| 29/4/2019 22:16 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 22:16:24 |
| רכשתי עי כרטיס אשראי מיטה על סך 4100.
ביקשתי שהבד של המיטה יהיה אחר ממה שהוצע בחנות, וכן נשאלתי למיקום המיטה בחדר עמ שהמוכר יתכנן את מיקום מראשות המיטה שהיא מתכוננת.
העניין שהיום התקשרתי לחנות ובקשתי לשנות את מיקום מראשות המיטה אך המוכר אמר שאי אפשר משום שהמיטה כבר מוכנה.
האם אפשר לבקש לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:05:58 |
| נילי שלום רב,
היה והבד שנבחר למיטה נבחר על ידך ולא מההיצע הקטלוגי של בית העסק, הרי שמדובר בהזמנה מיוחדת, על כן, לאחר שהוחל בייצור המיטה ובוודאי לאחר שהייצור הסתיים, לא ניתן לבטל את העסקה על פי תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:48 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:48:45 |
| שלום!
רכשתי בגדים מחנות (בוטיק פרטי, לא רשת) ביום רביעי 17 באפריל (ממש לפני פסח)
למחרת (יום חמישי 18 באפריל) חזרתי לחנות כדי להחזיר כמה פריטים. בעל החנות היה בחנות, דלת החנות היתה פתוחה, והאורות דלקו, אבל הוא הסביר שהוא לא יכול לעשות את ההחזר באותו רגע, כי הקופה סגורה היום ואמר שאני יכול לחזור הבא יום (יום שישי) או יום ראשון.
לא יכולתי לחזור ביום שישי ולא ביום ראשון (בגלל החג והתחייבויות עבודה)
חזרתי לחנות ביום חמישי הבא (25 אפריל). הגעתי בשעות אחר הצהריים המוקדמות, אבל החנות היתה סגורה ואיש לא היה שם. לא היו שעות פתיחה או פרטים ליצירת קשר על חלון הראווה.
(הערה: כבר חיפשתי באינטרנט את החנות ואת השם הפרטי של הבעלים, אך אין נוכחות של מדיה חברתית, אין אתר, אין מידע ליצירת קשר, אין שעות פתיחה).
בפעם הבאה הבאה שהייתי מסוגל לחזור היה יום ראשון 28 אפריל ואני הגעתי ב 17.00. החנות היתה נעולה ואף אחד לא היה שם, אבל האורות דלקו, אז חיכיתי בחוץ כמעט שעה, ולבסוף הגיע בעל הבית. כשהגעתי להחזיר לו את החפצים שוב עם הקבלה וכו' הוא אמר לי שהוא יכול לתת לי רק זיכוי /שובר עבור החנות או שאני יכול להחליף את הפריטים עבור פריטים אחרים בחנות.
- באתי לחנות 3 פעמים כדי לנסות להחזיר את הפריטים, כולל פחות מ 24 שעות לאחר שרכשתי אותם, ועכשיו הוא אומר לי שהוא יכול לתת לי רק שובר.
הטענה שלו היא שהחוק בישראל אומר שיש לך רק 48 שעות להחזר. ושהוא לא יכול לעשות שום דבר בקשר לזה. וגם אם הם חברת כרטיסי האשראי מחליט לתת החזר, זה יחייב 5-7% מסכום הרכישה כתשלום.
אין בחנותו שום דבר שמציין או מבטא את מדיניות ההחזרה הזאת; ובכל מקרה באתי לחנותו בתוך 24 שעות של הרכישה המקורית, אבל הוא לא ביצע את ההחזר. ( הערה כללית, אין דרך ליצור קשר עם הבעלים או החנות כדי לברר מה שעות הפתיחה אשר לא הוצגו ולא מוצגים עד היום בשום מקום).
כל עצה / הצעות / מידע ייתכן שתוכלו להציע יהיה מאוד מוערך. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:10:38 |
| אור שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי בקשת הביטול הוגשה במסגרת מניין הימים הקבוע בדין ואף התנהלה שיחה בה הועברה בקשת הביטול, על כן, על בית העסק מוטלת החובה לבצע את ביטול העסקה בהתאם ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, ובמקרה של תשלום בכרטיס חיוב רשאי הוא לחייב בדמי סליקה.
לאחר הפנייה בכתב, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 17:51 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:51:22 |
| תודה רבה על המענה! סליחה על ההודעה הכפולה אז כבר ניתן מענה בשתי הבקשות, אז אחזיר גם פה.
זה מצב בעייתי כי כאמור אין נוכחות במדיה חברתית ואין איך ליצור קשר. יש אמנם מספר טלפון שמופיע בפרטי העסק בחיוב האשראי וזהו הטלפון הפרטי של בעל העסק.
האם הודעת sms תקפה גם במקרה כזה? | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:02:42 |
| אור שלום רב,
מסרון בהחלט מספיק במקרה זה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 14:38 |
יותם יותם |
 | | מחבר: | יותם יותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 14:38:08 |
| | שלום יש לי 2 כרטיסי גיפטקארד שונים לגמריי אחד הונפק על ידי ארגון המורים והשני הונפק על ידי לאומי קארד בתקנון הכרטיס רשום בראשון שאפשר להתשתמש בו עד 1000 שקל ובשני רשום עד 500 שקל... רשת גוד נייט מסרבת לאפשר לי להשתמש ב2 ביחד באותה קנייה... זה לא רשום בתקנון הכרטיס שאי אפשר להשתמש ב2 כרטיסים יחד ועוד 2 כרטיסים שונים לגמריי... האם זאת לא הטעיית צרכנים חמורה ביותר??? | |
|
|
|
| 29/4/2019 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:04:46 |
| שלום רב יותם,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/4/2019 18:28 |
יותם יותם |
 | | מחבר: | יותם יותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 18:28:32 |
| | הם אמרו שאלה הנהליים שלהם פניתי אליהם יותר מפעם אחת | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:02:40 |
| | אם כך, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/4/2019 09:51 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 09:51:08 |
| שלום לך ,
בתאריך 10-04-19 הזמנו נופש משפחתי עבור משפחתנו המורחבת ל17 נפשות ברומניה עם לינה בבוקרשט בסוכנות "לכיש טורס".
לך עיון במיקום המלון שהזמנו ביחס למיקום וגישה לאתרים בהם אנו מבקשים לטייל החלטנו לשנות את המלון.
לא הצלחנו ליצור קשר עם הסוכנות הנסיעות 24-04-19 ולכן
ב24-04-19 שלחנו מייל עם בקשה לשנות או לבטל את העיסקה .
הצלחנו לדבר עם הסוכנת טלפונית וסיכמנו לדבר למחרת.
בשיחה נאמר שלא ניתן לבטל את העיסקה בתנאי 14 יום ראשונים מפני
ש14 יום נספרים מיום 10-4-19 כיום אחד מהימים בתוך ה14 יום ולכן מועד הביטול האחרון היה
23-04-19
האם באפשרותי לבטל את העיסקה בתנאי " 14 יום"
או שאכן היום האחרון לביטול בתנאים אלו היה ה23-4-19 ? | |
|
|
|
| 28/4/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 12:04:01 |
| עדי שלום רב,
אתם בהחלט רשאים לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין, ככל שמועד הנופש אמור להתקיים בתוך למעלה משבעה ימים שאינם ימי מנוחה, שכן על פי חוק הפרשנות נקבע כי כאשר מצוין מועד מסוים בדין, אותו היום לא יבוא במניין הימים.
על כן, יום הביטול אינו בא במניין הימים. | |
|
|
|
| 29/4/2019 22:09 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 22:09:42 |
| פניתי לביטול העיסקה
נתקלה בתגובה הבאה:
יש לנו ספק "קווי תעופה" שמספק לנו את הטיסות והמלנות ואנחנו תלויים בהחלטתו
וכך סוכנות הנסיעות מושכת אותי כבר כמה ימים עם התשובה.
מה אתם מציעים לנו לעשות ?
ברצוננו לבטל את העיסקה. | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:00:57 |
| עדי שלום רב,
עליך להשיב בכתב כדלקמן:
הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות את בית העסק לבצע ביטול של עסקה אשר התבצע במסגרת 14 ימים מיום ביצועה ובתנאי שנותתרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הנופש.
הטענות לגבי ספק השירות אינן מונעות מהצרכן את זכותו על פי דין, וקמה לעוסק חובה לבצע את הביטול בתוך לא יאוחר מ 14 ימים מיום בקשת הצרכן, ובכופף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח עבור עכל נוסע.
היה והביטול לא יתבצע על פי הוראות הדין, העוסק חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 29/4/2019 20:38 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 20:38:39 |
| בעלי רכש לי מתנה לחג פמוטים מכסף
לא נאמר לו במעמד הקנייה כי אין אפשרות לבטל את העסקה במידה והמתנה לא תמצא חן בעיני
הגענו לחנות על מנת לבטל את העסקה
לא היה כל שימוש הכל נשאר באריזתן המקורית
ולא מדובר בהזמנה מיוחדת
אלא בדגם שקיים אצלהם על המדף בכמות
במחיר מתחת 3000 שקל
ונאמר לנו שאין אפשרות לביטול עסקה בכלי כסף רק לקבל זיכוי
לא מדובר בכלי אוכל
האם זה הגיוני?!?! | |
|
|
|
| 30/4/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 11:58:34 |
| גלי שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן בהחלט לבטל עסקה לרכישת פמוטי כסף וזאת בהתאם להוראות הדין המאפשרות ביטול עסקאות בעת רכישת כלים לבית.
על כן, טענת בית העסק אינה תואמת את הוראות הדין.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין את האמור לעיל, ולציין כי לצרכן שמורה זכות הביטול משך 14 ימים, ועל העוסק לבצע את הביטול בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וזאת בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן.
במקביל לפנייתך בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 12:51 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 12:51:53 |
| שלום רב
רכשתי כרטיס טיסה יום חמישי לפני כניסת החג והייתה התבלבלת בשם הנוסע שלחתי 2 מיילים בנוסע שהיה בלבול ולהחליף שם .. יום ראשון ניסיתי להשיג את בית העסק ״אליס טיסות״ על מנת לשנות את השם אך הם עונים רק במיילים וגם זה לאחר שעה או שעה פלוס.
נאמר לי שאני לא יכול לשנות את השם יכול רק לבטל ובגלל שאנחנו פחות מ7 ימי עסקים לטיסה אי אפשר לבטל
אם אני דורש ביטול ביום ראשון והטיסה היא רק ביום שני כלומר יש: ראשון שני שלישי רביעי חמישי ראשון ושני (7 ימי עסקים) האם אני לא סופר נכון?
האם בית העסק צודק או עליי לדרוש ביטול עם חוק? | |
|
|
|
| 29/4/2019 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 15:11:40 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה רגילה? עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, נופש ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות, במניין הימים אותו יום לא יבוא במנין בהתאם לקבוע בסעיף 10(א) בחוק הפרשנות.
| |
|
|
|
| 29/4/2019 18:23 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 18:23:37 |
| העסקה נעשתה ב25/4 וביקשתי לבטל אתמול ב28/4 כשהטיסה יוצאת ב6/5 בבוקר
זו עסקה מרחוק באמצעות אתר אינטרנט. | |
|
|
|
| 30/4/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 10:35:26 |
| על פניו, הודעת הביטול נעשתה בתוך 7 ימים לפני קבלת השירות, על כן, לכאורה לא קמה לך זכות חרטה.
| |
|
|
|
| 29/4/2019 17:57 |
עליזה |
 | | מחבר: | עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:57:44 |
| שלום רב,
בעלי קיבל מהמעסיק שלו דגל ישראל כאשר מתחת לדגל ממש בצמוד לו, מופיע הלוגו של מקום העבודה שלו.
להבנתי שימוש בדגל ישראל לפרסומת החברה הוא אסור. מה דעתכם?
תודה | |
|
|
|
| 30/4/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 10:02:19 |
| עליזה שלום רב,
אכן, על פי הוראות חוק הדגל, הסמל והמנון המדינה, תש"ט-1949, נקבע בסעיף 2 כדלקמן:
2. (א) לא ישתמש אדם שימוש כל שהוא בדגל המדינה לשם מסחר, עסק או משלח-יד, אלא על פי רשיון או כתב-היתר מאת שר הפנים; אך הנפת דגל המדינה, ייצור דגלי המדינה ומסחר בהם אינם בגדר שימוש בדגל המדינה כאמור בסעיף קטן זה.
על כן, לכאורה, ניתן לראות בפעולות העוסק משום הפרה של הוראות הדין, אך מומלץ לפנות בעניין זה לרשות לסחר הוגן על מתנ שתבחן את אופי השימוש בהתאם לחוק.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 28/4/2019 20:47 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 20:47:31 |
| שלום!
רכשתי בגדים מחנות (בוטיק פרטי, לא רשת) ביום רביעי 17 באפריל (ממש לפני פסח)
למחרת (יום חמישי 18 באפריל) חזרתי לחנות כדי להחזיר כמה פריטים. בעל החנות היה בחנות, דלת החנות היתה פתוחה, והאורות דלקו, אבל הוא הסביר שהוא לא יכול לעשות את ההחזר באותו רגע, כי הקופה סגורה היום ואמר שאני יכול לחזור הבא יום (יום שישי) או יום ראשון.
לא יכולתי לחזור ביום שישי ולא ביום ראשון (בגלל החג והתחייבויות עבודה)
חזרתי לחנות ביום חמישי הבא (25 אפריל). הגעתי בשעות אחר הצהריים המוקדמות, אבל החנות היתה סגורה ואיש לא היה שם. לא היו שעות פתיחה או פרטים ליצירת קשר על חלון הראווה.
(הערה: כבר חיפשתי באינטרנט את החנות ואת השם הפרטי של הבעלים, אך אין נוכחות של מדיה חברתית, אין אתר, אין מידע ליצירת קשר, אין שעות פתיחה).
בפעם הבאה הבאה שהייתי מסוגל לחזור היה יום ראשון 28 אפריל ואני הגעתי ב 17.00. החנות היתה נעולה ואף אחד לא היה שם, אבל האורות דלקו, אז חיכיתי בחוץ כמעט שעה, ולבסוף הגיע בעל הבית. כשהגעתי להחזיר לו את החפצים שוב עם הקבלה וכו' הוא אמר לי שהוא יכול לתת לי רק זיכוי /שובר עבור החנות או שאני יכול להחליף את הפריטים עבור פריטים אחרים בחנות.
- באתי לחנות 3 פעמים כדי לנסות להחזיר את הפריטים, כולל פחות מ 24 שעות לאחר שרכשתי אותם, ועכשיו הוא אומר לי שהוא יכול לתת לי רק שובר.
הטענה שלו היא שהחוק בישראל אומר שיש לך רק 48 שעות להחזר. ושהוא לא יכול לעשות שום דבר בקשר לזה. וגם אם הם חברת כרטיסי האשראי מחליט לתת החזר, זה יחייב 5-7% מסכום הרכישה כתשלום.
אין בחנותו שום דבר שמציין או מבטא את מדיניות ההחזרה הזאת; ובכל מקרה באתי לחנותו בתוך 24 שעות של הרכישה המקורית, אבל הוא לא ביצע את ההחזר. ( הערה כללית, אין דרך ליצור קשר עם הבעלים או החנות כדי לברר מה שעות הפתיחה אשר לא הוצגו ולא מוצגים עד היום בשום מקום).
כל עצה / הצעות / מידע ייתכן שתוכלו להציע יהיה מאוד מוערך. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:50 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:50:00 |
| | אפשר בבקשה לקבל התיחסות? כל זמן שעובר יכול להיות לרעתי. תודה | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:11:10 |
| אור שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי בקשת הביטול הוגשה במסגרת מניין הימים הקבוע בדין ואף התנהלה שיחה בה הועברה בקשת הביטול, על כן, על בית העסק מוטלת החובה לבצע את ביטול העסקה בהתאם ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, ובמקרה של תשלום בכרטיס חיוב רשאי הוא לחייב בדמי סליקה.
לאחר הפנייה בכתב, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 17:50 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:50:17 |
| תודה רבה על המענה!
זה מצב בעייתי כי כאמור אין נוכחות במדיה חברתית ואין איך ליצור קשר. יש אמנם מספר טלפון שמופיע בפרטי העסק בחיוב האשראי וזהו הטלפון הפרטי של בעל העסק.
האם הודעת sms תקפה גם במקרה כזה? | |
|
|
|
| 30/4/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 09:28:57 |
| אור שלום רב,
מסרון בהחלט מספיק על מנת לבסס את השתלשלות העניינים ואת מועד הביטול המקורי של העסקה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 17:45 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:45:32 |
| היי שלמתי דמי הרשמה עבור קורס איפור אך טרם התחיל הקורס ידעתי שלא אוכל אכן להתחיל את הקורס איני עברה תאונה ודחיתי שוב ושוב את ההשתתפות בקורס האם מגיע לי החזר עבור דמי הרישום ששילמתי ?
מציינת שזה היה ליפני שנה ומעלה
תודה 🙏🏼 | |
|
|
|
| 30/4/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 09:27:53 |
| דנה שלום רב,
על פי הוראות הדין, אין זכות לביטול העסקה לרכישת הקורס משחלף זמן רב כל כך, על כן, ביטול העסקה יהיה אך ורק בהסכמת בית העסק ובהתאם לתנאי הקבועים בהסכם ההתקשרות.
היה ובהסכם מצוין כי דמי ההרשמה לא יוחזרו בשלב זה, אין בכך משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 29/4/2019 17:02 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:02:04 |
| שלום לכם.
לדעתי האישית אתם עושים עבודת קודש ונראה שתחום הצרכנות בארץ בהחלט צריך התייחסות ושיפור.
אולי תקחו אותי לעבוד אצלכם דרך הבית כמובן בפנייה לבתי עסק וטיפול בתלונות?
אני אלמד את החוקים בצורה יסודית ובהחלט אהיה לעזר.
בהתנדבות מלאה כמובן.
תודה ובשורות טובות. | |
|
|
|
| 30/4/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 09:20:10 |
| עידן שלום רב,
ראשית אני מודה לך מקרב לב על ההצעה, ואשמח להפנות אותך לגורמים הרלוונטיים.
ניתן לפנות במייל למנהלת משאבי אנוש או למנהלת פניתו הציבור.
פרטי ההתקשרות עמן מצויים בקישור הבא:
http://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials
אני חוזרת ומודה לך על ההצעה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:56 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:56:41 |
| שלום,
ב8.4 קניתי מחשב חדש. יום למחרת המחשב החל לעשות רעשים.
בפניה לאחריות המחשב נלקח למעבדה אשר בסופו של דבר מצאו בעיית חומרה וסיפקו שובר החלפה. רשת המחשבים שקניתי בה אינה מסוגלת לספק את המחשב המדובר עקב חוסר מלאי (חזרו אלי אחרי כשבוע). על כן, הם הציעו לי זיכוי אשר מאפשר לי לקנות מחשב חדש מכל סוג בעסק.
לצערי, כל מחשב אחר שעונה על המפרט הינו יקר יותר מהמחשב שקניתי.
1. האם זה הגיוני שהזיכוי שאני אקבל הוא רק לעסק ולא זיכוי כספי? תמוה לי העניין שאני כבול לעסק הזה.
2. האם לדעתכם אין מקום לפיצוי כספי או השלמת ההפרש בעקבות כל הטרטור שנעשה?
יש לציין שאני מאוד מרוצה מההתנהלות של החברה המספקת את האחריות (היצרן) אך איני מרוצה מההתנהלות של החברה שקניתי ממנה את המחשב.
תודה. | |
|
|
|
| 30/4/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 09:07:54 |
| יאיר שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה נקבע כי במקרה בו לא ניתן לבצע תיקון של המוצר, על העוסק מוטלת האחריות לספק מוצר חדש ותקין, היה ואינו יכול לספק מוצר חדש ותקין, עליו להשיב לצרכן את כספו.
כלומר, על פי הוראות הדין בית העסק אינו מחויב לאפשר רכישת מוצר יקר יותר ללא עלות נוספת, אך מאידך הוא אינו יכול להסתפק בזיכוי לרכישה חוזרת אלא לספק החזר כספי מלא.
יש להעביר פנייה בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל, במקביל, ניתן להגיש תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:56 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:56:14 |
| שלום,
ב8.4 קניתי מחשב חדש. יום למחרת המחשב החל לעשות רעשים.
בפניה לאחריות המחשב נלקח למעבדה אשר בסופו של דבר מצאו בעיית חומרה וסיפקו שובר החלפה. רשת המחשבים שקניתי בה אינה מסוגלת לספק את המחשב המדובר עקב חוסר מלאי (חזרו אלי אחרי כשבוע). על כן, הם הציעו לי זיכוי אשר מאפשר לי לקנות מחשב חדש מכל סוג בעסק.
לצערי, כל מחשב אחר שעונה על המפרט הינו יקר יותר מהמחשב שקניתי.
1. האם זה הגיוני שהזיכוי שאני אקבל הוא רק לעסק ולא זיכוי כספי? תמוה לי העניין שאני כבול לעסק הזה.
2. האם לדעתכם אין מקום לפיצוי כספי או השלמת ההפרש בעקבות כל הטרטור שנעשה?
יש לציין שאני מאוד מרוצה מההתנהלות של החברה המספקת את האחריות (היצרן) אך איני מרוצה מההתנהלות של החברה שקניתי ממנה את המחשב. | |
|
|
|
| 30/4/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 09:07:26 |
| יאיר שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה נקבע כי במקרה בו לא ניתן לבצע תיקון של המוצר, על העוסק מוטלת האחריות לספק מוצר חדש ותקין, היה ואינו יכול לספק מוצר חדש ותקין, עליו להשיב לצרכן את כספו.
כלומר, על פי הוראות הדין בית העסק אינו מחויב לאפשר רכישת מוצר יקר יותר ללא עלות נוספת, אך מאידך הוא אינו יכול להסתפק בזיכוי לרכישה חוזרת אלא לספק החזר כספי מלא.
יש להעביר פנייה בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל, במקביל, ניתן להגיש תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:18 |
אפי עמיהוד |
 | | מחבר: | אפי עמיהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:18:39 |
| לכב' המועצה הישראלית לצרכנות
א.נ
זקוק לעזרתכם בדחיפות
שמי עמיהוד אפרים ואני גר ברח' שיינקין 9 ת"א.
כתבתי ספר ושמו "עץ האזדרכת..." הספר עבר עריכה והגהה אצל עורך לשוני, במשך ארבעה חודשים (כך בד"כ לוקח זמן העריכה) שולם כדין. אין בעיה.
חיפשתי מו"ל. אולם כולם דורשים ים של כסף. למעט "הדובדבן הוצאה לאור". שהבטיחו הוזלה משמעותית.
הם ביקשו ושלחתי אליהם את ספרי לקריאה והתרשמות. הם הודיעו שהם מעוניינים להדפיס ולהפיץ.
נפגשתי בת"א (במשרד ללא איזכור כלל את 'הוצאת דובדבן'. נפגשתי עם שרונה שאמרה שהיא סמנכ''ל ההוצאה. המחיר שנדרשתי לשלם, 9000 ש"ח בשתי פעימות. חתמתי על חוזה ב-17 באפריל. אולם, עדיין לא שילמתי. קבעו עמי למחר ע"מ להיפגש ולשלם לאחר חג הפסח.
הם ביקשו עותק וורד ע"מ לעשות הגהה ועריכה (כאמור ספרי כבר ערוך ועבר הגהה) שלחתי עותק.
אמש, הודעתי להם שאני מבקש להקפיא הכול.
הבוקר קיבלתי תגובה, שאי אפשר להקפיא, משום שכבר ערכו מחצית מהספר.
שלחתי מייל, שבו הבהרתי שזה נשמע לא הגיוני כלל, וביקשתי שישלחו אלי את מחצית הספר הערוך. כ"כ ציינתי שאני פנסיונר ועברתי את גיל ה-67 ועפ"י חוק הגנת הצרכן סעיף ג1 לחוק הגנת הצרכן, יש בידי האפשרות לבטל הכל.
קיבלתי מייל מהם, איום תביעה בגין הפרת חוזה על סכום של 29000 אלף ש"ח
האם יש להם עילה לתביעה?
| |
|
|
|
| 29/4/2019 16:20 |
אפי עמיהוד |
 | | מחבר: | אפי עמיהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:20:51 |
| | פנייתי למועצה לצרכנות מספר 625658 | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:22 |
אפי עמיהוד |
 | |
|
| 29/4/2019 16:23 |
אפי עמיהוד |
 | | מחבר: | אפי עמיהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:23:36 |
| מבקשים ממני כבר מחר להגיע אליהם למשרד עם צ'קים
הטל' שלי 0523773002 | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:24 |
אפי עמיהוד |
 | | מחבר: | אפי עמיהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:24:30 |
| מבקשים ממני כבר מחר להגיע אליהם למשרד עם צ'קים
הטל' שלי 0523773002 | |
|
|
|
| 30/4/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 09:04:36 |
| אפי שלום רב,
לצערי, אין מדובר בעסקה צרכנית אלא בהתקשרות עסקית ועל כן לא יחולו עליה חוקי הגנת הצרכן.
הזכות לביטול העסקה או להקפאתה תהיה אך ורק בהתאם להסכמות שהושגו בין הצדדים שכן אין הוראת דין ספציפית בעניין. | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:18 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:18:18 |
| שלום,
אני רוצה להתייעץ
אני ואשתי רכשנו טיסה מהארץ לסינגפור , וטיסה חזרה מבנגקוק עם אל על בחזור
הכל בנפרד ודרך האינטרנט
לאחר חודשהטיסה הלוך לסינגפור בוטלה לחלוטין וזה שיבש לנו את התוכניות ואילץ אותנו לשנות מסלולים
בכורח הנסיבות אנחנו נאלצים לבטל את הטיסה חזור עם אל על
אבל אל על מצדם לא מוכנים לבטל את הכרטיס ( אפילו עם דמי ביטול) מכיוון שמדובר על פי מדניותם ככרטיס בלתי ניתן לביטול
אשמח לדעת אם יש משהו לעשות בנושא?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:57:18 |
| שלומות וברכות עדי,
כל שלא קיימת זכות ביטול בדין, הזכות הקבועה בחוק הגנת הצרכן לביטול בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה טרם מועד הטיסה, אזי ענייני ביטול/השבה/דמי ביטול נתונים כולם למדיניות בית העסק ולהסכמות שבין הצדדים, לרבות החוזה/הכרטיס ו/או תקנון האתר. | |
|
|
|
| 29/4/2019 15:52 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 15:52:48 |
| האם יש בחוק פרק זמן מקסימלי להחזרת בגדים? והאם זה חוקי שהחנות תקבע שניתן להחליף רק עד 3 ימים לאחר הקניה?
תודה | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:54:52 |
| שלומות וברכות מיכל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ביגוד ולהשבת התמורה ששולמה בתוך יומיים ממועד הרכישה, בכפוף לתשלום דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. ככל שהעסקה נעשתה באינטרנט, מכר מרחוק, זכות החרטה הינה למשך 14 יום ממועד קבלת המוצר, הכל בכפוף להוראות החוק. בכל מקרה אחר, ענייני ביטול/החלפה/החזרה נתונים למדיניות בית העסק, אותה עליו להציג באופן בולט וברור, למשל באמצעות שלט בחנות או בחשבונית או בתקנון אתר בית העסק וכו'. | |
|
|
|
| 29/4/2019 15:53 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 15:53:28 |
| שלום רב,
האם יש זמן תיקון סביר על מוצרי אלקטרוניקה שבאחריות?
לפני למעלה מ-30 ימי עסקים התקלקלה לנו מערכת מולטימדיה לרכב (הכוללת דיבורית, דבר שהינו מציל חיים כיום) שבאחריות של 3 שנים.
את המוצר מסרנו למוכר שהבטיח שתוך 20 ימי עסקים המוצר יגיע. הוא לא הגיע גם אחרי 30 ימי עסקים.
חשוב לציין שבזמן הזה לא הוצע לנו מכשיר חלופי למשך הזמן.
אחרי שהמוצר כן חזר מתיקון, התגלו בו מספר בעיות נוספות - החנות הבטיחה שתביא לנו את אותו דגם מוצר אבל אחר (כנראה משומש ממקום אחר) - אבל זה יקח עוד לפחות שבוע, והשאירה את המוצר שחזר מתיקון ברכב (שעובד אך חזר עם מספר בעיות כאמור).
סיכום: שלחנו מוצר לתיקון, הובטח תוך 20 ימי עסקים, זה גלש ללמעלה מ 30 ימי עסקים. המוצר שלנו, המתוקן חזר לא תקין ממעבדה, החנות ביקשה עוד שבוע להביא מוצר זהה (וככל הנראה משומש) ממקום אחר.
השאלות:
מה באפשרותינו כלקוחות לעשות במצב שכזה?
האם יש לנו זכות לדרוש מוצר אחר - חדש כחלק מחוק?
האם מותר לחנות/מוכר לנהוג בצרוה כזאת והעיקר לא להביא מכשיר קבוע אחר? | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:54:14 |
| שלומות וברכות רוני,
בעקרון תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות אחריות יצרן של שנה בגין מוצר חשמלי, וחובה לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר בתוך 14 יום לכל היותר. כשלון של בית העסק נותן השירות לעשות כן מחייבו להשיב את התמורה ששולמה, ככל שניתן להעמידה במקרה המתואר, או להחליף את המוצר במוצר תקין וחדש, לפי בחירת היצרן. בנוסף, אין זה מן הנמנע כי בנסיבות המתוארות קמה חבות לפיצוי בגין נזק סביר ומוכח בנגרם לכם. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק הרלוונטי לאור האמור לעיל לתיקון הליקוי לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 29/4/2019 15:52 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 15:52:18 |
| האם יש בחוק פרק זמן מקסימלי להחזרת בגדים? והאם זה חוקי שהחנות תקבע שניתן להחליף רק עד 3 ימים לאחר הקניה?
תודה | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:49:20 |
| שלומות וברכות מיכל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ביגוד ולהשבת התמורה ששולמה בתוך יומיים ממועד הרכישה, בכפוף לתשלום דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. ככל שהעסקה נעשתה באינטרנט, מכר מרחוק, זכות החרטה הינה למשך 14 יום ממועד קבלת המוצר, הכל בכפוף להוראות החוק. בכל מקרה אחר, ענייני ביטול/החלפה/החזרה נתונים למדיניות בית העסק, אותה עליו להציג באופן בולט וברור, למשל באמצעות שלט בחנות או בחשבונית או בתקנון אתר בית העסק וכו'. | |
|
|
|
| 29/4/2019 15:36 |
ישי עמית |
 | | מחבר: | ישי עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 15:36:30 |
| לפני כשנתיים הבת שלי הייתה מנוייה בחברת איתורן
ולאחר שנה החלפנו את חברת הביטוח ולכן לא היה צורך בשירות של חברת איתורן...
והמנוי חודש מצד החרה בהודעת sms
וללא הודעה טלפונית ,מכתב וכדו'
נוצר חוב וקיבלתי הודעה הייתי המומה
חייגתי לחברה והם מצידם אמרו שיזכו אותי וביקשו שאכתוב בכתב ואשלח אליהם שאני מבקשת זיכוי .
וזה תמוה מאוד מאחר והחברה יכולה לחדש חוזה בהודעת sms !!! ואני כלקוחה לא יכולה לבקש זיכוי / ביטול בשיחה עם נציג ...
והעניין הגיע לעורך דין של חברת איתורן והחוב התמוה
הוכפל ממש הזוי .
איך אני יכולה להתגונן בפניהם...
אני אציין שאני אם חד הורית ומטפלת בעיניינם של שלושה לוחמים בצבא ואין לי זמן וראש לטפל בדברים טורדניים שמדינה נותנת יד לחברות הללו להזיק לאזרחים
) לקוחות)
| |
|
|
|
| 30/4/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:46:25 |
| שלומות וברכות ישי,
אין זה מן הנמנע כי חידוש המנוי כמתואר בפנייתך נעשה תוך הטעיה שלך הצרכן ו/או הפרה של הוראות חוק הגנת הצרכן לרבות חובות הגילוי החלות על בית העסק בעסקה מתמשכת ו/או קצובה כהגדרת מונחים אלו בחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי בשלב הראשון תשיבי למכתבו של עוה"ד של החברה, לאור האמור לעיל ובתיאור הפרשה ובדרישה לבטל את דרישת החוב המנוגדת לדין ולהסכמות שבין הצדדים. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 29/4/2019 21:26 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 21:26:42 |
| שלום
אם קבעו לי הובלה בין 10:40 ל 12:40 והגיעו ב 13:00 - האם צגיע לי פיצוי?
תודה | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:44:58 |
| יניב שלום רב,
התשובה שלילית.
פיצוי יגיע לצרכן לאחר איחור של למעלה משעתיים מעבר לטווח שנקבע.
כלומר, במקרה שתיארת, הזכות לפיצוי תקום החל מהשעה 14:40. | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:37 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:37:46 |
| הי,
רכשתי כורסא אשר בחרתי לה ריפוד לטעמי
הכורסא הגיעה לפני יומיים ואינה מתאימה לביתי בגלל גודלה
האם אוכל להחזירה ולקבל החזר על פי חוק?
תודה רבה | |
|
|
|
| 29/4/2019 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 15:49:08 |
| שלום רב זהר,
האם המוצר שנרכש נמצא בקטלוג בית העסק? האם מדובר במידות מיוחדות שלא קיימות בקטלוג של בית העסק?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, ריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, יש לבדוק אם אתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה ואם לאו, יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם לקבוע במדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 29/4/2019 16:33 |
זהר |
 | |
|
| 29/4/2019 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:41:20 |
| והאם המוצר (עם הריפוד) קיים בקטלוג בית העסק?
אם לאו, ייתכן כי מדובר בייצור מיוחד שלא מקימה לך זכות חרטה. | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:29 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:29:39 |
| בקטלוג המוצר קיים עם ריפוד מסויים. כמו ברוב המקרים הלקוח בוחר את הריפוד המתאים לו מתוך קטלוג ריפודים
אני לא מצליחה להבין אם כך מה זה אומר... | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:30 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:30:05 |
| בקטלוג המוצר קיים עם ריפוד מסויים. כמו ברוב המקרים הלקוח בוחר את הריפוד המתאים לו מתוך קטלוג ריפודים
אני לא מצליחה להבין אם כך מה זה אומר... | |
|
|
|
| 30/4/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 08:43:04 |
| זהר שלום רב,
היה והריפוד נבחר מתוך קטלוג בית העסק אין מדובר בהזמנה מיוחדת וזכות הביטול בהחלט קיימת במקרה זה. | |
|
|
|
|