| 26/5/2019 03:33 |
בילי |
 | | מחבר: | בילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 03:33:00 |
| בעל החנות (ויגור בקניון מלחה) טען שתיקים מוחרגים בחוק. תיארתי לעצמי שהוא טועה אך הוא התעקש.
בסוף לקחתי זיכוי והוא אמר שאם אגלה שהוא טועה הוא יחזיר לי את הכסף (מתוך הנחה שכנראה אתעצל לברר..).
בינתיים הבנתי שהוא טועה וגם פתחתי פה בקשת ייעוץ/תלונה, אבל הייתי שמחה לחזור לשם ולסדר את זה בהקדם.
האם תוכלו להפנות אותי לנוסח מלא של החוק שאוכל להראות לו, או תשובה שלכם, שתאלץ אותו להחזיר את הכסף? חוששת שהוא יתווכח אם אבוא ואגיד לו שאני יודעת שהוא טועה ללא גיבוי כלשהוא.
רוב תודות!
בילי | |
|
|
|
| 26/5/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 14:10:01 |
| בילי שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אינן חלות ככלל על תיקים וארנקים, אלא במקרה בו התיק ארוז באריזה מקורית הרמטית אשר לא נפתחה.
בכל מקרה אחר, רשאי בית העסק לקבוע כללי מדיניות והחזקים לבחירתו.
התקנות חלות אך ורק על רשימה סגורה של מוצרים המנויים בתוספת לתקנות ומופרטים להלן:
1) ריהוט;
(2) ציוד לבית ולגן, ולמעט כלי אוכל לא ארוזים;
(3) מכשיר חשמלי ומכשיר אלקטרוני לרבות ציוד קצה כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן – חוק התקשורת);
(4) טובין, הארוז באריזתו המקורית ובלבד שאריזתו לא נפתחה על ידי הצרכן;
(5) טובין שהזמין הצרכן וטרם סופק לו, אף אם בגלל שאזל מהמלאי ויש צורך לייצרו או להזמינו ובלבד שהייצור או ההזמנה אינם לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן;
(6) מטהר מים ומיתקן למים מינרליים;
(7) ביגוד והנעלה;
תק' תשע"ב-2011
(8) שירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי למעט אם הם מתבצעים במלואם מחוץ לישראל כאמור בתקנה 6(א)(12); בפסקה זו, "מחוץ לישראל" ו"נסיעה" – כהגדרתם בתקנה 6(א)(12);
(9) חוגים וקורסים למעט קורס כהגדרתו בחוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים, התשס"ט-2008;
(10) שירותי קוסמטיקה ואסתטיקה, לרבות טיפולי הסרת שיער;
(11) עסקת נופש ארוך טווח; בפרט זה, "עסקת נופש ארוך טווח" – עסקה הנמשכת על פני תקופה העולה על שנה, שבה צרכן, תמורת תשלום, מקבל בעיקר את הזכות לקבל הנחות או הטבות בקשר ללינה, נוסף על השירותים האחרים, כגון נסיעה או בלעדיהם;
(12) חברות או מנוי במועדון הנחות;
(13) שירותים הניתנים על ידי בעל רישיון כללי או רישיון כללי ייחודי למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים, כהגדרתם בחוק התקשורת;
(14) שירותים הניתנים על דיי בעל רישיון כללי למתן שירותי רדיו טלפון נייד בשיטה התאית, כמשמעותם בסעיף 4(א2) לחוק התקשורת;
(15) שירותים הניתנים על ידי בעל רישיון מיוחד או היתר כללי למתן שירותי גישה לאינטרנט, שניתן לפי סעיף 4 ו-4א1 לחוק התקשורת;
(16) שירותים הניתנים על ידי בעל רישיון לשידורי כהגדרתו בחוק התקשורת;
(17) חברות או מינוי במועדון כושר או מועדון בריאות (ספא);
(18) חברות או מינוי במועדון היכרות ושידוכים;
(19) מינוי להגרלות והימורים;
(20) טובין ושירותים הנמכרים במסגרת אירוע הצגה; בפסקה זו, "אירוע הצגה" – אירוע שבו העוסק מזמין צרכנים, לרבות באמצעי פיתוי כגון מתנה וזכייה, כדי להציג טובין או שירותים שהוא מעוניין למכור;
(21) רכב כהגדרתו בפקודת התעבורה שהוא רכב חדש שנרכש מיבואן;
(22) תכשיט שהמחיר ששולם בעדו אינו עולה על 3,000 שקלים חדשים;
(23) שעונים. | |
|
|
|
| 25/5/2019 10:35 |
אבי צנעני |
 | | מחבר: | אבי צנעני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2019 | | שעה: | 10:35:38 |
| שלום, אשמח לדעת מה הזכויות החוקיות במקרה שקרה לאמא שלי:
אמי הזמינה שמלה לחתונה של הנכד שלה בחנות לבגדי ערב בתל אביב. בעלי החנות התפארו ביכולת שלהם לבצע התאמות אישיות.
נבחרה שמלה ואמי ביקשה תוספות כמו הקטנת המחשוף. נאמר לה שאחרי 3 שבועות השמלה תהיה מוכנה. התשלום שולם במלואו.
כעבור כ 3 שבועות אכן התקשרו אל אמי להודיע שהשמלה מוכנה.
היא נסעה באוטובוס נכפר סבא ביום חמישי האחרון בחמסין, אבל הייתה נרגשת לקבל את השמלה.
לאכזבתה, כאשר היא הגיעה לחנות התברר שהשמלה נעלמה מהחנות וכפי הנראה נמכרה בטעות ללקוחה אחרת.
מכאן יש חילוקי דעות בין אמי לבין בעלי החנות:
אמי מבקשת חזרה את הכסף ששילמה ובעלי החנות מסרבים בתוקף ןמוכנים לתת רק זיכוי. כפיצוי הם מציעים לה זיכוי בגובה שתי שמלות, אולם האמון שלה בהם הופר והיא לא רוצה שום דבר מהחנות שלהם.
אז כפי ששאלתי בתחילת ההודעה:
מה זכויותיה החוקיות של אמי במקרה זה?
אודה לתגובה | |
|
|
|
| 26/5/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 14:08:06 |
| אבי שלום רב,
על פי הוראות הדין, בית העסק הפר את הסכם הרכישה ולא סיפק תמורה בעבור הכספים ששולמו ועל כן עליו להשיב לכם את כספכם במלואו, ולא הוא אף עלול לחשוף עצמו לתביעה בגין כל נזק שנגרם לכם עקב הפרת הסכם ההתקשרות.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב בעניין, ובמקביל, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 23/5/2019 12:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 12:25:34 |
| שלום רב,
רכשנו בריכת מים לגינה לילדים קטנים ב20.5.19 לפני 3 ימים.. מדובר בבריכה שנדרש למלא בה מים בלבד.
גודל הבריכה העגולה 183 ס"מ על 38 ס"מ גובה קיבולת נפח של 958 ליטר.
המטרה שילדים קטנים ישחקו במים בבריכה זו.
הגענו לחנות בשם דן דיל בסניף פרדס חנה. את המוצר (שמיוצר על ידי חברת intex סין )לא ניתן היה לראות לפני הרכישה אלא רק את האריזה. המוכר בחנות הסביר לנו כי מדובר במוצר עם מעטפת בריכה קשיחה מספיק לעמידות בפני ילדים קטנים. גם על האריזה עצמה רשום heavy duty side walls.
פתחנו בבית את האריזה וראינו כי המעטפת ממש לא קשיחה. לא מצוין החומר ממנו עשויה המעטפת אבל זה מרגיש כמו פלסטיק דק וגמיש מאוד ברמת גמישות של נייר/קרטון. הבנו כי המוצר ממש לא מתאים לצרכים שלנו ולא בטיחותי בניגוד למה שהמוכר אמר לנו.
לא עשינו שימוש במוצר ומיד לאחר הפתיחה ניסינו להחזיר את המוצר לאריזתו המקורית. לא הצלחנו להחזיר את המוצר לאריזה ולא הייתי מעוניין לבצע נזק לאריזה או למוצר ולכן אתמול ב 22.5 הגענו לסניף ובקשנו להחזיר את המוצר ולרכוש מוצר טוב יותר בחנות. מנהל הסניף סירב בכל תוקף לקבל חזרה את המוצר למרות ציון עובדות הר"מ.
איינו מעוניינים במוצר שבמעוד המכירה הטעו אותנו לגבי אופי המוצר. מדובר גם בהיבט בטיחותי ומוצר זה לא אמין בעינינו לאחר שפתחנו וראינו במה מדובר.
איך מקבלים את הכסף חזרה?
אשמח לעזרתכם
משה
| |
|
|
|
| 24/5/2019 22:18 |
משה |
 | |
|
| 24/5/2019 22:20 |
משה |
 | |
|
| 26/5/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 14:06:01 |
| משה שלום רב,
היה ולא בוצעה הרכבה של הבריכה ולא נעשה שימוש, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום הרכישה.
היה ואכן בוצעה הרכבה, הרי שהתקנות לא יחלו ואין זכות בדין לביטול העסקה או להחלפת המוצר, ובמקרה זה יהיה צורך לבסס את טענתך להאטעיה מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 24/5/2019 12:37 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2019 | | שעה: | 12:37:56 |
| שלום,
תהיתי מה הדין לגבי ספה שנשברה לאחר 7 חודשי שימוש (במסגרת האחריות) לאחר שימוש סביר.
לאחר שפניתי לחברה, הוסבר לי שלשבר בספה האחריות לא תופסת, ושאם אני רוצה לבדוק את הספה אני אצטרך להביא אותה בעצמי לספק או לשלם 100 שקל הובלה לכל כיוון.
מצ״ב את ההתכבות שלי עם החברה ממנה רכשתי את הספה:
ספק: שלום יובל,
חשוב מאוד להקפיד לא לשבת על משענות היד כיוון שלא מותאמות למשקל אדם אלא רק לצורך הנחת היד.
שבר אינו מבוטח באחריות אך בכל נשמח לבדוק אם ניתן לסייע לכם בנושא.
תגיעו עם המשענת למחסן שלנו (משק 89, עזריאל) ושם המחסנאי יראה אם ניתן לטיפול במקום.
במידה ולא, הוא יוכל לקבל החלטה כיצד לנהוג בהמשך.
המשך יום טוב,
אני :מעולם לא ישבנו על משענת היד.
השבר הוא בחיבור שבין משענת היד למרכז הספה והתרחש לאחר ישיבה רגילה בקצה השמאלי שלה (הורגשה הרגשת נפילה, ונשמעה שבירה של עץ).
לצורך העניין, ומבחנתי, מדובר במוצר לקוי שכן שבירה כזו, שכאמור נוצרה מישיבה רגילה על הספה (לא מ״היזרקות״ עם מלוא משקל הגוף - כאמור בתעודת האחריות) לא אמורה להתרחש במסגרת שנת השימוש הראשונה.
כך או כך אין לי (ומעולם לא סיפקתם לי) את הוראות ההרכבה והפירוק, וסביר שאם ארצה להעביר את הספה או חלקה אליכם לתיקון אזיק לה עוד יותר.
יש לשלוח מומחה מתעמכם.
אודה לתגובתכם,
ספק:שלום,
שבר נוצר כתוצאה משימוש בלתי סביר. המוצר לא שבור ועל כך גם חתמת למוביל שלנו.
אתה מוזמן להתקשר למחסן שלנו ושם ינחו אותך טלפונית כדי לפרק את הספה על מנת להביא את החלק השבור
בטלפון ____ שלוחה 4 למחסן.
במידה ותרצה שנשלח מוביל לאסוף את המוצר מביתך לצורך תיקון עלות השינוע היא 100 ₪ לכל כיוון.
אני: אני לא מבין מדוע את/ה מתעקש/ת הרי כבר אמרתי שהשימוש בספה היה סביר.
שבר עשוי להיגרם משימוש בלתי סביר, מפגם חבוי בספה או מהרכבה לא ראויה של חברת ההובלה שלכם וכאמור שימוש בלתי סביר לא התרחש במקרה זה.
המינמום המצופה מכם הוא לשלוח בודק איכות מטעמכם. הספה עדיין במסגרת האחריות, אם היינו חורגים ממנה הרי שלא היה לי כל טענה כלפיכם.
מצ״ב תלונה שהוגשה במקרה דומה למועצה הישראלית לצרכנות http://www.consumers.org.il/category/unusable-couch
ממתין לתוגבתכם,
ספק:אין לנו עניין ל"התעקש" איתך, זה לא דבר אישי אנחנו הרי לא מכירים.
אנחנו עובדים לפי מדיניות חברה.
אנו מסכימים איתך שאכן לא מן הנמנע שספות אכן מגיעות אם פגמי ייצור, אך אלו דברים
שרואים ומגלים לאחר שימוש קצר בספה (על פי החוק זה עד 14 ימים מרגע קבלת המוצר).
המוצר ברשותך כבר מחודש אוקטובר, כלומר אצלכם כבר 7 חודשים.
לכן, לא הטענה לא תואמת את המקרה הזה שלך, ולכן שבר אינו באחריות כיוון שבוודאות לא סופק לך שבור.
האם יש צורך להגיש תלונה ? האם יש על מה להגיש תלונה? שווי הספה 2900 שקל.
מה הזכויות שלי ? האם הם מחוייבים לשלוח בודק מטעמם?
תודה,
יובל
| |
|
|
|
| 26/5/2019 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 11:54:29 |
| שלום רב יובל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
בנוסף, סעיף 15 בחוק המכר מתייחס לאי התאמה נסתרת וקובע כי:
"לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר."
לפיכך, ועל מנת להימנע ממחלוקת עובדתית, אני, מציעה כי תפנה לאיש מקצוע לקבל חוו"ד בעניין השבר. | |
|
|
|
| 26/5/2019 10:09 |
שילת |
 | | מחבר: | שילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 10:09:53 |
| היי .הזמנתי סים חדש (קו חדש) מחברת הסלולאר שלי הוט מובייל .
והנציגה תיאמה איתה שהשליח יגיע אלי ביום 21.5.19 בין השעות 12:00-15:00 השליח איחר מעל 3 שעות וגם לבסוף לא הגיע בכלל.ואף אחד לא הודיע לי על כך .לא השליח ולא מישהו מטעם החברה .
אני עובדת בחברת סלקום ובסלקום קיים פיצוי עד 3 שעות -300 שח ומעל 3 שעות /אי הגעה -600 שח .גם עבור טכנאי וגם על שליח
והתקשרתי להוסט מובייל מאחר ואני דורשת את הפיצוי שלי אמרו שאין דבר כזה והציעו לי זיכוי מגוכך של 16 שח .
אודה לעזרתכם בנושא
| |
|
|
|
| 26/5/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 10:22:55 |
| שילת שלום רב,
אכן, הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן חלות גם על שליחים של בתי עסק המנויים בדין, ועל כן, תקום הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח, היה והשליח הגיע לאחר השעה 18:00.
יש להעביר פנייה בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל, והיה ובית העסק אינו מוכן לפצות את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 24/5/2019 11:10 |
עליזה אבעזיז |
 | | מחבר: | עליזה אבעזיז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2019 | | שעה: | 11:10:42 |
| שלום רב הילדים שלי אוספים בקסוקי פיקדון וזאת ע"מ להזכות עליהם כחלק בדמי כיס לצערי בילדים פנו לרשת רמי לוי ולצערינו נתקלנו בתשובה כי הם לא מזכים ילדים עבור בקבוקי פיקדון.
במידה וילד רוכש פחית שתיה הרי כן מחייבים אותו אז מדוע שלא יזכו אותו.
אודה לתשובתם.
והגשת תלונה | |
|
|
|
| 26/5/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 10:22:35 |
| עליזה שלום רב,
על פניו, טענת בית העסק אינה ברורה, שכן "חוק הפיקדון" אינו מסייג את הגדרתו של הצרכן, וכן גם על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות אין מדובר בפעולה שיש עליה בטלות בכוח הדין.
על כן, אודה לך אם תוכלי להגיש תלונה בעניין על מתנ שנוכל לבחון את הנושא לעומקו. | |
|
|
|
| 24/5/2019 09:05 |
שילת צפורסקי |
 | | מחבר: | שילת צפורסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2019 | | שעה: | 09:05:02 |
| היי הזמנתי סים חדש מחברת הסלולאר שלי(הוט מובייל),הנציגה קבעה לי שנסים יגיע אלי בין השעות 12:00-15:00 אך השליח התעכב מעל 3 שעות ולבסוף גם לא הגיע .
ואףאחד לא יצר עימי קשר , לא הנציגה לא השליח או מישהו מטעם החברה .ברצוני לדעת האם שליחים הם גם תקפים בחוק בנוגע לפיצוי של 600 שח .אני פונה אליכם מאחר ופנינתי לנציי החברה אך הם טוענים שאין דבר כזה.
נ"ב _אני עובדת בחברת סלקום בקשרי לקוחות ושם גם שליחים וגם טכנאים מקבלים את אותו פיצוי עד 3 שעות זה פיצוי של 300 ומעבר ל3 שעות/לא הגיע בכלל זה 600 שח .
אודה לעזרתכם בנושא | |
|
|
|
| 26/5/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 10:19:02 |
| שילת שלום רב,
אכן, הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן חלות גם על שליחים של בתי עסק המנויים בדין, ועל כן, תקום הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח, היה והשליח הגיע לאחר השעה 18:00.
יש להעביר פנייה בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל, והיה ובית העסק אינו מוכן לפצות את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 24/5/2019 09:04 |
שילת צפורסקי |
 | | מחבר: | שילת צפורסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2019 | | שעה: | 09:04:51 |
| היי הזמנתי סים חדש מחברת הסלולאר שלי(הוט מובייל),הנציגה קבעה לי שנסים יגיע אלי בין השעות 12:00-15:00 אך השליח התעכב מעל 3 שעות ולבסוף גם לא הגיע .
ואףאחד לא יצר עימי קשר , לא הנציגה לא השליח או מישהו מטעם החברה .ברצוני לדעת האם שליחים הם גם תקפים בחוק בנוגע לפיצוי של 600 שח .אני פונה אליכם מאחר ופנינתי לנציי החברה אך הם טוענים שאין דבר כזה.
נ"ב _אני עובדת בחברת סלקום בקשרי לקוחות ושם גם שליחים וגם טכנאים מקבלים את אותו פיצוי עד 3 שעות זה פיצוי של 300 ומעבר ל3 שעות/לא הגיע בכלל זה 600 שח .
אודה לעזרתכם בנושא | |
|
|
|
| 26/5/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 10:18:39 |
| שילת שלום רב,
|
|
|
| 23/5/2019 22:03 |
אבי דיין |
 | | מחבר: | אבי דיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 22:03:15 |
| מבקשת לברר, האם איחור במשלוח של הזמנת שופרסל און ליין (קניות של סופר לבית) דינו כדין איחור טכנאי?
היה ותיאמו לי משלוח שיגיע עד שעה 19:00 ובחלוף למעלה מ 3 שעות לא הגיע עדיין | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:56:29 |
| שלום רב אבי,
ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" אשר הורחב בתיקון 55 בחוק הגנת הצרכן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 23/5/2019 21:04 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 21:04:27 |
| שלום,
פניתי בעבר וגם דרך נציגה שלכם ללא מענה חזרה או כל תשובה כבר שבועיים.
אני כרגע פונה לפורום על מנת לדעת מה באפשרותי לעשות כאשר חברה דינמיקה עדיין מחייבת אותי על מכשיר סמסונג החדש כאשר אני מזמן החזרתי את המוצר ויש לי תיעוד בכתב + הקלטה שהחזרתי ? כבר יותר מחודשיים מסרבים לזכות אותי טוענים כי לא החזרתי את המוצר וממשיכים לחייב אותי על מכשיר שמכרו מזמן ללקוח אחר! עברתי חודשים וחג בלי אפשרות להשתמש באשראי לקנות נייד חדש ואני בלי! לפנות למשטרה? אני ממש מיואשת לא יודעת מה לעשות | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:36:16 |
| שלום רב אליאן,
האם הגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות? אם כן, מה מספר הפניה?
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך- במידה שלא הגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות, ניתן להגיש אצלנו, על מנת לבקש את תגובת החברה.
אולם, היה וימצא מחלוקת עובדתית (כל צד יטען אחרת) רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 23/5/2019 21:00 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 21:00:56 |
| | רציתי לברר האם זה חוקי לא לקבל חשבוניות מאמצע תקופה ואז לקבל שוב חשבונית לראות שאני משמת על שירות נטפליקס 40 ש"ח לחודש כאשר אין לי מנוי שם כי כשאני כן נכנסת להתחבר רשום שאני לא מנויה ואין לי שירות נטפלקס בממיר! כלומר אני משלמת חצי שנה על שירות שנאמר כי הוא בחינם לחצי שנה ואז ללא שיחה והודעה בחשבונית שהפסיקו לשלוח מתחילים לגבות כסף ! הרי אם מישהו לצורך הדוגמה התקין לי אנטי וירוס עבירים בדיקה לתמיכה רואים כי לא היתה התקנה וחייבים לזכות על התקופה. האם פה זה עובד אחרת? כי מנהלת שלהם ממש לא היה אכפת לה לשמר אותי ואמרה לי להחזיר את הציוד אם אני לא מרוצה וכי זאת אחריות לקוח. | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:30:37 |
| שלום רב אליאן,
בעניין זה יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, בנוסף, יש לעיין ברישיון של החברה ממשרד התקשורת לאחריו, עליך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
אם את תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/5/2019 15:15 |
ויקטוריה |
 | | מחבר: | ויקטוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 15:15:54 |
| שלום,
רכשנו קרמיקה לריצוף בהום סנטר. לאחר שקיבלנו אותה, היא נראתה כהה מידי ובגוון אחר מהתצוגה. רצינו להחזיר אותה אך נאמר לנו שלא ניתן להחזיר קרמיקה (כתוב גם בחשבונית). עבר סה"כ יום לאחר ההספקה (3 ימים לאחר ההזמנה). האם זה חוקי ומה אפשר לעשות במקרה הזה? | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:27:57 |
| שלום רב ויקטוריה,
האם מדובר במוצר שהוזמן במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היצר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגמו על ידי הצרכן ולא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
בנוסף, יש לבדוק אם יש בבית העסק שילוט מדיניות החזרת טובין, שאם לאו, הדבר עלול להיות מנוגד לסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/5/2019 20:49 |
ויקטוריה |
 | | מחבר: | ויקטוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 20:49:07 |
| זאת לא הזמנה מיוחדת ולא נעשה שימוש במוצר.
רשום בחשבונית שלא ניתן להחזיר קרמיקה. האם זה חוקי?
ואם יש שילוט, זה גם חוקי? | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:27:25 |
| ויקטוריה שלום רב,
התשובה שלילית.
התקנות מאפשרות את ביטול העסקה, ועל כן, העובדה כי בית העסק ציין במפורש כי לא יתאפשר ביטול מהווה הטעיה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב ולציין את האמור, ובמקביל, נתין להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 23/5/2019 17:28 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 17:28:59 |
| | רכשתי תנור BEKO משולב כיריים ב-27.03.2019 ואמרתי שאני צריכה אותו לפני פסח. המוכר הבטיח לי שהוא יכול לספק את התנור תוך שבועיים וחצי, לפני פסח. בפועל הביאו את התנור רק ב-6.5.2019 בערב יום העצמאות ולאחר הורדת העטיפה נצפה פגם בצבע, מקום שחסר בו צבע באמייל של הכיריים והודעתי על כך למחרת קבלת התנור. שתי שאלות: האם יש לי עילה לתבוע פיצויים על איחור אספקת התנור, והאיחור גרם להשחרת כל הסירים שלי של פסח ע"י התנור הישן, והאם זה נכון מה שהטכנאי שהתקין את התנור אמר שאין אחראיות על פגם בצבע והוא מרח על הפגם חומר לבן. שאלה שלישית: הטכנאי שהתקין את התנור היום 21.05.2019 אמר שצריך למרוח חומר מיוחד על האמייל ונתן לי בקבוק במחיר של 89 ש"ח שהוא אמר שזה מחיר מוזל כי רכשתי גם עגלה לתנור וגם ברז גז חדש. בדקתי באינטרנט ובגרמניה מוכרים את הבקבוק הזה EUR 6,05 Heitmann Glaskeramik /Edelstahl Reiniger, 250 ml אז אני רוצה להחזיר את הבקבוק, זה יקר בלי פרופורציה. כל החשבון של הטכנאי על ההתקנה יצא לי 717 ₪, הוא כתב רק את הסכום הכולל בלי פירוט. | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:26:03 |
| שלום רב סיגלית,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני בכתב אל נותן השירות (מופיע בתעודת האחריות) וכן אל בית העסק ממנו נרכש המוצר.
לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/5/2019 19:00 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 19:00:36 |
| לא נעשה שימוש
ויום אחרי כבר הבאנו את המוצר לחנות לביטול עיסקה
והם טוענים שבגלל שפתחנו את האריזה לא ניתן להחליף
לא נעשה שימוש במוצר
ונפתח רק כדי לראות במה מדובר ואת הצבע,ניתן כמתנה.
הם רק היום אמרו לנו שלא אחרי שהקנייה הייתה בשישי,
כלומר לפני 6 ימים.
לפי מה שהבנתי החוק איתנו .
אני טועה?
תוך כמה ימים מותר לעשות ביטול עיסקה? | |
|
|
|
| 23/5/2019 19:11 |
יעל-תוספת |
 | | מחבר: | יעל-תוספת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 19:11:30 |
| | לא מוכנים לעשות ביטול עיסקה ולא זיכוי | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:25:30 |
| יעל שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת מוצר חשמלי או אלקטרוני בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, וזאת כל עוד לא נעשה במוצר שימוש.
פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מונעת את אפשרות הביטול, והדבר מצוין במפורש בתקנות.
על כן, העוסק מחויב לבצע את ביטול העסקה ולהשיב לצרכן את כספו, בניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וזאת לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיוום בקשתו הראשונית, ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי.
במקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 23/5/2019 17:09 |
דבורה סמט |
 | | מחבר: | דבורה סמט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 17:09:53 |
| בס"ד
אני מנסה ליצור קשר עם היעוץ המשפטי ואני לא מצליחה.
אבקש שהם יצרו איתי קשר בנייד 058431795 או בטלפון 02-5864445.
בברכה
דבורה סמט | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:22:58 |
| שלום רב דבורה,
תוכלי להעלות את שאלתך בפורום ואנו נשמח לייעץ לך.
לעניין מענה טלפוני- המענה הטלפוני פועל בין השעות:
10:00-12:30 | |
|
|
|
| 23/5/2019 09:54 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 09:54:47 |
| | שלום, קניתי ארון בגדים בתאריך 3/4/2019 בגובה של כ-10,000₪. היום, 23/5 הגיעו להתקין את הארון אך התברר שיוצרו ארון קטן מהמידות בפועל ( וזאת לאחר שהיה מודד מטעם החברה שבא למדוד). הארון כאמור לא הותקן. האם יש לי אפשרות לדרוש פיצוי המעוגן על פי חוק בשל עיכוב בהתקנת הארון? אשמח לתשובה. תודה והיום טוב. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:47 |
שירי |
 | |
|
| 23/5/2019 16:48 |
שירי |
 | |
|
| 26/5/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:20:45 |
| שירי שלום רב,
בניגוד לאיחור טכנאי, אין פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של איחור באספקה, שם המחוקק לא קבע פיצוי מוססכם וקבוע.
הפיצוי אשר אותו ניתן לרוש במקרה זה הנו פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
כלומר, מיכיון שבית העסק התרשל, לכאורה, במדידות שבוצעו על ידו, הרי שהוא מחויב לפצות בגין כל נזק מוכח שנגרם לכם עקב התנהלותו.
היה ונאלצתם להפסיד יום עבודה או שנגרמו לכם נזקים כלכלים נוספיים, ניתן בהחלט לדרוש פיצוי בכפוף להוכחת נזקים אלו. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:37 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:37:59 |
| האם אתם מטפלים בתלונה נגד בעל חנות ששיכפל עבורי מפתח רב-בריח . המפתח נשבר כעבור פחות מ-3 חודשים. בעל החנות מאשים אותי בשבירה , ומסרב לשכפל לי מפתח נוסף.
אם אינכם מטפלים, מי מטפל? | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:17:59 |
| גבריאלה שלום רב,
המועצה בהחלט מטלפת בטענות לפגם במוצר או השירות, אך חשוב לציין כי בסיטואציה שאת מתארת מדובר במחלוקת עובדתית ולא במחלוקת משפטית.
כלומר, הטענה היא כי מדובר במוצר פגום ואילו העוסק טוען כי מדובר בנזק שאותו יצר הצרכן, בנסיבות אלו, המועצה אינה יכולה להכריע שכן אין בידה המומחיות או המידע הדרוש לצורך הכרעה כאמור.
במקרה של מחלוקת עובדתית, ניתן להכריע או על ידי קבלת חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי לגבי איכות המפתח והסיבה לפגם, או באמצעות פנייה לבית משפט לתביעות קטנות על מתנ שיתרשם מהעובדות ויכריע בהן. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:04 |
תמרה |
 | | מחבר: | תמרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:04:10 |
| צריכה את עזרתכם בדחיפות, לדעת מה קורה עם הפנייה שלי,
מספר פנייה 625703. | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:17:19 |
| שלום רב תמרה,
ביום 29.4.19 הוגשה תלונה במועצה הישראלית לצרכנות.
ביום 7.5.19 התלונה נקלטה ונשלח אליך מכתב בו צוין כי :
"...בממוצע תחילת טיפול כחודש ימים..."
על כן, אבקשך להתאזר בסבלנות.
בנוסף, את מוזמנת לבדוק את סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM
בכל מקרה פנייתך תועבר לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:03 |
תמרה |
 | | מחבר: | תמרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:03:55 |
|
צריכה את עזרתכם בדחיפות, לדעת מה קורה עם הפנייה שלי,
מספר פנייה 625703. | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:16:34 |
| שלום רב תמרה,
ביום 29.4.19 הוגשה תלונה במועצה הישראלית לצרכנות.
ביום 7.5.19 התלונה נקלטה ונשלח אליך מכתב בו צוין כי :
"...בממוצע תחילת טיפול כחודש ימים..."
על כן, אבקשך להתאזר בסבלנות.
בנוסף, את מוזמנת לבדוק את סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 23/5/2019 13:56 |
שמחה |
 | | מחבר: | שמחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 13:56:05 |
| האם יש למי לפנות בקשר לתווים של הקואופ שואופ שהרשת מכרה בזמן שידעו שהם פושטים רגל הם רימו
מיד מונו לרשת נאמנים שישר חסמו את התווים
לאחר כמה זמן היה אפשר 20 % מהקניה
אחרי שקנו מחסני השוק שאמרו שיבאו בעתיד לקראת הקונים אך מילים לחוד ומעשים לחוד תחילה נתנו הגבלה מעל 100 שקל 20% ועכשיו כל 100 20% סכום ביניים כלום הם לא שינו את השם אותו דבר נשאר יקר וכו רק אותנו הקונים דפקו
| |
|
|
|
| 26/5/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:12:12 |
| שמחה שלום רב,
אופן קבלת תווי הרכישה הוכרע במסגרת הליך הרכישה של החברה ובהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי בעניין.
על כן, אין בהתנהלות משום הפרה של הוראות הדין, שכן ההחלטה ניתנה על מנת לאפשר רכישת הרשת. | |
|
|
|
|