| 30/5/2019 19:36 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 19:36:51 |
| שלום,רכשתי שמלה באחת אחה"צ,ביום שלישי.
יש לצין שהחנות היתה סגורה ביום שלישי אחה"צ.
החזרתי אותה ביום ה',בשעה שבע ושלושים אחה"צ,
והם סרבו להחזיר כסף-אלא רק לתת זיכוי.
האם זה חוקי?
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:46:56 |
| חיה שלום רב,
היה וביקשת לבטל את העסקה ביום ה', הרי המוצר הוחזר במסגרת מניןי הימים הקבוע בדין (יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד ביצוע העסקה, אין התייחסות לשעת ביצוע העסקה בתקנות) על כן, מחויב בית העסק לבטל את העסקה תמורת החזר כספי בניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 30/5/2019 17:55 |
עידית |
 | | מחבר: | עידית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 17:55:47 |
| חנות נעליים.
קניתי עבורי נעל עקב ואחרי יומיים הוחזרו הנעליים לחנות עקב תקלה וקיבלתי שובר קניה בחנות בגובה סכום הנעל.
לאחר תקופה הגעתי לחנות כדי לקנות נעלי צעד ראשון לבן שלי ורציתי לשלם בשובר שברשותי .
הוסבר לי שלפי כללי החנות :מכיוו שהנעליים שהוחזרו שייכים לנעלי נשים אני יכולה לרכוש בזיכוי רק נעל ממחלקת נעלי נשים
האם זה נכון ומותר להם לצמצם ולהגביל את השובר?
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:25:40 |
| עידית שלום רב,
את צודקת בהחלט.
הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן קובעות במפורש כי חל איסור להגביל זיכוי לרכישה חוזרת וכל הגבלה המופיעה על הזיכוי בטלה.
להלן נוסח הסעיף:
"(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו."
על כן, יש לפנות בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל, היה והוא אינו מתרצה, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 17:49 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 17:49:02 |
| | נסיתי לקנות משהו בגולף בזיכוי מלפני מס חודשים.הזיכוי דהה וכשהגעתי לא הסכימו לכבד אותו והיה צורך בויכוח של כשעה ושיחות לשירות לקוחות וצעקות ובסוף נתנו לי להשתמש בשובר. אני יודעת שהחוק אוסר להשתמש בזיכויים דוהים אך מה ניתן לעשות לחברה שמפרה את החוק ומשתמשת בזיכויים כאלה בכל זאת? אפשר להגיש תביעה? מדגישה שכביכול לא נגרם לי נזק חוץ משעה מהחיים שבזבזתי וברור שזה משהו סדרתי ולקוח פחות אסרטיבי היה מוותר. מי אחראי לאכוף את החוק הזה? מדובר במשהו עקרוני לא ייתכן שכל לקוח שבא לממש את הזיכוי שלא יעבור 7 מדורי גיהינום והרשת תפטור את עצמה בזה שפשוט תיתן לו בסופו של דבר להשתמש בזיכוי | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:15:49 |
| שירה שלום רב,
את צודקת בהחלט ומדובר בהפרה של הוראות סעיף 14ז(א)(1) לחוק הגנת הצרכן הקובעות כדלקמן:
"(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;"
על כן, מומלץ להפנות את תשומת לב הרשות לסחר הוגן על מנת שתטיל פיקוח על הרשת ותדרוש הפסקת הנפקת הזיכויים על נייר מחיר.
ניתןל פנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 30/5/2019 16:47 |
אפרים |
 | | מחבר: | אפרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:47:52 |
| | שלום וברכה רכשתי נשק לפני כמה ימים וטווחתי איתו. כרגע התחרטתי ואני מעוניין להחזיר את הנשק האם חוק החזרת המוצרים תקף גם לגבי נשק? | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:11:38 |
| אפרים שלום רב,
התשובה שלילית.
תקנות ביטול עסקה אינן חלות על כלי נשק, וממילא אינן חלות על מוצרים שנעשה בהם שימוש, גם אם מינימאלי.
על כן, אין זכות בדין לבצע ביטול עסקה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 30/5/2019 16:47 |
אפרים |
 | | מחבר: | אפרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:47:36 |
| | שלום וברכה רכשתי נשק לפני כמה ימים וטווחתי איתו. כרגע התחרטתי ואני מעוניין להחזיר את הנשק האם חוק החזרת המוצרים תקף גם לגבי נשק? | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:11:16 |
| אפרים שלום רב,
התשובה שלילית.
תקנות ביטול עסקה אינן חלות על כלי נשק, וממילא אינן חלות על מוצרים שנעשה בהם שימוש, גם אם מינימאלי.
על כן, אין זכות בדין לבצע ביטול עסקה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 30/5/2019 15:49 |
שגיא אקו |
 | | מחבר: | שגיא אקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 15:49:43 |
| סגרתי חבילת נופש לי ולמשפחתי דרך אחת מחברות הנסיעה המוכרות.
יצוין מראש כי הרכב המשפחה כולל מראשית ההזמנה ילדה ותינוקת.
ביקשתי מנציגת החברה לדאוג לכסאות תינוק מבעוד מועד, לצורך העברה משדה התעופה למלון וחזרה. הלה ענתה לי כי אין אפשרות כזאת ואו שנביא איתנו כסאות תינוק מהארץ או שנשים את התינוקות על הידיים של המבוגרים וניקשר יחד איתם.
האם בנסיבות העניין חלה החובה על החברה לדאוג לכסאות לצורך העברה בטיחותית של התינוקות? התשובה לקשור תינוקות באופן שאינו בטיחותי לא נשמעת לי כלל. אשמח לתשובה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:43:35 |
| שגיא שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק אינו מחוייב לספק כיסא תינוק, ואין באי ההאספקה כאמור משום הפרה של הוראות הדין.
בית העסק בהחלט רשאי להציע שצרכן כי יביא עמו את הכסא המתאים והוא ידאג כי יתאפשר להשתמש במהלך ההשעות, אך הוא אינו מחויב לספק עצמאית את הכסא כאמור. | |
|
|
|
| 30/5/2019 15:39 |
שגיא אקו |
 | | מחבר: | שגיא אקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 15:39:21 |
| סגרתי חבילת נופש לי ולמשפחתי דרך אחת מחברות הנסיעה המוכרות.
יצוין מראש כי הרכב המשפחה כולל מראשית ההזמנה ילדה ותינוקת.
ביקשתי מנציגת החברה לדאוג לכסאות תינוק מבעוד מועד, לצורך העברה משדה התעופה למלון וחזרה. הלה ענתה לי כי אין אפשרות כזאת ואו שנביא איתנו כסאות תינוק מהארץ או שנשים את התינוקות על הידיים של המבוגרים וניקשר יחד איתם.
האם בנסיבות העניין חלה החובה על החברה לדאוג לכסאות לצורך העברה בטיחותית של התינוקות? התשובה לקשור תינוקות באופן שאינו בטיחותי לא נשמעת לי כלל. אשמח לתשובה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:37:57 |
| שגיא שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק אינו מחוייב לספק כיסא תינוק, ואין באי ההאספקה כאמור משום הפרה של הוראות הדין.
בית העסק בהחלט רשאי להציע שצרכן כי יביא עמו את הכסא המתאים והוא ידאג כי יתאפשר להשתמש במהלך ההשעות, אך הוא אינו מחויב לספק עצמאית את הכסא כאמור. | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:58 |
רוני הרשקוביץ |
 | | מחבר: | רוני הרשקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:58:34 |
| שלום רב
בנוגע להזמנת טיסות באפליקציה.
הזמנתי במחיר מסויים שתי טיסות.
עם סיום ההזמנה מגיעה הודעה שההזמנהממ הועברה אך טרם אושרה ויחזרו טלפונית
לאחר מספר דקות חוזרים ואומרים כי 'בשל הביקוש הרב המחיר עלה בכך וכך שקלים-האם אתה מעוניין..."
פעם אחת עניתי שכן ונשארתי עם ההזמנה. בפעם השניה-אני מבין שזו פשוט שיטה-הצגת מחיר וסחיטת כמה עשרות שקלים בטלפון אחר כך. האם זה חוקי ?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:29:50 |
| רוני שלום רב,
על פניו מדובר בהפרתה של הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, המחייב את העוסקל הציגל צרכן מחיר כולל ומלא של השירות או המוצר.
וכן, עבירה לכאורה של סעיף 2 לחוק, האוסר הטעיה במעשה או במדל.
הבעיתיות הנה בכך שמכיון שמדובר במחירי טיסות והם נתונים לשינויים תכופים, יכול העוסק לטעון כי מדובר בהצגת מחיר בתום לב שהשתנה בסמוך לביצוע העסקה.
אף על פי כן, אודה לך אם תפנה את תשומת לב הרשות לסחר הוגן לתופעה, על מנת שתוכל לפקח על העוסק ולבחון האם הוא מפר את הוראות הדין באופן שיטתי.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:58 |
רוני הרשקוביץ |
 | | מחבר: | רוני הרשקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:58:09 |
| שלום רב
בנוגע להזמנת טיסות באפליקציה.
הזמנתי במחיר מסויים שתי טיסות.
עם סיום ההזמנה מגיעה הודעה שההזמנהממ הועברה אך טרם אושרה ויחזרו טלפונית
לאחר מספר דקות חוזרים ואומרים כי 'בשל הביקוש הרב המחיר עלה בכך וכך שקלים-האם אתה מעוניין..."
פעם אחת עניתי שכן ונשארתי עם ההזמנה. בפעם השניה-אני מבין שזו פשוט שיטה-הצגת מחיר וסחיטת כמה עשרות שקלים בטלפון אחר כך. האם זה חוקי ?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:29:24 |
| רוני שלום רב,
על פניו מדובר בהפרתה של הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, המחייב את העוסקל הציגל צרכן מחיר כולל ומלא של השירות או המוצר.
וכן, עבירה לכאורה של סעיף 2 לחוק, האוסר הטעיה במעשה או במדל.
הבעיתיות הנה בכך שמכיון שמדובר במחירי טיסות והם נתונים לשינויים תכופים, יכול העוסק לטעון כי מדובר בהצגת מחיר בתום לב שהשתנה בסמוך לביצוע העסקה.
אף על פי כן, אודה לך אם תפנה את תשומת לב הרשות לסחר הוגן לתופעה, על מנת שתוכל לפקח על העוסק ולבחון האם הוא מפר את הוראות הדין באופן שיטתי.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
|
|
|
| 30/5/2019 13:52 |
ליבנת |
 | | מחבר: | ליבנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:52:55 |
| שלום,
הזמנתי חדר זוגי בבית מלון בברצלונה לשלושה לילות.
על פי הפירוט באתר בוקינג לחדר שהוזמן, הנ"ל כולל נוף לעיר.
מספר ימים לאחר שביצעתי את ההזמנה התקשרתי לבית המלון כדי לברר על אפשרות להוספת ארוחת בוקר, ולתדהמתי גיליתי כי החדר שהוזמן אינו כולל נוף לעיר אלא מדובר בחדר פנימי.
יצרתי קשר עם נציגי בוקינג בעניין והם הבהירו כי אינם יכולים לסייע לי מאחר שמדובר בסוג הזמנה בגינה הם אינם נותנים שירות.
פניתי לבוקינג באמצעות דוא"ל ואין כל מענה.
מה ביכולתי לעשות?
| |
|
|
|
| 30/5/2019 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:17:45 |
| שלום ליבנת שלום וברכה,
עלייך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון האתר וכיוצ"ב, וכן בפרסומים אודות החדר שהוצגו לך טרם ההתקשרות בעסקה. הדין עשוי להעמיד לרשות הצרכן סעדים של ביטול חוזה ו/או פיצוי בנסיבות מסויימות. אנו מציעים כי תפנה בכתב לאור האמור לעיל בהתאם, למלון ו/או לבוקינג, בדרישה לקיים את התחייבויות שנטלו על עצמם ו/או לעמוד מאחורי הפרסומים שהמצגים שהציגו בפנייך, ו/או בפיצוי סביר בנסיבות. | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:03 |
trovador111@gmail.com |
 | | מחבר: | trovador111@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:03:30 |
| עשיתי בינואר 2019 עסקת פרסום באנטרנט עם זאפ גרופ לגבי מורה לפיתוח קול ל 12 חודשים, כשאני משלם 117 שח מידי חודש, לאחר 4 חודשים החלטתי להפסיק משום שלא קיבלתי שום פניה מהפרסום הזה, לפני כחודש התקשרתי אליהם וביקשתי להפסיק את ההתקשרות, הם המשיכו לחייב אותי למרות בקשתי, אתמול חזר אלי משהו מטעמם ואמר שאי אפשר לבטל את העסקה הזאת כי התחייבתי לשנה,
משום שמדובר בפרסום שאפשר להפסיקו בכל רגע האם אין לי שום זכות לבטל את העסקה הזאת?
| |
|
|
|
| 30/5/2019 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:09:40 |
| שלום רב אדון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה והעסקה בוצעה בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסה לברר אולי מול איגוד לשכות המסחר . | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:24 |
מושיקו |
 | | מחבר: | מושיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:24:01 |
| שלום רב,
ברשותי טלוויזיה אשר מצריכה החלפת לוח ראשי ואיננה כבר באחריות. פניתי לחברה שמספקת שרות למותג הטלוויזיה שברשותי (החברה היא אאוטסורסינג) וביקשתי הצעת מחיר כתובה לתיקונה. החברה ביקשה ממני על הצעת המחיר הכתובה, תשלום על סך 340 ש"ח (אשר במידה ואבחר לתקן אינה נכללת בעלות התיקון).
1- האם מותר לדרוש סכום על הצעת מחיר?
2- אם כן, האם מותר לגבות סכום גבוה שכזה? (זה מחצית מעלות החלפת לוח ראשי)
תודה | |
|
|
|
| 30/5/2019 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 15:50:59 |
| שלום רב מושיקו,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את הכללים ואת מחירם לפי שיקול דעתו, ולצרכן ניתן האפשרות לשקול את כדאיות העסקה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:23 |
מושיקו |
 | | מחבר: | מושיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:23:43 |
| שלום רב,
ברשותי טלוויזיה אשר מצריכה החלפת לוח ראשי ואיננה כבר באחריות. פניתי לחברה שמספקת שרות למותג הטלוויזיה שברשותי (החברה היא אאוטסורסינג) וביקשתי הצעת מחיר כתובה לתיקונה. החברה ביקשה ממני על הצעת המחיר הכתובה, תשלום על סך 340 ש"ח (אשר במידה ואבחר לתקן אינה נכללת בעלות התיקון).
1- האם מותר לדרוש סכום על הצעת מחיר?
2- אם כן, האם מותר לגבות סכום גבוה שכזה? (זה מחצית מעלות החלפת לוח ראשי)
תודה | |
|
|
|
| 30/5/2019 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 15:50:20 |
| שלום רב מושיקו,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את הכללים ואת מחירם לפי שיקול דעתו, ולצרכן ניתן האפשרות לשקול את כדאיות העסקה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 12:34 |
זהר ה |
 | | מחבר: | זהר ה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 12:34:49 |
| | האם מסעדה מחויבת לפרסם את מחיר המנות שהיא מוכרת בשלט או במקום בולט מלבד בתפריט או שניתן להסתפק בפרסום בתפריט | |
|
|
|
| 30/5/2019 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 15:44:31 |
| שלום רב זהר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במחיר.
במקרה שאתה מתאר, היה ובית העסק מציג בפניך תפריט, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על דין, לכאורה.
| |
|
|
|
| 30/5/2019 10:43 |
יניב הרפז |
 | | מחבר: | יניב הרפז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 10:43:45 |
| שלום רב
בחודש מרץ שילמתי 5340 ש"ח עבור שנת חברות בחדר כושר וקיבלתי גם שבועיים מתנה בעבור כך
וברצוני כעת לבטל.
א) האם אני יכול לבטל את העסקה למרות שעברו יותר מחודשיים ?
ב) במידה וניתן לבטל מהם עליוית הביטול שבית העסק ראשי לגבות
| |
|
|
|
| 30/5/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:37:03 |
| יניב שלום רב,
ניתן לבטל עסקה לרכישת שירותים וחברות במועדון כושר בכל עת.
דמי הביטול יהיו כדלקמן:
במהלך השליש הראשון של התקופה: 25% מהעלות השנתית (כלומר 25% מ 5340 ש"ח) והביטול יכנס לתוקפו בתוך 30 יום מיום הודעתך.
במקרה של ביטול בשליש השני - 20% מהעלות השנתית, ובשליש השלישי - 17%. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:51 |
יניב הרפז |
 | | מחבר: | יניב הרפז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:51:47 |
| | האם בית העסק רשאי לגבות גם 100 ש"ח דמי ביטול או 5 אחוז לפי נמוך מביניהם? | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:34:37 |
| יניב שלום רב,
דמי הביטול בסך של 5% או 100 ש"ח רלוונטיים רק במקרה של ביטול במסגרת 14 ימים מיום ביצוע העסקה.
היה וחלפו 14 ימים דמי הביטול יהיו בהתאם לאחוזים שפורטו לעיל.
לא ניתן לגבות הן את דמי הביטול הקבועים בתקנות (5% או 100 ש"ח) והן את דמי הביטול המנויים בחוק. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:22 |
החזר כסף על טיפולי קוסמטיקה |
 | | מחבר: | החזר כסף על טיפולי קוסמטיקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:22:50 |
| | היי אני ואמא שלי ואחותי ביצענו עיסקה אצל קוסמטיקאית בהרצליה לגבי פיגמנטציה בפנים כל אחת קשיםמה קרוב ל7 אלף אחת צ’קים אחת מזומן ואני אשראי לאף אחת מאיתנו אין שינוח או שיפור בפנים אני פניתי לקוסמטיקאיות והיא. בטענה שתעשה לי עוד טיפולים אני לא מעונינת זה מצריך ממני זמן לנסוע עד הרצליה שאני מראשון לציון וגם לדעת בתאכלס שכלום לא יעזור אחרת לא הגיוני ששלושה אנשים ולא עזר אני רוצה לעצור תתשלומים ולקבל תכסף חזרה היא לא מעונינת יש אפשרות לעשות משהו בנדון? תוד רבה | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:13:44 |
| גברתי שלום רב,
העובדה כי לא התקבל שינוי בעקבות הטיפול אינה מחייבת את העוסק לבטל את העסקה או להשיב את הכספים, אלא אם בוצעה הטעיה או הפרת הסכם.
על מנת להוכיח כי בוצעה הטעיה כאמור, ביודעין, יש לקבל חוות דעת מומחה בנוגע לאיכות הטיפולים שבוצעו על מנת שיקבע כי מלכתחילה הטיפולים לא יכלו להועיל וכי בעלת העסק הייתה מודעת לכך שהם לא יועילו.
על כן, יש לפנות לרופא עור או לאיש מקצוע מתחום הקוסמטיקה או האסתטיקה על מנת לקבל חוות דעת בעניין. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:20 |
החזר כסף על טיפולי קוסמטיקה |
 | | מחבר: | החזר כסף על טיפולי קוסמטיקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:20:08 |
| | היי אני ואמא שלי ואחותי ביצענו עיסקה אצל קוסמטיקאית בהרצליה לגבי פיגמנטציה בפנים כל אחת קשיםמה קרוב ל7 אלף אחת צ’קים אחת מזומן ואני אשראי לאף אחת מאיתנו אין שינוח או שיפור בפנים אני פניתי לקוסמטיקאיות והיא. בטענה שתעשה לי עוד טיפולים אני לא מעונינת זה מצריך ממני זמן לנסוע עד הרצליה שאני מראשון לציון וגם לדעת בתאכלס שכלום לא יעזור אחרת לא הגיוני ששלושה אנשים ולא עזר אני רוצה לעצור תתשלומים ולקבל תכסף חזרה היא לא מעונינת יש אפשרות לעשות משהו בנדון? תוד רבה | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:13:18 |
| גברתי שלום רב,
העובדה כי לא התקבל שינוי בעקבות הטיפול אינה מחייבת את העוסק לבטל את העסקה או להשיב את הכספים, אלא אם בוצעה הטעיה או הפרת הסכם.
על מנת להוכיח כי בוצעה הטעיה כאמור, ביודעין, יש לקבל חוות דעת מומחה בנוגע לאיכות הטיפולים שבוצעו על מנת שיקבע כי מלכתחילה הטיפולים לא יכלו להועיל וכי בעלת העסק הייתה מודעת לכך שהם לא יועילו.
על כן, יש לפנות לרופא עור או לאיש מקצוע מתחום הקוסמטיקה או האסתטיקה על מנת לקבל חוות דעת בעניין. | |
|
|
|
| 30/5/2019 12:19 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 12:19:34 |
| | שלום, רכשתי נעליים ובמעמד ברכישה שאלתי את המוכרת מה תנאי ההחזרה שלהם, מאחר והן היו לא נוחות. היא אמרה שהן יתרחבו וציינה שניתן להחזיר עד 14 יום. חזרתי לאחר 6 ימים (כולל שישי ושבת) ואותה מוכרת אמרה שלא ניתן לקבל החזר כספי אלא זיכוי. טענתי בפניה שזה לא מה שנאמר במעמד הקנייה והיא הפנתה אותי לאמנת השירות ולקבלה, בהן אכן מופיעים הדברים כחוק. יצרתי קשר עם שירות הלקוחות וגם הם סירבו להחזר כספי. יש טעם לתבוע בשל הטעייה ושיטת "מצליח" של המוכרת? | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:10:45 |
| דניאל שלום רב,
עקרונית, חל איסור הטעיה במעשה או במחדל בנוגע לתנאי הביטול של עסקה, והטעיה כאמור מזכה צרכן בזכות לביטולה.
אך במקרה של הטעיה בעל פה יש צורך להוכיח כי התבצעה, ובנוסף, יש צורך להבהיר האם כאשר מסר העוסק לצרכן כי ניתן "להחזיר" האם מדובר בהחלפה או מתן זיכוי, או בביטול עסקה בהתאם לתקנות. | |
|
|
|
| 30/5/2019 11:49 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 11:49:57 |
| שלום, האם לפי החוק יש אחריות לחנות על פריטים מעונה קודמת ?
קניתי חולצה לפני 3 חודשים( קולקצית חורף) ולא השתמשתי בה רק כעת ..,ועכשיו גיליתי שהחולצה לא תקינה ..
טענת החברה שאין אחריות על קולקציה קודמת .
האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:58:20 |
| מיכל שלום רב,
אין הוראת דין המקובעת אחריות לפריטי לבוש.
הוראות דין הרלוונטיות הנן הוראות חוק המכר.
חוק המכר קובע כי היה ונתגלה פגם במוצר בסמוך לרכישתו, על בית העסק לתקן ולרפא כל פגם במוצר או להחליפו בחדש ותקין.
הבעיה העקרית היא ההוכחה כי מדובר במוצר פגום ולא בפגם שנוצר עקב שימוש או כביסה לקויה.
היה ובית העסק יטען כי מקור הפגם בשימוש לקוי, הרי שמדובר במחלוקת עובדתית שיהיה קושי להתמודד עמה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 11:01 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 11:01:45 |
| שלום,
רציתי לברר, קניתי פריט לבוש במשביר החדש לצרכן באילת. המידה קטנה עליי.
אני גרה בעפולה, ניגשתי לסניף המשביר בעפולה בכדי להחליף מידה לאותו פריט ואותו קוד פריט. בכדי להחליף את המידה הם דורשים ממני להוסיף כסף בעבור המע״מ, האם זה חוקי?
לפני שניגשתי למשביר החדש לצרכן, החלפתי אותו פריט לבוש שנקנה גם הוא באילת בh&o בלי שום בעיה בסניף בעפולה וללא תוספת מע״מ. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:55:11 |
| ורד שלום רב, החלפה או הנפקת זיכוי בגין פריטים אשר נרכשו באזור סחר חופשי, מחוץ לגבולות אזור הסחר החופשי מחויבת במע"מ, ועל כן ,מחויב העוסק לגבות מע"מ בהתאם, אלא אם ניתן לו פטור כלשהו מרשות המיסים. | |
|
|
|
|