| 21/5/2019 09:30 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 09:30:54 |
| | בחודש מרץ שכרנו את שירותה של אדריכלית לצורך שיפוץ ובניית קומה שנייה. שילמנו לה מקדמה 8000 שח. היא הגיעה רק לשלב של הגשת בקשה לתיק מידע. הודענו לה על ביטול שירותיה בגלל ביטול הבנייה. היא הודיעה לנו שהיא התייעצה עם רו"ח ועו"ד ואמרו לה שלא מחזירים מקדמה... האם זה נכון? או שצריך לשלם לה 5% דמי ביטול. אשמח להסבר. תודה רבה. | |
|
|
|
| 21/5/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 15:17:53 |
| שלום רב זוהר,
בעניין זה, עליך לפעול בהתאם לקבוע בהסכם בניכם. | |
|
|
|
| 22/5/2019 09:30 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 09:30:05 |
| | תודה רבה. לא מצוין בחוזה שלה מה הדין בביטול עסקה, מה הדין במקרה כזה? | |
|
|
|
| 23/5/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 14:31:03 |
| אם לא צוין יש לברר מכח מה הסירוב?
בכל מקרה, רצוי להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 22/5/2019 09:32 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 09:32:29 |
| התחברתי לפרטנר והציעו לי לשלם על ראוטר 25 לחודש למשך שלוש שנים או 20 לחודש שבתום התקופה הראוטר יהיה שלי.
אחרי מספר חודשים התנתקתי והמשיכו לחייב אותי כי בוצעה קניה של הראוטר מבחינתם.
אין לי בו שימוש ואני מעוניינת להחזיר והם לא מוכנים, יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 23/5/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 13:03:28 |
| שלום רב מורן,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 22/5/2019 08:39 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 08:39:07 |
| שלום,
רכשתי שטיח מחברה מוכרת מאוד עם אחריות לשנה. כעבור חודש השטיח הוכתם. כתם שלא הצלחנו להוריד. פניתי לאחראי סניף שאמר לי שאביא את השטיח והוא ישלח לחברה ונראה מה אפשר לעשות.
כך עשיתי. כעבור חודש!! חזרו אלי מחברת ניקוי ואמרו לי כי סיימו את הניקוי וזה יעלה לי 750 ש"ח.
פניתי מיד לאחראי סניף ממנו רכשתי את המוצר ואמרתי לו שמעולם לא ציין כי הניקוי בתשלום. השטיח עדין באחריות ולא הסכמתי לשלם דבר עבור הניקוי.
הוא אמר לי שהכתם נוצר בגללי הודה שלא בסדר שלא התקשרו אלי מחברת הניקוי לעדכן מה המחיר שיעלה לי הניקוי אך אמר שזה לא אומר שאני לא צריכה לשלם.
אשמח לדעת מה אומר החוק במקרה ומסרתי את השטיח מתוך הנחה שהוא עדין באחריות וחוזר לחברה לראות מה ניתן לעשות עם הכתם חודש בלבד לאחר שרכשתי אותו ורק בדיעבד ולאחר מעשה הודיעו לי שעלי לשלם 750 ש"ח. | |
|
|
|
| 23/5/2019 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 12:44:44 |
| שלום רב רחלי,
מה צוין בתעודת האחריות? האם במקרה בו הנזק נגרם על ידי הצרכן, האחריות תקפה?
עקרונית, סעיף 1(א) בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי נכס בידי נותן שירות), תשנ"ג-1993 קובע כי:
"עוסק המתקן או המחליף חלק בנכס, על פי הזמנת הצרכן, חייב להביא לידיעת הצרכן אם החלק מקורי, חליפי, משומש או משופץ, וכן חייב הוא להביא לידיעת הצרכן, לשם השוואת מחירים, מחירי החלק לפי סוגים כאמור."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך וציון הוראות הדין.
| |
|
|
|
| 23/5/2019 13:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 13:03:25 |
| אסור לעסק לעשות דבר ללא אישור שלך בכתב. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה);
| |
|
|
|
| 22/5/2019 08:58 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 08:58:27 |
| שלום רב,
לפניי כחודשיים קנינו ספה בהתאמה אישית לפי צבע.
לפניי כחודש אחת הכריות נהרסה והתברר כי אין בפנים ריפוד והשירות אמר שיתקן, סבלנו ככה עם הספה העיקר שאפשר לשבת.
לפניי שבועיים נשברה רגל בספה,
אנחנו עוד מחכים לשירות שיגיע לתקן וכל הזמן דוחים ואומרים עוד שבוע.
אני לא סומכת כבר על בעל החנות ורוצה את כספי בחזרה,
האם יש לי עילה לתבוע?
הוא לא מוכן להחזיר. | |
|
|
|
| 23/5/2019 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 13:01:50 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, סעיף 28 בחוק המכר קובע כי :
"...הפר המוכר חיוב כאמור בסעיף 11 ולא תיקן את הדבר תוך זמן סביר אחרי שהקונה נתן לו הודעה על כך, ואין הקונה רוצה לתבוע את ביצוע החוזה או לחזור בו ממנו, זכאי הוא לנכות מן המחיר את הסכום שבו פחת שווי הממכר עקב אי-ההתאמה לעומת שוויו לפי החוזה."
לפיכך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/5/2019 08:57 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 08:57:39 |
| שלום רב,
לפניי כחודשיים קנינו ספה בהתאמה אישית לפי צבע.
לפניי כחודש אחת הכריות נהרסה והתברר כי אין בפנים ריפוד והשירות אמר שיתקן, סבלנו ככה עם הספה העיקר שאפשר לשבת.
לפניי שבועיים נשברה רגל בספה,
אנחנו עוד מחכים לשירות שיגיע לתקן וכל הזמן דוחים ואומרים עוד שבוע.
אני לא סומכת כבר על בעל החנות ורוצה את כספי בחזרה,
האם יש לי עילה לתבוע?
הוא לא מוכן להחזיר. | |
|
|
|
| 23/5/2019 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 12:59:50 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, סעיף 28 בחוק המכר קובע כי :
"...הפר המוכר חיוב כאמור בסעיף 11 ולא תיקן את הדבר תוך זמן סביר אחרי שהקונה נתן לו הודעה על כך, ואין הקונה רוצה לתבוע את ביצוע החוזה או לחזור בו ממנו, זכאי הוא לנכות מן המחיר את הסכום שבו פחת שווי הממכר עקב אי-ההתאמה לעומת שוויו לפי החוזה."
לפיכך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 22/5/2019 08:47 |
ג'וליאנה |
 | | מחבר: | ג'וליאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 08:47:36 |
| | שלום במידה וקניתי מכשיר פלאפון ויש בו פגם מסוים תוך כמה זמן ניתן להחזיר את המוצר לאחר פתיחתו | |
|
|
|
| 23/5/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 12:49:29 |
| שלום רב ג'וליאנה,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
כיצד בוצעה הרכישה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם נעשה שימוש במוצר?
עקרונית, במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם, היה והמועד לביטול העסקה חלף, והמוצר נמצא בתקופת שנת אחריות ראשונה, יש לפעול בהתאם לתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) שבמסגרתו יהיה עליך לאפשר ליבואן/יצרן,כמפורט בתעודת האחריות,לבדוק את המוצר ואם יוחלט לתקנו אזי' לאפשר לנותן השירות לתקנו. | |
|
|
|
| 22/5/2019 01:22 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 01:22:36 |
| שלום , בפסח (18.4.19) רכשתי מכשיר טלפון מסוג סמסונג s10 עם אחריות אצל יבואן רשמי (סאני). כשבועיים אחרי הקניה פתחתי את המכשיר והתחלתי לאט לאט לעשות בו שימוש. מייד עלתה בעיה של התחממות המכשיר בזמן הטענתו וביצוע של פעילות נוספת במקביל (למשל הפעלת וייז או צילום סרטון).
פניתי לנותן האחריות, סאני (תמיכה טכנית), לברר אם זה תקין. נאמר לי לתת זמן הסתגלות לבטריה של כשבוע , אחרי שבוע פניתי שוב לסאני ושוב נאמר לי שזה חלק מהלמידה של הבטריה את צורכי המכשיר. לפני מספר ימים פניתי שוב לתמיכה של סאני ואחרי שניסו לבדוק איתי טלפונית מספר הגדרות במכשיר שלחו אותי ללכת לעמדת שרות שאינה בעיר מגורי ולהשאיר את הטלפון לבדיקה (לוקח מספר ימים).
לא הסכמתי להתחיל ככה את השימוש בטלפון הכי חדש בשוק, שנקנה בכסף רב!
דיברתי עם נציג בכיר בסאני וביקשתי שחליפו לי למכשיר תקין במקום לטרטר אותי למעבדות (שכן מדובר על מכשיר חדש ומיד עם פתיחתו פניתי טלפונית לסאני לגבי הבעיה).גם הנציג הבכיר הפנה אותי להשאיר את הטלפון בעמדת שרות וישלחו אותו למעבדה לבדיקה.
שלחתי מכתב בנושא לפניות הציבור של סאני ולא חזרו אלי.
מה ניתן לעשות??!
אני אם חד הורית עם תאומים קטנים שגם עובדת במשרה מלאה ואין לי את הזמן או האנרגיה להתחיל להתרוצץ סביב תיקון של טלפון חדש!!! | |
|
|
|
| 23/5/2019 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 12:36:07 |
| שלום רב אור,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת, בחינם, שבמסגרתו על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, בהתאם להחלטת היבואן/יצרן.
מכאן, שבמקרה המתואר, יהיה עליך לאפשר לנותן השירות (בהתאם למופיע בתעודת האחריות) לבדוק את המוצר ואם יחליט לתקנו, יהיה עליך לאפשר תיקון.
יש לציין כי סעיף 10 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובע כי התיקון ייעשה לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:17 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:17:07 |
| שלום רב,
רכשתי לארוסתי טבעת אירוסין ברשת מוכרת בקניון.עם אחריות לשנה בלבד. כשבוע לאחר קבלת הטבעת,נאלצנו להכניס את הטבעת לתיקון מאחר ונפל יהלום מבסיס הטבעת. לאחר שבועיים של המתנה לקבלת הטבעת מתיקון- קיבלנו את הטבעת ושוב לאחר כשבוע נפל יהלום, ממקום אחר בבסיס הטבעת. שוב הוכנסה הטבעת לתיקון במשך שבועיים- קיבלנו בחזרה את הטבעת ואז שוב לאחר שבוע נאלצנו להחזיר לחנות לתיקון- כי הפעם נפלו 2 יהלומים מבסיס הטבעת. הטבעת נרכשה בסוף חודש פברואר ומאז היא רק בתיקון. ביקשנו ביטול של העסקה- אך הם לא מאשרים. מסרו לנו שנוכל רק לקבל החלפה לאותה הטבעת. מה ניתן לעשות? שילמנו כסף רב ואנחנו חוששים שקנינו חתול בשק. תקופת האחריות היא לשנה בלבד. אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 23/5/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 11:21:57 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ואחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 21/5/2019 06:09 |
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 06:09:55 |
| | שאלה : האם יש חוק/תקנה שספק מחויב לספק את המוצר החדש, באריזה מקורית סגורה, ולפתוח אותה בנוכחות הלקוח בזמן המסירה בבית הלקוח ? | |
|
|
|
| 21/5/2019 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 15:13:14 |
| שלום רב רוברט,
האם רכשת מקרר חדש והמוצר הגיע ללא אריזה? האם מדובר במוצר מתצוגה? | |
|
|
|
| 21/5/2019 19:38 |
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 19:38:35 |
| | מקרר חדש לא מתצוגה .הגיע עם קרטון בלבד שנשלף לא סגור .שנשלף ע"י המוביל. | |
|
|
|
| 22/5/2019 07:40 |
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 07:40:18 |
| רכשתי מקרר חדש, וקבלתי מקרר שנראה חדש. העניין הוא שהמקרר לא הגיע באריזה סגורה שנפתחה בנוכחותנו, אלא עם המקרר על עגלה, כשהו מכוסה באריזת קרטון, שנשלפה מלמעלה לפני הכניסה לבית.
ולכן חוזר שוב לשאלתי המקורית : האם קיים איזשהו חוק או תקנון שמגדיר שהמוצר החדש יגיע לבית הצרכן, באריזה מקורית סגורה ויפתח פעם ראשונה בנוכחות הצרכן ??
| |
|
|
|
| 21/5/2019 15:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 15:32:19 |
| "ולפתוח אותה בנוכחות הלקוח בזמן המסירה בבית הלקוח ?"
מחוק המכר:
13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו.
(ב) הוסכם על הובלת הממכר, על הקונה לבדוק אותו מיד לאחר שהגיע למקום הייעוד, ואם הועבר הממכר למקום אחר בלי שהקונה בדק אותו והמוכר ידע או היה עליו לדעת על אפשרות של העברה כזאת – מיד לאחר שהגיע הממכר למקום האחר.
(ג) על המוכר לתת לקונה, לפי דרישתו, הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר לפני המועדים האמורים בסעיפים קטנים (א) ו-(ב). | |
|
|
|
| 22/5/2019 07:44 |
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 07:44:44 |
| | ממה ששלחת נובע להבנתי, שאין התייחסות לנושא האריזה אלא רק למתן אפשרות לקונה לבדוק את המוצר עצמו !! ובעיקרון המוצר יכול להגיע גם ללא אריזה בכלל. | |
|
|
|
| 22/5/2019 08:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 08:07:24 |
| | כתבתי רק בנוגע בנוגע לבדיקת המוצר. שאלתך השנייה. | |
|
|
|
| 22/5/2019 09:14 |
רוברט |
 | |
|
| 22/5/2019 09:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 09:35:39 |
| לדעתי, החוק מחייב את היצרן והיבואן לספק מוצר כך שלא יהיה ספק בנוגע למקוריות המוצר. הרבה יצרנים של מוצרים קטנים יחסית עושים זאת באמצעות מדבקה מיוחדת, שאם היא קרועה, ניתן להסיק שהתעסקו עם המוצר. הנושא לא מופיע ישירות בחוק עד כמה שידוע לי, אבל אני מסיק אותו מחוק הגנת הצרכן:
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, ***כולל יצרן***;
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – ***העלול להטעות*** צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, ***המהות***, הכמות והסוג של נכס או שירות;
העניין הוא שאני לא עו"ד, לא המועצה ולא מכיר בדיוק את הפסיקה ולדעתי, דבר כזה נתון לפרשנות של בית משפט, מכיוון שהוא לא ברור בחוק. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:39 |
רוברט |
 | |
|
| 23/5/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:41:21 |
| שלום רב רוברט,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרי חשמל, בתוך 14 ימים בניכוי דמי ביטול ובתנאי שהמוצר לא חובר לחשמל אולם, סעיף 2(1) בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות כי :
"...פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם יוכח אחרת..."
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, עליך לפנות אל החברה בהקדם. | |
|
|
|
| 23/5/2019 11:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 11:03:47 |
| "...פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם יוכח אחרת..."
לדעתי, זה עדיין לא אומר שהמוצר או חלקיו חדשים. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:16 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:16:37 |
| שלום רב,
רכשתי לארוסתי טבעת אירוסין ברשת מוכרת בקניון.עם אחריות לשנה בלבד. כשבוע לאחר קבלת הטבעת,נאלצנו להכניס את הטבעת לתיקון מאחר ונפל יהלום מבסיס הטבעת. לאחר שבועיים של המתנה לקבלת הטבעת מתיקון- קיבלנו את הטבעת ושוב לאחר כשבוע נפל יהלום, ממקום אחר בבסיס הטבעת. שוב הוכנסה הטבעת לתיקון במשך שבועיים- קיבלנו בחזרה את הטבעת ואז שוב לאחר שבוע נאלצנו להחזיר לחנות לתיקון- כי הפעם נפלו 2 יהלומים מבסיס הטבעת. הטבעת נרכשה בסוף חודש פברואר ומאז היא רק בתיקון. ביקשנו ביטול של העסקה- אך הם לא מאשרים. מסרו לנו שנוכל רק לקבל החלפה לאותה הטבעת. מה ניתן לעשות? שילמנו כסף רב ואנחנו חוששים שקנינו חתול בשק. תקופת האחריות היא לשנה בלבד. אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 23/5/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:53:05 |
| שלום רב דוד,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
עקרונית, סעיף 14 בחוק המכר מחייב צרכן להודיע על אי התאמה מיד עת שהתגלה, כדלקמן:
"14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר."
בנוסף, סעיף 15 בחוק המכר קובע כי:
". לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר."
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ואחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 21/5/2019 18:02 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 18:02:52 |
| שלום רב,
|
|
|
| 23/5/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:28:58 |
| שלום רב דוד,
לא ציינת מתי נרכש המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו, אם תתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/5/2019 10:00 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:00:58 |
| הטבעת נרכשה באמצע חודש פברואר- האם זה משנה לעניין טענת הפגם במוצר?
שוב תודה,
דוד | |
|
|
|
| 23/5/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:30:08 |
| נשאלת לעניין מועד רכישת המוצר, היות שבחוק המכר ישנה התייחסות למועד גילוי אי התאמה/פגם" , כך לדוגמא סעיף 14 בחוק המכר מחייב צרכן להודיע על אי התאמה מיד עת שהתגלה
. בנוסף, סעיף 15 בחוק המכר קובע כי:
". לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר." על כן, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ואחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 21/5/2019 23:33 |
שאלה |
 | | מחבר: | שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 23:33:03 |
| | רכשתי סלון, הסלון הגיע ואחרי שבוע שקע פניתי לחברה שרכשתי מימנה את הסלון הם אמרו שאפשר ביטול תוך 14 יום אבל הם לא מוכנים להחזיר את דמי ההובלה בטענה שהחברה שממנה הם מספקים לא מוכנים. למרות שהמוביל שבא לקחת את הסלון טען בפני הנציגה שהלקוחה צודקת והסלון שקע. האם הם מחויבים להחזיר את דמה ההובלה הסלון חזר בגלל שהוא שקע לא בגלל שאני לא רציתי אותו. תודה | |
|
|
|
| 23/5/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:23:02 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לפיכך, במידה שנעשה שימוש במוצר או שמדובר במוצר שהורכב בבית הצרכן או שיוצר במיוחד בעבור הצרכן, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, ובמקרה זה יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 21/5/2019 21:47 |
נועם ד |
 | | מחבר: | נועם ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 21:47:31 |
| אהלן, לפני כ 8 ימים קניתי מוצר אשר לא השתמשתי בו והוא לא נפתח. כאשר באתי להחזיר את המוצר תוך זמן התקופה שאפשר לקבל החזר כספי, נאמר לי בסניף של אייס שאין החזר כספי בכרטיס שאיתו שילמתי (ספציפית בביד).
האם יש חוק שאוסר לקבל החזר כספי בכרטסי אשראי מהסוג הזה. והאם יש עילה לתביעה??
תודה מראש :) | |
|
|
|
| 23/5/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:13:29 |
| שלום רב נועם,
לא ציינת מה המוצר שנרכש? מה עלות המוצר?
באיזה אמצעים שילמת עבור המוצר? | |
|
|
|
| 21/5/2019 21:08 |
איתי כהן |
 | | מחבר: | איתי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 21:08:53 |
| שלום.
לאחרונה שמעתי על מסעדה ביישוב שבו אני גר שמשלמת למלצרים שלה 29 שקלים לשעה, לכאורה שכר טוב, אבל לא מרשה להם לקחת שקל מהטיפ שאותו משאירים לקוחות המסעדה למלצר ששירת אותם. לא משנה כמה גבוה סכום הטיפים שמהם מקבלים, הם לא יוכלו לקחת אותם והם גם לא יקבלו תוספת לשכר הקבוע.
האם זה חוקי?
תודה,
איתי. | |
|
|
|
| 23/5/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 10:04:36 |
| שלום רב איתי,
יש לפנות אל רשות המיסים לבירור הנושא בקישור שלהלן:
https://taxes.gov.il/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 21/5/2019 20:50 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 20:50:43 |
| רכשתי בגדי ים באינטרנט בתאריך 12/3/19 ועד היום לא קיבלתי את הבגדי ים.
ביקשתי החזר כספי והמוכרת לא מוכנה להחזיר לי את הכסף בטענה כי חוק הגנת הצרכן לא מאפשר החזר כספי על בגדי ים.
אך המוצר לא הגיע אלי וגם לא קיבלתי קבלה עליו.
מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 23/5/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:52:25 |
| שלום רב שיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מביניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל בהתאם לסעיף 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סירוב בית העסק לבטל את העסקה, מקנה לצרכן זכות לתבוע מכח סעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין.
יש לציין כי בעסקה פרונטלית, אין זכות לצרכן לבטל את העסקה (בגד ים) מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 21/5/2019 18:19 |
שימרית |
 | | מחבר: | שימרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 18:19:58 |
| שלום רב,
אתם הכתובת האחרונה ואולי מכם אקבל עזרה.
אנחנו דיירים המתגוררים בבניין בירושלים, ברחוב אליעזר שילוני דירה 40 קומה 8. חתמנו חוזה מול פרץ בוני הנגב (הטעות הגדולה של חיינו) ל3 שנים + שנה אופציה.
כעת אנחנו 3 חודשים לקראת סיום החוזה.
ביקשנו לעזוב את הדירה והתבקשנו למצוא שוכר חלופי.
מצאנו שוכרים, מנהל הכספים (ניצן) לא אישר אותם ללא כל בדיקה של מצבם הכספי, אלא רק בגלל גילם ועיסוקם.
לאחר ששוחחתי איתו על אי חוקיות הנושא הוא בדק את התדפיסים שלהם, ואישר אותם.
הוא אמר שמוכן לחתום איתם רק לשנה ושלושה חודשים, הם הסכימו (למרות שזה לא היה רצונם) סגרו על מחיר וחתמו על הצעה לחוזה, בו מסרו שק ביטחון.
אותנו החתימו על ביטול חוזה.
והתאריך שנסגר היה 1.6.19
הזמנתי הובלה, סגרתי חוזה, והכנתי הכל למעבר הדירה.
ביום 20.5 הגיעו השוכרים החלופים לחתום על חוזה, הגיעו עם צקים מוכנים, ולאחר שחתמו על מס' עמודים נוכחו לראות כי ניצן הוסיף להם עוד 3 חודשים לחוזה.
הם רתחו, וכאשר הנציגה שלהם ניסתה לתפוס את ניצן ולבדוק את פשר הדבר, הוא אמר שזה מה שאפשרי, ניתק את הטלפון והפסיק לענות לטלפונים.
הם מבחינתם הרגישו מרומים ולכן מאותו הרגע החליטו שאינם מוכנים לחתום חוזה.
יום למחרת הם שוחחו עם ניצן שאיכשהו הוציא אותם מדעתם כאשר אמר להם תיכנסו לשנה וחמישה חודשים ותמצאו דייר חלופי אחרי שנה.
לאחר ששוחחתי איתו והסברתי לו שוב ושוב את בעייתיות העניין הוא הסכים שהם יחתמו לשנה, הסברתי לו שהם אינם רוצים כיוון שחשים מרומים!
שוחחתי איתו שוחחתי עם אלי ביטן, ועם שניהם ההתנהלות הייתה כמו בשוק. התנהלות מזלזלת, בלי ניסיון לנסות להקשיב, בלי ניסיון לעזור.
אני חתמתי חוזה רק לאחר שקיבלתי מהם אישור שהכל סגור, רק לאחר שחתמו בצעה לחוזה מוסכמת וסיכמו את התנאים. לאחר שהחתימו אותי על ביטול חוזה אני הלכתי וחתמתי חוזה.
וכעת בגלל התנהלות לא ישרה ולא תקינה שלהם החוזה נפל. ואני צריכה להיות מחויבת לשני חוזים.
אני מבקשת בכל לשון של בקשה שאם יש לכם דרך לעזור לנו זה יהיה יותר ממבורך.
בברכה,
שימרית
0546608002
| |
|
|
|
| 23/5/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:32:23 |
| שלום רב שימרית,
עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 21/5/2019 17:49 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 17:49:06 |
| קניתי באינטרנט 2 מוצרים שהשווי של כל אחד מהם הוא 120 ש"ח. בזמן הקנייה היה מבצע פריט שני בחמישים אחוז ובנוסף קופון של 20 אחוז. 2 המוצרים עלו לי יחד 130 ש"ח.
אחד המוצרים לא היה לטעמי ולכן החזרתי אותו, וקיבלתי עליו 35 שקלים בלבד למרות ששני המוצרים עלו את אותו הסכום.
האם מותר לעשות דבר כזה?
כאשר התקשרתי לשירות לקוחות נאמר לי שההנחה נקבעת באופן אקראי ואם הייתי מחזירה את המוצר השני הייתי מקבלת 95 שקלים החזר- לא דבר שנשמע לי סביר.
אשמח לעזרה, תודה | |
|
|
|
| 23/5/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:19:55 |
| שלום רב ספיר,
בעניין זה, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/5/2019 17:55 |
עדן רוזנברג |
 | | מחבר: | עדן רוזנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 17:55:21 |
| | שלחתי מכשיר אייפון x לתיקון מסך (התקלקל מעצמו , נהיו עליו פסים ירוקים). החזירו מסך לא תקין שאין בו את כל הפונקציות וסירבו להחזיר לקדום. האם חוק ביטול עסקה תקף גם כאן והחוק נמצא לצידי? | |
|
|
|
| 23/5/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:16:58 |
| שלום רב עדן,
לא ציינת מתי נרכש המוצר? מתי התגלה הפגם במוצר?
לשאלתך, אין תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) חל על המקרה המתואר.
| |
|
|
|
| 21/5/2019 17:32 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 17:32:06 |
| קניתי באינטרנט 2 מוצרים שהשווי של כל אחד מהם הוא 120 ש"ח. בזמן הקנייה היה מבצע פריט שני בחמישים אחוז ובנוסף קופון של 20 אחוז. 2 המוצרים עלו לי יחד 130 ש"ח.
אחד המוצרים לא היה לטעמי ולכן החזרתי אותו, וקיבלתי עליו 35 שקלים בלבד למרות ששני המוצרים עלו את אותו הסכום.
האם מותר לעשות דבר כזה?
כאשר התקשרתי לשירות לקוחות נאמר לי שההנחה נקבעת באופן אקראי ואם הייתי מחזירה את המוצר השני הייתי מקבלת 95 שקלים החזר- לא דבר שנשמע לי סביר.
אשמח לעזרה, תודה | |
|
|
|
| 23/5/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:14:10 |
| שלום רב ספיר,
בעניין זה, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/5/2019 14:02 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 14:02:57 |
| היי יש לבעלי בית מאפה בבעלותו מאפיה מציינת אינה בית קפה /מסעדה מכירה בלבד
קיבלנו מכתב לתשלום עבור השמעת מוסיקה בפומבי בעסק ישנה טלוויזיה שיכול להיות שמידי פעם יש השמעה של שיר בין תוכניות טלוויזיה ונדרשנו לשלם אני אישית לא נתקלתי בדבר הזה מעולם הייתי רוצה לדעת מה החוק אומר ואם באמת עלינו לשלם סכום כזה | |
|
|
|
| 22/5/2019 15:26 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 15:26:33 |
| אתם משמיעים מוזיקה בפומבי ולמי שכתב את היצירות מגיע תגמול על עבודתו. לכן פנו אליכם. אתם יכולים לנסות להוריד את התשלום או להוציא את הטלוויזיה מהמקום.
https://acum.org.il | |
|
|
|
| 22/5/2019 15:30 |
משה |
 | |
|
| 23/5/2019 08:54 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 08:54:08 |
| | אני לא משמיעה מוסיקה בפומבי יש טלוויזיה בעסק אני לא שמה מוסיקה להנאתי ומגבירה את הווליום שהציבור ישמע | |
|
|
|
| 23/5/2019 08:57 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 08:57:29 |
| ואני חושבת שמין הראוי זה לשלוח קודם התראה שיש שימוש במוסיקה וזה עלול לכרוך בתשלום לא כולם מכירים את החוק הזה אני יודעת שיש את אקום וזה למקומות יותר ציבוריים כמו מועדנים פאבים מסעדות בתי קפה אירועים וכו לא מאפיה ואז יהיה לשיקולי האם לבצע רשיון לנושא או לא
| |
|
|
|
|