| 19/5/2019 21:47 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 21:47:02 |
| היי. קניתח נעליים, לאחר 2 נעילות הן החלו להתקלף. אחותי וחברה קנו את אותה הנעל, ואותה בעיה חזרה על עצמה. פניתי לרשת וקיבלתי זיכוי, אך ביקשתי החזר כספי וכאן נתקלתי בחומה. טענתי שהמוצר פגום, אך הם היו אדישים לתגובתי.
האם מוצר תקול מחייב החזר כספי ללקוח? | |
|
|
|
| 20/5/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 10:45:28 |
| שלום עינת שלום וברכה,
פנייתך מתארת אי התאמה כהגדרת מונח זה בחוק המכר (נא ראי סעיף 11 לחוק האמור לעיל). החוק מחייב את בית העסק המוכר לתקן את אי ההתאמה, ובמקרה שהוא אינו עושה כן בתוך פרק זמן סביר החוק מקים בידי הצרכן את הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר חלופי, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמה על ידו בחזרה (נא ראי סעיף 28 לחוק האמור לעיל). אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לקבלת התמורה ששולמה על ידך. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 19/5/2019 19:39 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 19:39:56 |
| | רכשתי מזנון+שולחן בתאריך 1.3.19 הזמנה סופקה בתאריך 18.4.19 אך הגיע לא בצבע שהוזמן.הובטח כי יחליפו לצבע שהוזמן.עד היום אני ממתינה להחלפה וגם מקבלת תשובות מתחמקות.פניתי מספר פעמים ונרמר לי להמשיך להמתין בסבלנות וגם שלא בטוח שיהיה אפשר לספק צבע כפי שהוזמן.מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 20/5/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 10:41:42 |
| שלום מיכל שלום וברכה,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות שבין הצדדים, וכן אי התאמה כהגדרת מונח זה בחוק המכר. על בית העסק המוכר כמובן לתקן את ההפרה, וכשלון שלו לעשות כן מקים בידי הצרכן את הזכות אף לבטל את העסקה ולקבלת התמורה ששולמה על ידו בחזרה. יתכן וניתן לרפא את ההפרה לשביעות רצונכם על דרך של פיצוי הולם וראוי בנסיבות. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף את מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 19/5/2019 15:46 |
יוסף חי |
 | | מחבר: | יוסף חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 15:46:13 |
| קניתי אחריות למכונת כביסה סמסונג. אצל אלקטרוניעק פרו במודיעין
ק הנזמנתי שרו ת טכנאי המכוננה לא סחטה
נאמכר לי שהבעיה היא משאבה או ככרטיס ויטופל
עבר חודש 4טכנאים הגיעו ללא מחלקי חלווךף מכונים
טכנאי בכיר בדק להביא מכונה חילופית ולקחת את המכונה המושבתת לממעבדה
מה עלי לעשות האין לי מכונה חילופית שרות לקוחות מתחת ל כל בקורת דשיחה עם מנהל רצריך להמתין 2ימים וויותר
בבקשה לטיפולכם | |
|
|
|
| 20/5/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 10:23:35 |
| שלום רב יוסף,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
מתי נרכש שירות אחריות למוצר?
עקרונית, במידה שהמוצר אינו נמצא בתקופת האחריות, כלומר שנת אחריות אחת, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הרי שיש לפעול בהתאם לקבוע בהסכם שירות.
| |
|
|
|
| 19/5/2019 15:23 |
Natella |
 | | מחבר: | Natella (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 15:23:27 |
| שלום,
הזמנתי טיסת צ'רטר מישראל לאירופה, דרך סוכנות נסיעות ישראלית, באינטרנט. בשדה היה איחור בהמראה מעל 4 שעות. מי אחראי על הפיצוי הסוכנות שהזמנתי דרכה או חברת התעופה? ההנחה שלי היא שחברת התעופה, אבל באתר שלהם דורשים מספר בוקינג וחברת הנסיעות טוענת שבטיסות צ'רטר אין מספר בוקינג.
למי אפשר פונים במקרה כזה?
תודה | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:50:44 |
| שלום רב Natella,
עקרונית, סעיף 7(א) בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי:
"טיסה שהמריאה באיחור
נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של שעתיים לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה, זכאי לקבל ממפעיל הטיסה או מהמארגן מזון ומשקאות ושירותי תקשורת."
סעיף 1 בחוק שירותי תעופה, כאמור מגדיר מיהו " מארגן" ו- "מפעיל", כדלקמן:
"מארגן" – אדם השוכר קיבולת בכלי טיס, כולה או חלקה, להובלת נוסעים וכבודתם, לצורך מכירתה לאחרים;
"מפעיל טיסה" – מפעיל כלי טיס לשם הובלת נוסעים וכבודתם, בתמורה, ממדינת ישראל, אליה או בשטחה; | |
|
|
|
| 19/5/2019 15:15 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 15:15:57 |
| | ביום שישי האחרון ניגשתי לחנות זהב מפורסמת במרכז הארץ לרכוש לאמי מתנת יום הולדת, שאלתי את המוכרת מס' פעמים במידה ואמא שלי לא תאהב את המתנה אוכל להגיע לבטל /להחליף אם היא אמרה לי בוודאי שכן בכל סניף שלנו, הגעתי לסניף אתמול שקרוב להורי על מנת לבדוק מה אם אם אפשר להחזיר ולקבל זיכוי כספי כי אמא שלי לא אהבה את המתנה בסוף היא אמרה לי שלא אפשרי והתייחסה אלי בצורה הכי מגעילה שיכולה להיות, היום בבוקר רשמתי לשירות הלקוחות שאני רוצה להגיע לסניף במרכז )ועוד ביום אושפזתי בבית חולים , הם אמרו לי שלא אוכל לבטל את העסקה כי רכשתי מעל 3000 שח חייבת לציין שרכשתי 4 פריטים, השרשרת והתיליון הם 1500 שח ואני לא מבינה למה אי אפשר לבצע ביטול עסקה? דיברתי עם מנהלת שירות הלקוחות שדיברה אלי בצורה הכי נפשעת ופוגעת ומעליבה שקשה לי עוד להתאושש מהמילים שלה אלי, אשמח לכל עזרה בנושא תודה | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:43:58 |
| שלום רב שירן,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום יומיים שלאחריו שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שמחיר ששולם בעד המוצר אינו עולה על 3000 ש"ח.
בנוסף, ניתן לבדוק את מדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה יותר.
בכל מקרה, אם את נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:27 |
דניאל בריסקין |
 | | מחבר: | דניאל בריסקין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:27:49 |
| שלום,
רקע השאלה: לפני כשלוש שנים רכשתי 2 חבילות שיעורי נהיגה (בסגנון 28 שיעורים + טסט פנימי + טסט חיצוני) בבית ספר לנהיגה בירושלים. המשכתי ללמוד למשך כמה חודשים, אך מסיבות אישיות נאלצתי לעצור את השיעורים ולהקפיא עד להודעה חדשה. חזרתי בימים האחרונים אל בית הספר עם טופס ירוק מחודש והגעתי למקום עצמו על מנת להסביר את הסיטואציה ולבקש לחדש את השיעורים.
היה לי ברור שאת השיעורים שכבר לקחתי לא אוכל להחזיר והם לא יחשבו כלל, אבל רציתי להשתמש בכמות השיעורים שעוד נותרו לי כדי לסיים את לימודי הנהיגה. בבדיקה מהירה במחשב שהיה במקום ראיתי כי כרטיס התלמיד שלי עדיין קיים, רשום בו בפירוש כי כבר עשיתי 13 שיעורים וכי נותרו עוד 42 שיעורים שלא עשיתי - וכמובן רשום שכל התשלום עליהם עבר בהצלחה (והסכום המדויק). כאשר שאלתי אם אוכל להשתמש בשיעורים שהצטברו (42 השיעורים ששולמו) נאמר לי ש"לא בטוח וצריך לשאול את המנהל" ובשיחה מהירה ביותר למנהל (בלי אפילו להסביר את הסיטואציה כמו שצריך) התשובה הייתה "לא ניתן לשמש אותם" ושאני צריכה לרכוש שיעורים מחדש.
בידיי עדיין יש את החשבוניות המקוריות בהן רשום כמה שילמתי ועל איזה מוצרים, ובנוסף הסכם שחתמתי ובו לא מוזכר כל "תוקף" לרכישה, אני לא רוצה לבקש החזר, פשוט רוצה לוודא שהם נותנים לי להשתמש בשיעורים שכבר רכשתי בהמון כסף!
באיזה צעדים עלי לנקוט? | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:30:37 |
| שלום רב דניאל,
ראשית, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:48 |
דרור |
 | |
|
| 20/5/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:28:57 |
| דרור שלום רב,
הוראות הדין אינן מחייבות את רשויות המס וחלות על רשימה ספציפית של עוסקים וביניהם: חברות שירותי טלפון נייח, חברות הסלולר, חברות הכבלים, הלוויין, ספקיות גז, חשמל, תאגידי המים, חברות שירותי גלישה באינטרנט ושירותי רפואה דחופה בעסקה מתמשכת.
למידע נוסף ניתן לעיין בקישור הבא:
http://www.consumers.org.il/category/3_min_law | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:27 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:27:48 |
| שלום,
קניתי מחשב נייד. המוכר ביקש ממני לפתוח את האריזה בחנות כדי לוודא שהמסך אינו שבור. לאחר כיום של שימוש במחשב בבית ראיתי שיש במסך פיקסל כחול קבוע.
הלכתי לחנות לאחר כשבוע מהקנייה המקורית וביקשתי להחזיר את המוצר ולקבל זיכוי כספי מלא ולבטל את הרכישה.
החנות הסכימה רק להחליף לי את המחשב למחשב זהה אחר.
האם אני זכאי להחזר כספי מלא ולביטול העסקה?
תודה | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:27:14 |
| דניאל שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאשר נמצא פגם במוצר לאחר שהפועל על ידי הצרכן, על בית העסק מוטלת החובה לבצע תיקון או לחלופין, להחליף את המוצר לחדש ותקין.
התקנות אינן מחייבות ביטול עסקה בנסיבות אלו, ועל כן לכאורה, אין הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:10 |
מרב |
 | | מחבר: | מרב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:10:22 |
| רכשתי מוצר חשמלי והובטח לי הספקה תוך 14 ימים לצערי עבר חודש וטרם סופק
מה הפיצוי שאפשר לדרוש ע"פ חוק | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:26:55 |
| שלום רב מרב,
מה הנזק שנגרם לך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, במקרה שההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הסעד הינו, ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שנגרם לך נזק מוכח, ניתן לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:04 |
שלו |
 | | מחבר: | שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:04:09 |
| היי.
רכשנו מיטה + מזרון, ובמעמד הרכישה שאלנו את המוכר באופן ישיר וברור, האם המזרון לא יהיה יותר מידי גבוה והוא יתאים למיטה ונאמר לנו שאכן הוא יתאים.
לאחר שהמיטה הגיע אכן ראינו שהמזרון גבוה מידי, כשפנינו לבית העסק נאמר לנו שבגלל שביקשנו את ראש המיטה בגובה מסויים (יש לציין שהגובה מעט נמוך מהסטנדרט ולא גובה יוצא דופן במידתו), ובנוסף לכך שמכיוון שנוסף ארגז מצעים למיטה זה לא אותו מוצר ועל כן המזרון נראה גבוה.
השבנו לו שאין זה יכול להיות מכיוון שלא אנחנו שינינו באופן עצמאי את גובה המיטה ולא הוספנו ארגז מצעים שכן ההזמנה התבצעה דרכם במעמד הרכישה,
כלומר שהיה להם ברור במעמד הרכישה שהמוצר שאנו מעוניינים להזמין הוא בגובה הנ"ל ועם ארגז מצעים ועדיין נאמר לנו שהמזרון יתאים ולא יהיה גבוה מידי. אך עדיין בית העסק משיב את אותן תשובות שפשוט לא רציניות לטעמנו.
לסיכום כעט אנו מרגישים שהם פשוט מתנערים מאיתנו במין העמדת פנים כאילו אנו מדברים שטויות. מה אפשר לעשות במצב כזה? האם זה מצדיק הגשת תלונה?
אודה על תשובתכם המקצועית והמהירה. יום טוב | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:25:08 |
| שלו שלום רב,
הסיטואציה אותה אתם מתארים בהחלט מתסכלת, אך מדובר במחלוקת עובדתית ולא משפטית.
היה וניתן להוכיח כי דרישתויכם בנוגע לגובה המזרון או המבנה הכללי של המיטה לא התקיימו, הרי שמדובר בלכאורה בהפרת הסכם הרכישה ועל בית העסק לבצע את השינויים הדרושים.
אך במקרה בו כל הנושא נוהל בעל פה ואין ראיות כלשהן על מנת לבסס אי התאמה לדרישותיכם, יהיה קושי לדרוש תיקון או החלפה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:02 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:02:17 |
| קניתי לבתי מיטת ילדים אשר בבסיסה מגיעה עם מזרן כחול בעובי 10 סמ. ביקשתי לשדרג את המזרן בתוספת תשלום למזרן עבה יותר (12 סמ) ולהוסיף שכבת אלוורה לנוחות (שלהבנתי מוסיפה עוד עובי למזרן).
כשהמיטה הגיעה עם המוביל, הוא טען שהביא מזרן חלופי בעובי 10 סמ כי אזל המלאי ושידברו איתי מהחנות.
כשמדדתי את המזרן הוא פחות מ 10 סמ יחד עם השכבת אלוורה. בשירות לקוחות נאמר לי שהיתה להם טעות במדידה ואין להם מוצר כזה שנקרא מזרן 12 סמ ובכל מקרה 10 ו 12 סמ זה אותו מחיר, ושילמתי תוספת על השכבת אלוורה.
כשאמרתי ניחא אבל מה שסיפקתם לי הוא גם לא 10 סמ, התבקשתי להוכיח את זה בתמונות.. שלחתי להם 4 תמונות, התקשרתי אין ספור פעמים ובכל פעם נאמר לי שיחזרו אלי.. בסוף, לאחר למעלה מחודש אחרי ששוב אנחנו התקשרנו כי לא חזרו אלינו מהשירות לקוחות, נאמר שלטענת הנגר הראשי של החברה, המזרן מגיע בואקום והוא מתנפח עם הזמן ל 10 סמ.
להדגיש שהמזרן שהגיע אלי הביתה לא היה בואקום, עבר למעלה מחודש בו המזרן ללא עטיפת ואקום ועדיין לא הגיע למעל 9 סמ - וזאת למזרן שאמור היה להיות 10 סמ לא כולל תוספת שכבת אלוורה.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:09:17 |
| שלום רב עינת,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, המעידים על אי התאמה, בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:56 |
נאוה |
 | | מחבר: | נאוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:56:49 |
| שלום
אנחנו הצטרפנו לתוכנית של שיחות לחו"ל של בזק בינלאומי לפני למעלה מ-20 שנה. לאחרונה נודע לנו שהפסיקו לנו את התוכנית ב-2001, לא ברור למה. כיון שלא הודיעו לנו על כך, המשכנו כל השנים לחייג דרכם לחו"ל, דבר שללא תוכנית עלה לנו ב-18 השנים האחרונות עשרות אלפי שקלים מיותרים. בבירור מולם הם אמרו שזה היה מזמן כך שגם יש התיישנות וגם אין להם הקלטות או תיעוד מדוע הופסק התוכנית, אולי זה משהו אוטומטי של המערכת (כך אמרו לי). האם סביר ש-18 שנה נשלם סכומי עתק ואף אחד לא יטרח להודיע לנו על חריגה, או שהופסקה התוכנית, או להציע לנו תוכנית חדשה? בבדיקת החשבון שלנו זה לא בלט כיוון ש-א) הם עברו מגבייה דו-חודשת לגבייה חודשית, ולא ידענו על כך, ו-ב) האינטרנט הוזל בינתיים, אז זה לא היה נראה לנו כל-כך חריג. הדבר נראה כחוסר תום-לב, ומן הסתם יש גם אחרים שממשיכים לשלם כך כי לא ידוע להם שהם כבר לא משוייכים לתוכנית. אפשר לעשות עם זה משהו? | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:06:39 |
| שלום נאווה שלום וברכה,
קשה להבין כיצד משולמים סכומים גבוהים מדי חודש (או חודשיים במשך חלק מהתקופה) במשך כ - 19 שנה מבלי כל ידעה על כך, שעה שנשלחים אליכם החשבוניות באופן סדיר וכל המידע מונח בפניכם. ההסברים המפורטים בפנייתך אינם משכנעים במיוחד, אם להיות עדינים. יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי נפל פגם בהתנהלות בית העסק בפרשה. כמו"כ, יש להביא בחשבון כי גם במסגרת תביעה כנגד בית העסק להשבת כספים שנגבו ביתר ובניגוד לדין כנטען, מבלי להביא בחשבון את סיכוייה דבר אשר אינו מתאפשר כמובן במגבלות הפורום, ישנה מגבלה של התיישנות. הדבר שונה מקום בו הצרכן הינו נתבע ע"י בית העסק בגין חוב, והוא מגיש תובענה שכנגד, כיוון שחוק ההתיישנות קובע כי לא תישמע טענה של התיישנות במקרה של תובענה שכנגד. אנו ממליצים לפנות בכתב לבית העסק בדרישה לקבל את הבסיס ההסכמי לחיוב במהלך התקופה המדוברת, ובמטרה לסיים את הפרשה בפשרה לשביעות רצון הצדדים, ולו בשלב הראשון. | |
|
|
|
| 19/5/2019 14:01 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 14:01:30 |
| שלום,
רכשתי ריהוט גן בכמה אלפי שקלים דרך אתר בו בכותרת של המוצר כתוב שהוא בצבע חום וגם בתמונה המוצר בצבע חום. בפועל, הריהוט הגיע בצבע אפור.גם על קופסת האריזה רשום grey. כשפניתי לחברה נאמר שזה הצבע ה"חום" שהם מספקים ואין להם צבע אחר. מה שמופיע באתר נראה בצבע חום בגלל תאורה ופילטרים(הבדלי הצבעים מובהקים) ושזה מה שהזמנתי ואין מה לעשות. אשמח לדעת האם מדובר בהטעיית הצרכן ומה אני יכולה לעשות בנדון. תודה | |
|
|
|
| 20/5/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 09:04:45 |
| שלום רב דנה,
עקרונית,חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
לעניין שאלתך אם מדובר בהטעיה- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הסעד הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. על כן, בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
| |
|
|
|
| 19/5/2019 13:55 |
לימור ירמיהו |
 | | מחבר: | לימור ירמיהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:55:11 |
| | שלום לכם! מה אומר החוק לגבי מכירת טלפון במזומן ב_600 שח לקטין בן 12 אבל ללא קו טלפון | |
|
|
|
| 20/5/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 08:50:05 |
| שלום רב לימור,
עקרונית, סעיפים 5 ו-6 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, קובעים כי:
"
ביטול פעולות של קטין
5. פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול –
(1) על ידי נציגו, ואם אין לקטין נציג – על ידי היועץ המשפטי לממשלה, תוך חודש ימים לאחר שנודע להם על הפעולה;
(2) אם לא נודע לנציג או ליועץ המשפטי לממשלה על הפעולה – על ידי הקטין, תוך חודש ימים לאחר שהיה לבגיר.
סייג לביטול פעולות
6. פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו"
| |
|
|
|
| 19/5/2019 13:29 |
גד לויט |
 | | מחבר: | גד לויט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:29:54 |
| קיבלתי את ההודעה הזאת מחברת פרטנר:
היי פרטנר,
אנחנו מעדכנים את מחירו של שירות הודעות תמונה MMS במנוי שלך שעד היום עלה 61 אג' להודעה ויעלה 2 ש"ח להודעה החל מה- 07.06.2019 (המחירים כוללים מע"מ)
תודה, הפרטנרים שלך
האם זה ניראה לכם הגיוני.
| |
|
|
|
| 20/5/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 08:45:20 |
| גד שלום רב,
אכן מדובר בקפיצת מחיר, אך מכיון שאין פיקוח רגולטורי על מחיר השירות, רשאי כל עוסק לפעול על פי שיקול דעתו בעניין תמחור השירות כאמור, והכל בכפוף להנחיות והוראות משרד התקשורת.
אף על פי כן, ייתכן וכדי לפנות למשרד התקשורת על מתנ ליידע על הפעולה כאמור ועל מתנ שהמשרד יבחון תקינותה.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:47 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:47:59 |
| | הי ביום ראשון קניתי גור כלבים ב 4000 שח לאחר 2 ימים שהגור היה אצלי הבנתי שאני מתחרט ומעונין להחזיר את הגור לביית גידול ממנו הוא נרכש העסקה שולמה ב תשתלומים באשראי ואישרתי בחתימה בנייד! בעל העסק הסכים לקבל את הגור אבל מחזיר לי רק 3000 מסהכ העסקה האם זה תקין ? | |
|
|
|
| 20/5/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 08:45:15 |
| שלום רב לירון,
בעניין זה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 19/5/2019 12:56 |
אושרי |
 | | מחבר: | אושרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 12:56:44 |
| שלום רב,
רכשתי שובר חופשה באתר "ביג דיל" לאחר שהיתה טעות במחיר - הערך בקופה היה נמוך ממה שהיה אמור להיות.
לאחר שליחת השובר לספק, נאמר לי כי התאריכים אזלו. ביקשתי מהספק לשמור את השוברים על מנת להשתמש בהם אם יתפנו התאריכים ונאמר לי שהשוברים חסרי ערך. באותו זמן האתר "ביג דיל" התקשר אלי כדי להודיע לי שמזכים אותי על הסכום בשל העובדה שאזלו התאריכים.
כעת (יומיים לאחר השתלשלות המקרה) אני רואה שעדיין משווקים התאריכים אשר אליהם רכשתי שובר, אולם במחיר גבוה יותר.
האם יש פה הטעיה צרכנית? או שאינני יכול לדרוש את השובר כיוון שהיתה טעות במחיר בו רכשתי אותו?
תודה! | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:04 |
אושרי |
 | | מחבר: | אושרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:04:58 |
| | אחדד - על השובר עצמו היה רשום מחיר מסוים (629 יורו), בקופה המחיר בשקלים היה נמוך יותר מיחס ההמרה המקובל (1420 ש"ח) | |
|
|
|
| 20/5/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 08:38:23 |
| אושרי שלום רב,
אומנם, הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחייבות עוסק לספק לצרכן מוצר או שירות במחיר שהוצג, אך היה ומדובר בטעות סופר, או בטעות בתום לב, רשאי העוסק לבצע ביטול של העסקה ללא עלות.
הצרכן מצידו, רשאי לתבוע בגין כל נזק כלכלי שנגרם לו עקב פעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 9/4/2019 17:12 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/04/2019 | | שעה: | 17:12:29 |
| שלום,
הגשתי תלונה לפני חודש ושום דבר לא קורה | |
|
|
|
| 10/4/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/04/2019 | | שעה: | 15:25:30 |
| שלום רב בועז,
ביום 14.3.19 הוגשה תלונה באתר המועצה לצרכנות.
בשל עומס בפניות, ייתכן עיכוב במענה לכן, אבקש להתאזר בסבלנות.
באפשרותך לבדוק את סטטוס התלונה, באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM
| |
|
|
|
| 14/4/2019 17:04 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2019 | | שעה: | 17:04:32 |
| | עדיין נראה לי שחודש זה יותר מדי זמן בלי לקבל תגובה כלל ומדובר על סוגיה פשוטה של אי הגעת טכנאי בשנת האחריות מבלי מתן הודעה והכל מוקלט. יש צפי ? | |
|
|
|
| 17/4/2019 18:19 |
בועז |
 | |
|
| 5/5/2019 19:20 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 19:20:24 |
| | חודשיים ואין שום כיוון או מענה מהמועצה . איך זה יכול להיות שאתם מתנהלים באופן יותר גרוע מהעסקים עצמם | |
|
|
|
| 7/5/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2019 | | שעה: | 10:34:34 |
| שלום רב בועז,
פנייתך הועברה לאחראי בתחום. | |
|
|
|
| 20/5/2019 08:10 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 08:10:58 |
| | ועדיין שום דבר לא קרה. אף אחד לא יצר קשר או התייחס . עצוב מאוד שאתם מטרטרים את האזרחים בדיוק כמו העסקים שעליהם הם מתלוננים | |
|
|
|
| 13/5/2019 19:17 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/05/2019 | | שעה: | 19:17:47 |
| | חתמתי על עסקת לימודי אופנה על סך 4990 שח שם יש סעיף לגבי דמי ביטול ורישום על סך 15 אחוז מערך העסקה. המנהלת הבטיחה כי תסדר את הקורס כך שיאושרו לי 4 ש"ש מקרן ההשתלמות ( אני מורה). לא ניתנה כל קבלה או מסמכים המעידים על העסקה סוכם כי הכל יישלח אליי למייל כולל סילבוס לפרטי קורס לקרנות ההשתלמות לעובדי הוראה. לאחר כחצי שעה התקשרה המנהלת ואמרה כי אין אפשרות ל 4 שעות אלא לשעתיים וחצי.שינתה את מה שסוכם שעל פיו הוכתב כל התהליך. היא דורשת סכום נוסף שאשלם כאילו כדי שקרן ההשתלמות תשלם לי את כל ה 4 שעות- הייתי בלחץ ובנהיגה לא ידעתי מה לעשות שהרי כבר חתמנו. הועלתה אפשרות לצק פיקדון פיקטיבי על סך 2000 אך ביקשתי ממנה לחשוב על כך. היא הציעה לביטול העסקה במידה ולא יסתדר. חזרתי אליה לאחר כשעה וביקשתי לבטל הכל שהרי היא אינה עומדת בתנאים שהבטיחה לי. היא דורשת דמי ביטוח ורישום בסך 750 שח ועינה מעוניינת להחזיר לי את שאר הצ'קים. ואין בידי קבלה ומסמכים למעט המסמך בו יש חישובים של השעות והמחירים על פי קרן ההשתלמות שנכתב בכתב ידה..מצב ממש מורכב . מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 14/5/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 14:06:58 |
| שלום רב גברת,
את מציינת כי חתמת על עסקת לימודי אופנה, אך לא ציינת מתי בוצעה העסקה? מתי אמור הקורס להתחיל? מה צוין במסמך שחתמת?
לעניין הטענה כי הובטח לך כי הקורס יאושר ל-4 ש"ש, האם יש ברשותך ראיה המעידה כי סוכם על 4 ש"ש ולא שעתיים וחצי?
אם לאו, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, בו רק בית המשפט רשאי להכריע.
| |
|
|
|
| 15/5/2019 19:43 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 19:43:22 |
| | העסקה נחתמה ביום 12במאי ובוטלה לאחר שעתיים. יש לי מסמך עם החישובים של המנהלת באופן ידני. יש לי שיחה מוקלטת שביטלתי ושיחה שמעידה על המחלוקת. הקורס אמור להתחיל ב 28 במאי. שלחתי טופס ביטול ב 14 במאי. לא נמסר למ שום מסמך ולא קבלה. היא הבטיחה לשלוח הכל במייל.לאחר כחצי שע. מרגע החתימה צלצלה להודיע כי יש בעיה עם השעות. הגשתי תלונה אצלכם ובו המסמך. | |
|
|
|
| 15/5/2019 19:43 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 19:43:37 |
| | העסקה נחתמה ביום 12במאי ובוטלה לאחר שעתיים. יש לי מסמך עם החישובים של המנהלת באופן ידני. יש לי שיחה מוקלטת שביטלתי ושיחה שמעידה על המחלוקת. הקורס אמור להתחיל ב 28 במאי. שלחתי טופס ביטול ב 14 במאי. לא נמסר למ שום מסמך ולא קבלה. היא הבטיחה לשלוח הכל במייל.לאחר כחצי שע. מרגע החתימה צלצלה להודיע כי יש בעיה עם השעות. הגשתי תלונה אצלכם ובו המסמך. | |
|
|
|
| 16/5/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:29:02 |
| עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, חוגים וקורסים (מלבד קורס פסיכומטרי) בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במידה שהגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות, תוכלי לבדוק את מצב פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 19/5/2019 22:15 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 22:15:12 |
| | אכן, הביטול בוצע שעה וחצי לאחר החתימה מכיוון שמנהלת המקום שינתה את התנאים. לא עברו 14 יום!!! מה שמטריד אותי הוא שחתמתי על טופס בו דמי הביטול על 15 אחוז שהם 750 ש"ח. היא טענה שתעביר את החומר ליועץ המשפטי שלה כדי לבדוק אם אהיה חייבת לשלם סכום זה. מעבר לביטול בשיחה בטלפון שלחתי טופס ביטול ב 14 במאי - לא רק שמסרבת להחזיר לי הצ'קים היא הפקידה את הצ'ק הראשון. אני חוששת להתקרב לסטודיו כדי לקחת את הצ'קים מכיוון שהיא נוהגת בכוחניות והתוקפנות. מה אוכל לעשות? רלוונטי לגשת למשטרה? | |
|
|
|
| 16/5/2019 12:24 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 12:24:30 |
| שלום רב,
ביום 15/4/19 התעניינו בהזמנת נופש במלון בטבריה. נתנו כרטיס אשראי בטלפון לצורך שריון ההזמנה. לא קיבלנו מעולם בשום צורה שהיא מידע כתוב אודות פרטי ההזמנה, עלויות מפורטות או מדיניות ביטולים.
ההזמנה תוכננה ליום שישי 10/5/19.
ביום שישי 3/5/19 ביקרנו במלון . המלון נראה אחרת לגמרי מהפרסום באתר. גם באותו מעמד לא נמסרה לנו הזמנה כתובה כל שהיא או גילוי נאות בדבר מדיניות הביטולים.
לאחר שהאורחים שהזמנו לנופש (שבת חתן) סירבו להגיע למלון הזה בשל ביקורות שליליות ביותר שפטרסמט עליו. הודענו ביום 07/5/19 על ביטול.
המלון מסרב להשיב לנו את הכספים שגבה. ע"ס 3000 שח.
שאלתי האם במקרה בו לא קיבלנו גילוי נאות של ההזמנה ושל מדיניות הביטולים ולא חתמנו על אף מסמך - האם ההזמנה בתוקף?
האם המלון מחוייב להחזיר לי את הכספים שגבה
| |
|
|
|
| 19/5/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 08:27:48 |
| שלום רב רחלי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, החוק מחייב למסור טופס גילוי נאות, בהתאם לקבוע בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, חופשה או בילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, היה ולא נמסר לכם טופס גילוי נאות, הרי שלכאורה הדבר עלול להוות הטעיה כקבוע בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, האוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין, ככל שלא נמסר לכם טופס גילוי נאות. | |
|
|
|
| 19/5/2019 10:14 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:14:26 |
| תודה על התשובה.
לא נמסר לנו טופס גילוי נאות. גם לא כשביקרנו במקום, לאחר ביצוע ההזמנה הטלפונית. לא קיבלנו מעולם טופס גילוי נאות ואת פרטי ההזמנה.
אחדד את שאלתי: האם העסק4ה בתוקף או לא? והאם בית העסק מחוייב להשיב לי את הסכום שגבה.
תודה | |
|
|
|
| 19/5/2019 10:58 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 10:58:49 |
| כמו כן אציין כי פנינו לבית העסק והוא מסרב להחזיר את הכספים שגבה.
כיצד אני יכולה לחייב את בית העסק להחזיר את הכספים. | |
|
|
|
| 19/5/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 13:48:12 |
| במידה שאינך עומדת בתנאים הקבועים בדין לעניין עסקת מכר מרחוק, דהיינו, שהודעת הביטול לא נעשתה מעל 7 ימים לפני קבלת השירות, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה .
עם זאת, היה ובית העסק לא מסר טופס גילוי נאות כמתחייב בדין, יהיה עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין התנהלות החברה, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 19/5/2019 19:41 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2019 | | שעה: | 19:41:33 |
| | פניתי אל הרשות להגנת הצרכן בשאלה זו בדיוק והם הפנו אותי אליכם. לא ברור לי האם הפרת חובת הגילוי מהווה הטעיה המזכה בזכות לבטל את העסקה? | |
|
|
|
|