| 16/5/2019 13:15 |
גילי בנאורי |
 | | מחבר: | גילי בנאורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:15:10 |
| רכשתי מדיח מסוג סימנס.
ב 30.4 הגיע טכנאי להתקנה.
לאחר כיומים התגלו תקלות במכשיר שאינן מאפשרות שימוש.
ב 16.4 הגיע טכנאי. הטכנאי סבר שצנור המים מכופף ומונע כניסת מים סדירה , הוא ישר את הצנור והלך. התקלה שבה וקראתי לטכנאי שוב. למזלי הוא חזר והחליף חיישן. המכשיר עדין נכנס למצב תקלה לאחר מס. דקות. המכשיר אינו תקין לשימוש.
פניתי ליבואן שרות BSH וביקשתי החלפה של המכשיר.
היבואן אינו מסכים ומבקש לתאם ביקור נוסף של טכנאי.
האם אני זכאית לבקש אספקה של מכשיר תקין.
ומה עם ימי העבודה שיורדים לטימיון ??
תודה, | |
|
|
|
| 19/5/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 09:00:21 |
| שלום רב גילי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות שנת אחריות מלאה מטעם היבואן/יצרן, בחינם.
לכן, היה והתגלה פגם במוצר, על היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
לעניין הפסד יום עבודה- בהנחה שנגרם לך נזק מוכח (כגון: הפסד יום עבודה, כפי שתיארת), הרי שקמה לך זכות לתבוע בשל הנזק, מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:00 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:00:13 |
| כאשר באתי לרכוש מוצר בשוק העיר
היו עליו מספר מדבקות מחיר
הראשונה 45.90
השניה 19.90
השלישית 17.90
במחשב המחיר שהוצג היה 45.90
הסופר לא היה מוכן לתת לי את המחיר הנמוך.
האם הוא חייב?
האם זו עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:51:54 |
| אדוני שלום רב,
אכן , על פי הוראות הדין על בית העסק לספק את המוצר במחיר הנמוך ביותר.
היה ולאחר פנייה לא סופק המוצר, הדבר מהווה הפרה של הוראות הדין.
במקרה של רכישה בפועל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וואנו ננסה לפעול לקבלת ההפרש, אך היה ולא בוצעה רכישה, יש לדווח על ההפרה לרשות לסחר הוגן. | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:40 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:40:26 |
| | רשמתי את הבן שלי לתנועת נוער ושילמתי דמי רישום לכל שנת הלימודים מראש. אחרי חודש אחד בערך הוא ראה שזה לא מתאים לו, האם אני זכאי לקבל את דמי ההרשמה בחזרה? | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:50:27 |
| עודד שלום רב,
על פי הוראות חוק הגתנ הצרכן, דמי הביטול ייקבעו בהתאם להסכם בין הצדדים, ובתנאי שדמי הביטלו יהיו סבירים ויאפשרו את ביטול העסקה המתמשכת.
על כן, ראשית יש לבחון את הסכם ההתקשרות.
היה ואין הסכם התקשרות, על פניו, אין זכות לגבייתדמי הרישום, אך יש לבחון האם מדובר בתנועה הכפופה לאחד ממשרדי הממשלה (בדרך כלל משרד החינוך או העבודה והרווחה) והאם ישנן הנחיות של המשרד בעניין. | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:39 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:39:41 |
| שלום וברכה,
בעלי עשה לי ביטוח שיניים של חברת הראה מטעם העבודה שלו בתעשיה האוירית. בעקבות זאת הלכתי לבצע סתימה אצל רופאת שיניים שהיא בהסדר עם חברת ביטוח זו. הרופאה אמרה לי שעליי גם לעשות טיפול שירש. כאשר ניגשתי לפקידה לברר את הפרטים לגבי הסכום של טיפול השורש היא אמרה לי שכל הטיפולים של טופול השורש לא יעלו לי כסף משום שהביטוח שלי משלם על הטיפול הזה. היא אמרה שתגיש בקשה לחברת הביטוח עבור הטיפול ושאחר כך נוכל להתחיל בו. היא רק ציינה בפניי שאצטרך לשלם 200 שח עבור המומחה שעושה את טיפול השורש וששאר הטיפולים לא יעלו כסף. לאור זאת החלטתי לעשות את הטיפול במרפאה זו. בטיפול זה ישנם ארבעה טיפולים. לאחר הטיפול השני כשיצאתי מן החדר של רופאת השיניים בבקשה לקבוע תאריך נוסף לטיפול אמרה לי הפקידה שבפעם הבאה עליי לשלם 1700 שח. שאלתי אותה לפשר הדבר והסברתי לה שהטיפול שלי הוא דרך ביטוח הראה ושהיא אמרה לי עוד לפני הטיפול הראשון שאצטרך לשלם 200 שח בלבד ושהטיפול לא יעלה לי שום סכום מעבר לכך. בתחילה הפקידה אמרה שלא מדובר באותו טיפול, אך אחרי שהתווכחתי איתה ואמרתי לה שהיא לא יכולה באמצע טיפול פתאום להגיד לי לשלם על טיפול שמראש סיכמנו שהוא לא עולה לי מלבד 200 שח. הפקידה הודתה בפניי בסוף שהיא טעתה ולא שמה לב לשורה במכתב שענה לה הביטוח. לפני המכתב שהשיב הביטוח לפקידה שני הטיפולים הראשונים הם דרך חברת הביטוח ואילו את השניים האחרונים הם אינם מאשרים דרכם. אני נמצאת כרגע באמצע טיפול השורש והרופאה דורשת מממני את המשך הסכום, אך אני מרגישה שהוטעתי כאן משום שהפקידה אמרה לי במפורש שלא אצטרך לשלם כלום מלבד 200 השקלים. לעניות דעתי, היה על הפקידה ליידע אותוי שלא כל הטיפול מכוסה על ידי חברת הביטוח. היא אמרה שהיא תגיש את הבקשה ושהבקשה אושרה לה ובעקבות זאת החלטתי לבצע שם את טיפול השניים. לו הייתי יודעת טרם תחילת הטיפול שעליי לשלם על המשך הטיפול הייתי מפעילה שיקול דעת ואולי שוקלת לבצע את כל הטיפול במקום אחר, זול יותר. האם ייתכן שבאמצע טיפול אחרי שסיכמנו על המחיר רוצים לגבות ממני תשלום שלא דיברנו עליו? דיברתי עם הרופאה על כך - היא אמרה שאני בהחלט צודקת ושהם ילמדו לשים לב לתשובת הביטוח בפעם הבא כדי לא להטעות את הלקוחות, אבלאמרה שאני צריכה לשלם לה עבור המשך הטיפול. היא מוכנה להוריד לי רק 200 שח מתוך 1700 שח שהיא דורשת פתאום עכשיו.
מאוד מצער אותי המקרה. חוסר אמינות ויושרה. הציגו בפניי תמונה שאינה נכונה ואמרו לי שמשתלם לי לעשות שם את הטיפול כי לא אשלם להם.
האם הצדק עמי מבחינת החוק? והאם יש משהו שניתן לעשות? האם אני צריכה לשלם את המשך הטיפול ולספוג את הטעות של המרפאה או שעל הרופאה לספוג זאת?
אודה מאוד לתשובתכם ולעזרתכם
בברכה,
רינה לוי | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:48:54 |
| שלום רב רינה,
ראשית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (לבדוק מה הביטוח מכסה ומה גובה הכיסוי?) שנית, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו, אם תתקלי בבעיה, תצטרכי לשקול אולי תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 12/5/2019 18:39 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 18:39:19 |
| | טרם קיבלתי תשובה אשמח לדעת איך יוצרים קשר טלפונית לטיפול בפנייתי ? | |
|
|
|
| 13/5/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 12:49:13 |
| מעיין שלום רב,
מה מספר התלונה?
| |
|
|
|
| 16/5/2019 12:28 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:28:02 |
| | אני צריכה לדבר איתכם כדי שיהיה תלונה בשביל זה הפנו אותי אליכם אבל אין מענה | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:48:07 |
| מעיין שלום רב,
יש שתי אפשרויות, האחת, פנייה ליעוץ הטלפוני המשפטי בין השעות 10:30-12:30 בטלפון 1700-72-52-52, או כתיבת המקרה בקצרה כאן בפורום על מתנ שנוכל לבחון אם יש עילה או מקום להגשת תלונה רשמית.
יש לקחת בחשבון כי המענה הטלפוני עמוס מאוד וייתכן זמן המתנה ממושך. | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:23 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:23:31 |
| קניתי משקפיים בחנות לפני חודש (שבוע לפני פסח). ומאז ששמתי אותם אני רואה שהם לא מסתדרות לי על הפנים מבחינה שהם קצת עקומות, וגם הציפוי באזור מסוים של המשקפיים לא 100%, האפונים לא מספיק חזקים. המשקפיים יורדות מהאף.
באתי לחנות לפני כמה ימים וביקשתי שיסדרו לי את המשקפיים כי הם עקומות בחנות סידרו ואמרו שזה בסדר, אבל אני כל הזמן מרגישה שהם עקומות עלי וזה לא נוח לי,והעיניים יותר עייפות, וגם לדעתי אני רואה שיש דפקט קטן דפקט במסגרת, בגלל זה המשקפיים עקומות.
בחנות אמרו לי שיש אחריות על המסגרת חצי שנה, ושנה אחריות על העדשות.
השאלה אם אני יכולה להחליף את המשקפיים ולקחת משקפיים תקינות אותו דגם כמו שקניתי ורק שיעבירו לי את העדשות.
כי בחנות לא רואים סיבה, הם אומרים שהציפוי תקין, ואת המשקפיים אפשר ליישר אבל כמה שהם מיישרים עדיין זה לא מסתדר, ולא נוח. השאלה מה כולל במסגרת האחריות ומה שאני רוצה לעשות זה נשמע הגיוני ויש לי את הזכות לעשות זאת? כי אני מרגישה שהאופטיקה מוכנים לסדר אבל לא מבינים לגמרי את הלקוחה ולא חושבים על פתרון אחר...
מה עלי לעשות???
תודה רבה- רינת | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:11:18 |
| שלום רב רינת,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שבמידה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, לפיה המוצר לא תקין ואינו בר תיקון, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף ראיות.
היה ואין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:22 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:22:18 |
| | שלום רב, לפני מסםר ימים רכשתי אייפון,לאחר כיומיים שימוש גיליתי שיש בו מספר תקלות.חזרתי לחנות ומספר אנשים בה בדקו את המכשיר ואישרו שהוא תקול אך סרבו להביא לי אחד חדש ואף טענו כי החוק לא מעניין אותם. מכיוון שזאת תשובתם ביקשתי לבטל את העסקה אך הם סרבו בתוענה כי אין להם כעת מה לעשות עם המכשיר.מה אני אמור לעשות? הם לקחו את המכשיר הישן וטענו כי הם יחזירו אותו לספק אך אין להם הערכת זמן מתי אקבל אחר (לדעתי המכשיר הבא שאקבל יהיה תקול גם כן). מדוע זה אמור לעניין אותי שאין להם מה לעשות איתו? אמרתי להם כי אני מוכן לשלם דמי ביטול עסקה אך הם סרבו. | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:33:55 |
| יואב שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאשר מוצר המצוי במסגרת שנת האחריתו הראשונה נמצא תקול, על בית העסק לתקנו בתוך לא יאוחר מ 10 ימים.
היה ובית העסק אינו מצליח לבצע את התיקון, עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין או להשיב לו את כספו.
יש לפנות בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל.
במקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:19 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:19:07 |
| | היי, סוכם עם החנות שהם יחזירו את המוצר ויביאו לי אחד חדש באריזה.הגעתי לחנות אתמול ומסתבר שהם החזירו לי את אותה הקופסא עם מכשיר סלולרי אחר והוא היה דלוק! האם זה מה שאומר החוק?לזרוק מכשיר לתוך אותה קופסא?איך אני אמור לדעת אם הוא חדש ומה עבר עליו?אציין כי מדובר באייפון 8 ובמכשיר שקיבלתי יש מערכת הפעלה IOS12.2 ששוחררה רק ב 03/19 ואילו אייפון 8 נוסד שנים קודם כך שקשה לי להאמין כי מדובר במכשיר חדש. בנוסף ביקשתי אחריות של שנה אך הם סרבו לתת לי וגם לא הסכימו לומר לי מי היבואן. לדעתי מדובר בחבורה של נוכלים! מה אני אמור לעשות? תודה | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:37:49 |
| יואב שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק באמצעות הדואר ולהגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 16:04 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 16:04:53 |
| | כן, העלתי את השאלה טרם שיחתנו, לא ידעתי אם תענו לי בשל העומס במוקד הטלפוני. המון המון תודה על הסיוע. המשך יום נעים | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:08 |
רוחמה |
 | | מחבר: | רוחמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:08:28 |
| | קניתי מברשת חשמלית. בשעת הקנייה נאמר לי כי מעלות החום עולות לבד. כאשר הטענתי את המברשת התברר לי שאין זה כך. בבית העסק הודו בכך שהתכונה הנ"ל מתייחסת לדגם הקודם. הכל נעשה בתןך 14 יום מרכישת המוצר אך אינם מוכנים לבטל את העיסקה. מה סכום התביעה שאוכל לתבוע את בית העסק? | |
|
|
|
| 16/5/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:18:16 |
| רוחמה שלום רב,
ראשית מומלץ לפנות לעוסק בכתב ולהמתין לתגובתו, וזאת בכדי לגבש את הטענה להטעיה בתכונות המוצר.
במקרה כזה, תקום לצרכן הזכות לביטול עסקה ללא דמי ביטול עקב הטעיה לכאורה בתכונות המוצר. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:56 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:56:55 |
| מה קורה במצב בו אדם פרטי רוכש את המנוי לשלושה חודשים, ואחרי יום אחד הוא מבצע פנייה אל מאות אנשים
יוצר קשרים, מקבל פרטי התקשרות ולאחר יום אחד מחליט לבטל את המנוי, האם הוא יחויב רק עבור יום אחד?
ואם כן, האם אפשרי מבחינה חוקית ליצור מנגנון שלפיו עלות מנוי לחודש היא 14$ אבל בהתחייבות לשלושה חודשים,
ואם מפסיקים את המנוי לפני תום התקופה משלמים מחיר גבוה יותר לחודש, לדוגמה 30$ ואז לא תהיה כדאיות בהפסקת המנוי.
| |
|
|
|
| 16/5/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:16:11 |
| אלי שלום רב,
המועצה אינה יכולה לייעץ לבעלי עסקים.
אך על מנת לבחון את מרחב התמרון בעסקאות מתמשכות, יש לעיין בסעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, אשר מציע פתרונות. | |
|
|
|
| 15/5/2019 11:16 |
אביגיל |
 | | מחבר: | אביגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 11:16:51 |
| שלום רב, קניתי מטבח חדש בחנות ידוע ויחד איתו קניתי גם מדיח כלים.
כאשר הגיע הטכנאי להתקין את המדיח הוא לא הצליח להתקין את הרשת למקומה ורק אחרי נסיונות רבים הוא שם אותה במקומה אבל אז התגלתה בעיה חדשה, דלת המדיח לא נסגרה. שוב פעם נסיונות שבמהלכן הטכנאי אמר לי שכנראה יש בעיה עם מנעול ואם הוא לא יצליח לסגור נצטרך להחליף אותו. בסוף הוא כן סגר את המדיח והלך. הפעלנו את המדיח 4 פעמים במשך שבוע ובפעם החמישית בזמן הפעולה המדיח הפסיק לעבוד. כתבתי מכתב לאותה חברה ודרשתי החלפת מוצר כי קיבלתי מוצר פגום מלכתחילה. קיבלתי תשובה שהם ישלחו אלי את הטכנאי על מנת שיבדוק את המדיח: "במידה ולפי דוח הטכנאי יהיה מצוין שאכן מדובר בתקלה שמצריכה תיקון והחלפת חלק, אנו נחליף לך את המוצר בחדש"(מועתק מהמכתב של החברה). כאשר הגיע הטכנאי והצליח להפעיל את המכונה. כאשר הוא הלך הפעלנו אותו ואחרי 10 דקות הוא הפסיק לעבוד, מסתבר שדלת המדיח נפתח בזמן הפעולה. התקשרתי שוב פעם לחברה והם אמרו לי שהספקו את החלק החדש (המנעול) תוך שבוע ימים. אמרתי להם שהם הבטיחו לי להחליף את המוצר לחדש ואז נאמר לי שהם לא הולכים לעשות זאת.
| |
|
|
|
| 15/5/2019 12:41 |
אביגיל |
 | |
|
| 15/5/2019 16:39 |
אביגיל |
 | |
|
| 16/5/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 08:45:03 |
| אביגיל שלום רב,
יש לפנות מיידית לבית העסק בכתב ולציין כי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבו אותם לבצע תיקון במוצר בתוך שלושה ימים מיוםבקשת הצרכן.
כלומר, גם אם נקבל טענתכם לפיה יש רק לבצע החלפה למנעול ואין הצדקה להחלפת המדיח כולו, עליהם לספק ואת החלק ולבצע תיקון בתוך שלושה ימים.
היה והם אינם יכולים לעשות כן, עליהם להחליף את המוצר בחדש ותקין. | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:33 |
אביגיל |
 | |
|
| 16/5/2019 14:07 |
אביגיל |
 | | מחבר: | אביגיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:07:28 |
| צהריים טובים, קיבלתי תשובה מהם:
בבדיקה באתר המועצה לצרכנות לא רשום לגבי זמן תיקון למדיח כלים, אך בוודאי שאנו תמיד עושים מאמצים לזרז את השירות ולא לעכב אותו.
החלק התקבל בשירות כבר אתמול, ולפי מייל שקיבלנו מתחנת השירות כבר תואם לך שירות לתיקון המוצר.
חובתנו לתקן את המוצר בשנת האחריות, ולשם כך שנת האחריות נועדה.
כפי שנכתב במיילים הקודמים, במידה והתקלה מצריכה תיקון ארוך ומורכב והחלפת חלקים פנימיים מורכבים - המדיח יוחלף.
לפי הממצאים של השירות, זה לא המצב בתקלה הנוכחית. לכן אנו סבורים שהטכנאי שיגיע אלייך יפתור את התקלה.
האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 16/5/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:14:09 |
| אביגיל שלום רב,
מצ"ב קישור לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/999_591.htm
יש לשים לב לפירוט המצוין בתוספת השניה לתקנות אשר מפרט את המועדים לביצוע תיקונים במענו של צרכן.
על פי התוספת, המועד הנו 3 ימים בגין תיקון מדיח כלים.
הדבר מוסדר בתקנות, אין צורך בחוות דעת של המועצה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:47 |
ג׳ני |
 | | מחבר: | ג׳ני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:47:23 |
| שלום רב
שאלה קצת מורכבת.
הזמנתי מחברה מוצר עבור בעלי חיים. לפי תני העסקה וחוזה אני מקבלת את המוצר ללא כלות ״להשכרה״ ואת החומר המשלים אני צריכה לרכוש מהחברה. למוצר קיים חודש התנסות. בתום החודש אני נכנסת להתחייבות של שנה להשתמש במוצר ולרכוש חומרים בהתאם לתוכנית.
במידה ואני לא מעוניינת להמשיך בתום תקופת ההתנסות אלי להודיע לבית העסק, להחזיר את המוצר ולשלם רק על כמות החומר שהשתמשתי במהלך אותה תקופה.
שלחתי לבעל העסק הודעה שבועיים אחרי הרכישה כי אינני מעוניינת במוצר יותר. זה היה לפני פסח. נאמר לי שאחרי חגים הוא יתאם איתי שליח שיגיע לאסוף את המוצר.עד היום אני מנהלת שיחות עם בעל העסק שקובע לי שעות איסוף וחרי זה שולח הודעות שלא הייתי בבית ולא הייתי זמינה. בזמן הזה כבר פעמיים גבע ממני תשלום עבור החומרים למרות שביקשתי לבטל את כל הסיפור בזה.
אם זה חוקי בכלל שגובלים ממני תשלומים למרות שהודעתי על ביטול לפני תום תקופת התנסות? איך ומתי העסק חייב להחזיר לי את התשלום?
תודה | |
|
|
|
| 16/5/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:12:04 |
| ג'ני שלום רב,
מדובר לכאורה, בעסקה מתמשכת, וחלות עליה הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן.
על פי הוראות הדין, כאשר צרכן מודיע לעוסק על ביטול עסקה מתמשכת, עליו להפסיק את החיוב ולהפסיק את השירות בתוך שלושה ימי עסקים לכל המאוחר.
על כן, המשך הגבייה אינו תואם את הוראות הדין, לכאורה.
מומלץ להעביר לעוסק פנייה בכתב ולציין את השתלשלשות העניינים ואת הוראות הדין, כפי שפורטו מעלה, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:44 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:44:11 |
| שלום
ברצוני לדעת האם מכון כושר יכול לחייבת אותי בדמי ביטול
למרות שהוסבר שאני רוצה לבטל את המנוי עקב מצב בריאות לאחר תאונת עבודה בהצגת מסמך מרופא שאיני יכולה להתאמן בעקבות הפציע.
לאחר שהסברתי לנציגה היא בתוקף טוענת שגובה דמי ביטול תקפים גם פה וציינה שאם אבטל הוראת קבע הם יתבעו אותי ויוציאו להוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:45 |
נטליה |
 | |
|
| 16/5/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:09:27 |
| נטליה שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי חוק הפיקוח על מכוני הכושר מחייב אותם בקבלת הצהרת בריאות מהלקוח.
נכון להיום, הלכה למעשה אין בידך הצהרת בריאות בתוקף ולמעשה יש בידך אישור כי אינך במצב בריאותי המאפשר את האימון במכון.
בנסיבות אלו, בית העסק עצמו הוא זה שאסור לו לאפשר את המשך האימונים ועל כן עליו לכאורה, לבצע ביטול של העסקה ולחייב רק בגין התקופה בה המנוי היה בתוקף.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:44 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:44:40 |
| למכונת הכביסה שברשותי הוחלף מנוע במסגרת שנת האחריות.
שאלתי היא:
האם החברה מחוייבת לתת אחריות על החלק החדש שהוחלף, ואם כן לכמה זמן? | |
|
|
|
| 16/5/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 14:04:59 |
| יעל שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב העוסק לספק לצרכן חלקי חילוף חדשים ומקוריים.
אך היה והעוסק סיפק חלפים בהתאם למחויבויותיו, האחריות הנה אותה אחריות אשר יש למוצר עד תום התקופה ממועד הרכישה ולא נותרת תקופת אחריות חדשה על החלק שהוחלף. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:12 |
יותם |
 | | מחבר: | יותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:12:24 |
| | לא קיבלתי מכם התייחסות לכך שלחברת רונלייט אין מענה אנושי!!! זה בושה למדינת ישראל!!! | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:58:44 |
| יותם שלום רב,
ראה תשובתינו מטה. | |
|
|
|
| 15/5/2019 14:54 |
זוג |
 | | מחבר: | זוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 14:54:42 |
| שלום,
רכשנו לפני כמה חודשים חבילת נופש ליוון. כחודש לפני הטיסה קיבלנו עדכון מחברת התיירות שהטיסה נדחית ב-8 שעות. מועד החזרה מאוד לא נוח לנו. חברת התיירות מציעה לנו- או את הטיסה המאוחרת, או ביטול עסקה או הטבה כלשהי בשווי כ-50$, ואומרת שהכל חוקי וזה בגלל שספק הטיסות ביטל את הטיסה (צ'רטר) וכל הנוסעים מקבלים בימים אלה הודעה על כך.
יש לציין שכאשר רכשנו את החבילה, יכולנו לרכוש חבילה זולה יותר עם הטיסה הפחות נוחה- אותה מציעים לנו כעת. אנו לא מעוניינים בטיסה החלופית אלא במקורית ונראה לנו תמוה שזה חוקי לבטל ככה סיכום הזמנה שאושר ע"י כל כך הרבה אנשים.
נשמח לחוות דעתכם בהקדם.
תודה | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:31:20 |
| שלום רב,
ראשית, חשוב לדעת מתי הטיסה אמורה להתבצע?
היה ומדובר בטיסה שאמורה להתבצע במועד הקרוב יתכן ותקום הזכות לקבלת פיצוי בהתאם לחוק שירותי תעופה.
בכל מקרה אחר מדובר בהפרת הסכם הרכישה מצד חברת התעופה.
החברה מחוייבת להשיב לכם את מלוא עלות הנופש והטיסה, או להציע מוצר חלופי.
כמו כן, תקום לכם הזכות לתבוע את החברה בגין כל נזק כלכלי שנגרם לכם וניתן להוכיח אותו, ובתנאי שניתן יהיה להוכיח כי העיכוב נוצר עקב רשלנות בית העסק.
על כן, היה והנזקים עולים על הפיצוי שהוצע, והדחיה של הטיסה מקורה בהתנהלות רשלנית, אתם רשאים לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולפרט את הנזקים הכלכלים שנגרמו לכם. | |
|
|
|
| 16/5/2019 11:07 |
זוג |
 | | מחבר: | זוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 11:07:16 |
| תודה על התגובה.
לא לגמרי הבנתי אם יש פה עבירה על החוק או לא.
הפרטים הם כאלה:
בדצמבר 2018 הזמנו חבילת נופש ליוני 2019.
במאי 2019, כחודש לפני הנופש, החברה הודיעה שטיסת החזור נדחית ב-8 שעות.
סירבנו לדחייה כי שעת החזרה הזו לא נוחה לנו (למעשה הסיבה היחידה שרכשנו את החבילה מאותה חברה, היא שהם הציעו לנו את הטיסה הספציפית במועד המקורי- ואפילו שילמנו יותר עבורה מאשר על חבילה אחרת עם טיסה פחות נוחה).
החברה הסבירה לנו שהטיסה בוטלה ע"י הספק ולכן הם מציעים לנו או לדחות את שעת הטיסה ב-8 שעות ולקבל הטבה של ביטוח נסיעות חינם בשווי כמה עשרות דולארים, או לבטל את כל ההזמנה ולקבל החזר כספי.
מכיוון שהמשמעות של ביטול החבילה כעת בעייתית עבורנו כי כיום יש כבר פחות היצע של חבילות נופש למועד של חודש מהיום, הסכמנו לדחיית הטיסה.
אבל אנחנו נפגעים מכך- לא כלכלית אלא במובן של הנוחות שלנו- החזרה היא באמצע הלילה כאשר למחרת בבוקר יש לנו אירוע.
ולכן השאלה היא האם זה חוקי להודיע חודש מראש על ביטול טיסה ודחייה לטיסה אחרת שיוצאת 8 שעות לאחר מכן.
אם החברה דוברת אמת ואכן הספק ביטל את הטיסה, מדובר בהרבה אנשים שביצעו הזמנה ומשנים להם מרכיב מהותי בהזמנה. אופצייה לביטול ההזמנה וקבלת החזרת כספי לא מפצה כאן, כי האופציות שהיו פתוחות בפנינו במועד ההזמנה כבר לא רלוונטיות חודש לפני תאריך הנופש- יש היום הרבה פחות היצע והמחירים גבוהים יותר.
נשמח לתגובה,
תודה | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:57:25 |
| שלום רב,
על פי הפירוט שציינתם, אין זכות פיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם לחוק שירותי תעופה.
ועל כן, מדובר בהפרת הסכם.
הפרת הסכם מזכה את הצרכן בפיצוי, רק במקרה בו הוא יכול להוכיח מהם הנזקים שנגרמו לו עקב הפרת ההסכם, ועל כן, יש לנסות ולבסס נזקים אלו ולדרוש פיצוי בהתאם.
הפיצוי הנו באמצעות דיני החוזים והנזיקין ולא באמצעות חוק הגנת הצרכן, שכן אין פיצוי קבוע ללא הוכחת נזק במקרה זה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:31 |
יותם |
 | | מחבר: | יותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:31:32 |
| | משרות הלקוחות שלה יש רק מענה וירטואלי...איפה אתם???איך אתם מאפשרים דבר כזה??? | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:54:54 |
| יותם שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן מחייבות אך ורק עוסקים המנויים בתוספת השנייה לחוק במתן מענה טלפוני.
מדובר ברשימה סגורה של עוסקים ובהם עוסקים בתחום הלווין, סלולר, מים, גז, תשתיות חיוניות ושירותי בזק.
על כן, חברה המעניקה שירותים למוצרי חשמל אינה מנויה בתוספת ואינה מחוייבת במתן מענה טלפוני. | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:54 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:54:32 |
| בוקר טוב,
טכנאי של הוט הבריז לי.
אושר לי פיצוי של 600 שקלים לפי חוק הטכנאים, אולם החברה הודיעה שתשלם אותו בקיזוז מדמי המנוי החודשיים ולא כזיכוי מיידי לכל הסכום, מה שאומר שהוט יפרסו לי את ההחזר ל3 תשלומים...
האם זה חוקי? הם בעצם כובלים אותי אליהם לרבעון. | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:52:10 |
| שירי שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק אינו רשאי לחייב אותך לקבל את הפיצוי באופן הזה.
סעיף 18א (ה) קובע כדלקמן:
"(ה) נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד), פיצוי בשווה כסף, בטובין או בשירותים, ובלבד שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי המוצע והצרכן נתן את הסכמתו לכך; נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי לפי סעיף קטן זה הוא על נותן השירות." | |
|
|
|
| 16/5/2019 10:52 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 10:52:07 |
| שלום רב. עברתי לגור בבנין שבו יש חיבור לתשתית גז. בדירה אין כיריים גז.
האם חברת הגז רשאית לגבות תשלום קבוע גם כאשר אין כיריים בדירה כששעון הגז מראה שלא היה שימוש בגז במשך תקופה ארוכה?
האם זה לא כמו גביית אגרה בזמנו כשאין מכשיר טלויזיה?
ומה יקרה אם ארצה להתקין כיריים חשמליות? האם גם אז אצטרך לשלם תשלום קבוע לחברת הגז?
חיפשתי בכל מקום ולא ראיתי שום תשובה לשאלות האלה. | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:49:22 |
| מיקי שלום רב,
התשובה חיובית.
כל עוד מותקן מונה גז לצרכן וישנו צינור מהמונה לדירת הצרכן, מחויב הצרכן בתשלום קבוע לחברת הגז.
היה ואינך מעוניין בחיבור לגז יש לפנות לחברה על מנת שתבצע פירוק של מונה הגז. | |
|
|
|
| 16/5/2019 09:28 |
נעה סינגר |
 | | מחבר: | נעה סינגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 09:28:29 |
| שלום רב ב3.5 בסביבות שש בערב ניסיתי לרכוש דרך אתר האינטרנט של סוכנות הנסיעות בחו"ל bravofly 5 כרטיסי טיסה מבן גוריון ללרנקה שהיו צריכות לצאת 12 שעות.אחרי ב4.6 בבקר.כך הזמן קבלתי הודעת שגיאה error שהתשלום לא בוצע.בדקתי גם במייל שלי ליתר בטחון לראות אם יש מהם אישור עסקה ולא היה. הזמנתי את הטיסה מסוכנות אחרת לחברת תעופה אחרת שטסה ללרנקה בצהרים ב4.5 וטסנו.רק ביום שני 6.5 לפנות בקר בעלי מצא במייל שלו אישור עסקה מ3.5 על טיסות שהזמנו שכמובן מבחינתי לא הזמנו.הכל קרה תחת אש בזמן אזעקות ב3.5
בקשתי החזר מbravofly והם הפנו אותי לאתר האינטרנט שלהן שם כתיב שבכל מקרה שמנסים להזמין ויש הודעת שגיאה צריך לחכות 30 דקות ואז ליצור איתם קשר לברר למה ההזמנה לא בוצעה( לדעתי סוג של עקיצה).,ושהם פונים לחברת התעופה agean aielinss בבקשה לקבל החזר.חברת התעופה הסכימה להחזיר לנו כרבע מהסכום 138 דולר במקום 487
לא ענינו למייל מכיוון שמבחינתינו העסקה לא בוצעה.פנינוצלחברת האשראי לאומי קארד שאמרו שמכיוון שהדף של מדיניות החברה רשום שצריך.לחכות 30 ד אחרי ההזמנה אם יש שגיאה אז הם לא יוכלו מולם לקהל את הכסף חזרה.האם מכיוון שלחברת agean יש נציגות בארץ והם אמורים להחזיק לנו את הכסף ניתן להעזר בשרות שלכם כמועצה לצרכנות? אם.לא מי יכול לעזור? תודה נעה | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:46:50 |
| נעה שלום רב,
אתם בהחלט מוזמנים להגיש תלונה ואנו ננסה לפנות לחברה בעלת הנציגות הישראלית בתקווה למצוא פתרון.
אך היה ואותה חברה לא תוכל לבצע השבה, יהיה קושי לפעול מול האתר עצמו בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 15/5/2019 12:34 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 12:34:37 |
| שלום,
לפני שנה רכשתי מטהר מים מחברה מסויימת והעסקה כללה שירות והחלפת סננים למשך 3 שנים. שילמתי את מלוא התשלום של כ-3000 ש״ח עבור התקנה ושירות 3 שנים.
כעת, לאחר שנה, הגיע איש שירות להחליף את הסננים ובסוף מכר והתקין לנו מערכת אחרת ״משודרגת״ והוסיף מסלול נוסף חדש למשך 3 שנים. איש השירות חייב אותנו בעוד 1800 ש״ח.
למחרת התקשרתי על מנת לבטל את המסלול החדש ולבקש להמשיך עם המערכת המקורית שרכשתי לפני שנה.
בית העסק כרגע נמנע מלבטל את העסקה.
האם יש מה לעשות?
| |
|
|
|
| 16/5/2019 02:21 |
צרכן |
 | |
|
| 16/5/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:34:47 |
| אדוני שלום רב,
אתה בהחלט רשאית לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף מאפשר ביטול עסקה ברוכלות (במקרה זה עסקה אשר התבצעה בביתו של הצרכן) בתוך 14 ימים מיום ביצועה וזאת ללא תשלום דמי ביטול, למעט דמי התקנה.
כמו כן, רשאי העוסק לגבתו תשלום רק בגין הסנן החדש שהותקן, היה והותקן, אך מוטלת עליו החובה לבצע ביטול של העסקה.
מומלץ להעביר את דרישת הביטול בכתב לבית העסק ובמקביל, להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
|