| 5/6/2019 09:23 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:23:50 |
| פתחתי תלונה לפני מעל חצי שנה ועדין לא חזרו אלי.
יש אפשרות שמישהו יחזור אלי טלפונית?
מספר פנייה 596693
תודה. | |
|
|
|
| 5/6/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 14:04:19 |
| נועה שלום רב,
אבקש כי יצרו עמך קשר בהקדם. | |
|
|
|
| 5/6/2019 10:13 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:13:22 |
| שלום רב ,
לאחר עיון נרחב בתקנות החוק להגנת הצרכן (מחיר ליחידת מידה )ברצוני לדעת את סיכום החוק לגבי אתרי מכירה באינטרנט .
החוק כלשונו (למיטב הבנתי) קובע כי רק האתרים של "קמעונאי גדול" (אשר שטח החנות הפיזית שלהם עולה על 100 מטרים ) הם המחוייבים לציין מחיר וגם את המחיר ליחידת מידה .
לא מצאתי שום פירוש לחוק לגבי אתרי אינטרנט של עסקים קטנים - עסקים שיש להם חנויות בגדלים של סביב ה-50 מטרים - האם ניתן להפנות אותי לחוק עצמו שבו מפורש כי ישנה חובה על אתר אינטרנט שכזה לציין מחיר ליחדת מידה
אודה על התשובה ובבקשה אם ישנו בחוק ציון אשר מחייב כל אתר אינטרנט של כל עוסק (קטן ככגדול)לציין מחיר ליחידת מידה
תודה רבה
דורון | |
|
|
|
| 5/6/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 14:02:43 |
| דורון שלום רב,
הנושא לא הוסדר בתקנות, ועל כן, ניתן ללמוד על הפרשנות מן הפסיקה.
על פי הפסיקה החובות המוטלות על עוסק אשר מבצע מכירה פרונטאלית יחולו גם על מכירה באמצעות האינטרנט, בהתאמה כמובן, וכן יחולו הוראות נוספות (14ג לחוק לדג').
מעיון בפרוטוקול הועדה טרם התקנת התקנות, הנושא עלה, והיה ברור כי עוסק המחזיק חנות העולה על 100 מ"ר, יחויב בפרסום מחיר ליחידת מידה גם באתר האינטרנט, אך לא נקבעה כל הנחיה לגבי עוסקים אחרים, אלו שכלל אינם מחזיקים חנות אלא מנהלים את את כל עסקיהם באינטרנט.
על כן, הנושא נותר פתוח בשלב זה.
מומלץ לפנות לרשות לסחר הוגן על מתנ לקבל עמדתם בעניין, שכן הם מהווים את רשות האכיפה הרלוונטית לעניין תקנות אלו. | |
|
|
|
| 5/6/2019 09:22 |
שירז |
 | | מחבר: | שירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:22:56 |
| | אני רוצה לבטל עסקה של מטבח שלא ירד לביצוע רק בשלב של התכנית מכיוון שהובטחו לנו דברים ובפועל לא הופיעו בתכנית, שירות ומקצועיות לקויה . ומחיר גבוה בהרבה מעל מה שסגרנו . רוצים לגבות לנו דמי ביטול של 2000 ש"ח . הבנתי שהחוק אומר שדמי ביטול הם 100 ש"ח או 5% הנמוך מבין שניהם . אשמח לעזרתכם מול חברת המטבחים. תודה שירז | |
|
|
|
| 5/6/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 13:38:51 |
| שירז שלום רב,
ראשית, יש להעביר את הודעת הביטול בכתב לבית העסק, וכן לבחון האם בהסכם ההתקשרות ישנה התייחסות לתשלום בגין עיצוב/תכנון/מדידה וכו'.
היה ואין התייחסות לעניין, אנא הגישו תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
אלעזר |
 | | מחבר: | אלעזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:22:19 |
| האם טיסה שהוזמנה דרך אתר אינטרנט של אתר ישראלי XPLORER .CO.IL ניתנת לביטול על ידי אזרח ותיק בתשלום קנס של 100 שקל או 5 % מעלות הכרטיס,במהלך 4 חודשים מביצוע ההזמנה,כאשר עד תאריך הטיסה יש עוד כשלושה חודשים ,כנגד החזר עלות כרטיס הטיסה?
תודה על תשובתכם המהירה! | |
|
|
|
| 5/6/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 13:37:35 |
| אלעזר שלום רב,
התשובה שלילית.
הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגתנ הצרכן מאפשרות ביטול עסקה על ידי אזרח ויתק רק במקרה בו ההתקשרות התבצעה טלפונית.
הסעיף אינו מאפשר ביטול עסקה אינטרנטית. | |
|
|
|
| 4/6/2019 20:40 |
בני טלקר |
 | | מחבר: | בני טלקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 20:40:25 |
| קניתי גזיבו מ ACE ואני לא מרוצה לא מהגודל וגם הרוח שהיא לא חזקה מעיפה לי אותו
רציתי להחזיר והם לא מוכנים לקבל חזרה
מה עושים ? אשמח לתשובה
תודה | |
|
|
|
| 5/6/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 13:32:15 |
| בני שלום רב,
היה והמוצר הורכב בביתך הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה אין זכות ביטול בנסיבות אלו.
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול רק במקרה בו לא נעשה שימוש כלשהו במוצר ובמקרה בהם המוצר לא הורכב כלל. | |
|
|
|
| 4/6/2019 19:34 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 19:34:15 |
| שלום רב, באתר מסויים שמופעל כאן מהארץ ואשר מציע שרותי סיור בערי בירה ארופאיות, מצויין כך: סיור אחד 110 שח. אם לוקחים עוד סיור, הסכום יהיה 220 שח וההטבה היא הסעה הלוך חזור משדה התעופה אל המלון.
ייצרתי קשר עם הנציגה הפועלת בארץ והיא מצידה שלחה אלי הצעת מחיר הכוללת את 2 הסיורים המבוקשים בתמורה ל220 שח. הערתי לה שבאתר מצויין שמקבלים גם הסעות חינם אך זה לא מצויין בהצעת המחיר שהיא שלחה, והיא השיבה: "זה מצויין באתר באתר".
אני התכוונתי שהיא התכוונה למה שכתוב באתר ואכן שילמתי לה בויזה. מיד לאחר מכן שאלתי אותה: איך אזהה אותה כשאצא משדה התעופה ? ענתה לי: לא.... ההזמנה שלך לא כוללת הסעה משדה התעופה כי את יחיד, והמבצע הוא רק לזוג !! עניתי לה שלא מצויין שם שזה תנאי להזמנה זוגית, והיא ענתה שזה כתוב איפה שהוא בתקנון האתר.
אני מרגישה הטעיה בוטה מצידה, כי במקום להגיד לי זאת במפורש (ואכן שאלתי בפרוש) לפני התשלום, היא בחרה להגיב לי באופן כזה שלא יהיה ברור הדבר.
אני מאד מעוניינת לקבל את כספי חזרה ולבטל את העיסקה, אך היא מתנה זאת ב-10% השתתפות וזה מכעיס במיוחד.
מה עלי לעשות .?
העניין הוא עקרוני ולא קשור לסכומים עצמם שהם זניחים
| |
|
|
|
| 5/6/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 13:14:46 |
| סימה שלום רב,
על פניו, מדברייך עולה חשש לכאורה להטעיה לגבי תנאי העסקה.
הדרך להתמודד עם הטעיה כאמור במקרה בו העוסק אינו מוכן לבצע ביטול עסקה, היה ולא נותר זמן מספיק לצורך פתיחת הליכים מול בית העסק, היא באמצעות פנייה בכתב לעוסק, פירוט ההטעיה, וכן ציון כי היה ותאלצי לשאת בעלות ההסעות לסיורים, בניגוד למידע שנמסר לך, הם חושפים עצמם לתביעה בגין עלות הנסיעות הללו. | |
|
|
|
| 4/6/2019 18:19 |
לואיז ללוש |
 | | מחבר: | לואיז ללוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 18:19:27 |
| שלום רב,
הזמנתי מקרר של חברת ניופאן מרשת למוצרי חשמל לפני כ-3 חודשים!
עקב תקלה טכנית מלאי המקררים לא היה עדכני בחנות למוצרי חשמל שרכשתי ממנה והם לא ידעו כי המוצר לא במלאי!
אני ממתינה כבר יותר מ-3 חודשים שהמוצר יחזור למלאי, בזמן הזמנת ארונות המטבח, התאמתי את גודל פתח ארונות המטבח לגודל המקרר שהזמנתי.
בתחילה חברת ניופאן תיאמו איתי הזמנה, אך ביום האספקה הם הודיעו שהוא לא במלאי, הבטיחו כי המקרר יהיה במלאי בתחילת חודש מאי לאחר מכן הובטח כי הוא יהיה במלאי ב-25 למאי ולאחר מכן הובטח כי הוא יהיה במלאי ב4.6.
בחנות שבה רכשתי את המקרר מנהל החנות לא יצר איתי קשר באופן יזום כדי לעדכן אותי על איחור במועד האספקה, אני צריכה להתקשר, רק אחרי עשרות ניסיונות ליצור איתו קשר הוא מואיל בטובו לענות לי, הוא תמיד מבקש מהאנשים שעובדים איתו לומר שהוא עסוק ומתחמק, לא עונה לשיחות שלי בנייד ולא להודעות בווטסאפ!
שאני כבר מצליחה לגרום לו לענות לי, הוא מתנצל, אך אני כבר ממש מתוסכלת מזה.
אשמח להמלצה איך לפעול ומה לעשות?
ומה הפיצוי ההולם שאני צריכה לדרוש?
| |
|
|
|
| 5/6/2019 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 12:24:32 |
| לואיז שלום רב,
עקרונית, מדובר בהפרת הסכם מצד בית העסק בנוגע למועד האספקה.
הפרה כאמור מזכה את הצרכן הן בביטול עסקה, אם הוא מעוניין בכך, או להמתין למוצר ולדרוש פיצוי בגין כל נזק שנגרם לכם עקב האיחור באספקה.
יש לנסות ולכמת את הנזק שנגרם לכם (רכישת מזון בחוץ וכן נזקים נלווים) ולפרט את הנושא במכתב לבית העסק על מנת שישא בעלות נזקים אלו. | |
|
|
|
| 4/6/2019 18:03 |
סנדרה |
 | | מחבר: | סנדרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 18:03:31 |
| רכשנו מיטות ומזרנים בבית עסק על פי הזמנה במידות מיוחדות לקראת חתונה. שילמנו מזומן והכסף הופקד. ימים לאחר הרכישה העסק הודיע טלפונית כי לא יספק את ההזמנה בהתאם למידות המיוחדות והודיע כי הוא "בסדר" שמודיע לנו את זה מראש. ענינו לו שאנו מבקשים לבטל את העיסקה ולקבל את מלוא התשלום בחזרה או שהעסק יספק את מה שהזמנו. משלא נעננו, שלחנו פקס לעסק (אין לעסק טלפון נייד או כתובת מייל) עם אותה בקשה בדיוק ובקשה שיפנו אלינו בפקס/במייל למענה. חלפו שבועיים ואין שום מענה.
מה עלינו לעשות?
תודה לעוזרים | |
|
|
|
| 5/6/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:45:40 |
| שלום רב סנדרה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 4/6/2019 17:31 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 17:31:21 |
| קניתי בכ.אשראי דרך חברה מתווכת מוצר שלאחר כשבועיים נשבר.האם אני זכאית לייצוג מטעמכם בתביעות קטנות?
שאלה דחופה נוספת.האם אני רשאית לבטל את התשלום הבא בכ.אשראי שלי כדי שבעל העסק לא יקבל את התשלום?
תודה | |
|
|
|
| 5/6/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:33:33 |
| שלום רב ורד,
האם תוכלי לפרט יותר פנייתך-כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית? מה המוצר שנרכש? מתי נרכש?
האם פנית אל החברה? אם כן, מה היתה התגובה?
לעניין ביטול העסקה מול חברת האשראי- רק במקרים מסויימים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב ניתן לפנות אל חברת האשראי לעצור את התשלומים, אולם, לא זה המקרה, לכאורה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 17:31 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 17:31:08 |
| קניתי בכ.אשראי דרך חברה מתווכת מוצר שלאחר כשבועיים נשבר.האם אני זכאית לייצוג מטעמכם בתביעות קטנות?
שאלה דחופה נוספת.האם אני רשאית לבטל את התשלום הבא בכ.אשראי שלי כדי שבעל העסק לא יקבל את התשלום?
תודה | |
|
|
|
| 5/6/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:32:59 |
| שלום רב ורד,
האם תוכלי לפרט יותר פנייתך-כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית? מה המוצר שנרכש? מתי נרכש?
האם פנית אל החברה? אם כן, מה היתה התגובה?
לעניין ביטול העסקה מול חברת האשראי- רק במקרים מסויימים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב ניתן לפנות אל חברת האשראי לעצור את התשלומים, אולם, לא זה המקרה, לכאורה.
| |
|
|
|
| 4/6/2019 16:51 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:51:12 |
| שלום,
סגרנו 4 כרטיסי טיסה דרך גוליבר.
פחות מ 24 ביטלנו לבטל עיסקה.
מגוליבר נאמר לנו, שהעלות ביטול היא 100 שח לכל אדם ולא 100 שח מכלל העיסקה
או 5 אחוז מכלל העיסקה.
האם ה 100 שח זה אכן פר אדם?
תודה יעל | |
|
|
|
| 4/6/2019 16:53 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:53:09 |
| | חשוב לציין שהעיסקה בוצעה דרך האפליקציה ולא פרונטלית או בטלפון. | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:22:04 |
| יעל שלום רב,
אכן התשובה חיובית.
לאחר שהנושא נדון בבית המשפט והוכרע על ידי בית המשפט העילון, נפסק כי דמי הביטול יגבו עבור כל אדם בנפרד ולא עבור כל החבילה.
דמי ביטול כאמור נגבים בכל מקרה של ביטול עסקה, גם אם ממש בסמוך למועד ביצועה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 16:35 |
עדו |
 | | מחבר: | עדו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:35:43 |
| יומיים אחרי רכישת מקרר תואם ביקור טכנאי לצורך 'הדרכה' והצליח לשכנע אותי שהמקררים האלקטרוניים של היום מתקלקלים הרבה, ולמכור לי אחריות מיותרת (מבחינתי) לחמש שנים נוספות מעבר לשנה הראשונה שניתנת בכל מקרה.
מזה כשבוע אני נענה ב *2620 שהתלונה שלי נרשמה והאחראי (שהוא מנהל יחידה כלשהי בחברה) יחזור אלי.
ברור שמורחים אותי ומנסים להרוויח זמן.
מה ניתן לעשות ?
תודה
בברכה
עדו | |
|
|
|
| 5/6/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:10:29 |
| עידו שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב (מייל, פקס או מכתב) ולציין כי הוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן מאפשר לבטל עסקה ברוכלות (עסקה שהתבצעה בביתו של הצרכן) בתוך 14 ימים מיום ביצועה או מיום קבלת טופס גילוי נאות לפי המאוחר וזאת ללא דמי ביטול כלשהם.
היה ובית העסק לא יפסיק את החיוב וישיב את הכספים בתוך 14 ימים מיום בקשתך, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח, בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 16:20 |
שירלי ושדי |
 | | מחבר: | שירלי ושדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:20:28 |
| שלום רב
אני מקבלת מכתבים מרשות האכיפה על כך שיש לי חוב אצלם.פניתי אליהם רבות בתשובה שעל פי החוק בזמן גבית האגרה למי שאין ממיר כלשהו אין חובה לשלם ושאכן אין לי ממיר.אך הם מתעלמים וממשיכים לשלוח לי התראות.השאלה היא מה עושים במצב כזה? פניתי לחברות הכבלים כפי שהצעתם והם אומרים שאין להם אישור כזה שלא הייתי מנוי'ה שלהם
תודה | |
|
|
|
| 5/6/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:07:01 |
| שירלי שלום רב,
אין דרך פשוטה להתמודד עם דרישה לתשלום אגרה אשר אינה מוצדקת עמדתך.
הדרך החידה הנה באמצעות פנייה לבית המשפט לקבלת סעד הצהרתי, דבר הדורש סיוע משפטי, או במקרה בו נפתח תיק בהוצאהל פועל, חלילה, הגשת התנגדות לביצוע ללשכת ההוצל"פ.
פנייה בכתב לרשות לאכיפה ולגבייה יכולה לסייע הנפחתת החוב באופן מסוים, אך לא לבטלו באופן מלא. | |
|
|
|
| 4/6/2019 16:51 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:51:42 |
| שלום,
או 5 אחוז מכלל העיסקה.
תודה יעל | |
|
|
|
| 5/6/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:32:22 |
| יעל שלום רב,
אכן התשובה חיובית.
לאחר שהנושא נדון בבית המשפט והוכרע על ידי בית המשפט העילון, נפסק כי דמי הביטול יגבו עבור כל אדם בנפרד ולא עבור כל החבילה.
|
|
|
| 4/6/2019 16:52 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:52:03 |
| שלום,
או 5 אחוז מכלל העיסקה.
תודה יעל | |
|
|
|
| 5/6/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:32:00 |
| יעל שלום רב,
אכן התשובה חיובית.
|
|
|
| 4/6/2019 16:00 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 16:00:56 |
| היי,
לפני 12 יום קניתי מכשיר חשמלי שנעשה בו שימוש סביר. התגלה במכשיר פגם. החנות הפנתה אותי לנותן האחריות.
האם החנות אחראית לבטל/להחליף לחדש/לתקן על חשבונה? | |
|
|
|
| 5/6/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:29:22 |
| שרית שלום רב
בהמשך לתשובתינו הקודמת, אין משמעות למניין הימים במקרה זה, שכן מרגע שנעשה שימוש במוצר, לא יחולו תקנות ביטול עסקה, אלא תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 12:45 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 12:45:52 |
| שלום,
רכשתי מספר מוצרים באינטרנט והוספתי סכום נוסף עבור המשלוח עד הבית.
האם בביטול עסקה (התחרטתי) מגיע לי חזרה גם את דמי המשלוח?
ואם ביטלתי את העסקה רק לגבי חלק מהמוצרים שרכשתי - האם מגיע לי חזרה חלק מדמי המשלוח?
תודה | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:47:52 |
| דניאל שלום רב,
היה והמשלוח שולם לאותו עוסק, ולא בוצעה רכישת שירותי משלוח מול בית עסק שונה, הרי שהוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, מאפשרות לבית העסק לגבות דמי ביטול בסך של יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, ולא מעבר לכך, ללא קשר לאופן ביצוע השליחות.
כלומר, לא ניתן לגבות גם את עלות השליחות וגם דמי ביטול.
| |
|
|
|
| 4/6/2019 14:10 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 14:10:09 |
| תודה על המענה!
מה קורה אם הביטול שלי הוא רק לגבי חלק מהמוצרים? מגיע לי החזר חלקי מדמי המשלוח או שדמי המשלוח יוחזרו רק אם אבטל את כל העסקה? | |
|
|
|
| 5/6/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:27:08 |
| דניאל שלום רב,
אין התייחסות בדין לדמי המשלוח בנפרד, אלא כחלק כולל מהעסקה.
על כן, היה ורק חלק מהעסקה תתבטל, על פניו, יושב לצרכן עלות המוצר בניכוי דמי ביטול, שכן למעשה המשלוח ישולם במלואו, שכן גם במקרה של ביטול מוצר אחד, עדיין המשלוח בוצע עבור מוצרים שלא בוטלו.
בכל מקרה, לא תערך חלוקה של המשלוח בין כלל המוצרים .
אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי | |
|
|
|
| 3/6/2019 17:45 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 17:45:32 |
| הורי (קשישים) קנו מכשיר חשמלי והשתמשו בו. לאחר 20 יום מיום הקנייה, גיליתי שבתוך המכשיר יש מדף פנימי שמחובר עם ציר (המיועד כדי שיפתחו ויסגרו אותו). המדף הזה לא נסגר לגמרי עד הסוף, ובגללו המכשיר חייב להשאר מחובר לחשמל כל הזמן. לא צפינו מראש שיכולה להיות בעיה תפעולית, ולכן זה התגלה בשלב מאוחר יחסית, רק אחרי 20 יום מהקנייה.
הבנתי שעל פי חוק המכר, על המוכר לתקן/להחליף את המוצר אם נתגלה פגם.
יצרתי קשר עם החנות, ונאמר לי שבגלל שעברו 14 יום הם מפנים אותי ליצרן נותן האחריות, מה שאומר שבמקום לאסוף ממני את המוצר, אני אצטרך לנסוע לתת ולאסוף את המוצר מתיקון.
מול מי אני אמורה להתנהל כדי לא לפגוע בזכויותיי?
תודה | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:45:34 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על מוצרי חשמל שמחירו עולה על 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם.
השירות ניתן על ידי היבואן/יצרן לשנה אחת, שבמסגרתה על היבואן/יצרן לבדוק את המוצר ואם יש צורך לתקנו ואם התיקון לא מצליח יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
על כן, היה ויש ברשותך תעודת אחריות, יש לפנות אל היבואן/יצרן בהתאם למופיע בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:17 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:17:30 |
| 1. למיטב זכרוני יש התייחסות למוצר פגום בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) או בחוק המכר - לפי הנ"ל יש לבדוק את המוצר עם קבלתו, אך אם הפגם נתגלה רק בשלב מאוחר יותר מסיבות סבירות, החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר. מה נכון?
2.מדוע תקנות הגנת הצרכן (אחריות) גוברות על חוק המכר/ביטול עסקה במקרה שלי?
3. האם החובה לתקן/להחליף מוצר חשמלי שיש בו פגם מבני (כמו במקרה של מדף שלא נסגר עד הסוף) קשורה אך ורק ליצרן/יבואן, או שיש מסגרת זמן כלשהי שבה החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר על חשבונה?
4. האם יש קשר לכך שנעשה שימוש במוצר? | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:18 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:18:28 |
| 1. למיטב זכרוני יש התייחסות למוצר פגום בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) או בחוק המכר - לפי הנ"ל יש לבדוק את המוצר עם קבלתו, אך אם הפגם נתגלה רק בשלב מאוחר יותר מסיבות סבירות, החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר. מה נכון?
2.מדוע תקנות הגנת הצרכן (אחריות) גוברות על חוק המכר/ביטול עסקה במקרה שלי?
3. האם החובה לתקן/להחליף מוצר חשמלי שיש בו פגם מבני (כמו במקרה של מדף שלא נסגר עד הסוף) קשורה אך ורק ליצרן/יבואן, או שיש מסגרת זמן כלשהי שבה החנות אחראית על תיקון/החלפת המוצר על חשבונה?
4. האם יש קשר לכך שנעשה שימוש במוצר? | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:30:20 |
| שלום וברכה שרית,
קשה ליתן מענה לגופו של מקרה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר אפשרות להביא את מכלול הנסיבות. נשוב ונציין כי "דרך המלך" במכשיר חשמלי אשר מתגלה בו פגם או ליקוי הינו תיקונו מכוח תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). ברם, בהחלט יתכנו מקרים בהם נרכש מכשיר חשמלי, איכותי ויקר יחסית, אשר למן היום הראשון נזקק למעבדות ולתיקונים, אשר בגינן נחייב את המוכר להעמיד מוצר חלופי חדש ותקין, בין היתר מכוח חוק המכר. נסו לפנות בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה הנסיבות הטענות והדרישות לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:58 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:58:16 |
| טעיתי בחישוב הימים. המוצר התקבל לפני 12 יום ולכן עדיין עומד במסגרת של 14 יום לביטול עסקה.
במידה ותוך פחות מ14 יום התגלה פגם מבני במכשיר חשמלי שנעשה בו שימוש, האם החנות אחראית לבטל/להחליף/לתקן על חשבונה? | |
|
|
|
| 5/6/2019 08:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:20:23 |
| שרית שלום רב,
אין משמעות למניין הימים כאשר מדובר בתקלה במוצר.
בכל מקרה בו הצרכן חיבר מוצר חשמלי לחשמל והפעיל אותו, למעשה לא יחולו תקנות ביטול עסקה, אלא תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
על כן, אין משמעות למניין הימים במקרה זה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 12:07 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 12:07:17 |
| רכשתי מיטה דרך האינטרנט, היא הורכבה בביתי, האם אני יכול לבטל את העסקה תוך 14 יום מקבלת המוצר?
| |
|
|
|
| 4/6/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:28:28 |
| אביחי שלום רב,
הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות בהחלט ביטול עסקה לרכישת מיטה במכר מרחוק, גם כאשר בוצעה הרכבה בבית הצרכן.
רשאי העוסק לגבות התקנה מעבר לדמי הביטול בסך של עד 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:57 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:57:28 |
| מה עושים במקרה שבית העסק לא מוכן לקחת את המיטה ולבטל את העסקה?
לטענתו אין ביטולים
אני מעונין לשלוח לבית העסק מכתב רשום, אך אין באתר כתובת מלאה
יש לציין שכבר שלחתי מייל והוא לא הגיב עליו
מה עושים במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 4/6/2019 13:57 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:57:50 |
| מה עושים במקרה שבית העסק לא מוכן לקחת את המיטה ולבטל את העסקה?
לטענתו אין ביטולים
אני מעונין לשלוח לבית העסק מכתב רשום, אך אין באתר כתובת מלאה
יש לציין שכבר שלחתי מייל והוא לא הגיב עליו
מה עושים במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 5/6/2019 08:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 08:18:11 |
| אביחי שלום רב,
במצב כזה ניתן לקבל את כתובתו של העוסק באמצעות חברת האשראי, ולהעביר לו פנייה נוספת, הן בדואר והן במייל נוסף.
בפנייה יש לציין את הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן המחייב אותו לבצע ביטול עסקה.
חשוב לציין כי במקרה של חרטה, החובה להשיב את המוצר לבית העסק מוטלת על הצרכן ולא על העוסק, על כן יש לבקש ממנו כי יתאם אפשרות לשליחה עצמאית של המיטה.
בנוסף, מומלץ לציין בפני בית העסק כי היה והוא לא יבצע ביטול של העסקה בתוך 14 ימי עסקים מיום בקשתך, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי לדג' ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן.
במקביל, ניתן כמובן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 4/6/2019 09:58 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 09:58:36 |
| | שלום אני סטודנטית ומשלמת את שכר הלימוד דרך כרטיס האשראי והמכללה חייבה אותי על תשלום מסויים שלא קשור לתחום שכר הלימוד (מנוי לאתר גוול) מבלי ליידע אותי ביקשתי שיחזירו לי את הכסף אך בגלל שעבר יותר מ14 יום הם טוענים שהם לא יכולים להחזיר לי תוך כמה זמן אני יכולה לדרוש שהם יחזירו לי מתאריך החיוב תודה | |
|
|
|
| 4/6/2019 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 13:04:38 |
| רינת שלום רב,
היה ואין ויכוח כי החיוב נעשה מבלי ליידע אותך ומבלי שחתמת על מסמך המאשר את החיוב כאמור, הרי שעל בית העסק שביצע את החיוב להשיב את הכספים, ללא קשר למועד הביטול, ובתנאי כי לא נעשה שימוש בשירות מצדך, שכן שימוש כאמור עלול להעיד על מודעות לחיוב. | |
|
|
|
| 4/6/2019 17:12 |
רינת |
 | |
|
|