| 3/6/2019 12:24 |
נחום |
 | | מחבר: | נחום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 12:24:06 |
| | הזמנתי טכנאי לניתוק הגז ונאמר לי שהטכנאי יגיע בין 12:00 ל15:00האם זה סביר. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:19:41 |
| שלום רב נחום,
לא ציינת מתי הגיע או שטרם הגיע?
עקרונית, סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, שאם כן, הדבר מקנה לצרכן זכות לדרוש פיצויים.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 3/6/2019 12:07 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 12:07:41 |
| היי,
רכשתי בגד בתאריך 29.5.19 יום רביעי, ובאתי לעשות ביטול עיסקה בתאריך 2.6.19 יום ראשון, המוכרת לא רצתה לתת זיכוי כי היא אמרה שהחנות פתוחה ביום שישי, ולכן יום שישי נקרא יום עסקים, נתנה לי זיכוי , ולא רצתה לתת ביטול עיסקה, האם המוכרת צודקת? | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:09:16 |
| שלום רב רותי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה, לא הוסרה ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן, היה והמועד לביטול העסקה חלף, הרי שיש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
מכאן, שבמקרה המתואר, היות שהעסקה בוצעה ביום רביעי היה ניתן לבטל את העסקה עד יום שישי, על כן, לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על החוק. | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:30 |
לב |
 | | מחבר: | לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:30:49 |
| היי
ברצוני לבטל עסקה של קניית מיטה שנקנתה מחברת ברדיס ושלא סופקה עד כה למרות שנגמר מועד ההאספקה (28 ימי עסקים). נקנתה בתחילת אפריל ועד כה לא סופקה
מה ההליך לביטול העסקה ? האם עליי לשלוח פקס או מייל ? והאם הם רשאים לגבות ממני כל סכום שהוא על הביטול וזאת למרות שהם לא סיפקו את הסחורה ?
שאלה נוספת. תוך כמה זמן הביטול והחזר הכסף חייבים להתבצע (העסקה הייתה באשראי בתשלומים)
תודה על המענה | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:05:21 |
| שלום רב לב,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות?
לעניין איחור באספקת המוצר- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שבמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הרי שהסעד לכך הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לעניין ביטול עסקה- במידה שהעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות.
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שלא מדובר ב"טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה", כקבוע בסעיף 14ג(ד)(4) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:09 |
ניסמן גלינה |
 | | מחבר: | ניסמן גלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:09:18 |
| | Большое спасибо Шуламит, клиника dshli перечислила деньги и все хорошо. Желаю Шуламит успехов и всего наилучшего | |
|
|
|
| 3/6/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 12:28:09 |
| שלום רב גלינה,
אעביר את תודתך לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 14/5/2019 17:35 |
דון-יחיא |
 | | מחבר: | דון-יחיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/05/2019 | | שעה: | 17:35:44 |
| שלום רב
בבירור סטאטוס התלונה, נדהמתי לגלות שהיא עדיין עומדת באותו מקום, היתכן ??? להזכירכם, התלונה מהתאריך 6.2.19.להערכתכם, כמה זמן עוד עלי להמתין? די ברור מדוע נשוא התלונה כלל לא מתרגש ואפילו מזלזל מאד. כפי הנראה, יש לו ניסיון עשיר, הוא יודע שאין לו מפני מה לחשוש, ולצערי הרב הוא גם צדק!! אם אין באפשרותכם לטפל בתלונות, מדוע אינכם מודיעים זהו המינימום המתבקש,ומשאירים את התלונה ואת מגישה בחוסר ידע ? | |
|
|
|
| 15/5/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/05/2019 | | שעה: | 10:15:15 |
| שלום שלום וברכה גאולה,
פנייתך הובערה לגורם במועצה המטפל בפנייתך אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. מכל מקום נעדכן כי ע"פ המערכת הממוחשבת של המועצה עולה כי המועצה פנתה לבית העסק בעניין תלונתך. | |
|
|
|
| 21/5/2019 01:06 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 01:06:45 |
| שלום רב
הוא שאמרתי,תלונתי הועברה מזה זמן רב , ומספר רב של פעמים לבית העסק. כאשר לצערי אין כל התייחסות מצידו. האם לא הגיע העת לעמוד בדיברכם, שאם לא תהיה התייחסות מצידו לאחר 14 יום לתגובתו, תמצאו לנכון לפעול נגדו?
מספר פניה: 617234 | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:41:51 |
| גאולה שלום רב,
העברתי פניתיך לאחראית על התחום ואני מקווה כי יצרו עמך קשר בימים הקרובים. | |
|
|
|
| 30/5/2019 16:25 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:25:27 |
| שלום רב
לפני שבועיים הבטחתם לחזור אלי "בימים הקרובים" מתי זה בדיוק הימים הקרובים? | |
|
|
|
| 2/6/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 08:43:07 |
| גאולה שלום רב,
האם יש בידך את המייל הישיר אל האחראית על תלונתך?
היה וכן, אני מציעה כי תצרי קשר ישיקרות איתה.
היה וזה לא מועיל, אנא ידעי אותי, ואעביר את הנושא לבדיקה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 11:42 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 11:42:06 |
| שלום רב
הבוקר ב-2.6.19 התקשרה אלי הילה מהדס פתרונות סינון, היא הציעה לי שאביא את המכשיר למעבדה והם ינקו אותו. וכן הציעה שאצטרף למסלול שבו יכניסו למכשיר אוסמוזה הפוכה, ואצטרך לשלם מדי חודש 90 ש"ח. היא אמרה שחבל מאד שהמכשיר היקר שקניתי יעמוד ללא שימוש, כי הם מכרו לי מיחם שאין אפשרות לנקות אותו אלא אם כן יכניסו את האוסמוזה ההפוכה. היא טענה, שכתוב בתעודת האחריות שאין אחריות על נזקי אבנית. עניתי, שאם אכן כתוב זה היה מאוחר מדי. כי את התעודה מקבלים לאחר ההתקנה. היא הוסיפה ואמרה, שהיות ובני החליף מסנן בעצמו, הוא גרם לנזילה. היות והם היו צריכים להחליף בפעם הראשונה. זאת סתם טענה שאין לה אחיזה במציאות. היות ובקניה שאלתי, אם הם שולחים מסננים כמו בתמי 4. ענו לי שלא, הם מוסרים עם המכשיר 5 מסננים והבן שלי יחליף בעצמו שזאת ממש לא בעיה. חוץ מזה שהנזילה קרתה אחרי 5 חודשים ואת המסנן מחליפים אחרי חצי שנה כך שהיה טכנאי שטיפל בזה. הם מחפשים פירצה לצאת ממנה. הילה מהדס פתרונות, השוותה את האחריות למכשיר כמו למקרר או טלוויזיה. אני טוענת שהייתה כאן רמאות, שהם ידעו שיש אבנית שמזיקה למכשיר ולא ידעו אותי בקניה. אילו היו אומרים לי שחייבים להכניס למכשיר אוסמוזה הפוכה כי אחרת הוא ייסתם הייתי שוקלת מראש אם לקנות. כך משתלם להם יותר, קודם למכור בהון עתק ,ואח"כ יהיה חבל לזרוק את המכשיר אז יצרפו אותם למסלול עבור 90 ש"ח בחודש.
השיחה הזאת הוקלטה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 14:31:57 |
| גאולה שלום רב,
מומלץ להעביר לאחראית על הטיפול בתלונתך את התנהלות העוסק וכן את הקלטת השיחה על מנת שיהיה בידיה כל החומר הרוונטי. | |
|
|
|
| 3/6/2019 11:03 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 11:03:00 |
| שלום רב
נראה, כי הנכם מתנערים מהטיפול בתלונה וחבל!
חבל מאד שזה קרה אחרי 5 חודשי המתנה ולשווא.
עצתכם בנדון לא לעניין, עלי לפנות למי ש"מטפלת" בתלונה ???
ומי לדעתכם נשלחה לטפל בה, אם לא אחת מעובדות החברה, שכל רצונה שאצטרף למסלול שרק נועד להכניס כסף לחברה. ואת זה יכולתי לעשות בלעדיכם כבר לפני שנה. כך מטפלים אצלכם בתלונות שמקורם במרמה? נותנים לחתול לשמור על השמנת? הלו...זאת המועצה הישראלית לצרכנות??? | |
|
|
|
| 3/6/2019 09:19 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 09:19:01 |
| בחודש מרץ סגרתי עם בעל וילה באילת, 4 לילות ל 11 מבוגרים ו 4 ילדים בעלות כוללת של 12,000 ש"ח ליום 5/6/19
שולמה מקדמה של 5,400 ש"ח.
ב30/5 הודיע בעל הוילה כי חלה טעות, והוילה תהיה תפוסה על ידי מבלים אחרים ואין אפשרות לקבל את הוילה, והודיע שיחזיר את המקדמה ששולמה.
רציתי לדעת אם ואיזה פיצוי אני יכול לדרוש/לתבוע ממנו, וזאת כיוון שהוא ביטל לנו את החופשה שסגרנו 3 חודשים מראש, שבוע לפני.
תודה
| |
|
|
|
| 3/6/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:56:36 |
| שלום מני שלום וברכה,
אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה להקים חבות כלפי בית העסק לפצות אתכם בגין נזק סביר ומכוח שנגרם לכם כתוצאה מהפרה ההסכם מצדו, בכפוף לחובת הקטנת הנזק ושאר הדרישות מכוח דיני הנזיקין. עליך לעיין קודם בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, ובעיקר בהוראות באשר לזכות ביטול העסקה מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:13 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:13:01 |
| שלום רב,
במהלך חופשת הפסח משפחתי תכננה לצאת לחופשה ולהשכיר וילה בצפון.
סגרנו עסקה מול בעלת דירה ל-2 לילות, ויום למחרת יצאנו לכיוון הוילה.
בחוזה שנשלח אלינו צוין בפירוש כי מדובר על וילה/ צימר, נתנו אשראי כפיקדון ונגבה מאיתנו 100 שקלים מקדמה, וסוכם כי היתרה תשולם במזומן.
ביום שהגענו למקום האירוח (למחרת מיום סגירת העסקה), היינו בהלם מוחלט -
ראשית היה זה בניין מגורים וכלל לא צימר/ וילה כפי שרשום בחוזה שנשלח אלינו למייל, לרבות חצר משותפת עם בעלי הדירות של הבניין.
שנית, כל קירות הבית היו מלאים בעובש, רטיבות, מחנק ואי נוחות כלל לשינה, יודגש כי הגענו 2 משפחות הכוללות הורים בגיל יחסית מבוגר ותינוקות.
אמרנו לבעלת הדירה שזה לא מה שהובטח וזה בניין ולא צימר/ וילה, תנאי השינה לא הגיוניים, ויש לבטל את העסקה.
לאחר שיחות ארוכות סוכם כי 100 שקלים של המקדמה יישארו אצלה והעסקה בטלה.
בפירוט חשבון האשראי גילתה לתדהמתה אימי שבעלת הדירה גבתה מאיתנו מחיר מלא למרות שאמרה בפירוש כי לא תחייב, ונכון להיום עד היום לא החזירה את הכסף למרות שיחות ארוכות בינינו.
לטענתה - באתר רואים בניין, בנוסף - רשום בחוזה "במקרה של אי הגעה או אי עמידה בתנאי ההסכם ... דמי הביטול יהיו בסך 100% משווי ההזמנה הכוללת".
מה עליי לעשות בכדי להשיב? או שפעולותיה היו חוקיות? | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:51:17 |
| שלום אלמוג שלום וברכה,
קצת קשה להבין כיצד נגבו הכספים חרף העובדה כי הצדדים הסכימו לדבריך על ביטול העסקה כנגד תשלום המקדמה בלבד, וכיצד יתכן כי הדברים עשויים להיראות בעיניך חוקיים. ככל שבית העסק אכן הסכים לביטול העסקה כנגד תשלום סך של 100 ש"ח, בין היתר על יסוד הטעיה בפרסום והפרות ההסכמות שבין הצדדים גם לעניין תנאי המחיה בצימר, עליך לפנות אליו בכתב בדרישה לעמוד בהסכם באשר לביטול ולהשיב את התמורה ששולמה ביתר. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:13 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:13:11 |
| שלום,
קניתי שידה בחנות יד שנייה, והתחרטתי כעבור שבוע. בחנות ארזו את השידה בניילון, אותו לא פתחנו במהלך השהות של השידה בבית.
בעלת העסק הבהירה שלא נוכל להחזיר את הרהיט, מאחר ויש חוק שביד שנייה חובה להחזיר אחרי יום.
אשמח לדעת מה החוק קובע בעניין.
תודה רבה,
מורן | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:35:37 |
| מורן שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות במפורש כדלקמן:
"צרכן רשאי לבטל הסכם בהתאם לפסקאות (1) עד (7) ובלבד שביטול הסכם לרכישת טובין יהיה בתנאי שהצרכן יחזירם לעוסק והטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש; החזרת הטובין באריזה המקורית תהווה ראיה מספקת לאי-עשיית שימוש בהם –"
אין התייחסות למוצרי יד שנייה, וכל עוד לא נעשה שימוש על ידי הצרכן, זכאי הצרכן לבע ביטול עסקה בתוך 14 יום מיום האספקה, כאשר מדובר בריהוט, ועל בית העסק להשיב לצרכן את כספו בכפוף לתשלום דמי ביטול בךס שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר לעוסק פניה בכתב ולפרט את האמור לעיל, ולציין כי היה ויעמוד בסירובו, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:45 |
מורן |
 | |
|
| 3/6/2019 08:12 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:12:37 |
| שלום רב,
במהלך חופשת הפסח משפחתי תכננה לצאת לחופשה ולהשכיר וילה בצפון.
סגרנו עסקה מול בעלת דירה ל-2 לילות, ויום למחרת יצאנו לכיוון הוילה.
בחוזה שנשלח אלינו צוין בפירוש כי מדובר על וילה/ צימר, נתנו אשראי כפיקדון ונגבה מאיתנו 100 שקלים מקדמה, וסוכם כי היתרה תשולם במזומן.
ביום שהגענו למקום האירוח (למחרת מיום סגירת העסקה), היינו בהלם מוחלט -
ראשית היה זה בניין מגורים וכלל לא צימר/ וילה כפי שרשום בחוזה שנשלח אלינו למייל, לרבות חצר משותפת עם בעלי הדירות של הבניין.
שנית, כל קירות הבית היו מלאים בעובש, רטיבות, מחנק ואי נוחות כלל לשינה, יודגש כי הגענו 2 משפחות הכוללות הורים בגיל יחסית מבוגר ותינוקות.
אמרנו לבעלת הדירה שזה לא מה שהובטח וזה בניין ולא צימר/ וילה, תנאי השינה לא הגיוניים, ויש לבטל את העסקה.
לאחר שיחות ארוכות סוכם כי 100 שקלים של המקדמה יישארו אצלה והעסקה בטלה.
בפירוט חשבון האשראי גילתה לתדהמתה אימי שבעלת הדירה גבתה מאיתנו מחיר מלא למרות שאמרה בפירוש כי לא תחייב, ונכון להיום עד היום לא החזירה את הכסף למרות שיחות ארוכות בינינו.
לטענתה - באתר רואים בניין, בנוסף - רשום בחוזה "במקרה של אי הגעה או אי עמידה בתנאי ההסכם ... דמי הביטול יהיו בסך 100% משווי ההזמנה הכוללת".
מה עליי לעשות בכדי להשיב? או שפעולותיה היו חוקיות? | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:38:53 |
| שלום אלמוג שלום וברכה,
קצת קשה להבין כיצד נגבו הכספים חרף העובדה כי הצדדים הסכימו לדבריך על ביטול העסקה כנגד תשלום המקדמה בלבד, וכיצד יתכן כי הדברים עשויים להיראות בעיניך חוקיים. ככל שבית העסק אכן הסכים לביטול העסקה כנגד תשלום סך של 100 ש"ח, בין היתר על יסוד הטעיה בפרסום והפרות ההסכמות שבין הצדדים גם לעניין תנאי המחיה בצימר, עליך לפנות אליו בכתב בדרישה לעמוד בהסכם באשר לביטול ולהשיב את התמורה ששולמה ביתר. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 3/6/2019 02:05 |
מאור מנצור |
 | | מחבר: | מאור מנצור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 02:05:37 |
| אהלן. אני כרגע נמצא בקורס לימודי משחק, ואני מעוניין לבטלו. עברו מחודשיים מתחילת הקורס. מודע לחוק לביטול עסקה. קראתי את המאמר של עו"ד שוש רבינוביץ', לגבי מקרים של ביטולי קורסים לאחר תחילתם. עו"ד רבינוביץ' טענה ש"בפסקי דין שנסקרו ניתן להתרשם כי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אינן מהוות מחסום הרמטי בפני אפשרות ביטול קורס לאחר תחילתו.", ו- " מדיניות נוקשה מדי שאינה מאפשרת ביטול השתתפות בקורס לאחר תחילתו בשום מקרה, עלולה להיראות בעיני בתי המשפט כבלתי מוצדקת." רציתי לדעת אם המקרה שלי, אכן בעייתי ואכן נמצא בגדר ה"הוקשה". נרשמתי אל הקורס החצי שנתי, שמתקיים פעם בשבוע, בימי ראשון מהשעה 18:00 עד השעה 21:00 למשך שלוש שעות. עלות הקורס היא 5500 שקלים. נרשמתי אל הקורס כאשר הייתי במקום העסק וישבתי עם בעל הסטודיו. מדיניות הקורס אומרת, ואני מצטט לפי הכתוב באתר של הקורס (ריאקטינג סטודיו): "תלמיד שהפסיק את לימודיו עד שבועיים לאחר תחילת הלימודים יהיה זכאי להחזר של 50 אחוז משכר הלימוד. לאחר מכן לא יינתנו החזרים." קישור:
https://www.reactingstudio.com/cancellationpolicy?gclid=CjwKCAjwvuzkBRAhEiwA9E3FUk0DL3XCMbzuncg5VEjXyUNGGifvFwa651xLw8fz8NqHlQ4VKmRRSBoCopIQAvD_BwE
במהלך הקורס נקלעתי למצב כלכלי שהקשה עליי לשלם על הקורס. בתאריך ה28 באפריל נפגשתי עם טל ירימי (בעל הסטודיו) כדי לדבר איתו על המצב שנקלעתי אליו ולבקש ממנו לבטל את השתתפותי בקורס.(מוסיף ואומר כי כבר לא הגעתי לפני כן לכמה שיעורים כיוון שבאותם הימים החלטתי לעבוד, כיוון שמצבי הכלכלי הקשה עליי אז בחרתי לנצל את הימים האילו לעבודה במקום להגיע אל הקורס). הוא טען שתפסתי מקום פוטנציאלי לתלמיד ושלא יוכל להחזיר לי את הצ'קים. הוא טען שבמידה וימצא בן אדם שיחליף את מקומי, לא תהיה לו כל בעיה להחזיר לי את הצ'קים. מאז לא הגעתי אל שאר ימי הלימוד, כיוון שאני בוחר לעבוד בימי ראשון, כמוזכר לעיל. רציתי לדעת אם מדיניות ביטול ההרשמה שלו אכן עומדת בגדר ה"מדיניות נוקשה". תודה רבה ושיהיה יום מקסים. מאור | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:11:28 |
| שלום מאור שלום וברכה,
לעניות דעתנו קשה יהיה בנסיבות לבסס טענה להטעיה מצד בית העסק לביטול העסקה, על אף שנראה על פניו שתקנון בית העסק אינו חף משגיאות. נסה לבוא בדברים עם בית העסק למציאת פתרון לפרשה לשביעות דעת שני הצדדים. אולי "להקפיא" את התמורה בגין הקורס, ולאפשר לך השלמה של מה שנבצר ממך בזמנים טובים יותר. אולי השבה חלקית של התמורה וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:31 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:31:11 |
| שלום,
במסגרת עסקת טיפולי פנים ניתן לי קרם אשר לא צויין כמה הוא עולה ונראה שהוא מגיע לי כחלק מן העסקה. לאחר שביקשתי לבטל את העסקה, נאמר לי שיש לשלם 240 ש"ח על הקרם. בית העסק טען כי יש מחירון בבית העסק ואם הייתי שואלת היו אומרים לי את המחיר. אך מסירת הקרם הטעתה אותי וחשבתי שהוא ניתן לי במתנה, לא נשאלתי אם אני רוצה אותו בהתחשב במחיר. מה העושים במקרה זה? תודה | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:01:30 |
| שלום יולי שלום וברכה,
על בית העסק להראות כי במסגרת ההסכמות שבין הצדדים, ובמסגרת טופס גילוי נאות אותו עליו למסור לצרכן בנוגע לתנאיה המהותיים של העסקה, ישנן הוראות באשר לתשלום בגין המוצר (הקרם) במקרה של ביטול עסקה. עליך אפוא לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ככל שגביית התשלום הינה מנוגדת להוראות ההסכם או שאינה מעוגנת במפורש בהוראות ההסכם (במאמר מוסגר הפניה למחירון ככל שישנה עשויה להיות מפורטת מספיק לצורך העניין), אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה להשבת הכספים שנגבו בניגוד לדין. במידת הצורך תןכלי להגיש תלונה לאתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 2/6/2019 17:37 |
yakir |
 | | מחבר: | yakir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 17:37:29 |
| | אתמול יום שבת 1.6.2019 הזמנתי 2 חדרים לי לאשתי ו3 בנותי לתאריכים 7.6 עד 9.6 שעתיים אחרי זה החלטתי לבטל אמרו לי שלא ניתן לבטל כי שבת (ההזמנה בוצעה בשבת) יום לאחר מיכן יום ראשון אנרו לי שצריך לשלם דמי ביטול של 100% האם זה נכון | |
|
|
|
| 3/6/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 09:50:48 |
| שלום יקיר שלום וברכה,
בנסיבות המתוארות בפנייתך לא קמה זכות חרטה וביטול עסקה מכוח חוק הגנת הצרכן, בעקיר נוכח פרק הזמן הקצר שנותר ממועד הביטול ועד מועד החופשה. משכך את הצדדים מחייבות ההסכמות שביניהם לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו'. עליך אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 2/6/2019 17:37 |
yakir |
 | | מחבר: | yakir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 17:37:20 |
| | אתמול יום שבת 1.6.2019 הזמנתי 2 חדרים לי לאשתי ו3 בנותי לתאריכים 7.6 עד 9.6 שעתיים אחרי זה החלטתי לבטל אמרו לי שלא ניתן לבטל כי שבת (ההזמנה בוצעה בשבת) יום לאחר מיכן יום ראשון אנרו לי שצריך לשלם דמי ביטול של 100% האם זה נכון | |
|
|
|
| 3/6/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 09:49:40 |
| שלום יקיר שלום וברכה,
בנסיבות המתוארות בפנייתך לא קמה זכות חרטה וביטול עסקה מכוח חוק הגנת הצרכן, בעקיר נוכח פרק הזמן הקצר שנותר ממועד הביטול ועד מועד החופשה. משכך את הצדדים מחייבות ההסכמות שביניהם לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו'. עליך אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 2/6/2019 16:35 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 16:35:37 |
| | הזמנתי דלת אלומניום גדולה ביציאה למרפסת והתברר לי כי הזכוכיות נעשו שלא לפי התקן הדורש כי הזכוכית תהיה מחוסמת האם החברה מחויבת לעמוד בדרישות התקן אף שלא סוכם על כך במפורש אשמח שתגיבו. | |
|
|
|
| 3/6/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 09:36:16 |
| אברהם שלום רב,
למיטב הבנתי התקן חל על מקומות ציבוריים ואינו חל באופן מלא על דלתות פנים בבית מגורים.
אף על פי כן, מגיון שהנושא עובר עדכונים משך החודשים האחרונים, אודה לך אם תפנה שאלתך למכון התקנים על מנת למנוע חלילה התקנה של דלתות זכויכית אשר עלולות להוות סיכון.
ניתן לפנות לכון התקנים באמצעות הקישור הבא:
http://www.sii.org.il/52-he/SII.aspx | |
|
|
|
| 2/6/2019 16:35 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 16:35:10 |
| | הזמנתי דלת אלומניום גדולה ביציאה למרפסת והתברר לי כי הזכוכיות נעשו שלא לפי התקן הדורש כי הזכוכית תהיה מחוסמת האם החברה מחויבת לעמוד בדרישות התקן אף שלא סוכם על כך במפורש אשמח שתגיבו. | |
|
|
|
| 3/6/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 09:34:59 |
| אברהם שלום רב,
למיטב הבנתי התקן חל על מקומות ציבוריים ואינו חל באופן מלא על דלתות פנים בבית מגורים.
אף על פי כן, מכיון שהנושא עובר עדכונים משך החודשים האחרונים, אודה לך אם תפנה שאלתך למכון התקנים על מנת למנוע חלילה התקנה של דלתות זכויכית אשר עלולות להוות סיכון.
ניתן לפנות לכון התקנים באמצעות הקישור הבא:
http://www.sii.org.il/52-he/SII.aspx | |
|
|
|
| 2/6/2019 19:34 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 19:34:46 |
| תודה על תגובתך המהירה והמפורטת.
הטוסטר עלה 159₪.
בחלק האחרון, בו נכתב כי במידה והיצרן נמצא במרחק של למעלה מ15 ק״מ, מקום המכירה ישמש כנקודת השרות.
בכוונתי להגיע אל המוכר ולהציג לו את התקנה הנ״ל כלשונה.
שאלתי היא, מה עליי לעשות במידה והמוכר אינו מכבד תקנה זו?
תודה,
עודד | |
|
|
|
| 3/6/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 09:01:37 |
| עודד שלום רב,
במקרה בו בית העסק אינו מכבד את הוראות הדין, אנא הגש אילנו תלונה בעניין ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 2/6/2019 16:04 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 16:04:20 |
| היי, סגרתי דרך סוכן ישראלי עסקת טיול לחול, עוד לא עברו 14 יום מיום העסקה ואני מעוניין לבטל את העסקה , הסוכן אמר שאת הטיסה ניתן לבטל תמורת 100 שקלים אבל את המלון לא ניתן לבטל.
האם ניתן לבטל את העסקה במלון בחול? | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:43:06 |
| רון שלום רב,
היה והעסקה נרכשה כחבילה של מלון וטיסה, אתה רשאי לבצע ביטול לעסקה כולה בכפוף לתשלום דמי הביטול הקבועים בדין.
היה והמלון נרכש בנפרד, אכן יש קושי מסוים בביטול, אך אני אומרת זראת בזהירות שכן הדבר תלוי בתנאי העסקה ובטופס הגילוי. | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:53 |
מורן מורן |
 | | מחבר: | מורן מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:53:23 |
| רכשתי מוצר באמצעות גרופון, הפרסום היה שגוי וקיבלתי מוצר שלא הזמנתי. בעלת העסק אומרת שזה פרסום שגוי אבל זו לא בעייתה, גרופון לא יכולים לזכות ללא אישור של בעלת העסק.
לאחר דין ודברים בעלת העסק מתעקשת שתזכה אותי רק לאחר שתקבל את המוצר. מבחינתי אני לא רוצה לשלם על המוצר טו השיאות בכלל, העסקה אמורה לעלות 0 שח מכיוון שזה לא המוצר אותו אני רוצה (מדובר בשני מוצרים שונים לגמרי). האם ההתניה הזו של בעלת העסק לגטימית? האם אני צריכה לשאת בעלות המשלוחים (אלי ובחזרה) למרות שיש טעות בפרסום? | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:41:36 |
| מורן שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, כאשר מוצר שנרכש במכר מרחוק, לוקה באי התאמה, על בית העסק לבטל את העסקה ולאסוף את המוצר מהמקום אליו נמסר ללא עלות כלשהי מצד הצרכן.
| |
|
|
|
| 2/6/2019 15:40 |
ענב |
 | | מחבר: | ענב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:40:21 |
| היי בהמשך לתשובתכם לשאלתי האם ניתן לבטל את העסקה עניתם לי שבאם קיבלתי טופס לגילוי נאות ניתן לספור את מניין הימים כחוק , השאלה שלי היא מה זה טופס גילוי נאות ביסקת תיירות חוץ ? מה אמור להיות כתוב בו ? אני קיבלתי דפים של אישור ההזמנה שכוללים פירוט דמי ביטול וכל מיני הערות שונות של חברת התיירות ,, האם זה הטופס גילוי נאות ?
תודה על המענה.. | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:40:07 |
| ענב שלום רב,
טופס המפרט את תנאי העסקה ותנאי ביטול מהווה טופס גילוי נאות. | |
|
|
|
| 30/5/2019 16:41 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 16:41:47 |
| לפני חג הפסח רכשתי נדנדה לחצר באחת מהרשתות הגדולות של הריהוט לבית.
לפני התשלום בקופה נאמר לנו שקודם משלמים ואז הולכים להביא את הנדנדה מהמחסן או מבקשים לשלוח במשלוח. לאחר שבוצע התשלום באמצעור תלושים לחג ופנינו לאסוף את הנדנדה נאמר לנו שאזלה מהמלאי וכי לאחר החג יעדכנו אותנו מתי תגיע
(יש לציין שבשום מקום בחנות אין הנחיה לבדוק האם הפריט קיים במלאי תרם הרכישה ובקופה לא נאמר לנו שיש מצב שהיא אזלה או שצריך לבדוק קודם)
לאחר שבוע כשהתקשרנו הוצע לנו לקבל החזר בדמוי זיכוי כי המוצר לא במלאי. משביקשנו את המוצר או זיכוי כספי קיבלנו סרוב מששילמנו בתלושים הוצע לנו זיכוי לחנות או להמתין לנדנדה.
עד היום, כבר למעלה מ3 שבועות לא קיבלנו את הנדנדה. האם ניתן לתבוע החזר על חשבון הכרטיס או החזר כספי שיאפשר לי לרכוש ברשת אחרת?
האם אין זה בגדר הונאה לגבות כסף מאדם בלי לבדוק האם המוצר קיים במלאי?
האם ניתן | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:23:22 |
| איריס שלום רב,
מדובר למעשה בהפרת הסכם הרכישה מצד בית העסק.
בנסיבות של הפרת הסכם, בשונה מביטול עסקה עקב חרטה, מחויב בית העסק לבצע השבה לצרכן על מתנ להשיב את המצב לקדמותו.
כלומר, על בתי העסק לאפשר קבלת החזר בדיוק באופן בו בוצע התשלום, והדבר כולל השבת תווי רכישה.
ישל פנות לבית העסק בכתב ולציין את האמור לעיל, ולציין כי הנפקת זיכוי רלוונטית רק במקרה של ביטול עסקה עקב חרטה מצד הצרכן ולא במקרה של הפרת הסכם מצד העוסק. | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:31 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:31:40 |
| אילו הליכים פתוחים בפני במיקרה שבית העסק מסרב בעצם להשיב את התשלום?
כמו כן מי בעל התפקיד שרלוונטי לצורך קבלת המכתב את המכתב? כדי שהפניה תחשב רשמית? | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:32 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:32:22 |
| אילו הליכים פתוחים בפני במיקרה שבית העסק מסרב בעצם להשיב את התשלום?
כמו כן מי בעל התפקיד שרלוונטי לצורך קבלת המכתב את המכתב? כדי שהפניה תחשב רשמית? | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:38:55 |
| איריס שלום רב,
יש צורך להעביר פניה בכתב לשירות הלקוחות של בית העסק, ובמקביל גם למנהל הסניף בו בוצעה הרכישה (ניתן לשלוח את הפנייה באמצעות מייל או פקס, ואין חובה להעבירה בדואר).
במקביל, את בהחלט מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
|