| 3/6/2019 17:31 |
מע |
 | | מחבר: | מע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 17:31:11 |
| הי,
לפני כשנה השכרתי רכב דרך לברת ליסינג פרטי.
ההסכם שנחתם מולם מדבר על תשלום חודשי, כאשר נתתי להם גישה לחשבון שלי עבודשיים החל מחודש אוגוסט ועד היום.
אף אחד לא יצר איתי קשר או התריא על כך, אלא פשוט הורידו את כל הסכום במכה אחת מחשבוני.
האם מותר להם לבצע פעולה שכזו?
בהתחשב בזה שמקור התקלה הוא אצלם, האם הם בעצם שברו חוזה?
אשמח למידע מה ניתן לעשות במצב כזה.ר משיכת התשלומים.
מידי חודש קיבלתי הביתה חשבונית עבור התשלום החודשי.
כאשר נכנסתי לחשבוני אתמול ראיתי כי בוצע חיוב של 10,000 שח, לאחר בדיקה הסתבר לי שחברת הרכב היא זו שבצעה את החיוב. אחרי שיחה טלפונית עם נציגה שלהם היום נאמר לי כי בשל תקלה במערכת שלהם, היא לא משכו את החיובים החו | |
|
|
|
| 3/6/2019 17:35 |
מע |
 | | מחבר: | מע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 17:35:36 |
| משום מה הטקסט התבלגן, מנסה להעתיק לפה בשנית:
הי,
לפני כשנה השכרתי רכב דרך חברת ליסינג פרטי.
ההסכם שנחתם מולם מדבר על תשלום חודשי, כאשר נתתי להם גישה לחשבון שלי עבוד משיכת התשלומים החודשיים.
מידי חודש קיבלתי בדואר חשבונית עבור אותו חודש.
כאשר נכנסתי לחשבוני אתמול ראיתי כי בוצע חיוב של 10,000 שח, לאחר בדיקה הסתבר לי שחברת הרכב היא זו שבצעה את החיוב.
אחרי שיחה טלפונית עם נציגה שלהם היום נאמר לי כי בשל תקלה במערכת שלהם, היא לא משכו את החיובים החודשיים החל מחודש אוגוסט ועד היום. (כלומר בחודשיים הראשונים התשלומים עברו בסדר ואז קרתה אצלם התקלה).
אף אחד לא יצר איתי קשר או התריא על כך, אלא פשוט הורידו את כל הסכום במכה אחת מחשבוני.
האם מותר להם לבצע פעולה שכזו?
בהתחשב בזה שמקור התקלה הוא אצלם, האם הם בעצם שברו חוזה?
אשמח למידע מה ניתן לעשות במצב כזה.
| |
|
|
|
| 4/6/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:42:08 |
| שלום רב אדון,
מה התשלום החודשי שהיה אמור לרדת מחשבונך?
עקרונית, הסכמים יש לקיים.
במקרה המתואר, היה מן הראוי לכאורה לאפשר לך לפרוס את החוב למספר תשלומים על כן, אני, מציעה כי תפנה אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך לבירור העניין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 17:04 |
נורית |
 | | מחבר: | נורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 17:04:24 |
| שלום,
רכשתי מיטת נוער דרך אתר אינטרנט, מידה קבועה, צבע מותאם אישית, ראש מיטה מתרומם ידנית. באתר היה מצויין שהובלה והרכבה בבית הלקוח (בתשלום נוסף כמובן).
כאשר המרכיבים הגיעו להרכיב את ההמיטה בביתי גיליתי כי הארגז מצעים נפתח לכיוון הקיר (לא ניתן לסובב את כיוון המיטה בגלל הראש המתרומם), מיד ביקשתי מהמרכיבים לשנות את הכיוון והם אמרו שזו לא חלק מההרכבה ויש צורך לפנות אל הספק ולבקש שיבואו מרכיבים אחרים.
יש לציין כי במהלך ההזמנה של המיטה לא נשאלתי על כיוון פתיחת ארגז המצעים הרצוי ולא הופיע מידע על כיוון פתיחת ארגז המצעים ועל כן הסקנו שהכיוון יקבע בזמן ההרכבה בבית.
כאשר פניתי לספק הוא האשים אותי שזוהי אחריותי לברר את כיוון פתיחת הארגז ושיכלתי לראות לפי התמונה שמופיעה באתר (על אף שבאתר יש תמונה של המיטה במצב סגור בלבד ובכל מקרה מצויין כי "התמונה להמחשה בלבד").
כעת הספק דורש תשלטם של 500 ש"ח נוספים לתיקון כייון הארגז.
האם יש במידע שסופק משום הטעיה או מידע חסר או שאכן היה באחריותי הבלעדית לברר את המידע? האם עלי לשלם 500 ש"ח נוספים ? כי הספק אינו מוכן לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:35:54 |
| שלום רב נורית,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במקרה בו יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/6/2019 16:21 |
מורו |
 | | מחבר: | מורו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 16:21:34 |
| שלום רב ,
רצינו לבדוק את הסוגיה הבאה . רכשנו מזגן חדש, לאחר התקנה על ידי מתקין התברר שיש בעיה במזגן. יצרנו קשר עם החברה שנחתנת שירות. תיאמו לנו טכנאי הבוקר בין השעות 10:00-12:00 . הטכנאי לא הגיע. ב 12 אמר שהוא התעכב בתקלה אחרת ושהוא מגיע. ככה מספר פעמים . בשעה ארבע כבר לא ענה לטלפון. האם הסיטואציה המתוארת סבירה? או שהיא חורגת כבר מגבולות הטעם הטוב ומהנהוג מהחינת החוק ? האם אין זמן סביר של המתנה לטכנאי שירות. מה האמצעים שלנו במקרה כזה? | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:08:46 |
| מורו שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הרי שבהתחב בכך שדהטכנאי לא הגיע, או לכל הפחות איחור בלמעלה משלוש שעות מהשעה האחרונה שנקבעה, קמה לכם הזכתו לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך של 600 ש"ח.
יש לפנות לבית העסק ולדרוש את הפיצוי בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 16:21 |
מורו |
 | | מחבר: | מורו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 16:21:22 |
| שלום רב ,
רצינו לבדוק את הסוגיה הבאה . רכשנו מזגן חדש, לאחר התקנה על ידי מתקין התברר שיש בעיה במזגן. יצרנו קשר עם החברה שנחתנת שירות. תיאמו לנו טכנאי הבוקר בין השעות 10:00-12:00 . הטכנאי לא הגיע. ב 12 אמר שהוא התעכב בתקלה אחרת ושהוא מגיע. ככה מספר פעמים . בשעה ארבע כבר לא ענה לטלפון. האם הסיטואציה המתוארת סבירה? או שהיא חורגת כבר מגבולות הטעם הטוב ומהנהוג מהחינת החוק ? האם אין זמן סביר של המתנה לטכנאי שירות. מה האמצעים שלנו במקרה כזה? | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:08:24 |
| מורו שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הרי שבהתחב בכך שדהטכנאי לא הגיע, או לכל הפחות איחור בלמעלה משלוש שעות מהשעה האחרונה שנקבעה, קמה לכם הזכתו לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך של 600 ש"ח.
יש לפנות לבית העסק ולדרוש את הפיצוי בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 15:55 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 15:55:06 |
| שלום לכולם.
ביום שישי האחרון חגגנו מסיבת רווקות בוילה.
אתמול, קיבלנו הודעה מבעלת הוילה שטענה כי שברנו מיטת שיזוף והכרטיס אשראי שהיה בפיקדון חוייב בעלות מיטה חדשה. כמובן שלא שברנו שום מיטה ואפילו לא נהננו מהמיטות האלו כי הן היו בצל ושכבנו על מגבות ומזרונים על שפת הבריכה.(שאגב הבעל של בעלת הוילה הגיע בצהריים לוילה וראה אותנו על מזרונים ובכלל לא על המיטות שיזוף ועוד אמר שלא להכניס את המזרונים לבריכה-לא שחשבנו לרגע להכניס....) ביקשנו מספר פעמים הוכחות והתשובה הייתה:" ההוכחה היא שהמיטה הייתה תקינה שהגעתן ושבורה שהלכתן". ממש הוכחה "חותכת"....
אשמח לקבל ייעוץ בנושא, מה ניתן לעשות? למה עלינו לשלם נזק שלא גרמנו לו? החיוב כבר בוצע על סך 1200 שח. האם ניתן לבטל את החיוב באשראי? | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:03:13 |
| שלום רב לירז,
במקרה המתואר, במידה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, בו רק בבית המשפט רשאי להכריע בעניין.
לעניין חיוב באשראי- עקרונית, חברת האשראי פועלת מכח חוק כרטיסי חיוב, וישנם מקרים בהם היא רשאית להתערב כגון: כשל תמורה מלא דהיינו, הצרכן שילם את התמורה בעבור המוצר או השירות אולם לא קיבל את התמורה בעדם, שזה לא המקרה, לכאורה. | |
|
|
|
| 3/6/2019 15:42 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 15:42:43 |
| שלום רב
הזמנתי טיסהממ לשניים באפליקציחת לוקו, מספרמדקות לאחר ההזמנה חוזרת אלי נציגה וטוענת שבשל ביקוש לטיסה המחיר עלה בגמה עשרות שקלים ושואלת אם להשאיר רת ההזמנה.סירבתי מאחר וכבר קרה לי בעבר והבנתי שלא מדובר בטיסה מבוקשת כזו או אחרת אלא בשיטה.והשאלה-האם השיטה של לוקו חוקית? | |
|
|
|
| 4/6/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 08:41:06 |
| שלום רב רוני,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, על מנת לבדוק את התנהלות החברה, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 4/6/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 08:50:53 |
| רוני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן מחויב בית עסק לספק לצרכן את המוצר או השירות במחיר שהוצג לו.
אומנם במקרה של כרטיסי טיסה, אכן המחיר חשוף לשינוייםת כופים ועל כן לעיתים המחיר משתנה בין רגע הרכישה ועד שהיא מתבצעת בפועל, אך פרקטיקה אשר מעלה את המחיר באופן שיטתי כמובן אינה חוקית ומעלה חשש להטעיה צרכנית.
יש צורך בתיעוד המקרים על מתנ לבסס הטעיה שיטתית וכן מומלץ להעביר פנייה לרשות לסחר הוגן בעניין על מנת שתבחן התנהלות בית העסק.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 3/6/2019 15:42 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 15:42:30 |
| שלום רב
הזמנתי טיסהממ לשניים באפליקציחת לוקו, מספרמדקות לאחר ההזמנה חוזרת אלי נציגה וטוענת שבשל ביקוש לטיסה המחיר עלה בגמה עשרות שקלים ושואלת אם להשאיר רת ההזמנה.סירבתי מאחר וכבר קרה לי בעבר והבנתי שלא מדובר בטיסה מבוקשת כזו או אחרת אלא בשיטה.והשאלה-האם השיטה של לוקו חוקית? | |
|
|
|
| 4/6/2019 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 08:24:08 |
| שלום רב רוני,
לפיכך, על מנת לבדוק את התנהלות החברה, אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 2/6/2019 09:26 |
אלדד |
 | | מחבר: | אלדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 09:26:46 |
| סעיף ג.2: זמן ההמתנה לטכנאי ...ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים *והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה* כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;
נאמר לי ע"י החברה שאין חובה לקבוע שעה מדוייקת אלא יודיעו לי חצי שעה לפני ההגעה, כאשר הם אינם יודעים להגיד אם הביקור יהיה בבוקר/צהריים/אחה"צ. מה אני יכל לעשות? מדובר בשרות מתמשך למדיח כלים.
בנוסף - האם על החברה לקבוע שעה מדוייקת להגעת טכנאי או שהם רשאים לקבוע טווח של שעתיים ולאחר בשעתיים נוספות? תודה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 10:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 10:06:12 |
| "מה אני יכל לעשות?"
אתה יכול להסכים להצעה, להציע הצעה אחרת כמו טלפון שעתיים לפני או לסרב. כפי שכתוב: "הובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו".
הם רשאים לתאם טווח של שעתיים. במידה והם לא מגיעים באותו הטווח, אתה יכול לעזוב את הבית או להמשיך להמתין, לפי רצונך.
וכל הנושא הוא לא שהם קובעים זמנים. החוק מדבר על תיאום זמנים בין שני הצדדים.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/6/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 12:27:00 |
| אלדד שלום רב,
מדובר בהפרה של הוראות הסעיף, ישל פנות לעוסק (רצוי גם לפנות בכתב) ולציין את הוראות הדין, ולדרוש כי יפעל בתהאם להוראות הסעיף ויקבע טווח שעות מתאים על מנת לספק את השירות. | |
|
|
|
| 3/6/2019 19:20 |
אלדד |
 | |
|
| 3/6/2019 13:43 |
אייבי |
 | | מחבר: | אייבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:43:36 |
| שלום רב
רכשתי כרטיסי טיסה לחול ורציתי לדעת מהו הזמן העומד לרשותי לביטול העסקה במסגרת חוק הגנת הצרכן, האם אלו 14 ימים קלנדריים או 14 ימי עבודה מרגע אישור ההזמנה? | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:20:44 |
| שלום רב איביי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)? מתי מועד קבלת המוצר?
עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם(פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה חופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 3/6/2019 15:36 |
אייבי |
 | | מחבר: | אייבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 15:36:14 |
| הזמנתי את הכרטיסים בתאריך 16/5/19 בערב, וקיבלתי את האישור והכרטיסים עוד באותו הערב.
הטיסה יוצאת ב 26/6/19, השאלה שלי האם פרק הזמן העומד לרשותי הוא 14 ימים קלנדריים או 14 ימי עסקים? | |
|
|
|
| 3/6/2019 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 16:07:26 |
| שלום רב איביי,
בעסקת מכר מרחוק מדובר ב- 14 ימים קלנדריים
ובלבד שבשירותי הארחה, חופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:57 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:57:02 |
| שלום,
אתמול רכשתי יחידת נופש למלון דירות באילת.תאריך הנופש הינו באוגוסט 2019.
העסקה והרכישה בוצעו טלפונית דרך חברת נסיעות מוכרת.
היום נאלצתי לבטל את העסקה תוך פחות מ24 שעות.
מציינת כי בטלפון לא הובהר לי מהי מדיניות החברה במקרה של ביטול עסקה.
מדיניות החברה קובעת כי מרגע ביצוע הזמנה ועד 21 ימי עסקים לפני מועד הנופש- 250 ש''ח.(100 ש''ח ע''פ החוק + 150 ש''ח דמי הנפקת ייפוי כח מקורי).קיבלתי מידע זה למייל יחד עם הקבלה לתשלום.
עוד הובהר לי טלפונית כי יפוי הכוח יופק בהמשך ושאוכל לקבלו בסמוך למועד הנופש.
שאלתי היא האם החברה יכולה לדרוש תשלום קנס גבוה יותר מהמצויין בחוק?
| |
|
|
|
| 3/6/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:26:02 |
| שלום רב קרן,
ראי מידע מפורט בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/vacation_unit_cancel | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:52 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:52:06 |
| תודה על המידע.
אך אם הבנתי נכון המידע מפרט לעניין בעלי יחידות שמעוניינים לבטל עסקה בסמוך למועד השנתי שנקבע בחוזה.
איני בעלת יחידה אלא "שוכרת" מחברת הנסיעות יחידת נופש. יחידת הנופש שייכת כנראה לאנשים פרטיים והחברה היא סוג של מתווכת.
| |
|
|
|
| 3/6/2019 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 16:03:12 |
| שלום רב קרן,
תודה על ההבהרה.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, חופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה.
על כן, בהנחה שיש הסכם התקשרות, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף ההסכם על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:44 |
טינה |
 | | מחבר: | טינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:44:11 |
| שלום רב,
בתאריך 16.11.18 קניתי ספה תלת + 2 כורסאות טלוויזיה.
בהזמנה נרשם תאריך אספקה משוער כ - 120 ימי עבודה.
על ציר הזמן התקשרתי מספר פעמים לבדוק מה קורה עם אספקת הסלון, כל פעם נאמר לי משהו אחר, בין היתר "היו חגים", "היו חגים באיטליה, לכן לא יצא הסלון", וכו'.
לפני חג הפסח (אפריל) נאמר לי שהמכולה כבר יצאה מאיטליה, על כן כנראה שנקבל את הסלון לקראת סוף אפריל. לא קרה.
בסוף אפריל התקשרתי, נאמר לי שהיה בלבול והמכולה לא יצאה, ברגע שיגיע הסלון אני הראשונה שהוא (הנציג שדיברתי איתו) יתקשר אליה לאספקת הסלון. לא קרה.
היום, 03.06, מעל חצי שני מאז שהזמנתי את הסלון, התקשרתי שוב ונאמר לי ע"י אותו נציג (שמו שמור אצלי), שממש עכשיו הודיעו לו שהמכולה תגיע בין אמצע החודש לסוף החודש (חודש יוני).
ניסיתי לבטל את העסקה ולקבל את המקדמה חזרה (-. 6000 ש"ח), נאמר לי שאיני יכולה.
אני כבולה בידיהם, אני לא מאמינה שעד סוף החודש אקבל את הסלון.
פשוט לא להאמין, שבעה חודשים (ואולי יותר, עדיין לא קיבלנו הסלון) לקבלת סלון נראה לי לא סביר ולא הגיוני.
אנא ייעוצכם מה אני יכולה לעשות.
תודה מראש,
טינה | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:58:14 |
| טינה שלום רב,
היה והסלון הנו סלון קטלוגי שהוזמן מתוך קטלוג בית העסק ובהתאם למגוון הצבעים שבית העסק מציג, הרי שניתן בהחלט לבטל את העסקה בתהאם לתקנות ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
הדבר נכון גם אם בטופס ההזמנה צוין כי אין ביטולים או שדמי הביטול גבוהים מהקבוע בדין.
היה ומדובר בייצור על פי דרישות ומידות יחודיות עבורכם, יש להעלות טענה להפרת ההסכם, ולדרוש את ביטול העסקה עקב ההפרה או פיצוי בגין האיחור באספקה.
בכל מקרה, מומלץ להעביר לבית העסק פניות בכתב בעניין ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:31 |
קירה |
 | | מחבר: | קירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:31:32 |
| שלום,
רכשתי מזגן של טורנדו לפני 4 שנים וקיבלתי 5 שנות אחריות. במהלך התקופה זו היו למזגן תקלות חוזרות ונשנות שהצריכו הגעת טכנאי שהחליף את המדחס 4 פעמים ומילא גז 3 פעמים. בפעם האחרונה שהטכנאי הגיע הוא לא הצליח לתקן את המזגן כלל. ביקשתי מהחברה שתחליף אותו כי מדובר במוצר פגום. הם אומרים שהדגם הזה כבר לא קיים לכן לא ניתן להחליף אותו אך הציעו לי דגם חדש תמורת 1,500 ש"ח. אני חוששת שיהיה אותו סיפור עם המוצר החדש ונגרמה לי מספיק עוגמת נפש. אודה לחוות דעתכם בנושא. | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:01:57 |
| קירה שלום רב,
אין כל דרך להבטיח כי אכן המוצר לא יסבול מתקלות, ועל כן, הדרך הטובה ביותר היא לדאוג כי למוצר תהיה אחריות רחבה ככל שניתן.
הדבר נכון לכל מוצר חשמלי, ועל כן, חשוב כי גם במקרה של רכישת תחליף למוצר תקול, תינתן אחריות מלאה למוצר. | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:49:30 |
| | יש לך אחריות ל-5 שנים ועברו 4 שנים. אם החברה לא מצליחה לתקן את המזגן, לדעתי, את זכאית למזגן זהה בחינם ולא בעלות של 1500 ש"ח. | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:55:45 |
| קירה ומושה שלום רב,
לאו דווקא.
אחריות מורחבת אינה בהכרח זהה לאחריות על פי דין, ובדרך כלל אינה כוללת החלפת מוצר בחדש ותקין.
על כן, יש לבחון מה קובעת תעודת האחריות המורחבת במקרה של אי תיקון המוצר והעדר מוצר חלופי זהה. | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:03 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:03:29 |
| הי לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח הרמת חזה היום התקשרה אלי המתאמת של הרופא ואמרה שלי שהרופא שם לי בטעות שתלים אחרים ולא השתלים שסגרתי איתם כיביכול יותר טובים ודורשת תוספת תשלום אשמח לדעת עם אני צריכה להוסיף להם כסף ועם אפשר לתבוע אותם על רשלנות תודה והמשך יום מקסים | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:27:55 |
| שלום רב מאיה,
עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:22 |
נירה |
 | | מחבר: | נירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:22:50 |
| בחשבון הגז שלי שאותו אני משלמת באמצעות אתר חברת אמישראגז באינטרנט נכלל סכום של 4.48 ש"ח "עמלה בגין תשלום בבנק". פניתי לחברה ושאלתי מדוע אני מחויבת בעמלה זו כאשר איני משלמת באמצעות הדואר קבלתי את התשובה הבאה:
"חשבונות הגז נפרעים באמצעות רשות הדואר ולא באמצעות אתר האינטרנט ."
מקובל????
אני מזכירה שבחשבון הגז נכלל סעיף "תשלום קבוע" שבמקרה שלי זהה בערך לסכום עבור צריכה. בפרוט סכום התשלום הקבוע מופיע סך של 5 ש"ח שמשולם גם עבור הוצאות גביה.
מה דעתכם?
תודה
| |
|
|
|
| 3/6/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:06:04 |
| נירה שלום רב,
מכיון שמחירי הגז אינם מצויים תחת פיקוח רגולטורי, רשאית חברת הגז לגבות עמלות שונות בעת תשלום באמצעות האינטרנט או באמצעות כרטיסי אשראי כאלו ואחרים.
החובה החידה המוטלת על העוסק היא לאפשר לצרכן לבצע תשלום במזומן באופן כלשהו, ללא תשלום העמלה.
היה ובית העסק מאפשר המנעות מתשלום עמלה כאמור, באמצעות תשלום במזומן בבנק הדואר עצמו או בדרך אחרת, הרי שהם פועלים במסגרת הוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:10 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:10:15 |
| שלום,
רכשתי ספה ושילמתי מקדמה אם כרטיס אשראי, למחרת ברגע שהחנות נפתחה התקשרתי וביטלתי את העסקה מנהל החנות אמר לי שביטל ואמר שאקבל החזר כספי,
אך להפתעתי אני רואה שהוריד לי את הכסף מהאשראי שהתקשרתי לשאול את מנהל החנות מתי אני אקבל את ההחזר, הוא טען שההנהלה לא מחזירה ולא משנה מתי ביטלתי כי אני חתמתי על העסקה
מה עליי לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 3/6/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 14:01:07 |
| שלום רב חן,
עקרונית,בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:27 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:27:22 |
| היי
אני מנסה מספר פעמים להעביר אליכם (אל ליאת)קובץ ווידאו המתאר את התקלה במוצר אך ללא הצלחה והמייל חוזר אלי. האם יש דרך להעביר אליכם קבצי ווידאו?
תודה רבה
ניר | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:50:31 |
| ניר שלום רב,
ככל הנראה הקובץ גדול מדי, אך אבקש מליאת ליצור איתך קשר ולבחון כיצד להעביר את הקובץ | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:04 |
קונה |
 | | מחבר: | קונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:04:39 |
| קניתי ביום רביעי האחרון קניות ברשת רמי לוי,כאשר הגעתי הביתה גיליתי שמרבית המצרכים שקניתי מיותרים. הקנייה נעשתה במזומן והגעתי עם קבלה ביום חמישי אחר הצהריים. ביקשתי להחזי את המוצרים והקופאית טענה שהיא מחיזירה זיכוי בלבד כי זאת מדיניות החברה. היא הוסיפה עוד שאין החזר כספח כי עבר יום יבקים אחד והיא לא יכולה להוציא מהקופה כסף על יום לפני.
המוצרים שביקשתי להחזיר היו ברובם חבילות חד פעמי סגורות ושני חבילות קרקרים יבשיםץ הייתי שמח לדעת מה החוק אומר בנושא. האם אכן אני זכאי לזיכוי בלבד או שאני יכול לדרוש החזר כספי? | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:42:13 |
| אדוני שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, אין זכות לביטול עסקה בכל הנוגע למוצרי מזון ושתייה, וממילא הזכות קיימת רק בגין מוצר שעלותו גבוה מ 50 ש"ח.
על כן, על פניו, נראה כי בית העסק פועל בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:04 |
קונה |
 | | מחבר: | קונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:04:27 |
| קניתי ביום רביעי האחרון קניות ברשת רמי לוי,כאשר הגעתי הביתה גיליתי שמרבית המצרכים שקניתי מיותרים. הקנייה נעשתה במזומן והגעתי עם קבלה ביום חמישי אחר הצהריים. ביקשתי להחזי את המוצרים והקופאית טענה שהיא מחיזירה זיכוי בלבד כי זאת מדיניות החברה. היא הוסיפה עוד שאין החזר כספח כי עבר יום יבקים אחד והיא לא יכולה להוציא מהקופה כסף על יום לפני.
המוצרים שביקשתי להחזיר היו ברובם חבילות חד פעמי סגורות ושני חבילות קרקרים יבשיםץ הייתי שמח לדעת מה החוק אומר בנושא. האם אכן אני זכאי לזיכוי בלבד או שאני יכול לדרוש החזר כספי? | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:41:56 |
| אדוני שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, אין זכות לביטול עסקה בכל הנוגע למוצרי מזון ושתייה, וממילא הזכות קיימת רק בגין מוצר שעלותו גבוה מ 50 ש"ח.
על כן, על פניו, נראה כי בית העסק פועל בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/6/2019 12:24 |
נחום |
 | | מחבר: | נחום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 12:24:21 |
| | הזמנתי טכנאי לניתוק הגז ונאמר לי שהטכנאי יגיע בין 12:00 ל15:00האם זה סביר. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:27:44 |
| שלום רב נחום,
לא ציינת מתי הגיע או שטרם הגיע?
עקרונית, סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, שאם כן, הדבר מקנה לצרכן זכות לדרוש פיצויים.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:37 |
רוכש אלמוני |
 | | מחבר: | רוכש אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:37:33 |
| שלום רב,
ביצעתי רכישה של משקל חכם לאדם (המסוגל לנתר אחוז שומן בגוף, מסת שריר וכו'), המופעל באמצעות סוללות בלבד, לפני כפחות משבוע באמצעות האינטרנט.
לאחר הכנסת הסוללות למכשיר, גיליתי שהמשקל פגום מכיוון שמראה משקל לא הגיוני כל הזמן. כאשר פניתי למוכר בחנות, נאמר לי שאין באפשרותם לקבל חזרה את המוצר מכיוון שזרקתי את אריזות הקרטון המקוריות שבהן הגיע המוצר, טרם בדיקת המוצר, ואין להם מה לעשות עם המוצר ללא האריזה המקורית.
האם מדובר בטענה חוקית של המוכר?
בברכה,
רוכש אלמוני | |
|
|
|
| 3/6/2019 10:27 |
רוכש אלמוני |
 | | מחבר: | רוכש אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 10:27:25 |
| | רציתי רק לציין שהחנות ממוקמת בארץ, וכל התקשורת מול המוכר היא בארץ | |
|
|
|
| 3/6/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 12:58:35 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית , תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
היות שמפנייתך עולה לכאורה כי נעשה שימוש במוצר, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה,ועל כן, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
לפיכך, במידה שמדיניות של בית העסק הינה השבת המוצר באריזתו המקורית, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:05 |
רוכש אלמוני |
 | | מחבר: | רוכש אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:05:04 |
| האם התקנה המדוברת מתייחסת למוצרי חשמל המתחברים לרשת החשמל בקיר באמצעות תקע, או לכלל מוצרי החשמל כגון אלו המופעלים על ידי סוללות בלבד?
אם אכן כך המקרה, ומדיניות החנות היא החזרת מוצרי חשמל באריזתם המקורית בלבד מה אני יכול לעשות בנושא? האם זה אומר שאבד לי הכסף ואין מה לעשות?
אודה לתשובתך,
בברכה,
רוכש אלמוני | |
|
|
|
| 3/6/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 13:26:25 |
| שלום רב אדון,
תקנות ביטול עסקה מתייחסות למכשיר חשמלי ומכשיר אלקטרוני לרבות ציוד קצה כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב -1982 (להלן-חוק התקשורת) בו מתאפשר לצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגמו על ידי הצרכן. | |
|
|
|
|