| 14/5/2019 13:11 |
הילה רימברג |
 | | מחבר: | הילה רימברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:11:15 |
| היי ,
עשיתי מנוי לחדר כושר ולאחר חודשיים רציתי לבטל אותו (סגרו אותו לחודש ללא התרעה) כשהתקשרתי אמרו שיבטלו ואקבל החזר במועד החיוב. לאחר חודש לא קיבלתי החזר ואמרו לי שוב את אותו הדבר. לאחד החודש השני התקשרתי ואמרו שהחליפו בעלים ואם אני רוצה את הכסף בחזרה ואני צריכה לפנות לבעלים הקודם (שכמובן לא עונה) מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 14/5/2019 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:31:46 |
| שלום רב הילה,
ראי מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין הטענה כי :
"...לאחד החודש השני התקשרתי ואמרו שהחליפו בעלים..." עליך לברר אם החברה עמה ביצעת את העסקה, נקלעה לקשיים כלכליים. | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:31 |
קורל אמויאל |
 | | מחבר: | קורל אמויאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:31:35 |
| שלום, קיבלתי במתנה זוג עגילי סברובסקי לפני כשבוע. ענדתי אותם והם לא היו לטעמי ולכן למחרת היום נסעתי לסניף בו נקנו וביקשתי להחליפם. מנהלת הסניף החליטה שהיא לא מעוניינת להחליף והתחילה ב: ״אנחנו לא מחליפים זאת לא האריזה המקורית״. כמובן שהייתה האריזה המקורית אבל היא דיברה על איזה סרט שהיה מעל. כשזה לא הלך, אמרה ״הם נענדו״. כמובן שאמרתי ברור! איך אדע אם אני אוהבת? ולמרות זאת לאחר ריבים היא לא הסכימה בכל תוקף להחליף והסתמכה על פתק שהניחה על השולחן בחנות שלפיו ״אין החלפה על עגילים בכלל, גם במסגרת 14 ימים״
כשנכנסתי לתקנון הרשת התנאים קובעים - ״החלפה באריזה המקורית כשהעגילים שלמים תקינים וללא כל פגם״. ועל פתק ההחלפה לא נכתב דבר על כך שאין החלפה על עגילים.
האם ההתנהגות הזאת לגיטימית?
תודה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 17:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:15:05 |
| שלום רב קורל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר , תכשיט שהמחיר ששולם בעדו אינו עולה על 3000 ש"ח, מיום הרכישה ועד תום יומיים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היות שהמועד לביטול העסקה חלף, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
לעניין הטענה כי מדיניות של בית העסק אינו עומד בקנה אחד עם המדיניות שהופיעה בחנות- עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 13:11 |
הילה רימברג |
 | | מחבר: | הילה רימברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:11:05 |
| היי ,
עשיתי מנוי לחדר כושר ולאחר חודשיים רציתי לבטל אותו (סגרו אותו לחודש ללא התרעה) כשהתקשרתי אמרו שיבטלו ואקבל החזר במועד החיוב. לאחר חודש לא קיבלתי החזר ואמרו לי שוב את אותו הדבר. לאחד החודש השני התקשרתי ואמרו שהחליפו בעלים ואם אני רוצה את הכסף בחזרה ואני צריכה לפנות לבעלים הקודם (שכמובן לא עונה) מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 14/5/2019 17:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:08:29 |
| שלום רב הילה,
לעניין הטענה כי :
"...לאחד החודש השני התקשרתי ואמרו שהחליפו בעלים..." עליך לברר אם החברה עמה ביצעת את העסקה, נקלעה לקשיים כלכליים. | |
|
|
|
| 14/5/2019 11:46 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:46:24 |
| שלום.
יש בבעלותי עסק ורציתי לדעת האם מותר לפרסם מוצר באתר האינטרנט בעלות מסויימת (השמורה רק לרוכשים דרך אתר האינטרנט), ולגבות מחיר אחר על אותו מוצר כאשר הלקוח מגיע לחנות עצמה.
כמובן שאני רושם באתר האינטרנט שהמחיר הוא מחיר לאתר בלבד.
אשמח אם תשובתי תיענה בהקדם כיוון שאני לא מצליח למצוא תשובה בחוק. כמו כן אודה אם תוכלו להפנות אותי לסעיף בחוק שמורה על כך.
תודה אריאל
| |
|
|
|
| 14/5/2019 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:07:09 |
| שלום רב אריאל,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסה לברר אולי מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשיה, או באיגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:10 |
הילה רימברג |
 | | מחבר: | הילה רימברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:10:52 |
| היי ,
|
|
|
| 14/5/2019 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:04:24 |
| שלום רב הילה,
לעניין הטענה כי :
"...לאחד החודש השני התקשרתי ואמרו שהחליפו בעלים..." עליך לברר אם החברה עמה ביצעת את העסקה, נקלעה לקשיים כלכליים.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 11:11 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:11:21 |
| שלום רב,
בתאריך 12.5 רכשתי מכונת כביסה, במסגרת הרכישה נאמר לי על ידי המוכר כי בים שלמחרת בשעות הבוקר בין 10:00 ל-12:00 תסופק לי המכונה וכי "דיוק" של חלון הזמנים בטווח השעות שציינתי יתבצע מולי ע"י מחסן ההפצה ביום שלמחרת (12.5).
ביום המיועד אף אחד לא יצר עימי קשר ולא סופק לי המוצר שרכשתי.
לאחר שיצרתי קשר עם החנות טלפוני ולאחר מכן אף ניגשתי פיזית לחנות נאמר לי כי קרתה תקלה ולכן לא סופקה לי המכונה ואף לא יצרו עימי קשר.
ברצוני לציין כי בטופס ההזמנה אין איזכור כלל למועד האספקה וכן יש ברשותי הקלטה של השיחה שקיימתי "פנים מול פנים" עם המוכר במסגרתה הודה כי נפלה טעות ("פאדיחה" לדבריו).
ברצוני לדעת האם אני זכאי לפיצוי ואם כן מה גובהו ומה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 14/5/2019 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 16:53:33 |
| שלום רב אדי,
עקרונית, סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", הורחב, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
במידה שאתה נתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 10:39 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:39:31 |
| הי,
לפני חג הפסח ביצעתי עסקה טלפונית של מוצרים לחג, נתתי פרטי אשראי, מייל וכו'... העסקה נעשתה מול מוקד ממוחשב.
נאמר שהתשלום יגבה ביום שהמשלוח יסופק.
בסופו של דבר, המשלוח הגיע לכתובת אחרת, ונאלצנו לאסוף אותו ידנית. ובנוסף, לאחר שפתחנו את הארגזים גילינו שמחצית מהמוצרים לא סופקו.
ניסינו ליצור קשר המון פעמים, בסופו של דבר קיבלנו טלפון מנציג שירות שאמר לנו שנזוכה על המוצרים שלא סופקו וכן על עלות המשלוח.
נכון להיום, חודש אחרי לא קיבלנו זיכוי.
נאמר לי מחברת האשראי שאין להם אפשרות לפנות לספק, כיוון שאין בידי חש' שמתארת את המוצרים שסופקו....
איך ניתן לקבל את הכסף חזרה?? | |
|
|
|
| 14/5/2019 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 16:24:34 |
| שלום רב רבקה,
לא ציינת מה המוצרים שנרכשו?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/5/2019 21:30 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 21:30:02 |
| היי
לפני חצי שנה רכשתי טלוויזיה יש שנה אחריות מלאה
לפני שבועיים בדיוק הגיע טכנאי עקב תקלה במסך ולקח אותה בטענה שהמסך נשרף וצריך להחליף.
עברו בדיוק שבועיים התקשרו לומר שהם עדיין מחכים למסך שיגיע וניסו לשכנע אותי לשדרג למסך אחר בתוספת תשלום, סירבתי להצעה.
שאלתי היא מה הזכויות שלי במקרה כזה לדעתי זה זמן מוגזם להמתנה אני שבועיים בלי טלוויזיה בסלון
אשמח לתשובה תודה מראש | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:16:47 |
| רויטל שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחויב העוסק לבצע תיקון במוצר תוך שלושה ימים.
היה והוא אינו יכול לבצע תיקון במסגרת המועדים הקבועים בדין עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:42:02 |
| | לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן. | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:58 |
ק. |
 | | מחבר: | ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:58:15 |
| שלום, קיבלתי במתנה זוג עגילי סברובסקי לפני כשבוע. ענדתי אותם והם לא היו לטעמי ולכן למחרת היום נסעתי לסניף בו נקנו וביקשתי להחליפם. מנהלת הסניף החליטה שהיא לא מעוניינת להחליף והתחילה ב: ״אנחנו לא מחליפים זאת לא האריזה המקורית״. כמובן שהייתה האריזה המקורית אבל היא דיברה על איזה סרט שהיה מעל. כשזה לא הלך, אמרה ״הם נענדו״. כמובן שאמרתי ברור! איך אדע אם אני אוהבת? ולמרות זאת לאחר ריבים היא לא הסכימה בכל תוקף להחליף והסתמכה על פתק שהניחה על השולחן בחנות שלפיו ״אין החלפה על עגילים בכלל, גם במסגרת 14 ימים״
כשנכנסתי לתקנון הרשת התנאים קובעים - ״החלפה באריזה המקורית כשהעגילים שלמים תקינים וללא כל פגם״. ועל פתק ההחלפה לא נכתב דבר על כך שאין החלפה על עגילים.
האם ההתנהגות הזאת לגיטימית?
תודה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:33:03 |
| גברתי שלום ר,ב
על פי תקנות ביטול עסקה, נתין לבטל עסקה לרכישת תכשיטים בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה מיום הרכישה, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר.
לאחר שחלף המועד, ומשנעשה שימוש במוצר, גם אם קצר ביותר, רשאי בית העסק לפעול על פי מדיניות החלפות וזיכויים לבחירתו ואין בכך הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 14/5/2019 10:38 |
יואב.א. חיפה |
 | | מחבר: | יואב.א. חיפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:38:59 |
| שלום רב,
אבקש לדעת האם בעל עסק רשאי לנכות עמלת דמי אשראי בעת זיכוי כרטיס האשראי הלקוח שהחזיר מוצר?
במידה וכן - האם הוא רשאי לעשות זאת גם אם מדובר בביטול חלקי (החזרתי מוצר אחד מבין מספר מוצרים שרכשתי) ולא רק בביטול מלא של העסקה? | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:31:43 |
| יואב שלום רב,
תקנות ביטול עסקה קובעות כלדקמן:
" נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או
גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו "
כלומר, רשאי העוסק לגבות גם דמי סליקה, גם במקרה של ביטול חלקי, אך עליו להציג לצרכן אסמכתא לגובה דמי הסליקה הנגבים ממנו, היה והצרכן מבקש זאת. | |
|
|
|
יואב.א. חיפה |
 | | מחבר: | יואב.א. חיפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:38:48 |
| שלום רב,
אבקש לדעת האם בעל עסק רשאי לנכות עמלת דמי אשראי בעת זיכוי כרטיס האשראי הלקוח שהחזיר מוצר?
במידה וכן - האם הוא רשאי לעשות זאת גם אם מדובר בביטול חלקי (החזרתי מוצר אחד מבין מספר מוצרים שרכשתי) ולא רק בביטול מלא של העסקה? | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:31:23 |
| יואב שלום רב,
תקנות ביטול עסקה קובעות כלדקמן:
" נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או
גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו "
כלומר, רשאי העוסק לגבות גם דמי סליקה, גם במקרה של ביטול חלקי, אך עליו להציג לצרכן אסמכתא לגובה דמי הסליקה הנגבים ממנו, היה והצרכן מבקש זאת. | |
|
|
|
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:38:50 |
| בעל הוילה ביטל לנו את ההזמנה 3 שבועות לפני
מה אומר החוק בענין?
סגרנו לפני 4 חודשים ושילמנו מקדמה | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:29:04 |
| שלמה שלום רב,
מדובר בהפרת הסכם, ועל כן, בהחלט ייתכן ותקום לכם הזכות לקבלת פיצוי בגין כל נזק כלכלי שייגרם לכם עקב ההפרה.
עליכם להוכיח כי נגרם לכם נזק כלכלי בעקבות הפרת ההסכם, וכי ההפרה נגרמה ללא הצדקה כלשהי.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 08:58 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 08:58:28 |
| סגרנו וילה לפני חצי שנה לשבת חתן
וכרגע הודיעו לי מסיבות שנשמעות לי שיקריות שהם מבטלים אותי...אנחנו 3 שבועות לפני השבת
מה אומר החוק | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:21:58 |
| שלום שלמה וברכות,
אנו מציעים כי תעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה כל תכתובת דוא"ל רלוונטית ו/או תקנון בית העסק, בעיקר באשר לזכות בית העסק לבטל את העסקה. על פניות לעניות דעתנו ישנה בעייתיות בהתנהלות בית העסק, אם להיות עדינים בנסיבות המתוארות. ברם, לעתים ישנן אילוצים גם אצל הצד השני. מוטב בשלב הראשון לפנות בכתב לבית העסק בדרישה לקיים את ההסכמות ואת ההתחייבות שנטלו על עצמם ולחלופין בדרישה לפיצוי סביר בגין נזק שנגרם לכם מן הסתם כתוצאה מהודעת הביטול האמורה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:08 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:08:32 |
| שלום רב,
זה הסיפור שלי, הזמנתי בתאריך 9.4 שידת נעליים מהאתר של חברת ACE. כמובן יש אישור הזמנה וכמובן שכבר היה חיוב כולל 80 ש"ח על הובלה.
ב 30.4 יצרו איתי קשר ונקבע הובלה לתאריך 6.5 בין השעה 8:00 עד 12:00. ב 5.6 קיבלתי סמס שמחר יגיע מוביל בין 11:00 - 16:00 "כפי שסוכם" אף אחד לא ענה לי לטלפון לברר את השעה המדוייקת. ויום למחרת אף אחד לא הגיעה. יום שלם ישבתי בבית, כמובן פספסתי יום עבודה וכלום. למחר אחרי שיחה עם שירות התברר שהשידה לא הייתה תקינה ולא ידוע למה שכחו להודיע לי כפיצוי נתנו לי לא לשלם 80 שח (מצחיק לגמרי) וקבעו תאריך הובלה חדש. 13.5 שוב בין 8:00 - 12:00. והינה שוב אני בבית, אף אחד לא בא, אף אחד לא התקשר, לא עונים אצלהם בשירות ואני כבר כל כך מתוסכלת ולא יודעת מה עלי לעשות. אני יותר מאשמח לעזרתכם, זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בשירות כזה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:06:41 |
| דריה שלום רב,
ראשית, את כמובן רשאית לבטל את העסקה עקב איחור באספקה.
בכל מקרה, על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, את זכאית לפיצוי בגין כל המתנה למוביל, אשר לא הגיע לבסוף.
הסעיף מחייב את העוסק לפצות את הצרכן בגין כל אי הגעה בסך של 600 ש"ח.
על כן, יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את הפיצוי הקבוע בהוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 14/5/2019 10:11 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:11:58 |
| | מעולה, אז כל מה שעלי לעשות זה להדפיס את המכתב שיש לבית העסק של חוק אי הגעת טכנאי ולשלוח אליהם. כמה זמן עלי להמתין אחרי זה לפיצוי? | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:20 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:20:01 |
| | בנוסף במידה וזה קרה פעמיים, עלי למלא 2 טפסים נפרדים או או מספיק שאוסיף בטופס שורה נוספת בבפיצוי ארשום 1200 ש"ח? | |
|
|
|
| 13/5/2019 20:29 |
אבירמה האריס |
 | | מחבר: | אבירמה האריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 20:29:37 |
| חתמתי על התחיבות לקנות רכב. בטויוטה . נמסר לי כי הרכב יגיע בסוף אפריל או תחילת מאי. ב24.4 קיבלתי מטויוטה מכתב שהרכב הגיע ועלי לשלם תוך 15 יום.
הרכב- פטור ממס קניה ונדרש לי לעבודתי.
מאז, עברו כשבועיים ומחזירים לי תשובות לא ברורות. כמו בטיפול וכדומה. לא ברור לי מה קורה, מדוע מתעכבת מסירת הרכב.
כיון שמדובר ברכב לצרכי עבודה אני צפויה להפסיד הכנסות בקרוב בשל כך.
נסיון לפנות ליבואן נתקלו במערכת מענה קולי שאינה זמינה.
מה לעשות?!
| |
|
|
|
| 14/5/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:18:11 |
| שלום שלום וברכה אבירמה,
פנייתך מתארת טענה להפרת ההסכמות שבין הצדדים בעיקר באשר למועד אספקתו של הרכב. עלייך לעיין ראשית בהסכמות שהועלו על הכתב, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, ולפנות להנהלת בית העסק בכתב בתיאור הפרשה, התחייבויות בית העסק ההפרה ונזקייך ובדרישה לספק את הרכב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 13/5/2019 23:11 |
משה וידל |
 | | מחבר: | משה וידל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 23:11:09 |
| בתאריך 6.2.2019 הזמנו אני ואישתי קרמיקה לריצוף מחברה בע"מ לאספקת אריחי ריצוף .ההזמנה בוצעה מול מנכ"ל החברה שהצהיר כי המוצר קיים במלאי ובהסכמה כי הוא יאוחסן במחסני החברה עד לאספקתו כעבור כשלושה חודשים . עם ההזמנה שולמו 10,000 ש"ח בהעברה בנקאית לחשבון החברה . למחרת טילפן אלי מנכ"ל החברה וטען כי מחיר העיסקה הוא נמוך ובנוסף הוא צורך מקום איחסון לזמן ארוך . כפיצוי ביקש מנכ"ל החברה שאשלים לו את התשלום ל - 100% מההזמנה בצ'ק לפקודת החברה .לאחר שהסכמתי לך , הגיע אלי הביתה מנכ"ל החברה וקיבל ממני צ'ק לפקודת החברה כשהסכום הנקוב בו הוא 6,164.8 ש"ח ומשלים ל -100% את התשלום עבור ההזמנה . צ'ק זה נפרע בו ביום ב - 7.2.2019 .
כבטחון על התשלום נתן לי מנכ"ל החברה ב - 7.2.2019 צ'ק בטחון של החברה עליו הוא חתום וזמן פרעונו הוא 15.4.2019. בדיעבד התברר כי החברה היא חברה מוגבלת החל מתאריך 9.3.2019 וצ'ק הבטחון שנתן לי חסר כל ערך . ב - 21.4.2019 דרשתי ממנכ"ל החברה לספק את האריחים אשר עפ"י ההזמנה היו אמורים להיות במלאי . במשך שבועיים נדחיתי בלך ושוב ובסיפורי סבתא מבלי שהסחורה תסופק . כל התשובות שניתנו על ידי מנכ"ל החברה וציוותו היו מעורפלות ,לא מחייבות וחסרות ודאות . לשיא זה הגיע כאשר ניקבע מועד הובלה ב - 6.5.2019 .למרות שהמתנתי יום שלם עם צוות משפצים באתר, המרצפות לא סופקו מבלי שינתן כל הסבר מדוע. לאחר שהתברר כי המרצפות לא תסופקנה ביום שהובטח , נסעתי לחנות חדר התצוגה של החברה ויצאתי משם עם מסמך כתוב וחתום בו מצויין כי הספק מתחייב לספק את המרצפות המוזמנות למחרת ב - 7.5.2019 .למחרת החל המנכ"ל לספר שוב ושוב סיפורי מעשיות ותירוצים מדוע הסחורה לא סופקה עם כל מיני הבטחות לבדוק כיצד לספק את הסחורה . מאחר ושבעתי הבטחות וסיפורים ואיבדתי את האמון במנכ"ל החברה , ומאחר והייתי חייב למצוא פתרון מהיר וודאי לאספקת מרצפות למשפצים , הודעתי לו כי לא אסכים לקבל סחורה לאחר היום בו התחייב בכתב לספק .כמו כן הצעתי לו להחזיר לי את הסכום ששילמתי ולסיים את הפרשה בדרכי נועם . המנכ"ל הסכים לכך והעברתי לו בכתב לבקשתו את פרטי הבנק שלי לצורך ביצוע העברה בנקאית . עד לרגע זה כחמישה ימים לאחר שהעברתי לו את פרטי הבנק הכסף לא הוחזר וכל שנותרתי הוא עם צ'ק בטחון חסר כיסוי של חברה מוגבלת .
שאלתי היא : האם אני יכול לתבוע אישית את מנכ"ל החברה לאחר שהציג בפני בנכלוליות מצגי שווא ונתן לי צ'ק בטחון חסר כיסוי כאשר קיימת סבירות גבוהה כי היה אמור לדעת שהחברה תהיה מוגבלת כחודש לאחר שמסר לי את הצ'ק , כי הרי הבנק שולח התראה לבעלי חשבון שחוזרים 5 להם צ'קים .ראוי לציין ולהדגיש כי המנכ"ל טען בפני בעת שניסה להתחמק מהאחריות כי הוא לא בעל החברה והוא רק שכיר בעוד שהוא בעל 25% ממניות החברה והחברה נקראת על שמו .
| |
|
|
|
| 14/5/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:13:52 |
| שלום שלום וברכה משה,
שאלתך נוגעת לסוגייה המכונה בדיני התאגידים "הרמת מסך", קרי הרמת המסך המפריד בין בעלי המניות לחברה. קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, והדין נוקב בשורה של דרישות לצורך הרמת מסך. ברם, אין זה מן הנמנע כי בנסיבות המתוארות תביעה אישית כנגד מנהל החברה הינה הדרך היחידה לקבל את התמורה ששולמה בחזרה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 20:25 |
יורם לשם |
 | | מחבר: | יורם לשם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 20:25:07 |
| שלום,
האם אפשר להחזיר חומר יבש (גרגרים לפיזור על הקרקע) להדברת נמלים שנמכר במיכל סגור?
בבית גיליתי שבטעות לקחתי סוג שלא אליו התכוונתי (רק לפי התווית, בלי לפתוח את המכסה), חזרתי לחנות תוך פחות מ 24 שעות מהרכישה עם מיכל סגור באטם המקורי, אבל בחנות נאמר לי שחומרי הדברה הם כמו תרופות ולא ניתן להחזירם אחרי הרכישה.
אודה לעצתכם. | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:11:14 |
| יורם שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה אין זכות ביטול בגין חומרי הדברה, שכן הם נחשבים מוצרים פסידים, או מתכלים, ועל כן אין זכות בדין לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 12:41 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 12:41:45 |
| שלום,
בעלי ביצע מינוי ביום שישי 10/5 עבור חדר כושר וביקש שחיבקו אותו ב1/6 התאריך בו רצה להתחיל המנוי.
באותו יום התקשרנו לא היה מענה, ביום שבת שלחנו מייל אסמכתא לביטול לא חזרו אלינו. ביום ב׳ הודיעו שחייבו דמי סליקה ע״ס 100₪ . האם חוקי ? למרות שהבנק אישר ביום ראשון את החיוב למרות שכבר בשבת ביטלנו. אציין שכבר גבו את כל סכום המנוי ולא ביטלו מול חברות האשראי.
תודה | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:05:58 |
| אנה שלום רב,
כל ביטול עסקה כרוך בדמי ביטול, בסך של 5% מערך העסקה או 100 ש"ח, גם אם נעשה בסמוך לביצוע העסקה.
על כן, אין פגם בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 13/5/2019 17:53 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 17:53:34 |
| שלום רב!
הגיע לביתי אדם שמכר לאמי ערכת לימודים אינטרנטית למשך 3 שנים. במעמד העסקה אותו אדם ״דחף״ לאחי הקטן ״מתנות״ - טבלט ודי וי די נייד ולחץ עליו לפתוח אותם כדי שיראה לו איך להשתמש בהם. אציין שהטבלט לא עבד ואותו אדם החליפו באחד חדש שעדיין ארוז באריזתן המקורית ומעולם לא נפתח.
לאחר יום עסקים אחד התקשרנו לבטל את העסקה, אותו אדם טוען שהטבלט (שעדיין סגור) והדיוידי שלא הוכנס לחשמל או נעשה בו כל שימוש רק נפתחה האריזה (שהתקבלה כשהיא סגורה במדבקה של אותה החברה), שאין להם שום שימוש לצורך אותו שירות שקנינו יעלו לנו 1000 שקלים ושהם נחשבים ״טובין פסידין״, ואם לא נשלם את הסכום הזה ונחתום שלא נתבע את אותה החברה הוא לא מוכן לבטל את העסקה.
כרגע הוא טוען שהטאבלט הוחלף בטאבלט לא חדש ששמו עליו תוכנות והוא פעם נפתח (לא על ידנו) ובגלל זה הוא נחשב מוצר פתוח. אני קראתי שכל מוצר שלא נפתח ע״י הלקוח והוא באריזות המקורית בר החזרה - שאלתי היא האם הוא חייב להחזיר לי כסף על הטאבלט? מה לגבי מכשיר הדיוידי?
אני רוצה להוסיף שהמכירה שלו הייתה אגרסיבית מאוד, נכנס לביתנו, לחץ לחתום על העסקה ואמר שאם לא נסגור עכשיו המחיר יקפוץ באלפי שקלים. | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:54:54 |
| שיר שלום רב,
את רשאית לבטל עסקה שכן מדובר בעסקת רוכלות.
על פי הוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה ברוכלות (עסקה המתבצעת בביתו של הצרכן) בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם, וזאת ללא דמי ביטול, וגם במקרה בו המוצרים נפתחו או שנעשה שימוש.
יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק, לציין את הוראות סעיף 14 ולציין כי היה והעסקה לא תבוטל, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א לחוק הגנת הצרכן.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 17:53 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 17:53:27 |
| שלום רב!
הגיע לביתי אדם שמכר לאמי ערכת לימודים אינטרנטית למשך 3 שנים. במעמד העסקה אותו אדם ״דחף״ לאחי הקטן ״מתנות״ - טבלט ודי וי די נייד ולחץ עליו לפתוח אותם כדי שיראה לו איך להשתמש בהם. אציין שהטבלט לא עבד ואותו אדם החליפו באחד חדש שעדיין ארוז באריזתן המקורית ומעולם לא נפתח.
לאחר יום עסקים אחד התקשרנו לבטל את העסקה, אותו אדם טוען שהטבלט (שעדיין סגור) והדיוידי שלא הוכנס לחשמל או נעשה בו כל שימוש רק נפתחה האריזה (שהתקבלה כשהיא סגורה במדבקה של אותה החברה), שאין להם שום שימוש לצורך אותו שירות שקנינו יעלו לנו 1000 שקלים ושהם נחשבים ״טובין פסידין״, ואם לא נשלם את הסכום הזה ונחתום שלא נתבע את אותה החברה הוא לא מוכן לבטל את העסקה.
כרגע הוא טוען שהטאבלט הוחלף בטאבלט לא חדש ששמו עליו תוכנות והוא פעם נפתח (לא על ידנו) ובגלל זה הוא נחשב מוצר פתוח. אני קראתי שכל מוצר שלא נפתח ע״י הלקוח והוא באריזות המקורית בר החזרה - שאלתי היא האם הוא חייב להחזיר לי כסף על הטאבלט? מה לגבי מכשיר הדיוידי?
אני רוצה להוסיף שהמכירה שלו הייתה אגרסיבית מאוד, נכנס לביתנו, לחץ לחתום על העסקה ואמר שאם לא נסגור עכשיו המחיר יקפוץ באלפי שקלים. | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:52:39 |
| שיר שלום רב,
את רשאית לבטל עסקה שכן מדובר בעסקת רוכלות.
על פי הוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה ברוכלות (עסקה המתבצעת בביתו של הצרכן) בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם, וזאת ללא דמי ביטול, וגם במקרה בו המוצרים נפתחו או שנעשה שימוש.
יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק, לציין את הוראות סעיף 14 ולציין כי היה והעסקה לא תבוטל, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א לחוק הגנת הצרכן.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
|