| 2/6/2019 13:42 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:42:20 |
| שלום,
רכשתי סבון גוף ברשת פארם קטנה-בינונית. על המוצר הופיע מחיר 9.90, ובקופה חוייבתי ב-12.90. כשפניתי לקופאית, היא הלכה ובדקה את המוצר על המדף וטענה שכל המוצרים על המדף מסומנים ב-12.90, ולכן אינני זכאית לזיכוי על ההפרש.
אמרתי לה שהחוק אומר שהמחיר שמופיע על גבי המוצר הוא הקובע, אבל היא טענה שלפי החוק אם שאר המוצרים על המדף מסומנים במחיר של הקופה - זה מה שקובע.
השאלה אומנם קטנונית מאוד ביחס לפער המחיר, אבל הדבר מציק לי עקרונית. אם זה החוק - אז זה החוק, אבל אם לא - מטריד מאוד שכל רשת קובעת לעצמה חוק מעל החוק. יש לציין שברשתות אחרות לא נתקלתי בתופעה כזו. במקרה שגיליתי פער במחיר זוכיתי מיידית.
האם הקופאית צודקת?
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:34:18 |
| מורן שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, מחויב בית העסק לספק לצרכן את המוצר במחיר שהוצג עליו, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
אין כל דרישה בחוק לסימון שגוי של מספר מוצרים על מנת לזכות בזכות ובית העסק פועל לכאורה בניגוד להוראות הדין.
היה וביצעת את הרכישה ויש בידך תיעוד,הן של המחיר המסומן והן של החיוב בפועל, את מוזמתנ להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:45 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:45:13 |
| תודה רבה.
מה יהווה תיעוד מספק לצורך הגשת תלונה?
יש בידיי את החשבונית עם המחיר 12.90, ויש את המיכל של הסבון שעליו מופיע המחיר 9.90.
מדבקת המחיר מודבקת כך שממש מתחתיה יש מדבקת מחיר אחרת של 12.90, אבל כך זה היה במקור כמובן, ואין שום סימנים של הדבקה מכוונת חלילה, כפי שהעסק אולי יכול לטעון.
ברור שהיתה תקופה שבה המחיר היה 9.90 וכך זה נשאר על המוצר הספציפי, אבל הם תמיד יכולים להמציא סיבות ולהאשים את הצרכן.
השאלה האם צילום של המיכל עם המחיר על גביו מהווה תיעוד מספק?
תודה | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:36:32 |
| מורן שלום רב,
צילום של המוצר והחשבונית מהווה בהחלט תיעוד מספיק לצורך הגשת תלונה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:51 |
רעות אשר |
 | | מחבר: | רעות אשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:51:20 |
| שלום רב
ב5.5 התקשרתי לעלית דזיין דרך מודעה באינטרנט הגעתי לבחור בשם נועם. ביררתי פרטים לגבי חדר שינה. שאלתי אותו היכן המפעל ממוקם ואם יש חנות מפעל, לדבריו וכפי שכתוב גם באתר המפעל בעפולה. אין חנות מפעל ואין לו דגמים להראות לי רק מה שיש באתר. הזמנתי ממנו חדר דגם קורנית בצבע לבן לפי המידות המוצעות באתר, בנוסף ביקשתי להוסיף ארגז מצעים לפי הדגם באתר ושאלתי האם ניתן להגביה את המיטה שלא תהיה ישירות על הרצפה כדי שהרובוט ינקה מתחת למיטה. לדבריו כמובן הכל אפשרי ואני אביא לך מיטה מוגבהת. ואספק לך אותה תוך 14 ימי עסקים כפי שמופיע באתר.
ב30.5 הגיעו אלי המובילים שהתנהגו בצורה ברברית ביקשתי מהם להיזהר על טלויזה חדשה שרכשתי והם הגיבו בזלזול , בנוסף ראיתי את אחד המובילים מנסה להיכנס לשירותים שלי בלי ידיעתי ובלי רשותי. המובילים הרכיבו את השידות שלא תאמו את השידות באתר אותן הזמנתי, בנוסף המיטה שהגיעה אליי שבורה עם מכות ותיקוני צבע בראש של המיטה, הלייסטים של העץ שאמורים להחזיק את המזרון שבורים. מיותר לציין שהמיטה כמובן היא לא המיטה שהזמנתי היות והיא לא מוגבהת מעל הרצפה, כפי שביקשתי והם התחייבו על זה. המוביל לחץ שאני אביא לו את הצק לפי שהוא סיים את העבודה, ולאחר שהתרעתי מספר פעמים כי זו לא המיטה שהזמנתי וכי מצבה גרועה ורעועה וככה לא נראית מיטה חדשה. המוביל אמר שהוא הולך להביא כלים שהמובילים הנוספים החזירו לאוטו כדי לפרק את המיטה, לאחר מס' דקות נוספות של המתנה, הם פשוט ברחו עם הצק, והשאירו את המיטה הפגומה שלא הזמנתי. בשיחות חוזרות ונשנות שנעשו עם נועם, ביקשתי לבטל את העסקה באותו הרגע בנוסף שלחתי לו הודעה שייקחו את המיטה ויחזירו לי את הצק אך ללא הועיל, וללא שום התייחסות רצינית בנוגע לביטול העסקה, הוא רק טען כי יבואו בעוד 14 יום לתקן. ברגע שהבנתי כי עקצו אותי ביטלתי את הצק ואת כרטיס האשראי בו שילמתי 300 שח מקדמה. לאחר בירורים המפעל עצמו התברר לי שהוא נמצא באום אל פאחם ולא בעפולה כי שמוצג באתר האינטרנט וכפי שנועם טען בשיחות.
אודה שתנחו כיצד לפעול כי מעבר לעוגמת הנפש והכסף שכבר שילמתי זה מעכב לי את כל הכניסה לבית וגורם לי לחובות נוספים שלא תכננתי.
| |
|
|
|
| 2/6/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:56:09 |
| רעות שלום רב,
מכיון שמדובר בהזמנה מיוחדת, כלומר מוצר המצוי בקטלוג בית העסק אשר ביקשת כי יערכו בו שינויים בהתאם לצרכייך, אין זכות ביטול בדין לעסקה זו.
היה ואת טוענת כי בפועל סופק מוצר שונה מזה שהוזמן וכי ישנה הפרה מהותית של הסכם ההתקשרות, יש לפנות בכבת לבית העסק, לציין את השתלשלות העניינים ולספק צילומים של המוצר שסופק אל מול המוצר שהוזמן, ולדרוש ביטול העסקה או אספקת המוצר שהוזמן ולא תיקון של המוצר שהותקן בביתך.
במקביל, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות ארת המועצה על מתנ שנוכל לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:33 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:33:18 |
| תודה רבה על המענה המהיר
מה אני צריכה לעשות כרגע עם המיטה שאצלי? בית העסק מסיר אחריות ולא מוכן לקחת ממני את המיטה.
מה קורה במצב שהמובילים ברחו עם הצ'ק שלי?
למי אני פונה כאשר בית העסק משקר לגבי מקום המפעל ומקום הימצאו? כמו כן גם בפרסום באתר שלו יש פרסום שקרי על מקום הימצאו?
המיטה הגיעה עם מלא פגמים, בראש המיטה יש פגם, הלייסטים של העץ שבורים, יש רווח בין הדיקט של המיטה לבין סוף המיטה.
האם זו גם עילה לביטול עסקה?
איפה אני יכולה לדווח על בית העסק שמטעה את הלקוחות שלו לגבי מקום הימצאו?
| |
|
|
|
| 3/6/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:28:52 |
| רעות שלום רב,
לגבי ההטעיה - ההטעיה לגבי מקום המצאו של בית העסק לכאורה, אינה אמורה להוות הטעיה מהותית, אך בכל מקרה ניתן לדווח עליה לרשות לסחר הוגן.
לעניןי ההתנהלות, קשה לקבוע איזה פגם או פגמים הופכים את המוצר למוצר אשר ניתן לדרוש בגינו ביטול עסקה ולא תיקון, מדובר במתחם סבירות שבית המשפט בדרך כלל מכריע לגביו.
על כן, אני מציעה כי תגישי תלונה ואנו ננסה כמיטב יכולתינו למצוא פתרון לסיטואציה הקשה בה את מצויה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:55 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:55:26 |
| שלום רב,
מחפשת הכוונה לגורם הנכון לטיפול בבעיה.
רכשנו מבטח חדש מאחת החברות המוכרות בשוק, אשר פחות משנה נמצאו בו תולעי עץ (בכל המטבח). פנינו לחברת המטבחים, אשר לאחר בירורים הייתה מוכנה להחליף כמחציתו (כאשר חשבנו כי הבעיה היא רק בחלק מהארונות), אך כשגילינו כי כל המטבח נגוע, הסכימה להחליף תמורת תשלום של מספר אלפי שקלים (לא כולל עלויות נלוות של פירוק והרבת שיש/חיפוי/התקנת גז וכו).
לאחר יעוץ עם מומחה חרקים נאמר לנו כי המטבח הגיע אלינו נגוע. על כן אנו סבורים כי בחזקתנו לבטל את העסקה - כלומר במינימום המצופה היה החלפת המטבח ללא עלות או החזרת המטבח וזיכוי המלא.
למי עלינו לפנות על מנת לקדם את העניין? וכיתד ניתן להתקדם? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:23:55 |
| נטלי שלום רב,
יש לקבל חוות דעת בכתב מאותו מומחה על מנת לבסס טענתכם לכך שהפגם הנו פגם שהתרחש בבית העסק ואין לכם אחריות כלשהי בגינו.
לאחר קבלת חוות דעת כאמור, יש לדרוש מבית העסק את החלפת המטבח כולו ללא עלות ולא, חושף עצמו בית העסק לתביעת פיצוי הן בגין עלות ההחלפה והן בגין הנזק הנלווה הכרוך בהחלפת מטבח. | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:50 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:50:05 |
| חוות הדעת מציינת כי העובדות מצביעות לכך שהפגם בסבירות גבוהה (תולעי עץ), הגיע עם המטבח ולא קרה אצלינו.
אותה חוות דעת נמסרה לבית העסק אשר לא מוכן להחליף את המטבח.
מה הצעד הבא? פניה לעו"ד? באיזה התמחות? האם ניתן לפתור זאת דרככם? | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:50 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:50:23 |
| חוות הדעת מציינת כי העובדות מצביעות לכך שהפגם בסבירות גבוהה (תולעי עץ), הגיע עם המטבח ולא קרה אצלינו.
אותה חוות דעת נמסרה לבית העסק אשר לא מוכן להחליף את המטבח.
מה הצעד הבא? פניה לעו"ד? באיזה התמחות? האם ניתן לפתור זאת דרככם? | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:26:15 |
| נטלי שלום רב,
ניתן בהחלט להעביר פנייה אלינו בצירוף חוות הדעת.
חשוב לצין כי עקב העומסים במועצה הטיפול עלול לקחת זמן מה, אך אנו בהחלט נשמח לנסות ולסייע.
אופציה נוספת היא פנייה עצמאית לבית המשפט לתביעות קטנות, היה ועלות המטבח והנזק מתאימה לסכום המקסימום אותו ניתן לתבוע בבית משפט זה . | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:47 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:47:25 |
| שלום,
רכשתי שמלת כלה במחיר מבצע. שילמתי מקדמה, ולאחר מכן 2 צ’קים דחויים. המוכרת הינה עסק פרטי. המוכרת כתבה חוזה, ובו ציינה שלא תינתן החזרה. השמלה טרם סופקה לנו. שאלתי היא, האם חוזה ״פירטי״ מעיין זה תקף, והאם ניתן בכל זאת לבטל את הקנייה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:58:29 |
| אלעד שלום וברכה,
אכן חוזה העומד בסתירה לזכויות צרכניות של הצרכן בדין אינו תוקף ואף עשוי לעלות כדי הטעיה אסורה, על כל המשתמע מכך. מנגד, לעתים קרובות מאוד עסקה לרכישת שמלת כלה מוחרגת מזכות הביטול בדין, בין היתר באשר היותה מוצר ביגוד אמנם אך ע"פ מידה ודרישות של הצרכן, לא ברור מפנייתך מה משך הזמן שחלף בין מועד הרכישה למועד מתן הודעת הביטול, שעה שזכות הביטול בדין כמובן מוגבלת בזמן, ונראה כי ביקרת בבית העסק מספר פעמים, וכן כי העמדת מקדמה בגין שמלת כלה, מרדמה שאינה מושבת לצרכן הינה פרקטיקה נוהגת בעסקאות נשוא פנייתך, ועוד שורה של נסיבות ושיקולים אשר לא ניתן לעמוד על כולם במגבלות הפורום. | |
|
|
|
| 2/6/2019 21:45 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 21:45:22 |
| תודה על המענה!
אציין שעברו חודשיים ממועד הקנייה, וכי השמלה לא נתפרה במיוחד עבורנו, אלא נקנתה יד 2. | |
|
|
|
| 2/6/2019 21:45 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 21:45:42 |
| תודה על המענה!
אציין שעברו חודשיים ממועד הקנייה, וכי השמלה לא נתפרה במיוחד עבורנו, אלא נקנתה יד 2. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:22 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:22:01 |
| 5 ימים לאחר רכישת מיטה ומזרון מתצוגה במחיר של 2490 ש"ח שאינם הועברו לנו ובעקבות כך לא נעשה בהם שימוש מצידנו, ניגשנו לבטל את העסקה אל מול בית העסק אשר היה מוכן לבטל לנו את העסקה בתשלום של דמי ביטול על סך של 450 ש"ח. כאשר הוצג לפניו החוק הוא עדיין לבטל לנו את העסקה עפ"י המצוין בחוק.
יש לציין כי בית העסק רשם על גבי הקבלה כי העסקה הנה הזמנה מיוחדת בכתב ידו מה שאינו נכון.
מה ניתן לעשות בנוגע לדבר?
| |
|
|
|
| 2/6/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:50:37 |
| סתיו שלום רב,
היה והמוצר עדיין לא סופק, הרי שעצם העובדה שבית העסק ציין כי מדובר ב"הזמנה מיוחדת" אינה שוללת את זכותכם לביטול העסקה.
יש להעביר לעוסק פנייה בכבת ולציין כי תקנות ביטול עסקה מחייבות אותו לבצע ביטול לרכישת מוצר קטלוגי, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח.
היה ולא יעשה כן, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח, בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן.
כמו כן, אנא הגישו תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:36 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:36:25 |
| שלום יקרים,
מזה זמן רב, מספר חודשים רשת פלאפון נופלת למספר שעות, לפעמים גם חצי יום שלם, תקלה שמשביתה באופן כליל את הרשת (אין אפשרות לתקשר כלל).
התקלה חוזרת על עצמה מספר רב של פעמים בתדירות של פעם בשבועיים.
מחברת פלאפון מנסים למצוא תרוצים כאלה ואי לקיחת אחריות כמו פיצוי עלוב של 200 ש"ח. יש ברשותי 2 מנויים. נציב תלונות הציבור שחזר אלי אמר לי במילים אחרות.... זאת תקלה ואין מה לעשות.
האם יש טעם לתבוע בתביעות קטנות ולפנות אל משרד התקשורת?
תודה,
| |
|
|
|
| 2/6/2019 11:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:41:21 |
| | תנייד לחברה אחרת שלא קשורה לרשת של פלאפון. אתה לא צריך להתקשר עם חברה שנותנת לך שירות לקוי. גם נשואים עם ילדים מתגרשים לפעמים. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:57 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:57:23 |
| שלום משה,
אתה צודק, הייתי עושה זאת בשמחה אך לצערי בגלל שהיא כרגע החברה היחידה שנותנת לי שירותים במדינות מסוימות בחול אני זקוק לה ואין לי חלופות אחרות.
האם זה אומר שאנחנו צריכים לסבול בשקט? ולהשלים עם שירות שכזה תמורת כספנו?
האם נמשיך לתת לגיטימציה לחברות התקשורת לעשות כרצונן ולזלזל בלקוחות רק כי "הן יכולות" ואין מדיניות אכיפה של משרד התקשורת?
בברכה,
עידן. | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:33:16 |
| אתה יכול להתלונן במשרד התקשורת בנוגע לאיכות השירות.
אפשרות נוספת היא לרכוש קו נוסף ברשת אחרת מכספי הפיצויים שאתה מקבל ולהשתמש בו כשרשת פלאפון לא פעילה באזורך. | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:03 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:03:24 |
| תודה משה,
אכן פניתי אל משרד התקשורת, אך לא קיבלתי מהם שום התיחסות עד לרגע זה, נראה כי אין מדיניות אכיפה כלל וכלל והתוצאה ברורה..
אכן חשבתי גם על הדרך שהצעת לרכישת סים חלופי אך דבר זה נותן לי פתרון חלקי שכן אוכל רק להוציא שיחות ולא לקבל. (כאשר הרשת נופלת אי אפשר לעשות גם עקוב אחרי).
אשמח גם להתיחסות המועצה לצרכנות האם יש עילה משפטית בתביעה לעוגמת נפש וחוסר קבלת שירות הולם. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:43:58 |
| עידן שלום רב,
על פניו, בהחלט ישנה עילה כנגד בית העסק עקב הפרת הסכם ההתקשרות שלה עם הצרכנים.
היה וניתן להוכיח כי נגרמו לצרכן נזקים וכי מקור ההפרה הנו רשלנות בית העסק, יכולה בהחלט להתגבש עילה בנזיקין כנגד העוסק. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:06 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:06:38 |
| שלום רב,
ב-16/04/19 רכשתי מזנון,פינת אוכל ושולחבן לבית. -22/05/19 הגיע המתקין עם ההזמנה והרכיב בביתי. לאחר שסיים התברר כי הקלאפה בשולחן אינה נפתחת באופן תקין, 2 מתוך 6 כסאות אינם בצבעי ההזמנה, סימוני עט על המזנון ועוד דבר קטן. מאז ועד היום אני עם שירות הלקוחות של החברה ובכל פעם מורחים אותי בסגנון:
"עד סופ"ש יגיעו לתקן ולהחליף", "אחזור אלייך עוד שעה" וכו'.
רציתי לציין שהעסקה בתשלומים ולכן, יש אפשרות לבטל מול חברת האשראי (אני לא יודע אם זה חוקי ואני לא רוצה להגיע לידי כך).
היום לא עונים לטלפון בכלל. מה אפשר לעשות ?
תודה מראש,
אוהד
| |
|
|
|
| 2/6/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:42:03 |
| אוהד שלום רב,
הסיטואציה שאתה מתאר בהחלט מתסכלת.
ראשית, חשוב לציין כי לא ניתן לעצור את התשלומים באופן חד צדדי וחברת האשראי לא תאפשר את עצירתם כאמור.
על כן, מומלץ לפעול במקביל :
ראשית יש לפנות בכתב לעוסק, לציין את השתלשלות העניינים, ואת מכלול הפניות שנעשו אליו לצורך התיקון, ולציין כי על פי חוק המכר, עליו לתקן כל פגם במוצר בתוך זמן סביר, ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי בגין כל נזק שייגרם לכם.
במקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע.
| |
|
|
|
| 2/6/2019 12:51 |
משה פינטו |
 | | מחבר: | משה פינטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:51:48 |
| רכשתי מרשת "עולם הקולנוע" טלויזיה וחייבו אותי עבור אחריות נוספת שהתברר בדיעבד שלא היה צורך לשלם עבורה."רשת הקולנוע" הפנו אותי ליבואן בשם ח"י אלקטרויקה,כאחראים על האחריות ושירות טכני במקרה של תקלה. התקשרתי לח"י אלקרטרוניקה ושם הסבירו לי שמעולם לא הייתי צריך להיות מחוייב על האחריות שמימלא מגיעה עם המוצר.(מיותר לציין שהורצתי הלוך ושוב בין שתי החברות,כל זה בעבור 200 ש'ח)בח"י אלקטרוניקה אף הסבירו לי שהמעשה של "עולם הקולנוע" הוא נגד החוק.
מבקש עזרה לצעד הבא שעליי לעשות.
תודה,משה פינטו. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:28:51 |
| משה שלום רב,
אכן, תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבות עוסק לספק אחריות ללא תשלום למשך שנה אחת בגין כל רכישה של מוצר חשמלי או אלקטרוני שעלותו גבוה מ 150 ש"ח.
על כן, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף כל האסמכתאות ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:46 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:46:05 |
| | שלום, רכשתי בושם בחנות תמרוקים וככל הנראה הוא מזויף, מה עליי לעשות (מדובר ב4 בקבוקים) | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:26:43 |
| מיכל שלום רב,
יש לנסות ולהוכיח את העובדה שמדובר בזיוןף ובמקביל אף לפנות למשרד הבריאות על מנת שיבחנו את הנושא, שכן מוצרים מזויפים אסורים בשיווק גם על פי הוראות משרד הבריאות, ככל שמדובר במוצרים קוסמטיים.
ללא הוכחה יהיה קושי לבטל את העסקה על סמך תחושה או התרשמות.
ניתןל פנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
http://www.health.gov.il/PniyotHazibur/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:40 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:40:09 |
| שלום,
רכשתי לפני חודשיים פאלפון חדש של חברת שיאומי.
לטלפון היו מספר תקלות במגע המסך, ברמקול וכאשר אני בשיחה, האדם שאיתו אני מדבר שומע את עצמו פעמיים.
השתמשתי באחריות המוצר שיש שלי והעברתי את הפאלפון לתיקון. תקלת השיחה לא סודרה ולכן שלחתי את הפאלפון לתיקון פעמיים נוספות בהם שוב התקלה לא סודרה.
במהלך החודשים האלו הפאלפון לא נמצא אצלי. החברה האחראית על האחריות מסרבת כעת להחליף לי את הפאלפון למכשיר חדש למרות שברור שמצב זה אינו סביר שכן הפאלפון לא בשימוש כמעט מאז הקנייה וברור שהוא אינו תקין ו-3 תיקונים לא עזרו עד כה.
מיותר לציין שכעת הוא גם אצלם.
האם יש באפשרותי לתבוע?
תודה על העזרה,
מאור
| |
|
|
|
| 2/6/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:24:14 |
| מאור שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות אלחר מכירה, כאשר מוצר סובל מתקלות חוזרות ונשנות במהלך שנת האחריות הראשונה, ובית העסק אינו מצליח לרפא ולתקן את המוצר, מוטלת עליו החובה להחליפו במוצר חדש ותקין.
יש לפנות בכתב לבית העסק, לציין את השתלשלות העניינים וכן את הוראות הדין כפי שפורטו לעיל ולדרוש החלפת המוצר בחדש. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:04 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:04:22 |
| שלום,
אשמח לדעת מה עם הפניה, נשלח מכתב לבעלת העסק והוא חזר למרות ששלחתי את הכתובת הנכונה.
למה לא מנסים ליצור קשר עם בעלת העסק אנחנו מתקשים לשלם לאירוע מכיוון שהכסף נלקח מאיתנו
בבקשה עזרו לנו האירוע עוד חודש | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:21:50 |
| יוסי שלום רב,
העברתי פנייתך לאחראית על התחום והיקשתי שתיצור עמכם קשר טלפוני על מנת לבחון כיצד ניתן לקדם את הנושא. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:02 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:02:54 |
| שלום,
אשמח לדעת מה עם הפניה, נשלח מכתב לבעלת העסק והוא חזר למרות ששלחתי את הכתובת הנכונה.
למה לא מנסים ליצור קשר עם בעלת העסק אנחנו מתקשים לשלם לאירוע מכיוון שהכסף נלקח מאיתנו
בבקשה עזרו לנו האירוע עוד חודש | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:19:43 |
| יוסי שלום רב,
אבקש מהאחראית על התחום שתיצור עמכם קשר טלפוני על מתנ לבחון איך ניתן להתקדם. | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:16 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:16:11 |
| שלום,
תנובה השיקו מוצר חדש לקראת חג שבועות ״שמנת להקפצת קרם וניל.
ברשימת הרכיבים מצויין שהמוצר אינו מכיל וניל, אבל על המוצר עצמו, גודל הפונט והכיתוב נותנים תחושה שזה עבור קרם וניל, ולא קרם בטעם וניל. גם בהוראות ההכנה המודפסות על האריזה לא רשום שצריכים להוסיף וניל.
האם יש פה הטעייה של הצרכנים?
תודה
טל | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:07:57 |
| טל שלום רב,
על מנת לבחון את אופן השיווק של המוצר מומלץ לפנות למשרד הבריאות אשר אמון על סימון מוצרי מזון וקובע מתי רשאי עוסק להשתמש בשם זה או אחר לצורך שיווק מוצריו.
המועהצ אינה מוסמכת לקבוע האם העובדה שלמוצר יש טעם של וניל אך אינו מכיל תמצית וניל אמיתית הנה משום הטעיה, ואך במאמר מוסגר ניתן לציין כי יש מספר רב של מוצרים המתקראים "וניל" כגון גלידת וניל אשר אינה מכיל וניל אמיתי ואין בעובדה זו משום הטעיה.
| |
|
|
|
| 2/6/2019 11:59 |
סימון |
 | | מחבר: | סימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:59:49 |
| | האם במידה ומתגלה פגם במעמד האספקה, חובה עלי לקבל את המוצר או שזכותי לבקש שיקחו אותו חזרה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:03:32 |
| סימון שלום רב,
כאשר מסופק מוצר פגום, הוראות חוק המכר מחייבות את בית העסק לתקן ולרפא כל פגם במוצר בתוך זמן סביר, כלומר, על הצרכן מוטלת החובה לאפשר את התיקון בטרם תקום לו הזכות לביטול העסקה או להחלפת המוצר.
מכאן ניתן ללמוד שאין זכות לאי קבלת המוצר עקב פגם שנתגלה בו, אף שהמחוקק אינו מתייחס במפורש לנושא זה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:56 |
ענב |
 | | מחבר: | ענב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:56:00 |
| שלום רב, בתאריך 15/5 רכשתי טיול מאורגן לח״ול אשר יוצא בתאריך 10/6 בשעה 23:30 ...
היום התקשרתי התאריך 2/6 לבטל ואמרו לי שאיני יכולה לבטל ע״פי חוק הגנת הצרכן שכן עברו 14 ימים מביצוע העסקה ושדמי הביטול 600 דולר לאדם ע״פ התנאים שלהם , רציתי לדעת האם כן זכאית לבטל ע״פ הגנת הצרכן מכיוון שטרם הגענו ל 7 הימים לפני ביצוע הטיסה והטיול | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:00:39 |
| ענב שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה לרכישת נופש בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות - לפי המאוחר מביניהם- ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה.
היה וקיבלתם טופס גילוי נאות, אין זכות בדין לביטולה בשלב זה, אך היה והטופס לא התקבל או שהגיע באיחור, יש לבחון את מניין הימים מיום קבלתו. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:55 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:55:13 |
| | היי, עשיתי take away ממסעדה ואחרי שהגעתי הביתה גיליתי שהם סיפקו לי רק 4 מנות במקום 5. פניתי לבעל העסק כבר פעמיים אך כל פעם הוא דוחה אותי ואומר לי לפנות אליו למחרת. חלפו כבר 4 ימים. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:57:36 |
| חן שלום רב,
הדרך היחידה להתמודד עם הבעיה היא לפנות לעוסק בכתב, לציין את השתלשלות העניינים וכן את התשובו שסיפק טלפונית, ולקוות כי יבצע זיכוי.
היה וגם פנייה בכתב לא תועיל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:46 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:46:57 |
| שלום,
רכשתי שמלת כלה במחיר מבצע. שילמתי מקדמה, ולאחר מכן 2 צ’קים דחויים. המוכרת הינה עסק פרטי. המוכרת כתבה חוזה, ובו ציינה שלא תינתן החזרה. השמלה טרם סופקה לנו. שאלתי היא, האם חוזה ״פירטי״ מעיין זה תקף, והאם ניתן בכל זאת לבטל את הקנייה? | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:46:04 |
| שלום אלעד שלום וברכה,
אכן חוזה העומד בסתירה לזכויות צרכניות של הצרכן בדין אינו תוקף ואף עשוי לעלות כדי הטעיה אסורה. מנגד, לעתים קרובות מאוד עסקה לרכישת שמלת כלה מוחרגת מזכות הביטול בדין, בין היתר באשר היותה ע"פ מידה ודרישות של הצרכן, לא ברור מפנייתך מה משך הזמן שחלף בין מועד הרכישה למועד מתן הודעת הביטול, שעה שזכות הביטול בדין כמובן מוגבלת בזמן, ונראה כי ביקרת בבית העסק מספר פעמים, וכן כי העמדת מקדמה שאינה חוזרת הינה פרקטיקה נוהגת בעסקאות נשוא פנייתך, ועוד שורה של נסיבות ושיקולים אשר לא ניתן לעמוד על כולם במגבלות הפורום. | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:47:30 |
| שלום אלעד שלום וברכה,
אכן חוזה העומד בסתירה לזכויות צרכניות של הצרכן בדין אינו תוקף ואף עשוי לעלות כדי הטעיה אסורה, על כל המשתמע מכך. מנגד, לעתים קרובות מאוד עסקה לרכישת שמלת כלה מוחרגת מזכות הביטול בדין, בין היתר באשר היותה מוצר ביגוד אמנם אך ע"פ מידה ודרישות של הצרכן, לא ברור מפנייתך מה משך הזמן שחלף בין מועד הרכישה למועד מתן הודעת הביטול, שעה שזכות הביטול בדין כמובן מוגבלת בזמן, ונראה כי ביקרת בבית העסק מספר פעמים, וכן כי העמדת מקדמה בגין שמלת כלה, מרדמה שאינה מושבת לצרכן הינה פרקטיקה נוהגת בעסקאות נשוא פנייתך, ועוד שורה של נסיבות ושיקולים אשר לא ניתן לעמוד על כולם במגבלות הפורום. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:50 |
רעות אשר |
 | | מחבר: | רעות אשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:50:42 |
| שלום רב
ב5.5 התקשרתי לעלית דזיין דרך מודעה באינטרנט הגעתי לבחור בשם נועם. ביררתי פרטים לגבי חדר שינה. שאלתי אותו היכן המפעל ממוקם ואם יש חנות מפעל, לדבריו וכפי שכתוב גם באתר המפעל בעפולה. אין חנות מפעל ואין לו דגמים להראות לי רק מה שיש באתר. הזמנתי ממנו חדר דגם קורנית בצבע לבן לפי המידות המוצעות באתר, בנוסף ביקשתי להוסיף ארגז מצעים לפי הדגם באתר ושאלתי האם ניתן להגביה את המיטה שלא תהיה ישירות על הרצפה כדי שהרובוט ינקה מתחת למיטה. לדבריו כמובן הכל אפשרי ואני אביא לך מיטה מוגבהת. ואספק לך אותה תוך 14 ימי עסקים כפי שמופיע באתר.
ב30.5 הגיעו אלי המובילים שהתנהגו בצורה ברברית ביקשתי מהם להיזהר על טלויזה חדשה שרכשתי והם הגיבו בזלזול , בנוסף ראיתי את אחד המובילים מנסה להיכנס לשירותים שלי בלי ידיעתי ובלי רשותי. המובילים הרכיבו את השידות שלא תאמו את השידות באתר אותן הזמנתי, בנוסף המיטה שהגיעה אליי שבורה עם מכות ותיקוני צבע בראש של המיטה, הלייסטים של העץ שאמורים להחזיק את המזרון שבורים. מיותר לציין שהמיטה כמובן היא לא המיטה שהזמנתי היות והיא לא מוגבהת מעל הרצפה, כפי שביקשתי והם התחייבו על זה. המוביל לחץ שאני אביא לו את הצק לפי שהוא סיים את העבודה, ולאחר שהתרעתי מספר פעמים כי זו לא המיטה שהזמנתי וכי מצבה גרועה ורעועה וככה לא נראית מיטה חדשה. המוביל אמר שהוא הולך להביא כלים שהמובילים הנוספים החזירו לאוטו כדי לפרק את המיטה, לאחר מס' דקות נוספות של המתנה, הם פשוט ברחו עם הצק, והשאירו את המיטה הפגומה שלא הזמנתי. בשיחות חוזרות ונשנות שנעשו עם נועם, ביקשתי לבטל את העסקה באותו הרגע בנוסף שלחתי לו הודעה שייקחו את המיטה ויחזירו לי את הצק אך ללא הועיל, וללא שום התייחסות רצינית בנוגע לביטול העסקה, הוא רק טען כי יבואו בעוד 14 יום לתקן. ברגע שהבנתי כי עקצו אותי ביטלתי את הצק ואת כרטיס האשראי בו שילמתי 300 שח מקדמה. לאחר בירורים המפעל עצמו התברר לי שהוא נמצא באום אל פאחם ולא בעפולה כי שמוצג באתר האינטרנט וכפי שנועם טען בשיחות.
אודה שתנחו כיצד לפעול כי מעבר לעוגמת הנפש והכסף שכבר שילמתי זה מעכב לי את כל הכניסה לבית וגורם לי לחובות נוספים שלא תכננתי.
| |
|
|
|
| 2/6/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:46:08 |
| רעות שלום רב,
מכיון שמדובר בהזמנה מיוחדת, כלומר מוצר המצוי בקטלוג בית העסק אשר ביקשת כי יערכו בו שינויים בהתאם לצרכייך, אין זכות ביטול בדין לעסקה זו.
היה ואת טוענת כי בפועל סופק מוצר שונה מזה שהוזמן וכי ישנה הפרה מהותית של הסכם ההתקשרות, יש לפנות בכבת לבית העסק, לציין את השתלשלות העניינים ולספק צילומים של המוצר שסופק אל מול המוצר שהוזמן, ולדרוש ביטול העסקה או אספקת המוצר שהוזמן ולא תיקון של המוצר שהותקן בביתך.
במקביל, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות ארת המועצה על מתנ שנוכל לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:40 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:40:25 |
| הי ,
בינואר עשיתי עסקה טלפונית בזאוס בראשון לציון.בדיוק מכרתי את הדירה לאחר הרבה זמן וביקשתי להקפיא .במאי התקשרתי וביקשתי לבטל מאחר ואין לי אפשרות להגיע להתאמן .נאמר לי שאני צריכה לשלם 1200 ש"ח דמי ביטול או להמיר את הטיפולים לטיפולי הידרוטרפיה .שמחתי מאוד כי אני זקוקה לו לביתי עם צרכים מיוחדים.רק שאין להם מדריכים כרגע .ונאמר לי כי התוקף הוא שנה וחצי בלבד. מה אפשר לעשות .מזכירה כי לא הייתי שם דקה אחת מאז שסגרתי עיסקה .
אשמח אם תחזרו אליי ,
0506688277
או במייל kerenchaki@yahoo.com | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:29:20 |
| קרן שלום רב,
ניתן לשקול פנייה בכתב לבית העסק נוכח העובדות שהוצגו לעיל, וזאת על מנת שישיבו בנוגע למועד בו אמורים להיות מדריכים לצורך כיום העסקה למתן שיעורי הידרותראפיה.
היה ובקרוב ימונו מדריכים וניתן יהיה לקבל את השיעורים, הרי שאין בעיה בהצעת העוסק, אך היה ולא צפויים להגיע מדריכים משך תקופה ארוכה, ובמקביל, תקופת הזיכוי אינה מוארכת בהתאם, הרי שעל בתי העסק לתת דעתו לעניין. | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:09 |
תרצה |
 | | מחבר: | תרצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:09:00 |
| | לפני כחודשיים עשינו עסקת ליסינג פרטי על רב חדש.מאז הרכב נתקע כבר 6 פעמים במהלך נסיעה באופן פתאומי ו מסכן חיים . החברה לא מצליחה להתגבר על התקלה ,ולא מוכנה להחליף את הרכב בטענה שהרכב תקין והבעיה בקודנים שהותקנו והם יבדקו ויתקנו . וכלום לא קורה . מה ביכולתינו לעשות אנו אובדי עצות , תודה רבה | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:54:18 |
| תרצה שלום רב,
מדובר למעשה בשאלה עובדתית ולא משפטית.
יש צורך ראשית לאביחן את הבעיה ברכב, אם על ידי קבלת חוות דעת מאיש מקצוע או שמאי, וזאת על מתנ לבחון האם מדובר בפגם שמקורו עוד בתקופה טרם הועבר הרכב לידיכם ומכאן שהאחריות בגין התקלה, תיקונה וכל נזק אחר, תחול על המוכר.
אך ראשית יש לנסות ולקבל חוות דעת מאיש מקצוע שיאבחן את התקלה שכן בטרם אובחנה יש קושי לפעול. | |
|
|
|
| 2/6/2019 13:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 13:13:36 |
| | אם הם יודעים היכן הבעיה (קודנים), לא ברור למה הם לא מתקנים וסוגרים את הסיפור. אולי תלונה במשטרה וטלפון שלהם לחברה תזרז את הטיפול. | |
|
|
|
|