| 15/5/2019 12:43 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:43:47 |
| | הנציגה של אפל בארץ טוען שהאחריות שנרכשה בחו"ל לא תקפה מכיוון שצרבתי את המקלדת לעברית. האם זה עניין צרכני, או תקנות של החברה שזכותם לאכוף? | |
|
|
|
| 16/5/2019 00:59 |
אילן |
 | |
|
| 16/5/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:32:48 |
| אילן שלום רב,
מכיון שמדובר במוצר שנרכש בחו"ל, לא יחולו תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, ועל כן, כל נושא האחריות ותחולתה כפופים להסכמים בין נציגי החברה בארץ ולבין נציגיה בחו"ל ובהתאם לתנאים הקבועים בהם.
על כן, לא ניתן לחייב את העוסק לספק אחריות למוצר בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 15/5/2019 22:23 |
הילה 123 |
 | | מחבר: | הילה 123 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 22:23:04 |
| | היי ביצעתי הזרקת חומצה אלרואנית בשפתיים הובטחו לי תוצאות מיידיות למשך חצי שנה עד שנה ללא כאבים / סימנים שילמתי 1100 שח בשבוע הראשון הייתי עם סימנים והפיכות מעל אזור ההזרקה ולאחר שבוע ירק כאילו לא עשיתי שפניתי למרפאה הם מסירים אחריות לא עונים לי ליחות או הודעות בוואסאפ לא נותנים שום מענה מרגישה מרומה !! | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:28:45 |
| הילה שלום רב,
על מנת לבסס טענה להטעיה בשירות, מומלץ לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי שיחווה דעתו על ההליך שנעשה, תקינותו והחומרים בהם נעשה שימוש.
היה ותהיה בידך חוות דעת אשר תגבש את הטענה להטעיה בשירות, ניתן בהחלט לדרוש החזר כספי בגין העסקה שבוצעה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 22:22 |
הילה 123 |
 | | מחבר: | הילה 123 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 22:22:45 |
| | היי ביצעתי הזרקת חומצה אלרואנית בשפתיים הובטחו לי תוצאות מיידיות למשך חצי שנה עד שנה ללא כאבים / סימנים שילמתי 1100 שח בשבוע הראשון הייתי עם סימנים והפיכות מעל אזור ההזרקה ולאחר שבוע ירק כאילו לא עשיתי שפניתי למרפאה הם מסירים אחריות לא עונים לי ליחות או הודעות בוואסאפ לא נותנים שום מענה מרגישה מרומה !! | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:28:15 |
| הילה שלום רב,
על מנת לבסס טענה להטעיה בשירות, מומלץ לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי שיחווה דעתו על ההליך שנעשה, תקינותו והחומרים בהם נעשה שימוש.
היה ותהיה בידך חוות דעת אשר תגבש את הטענה להטעיה בשירות, ניתן בהחלט לדרוש החזר כספי בגין העסקה שבוצעה. | |
|
|
|
| 14/5/2019 13:31 |
אפרת לביא |
 | | מחבר: | אפרת לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 13:31:40 |
| שלום,
רכשתי מכשיר פלאפון דרך האינטרנט ממחסני חשמל שהגיע תקול. הגעתי אליהם יומיים לאחר מכן והם טענו שלא ניתן להחליף ואני חייבת לשלוח למעבדה, מה שייקח עוד עשרה ימים. מה אפשר לעשות? האם ניתן לבטל עסקה? | |
|
|
|
| 14/5/2019 17:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:42:59 |
| שלום רב אפרת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר או אי התאמה, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה,בהתאם למועד המפורט לעיל, ללא דמי ביטול כאמור בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק עמו ביצעת את העסקה, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/5/2019 13:08 |
אפרת לביא |
 | | מחבר: | אפרת לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 13:08:49 |
| | העסקה נעשתה ב-21/4/19 את הפלאפון קיבלתי ב-8/5/19 יומיים לאחר מכן ב-10/5/19 הגעתי לסניף מחסני חשמל בגבעת שאול וביקשתי להחזיר את המוצר אך הם סירבו בטענה שנפתח ואין להם יכולת לעשות בו שימוש. בנוסף, אין להם יכולת לקבוע שאכן הפלאפון תקול ללא בדיקת מעבדה. כשאמרתי לנציגה היום בטלפון שזה יקח עשרה ימים עד שיחזור מבדיקת מעבדה ואז כבר לא תהיה לי זכות להחזיר אותו היא אמרה שהיא מבטיחה לי בע"פ שתהיה לי אפשרות אך לא הסכימה לשלוח לי זאת בכתב. | |
|
|
|
| 15/5/2019 22:00 |
אפרת לביא |
 | | מחבר: | אפרת לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 22:00:28 |
| | האם יש לי את הזכות לבטל את העסקה? אני רוצה להחזיר את המכשיר ולשלוח להם מכתב. האם מותר לי לבטל את התשלומים הבאים בכרטיס האשראי? | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:25:05 |
| אפרת שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציןי כי מכיון שמדובר במוצר שנרכש באמצעות מכר מרחוק, ונמצא בו פגם, הרי שהוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן מאפשרות את ביטול העסקה ללא דמי ביטול, וזאת בניגוד למוצר שנרכש בחנות באופן פרונטאלי.
לאחר פנייתך אל העוסק בכתב, אנא הגישית לונה באמצעות אתר המועצה.
לצערי, לא ניתן לבטל את העסקה באופן חד צדדי. | |
|
|
|
| 15/5/2019 21:49 |
לינא |
 | | מחבר: | לינא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 21:49:07 |
| שלום
רוצה לברר משהו קבלתי מכתב ממנורה מבטחים על משיכת כסף מחשבון קטן על סך 1120 ש"ח וכאשר נגשתי למשוך מנורה חברת הביטוח סרבה לשחרר את הכסף וטענה
שאני אפשר לקבל הכסף כי אני עדיין עובדת אצל המעביד ואני אקבל הכסף רק בפנסיה ויש לי עוד 10 שנים ?
מה שמפריע הם כל שנה גובים דמי ניהול על סך 72 ש"ח ?
כלומר בחישוב קטן עוד 10 שנים לא יהיה כלום בחשבון .
השאלה שלי האם יש חוק שאי אפשר למושך מקופה קטנה אם אני עדין עובדת אצל אותו מעביד תודה על המענה לינא | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:22:41 |
| לינא שלום רב,
לצערי, הנושא שהעלית בשאלתך אינו מוסדר על ידי חוק הגנת הצרכן, אלא כפוף להוראות חוק פרטניות ולכן להנחיות הרגולטור הפרטני.
מומלץ להפנות את השאלה למפקח על הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר שכן הוא הגוף הרלוונטי לעסוק בנושא.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx | |
|
|
|
| 15/5/2019 10:05 |
בוריס חנימוב- קורס אייבי |
 | | מחבר: | בוריס חנימוב- קורס אייבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 10:05:57 |
| שלום שמי בוריס חנימוב , רכשתי קורס אייבי אצל יעל גלזר הדרכות
אציין שאני כבר מוכר באייבי ,לא ברמה מקצועית .
לאחר שנרשמתי קיבלתי מייל שאומר את השורה הבאה :
אם כבר מכרתם מעל 10 מוצרים, בבקשה פנו אלינו ונבדוק את התאמתכם.
יצרתי איתם קשר והסברתי שאני כבר עם חשבון אייבי ולאחר 10 מכירות ויש לי חנות באייבי. הנציג אמר לי שאגיע לסדנה ואראה עם התוכן רלוונטי עבורי אשאר ובמידה ולא עד 12:00 אני יצא ואקבל זיכוי . יצאתי בעשה 12:00 מהדנה ויתרתי קשר עם החברה , שוב הנציג דחף לי קורס אחר של אייבי ספקים, וששאלתי אותו האם זה יעזור לי להתקדם , הוא ציין שכן . ואמר שאם עד השעה 12:00 לא יתאים אני יכול לצאת ולקבל החזר כספי .
שוב אותו תהליך ,הגעתי לסדנת אייבי קורס ספקים ,עד השעה 12:00 נשארתי,הצוות שם שכנע אותי להשאר ,כי התוכן יעזור לי להתקדם,נשארתי עד הסוף. חזרתי הבייתה כדי ליישם את התוכן אך אכזבה גדולה מאוד, כל התוכן לא היה רלוונטי ולא מה שציפיתי . יצרתי קשר אתמול 14.5.19 עם החברה לביטול התשלום והחזר כספי, חזרו בתגובה היום שלא ניתן לבטל ,נתנו זיכוי של 400 ש"ח ופה נגמר .אני מתוסכל מאוד ,לא יודע מה לעשות, מרגיש מרומה
אשמח מאוד לעזרה .
תודה גדולה , בוריס חנימוב -0525268697
borishanimov90@gmail.com | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:17:26 |
| בוריס שלום רב,
ראשית, האם יש בידך תיק עוסק מורשה והמכירות וקורס ההכשרה מתמבעים במסגרת היותך עוסק?
היה והתשובה שלילית, כיצד התבצעה ההתקשרות?
טלפונית או פרונטאלית?
בנוסף, האם ישנו הסכם התקשרות אשר קובע את תנאי הביטול? | |
|
|
|
| 15/5/2019 20:58 |
בוריס חנימוב-קורס אייבי |
 | | מחבר: | בוריס חנימוב-קורס אייבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:58:22 |
|
ראשית, האם יש בידך תיק עוסק מורשה והמכירות וקורס ההכשרה מתמבעים במסגרת היותך עוסק?
היי תודה רבה על המענה ,אני עוסק מורשה ,אך לא בתחום האייבי , אלא בתחום הנדל"ן ,קורס ההכשרה הוא פרטי, ואין שום קשר למסגרת היותי כעוסק .
היה והתשובה שלילית, כיצד התבצעה ההתקשרות?
ההתקשרות התבצעה טלפונית , לאחר שהייתי בוובינר של יעל גלזר , בסוף הוובינר היא ציינה את מחיר הקורס ושהוא מוגבל לנרשמים באותו יום .
השארתי את פרטי הנייד שלי שיצרו איתי קשר, כעבור כמה דקות נציג שלהם חזר אליי ,ובאותו ערב סגרתי איתם טלפונית .
בנוסף, האם ישנו הסכם התקשרות אשר קובע את תנאי הביטול?
לא , הם שלחו לי מייל ושם לא רשום שום אזכור על תנאי הביטול .
הנה המייל שקיבלתי : שלום בוריס חנימוב,
אני מברכת אותך על החלטתך להצטרף לתוכנית להקמת עסק מקצועי באיביי :)
התוכנית מתחילה בתאריך 21/3/19
ב-21/3/19 מתחילה ההכנה לסדנת הבוטקאמפ בקבוצת הפייסבוק.
עד הסדנה יש למלא את כל התרגילים, זהו תנאי להשתתפות בתוכנית.
בקבוצה נעבור על המוצרים שניתן למכור.
הנה כמה פרטים חשובים ביותר לגבי הפגישה הפיסית שלנו:
הסדנה מתקיימת ביום שלישי, 26/3/19
ב - BDO, מנחם בגין 48 ת"א, קומה 10, כיתת כרמל
באותו יום כבר מתחילים איתנו 21 ימי הליווי והאימון הראשונים,
כדי שתצאו עם התוצאות הטובות ביותר.
הסדנה מתקיימת עד השעה 16:00
ההתכנסות מתחילה בשעה 9:00,
הרצאת הפתיחה מתחילה בשעה 9:30 בדיוק.
שימו לב :
בגלל עבודות הרכבת הקלה וגורמים נוספים התנועה לעתים כבדה מאוד,
אנחנו ממליצים להגיע בתחבורה ציבורית או לצאת בשעה מוקדמת כדי להגיע בזמן.
יהיה מזגן והוא יופעל!
אנא הביאו איתכם סוודר / עליונית / צעיף.
המוח שלנו בנוי כך שהוא לומד טוב יותר כשקריר, ולכן
המזגן בפנים יעבוד בעוצמה, אז בואו עם משהו לשים עליכם.
למי שתכנן על תנומה קלה באולם חמים,
אני ממש לא מעודדת את זה
בדרך שלך להקמת עסק מצליח באיביי
ולכן נעזור לך לשמור על ערנות גבוהה
נא להביא כלי כתיבה נוחים לכם.
אנא הביאו מחשבים ניידים לצורך תרגול, כולל כבל הטענה
אוכל ושתיה
במהלך האירוע תוגש שתיה חמה וקרה וכיבוד קל.
למי מיועדת התוכנית להקמת עסק מקצועי באיביי?
לאנשים שרוצים למכור באיביי אבל טרם התחילו בכך או שעוד לא מכרו מעל 10 מוצרים.
אם כבר מכרתם מעל 10 מוצרים, בבקשה פנו אלינו ונבדוק את התאמתכם.
ניפגש בימי ההכנה
ולאחר מכן נתראה בסדנה ונתחיל את התוכנית המעולה הזאת!
יעל גלזר | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:19:07 |
| בוריס שלום רב,
מדובר למעשה בעסקת מכר מרחוק, ועל כן, מחויב העוסק לספק טופס גילוי נאות בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
על כן, מכיון שבית העסק לא סיפק הסכם המציין את תנאי הביטול, הרי שגרישתו לתשלום בגין הביטול אינה מעוגנת, ולכאורה אין מקום לדרישה כאמור.
על מתנ לשנוכל לבחון את הנושא לעומקו, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 15/5/2019 16:24 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 16:24:08 |
| שלום לעוזרים, בשבוע שבעבר ארגנתי לכבוד יום הולדתה של אשתי יום "כיף" בספא במלון איילנד בנתניה שכלל ארוחת בוקר ושימוש בבריכת המלון. במעמד ההזמנה שאלתי את הנציגה מהספא האם קיימת ארוחת בוקר טבעונית והדגשתי זאת מספר פעמים והיא טענה נחרצות שכן ויש המון מבחר בחדר האוכל ומהר מהר רצתה לסגור את העסקה.
כשהגענו למלון נחשפנו לגלות שמה שהנציגה סיפרה לא תאם את המציאות כלל אשתי ואני ממש התבאסנו שכן אנחנו טבעונים ומלבד מספר סלטים וקצת פירות לא היה לנו כלל מה לאכול שם. אציין שגם למי שאינו טבעוני המבחר היה מצומצם ביותר. לאחר מכן הלכנו לאיזור הבריכה ומכיוון שהיה יום מאוד קריר לא יכולנו כלל להשתמש בה, פנינו לאחראית באותו זמן בספא ואמרנו לה שאנחנו הולכים ולא השתמשנו בבריכה, לא היה לנו מה לאכול בארוחת בוקר וכי אנחנו מעוניים בביטול העסקה או לפחות החזר חלקי, היא אמרה שבגלל שמדובר ביום שבתון(יום העצמאות) לא ניתן לעשות כלום אך לא צריכה להיות בעיה לקבל החזר ונדבר על כך עם האחראית לאחר החג.
לאחר החג ואינספור שיחות עם האחראית במקום והשותפה שלה נענינו שאין אפשרות לקבל החזר אלא רק יום "כיף" נוסף ללא ארוחה שאנו כמובן לא מעוניינים לחזור למקום בו שיקרו לנו ולא נהננו כלל.
אשמח לעצתכם איך ניתן כן לבטל את העסקה ולקבל החזר? | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:15:52 |
| גל שלום רב,
לענין ההטעיה בנוגע לארוחה הטבעונית, יש לבחון האם ישנן אסמכתאות לנושא כדי לבסס את טענת ההטעיה.
היה והשיחה מוקלטת או שבטופס ההזמנה ישנה התייחסות, הרי שניתן לדרוש החזר כלשהו בגין ההטעיה כאמור.
בכל הנוגע לבריכה ולאי השימוש במתקן, הרי שמזג האויר אינו מצוי בשליטת בית העסק ועל כן הוא אינו מחויב לבצע השבה בגין אי השימוש בבריכה.
לסיכום, יש להעביר פנייה בכתב לעוסק, לפרט את השתלשלות העניינים ולציין את ההטעיה הנוגעת לארוחה ולבקש החזר חלקי, על פניו, מתיאורך לא עולה הפרה אשר תזכה את הצרכן בהחזר כספי מלא בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 14/5/2019 16:21 |
גולד |
 | | מחבר: | גולד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 16:21:47 |
| שלום רב,
אבקש לשאול האם עפ''י חוק, חנות מורשית עמינח צריכה להשוות מחיר של אותו מוצר לחנות מורשית אחרת, למשל אם קניתי בחיפה מיטה של עמינח ואח''כ ראיתי את אותה מיטה בדיוק בחנות עמינח בכפר סבא בהבדל של כ1,500 ש''ח פחות, החנות בחיפה צריכה להשוות מחיר מול עמינח.
אשמח מאודדדדד לתשובה מהירה כי אנחנו צריכים להחליט בנושא ממש עכשיו.
תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 15/5/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 09:30:17 |
| שלום רב גולד,
חסרים פרטים- האם מדובר באותה חברה או שמדובר בזכיין?
| |
|
|
|
| 15/5/2019 15:06 |
גולד |
 | | מחבר: | גולד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:06:28 |
| שלום רב,
מדובר בשתי חנויות בשתי ערים שונות כאשר כל אחת מהן היא זכיין מורשה של חברת עמינח. המדובר באותו מוצר רק שהבדל המחירים הוא עצום עד כ-1,500 ש''ח הבדל. שאלתי היא האם זכיין מורשה של עמינח בערים שונות על אותו מוצר יכול לדרוש מחיר בהבדלים כה גבוהים? האם הוא מחוייב להשוות מחיר עפ''י חוק לחנות הזולה יותר?
תודה רבה על תשובתכם והתייחסותכם. | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:00:34 |
| להלן הגדרה של זכיין בהתאם למופיע בסעיף 1 בחוק הגנת הצרכן:
"זכיין" – בעל זכות שימוש בשם העוסק המקיים מערכת עסקית חשבונאית נפרדת מהעוסק;
מכאן, שלכאורה לא מדובר באותו בית עסק, ומשכך, רשאי כל בית עסק לפרסם מחיר של מוצר/שירות (מלבד מוצרים שיש עליהם פיקוח) לפי ראות עיניו. | |
|
|
|
| 15/5/2019 15:42 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:42:40 |
| החזרתי מוצר לשופרסל ללא שימוש לאחר 3 ימים מיום הקניה עם הצגת חשבונית. ביקשתח זיכוי כרטיס האשראי ולא הסכימו.
האם פעלו לפי החוק? תוך כמה זמן מהקניה אפשר לזכות כרטיס אשראי?
תודה | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:55:52 |
| שלום רב חנה,
לא ציינת מה המוצר שנרכש?
עקרונית, על פי תקנות ביטול עסקה, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, אם מדובר במוצרי מזון. | |
|
|
|
| 15/5/2019 15:23 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:23:38 |
| | דיווחתי על התקלה בנובמבר 2018 ועד היום העניין לא טופל (המכונה הגיעה עם מכסה שבור כבר בקניה), במשך כל הזמן הזה השירות לקוחות טוען כי זה בטיפול | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:53:58 |
| שלום רב ליאור,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
האם יש ברשותך תעודת אחריות? אם כן, פנית אל היבואן/יצרן כפי שצוין בתעודת האחריות?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות בחינם, ובמקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
יש לציין כי על פי התקנות, במקרה של תקלה במכונת כביסה שנמצאת בתקופת שנת האחריות הרי שהתיקון יבוצע בתוך 3 ימים מיום ביצוע הקריאה.
על כן, יש לפנות אל היבואן/יצרן בהתאם למופיע בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 12/5/2019 17:18 |
שרי עבדי |
 | | מחבר: | שרי עבדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 17:18:20 |
| אני שלחתי אליכם תלונה בכתב אחרי התיעצות עמכם בפורום ועם בן אדם שלכם בטלפון. ויש לי מספר. כל הזמן כתוב לי שהתלונה התקבלה אך אני לא רואה המשל הטיפול מספר תלונה 625361
תודה | |
|
|
|
| 13/5/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 12:49:06 |
| שלום רב שרי,
ביום 18.4.19 הגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות.
פנייתך הועברה לאחראית בתחום, עם זאת, בשל עומס בפניות למועצה לצרכנות, ייתכנו עיכובים בטיפול, לכן, יש להתאזר בסבלנות.
| |
|
|
|
| 16/5/2019 12:00 |
שרי עבדי |
 | | מחבר: | שרי עבדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:00:19 |
| | אני דברתי עם משהי בטלפון מההגנה לצרכן ואמרה לי שמספר הפניה שלי לא נכון... אבל זה המספר שקבלתי במייל...איל אני יכולה לדעת את המספר הנכון והאם קבלתם את כל המיילים ששלחתי | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:40:29 |
| את מציינת כי:
"...אני דברתי עם משהי בטלפון מההגנה לצרכן ואמרה לי שמספר הפניה שלי לא נכון..."- ייתכן שפנית אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה.
כפי שציינתי במענה מעלה, פנייתך התקבלה במשרדי המועצה לצרכנות והועברה לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 15/5/2019 15:05 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:05:36 |
| שלום רב
מכר שלי רכש רכב מחב' ליסינג, יד ראשונה 0 קמ', חתם על המסמכים ביום שישי האחרון 10.5.19. מסיבות כלכליות מסתבר שלא יוכל לעמוד בהחזרים ולכן מבקש לבטל העסקה.
בחב' הליסינג ענו כי עפ"י החוזה שנחתם ביניהם הוא צריך לשלם 10% מערך הרכב במזומן!! וסכום זה יאפשר לו לרכוש בחצי השנה הקרובה רכב אחר.
המכר שלי מבקש לבטל העסקה ללא צורך בתשלום 10% מפני שאין באפשרותו לשלם זאת.
מחב' הליסינג עוד הוסיפו ואמרו שיש כבר לרכב מס' רישוי למרות שלא ביצעו העברת בעלות.. כל החוזה נחתם רק לפני כמה ימים בלבד
האם ניתן לבטל החוזה ללא צורך בקנסות כפי שהוצג לו?
מהן אפשרויותיו? מהן זכויותיו?
טלפון 0522571372
| |
|
|
|
| 16/5/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:39:29 |
| שלום טלי שלום וברכה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת רכב, בתנאי שהמדובר ברכב חדש מיבואן ושטרם הועברה הבעלות ברכב, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. לעניות דעת המועצה יש מקום להחיל את זכות הביטול גם מקום בו המדובר ברכישת רכב מחברת ליסינג קילומטרג' 0 בין היתר מחמת התקיימות הרציונל העומד מאחורי זכות הביטול במקרה של רכישה מיבואן כאמור גם במקרה של רכישת רכב מחברת הליסינג בנסיבות. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף את מלוא המסמכים הרלוונטיים. יש להוסיף כי מוטב לערוך את מלוא הבדיקות לרבות בדיקות של עמידה בתשלומי הרכישה לפני החתימה על ההסכם. | |
|
|
|
| 15/5/2019 20:40 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:40:59 |
| | לפני שנה וחצי קניתי מקרר בסך 4300 ש"ח והארכתי את תקופת האחריות ל6 שנים, לאחר בעיה חוזרת של הקפאת הירקות במקרר היבואן ביקש לבטל עסקה, הסכמתי אך היבואן אמר שהביטול מתבצע אצל החנות שבו קניתי את המקרר, חזרתי לחנות ובחנות אמרו לי שקיבלתי זיכוי על סך 2900 ש"ח, האם זה נקרא ביטול עסקה? יש לי איפה להתלונן על היבואן? | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:47:11 |
| אברהם שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, העוסק פועל בהתאם להסכמות ביניכם. | |
|
|
|
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:40:51 |
| | לפני שנה וחצי קניתי מקרר בסך 4300 ש"ח והארכתי את תקופת האחריות ל6 שנים, לאחר בעיה חוזרת של הקפאת הירקות במקרר היבואן ביקש לבטל עסקה, הסכמתי אך היבואן אמר שהביטול מתבצע אצל החנות שבו קניתי את המקרר, חזרתי לחנות ובחנות אמרו לי שקיבלתי זיכוי על סך 2900 ש"ח, האם זה נקרא ביטול עסקה? יש לי איפה להתלונן על היבואן? | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:46:37 |
| אברהם שלום רב,
|
|
|
| 15/5/2019 15:03 |
סינטיה |
 | | מחבר: | סינטיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:03:32 |
| קניתי רהיט מהום דקור. אמרו שבועיים הספקה. היציעו הספקה בשעות הבוקר. כמובן לא הסכמתי כי אני עובדת. ועכשיו אני בהמתנה...
מה אומר החוק? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:46:36 |
| שלום סינטיה שלום וברכה,
עלייך לעיין בתקנון בית העסק הרלוונטי, בעיקר בהוראות באשר לאספקה. יש להניח שבית העסק עיגן את זכותו להוביל את המוצרים הנרכשים בשעות העבודה של המובילים שלו. מכל מקום, החל מחודש פברואר 2019 הוראות חוק הגנת הצרכן באשר לביקור טכנאי בבית הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הוחלו גם על הובלה של מוצרים שמכר בית העסק. לפיכך הפרה של ההסדר הקבוע בחוק באשר להמתנה לנציג מזכה את הצרכן בפיצויים ללא הוכחת נזק. תוכלי לעיין בעניין זה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
סינטיה |
 | | מחבר: | סינטיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:03:15 |
| קניתי רהיט מהום דקור. אמרו שבועיים הספקה. היציעו הספקה בשעות הבוקר. כמובן לא הסכמתי כי אני עובדת. ועכשיו אני בהמתנה...
מה אומר החוק? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:46:09 |
עלייך לעיין בתקנון בית העסק הרלוונטי, בעיקר בהוראות באשר לאספקה. יש להניח שבית העסק עיגן את זכותו להוביל את המוצרים הנרכשים בשעות העבודה של המובילים שלו. מכל מקום, החל מחודש פברואר 2019 הוראות חוק הגנת הצרכן באשר לביקור טכנאי בבית הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הוחלו גם על הובלה של מוצרים שמכר בית העסק. לפיכך הפרה של ההסדר הקבוע בחוק באשר להמתנה לנציג מזכה את הצרכן בפיצויים ללא הוכחת נזק. תוכלי לעיין בעניין זה באתר המועצה בלינק שלהלן:
|
|
|
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:40:41 |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:46:01 |
| אברהם שלום רב,
|
|
|
סינטיה |
 | | מחבר: | סינטיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 15:03:04 |
מה אומר החוק? | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:45:01 |
|
|
|
| 15/5/2019 14:26 |
מירי פ |
 | | מחבר: | מירי פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:26:23 |
| לפני חג הפסח ב11/4/19(לא בטוחה) רכשתי שמלה שחור לבן
לפני הקניה התעניינתי באם אין בעיה שהצבע השחור יעלה על הלבן. התשובה היתה תכבסי 30 מעלות כביסה קצרה, ואין לך מה לדאוג. שוב שאלתי אם זה לא כרוך בניקוי יבש או טיפול מיוחד כיון שהמוצר נקנה בעבור ילדה. לאחר שהשתכנעתי שאין בעיה רכשתי את השמלה.
לאחר לבישה אחת כיבסתי את השמלה לפני ההנחיות! יתירה מכך הפעלתי תוכנית קצרה ורק עם השמלה בלבד ללא בגדים נוספים.
לצערי, כמו שחששתי לאחר הכביסה הבחנתי בכתמים שחורים על החלק הלבן. עלי לציין שאין הוראות כיבוס על הבגד !!!!!!
שוחחתי עם החנות ונאמר לי להביא להם את הבגד לבדיקה ויחזרו אלי עם תשובה תוך שבוע עד עשרה ימים.
הבגד הוחזר להם ב3/5 . לאחר שבוע התקשרתי לקבל תשובה יום אחרי יום ולא הרפיתי לבסוף קבלתי תשובה. שעלי לקנות חומר מלבין ציציות ולכבס איתו ע"מ להלבין את הכתמים. תשובה זו לא סיפקה אותי שכן לא קניתי בגד שאצטרך לכבסו עם חומר מלבין ובקשתי לשוחח עם מנהל החנות שעד הרגע לא יודעת את שמו. באחד מהטלפונים ב14/5/19 לאחר כמה ימים הוא ענה לטלפון (ולא מוכרת) והסביר לי שהכתמים הם מועטים וממש אין בעיה ללבוש כך את הבגד . כשניסיתי להתווכח איתו הוא טרק לי את הטלפון.
בקשתי את עזרתו של בעלי שידבר איתו ואז אמר לו בטלפון שאין לי מה לדבר איתך .... וטרק את הטלפון גם לו.
בשעות אחה"צ עבר בעלי דרך החנות לנסות לדבר איתו ושם נאמר לו , אני לא חייב לך כלום ואני מוגן מבחינה חוקית.
מה כבר קנית , בית? קניה בשווי 10,000$. אתה חופר לי ואין לי מה לדבר איתך יותר. לא חייב לך כלום!!!!!!!
את השמלה לקחנו מהחנות.
אבקש את עזרתכם בעניין שכן הדברים מעידים בעד עצמם. | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:32:37 |
| שלום רב מירי,
את מציינת כי:
"...לפני הקניה התעניינתי באם אין בעיה שהצבע השחור יעלה על הלבן. התשובה היתה תכבסי 30 מעלות כביסה קצרה, ואין לך מה לדאוג. שוב שאלתי אם זה לא כרוך בניקוי יבש או טיפול מיוחד..."- האם על הבגד לא צורף הוראות שימוש?
אם אין על הבגד הוראות שימוש כמתחייב בדין, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:25 |
מירי פ |
 | | מחבר: | מירי פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:25:35 |
| לפני חג הפסח ב11/4/19(לא בטוחה) רכשתי שמלה שחור לבן
לפני הקניה התעניינתי באם אין בעיה שהצבע השחור יעלה על הלבן. התשובה היתה תכבסי 30 מעלות כביסה קצרה, ואין לך מה לדאוג. שוב שאלתי אם זה לא כרוך בניקוי יבש או טיפול מיוחד כיון שהמוצר נקנה בעבור ילדה. לאחר שהשתכנעתי שאין בעיה רכשתי את השמלה.
לאחר לבישה אחת כיבסתי את השמלה לפני ההנחיות! יתירה מכך הפעלתי תוכנית קצרה ורק עם השמלה בלבד ללא בגדים נוספים.
לצערי, כמו שחששתי לאחר הכביסה הבחנתי בכתמים שחורים על החלק הלבן. עלי לציין שאין הוראות כיבוס על הבגד !!!!!!
שוחחתי עם החנות ונאמר לי להביא להם את הבגד לבדיקה ויחזרו אלי עם תשובה תוך שבוע עד עשרה ימים.
הבגד הוחזר להם ב3/5 . לאחר שבוע התקשרתי לקבל תשובה יום אחרי יום ולא הרפיתי לבסוף קבלתי תשובה. שעלי לקנות חומר מלבין ציציות ולכבס איתו ע"מ להלבין את הכתמים. תשובה זו לא סיפקה אותי שכן לא קניתי בגד שאצטרך לכבסו עם חומר מלבין ובקשתי לשוחח עם מנהל החנות שעד הרגע לא יודעת את שמו. באחד מהטלפונים ב14/5/19 לאחר כמה ימים הוא ענה לטלפון (ולא מוכרת) והסביר לי שהכתמים הם מועטים וממש אין בעיה ללבוש כך את הבגד . כשניסיתי להתווכח איתו הוא טרק לי את הטלפון.
בקשתי את עזרתו של בעלי שידבר איתו ואז אמר לו בטלפון שאין לי מה לדבר איתך .... וטרק את הטלפון גם לו.
בשעות אחה"צ עבר בעלי דרך החנות לנסות לדבר איתו ושם נאמר לו , אני לא חייב לך כלום ואני מוגן מבחינה חוקית.
מה כבר קנית , בית? קניה בשווי 10,000$. אתה חופר לי ואין לי מה לדבר איתך יותר. לא חייב לך כלום!!!!!!!
את השמלה לקחנו מהחנות.
אבקש את עזרתכם בעניין שכן הדברים מעידים בעד עצמם. | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:30:12 |
| שלום רב מירי,
את מציינת כי:
"...לפני הקניה התעניינתי באם אין בעיה שהצבע השחור יעלה על הלבן. התשובה היתה תכבסי 30 מעלות כביסה קצרה, ואין לך מה לדאוג. שוב שאלתי אם זה לא כרוך בניקוי יבש או טיפול מיוחד..."- האם על הבגד לא צורף הוראות שימוש?
אם אין על הבגד הוראות שימוש כמתחייב בדין, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
|