| 5/5/2019 09:09 |
נאיר |
 | | מחבר: | נאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 09:09:15 |
| שלום רב,
לפני כשנה רכשתי Irobot דגם 990 מחנות גיימרס באיםת משווק מורשה של irobot.
רכשתי אותו במחיר של 2900, כאשר לא באילת המחיר עמד על כ 3400 שח.
מיד לאחר הרכישה הבנתי שאין לי כול צורך בו, עקב מחירת הדירה וביקשתי מ irobot להחזיר את המוצר שאין טעם להשאיר אותו אצלי ללא שימוש.
אז לכן irobot טענו ראשית שאין החזר כספי ולגבי זיכוי זה אפשרי אך הזיכוי יהיה על סך הרכישה שלי באילת ויהיה אפשר לממשו רק בחנויות מורשות של irobot בארץ. מה שזה אומר כבר ברגע הזיכוי הפסדתי 500 שח, כמובן בלא ברירה הסכמתי.
לאחר מספר חודשים רציתי לממש את הזיכוי ורציתי להזמין דגם חדש, v7 הוא עלה 3500, irobot אמרו לי שעל מנת לקנות מהם עליי להוסיף 600 שח וכך עשיתי.
משה כחודשיים לאחר הרכישה יש תקלה חוזרת ונשנית, הרובוט נכנס למעבדה מספר פעמים אפ ללא הצלחה בתיקונו ואז נאמר לנו שמבינתם הם לא יודעים לתקן אותו.
בעקבות זאת ביקשתי להחזיר את המכשיר ודרשתי את כספיי בחזרה, וכאן התחיחו הבעיות.
לטענת irobot, הם ממש יבואו לקראתי כיוון שרכשתי את המוצר בחלקו עם זיכוי שהם באו לקראתי בעבר ונתנו לי, ויתנו לי החזר כספי על סך 2900 שח ששוב לטענתם שהדגם הנל הופחת במחיר ושה שוויו כעת.
אני ממש רותח מזעם ולדעתי זה לא נכון ולא מוצדק.
האם מישהו יודע מה החוק אומר? האם לא אוכל לקבל את כספיי במלואם עקב תקלה לא פתירה במוצר שלהם??
אשמח לתגובה מהירה
תודה נאיר מרואני
| |
|
|
|
| 5/5/2019 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 17:41:23 |
| שלום רב נאיר,
לא ציינת תאריך רכישת המוצרים ?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי, ניתנת שנת אחריות בחינם.
בתקופת שנת האחריות, על היבואן/יצרן לתקן מוצר שנפגם בתוך המועד הנקבע בתקנות, היה והתיקון לא צלח, הרי שעל היבואן/יצרן להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירתו.
לפיכך, יש לפנות אל היבואן/יצרן (בהתאם למופיע בתעודת האחריות כאמור), בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
היה ואתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 4/5/2019 23:11 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2019 | | שעה: | 23:11:32 |
| שלום, שבוע טוב,
ב 20/4,מוצ"ש בערב, רכשתי מוצרים ברשת "סבון של פעם". היום בערב, 4/5 בערב, מוצ"ש, הגעתי לבקש החזר כספי יל חלק מהמוצרים בהם כלל לא נגעתי, ונשארו כפי שקניתי אותם. על החשבונית כתוב:" החזר כספי ניתן מסכום של 50 ש"ח ועד ל-14 יום מיום הקנייה". המוכרת אוטומטית יצרה קשר(בווטס אפ) עם מנהלת החנות, ןזו אמרה לה להגיד לי שעברו 15 יום. המוכרת לא הסכימה לתת לי החזר, אלא רק זיכוי, וחזרה שוב על כך שעברו 15 יום, על אף שבמיוחד הגעתי במוצ"ש, כי עברו בדיוק 14 יום. לטענתה עברו 15 יום, כי היא מחשיבה את מוצ"ש. לא הסכמתי לקבל זיכוי, כי זו פעם ראשונה שנתקלתי בחישוב שכזה. מחיפוש באתר זה, של המועצ הישראלית לצרכנות, אני מבינה שלא מחשיבים את יום הקנייה, ועל אחת כמה וכמה- אם היום האחרון לתקופה נופל על מוצ"ש, כמו היום בערב, אז ניתן לקבל החזר גם ביום שלמחרת. האם אני צודקת? תודה רבה!! | |
|
|
|
| 5/5/2019 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 16:39:25 |
| שלום רב הדר,
ניתן לקרוא מידע בעניין ימי עסקים להלן הקישור באתר המועצה לצרכנות:
http://www.consumers.org.il/category/Calculating_Business_Days
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/5/2019 14:35 |
אמיל |
 | | מחבר: | אמיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2019 | | שעה: | 14:35:30 |
| רכשתי בתאריך 03/08/18 טבלט באתר זיפי (המוכר הוא חנות של אלי אקספרס) התשלום והחיוב היה לאתר זיפי.
חודש לאחר הרכישה עברתי דירה, לא הייתה ואין גם היום אפשרות לתקן את הכתובת באתר זיפי לאחר ביצוע ההזמנה.
אבל בצעתי בזמן עקוב אחרי בדאר.
המוצר לא הגיע ,הודעתי בהתכתבויות עם המוכר על אי הגעת המוצר פחות מחודש מהתאריך בו היה אמור להגיע. כן הודעתי על הכתובת החדשה.
בסופו של דבר ולאחר בירורים ארוכים הודיעו לי במייל מפורש מהדואר כי המוצר הלך לאיבוד אצלם, כן הוסיפו כי עלי לדרוש מהספק החזר והספק יתבע במקביל את הדאר.
אתר זיפי מתנער מאחריותו למרות התכתובת בגוף ההזמנה. ומפנה אותי למוכר
המוכר הפסיק להגיב לפניותיי בהזמנה באתר.אין לי כתובת אחרת למוכר.
מה זכויותי ?? | |
|
|
|
| 5/5/2019 15:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 15:54:28 |
| שלום רב אמיל,
יש לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה בכתב ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/5/2019 12:29 |
גיטי |
 | | מחבר: | גיטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 12:29:08 |
| שלום
קניתי בערב פסח 3 שמלות, לאחר החג כיבסתי אותם לפי ההוראות והצבע ירד, ניגשתי לחנות והם אמרו לי שהם אכן הורידו את הדגם הזה מהמדפים ואני יכולה להחליף זאת למשהו אחר, לא מצאתי שמלות שאהבתי במידות שאני צריכה וביקשתי החזר כספי, אך הם מתעקשים לא לתת לי זאת. אלא רק זיכוי
אציין שהשקעתי בבגדים גם קשתות תואמות, נעליים וגרביונים שאם לא יתאימו לבגד החדש יגרם לי הפסד כספי נוסף בנוסף לעוגמת הנפש הרבה
האם באמת הם לא חייבים לתת לי החזר כספי ? | |
|
|
|
| 5/5/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 14:11:23 |
| גיטי שלום,
במקרה שרכשת מוצר פגום, חוק המכר קובע שזכותך לדרוש פריט חדש תקין אחר, או לבטל את העסקה - לפי בחירתך.
| |
|
|
|
| 2/5/2019 19:17 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 19:17:32 |
| שלחתי קורקינט חשמלי לתיקון בפעם השנייה והוא בתיקון כבר כמעט חודשים (שבוע הבא חודשיים) פעם אחת לפני חודש אמרו לי שהמכשיר תוקן ומחכה למשלוח (כרגע אני גר באילת והמעבדה ברמת גן) ואחכ כששאלתי לפני 4 ימים מה קורה עם הקורקינט הם אמרו שנשלח והקורקינט לפי החנות לא הגיע
השאלה שלי האם מגיע לי פיצוי? | |
|
|
|
| 5/5/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:48:12 |
| שלום רב דן,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
ראשית, עליך לפנות אל שני הגורמים (החברה הנותנת שירות והחנות).
שנית, לאחר פנייתך אל הגורמים כאמור, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/5/2019 08:19 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 08:19:49 |
| | בעל מקצוע פרטי ביצע בדירתי עבודה שרובה קשורה ושולמה על ידי הועד אך על חלקה שהיה קשור לדירתי אני שילמתי. הוא השאיר אחריות לועד שכוללת את העבודה שעשה גם עבורי. האם אני יכולה להסתפק באחריות זו או שעליי לבקש אחריות על שמי? האם זה משנה לכבוד מי/על שם מי ניתנה האחריות?תודה. | |
|
|
|
| 2/5/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 11:49:16 |
| שלום רב אליאן,
אני, מציעה כי תבררי מול החברה אם יש לכך משמעות. | |
|
|
|
| 2/5/2019 16:55 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 16:55:27 |
| | אפשר להבהיר מול איזו חברה? מדובר בבעל מקצוע פרטי הוא לא משוייך לחברה.אוכל לקבל הכוונה איפה כדאי לברר בנושא זה? תודה רבה | |
|
|
|
| 5/5/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:39:05 |
| | עליך לברר מול הגורם עמו ביצעת את העסקה. | |
|
|
|
| 2/5/2019 12:31 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 12:31:06 |
| שלום רב,
רכשתי אוזניות לפני כשבועיים בחנות האלקטרוניקה בדיוטי פרי (חברה המקושרת עם אופיס דיפו). הודעתי על ביטול באמצעות שליחת פקס פעמיים יום אחרי יום (הואיל והמזכירה טענה שלא קבלה על אף שהפקס נשלח למספר פקס הנכון המפורט בקבלה ויאושר הפקס על שליחה).
כאשר שוחחתי עם אחראי בחברה, תחילה אמר לי לצלם את המוצר ולשלוח תמונות ולאחר מכן נאמר לי כי עלי להגיע מאזור רמת גן לשער ברוש בנמל שדה התעופה בן גוריון, מרחק 20 ק"מ מאזור מגורי, וכל זה על אף שאמרתי להם כי לא עשיתי שימוש במוצר מלבד לפתוח את ארית הקרטון.
שאלתי, האם ניתן לדרוש ממני לנסוע מרחק כזה בשביל להחזיר את המוצר ?
כאשר בקשתי להגיע מחר, יום שישי, לשדה התעופה, כדי להחזיר את המוצר, נעניתי כי הם עובדים רק באמצע השבוע ללא ימי שישי, כך שאני נדרש לצאת לבטל את זמנתי, לנסוע 20 ק"מ בכדי להחזיר את המוצר או שיבדקו אותו בטרם יבטלו את העסקה.
מבחינת זמני ביטול העסקה, אני עומד בתקופת הביטול של 14 יום וכן במדיניות החזרת המוצרים של החברה.
שאלתי לעניין הדרישה לנסוע 20 ק"מ ודווקא באמצע השבוע (דבר אשר יגרום לי לבטל זמן יקר ומשאבים) כדי להחזיר את המוצר. (כאשר נאמר לי שיש אפשרות להחזיר אותו בקניון קרית אונו המרוחק מבייתי מס' קמ בודדים.
כמו כן, אודה על תשובתכם, מה נחשב כשימוש עבור אוזניות ביחס לחוק.
תודה מראש על התייחסותכם,
בן | |
|
|
|
| 2/5/2019 13:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 13:31:36 |
| https://touchit.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA/
לא, ניתן להחזיר מוצרים אך ורק בחמש חנויות המיועדות לכך:
סניף תל אביב
סניף מודיעין
"לקוח לא יוכל להגיע לסניפים ללא אישור מראש משירות לקוחות בדיוטי". לא נראה סעיף חוקי וחברה לא צריכה לתת אישור. החוק צריך להיות ידוע לכל סניף. כשבאתי לסניף להתנתק מהוט אמרו לי שאני צריך להתקשר לטלפון מסוים (שימור לקוחות). זה לא עניין אותי כי הכרתי את החוק והתנתקתי במקום. החוק תמיד גובר.
מתקנות הגנת הצרכן:
צרכן רשאי לבטל הסכם בהתאם לפסקאות (1) עד (7) ובלבד שביטול הסכם לרכישת טובין יהיה בתנאי שהצרכן יחזירם לעוסק והטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש; החזרת הטובין באריזה המקורית תהווה ראיה מספקת לאי-עשיית שימוש בהם...פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת; חיבור הטובין לחשמל, גז או מים ייחשב לעניין זה שימוש בטובין;"
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/5/2019 17:21 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 17:21:54 |
| לא הצלחתי לקבל תשובה מהתגובה שנרשמה.
התגובה לא ענתה על שאלותיי.
אודה על מענה, האם החברה יכולה לדרוש מהלקוח נסיעה של 20 ק"מ כדי להחזיר
מוצר עקב ביטול ?
מה נחשב כשימוש עבור אוזניות ביחס לחוק, שאינו מאפשר ביטול עסקה ? | |
|
|
|
| 2/5/2019 17:22 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 17:22:08 |
| לא הצלחתי לקבל תשובה מהתגובה שנרשמה.
התגובה לא ענתה על שאלותיי.
אודה על מענה, האם החברה יכולה לדרוש מהלקוח נסיעה של 20 ק"מ כדי להחזיר
מוצר עקב ביטול ?
מה נחשב כשימוש עבור אוזניות ביחס לחוק, שאינו מאפשר ביטול עסקה ? | |
|
|
|
| 2/5/2019 18:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 18:05:27 |
| עניתי לך:
האם החברה יכולה לדרוש מהלקוח נסיעה של 20 ק"מ כדי להחזיר מוצר עקב ביטול ?
החברה כותבת באתר האינטרנט שלה שניתן לבטל את העסקה בסניפים בת"א ומודיעין.
מה נחשב כשימוש עבור אוזניות ביחס לחוק, שאינו מאפשר ביטול עסקה ?
שימוש באוזניות. פתיחת האריזה לא נחשבת שימוש. קרא שוב את התשובה הקודמת. | |
|
|
|
| 5/5/2019 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 11:31:31 |
| שלומות וברכות בן,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) הרי שמשקמה זכות ביטול מכוח תקנות אלו, על הצרכן להחזיר את המוצר נשוא הודעת הביטול לבית העסק, בתנאי שלא נפגם ולא נעשה בו כל שימוש. שימוש באוזניות הינו בין היתר חיבורן למקור סאונד ו/או חיבור המוצר על רכיביו לרשת החשמל. עליך אפוא להשיב את המוצר ככל שקמה זכות ביטול כאמור לבית העסק ע"פ ההנחיות. | |
|
|
|
| 2/5/2019 18:12 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 18:12:47 |
| | רכשתי נעל בחנות ולאחר חודש הנעל נפתחה ניגשתי לחנות להתלונן ובעל החנות אמר לי שמכיון שאין לי קבלה אין שום אחריות על הנעל. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 5/5/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 11:21:42 |
| שלומות וברכות אלי,
מפנייתך עולה כי בית העסק אינו מתכחש לעצם הפגם בנעל ו/או הצורך בבדיקת התקלה הנטענת לצורך מימוש האחריות שכן מוענקת בד"כ, אלא שנדרשת הצגת חשבונית רכישה, אולי יותר לצורך הוכחת הרכישה בבית העסק. נסה להראות את הרכישה באמצעות ראיה אחרת, אולי פלט של חברת האשראי ככל שהתשלום נעשה באשראי וכו'. | |
|
|
|
| 2/5/2019 16:19 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 16:19:18 |
| שלום, לפני יומיים שכרתי את שירותיה של עורכת דין.
תפקידה היה לייצג אותי בתיק פשיטת הרגל שלי , חתמתי על מסמך עם שכר הטרחה וחתמתי על ייצוג ע"י משרדה. לאחר מכן שילמתי לה 2000 ש"ח בהעברה בנקאית [לא קיבלתי קבלה אך יש לי אסמכתא העברה ]. היום הבנתי שאני לא צריך את שירותיה והודעתי לה שלא אצטרך את שירותיה מכיוון שהסתדרתי.
היא מצידה לא מעוניינת להחזיר לי את הקבלה, וגם לא מוכנה לשלוח לי מייל שבו היא בעצם מסיימת את הקשר בין המייצג והמיוצג, בנוסף היא חסמה אותי בוואטס אפ וביקשה מעובדות המשרד לא לשתף עמי פעולה יותר.
מה אני יכול לעשות? האם המקדמה ששילמתי אבודה? יש לציין שהיא לא עשתה דבר עבור התיק שלי חוץ משיחת ייעוץ במשרדה שהובטחה לי שהיא בחינם ללא עלות.
בנוסף אני מעוניין לקבל קבלה וגמר חשבון והיא לא שולחת לי אותה.
אודה על תשובתכם
אייל | |
|
|
|
| 5/5/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 10:23:18 |
| אייל שלום רב,
סוגיית שכר טרחה במקרה של הפסקת ייצוג מוסדרת בעיקר באמצעות הפסיקה.
על פי הפסיקה יש לבחון את הסכם שכר הטירחה שנחתם עם הצרכן ולבחון האם ישנה התייחסות לסיום ייצוג ומהם התנאים כאמור.
על כן, יש להעביר פנייה בכתב לעו"ד לדרוש את העתק ההסכם, קבלה על התשלום וכן לצרף בהודעתך כי אתה מעוניין בהפסקת הייצוג, בהתאם לסיבות שפירטת.
היה ולא תתקבל תגובה כלשהי, נתיןל פנות ללשכת עורכי הדין או לבחון את זכויתוך על פי ההסכם כאמור. | |
|
|
|
| 2/5/2019 16:07 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 16:07:11 |
| מוצגים מחירים שונים נמוכים וכממלאים פרטי אשראי ורוצים לאשר את המזנת הטיסות ולרכות את הכרטיסים. מופיעה הודעה מפקופקת "שבעת תהליך ההזמנה המחיר עלה" הדבר קרה למעלה מ 5 פעמים שניסינו להיכנס להזמין את הטיסות במחיר הראשוני שהוצג . האם לא מדובר בהטעייה צרכנית ? דומה מאוד לסעיף 17 בו מוצר יימכר לפי המחיר הראשוני שראה הצרכן על המדף ולא יגיע לקופה וימכר לו במחיר אחר.
אשמח לתשובה.
תתודה רבה | |
|
|
|
| 5/5/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 09:17:16 |
| סיון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, מחויב בית העסק לאפשר לצרכן לרכוש את המוצר או השירות במחיר שהוצג לו.
כמו כן, היה ובאופן שיטתי, מחיר המוצר משנה מיידית עם המעבר לתשלום, עלוה חשש לכאורה להטעיה מצד בית העסק, דבר המהווה הפרה של הוראות הדין, וייתכן כי ראוי להעביר מידע בעניין זה לרשות לסחר הוגן, המהווה את גוף האכיפה הרלוונטי להפות כגון אלו.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 2/5/2019 15:43 |
איליה |
 | | מחבר: | איליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 15:43:22 |
| שלום,
אני מנסה לבטל חבילת כרטיסים למופעים שהראשון מבינהם מתחיל ב13.05 22:00. לפי התקנון באתר ("לאן") ניתן לבטל את הכרטיסים עד 7 ימי עסקים לפני תחילתו. שלחתי אתמול בבוקר מייל עם בקשה לביטול והיום קיבלתי תשובה ש"ר לא ניתן לבטל הזמנה זו, כיוון שהיא כוללת כרטיס למופע שמתקיים ב13/5 ואנחנו נמצאים במסגרת של 7 ימי עסקים לקראת מועד הארוע (בגלל יום העצמאות ויום הזיכרון)"...
האם הדבר נכון ואין בין ה01.05.19 (מועד שליחת הבקשה) עד 13.05.19 7 ימי עסקים? והאם בגלל שהמופע הוא בעצם כבר אחרי יום עסקים שלם הוא מהווה יום עסקים נוסף אותו אפשר לספור בימים שבמכלול הימים בהם ניתן לבטל את חבילת הכרטיסים המדוברת?
תודה,
איליה | |
|
|
|
| 5/5/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 09:03:35 |
| איליה שלום רב,
יום העצמאות בהחלט נחשב ליום מנוחה, אך יום הזכרון לחללי צה"ל אינו מהווה יום מנוחה, על כן, לכאורה, ניתן היה לבצע ביטול עד ליום שישי, ה 3.5.2019. | |
|
|
|
| 2/5/2019 15:30 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 15:30:58 |
| שלום,
הגשתי תלונה מס' 626074 לאחר התייעצות עם עו"ד הדס יעקובסון.
בבקשה להעביר את התלונה לעו"ד הדס.
בבררכה,
אנה. | |
|
|
|
| 5/5/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 09:00:49 |
| אנה שלום רב,
התלונה התקבלה, ואני אשמח ללוות את הטיפול בה.
היה וישנן חדשות כלשהן או עדכונים, אשמח אם תיידעי אותי. | |
|
|
|
| 2/5/2019 15:17 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 15:17:19 |
| שלום רב,
קניתי ספה (יקרה יש לציין, עלות של מעל 20,000 ש"ח).
בספה נעשה שימוש מועט, כאשר השימוש היחידי שנעשה היה לשבת עליה.
בתוך 4 חודשים החל הצבע להתקלף. פנינו לחברה והם שלחו בודק. הבודק עשה בדיקה והגדיל בהרבה את האזור הפגוע וגם שינה את הצבע לבהיר, כלומר הוסיף פגיעה רצינית בספה.
התלוננו והחברה מוכנה להביא אלינו רפד שיתקן את האזור הפגוע.
אני לא מעוניינת בספה שמתחילה להתקלף לאחר שימוש מועט.
ביקשתי לקבל ספה חדשה או להחזיר את הספה תמורת זיכוי. האם יש לי זכות לכך? האם אני חייבת להשאר עם ספה יקרה שהתחילה להתקלף תוך 4 חודשים?
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/5/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:58:31 |
| עדי שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, מחויב בית העסק לרפא כל פגם שהתגלה במוצר.
כלומר, יש לאפשר לבית העסק לבצע תיקון.
היה והתיקון לא יועיל, או לחלופין, יתגלו פגמים נוספים, או שהפגם יחזור על עצמו, אז בהחלט תקום הזכות לקבלת מוצר חדש ותקין, או לביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 2/5/2019 14:43 |
עמירה רביב |
 | | מחבר: | עמירה רביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 14:43:26 |
| שלום רב,
כרגע השאלה עקרונית כי טרם קבלתי מענה מהחברה.
קניתי אתמול טלפון נייד. כשהגעתי לרכב והפעלתי את הנייד הוא לא עבד. חזרתי לחנות,הטלפון הוחלף באחר שבתחילה גם לא עבד אבל לאחר עידכון גירסה הטלפון שהוחלף נראה תקין על פניו. כשהגעתי הביתה הגדרתי את הטלפון על פי המתבקש ואחת ההגדרות הינה זיהוי ע"פ תביעת אצבע. כשסיימתי והפעלתי את הנייד הוא לא נדלק מעבר למסך הפתיחה ולא התאפשר שום שימוש בטלפון. טלפנתי לחברה ולעובד הבכיר שאיתו דיברתי הבהרתי בשד משמעית איני רוצה בטלפון שכעבור 12 שעות תקול,תקוע מה שזה לא יהיה. (העובד ששמו שמור עמי)אמר שאין לו שום מחייבות להחליף את הטלפון ואחר בירור ישוב אלי,אבל כעיקרון סרב לאפשר לי להחליף את הטלפון. מבקשת לברר האם על פי החוק יתכן מצב בו מכשיר שעדיין לא עבד אפילו יום אחד, והוא אינו עובד אינו בר החלפה? האם אני מחוייבת להחזיק בו אם יחליטו לתקנו? בנתיים אין בידי מכשיר עובד.
תודה מראש
עמירה רביב | |
|
|
|
| 5/5/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:56:56 |
| עמירה שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב העוסק לבצע תיקון ולספק לצרכן מוצר חדש ותקין בתוך מניין הימים הקבוע בדין.
אף על פי כן, ועקב הסיטואציה היחודית, במסגרתה מדובר בטלפון שני שהתגלה כתקול מיד בסמוך לרכישנה, ניתן בהחלט להעלות טענה להטעיה בנוגע לאיכות המוצר, בניגוד לסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, ולדרוש ביטול הסכם הרכישה כולו. | |
|
|
|
| 2/5/2019 13:51 |
נעה |
 | | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 13:51:44 |
| | האם זה חוקי לא לתת מידע על עלות מנוי בריכה בטלפון, אלא לדרוש שנגיע לשם, נעשה סיור ורק אז יאמרו כמה עולה? | |
|
|
|
| 5/5/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:39:47 |
| נעה שלום רב,
זאת בהחלט סיטואציה מרגיזה, אך אין בה משום הפרה של הוראות דין כלשהן, וכל בית עסק רשאי לקבוע הצגת מחיר פרוטנאלית או טלפונית, לבחירתו. | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:20 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:20:53 |
| שלום רב,
שלשום תיאמתי ביקור עם טכנאי לצורך התקנת מדיח חדש שרכשתי.
הביקור תואם להיום בין השעות 8:00-10:00. בשעה 9:15 הודיע הטכנאי שיאחר ויגיע עד השעה 12:00.
אודה למענה על השאלות הבאות:
1. האם הטכנאי יכול להודיע בזמן ההמתנה שיאחר בשעתיים נוספות? (זה לא מצוין ב"חוק הטכנאים").
2. בנוסף, מעיון ב"חוק הטכנאים" עולה שיש להודיע על דחייה של השירות עד 20:00 בערב הקודם למועד הביקור.
אם הטכנאי הגיע בשעה 11:45 אין דבר שאוכל לעשות? | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:44:00 |
| דודו שלום רב,
היה והטכנאי יגיע עד השעה 12:00, לא תקום הזכות לפיצוי על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
היה וטכנאי יגיע לאחר השעה 12:00, תקום הזכות לפיצוי בסך של 300 ש"ח.
העובדה כי הטכנאי יצר קשר בבוקר והודיע על האיחור אינה פוטרת את העוסק מתשלום פיצוי במקרה של איחור של למעלה משעתיים, שכן, כאמור, כל שינוי צריך להתבצע עד לשעה 20:00 בערב לפני. | |
|
|
|
| 2/5/2019 16:53 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 16:53:33 |
| שלום,
בהמשך לתגובתכם, נמסר לי מהחברה כי אין חובה עליהם ליידע באשר לאיחור של טכנאי עד השעה 20:00 ערב קודם למועד הביקור, אלא רק במקרה של ביטול מועד הביקור.
האם זה נכון?
מדוע החוק מאפשר לחברות הללו לתאם מועד ביקור בטווח של שעתיים, כאשר ניתנת לטכנאים אפשרות לאחר בשעתיים נוספות וזאת בחסות החוק בעצם?! | |
|
|
|
| 5/5/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:38:28 |
| דודו שלום רב,
הוראות הסעיף הרלוונטי קובעות כדלקמן:
"(3) נותן השירות רשאי להודיע לצרכן, לא יאוחר משעה 20:00 בערב שקדם למועד הביקור שתואם, על דחיית הביקור, ולתאם עמו מועד ושעה חדשים לביקור, ובלבד שאין בדחיה כאמור כדי לדחות את מתן השירות מעבר לפרק הזמן שנקבע לכך לפי דין."
כלומר, מדובר גם על דחייה וגם על ביטול.
על כן, כאמור, עצם ההודעה על איחור לא תפטור אותם ממתן פיצוי היה והטכנאי הגיע בטווח של לשמעלה משעתיים מהשעה האחרונה שתואמה עם הצרכן במקור. | |
|
|
|
| 2/5/2019 17:12 |
Victoria |
 | | מחבר: | Victoria (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 17:12:26 |
| שלום רב,
במסגרת השיפוץ שאנו עורכים בביתנו רכשנו קרמיקה ומוצרי סניטריה מעוז קרמיקה.
המוצרים הגיעו בהובלה ביום ראשון ה-28.04.19.
למחרת גילינו כי מיכל ההדחה היקר שהזמנו גבוה מדי ולא מתאים לתנאי השטח.
ביום חמישי ה-02.05.19 הגעתי לחנות כדי להזדכות עליו.
בעל החנות סירב לזכות אותי (1000 ש"ח) בכלל שהקרטון היה פתוח וחלק אחד של צינור היה ללא שקית אטומה כמו שאר החלקים.
אנא כתבו לי מלל מתאים למכתב מקדים אני רוצה לשלוח לעוז קרמיקה בטרם הגשת התלונה.
אודה למלל מתאים.
בברכה, | |
|
|
|
| 5/5/2019 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:35:01 |
| ויקטוריה שלום רב,
יש לפנות מיידית לבית העסק ולציין כי על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת מוצר לבית, ובכלל זה גם כלים סניטריים, וזאת כל עוד לא נעשה שימוש במוצרים והמוצרים לא הורכבו בבית הצרכן.
פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מונעת את זכות הביטול של הצרכן, והדבר מצוין במפורש בתקנות.
אשר על כן, מוטלת חובה על בתי העסק לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את כספו, בניכוי 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וזאת לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן.
היה ולא יעשה כן, חושף עצמו העוסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 2/5/2019 13:31 |
סיון ב. |
 | | מחבר: | סיון ב. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 13:31:42 |
| פנתה אלי אורלי מעמותת נותנים באהבה וביקשה שאתרום לילד הזנה לבוקר.
בשיחה היא מציינת פעמיים בלבד שהחיוב הוא 180 לחצי שנה או 90 לשנה
במהלך כל השיחה היא חוזרת על המשפט שאני מאמצת ילד לחצי שנה .
בשיחה אני סקפטית לגבי טיב השיחה שלא מדובר בהונאה
במודע שלי הבנתי שהחיוב הוא 90 שקלים לחצי שנה
בנוסף היא מסיימת את השיחה .. תודה יש לנו חצי שנה אימוץ לילד.
ובחיוב הראשון אני רואה באשראי 90*12 חודשים , בחודשים הראשונים לא אמרתי כלום אבל זה ניהיה כבד עלי החיוב וביקשתי לבטל את יתרת התשלומים.
פניתי לחברת האשראי הם טוענים שלא ניתן לבטל ובית העסק צריך לבטל.
בתאריך 31/3/19 פנתה אלי אורלי וכעסה שאני מבטלת את ההוראת קבע.
באתו יום דיברתי עם חני מתורמים באהבה והיא אישרה לי שהעסקה מבוטלת -השיחה מוקלטת אצלי והודעתי לה שהשיחה מוקלטת .
10/4 יש חיוב באשראי , כמו"כ חיוב עתידי ל10/05.
התקשרתי היום 02/05/19 ושוחחתי עם לאה מנותנים באהבה בטל' 02-5474400 לטענתה אין אישור לבטל את העסקה ויש שיחה מוקלטת שאישרתי .
ואני יכולה לפנות לאגודה למען הצרכן. שאלתי אותה מדוע לא חזרו אלי ואמרו שאין אישור לביטול ? לא קיבלתי מענה לשאלה זו.
לא ברור לי מדוע תרומה שמגיע מטוב ליבי אני צריכה להיענש ולשלם סכום גבוה, אם היו מבהירים לי שהחיוב 90*12 =1080 ש"ח לשנה. לא הייתי מאשרת ולא הייתי תורמת להם . אני לא רכשתי מוצר ובזמנו יכולתי לתרום .. היום זה לוחץ עליי וזה לא מזיז להם .
***יש ברשותי הקלטה של אישור ביטול העסקה ב31.3.19***
את הלקוח שלי למדתי.. לעולם לא אתרום לשום עמותה, ואח"כ אני שבויה שלהם .
| |
|
|
|
| 5/5/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:32:46 |
| סיון שלום רב,
ראשית, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וצייני בתלונתך כי בידך שיחה מוקלטת לגבי ביטול התרומה כאמור.
אנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 1/5/2019 14:38 |
מקס שור |
 | | מחבר: | מקס שור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 14:38:28 |
| שלום רב
אשמח לקבל תשובה האם ניתן לקבל החזר כספי מגוף כל שהוא בגין זיכוי שנמצא ברשותי מעת רשת ורטהיימר שפשטה רגל, כידוע
תודה | |
|
|
|
| 1/5/2019 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 17:23:12 |
| שלום,
לא ניתן לממש את הזיכוי במקרה זה, ויש להגיש תביעת חוב. | |
|
|
|
| 2/5/2019 20:27 |
מקס שור |
 | | מחבר: | מקס שור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 20:27:47 |
| תודה
איפה עושים זאת, בית משפט לתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 2/5/2019 10:20 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 10:20:18 |
| שלום!
קניתי מזרונים מחברת אמריקן סליפ כפר סבא, נאמר לי מהסוכן שבמידה וארצה להחליף טת המזרונים תוך חודש אוכל.. ואם אפתח את הניילונים גם אוכל אבל יחייבו אותי ב300 ש"ח למזרון על החלפת ריפוד וניילונים.. כאשר רציתי להחליף בעל הבית אמר לי שאינו יודע על זה ואם אמר לי הסוכן שישלם מכספו, תשובה שלא נשמעת הגיונית שאינו לוקח אחריות. בנוסף לכך המזרונים לא מתאימים לי לגודל הבסיס הסטנדרטי 80 ס"מ רוחב, מדדתי עם מטר וגיליתי שהמזרונים ברוחב 82 ולכן לא נכנס טוב בבסיסים. כאשר הזמנתי את האורך של במזרון 80/200 לקחו לי יותר כסף על האורך בטענה שכל סנטימטר מייקר את המזרון, כאשר אני קבלתי את המזרונים ברוחב יותר גדול משהזמנתי הטענה שלהם היא שהטעות היא בבסיסים ולא אצלהם. מה אפשר לעשות כדי שיחליפו? דבר נוסף, בעל הבית אמר שאחרי שמורידים את הניילונים אי אפשר להחליף אלא לשדרג כאילו המזרון יישן דבר שהסוכן לא אמר, וגם עכשיו שאני מדבר איתו הוא אומר שונה מבעל הבית. | |
|
|
|
| 2/5/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 11:09:16 |
| שלום רב רונן,
האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך? אם לאו, יהיה קושי להוכיח את טענתך, והדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט.
לעניין הטענה לאי התאמה, עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, יש לפנות אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 2/5/2019 12:51 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 12:51:33 |
| | בנוגע לאי התאמה, העניין הוא שהורדתי את הניילונים ולפי החברה כבר אי אפשר להחליף את המוצר, העניין הוא שגיליתי שהמידות לא תואמות, והוא לא מוכן להחליף והוא מאשים את הבסיסים שלי בבית, יעזור לפתוח עליו תביעה בהגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 2/5/2019 12:52 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 12:52:25 |
| | בנוגע לאי התאמה, העניין הוא שהורדתי את הניילונים ולפי החברה כבר אי אפשר להחליף את המוצר, העניין הוא שגיליתי שהמידות לא תואמות, והוא לא מוכן להחליף והוא מאשים את הבסיסים שלי בבית, יעזור לפתוח עליו תביעה בהגנת הצרכן? בנוסף לכך למרות שאני מתקשר הרבה הוא מתעלם ועבר חודש של אפשרות להחליף. | |
|
|
|
| 2/5/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 13:12:56 |
| | אם הטעות במידות הן שלך, לכאורה אין להלין על החברה. | |
|
|
|
| 2/5/2019 18:58 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 18:58:47 |
| | אני אסביר את עצמי, הזמנתי מידות של מזרונים 80/200 וקבלתי 82/200, הטעות אצלם. | |
|
|
|
| 2/5/2019 18:59 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 18:59:10 |
| | אני אסביר את עצמי, הזמנתי מידות של מזרונים 80/200 וקבלתי 82/200, הטעות אצלם. | |
|
|
|
|