| 4/5/2019 00:20 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2019 | | שעה: | 00:20:57 |
| ספק שירות המעליות בבניין דורש תשלום מראש עבור כל השנה, מחולק ל-4 תשלומים עוקבים (ולא מדי רבעון), כלומר, תשלום הרבע הראשון ישלום החודש, רבע שני ישולם בחודש הבא וכן הלאה, עד התשלום הרביעי.
מכיוון שהסכום גבוה, יוצא שאנו צריכים לבצע גביה מיוחדת מהדיירים ואף לעסוק בגיזברות ובהחזרים אם שוכר יעזוב את הדירה באמצע השנה, במקום לגבות גביה רגילה ולשלם מידי רבעון לספק השירות.
האם דרישה זו לתשלום מראש עם 4 תשלומים עוקבים חוקית? | |
|
|
|
| 5/5/2019 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 15:59:41 |
| שלום רב רון,
לכאורה, אין התייחסות בדין לעניין.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/5/2019 20:41 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 20:41:09 |
| בית העסק לא מעוניין להתגמש ויש לנו בעיה לפנות לבית עסק אחר.
מדוע החוק לא מגדיר את הנושא, ממש כמו שהוא מגדיר את נושא האחריות?
לעיתים נוצר רושם שהספק מנצל לכאורה כוח מונופוליסטי שיש לו, על הלקוח. | |
|
|
|
| 6/5/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 13:03:15 |
| שלום רב רון,
עקרונית, צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 אינו מתייחס לסוגיה.
| |
|
|
|
| 6/5/2019 09:44 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:44:59 |
| שלום רב, נרשמתי ללימודים במוסד מוכר לקורס בהיקף של 300 שעות לפני מספר חודשים והתחלתי ללמוד באותו הקורס, לאחר בדיקת הסילבוס נראה שסך השעות מגיע ל240 סה"כ ויש חשש שיאריכו את הלימודים לשלושה חודשים נוספים מכיוון ואין התחייבות כתובה לתאריך סיום, הסיכום היה בע"פ שהתאריך הסיום בסילבוס הוא התאריך המיועד.
שאלתי היא:
1)מה עושים במקרה ואין סיכום כתוב על סיום הקורס? האם הם יכולים להכריח אותנו לקבל זאת?
2)האם יש מקום להגשת תלונה\זיכוי כספי מאותו המוסד, סך השעות כן חתום בחוזה.
תודה רבה, | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:22:07 |
| שלומות וברכה דורון,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. תוכל להסתייע במועצה על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 6/5/2019 09:09 |
אגם |
 | | מחבר: | אגם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:09:02 |
| רכשתי מנוי חודשי לחדר כושר, שילמית מחיר מלא בסך 330 ש"ח. בעקבות יום הזיכרון ויום השואה חדר הכושר היה סגור. כאשר פניתי לחדר הכושר לבקש שיתווספו לי היומיים הנ"ל לתקופת המנוי שהרי אני בתור האזרח הקטן לא אמורה לספוג את העלות בגין ימים שהמועדון סגור-נאמר לי שזו המדיניות. ושאין אפשרות לבצע הארכה של התקופה ביומיים נוספים. ושזה החוק שדורש מהם שהמועדון ספורט יהיה סגור בימים הנ"ל.
מבקשת לדעת האם מבחינה חוקית הם צודקים, והאם אכן אני צריכה לספוג את העלות בגין הימים האלו.
חשוב לציין שלא בוצע תשלום מופחת עבור החודש הנ"ל. | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:08:39 |
| שלומות וברכה אגם,
נסה לבדוק את ההסכמות שבין הצדדים, אולי ישנו דיבור על חגי ומועדי ישראל וכן מועדים נוספים בהם בית העסק סגור, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק. | |
|
|
|
| 5/5/2019 21:16 |
Lilachpiestun@gmail.com |
 | | מחבר: | Lilachpiestun@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 21:16:26 |
| | האם מכללה רשאית לגבות ממני חלק משכר הלימוד במידה והודעתי על ביטול השתתפות בקורס לפני תחילתו? | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:06:57 |
| שלומות וברכות לילך,
ככל שהמכללה הינה כזו המוכרת ע"י המל"ג אזי שלא יחולו דיני הגנת הצרכן, ועלייך לעיין היטב בתקנון המכללה. ככל שאין המדובר במכללה כאמור לעיל, קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום בהעדר פרטים, ברם ניתן לומר כי דיני הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת קורס, בתווך 14 יום ממועד הקורס ובתנאי שנותרו מינימום של ימים עד לתחילת הקורס (במקרה של עסקה פרונטלית נדרשים 14 יום שאינם ימי מנוחה לפחות, ובמקרה של עסקת מכר מרחוק נדרשים 2 ימים שכאלה) | |
|
|
|
| 5/5/2019 10:25 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 10:25:08 |
| שלום רב, אני ומשפחתי מתגוררים ביישוב ניצן הסמוך לאשדוד, רכשתי כרטיסי טיסה דרך אליס כרטיסים של אל על לרומא לשבוע הבא ראשון עד חמישי, ובנוסף הזמנתי דרך אגודה בית מלון. כרגע המצב הביטחוני מתוח ואין לימודים באזורנו וכמובן שצריך לשהות בסמוך לאזור ממוגן, במידה ומצב זה יימשך גם בשבוע הבא לא אוכל להשאיר את ילדיי שהגדולה בניהן בת 9 עם חמותי ולטוס,. האם מגיע לי החזר כספי עבור המלון וכרטיסי הטיסה במצב זה? | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:44:24 |
| שלום רב אדון,
יש לבדוק את הנחיות של פיקוד העורף ובהתאם לפנות אל בית העסק. בנוסף, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. (יש לציין, שעל פי חוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק, ניתן לבטל עסקה לשירותי הארחה, נסיעה חופשה ובילוי ( 14 ימים) ובלבד שהביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות). | |
|
|
|
| 5/5/2019 18:18 |
דלית |
 | | מחבר: | דלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:18:48 |
| היי,
סבתי מאוד מבוגרת וקנינו לה מכשיר חשמלי שאין בו חובה של הדרכה, בכל אופן אנו רוצים לבקש מהחנות שקנינו בה שתשלח טכנאי שיעביר לה הדרכה קצרה על המכשיר, האם החנות יכולה לגבות מאיתנו כסף על כך? ואם כן - האם יש תקרה?
תודה רבה,
דלית. | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:14:22 |
| שלומות וברכות דלית,
נא ראי תקנה 4 (ב) ו - (ג) לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה):
"(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
(ג) הוסכם בין הצדדים כי הצרכן יודיע ליצרן על המועד לביצוע ההתקנה או מתן ההדרכה, יבצע היצרן את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבעה ימים מיום דרישת הצרכן, ובלבד שהתקופה שחלפה מיום מסירת הטובין לצרכן ועד יום דרישת הצרכן לא תעלה על שנה, זולת אם הוסכם בין הצדדים על תקופה ארוכה יותר."
| |
|
|
|
| 6/5/2019 11:26 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:26:02 |
| | יכולה לגבות? לדעתי, כן. כמה? ביקור בסיסי של טכנאי היום עולה עד 300 ש"ח. זו התקרה שלדעתי ניתן לגבות ממנה. | |
|
|
|
| 3/5/2019 01:28 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2019 | | שעה: | 01:28:39 |
| | אחרי שהגשתי מכתב ובית העסק לא ענה מה תהליך הגשת תלונה וכמה זמן לוקח התהליך בערך? | |
|
|
|
| 5/5/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 14:29:17 |
| שלום רב ירון,
ניתן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/complaint-form
ייתכן שזמן הטיפול יתעכב היות שיש פניות רבות.
לאחר פנייתך למועצה לצרכנות, תוכל לעקוב אחר סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 5/5/2019 15:37 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 15:37:50 |
| אני הגשתי תלונה באתר לפני 3 חודשים ועדיין לא התבצעה פניה לבית העסק
אכן עומס גדול מאוד!!
כנראה שבעלי העסקים מבינים שהם יכולים לעשות מה שבא להם ואף אחד לא יבוא איתם בחשבון... | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:12:06 |
| שלום רב מאיה,
האם תוכלי לציין את מס' הפניה שלך? | |
|
|
|
| 5/5/2019 20:30 |
יפעת כהן |
 | | מחבר: | יפעת כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 20:30:35 |
| שלום רב.. רכשתי שולחן סלון מתצוגה..השולחן הגיע אליי לאחר 4 חודשים..השולחן הגיע פגום לא כמו שהיה בתצוגה. לא קיבלתי את השולחן והנהג לקח אותו בחזרה. כאשר התקשרתי לבעל העסק אמר שיבדוק עם הסניף שבו רכשתי את השולחן והם אכן אימתו שזה לא היה מצב השולחן. היות וזה היה השולחן האחרון מהתצוגה..הם אמרו שאני יכולה לבחור משהו אחר מהחנות. היות ולא מצאתי ביקשתי החזר כספי. לטענתם אינני יכולה לקבל החזר כספי כי השולחן נקנה מתצוגה. האם זה חוקי? בחשבונית רשום שאין החזר כספי על ביטול מתצוגה או עודפים. אני לא ביטלתי את העסקה ..השולחן הגיע פגום.
לתגובתכם אודה | |
|
|
|
| 6/5/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 10:14:33 |
| שלומות וברכות יפעת,
פנייתך מתארת אי התאמה במוצר, כהגדרת מונח זה בחוק המכר. בנסיבות בהן בית העסק אינו מתקן את אי ההתאמה, או אינו יכול לתקן כנטען אצלך, הרי שהחוק האמור לעיל מקים לצרכן את הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, קרי לקבל מוצר חלופי תחת זה הפגום, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמה בחזרה. אין שום משמעות לעובדת היות המוצר מתצוגה. אנו מציעים כי תפני להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לקבל את מלוא התמורה בגין השולחן בחזרה. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 5/5/2019 17:01 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 17:01:39 |
| רכשתי טלוויזיה ב12 תשלומים מחנות (רשת) אלקטרוניקה.
רק אחרי שנה וחצי התחילו לחייב אותי!
נכון שלא שילמתי עד עכשיו על המוצר ונהניתי ממנו, אבל איך יכול להיות שעסק לא לוקח אחריות?
החיובים הפתיעו אותי בגלל שהגיעו באיחור של שנה וחצי, והכניסו אותי למינוס.
יש מה לעשות מול העסק?
מותר לגבות בכזה איחור? | |
|
|
|
| 6/5/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 10:12:22 |
| שלום רב דני,
עליך לשלם את התשלום עבור המוצר שנרכש.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה הדבר נגרם בגין התנהלות של החברה, ייתכן שתוכל לעמוד בדרישתך לשלם את החוב באופן שיהיה לך נוח יותר. | |
|
|
|
| 5/5/2019 16:05 |
אהרן |
 | | מחבר: | אהרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 16:05:32 |
| שלום וברכה
ברצוני להתייעץ בנוגע להתנהלות שהייתה לי מול חברה שמספקת אחריות למצור, אני אקצר כדי להתמקד בשאלה, באם יהיה צורך אאריך, ואף אביא תימוכין לכל דבר, הקלטות וכדו'
ברשותי מייבש שלמעשה יש עליו אחריות לשלוש שנים, אולם כשפניתי לחברה בעקבות תקלה, נאמר לי שיש לי אחריות רק לשנה, (לצערי שכחתי שיש לי אחריות מורחבת ורק בהמשך נודע לי על כך)
בעקבות כך פניתי לתיקון לבד דבר שכרוך בעלות, והמון טרחה משמעותית
למעשה לצערי גם הוצאתי כסף וגם התיקון לא הצליח, ואז נודע לי לתדהמתי שיש לי אחריות עדיין למכשיר ו'משום מה' זה לא מעודכן בחברה
לאחר שחברה 'הסכימה' לבוא לטפל במוצר היה כאן טכנאי שאמר לי שהכל נכון אבל אין להם חלק חילוף, ויהיה להם רק בעוד חודש, וכשהסברתי להם שזה אומר שאני צריך לקנות מכשיר אחר' זה היה נשמע סבבה מבחינתם,
רק לאחר שהפעלתי מכבש לחצים על החברה לפתע אחרי שבוע, התברר שבעצם יש להם חלק חילוף
אולי מסוכם כאן עובדות טכניות שנראות קצרות אבל זה מתמצת שבועיים!! של בלגן מול החברה תוך עוגמת נפש אדירה
השאלה שלי מה בסופו של דבר קורה לחברה עם התנהלות מושחתת כזו
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/5/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:56:55 |
| שלום וברכה אהרן,
נראה מפנייתך כי עלה בידך לעמוד על מימוש זכויותייך והתחייבויות בית העסק כלפי הצרכן בנסיבות, לרבות החובה לתקן ליקויים במוצר במסגרת האחריות, החובה להחזיק במלאי למשך תקופה של 7 שנים ממועד הרכישה וכיוצ"ב, הכל כמפורט בהסכמות שבין צדדים ו/או בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). כל מנת שנוכל לבחון את התנהלות בית העסק כנטען, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. כמו"כ, ואולי מוטב, תוכל לפנות בתלונה לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, אשר לה סמכויות מנהליות עונשיות, נא ראה בלינק שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/5/2019 14:26 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 14:26:23 |
| ב16.4 רכשתי מיטת נוער בחברת גוד נייט, הם התחיבו לאספקהתוק 30 יום.
משיחה שהיתה לי עם בעל החברה הוא אמר לי שהמיטה תוסופק לי ב5.5 בבוקר אך לא נקב בשעה מסויימת. בעקבות כך ביקשתי יום חופשי מהעבודה. להפתעתי כשניסיתי הבוקר ליצור קשר לגבי שעה, נודע לי מחברת האספקה שהם רוצים להגיע ביום שלישי בבוקר באותו שבוע.
הודעתי להם שקבעו איתי להיום ובשל כך לקחתי יום חופשי וביום שלישי יכולה לכל המוקדם ב15.30.
הם טענו שיכולים רק בבוקר.
ולא יודעים מתי יגיעו לאיזורי.
האם זו עבירה על חוק? מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 6/5/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:56:39 |
| שלום רב נילי,
עקרונית, אי הגעת שליח במועד שנקבע, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים בגין זה מכח סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
" הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי בלא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
מכאן, שאני, מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים, ככל שקיימים.
במידה שאת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 13:49 |
ואדים |
 | | מחבר: | ואדים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:49:30 |
| שלום,
רכשתי טלפונים מוצר מאלקטרה, התקשרו למחרת ואמרו לי שאין אותו במלאי. עבר מעל חודש ועדיין לא זיכו אותי. פניתי אליהם מעל 15 פעמים ורב מערבבים אותי .. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 6/5/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:25:49 |
| שלום רב ואדים,
האם פנית אל בית העסק בכתב? אם לאו, יש לפנות אל בית העסק בכתב, תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/5/2019 13:34 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:34:17 |
| | חיפשתי ולא מצאתי... מה התנאים לביטול עסקה עם חברות לשירותי קידום ופרסום באינטרנט ? (העסקה בוצעה במשרדו של הלקוח). | |
|
|
|
| 6/5/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:24:11 |
| שלום רב הילה,
האם את פונה בעבור בית העסק?
מהו השירות שניתן- קידום ופירסום של בית עסק? | |
|
|
|
| 5/5/2019 09:33 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 09:33:32 |
| קבעו איתי על ידי חברת הובלות, בשם חברת "כללית הדנסה", איסוף ציוד שהם אמורים לקבל ממני חזרה. מי שהיה אמור להגיע איננו טכנאי אלא שליח של חברת ההובלות.
א. קבעו איתי טווח של 5 שעות להגעת השליח, ואמרו לי שיטלפן אלי שעה מראש. לא הסכמתי לטווח של מעבר לשעתיים, גם עם תאום טלפוני לפני שיגיע, אבל אמרו לי שאין להם אפשרות אחרת, אז ויתרתי.
האם תקין?
ב. חיכיתי בבית 5 שעות אבל אף אחד לא טלפן ואף אחד לא הגיע. בתום 5 שעות ההמתנה טלפנתי אליהם, אבל כבר סיימו לעבוד. האם מגיע לי פיצוי? אני מבקש לציין שמדובר באיסוף מחולל חמצן ובלון חמצן (ציוד רפואי לאנשים עם קושי נשימה) ולטענת החברה התיקון לחוק הטכנאים, המגביל המתנה לשעתיים, איננו חל במקרה של ציוד רפואי.
האם נכון? | |
|
|
|
| 5/5/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 14:24:33 |
| שלום רב מיקי,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל;
(ד) לשם בדיקות תקופתיות במיתקני גז ביתיים;
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;
| |
|
|
|
| 5/5/2019 20:04 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 20:04:06 |
| תודה על התשובה, אך או שאינני מבין אותה או שלא הסברתי את עצמי היטב, כי לעניות דעתי התשובה, איננה עונה כלל לשני הדברים ששאלתי. אשמח ואודה מאד על תשובה ברורה, לשתי שאלותי.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 20:04 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 20:04:24 |
| תודה על התשובה, אך או שאינני מבין אותה או שלא הסברתי את עצמי היטב, כי לעניות דעתי התשובה, איננה עונה כלל לשני הדברים ששאלתי. אשמח ואודה מאד על תשובה ברורה, לשתי שאלותי.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 12:04 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 12:04:49 |
| שלום,
אישתי קיבלה הודעה מחברה מסוייימת על "מבצעי בטיחות" למותג מסויים בתחום הילדים. אישתי נכנס ורכשה את אחד המוצרים בעמוד.
למחרת קיבלה אישתי הודעה שהעסקה בוטלה מכיוון שמדובר בטעות הקלדה.
בשיחה עם מנהלת שירות הלקוחות של החברה אמרה שישנו סעיף בתקנון שמדבר על אפשרות ביטול עסקה מצד החברה במקרה שמדובר בטעות הקלדה.
האם החברה מחוייבת לספק לי את המוצר במחיר שנקבע?
קיבלנו קבלה, אישור הזמנה בהודעה וכו'... תודה | |
|
|
|
| 5/5/2019 18:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:41:57 |
| שלום רב דן,
עקרונית, על בית עסק חל איסור להטעות צרכנים בכל הנוגע למחיר, אך לעיתים, אם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים. | |
|
|
|
| 5/5/2019 13:16 |
ורד קרניאל |
 | | מחבר: | ורד קרניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:16:06 |
| ביום חמישי 2.5.2019 ראיתי פירסום בפייסבוק שהופץ ע"י חברת KAZA רהיטים, לפי הפירסום הם יוצאים במבצע חיסול המלאי בימי שישי ושבת 3-4.05.2019. מתוך הכתוב משתמע כי המבצע על כל המלאי.
ביום שישי ב 9 בבוקר הגענו לסניף חיפה, בחוצות המפרץ, מסתבר לצערי כי המבצע חל על מספר מצומצם של פריטים ושאר החנות בהנחות הרגילות.
באותו רגע הרגשתי מרומה ומתוסכלת, כמובן שלא רכשתי כלום. שוחחתי עם מנהל הסניף שאמר לי בפירוש שזו טקטיקה למשוך קהל קונים, ללא בושה. הצטרפו לדיון עוד לקוחות שהגיעו בעקבות הפרסום וגם הם הביעו את תסכולם וכעסם.
אני מעוניינת להגיש תלונה רישמית על הטעיית הציבור, האם מבחינת החוק יש מים בטענותיי?
אם תכנסו לאתר הפייסבוק של החברה תוכלו למצוא את ההודעה.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 18:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:38:37 |
| שלום רב ורד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, ניתן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/5/2019 12:43 |
חופית |
 | | מחבר: | חופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 12:43:43 |
| | שלום ביצענו הזמנה של תכשיט ב15.4 לאחר מכן נפל פסח צויין שהתכשיט מגיע תוך 14 ימי עסקים מתי התכשיט אמיר להגיע אליי כי העסק טוען בחירטוטים כאלה ואחרים שלא רק פסח גם יום השואה ויום הזיכרון נופל באמצע לפי מה שאני יודעת יום השואה עובדים כרגיל אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 5/5/2019 18:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:13:10 |
| שלום רב חופית,
אני, מציעה כי תגישי בקשת יעוץ, באתר המועצה לצרכנות, בצירוף ההסכם בניכם. | |
|
|
|
| 5/5/2019 12:22 |
קארין שמי |
 | | מחבר: | קארין שמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 12:22:08 |
| | קבעתי לופט ליום העצמאות אך אני רוצה לבטל עקב המצב אני בלחץ בעל הלופט אמר שהוא גובה על כך 500₪ האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 5/5/2019 18:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:10:01 |
| שלום רב קארין,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי בוצעה העסקה? מתי מועד קבלת השירות?
מה סוכם בהסכם ההתקשרות בניכם, ככל שישנו? | |
|
|
|
| 5/5/2019 12:04 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 12:04:38 |
| שלום,
אישתי קיבלה הודעה מחברה מסוייימת על "מבצעי בטיחות" למותג מסויים בתחום הילדים. אישתי נכנס ורכשה את אחד המוצרים בעמוד.
למחרת קיבלה אישתי הודעה שהעסקה בוטלה מכיוון שמדובר בטעות הקלדה.
בשיחה עם מנהלת שירות הלקוחות של החברה אמרה שישנו סעיף בתקנון שמדבר על אפשרות ביטול עסקה מצד החברה במקרה שמדובר בטעות הקלדה.
האם החברה מחוייבת לספק לי את המוצר במחיר שנקבע?
קיבלנו קבלה, אישור הזמנה בהודעה וכו'... תודה | |
|
|
|
| 5/5/2019 18:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:05:58 |
| שלום רב דן,
עקרונית, על בית עסק חל איסור להטעות צרכנים בכל הנוגע למחיר, אך לעיתים, אם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 11:59 |
אפרים |
 | | מחבר: | אפרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 11:59:31 |
| במקרה שהזמנתי שרברב דרך ביטוח המבנה לתיקון פיצוץ בצינור ונאמר לי שיגיע בין 2-4 ביום שישי, ולבסוף כשהתקשרתי התברר שהם לא העבירו פרטים נכונים לשרברב ולכן לא הגיע ורק לאחר ששיגעתי אותם שזה ערב שבת וצריך מים למקלחות ולכל השבת, שלחו מישהו נציג מטעם שרברב אחר שהגיע ללא שום ציוד עם רכב אזרחי, והסתכל ואמר שיבואו ביום ראשון, כשאמרתי לו שלפחות ישים פקק לאותו צינור ויסתום אותו (הבעיה היתה במרכזיה) ולפחות שאר הברזים בבית יעבדו, אמר שאין לו כזה דבר (כנ"ל, הגיע מישהו ללא שום ציוד).
האם אני יכול לקבל פיצוי מהחברה (שדורשת השתתפות עצמית בסך 500 ש"ח)?
אשמח לתשובתכם | |
|
|
|
| 5/5/2019 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 18:02:09 |
| שלום רב אפרים,
בעניין זה, עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon
| |
|
|
|
|