| 1/5/2019 11:36 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 11:36:23 |
| שלום. רכשתי מערכת מיזוג כנל הכוללת מספר מעבים ומספר מאיידים בחלקם עיליים ובחלקם נסתרים. קיבלתי בינתיים את המאיידים הניסתרים. על אריזות הקרטונים לא הופיע מדבקת פרטים כמו תאריך ייצור וארץ ייצור . בבדיקה על המוצר עצמו הסתבר שאחד המוצרים יוצר ב8/2017. פניתי ליבואן ונאמר לי שהם יכולים לשווק מוצרים שעמדו עד חמש שנים מבלי ליידע אותי בכלל ומכיוון שמדובר במערכת הם לא חייבים לשים מדבקה על הקרטון עם שנת ייצור וארץ ייצור על פי חוק.הם פירסמו קטלוג 2019 כאשר חלק מהמוצרים עודכנו והוחלפו עי היצרן במוצרים עדכניים ואילו בקטלוג שלהם ממשיכים להופיע המקטים של המוצרים הישנים מה שנראה לי הטעייה. הם אמרו שהקטלוג הוא אמנם של מזגני פוגיטסו והם הנציגים הרשמיים אבל הם יכולים לקבוע איזה מוצרים הם כוללים בו גם אם מדובר בדגמים משנים קודמות.
מודה להתייחסותכם הדחופה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:46:22 |
| בועז שלום רב,
על פניו, מדובר בהטעיה לגבי שנת הייצור, וזאת בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
אף על פי כן, חשוב לציין כי לא מדובר בהכרח בהטעיה לגבי פרט מהותי בעסקה, כל עוד מדובר במוצר חדש, תקין, ובעל תכונות זהות לאלו שהוצגו בקטלוג.
בכל מקרה, היה ותהיה מעוניין לבטל את העסקה, יש לבחון כיצד בוצעה הרכישה.
היה והרכישה בוצעה באמצעות הטלפון או האינטרנט, תקום הזכות לביטול עסקה ללא קשר להטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:28 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:28:31 |
| האם חנויות המזון בשדה תעופה רמון מחוייבות לסמן מחירים?
כרגע לא מסומנים ולשאלתי למה? לא הייתה תשובה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:39:19 |
| שלום רב ערן,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:27 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:27:57 |
| האם חנויות המזון בשדה תעופה רמון מחוייבות לסמן מחירים?
כרגע לא מסומנים ולשאלתי למה? לא הייתה תשובה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:22:18 |
| שלום רב ערן,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 30/4/2019 17:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 17:06:14 |
| הזמנו מיטה על פי המידות המפורסמות באתר שם צוין שאורך המיטה הוא 190 המיטה הגיעה והתברר שאורך המיזרון הוא 190 ואורך המיטה עצמה 204 אין לנו מקום להכניס את המיטה הזו.
לטעת החברה 'תמיד' נותנים גודל של המזרון ולא של המיטה החיצונית.
מה עושים? | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:13:14 |
| משה שלום רב, בעת רכישת מיטה בהחלט ישנה התייחסות לגודל המזרון ועל פניו אין בכך משום הפרה של הוראות הדין,אף על כן מכיון שמדובר במכר מרחוק ולא מדובר בהתאמה מיוחדת, אתה רשאי לבטל את העסקה בכפף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר. | |
|
|
|
| 30/4/2019 16:33 |
יעקב שוק |
 | | מחבר: | יעקב שוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 16:33:30 |
| | עשיתי הזמנה באתר סינמה סיטי לכרטיסי קולנוע כשעה וחצי טרם הסרט. לאחר 5 דקות ראיתי שטעיתי בשעת ההצגה ורציתי לשנות. הדבר לא ניתן כי באתר סינמה סיטי כתוב שניתן לבטל עד 3 שעות טרם הסרט, אך כאמור לעיל הזמנתי כשעה וחצי טרם הסרט. הייתכן הדבר? | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:04:47 |
| יעקב שלום רב,
אין הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק שכן הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק לקבלת שירות חד פעמי אך ורק במקרה בו נותרו יומיים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות.
כלומר, בית העסק כלל אינו מחויב לאפשר ביטול עסקה מרגע הרכישה, ומתן אפשרותל ביטול עד שלוש שעות לפני מועד הסרט הנה לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 30/4/2019 16:16 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 16:16:50 |
| שלום רב,
רכשתי מחשב אפל חדש באידיגיטל , המחשב הגיע סרוט.
פניתי אליהם והם אינם מוכנים להחליף לי אותו בטענה שאין תקלה במחשב וגם לא מוכנים לבטל לי את העסקה.
בדקתי עם מחשבון הזכאות באתר - ויש לי זכאות.
שלחתי מכתב במייל לפי הפורמט באתר .
הם טוענים שהמחשב נפתח בביתי אז זאת בעיה שלי.
מה צריך לעשות?
תודה רבה
רינה | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:03:01 |
| רינה שלום רב,
האם נעשה שימוש במחשב?
האם הוא חובר לחשמל? | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:25 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:25:17 |
| שלום,
קניתי רכב חדש לפני עליית המחירים כשנתנו לי לבחור רק בין שני צבעים כי זה מה שהיה צריך להגיע במכולה הקרובה. יום לפני תום 21 ימי העסקים שלאחריהם הם צריכים לספק לי את הרכב הם מודיעים לי שיש עיכוב של 4 חודשים ברכבים שאינם בצבע לבן, צבע שאני לא רוצה ובגלל זה גם הוספתי כסף בעסקה עצמה. יש לציין שבעת המכירה היה חשוב לבצע אותה מהר מאחר וצריך לשריין את הרכב וצבעו שמגיע במכולה המדוברת. יש לציין שגם הכסף כבר הועבר וכעת אני נותר ללא רכב בעקבות שינוי זה ואינני רוצה לקנות רכב לבן שכן זהו צבע שאני לא רוצה ומדובר ברכישה ארוכת טווח.
מה אני יכול לעשות בנידון בעקבות הנזק שנגרם לי?
תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:58:28 |
| שלום וברכות בר,
עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או טופס הזנה וכיוצ"ב. ככל שישנה הפרה של בית העסק כנטען בפנייתך, אנו מציעים כי תפנה בשלב הראשון לבית העסק המוכר בתיאור הפרשה והטענות להפרת הססכם, ובדרישה לפיצוי סביר בגין נזק מוכח בנסיבות. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך או רלוונטיים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:07 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:07:09 |
| שלום, אתמול קניתי באיקאה ארון כולל הובלה שתואמה להיום.
היום חיכיתי בבית כפי שתואם ואז הודיעו לי שלא יבואו היום מסיבות שלהם ואמרו לי שיבואו יום אחר.
ברצוני לברר האם מגיע לי פיצוי כספי ומה הסכום.
בתודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:47:30 |
| שלום וברכות מרים,
תיקון לחוק הגנת הצרכן שנכנס לתוקף בפברואר השנה מחיל את הוראות "חוק הטכנאים" גם על הובלה של מוצר. אנא עייני להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעלי בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:25 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:25:04 |
| שלום,
קניתי רכב חדש לפני עליית המחירים כשנתנו לי לבחור רק בין שני צבעים כי זה מה שהיה צריך להגיע במכולה הקרובה. יום לפני תום 21 ימי העסקים שלאחריהם הם צריכים לספק לי את הרכב הם מודיעים לי שיש עיכוב של 4 חודשים ברכבים שאינם בצבע לבן, צבע שאני לא רוצה ובגלל זה גם הוספתי כסף בעסקה עצמה. יש לציין שבעת המכירה היה חשוב לבצע אותה מהר מאחר וצריך לשריין את הרכב וצבעו שמגיע במכולה המדוברת. יש לציין שגם הכסף כבר הועבר וכעת אני נותר ללא רכב בעקבות שינוי זה ואינני רוצה לקנות רכב לבן שכן זהו צבע שאני לא רוצה ומדובר ברכישה ארוכת טווח.
מה אני יכול לעשות בנידון בעקבות הנזק שנגרם לי?
תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:42:05 |
| שלום וברכות בר,
עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או טופס הזנה וכיוצ"ב. ככל שישנה הפרה של בית העסק כנטען בפנייתך, אנו מציעים כי תפנה בשלב הראשון לבית העסק המוכר בתיאור הפרשה והטענות להפרת הססכם, ובדרישה לפיצוי סביר בגין נזק מוכח בנסיבות. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך או רלוונטיים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:35 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:35:31 |
| שלןם רב
רכשתי קופה וכאשר ראיתי שהיא לא תקינה (יום מהתקנתה)ובזבזתי שעות בשיחה עם טכנאי ולבסוף ביקשתי שיפרקו הקופה ויזכו אותי.
בעל העסק של הקופות אמר שאין זיכוי כספי,לא קיים ושהוא מוכן להחליף לי לקופה אחרת.
האם זה נכון?הוא לא מחויב לזכות אותי?
מה אתם ממליצים לעשות?
אוקה לתשובתכם היקרה
קרן | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:06:12 |
| ברכות ושלום שלום,
נראה כי המדובר ברכישת מוצר, קרי קופה, לבית עסק, ומכאן שאין דיני הגנת הצרכן חלים, וגם אין המועצה מוסכמת לטפל בפניות של בתי עסק. נציין עם זאת, כי מכל מקום עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו'. כמו"כ, יש לציין כי במקרה של אי התאמה במוצר כמתואר, הרי שע"פ חוק המכר יש ליתן הזדמנות לבית העסק לתקן את אי ההתאמה בתוך זמן סביר, ובמקרה של כשלון שלו לעשות כן, רשאי הרוכש לבטל את העסקה (נא עיין סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר). | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:10 |
א.כ. |
 | | מחבר: | א.כ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:10:33 |
| שלום רב,
לפני כ-3 שבועות רכשתי את שואב האבק דייסון v10, אשר לו 3 דגמים. הנציג אשר מכר לי את המכשיר הסביר לי את ההבדל בין הדגמים אך לא הסביר לי כי הדגם שאותו רכשתי מתאים אך ורק לשטיחים חרף העובדה שציינתי בפניו כי אני קונה אותו בעיקר לשימוש ניקוי הרצפה.
לאחר הרכישה התברר לי כי המברשת של המכשיר אינה מתאימה לרצפה ושעליי לרכוש מברשת לרצפה בעלות נוספת של 500 שקלים.
מה הדין לגבי זה? | |
|
|
|
| 1/5/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:00:50 |
| ברכות ושלום,
ברי כי מבחינת הדין המהותי התנהלותו הנטענת של נציג בית העסק עשויה לעלות כדי הטעיה אסורה כמשמעותה בחוק הגנת הצרכן, על כל המשתמע מכך, לרבות זכות ביטול העסקה וכיוצ"ב. ברם, יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי נסיבות ההטעיה הנטענות עלולות להיות מוכחשות על ידי בית העסק, ומכאן עלול להיווצר קושי ראייתי בהוכחת ההטעיה. מכל מקום, אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק המוכר הרלוונטי, בתיאור הפרשה, ההטעיה הנטענת והנזק שנגרם או עלול להיגרם לכם כמתואר בפנייתך, ובדרישה להיטיב את נזקיכם, קרי לשאת בעלות המתחייבת. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:10 |
א.כ. |
 | | מחבר: | א.כ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:10:25 |
| שלום רב,
לפני כ-3 שבועות רכשתי את שואב האבק דייסון v10, אשר לו 3 דגמים. הנציג אשר מכר לי את המכשיר הסביר לי את ההבדל בין הדגמים אך לא הסביר לי כי הדגם שאותו רכשתי מתאים אך ורק לשטיחים חרף העובדה שציינתי בפניו כי אני קונה אותו בעיקר לשימוש ניקוי הרצפה.
לאחר הרכישה התברר לי כי המברשת של המכשיר אינה מתאימה לרצפה ושעליי לרכוש מברשת לרצפה בעלות נוספת של 500 שקלים.
מה הדין לגבי זה? | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:59:59 |
| ברכות ושלום,
ברי כי מבחינת הדין המהותי התנהלותו הנטענת של נציג בית העסק עשויה לעלות כדי הטעיה אסורה כמשמעותה בחוק הגנת הצרכן, על כל המשתמע מכך, לרבות זכות ביטול העסקה וכיוצ"ב. ברם, יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי נסיבות ההטעיה הנטענות עלולות להיות מוכחשות על ידי בית העסק, ומכאן עלול להיווצר קושי ראייתי בהוכחת ההטעיה. מכל מקום, אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק המוכר הרלוונטי, בתיאור הפרשה, ההטעיה הנטענת והנזק שנגרם או עלול להיגרם לכם כמתואר בפנייתך, ובדרישה להיטיב את נזקיכם, קרי לשאת בעלות המתחייבת. | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:03 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:03:39 |
| | רכשתי טיסה דרך האינטרנט ב17/4 ואני נאלצת לבטל אותה עקב מצב רפואי ,האם היום 30/4 אני יכולה לבטל את הטיסה אם מועד הטיסה הוא 7/5? | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:13 |
אורטל |
 | |
|
| 30/4/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:19:31 |
| אורטל שלום רב,
לצערי, אין זכות ביטול בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, שכן לא נותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה.
על כן, יש לפנות לבית העסק ולבקש כי יתחשבו בסיטואציה, או במקרה של ביטוח נסיעות, לפנות לחברת הביטוח. | |
|
|
|
| 30/4/2019 18:14 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 18:14:06 |
| | זה קשור גם לסיטואציה שלי. מהתשובה שלכם אני מבין, שכשסופרים 7 ימים עד הטיסה, אין לקחת בחשבון לא את יום ההודעה ולא את יום הטיסה עצמה? איפה זה כתוב? | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:57:37 |
| אורטל שלום רב,
סופרים שבעה ימים עד למועד הטיסה, אך לא לוקחים בחשבון את יום שבת.
יום הביטול לא יבוא במניין הימים, אך יום הטיסה יכלל במניין הימים, כך על פי חוק הפרשנות. | |
|
|
|
| 30/4/2019 21:33 |
ורדית |
 | | מחבר: | ורדית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 21:33:09 |
| מה החוק קובע לגבי ביטול עסקת השכרת שמלת כלה
| |
|
|
|
| 1/5/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:54:50 |
| ברכות ושלום ורדית,
במרבית המקרים, זכות הביטול של העסקה נשוא פנייתך ותנאי ביטולה של עסקה שכזו, נתונים להסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 30/4/2019 10:39 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 10:39:39 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיסי טיסה למדריד מחברת GOTOGATE (חברה מחו"ל), עם חזרתי, כאשר הגעתי לשדה התעופה, התברר לי מאנשי השדה שהטיסה מבוטלת (וכלל הנראה בוטלה זמן רב לפני הטיסה, אך כאמור, לא עודכנתי בדבר והספק חייב אותי חיוב מלא). עקב אי מענה אצל הספק נאלצתי לרכוש כרטיסים חדשים באופן עצמאי (למעשה, עד עתה הספק לא חזר ולא ענה לפניותי).
מה אוכל לעשות על מנת לתבוע את הוצאותי הנאמדות באלפי דולרים? | |
|
|
|
| 30/4/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 13:30:13 |
| יניב שלום רב,
היה הטיסה שבוטלה הייתה טיסה מספרד לישראל, הרי שחברת התעופה מחויבת להחזיק נציגות בתוך תחומי מדינת ישראל.
ניתן לפנות לרשות שדות התעופה ולבדוק את פרטי מפעיל הטיסה בתחומי מדינת ישראל ולהעביר לו את מכלול הנזקים שנגרמו לך, וכן את הפיצוי המגיע בהתאם להוראות חוק שירותי תעופה. | |
|
|
|
| 30/4/2019 15:44 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 15:44:10 |
| תודה רבה,
לטענת חברת התעופה, היא עדכנה את סוכנות הנסיעות מראש על ביטול הטיסה וכי הם אינם אחראים לנזק נוסף מעלות כרטיס הטיסה המקורי (סוכן נסיעות שהגיב לפוסט שפרסמתי אישר את הדברים).
האם יש לי כלי משפטי לתבוע נזק מסוכן אינטרנטי שיושב בחו"ל? | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:43:08 |
| יניב שלום רב,
ניתן לתבוע בגין הנזקים, אך כאשר מדובר בסוכן המצוי בחו"ל ואין לו סניף בארץ יש לבחון האם ישנה תחולה להוראות הדין הישראלי, וכן יש לבחון כהיכן צריכה להתנהל התביעה, שכן יתכן בהחלט כי מקום התביעה יהיה במקום מושבו של הסוכן, דבר שעלול להפוך את עצם הגשתה לבלתי כדאית. | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:33 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:33:01 |
| שלום, מה חובת חברה ישראלית לגבי הצגת מחיר לחבילות לחול (טיסה + מלון) באתר האינטרנט שלה?
ישנן חברות המציינות מחיר ללילה לאדם בלבד, ולא את מחיר כל החבילה לאדם, דבר שמטעה מאוד כשעוברים לשלב הבא לביצוע ההזמנה והתשלום ואז מגלים את המחיר האמיתי הגובה פי כמה... | |
|
|
|
| 30/4/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 14:01:51 |
| יעקב שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן הצגת מחיר לאדם בחדר זוגי מהווה הטעיה והפרה של הוראות הדין, ככל שמחיר כזה אינו קיים בפועל (לדג' היה ובחדר הזוגי ילון אדם אחד בלבד, בדרך ככל יגבה ממנו תשלום גבוה מהמוצג, ואילו ילונו בחדר שני אנשים, ממילא יוכפל המחיר), על כן, הצגת הפרסום כאמור אסור על פי ההנחיה.
מצ"ב הנחיית הממונה לעיונך:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem17/he/docs_cpfta_HotelieryAdvertisementGuidelines.pdf | |
|
|
|
| 30/4/2019 15:39 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 15:39:24 |
| מצאתי כי באתר התאחדות סוכני הנסיעות נרשם ב 29.1.19 כי: הממונה הוציא כעת טיוטת הנחייה משלימה לגבי חבילות נופש בהן משולבת מלון + טיסה לפיה: "ככל שלא יפורסם מחיר לחדר זוגי, אלא מחיר ללילה לאדם בחדר זוגי, הרשות לא תאכוף פרקטיקה זו כהטעיה אם יודגש לצד הפרסום כי מדובר במחיר תפוסה/בהרכב זוגי".
חבל, כי זו בפירוש הטעיה. סוכני נסיעות מפרסמים מחיר לאדם ללילה במקום לפרסם כמה עולה כל החבילה לאדם. אין שום משמעות במחיר לאדם ללילה ברכישת חבילה של טיסה + מלון לשבוע לחו"ל. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:41:26 |
| יעקב שלום רב,
אני בהחלט מסכימה איתך כי ההבהרה כאמור, יכולה להוות כר פורה להטעיות צרכניות בנסיבות מסוימות.
אתה בהחלט מוזמן לפנות לרשות לסחר הוגן על מתנ להסב תשומת לבם לנושא.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 30/4/2019 15:08 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 15:08:23 |
| שלום,הזמנו אתמול מטבח במעל 35 אלף שח ונתננו מקדמה.
היום בקשתי מהמעצבת להביא לי הצעת מחיר מפורטת שתפרט מחירים של החלקים ולדעת מדוע התקבל מחיר X, ענתה שלא יכולה לתת לי כזה דבר והמחיר הוא כזה כי המחשב נתן לה.
האם זה חוקי והאם יש עילה לביטול העסקה?
תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:39:27 |
| אודי שלום רב,
עקרונית, בית העסק מבצע תחשיב לפי מטרים של יחידות הארונות המוזמנים, ומכניס נוסחת תחשיב אשר מחשבת את מכלול דרישות הצרכן לגבי עומק הארונות, החלוקה שלהם וכו', וכן משקללת הנחות שונות, אם ישנן והנוסחה מרכיבה את הצעת המחיר.
אין אפשרות בדרך כלל לפרק את תחשיב המחיר עבור כל ארון, אלא מדובר בנוסחה מורכב תיותר, כך שלכאורה, אין הפרה של הוראות הדין.
בכל מקרה, היה ולא הוחל בייצור ולא נרכשו שירותים מסוימים אשר כבר בוצעו (כגון עיצוב, תכנון ומדידה) ניתן לבטל את העסקה בכל מקרה על פי תקנות ביטול עסקה, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 30/4/2019 15:02 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 15:02:40 |
| שלום,
בשבוע האחרון נכנסתי לבית עסק עם קופון שרכשתי.
בבואי לשלם עבור המוצר, שמע מנהל הסניף כי ברצוני לשלם עם קופון שרכשתי מאתר חברי מועדון, סירב בתוקף לקבל את הקופון וטען בפני : " לא משתלם לי למכור את המוצר הזה עם קופון ולכן אני לא מוכר לך אותו". דרשתי שוב לשלם על המוצר בקופון וסורבתי. חשוב לציין כי הקופון עומד בתנאי מימוש המוצר.
בנוסף משטענה זו הופרכה על ידי, טען מנהל הסניף כי אין את המוצר במלאי על אף שהמוצר היה מולי בכל אותה העת.
משיחה שערכתי עם שירות לקוחות ההצעה שקיבלתי הייתה מעליבה ולכן אני מעוניין בהגשת תביעה משפטית. האם יש סיכוי בהגשת תביעה כזו בטענת הפלייה/ התערבות בתלי הוגנת/ הטעייה? ומהו הסעד שאני יכול לדרוש כי הנזק בפועל הוא מאות שקלים בודדים. האם יש אפשרות לתבוע פיצויים לדוגמה?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:02:06 |
| ברכות ושלומות אבי,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום מטבע הדברים. ככל שהדבר טרם נעשה, מומלץ לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ופירוט דרישותיך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:15 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:15:19 |
| נשלח מכתב לבית העסק ומוצה ניסיון פשרה.
כעת משלא צלחה פשרה, מעוניין להגיש תביעה קטנה לבית המשפט.
האם יש בזאת הפרה של עילה משפטית כלשהי? | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:17 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:17:29 |
| נשלח מכתב לבית העסק ומוצה ניסיון פשרה.
כעת משלא צלחה פשרה, מעוניין להגיש תביעה קטנה לבית המשפט.
האם יש בזאת הפרה של עילה משפטית כלשהי? | |
|
|
|
| 30/4/2019 15:02 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 15:02:17 |
| שלום,
בשבוע האחרון נכנסתי לבית עסק עם קופון שרכשתי.
בבואי לשלם עבור המוצר, שמע מנהל הסניף כי ברצוני לשלם עם קופון שרכשתי מאתר חברי מועדון, סירב בתוקף לקבל את הקופון וטען בפני : " לא משתלם לי למכור את המוצר הזה עם קופון ולכן אני לא מוכר לך אותו". דרשתי שוב לשלם על המוצר בקופון וסורבתי. חשוב לציין כי הקופון עומד בתנאי מימוש המוצר.
בנוסף משטענה זו הופרכה על ידי, טען מנהל הסניף כי אין את המוצר במלאי על אף שהמוצר היה מולי בכל אותה העת.
משיחה שערכתי עם שירות לקוחות ההצעה שקיבלתי הייתה מעליבה ולכן אני מעוניין בהגשת תביעה משפטית. האם יש סיכוי בהגשת תביעה כזו בטענת הפלייה/ התערבות בתלי הוגנת/ הטעייה? ומהו הסעד שאני יכול לדרוש כי הנזק בפועל הוא מאות שקלים בודדים. האם יש אפשרות לתבוע פיצויים לדוגמה?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:01:17 |
| ברכות ושלומות אבי,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום מטבע הדברים. ככל שהדבר טרם נעשה, מומלץ לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ופירוט דרישותיך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 29/4/2019 09:15 |
גיורא |
 | | מחבר: | גיורא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 09:15:21 |
| שלום רב
בתאריך 21.4 בערב ביצעתי הזמנה לסלון 3 חלקים שאמור להיות מיובא מאיטליה. אחרי שבוע בתאריך 28.4 הגעתי לחנות וביקשתי לבטל את העסקה. מנהל החבות סירב לאשר את הביטול וטען שההזמנה כבר הועברה לאיטליה עם הכסף. ברור שהטענה אינה נכונה כי בשבוע זה חל גם חול המועד וחג פסח וגם חג הפסחא באיטליה. סה"כ עברו 7 ימים מיום ההזמנה ליום הביטול ובפועל 3 ימי עסקים.
שילמתי בכרטיס אשראי ב- 10 תשלומים כשהתשלום הראשון אמור לרדת ב- 10.5.2019. חברת האשראי מסרבת לבטל את חיובי הכרטיס שלי בטענה שחוק כרטיסי אשראי אינו מאפשר לה לעשות כן.
למרות שבהזמנה רשום שהיא אינה ניתנת לביטול כתוב שם גם ששינויים אפשר לעשות תוך 7 ימים מיום ההזמנה, מה שאומר שהיצרן לא יכול להתחיל לייצר לפני שעברו לפחות 7 ימים.
שלחתי לחברה בנוסך מכתב רשום, פקס ביטול ואני גם לוקח ביד מכתב למנהל הסניף הבוקר.
מכיוון שמדובר בסכום לא קטן, איך אני אמור להתמודד עם החברה במידה ויסרבו לבטל את העסקה? האם אני חייב להמשיך לשלם את התשלומים (מה שכרגע לפי חברת האשראי אין לי ברירה אחרת) ולקחת אותם לבית משפט?
האם יש דרך קלה יותר לחייב אותם לקבל את ביטול העסקה?
אם אצטרך לתבוע את החברה להחזיר לי את הכספים האם זה יעשה בבית משפט לתביעות קטנות? (הסכום נמוך מהתקרה של בית משפט לתביעות קטנות)
תודה על המענה וההכוונה | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:13:12 |
| גיורא שלום רב,
היה והמוצר שנרכש הנו מוצר קטלוגי, ולא מוצר אשר מיוצר עבורך על פי מידות מיוחדות, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה קמה לך זכות הביטול כל עוד לא הגיע המוצר לידך וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל, ולהוסיף כי מוטלת עליו החובה לבטל את העסקה בתוך שבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, לכל המאוחר.
במקביל לפנייה בכתב, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 30/4/2019 14:48 |
גיורא |
 | | מחבר: | גיורא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 14:48:01 |
| הבעייה שהם טוענים שזו הזמנה מיוחדת לפי מידות שביקשתי. אכן ביקשנו ספה של 3 מטר וספה שנייה של 2 מטר אבל הם מוכרים המון ספות בגדלים האלו שנחשבים היום סטנדרט. הדגם עצמו היה בחנות וראינו אותו שם.
לא עניתם לי על השאלה של אפשרות ביטול הוראת החיוב של כרטיס האשראי. הרבה יותר קל לנהל מאבק איתם כשהכסף אצלי ולא אחרי שהם מקבלים מחברת האשראי סכום גדול על הזמנה שבוטלה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 09:01:16 |
| גיורא שלום רב,
חברת כרטיסי האשראי לא תאפשר ביטול עסקה באופן חד צדדי שכן הסיטואציה אינה עומדת בקרטריונים המאפשרים לה לבצע ביטול שכזה.
לגבי הזמנה מיוחדת - היה והדגם שהוזמן מוצע לצרכן במספר גדלים, והצרכן בוחר את אחד הגדלים, לא מדובר בהזמנה מיוחדת וזכות הביטול תעמוד לצרכן. | |
|
|
|
|