| 30/5/2019 10:26 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 10:26:56 |
| שלום
רכשתי 3 חולצות בסיס לילדות בחנות (50 ש"ח חולצה שתיים ואחת 60 ש"ח).
בקניה הודיעו לי שלא ניתן להחזיר את החולצות
אלא רק להחליף במידה והמידה לא מתאימה.
באריזה המקורית
בתנאי שלא מדדו.
הסברתי שאין לי יכולת לדעת האם אני צריכה להחליף אם אין לי יכולת למדוד,
אז אמרו לי למדוד רק את השרוול.
מדדתי את השרוול ומסתבר שהשרוול צר בצורה לא רגילה (מעולם לא נתקלתי בחולצות עם שרוולים כל כך צרים שממש רואים את העצמות דרך החולצה)
יצרתי קשר עם החנות
והמוכרות חזרו על המידע
בקשתי לדבר עם האחראי
ודחו אותי משבוע לשבוע
ואחר כך נתנו לי מספר של שרות לקוחות ומסתבר שזה טלפון של בית פרטי.
1) האם ההוראה שלא ניתן לבטל עסקה חוקית?
2) האם חולצת טריקו בסיס נחשבת לפריט לא בר החלפה?
3) האם בגלל הטעיה של החנות בנושא ביטול עסקה, הם יכולים להתנער מהזכות בטענה שהזמן עבר?
4) כנ"ל לגבי זמן החזרה - כשהם דוחים אותי משבוע לשבוע?
5) מתי שרוולים צרים בצורה לא רגילה נחשבת למוצר פגום? | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:35:04 |
| חנה שלום רב,
היה וכל אחת מהחולצות עלתה 50 ש"ח ומעלה, הרי שאת רשאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה.
ביטול כרמור יתאפשר בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
היה ובית העסק מסרב לבצע ביטול, ישל פנות אליו בכתב.
חולצת טריקו מהווה פריט לבוש ולא הלבשה תחתונה ועל כן ניתן לבטל עסקה בגינה.
היה ופנית במועד לצורך הביטול ובית העסק לא איפשר אותו, הרי שהם אינם רשאים לטעון כי חלף המועד לביטול העסקה.
לעניין הטענה לפגם - אין הגדרה מדויקת והדבר כרוך בקבלת חוות דעת מומחה על מנת לבסס טענה לפגם בבגד. | |
|
|
|
| 8/5/2019 10:20 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2019 | | שעה: | 10:20:51 |
| | תיקנתי את המחשב הנייד שלי אצל טכנאי שבקשתי ממנו לציין את עלות התיקון והוא ישר תקן וחייב אותי ב250 שח.לקחתי את המחשב והתסמינים חזרו על עצמם והטכנאי סרב לקחת אחריות ולתקן ובקש לחייב אותי בנוסף.אמרתי לו שהבעיה אינה הסתדרה בעקבות התיקון ולכל עליו לקחת אחריות ואמר לי לפנות אליכם.פתחתי פנייה ועל מנת לקבל תשובה מוקדמת כי אין מענה טלפוני אני פונה בפורום לקבל ייעוץ | |
|
|
|
| 12/5/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 09:56:26 |
| אייל שלום רב,
אתה מעלה טענה לתיקון רשלני מצד בית העסק.
על מתנ לדרוש החזר כספי או תיקון ללא עולת, יש צורך להוכיח כי מדובר באותה תקלה וכי הסיבה לחזרת התקלה היא תיקון רשלני.
יש לנסות ולבסס את הטענות באמצעות קבלת חוות דעת ממעבדה בלתי תלויה, אך בטרם תעשה כן יש לפנות לבית העסק בכתב , לתאר את השתלשלות העניינים לטעון כי מדובר ברשלנות המזכה בתיקון או קבלת השירות באופן תקין ומלא ולציין כי היא ותאלץ לפנות לקבלת חוות דעת הוא חושף עצמו לפיצויים נזיקיים.
| |
|
|
|
| 12/5/2019 10:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2019 | | שעה: | 10:21:26 |
| "יש לנסות ולבסס את הטענות באמצעות קבלת חוות דעת ממעבדה בלתי תלויה".
אני חושב שלא צריך למהר ולפנות למעבדה בלתי תלויה אלא לבדוק קודם מה כתוב, אם כתוב, על טופס קבלת המחשב. אם כתובים תיאור הבעיה, מה הלקוח מבקש שיתבצע ועוד. לא כך? כך ניתן לדעת מה הוסכם ובאיזה מצב נמסר המחשב. | |
|
|
|
| 15/5/2019 20:19 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:19:28 |
| | בהמשך להתכתבות הקודמת הוא שלח לי הודעה שאם לא אאסוף את הנייד שלי הוא ישלח לגריסה והתקשרתי אליו היום ואמרתי לו שאני לא מאשר לו אך אם מבקש שאני אאסוף זה יהיה כרוך בבדיקה במעבדה כדי לקבל חווד על התיקון שלו ובמידה וימצא שפעל ברשלנות יחולו עליו הוצאות של בדיקה ופיצוי כספי. | |
|
|
|
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:19:41 |
| | בהמשך להתכתבות הקודמת הוא שלח לי הודעה שאם לא אאסוף את הנייד שלי הוא ישלח לגריסה והתקשרתי אליו היום ואמרתי לו שאני לא מאשר לו אך אם מבקש שאני אאסוף זה יהיה כרוך בבדיקה במעבדה כדי לקבל חווד על התיקון שלו ובמידה וימצא שפעל ברשלנות יחולו עליו הוצאות של בדיקה ופיצוי כספי. | |
|
|
|
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 20:19:54 |
|
|
|
| 16/5/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2019 | | שעה: | 13:20:14 |
| אייל שלום רב,
טוב שהעלית את הנושא על הכתב. מומלץ לדאוד לאיסוף המכשיר על מנת שניתן יהיה להתקדם בהתאם. | |
|
|
|
| 21/5/2019 10:55 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 10:55:57 |
| | היי אספתי את המחשב ויידעתי אותו שילקח לחווד.לקחתי לחווד אצל טכנאי טוען שהמחשב ישן ואינו ואמר מה לתקן אותו אפילו.ואם ארצה חווד בעלות של 230 שח | |
|
|
|
| 27/5/2019 09:18 |
אייל |
 | |
|
| 27/5/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 13:48:05 |
| אייל שלום רב,
כאמור, על מנת להוכיח רשלנות יש צורך בחוות דעת, אך היה ובית העסק טוען כי המחשב ישן ותקול מאוד ויהיה בכל מקרה קושי לתקנו או בלתי כדאי, הרי למעשה, התשובה לכשעצמה מהווה סוג של חוות דעת, אשר מעידה כי העובדה שהתקלות חזרו על עצמן, אינן בהכרח מעידות על רשלנות בית העסק שביצע את התיקון הקודם. | |
|
|
|
| 30/5/2019 09:53 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 09:53:33 |
| | גם אם בקשתי מבית העסק האם כדאי לתקן אותו בשל מצבו לפני וכמוכן בקשתי שיעדכן אותי בעלות התיקון ובעל העסק תיקן וחייב אותי מבלי לומר לי מה עלות התיקון והאם כדאי לתקנו על מנת שאוכל לקבל החלטה בעניין | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:33:43 |
| אייל שלום רב,
כאמור יש קושי להכריע בסוגייה זו בוודאי ביחס לכדאיות התיקון לצורך קלבת ההחזר. | |
|
|
|
| 26/5/2019 14:58 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2019 | | שעה: | 14:58:38 |
| במסגרת רכישת מטבח, נעשתה עסקה מול ספק שיש עם בחירה טנטטיבית של שיש לצרכי תמחור, כאשר טרם ניתנה הנחיה או הסכמה להורדה לייצור, וטרם הועברו מידות סופיות.
בעת ההזמנה שולמה מקדמה משמעותית לצורך "שמירת" מחיר עבור ההזמנה הטנטטיבית (אומדן העסקה היתה כ-7000 ש"ח, המקדמה ששולמה 3000 ש"ח)
כעת, לאחר קבלת מספר הכרעות בנושא המטבח אנו מעוניינים לבטל העסקה ולקבל שירות מספק שיש אחר.
האם ניתן לבטל העסקה? במידה וכן - מה צריכים להיות דמי הביטול? | |
|
|
|
| 27/5/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 11:35:07 |
| שלום רב ראובן,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה? כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?האם המוצר הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, בנוסף, סעיף 6(ב) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובע כי :"ביקש הצרכן כי טובין שהזמין יסופקו לו במועד מאוחר משישה חודשים ממועד העסקה, לא תחול זכות הביטול אם ביקש הצרכן לבטל את העסקה לאחר מועד ההספקה"
| |
|
|
|
| 27/5/2019 12:36 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2019 | | שעה: | 12:36:34 |
| | העסקה בוצעה לפני מספר חודשים, בבית העסק, כאשר בשלב זה טרם העברנו מידות סופיות, כך שודאי שלא החל הייצור, קל וחומר שלא סופר המוצר. | |
|
|
|
| 30/5/2019 00:07 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 00:07:04 |
| | מה הדין במקרה זה? הספק טוען שמגיע לו 20% כדמי ביטול. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:31:43 |
| ראובן שלום רב,
היה ולא נמסרו מידות, הרי מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת אשר עדיין לא הוחל בייצורו, על כן, תקום הזכות לביטול העסקה בהתאם לתקנות, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, ודרישת העוסק כפי שמופיעה אינה תואמת את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 29/5/2019 19:47 |
אינגה |
 | | מחבר: | אינגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 19:47:42 |
| שלום,
בבת אחת , סופר פארם העלו את מחיר ה"מטרנה הצמחית מגיל 0" מ -49.90 ש"ח ל67.90 ש"ח , עלייה של 36%!
אני יודעת שהמחירים של תמ"ל אינם בפיקוח, אך האם העלאה כזו היא נורמטיבית??
| |
|
|
|
| 30/5/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:30:30 |
| שלום רב אינגה,
היות שהמוצר לא נמצא בפיקוח, הרי שלא ניתן לטעון להפקעת מחירים.
| |
|
|
|
| 29/5/2019 06:51 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 06:51:10 |
| שלום
הזמנתי חדר בכפר הנופש עין זיוון דרך אפליקציית Booking. ברגע האחרון הסתבר שלא יכולים להגיע אך דמי הביטול היו 100% מהעיסקה. העדפתי להתקשר ולנסות לדחות את הנופש במקום לבטל ולשלם עלות מלאה. כפר הנופש הסכים להזיז את התאריכים אך גבה ממני 2000 שח נוספים בטענה שאלה תאריכים מבוקשים יותר ( התאריך המקורי היה יום העצמאות והתאריך החדש הוא סופ"ש לאחר שבועות ) . באפליקציית Booking עדיין מופיע המחיר הקודם גם בתאריכים החדשים שנקבעו לי. האם גובים ממני 2000 שח רק בגלל שדחיתי בחודש את הנופש ? זה מותר ?
תודה על המענה... | |
|
|
|
| 29/5/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 10:02:29 |
| סיגל שלום רב,
מכיון שבעת ביטול העסקה על ידך לא הייתה זכות בדין לביטול, רשאי העוסק שלא לאפשר ביטול כלל, או לשנות תאריכים ולגבות בגינם סכום בהתאם למדיניותו.
על כן, לכאורה, אין הפרה של הוראות הדין מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 29/5/2019 22:38 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 22:38:43 |
| | והעסק לא חייב להגיד לי ולספר לי מהי מדיניותו ? | |
|
|
|
| 29/5/2019 22:51 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 22:51:44 |
| לא רשום בתקנון אתר הנופש המצורף שום דבר על תוספת תשלום במקרה של שינויים :
תקנון אתר
כללי
אתר האינטרנט il.co.enzivan.www://http הינו אתר האינטרנט הרשמי של חברת "יזום ופיתוח עין
זיוון" ח.פ. 570060483.
הזמנת לינה בכפר הנופש אפשרית באמצעות אתר זה,
או באמצעות פנייה טלפונית למספר: 6993610-04.
כל המזמין לינה דרך אתר זה, מצהיר כי קרא תקנון זה וכי הוא מסכים לכל הוראותיו ותנאיו, וכי לא
תהיה לו ו/או למי מטעמו, כל טענה ו/או דרישה ו/או תביעה, במישרין ו/או בעקיפין, כנגד האתר ו/או
כנגד כפר הנופש ו/או מי מטעמו.
כל המזמין לינה דרך אתר זה, יידרש להזין את פרטיו האישיים, לרבות מס' תעודת זהות או מס'
דרכון ומס' כרטיס אשראי.
הזנת פרטים אישיים כוזבים תגרום לנקיטת צעדים משפטיים כנגד מגישי הפרטים, לרבות הגשת
תביעות בגין הנזקים שעלולים להיגרם לאתר ו/או למלון ו/או למי מטעמם.
פרטי כרטיס האשראי המוזנים באתר הינם לצורך הבטחת ההזמנה ובמקרה שיחולו תנאי הביטול על
המזמין יחויב כרטיס זה.
התשלום על האירוח יתבצע בכפר הנופש בזמן קבלת החדרים/בקתות.
בעת סיום הליך ההזמנה, יקבל הרוכש הודעת דואר אלקטרוני אוטומטית המאשרת את ביצוע
ההזמנה, כולל מספר הזמנה. על הרוכש להדפיס תוכן הודעה זו, להביאה עימו לכפר הנופש ולהציגה
בקבלה.
**הנוסח הינו בלשון זכר, אך בכל מקום בו מדובר בלשון זכר הכוונה היא גם ללשון נקבה.
שמירת זכויות
כל הזכויות באתר שמורות באופן בלעדי למלון. הלוגו של "יזום ופיתוח עין זיוון" והסימנים המסחריים
המוצגים באתר, שייכים לכפר הנופש. לא ניתן להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור או לשנות את המידע
המופיע באתר זה ללא אישור מוקדם בכתב של כפר הנופש, למעט במקרים של הורדת מידע לשימוש
אישי ולא מסחרי.
תנאים והגבלות
א. המחירים באתר הינם בשקלים חדשים, כוללים מע"מ. למזמינים בעלי אזרחות זרה (שאינם
מחזיקים גם באזרחות ישראלית) יופחת המע"מ בהצגת דרכון זר עם ויזת כניסה לארץ (2B (התשלום
יבוצע במלון בשקלים בלבד. המלון רשאי לשנות בכל עת את תנאי קבלת ההזמנות ומחירי הלינות.
ג. מספר המקומות מוגבל וביצוע הזמנת לינה הינו על בסיס מקום פנוי בלבד.
ד. קבלת חדרים בימים א'-ו' החל מהשעה 00:15 .עזיבת חדרים בימים א'-ו' עד השעה 00:11 .
עזיבת חדרים בשבת וחגים עד השעה 00:14 .עזיבה מאוחרת בעלות של 100 ₪ לחדר על בסיס
מקום פנוי ובאישור המלון. קבלת חדרים בשבת וחגים החל מהשעה 00:18.
ה. תינוק - מי שגילו עד שנתיים. ילד - מי שגילו בין שנתיים לשנים עשר שנים.
ו. הזמנת אירוח במלון תתאפשר אך ורק למבוגרים מעל גיל 18 .אירוח ילדים ונוער מתחת לגיל 18 ,
תתאפשר בליווי מבוגר מעל גיל 21 בלבד.
ז. התמונות באתר מיועדות להמחשה בלבד ואינן מחייבות את כפר הנופש.
ח. כפר הנופש איננו אחראי לטעות שתעשה על ידי המזמין בהקלדת פרטי ההזמנה, לרבות טעות
בתאריך, גיל ו/או מספר המתארחים, מספר חדרים וכל שירות אחר המוזמן דרך האתר.
ט. כפר הנופש מקבל חיות מחמד, האירוח הינו בחדרי כרמים בלבד. לא יתקבלו חיות מחמד
לבקתות / סוויטות.
כלב נחייה יורשה לאחר הצגת אישור מוסמך לחיסונים ונחייה. עלות של אירוח חיות מחמד: 199₪
לכל השהות.
תנאי ביטול הזמנה:
1 .ביטול הזמנה יש לעשות באחת מהדרכים הבאות:
א. מחלקת ההזמנות של כפר הנופש -
בימים א'-ה' בין השעות 00:18 - 00:8
בימי ו' וערבי חג בין השעות 00:12 - 00:8
04-6993610 - טלפון-
- דוא"ל - il.co.zivan-ein@res דוא"ל שיתקבל לאחר שעות הפעילות של מחלקת
ההזמנות המצוינות מעלה יחשב כאילו הגיעה ביום העסקים הבא.
ב. אתר הבית של המלון
2 .המזמין אירוח באמצעות האתר יהיה רשאי לבטל את ההזמנה בהתאם להוראות חוק הגנת
הצרכן, התשמ"א-1981") החוק") וזאת בתוך 14 ימים מיום ההזמנה, ובלבד שהביטול ייעשה
לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד בו אמור להינתן השירות ביטל המזמין את
האירוח כאמור (וזאת שלא מטעמים של פגם או אי התאמה כקבוע בחוק לא יחויב המזמין בדמי
ביטול).
3 .אורח שיבטל הזמנת נופש שלא בתוך 14 ימים כאמור בחוק, תחול לגביו מדיניות ביטול הזמנות
של כפר הנופש:
א. אם ביטל פחות מ-14 ימים טרם הגעתו לכפר הנופש ועד 3 ימים, יחויב המזמין בסך של %50
מערך ההזמנה הכולל.
ב. אם ביטל פחות מ- 3 ימים טרם הגעתו לכפר הנופש, יחויב המזמין בסך של %100 מערך
ההזמנה הכולל.
ג. במידה ואורח ביצע הזמנה ולא הגיע למלון ללא הודעת ביטול, במקרה כזה יחויב האורח בסך
%100 מערך ההזמנה הכולל.
הגבלת אחריות
כפר הנופש ו/או מי מטעמו ו/או מי מבעליו איננו אחראי לנזק שעלול להיגרם כתוצאה מכישלון או
עיכוב בעת השימוש באתר, לרבות בעת ניסיון לבצע הזמנה. כן לא יהיו אחראים לכך שהשרת,
באמצעותו עובד האתר, יהיה נקי מוירוסים או גורמים אחרים העשויים לפגוע במחשב של המזמין
בעת היכנסו לאתר. כפר הנופש ו/או מי מטעמו ו/או מי מבעליו אינם אחראים למידע מטעם צדדים
שלישיים המוצג באתר, ובכלל זה מודעות פרסומת.
קישורים
לנוחיות המשתמש באתר כפר הנופש, האתר יכול להכיל מעת לעת קישורים (לינקים) לאתרים
אחרים ברשת האינטרנט ואין המלון נושא בכל אחריות ביחס למידע המופיע באתרים המקושרים | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:30:07 |
| סיגל שלום רב,
בית העסק מחויב לפרט את תנאי הביטול של העסקה בטופס הגליוי, הוא אינו מחויב לציין את מכלול הפאשרויות השנות לביטול, החלפת תאריכים, ביטול חלקי, שינוי העסקה וכו'.
הסיבה לכך נובעת מכך שבהוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, אין פירוט של תנאים אלו המחויבים להופיע בטופס הגילוי, וזאת מבלי להכנס לעובי הקורה בעניין הגדרת אתר בוקינג ובחינת תחולת הדין הישראלי עליו. | |
|
|
|
| 28/5/2019 12:50 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 12:50:52 |
| שלום,
אבי גילמאי כבן 70 מטעם עבודתו יש לו אחת לשבוע מועדון שבו נפגשים ומדברים על תחומים שונים, במספר פעמים הגיעו לשם סוכנים של חברה להחזרי מס ושיענו אנשים לחתום על הסכים לבדיקה החזר.(אננו יודעים אם אותה חברה היא מטעם מוסד העבןדה)
בחודש ינואר 2019 אבי חתם על הסכם וחשב לתומו כי זוהי חברה בטוחה שכן הם הגיעו דרך מקום העבודה.
הוא לא שיתף אותנו הילדים בגין אותו מהלך- אחת היינו מנסים למנוע זאת (אבי קל לשכנוע).
אבי לא קיבל שום מסמך מהם או העתק של מה שנחתם או טופס גילוי נאות, בע"פ נאמר לו כי אם יקבל החזר יקחו לו 20% מההחזר וזהו.(מסבר שעל מה שחתם מופיע 20%+ 400 ש"ח פתיחת תיק+ מע"מ והוא פשוט חתם ולא ניתן לו העתק).
אפילו הוא לא נתן להם פרטי חשבון בנק לטענתו.
ולפני יומיים 26/5/19 קיבל הודעה בנייד כי אמור לקבל לחשבון הבנק שלו סכום של 2,400 ש"ח, מתוך סכום זה הם רוצים 1,050 ש"ח.
הכסף היום נכנס לחשבון.
לדעתנו (הילדים) נעשתה פה הטעייה של אבי ומתמימותו חתץם להם, האם כעת 5 חודשים לאחר שהוא חתם בהטעיה יש מה לעשות בנידון לקחת 1,050 ש"ח זה מוגזם!
הם רשמו לו שעליו לשלם את הסכום עד ל3/6/19 אחרת ינקטו בצעדים.
מה אתם מציעים לעשות??
| |
|
|
|
| 28/5/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 14:08:00 |
| שלום רב שרית,
האם אביך קיבל החזר של 2400 ש"ח?
האם פניתם אל החברה לבירור בעניין?
האם ידוע אם החברה מגיעה מטעם מקום עבודתו של אביך?
האם אביך מסר להם פרטים שהתבקש?
עקרונית, סעיף 5 בחוק הגנת הצרכן מחויב בית עסק לתת לצרכן הזדמנות סבירה לעיין בהסכם ההתקשרות ואף למסור לו העתק מההסכם.
| |
|
|
|
| 30/5/2019 13:05 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:05:16 |
| אז לאחר ברורים:
1. במקום העבודה נאמר לי שאין כל הסכם מול אותה חברה ושכבר פנו אליהם כמה מתלוננים וגם לשלם ביקשו שאשלח את תלונתי.
2. יצרתי קשר עם אותה חברה מספר פעמים ואמרו לי שיש הסכם ולאחר שהאחרונה אמרה כי תבדוק נושא זה התקשר הסוכן שדיבר בצורה מזלזלת ופתאום טוען כי הוא בא באופן עצמאי, יש פה הטעייה כי הוא טען בפני מס' אנשים שמגיעים למפגש כי הוא בא מטעם תעשיה אוירית.
3. אין הוא מוכן להגיע לפשרה וכי אנחנו צריכים לשלם את מה שאבי חתם.
4. שאלתי לגבי העתק הוא טוען שהיו שם טפסים מונחים שכל אחד יכול היה לקחת, זה לא העתק של מסמך אלא לא נתנו העתק של אותה חתימה אפילו לא בדואר.
5. הכסף אכן נכנס לחשבון, אבי מתמימותו מסר לו מסמכים כי חשב שהוא מגיע מטעם העבודה.
| |
|
|
|
| 30/5/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:27:21 |
| שלום רב שרית,
מתיאור פנייתך, לכאורה אין מדובר בהפרת החוזה.
לעניין הטענה להטעיה, תנסי אולי לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, בעניין התנהלות החברה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 17:34 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 17:34:49 |
| שלום רב,
הזמנתי דלת לבית מבית עסק.
בטופס ההזמנה, התחייב בית העסק כי הדלת תורכב בביתי תוך 3 שבועות ממועד ההזמנה.
ביצעתי תשלום של 50% ממחיר הדלת במועד ההזמנה, בסך של 3000 שח בעסקת אשראי, ב4 תשלומים של 750 שח כ.א.
נכון להיום, הדלת טרם סופקה. ממועד ההזמנה עבר יותר מחודש.
כאשר צלצלתי לבית העסק לבירור, נטען בפניי כי הדלת יוצרה, אך במידה לא נכונה ולכן מחר תישלח דלת חדשה לייצור.
הדלת החדשה תהיה מוכנה בעוד כשבועיים, קרי באיחור של כ3 שבועות ממועד האספקה שנקבע בטופס ההזמנה.
ביקשתי לבטל את העסקה בטענה שהזמן אינו סביר וביקשתי את כספי בחזרה.
המוכר טען כי אין אפשרות לבטל את העסקה.
מציינת שוב, מעולם לא סופקה לי שום דלת, לא במידה נכונה ולא במידה לא נכונה.
אבקש ייעוץ האם באפשרותי לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:26:49 |
| חן שלום רב,
היה והדלת נבחרה מתוך קטלוג בית העסק ובמידות סטנדרטיות, את רשאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, וזאת מבלי להכנס לטענות בעניין הפרת הסכם האספקה.
היה ומדובר בהזמנה מיוחדת, וכאמור, הוחל בייצור, לא תקום הזכות לביטול העסקה, אך ניתן יהיה לדרוש פיצוי בגין ההמתנה והפרת הסכם האספקה של הדלת. | |
|
|
|
| 29/5/2019 16:40 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 16:40:11 |
| שלום
רכשתי 3 חולצות בסיס לילדות בחנות (50 ש"ח חולצה שתיים ואחת 60 ש"ח).
בקניה הודיעו לי שלא ניתן להחזיר את החולצות
אלא רק להחליף במידה והמידה לא מתאימה.
באריזה המקורית
בתנאי שלא מדדו.
הסברתי שאין לי יכולת לדעת האם אני צריכה להחליף אם אין לי יכולת למדוד,
אז אמרו לי למדוד רק את השרוול.
מדדתי את השרוול ומסתבר שהשרוול צר בצורה לא רגילה (מעולם לא נתקלתי בחולצות עם שרוולים כל כך צרים שממש רואים את העצמות דרך החולצה)
יצרתי קשר עם החנות
והמוכרות חזרו על המידע
בקשתי לדבר עם האחראי
ודחו אותי משבוע לשבוע
ואחר כך נתנו לי מספר של שרות לקוחות ומסתבר שזה טלפון של בית פרטי.
1) האם ההוראה שלא ניתן לבטל עסקה חוקית?
2) האם חולצת טריקו בסיס נחשבת לפריט לא בר החלפה?
3) האם בגלל הטעיה של החנות בנושא ביטול עסקה, הם יכולים להתנער מהזכות בטענה שהזמן עבר?
4) כנ"ל לגבי זמן החזרה - כשהם דוחים אותי משבוע לשבוע?
5) מתי שרוולים צרים בצורה לא רגילה נחשבת למוצר פגום? | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:24:30 |
| חנה שלום רב,
היה וכל אחת מהחולצות עלתה 50 ש"ח ומעלה, הרי שאת רשאית לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה.
ביטול כרמור יתאפשר בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
היה ובית העסק מסרב לבצע ביטול, ישל פנות אליו בכתב.
חולצת טריקו מהווה פריט לבוש ולא הלבשה תחתונה ועל כן ניתן לבטל עסקה בגינה.
היה ופנית במועד לצורך הביטול ובית העסק לא איפשר אותו, הרי שהם אינם רשאים לטעון כי חלף המועד לביטול העסקה.
לעניין הטענה לפגם - אין הגדרה מדויקת והדבר כרוך בקבלת חוות דעת מומחה על מנת לבסס טענהל פגם בבגד. | |
|
|
|
| 29/5/2019 16:14 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 16:14:04 |
| שלום רב, ברצוני לברר את הליכי שירות הלקוחות המקובלים.
במהלך שיחה עם שירות הלקוחות של אלקטרה שעסקה בקבלת שירות למזגן שנרכש מהחברה לפני כשנה וחצי
נעניתי בשלילה בטענה שהאחריות נגמרת אחרי שנה.
כשסיפרתי שמדובר בתקלהרצינית בגוף המזגן (כרטיס המזגן התקלקל )ומשום שהשימוש המזגן היה מועט מאוד לכן מדוברמבמקרה חריג המצריך בדיקה.
מיותר לציין שטענותיי נפלו על אוזניים ערלות גם של המוקדנית וגם של המנהלת.
האם יש משהו שניתן לעשות?
בנוסף במהלך השיחה דאגו גם המנהלת וגם המוקדנית להציע לי כל הזמן שאעשה ביטוח למזגן,האם זה חוקי לנסות למכור לי מוצר אחר בזמן שירות לקוחות? הרי אם הייתי חפץ במחלקת מכירות הייתי פונה אליהם...
בכל מקרה ההיתנהלות הייתה דיי מבישה ותהיתי מה ניתן לעשות, תודה מראש עידן.
נ.ב תודה שיש פורום כזה בנצמא | |
|
|
|
| 30/5/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 09:36:36 |
| עידן שלום רב,
כאשר מתגלה פגם מהותי במוצר בתוך זמן קצר יחסית, ניתן בהחלט לדרוש מבית העסק כי יבחן את הפגם, והיה ומקור התקלה בפגם בייצור, הרי שמחויב העוסק לתקן את הפגם מכוח חוק המכר.
יש לפנות לעוסק בכתב ולציין את האמור לעיל.
במקביל, היה ובית העסק אינו מוכן לבחון את הנושא, יש לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי אשר יבסס את הטענה כי מדובר בפגם מהותי במוצר, ואז ניתן יהיה לדרוש מבית העסק החלפה או תיקון המוצר ללא עלות. | |
|
|
|
| 29/5/2019 15:34 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:34:43 |
| הי!שאלה
קניתי שימלה ,שילמתי עבורה בכרטיס אשראי .תוך כמה זמן אני יכולה להחזירה ולקבל את כספי בחזרה?המוכר ענה לי שהחזר כספי זה עד יומיים מיום הקנייה?? | |
|
|
|
| 29/5/2019 15:51 |
ניסנצויג אליעזר |
 | | מחבר: | ניסנצויג אליעזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:51:35 |
|
חשבתי שאני כבר זקן וראיתי הכל ולי זה לא יקרה אבל לצערי נפלנו בפח לתרמית מרמה (נראה כמו עוקץ) והכי מדהים שויזה כאל משתפת פעולה איתם ומסרבת להחזיר את הכסף.
לעניין , הזמנו לפני כמה חודשים שירות טכנאי ממרום שירותים לתקן תנור גאז ואפייה ולאחר שיכנועים ונדנודים רבים של הטכנאי הסכמתי ברוב טיפשותי (התיש אותי) לעשות ביטוח כולל לכל מכשירי החשמל בדירה תמורת 4300 שח בתשלומים לשלוש שנים בויזה (118שח לחודש)
לפני פסח עקב נפילת חשמל חדה הלך המנוע של המקפיא וכשפנינו לחברת מרום סירבו לשלוח טכנאי בטענה שהמקפיא לא נכלל בביטוח ואם נרצה הם יכולים לשלוח טכנאי בעלות של 480 שח, ברור שסירבנו ואמרנו שהביטול כולל את כל מכשירי החשמל (חייב לציין שמעולם לא קיבלנו שום פוליסת ביטוח או הסכם כמובטח)
ביקשנו לדבר עם מישהו אחראי , אמרו שיחזרו אך ברור שלא חזרו (חלק מהשיטה-אין עם מי לדבר), בצר לנו פנינו לויזה והסברנו את העניין שעקב אי מתן שירות אנחנו מבקשים לבטל את ההסכם, הבטיחו לחזור וכמובן לא חזרו –מסרבים לבטל את ההסכם עם מרום והתשלומים ממשיכים לרדת!
ראי השתלשלות עינינים מהיום בבוקר משיחות טלפון שניהלה איתם אישתי
היי
08:20:חייגתי ל *2620
למרום שירותים(שרית),כשהסברתי שאני רוצה להזמין שירות ושאני מבוטחת על כלל מוצרי החשמל בבית,הופניתי אחר כבוד ל "פאל"
חברת בת שלהם:*6668
08:30:חייגתי לפאל:אחרי 30 דקות על השעון,ענתה לי לבנת:ולאחר חיפוש לפי טלפון,כתובת.. אמרה לי פשוט: "את לא מבוטחת,אני מעבירה אותך לברר לגבי הביטוח"
כמובן ניתקה אותי.
חייגתי שני למספר הראשון:*2620,ענתה לי מיטל:דרשתי לקבל את הפוליסה,היא שלחה לי רק את הקבלה:מצ"ב.
והבטיחה שיחזרו אלי בהקדם:
עדיין ממתינה
אנחנו פשוט חסרי אונים,אין עם מי לדבר והסיפור ממש מתסכל אותנו מאד.
בברכה
ובתקווה לטיפול בנושא
| |
|
|
|
| 29/5/2019 15:56 |
ניסנצויג אליעזר |
 | | מחבר: | ניסנצויג אליעזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:56:16 |
| נייד- 0547789270
רונית 0543003027
בעניין מרום שירותים בתגובה הקודמת | |
|
|
|
| 30/5/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 09:03:49 |
| אליעזר שלום רב,
ראשית, היה ואתם מעוניינים לבטל בתור התחלה את ההתקשרות, יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק (פקס, מייל או הודעה).
במקביל, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:36:15 |
| מאי שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 28/5/2019 10:38 |
ירדנה |
 | | מחבר: | ירדנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 10:38:15 |
| היי..
ביצעתי הזמנה של חליפות גן באפליקציה של רשת קיווי
את החליפות הזמנתי לפי האופציות שניתנו שם לגיל 18m קיבלתי את החליפות כשעליהן מודבקת מדבקה עם מידה 18m ועל התג כתוב 18m לאחר שכיבסתי אותן תוך כדי קיפולן הבחנתי כי מוטבע על החולצה המידה 12m-18m. בשיחה עם נציגת שירות הלקוחות מסרה כי החליפות כובסו ולא ניתן להחליפן שהדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה לזכות אותי ב30 שקלים לקניה הבאה (היא גם מחייבת אותי לרכוש שוב אצלם) שההזמנה היתה על סך 200 שקלים.
כשהבעתי אי סיפוק מהתשובה שלה וביקשתי לדבר עם נציג בכיר יותר מטעמם היא סרבה וטענה שהיא קיבלה את הסמכות מהמנהלת שלה לטפל בבעיות הלקוחות וכי המנהלת שלה לא עונה לשיחות.
אגב זאת לא הטעות היחידה שהיתה בהזמנה.
אשמח לדעת אם יש איזושהי דרך להסדיר את הנושא | |
|
|
|
| 28/5/2019 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2019 | | שעה: | 12:50:09 |
| שלום רב ירדנה,
את מציינת כי "
"...ביצעתי הזמנה של חליפות גן ..."- האם המוצר נרכש בעבור בית העסק?
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
בהנחה שהעסקה בוצעה בעבור בית העסק ולא לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
לפיכך, יש לפנות אל איגוד לשכות המסחר או הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 15:28 |
ירדנה |
 | | מחבר: | ירדנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:28:21 |
| | הקניה בוצעה לשימוש אישי בגדים לילדיי שאלתי היא אם יש כאן הטיית לקוח | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:25:32 |
| ירדנה שלום רב,
הרכישה התבצעה באמצעות האפליקציה כלומר, באמצעות מכר מרחוק?
היה והתשובה חיובית והמוצר לא נרכש בבית העסק עצמו, הרי שעל פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, את זכאית לביטול העסקה עקב אי התאמה וזאת גם לאחר שבוצע שימוש או כביסה של המוצרים. | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:36 |
ירדנה |
 | |
|
| 29/5/2019 15:53 |
ניב מאיר |
 | | מחבר: | ניב מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:53:10 |
| לפני כחודשים/שלושה הזמנתי מקום בועידת נדלן שתערך בתאריכים 30/06/19-01/07/19. הועידה כוללת לילה במלון גלילון + ארוחות והשתתפות בועידה.
בשל אילוצים אינני יכול להגיע לויעידה. דיברתי עם המארגנים והם טוענים שהם לא יכולים להחזיר לי את התשלום מכיוון שעברו יותר מ 14 יום מההזמנה.
האם יש משהו שאני יכול לעשות בנושא או שפשוט הם צודקים?
| |
|
|
|
| 30/5/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:34:54 |
| ניב שלום רב,
אכן, על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה לרכישת נופש בתוך 14 ימים מיום ביצוע בהעסקה, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.
בנוסף, מכיון שמדובר בועידה מקצועית, יתכן בהחלט כי הוראות חוק הגנת הצרכן כלל לא יחלו שכן מדובר בהוצאה כספית לצרכים עסקיים ולא לצרכיים אישיים או משפחתיים. | |
|
|
|
| 29/5/2019 15:32 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:32:15 |
| | קיבלתי הודעה מחברת בר גרופ שליחויות לתאם בקישור שהם שלחו לי מועד להגעת שליח לקבל כרטיס אשראי , תיאמתי ל29.5 בין השעות12:00-14:00 ונשלחה לי מיד לאחר מכן הודעה ששליח יגיע אלי בתאריל ובשעה שבחרתי , השעה 15:30 התקשרתי אליהם בפניה שהפסדתי עבודה ועדיין לא הגיע השליח , היא אמרה שאני תיאמתי גם ל29.5 ולאחר כמה דקות שיניתי ל30.5 כששאלתי אותה למה לא קיבלתי הודעה כמו לפני כן אז היא לא ידעה כל כך לענות לי אמרה שאולי זאת טעות אבל מבחינתי לא קיבלתי שום מידע על שום שינוי שביצעתי או שביצעו עבורי , אמרתי לה שתנסה לעשות משהו כדי שיגיע היום כי אני לא מתכוונת להפסיד עבודה גם מחר היא אמרה ״שליח לא יגיע היום רק מחר ״ , אני יכולה לקבל פיצוי כלשהו כל היום שפספסתי וחיכיתי לשליח שלא הגיע ? | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:33:02 |
| ליהי שלום רב,
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן לא יחולו על המקרה שתיארת שכן מדובר בשליחות לצורך קבלת כרטיס חיוב ולא לשליחות של מוצר שמכר עוסק.
מה גם שחברות האשראי אינן כפופות להוראות חוק הגנת הצרכן באופן מלא.
אף על פי כן, היה ויש בידך תיעוד להפסד של יום עבודה ולנזק כלכלי שנגרם לך, ניתן בהחלט לדרוש פיצוי בגינו בהתאם לדיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
| 29/5/2019 15:31 |
carmit |
 | | מחבר: | carmit (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 15:31:15 |
| שלום
מאז שעברנו דירה חשבונות הגז היו גבוהים מאוד. כרגע הספק הוא פזגז.
שמנו לב שמספר המונה שמצוין בחשבונות אינו תואם למונה של הדירה.
אחרי בירור מול החברה נאמר לנו שהוחלף מונה ונציגה טכנית תחזור אלינו להסביר מדוע לא טרחו ליידע אותנו על כך.
הנציגה לא חזרה.
אנחנו מנסים להבין מה קורה כבר למעלה מחצי שנה לאור החשבונות המאוד גבוהים, רודפים אחרי נציגים ללא הצלחה.
מה ניתן לעשות בנושא?
| |
|
|
|
| 30/5/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:30:54 |
| כרמית שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין את החשבונות הגבוהים שהחלו להפויע, וככל שניתן אף להציג נתונים מדויקים בעניין.
כמו כן, לבחון מתי בדיוק הוחלף המונה ומתה הסיבה להחלפתו, וכן לבקש מבית העסק כי יספק הסבר.
אחת הסיבות יכלוה להיות שהמונה הקודם היה פגום ועל כן, לא חייב באופן מלא עבור הצריכה בפועל, סיבה נוספת יכולה להיות הצלבת מונים שתוקנה.
היה ואינכם מצליחים לקבל תגובה לפנייתכם בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:55 |
סיגלית. gissyat@gmail.com |
 | | מחבר: | סיגלית. gissyat@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:55:48 |
| עברתי במכון למרפאות השיער שנקראת: XXXX(XXXXXXXסדרת טיפולים לשיקום השיער לאחר שהשיער נשר מעט ונקרע מעט באיזור מסויים . עשו לי בדיקה מיקרוסקופית לקרקפת, אבחנתם היתה, שהקרקפת שלי שומנית (ואפילו דאגו להראות לי זאת על מסך) ולכן השומן סותם את מעברי החמצן לשערה ובכך נגרמת נשירה וקריעה של השיער. לאחר הבטחות, שהטיפולים ישפרו מאוד וישקמו לגמרי את שערי, הבטחות ,שהשיער יתמלא, יתעבה יפסיק לנשור ולהיקרע בנוסף לרצון העז שלי למצוא פיתרון לבעיית השיער, שהטרידה אותי מאוד, הם הצליחו לשכנע אותי ולנטוע בי את האמון בהם. הם גבו ממני 10,400₪ תשלומים ל-3 שנים דרך מימון ישיר. התחלתי את סדרת הטיפולים 11 טיפולים בסה״כ, אך הפסקתי את הטיפולים לאחר סיום 8 טיפולים מאחר והתחלתי לשים לב, שהשיער שלי החל לנשור יותר ולהיעשות דליל יותר ומצבו הדרדר והדרדר, אני יכולה לומר, שכעת, כמעט אין שערה אחת על ראשי, שאינה קרועה לגמרי. בנוסף, בבדיקה של מצב הקרקפת לאחר 8 טיפולים שעברתי, התברר שהקרקפת נשארה בדיוק אותו הדבר, ממש כמו לפני שהתחלתי בטיפולים... היום, אני צריכה להתמודד עם התוצאה החמורה והנזקים הנוראיים שהותירו אותי הטיפולים. פנ | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:13:41 |
| שלום סיגלית שלום וברכה,
ראשית, מבלי להיכנס לטענות בדבר איכות הטיפולים והנזקים הנטענים שנגרמו לך, הרי שחוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקה לקבלת סדר טיפולים קוסמטיים, ומחייב כי בית העסק ישיב את התמורה באופן יחסי לפי מספר הטיפולים שניטלו בפועל. אשר לטענות הקשות לרשלנות וכיוצ"ב, אין זה מן הנמנע כי הדבר ידרוש ראיות לתמיכה, לרבות חוות דעת מומחה, בין היתר להוכחת עוולה מצד בית העסק, את נזקייך וקשר סיבתי בין העוולה לנזק. מוטב להתייעץ בעניין עם עו"ד מתחום דיני הנזיקין שעה שאין הדבר בתחום סמכותה וטיפולה של המועצה. והדברים נכונים לא מעט גם באשר לטענות בדבר התחייבויות בית העסק לתוצאות. לעניין זה עלייך לעיין היטב בהסמכות שבין הצדדים לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, ובעיקר בפירוט ההתחייבויות שנטל על עצמו בית העסק. ככל שישנה הפרה מצדו של בית העסק כנטען, אנו מציעים כי תפנו בכתב בשלב הראשון לבית העסק תפרטי את הפרשה ההפרות הנזקים וכן דרישה לפיצוי. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:55 |
סיגלית. gissyat@gmail.com |
 | | מחבר: | סיגלית. gissyat@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:55:19 |
| עברתי במכון למרפאות השיער שנקראת: XXXX (XCXXXXXXXX סדרת טיפולים לשיקום השיער לאחר שהשיער נשר מעט ונקרע מעט באיזור מסויים . עשו לי בדיקה מיקרוסקופית לקרקפת, אבחנתם היתה, שהקרקפת שלי שומנית (ואפילו דאגו להראות לי זאת על מסך) ולכן השומן סותם את מעברי החמצן לשערה ובכך נגרמת נשירה וקריעה של השיער. לאחר הבטחות, שהטיפולים ישפרו מאוד וישקמו לגמרי את שערי, הבטחות ,שהשיער יתמלא, יתעבה יפסיק לנשור ולהיקרע בנוסף לרצון העז שלי למצוא פיתרון לבעיית השיער, שהטרידה אותי מאוד, הם הצליחו לשכנע אותי ולנטוע בי את האמון בהם. הם גבו ממני 10,400₪ תשלומים ל-3 שנים דרך מימון ישיר. התחלתי את סדרת הטיפולים 11 טיפולים בסה״כ, אך הפסקתי את הטיפולים לאחר סיום 8 טיפולים מאחר והתחלתי לשים לב, שהשיער שלי החל לנשור יותר ולהיעשות דליל יותר ומצבו הדרדר והדרדר, אני יכולה לומר, שכעת, כמעט אין שערה אחת על ראשי, שאינה קרועה לגמרי. בנוסף, בבדיקה של מצב הקרקפת לאחר 8 טיפולים שעברתי, התברר שהקרקפת נשארה בדיוק אותו הדבר, ממש כמו לפני שהתחלתי בטיפולים... היום, אני צריכה להתמודד עם התוצאה החמורה והנזקים הנוראיים שהותירו אותי הטיפולים. < | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:10:53 |
| שלום סיגלית שלום וברכה,
ראשית, מבלי להיכנס לטענות בדבר איכות הטיפולים והנזקים הנטענים שנגרמו לך, הרי שחוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקה לקבלת סדר טיפולים קוסמטיים, ומחייב כי בית העסק ישיב את התמורה באופן יחסי לפי מספר הטיפולים שניטלו בפועל. אשר לטענות הקשות לרשלנות וכיוצ"ב, אין זה מן הנמנע כי הדבר ידרוש ראיות לתמיכה,
לרבות חוות דעת מומחה, בין היתר להוכחת עוולה מצד בית העסק, את נזקייך וקשר סיבתי בין העוולה לנזק. מוטב להתייעץ בעניין עם עו"ד מתחום דיני הנזיקין שעה שאין הדבר בתחום סמכותה וטיפולה של המועצה. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:45 |
יש |
 | | מחבר: | יש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:45:18 |
| | שלום, עשיתי הזמנה על עסקה גדולה מאתר מחו"ל וכנראה כדי להתחמק ממהטבה שמגיעה לי האתר ביטל את ההזמנה ללא כל סיבה. נאלצתי לשלם עמלות סתם לחברת האשראי פעמיים, פעם אחת בחיוב ופעם אחת בזיוכי. מה אני עושה ולמי אני יכול לפנות. | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:07:03 |
| שלום שלום וברכה,
לא ברור מפנייתך מהות העסקה, האם היא צרכנית כהגדרת מנוח זה בחוק הגנת הצרכן, לרבות האם העסקה נעשתה לשימוש או הנאה פרטית, או שמא למטרות עסק וכיוצ"ב. למעט אם מצויין אחרת בהסכם, ובהנחה שמהדובר בעסקה צרכנית, ע"פ רוב אין להשית על הצד השני עלויות הפרת הסכם באופן חד צדדי לרבות ביטולו כמתואר. אנו מציעים כי תעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו', ותפנה אליהם בכתב בתיאור הפרשה טענותיך ובדרישה לפצותך בנזקים הישירים שנגרמו לך כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:43 |
Ta |
 | | מחבר: | Ta (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:43:15 |
| חברת התעופה מסרבת להעביר לנו פיצוי לפי חוק העיכוב בטענה שהתקלה במטוס היא כח עליון.
אנו רוצים לתבוע בתביעות קטנות את הפיצויים ופיצויים לדוגמא לפי החוק.
מדובר על הזמנה שאני בצעתי (בכרטיס האשראי שלי) עבור כל משפחתי.
כך שסכום התביעה המצטבר מעל המותר בתביעות קטנות.
האם כל יחיד ראשי לתבוע בנפרד בתביעות קטנות?
או שחייבים לתבוע את כל ההזמנה ביחד ?
אודה לכם אם תפרטו מה עושים במקרה כזה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:06:34 |
| שלום שלום וברכה,
ככלל יש לשאוף להביא לדיון בפרשה אחת ולפסיקה בעניינה במאוחד, ולא לחלקה ל(תתי) תביעות. יחד עם זאת ניתן כמובן להגיש תביעות נפרדות, ברם אין זה מן הנמנע כי הנתבע יבקש לאחדן. בנוסף, קטינים ככל שישנם בפרשה תובעים באמצעות הוריהם (או אפוטרופוס אחר). ככל שהפער המצטבר בין הפיצוי ע"פ החוק לבין סכום הגג לתביעה בקטנות אינו משמעותי, יתכן שמוטב להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. ברם, במגבלות הפורום לא ניתן ליתן מענה לגופה של שאלתך. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:44 |
יש |
 | | מחבר: | יש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:44:55 |
| | שלום, עשיתי הזמנה על עסקה גדולה מאתר מחו"ל וכנראה כדי להתחמק ממהטבה שמגיעה לי האתר ביטל את ההזמנה ללא כל סיבה. נאלצתי לשלם עמלות סתם לחברת האשראי פעמיים, פעם אחת בחיוב ופעם אחת בזיוכי. מה אני עושה ולמי אני יכול לפנות. | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:06:00 |
| שלום שלום וברכה,
לא ברור מפנייתך מהות העסקה, האם היא צרכנית כהגדרת מנוח זה בחוק הגנת הצרכן, לרבות האם העסקה נעשתה לשימוש או הנאה פרטית, או שמא למטרות עסק וכיוצ"ב. למעט אם מצויין אחרת בהסכם, ובהנחה שמהדובר בעסקה צרכנית, ע"פ רוב אין להשית על הצד השני עלויות הפרת הסכם באופן חד צדדי לרבות ביטולו כמתואר. אנו מציעים כי תעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו', ותפנה אליהם בכתב בתיאור הפרשה טענותיך ובדרישה לפצותך בנזקים הישירים שנגרמו לך כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:42 |
Ta |
 | | מחבר: | Ta (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:42:55 |
| חברת התעופה מסרבת להעביר לנו פיצוי לפי חוק העיכוב בטענה שהתקלה במטוס היא כח עליון.
אנו רוצים לתבוע בתביעות קטנות את הפיצויים ופיצויים לדוגמא לפי החוק.
מדובר על הזמנה שאני בצעתי (בכרטיס האשראי שלי) עבור כל משפחתי.
כך שסכום התביעה המצטבר מעל המותר בתביעות קטנות.
האם כל יחיד ראשי לתבוע בנפרד בתביעות קטנות?
או שחייבים לתבוע את כל ההזמנה ביחד ?
אודה לכם אם תפרטו מה עושים במקרה כזה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 08:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 08:00:15 |
| שלום שלום וברכה,
ככלל יש לשאוף להביא לדיון בפרשה אחת ולפסיקה בעניינה במאוחד, ולא לחלקה ל(תתי) תביעות. יחד עם זאת ניתן כמובן להגיש תביעות נפרדות, ברם אין זה מן הנמנע כי הנתבע יבקש לאחדן. בנוסף, קטינים ככל שישנם בפרשה תובעים באמצעות הוריהם (או אפוטרופוס אחר). ככל שהפער המצטבר בין הפיצוי ע"פ החוק לבין סכום הגג לתביעה בקטנות אינו משמעותי, יתכן שמוטב להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. ברם, במגבלות הפורום לא ניתן ליתן מענה לגופה של שאלתך. | |
|
|
|
|