| 29/5/2019 11:38 |
דני פארן |
 | | מחבר: | דני פארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:38:10 |
| שלום רב,
בטיסה חזרה מניו-יורק דרך מוסקבה, חל עיכוב של למעלה מ-7 שעות במוסקבה ובשל כך הגעתי לארץ באיחור זה. פניתי בבקשת פיצוי לאירופלוט עם המסמכים שביקשו עוד ב-6 למאי ועד כה לא נעניתי. האם עליהם לענות בתוך זמן קצוב? היה ולא ענו, מה הצעדים שאני יכול לנקוט על מנת לקבל את הפיצוי המגיע לי ע"פ חוק?
בברכה,
דני פארן
סלולר: 052-4375895 | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:13:54 |
| שלום רב דני,
לא ציינת אם לחברה יש נציגות בישראל.
בהנחה שמדובר בחברה זרה -עליך לבדוק מול החברה עמה ביצעת מה הזכויות הקיימות לך במקרה זה וכן לברר אם ישנו זמן קצוב למתן מענה.
עקרונית, סעיף 20 בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע כי:
"...נוסע שקיבל הטבה לפי דין זר בשל נסיבות המקימות עילה מזכה, לא יהיה זכאי להטבות לפי חוק זה מאותו סוג שקיבל כאמור."
| |
|
|
|
| 29/5/2019 17:58 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 17:58:19 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. לפי "חוק טיבי", יש זכות לפיצוי בגין עיכוב טיסה רק אם ההמראה התעכבה ב-8 שעות או יותר. אם דרשת פיצוי כזה (שכנראה לא מגיע), הם חייבים לענות תוך 45 ימים. 3. אם הם לא דאגו לאוכל או (אם נתקעת במוסקבה בלילה) לבית מלון, אולי אפשר לתבוע פיצוי על זה, אבל פה החוק לא קובע את הזמן לתשובה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:00 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:00:18 |
| אני רכשתי ברשת מסויימת מזנון ושולחן בנקודות שהיו במועדון שלי
ושבועיים אני מחכה להובלה של המוצרים , היום התקשרו אליי להגיד לי שהיה באג במערכת בנוגע למספר הנקודות שנצברו לזכותי...ושאני צריכה לשלם את ההפרש למרות שיצאה הזמנה ותואמה הובלה לעוד יומיים.
הוא אומר לי שיש לי 2 אופציות:
1. לשלם את ההפרש
2.לבטל את העסקה ולקבל את ההפרש של הסכום הקטן ששילמתי באשראי
מה עושים במצב הזה? | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:28:42 |
| שלום רב ורד,
לא ציינת כמה שילמת בעבור העסקה? מה השווי שכעת הם מבקשים שתשלמי?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי מחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הוא הקובע הגם אם מחירו בקופה גבוה .
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:26 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:26:36 |
| | העסקה היא על סך 2000 שח והם דורשים שאוסיף 1600 שח, כי מספר הנקודות שהופיע בכרטיס הוא 1600 שח | |
|
|
|
| 29/5/2019 17:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 17:38:41 |
| שלום רב ורד,
ניתן לפנות אל החברה בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:04 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:04:04 |
| כשנכנסנו לדירתנו חתמנו חוזה עם חברת ניהול לתחזוקת השטחים המשותפים בבניינים.
מסרנו את פרטי כרטיס האשראי לצורך הקמת הרשאה לחיוב חשבון אולם חברת הניהול לא הקימה כל הרשאות אלא מדי חודש מחדש על סמך פרטי האשראי היא מחייבת את כרטיסי האשראי בחיוב חד פעמי כאילו מסרנו את הפרטים בכל חודש מחדש, התנהלות זו גורמת לשמירת פרטי האשראי בחברה ושימוש חודשי בפרטי האשראי של כלל הדיירים. כמו כן היות ואני מעוניינים לסיים את ההתקשרות עימם אין אפשרות לדיירים לבטל את החיובים מכאן ואילך כפי שניתן לבטל הוראת קבע אלא רק דרך ביטול הכרטיס מה שיוצר פרוצדורה מיותרת בהחלט, וזו כנראה מטרת חברת הניהול לחייב אותנו להמשיך את החוזה עימם.
האם התנהלות זו חוקית?
האם אין הדבר מהווה ניצול לרעה של פרטי האשראי?
תודה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 17:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 17:36:55 |
| שלום רב שרה,
בעניין זה יש לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority
בנוסף, יש לבדוק את ההסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו, ניתן לפנות אל חברת האשראי בהתאם לקבוע בסעיפים 8 ו-9 בחוק כרטיסי חיוב כדלקמן:
"8. חתימה של לקוח על מסמך המעיד על העסקה בינו לבין ספק שבו צויינו פרטים אישיים של הלקוח ופרטים אחרים, כפי שנקבעו בתקנות, מהווה ראיה לכאורה לביצוע העסקה בידי הלקוח.
עסקה במסמך חסר (תיקון מס' 1) תשנ"ד-1994
9. (א) בסעיף זה, "עסקה במסמך חסר" – עסקה בין לקוח לבין ספק, שבה לא הוצג כרטיס אשראי, או עסקה שבמסמך המעיד עליה לא צוינו פרטים כאמור בסעיף 8, או עסקה שהמסמך המעיד עליה לא נחתם בידי הלקוח." | |
|
|
|
| 29/5/2019 12:25 |
איתי חוטר |
 | | מחבר: | איתי חוטר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 12:25:12 |
| שלום,
קיבלתי שירות לקוחות לקוי מחברת המילטון ישראל בעניין תיקון מכשיר סלולרי.
פתחתי מולכם בנייה בעניין (מס' 628414) אבל נאמר לי שהטיפול יקח זמן של חודש ימים.
אשמח לייעוץ מה אני עושה עד לטיפול בתלונה כי בנתיים אני עם מכשיר לא תקין. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:17:16 |
| איתי שלום רב,
על מנת שנוכל להשיב בצורה עניינית יש צורך בהסכם ההתקשרות שלך עם בית העסק ובתעודת האחריות המורחבת.
הסיבה לכך הנה שתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, המסדירות את המועדים לביצוע תיקונים, וכן את החלופות אליהן מחויב העוסק, חלות רק לתקופה של שנה מיום הרכישה.
לאחר תום השנה יחולו הוראות ההסכם האחריות המורחבת ועל כן יש לבחון האם ישנה התייחסות למועדים לביצוע תיקונים וכן מה מחויב העוסק לעשות שעה שלא ניתן לבצע תיקון או שהתיקון לא צלח. | |
|
|
|
| 29/5/2019 17:14 |
איתי חוטר |
 | | מחבר: | איתי חוטר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 17:14:33 |
| חשבונית הקנייה והאחריות המורחבת נסרקו ונשלחו אליכם למייל המצויין באתר.
במידה וחסרים עוד פרטים אשמח לקבל תגובה על כך. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:03 |
שירלי ושדי |
 | | מחבר: | שירלי ושדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:03:52 |
| שלום רב
אני מקבלת מכתבים מרשות האכיפה על כך שיש לי חוב אצלם.פניתי אליהם רבות בתשובה שעל פי החוק בזמן גבית האגרה למי שאין ממיר כלשהו אין חובה לשלם ושאכן אין לי ממיר.אך הם מתעלמים וממשיכים לשלוח לי התראות.השאלה היא מה עושים במצב כזה?
תודה | |
|
|
|
| 29/5/2019 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 17:12:03 |
| שלום רב שירלי,
ראשית, יש להגיב לדרישת תשלום בכתב ולשמור את המכתבים.
בנוסף, תנסי אולי לפנות אל חברות תקשורת שונות ולבקש מהם אישור על כך שמעולם לא היה לך ממיר, ככל שזה המקרה ולאחריו תפני אל המרכז לגביית קנסות ברשות, בצירוף מסמכים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/bureaus/fines_collection_center | |
|
|
|
| 29/5/2019 12:36 |
בירור אירוע |
 | | מחבר: | בירור אירוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 12:36:09 |
| היי
רכשתי שמלת ערב מהקולציה בחנות באיזור הקריות, לא בוצעו תיקונים כלשהם.
יום למחרת הגעתי לחנות על מנת להחליף את השמלה לאחת אחרת, ונאמר לי שיש שלט בכניסה לחנות שלא ניתן להחזיר/לבצע החלפות.
האם זה תקף מבחינה חוקית?
תודה | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:18:11 |
| שלום רב גברת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבור אמך? עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום יומיים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות של הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגמו על ידי הצרכן ושתווית המחיר אם ישנו לא הוסרה, בצירוף חשבונית או כל ראיה המעידה שהעסקה בוצעה. היה ואמך עומדת בתנאים הקבועים בתקנות הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה עלול להיות בניגוד לקבוע בסעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק.
(ג) הוראות סעיף זה יחולו גם על פרסומת." | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:33 |
בירור אירוע |
 | | מחבר: | בירור אירוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:33:16 |
| פרטים נוספים .....
היי
העסקה בוצעה ביום ה 27.05.19 - בשעה 19:30
מעוניינת להבהיר כי - אני מעוניינת להחליף את השמלה ולא לבטל את העסקה ולכן חשוב לי להבין עד מתי ניתן לבצע החלפה מבחינת החוק -כיון שהבעלים של החנוטת לא מוכן לבצע החלפה או החזרה כלל טוען שברגע שיש שלט בחנות שמציין זאין החלפות והחזרות - הנושא חוקי מבחינתו והוא מכוסה
ממתינה לעדכונכם - תודה מראש | |
|
|
|
| 29/5/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 16:10:28 |
| שלום רב גברת,
אם כך, הרי שהמועד האחרון לביטול העסקה הינו היום, על כן, ובהנחה שאת עומדת בתנאים המנויים במענה מעלה, יש לפנות אל בית העסק בהתאם לקבוע בדין (תוכלי לשלוח מכתב אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין כפי שצוין לעיל). לעניין בקשתך לבצע החלפה- הרי שזה בהתאם למדיניות של בית העסק (על אף שעל בית העסק לפעול בהתאם לקבוע בסעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן) ולא לציין שאין ביטול עסקה במקרים בהם החוק מתיר ביטול עסקה). בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בצילום מדיניות של בית העסק ולציין את סעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן, כאמור במענה לעיל. | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:18 |
ראובן ליבוביץ |
 | | מחבר: | ראובן ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:18:08 |
| שלום,
באם הזמנתי מקום במסעדה כחודש ימים מראש לכ-35 אנשים, האם רשאי בעל המסעדה לבטל את הזמנתי בטענה שיש לקוח אחר שמבקש לסגור עבורו את כל המסעדה לאותו הערב?
בברכה,
ראובן ליבוביץ | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:58:23 |
| ראובן שלום רב,
ביטול כאמור מצד בית העסק מהווה הפרה של הסכם ההתקשרות.
בית העסק כמובן יכול להפר את ההסכם, אך הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי בגין כל נזק כלכלי מוכח שיגרם לכם עקב הפרת ההסכם.
על כן, מומלץ להעביר לו פנייה בכתב ולציןי כי הפרה כאמור עלולה לגרום לכם לנזקים וכי אתם מבקשים כי יקיים את ההסכם ככתבו וכלשונו.
היה ובית העסק אינו מוכן, יש לבחון מהם הנזקים שנגרמים לכם ולדרוש אותם מבית העסק, בכפוף לחובתכם להקטין את הנזקים הללו ככל שניתן. | |
|
|
|
| 29/5/2019 16:10 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 16:10:18 |
| תדה רבה, קיוויתי שזו תהיה תשובתכם.
בברכה,
ראובן | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:28 |
אור כהן |
 | | מחבר: | אור כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:28:32 |
| שלום רב,
אני פונה אליכם במטרה להתייעץ כיצד עלי לפעול כעת, אחרי שסלקום ענו למכתבי המתריע בפני נקיטת הליכים/פנייה למפקח על הביטוח.
בערב פורים נגנב מכשיר סלולרי ברשותי בצבע שחור שהיה מבוטח בסלקום. המכשיר היה מייבוא רשמי, וצויין בעת הבקשה לביטוח כי המכשיר הינו בצבע שחור. סלקום ביטחה מכשיר זה. באתרה גם הופיע כי המכשיר נמכר בצבע כסוף, ובסלקום עסקי - הופיע המכשיר כנמכר בצבע שחור (אני נחשב ללקוח עסקי).
בעת הבקשה לממש את הביטוח, ציינתי בפני סלקום כי אני מעוניין במכשיר שחור בלבד, כמו זה שנגנב לי. רק לאחר שבועיים ללא מכשיר סלולרי סלקום הודיעו לי כי המכשיר מוכן - ויש אותו רק בצבע כסוף, זה הצבע היחידי שמכרו מאז ומעולם (בניגוד למופיע באתרם, וללא התייחסות לכך שבעת ביטוח המכשיר צויין במפורש שהמכשיר בצבע שחור). נאלצתי לרכוש מכשיר חדש מכספי.
מבחינת פוליסת הביטוח סלקום יכולים לספק מכשיר זהה או דומה, כלומר גם בצבע אחר. עם זאת, לטענתי סלקום לא היו צריכים לבטח כלל את המכשיר הזה כיוון שהם לא מוכרים אותו בצבע זה ברשת. (לדוגמא - מקרה ביטוחי שנשבר הגב בצבע שחור, ישימו גב כסוף? ורוד? זה ייצור מכשיר כלאיים מוזר). לכל הפחות היה על סלקום להודיע לי בעת הבקשה לבטח את המכשיר כי יש להם אותו רק בצבע כסף (ולא כפי שמופיע באתר העסקי של סקלום - שחור, מה שמטעה)
כעת אני שוקל את צעדיי בהמשך - תחילה פנייה למפקח על הביטוח ולאחר מכן, במידה ויהיה צורך, לבית משפט לתביעות קטנות. סלקום בתשובתם סרבו לתת איזשהו פיצוי, לא התייחסו לסתירה המופיעה באתרם ולעובדה שביטחו מכשיר שלא נמכר בצבע זה ברשתם, ולא התייחסו לעוגמת הנפש שנגרמה לי (היה ניתן להודיע לי בעת הבקשה למכשיר בצבע שחור שאין כזה והייתי רוכש מכשיר חדש).
מהי דעתכם לגבי מקרה זה וההתקשרות שבוצעה מול סלקום? האם לדעתכם "יש לי קייס" מולם? כיצד הייתם פונים? יש טעם לפנות למפקח על הביטוח?
בברכה,
אור כהן | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:31 |
אור כהן |
 | | מחבר: | אור כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:31:25 |
| | יש לציין כי ברגע שנודע לי שסלקום לא מסוגלים לספק כיסוי ביטוחי למכשיר אותו רכשתי בצבע שחור, אני ואחי התאום עברנו לרשת פרטנר שכן מספקת כיסוי ביטוחי זה, וכך היינו עושים במידה וסלקום היו מודיעים לנו על כך מבעוד מועד, מה שלא עשו | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:02:16 |
| אור שלום רב, ראשית, חשוב לציין כי "ביטוח" לטלפון אינו מוסדר באמצעות המפקח על הביטוח שכן מדובר על שירות תיקונים והחלפה במקרה של גניבה. הדבר אינו הופך את חברת הסלולר לחברת ביטוח המפוקחת על ידי המפקח על הביטוח במשרד האוצר. לעניין גופו - יש לבחון האם בהסכם ההתקשרות ישנה התייחסות לסוג המכשיר אותו מתחייבת החברה לספק במקרה של אובדן או גניבה, שכן לדג' בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחויב העוסק לספק לצרכן מוצר חדש ותקין מסוג או מאיכות זהה או "דומה", כלומר, לא מוטלת חובה לספק צבע זהה. על כן, בטרם תפעל, כדי לבחון האם ישנה התחייבות שכזו מצד חברת הסלולר. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:43 |
אור כהן |
 | | מחבר: | אור כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:43:25 |
| הבנתי, אני מודה על ההבהרה עם עניין הביטוח.
בהסכם ההתקשרות אכן לא מוטלת על החברה חובה לספק צבע זהה, אך זאת היא לא הסיבה שבגינה אני מעוניין לפנות להליכים שיפוטיים. הבעיה במקרה הנוכחי הייתה שסלקום הכניסה טלפון סלולרי שלא נמכר בצבע שהיא משווקת לשירות התיקונים וההחלפה, ללא הודעה על כך ללקוח (לי) בעת בקשת ההתקשרות בחוזה (למרות שציינתי במפורש כי המכשיר בצבע שחור) ותוך כדי הצגת מצג שווא באתרם (באתר הרגיל - מראים צבע כסוף, ובאתר העסקי - צבע שחור). כך נוצר מצב שעצם ההתקשרות התבססה על הטעיה, ובכל מקרה מימוש הביטוח על המכשיר במקרה ביטוחי (למעט גניבה), כמו שבר בגב הזכוכית, היה מראה כי אין חלקי חילוף מתאימים לצבע המכשיר, מה שהיה דורש החלפת כל המכשיר שלא לצורך, או יצירת מכשיר כלאיים.
ההתקשרות בחוזה תוך הבנה כי החברה יכול לספק מכשיר בצבע אחר נעשתה בהנחה כי החברה משווקת את המכשיר בצבע שחור וכסוף (כפי שהופיע באופן מטעה באתרה), ואילו ידעתי כי לא כך המצב הייתי מתקשר בחוזה עם חברה אחרת (כמו שעשיתי מיד לאחר התרחשות מקרה הביטוח). סלקום לא טרחה להודיע לי כי אינה משווקת את המכשיר בצבע זה, וכי בהתקיים מקרה ביטוחי לא תוכל לספק חלפים בצבע זה.
האם עילה זו לדעתכם מספקת במקרה הנ"ל? הבעיה היא לא החוזה שנחתם אלא מצג השווא שהוצג לי לפני ההתקשרות בחוזה, תוך התעלמות מעניין צבע המכשיר באותה עת.
בברכה,
אור כהן | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:22 |
מנחם |
 | |
|
| 29/5/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:20:06 |
| שלום רב מנחם,
לא נוכל לענות לשאלתך היות שאין לנו את היכולת לדעת מה הסיכויים.
| |
|
|
|
| 29/5/2019 13:48 |
מיכה |
 | |
|
| 29/5/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:18:32 |
| מיכה שלום רב,
התשובות ניתנות לפי הסדר של השואלים מהמוקדם למאוחר.
ראה תשובתינו המלאה מטה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 12:25 |
איתי חוטר |
 | | מחבר: | איתי חוטר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 12:25:25 |
| שלום,
|
|
|
| 29/5/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:17:54 |
| איתי שלום רב,
על מנת שנוכל להשיב בצורה עניינית יש צורך בהסכם ההתקשרות שלך עם בית העסק ובתעודת האחריות המורחבת.
הסיבה לכך הנה שתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, המסדירות את המועדים לביצוע תיקונים, וכן את החלופות אליהן מחויב העוסק, חלות רק לתקופה של שנה מיום הרכישה.
לאחר תום השנה יחולו הוראות ההסכם האחריות המורחבת ועל כן יש לבחון האם ישנה התייחסות למועדים לביצוע תיקונים וכן מה מחויב העוסק לעשות שעה שלא ניתן לבצע תיקון או שהתיקון לא צלח. | |
|
|
|
| 23/5/2019 13:20 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 13:20:21 |
| שלום,
אשמח לברר איך ניתן לבטל עיסקה בביט שבוצעה לפני 4 חודשים בגין תשלום לסדנא
לא היה חוזה או מסמך כזה או אחר שמפרט על תנאים.
רק העברת התשלום בביט ומייל מבית העסק שנשלח אלי שמציע השתתפות זוגיות בסדנא.
לא לקחתי חלק משום סדנא של הספק,כיוון שלא התאימו לי הימים והשעות
וכעת בעלת העסק טוענת שלא תחזיר לי את התשלום שלי בשום צורה.
אשמח לדעת מה זכאותי כצרכנית שלא קיבלה שירות במקרה הזה
תודה רבה
יעל | |
|
|
|
| 26/5/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 08:44:27 |
| יעל שלום רב,
היה וביקשת לבטל את העסקה ברגע שגילית את המועדים ובית העסק סרב לאפשר את הביטול, יש להעביר אליו פנייה בכתב ולציין כי מדובר בהפרה לכאורה של הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
אך היה והביטול התבצע לאחר תום הסדנה או סמוך לביומה, אין זכות בדין לדרוש ביטול עסקה בשלב זה, גם בהעדר טופס גילוי נאות, אל בנסיבות מאוד מסוימות.
לגבי השבת כספים ששולמו בביט - ישל הישבם באותו האופן בו שולמו ואין באמצעי התשלום לכשעצמו משום מניעה לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 26/5/2019 11:53 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 11:53:31 |
| תודה רבה על המענה.
לא נקבע תאריך לסדנא
כל פעם שניסינו לתאם תאריך,הנושא לא צלח
גם מהצד שלי וגם מצד של בית העסק.
משמע,לא תואם כלום ,לא שוריין מקום אצלה שתפס לה לקוח אחר
ועדיין היא מסרבת להשיב לי את הכסף .
עדיין יכולה לפנות אליה שזה אינו חוקי?
שבוע טוב | |
|
|
|
| 27/5/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 08:57:26 |
| יעל שלום רב,
היה ולא נפתחה הסדנה ולמעשה לא הוחל במתון השירות, וכן במקרה בו לא נשלח טופס גילוי נאות המפרט את תנאי הביטול, וכן את המועדים לביצוע העסקה, הדבר בהחלט יכול להוות עילה לביטול העסקה, בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 28/5/2019 11:50 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 11:50:33 |
| שלום,
אז אכן פניתי אליה
הי יעל, כפי שציינתי, אני לא מחזירה תשלום.
בטח לא אחרי שלושה או ארבעה חודשים.
לא הוזכרו תנאי ביטוח וגם לא נשאלו.
אני מזכירה לך שגם קבעתם פעם אחת וביטלתן.
אני מציעה שוב למכור את השובר או להעביר הלאה.
למען ששתינו נהיה מרוצות אני יכולה להציע להחזיר מחצית מהסכום חזרה
השבתי לה שהיא דאת שהיתה צריכה להגיש לי תנאי ביטול ולא קיבלתי ממנה סדנא,גם לא נרשמתי באופן ממשי.
איך אני מתקדמת מפה שהיא מסרבת לשתף פעולה?
תודה
| |
|
|
|
| 28/5/2019 11:50 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 11:50:47 |
| שלום,
אז אכן פניתי אליה
הי יעל, כפי שציינתי, אני לא מחזירה תשלום.
בטח לא אחרי שלושה או ארבעה חודשים.
לא הוזכרו תנאי ביטוח וגם לא נשאלו.
אני מזכירה לך שגם קבעתם פעם אחת וביטלתן.
אני מציעה שוב למכור את השובר או להעביר הלאה.
למען ששתינו נהיה מרוצות אני יכולה להציע להחזיר מחצית מהסכום חזרה
השבתי לה שהיא דאת שהיתה צריכה להגיש לי תנאי ביטול ולא קיבלתי ממנה סדנא,גם לא נרשמתי באופן ממשי.
איך אני מתקדמת מפה שהיא מסרבת לשתף פעולה?
תודה
| |
|
|
|
| 28/5/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 13:49:05 |
| יעל שלום ר,ב
יש להעביר אליה פנייה בכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות משלוח טופס גילוי נאות, ומשלא נשלח טופס כאמור, קמה לצרכן הזכות לביטול העסקה.
במקביל לפנייה, את מוזמנת הלגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 28/5/2019 19:53 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 19:53:15 |
| שלחתי לה הודעת וואצ אפ שהיא מחויבת בהתאם לסעיף 14 ג
וואצ אפ גם קביל?
ולאחר ההודעה הזו, השיבה לי שלא מתכוונת לבטל עיסקה.
כבר פניתי דרך האתר ויש בידי מספר למעקב,זאת כוונתכם?
המון תודות על השירות הנעים והמהיר 😊 | |
|
|
|
| 29/5/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 08:56:08 |
| יעל שלום רב,
הודעת ווטסאפ בהחלט מספיקה.
היה ויש בידך את מספר התלונה, תוכלי להעדכן במצב הטיפול בהמשך.
חשוב לציין כי הדבר עלול לקחת זמן, על כן מומלץ להתאזר בסבלנות. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:14 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:14:21 |
| יש בידי מספר תלונה!מספר תלונה: 323664
אמתין כמה שצריך כמובן.
רק לוודא שפניתי למקום הנכון
זה תלונה באמון הציבור,כן?
ושוב,רב תודות על השירות שלכם 😊 | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:16:03 |
| יעל שלום רב,
התלונה הזאת לא הוגשה אצלנו.
היא ככל הנראה הוגשה באמון הציבור או ברשות. | |
|
|
|
| 29/5/2019 12:03 |
מיכה |
 | | מחבר: | מיכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 12:03:57 |
| שלום,
אתמול רכשתי דרך דיינרס כרטיסים למופע בהיכל התרבות שייערך 6 ימים לאחר מכן. היום אני רוצה לבטל את הרכישה. מחברת האשראי נמסר לי שניתן חבטל רק אם הביטול הינו לפחות שבוע לפני ההופעה. בחוק הגנת הצרכן סעיף 14 מצוין שניתן לבטל עד יומיים לפני ההופעה.
מי צודק? | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:15:15 |
| מיכה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג (ד9 )(2) נקבע כדלקמן:
"(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;"
כלומר, הופעה יכולה בהחלט להחשב כ"בילוי" ולכן תנאי הביטול ייהיו בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה.
| |
|
|
|
| 29/5/2019 12:21 |
איתי חוטר |
 | | מחבר: | איתי חוטר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 12:21:46 |
| שלום,
|
|
|
| 29/5/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:14:39 |
| איתי שלום רב,
לאחר תום השנה יחולו הוראות ההסכם האחריות המורחבת ועל כן יש לבחון האם ישנה התייחסות למועדים לביצוע תיקונים וכן מה מחויב העוסק לעשות שעה שלא ניתן לבצע תיקון או שהתיקון לא צלח.
| |
|
|
|
| 29/5/2019 11:46 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:46:11 |
| שלום
יש לי קבלן שיפוצים שעשה לי שיפוצים בדירה, ולא סיים את העבודה .פניתי איליו הרבה מאוד פעמים בטלפון והוא לא מגיע לגמור את העבודה .וברצוני להגיש תלונה עליו למועצה לצרכנות. אך ראיתי בהוראות להגשת תלונה שצריכים לפני התלונה לפנות לנילון גם בכתב .אך אין לי את הכתובת שלו ,היות ובחוזה שכתבתנו בנינו יש רק את שמו והת.ז. שלו. ושאלתי האם אפשר להסתפק בזה שפניתי אליו כ20 פעם בטלפון והוא לא מגיע לגמור.
בברכה ובתודה
יהודה פלדמן | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:08:25 |
| יהודה שלום רב,
אתה בהחלט יכול להסתפק בכך, אך מומלץ בכל מקרה להעביר לעוסק פנייה בכתב ,גם אם מדובר במסרון או בהודעה כתובה אחרת.
אך אין מניעה להגיש תלונה במקרה זה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 12:03 |
מיכה |
 | | מחבר: | מיכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 12:03:45 |
| שלום,
אתמול רכשתי דרך דיינרס כרטיסים למופע בהיכל התרבות שייערך 6 ימים לאחר מכן. היום אני רוצה לבטל את הרכישה. מחברת האשראי נמסר לי שניתן חבטל רק אם הביטול הינו לפחות שבוע לפני ההופעה. בחוק הגנת הצרכן סעיף 14 מצוין שניתן לבטל עד יומיים לפני ההופעה.
מי צודק? | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:04:46 |
| מיכה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג (ד9 )(2) נקבע כדלקמן:
"(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;"
כלומר, הופעה יכולה בהחלט להחשב כ"בילוי" ולכן תנאי הביטול ייהיו בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה.
| |
|
|
|
| 29/5/2019 11:09 |
חנית |
 | | מחבר: | חנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:09:35 |
| היי,
בקשתי להתנתק מסלקום לפני שבועיים לאחר שהם חייבו אותי בחשהונית על חבילות דלא רכשתי. דברתי איתם בחודש מרץ והובטח לי זיכוי בחשבונית הבאה. הזיכוי לא ניתן,להפך, גם בחודש אפריל ומאי חייבו אותי על חבילת הספורט.
בשיחה שלי בתאריך 13.5.19 ביקשתי לקבל את הזיכוים שמגיעים לי ולא החשבונית, אלא בזיכוי מיידי לאשראי.
הסכימו לזכות אותי על חודש אפריל ומאי, ללא מרץ. בטענה שזו בעיה שלי שלא שמתי לב שההטבה שקבלתי לפני חצי שנה נגמרה ( למרות שהובטח לי זיכוי) וגם לא שלחו לי שום הודעת סמס על כך שההטבה עומדת להגמר.
במהלך השיחה המאוד מתישה הנציגה לא יכלה לנתק אותי ואמרה שרק מנהל יכול והוא יחזור תוך 24 שעות.
אמרתי לה שאני לא אהיה זמינה בחלק מהיום מחר אז שיתקשרו כמה פעמים עד שאענה. לא קרה.
בתאריך 27.5 חזרתי מחו"ל ושוב התקשרתי לסלקום דרשתי להתנתק. לקבל את הזיכוים שמגיעים לי ואת הכסף היחסי מתאריך 13.5 עד 27.5. שוב פעם אמרו שצנהל יחזור אליי.
לא הסכמתי. אמרתי שאני דורשת לדבר על מנהל עכשיו. שוב הם לא יכולים. בסוף השיחה נסגרה שיחזרו אליי עד 24 שעות.
לא חזרו כמובן.
אתמול 28.5, שוב התקשרתי אליהם, אחרי יותר מחצי שעה של התחננות ועצבים סופסוף העבירו אותי למנהל.
הוא לא הסכין לזכות אותי על חודש מרץ, למרות שבדק בהקלטות שלהם שזה הובטח וגם לא לזכות את הימים האלה שבקשתי להתנתק. אמר שזה יעבור למחלקת זיכוים והם יחליטו אם מגיע לי או לא.
בנוסף, אם הם באין לקחת את הציוד ממני, זה יעלה 50 שח על זה שבא לפה שליח.
הסברתי לאותו מנהל שאני לא ניידת כרגע כי בתקופה הזו שלא חזרו אליי מכרנו את הרכב ועל כל הסחבת הזו הם צריכים להגיע ולקחת את הציוד שלהם ללא כל עלות מהצד שלי.
בנוסף, גם אם אני כן מזמינה את השליחות שלהם בתשלום זה לא מיידי ואני אשלם את כל הסכום כל עוג הציוד אצלי
אשמח מאוד לעזרתכם בכל הנושא הזה.
תודה,
חנית
| |
|
|
|
| 29/5/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:55:58 |
| חנית שלום רב,
נושא השבת הציוד כפוף להסכמות בין הצדדים.
על כן, לכאורה, רשאי העוסקל דרוש מהצרכן כי ישיב את הציוד עצמאית, וכן הוא רשאי לדרוש תשלום בגין הוצאת שליחות בעניין.
העובדה כי בית העסק התנהל, לטענתך בצורה בעייתית יכולה לזכות אותך בהחזר כספי או בכל פיצוי הקבוע בדין, אך לא מוטלת על העוסק חובה לשלוח שליח לאיסוף הציוד ללא תשלום. | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:52 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:52:05 |
| שלום
קניתי דרך רשת ידועה מקרר חדש של האייר, לאחר כמה שעות של עבודה המקרר החל לעשות רעשים חזקים מאוד. שני טכנאים של החברה ראו את המקרר ולמרות ששמעו את הרעש ורא הקלטות של המקרר שהרעש היה אף יותר חזק טענו שהמקרר תקין. חייב לציין שזהו רעש בלתי נסבל שמונע מאיתנו לשבת ברוגע בסלון. לאחר יומיים מיום קבלתו ביקשתי להחליף אותו ומרחו אותי כל הזמן עם הטכנאים שצריכים לראות. כרגע אני כבר שבועיים וחצי לאחר קבלתו במצב שהיבואן מסרב לבטל את העסקה בטענה שהמקרר תקין. מה אפשר לעשות במצב זה? | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:55:19 |
| שלום רב אבי,
מתיאור בפנייתך, עולה לכאורה מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע.
לפיכך, עליך להמציא חוו"ד מומחה בכדי להוכיח את טענתך, ולאחריו, תפנה אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה (לאחר המצאת חוו"ד), תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 29/5/2019 11:06 |
יסמין |
 | | מחבר: | יסמין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:06:41 |
| שלום רב
לפני כחודש הייתי בקשר על בעל מתחם צימרים וסגרנו הזמנה בטלפון ובוואטס אפ לגבי הפרטים - תאריך שהוא ה-21.6 לכמה יחידות צימרים בסך של 5,000 ש"ח
הוא ביקש שאשלח לו את הפרטים בוואסט אפ ואישר את זה.
הוא ביקש ממני אשראי לביטחון - למרות שדובר על תשלום במזומן.
היום בבוקר קיבלנו הודעה שהארוע שהיה אמור להיות באזור מבוטל ולכן שלחתי לו הודעה שאני מבקשת לבטל ומה הם דמי הביטול.
לא נחתם בינינו שום הסכם בכתב, הוא לא שלח לי כלום לגבי דמי ביטול וזה כלל לא לא עלה בשיחה.
כתשובה להודעה שאני רוצה לבטל הוא שלח לי הודעה מעורך הדין שלו שזכותו לגבות ממני את מלא סכום העסקה בסך 5,000 ש"ח - למרות שמדובר בתאריך 21.6 שזה כמעט חודש.
כתוב שם משהו על 14 ימים מיום העסקה. אבל מדובר על עסקה עתידית והוא יכול להשכיר את הצימרים האלו עוד 30 פעמים.
אשמח לדעת האם נכון והאם הוא פועל לפי החוק. | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:53:41 |
| יסמין שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה לרכישת נופש בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר, ובלבד שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הנופש.
כלומר, היה ולאנשלח אליך טופס גילוי נאות, עם מכלול פרטי העסקה וכן תנאי הביטול על פי הוראות הדין, על פניו, קמה לכם הזכות לביטול העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לאדם. | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:28 |
Harel |
 | | מחבר: | Harel (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:28:51 |
| הי,
רכשתי ברשת חנויות זארה פריט,
בעת הגעתי להחליף פריט זהה
בגוון שונה טענו שחייב קבלה מודפסת.
לא זכור שקיבלתי קבלה מודפסת.
שילמתי בכרטיס אשראי וידוע לי כי ניתן לאתר
כל קניה גם בפירוט החיובים שלי וגם במחשבים
של החברה.
האם הדבר תקין?
תודה:) | |
|
|
|
| 29/5/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 13:52:01 |
| שלום רב הראל,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום יומיים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (ישנה התייחסות שהמוצר יושב עם תווית מחיר אם ישנה וכן בצירוף חשבונית או כל ראיה המעידה שהעסקה בוצעה) היה והמועד לביטול העסקה חלף, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, כלומר, ייתכן שבמדיניות של בית העסק מחייב הצגת קבלה(ככל שמדיניות בית העסק הוצגה במקום בולט) ולכאורה אין בהתנהלות בית העסק, משום הפרה על החוק. | |
|
|
|
|