מידות מיוחדות, ניתן לבטל את העסקה אולם זכות הביטול פגה תוך 3 ימי עסקים מיום ביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 28/4/2019 16:36 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 16:36:12 |
| | תודה על ההתייחסות המהירה. במקרה זה מדובר על טלפון שעש שלא התחלת לעשות בו שימוש לא ניתן לדעת שיש בו בעיה. לעצמנו קנינו מכשירים זולים הרבה יותר והסוללה מחזיקה מעמד הרבה יותר זמן. מה אני יכול לעשות אם בית העסק מתעקש שאביא את המכשיר למעבדה ואני לא מעוניין להביא אותו למעבדה? זה מכשיר חדש ואם כבר יש בו בעיה זה מקח טעות. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:57:18 |
| גיא שלום רב,
כאשר מוצר נפתח ונעשה בו שימוש, למעשה לא יחולו תקנות ביטול עסקה, אלא תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
על כן, מומלץ לאפשר את הבדיקה והתיקון בהתאם לתעודת האחריות.
היה ובית העסק אינו מצליח לבצע תיקון, או לחלופין, מתגלה תקלה נוספת, אז ניתן לדרוש מוצר חדש ותקין, או לבטל את העסקה כולה. | |
|
|
|
| 28/4/2019 18:12 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 18:12:26 |
| שלום
רכשתי בחנות תכשיטים סברובסקי כרטיס נטען למתנה עח סל 1000 ₪ אבל בסוף לא הענקתי אותו. האם ניתן להחזיר? עוד לא עברו 14 יום | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:55:54 |
| ילנה שלום רב,
לעמדת המועצה, כרטיס מתנה שלא נעשה בו שימוש, ייחשב כמוצר באריזה מקורית שלא נפתחה, על כן, רשאי הצרכן לבעצ ביטול עסקה בתוך 14 ימים, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
|