| 6/5/2019 16:37 |
אורן רוזנסקי |
 | | מחבר: | אורן רוזנסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 16:37:05 |
| קניתי כרטיס להופעה ביום העצמאות. הכרטיס הינו אישי ושמי ומספר תעודת הזהות שלי רשום עליו. מסיבות אישיות לא אוכל להגיע להופעה. מכיוון ותנאי הביטול משמעותם שאפסיד את מיטב כספי החלטתי לנסות למכור את הכרטיס באותו מחיר שקניתי אותו בהתאם לחוקי המדינה.
בתנאי השימוש ובמקומות נוספים מצוין בבירור שהכרטיס הינו אישי ושאין להעבירו או למכורו לאדם אחר.
האם הגדרה זו אינה חוקית ?
במצב בו הגדרת החברה חוקית- אני מפסיד את כספי, החברה מפסידה לקוח ואדם אחר שיכל להגיע הפסיד את ההזדמנות להגיע, להינות ולספק הכנסות נוספות לחברה בגין מוצרים שנמכרים בהופעה.
אין זהו אבסורד שמצב בו כולם מפסידים אפשרי? | |
|
|
|
| 7/5/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 12:45:04 |
| שלומות וברכה אורן,
לא ידוע לנו על הוראת חיקוק המחייבת בית העסק לאפשר עבירות של כרטיס שנמכרו על ידו לצרכן. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, כיתוב על גבי הכרטיס ו/או תקנון בית העסק. | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:41 |
ענבל גל |
 | | מחבר: | ענבל גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:41:47 |
| שלום רב,
בינואר 19 רשמנו את בתנו לגן פרטי לשנת הלימודים שתחל בספטמבר 19 (שמונה חודשים מראש). הגננת ביקשה "דמי רצינות" על סך אלף שקל, והעברנו את הסכום לחשבונה. כמה שבועות לאחר מכן החלטנו לרשום את בתנו לגן אחר עקב החלטתנו לעבור דירה לאיזור אחר. בבואנו לבטל את העסקה, הגננת אינה מוכנה להחזיר לנו את כספנו או אפילו את חלקו, ומושכת אותנו בטענה שתחזיר את הכסף רק אם יירשם ילד אחר במקומה (למרות שהביטול שלנו מגיע הרבה לפני תחילת שנת הלימודים).
האם התנהלותה חוקית? האם החוק אינו מחייב אותה לאפשר לנו לבטל את העסקה ואפילו עם תשלום דמי ביטול? האם היא יכולה להצהיר שתשלום דמי הרצינות לא יוחזרו במקרה של ביטול?
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/5/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 14:58:23 |
| שלום רב ענבל,
האם יש הסכם בניכם? אם כן, מה הוא קובע?
היה ואין הסכם יש לפנות אל בית העסק, בכתב על מנת לברר מכח מה הסירוב להשבת הכספים? | |
|
|
|
| 6/5/2019 22:47 |
ענבר גל |
 | | מחבר: | ענבר גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 22:47:02 |
| | היא כתבה אכן בוואטסאפ את התנאים שלה, שבמקרה ביטול לא יוחזרו "דמי הרצינות". מה שאנחנו מבקשים לבדוק זה האם מותר לה על פי חוק לא לאפשר לנו למעשה את הזכות לבטל עסקה, הגם שמדובר בתקופה ארוכה מראש. | |
|
|
|
| 7/5/2019 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 12:36:02 |
| | בעניין זה יהיה עליכם לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 6/5/2019 13:10 |
שמחה גרפי |
 | | מחבר: | שמחה גרפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 13:10:35 |
| שלום
ברצוני לברר מדוע הפניה שלי עדיין לא מטופלת למרות כל פנייותיי אליכם.
המוצר לא נמצא ברשותי מחודש ינואר 2019 ועדיין אני מחוייבת.
הבטחתם לחזור אליי.
מס' פנייתי הינו:624053
נייד: 0505915845 | |
|
|
|
| 7/5/2019 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 12:11:02 |
| שלום רב שמחה,
לאחר שנעשתה בדיקה עולה כי, תיק מס' 624053 נסגר בשל כפילות (כנראה הגשת שתי תלונות).
על כן, התיק הקיים במועצה הינו תיק מס' 621191
פנייתך, הועברה לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:32 |
מאיר בוחניק |
 | | מחבר: | מאיר בוחניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:32:08 |
| שלום רב,
ראיתי שהשאלה הזו כבר נשאלה לפני כן אך לא מצאתי את התשובה.
האם חוק הגנת הצרכן חל על עמותות וארגונים אחרים ללא כוונות רווח?
האם תוכלו להפנות אותי לפסיקה בנידון?
תודה רבה,
מאיר | |
|
|
|
| 7/5/2019 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 12:10:52 |
| שלומות וברכה מאיר,
יש לבחון כל פרשה לגופה על נסיבותיה. ככל שמדובר על מכירה של מוצר או שירות, כדרך עיסוק (ומבלי להביא בחשבון מטרת ריווח כן או לא, לעניות דעתנו), והמדובר במערכת יחסים צרכנית (הצרכן רוכש לשימוש הפרטי, הכל כבהגדרות שבחוק) הרי שיש להחיל את הוראות החוק. | |
|
|
|
| 6/5/2019 13:10 |
שמחה גרפי |
 | | מחבר: | שמחה גרפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 13:10:50 |
| שלום
ברצוני לברר מדוע הפניה שלי עדיין לא מטופלת למרות כל פנייותיי אליכם.
המוצר לא נמצא ברשותי מחודש ינואר 2019 ועדיין אני מחוייבת.
הבטחתם לחזור אליי.
מס' פנייתי הינו:624053
נייד: 0505915845 | |
|
|
|
| 7/5/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:55:40 |
| שלום רב שמחה,
לאחר שנעשתה בדיקה עולה כי, תיק מס' 624053 נסגר בשל כפילות (כנראה הגשת שתי תלונות).
על כן, התיק הקיים במועצה הינו תיק מס' 621191
פנייתך, הועברה לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:25 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:25:35 |
| שלום,
אמי, בת 70, רכשה קורס אינטרנטי בעסקת מכר מרחוק.
מדובר על קורס שיווק באינטרנט. משווקי הקורס טוענים שאין צורך בידע מוקדם. אני בעצמי ביצעתי את הקורס הזה לפני כ- 5 שנים ואני מהנדסת עם נסיון רב בתחום המחשוב ואולי ניתן לצפות בסרטוני הקורס ללא ידע מוקדם אך כדי להבין וליישם את החומר הנלמד, בהחלט צריך גישה והבנה, מה שבוודאות אין לאמי הקשישה שללא ההדרכה הצמודה שקיבלה מנציג המכירות במשך כשעה וחצי לצורך הדלקת המחשב וסימון V בטופס המקוון לצורך אישור תנאי העסקה, לא היתה מצליחה לעשות זאת בעצמה (והיא אכן לא הצליחה להכנס לאחר מכן, לא רק לקורס.. גם למחשב עצמו).
בעל העסק מסרב לבטל את העסקה מתוקף חוק מוצרי מידע. לדעתי מדובר בהטעיה, ברמאות ובניצול אוכלוסיה חלשה. המשווק טוען כי לאמי פרופיל פייסבוק והיא טענה בפניהם שבעבר רכשה קורס איביי ולכן היא בהחלט מסוגלת "לפרסם לינקים בפרופיל הפייסבוק שלה" (כן ואיך בדיוק היא תרוויח מזה? היא צריכה להבין איך עושים את זה תמורת כמה אלפי שקלים שנגבו ממנה לצורך כך...).
אשמח לקבל ייעוץ כיצד להמשיך להתנהל מול בית העסק או האם יש פה עילת תביעה.
| |
|
|
|
| 7/5/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:48:29 |
| שלומות וברכה ליטל,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק בתיאור בפרשה והטענות ובדרישה לבטל את העסקה בין היתר על יסוד הטעיה מהותית נטענת. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה מסודרת באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 5/5/2019 09:59 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 09:59:16 |
| עשיתי עסקת ריהוט גן.
זמן אספקה : 1 למאי.
בפרסום העסק בפייסבוק הובטח כיסוי לקנייה מעל 5K ₪.
בחשבונית הקנייה יש מחיר כולל של כל הפריטים ולא של כל פריט בנפרד.
בפועל לא יצרו איתי קשר לאספקה וכשהתקשרתי נאמר לי "ננסה לקבוע ל 8 לחודש" למרות שעל החשבונית זמן אספקה הוא כשבוע.
בפועל בעל העסק נתנער מהפרסום וטוען שאין לו עוד כיסויים ושהפרסום לא רלוונטי.
אני לא מעוניין לשלם 100 ₪ או 5% ורוצה לבטל עסקה או את רובה. אחד הפריטים עולה ~800 ₪.
שאלה : האם אני יכול לדרוש ביטול כל העסקה מבלי לשלם ביטול עסקה (זמן אספקה מעבר למה שהובטח ומתנה שלא ניתנת מפרסום שגוי)?
שאלה : האם אני יכול לדרוש רכישה רק של אחד פריטים מתוך השלושה(בעלות 800 ש"ח) ולקבל פטור מקנס ביטול עסקה?
| |
|
|
|
| 5/5/2019 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 17:54:00 |
| שלום רב בני,
האם פנית אל בית העסק לבירור העניין?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הרי שהדבר מאפשר לצרכן לדרוש ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין הטענה לכאורה להטעיה בפרסום- ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, ניתן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 7/5/2019 11:45 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:45:20 |
| בוודאי שפניתי לבית העסק.
לגבי הכיסוי - ניסה לאמר שמדובר בפרסום ישן. הפרסום מחודש אפריל הנוכחי(הפוסט האחרון).
לגבי אספקה - הוא ניסה לתרץ שרכב ההובלה התקלקל. תיאם תאריך ושעה (15-17). לא הגיע. התקשרתי בשש וחצי. אמר שרכב ההובלות נכנס עכשיו לחנות ותכף יוצא. לא הגיע אף אחד. בעל העסק מתחמק מלענות. | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:01 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:01:52 |
| | שלום, תואם משלוח קבלת כרטיס אשראי לשעה 16-18, ב18 נשלחה הודעה שיאחר עד 20, לא הגיע השליח, נשלחה הודעה יום אחרי שהשליח לא מצא את הכתובת. האם יש חוק בעניין? תודה ויום טוב. | |
|
|
|
| 7/5/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 10:46:33 |
| שלום רב דני,
בעניין זה ראה מידע מפורט בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים", באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 7/5/2019 11:14 |
דני |
 | |
|
| 7/5/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:41:04 |
| ראה תחת הכותרת שאלות ותשובות בו ישנה התייחסות לתיקון 55 לפיו חוק הטכנאים הורחב.
| |
|
|
|
| 6/5/2019 12:12 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:12:32 |
| היי, רכשתי משקפי שמש בשווי 1200 ש"ח מרשת אירוקה, גיליתי בפלסטיק פגם שגרם לי לשריטה באף וביקשתי להחליפן. החברה שפשפה את הפלסטיק ובכך פתרה את הבעיה (מסרה לי מוצר פגום במחיר מלא!! לאחר שפשוף הפלסטיק השורט). האם תקין?
*אני ביקשתי להחליף למוצר חדש או לזכות אותי כספית והם סרבו*
הסכמתי לקחת זוג משקפיים אחרים, זולים יותר, גם הסכמתי לוותר על העודף היות ונאמר לי כי לא ניתן לקבל החזר או זיכוי עבור עיסקה שבוצעה בנתב"ג, מנהל החנות סרב לאפשר לי לקחת את המשקפיים בגלל ההפרש שנשאר.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 7/5/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:39:12 |
| שלום רב שחר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הפגם, ובמקרה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
במקרה המתואר, היה והתיקון לא צלח, עליך לפנות אל בית העסק, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו, אם את נתקלת בבעיה, עליך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:55 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:55:01 |
| | שלום רב, תואם לי טכנאי של אלקטרה לצורך התקנת מכונת כביסה ליום רביעי 1.5.19 בין השעות 12:00 ל 14:00. בשעה 14:10 לאחר שהטכנאי לא הגיע ולא קיבלתי שום הודעה על עיכוב, התקשרתי לשירות הלקוחות לעדכן שהטכנאי לא הגיע. הטכנאי התקשר אליי בשעה 14:20 לשאול האם אני בבית כי הוא בדרך אליי. עניתי לו שאינני בבית כי אני כבר בדרך לעבודה. הוא התנצל וטען שהיו פקקים. לאחר מכן חזרו אליי לתאם מועד חדש. בשעה 15:00 התקשרה נציגה של אלקטרה כדי לברר מה קרה. עדכנתי אותה בפרטים ושאלתי האם לפי חוק הטכנאים מגיע לי פיצוי כלשהו. היא ענתה שלא, כי לפי החוק מותר לטכנאי לאחר בעד שעתיים ללא הודעה מוקדמת. כששאלתי האם שעתיים מהשעה 12:00 או מהשעה 14:00? ענתה שמהשעה 14:00. כלומר הטכנאי יכול להגיע עד השעה 16:00. האם הגיוני שליי להמתין לטכנאי עד 4 שעות ללא שום הודעה מוקדמת? אשמח לתשובתכם בהקדם | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:17:02 |
| | הגיוני להמתין 4 שעות? לא, את לא חייבת ואין בעיה שעזבת את הבית. פיצוי ללא הוכחת נזק היית מחויבת לקבל רק אם חיכית אחרי 16:00 כפי שאמרה לך הנציגה. עדיין את יכולה לדרוש פיצוי על נזק כלכלי כדוגמת שכר עבודה אם נגרם נזק כזה. | |
|
|
|
| 7/5/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:29:30 |
| שלום רב הילה,
ראי מידע מפורט בעניין סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 6/5/2019 12:09 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 12:09:37 |
| היי, רכשתי משקפי שמש בשווי 1200 ש"ח מרשת אירוקה, גיליתי בפלסטיק פגם שגרם לי לשריטה באף וביקשתי להחליפן. החברה שפשפה את הפלסטיק ובכך פתרה את הבעיה (מסרה לי מוצר פגום במחיר מלא!! לאחר שפשוף הפלסטיק השורט). האם תקין?
*אני ביקשתי להחליף למוצר חדש או לזכות אותי כספית והם סרבו*
הסכמתי לקחת זוג משקפיים אחרים, זולים יותר, גם הסכמתי לוותר על העודף היות ונאמר לי כי לא ניתן לקבל החזר או זיכוי עבור עיסקה שבוצעה בנתב"ג, מנהל החנות סרב לאפשר לי לקחת את המשקפיים בגלל ההפרש שנשאר.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 7/5/2019 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:18:45 |
| שלום רב שחר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הפגם, ובמקרה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
במקרה המתואר, היה והתיקון לא צלח, עליך לפנות אל בית העסק, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו, אם את נתקלת בבעיה, עליך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 6/5/2019 10:27 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 10:27:21 |
| | האם חלה חובת גילוי על מוכר\משווק הסחורה לציין שמדובר ביבוא מקביל כשמוצר מסופק עם אבזור חסר (או חלופי באיכות נמוכה יותר) לעומת המפרט המלא ביבוא הרשמי? | |
|
|
|
| 6/5/2019 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 14:48:21 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה,במידה שההטעיה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 6/5/2019 15:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 15:24:06 |
| | למה צריך לציין שמדובר על יבוא מקביל? מדובר על יבוא סטנדרטי רק שאסור להטעות את הצרכן כפי שנכתב קודם. לדוגמה: לפרסם שהסוללה מקורית כשהיא לא או לפרסם שהיבואן הוא רשמי כשהוא לא (היבואן הרשמי לא ייתן לדבר כזה להתפרסם). | |
|
|
|
| 7/5/2019 11:13 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 11:13:47 |
| זה לא רק במקרי הטעיה של שקר גס לעומת היבוא הרשמי (לציין שהמטען מקורי כשהוא לא), אלא גם במקרי הטעיה שהם בבחינת שקר לבן או היתממות תוך העלמת פרטים חשובים ומהותיים כמו לא לציין שהמטען לא מקורי. כמו לא לציין שהאריזה שנמסרת לצרכן נפתחה ונארזה מחדש כדי להחליף מטען ו\או להוציא אביזרי מתנה (מגן מסך\כיסוי למכשיר וכו).
או במקרים של מוצרי חשמל אחרים - לספק לצרכן איבזור נחות לעומת יבוא רשמי (פחות מגשי אפיה ורשתות בתנורי אפיה, פחות אביזרים לשואב אבק וכיו"ב) וע"י כך להופיע במקום גבוה יותר באתרי השוואת מחירים.
בגלל הדברים האלה לדעתי כן היה כדאי שבחקיקה כל יבואן מקביל שיש בינו לבין היבוא הרשמי פער איכותי במפרט המסופק לצרכן (כמו בדוגמאות לעיל) - לא רק יציין שמדובר ביבוא מקביל אלא גם יציין את הפער במדויק. ואגב, יש כאלה שעושים זאת.
זכותו של הצרכן לדעת מה הוא קונה וגם מה הוא לא קונה (ככל שמדובר בפער מול יבוא רשמי).
ואם זה נראה הזוי, אז פעם היה נראה גם הזוי שאפשר לקבל פיצוי על איחור או אי הגעת טכנאי ושלל חקיקות אחרות בנוגע להגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:54:12 |
| יצרן אורז מוצר חשמלי, נגיד טלפון סלולרי, מדביק עליו בהרבה מקרים מדבקה מיוחדת שמצהירה על מקוריות המוצר ושאומרת שהמוצר לא נפתח ע"י מישהו אחר מלבד היצרן.
היבואן פותח את אריזת המוצר, ומכניס לתוכה דברים כמו תעודת אחריות בעברית, הוראות הפעלה בעברית, סוללה משומשת אולי במקום החדשה ומי יודע מה עוד הוא עושה.
האם פתיחת האריזה והתעסקות עם תוכנה חוקית? מדוע שלקוח יתעסק עם מוצר שאריזתו נפתחה ומי יודע מה נעשה ע"י היבואן? למה שלקוח ירכוש מוצר שהתעסקו עם אריזתו? הגיון שלי אומר שאין לפתוח אריזה שנאטמה ע"י היצרן וכל דבר כמו תעודת אחריות או הוראות הפעלה יש לצרף בנפרד לאריזה. | |
|
|
|
| 7/5/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 10:39:27 |
| שלום רב משה,
היה ויש ברשותך, ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן ,על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:48 |
אפרים |
 | | מחבר: | אפרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:48:18 |
| ביטוח בית
מחבר: אפרים (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך: 05/05/2019
שעה: 11:59:31
במקרה שהזמנתי שרברב דרך ביטוח המבנה לתיקון פיצוץ בצינור ונאמר לי שיגיע בין 2-4 ביום שישי, ולבסוף כשהתקשרתי התברר שהם לא העבירו פרטים נכונים לשרברב ולכן לא הגיע ורק לאחר ששיגעתי אותם שזה ערב שבת וצריך מים למקלחות ולכל השבת, שלחו מישהו נציג מטעם שרברב אחר שהגיע ללא שום ציוד עם רכב אזרחי, והסתכל ואמר שיבואו ביום ראשון, כשאמרתי לו שלפחות ישים פקק לאותו צינור ויסתום אותו (הבעיה היתה במרכזיה) ולפחות שאר הברזים בבית יעבדו, אמר שאין לו כזה דבר (כנ"ל, הגיע מישהו ללא שום ציוד).
האם אני יכול לקבל פיצוי מהחברה (שדורשת השתתפות עצמית בסך 500 ש"ח)?
אשמח לתשובתכם | |
|
|
|
| 7/5/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 10:36:34 |
| שלום רב אפרים,
בעניין זה, יש לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 6/5/2019 11:42 |
ענבל גל |
 | | מחבר: | ענבל גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 11:42:07 |
| שלום רב,
בינואר 19 רשמנו את בתנו לגן פרטי לשנת הלימודים שתחל בספטמבר 19 (שמונה חודשים מראש). הגננת ביקשה "דמי רצינות" על סך אלף שקל, והעברנו את הסכום לחשבונה. כמה שבועות לאחר מכן החלטנו לרשום את בתנו לגן אחר עקב החלטתנו לעבור דירה לאיזור אחר. בבואנו לבטל את העסקה, הגננת אינה מוכנה להחזיר לנו את כספנו או אפילו את חלקו, ומושכת אותנו בטענה שתחזיר את הכסף רק אם יירשם ילד אחר במקומה (למרות שהביטול שלנו מגיע הרבה לפני תחילת שנת הלימודים).
האם התנהלותה חוקית? האם החוק אינו מחייב אותה לאפשר לנו לבטל את העסקה ואפילו עם תשלום דמי ביטול? האם היא יכולה להצהיר שתשלום דמי הרצינות לא יוחזרו במקרה של ביטול?
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/5/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 14:59:35 |
| שלום רב ענבל,
האם יש הסכם בניכם? אם כן, מה הוא קובע?
היה ואין הסכם יש לפנות אל בית העסק, בכתב על מנת לברר מכח מה הסירוב להשבת הכספים? | |
|
|
|
| 6/5/2019 10:49 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 10:49:42 |
| לאחרונה התחלתי לקבל קבלות במייל של חברת סלולר. איני מנויה בחברה הזאת ומעולם לא פניתי אליה והקבלות הן על שם לקוח אחר (לא על שמי).
כבר פניתי לחברה בנושא והם הצטערו, אבל הדבר לא טופל ואני ממשיכה לקבל מהם קבלות במייל.
האם דבר זה נחשב לדואר ספאם וניתן להגיש בגינו "תביעת ספאם".
תודה מראש,
הדס | |
|
|
|
| 6/5/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 14:55:03 |
| שלום רב הדס,
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת (בזק שידורים) אוסר על משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת, להלן מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
המקרה המתואר, לכאורה אינו עונה "חוק הספאם" עם זאת יש לפנות אל החברה בכתב תוך ציון דרישתך.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 08:17 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 08:17:53 |
| שלום,
הזמנתי מוצר מאיטליה דרך אמאזון שנשלח דרך UPS. לפני חג הפסח, התקשר אליי נציג שהודיע לי על זמן המשלוח. על מנת לקבל את המשלוח, הצטרכתי לחכות בביתי, מכיוון שקבלת המוצר דורשת חתימה. לאחר שהפסדתי חצי יום עבודה, ניסתי ליצור קשר עם השליח מספר פעמיים, אבל איש לא ענה.
יום למחרת, ללא שום התראה, הגיע מישהו אחר מהחברה וסיפק לי את המוצר, אבל ללא שום הסבר למה הייתי צריכה להפסיד חצי יום עבודה וללא שום מענה או התראה לביטול הגעת השליח והגעת שליח למחרת.
ניסתי לברר מה האחריות של חברת UPS ומה הפיצוי שמגיע לי מתוקף החוק? ניסתי לברר אם אותו חוק הטכנאים תקף למקרה הנ"ל, ומה אני צריכה לעשות על מנת לקבל פיצוי. האם צריך לפתוח תלונה במועצה לצרכנות?
כמובן, יש לי הוכחות לקבל מה שצויין מעל.
תודה רבה
רות. | |
|
|
|
| 5/5/2019 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 17:23:09 |
| שלום רב רות,
האם פנית אל החברה לבירור?
את מציינת כי:
"...התקשר אליי נציג שהודיע לי על זמן המשלוח..."- מתי נקבע איתך מועד האספקה?
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל;
(ד) לשם בדיקות תקופתיות במיתקני גז ביתיים;
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;
"
על כן, יש לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/5/2019 20:18 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 20:18:28 |
| שלום
תודה על התגובה.האם ניתן לדרוש פיצוי זהה כמו שניתן לאיחור\אי הגעה של טכנאי? | |
|
|
|
| 6/5/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 14:50:14 |
| | עליך לפנות אל החברה המדוברת לבירור העניין, לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/5/2019 04:03 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 04:03:39 |
| שלום,
רכשתי לפני כשנתיים רכיבים להרכבת מחשב נייח, ביניהם לוח אם, זכרונות, מעבד וכו' שהורכבו ע"י טכנאי מקצועי מטעמי.
המחשב הפסיק לעבוד אז לקחתי את הלוח אם והמעבד לבדיקה בחברה, לאחר שבועיים התקשר אליי נציג שאמר לי שהלוח אם (שנמצא באחריות) נמצא תקול, אבל אין להם יכולת לתקן או להחליף לי למוצר שווה ערך מכיוון שהלוח אם מהסוג הזה לא קיים יותר,
הנציג הציע לתת לי לוח אם חדש יותר ללא עלות, ומכיוון ששאר הרכיבים שרכשתי דרכם (מעבד וזיכרונות) לא תואמים ללוח אם החדש, ימכור לי אותם בהנחה מסויימת.
אני נותר בין הפטיש לסדן, אני לא מעוניין להוציא סכום כסף לא מבוטל על חלקים חדשים למחשב (אלפי שקלים), מצד שני אין לי מה לעשות עם לוח אם חדש שלא תואם את החלקים שרכשתי בעבר.
האם תוכלו לסייע?
| |
|
|
|
| 6/5/2019 10:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 10:19:37 |
| מה שקובע זה מה שכתוב בתעודת האחריות. בדוק טוב מה כתוב שם. אבל נראה שהמוכר פועל כחוק. מה שאני יכול להציע לך זה לפרסם במחיר אטרקטיבי ולמכור את הלוח דרך אתרי אינטרנט עם ציון שהלוח באחריות. במקום אחר תקנה את הלוח שמתאים לך.
זה החיסרון ברכישת חלקים בצורה עצמאית. גם אם תיקנה חלפים לרכב, תהיה לך רק אחריות על העבודה ולא על הכל כולל חלפים.
אם אתה רוצה להילחם על זה, הדבר אומר ללכת לבית המשפט ולנסות לשכנע שופט שהמוכר מחויב להחזיק את החלק לפחות לכל תקופת האחריות. | |
|
|
|
| 6/5/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 13:44:23 |
| שלום רב טל,
אתה מציין כי :
"...המחשב הפסיק לעבוד אז לקחתי את הלוח אם והמעבד לבדיקה בחברה, לאחר שבועיים התקשר אליי נציג שאמר לי שהלוח אם (שנמצא באחריות) נמצא תקול, אבל אין להם יכולת לתקן או להחליף לי למוצר שווה ערך מכיוון שהלוח אם מהסוג הזה לא קיים יותר,..." האם יש התייחסות בתעודת האחריות, במקרה בו אין חלקי חילוף?
| |
|
|
|
| 6/5/2019 10:09 |
זואי |
 | | מחבר: | זואי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 10:09:25 |
| יש לי שאלה
אני לא מצליחה להשיג אתכם בטלפון
לפני יותר מחצי שנה שכרתי שמלת כלה אצל מעצבת, המעצבת לא החתימה אותי על חוזה.
המחיר מהווה חלק לתיקונים וחלק לשמלה.
התחלנו לתקן ואז החלטתי כעבור ארבעה חודשים לבטל את העסקה,
המעצבת טוענת שהשמלה הוצאה מהמכירה לארבעה חודשים, ולפיכך היא לא שמלה לערב אחד.
סיכמנו שהשמלה מיד תוצג להשכרה שוב וכשזה יקרה היא תחזיר לי חלק יחסי.
המעצבת עבדה כחברה בע"מ וכרגע שינתה עוסק, היא טוענת שזה חשבון בנק אחר ועסק שונה לחלוטין מבחינת הספרים.
עברו עוד 4 חודשים
והשמלה עוד לא הושכרה, נמאס לי לחכות, ואני טוענת שמגיע לי החזר ספי, מאחר והשמלה מעולם לא הגיעה אלי,
מה המדיניות? מה נכון לעשות ? אשמח ליעוץ מקצועי מצידכם zowi348@gmail.com | |
|
|
|
| 6/5/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 13:22:49 |
| שלום רב זואי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה אינן חלות על השכרת מוצר.
לעניין פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק, בכתב על מנת לברר את פנייתך, תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 2/5/2019 22:15 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 22:15:24 |
| שלום,
לפני פסח הגיע נציג של חברת סלקום לדלת ביתי ובישר בשמחה שחיברו את הבניין לתשתית אינטרנט על בסיס סיבים אופטיים, והציע מחירים אטרקטיביים להצטרפות לשירות.
נרשמתי לשיורת כמה ימים מאוחר יותר, ואף סיפקתי אמצעי תשלום. הנציג הבטיח שאחרי החג יגיע טכנאי להתקין את הציוד.
האם ע"פ החוק יש תקופת זמן מקסימאלית שהם מחוייבים לספק את השירות לאחר הרישום? או שאני עכשיו לקוח שבוי והם יכולים למשוך אותי כמה זהם רוצים? | |
|
|
|
| 5/5/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:56:39 |
| שלום רב דניאל,
האם צוין בהסכם ההתקשרות מועד לביצוע ההתקנה?
בכל מקרה, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 18:45 |
דניאל |
 | |
|
| 6/5/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 13:11:23 |
| עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ואתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה, לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|