| 29/5/2019 10:28 |
Harel |
 | | מחבר: | Harel (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:28:22 |
| הי,
רכשתי ברשת חנויות זארה פריט,
בעת הגעתי להחליף פריט זהה
בגוון שונה טענו שחייב קבלה מודפסת.
לא זכור שקיבלתי קבלה מודפסת.
שילמתי בכרטיס אשראי וידוע לי כי ניתן לאתר
כל קניה גם בפירוט החיובים שלי וגם במחשבים
של החברה.
האם הדבר תקין?
תודה:) | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:51:06 |
| שלום רב הראל,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום יומיים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (ישנה התייחסות שהמוצר יושב עם תווית מחיר אם ישנה וכן בצירוף חשבונית או כל ראיה המעידה שהעסקה בוצעה) היה והמועד לביטול העסקה חלף, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, כלומר, ייתכן שבמדיניות של בית העסק מחייב הצגת קבלה(ככל שמדיניות בית העסק הוצגה במקום בולט) ולכאורה אין בהתנהלות בית העסק, משום הפרה על החוק. | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:19 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:19:38 |
| רכשתי2מזרנים מסוג ד"ר סליפ של פולירון מחנות המזרונאים בפתח תקוה.
קיבלתי את המזרנים ב26.5.19 הבאתי אותם הביתה הוצאתי אותם מהניילון ונתקלתי בשתי בעיות.
1.דרגת הקושי של המזרנים אינה תואמת את המזרנים שהוראו לי בחנות,ההבדל הוא קיצוני שכן נאמר לי בחנות שהמזרן כשהו חדש יהיה טיפה יותר קשה אבל במציאות הוא בהרבה יותר קשה.
2.מהמזרן נודף ריח חריף שלא יוצא גם לאחר איוורור ממושך,דבר שגרם לאשתי לסחרחורות וחוסר יכולת לישון בלילה.
יש לציין שבמזרן אחד לא נעשה כלל שימוש ומיד לאחר הוצאתו מהניילון הוא הוחזר פנימה.
לאחר יומיים ניגשתי לחנות וביקשתי להחליף את המזרן אך נתקלתי בסירוב מוחלט ממנהל החנות שטען שברגע שהמזרן הוצא מהניילון הוא לא מחליף אותו.
אנא מכם עזרו לי בתשובה בהקדם | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:35:15 |
| אורי שלום רב,
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבצע ביטול עסקה לרכישת פריטי ריהוט, ובהם גם מזרונים, בתוך 14 ימים, וזאת בתנאי שלא נעשה שימוש במוצר.
התקנות קובעות כי פתיחת אריזה לכשעצמה אינה מהווה שימוש ועל כן, אין בפתיחת האריזה כדי למנוע את זכות הביטול של הצרכן.
במקביל לפנייה בכתב, אתה מוזמן הלגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 09:43 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:43:33 |
| שלום רב,
קניתי טוסטר אובן של חברת מולר באושר-עד סניף בית שמש, לאחר שימוש קצר של כשבועיים נקרעה חתיכת מתכת מהדלת, כנראה בנקודה שמחוברת לקפיץ. בעקבות זאת הדלת לא נסגרת והאוסטרלים לא שמיש.
פניתי לחנות, והם הפנו אותי למעבדת שרות שנמצאת בעיר אחרת.
יש לי בבקשה שתי שאלות,
1. בגלל המרחק הגדול למעבדת השרות, האם יש לחנות מחוייבות לדאוג לשלוח את המכשיר בעצמם?
2. במידה והמכשיר לא בר תיקון, האם אני זכאי לבטל את העסקה ולבקש החזר כספי?
תודה 🙂
עודד | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:20:02 |
| שלום רב עודד,
לא ציינת מה עלות המוצר?
עקרונית, בהנחה שעלות המוצר עולה על 150 ש"ח הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מחייבות מתן תעודת אחריות לשנה, בחינם, שבמסגרתו על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה לפי בחירת היבואן/יצרן.
לעניין נקודת שירות- סעיף 9 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה נקבע כי:
"(א)יצרן חייב לקיים תחנת שירות אחת לפחות בכל אחת מן הערים: ירושלים, תל-אביב-יפו, חיפה ובאר שבע, או בסביבתן הקרובה; חיוב כאמור לא יחול על עוסק שמכר טובין לצרכן ואינו יצרן.
(ב) המקום שבו מכר העוסק את הטובין לצרכן (בתקנה זו ובתקנה 10 – נקודת המכירה) ישמש תחנת שירות, אלא אם כן קיימת בקרבת מקום תחנת שירות לפי תקנת משנה (א); בתקנת משנה זו, "קרבת מקום" – מרחק שאינו עולה על 15 קילומטרים."
| |
|
|
|
| 29/5/2019 09:31 |
ויסאם |
 | | מחבר: | ויסאם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:31:28 |
| שלום בנוגע למשכת קרן פנסיה רציתי למשוך את הקרן פנסיה ולא ידעת אך עושים את המשכה פניתי לחברה שקוראים לה XXXXX XXXXX בעם. ושאלתי אל עושים את זה אמרו לי דרכנו אמרו יעלה לך פתיחת תיק 1500₪ ושלחתי להים והחתימה אותי על חוזה הסכם אבל אחרה שסיימתי רציתי להתקשר אליהם והם לא עונים והתברר שהקרן פנסיה אפשר למשוך לבד ואני מנשה להתקשר אליהם ולא עונים עד שהסגתי את הטלפון שלהם דוברת איתם לבטל את התשלום הים לא רוצים ..מה אפשר לעשות עם הענין הזה | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:26:14 |
| שלום ויסאם שלום וברכה,
מוטב היה לברר אודות משיכת הכספים מקרן הפנסיה, כמו גם בדבר יכולתך לעשות זאת בעצמך ללא סיוע בתשלום, לפני ההתקשרות בעסקה, שהרי הכלל הינו שהסכמים יש לכבד. אנו מציעים כי בשלב הראשון תעיין בהסכם עליו חתמת, וכלל שישנן טענות בדבר הטעיה בכריתת ההסכם מצד בית העסק ו/או הפרה של הוראות ההסכם, תפנה אליהם בכתב בתיאור הפרשה, הטענות ההטעיה ו/או ההפרה ובדרישה לביטול העסקה ולהשבת התמורה ששולמה. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה לאתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:09:18 |
| ויסאם שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, ישל פנות לעוסק בכתב ולהגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
מוטי פחימה |
 | | מחבר: | מוטי פחימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:31:44 |
| קניתי מוצר מרשת מחסני חשמל והוא הובטח לי לספק אותו עד 7 ימי עסקים
בפןעל כבר חודש שאני מחכה לו מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:57:12 |
| שלום מוטי שלום וברכה,
עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ובעיקר באשר להתחייבות למועד אספקה, לעתים מדובר בהתחייבות מרוככת. ככל שינה הפרה של ההתחייבות באשר למועד האספקה, תוכל לפנות בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לספק את המוצר ללא ככל דיחוי נוסף (או הדרישה לבטל את העסקה לאור ההפרה והנסיבות) וכן לפיצוי מוכח וסביר בנסיבות כתוצאה מהפרות בית העסק כאמור. | |
|
|
|
מוטי פחימה |
 | | מחבר: | מוטי פחימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:31:35 |
| קניתי מוצר מרשת מחסני חשמל והוא הובטח לי לספק אותו עד 7 ימי עסקים
בפןעל כבר חודש שאני מחכה לו מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:44:07 |
| שלום מוטי שלום וברכה,
עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ובעיקר באשר להתחייבות למועד אספקה, לעתים מדובר בהתחייבות מרוככת. ככל שינה הפרה של ההתחייבות באשר למועד האספקה, תוכל לפנות בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לספק את המוצר ללא ככל דיחוי נוסף (או הדרישה לבטל את העסקה לאור ההפרה והנסיבות) וכן לפיצוי מוכח וסביר בנסיבות כתוצאה מהפרות בית העסק כאמור. | |
|
|
|
| 28/5/2019 16:09 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 16:09:30 |
| שלום,
ביטלתי ההרשמה למכינה קדם אקדמית טרם תחילת המכינה (מעל 14 יום) ולהבנתי סכום דמי הרישום(505 שח) אינו מוחזר על פי חוק.
בנוסף חוייבתי בתשלום דמי טיפול של 500 שח נוספים.
האם אני חייב בתשלום דמי הטיפול?
ואם כן האם סכום כזה הוא מוצדק וחוקי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 28/5/2019 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 17:35:15 |
| שלום רב אוראל,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
האם הלימודים מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, ובלבד שהביטול יעשה 14 ימים לפני קבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 28/5/2019 19:07 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 19:07:39 |
| העסקה הייתה עסקה רגילה.
מוסד הלימודים מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
שרשרת האירועים הייתה כך:
25.12.17# רישום למכינה שתחל בתאריך 4.3.17
19.2.18# דחיית מועד המכינה לתאריך 5.9.18 (13 ימים לפני)זה לדברי המכינה, אך יש מייל מאותו יום(19.2) בו ציינתי שביקשתי טלפונית מוקדם יותר באותו שבוע(מעל 14 ימים)לדחות את המכינה כיוון שכך יעצו לי בטלפון שככה אשמור על הכסף שלי אם אדחה את המכינה לספטמבר 2018 לא אחוייב בתשלומים נוספים.
6.6.18# ביטול הרשמה למכינה | |
|
|
|
| 29/5/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 08:53:35 |
| אוראל שלום רב,
במקרה של רישום ללימודים המפוקחים על ידי המל"ג, לא יחולו תנאי חוק הגנת הצרכןם והתקנות באופן מלא, אלא הוראות המל"ג בעניין ביטול עסקאות.
על כן, מומלץ לנפות למל"ג ולקבל עמדתם לגבי התנהלות המוסד החינוכי, וזאת באמצעות הקישור הבא:
https://che.org.il/pniot/ | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:21 |
אוראל |
 | |
|
| 26/5/2019 11:19 |
רפאל |
 | | מחבר: | רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 11:19:11 |
| שלום, התקלקל לי המחשב הנייד (HP) במסגרת השנה אחריות שתוקפה עמד להיגמר בעוד כ10 ימים באותו הרגע שלחתי את המחשב לתיקון באותו הרגע כולם היו נחמדים במוקד והיה נדמה שאקבל שירות מעולה, הוצע לי להרחיב אחריות כי הרי האחריות לשנה עוד רגע נגמרת, החלטתי להרחיב ולשלם 300 שקל, לאחר שהמחשב הגיע לתיקון החלו האשמות שזה נזק עצמי(קורוזיה) ברכיב קטן מתוך הלוח אם, הנהלים שלהם הם להחליף את כל הלוח (עלות של 1200ש"ח) ביקשתי שיעבירו לי את המחשב חזרה ואתקן אותו בעצמי, במקביל ביקשתי מהשירות לקוחות שיבטלו לי את ההרחבת אחריות לאור הטיפול שחוויתי, הם אמרו "אין בעיה זו זכותך" ואמרה לי שיתקשרו אלי מה"מכירות" לצורך הביטול לא רק שלא העבירו את הפנייה כאשר אני פניתי אישית לאותו מוקד אחרי מספר ימים שחיכיתי אמרו לי שם שלא ניתן לבטל הרחבת אחריות בכלל בלי קשר לעובדה שעוד לא נכנסתי לתקופה של ההרחבה.
האם הם יכולים לעשות כזה דבר?
בנוסף על החשבונית ששלחו לי לא נרשם דבר על כך שלא ניתן לבטל ואף אחד מהנציגים לא ציין כזה דבר.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 27/5/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 08:53:10 |
| רפאל שלום רב,
הרחבת אחריות הנה עסקה מתמשכת וחלות עליה הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, היה וההתקשרות שלך נעשתה כצרכן פרטי (בשונה מהתקשרות עסקית).
על פי הוראות הדין, עסקה מתמשכת ניתנת לביטול בכל עת, ועל בתי העסק להפסיק את החיוב בתוך שלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן.
כל מניעה או הטלת קנס בגין ביטול העסקה צריך להיות מעוגן בהסכם בכתב, וממילא אסור שקנס כזה ימנע את ביטול העסקה כולה.
על כן, יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את ביטול העסקה.
במקביל, היה ובית העסק מסרב, אתה מוזמן להגישת לונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 28/5/2019 11:00 |
רפאל |
 | | מחבר: | רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 11:00:49 |
| הם טוענים שאלו הנהלים של חברת HP שברגע שרכשת הרחבה לא ניתן לבטל, הם אומרים שמבחינתם זה כמו מכשיר חשמלי וברגע שרכשת זה כאילו נפתח כבר ואז לא ניתן להחזיר.
בנוסף, כשאני ביקשתי מאחת הנציגות לבטל את ההרחבה עדיין לא עברה השנה הראשונה שבה עדיין היתה לי אחריות,ועדיין לא עברו 14 יום.
| |
|
|
|
| 28/5/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 13:40:03 |
| רפאל שלום רב,
לצערי,בית העסק טועה ומטעה.
מדובר בעסקה מתמשכת והם מחוייבים לבטלה.
לאחר העברת פנייתך אליהם בכתב, אנא הגש תולנה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 08:26 |
רפאל |
 | | מחבר: | רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 08:26:31 |
| זו ההודעה ששלחתי להם במקביל לשיחת טלפון "שלום ברצוני לבטל את העסקה שביצעתי דרככם ,
הזמנה מס 3188975
אודה לתשובתכם"
האם זה מספיק ?או שצריך משהו יותר מפורט אם העובדה שהם עוברים על החוק? | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:00:37 |
| רפאל שלום רב,
ניתן בהחלט להסויף את הנוסח הבא:
"ברצוני לבטל עסקה לרכישת אחריות מורחבת_____ וזאת בהתאם להוראות סעיף 14ג ו- 13ג לחוק הגנת הצרכן המאפשר ביטול עסקת מכר מרחוק וכן עסקה מתמשכת, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
הנכם מחוייבים לבצע את הביטול והיה ולא תעשו כן, הנכם חושפים עצמכם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק." | |
|
|
|
| 29/5/2019 00:19 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 00:19:22 |
| שלום,
שאלה לי אליכם, מקרה שקרה לי אתמול, פתחתי קופסת שימורים, שבה אפונה וקוביות גזר,וכשהתחלתי לאכול מהקופסא, נשכתי בגוף זר, שכמעט ושבר לי שיניים קידמיות,ממנו התחלתי להשתנק,הרגשתי שאני נחנק,לא יכולתי לנשום דרך הפה, ושאפתי אויר דרך האף,השתעלתי חזק בין כל נשימה,כדיי לפלוט את מה שנתקע לי בגרון,לבסוף זה נפלט למזלי הרב,אחרי שכמעט ויצאה נישמתי,והקאתי את האוכל שאכלתי,לא הצלחתי לזהות מה זה, זה נראה כמו חצי חרצן של זית,חרצן שבור, שהיה בין האפונים והגזר,
פעם ראשונה בחיים שעברתי חוויה כזו לא נעימה בלשון המעטה,
השאלה, האם אירוע כזה לא נעים, ואולי אפילו היה מסוכן, מאפשר לבקש פיצוי על כך?
מה עושים בדרך כלל במצב כזה? מהו ההליך? האם זה עובר דרך בית מישפט, או איך?
תודה עבור מענה לעיניין זה,
בכבוד. | |
|
|
|
| 29/5/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:56:20 |
| אלכס שלום רב,
ראשית, אני שמחה שהמקרה לא הסתיים חלילה באסון.
לעניין פגמים במוצרי מזון - יש לפנות לבית העסק ולתאר בפניו את התקרית, כמו כן ניתן לפנות למשרד הבריאות באמצעות הקישור הבא:
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/food/Pages/FoodComplaints.aspx
לגבי הזכות לפיצוי - הזכות הנה זכות המוסדרת באמצעות דיני הנזיקין הכללים ועל כן, תהא זכאיל פיצוי בגובה הנזק שנגרם לך, היה ונגרם נזק. | |
|
|
|
| 28/5/2019 23:00 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 23:00:55 |
| שלום רב,
במאי של השנה הקודמת (2018) הותקנו בדירתינו 4 מזגנים חדשים.
2 מתוך המזגנים האלה תוקנו כבר פעמיים (פעמיים כל מזגן) במסגרת האחריות. החודש, לפי ידיעתי, נגמרה האחריות (שנת אחריות-מאי 2019) אך המזגנים מתקלקלים כבר פעם שלישית.
יש נזילות מתוך היחידות הפנימיות עם סכנה למגע עם השקעים, ומנוע של היחידה החיצונית מרעיש כל הזמן. אחד מקירות הגבס שעליו הותקן מזגן אחד לאחר שיפוץ של הדירה נרטב ונראה עליו נזק שספק אם אפשר לתקן בקלות.
שאלתי היא, האם ישנה חובה מצד חברות להאריך את האחריות אחרי תיקונים למוצרים חדשים? והאם במקרה הנ"ל כאשר מזגנים חדשים תוקנו פעמיים במהלך שנת אחריות, מתקלקלים פעם שלילת וגורמים נזק לרכוש, אבל בזמן קצר לאחר תום האחריות, אפשר לדרוש לתקן אותם עם אחריות?
חייב לציין שאת התיקון הראשון לקח לחברה 3 שבועות לבצע ואת השני 7 ימי עסקים. לפי ידיעתי בתקנות הגנת הצרכן ניתן לדרוש החלפה של המוצר למוצר חדש באם הוא לא תוקן תוך הזמן הקבוע בחוק, כאשר מזגנים הם 3 ימי עסקים. האם ניתן לדרוש זאת כעת? זה מצב מאוד מייאש.
תודה מראש! | |
|
|
|
| 29/5/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:52:39 |
| דניאל שלום רב,
ראשית יש לנסות ולברר האם התקלות הנן תקלות שחוזרות על עצמן, או מדובר כל פעם בתקלה שונה.
היה ומדובר בתקלות שחוזרות על עצמן, ניתן בהחלט לתלות את התקלה כתקלה שמקורה עוד בתקופת האחריות.
בנוסף, בהחלט ניתן להעלות טענה לפיה התקלות החוזרות והנשנות עלולות להצביע על כך שהמוצר פגום מיסודו, ועל כן, ישנה הפרה יסודית של הסכם הרכישה ומן הראוי כי היה מוחלף בחדש ותקין עוד בתקופת האחריות, ועל כן טוב יעשה העוסק עם יפעל כך כעת.
מומלץ להעלות טענות אלו בכתב ולהעבירן לבית העסק, ובמקביל, אשמח אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה על מתנ שנוכל לבחון את הנושא לעומקו.
| |
|
|
|
| 28/5/2019 22:57 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 22:57:46 |
| שלום רב,
במאי של השנה הקודמת (2018) הותקנו בדירתינו 4 מזגנים חדשים.
2 מתוך המזגנים האלה תוקנו כבר פעמיים (פעמיים כל מזגן) במסגרת האחריות. החודש, לפי ידיעתי, נגמרה האחריות (שנת אחריות-מאי 2019) אך המזגנים מתקלקלים כבר פעם שלישית.
יש נזילות מתוך היחידות הפנימיות עם סכנה למגע עם השקעים, ומנוע של היחידה החיצונית מרעיש כל הזמן. אחד מקירות הגבס שעליו הותקן מזגן אחד לאחר שיפוץ של הדירה נרטב ונראה עליו נזק שספק אם אפשר לתקן בקלות.
שאלתי היא, האם ישנה חובה מצד חברות להאריך את האחריות אחרי תיקונים למוצרים חדשים? והאם במקרה הנ"ל כאשר מזגנים חדשים תוקנו פעמיים במהלך שנת אחריות, מתקלקלים פעם שלילת וגורמים נזק לרכוש, אבל בזמן קצר לאחר תום האחריות, אפשר לדרוש לתקן אותם עם אחריות?
חייב לציין שאת התיקון הראשון לקח לחברה 3 שבועות לבצע ואת השני 7 ימי עסקים. לפי ידיעתי בתקנות הגנת הצרכן ניתן לדרוש החלפה של המוצר למוצר חדש באם הוא לא תוקן תוך הזמן הקבוע בחוק, כאשר מזגנים הם 3 ימי עסקים. האם ניתן לדרוש זאת כעת? זה מצב מאוד מייאש.
תודה מראש! | |
|
|
|
| 29/5/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:47:30 |
| דניאל שלום רב,
ראשית יש לנסות ולברר האם התקלות הנן תקלות שחוזרות על עצמן, או מדובר כל פעם בתקלה שונה.
היה ומדובר בתקלות שחוזרות על עצמן, ניתן בהחלט לתלות את התקלה כתקלה שמקורה עוד בתקופת האחריות.
בנוסף, בהחלט ניתן להעלות טענה לפיה התקלות החוזרות והנשנות עלולות להצביע על כך שהמוצר פגום מיסודו, ועל כן, ישנה הפרה יסודית של הסכם הרכישה ומן הראוי כי היה מוחלף בחדש ותקין עוד בתקופת האחריות, ועל כן טוב יעשה העוסק עם יפעל כך כעת.
מומלץ להעלות טענות אלו בכתב ולהעבירן לבית העסק, ובמקביל, אשמח אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה על מתנ שנוכל לבחון את הנושא לעומקו. | |
|
|
|
| 27/5/2019 20:52 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 20:52:10 |
| רכשתי מכונת כביסה בשקם אלקטריק. לאחר מספר ימים, התקשרה אליי חברת הפצה חיצונית מטעמם ותיאמה לי הובלה לתאריך מסוים בשעות 9-12.
ביום ההובלה, לא יצרו איתי קשר ולא הגיעו בשעות הנ"ל. בשעה 15:15 התקשרו אליי שנהג המשאית בדרך אליי, אמרתי שאין אף אחד בבית ולכן לא הגיעו.
לבסוף תיאמו לי הובלה חדשה וקיבלתי את מכונת הכביסה.
על פי ההסבר באתר המועצה הישראלית לצרכנות:
"בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל)."
כפי שאני מבין, מאחר והעסקה שלי הייתה מול שקם אלקטריק, והם גבו ממני את הסכום עבור ההובלה (והעבירו לגורם שלישי), האחריות היא שלהם מכיוון שזה מוצר ששקם אלקטריק מכרו.
האם אני צודק? מי אחראי לפצות אותי? שקם אלקטריק מולם ביצעתי את העסקה? היבואן? חברת ההפצה עצמה? | |
|
|
|
| 28/5/2019 10:35 |
אפ |
 | |
|
| 28/5/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 12:40:14 |
| שלום רב תומר,
למי שילמת עבור ההובלה?
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן הקבוע כי:
"זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
בנוסף, סעיף 18ג(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי בלא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
לפיכך, עליך לפנות אל החברה שקיבלה ממך תשלום עבור ההובלה, תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 28/5/2019 14:50 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 14:50:05 |
| אני שילמתי לחברת שקם אלקטריק.
הם טוענים שזו אחריות היבואן וחברת ההפצה לפצות אותי.
אין שירות לקוחות, אין כתובת מייל, ומנהל הסניף לא מוכן לגשת לטלפון כשאני מתקשר לסניף.
מה ניתן לעשות לפני הגשת תלונה? | |
|
|
|
| 28/5/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 14:57:26 |
| תומר שלום רב,
יש להעביר פנייה בכתב הן למוכר והן לנותן השירות ולציין את הוראות הסעיף.
כמו כן יש לציין כי כל פי הוראות הדין תחול החובה על המוכר אשר לו שולם בגין ההובלה.
היה והם לא יגיבו לפנייתך אתה מוזמן להגיש תלונה. | |
|
|
|
| 28/5/2019 22:49 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 22:49:34 |
| מצאתי את האי-מייל של שירות הלקוחות של המוכר, אך עבור נותן השירות אין לי את המידע הזה.
האם מספיק לשלוח אי-מייל למוכר? העסקה שלי הייתה מולו בלבד. | |
|
|
|
| 29/5/2019 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:37:27 |
| תומר שלום רב,
זה בהחלט אמור להספיק.
בכל מקרה, פרטי התקשרות עם נותן השירות אמורים להיות מצוינים בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 29/5/2019 07:28 |
יהודה |
 | |
|
| 29/5/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:03:29 |
| יהודה שלום רב,
אבקש מהאחראית על התחום כי תסגור את פנייתך.
תודה על העדכון. | |
|
|
|
| 29/5/2019 07:28 |
יהודה |
 | |
|
| 29/5/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 09:00:23 |
| יהודה שלום רב,
תודה על העדכון. | |
|
|
|
| 28/5/2019 18:12 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 18:12:55 |
| שלום, אני משלמת כבר כמה שנים סכום של 78₪ בחודש בהוראת קבע ל״בזק בינלאומי בע״מ״ ואני לא מקבלת מהם שום שירות! בכל פעם שאני מתקשרת לברר לגביי החיוב הם טוענים שהם לא יודעים על מה אני מדברת ולפי הפרטים שלי אני לא מקבלת מהם שירות מסויים ולא אמורה להיות מחויבת.
בנתיים אני ממשיכה לשלם כל חודש. מה ניתן לעשות? ומה לגביי כל החיובים שכבר בוצעו?
לעזרתכם אודה | |
|
|
|
| 29/5/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 08:49:42 |
| חיה שלום ר,ב
יש לפנות לחברת האשראי ולקבל מהם עוד פרטים על החיוב. כלומר, את מספר הזיהוי של בית העסק, או כל פרט אחר.
כאשר תקבלי פרטים אלו, ישל פנות מיידית ובכתב לחברה ולהציג בפניהם את החיובים ולדרוש מיידית כי יופסקו וכן כי יושבו הסכומים שנגבו ביתר.
כמו כן, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 28/5/2019 17:49 |
ניר גל |
 | | מחבר: | ניר גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 17:49:02 |
| שלום רב,
בתאריך 24.5 ביצעתי הזמנה של 4 חדרים למלון לאונרדו קלאב ים המלח לתאריכים 7.6-9.6.19.
קיבלתי אישור הזמנה למייל ויום למחרת אף קיבלתי אישור מהמלון.
בתאריך ה27.5 יצרו איתי קשר מקשרי לקוחות של רשת המלונות והודיעו לי על ביטול הזמנה בטענה שהמלון אובר בוקינג.
הסברתי להם שמשפחתי נערכה לעשות את החג במלון ואף ציינתי שבעקבות ההזמנה הנ"ל ביטלנו שהות במלון אחר אבל אותם זה לא עניין.
הוצעו לי פתרונות הזויים כמו לעבור למלון לאונרדו פלאזה ים המלח בתוספת תשלום של 500 שח לחדר ללילה.או את
חופשה באותו המלון ואותו המחיר בחודש יולי.
לא הבנתי איך נוצרה תקלה ברשת ואני כלקוח שעוד חברת מועדון שמיים מוצע לי פתרון בתוספת תשלום???
ניסתי לדבר לליבם של הנציגים ושל ההנהלה ונתקלתי באוזניים אטומות.
בושה וחרפה של התנהלות רשת מלונות פתאל, עוגמת נפש כזו לא זכור שחויתי כנ"ל לגבי הילדים שהתאכזבו.האם יש קייס לתביעה? זה קרה לעוד מלא לקוחות להערכתי ביטלו כ 100 חדרים לפחות ללקוחות.לא שלי התקשרו והוא היה בממתינה ולא ענה להם אז פשוט ביטלו לו בלי שדיברו איתו עד לרגע זה וגם לא שלחו מייל...רק שנכנס להזמנה באתר ראה שמבוטל..חוצפה | |
|
|
|
| 29/5/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 08:46:24 |
| ניר שלום רב, הנושא בהחלט מוכר לנו. אין זה מן הנמנע כי מדובר בהפרת הסכם ההתקשרות עמכם שנובעת, לכאורה, מפעולה רשלנית של בית העסק. בנסיבות אלו, רשאי צרכן לדרוש פיצוי בגובה הנזק שנגרם לו עקב התנהלות העוסק, במגבחלות חובת הניזק להשטין את נזקיו וכן יתר דרישות דיני הגנת הצרכן.
אנו מציעים כי תעבירו לבית העסק מכתב המפרט את פרטי הפרשה, ההתחייבויות שנטלו על עצמם והנזקים שנגרמו לכם כתוצאה מהפרות בית העסק הנטענות ודרישה לפיצוי כאמור. | |
|
|
|
| 29/5/2019 07:29 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 07:29:06 |
| אני רוצה לבטל את פניה מס 628276
איפוא אני יכול? | |
|
|
|
| 29/5/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 08:40:27 |
| יהודה שלום רב,
תודה על העדכון. | |
|
|
|
| 23/5/2019 22:01 |
רונן פימצוק |
 | | מחבר: | רונן פימצוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 22:01:47 |
| שלוום רב
ברשותי 2 מכשיר מירס TALKMAN אילו מכשירים שטוענים אותם בכסף לצורך החיוג או הדיבור בקשר
עברתי דירה ושפתחתי את המכשירים נדהמתי לגלות שאחד בכלל לא מחובר לרשת והשיני ללא כסף בחשבון
ניסיתי כמה פעמים לפנות למירס (שהיום הינה הוט מוביל) גם בטלפון וגם במיל והם הפנו אותי לתחנת שרות לצורך טעינת המכשיר
הגעתי לתחנת שירות של הוט מוביל בקניון חיפה והנציג אמר לי שכבר לא מטעינים TALKMAN והוא לא יכול לעזור לי וזה למרות שאמרתי לו שחברת מירס (הוט מוביל שלחה אותי לתחנת שירות)
כתבתי את זה כתגובה למיל שקיבלתי ממירס שבו הם הפנו אותי ללכת לתחנת שירות ולא קיבלתי יותר שום תגובה
אודה ליעוץ
אציין שהמכשיר חשוב לי מאחר והוא פותח את שער הישוב שלי וכעת אני לא יכול להיכנס לישוב שאני חוזר מהעבודה בלילה כי אין לי כסף טעון במכשיר לצורך חיוג
ברשותי תיעוד התכתובת עם נציגי השרות של הוט מוביל שבו הם מפנים אותי לתחנת השרות לצורך הטענת המכשיר והמיל ששלחתי להם תגובה לאחר שהיתי בתחנת השירות שממנו לא קיבלתי שום תשובה
בברכה
רונן | |
|
|
|
| 26/5/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 09:38:42 |
| רונן שלום רב,
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה על מתנ שנוכל לבחון את התנהלות בית העסק.
כמו כן, מומלץ לפנות במקביל למשרד התקשורת על מתנ שיבחנו מה הדין לגבי הטענת המכשירים שברשותך וזאת בהתאם לתנאי הרשיון של בית העסק. | |
|
|
|
| 28/5/2019 21:38 |
רונן פינצוק |
 | | מחבר: | רונן פינצוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 21:38:13 |
| | תודה רבה אגיש תלונה ואכתוב למשרד התקשורת | |
|
|
|
| 26/5/2019 12:54 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 12:54:05 |
| לכבוד 26/5/19
עו"ד המועצה הישראלית לצרכנות
א.ג.נ
הנדון: ביטול עסקה
ביום 13/5/19 רכשתי עסקה לטפול בבריחת שתן מארט מדיקל סנטר,או ארט רפואה אומנותית בע"מ ברשל"צ. לאחר טפול והיוועצות עם רופא, בטלתי את העסקה ביום ה- 23/5/19 ע"י שליחת אימייל עם כל הפרטים.על חשבונית בית העסק מופיעה הערה: על פי תקנון בטול עסקה עומדת לך זכות חרטה בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה. בית העסק טוען כעת שהם צריכים לבדוק בהנהלת החשבונות וכו'. השאלות שלי:
1. האם 14 ימים הם ימי עסקים?
2. האם אני צריכה אשור בטול מבית העסק?
3.תוך כמה זמן בית העסק צריך להחזיר לי את הכסף? (אני לקחתי דרכם הלוואה מבנק ירושלים שכבר העביר להם את הסכום) האם הם צריכים להעביר לי את הסכום , לבנק, ואיך יהיה לי מעקב על כך?
תודה מראש
דבורה | |
|
|
|
| 27/5/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 09:03:56 |
| דבורה שלום רב,
14 הימים המנויים בתקנות ביטול עסקה הנם ימים קאלנדריים ולא ימי עסקים, אך היה והביטול התבצע בתוך 10 ימים, אין כל משמעות לכך.
היה והעסקה התבצעה בבית העסק עצמו, על בית העסק לבטל את העסקה על פי התקנות (בהנחה והן חלות) בתוך שבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן.
שבעת הימים הללו כוללים הן את האישור לביטול והן את השבת הכספים. | |
|
|
|
| 27/5/2019 10:20 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 10:20:01 |
| מה עלי לעשות אם הם לא שולחים אישור ולא מחזירים את הכסף תוך 7 ימים?
דבורה | |
|
|
|
| 27/5/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 13:49:19 |
| דבורה שלום רב,
את מוזמנת להגיש תולנה באמצעות אתר המועצה, או לחלופין, להעביר פנייה בכתב לבית העסק וציין את הוראות הדין וכן לציין כי אי עמידה במועדים הקבועים בדין, חושפת אותו לתביעת פיצויים. | |
|
|
|
| 28/5/2019 18:46 |
ש. |
 | | מחבר: | ש. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 18:46:22 |
| דבורה שלום,
מוזמנת להשאיר כתובת דוא"ל, אוכל לסייע לך | |
|
|
|
| 27/5/2019 13:48 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 13:48:53 |
| | היי רכשתי מכונה קפה לאחר יומים שלושה שקיבלתי אותה לא התחברתי לטעם הקפה וביקשתי לבטלה בית העסק מרח אותי בכל דרך אפשרית טען שאפילו שעברו מספר ימים הם צריכים לבדוק את זה דרך המחלקה המשפטית שלהם שחזרו אליה בטענה שאין אפשרות לבטל עסקה רק לקבל הקטנת עסקה מבחינת הכסף אשמח לעזרתכם מה אפשרי לעשות במצב כזה האם יש איזה דרך לא להישאר עם מכונה שממילא לא בשימוש | |
|
|
|
| 27/5/2019 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 15:53:05 |
| שלום רב מעיין,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, על כן, בהנחה שהעסקה שבוצעה עונה לעסקת מכר מרחוק, הרי שגם אם נעשה שימוש במוצר במסגרת 14 ימים, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול.
היה והרכישה בוצעה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר, לפיכך, במידה שנעשה שימוש במוצר,הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 27/5/2019 18:39 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 18:39:06 |
| | היי העסקה בוצעה דרך הטלפון עסקה מרחוק וכמו שרשמתי בפניה פניתי לבית העסק לאחר יומים והם לא הסכימו לבטל את העסקה הם אמרו שהם יבדקו מול המחלקה המשפטית והמחלקה המשפטית אישרה רק הקטנת עסקה אז מה עושים במצב כזה שהעסק לא מכבד את חוק 14 הימים ? | |
|
|
|
| 28/5/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 09:30:56 |
| מעיין שלום רב,
בנסיבות אלו, יש להעביר לעוסק בכתב את הוראות הדין, כלומר, לציין בפניו כי סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מחייב את העוסק לבצע ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח וכן תשלום בגין כל מוצר מתכלה (כגון קפסולות שסופקו) וכן דמי התקנה, היה ובוצעה התקנה.
היה ובית העסק יסרב לביטול בהתאם להוראות הסעיף, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי.
במקביל לשליחת המכתב לעוסק, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 28/5/2019 18:37 |
ש. |
 | | מחבר: | ש. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 18:37:53 |
| | הי. מוזמנת להשאיר כתובת דוא"ל, אוכל לסייע לך | |
|
|
|
|