| 15/5/2019 16:53 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 16:53:45 |
| | הזמנתי מהאינטרנט שולחן שהגיע ואני וחבר הרכבנו אותו, השולחן עשוי מעץ וכל החלקים שלו היו בסדר, עד שפתאום אחרי כמה ימים אחד מהחלקים של העץ התפרק. זה לא חלק מרכזי שגרם לשולחן לקרוס אבל עדיין זה מצב לא תקין שאם מזיזים 1 מהרגליים שקרובה לחלק הזה אז יכול להיגרם נזק. כתבתי לחברה ושלחתי להם צילום ולא חזרו אלי עדיין. שאלה 1 זה איך אני אוכיח שלא אני גרמתי לשבר בחלק הזה? שאלה 2 האם החברה מחויבת לתת לי פיצוי על זה או לשלוח לי את אותו חלק בלי תוספת תשלום? | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:15:59 |
| שלום רב דודי,
מתי בוצעה העסקה? עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או100 ש"ח הנמוך מבניהם. היה והביטול במועד הקבוע בדין נעשה עקב פגם במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול (5% או 100 ש"ח). | |
|
|
|
| 17/5/2019 15:48 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2019 | | שעה: | 15:48:32 |
| | עברו כבר יותר מ14 יום מאז שהמוצר הגיע והרכבנו אותו. בזמן הזה ניסיתי לקבל מהם תגובה והם לא הגיבו, אבל מסתבר שצריך לפנות ליצרן כי שנה אחריות היא מטעם היצרן ופניתי ליצרן. האם אחריות על ריהוט כוללת גם זכות לבקש החלפת חלק לא תקין? | |
|
|
|
| 19/5/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:20:27 |
| עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מחייבות יצרן/יבואן למסור תעודת אחריות למשך שנה, בחינם, התקנות יחולו על טובין -"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
מכאן, שאם המוצר שנרכש אינו עונה להגדרה של טובין, הרי שאין חובה על פי הדין למסור תעודת אחריות, והדבר יהיה נתון לשיקול דעת של בית העסק.
עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שאם המוצר שנרכש אינו עונה להגדרה המדוברת, הרי שיהיה עליך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר,מכח חוק המכר. | |
|
|
|
| 19/5/2019 18:43 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 18:43:37 |
| | מחיר השולחן עצמו גבוה מ150 שקלים, אז זה מוגדר כטובין? | |
|
|
|
| 2/5/2019 06:45 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 06:45:31 |
| שלום,
לפני מספר שנים רכשתי מחשב נייד שהגיע ללא דיסק התקנה של מערכת הפעלה. במשך הזמן הזדקקתי לה והגעתי למשרדי החברה המוכרת וקניתי מהם מערכת הפעלה צרובה על דיסק שברבות הימים נשחק וכבר איננו פועל כראוי. כיום, אין לחברה כל דרך לעזור לי עם מערכת ההפעלה. ברצוני להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות על כך שלא דאגו לכך או שצרבו את מערכת ההפעלה על דיסק צרוב במקום לדאוג למערכת הפעלה מקורית. האם יש לי קייס לדעתכם? | |
|
|
|
| 2/5/2019 10:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 10:18:51 |
| | לדעתי, יש לך קייס אבל מה שהם היו צריכים לתת לך זה את מספר הרישיון של מערכת ההפעלה בנוסף לדיסק כפי שעושים מוכרים רבים. תבדוק אם אין לך מדבקה עם קוד על המחשב או על אריזת הדיסק. את מספר הרישיון מזינים למערכת ההפעלה בזמן ההתקנה. לא למסור מדבקה שכזו מעלה חשד שנמכרה לך מערכת הפעלה לא חוקית. | |
|
|
|
| 2/5/2019 10:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 10:23:38 |
| | עכשיו שמתי לב שמדובר על מחשב נייד. במחשבים ניידים נמצאת בד"כ מערכת ההפעלה על הדיסק הקשיח. אולי אצלך עשו קומבינה והמערכת לא נמצאת שם. חפש קצת בגוגל על התקנת מערכת הפעלה במחשבים ניידים. | |
|
|
|
| 2/5/2019 10:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2019 | | שעה: | 10:48:25 |
| אם אתה רוצה לנסות משהו אחר ואין לך תוכנות מיוחדות, אתה יכול להתקין מערכת הפעלה חינמית ויותר בטוחה מוינדוס (לא צריך, למשל, אנטי וירוס) שנקראת Ubuntu. אני משתמש בה. הסבר הנושא רק מאתר ubuntu.com מחשש לוירוסים.
תצטרך להוריד על מחשב אחר תוכנה קטנה שנקראת רופוס ואת מערכת ההפעלה. רופוס תעתיק את מערכת ההפעלה לדיסק און קי שממנו תתקין את המערכת (צריך קצת ידע באנגלית). תהליך די דומה היית עושה עם וינדוס.
https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-windows#0 | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:57 |
נאוה |
 | | מחבר: | נאוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:57:04 |
| שלום
אנחנו הצטרפנו לתוכנית של שיחות לחו"ל של בזק בינלאומי לפני למעלה מ-20 שנה. לאחרונה נודע לנו שהפסיקו לנו את התוכנית ב-2001, לא ברור למה. כיון שלא הודיעו לנו על כך, המשכנו כל השנים לחייג דרכם לחו"ל, דבר שללא תוכנית עלה לנו ב-18 השנים האחרונות עשרות אלפי שקלים מיותרים. בבירור מולם הם אמרו שזה היה מזמן כך שגם יש התיישנות וגם אין להם הקלטות או תיעוד מדוע הופסק התוכנית, אולי זה משהו אוטומטי של המערכת (כך אמרו לי). האם סביר ש-18 שנה נשלם סכומי עתק ואף אחד לא יטרח להודיע לנו על חריגה, או שהופסקה התוכנית, או להציע לנו תוכנית חדשה? בבדיקת החשבון שלנו זה לא בלט כיוון ש-א) הם עברו מגבייה דו-חודשת לגבייה חודשית, ולא ידענו על כך, ו-ב) האינטרנט הוזל בינתיים, אז זה לא היה נראה לנו כל-כך חריג. הדבר נראה כחוסר תום-לב, ומן הסתם יש גם אחרים שממשיכים לשלם כך כי לא ידוע להם שהם כבר לא משוייכים לתוכנית. אפשר לעשות עם זה משהו? | |
|
|
|
| 19/5/2019 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 15:11:06 |
| שלום נאווה שלום וברכה,
קשה להבין כיצד משולמים סכומים גבוהים מדי חודש (או חודשיים במשך חלק מהתקופה) במשך כ - 19 שנה מבלי כל ידעה על כך, שעה שנשלחים אליכם החשבוניות באופן סדיר וכל המידע מונח בפניכם. ההסברים המפורטים בפנייתך אינם משכנעים במיוחד, אם להיות עדינים. יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי נפל פגם בהתנהלות בית העסק בפרשה. כמו"כ, יש להביא בחשבון כי גם במסגרת תביעה כנגד בית העסק להשבת כספים שנגבו ביתר ובניגוד לדין כנטען, מבלי להביא בחשבון את סיכוייה דבר אשר אינו מתאפשר כמובן במגבלות הפורום, ישנה מגבלה של התיישנות. הדבר שונה מקום בו הצרכן הינו נתבע ע"י בית העסק בגין חוב, והוא מגיש תובענה שכנגד, כיוון שחוק ההתיישנות קובע כי לא תישמע טענה של התיישנות במקרה של תובענה שכנגד. אנו ממליצים לפנות בכתב לבית העסק בדרישה לקבל את הבסיס ההסכמי לחיוב במהלך התקופה המדוברת, ובמטרה לסיים את הפרשה בפשרה לשביעות רצון הצדדים, ולו בשלב הראשון. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:26 |
יפה אלמקיס |
 | | מחבר: | יפה אלמקיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:26:26 |
| היי.קניתי לפני כ-10 חודשים שולחן של נטוצי.השולחןעשוי בחלקו העליון שיש מלוטש. במהלך חג הפסח מצאתי חתיכה משולשת מהשולחן על הרצפה.פניתי לחנות שממנה רכשתי,והתבקשתי לצלם את החתיכה ,ולשלוח בוואצאפ. לאחר כמה ימים פנו אלי טלפונית ואמרו כי יבואו אלי הביתה לתקן.נדרשתי לשלם עבור התיקון.
לא הסכמתי ,ופניתי לחברת נטוצי.פה התחילו התלאות. אין כתובת מייל,הכל חסוי וממש לא נגיש.פניתי דרך הפייסוב כמו לקוחה שמתעניינת במוצר ואז יצרו איתי קשר במסנגר. תארתי את הבעיה במספר מילים ובמקום ליצור איתי קשר אמרו שבדקו את תלונתי??.כתבו לי ש לאחר ברור מעמיק... ושאין פתרון אחר אלא שיבואו אלי יתקנו ושאני אשלם.
לא נראה לי שכך חברה בעלת שם (ומחירים גבוהים) צריכה להתנהל,הכל נראה חשוד וחסוי,פשוט נתון לשיקול דעתם בלבד,ללא שום אפשרות להתכתב חוץ ממסנגר. אני פונה אליכם כי זה נראה לא רציני ולא מקצועי ונראה לי שכך הם מתנהלים באופן רגיל, אני מרגישה שעבדו עלי פשוט...שילמתי ים של כסף על המוצר וקיבלתי ממש סטירת לחי. מה הייתם מציעים לי לעשות? | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:57:07 |
| יפה שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר מחויב עוסק לתקן כל פגם או ליקוי במוצר בתוך זמן סביר מיום ההודעה וזאת ללא תשלום כלשהו מצד הצרכן.
היה ובית העסק טוען כי מדובר בנזק חיצוני ולא בפגם במוצר, הדבר טעון הוכחה.
על מנת שנוכל לבייע, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולמצוא פתרון לעניין. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:27 |
יפה אלמקיס |
 | | מחבר: | יפה אלמקיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:27:03 |
| היי.קניתי לפני כ-10 חודשים שולחן של נטוצי.השולחןעשוי בחלקו העליון שיש מלוטש. במהלך חג הפסח מצאתי חתיכה משולשת מהשולחן על הרצפה.פניתי לחנות שממנה רכשתי,והתבקשתי לצלם את החתיכה ,ולשלוח בוואצאפ. לאחר כמה ימים פנו אלי טלפונית ואמרו כי יבואו אלי הביתה לתקן.נדרשתי לשלם עבור התיקון.
לא הסכמתי ,ופניתי לחברת נטוצי.פה התחילו התלאות. אין כתובת מייל,הכל חסוי וממש לא נגיש.פניתי דרך הפייסוב כמו לקוחה שמתעניינת במוצר ואז יצרו איתי קשר במסנגר. תארתי את הבעיה במספר מילים ובמקום ליצור איתי קשר אמרו שבדקו את תלונתי??.כתבו לי ש לאחר ברור מעמיק... ושאין פתרון אחר אלא שיבואו אלי יתקנו ושאני אשלם.
לא נראה לי שכך חברה בעלת שם (ומחירים גבוהים) צריכה להתנהל,הכל נראה חשוד וחסוי,פשוט נתון לשיקול דעתם בלבד,ללא שום אפשרות להתכתב חוץ ממסנגר. אני פונה אליכם כי זה נראה לא רציני ולא מקצועי ונראה לי שכך הם מתנהלים באופן רגיל, אני מרגישה שעבדו עלי פשוט...שילמתי ים של כסף על המוצר וקיבלתי ממש סטירת לחי. מה הייתם מציעים לי לעשות? | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:56:38 |
| יפה שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר מחויב עוסק לתקן כל פגם או ליקוי במוצר בתוך זמן סביר מיום ההודעה וזאת ללא תשלום כלשהו מצד הצרכן.
היה ובית העסק טוען כי מדובר בנזק חיצוני ולא בפגם במוצר, הדבר טעון הוכחה.
על מנת שנוכל לבייע, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולמצוא פתרון לעניין. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:20 |
כהן עדנה |
 | | מחבר: | כהן עדנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:20:11 |
| מבקשת את עזרתכם בנידון לאחר שרכשתי את התנור
והורכב עי תכנאי מוסמך
ונימצא כי התנור פגום
גם לאחר בדיקת תכנאי מטעם ניופאן
ואושר שהכן המוצר פגום
לאחר פניתי למחסני חשמל
מחסני חשמל מפנים אותי לניופאן
ניופאן מפנים אותי למחסני חשמלהמוצר ניקנה ב16/4/19
בסכום כ6500 והמוצר פגום
המוצר נשאר חדש ללא שימוש
וכמו כן כל האריזה שלו נמצא בביתי
כיצד אני נוהגת לגבי ההמשך
אשמח מאד לסיוע והנחיה
בברכה כהן עדנה 0587480269
לציין שאנחנו בבית מזה חדש ימים ללא כירים
וללא תנור | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:41:07 |
| עדנה שלום רב,
יש להעביר הן לנותן השירות והן למוכר, פנייה בכתב.
בפנייה יש לדרוש את החלפת המוצר בחדש ותקין, בהתאם להוראות תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) ולציין כי העיכוב בהחלפה מעבר למועדים הקבועים בדין חושפת את העוסק לתביעת פיצוי על מכלול הנזקים שנגרמים לכם.
במקביל לנפייה בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה כנגד בית העסק שביצע את המכירה ואנו נשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 19/5/2019 12:23 |
פליקס |
 | | מחבר: | פליקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 12:23:58 |
| אני בעל 3 כרטיסי אשראי ועושה הרבה עסקעות דרך אינטרנט על כל כרטיס. הייתי בעבר חתום על שרות על הודעה על כל עסקה שעשיתי מעל 500 ש"ח או במצב שעסקה נראת לחב' אשראי חשודה מי בחינת האם אני עשיתי אותה.
לפני חצי שנה פרצו לי לחשבון ב"גוגל פאי" ודרכו רכשו משחקי מחשב און-ליין 13 פעמים במשך שבועיים, מי תוך זה היו ימים שעשו זה 3 פעמים. חב' אשראי למרות שאף פעם לא קניתי משחקי מחשב בעבר אישרה כל העסקות בלי להסס או בלי לשלוח לי סמס לצורך אישור עסקה.
אני לא בדקתי באותו חודש את הוצאות בכרטיס הזה והורידו לי 5848 ש"ח.
לפני שבוע גיליתי את העסקעות האלו, אך עברו 120 יום שבהם אפשר להכחיש עסקה, ואז לחב' אשראי אין שום אחראיות.
אני חושב שבמצב הזה עדיין יש רשלנות של חב' אשראי אשר לא התריע ולא יצרה איתי קשר ואני חושב שמגיע לי לפחות פיצוי חלקי. האם אפשר לדרוש מהם את זה באופן מפשטי? | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:38:15 |
| פליקס שלום רב,
טענתך בהחלט מובנת, אך על מנת לברר האם ישנה עילה משפטית כנגד חברת האשראי, מומלץ לפנות לרגולטור המתאים.
יש להעביר פנייה למפקח על הבנקים על מתנ שיבחן את ההתנהלות ויחווה דעתו האם חברת האשראי מילאה את כל חובותיה, הן על פי הוראות הדין והן בהתאם להנחיות המפקח.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 19/5/2019 11:43 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 11:43:04 |
| שלום.
ביום שישי (שלשום) רכשתי מוצר מדגם מסוים בעלות 900 שקל לאחר שנאמר לי ע"י המוכרת שהדגם שחיפשתי כבר לא קיים בחנות ובפועל הדגם שנמכר לי איכותי באותה מידה אך זול יותר.
בחרתי לקנות בחנות הזו משום שהיה לי זיכוי של 400 שקל והנחתי שגם אם קיים הבדל בין מחירים בחנויות אחרות, הוא ודאי יהיה של כ-100 שקל לפה או לפה וזה עדיין משתלם לי עם הזיכוי. את יתר התשלום (500 שקל) ביצעתי באמצעות שובר BuyMe.
לאחר הקנייה הבנתי שבחנויות אחרות המוצר הזה נמכר ב-300 ש"ח!! עכשיו אני זועמת ומעוניינת בהחזר כספי או לBuyMe ומעדיפה שלא לקבל מהם זיכוי כי אני לא מתכוונת לקנות שם יותר. ידוע לי שיש 5% דמי ביטול עסקה, אך מעבר לכך האם אני יכולה לקבל החזר לBuyMe או מזומן ולא כזיכוי לחנות?
* BuyMe - טענתי סכום כסף "סופר שובר" שהיה לי כגיפט קארד לאותה החנות על סך 578 שאותו ניצלתי במלואו - 499 עבור המוצר המדובר, והיתרה עבור מוצר אחר שממנו אני מרוצה ולא מעוניינת להחזיר.
תודה. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:16:10 |
| שלום רב מור,
בהמשך למתן מענה הטלפוני, במקרה המתואר, היות שמדובר בתשלום שבוצע בזיכוי והן בשובר, לכאורה, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 17/5/2019 12:15 |
אריה ארנברג |
 | | מחבר: | אריה ארנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2019 | | שעה: | 12:15:50 |
| שלום רב.לפני 5 חודשים אימצנו כלב מעמותה מסוימת.
שילמנו "סל אימוץ" בסך 600 ש"ח. לאחר יום יומיים ראינו שהכלב סובל מנזלת שיעולים והתעטשויות. בפנייתינו לבעלת העמותה נאמר לנו שהם ידעו על מצבו ווטרינר אף בדק אותו ולא מצא ממצאים והניח שהוא לא קיבל את תרופותיו כמו שצריך. לאחר כמה ביקורים אצל הוטרינר על ידינו וסוגים שונים של תרופות המחלה לא חלפה והיא כנראה כרונית ויש לבצע בדיקה שעול כמה אלפי שקלים.החלטנו שאנחנו מחזירים אותו לעמותה ומאחר ולא ידעו אותנו במצבו אני רוצה את כספי בחזרה .בעלת העמותה מסרבת להחזיר בטענה שחתמנו בטופס אימוץ שבמקרה של החזרת הכלב לא יוחזר "סל האימוץ".
האם במקרה כזה אני יכול להגיש תביעה דרככם או דרך תביעות קטנות? | |
|
|
|
| 19/5/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:01:36 |
| שלום רב אריה,
ראשית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, על מנת לבדוק מה סוכם בניכם,
לאחריו, תוכלי לשקול את המשך צעדיך. | |
|
|
|
| 19/5/2019 11:19 |
אריה ארנברג |
 | | מחבר: | אריה ארנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 11:19:18 |
| | זאת בדיוק השאלה. האם ההסכם בכלל תקף אם נמסר לי כלב שידעו מראש שהוא חולה ולא ידעו אותי | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:03:47 |
| | אם יש לך הוכחה לטענתך, יש לפנות אליהם לבירור. | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:41 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:41:46 |
| שלום וברכה,
בעלי עשה לי ביטוח שיניים של חברת הראה מטעם העבודה שלו בתעשיה האוירית. בעקבות זאת הלכתי לבצע סתימה אצל רופאת שיניים שהיא בהסדר עם חברת ביטוח זו. הרופאה אמרה לי שעליי גם לעשות טיפול שירש. כאשר ניגשתי לפקידה לברר את הפרטים לגבי הסכום של טיפול השורש היא אמרה לי שכל הטיפולים של טופול השורש לא יעלו לי כסף משום שהביטוח שלי משלם על הטיפול הזה. היא אמרה שתגיש בקשה לחברת הביטוח עבור הטיפול ושאחר כך נוכל להתחיל בו. היא רק ציינה בפניי שאצטרך לשלם 200 שח עבור המומחה שעושה את טיפול השורש וששאר הטיפולים לא יעלו כסף. לאור זאת החלטתי לעשות את הטיפול במרפאה זו. בטיפול זה ישנם ארבעה טיפולים. לאחר הטיפול השני כשיצאתי מן החדר של רופאת השיניים בבקשה לקבוע תאריך נוסף לטיפול אמרה לי הפקידה שבפעם הבאה עליי לשלם 1700 שח. שאלתי אותה לפשר הדבר והסברתי לה שהטיפול שלי הוא דרך ביטוח הראה ושהיא אמרה לי עוד לפני הטיפול הראשון שאצטרך לשלם 200 שח בלבד ושהטיפול לא יעלה לי שום סכום מעבר לכך. בתחילה הפקידה אמרה שלא מדובר באותו טיפול, אך אחרי שהתווכחתי איתה ואמרתי לה שהיא לא יכולה באמצע טיפול פתאום להגיד לי לשלם על טיפול שמראש סיכמנו שהוא לא עולה לי מלבד 200 שח. הפקידה הודתה בפניי בסוף שהיא טעתה ולא שמה לב לשורה במכתב שענה לה הביטוח. לפני המכתב שהשיב הביטוח לפקידה שני הטיפולים הראשונים הם דרך חברת הביטוח ואילו את השניים האחרונים הם אינם מאשרים דרכם. אני נמצאת כרגע באמצע טיפול השורש והרופאה דורשת מממני את המשך הסכום, אך אני מרגישה שהוטעתי כאן משום שהפקידה אמרה לי במפורש שלא אצטרך לשלם כלום מלבד 200 השקלים. לעניות דעתי, היה על הפקידה ליידע אותוי שלא כל הטיפול מכוסה על ידי חברת הביטוח. היא אמרה שהיא תגיש את הבקשה ושהבקשה אושרה לה ובעקבות זאת החלטתי לבצע שם את טיפול השניים. לו הייתי יודעת טרם תחילת הטיפול שעליי לשלם על המשך הטיפול הייתי מפעילה שיקול דעת ואולי שוקלת לבצע את כל הטיפול במקום אחר, זול יותר. האם ייתכן שבאמצע טיפול אחרי שסיכמנו על המחיר רוצים לגבות ממני תשלום שלא דיברנו עליו? דיברתי עם הרופאה על כך - היא אמרה שאני בהחלט צודקת ושהם ילמדו לשים לב לתשובת הביטוח בפעם הבא כדי לא להטעות את הלקוחות, אבלאמרה שאני צריכה לשלם לה עבור המשך הטיפול. היא מוכנה להוריד לי רק 200 שח מתוך 1700 שח שהיא דורשת פתאום עכשיו.
מאוד מצער אותי המקרה. חוסר אמינות ויושרה. הציגו בפניי תמונה שאינה נכונה ואמרו לי שמשתלם לי לעשות שם את הטיפול כי לא אשלם להם.
האם הצדק עמי מבחינת החוק? והאם יש משהו שניתן לעשות? האם אני צריכה לשלם את המשך הטיפול ולספוג את הטעות של המרפאה או שעל הרופאה לספוג זאת?
אודה מאוד לתשובתכם ולעזרתכם
בברכה,
רינה לוי | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:50:45 |
| שלום רב רינה,
ראשית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (לבדוק מה הביטוח מכסה ומה גובה הכיסוי).
שנית, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו, אם תתקלי בבעיה, תצטרכי לשקול אולי תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/5/2019 11:01 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 11:01:41 |
| שלום,
אם אחליט להגיש תביעה האם ניתן לעשות זאת דרככם? או שעליי לעשות זאת בעצמי?
בנוסף - אני חייבת כבר לבצע את הטיפול. האם אוכל להגיש תביעה אחרי הטיפול ואחרי שאשלם עבורו? כי אין לי ברירה אלא לבצע את הטיפול. כלומר האם אוכל לתבוע לאחר הטיפול? | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:57:21 |
| המועצה לצרכנות מסייעת בניסוח כתב תביעה במקרים בהם יש עילות תביעה.
עם זאת, תלונות בעניין חברות ביטוח הטיפול ייעשה מול המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 19/5/2019 11:30 |
גבי מיודובניק |
 | | מחבר: | גבי מיודובניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 11:30:59 |
| שלום רב,
נכנסתי אתמול לחניון כיכר אתרים בשעה 20:00 ויצאתי ב-2:30 ביום למחרת (שעות מוערכות משום שלא נשאר בידי שום נייר שמאפשר הוכחת השעות). בכניסה לחניון מופיע שלט שבו מפורטת עלות השהייה ובו מצוין כי מ-4 שעות החיוב הוא 60 ש"ח. אני חויבתי על 96 ש"ח בטענה כי במהלך שהותי בחניון עבר יום ולכן החיוב נחלק ל-60 ש"ח על ארבע השעות של אתמול ו-36 ש"ח נוספים על כשעתיים וחצי היום.
נראה לי כי מדובר בגבייה לא מוצדקת משום שלא יצאתי את החניון כלל.
האם החניון צודק?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:42:40 |
| גבי שלום רב,
השאלה העקרית היא האם בניסוח המדויק מצוין כי מדובר על שהות של 4 שעות במהלך אותו היום, או התייחסות כלשהי לתאריך קאלנדרי, וזאת על מתנ לבחון את סוגיית ההטעיה.
חשוב לציין כי לא מדובר בהוראת דין, אלא במדיניות בית העסק, ולכן הדרך לתקוף את החיוב היא לבחון האם בשילוט עצמו ישנו מידע מטעה. | |
|
|
|
| 19/5/2019 11:11 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 11:11:41 |
| שלום רב
רכשתי ספה בתאריך 3.4.19
החשבונית ההזמנה כתוב מועד אספקה משוער 30 ימי עבודה.
וכך גם נאמר לנו בחנות בעל פה.
עבר מועד האספקה האם על החנות לפצות אותנו דרך כלשהי? הרי הם לא עמדו בהתחייבות שלהם.
לא צויין בפנינו או החשבונית מה הנוהל במקרה של אי אספקה במועד שנקבע
בנוסף בגלל ריבוי החגים במהלך חודש זה האם ימי חול מועד פסח נספרים כימי עבודה?
אנחנו לא רוצים לבטל את העסקה מאחר והחלטנו שאם חיכנו עד כה עדיף לנו לחכות עד להגנת המוצר. אך ברצוננו לדעת האם החברה מחוייבת לפיצוי כלשהו עבור אי אספקת המוצר במועד
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:42:28 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, הסעד על הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינה ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, היה ונגרם לכם נזק מוכח בשל איחור אספקת המוצר, קמה לכם הזכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 17/5/2019 20:30 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/05/2019 | | שעה: | 20:30:34 |
| קניתי במעדניה בישוב בו אני גרה. חלק מהקניות הינם תבשילים לפי משקל , שנמכרים רק ביום ששי (לא מצויין מחיר) ששי מוצרים אורזים.
כשהגעתי לשלם המוכר שוקל , מתקתק את המחיר אבל לי נאמר רק הסכום הסופי של הקניה ולא מקבלת פירוט של עלות כל מוצר שקניתי. רק הסכום הכולל של כל הקניה.
האם זה מותר? | |
|
|
|
| 19/5/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:04:30 |
| חגית שלום רב,
התנהלות בית העסק מעלה חשש לכאורה להטעיה צרכנית, בהעדר פירוט החיובים וכן התשלום בגין כל מוצר או יחידת מידה.
ההתנהלות כאמור עלולה גם להוות עבירה על הוראות המיסוי, שכן סעיף 47(א) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 קובע כדלקמן:
" עוסק מורשה רשאי להוציא חשבונית מס, וחייב לעשות כן לפי דרישת קונה.
בנוסף, הוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), תשל"ג-1973 קובעות בסעיף 9 את הפרטים הנדרשים כדי שחשבון מפורט יהיה ל'חשבונית מס'. הפרטים שיש לכלול הם:
- שם העוסק ומספרו;
- תאריך החשבונית;
- שם הלקוח ומענו;
- תיאור הטובין/השירות שסופק;
- היחידה לפיה נמדד החיוב;
- כמות השירות; מחיר יחידת חיוב;
- סכום החשבונית."
| |
|
|
|
| 19/5/2019 10:29 |
חגית אורן |
 | | מחבר: | חגית אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:29:20 |
| מחדדת את השאלה
האם מותר לתת חשבונית רק עם הסכום הכולל ללא פירוט המצרכים שנרכשו ועלות כל מצרך | |
|
|
|
| 19/5/2019 10:29 |
חגית אורן |
 | | מחבר: | חגית אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:29:32 |
| מחדדת את השאלה
האם מותר לתת חשבונית רק עם הסכום הכולל ללא פירוט המצרכים שנרכשו ועלות כל מצרך | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:39:12 |
| חגית שלום רב,
התשובה שלילית.
מדובר בהטעיה מחדלית לגבי סכום הקניה ועלות המוצרים וכן עבירה על הוראות המיסוי שפורטו לעיל. | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:24 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:24:28 |
| | לפני מס חודשים קניתי פרופלן אוכל לחתולים,כל החתולים הקיאו ושלשלו,אחד מהם נזקק לטיפול רפואי,האוכל גרם לו לדלקת בלבלב,הוצאתי הרבה כסף על הטיפול והאוכל הרפואי שהזדקק לו,חב,פורינה אוסם מתנערת מאחריות,זה בקצרה,היו לי הרבה שיחות איתם,רוצה להתלונן,מה עושים? תודה | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:58:45 |
| רינה שלום רב,
על מנת לגבש עילת תביעה כנגד העוסק, יש צורך בחוות דעת רפואית לפיה הנזק נגרם מהאוכל שניתן לחיות המחמד וכן האם הסיבה לנזק נעוצה בפגם במזון.
היה ותהיה בידך חוות דעת שכזו, ניתן להגיש תביעה כנגד בית העסק באמצעות בית המשפט לתביעות קנות לכיסוי כלל הנזקים שנגרמו.
לצערי, המועצה אינה יכולה לסייע בתובענות נזיקיות שכן מדובר בנושא שאינו מצוי בתחום המומחיות שלנו.
| |
|
|
|
| 19/5/2019 09:27 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 09:27:06 |
| | אכן יש לי חוות דעת של הוטרינר.כתוב בפרוש שנגרם בגלל אוכל מקולקל.כאשר 12 חתולים לוקים בשלשולים והקאות באותו זמן וכשהוצאתי את האוכל בהנחיית הוטרינר וההקאות פסקו למעט החתול המבוגר שנפגע לו הלבלב,זה בפרוש מהאוכל.אמרו לי להתלונן במועצה לצרכנות,לכן שואלת. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:37:07 |
| רינה שלום רב,
אכן, בנסיבות אלו יש להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בגין הנזקים שנגרמו ובצירוף חוות הדעת הרפואית.
כאמור לעיל, המועצה תתקשה לסייע שכן היא אינה עוסקת בדיני נזיקין, ועילת התביעה כאן היא נזיקית לחלוטין.
כמו כן, מומלץ לפנות למשרד הבריאות ולדווח על המקרה אשר עלול לסכן חיות מחמד נוספות. | |
|
|
|
| 18/5/2019 22:14 |
ענת2626 |
 | | מחבר: | ענת2626 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2019 | | שעה: | 22:14:05 |
| שלום רב, רכשתי מקרר בשנת 2011. המקרר עשה בעיות ובהתערבות המועצה הוחלף לפני תום שנת האחריות הראשונה. הגיע מקרר חדש לחלוטין, שעבד טוב עד לפני שבוע. התקלה אינה חשמלית כי אם במערכת הקירור. בתעודת האחריות מצויין: "אחריות נוספת ומוגבלת מוענקת למערכת הקירור (מדחס, צנרת, מסנן, מייבש, צינור נימי, אביזר התפשטות, סוללת עיבוי, סוללת אידוי וגז קירור) לתקופה של 9 שנים נוספות מתום שנת האחריות הראשונה... אם תידרש החלפת רכיבים אלו של מערכת הקירור, בתקופה זו לא יישא הלקוח במחיר החלפים, הלקוח יחוייב בתשלום בגין קריאת השרות על פי מחירון הרשמי של החברה."
השאלה - האם הכתוב בתעודת האחריות מחייב את החברה בתיקון התקלה על חשבונם פרט לעלות ביקור הטכנאי? | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:36:03 |
| שלום רב ענת,
יש לפנות אל נותן תעודת האחריות בדרישה לפעול בהתאם לכתוב בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 19/5/2019 09:54 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 09:54:56 |
| חתמתי על הסכם עם מועדון ארועים. בחוזה רשום למטה "דמי ביטול בסך 30% מהאירוע".
האם חייב להיות רשום זמן לביטול? זאת אומרת, דמי ביטול 30% מהאירוע חודש לפני, שבוע, או שזה חוקי לרשום ללא תקופה?
תודה | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:33:40 |
| גברתי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, הנושא אינו חד משמעי, אך ככלל, אין הפרה של הדין בקביעת דמי ביטול בהסכם, אך יש לבחון את סבירותם ביחס לתנאי העסקה כולה. | |
|
|
|
| 19/5/2019 09:54 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 09:54:18 |
האם חייב להיות רשום זמן לביטול? זאת אומרת, דמי ביטול 30% מהאירוע חודש לפני, שבוע, או שזה חוקי לרשום ללא תקופה?
תודה | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:33:09 |
| גברתי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, הנושא אינו חד משמעי, אך ככלל, אין הפרה של הדין בקביעת דמי ביטול בהסכם, אך יש לבחון את סבירותם ביחס לתנאי העסקה כולה. | |
|
|
|
| 19/5/2019 08:58 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:58:25 |
תודה | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:32:49 |
| גברתי שלום רב,
|
|
|
| 19/5/2019 09:36 |
אפי |
 | | מחבר: | אפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 09:36:22 |
| שלום
היה לי מנוי לחדר כושר שהגביה בו מתבצעת מראש במועד קבוע. לאחר שחיוב שלי חזר לא הסכימו להכניס אותי לחדר הכושר.
לאחר כמה חודשים נאמר לי שאני חייב לשלם על כל החודשים עד עכשיו מכיוון שלא הודעתי על ביטול מנוי חודש מראש.
שאלתי, האם מכיון שהם חסמו אותי מצידם, זה נחשב כהקפאת מנוי? או שהם יכולים לא לספק לי את השירות ובו זמנית לחייב אותי על מנוי?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:31:40 |
| שלום רב אפי,
בעניין זה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ובהתאם לכך לפנות אל בית העסק. | |
|
|
|
| 19/5/2019 11:30 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 11:30:18 |
| רכשתי מזרון קפיצים למיטה זוגית באיקאה לפני 8 שנים. במזרון נוצרו 2 בליטות המחייבות החלפתו. פניתי לאיקאה והם הסכימו לזכות אותי ב-50% מערך הרכישה בגלל הזמן בו נעשה שימוש במזרון למרות שבכתב האחריות רשום כי למוצר אחריות של 15 שנים. האם המזרון לא אמור להיות תקין לאורך כל תקופת האחריות? האם החברה רשאית לקזז סכום בגין השימוש ללא הוכחה שנעשה שימוש לא תקין?
| |
|
|
|
| 19/5/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:31:20 |
| חגית שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, אין לכאורה הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק, ככל שהתנאים פורטו בתעודת האחריות, שכן מדובר באחריות מכוח הסכם ולא באחריות המחויבת בדין. | |
|
|
|
|