| 1/5/2019 10:44 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 10:44:04 |
| רכשתי מכשיר סלולרי לפני 8 חודשים, כך שיש עוד 4 חודשים לאחריות.
לפני שבועיים שמתי לב לצריבה במסך הסמארטפון. לאחר בדיקה במעבדה פרטית וידאתי שאכן זו צריבת מסך ולא שבר.
צריבת מסך זה כאשר חלק מהמסך משתנה לצבע אחר.
אחריות על המכשיר קיבלתי מגט סל ולכן שלחתי אותו לתיקון לפני כשבוע.
אתמול התקשרתי לבדוק את המצב, קיבלתי תשובה שיש שבר במסך לטענתם, ושצריך להחליף את המסך - עלות התיקון 300 שח.
במחירים בארץ לתיקון נעים בין 120 ל250 שח, ומכשיר חדש עולה בסביבות ה500.
מה אפשר לעשות במצב זה לאור השקרים של גט סל, והמחיר שהם מנסים לדחוף לי???
| |
|
|
|
| 1/5/2019 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:37:26 |
| שלום רב ירון,
עקרונית, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, היה ואין ברשותך ראיות לכך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 1/5/2019 13:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:01:40 |
| | הם היו צריכים לבדוק את מצב המסך עם קבלת המכשיר ולהחתים אותך על מסמך שאומר שהתקבל מכשיר עם מסך שבור. | |
|
|
|
| 1/5/2019 22:10 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 22:10:29 |
| כאשר שלחתי את המכשיר הנציג אכן תיעד את התקלה.
יש לי את הפרוטוקול.
את המכתב צריך להגיש בדואר ?!
| |
|
|
|
| 2/5/2019 09:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 09:53:09 |
| | איזה מכתב? ההיגיון (או בשפה המשפטית, מבחן האדם הסביר) אומר שהנציג היה צריך לבצע במסירה בדיקה כללית של הטלפון ולתת לך את אותו המסמך שקיבלת עם תיאור התקלה ומצב המכשיר שהתקבל. כששוכרים רכב או כשמכניסים רכב למוסך גם צריך לתעד ולבדוק את מצב הרכב במסירה ובקבלה. לא לעשות בדיקה כללית שכזו היא רשלנות מצד החברה. אם לא נרשמה הערה שהתקבל מסך שבור, זה אומר שהתקבל טלפון תקין מבחינה מכנית ללא סדק. או שזה ישכנע את החברה או שתצטרך לשקול תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 2/5/2019 10:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 10:07:54 |
| סיפור קשור לעניין. חיילי כפיר הכו לא מזמן שני עצורים פלסטינים ובאו להעביר אותם לחיילי מג"ב. חיילי מג"ב "תיעדו" (בעיניים) את מצב העצורים ולא היו מוכנים לקבל עצורים מוכים מחשש להסתבכות בהכאת עצירים. כך הם הצילו את עצמם ממשפט צבאי וחיילי כפיר נשפטו.
כאשר מעבירים רכוש מאדם לאדם צריך לתעד את מצבו. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:26 |
נסים שבבו |
 | | מחבר: | נסים שבבו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:26:44 |
| לפני 2 שעות קניתי מכשיר פלאפון, המוכר הטעה אותי לגבי הנתונים של המכשיר, ולכן פניתי אליו כדי להחזיר את המכשיר, המוכר סירב, ואף תמורת מכשיר אחר לא היה מוכן להחליפו.
טענת המוכר שעל אף שהחזרתי את המכשיר עם האריזה כיוון שהנילונים הפנימים קרועים הוא לא חייב להחליף.
יש לציין שלא ניתן לבדוק את המכשיר ללא קריעת הניילון.
השאלה האם המוכר חייב להחזיר לי את כספי או להליף לי את המכשיר?
| |
|
|
|
| 1/5/2019 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:17:43 |
| שלום,
באופן עקרוני, במקרה של הטעיה הצרכן רשאי לבטל את העסקה תוך זמן סביר ועל העוסק להחזיר לצרכן את כספו תוך 7 ימים, כנקבע בסעיף 32 לחוק הגנת הצרכן (ראה להלן). בנוסף, החוק מאפשר לעוסק לתבוע פיצוי אם נגרם נזק למכשיר כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו. קירעת נילונים אינה מהווה לכאורה הרעה משמעותית במצב המכשיר.
32 (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן; היתה העסקה עסקה מתמשכת שהוחל במתן השירות לפיה – ישלם הצרכן לעוסק את התמורה היחסית לפי תנאי העסקה, בעד השירות שניתן לו עד למסירת ההודעה על הביטול.
(ב1) אין בהוראות סעיף קטן (ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס נושא העסקה פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.
| |
|
|
|
| 1/5/2019 18:26 |
נסים שבבו |
 | | מחבר: | נסים שבבו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 18:26:46 |
| השאלה שלי היא האם עצם הדבר שקניתי את מכשיר הפלאפון ובו ביום ביקשתי לבטל את העסקה כאשר באתי אם האריזה רק שהניילון היה קרוע האם זו לא סיבה מספיקה בפני עצמה לבטל את העסקה, והאם המוכר יכול להתנגד לביטול העיסקה מחמת שקרעתי את הניילון שכן לא ניתן להשתמש במכשיר ללא קריעת הניילון?
יש לציין שאין לי הוכחות שהמוכר הטעה אותי העסקה.
| |
|
|
|
| 2/5/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 09:12:44 |
| ניסים שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, קריעת הניילון או הפתיחת האריזה לכשעצמה, אינה מונעת את ביטול העסקה והעוסק אינו רשאי לסרב לביטולה עקב פתיחת האריזה.
אף על פי כן, היה ונעשה שימוש, ולו מינימאלי, בטלפון, הרי שבשלב זה אין זכות ביטול בהתאם לתקנות, והזכות היחידה תקום רק במקרה בו ניתן יהיה לבסס את טענת ההטעיה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 18:14 |
נ.א. |
 | | מחבר: | נ.א. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 18:14:13 |
| הובא לידיעתי שבמקרה של ביטול טיסה ניתן לקבל חזרה החזר של מיסי הנמל, סכום שיכול להגיע לכמה עשרות דולרים.
כשפניתי לסוכנות הנסיעות הם טענו שהם גובים 75 דולר "דמי טיפול" במקרה שביטול, כך שבפועל ההחזר הזה לא מגיע אליי אלא הולך אליהם לדמי הטיפול בביטול.
האם זה חוקי?
נועה | |
|
|
|
| 2/5/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 09:10:45 |
| נועה שלום רב,
היה והביטלו מתבצע במסגרת מניין הימים הקבוע בדין, חל איסור על גביית דמי טיפול, מסי נמל או כל סכום אחר, שכן דמי הביטול היחידים המותרים על פי הדין הנם 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
היה וחלף המועד לביטול העסקה על פי הוראות הדין, רשאי העוסק לפעול על פי מדיניות לבחירתו בעניין גביית דמי טיפול או החזרת כספים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 11:54 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 11:54:57 |
| שלום,
קניתי טיסת אל על באינטרנט דרך סוכנות נסיעות ישראלית.
הרכישה בוצעה בתאריך 1.2 ובתאריך 20.2 כתבתי להם שברצוני לבטל.
האם זה כלול במסגרת 14 ימי עסקים?
לפי התשובה שהם כתבו לי אין אפשרות לקבל דמי ביטול.
תודה,
נועה | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:12:58 |
| נועה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן רשאי הצרכן לבצע ביטול עסקה בתוך 14 ימים קאלנדריים (לא ימי עסקים) ממועד ביצוע העסקה, ובלבד שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה.
על כן, בשלב זה אין זכות לביטול העסקה שכן חלפו למעלה מ 14 ימים קאלנדריים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 16:16 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 16:16:10 |
| הובא לידיעתי שבמקרה של ביטול ניתן לקבל חזרה החזר של מיסי הנמל, סכום שיכול להגיע לכמה עשרות דולרים.
כשפניתי לסוכנות הנסיעות הם טענו שהם גובים 75 דולר "דמי טיפול" במקרה שביטול, כך שבפועל ההחזר הזה לא מגיע אליי אלא הולך אליהם לדמי הטיפול בביטול.
האם זה חוקי?
נועה | |
|
|
|
| 1/5/2019 16:16 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 16:16:19 |
| הובא לידיעתי שבמקרה של ביטול ניתן לקבל חזרה החזר של מיסי הנמל, סכום שיכול להגיע לכמה עשרות דולרים.
האם זה חוקי?
נועה | |
|
|
|
| 2/5/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 09:07:35 |
| נועה שלום רב,
מאין זכות ביטול על פי הוראות הדין, רשאי בית העסק לגבות כל סכום שיבחר בגין הביטול, או לא לאפשר את הביטול כלל, על כן, גביית דמי טיפול וכן אי השבת הכספים, אינה מהווה הפרה של הוראות הדין, שכן אין זכות ביטול כלשהי על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:13 |
נתי אלבר |
 | | מחבר: | נתי אלבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:13:46 |
| שלום רב
לפני יותר מחודש ביצעתי העברה בנקאית לרישום קורס ברידמן ירושלים. ב 3.4 הוחלט לבטל את הקורס. פניתי אליהם טלפונית וביקשתי שכספי יוחזר. נאמר לי שיוחזר לי צ'ק תוך חודש זא עד ה3.5 . שאלתי למה חודש ולמה צ'ק .כי זאת המדיניות נאמר לי. ביקשתי והסברתי שאני צריכה את הכסף אך ל 12 שיחות לא חזרו אליי ולו פעם אחת. היום נאמר לי שרק עוד שבוע אקבל תשובה.האם זה בסדר שהכסף שלי שוכב אצלם בבבנק וצובר ריבית? חשוב לי לציין ההרשמה נעשתה טלפונית ולא שלחו/החתימו אותי על שום מסמך שמדבר על מדיניות ביטול.ממש אודה על עזרתכם | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:56:41 |
| שלום,
אם העסקה בוצעה בבית העסק, תנאי הביטול הם בהתאם לתקנות ביטול עסקה כלומר בתוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם למועד תחילת הקורס. על העוסק להחזיר את התמורה ששלולמה תוך 7 ימים לכל היותרץ
אם העסקה בוצעה במכר מרחוק, החוק קובע כי ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את פרטי העסקה והמידע בדבר זכות הביטול, לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
במכר מרחוק, הביטול צריך להיעשות בכתב אולם כל עוד העוסק לא שלח מסמך גילוי בכתב ובו מידע על זכות הביטול לפי החוק, עדיין ניתן לשלוח הודעת ביטול בכתב ולפרט שנתנה הודעה בעל פה ולא התקבל מסמך גילוי. בנוסף, על העוסק להחזיר את התמורה תוך 14 יום מיום קבלת הודעת הביטול שאם לא כן הצרכן רשאי לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 1/5/2019 21:12 |
נתי אלבר |
 | |
|
| 30/4/2019 14:18 |
ירדנב |
 | | מחבר: | ירדנב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 14:18:59 |
| שלום
אני רוצה לדעת מה האופציות שלי במידה ורכשתי כרטיס טיסה באתר של חברה זרה (האתר היה מותאם לישראל co.il) לפני שבוע ליעד שיש בו צורך בויזה ואחרי הרכישה גיליתי שלא ניתן להוציא לי ויזה בגלל החוקים של היעד שדורשים ויזה קבוצתית בלבד.
ביקשתי לבטל את הכרטיס עם חיוב דמי ביטול הגיוניים. הם מסרבים ורוצים להחזיר לי 110$ מתוך 704$ שעלה הכרטיס.
הטיסה היא מתל אביב למרוקו וחזרה לתל אביב. הכרטיס נרכש ב-22/04 הבקשה שלי לבטל נשלחה ב-28/04 והטיסה היא ב-16/06
בבקשה עזרתכם האם אני יכולה להפעיל חוק הגנת הצרכן?
תודה.
ירדנה קדוש | |
|
|
|
| 1/5/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 08:58:12 |
| ברכות ושלומות ירדנה,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שנותרו 7 יום שאינם ימי מנוחה עד למועד הטיסה, בכפוף לתשלום דמי ביטול של 100 ש"ח לכרטיס. החוק חל לעמדת המועצה והפסיקה גם על חברות זרות המוכרות את מרכולתן לציבור הצרכנים הישראלי. אנו מציעים כי תפני בשלב הראשון בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך בהתאם להוראות החוק. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 19:41 |
ירדנה |
 | | מחבר: | ירדנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 19:41:16 |
| תודה על התשובה אשמח לעוד בירור אחד.
פניתי לחברה אך אין נציג שיושב בארץ כך שאני לא יודעת איך להסביר להם על החוק.
האם יש מסמך באנגלית אשר מסביר על החוק הישראלי שאוכל לשלוח להם? תודה על המידע.
| |
|
|
|
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:17:30 |
| ראיתי היום באתר של שילב שיש להם מבצעים על מוצרים מחברת מקסי קוזי. רכשתי 2 סלקלים במחיר של 69.9 כל אחד.
קיבלתי מהם חשבונית לאישור הרכישה.
לאחר מספר שעות קיבלתי מהם מייל, כי חלה טעות והמחיר הוא לא המחיר ששילמתי ולכן הם מבטלים את העסקה ונותנים לי 15% הנחה לרכישת המוצר.
האם יש ביכולתם אפשרות לבטל את העסקה?
אצין שהמחיר היה על 2 מוצרים נוספים. כמו כן הייתי בחנות ורציתי לרכוש סל קל אחר במחיר מבצע ולא רכשתי כיון שראיתי את המבצע הנ"ל באתר שילב, דבר המסב לי עגמת נפש מרובה.
| |
|
|
|
| 1/5/2019 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 18:01:09 |
| שלום רב רבקה,
עקרונית, על בית עסק חל איסור להטעות צרכנים בכל הנוגע למחיר, אך לעיתים, אם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים.
| |
|
|
|
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:17:41 |
| ראיתי היום באתר של שילב שיש להם מבצעים על מוצרים מחברת מקסי קוזי. רכשתי 2 סלקלים במחיר של 69.9 כל אחד.
קיבלתי מהם חשבונית לאישור הרכישה.
לאחר מספר שעות קיבלתי מהם מייל, כי חלה טעות והמחיר הוא לא המחיר ששילמתי ולכן הם מבטלים את העסקה ונותנים לי 15% הנחה לרכישת המוצר.
האם יש ביכולתם אפשרות לבטל את העסקה?
אצין שהמחיר היה על 2 מוצרים נוספים. כמו כן הייתי בחנות ורציתי לרכוש סל קל אחר במחיר מבצע ולא רכשתי כיון שראיתי את המבצע הנ"ל באתר שילב, דבר המסב לי עגמת נפש מרובה.
| |
|
|
|
| 1/5/2019 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:45:50 |
| שלום,
לא ניתן לקבוע מה הדין במקרה הספצעפע ללא התייחסות הצד השני לעסקה.
עקרונית, אם העניין יגיע לבית המשפט ייתכן שיקבע כי לכאורה, מדובר בטעות סופר שהרי ברור שהמחיר לא סביר. במקרה זה חוק החוזים קובע כי צד לחוזה רשאי לבטל אותו אם הייתה טעות. מנגד גישה אחרת היא כי על בית העסק להקפיד על מידע אמין וההוראה בחוק לפיה המחיר המחייב הוא המחיר המוצג על גבי הטובין גם אם המחיר בקופה גבוה יותר, חל גם בעסקאות באינטרנט.
| |
|
|
|
| 1/5/2019 17:14 |
אורנה מאיר |
 | | מחבר: | אורנה מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:14:39 |
| רכשתי חבילת טריפל בפרטנר: טלפון, אינטרנט וטלויזיה. בסוף מרץ היה אצלי טכנאי להחלפת ראוטר והוא הציע לי לרכוש את הראוטר במקום להשכיר אותו והסכמתי. לאחר כ-3 שבועות החלטתי ךהתנתק מפרטנר כיוון שאינני צופה בטלויזיה.נאמר לי שמאחר ורכשתי את הראוטר אינני יכולה להחזירו כי עברו 14 יום מאז הרכישה. ועל כן אני נדרשת לשלם את מלוא הסכום כ-550 ש"ח ב-36 תשלומים.הטכנאי לא ידע אותי שלא אוכל להחזיר את הראוטר אם אחליט להתנתק.
האם יש פה הטעיה מצדה של החברה ? תודה
| |
|
|
|
| 1/5/2019 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:41:17 |
| שלום,
רכישת הראוטר נעשתה ברוכלות ועל כן חל סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן הקובע (1) חובה למסור מסמך גילוי לגבי רכישת המוצר, התאנים וזכות הביטול על פי החוק; (2) המועד לביטול העסקה הוא 14 יום מיום קבלת המוצר או מיום קבלת מסמך בכתב כאמור, לפי המאוחר מביניהם. בהתאם, כל עוד החברה לא מסרה מסמך בכתב שיש בו גם מידע על זכות הביטול, הנך רשאית לבטל את העסקה. מומלץ לעשות זאת בכתב ואם לא התקבל מסמך בכתב לעניין הראוטר ובו מידע על זכות הביטול, כדאי לציין זאת במכתב. | |
|
|
|
| 1/5/2019 15:00 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 15:00:40 |
| שלום רב.
בחדר הכושר שבו אני מתאמן הבעלים מסרב להכיר באישור מחלה, ודורש אך ורק אישור מחלה מרופא מומחה. האם זה חוקי?
אציין כי בכל שאר חדרי הכושר בהם הייתי לפני כן - הכירו באישור מחלה מרופא משפחה רגיל והאריכו את תוקף המנוי בהתאם.
| |
|
|
|
| 1/5/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:37:52 |
| שלום,
דרישת אישור מרופא מומחה מעלה חשש להתנהלות חסרת תום לב כדי להקשות על הצרכן שלא לצורך, במיוחד אם דרישה זו אינה קיימת בהסכם בין הצדדים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:38:09 |
| שלום,
דרישת אישור מרופא מומחה מעלה חשש להתנהלות חסרת תום לב כדי להקשות על הצרכן שלא לצורך, במיוחד אם דרישה זו אינה קיימת בהסכם בין הצדדים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:56 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:56:27 |
| | לפני כשנה הזמנתי עבודת מיזוג אויר שטרם בוצעה. הם מוכנים להחזיר לי רק 75% מסכום העסקה, האם תקין? | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:35:28 |
| אם העסקה בוצעה במשרדי העסק ומדובר במוצר, זכות הביטול היא בהתאם להוראות תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) וניתן לבטל עסקה לרכישת טובין שהזמין הצרכן וטרם סופק לו, אף אם בגלל שאזל מהמלאי ויש צורך לייצרו או להזמינו ובלבד שהייצור או ההזמנה אינם לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן. המועד לביטול הוא עד 14 יום מיום קבלת המוצר.
אם מדובר בשירות (ביצוע עבודות) שהוזמן בבית העסק ולא במכר מרחוק, אין זכות ביטול לפי החוק אלא בהתאם למדיניות הביטולים של בית העסק בתנאי שהיה גילוי נאות, למשל בטופס ההזמנה.
אם העסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי זכות הביטול היא תוך 14 יום מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת מסמך בתכב המפרט את תנאי העסקה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:38 |
שמרית |
 | | מחבר: | שמרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:38:45 |
| | שלום רב אני הזמנתי כרטיסים לחו״ל מול סוכנת נסיעות בישראל. הכרטוס נעשה ב-14 לאפריל. בתאריך ה-30 לאפריל החלטתי לבטל את העסקה אפילו שעדיין לא חויב ממני שום סכום. הסוכנת אמרה לי שזה בעלות דמי ביטול גבוהים. השאלה שלי היא כזו: לפי החוק עדיין לא עברו 14 ימי עסקים אם אני מבינה את החוק נכון ,ערב חג וימי שישי לא נחשבים לימי עסקים. האם זו עילה לביטול ללא שום דמי ביטול? | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:28:51 |
| שלום,
אם העסקה נעשתה במכר מרחוק באינטרנט או בטלפון למשל, ניתן לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי בכתב בו פירוט של תנאי הביטול לפי החוק, לפי המאוחר מביניהם, בתנאי שהביטול מתבצע עד 7 ימים (לא כולל שבתות וחגים) לפני הטיסה במקרה זה. שבתות וימי חג נלקחים בחשבון במהלך ה תקופה אלא אם היום האחרון נופל בחג או בשבת, אז המועד נדחה ליום המחרת. אם הצרכן הוא אזרח ותיק, בעל מוגבלות או עולה חדש (עד 5 שנים בארץ) ואם העסקה בוצעה בטלפון בלבד, המועד הוא 4 חודשים. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:28 |
מירה חגג |
 | | מחבר: | מירה חגג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:28:35 |
| בתאריך 12/4 קנתי סריג בחנות בגדים פרטית (לא רשת)
בכרמיאל בעלות של 350 ש"ח
כשהגעתי הביתה גילתי שיש פגם בסריג, חזרתי לחנות וקיבלתי זיכוי.
לצערי אבד לי הזיכוי, חזרתי לחנות ועדכנתי שהזיכוי אבד
לי אך בעלת החנות לא רצתה לחדש את הזיכוי או לתת משהו אחר שמקומו בטענה שיכול להיות שבעוד חודש משיהו יביא את הזיכוי והשתמש בו
אמרתי שאני מוכנה להשאיר לה שיק אם מישהו יביא את הזיכוי יש לה זכות מלאה לממש את השיק אך היא סירבה
האם ניתן לעשות עם זה משהו?? בכל זאת 350 ש"ח | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:22:13 |
| שלום,
במקרה של פגם במוצר, הצרכן צריך לאפשר למוכר לתקן או להחליף את המוצר ואם אי אפשר, הצרכן יכול לדרוש את ביטול העסקה והחזר כספי מלא. במקרה זה הסכמת לקבל זיכוי אולם החנות אינה חייבת למסור לך זיכוי נוסף אם הזיכוי לא שמי וכל מי שאוחז בו יכול לממש אותו. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:13 |
נתי אלבר |
 | | מחבר: | נתי אלבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:13:57 |
| שלום רב
לפני יותר מחודש ביצעתי העברה בנקאית לרישום קורס ברידמן ירושלים. ב 3.4 הוחלט לבטל את הקורס. פניתי אליהם טלפונית וביקשתי שכספי יוחזר. נאמר לי שיוחזר לי צ'ק תוך חודש זא עד ה3.5 . שאלתי למה חודש ולמה צ'ק .כי זאת המדיניות נאמר לי. ביקשתי והסברתי שאני צריכה את הכסף אך ל 12 שיחות לא חזרו אליי ולו פעם אחת. היום נאמר לי שרק עוד שבוע אקבל תשובה.האם זה בסדר שהכסף שלי שוכב אצלם בבבנק וצובר ריבית? חשוב לי לציין ההרשמה נעשתה טלפונית ולא שלחו/החתימו אותי על שום מסמך שמדבר על מדיניות ביטול.ממש אודה על עזרתכם | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:10:33 |
| שלום,
אם העסקה בוצעה בבית העסק, תנאי הביטול הם בהתאם לתקנות ביטול עסקה כלומר בתוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות, קודם למועד תחילת הקורס. על העוסק להחזיר את התמורה ששלולמה תוך 7 ימים לכל היותרץ
אם העסקה בוצעה במכר מרחוק, החוק קובע כי ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את פרטי העסקה והמידע בדבר זכות הביטול, לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
במכר מרחוק, הביטול צריך להיעשות בכתב אולם כל עוד העוסק לא שלח מסמך גילוי בכתב ובו מידע על זכות הביטול לפי החוק, עדיין ניתן לשלוח הודעת ביטול בכתב ולפרט שנתנה הודעה בעל פה ולא התקבל מסמך גילוי. בנוסף, על העוסק להחזיר את התמורה תוך 14 יום מיום קבלת הודעת הביטול שאם לא כן הצרכן רשאי לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:36 |
הזמנת כסאות |
 | | מחבר: | הזמנת כסאות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:36:37 |
| | אבא שלי הזמין 6 כיסאות לחג והביאו לו 2 מבריק 4 מט עם שינוי בגון ואבא שלי הלך אליו והוא אמר שזה ככה בטבעי ואתמול החזרנו לו את הכיסאות והוא כתב בדף שהוא יחפש במפעל מה שהכי מתאים והיום זה ה- 14 ואבא שלי שואל אם הוא יכול לשלוח לו פקס ולהגיד לו שיביא מבריק ואם לא אז אבא שלי מבטל את העסקה.והאם הוא חייב לשלוח את זה היום | |
|
|
|
| 1/5/2019 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 16:58:09 |
| שלום,
מומלץ לשלוח פקס או מייל בהקדם האפשרי ועדיף עוד היום. מדובר באי התאמה או הפרת חוזה כך שאין עניין של 14 יום, מה גם שעוד לא ביטלת את העסקה אלא אתה נותן התראה לפני ביטול עסקה והזדמנות לתקן את אי ההתאמה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 16:58:22 |
| שלום,
מומלץ לשלוח פקס או מייל בהקדם האפשרי ועדיף עוד היום. מדובר באי התאמה או הפרת חוזה כך שאין עניין של 14 יום, מה גם שעוד לא ביטלת את העסקה אלא אתה נותן התראה לפני ביטול עסקה והזדמנות לתקן את אי ההתאמה. | |
|
|
|
| 28/4/2019 16:28 |
דימה קרופניקוב |
 | | מחבר: | דימה קרופניקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2019 | | שעה: | 16:28:02 |
| שלום,
חיפשתי השכרת בארץ רכב דרך האתר https://www.rentalcars.com
האתר מוצג בשפה העברית והמחירים מוצגים בשקלים.
אחרי שבחרתי רכב בצעתי הזמנה. בכל השלבים המחיר הופיע בשקלים והיה 178 ש"ח.
קיבלתי אישור הזמנה וגם בו במחיר הוא 178 ש"ח והפנייה לאיסוף הרכב לסניף של אלדן בת"א. כשבאתי לאסוף את הרכב וידאתי מול הנציגה שאין תשלומים נוספים מעבר למה שמופיע בקבלה ואמרו לי שאין - שהמחיר שולם מראש דרך האתר ואין תשלומים נוספים.
כשהחזרתי את הרכב לאחר השימוש הוציאו לי קבלה נוספת מעבר ל178 ש"ח על מע"ם בסך של 22 ש"ח למרות שזה לא היה חלק מהעסקה לה הסכמתי ולא הופיע בשום חשבונית ואף לא צויין בעל פה. כמובן שכבר הייתי אחרי השימוש ברכב ולא יכולתי לסגת מהעסקה.
אפילו לא ביקשו להעביר את האשראי שוב. פשוט חייבו אותי והושיטו חשבונית.
האם זה חוקי? האם יכול לשמש בסיס לתביעה על הטעיה/אי הצגת מחיר מלא וכד'?
נראה מאוד דומה למקרה את אתר booking מלפני כמה שנים.
תודה
| |
|
|
|
| 29/4/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 08:45:30 |
| דימה שלום רב,
לכאורה מדובר בהפרה של הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, המחייב הצגת מחיר כולל, ועל כן, מדובר בחיוב שלא כדין.
על פי הוראות הסעיף, על בית העסק להציג מחיר כולל מע"מ, והיה ולא הציג את רכיב המע"מ, יראו את המחיר שהוצג כמחיר הכולל. | |
|
|
|
| 29/4/2019 11:53 |
דימה קרופניקוב |
 | | מחבר: | דימה קרופניקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 11:53:40 |
| תודה,
מה ניתן לעשות כצד נפגע במקרה של הפרת הסעיף האמור?
ניתן לתבוע פיצויים לדוגמא? | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:41:55 |
| דימה שלום רב,
אכן הוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן מאפשרות תביעת פיצוי לדג' ללא הוכחת נזק במקרה של הפרת הסעיף, היה והועברה פנייה לבית העסק לתקן את ההפרה והיא לא תוקנה.
סכום הפיצוי יקבע בהתאם לשיקול דעת בית המשפט. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:14 |
דימה קרופניקוב |
 | | מחבר: | דימה קרופניקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:14:39 |
| תודה רבה,
עכשיו מול מי אני אמור להתנהל בבקשה לתקן את העוול, ואם לא יתוקן בתביעה:
מול אתר בו בצעתי את ההזמנה rentalcars.com שהציג מחיר ללא מע"ם מסתבר, או מול חברת אלבר שחייבו מעל המחיר שהיה רשום בטופס ההזמנה ובאתר בעת ההזמנה?
תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:08 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:08:59 |
| | רכשנו ארון מחברת ACE עם הידיעה שהמוצר יגיע לסניף לאיסוף עצמי תוך 5 ימי עסקים. עקב השיקול הזה ותוך ידיעה שיש לנו חופש בתאריכים המדוברים (ההזמנה הייתה אמורה להגיע לפני חופשת הפסח) בחרנו בארון הספציפי הזה ובACE. הארון עדיין לא הגיע וכבר עברו כמעט 20 ימי עסקים. האם אנחנו זכאים לפיצוי מסוים מACE? תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:21:18 |
| עומר שלום רב,
אין זכות לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק בגין עיכוב באספקה, וזאת בניגוד לדג' לזכות לפיצוי עקב איחור טכנאי.
אף על פי כן, היה ונגרם לכם נזק בעקבות האיחור באספקה, וניתן להעלות טענה לפיה מדובר בנזק שנגרם עקב רשלנות בית העסק, אתם רשאים לדרוש פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, בכפוף להוכחת גובה הנזק שנגרם. | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:08 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:08:51 |
| | רכשנו ארון מחברת ACE עם הידיעה שהמוצר יגיע לסניף לאיסוף עצמי תוך 5 ימי עסקים. עקב השיקול הזה ותוך ידיעה שיש לנו חופש בתאריכים המדוברים (ההזמנה הייתה אמורה להגיע לפני חופשת הפסח) בחרנו בארון הספציפי הזה ובACE. הארון עדיין לא הגיע וכבר עברו כמעט 20 ימי עסקים. האם אנחנו זכאים לפיצוי מסוים מACE? תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:21:01 |
| עומר שלום רב,
אין זכות לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק בגין עיכוב באספקה, וזאת בניגוד לדג' לזכות לפיצוי עקב איחור טכנאי.
אף על פי כן, היה ונגרם לכם נזק בעקבות האיחור באספקה, וניתן להעלות טענה לפיה מדובר בנזק שנגרם עקב רשלנות בית העסק, אתם רשאים לדרוש פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, בכפוף להוכחת גובה הנזק שנגרם. | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:52 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:52:24 |
| קיבלתי דרישת חוב עם תוספת תחת הכותרת ריבית פיגורים
מבקש לדעת כמה אחוזים מותר להוסיף לחוב , אני התחלתי לשלם כדי שלא
יפתחו נגדי תיק בהוצאה לפועל אבל זה לא אומר שאני מסכים לתוספות , לא הצלחתי למצוא משהו קונקרטי באינטרנט | |
|
|
|
| 1/5/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 13:17:34 |
| שלום רב צביקה,
עליך לפנות לבירור בעניין, להלן הקישור לאתר רשות האכיפה והגבייה:
https://www.gov.il/he/service/pay-old-tv-fee-debts | |
|
|
|
| 1/5/2019 11:36 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 11:36:39 |
| שלום. רכשתי מערכת מיזוג כנל הכוללת מספר מעבים ומספר מאיידים בחלקם עיליים ובחלקם נסתרים. קיבלתי בינתיים את המאיידים הניסתרים. על אריזות הקרטונים לא הופיע מדבקת פרטים כמו תאריך ייצור וארץ ייצור . בבדיקה על המוצר עצמו הסתבר שאחד המוצרים יוצר ב8/2017. פניתי ליבואן ונאמר לי שהם יכולים לשווק מוצרים שעמדו עד חמש שנים מבלי ליידע אותי בכלל ומכיוון שמדובר במערכת הם לא חייבים לשים מדבקה על הקרטון עם שנת ייצור וארץ ייצור על פי חוק.הם פירסמו קטלוג 2019 כאשר חלק מהמוצרים עודכנו והוחלפו עי היצרן במוצרים עדכניים ואילו בקטלוג שלהם ממשיכים להופיע המקטים של המוצרים הישנים מה שנראה לי הטעייה. הם אמרו שהקטלוג הוא אמנם של מזגני פוגיטסו והם הנציגים הרשמיים אבל הם יכולים לקבוע איזה מוצרים הם כוללים בו גם אם מדובר בדגמים משנים קודמות.
מודה להתייחסותכם הדחופה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:46:53 |
| בועז שלום רב,
על פניו, מדובר בהטעיה לגבי שנת הייצור, וזאת בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
אף על פי כן, חשוב לציין כי לא מדובר בהכרח בהטעיה לגבי פרט מהותי בעסקה, כל עוד מדובר במוצר חדש, תקין, ובעל תכונות זהות לאלו שהוצגו בקטלוג.
בכל מקרה, היה ותהיה מעוניין לבטל את העסקה, יש לבחון כיצד בוצעה הרכישה.
היה והרכישה בוצעה באמצעות הטלפון או האינטרנט, תקום הזכות לביטול עסקה ללא קשר להטעיה כאמור. | |
|
|
|
|