| 13/5/2019 17:27 |
לואיז ללוש |
 | | מחבר: | לואיז ללוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 17:27:46 |
| שלום רב,
הזמנתי גופי תאורה מבחור בעל סטודיו עצמאי לעיצוב גופי תאורה, על פניו במפגש ראשוני עם הבחור הבנתי כי מדובר במישהו שהוא קצת מוזר אך הנחתי שמכיוון שמדובר באיש העוסק ביצירה אז ניתן להבליג על זה.
הגעתי עם חברה מעצבת פנים והראתי למעצב תמונות של גופי תאורה שאני מעוניינת שייצר עבורי והוא הכין סקיצה ורשם גודל צבע וכדומה.
ציינתי עוד מספר נתונים לדוגמא שאני מעוניינת שהאלמנט שבצבע פליז לא יהיה צבוע אלא יראה טבעי, ששני חצאי הכדורים משני חלקים שונים יראו מחוברים ולא אחד בתוך השני וכדומה, הוא הסביר לי שהיתרון שאני מזמינה את גוף התאורה ממנו הוא שתמיד הוא יכול לשנות ולתקן במקום ולעבד את גוף הפליז (מתכת בזהב) לשביעות רצוני.
למחרת התקשרתי אליו וביקשתי ממנו שימתין כי אני מתלבטת לגבי גודל אחד מגופי התאורה. ביקרתי ביקור שני בסטודיו וביקשתי שינויים מסוימים שהוא לא רשם ואני לא תיעדתי.
לקח לו חודש ימים לספק לי את גופי התאורה (3 במספר), לא היה בהזמנה התחייבות מצידו על זמן אספקה. הבנתי שהייתה לו תקלה והמפעל שהיה אמור ליצר את הכדור עשה זה בצבע כסף ולא צבע פליז ולכן זה מתעכב... כאשר כבר התבשרתי כי גופי התאורה מוכנים. הגעתי לאסוף את גופי התאורה הבחור פתח לי את דלת הסטודיו שהייתה נעולה ובא לנשק אותי על הלחי, לא ממש זרמתי עם זה והוא נעל אחרי את הדלת, כאשר שאלתי למה הוא נועל את הדלת, הוא נימק זאת בכך שהוא חושש שיכנסו לסטודיו ויגנבו לו ציוד...
בתחילה גופי התאורה היו עטופים בניילון נצמד והוא ממש עשה טובה שהוא פותח אותם כדי להראות לי, הוא ביקש שאני אעשה את זה באזור התצוגה של הסטודיו ושאני לא אפריע לו לעבוד.
גוף תאורה 1 שהוזמן – זה שבטעות עשו לו בצבע כסף ולא זהב (פליז) המתכת הייתה נראית צבועה, הוא הכין לי 2 בזהב ו-1 בשחור למרות שביקשתי בטלפון שישנה את ההזמנה ושהכל יהיה בזהב. ברגע שירדתי למטה להזיז את רכבי בחניה, תוך 5 דק' הוא הפך אותו לזהב, הוא אמר שקילף את הצבע, ולא ריסס אותו בצבע זהב שרציתי לגעת בגוף התאורה לבדוק אם זה צבע זהב שרוסס, הוא צרח עליי בתוקפנות ואמר שאני יהרוס את זה, בעיקרון הוא לא נתן לי להשחיל מילה ופשוט השתלח בי.
האלמנט של הכדור היה נראה אחד בתוך השני ולא מחובר.
גוף תאורה 2 - מצידי הטלוויזיה לא היה בפרופורציות שביקשתי, חלק מסויים של המוט לפי התרשים אמור היה להיות באורך 12 מ"מ, הוא חישב את המוט + בית המנורה ביחד 12 מ"מ – ולא ולא את המוט בלבד. הוא אמר שהוא חושב שאלא הפרופורציות הנכונות ועם נורה זה אמור להיראות יותר פרופורציונאלי אך לא הסכים לשים נורה כדי שאתרשם (למרות שהזמנתי ממנו נורה), הוא רצה שאשלם ויעוף לו מהסטודיו.
הבחור פשוט נקט בגישה תוקפנית ואגרסיבית, הייתי איתו לבד בסטודיו וממש חששתי, התקשרתי לחברה שבאה איתי לפגישה הראשונה וביקשתי שתהיה איתי על הקו, היא שמעה אותו צועק עליי שאני נוגעת לו בדברים בסטודיו, שאני מבזבזת לו את הזמן ושאני לא מבינה. באיזשהו שלב הוא לקח לי את הטלפון ודיבר איתה (זאת הבחורה שהגיעה איתי לפגישה הראשונה) והיא אמרה לו בצורה נחרצת את דעתה על ההתנהלות שלו ועל הגישה שלו שהייתה משפילה ואלימה.
גוף תאורה 3 -
בכלל לא היה מה שהזמנתי, והוא גם לא רשם אותו בהזמנה וציין עלות, כך שאמרתי לו שאני ממש לא מתכוונת לקחת אותו.
ובעקבות כך הוא מאיים לא לספק לי את גופי התאורה במידה ולא אקח את הכל כך ללא תיקונים ושהוא לא יחזיר לי את המקדמה ששולמה על סך 1500 שקלים ומצידו שאתבע אותו.
אשמח לייעוץ, מה עליי לעשות.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:49:40 |
| לואיז שלום רב,
על פניו, יש לבחון את טופס ההזמנה שעליו את חתומה ולראות האם ניתן לגבש עילה של הפרת הסכם הרכישה לעניין העיצוב/גדול/צבע גופי התאורה.
היה ואכן ניתן לבסס את טענותייך, הרי שעל פי חוק המכר מחויב העוסק לספק לצרכן את המוצר שהוזמן ולתקן כל ליקוי או פגם תוך זמן סביר.
היה ואינו עושה כן, מדובר בהפרת הסכם.
על כן, היה ויש בידך הוכחות לאמור, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונבחן את הנושא. | |
|
|
|
| 13/5/2019 17:27 |
לואיז ללוש |
 | | מחבר: | לואיז ללוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 17:27:24 |
| שלום רב,
הזמנתי גופי תאורה מבחור בעל סטודיו עצמאי לעיצוב גופי תאורה, על פניו במפגש ראשוני עם הבחור הבנתי כי מדובר במישהו שהוא קצת מוזר אך הנחתי שמכיוון שמדובר באיש העוסק ביצירה אז ניתן להבליג על זה.
הגעתי עם חברה מעצבת פנים והראתי למעצב תמונות של גופי תאורה שאני מעוניינת שייצר עבורי והוא הכין סקיצה ורשם גודל צבע וכדומה.
ציינתי עוד מספר נתונים לדוגמא שאני מעוניינת שהאלמנט שבצבע פליז לא יהיה צבוע אלא יראה טבעי, ששני חצאי הכדורים משני חלקים שונים יראו מחוברים ולא אחד בתוך השני וכדומה, הוא הסביר לי שהיתרון שאני מזמינה את גוף התאורה ממנו הוא שתמיד הוא יכול לשנות ולתקן במקום ולעבד את גוף הפליז (מתכת בזהב) לשביעות רצוני.
למחרת התקשרתי אליו וביקשתי ממנו שימתין כי אני מתלבטת לגבי גודל אחד מגופי התאורה. ביקרתי ביקור שני בסטודיו וביקשתי שינויים מסוימים שהוא לא רשם ואני לא תיעדתי.
לקח לו חודש ימים לספק לי את גופי התאורה (3 במספר), לא היה בהזמנה התחייבות מצידו על זמן אספקה. הבנתי שהייתה לו תקלה והמפעל שהיה אמור ליצר את הכדור עשה זה בצבע כסף ולא צבע פליז ולכן זה מתעכב... כאשר כבר התבשרתי כי גופי התאורה מוכנים. הגעתי לאסוף את גופי התאורה הבחור פתח לי את דלת הסטודיו שהייתה נעולה ובא לנשק אותי על הלחי, לא ממש זרמתי עם זה והוא נעל אחרי את הדלת, כאשר שאלתי למה הוא נועל את הדלת, הוא נימק זאת בכך שהוא חושש שיכנסו לסטודיו ויגנבו לו ציוד...
בתחילה גופי התאורה היו עטופים בניילון נצמד והוא ממש עשה טובה שהוא פותח אותם כדי להראות לי, הוא ביקש שאני אעשה את זה באזור התצוגה של הסטודיו ושאני לא אפריע לו לעבוד.
גוף תאורה 1 שהוזמן – זה שבטעות עשו לו בצבע כסף ולא זהב (פליז) המתכת הייתה נראית צבועה, הוא הכין לי 2 בזהב ו-1 בשחור למרות שביקשתי בטלפון שישנה את ההזמנה ושהכל יהיה בזהב. ברגע שירדתי למטה להזיז את רכבי בחניה, תוך 5 דק' הוא הפך אותו לזהב, הוא אמר שקילף את הצבע, ולא ריסס אותו בצבע זהב שרציתי לגעת בגוף התאורה לבדוק אם זה צבע זהב שרוסס, הוא צרח עליי בתוקפנות ואמר שאני יהרוס את זה, בעיקרון הוא לא נתן לי להשחיל מילה ופשוט השתלח בי.
האלמנט של הכדור היה נראה אחד בתוך השני ולא מחובר.
גוף תאורה 2 - מצידי הטלוויזיה לא היה בפרופורציות שביקשתי, חלק מסויים של המוט לפי התרשים אמור היה להיות באורך 12 מ"מ, הוא חישב את המוט + בית המנורה ביחד 12 מ"מ – ולא ולא את המוט בלבד. הוא אמר שהוא חושב שאלא הפרופורציות הנכונות ועם נורה זה אמור להיראות יותר פרופורציונאלי אך לא הסכים לשים נורה כדי שאתרשם (למרות שהזמנתי ממנו נורה), הוא רצה שאשלם ויעוף לו מהסטודיו.
הבחור פשוט נקט בגישה תוקפנית ואגרסיבית, הייתי איתו לבד בסטודיו וממש חששתי, התקשרתי לחברה שבאה איתי לפגישה הראשונה וביקשתי שתהיה איתי על הקו, היא שמעה אותו צועק עליי שאני נוגעת לו בדברים בסטודיו, שאני מבזבזת לו את הזמן ושאני לא מבינה. באיזשהו שלב הוא לקח לי את הטלפון ודיבר איתה (זאת הבחורה שהגיעה איתי לפגישה הראשונה) והיא אמרה לו בצורה נחרצת את דעתה על ההתנהלות שלו ועל הגישה שלו שהייתה משפילה ואלימה.
גוף תאורה 3 -
בכלל לא היה מה שהזמנתי, והוא גם לא רשם אותו בהזמנה וציין עלות, כך שאמרתי לו שאני ממש לא מתכוונת לקחת אותו.
ובעקבות כך הוא מאיים לא לספק לי את גופי התאורה במידה ולא אקח את הכל כך ללא תיקונים ושהוא לא יחזיר לי את המקדמה ששולמה על סך 1500 שקלים ומצידו שאתבע אותו.
אשמח לייעוץ, מה עליי לעשות.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:48:41 |
| לואיז שלום רב,
על פניו, יש לבחון את טופס ההזמנה שעליו את חתומה ולראות האם ניתן לגבש עילה של הפרת הסכם הרכישה לעניין העיצוב/גדול/צבע גופי התאורה.
היה ואכן ניתן לבסס את טענותייך, הרי שעל פי חוק המכר מחויב העוסק לספק לצרכן את המוצר שהוזמן ולתקן כל ליקוי או פגם תוך זמן סביר.
היה ואינו עושה כן, מדובר בהפרת הסכם.
על כן, היה ויש בידך הוכחות לאמור, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונבחן את הנושא. | |
|
|
|
| 13/5/2019 16:42 |
דידי |
 | | מחבר: | דידי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 16:42:19 |
| שלום , רכשתי פלאפון לפני כשנה וכמה חודשים מסניף של סלקום בבאר שבע, עכשיו מאז ועד היום אני מקבל חיובים של אזור ה300 שקל כל חודש . ניסיתי להבין מסלקים על מה אני משלם כל כך הרבה .
ולטענתם 195 זה עלות המכשיר ל36 חודשים !!! ובנוסף עוד 24 ל36 חודשים על ערכה שקיבלתי (מטען לאוטו, מגן מסך ועוד כמה דברים כאלה - שעלותם הכוללת בקנייה נפרדת לא עובר את 300פחות או יותר ) .
עכשיו כשקניתי את המכשיר קיבלתי בנוסף טבלת ושעות ספורט חכם שהבהרתי במעמד הרכישה שאין לי שום צורך בהם ונציגה שהייתה שם אמרה לי שזה ללא עלות כל עוד אני מתחייב להישאר הסלקים לשלוש השנים הקרובות ( שממילא לא משנה לי כי אני לקוח שלהם כבר 12 שנה פחות או יותר )
בשום מקום אין דרך להשיג את החוזה שחתמתי אליו ובנוסף בכל שיחה שלי מול סלקום אני מקבל את אותה התשובה שאין מה לעשות ואם חתמתי על משהו אז צריך לדעת על מה חתמת , השאלה שלי היא כזו מה ניתן לעשות על דבר כזה . ואיך חברה כמו סלקום שאני לקוח שלה המון שנים מרשה לעצמה לעבוד על לקוח בצורה כזו . איך זה הגיוני בכלל שעלות מכשיר היא 7200 שקל לערך?!
אשמח לעצות מה אפשר לעשות כי אני על סף לפנות לעורך דין .
תודה לעוזרים! | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:30:50 |
| שלום רב דידי,
על מנת לבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפנה אל החברה בכתב לבירור העניין, לאחריו, הגש תלונתך ודרישתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/5/2019 10:04 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:04:35 |
| לפני מספר ימים נכנסתי לרשת חנויות בגדים מוכרת. הם פרסמו מבצע: רכשו פריט אחד וקבלו את השני ב 50% הנחה.
רכשתי 2 ג'ינסם, לי ולבתי.
למחרת, לקחה בתי את הג'ינס וביקשה להחליפו בחנות.
מאחר שלא מצאה מכנסיים מתאימים, קיבלה זיכוי.
עברו 2 ימי עבודה (המבצע עדיין בתוקף), ביקשתי מהחנות מכנסיים (זהים במחיר למכנסיים שהוחזרו) תמורת הזיכוי.
השיבו לי: 'עלייך יהיה להוסיף כ- 80 שח.
ההסבר שלהם: במסגרת המבצע, קנית את המכנסיים ב 134 שח אבל קיבלת מאיתנו זיכוי על סך 212 שח (עדיין אין זה הערך האמיתי של המכנסיים). לכן, את לא יכולה לקבל מכנסיים בתמורה לזיכוי.
השבתי: אם כך - החזירו לי את המכנסיים שבתי השאירה אצלכם לפני יומיים, וקחו את הזיכוי.
הם סרבו.
האם יש לי עילה להגשת תלונה במועצה לצרכנות? מה קובע החוק? תודה רבה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 12:59:38 |
| סמדר שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, הוראות הרשות לסחר הוגן קובעות כי במקרה של רכישה במבצעי כמות ניתן יהיה לבטל עסקה רק במקרה של ביטול שני הפריטים גם יחד, ונושא הזיכויים והחלפות נתון לשיקול דעתם הבלעדי. | |
|
|
|
| 7/5/2019 10:25 |
רחל דרור |
 | | מחבר: | רחל דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 10:25:52 |
| שלום,
ביתי ובעלה עם בנם בן השנתיים היו אמורים לחזור מבנקוק לארץ אתמול בטיסה של "ארקיע". הם רכשו את הכרטיס דרך סוכנת נסיעות. השעה שהיתה נקובה בכרטיס לחזרה היתה 19.40 והצ'ק אין אמור היה להיתבצע בשדה. "ארקיע" לא מאפשרת לעשות זאת מראש. הם הגיעו לשדה כמעט 4 שעות מראש, כדי לקבל מקומות ישיבה טובים עם הילד ואז נאמר להם שהטיסה הוקדמה ב3 שעות והם כבר לא יכולים לטוס. הם לא קיבלו שום הודעה על ההקדמה בטיסה וגם סוכנת הנסיעות לא קיבלה שום הודעה. סוכנת הנסיעות דיברה עם החברה והם היתנערו מכל אחריות ואמרו שזאת אחריות הנוסע לבדוק את שעת הטיסה. גם סוכנת הנסיעות מתנערת מאחריות ונאלצנו לרכוש כרטיס טיסה חדש לטיסה הבאה של "ארקיע" שתהיה רק ב9.5.19. האם באמת חברות התעופה יכולות לעשות ככל העולה על דעתן ללא כל מחייבות ללקוח? מה עם מחוייבותה של סוכנת הנסיעות? מה קורה עם אנשים שתויים בטיסות קונייקשן? כשמישהו רוכש כרטיסי טיסה הוא רוכש אותם ליום והשעה המתאימים לו. ניתן ככה לזלזל בלקוחות ולהיתנער מאחריות? | |
|
|
|
| 7/5/2019 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 15:42:26 |
| שלום רב רחל,
מה צוין בהסכם ההתקשרות ?
עקרונית, סעיף 8 בחוק שירותי תעופה ((פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי:
"8. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.
(ב) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך כאמור בסעיף קטן (א), יהיה זכאי להטבות אלה:
(1) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, למעט בנסיבות כאמור בסעיף 6(ה)(1) ו-(2);
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו"
היות שלכאורה המקרה אינו עונה להוראות הדין המאפשרות פיצוי כמפורט בחוק שירותי תעופה, על כן, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין בהתאם להסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 14/5/2019 11:20 |
רחל דרור |
 | | מחבר: | רחל דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:20:35 |
| הנקודה היא שלא היתקבלה כלל הודעה לא מארקיע ולא מסוכנת הנסיעות על הקדמת הטיסה.
מהו הדין במיקרה זה?
| |
|
|
|
| 14/5/2019 12:47 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 12:47:08 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. לדעתי, אם הקדימו את הטיסה בלי להודיע לכם והיא המריאה בלעדיכם, צריך להתייחס לזה בדיוק כמו לטיסה שבוטלה, כלומר - היו חייבים לדאוג לכם לטיסה חלופית, למזון ומשקאות וללינה בבית מלון (אם "נתקעתם" ללילה), וגם לשלם לכם פיצוי לפי "חוק טיבי". לא בטוח שבית משפט יקבל את זה, כי אני מכיר רק תביעה קטנה אחת שבה גישה כזו נתקבלה. אם תרצה, צור קשר 054-5709713. | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:39 |
רכישת רהוט |
 | | מחבר: | רכישת רהוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:39:16 |
| רציתי לבטל עסקת ריהוט,נרשם לי בהזמנה החתומה שמגיע להם 20% ביטול על העיסקה
הזמנתי את המוצר ב22.04 ועוד לא סופק
האם זה מה שאני אמורה לשלם להם?
תודה רבה,
ליאת
| |
|
|
|
| 14/5/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:49:13 |
| ליאת שלום רב,
היה והמוצר נבחר מתוך קטלוג בית העסק, ומתוך היצע הדגמים, הבדים והצבעים של בית העסק, והמוצר לא הורכב בביתך, הרי שאת זכאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, ומדובר בהטעיה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 15:38 |
שש |
 | | מחבר: | שש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 15:38:38 |
| קניתי ביום חמישי בערב מצלמה ראית לילה ב300 שח
כשהגעתי לבית ניסתי להכניס כרטיס זכרון אבל הכרטיס קופץ ולא נתפס
ובנוסף אני רוצה להחזיר את המוצר כי השימוש החשוב שהיה היה צריך להיות ביום חמישי ולא יכלתי להשתמש
הם אומרים שהם מכרו מוצר תקין והם לא מחזרים כסף
וגם שאין להם אחריות [לגבי אחריות הם אמרו קודם]
מה אני יכול לעשות
א המור לא ראוי לשימוש מתחילה
ב אני רוצה לבטל עיסקה | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:59:09 |
| אדוני שלום רב,
היה ונעשה שימוש במוצר ולו מינימאלי, הרי שלא יחולו תקנות ביטול עסקה אלא תקנות הגנת הצרכן, אחריות ושירות לאחר מכירה, המחייבות את הצרכן לאפשר לעוסק לרפא את הפגם במוצר.
היה והמוצר רק הוצע מאריזתו ולא בוצע חיבור או הדלקה, אז בהחלט ניתן לדרוש את ביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 11:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:34:25 |
| "וגם שאין להם אחריות [לגבי אחריות הם אמרו קודם]".
חיזוק למה שנכתב קודם. תקנות הגנת הצרכן מחייבות אחריות לשנה כך שמה שנאמר לך לא חוקי ויש לך אחריות. | |
|
|
|
| 13/5/2019 15:42 |
נעמה אזולאי |
 | | מחבר: | נעמה אזולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 15:42:18 |
| | היי, אשמח לתשובתכם. אני במקור מאילת, ולאחרונה ילדתי. קיבלתי מתנה מחברה שנקנתה ברשת מוצצים בבאר שבע. כשהגעתי לסניף באילת נאמר לי שאיני יכולה להזדכות על מוצר משום שנקנה עם מע''מ. הדגשתי שאין לי שום בעיה שהם יורידו את המעמ ויתנו לי זיכוי, אך נאמר שלא אפשרי. האם תקין?? | |
|
|
|
| 14/5/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:08:57 |
| שלום שלום וברכה נעמה,
יש רגליים לעמדת בית העסק המאוזכרת בפנייתך. לעתים "סניף" של אותה רשת מופעל מנוהל ע"י זכיין עצמאי, אשר גם מנהל מערכת הנהלת חשבונות נפרדת. | |
|
|
|
| 12/5/2019 13:17 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 13:17:47 |
| שלום, רכשתי אתמול מייבש כביסה עם קונדסור ב800 שח. בקבלה מופיעה הסכום והמוצר .
חייגו אלי מהחנות והודיעו לי שזאת טעות וזה עולה 1500 שח.מה עושים במצב כזה? | |
|
|
|
| 13/5/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 10:24:00 |
| שלום רב תמי,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה? בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 13/5/2019 15:14 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 15:14:31 |
| | פרונטלית, עם חשבונית, טל סכום העסקה וסוג המוצר ולמחרת התקשרו ואמרו שלא מספקים לי את המוצר או שאני יוסיף תשלום. | |
|
|
|
| 13/5/2019 15:14 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 15:14:41 |
| | פרונטלית, עם חשבונית, טל סכום העסקה וסוג המוצר ולמחרת התקשרו ואמרו שלא מספקים לי את המוצר או שאני יוסיף תשלום. | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:54:27 |
| תמי שלום רב,
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין כי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, מחייבים עוסק לספק לצרכן מוצר במחיר שהוצג עליו, גם אם מחירו גבוה יותר.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע ולבחון את התנהלות העוסק. | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:18 |
שלום יוחנן |
 | | מחבר: | שלום יוחנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:18:26 |
| שלום וברכה. רכשתי מיקסר בוש דרך יבואן מקביל בשם 'תמוז'. כחודש לפני סיום תקופת האחריות המיקסר התחיל להתקשות בלישת בצק, ובשלב מסויים נתקע. העברתי את המיקסר לתיקון, והיום עשרה ימים לפני תום תקופת האחריות המיקסר יצא מתיקון ולטענתם אין בו שום תקלה. הדגשתי בפניהם שככל הנראה לא אספיק לוודא את מה שהם אומרים, ואצלי בוודאות היתה תקלה. ועד שאקח את המיקסר ואבדוק ואבוא להוכיח להם שיש תקלה - תסתיים תקופת האחריות. לטענתם אין מה לעשות בנידון. האם יש התייחסות בחוק לסיטואציה כזו?
כמו כן, אנחנו מאוד מאוכזבים מכך שהמיקסר התקלקל כל כך מהר, וחושבים שבניגוד לטענתם, הוא לא כל כך מתאים ללישת בצק. האם יש אפשרות לדרוש מהם החלפה של המיקסר לדגם אחר חזק יותר בתוספת תשלום?
בברכה | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:47:08 |
| שלום שלום וברכה יוחנן,
תקנות הגנת הצרכן (שירות ואחריות לאחר מכירה) מדברות על תנאי אחריות היצרן במרוצת השנה הראשונה ממועד הרכישה. במקרה של כשלון של בית העסק הרלוונטי לתקן את המוצר, קמה זכות לצרכן לקבל את התמורה ששולמה או מוצר חלופי לבחירת בית העסק. במקרה המתואר עלול להיווצר קושי ראייתי בהוכחת הליקוי שלא תוקן. משכך מומלץ לתעד את הפרשה, ולנסות להגיע להסכמות מול בית העסק במידת הצורך והאפשר. | |
|
|
|
| 13/5/2019 16:05 |
צביה |
 | | מחבר: | צביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 16:05:20 |
| | קניתי נעליים, כעבור שעה ביקשתי להחזיר (לא השתמשתי) ובעל העסק (נעלי טריפי ברחוב יחזקאל 6 בירושלים) לא הסכים לקבל את המוצר בחזרה ולזכות אותי. מה אני עושה? | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:17:29 |
| צביה שלום רב,
ראשית, יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב (פקס, מייל או דואר) ולציין את תאריך הרכישה, את מועד בקשת הביטול ואת העובדה כי תקנות ביטול עסקה מחייבות את בית העסק לבטל עסקה לרכישת ביגוד והנעלה בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, היה ועלותן גובה מ 50 ש"ח ולא נעשה בהן שימוש.
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך.
יש לציין כי היה ובית העסק לא יבצע השבה, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:18 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:18:09 |
| | היי, אני מנסה לשלוח מייל עם קבצים נוספים לתלונה, שלחתי כבר לשלושה מיילים וזה חוזר עם שגיעה. בבקשה תעזרו לי! | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:09:04 |
| דריה שלום רב,
ראשית, בדרך כלל הבעיה היא עם גודל הקבצים, ועל כן מומלץ לשלוח מספר מיילים שונים כאשר רק קובץ אחד או שניים מצורפים אליהם.
היה וזה לא מועיל, אנא עדכני אותי במספר התלונה ואדאג כי יצרו איתך קשר טלפוני. | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:14 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:14:53 |
| היי
בשבוע שעבר 06/05 רכשתי מכונת כביסה בהזמנה טלפונית דרך טרקלין חשמל, למחרת 07/05 בשעה 10:02 התקשרתי לבטל את העסקה והנציג אמר שאני אחוייב ב100 שקלים דמי ביטול,האם זה תקין? עברו פחות מ24 שעות..תודה מוריה בן הרוש | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:07:39 |
| מוריה שלום רב,
כל ביטול עסקה עקב חרטה כרוך בתשלום דמי ביטול.
ועל כן, בית העסק פועל בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 13/5/2019 13:43 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 13:43:08 |
| רכשתי טיסות מוואלה טורס , ההזמהנ ההייתה על סך 2040$ חוייבתי לפי שער התיירות בש"ח .
מה זה שער התיירות( גבוה יותר משער הדולר) ? האם חוקי ?
העסקה נעשתה בדולרים וחוייבתי בש"ח.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:03:06 |
| סימה שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן נקבע כדלקמן:
"4. שירות של חבילות תיירות ונופש היוצאות מישראל, ובלבד שמחירן בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל."
כלומר, לא מדובר בשער יציג, אלא בשער מכירה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 13:23 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 13:23:24 |
| שלום,
ניגשתי לחנות כדי להחזיר פריטי לבוש שנרכשו אתמול (התוויות עליהם) בסכום של 200 ש"ח. ברשותי הקבלה. המוכרת סירבה להחזיר לי את הכסף וטענה שעליי להגיע עם כרטיס האשראי עימו נרכשו הפריטים, אחרת אין באפשרותה להחזיר לי כסף על הרכישה. האם היא צודקת? | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:01:15 |
| לימור שלום רב,
אכן אין פגם בפעולות בית העסק ,שכן גם על פי התקנות, הכספים יוחזרו באופן בו בוצעה הרכישה.
כלומר, היה והרכישה בוצעה פרונטאלית בחנות באמצעות כרטיס חיוב, יש להגיע פיזית לחנות עם כרטיס החיוב הרלוונטי. | |
|
|
|
| 13/5/2019 13:04 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 13:04:02 |
| | היי! לאיזה מייל לשלוח קבצים לתלונה? תודה | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:00:05 |
| דריה שלום רב,
ניתן לצרף מסמכים נוספים לפנייה קיימת במייל:
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
| 13/5/2019 12:24 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 12:24:32 |
| שלום. לפני כשנה פניתי למרפאת כללית סמייל כדי להתחיל טיפול הרכבת גשר לביתי. שילמתי כמה אלפי שקלים ועדיין לא התחלנו את הטיפול המיוחל. אתמול מתקשרים מהמרפאה שעתיים לפני התור כדי לאמר לי ששוב התור מבוטל והרופא יוצא לפנסיה. ההצעה החלופית שמציעים לי היא לעבור לרופאה השניה במרפאה אך עלי להוסיף כמה מאות שקלים כיוון שהרופאה מומחית. לא נראה לי תקין שאני סגרתי מחיר מול המרפאה, עדיין משלמת עבור טיפול שעדיין לא התחיל ועכשיו אמורה להוסיף כסף. בינתיים ביתי נאלצת להמתין כבר שנה לגשר, נערה בת 13 שנגרם לה עוגמת נפש . מה עלי לעשות עכשיו ?
| |
|
|
|
| 13/5/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:38:46 |
| שלום רב דנה,
ראשית, יש לפנות אל הנהלת המרפאה ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/5/2019 07:06 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 07:06:41 |
| | תודה רבה על התשובה המהירה. למנהלת המרפאה כבר פניתי וזאת התשובה שקיבלתי שעלי להוסיף כמה מאות שקלים או יותר כדי לעבור לרופאה השניה כיוון שהיא מומחית . הם לא מוכנים לספוג את ההפרשים . | |
|
|
|
| 12/5/2019 16:11 |
זיוה |
 | | מחבר: | זיוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 16:11:15 |
| שלום רב,
רכשתי חטיף שמיוצר בחו"ל ומיובא בארץ.
לפי הרכיבים החטיף הוא דל נתרן - 0.59 מ"ג ל 100 גרם, ולכן רכשתי כמות גדולה לבני שניזון מתזונה דלת נתרן בשל בעיה רפואית.
לאחר שרכשנו והילד אכל בהנאה החלטתי לטעום מהחטיף כי כמות הנתרן נשמעה לי נמוכה מדיי לסוג החטיף ואכן נוכחתי שהוא מלוח.
ניסיתי ליצור קשר עם היבואן ללא הצלחה ופניתי ליצרן מחו"ל שם לאחר בדיקות גיליתי שישנה טעות והכמות היא 0.59 גרם ולא מ"ג (הבדל מטורף!!!!!) ובעצם החטיף מסכן את בני.
החברה שלחו אליי מספר שקיות של חטיף אחר שלהם.
האם יש מקום לתביעה במצב כזה? | |
|
|
|
| 13/5/2019 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 12:12:22 |
| שלום רב זיוה,
בעניין זה, יש לפנות אל המשרד לבדיקת הטעיית הציבור, במשרד הבריאות, בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx
בנוסף, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:20 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:20:52 |
| | חשוב! באיזה מוצר מדובר שנזהר (גם לי יש בעיית בתזונת נתרן)? | |
|
|
|
| 12/5/2019 18:55 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 18:55:50 |
| היי,
רכשתי לאחרונה מוצרים באינטרנט במטבע זר והבנק שלי לקח לי עמלה בנוסף לעמלה שגובה חברת כרטיסי האשראי.
זו הפעם הראשונה שהבנק גובה ממני עמלה זו ולטענתם הם שינו נהלים באופן פנימי וזה כמובן לא מפורסם באתר ולא נשלח ללקוחות.
ביקשתי מהמוקדנית שתשלח לי את הנוהל אך לטענתה היא לא יכולה לשלוח ואף ניסתה לחפש אם מפורסם באתר וראתה שלא ולכן רק הקריאה את מדרגות העמלה.
האם הדבר חוקי? האם הבנק יכול לגבות עמלות מבלי לעדכן ולכל הפחות לפרסם באתר?
אציין, כי המוקדנית אף טענה שכך הבנק פועל ושהם יכולים לשנות את העמלות מידי פעם ומבלי לעדכן.
לתשובתכם אודה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 13:02:02 |
| שלום רב שקד,
בעניין זה, יש לפנות אל הנהלת הבנק לבירור העניין, לאחריו, ניתן לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל, בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:14 |
משה |
 | |
|
| 13/5/2019 12:44 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 12:44:43 |
| שלום וברכה
רכשתי דרך טרקלין חשמל מכונת כביסה בשיחה עם נציג ולמחרת בבוקר ביקשתי לבטל את ההזמנה, זה היה פחות מ24 שעות
הנציג טוען שאני צפויה לקבל חיוב של 100 שקלים דמי ביטול, האם זה תקין? חוקי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:13:58 |
| מוריה שלום רב,
כל ביטול עסקה כרוך בתשלום דמי ביטול, וזאת הן בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן (במקרה של רכישה מרחוק) והן בהתאם לתקנות ביטול עסקה (במקרה של רכישה פרונטאלית בחנות).
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, ועל כן, אין פגם בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
|