| 16/5/2019 08:45 |
אילנית כהן |
 | | מחבר: | אילנית כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 08:45:03 |
| | רכשתי עסקה לפני בדיוק 10 דקות יכולה לבטל אותה | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:26:57 |
| אילנית שלום רב,
על איזו עסקה מדובר ובאיזו דרך התבצעה?
| |
|
|
|
| 15/5/2019 13:33 |
לילו |
 | | מחבר: | לילו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:33:10 |
| | הזמנתי מקפיא לפני כשבוע והיום קיבלתי אותו ללא אריזה. האם יש הנחיות ברורות לספק ? לא בטוחה שהמוצר הוא חדש | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:34:55 |
| לילו שלום רב,
אין הוראת דין הנוגעת לעניין האריזה.
אך ניתן לבחון הן את תעודת האחריות והן את המדבקה בגב המוצר אשר אמורה להכיל מספר סידורי ואת שנת הייצור.
היה והמקפיא לא הופעל וישנו חשש כלשהו לגביו, כמובן שקמה הזכתו לבצע ביטול עסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה תמורת דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 15/5/2019 09:59 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 09:59:37 |
| שלום רב, לפני כחודש רכשתי ספה, הספה הגיע עם משלוח ובעקבות העבודה שלא היה ניתן להכניסה לבית היה צורך בפירוק והרכבה (תוספת תשלום). לצורך הפירוק וההרכבה עשו קרע בכל החלק התחתון של הספה. המנהל בחנות הבטיח לי שיגיע איש מקצוע לתקן את הקרע שבצעו המובילים. בנוסף, לא הגיעו כל הכריות שהזמנתי והחנות מושכת אותי כבר מעל שבועיים בטענה שיש לחץ במפעל או משהו בסגנון הזה (לשם ההשואה, את הספה ייצרו בעשרה ימים ואת הכריות עוד לא יצרו מעל שבועיים). בנוסף, הספה הגיע עם מגני רצפה בחלק מהרגליים ולא בכולן, גם את זה הבטיחו שיביאו לי. המנהל בחנות כל פעם מורח אותנו מחדש וכבר עבר חודש מיום הגעת הספה ועדיין לא קיבלנו שירות. (חלק מהחודש הזה היה פסח)
שלחתי מכתב לחנות שאני נותן להם עוד הזדמנות ליצור איתי קשר עד סוף השבוע הזה, כרגע לא עונים לי שם.
מה אפשר לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 15/5/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:54:29 |
| שלום רב עומר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
לעניין היעדר אספקת הכריות- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, מכאן, שאם סוכם בניכם מועד אספקה והחברה טרם סיפקה את המוצר, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה.
במקרה המתואר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
במידה שאתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:53 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:53:41 |
| תודה על המענה,
האם יש פרק זמן בו הוא מחוייב לבוא לתקן את המוצר?
ואם הוא לא מגיע תוך פרק הזמן הקבוע מה הסנקציות בנושא?
תודה | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:53 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:53:57 |
| תודה על המענה,
תודה | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:54 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:54:09 |
| תודה על המענה,
תודה | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:32:27 |
| שלום רב עומר,
חוק המכר קובע כי התיקון יבוצע תוך "זמן סביר" ולא קבוע מהו זמן סביר, על כן, הדבר נתון לפרשנות. | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:00 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:00:30 |
| שלום, ברצוני להתייעץ לפני הגשת כתב תביעה.
רכשתי מנוי שנתי אשר מתחדש באופן אוטומטי. עליו שילמתי באמצעות כרטיס אשראי לתקופה של כשנתיים או יותר. החלטתי לבטל את כרטיס האשראי שבאמצעותו שילמתי את המנוי וכתוצאה מכך נוצר חוב לבית העסק. בעקבות חוב זה נודע לי מאחת העובדות בבית העסק שהמנוי שלי מבוטל ועליי לשלם את החוב שהצטבר. חוב זה שולם באמצעות כרטיס אשראי חדש ומטרת התשלום הייתה לגביי החוב בלבד. לאחר תשלום החוב ניגש אלי אחד מסוכני המכירות של העסק ושאל אותי אם ברצוני לחדש את המנוי, אך אצטרך לשלם באופן חודשי יותר מאשר הסכום ששילמתי במנוי המבוטל. סירבתי לחידוש המנוי ועזבתי את המקום כאשר לא חתמתי על ביטול חוזה בהבנה כי יש בכוח בית העסק לבטל לי את המנוי על בסיס חוב שלא שולם יתרה מכך, עובדת בית העסק הודיעה לי שהמנוי מבוטל כאשר רציתי לעשות שימוש בו (לפני תשלום החוב) . לאחר חמישה חודשים שכף רגלי לא דרכה בבית העסק נוכחתי לגלות שישנו חיוב מזה חמישה חודשים על אותו מנוי מבוטל. כאשר בדקתי מדוע החיוב מתבצע אמרו לי כי אני תחת מנוי מתחדש כלומר לאחר תשלום החוב חידשו לי את המנוי ללא ידיעתי יתרה מכך, אמצעי התשלום שבאמצעותו חייבו אותי מידי חודש למשך חמישה חודשים הוא אותו כרטיס שחויב בתשלום החוב ללא שום אישור שלי או איזושהי הודעה שכעת התשלום יתבצע באמצעות כרטיס זה כלומר בית העסק החליט על דעת עצמו לקחת את פרטי אשראי זה ולחייב באופן קבוע. כעת ברצוני לדעת האם ישנו בסיס לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות כאשר לא הגעתי לבית העסק בכל התקופה שכוללת חמישה חודשים.
לא יידעו אותי לגבי לקיחת אמצעי תשלום. והטעו אותי כאשר הודיעו לי שהמנוי מבוטל לכן גם לא חתמתי על ביטול חוזה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:11:09 |
| שלום רב גיא,
מה השירות שנרכש?
מה היתה תקופת המנוי?
האם הודעת על ביטול המנוי?
עקרונית, סעיף 13א(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;
(2) הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו..."
בנוסף, סעיף 13א(ג)(ד)(1) קובע כי:
"...הוראות סעיף קטן (ג)(1) לא יחולו על –
(1) טובין או שירותים או סוגים של טובין או שירותים, המפורטים בתוספת השלישית, ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..."
להלן הטובין או השירותים המנויים בתוספת שלישית:
"...1. שירותי טלפון בסיסיים הניתנים על ידי מי שקיבל רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד, לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982.
2. שירות להספקת גז שנותן ספק גז לצרכן גז."
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
לעניין הטענה לשימוש בפרטי כרטיס אשראי- עליך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority
בנוסף, יש לפנות אל חברת האשראי, היות שלכאורה מדובר בשימוש לרעה בניגוד לסעיף 5 בחוק כרטיסי חיוב.
| |
|
|
|
| 15/5/2019 10:33 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 10:33:25 |
| היי,
סגרתי עסקה ב05/04/2019 והובטח לספק לי את המוצר עד 30 ימי עסקים
עד לאיזה תאריך על פי חוק יש לספק לי את המוצר?
תודה? | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:09 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:09:26 |
| | ומה ניתן לעשות במידה ולא מוכנים לספק את המוצר בזמן? | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:07:48 |
| שלום אבי, שלום וברכה
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, ובעיקר לעניין ההתחייבות למועד האספקה, לעתים מדובר בהתחייבות "מרוככת" - עוד לפני שנכנסים לשאלת הגדרת ימי עסקים. ברוב המקרים ולבאשר למרבית בתי העסק, ימי שבת וחג אינם נחשב ליום עסקים. | |
|
|
|
| 15/5/2019 12:51 |
אובדת עצות |
 | | מחבר: | אובדת עצות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:51:49 |
| שלום,
רכשתי מכונת כביסה באוקטובר 2018, כאשר הטכנאי פתח אותה הוא גילה שהמכסה שלה שבור, הוא בדק את המכונה וטען שהיא תקינה ושאני רק צריכה לבקש חלק חלופי למכסה. במהלך החודש וחצי הראשונים מאז הקניה דיברתי עם השירות 2-3 פעמים ונטען כי הנושא בטיפול אך לא הוחזרה לי תשובה. אחרי מספר חודשים ומעט שימוש במכונה (באפריל) התחילה תקלה במכונה (התא של הנוזל לא מתרוקן), דיווחתי על כך למוכר המוצר, והתקשרנו יחד לדווח למישהו מהשירות, בנוסף התקשרתי לברר זאת גם בשירות עצמו, הם מצידם אמרו שהם רוצים לקבוע טכנאי רק כאשר יגיע חלק החילוף (המכסה השבור), הם לא יצרו איתי קשר- זה היה לפני חודש. (יש לציין שניתן לי טלפון של איש קשר שבמשך כל הזמן הזה טען שזה בטיפול). היום יצרתי שוב קשר, הם טוענים שלא נפתחה תלונה לגבי התקלה אלא רק לגבי המכסה השבור ושזה באחריות היבואן. הם קבעו לי טכנאי לשישי הקרוב. יצרתי קשר עם היבואן והם אמרו ששמי לא מופיע במערכת והם יבררו ויחזרו אליי.
הסיפור הזה יצא מכלל פרופורציה. מה אפשר לעשות לגבי זה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/5/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 08:49:17 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת מטעם היבואן/יצרן, בחינם.
היה ונגרם נזק במוצר,בתקופת שנת האחריות, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון, לא יאוחר משבועיים, אולם במוצרים מסוימים התקנות קובעות זמן קצר יותר,לתיקון המוצר, כך לדוגמא: מקרר- תוך תוך יום ממועד הקריאה.
מכונת כביסה- בתוך 3 ימים ממועד הקריאה.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות , בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
במידה שאת נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 12:27 |
סלים |
 | | מחבר: | סלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:27:01 |
| שלום רב.
נכנסתי לזאפ לעשות השוואת מחירים לבושם e.d.t פאי ג'אבינצ'י לגברים אך הופתעתי כשהועברתי לדף ksp יצא אפטר שייב ג'בינצ'י וכיצרתי קשר עם kspהם טענו שלא מעניין אותם מה כתוב בזאפ אלא מה שמופיע באתר ksp.
לייעוצכם. | |
|
|
|
| 16/5/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 08:43:01 |
| סלים שלום רב,
במקרה זה יש לפנות לזאפ, על מנת שיתקנו את תיאור המוצר.
בכל מקרה, הטעות של זאפ אינה מקימה זכות לרכוש את המוצר הספציפי מבית העסק, שכן ברגע שמועברים לאתר רהחברה ועוד בטרם מבוצעת רכישה, הטעות מתוקנת, כך שאין הטעיה של הצרכן בעת ביצוע הרכישה עצמה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:56 |
יוליה (yulbanel@gmail.com) |
 | | מחבר: | יוליה (yulbanel@gmail.com) (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:56:07 |
| | שלום רב, היינו פעם שלישי באותו צימר ושכחנו מתחת לכרית Ipad אייפד יקר וחדש עם מתן מקורי- מייד שיצאנו ניכנסה מנקה עם ילדות שלה לבקתה על מנת לנקות. אחרי כמה שעות נזכרנו ששכחנו את האייפד ויצרנו קשר עם הצימר. בעלת הצימר אמרה שמנקה כבר הלכה ולא החזירה שום דבר. היא ניסתה ליצור איתה קשר כמה שעות ללא הצלחה ואז שבעלה ענה, הוא אמר שלא מנקה ולא הבנות שלה לא ראו ולא מצאו שום דבר. האם צימר נושא אחראיות כלפי העובדים שלו שלא החזירו את האייפד? הם בטוחים שאין שום אחראיות על בעלי צימר אם מנקה לא החזירה מירצונה. עולות של מוצר הנאבר 2500 ש"ח. מודה על הייעוץ. | |
|
|
|
| 16/5/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 08:39:23 |
| שלום רב יוליה,
עליכם לפנות למשטרה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:55 |
יוליה (yulbanel@gmail.com) |
 | | מחבר: | יוליה (yulbanel@gmail.com) (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:55:41 |
| | שלום רב, היינו פעם שלישי באותו צימר ושכחנו מתחת לכרית Ipad אייפד יקר וחדש עם מתן מקורי- מייד שיצאנו ניכנסה מנקה עם ילדות שלה לבקתה על מנת לנקות. אחרי כמה שעות נזכרנו ששכחנו את האייפד ויצרנו קשר עם הצימר. בעלת הצימר אמרה שמנקה כבר הלכה ולא החזירה שום דבר. היא ניסתה ליצור איתה קשר כמה שעות ללא הצלחה ואז שבעלה ענה, הוא אמר שלא מנקה ולא הבנות שלה לא ראו ולא מצאו שום דבר. האם צימר נושא אחראיות כלפי העובדים שלו שלא החזירו את האייפד? הם בטוחים שאין שום אחראיות על בעלי צימר אם מנקה לא החזירה מירצונה. עולות של מוצר הנאבר 2500 ש"ח. מודה על הייעוץ. | |
|
|
|
| 16/5/2019 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 08:35:31 |
| שלום רב יוליה,
עליכם לפנות למשטרה.
| |
|
|
|
| 30/4/2019 14:46 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 14:46:15 |
| שלום,
ביצענו מנוי שנתי לכונס נכסים לפני כארבעה חודשים. אין לנו צורך יותר בשירותיהם וניסינו מס' פעמים להשיגם כדי לבטל את העסקה וכשסוף סוף ענו בקו השני נאמר לנו שזהו מינוי שלא ניתן לבטל ואם אני רוצה אני יכולה למכור אותו ביד 2?!?!! הם אמרו לבעלי שהם האזינו לשיחה בינו לבין נציג המכירות ושנאמר לו בשיחה שזה מנוי שלא ניתן לבטל. כשביקשתי גם אני להאזין אז הנציגה אמרה לי "רק דרך בית משפט תוכלי להאזין". יחס מזלזל ומשפיל.
ניסיתי לבטל את העסקה דרך ישראכרט והם אמרו שזוהי עסקת תשלומים ולא הוראת קבע ושאין ביכולתם לעשות כולם והם יעצו לי לפנות אליכם. מה עושים? | |
|
|
|
| 1/5/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 08:59:30 |
| גלית שלום רב,
ראשית, הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקה לקבלת שירות מתמשך בכל עת.
בנוסף, היה ובית העסק מעוניין לגבות דמי ביטול בעת התנתקות מהשירות המתמשך, עליו לציין את גובהם במדויק בהסכם ההתקשרות שישלח לצרכן, היה ולא נשלח הסכם כלשהו, העוסק אינו רשאי למנוע את הניתוק מהשירות.
יש להעביר לבית העסק פנייה נוספת בכתב ולציין את האמור לעיל, כמו כן יש לציין בפניו כי היה ולא יבצע ניתוקר בתוך שלושה ימי עסקים מיום בקשתכם הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 1/5/2019 11:22 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 11:22:16 |
| תודה רבה רבה!
אעשה בדיוק מה שיעצתם לי!
שוב תודה רבה! | |
|
|
|
| 1/5/2019 11:51 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 11:51:02 |
| הגשתי תלונה וגם שלחתי להם הודעה דרך "צור קשר" באתר שלהם. אין להם מייל והם לא עונים בטלפון.
איך אוכיח בעתיד שבאמת נשלח להם המייל ששלחתי? | |
|
|
|
| 1/5/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2019 | | שעה: | 12:02:06 |
| גלית שלום רב,
ניתן ללצלם מסך בעת פנייה באתר ומילוי הפרטים ב"צור קשר" הדבר יהווה אסמכתא מספקת לכך שניסית לבצע ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 7/5/2019 21:40 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 21:40:55 |
| היי שוב,
ביצעתי מה שיעצתם לי.
אם עבר שבוע מאז ששלחתי להם את התגובה בצור קשר ואף אחד לא פנה אליי, איך ממשיכים מכאן?
הגשתי דרככם תלונה. כמה זמן זה ייקח הטיפול מצידכם?
בברכה,
גלית. | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:45 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:45:02 |
| אשמח לדעת תוך כמה זמן מרגע הגשת התלונה אתם מטפלים בזה?
שלחתי גם מייל לבדיקת מצב תלונה אך לא חזרו אליי.
גלית. | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:50:15 |
| גלית שלום רב,
אני שמחה שהגשת תלונה.
מועד טיפול בתלונה יכול לקחת חודש לערך, על כן, אני מאוד אודה לך אם תתאזרי בסבלנות.
הפנייה תועבר לבית העסק ואז נמתין לקבלת תגובתו.
את כמובן תעודכני בכל שלב בהליך. | |
|
|
|
| 14/5/2019 11:27 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:27:47 |
| בתאריך 07/06/18 רכשתי כיסא מדגם "ניצן" בחנות אופיס דיפו במודיעין בעלות של 400 ₪
על הכיסא ניתנו 12 חודשי אחריות מבלי לפרט על מה האחריות חלה.
לאחר כ -8 חודשי שימוש במוצר ,החלק עליו יושבים פשוט "צנח" וכעת לא ניתן להשתמש בכיסא.
החנות מסתתרת מאחורי הטענה המופרכת של ספק הכיסאות כי מישהו בעל משקל מאוד גבוה ישב על הכיסא ובכל מקרה,לטענתו, האחריות לא חלה תקלה מסוג זה.
הכיסא משמש את בתי בת ה 15 ,משקלה כ 32ק"ג.
בחנות התרשמו ממצבו המצוין של הכיסא (למעט הפגם) וניכר כי לא נעשה בו שימוש חריג או לא סביר , אין קרעים , קילופים וכיוצא באלו.
מייל לשירות הלקוחות של אופיס דיפו טרם זכה לתגובה .
האם החוק מתייחס לאופן בו ניתנת האחריות בנושא הריהוט ? אם יש חובה לפרט בגין מה ניתנת האחריות ?
מה המלצתכם להמשך הטיפול ?
תודה רבה ,
תמיר | |
|
|
|
| 14/5/2019 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 16:58:55 |
| שלום רב תמיר,
אני, מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:37 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:37:41 |
| תודה על המענה .
שלחתי מייל למנהל שירות הלקוחות בחברה והוא כתב שלפנים משורת הדין אוכל להחליף את הכיסא בחדש.
אפשר להתווכח על השירות ועל חוסר הפירוט באחריות אבל שורה תחתונה אסתפק בזה.
שוב תודה , תמיר | |
|
|
|
| 14/5/2019 18:48 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 18:48:26 |
| | ביום שישי האחרון נכנסתי לחנות בעיר העתיקה בבאר שבע בשם צומת חשמל - מוצרי וחומרי חשמל במטרה לרכוש קוצץ שיערות לאף. המוכר המליץ לי על מוצר עם מדבקה שרשום עליה 118 (בדיעבד לא מחיר אלא קוד כלשהו) והציע לי "הנחה מפנקת" ל-60 שקלים. כשהגעתי הביתה נכנסתי לZAP וגיליתי שאותו מוצר נמכר במחיר של 20 שקלים בחנויות שונות ולא מומלץ בכלל (יש לציין שפתחתי את האריזה אך לא עשיתי שום שימוש במוצר). חזרתי לחנות במטרה לקבל החזר כספי (4 ימים אחרי הרכישה) עם המוצר, האריזה והקבלה. המוכר אמר לי שהחוק מחריג מוצרי הגיינה ולכן לא מגיע לי החזר ונתן לי זיכוי לרכישה בחנות. כאשר יצאתי מהחנות נכנסתי לאינטרנט לברר מה החוק והתברר לי שאין החרגה כזאת והייתי זכאי לקבל החזר מלא. חזרתי לחנות (כ-2 דקות אחרי שיצאתי ממנה) וביקשתי לקבל החזר כחוק. בתגובה המוכר ביקש ממני את הזיכוי ואמר לי "קח את המוצר אני לא נותן לך שום החזר מצידי תפנה לבית משפט". כאשר ביקשתי ממנו לראות את הסעיף בחוק שמחריג את המוצר הוא פתאום התחיל לדבר איתי מצב האריזה (טען שאני אמור לסדר את המוצר בתוך האריזה בדיוק בצורה שהוא נרכש, מה שכמובן לא נכון, פתיחת אריזה אינה שימוש בהתאם לנוסח החוק). כאשר ניסיתי להמשיך לדבר איתו בהיגיון סילק אותי מהחנות בטענה שהוא חייב לסגור ואני מעכב אותו. נכנסתי לעמוד הפייסבוק של החנות וגיליתי שם שמתוך 5 ביקורות שקיימות בעמוד 2 מספרות בדיוק את אותו סיפור - אי הסכמה של המוכר למתן החזר כחוק | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:37:47 |
| שלום שלום וברכה,
לעמדת המועצה, המדובר במוצר חשמלי לעניין תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), המקימות זכות ביטול וחרטה בנסיבות, בכפוף לאי שימוש לרבות אי חיבורו של המכשיר לחשמל או הפעלה כלשהי שלו. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך ולהשבת התמורה ששולמה בניכוי 5% משווי העסקה כמתחייב מהתקנות. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:44 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:44:28 |
| תודה רבה על המענה.
האם בפנייה בכתב צריכה להתבצע במכתב פיזי בדואר או שמספיק לכתוב מייל/לפנות ברשת חברתית כלשהי? | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:35:11 |
| דני שלום רב,
ניתן לפנות גם באמצעות דואר אלקטרוני, הודעה באתר החברה או באמצעות מסרון.
אין חובה להעביר את הפנייה בדואר רשום. | |
|
|
|
| 15/5/2019 10:53 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 10:53:17 |
| שלום,
רציתי לדעת אם אני רוכשת שירותים של טלפונית IP ולוקחת קווים של 03-XXXX האם הם מחוייבים לאפשר לי ניוד כאשר אני בוחרת לעשות את זה? | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:31:50 |
|
שירי שלום רב,
על פי הנחיות משרד התקשורת יש לבצע ניוד טלפונים נייחים.
היה ומדובר בסירוב, יש לבחון את עילת הסירוב לברר את תקינותה מול הרגולטור הרלוונטי - משרד התקשורת, במקרה זה.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries
| |
|
|
|
| 14/5/2019 09:01 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:01:52 |
| היי
ביום שבת מסתבר שהזמנתי סרט בטעות. לא אכנס לזה שהתשלום עבורו לא מובן בכלל, ובקלות אפשר להתבלבל
מיד עם הזמנת הסרט, פניתי לשירות הלקוחות דרך הפייסבוק של סלקוםtv ואמרו לי שלא ניתן לבטל חיוב על סרט שהוזמן
האם זה קביל? | |
|
|
|
| 14/5/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:37:09 |
| שלום רב אלמוג,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 15/5/2019 12:42 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:42:51 |
| תודה על התשובה
האם הסכם התקשרות (כלשהו שיהיה) יכול לבטל את החוק בנוגע להחזר חיוב תוך 48 שעות ברגע של חרטה על העסקה? | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:29:30 |
| אלמוג שלום רב,
מכיון שמדובר ברכישה שמיד בסמוך אליה ניתן השירות, הרי שלא תקום הזכות לביטול על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, שכן הסעיף מאפשר ביטול עסקה לרכישת שירות חד פעמי בתוך 14 ימים ובתנאי שנותרו יומיים, שאינם ימי מנוחה, לנפי מועד מתן השירות.
במקרה של הזמנת סרט, למעשה אין זכות ביטול מרגע ההזמנה שכן הוא מיועד לצפייה מיידית. | |
|
|
|
| 15/5/2019 10:53 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 10:53:00 |
| שלום,
רציתי לדעת אם אני רוכשת שירותים של טלפונית IP ולוקחת קווים של 03-XXXX האם הם מחוייבים לאפשר לי ניוד כאשר אני בוחרת לעשות את זה? | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:24:09 |
| שירי שלום רב,
על פי הנחיות משרד התקשורת יש לבצע ניוד טלפונים נייחים.
היה ומדובר בסירוב, יש לבחון את עילת הסירוב לברר את תקינותה מול הרגולטור הרלוונטי - משרד התקשורת, במקרה זה.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries | |
|
|
|
| 13/5/2019 16:56 |
דבורה סמט |
 | | מחבר: | דבורה סמט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 16:56:16 |
| בס"ד
לכבוד
המועצה לצרכנות-שלום רב!
המדור ליעוץ משפטי
מאת: דבורה סמט
טלפקס: 02-5864445
נייד: 0548431795.
הנידון: בקשת סיוע בעינין ביטול מאונס של חבילת נופש בפסח
1) בערב פסח פורסמה בעיתונות החרדית מודעה על חבילת נופש לחג פסח. המלצתי לאחי שיפנה ויתעניין על המקום כדי להזמין מקום לחול המועד פסח וזאת עקב מצבה הבריאותי של אשתו – המועמדת להשתלת כבד ואינה מסוגלת להכין את הבית לפסח.
2) אחי פנה למר אביש פרידמן – הבעלים של חבילת הנופש והסביר לו כי עקב מצבה של אשתו המועמדת להשתלת כבד, הוא מעוניין להזמין מקום (חדר) לחול המועד פסח. ההזמנה נעשתה כשבועיים לפני החג. הסכום במלואו שולם ב-4 המחאות יום לאחר ההזמנה.
3) יודגש, כי בעת ביצוע ההזמנה לא מסר האחראי (מר אביש פרידמן) לאחי שום פרט אודות מדיניות ביטול חופשה (עד מתי ניתן לבטל ומה תנאי הביטול מה הסכום שיוחזר וכו') וגם לא מסר כל כתובת שהיא אליה ניתן לשלוח את הודעת הביטול במקרה הצורך, כך, מלבד מספר הטלפון הנייד של האחראי לא היה בידי אחי שום מידע לא אודות ביטול או כתובת לניהול קשר בכתב (גם לא כתובת פרטית של האחראי).
4) לצערנו, כ-10 ימים לאחר ההזמנה, חלה החמרה פתאומית דרסטית במצבה של אשת אחי, והיא אבדה את הכרתה באופן פתאומי ואושפזה בטיפול נמרץ. היא שהתה בטיפול נמרץ בביה"ח הדסה בירושלים במשך שבוע ולאחר מכן הועברה לאיכילוב שם היתה עד שבוע לאחר הפסח סה"כ אושפזה מיום שלישי בערב 16/April/2016 ועד 1/May/2019 – יום רביעי, עד שייצבו את מצבה הקריטי, ואז שוחררה.
5) ביום רביעי שלפני החג 17/4/2019 מיד שנתקבלה ששהתה במיון וטרם הפנייתה לטפול נמרץ, התקשר אחי לאחראי החופשה והודיע לו שעקב החמרה פתאומית במצבה של אשתו וסבירות שתאושפז ב"טיפול נמרץ", הוא נאלץ לבטל את החופשה, ומבקש ממנו שישכיר את מקומו לאורחים אחרים. (במקביל למחרת אחי ובנוסף גם אני התקשרנו לאחראי והסברנו בפרוט את מצבה הקריטי של גיסתי ובקשתי ממנו להסכים לביטול החופשה – דבר שהיה לא צפוי מראש ונוצר רק בשל ההחמרה הפתאומית במצבה של גיסתי).
6) האחראי הודיע כי מאחר ואינו יכול מלשווק את החדר בימים הספורים שנותרו עד החג הוא משאיר את כל הכסף – שכאמור שולם מראש – בידיו ואינו מוכן להחזיר אף לא שקל אחד!!
7) ברצוני להדגיש, כי ההודעה על הביטול נעשתה 3 ימי עבודה לפני כניסת חג הפסח ו-4 ימי עבודה לפני המועד בו אמורה היתה להתחיל החופשה – 21/4/2019 – יום ראשון של חול המועד. (וכמובן 7 ימים לפני אמצע חול המועד – אמצע החופשה). כמו"כ ברצוני להדגיש, כי הביטול נעשה חד-משמעית רק עקב אישפוזה של גיסתי – באופן לא צפוי כלל ב"טיפול-נמרץ" ומנהל השיווק היה מודע לכך.
8) שאלותינו הן:
א. האם בתנאים האמורים לעייל היה אחי רשאי לבטל את החופשה? (אנו לא ידענו כלל מהי מיניות ביטול חופשה במקרה שנדרש ביטול)
ב. האם אחי זכאי להחזר כספי מוכמה?
אודה לכם מאד אם תוכלו לחזור אלי בהקדם ע"פ הטלפון שלי: 02-5864445 או:0548431795 או: 0527649095 – אהרן סמט או לכתובת: רח' סולם יעקב 7/36 רמות א' ירושלים.
| |
|
|
|
| 14/5/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:49:36 |
| שלום רב דבורה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית? האם מדובר באזרחים וותיקים (בני 65)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן, שלכאורה לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, עם זאת, היות שאת טוענת כי לא נמסר לצרכן מסמך כלשהו, אני, מציעה כי תפנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו, הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/5/2019 10:51 |
דבורה סמט |
 | | מחבר: | דבורה סמט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 10:51:04 |
| בס״ד
1) מדובר בהזמנה טלפונית.
2) יש פסק דין שמופיע באתר של עו״ד רונן פרידמן
שם השופטת מצטטת את החוק ושם מוזכר רק שיש
לבטל את העסקה לא יאוחר מיומיים לפני תחילת מועד
העסקה ומדובר על ביטול חופשה.
בברכה
דבורה | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:20:07 |
| דבורה שלום רב,
הוראות סעיף 14ג 0ד) קובעות כדלקמן:
(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
...
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
כלומר, הסעיף דורש שבעה ימים שאינם ימי מנוחה.
במקרה של שירות חד פעמי, מדובר על יומיים שאינם ימי מנוחה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 11:18 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 11:18:50 |
| שלום רב,
במשך מספר חודשים קיבלנו שירותי מוקד מחברת אבטחה. שילמנו סכום קבוע (200 ש"ח) מידי חודש בהוראת קבע בכרטיס אשראי.
כשהודענו לחברה על הפסקת השירותים הם חייבו אותנו בקנס יציאה בגובה 500 ש"ח בגין הפסקת השירות לפני שהסתיימו 12 חודשים ממועד ההתקשרות עמם.
במועד ההתקשרות החתימו אותנו על הסכם גנרי של החברה ולא אמרו לנו שההתקשרות היא לתקופה מינימלית ושיש קנס יציאה.
הקנס בגין יציאה לפני הזמן כתוב בהסכם באותיות קטנות וללא הבלטה.
מדובר על העברת בעלות במערכת אבטחה שכבר היתה קיימת בבית ולא היו לחברה עלויות התקנה חד פעמיות.
האם גביית קנס היציאה חוקית?
תודה רבה,
שירה
| |
|
|
|
| 14/5/2019 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 16:55:28 |
| שלום רב שירה,
בעניין זה, יש לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 15/5/2019 09:45 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 09:45:12 |
| שלום רב,
תודה על התגובה.
קנס היציאה הוזכר רק באותיות הקטנות של ההסכם ולא בטופס עליו הוחתמתי (שבו הופיעו הפרטים שלי וסכום החיוב החודשי). לטעמי זוהי הטעיה והדבר זה מנוגד לחובת הגילוי בעסקה מתמשכת לפי סעיף 13ג לחוק.
האם עדיין העוסק יכול לחייב אותי בקנס?
בברכה,
שירה | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:15:32 |
| שירה שלום רב,
היה ונושא התשלום צוין בהסכם, אזי לכאורה, רשאי בית העסק לבצע גבייה בהתאם.
היה והטענה היא להסתרת המידע, או לגודל אותיות אשר אינו תואם את הוראות הדין, הרי שהדבר בהחלט יכול להותו הטעיה או הפרה של חובת הגילוי, אך יש לברר את הנושא ולאסוף תימוכין לטענה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 07:22 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 07:22:33 |
| שלום,
לפני כשנה סגרנו על עסקת עם בזק שבגינה ניתן לנו מודם-ראוטר למשך שנתיים ללא חיוב. באותו יום או למחרת החלטנו לעשות עסקה עם חברה אחרת ושכחנו להחזיר לבזק את הציוד (שהיה עדיין סגור באריזה).
לאחר כמה חודשים גילינו שבזק חייבה על הציוד וגם כשהחזרנו היא נתנה החזר חלקי בלבד.
פניתי אליהם עם הסבר שהציוד לא נפתח כלל ואפילו לא קיבלנו כל התראה על חיוב או תזכורת להחזיר את הציוד.
האם יש מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:13:11 |
| ליטל שלום רב,
ראשית, יש להמתין לתגובת בזק לפנייתכם בנוגע לחיוב.
לאחר קבלת תגובתם מומלץ לעיין בהסכם ההתקשרות ולראות האם ישנה התייחסות בהסכם לעיכוב בהשבת הציוד ומהו התשלום שידרש במקרה זה. | |
|
|
|
| 12/5/2019 11:26 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 11:26:38 |
| שלום
השאלה היא אם יש סעיף בחוק שמפרט כמה יש לשלם עמלה עבור נותן שירות או תווך?
כוונתי היא לדוגמא
במסעדה כשמקבלים חשבון שאומר לא כולל שירות - האם העסק יכול לדרוש דמי שירות כמה שהוא רוצה או כמה שמתחשק לו?
נכון שמקובל לשלם אחוז מסויים אבל יש הבדל בין מה שמקובל לבין הרצון של בעל העסק.
אם לחדד את המקרה נניח ואכלתי במסעדה והיה תפריט אבל לא היו נקובים בו מחירים ולצורך ההמחשה הזמנתי מרק. בסוף קיבלתי חשבון 100 שקל שכוללים דמי שירות. רק שאני לא יכולה לדעת כמה למעשה עלה לי המרק וכמה שילמתי דמי שירות. (אל תענו לי בבקשה כי בעל העסק חייב לפרט בתפריט את המחיר ומלכתחילה אסור לו להגיש תפריט ללא מחיר) מה שאני מנסה להבין האם לעסק שגובה שרות או עמלה חייב לפרט כמה תעלה לי העמלה מתוך העסקה.
מה שאני מנסה להבין אם החוק מחייב את נותן השירות להגיד לצרכן כמה עולה לו בדיוק השירות/עמלה ולא לקבוע לצרכן עובדה מוגמרת.
תודה על תשובתכם
יום טוב
מלי | |
|
|
|
| 13/5/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 10:06:40 |
| מלי שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, כל בית עסק מחויב להציג לצרכן את המחיר הכולל של העסקה.
כלומר, כולל כל סכום שהצרכן אינו יכול להמנע ממנו.
היה ובית עסק מציין כי המחיר אינו כולל שירות, רשאי הצרכן, לבחירתו האם להשאיר תשר או לא, ואז אין צורך לציין או לשכלל את עלות השירות בתמחור, אך היה ובית העסק גובה סכום כלשהו על שירות, הרי שהמחיר בגין השירות צרכך להיות מוצר לצרכן כבר בעת הרכישה על מנת למנוע הטעיה לגבי מחיר העסקה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 11:48 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 11:48:52 |
| מצטערת אבל לא ראיתי את תשובתכם,וכשראיתי לצערי אני לא מצליחה לקבל תשובה פשוטה.
השאלה שלי היתה אם נותן השירות או המתווך חייב להגיד כמה העמלה שעל הצרכן לשלם ...נושא הטיפ במסעדה היה רק דוגמא.
האם יש משהו בחוק שקובע כי על נותן השירות להודיע כמה הוא גובה עמלה על שרותיו. וזאת לפני שאני עושה עסקה.
למשל במקרה של בנק אם אני פותחת חשבון בבנק אז הבנק מחוייב על פי החוק להמציא לי תעריף עמלות שהוא גובה תמורת שרותיו.
השאלה אם חברה פרטית מחוייבת לעדכן את הצרכן במחיר העמלה שהיא גובה.
בתיאוריה אם אני למשל פותחת אתר באינטרנט ובאתר אני כמתווכחת מוכרת דירות מקבלנים והמחיר הסופי לבית כולל כבר את עמלת התיווך. האם הצרכן לא רשאי לדעת כמה למעשה יעלה הבית נטו וכמה מהמחיר הסופי הוא עמלת התווך?
עכשיו תמיד תוכלו לענות לי שהצרכן יכול לפנות ישירות לקבלן ולשאול אותו למעשה כמה רק הבית עולה. ונניח שעל בית מסויים כתבתי באתר שהמחיר הסופי לקניית הבית הוא 1.300.000 שקל ונניח שהצרכן גילה שהקבלן מוכר את הבית ישירות ב-.1.000.000 שקל...בפועל גביתי עבור העמלה שלי 30 אחוז עבור התיווך - השאלה היא אם זה חוקי??? ובמיוחד שאם יש צרכן שלא טרח לבדוק כמה עולה הבית ללא עמלת התיווך כי הוא לא הצליח להגיע ישירות לקבלן אבל הוא יוצא מנקודת הנחה שהתיווך בדרך כלל הוא מקסימום 2%.
האם הצלחתי להסביר את עצמי?
תודה על תשובתכם
המשך יום טוב
מלי | |
|
|
|
| 13/5/2019 11:22 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 11:22:28 |
| בוקר טוב
אני מניחה שאתם בודקים את העניין?
האם יש מצב לדבר טלפונית?
הנושא ממש ממש דחוף
תודה רבה
והמשך יום טוב
מלי | |
|
|
|
| 13/5/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 14:03:42 |
| מלי שלום רב,
היה ואכן מדובר בתיווך דירות, ישנן הוראות פרטניות המחייבות ציון גובה דמי התיווך ביחס למחיר הדירה, ואי ציון דמי התיווך או גביית דמי תיווך גבוהים משמעותית מהנהוג בשוק יכול בהחלט להוות הטעיה.
ניתן לעיין בפסק דין תא"מ 7277-12-16, אשר מפרט מקרה דומה. | |
|
|
|
| 13/5/2019 22:43 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 22:43:27 |
| מועצה יקרה
ברור שלא מדובר בדירות..זאת היתה רק דוגמא...ולצערי אני לא יכולה לפרט בפורום למה אני מתכוונת. אני בסך הכל מנסה להבין אם מדובר בחברה פרטית ואו אדם פרטי (לא בנק או מתווך) ויש לו אתר שמהווה פלטפורמה למכירות והוא זה שמציג את המוצרים (כפלטפורמה) וגם אפילו בתקנון שלו הוא טוען שאם תקנה ממנו (כפלטפורמה) אתה תשלם עמלה...העניין הוא שהוא לא מציין מה גובה העמלה. ואם הצרכן חושב בתום לב שהעמלה היא למשל 5% או 10% ואז מסתבר שאותו אדם גובה עמלה גם 50% שהרי שהוא לא מפרט כמה היא העמלה מהסך הכל..האם אין חוק שמחייב אותו להגיד לי כמה אני אשלם עמלה בגין אותה קניה..ולכן אני שואלת אם מבחינה חוקית זה בסדר? אני לעולם לא יודעת מה הנתח של העמלה..על מוצר אחד הוא גובה 10% ועל מוצר אחר הוא גובה עמלה 400% (כן כן לא טעיתי שכתבתי 400%). ופעם זה 15% ופעם זה 50% בקיצור האם מותר לו מבחינה חוקית לעשות את זה? זה כל מה שאני צריכה לדעת... אחרי שגיליתי את המצב הזה אני רוצה לתבוע אותם השאלה היא אם יש לי קייס לתבוע אותם על העמלות המנופחות שהם הסתירו ממני ומכלל הצרכנים. מה אומר החוק בעניין זה? או אם יש לכם פסק דין תקדימי בעניין שכזה?
אם מחר אני רוצה להתלונן אצלכם נגדו - האם תקבלו את התלונה למרות שאולי מבחינה חוקית הוא לא עבר עבירה?
האם אני ברורה יותר עכשיו?
הבעיה שאני עדיין נזהרת לעשות לו שיימינג. כי אולי מותר לו לגבות עמלות מבחינה חוקית? למרות שאין ספק שהוא גוזר עמלות שמנות ומסתיר אותם מהצרכנים.
תודה
מלי | |
|
|
|
| 14/5/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 09:04:43 |
| מלי שלום רב,
אין התייחסות פרטנית בחוק לעניין עמלות, אך כל עוסק מחויב לפרט לצרכן את מחיר העסקה ואת מרכיביה.
היה ומדובר במכירה באמצעות האינטרנט, אזי חובת הגילוי היא מוגברת ועליו לפרט את כל הפרטים הרלוונטיים לעסקה, ובין השאר, גם את העמלה הנגבית על ידו, לכאורה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 10:57 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 10:57:48 |
| בוקר טוב
קודם כל תודה על תשובתכם, אבל אם החוק לא מפרט בצורה פרטנית אז איך המוכר מחוייב לפרט את מחיר העיסקה ואת מרכיביה? כאילו אם החוק לא כתב את זה ומצד שני המוכר מחוייב, אז האם יש לי עילה להגיש תביעה בעניין זה? או האם אני יכולה להגיש תלונה אצלכם? כי המוכר פשוט יגיד אני לא חייב לפרט לקונה את מרכיבי העסקה.
אתם חייבים להבין שאם אגיש תביעה , ואם הנתבעים יטענו שהם לא מחוייבים על פי חוק, אז התביעה תיפול.
האם אני יכולה לקבל מסמך מטעמכם שלמרות שהחוק לא מגדיר את העמלה של המוכרים הם עדיין מחוייבים לפרט ולגלות את מרכיבי העסקה?
תודה
ויום טוב
מלי | |
|
|
|
| 14/5/2019 20:16 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 20:16:54 |
| האם יש מצב לדבר איתכם טלפונית ואו להגיע אליכם עם הלפ-טופ שלי על מנת להוכיח לכם איך מטעים את כל הצרכנים וגוזלים מהם עמלות במאות אחוזים?
ולא מדובר באתר שמוכר פריטים (כי אם הוא היה מוכר אז זכותו למכור בכמה שהוא רוצה) מי שירצה יקנה ומי שלא לא...אלא מדובר באתר שגורם לצרכנים להבין שהוא רק פלטפורמה מקשרת ומה שהוא מרוויח זה עמלה שהוא כמובן לא טורח לציין כמה והעמלה משתנה ממוצר למוצר.
ויש כמובן עוד דברים.
תודה
מלי | |
|
|
|
| 15/5/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 08:31:41 |
| מלי שלום רב,
המוכר בהחלט חייב לגלות את כל המידע הרלוונטי לעסקה.
בסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן מצוין בתת סעיף 13 כי בית השאר חל איסור להטעות את הצרכן בכל הנוגע ל:
"(13) המחיר הרגיל או המקובל או המחיר שנדרש בעבר, לרבות תנאי האשראי ושיעור הריבית;"
מכאן, שהיה וניתן לרכוש את המוצר ללא תשלום עמלה, על המוכר לציין את גובה העמלה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 13:20 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:20:04 |
| תודה רבה על תשובתכם.
למרות הכל נראה לי שממש תופתעו לראות הוכחות איך עוקצים מעל מליון לקוחות, ואף אחד אפילו לא טורח לבדוק את התנהלות המכירות.
אם תרצו אבוא פיזית להראות לכם (לא בפורום) ונראה מה יהיה לכם להגיד על זה
שיהיה יום טוב
מלי
| |
|
|
|
| 15/5/2019 05:47 |
גרשון |
 | | מחבר: | גרשון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 05:47:37 |
| | שולחים לי כריכים בניגוד לאישור שלי מה ניתן לעשות למרות תלונות עד שחסמו אותי לא עוזר דבר ממשיכים לשלוח כריכים | |
|
|
|
| 15/5/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:02:44 |
| שלום שלום וברכה גרשון,
קצת קשה להבין מפנייתך כיצד זה שהנך ממשיך לקבל שירות שלא הוזמן או שהעסקה בגינו בוטלה כדין ובהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן, והאם נגבה תשלום בגין שירות שכזה. מכל מקום אנו מציעים כי תפנה (שוב ככל שהדבר טרם נעשה) בכתב לבית העסק בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך ולחדול לאלתר וללא כל דיחוי נוסף ממשלוח הכריכים. יש לשקול גם פניה בכתב לחברת האשראי בדרישה לחדול מהעברות תשלומים לבית העסק כמתחייב מהדין. תוכל להיעזר במידע שבלינק שלהלן באשר לבעלי הדומיין (שם המתחם) של האתר נשוא פנייתך על מנת לפנות בכתב לבית העסק במגוון ערוצי ההתקשרות:
https://il.godaddy.com/en/whois/results.aspx?domain=boker.co.il&recaptchaResponse=03AOLTBLSLBoOxulQiquh94pb4Lt4SXkN0XQ9mPZOd2hhX9ZglCrlnFcLBJMjHa5BgJEgoPA6ulGs-rTPKu9sYQ2Mpi4uK8NO3lm3ftvBlNboZGDBRCqm1M2bDuhPZfN0Y7eD_Sbl8sBrH2QQb4JeFU_M3avBPe5u2UmG3J6qutsNmS6gW36JeVvwvKd5OtRue3cS7H9a77m3JA90Lp-mFG2MWwKoN6agGigz9dy5IwZM6g6R5w9DVfVX-BISsfshJHQAAOU1rg6AG-t991IHLnG_roXX75d_mqOiERKC5tDII0dQrkMx9sElo30bttZTCeCLAfdyS-pO3&isc=ildomILS1
| |
|
|
|
|