| 30/5/2019 16:40 |
שירלי ושדי |
 | | מחבר: | שירלי ושדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:40:56 |
| שלום רב
אני מקבלת מכתבים מרשות האכיפה על כך שיש לי חוב אצלם.פניתי אליהם רבות בתשובה שעל פי החוק בזמן גבית האגרה למי שאין ממיר כלשהו אין חובה לשלם ושאכן אין לי ממיר.אך הם מתעלמים וממשיכים לשלוח לי התראות.השאלה היא מה עושים במצב כזה? פניתי לחברות הכבלים כפי שהצעתם והם אומרים שאין להם אישור כזה שלא הייתי מנוי'ה שלהם
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:26:17 |
| שלום רב שירלי,
ראשית, יש להגיב לדרישת תשלום בכתב ולשמור את המכתבים.
בנוסף, תנסי אולי לפנות אל חברות תקשורת שונות ולבקש מהם אישור על כך שמעולם לא היה לך ממיר, ככל שזה המקרה ולאחריו תפני אל המרכז לגביית קנסות ברשות, בצירוף מסמכים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/bureaus/fines_collection_center | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:04 |
שירלי ושדי |
 | | מחבר: | שירלי ושדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:04:08 |
| שלום
פניתי לחברות הכבלים והן אומרות שהן לא נותנות מסמך כזה השאלה נה עוד ניתן לעשות
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:04 |
שירלי ושדי |
 | | מחבר: | שירלי ושדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:04:41 |
| שלום
פניתי לחברות הכבלים והן אומרות שהן לא נותנות מסמך כזה השאלה מה עוד ניתן לעשות
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:39 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:39:28 |
| שלמתי מראש על טיפולים אסטתיים אך בסופו של דבר החלטתי לא לבצע את הטיפול. לא נאמק לי במעמד התשלום שדמי הביטול עומדים על 750 שקל, ובנוסף ניתן לי קרם בלי להגיד לי מה מחירו, ומסתבר שהוא עולה 250 ש"ח. האם המהלך של בית העסק תקין?
תודה,
יעל | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:59:10 |
| יעל שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, על בתי העסק לציין את עלות דמי הביטול בהסכם עם הצרכן, והוא מחויב להציג עלות המוצרים שנמכרים לצרכנים.
היה וההסכם אינו מפרט את דמי הביטול, הרי שיש בכך משום הטעיה.
אנא הגישי תולנה בעניין באתר המועצה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:15 |
לוסי |
 | | מחבר: | לוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:15:38 |
| שלום רב.
אני קניתי בירה בחנות רמי לוי.
הם חייבו אותי בנוסף לבירה גם פיקדון בסה"כ 7.2ש"ח.
האם הפיקדון לא כלול במחיר של בירה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:57:42 |
| לוסי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יש להפנות את הנושא לבחינת הרשות לסחר הוגן לאחר שכאמור, בוצע ביטול עסקה על ידי הסניף. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:36 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:36:04 |
| שלום,
אם לא מוצג מחיר בכלל על מוצר בסופר, שזה עבירה על החוק לצרכנות, למה אני זכאי אם אני מגיע לקופה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:56:19 |
| יוסי שלום רב,
מדובר בעבירה על הוראות חוק הגנת הצרכן בכל הנוגע לסימון מחירים.
ההפרה אינה מזכה את הצרכן בפיצוי, אך בית עסק שלא מסמן מחירים באופן שיטתי חשוף להטלת קנסות ויש לדווח על כך לרשות לסחר הוגן.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx
| |
|
|
|
| 2/6/2019 08:28 |
שמואל מגדל |
 | | מחבר: | שמואל מגדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:28:14 |
| נרשמתי לטיול לבולגריה שפורסם בחוברת הארגון הארצי של גמלאי התעשייה האווירית שנקרא "גימליאדה של כיף " והספק הינו אופיר טורס.
הרישום והתשלום היה דיגיטאלי לאופיר טורס.
שבוע ימים לפני היציאה קיבלתי אירוע מוחי ואושפזתי למספר ימים בבית החולים.
הודעתי על הארוע לאירגון התעשיה האוירית והם העבירו ההודעה בצרוף מסמכי האישפוז לחברת אופיר טורס.
לאחר מספר ימים קיבלתי מחברת אופיר טורס זיכוי של 60% וקנס ביטול בסך 3,000 ש"ח שהם 40 %.
פניתי לנציג אירגון התעשיה האוירית והם הפנו אותי לאופיר טורס והבעתי את מחאתי על גובה הקנס וזאת ללא הועיל.
להלן שאלותי :
1. כיצד יתכן שגוף תיירותי גדול וחזק כמו אופיר טורס מרשה לעצמו לנצל את כוחו ולנצל מצוקה של לקוח שנבעה מ"כוח עליון" ולעושקו בסך לא סביר של 3,000 ש"ח.
2. האם תיקון 47 להגנת הצרכן אינו מגדיר את גודל הקנס ל-100 ש"ח ללקוח ותיק ? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:54:27 |
| שלום שמואל שלום וברכה,
חוק הגנת הצרכן מדבר על זכות חרטה וביטול של עסקת מכר מרחוק עם אזרח וותיק במשך של 4 חודשים, ברם רק במקרה שההתקשרות כללה שיחה טלפונית, שעה שמפנייתך נראה כי המדובר בעסקה באינטרנט. בנסיבות אלה יש לבחון את ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק. אין זה מן הנמנע כי הוראות אותן הסכמות מדברות על דמי ביטול בשיעור המאוזכר בפנייתך, עם כל הצער שבדבר. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאחר שעיינת היטב בהוראות ההסכמות שבין הצדדים, ובבקשה להסתפק בדמי ביטול סבירים ומדתיים כמתחייב מהדין, שלא לדבר על מלפנים משורת הדין נוכח הנסיבות המתוארות. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:35 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:35:40 |
| שלום,
אם לא מוצג מחיר בכלל על מוצר בסופר, שזה עבירה על החוק לצרכנות, למה אני זכאי אם אני מגיע לקופה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:51:33 |
| יוסי שלום רב,
מדובר בעבירה על הוראות חוק הגנת הצרכן בכל הנוגע לסימון מחירים.
ההפרה אינה מזכה את הצרכן בפיצוי, אך בית עסק שלא מסמן מחירים באופן שיטתי חשוף להטלת קנסות ויש לדווח על כך לרשות לסחר הוגן.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:08 |
מנחם מענדל בער |
 | | מחבר: | מנחם מענדל בער (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:08:37 |
| רכשתי טיסה ישירה לאנגליה, בעקבות שהמטוס שהיה בדרכו לארץ נחת נחיתת חירום והטייסים לא יכלו להמשיך לטוס לישראל נדחה הטיסה בשעתיים וארבעים דקות ובנוסף לכך טס למדינה שלישית שם לאחר המתנה של כשעה המשכנו ליעד
וזאת במקום ליסוע בטיסה ישירה.
יצויין שבטיסה עם תחנה המחיר גם היה עולה יותר זול מטיסה ישירה.
מאידך זמן ההמתנה בארץ היה רק שעתיים וארבעים דקות במכלול האיחור והתחנה היה כלמעלה משעות איחור האם יש וניתן לתבוע
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:29:07 |
| מנחם שלום רב,
על פי הוראות חוק שירותי תעופה, לא תקום הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של איחור זה ועל כן, הזכות לפיצוי, קיימת היה וניתן להוכיח רשלנות של בית העסק וכן נזק כלכלי ממשי שנגרם לך עקב רשלנות זו. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:04 |
מנחם מענדל בער |
 | | מחבר: | מנחם מענדל בער (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:04:46 |
| רכשתי שרשרת, עם אחריות לשנה!
ביום שהלבישו אותו נקרע השרשרת. ואז אני בודק תעודת אחריות ובו מופעי שאין אחריות על קרע וכו' רק על נפילת אבנים מחמת פגם יצור, בנוסף מופיע שהאחריות מקנה הנחה עבור תיקון.
לסוף בעל החנות הסכים לכור לי חדש בחצי מחיר
האם הנחה עבור תיקון נקרה אחריות?
אף אם אין אחריות לקרע של תכשיט אך כשזה נקרע ביום הראשון ללבישתו האם אין אחריות, הרי זה מראה כמה המוצר לא איכותי בעליל.
למה שאסמוך על מוצר שנקרע ביום הראשון ואקנה חדש.
האם יש מה לעשות תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:27:27 |
| מנחם שלום רב,
הוראות הדין אינן מחייבות מתן אחריות על תכשיטים ועל כן כל אחריות הנה אחריות הסכמית.
היה ותהיה בידך חוות דעת מומחה הקובעת כי הקרע נגרם כתוצאה מפגם במוצר ולא בעקבות נזק חיצוני שלכם, הרי שאת בהחלט ניתן לדרוש תיקון ללא עלות בהתאם להוראות חוק המכר, אך היה ואין בידך חוות דעת כאמור, יש קושי לדרוש תיקון ללא עלות בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:04 |
מנחם מענדל בער |
 | | מחבר: | מנחם מענדל בער (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:04:40 |
| רכשתי שרשרת, עם אחריות לשנה!
ביום שהלבישו אותו נקרע השרשרת. ואז אני בודק תעודת אחריות ובו מופעי שאין אחריות על קרע וכו' רק על נפילת אבנים מחמת פגם יצור, בנוסף מופיע שהאחריות מקנה הנחה עבור תיקון.
לסוף בעל החנות הסכים לכור לי חדש בחצי מחיר
האם הנחה עבור תיקון נקרה אחריות?
אף אם אין אחריות לקרע של תכשיט אך כשזה נקרע ביום הראשון ללבישתו האם אין אחריות, הרי זה מראה כמה המוצר לא איכותי בעליל.
למה שאסמוך על מוצר שנקרע ביום הראשון ואקנה חדש.
האם יש מה לעשות תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:25:38 |
| מנחם שלום רב,
הוראות הדין אינן מחייבות מתן אחריות על תכשיטים ועל כן כל אחריות הנה אחריות הסכמית.
היה ותהיה בידך חוות דעת מומחה הקובעת כי הקרע נגרם כתוצאה מפגם במוצר ולא בעקבות נזק חיצוני שלכם, הרי שאת בהחלט ניתן לדרוש תיקון ללא עלות בהתאם להוראות חוק המכר, אך היה ואין בידך חוות דעת כאמור, יש קושי לדרוש תיקון ללא עלות בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 30/5/2019 21:16 |
אלעד לוי |
 | | מחבר: | אלעד לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 21:16:44 |
| שלום רב, ברצוני לשאול ולהבין מה הדין כלפי פרסום מוטעה, הסיפור הוא כזה:
מכללות מקצועיות בתום לימודי ההיטק כגון ג'ון ברייס, האקר יו, SVCOLLEGE רושמות בפרסומיהן שהן מתחייבות לעבודה בתום הקורס, מה שבפועל אינו נכון- הן חוזית והן בפועל לא קורה ומועלה כטענה הולכת וחוזרת מסטודנטים בקורסים אותם שאלנו בצורה מדגמית אם קיבלו מה ש -חשבו- שהם עומדים לקבל. ורובם המוחלט אמנם השיב כי המכללה סייע במציאת עבודה וליוותה אותו, אך אין בהבטחתה משהו ממשי שהעסיק אותם, והליווי עצמו אף- ברוב המקרים- רק עיכב את מציאת העבודה שכן הם מסתמכים על מנהלי ההשמה \ הכוונה במכללות לאחר הסיום, שבמידה ולא מוצאים להם עבודה פונים לחפש עצמאית, אך הזמן, הרצון שלא "לירוק לבאר ממנה שתו" ולעשות לעצמם שם של מתקטננים - רובם המוחלט שותק ולא עושה דבר לאחר הגילוי שאינם הולכים להיות מיושמים באופן מוחלט, אלא צריכים לחפש עוד ולהתקבל- כמו שהמציאות מכתיבה בכל תחום.
שאלתי היא מה ניתן לעשות נגד אותן מכללות.
חיפוש קצר ופשוט בגוגל יחשוף את התמונה כולה - חפשו קורס בדיקות תוכנה, או כל שם של מכללה מוכרת בתחום ההייטק ותווכחו בעצמכם. תיראו את הכותרת החוזרת על עצמה בגיוון שונה - "עם הבטחה לעבודה" "התחייבות לעבודה" בסיום הקורס .. | |
|
|
|
| 31/5/2019 10:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2019 | | שעה: | 10:51:57 |
| ניתן להגיש תלונה ברשות להגנת הצרכן שאוכפים את חוקי הגנת הצרכן בתקווה שהם יעשו משהו בנושא.
בנוסף, אם לא נמצאה עבודה בתחום, ניתן, לדעתי, לבטל את העסקה מכוח סעיף 32 לחוק הגנת הצרכן.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:23 |
אלעד |
 | |
|
| 2/6/2019 12:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:21:53 |
| אלעד שלום רב,
משה מדייק בתשובתו ואין לי אלה לחזור עליה ולאשר אותה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:41 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:41:36 |
| שלום,
בית עסק לטיפולי פנים מתנה החזרת כספים בחתימה על מסמך שמונע ממני את הזכות לתבוע את בית העסק במידה וארצה. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:21:03 |
| יולי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, כאמור, אין פגם בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:39 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:39:05 |
| בוקר טוב,
לפני כחודש בזמו ההחלקה על הקרח בחולון נפלתי ושברתי את היד.כתוצאה פספסתי ימי עבודה (ללא תשלום עקב חוסר בימי מחלה), סבלתי מכאבים ועוד צופה לתהליך שיקום לא פשוט.
האם מגיע לי פיצוי מטעם המקום?
בתודה מראש,
מוריה | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:20:18 |
| מוריה שלום רב,
היה ובית העסק פעל ברשלנות כלשהי, או שהייתה תקלה במשטח - אז יש לבחון את אחריותם באמצעות עו"ד העוסק בתחום הנזיקין, אך היה והמשטח תקין, אין לכאורה,עילת תביעה כנגד העוסק. | |
|
|
|
| 1/6/2019 12:38 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2019 | | שעה: | 12:38:40 |
| | רכשתי שולחן פינת אוכל וכיסאות בהזמנה. השולחן נמצא גבוה מידי( 80 ס״מ בשעה שהממוצע נע בין 75-77) והוא מאוד לא נוח לנו למרות שאנו אנשים גבוהים. החנות טוענת שזה גובה השולחנות שלהם ושהיינו צריכים לבדוק בתצוגה. בהזמנה לא צוין הגובה ולא נאמר לי באף שלב גובה השולחן. החנות מסרבת לקצר את רגלי השולחן אלא רק להוסיף סוג של גומיות לכסאות שׁשיוסיפו כ ס״מ גובה בשעה שהפער להבנתנו עומד על 3 ס״מ. מה יש בידנו לעשות? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:19:40 |
| שלום אורית שלום וברכה,
אין זה מן הנמנע כי קשה יהיה לבסס טענה להפרה של ההסכמות שבין הצדדים או להטעיה לעניין גובה השולחן, בין היתר לאור הטענה לגובה אחיד של שולחנות בתצוגה. יחד עם זאת, יש רגליים לטענה שעל בית העסק לפרט גם את גובהו של המוצר נשוא פנייתך, וככל שאין בית העסק מספק פתרונות לאי ההתאמה הנטענת, אין זה מן הנמנע כי יהיה עליכם לבצע את התיקון הנדרש בעצמכם ולנסות להיפרע מבית העסק. נסו בשלב הראשון לפנות לבית העסק בכתב לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 31/5/2019 18:39 |
מירב לוי |
 | | מחבר: | מירב לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2019 | | שעה: | 18:39:58 |
| שלום,אני רכשתי 2 ראשי דיו בתאריך 31/5/19 באחת מחנויות קרביץ,וכאשר התקנתי אותם במדפסת הביתית, התקבלה התראה שיש בעיה במחסנית הצבעונית, ואני מתבקשת להחליפה.
לגבי הדיו השחור לא היתה שום בעיה , וכנראה המחסנית הצבעונית לא תקינה. אני רוצה לקבל אחרת במקומה , במידה ויסרבו לי בחנות (מכיוון שפתחתי את האריזה) , מה עליי לעשות ? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:05:02 |
| שלום מירב שלום וברכה,
פתיחת האריזה והשימוש במוצר הגם שהיה קצר אכן מונעים ממך זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה). ברם פנייתך נדבר על ביטול בשל פגם במוצר, קרי הפרה של ההסכמות בין הצדדים והתחייבות בית העסק להעמיד מוצר תקין ו/או אי התאמה במוצר. יש להניח שעל בית העסק לבחון את טענתך, וככל שיש בה ממש להעמיד מוצר תקין או לתקן את אי ההתאמה כמתחייב, ונראה אפוא כי מוטב לפנות לבית העסק בהקדם. | |
|
|
|
| 31/5/2019 18:15 |
לידר |
 | | מחבר: | לידר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2019 | | שעה: | 18:15:17 |
| השתתפתי בתחרות בפיסבוק של רשת מלונות, הפרס היה לילה משפחתי בבית מלון. הם פרסמו פוסט עם השם שלי כזוכה בתחרות. זה היה בפורים. מאז לא דיברו איתי ופניתי אליהם כמה פעמים בהודעות פייסבוק והם פשוט לא עונים.
זה נחשב לפרסום שקרי? יש פה עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:01:28 |
| שלום לידר שלום וברכה,
יש להניח כי התחרות (וככל שהדבר הינו בגדר הגרלה על בית העסק לקבל הרשאה לכך ממשרד האוצר ולעמוד בשורה של דרישות) התנהלה בהתאם לתקנון. עליך לעיין ראשית בתקנון התחרות, ובעיקר בהוראות התקנון לעניין הזוכה וקבלת הפרס. ככל שיהיה בכך צורך תוכלי לפנות בכתב להנהלת בית העסק ולמשרד עו"ד/רוה"ח המנהל את התחרות (ככל שישנו, כאמור לעיל לעניין הגרלה) בטענה להפרת ההסכמות ולקבלת הפרס, כמובטח. | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:27 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:27:21 |
| היי,
עשיתי ביום שישי מדרסים והיום בבוקר התקשרתי כדי לבטלם.
נאמר לי תשובה מהמוכר כי לא ניתן לבטלם בגלל שזה נחשב התאמה אישית.
האם זה נכון?
האם אני לא זכאי להחזר כספי?
אפילו לא עברו 48 שעות מהרגע שהייתי בחנות. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:21:03 |
| אביב שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית הריני מבהירה כדלקמן:
ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר בהזמנה מיוחדת, כל עוד לא הוחל בייצור.
בהתחשב בנסיבות (רכישה בסמוך לסגירת החנות ביום שיש וביטול ביום ראשון בבוקר) בהחלט ניתן לטעון כי לא הוחל בייצור.
לא זו אף זו, הרשות לסחר הוגן פרסמה הנחייהל פיה חזקה על עוסק כי לא החל בייצור בסמוך לרכיש,ה ועל כן, לכאורה, מחויב בית העסק לבצע את ביטול העסקה בהתאם לתקנות בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא ילעה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 31/5/2019 10:48 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2019 | | שעה: | 10:48:15 |
| שלום,
יש לי ביטוח דירה שכולל תיקון צנרת מחברת כלל.
לפני כמה שבועות היה לי נזילה בצנרת שתוקנה ועכשיו צריך לתקן את האריחים, ותואם לי לפני שבוע רצץ ליום חמישי בין 15:00-17:00
אבל הרצץ לא הגיע בכלל ואף אחד לא טרח להודיע לי שהוא לא יגיע
בשעה 17:00 התקשרתי לחברת ביטוח ולאחר בירור הם הבינו שהוא לא יגיע.
רציתי לברר האם מקרה זה נכנס תחת חוק הטכנאים? והאם מגיע לי פיצוי של 600 ש"ח לפי מה שמוגדר בחוק?
בברכה,
עדי | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:32:19 |
| עדי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן ובכלל זה, הוראות סעיף 18א לחוק ("חוק הטכנאים") אינן חלות על חברות הביטוח ובתי העסק הפועלים מטעמן ועל כן כן זכות לבפיצוי ללא הוכחת נזק במקרה זה.
הזכות היחידה הנה זכות לפיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, היה וניתן להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם עקב אי ההגעה וכן לטעון כי מדובר בנזק שמקורו ברשלנות בית העסק.
| |
|
|
|
| 30/5/2019 17:54 |
אניה |
 | | מחבר: | אניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 17:54:24 |
| | שלום לפני כחודש רכשתי חבילת 12 שיעורים במכון לפילאטיס,חשבתי שאני אממש אותם אבל בפועל לא יצא לי ללכת אליהם, אנחנו עוברים דירה לעיר אחרת, כך שבטוח אני לא אצליח להגיע לאימונים. ביקשתי לקבל החזר, אבל הפקידה אמרה לי שהם לא נותנים החזרים, ואם אני רוצה אני יכולה להעביר את החבילה לאיזה חברה שלי או למכור לאחת המשתתפות במכון. האם זה חוקי? לא חתמתי על שום חוזה או טופס | |
|
|
|
| 30/5/2019 18:22 |
אניה |
 | |
|
| 30/5/2019 18:28 |
אניה |
 | | מחבר: | אניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 18:28:04 |
| | האם אפשר לטעון על הטעית לקוח. כי אני לא שמתי לב, וגם אם שמתי לב בזמנו אז בפעם הבאה שרכשתי את החבילה לאחר 3 חודשים בטוח שכחתי סעיף זה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 18:28 |
אניה |
 | | מחבר: | אניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 18:28:17 |
| | האם אפשר לטעון על הטעית לקוח. כי אני לא שמתי לב, וגם אם שמתי לב בזמנו אז בפעם הבאה שרכשתי את החבילה לאחר 3 חודשים בטוח שכחתי סעיף זה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:24:50 |
| שלום אניה שלום וברכה,
אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה להעלות טענה להטעיה בעצם שרבובם של תנאים מהותיים של העסקה לרבות באשר לביטול עסקה במסגרת הצהרת הבריאות כנטען. ברם, עלייך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות אותו טופס, חוזה אחר ו/או תקנון בית העסק. כמו"כ, אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה לראות בעסקה נשוא פנייתך "עסקה מתמשכת", כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, אותה ניתן לבטל בכל עת כנגד תשלום יחסי בגין השירות, וחיוב בדמי ביטול אפשרי רק מקום בו פורש הדבר בהסכם שבין הצדדים. מנגד, יתכן וניתן להחיל על העסקה את הוראות החוק האמור לעיל באשר לביטול מנוי לחדר כושר, הקובעות הסדר באשר לדמי הביטול המקסימאליים לפי מועד הודעת הביטול ביחס למשך המנוי. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:25:21 |
| שלום אניה שלום וברכה,
אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה להעלות טענה להטעיה בעצם שרבובם של תנאים מהותיים של העסקה לרבות באשר לביטול עסקה במסגרת הצהרת הבריאות כנטען. ברם, עלייך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות אותו טופס, חוזה אחר ו/או תקנון בית העסק. כמו"כ, אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה לראות בעסקה נשוא פנייתך "עסקה מתמשכת", כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, אותה ניתן לבטל בכל עת כנגד תשלום יחסי בגין השירות, וחיוב בדמי ביטול אפשרי רק מקום בו פורש הדבר בהסכם שבין הצדדים. מנגד, יתכן וניתן להחיל על העסקה את הוראות החוק האמור לעיל באשר לביטול מנוי לחדר כושר, הקובעות הסדר באשר לדמי הביטול המקסימאליים לפי מועד הודעת הביטול ביחס למשך המנוי. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 30/5/2019 19:57 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 19:57:45 |
| היי, אם במעמד חתימת המנוי נאמר לי שמסלול בחדר כושר ללא התחייבות הוא 250 ש"ח לחודש אבל על התקנון מאחורי החוזה רשום שזה 400 שקל לחודש.
בנוסף, יש לציין שאני בחרתי במסלול לתקופה קצובה של 12 חודשים.
ואני שואל זאת על מנת לברר למה אני מחוייב בביטול המנוי. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:25:02 |
| יובל שלום רב,
לגבי ההטעיה במחיר - היה ויש לך הוכחה כי נמסר לך מחיר שגוי, ייתכן וניתן יהיה לדרוש מבית העסק את המחיר שהוצג, אך ככל שאין לך ראיה להצגת המחיר בעל פה, יהיה קושי לדרוש את המחיר המוזל, כאשר נכתב במפורש כי העלות שונה.
לעניןי דמי הביטול - עסקה לתקופה קצובה מאפשרת ביטול בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 25% מערך העסקה כולה בשליש הראשון, 20% בשליש השני ו - 17% בשליש השלילשי, והביטול יכנס לתוקפו בתוך שלושים יום.
האופציה הנוספת היא תשלום ההפרש בין שני המסלולים, בהתאם למפורט בהסכם. | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:06 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:06:21 |
| שלום רב,
אשמח לייעוץ להגדרת עסקה.
הזמנתי נופש טלפונית ומסרתי פרטי אשראי. לא היו בידי הדרכונים כך שסיכמנו שאשלח מאוחר יותר במהלך היום.
לאחר ההזמנה הטלפונית בעצם לא נשלח אלי כל מייל אישור כלשהוא, לא נאמר דבר על דמי ביטול. לאחר כמספר שעות ביקשתי לבטל וחוייבתי בגין העסקה כאשר מבחינתי לא בוצעה עסקה בפועל, לא מסרתי דרכונים ולא נשלח אלי אף מייל בנושא. לדברי הספק עצם מסירת האשראי מהווה עסקה. האם בוצעה עסקה בפועל או לא?
תודה מראש, יפעת | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:11 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:11:23 |
| | רק מוסיפה - בית העסק חייב אותנו 100 ש"ח עבור כל נפש סה"כ 500 ש"ח. כשאר גם חייגתי שעתיים לאחר ההזמנה נציגה אחרת אמרה שאין הזמנה במחשב. נראה כי הנציגה שריינה אך לא פעלה והזמינה בפועל (גם לא בוצע חיוב של הנופש) מאחר והמתינה לדרכונים. | |
|
|
|
| 30/5/2019 14:11 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 14:11:43 |
| | רק מוסיפה - בית העסק חייב אותנו 100 ש"ח עבור כל נפש סה"כ 500 ש"ח. כשאר גם חייגתי שעתיים לאחר ההזמנה נציגה אחרת אמרה שאין הזמנה במחשב. נראה כי הנציגה שריינה אך לא פעלה והזמינה בפועל (גם לא בוצע חיוב של הנופש) מאחר והמתינה לדרכונים. | |
|
|
|
| 30/5/2019 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:33:45 |
| שלום רב יפעת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה הטלפונית? ומתי הודעת על ביטול העסקה?
עקרונית, סעיף 14ג(ו) בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי עסקת מכר מרחוק כדלקמן:
""עסקת מכר מרחוק" – התקשרות בעסקה של מכר נכס או של מתן שירות, כאשר ההתקשרות נעשית בעקבות שיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים לעסקה;
"שיווק מרחוק" – פניה של עוסק לצרכן באמצעות דואר, טלפון, רדיו, טלויזיה, תקשורת אלקטרונית מכל סוג שהוא, פקסימיליה, פרסום קטלוגים או מודעות, או באמצעי כיוצא באלה, במטרה להתקשר בעסקה שלא בנוכחות משותפת של הצדדים, אלא באחד האמצעים האמורים."
בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה נסיעה, חופש ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 30/5/2019 18:23 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 18:23:32 |
| ההזמנה הטלפונית נעשתה בסביבות השעה 14:00 ושלחתי מייל באותו היום בסביבות שבע שמעוניינת לבטל כאשר ראו את ההודעה למחרת בבוקר. השאלה אם היו אמורים לחייב דמי ביטול מאחר ובפועל לטענתי לא בוצעה עסקה מאחר ולא מסרתי את הדרכונים ולא שלחו לי אף טופס אישור/פרטי ההזמנה .
וגם לא נאמרה מילה דמי הביטול בשיחה הטלפונית.
ולטענתם עצם מסירת פרטי אשראי קיימנו עסקה לכאורה שנייה לאחר שניתקנו את השיחה כבר היו מחייבים בדמי ביטוח ולטענתי אומנם סגרנו הזמנה טלפונית אך בפועל לא חייבו אותי או שלחו הזמנה כלשהיא רק סגירה טלפונית | |
|
|
|
| 30/5/2019 18:23 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 18:23:50 |
| ההזמנה הטלפונית נעשתה בסביבות השעה 14:00 ושלחתי מייל באותו היום בסביבות שבע שמעוניינת לבטל כאשר ראו את ההודעה למחרת בבוקר. השאלה אם היו אמורים לחייב דמי ביטול מאחר ובפועל לטענתי לא בוצעה עסקה מאחר ולא מסרתי את הדרכונים ולא שלחו לי אף טופס אישור/פרטי ההזמנה .
וגם לא נאמרה מילה דמי הביטול בשיחה הטלפונית.
ולטענתם עצם מסירת פרטי אשראי קיימנו עסקה לכאורה שנייה לאחר שניתקנו את השיחה כבר היו מחייבים בדמי ביטוח ולטענתי אומנם סגרנו הזמנה טלפונית אך בפועל לא חייבו אותי או שלחו הזמנה כלשהיא רק סגירה טלפונית | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:21:56 |
| יפעת שלום רב,
ברגע שניתן אמצעי תשלום, ולמעשה, את עצמך שלחת מייל על מנת לבטלה, כלומר, בהחלט הייתה התקשרות בין הצדדים אשר לו היית נמנעת מביטולה, הייתה מתרחשת.
על כן, לכאורה, אין פגם בפעולות בית העסק.
העובדה כי הדרכונים ימסרו במועד מאוחר יותר אינה מונעת את עצם ביצוע העסקה ולעניין טופס גילוי ואישור, הרי שהוראות הדין מאפשרות לעוסק לשלוח אותו במסמוך למועד ביצוע העסקה.
על כן, היה ומחיר העסקה ברור, היעד וכו', הקשרה עסקה בין הצדדים ועל כן ביטולה יחוייב בדמי ביטול. | |
|
|
|
|