| 29/4/2019 13:18 |
צליל ד |
 | | מחבר: | צליל ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:18:52 |
| שלום וברכה,
לפני חודש וחצי דיברתי עם סוכן נסיעות מחברת "סוון טורס" וסגרתי חבילת חופשה לפראג כולל הוופעה של אד שירן + מלון + טיסות .
בית העסק ישר חייב אותי באשראי וקיבלתי קבלה. אך לא שלחו לי סיכום הזמנה,
אני רודפת אחריהם כבר חודש ואף אחד לא חוזר אליי,
מנכל החברה מסתמס איתי בווטסאפ וכבר שבועיים וחצי אומר לי שהיום אקבל מייל.
עברו שבועיים ובדקתי גם בספאם ואין שום מייל.
הסוכן שלי אומר שאין לי מה לדאוג, אך המנכ"ל מסנן אותי וכל יום אומר שישלח מייל. בינתיים לא הגיע כלום וובשיחה שלי למלון נאמר שאין שום הזמנה על שמי.
שילמתי כ5200 ש"ח ונאמר לי שבמקרה ביטול אשלם 80% מהעסקה כדמי ביטול
אך כרגע אין שום רצינות ואפילו כתבתי תלונה בדף בפייסבוק והם מחקו אותה.
מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 29/4/2019 13:39 |
צליל ד |
 | | מחבר: | צליל ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 13:39:32 |
| אגב הטיסה נסגרה ליולי,
והובטח לי שאקבל סיכום הזמנה
כבר חודש וחצי ואין שום מסמך במייל חוץ מקבלה שלא כתוב בה בכלל פירוט
ההתנהלות בחברה מאוד מדאיגה אותי ואני חוששת לטוס איתם, אני כל היום בעצבים ורודפת אחריהם ללא מענה, יש לי שיחות מתועדות בפייסבוק ווטאסאפ
ההאם אפשר לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 29/4/2019 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 16:46:50 |
| שלום רב צליל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, חייב בית עסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות בכתב ובו הפרטים הללו:
" 14ג. (א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:
(1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;
(2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;
...
(ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה הפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה:
(1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2);
(2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה;
(3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג);
(4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס;
(5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות;
(6) תנאים נוספים החלים על העסקה. "
היעדר מסירת טופס גילוי נאות, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. על כן, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 29/4/2019 17:19 |
צליל |
 | | מחבר: | צליל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/04/2019 | | שעה: | 17:19:50 |
| תודה
ואם איבדתי את האמון בחברה הנ"ל ? האם אוכל לבטל את העסקה? הרי אין לי שום אסמכתא עליה חוץ משיחה טלפונית שבוצעה מול הסוכן והתכתבות קלילה בפייסבוק.
אני לא רוצה שירדו לי יתרת התשלומים מבלי שקיבלתי אסמכתא לנופש.
האם זו עילה לביטול עסקה?
ובמידה וביטלתי את העסקה מול חברת האשראי האם חברת התיירות יכולה לתבוע אותי..? | |
|
|
|
| 30/4/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/04/2019 | | שעה: | 12:20:32 |
| שלום רב צליל,
כפי שהוצע לך במענה לעיל, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין.
לעניין שאלתך "...ובמידה וביטלתי את העסקה מול חברת האשראי האם חברת התיירות יכולה לתבוע אותי..?" ייתכן, על כן, אני מציעה כי תשלחי מכתב מפורט, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:38 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:38:05 |
| | אשמח לדעת כיצד הנושא נסגר כדי שאחרים יקחו לתשומת ליבם. תודה | |
|
|
|
| 6/6/2019 11:12 |
דניס |
 | | מחבר: | דניס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 11:12:19 |
| | שלום רכשתי מוצר חשמל מחנות קיבלתי מס טלפון של היבואן לתיאום הספקה הספק מאיים לא לספק לי כי אני לא יכול להתאים את עצמי לשעות שנוח לו להביא את המוצר אני באופן עצמאי לא יכול לקחת אותו כי אני אאבד אחריות | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:24:52 |
| שלום רב דניס,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1א) בחוק הגנת הצרכן הקובע את השעות בהן ניתן לבצע אספקת המוצר כדלקמן:
"...לעניין נותן שירות המנוי בפסקה (1)(א) עד (ד), ביקור במענו של צרכן יהיה בין השעות 8:00 ו-19:00 בימי חול, ובין השעות 8:00 ו-13:00 בימי שישי וערבי חג, בהתאם לתיאום מראש לפי הוראות פסקה (1); הוראות פסקה זו לא יחולו על מתן שירות לסוגי טובין או על סוגי עוסקים שקבע השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת;"
על כן, היה והשעות הם בטווח שנקבעו בדין, הרי שאין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 5/6/2019 16:11 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:11:11 |
| שלום רב. ב7.3 חודשים התנתקתי מהוט. במהלך הזמן הזה התקשרו אלי נציגי שימור שסירבתי להם. אף אחד לא דיבר על חיוב שנשאר. היום התקשרה נציגה עם הצעה טובה והסכמתי. לאחר מספר דקות היא חוזרת אלי ואומרת שנשאר לי חוב של מעל 100 ש"ח בגין חיוב יחסי של התקופה עד הניתוק.
מסתבר שבהוט יש נוהל (אמרו לי שזה חוק של משרד התקשורת) של הקפאת מנוי בשעת ניתוק ורק אחרי 3-4 חודשים גובים ממך את היתרה.
השאלה שלי היא האם הם לא מחויבים לתת לי את הפרטים האלה בשעת הניתוק? שאני אדע על מצב המנוי ושאני עומד לקבל חיוב עתידי בגין התקופה היחסית?
מדוע הם ממתינים כמה חודשים ולא מחייבים + שולחים חשבונית על היתרה בגין התקופה היחסית? באמת שאשמח לדעת מה אומר החוק בענין הזה. | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:41:41 |
| שלום רב עדי,
ראשית, יש לעיין ברישיון של החברה במשרד התקשורת.
שנית, סעיף 13 ב(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;
(2) על אף האמור בפסקה (1), עוסק רשאי לשלוח לצרכן הודעת חוב במסרון או בדרך ממוחשבת, ובלבד שהצרכן נתן את הסכמתו המפורשת מראש לקבלת דברי דואר מהעוסק בדרך ממוחשבת, או לקבלת מסרונים בעניין הודעת חוב, לפי העניין;
(3) הודעת חוב תישלח לצרכן במישרין על ידי העוסק ולא באמצעות אחר;
(4) נטל ההוכחה כי העוסק שלח את הודעת החוב לצרכן הוא על העוסק;
(5) הודעת חוב תכלול פרטים אלה באופן ברור:
(א) שם העוסק, לרבות שמו המסחרי;
(ב) פרטי העסקה, לרבות מועד עשייתה, תוקפה ומהותה;
(ג) פירוט החוב ואופן חישובו;
(ד) דרכי התקשרות עם העוסק לבירור החוב.
(ה) ביקש צרכן, בכתב או בעל פה, לקבל תיעוד המאשר את קיומה של העסקה שלגביה נשלחה אליו הודעת חוב, ישלח לו העוסק תיעוד כאמור בתוך 14 ימים ממועד הבקשה."
| |
|
|
|
| 6/6/2019 10:49 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:49:22 |
| אני לא קובל על עצם קיומו של החוב.
אני קובל על הדרך שבה זה נעשה. למיטב הבנתי הסעיף שציטטתם מתייחס למצב בו הלקוח מרצונו או עקב חוסר תשומת לב לא שילם סכום מסוים לספק או נותן שירות.
המקרה הזה הוא אחר. אני שילמתי בהוראת קבע כמו שנהוג בחברות כאלה. מעולם לא עצרתי תשלום ומעולם לא היו לי בעיות תשלום מול שום נותן שירות.
החוב הזה נוצר ע"י החברה בגלל נוהל לפיו מקפיאים מנוי לאחר שזה התנתק ועוצרים את החיובים (כי אפשר לחייב מנוי בהקפאה).
הבעיה שלי היא שלא מיידעים את הלקוח על כך. וזאת הבעיה שלי - שהחברה יוצרת את החוב בצורה פיקטיבית ע"י הקפאת מנוי ולא מודיעה על כך לצרכן. נודע לי על כך רק כשהסכמתי לחזור. ואז כמה דקות לאחר שנותקה השיחה - הנציגה מיידעת אותי על החוב. אחרת ייתכן שהייתי מקבל הודעת חוב לאחר עוד חודש חודשיים.
אני אנסה לראות אם אני מוצא את רשיון החברה במשרד לתקשורת.
| |
|
|
|
| 6/6/2019 10:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:58:51 |
| "בהוט יש נוהל (אמרו לי שזה חוק של משרד התקשורת) של הקפאת מנוי בשעת ניתוק ורק אחרי 3-4 חודשים גובים ממך את היתרה".
לא ידוע לי על כל חוק כזה של משרד התקשורת והנושא של ניסיון הקפאת מנויים במקום ניתוק ידוע. ניתוק הוא ניתוק ובמחזור החיוב הבא שלך היו אמורים לבצע גביה יחסית עד 9/3. אתה יכול גם להגיש תלונה באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:19:15 |
| שלום רב עדי,
עליך לעיין ברישיון החברה ולאחריו, לפנות אל החברה וכן למשרד התקשורת, ובמידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אתה רשאי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/6/2019 11:36 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 11:36:59 |
| שלום רב,
עשיתי הזמנה של מוצר מסויים באתר ישראלי כלשהו אונליין. המוצר לא הגיע לאחר שבועיים וניסיתי לפנות לחברת השילוח ומשהם לא ענו לי פניתי לחברה שממנה הוזמן המוצר. מאז עבר שבוע שבמהלכו ביקשתי לפחות 4 פעמים שיחזור אליי מנהל, נאמר לי שיחזור אליי תוך 2 ימי עסקים אך עברו כבר 5 ועדיין לא חזר המנהל.
בנוסף, ביקשתי שיבטלו לי את העסקה וגם זה לא קרה.
בסופו של דבר, כשהם הבינו שיש בעיתיות הם זרזו את המשלוח ולבסוף אחרי 3 שבועות הוא הגיע.
האם יש מה לעשות במקרה כזה? האם מנהל מחויב לחזור אליי? האם יש מה לעשות עם זה שלא ביטלו לי את העסקה על אף שביקשתי? | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:17:56 |
| שני שלום רב,
לעניין העובדה שלא חזר אליך המנהל - אין חובה בדין המחייבת בית עסק לאפשר שיחה עם מנהל, ועל כן, על אף ההתנהלות הבלתי שירותית, אין בכך הפרה של הוראות דין כלשהן.
לעניין ביטול העסקה - היה וביקשת ביטול ואף על פי כן, בית העסק שלח את המוצר, את עדיין רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 6/6/2019 10:44 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:44:21 |
| שלום חברים
קניתי ספות ופחות משבוע מתאריך הרכישה ביקשתי לבטל את העסקה. העסק טוען שמלבד 100 שקלים דמי ביטול עסקה הם רוצים לחייב אותי ב-3% מהעסקה שמהווה דמי ביטול של שהם משלמים לחב' האשראי.
ראיתי באינטרנט שביטול עסקאות סליקה נכון ללפני חודש הוא ברוב החברות בתעריף 11.12 ש"ח בלבד.
מה נכון ? | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:15:06 |
| אביחי שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, בית העסק רשאי לגבות דמי סליקה, אך הוא מחויב להציג לצרכן אסמכתא לגובה דמי הסליקה הנגבים ממנו על ידי חברת האשראי.
מצ"ב נוסח התקנות:
"5 (ב) נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או
גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת
כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו ." | |
|
|
|
| 5/6/2019 16:10 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:10:05 |
| האם חדר כושר רשאי לגבות ממני 50 ש״ח(רשום בהסכם שלהם) עבור כל חודש שמומש. בהסכם לא מופיעה בשום מקום מחיר מלא בלי הנחה של מנוי שנתי.
מצ״ב הסכם שהמחתימים את הלקוחות.
אישיים
שם פרטי ומשפחה: ________________________
מייל: ______________@_____________________
טלפון: ____________________________________
הקפאות
ניתנות לכל צרכי המתאמן לרבות צרכים רפואיים- חופשות, לימודים וכו
הקפאה תתאפשר בהתאם למכסה המוגדרת במנוי, ניצול הימים ניתנים לשיקול דעתו/ה של המנוי/ה
מינימום ימי ההקפאה - 7 ימים, לא ניתן להקפיא את המנוי רטרואקטיבית.
הקפאה ניתנת כתוספת זמן בסוף המנוי, במקרה של ביטול מנוי תוספת הזמן מתבטלת.
אין החזר כספי על הקפאות שבוצעו במסגרת המנוי.
ניתן לבקש את ההקפאה בטלפון 09-7682000 או במייל info@myoga.co.il ( יש לקבל אישור על קבלת המייל)
חדר כושר 3 חודשים ללא הקפאות
מנוי שנת - 30 ימי הקפאה
מנוי שנה ושמונה חודשים- 40 ימי הקפאה
ביטול מנוי
* בהתאם לחוק ביטול מנוי של ההגנה לצרכן, ניתן לבטל מנוי בכל שלב בהודעה של חודש מראש. הביטול יכנס לתוקף חודש
לאחר מתן ההודעה.
* עבור כל חודש שמומש במנוי תשולם תוספת כדלקמן:
מנוי משולב שנתי 70 ש״ח עבור כל חודש שמומש במנוי
מנוי שנה ושמונה חודשים 50 ש״ח עבור כל חודש שמומש במנוי
מנוי חדר כושר שנתי 60 ש״ח עבור כל חודש שמומש במנוי
בתשלום בכרטיס אשראי-הלקוח יחוייב בגין החודשים שמימש כולל חודש הודעה מראש וכן
תוספת עבור כל חודש שמומש ויתרת התשלומים תבוטל.
בתשלום בצ'קים-הלקוח יחוייב בגין החודשים שמימש כולל חודש הודעה מראש, תוספת
עבור כל חודש שמומש וכן עמלה בסך 20 ש״ח בגין הוצאת צקים ממשמרת בבנק.
הודעות sms
נשלחות למטרת עדכון לגבי שינוי שיעור/החלפת מורה/ עדכון שוטף. במידה ואינך מעוניין לקבל הודעות אנא סמן.
איני מעוניין בקבלת הודעות
תאריך: ____/____/____ חתימת הלקוח: ____________
תקנון מיוגהגים
מרכזנו האיכותי עוצב ברמה גבוהה מאוד ובהקפדה מעמיקה לצורכי הלקוחות מתוך ניסיון ניהולי רב, ותוך הצבת הלקוח
במרכז. על כן, אווירת אימון נעימה, חיוך והנאה, שביעות רצון והתמדה, | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:21:56 |
| איגור שלום רב,
על פניו, ההסכם הנוגע לדמי ביטול אינו תואם במדויק את הוראות הדין, אך לא ניתן לגבש עמדה חד משמעית, בהעדר פירוט לגבי עלות המנוי השנתית ועלות מנוי ללא תקופת התחייבות.
על פי הוראות הדין, דמי ביטול של מנוי בחדר כושר יחושבו כדלקמן:
ביטול בשליש הראשון של התקופה - 25% מעלות המנוי השנתי הכוללת, והביטול יכנס לתוקפו בתוך 30 יום מיום ההודעה.
בשליש השני - 20% ובשליש השלישי 17%.
בכל מקרה, דמי הביטול יהיו בהתאם להוראות דלעיל, או בהתאם לעולת מנוי חודשי ללא תקופת התחייבות, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 6/6/2019 10:14 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:14:11 |
| העניין שהם לא מציגים בהסכם שתי אופציות בהתאם לחוק - שאחת מהן היא אופצייה בלי התחייבות במחיר מלא, אין בכלל בהסכם הזכר של מחיר מלא בלי הנחה, ובמקרה הזה הם בכלל לא יכולים לדרוש ממני את ההחזר כספי על ביטול, נכון?
יש רק אופציות של מנוי 12 חודש ו 20 חודש. אני כן יודע משיחות שמחיר מלא הוא 289 ש״ח לחודש, המחיר עם ההנחה הוא 269 ש״ח ש״ח. החוק אומר שאני צריך לשלם את ההפרש על החודשים שמומשו זה למעשה זה 20 ש״ח. אבל בהסכם שלהם רשום שאני חייב להחזיר להם 50 ש״ח על כל חודש שמומש. האם זה הגיוני? מה עליי לעשות? להגיש תלונה? | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:13:10 |
| איגור שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, עוסק אשר לא איפשר לצרכן מסלול ללא תקופת התחייבות וציין עלות מסלול שכזה בהסכם ההתקשרות אינו רשאי לגבות דמי ביטול כלשהם.
כלומר, הצרכן רשאי לבטל את העסקה ולשלם רק על החלק היחסי של השימוש במנוי. | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:08 |
רות פישמן |
 | | מחבר: | רות פישמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:08:22 |
| בתאריך 28 למרץ 2019 יצרתי קשר עם חברת בשביל הזהב או קרוז תור בשם הנוסף ושוחחתי עם נציגת מכירות לגבי הזמנת מקום בקרוז היוצא בתאריך 3 לאוגוסט 2019
הנציגה אמר שלצורך הבטחת ההרשמה עלי לשלם מקדמה כ060דולר שאכן שולמה בכרטיס אשראי.
בהחלפת מידע במייל קיבלתי ממנה את המידע על העיסקה כולל אפשרויות התשלום והביטול.לא העברה לחברה מעבר לזה כל מידע אחר מטעמי ולא נשלחו פרטי דרכון או שולם סכום נוסף. בסוף מאי התקשרתי לנציג השרות להתייעץ איתם על אפשרות לשנות את מסלול הנסיעה כי שמעתי חוות דעת לא טובות על האוניה בה ההפלגה אמורה להתבצע. בתגובה לפנייתי נעניתי בגסות שאין שום אפשרות לשום דיון ועלי לשלם במידה וארצה כל שינוי קנס ביטול גבוה. כמובן שכעסתי מאד על הנציג ואמרתי לו שהיות ולא טרחו מאז ההרשמה להתעניין אפילו פעם אחת אם אני מתכוונת לצאת ולבקש הרשמה מלאה נראה לי ששירות הלקוחות שלהם גרוע מאד ולא אהסס לרשום ברשתות החברתיות על השירות הלקוי שלהם. לקצר קצת נעשתה שיחה מיד בשעתיים הקרובות לחברה שוב ביזמתי והועברתי למנכל החברה מר סימן ?השיחה הארוכה לא הייתה נעימה כלל ובה הושמעו מצידו איומים שאם אכתוב עליהם משהו החברה כבר תדע לבוא איתי בחשבון ויש לה אמצעים .שאלתי אם מאיים עלי ולא הכחיש. אמרתי לו שקרוז כזה שמחירו מאד גבוה6600 דולר לי כנוסעת בודדת. מן הסתם מצריך יחס שונה ללקוחות אלא אם הוא חושב שאנחנו זקנים שבויים בידי החברה כי קהל היעד שלה הוא בפרסומים אזרח ותיק. אני כמובן אזרחית ותיקה. מאז אני ממש רוצה לבטל את הנסיעה ולא יודעת איך ניתן לבטלה ללא תשלום קנס גבוה. חברה שמאיימת על לקוחות מבחינתי לא ראויה לכספי. בודאי שיצא לי החשק לטייל אייתם בכלל. איך ניתן לפתור את הנושא. אני כאמור אזרחית ותיקה בת 74 ויש לנו זכויות צרכניות שונות למיטב ידיעתי.מבחינת ביטול .לא עשיתי ביטוח ביטול כי לא רכשתי כרטיס . האם ניתן לבטל את הנסיעה בגלל כל האמור לעיל כי בעצם לא נעשתה עיסקה | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:33:26 |
| רות שלום רב,
האם העסקה והעברת המקדמה התבצעה טלפונית?
היה והתשובה חיובית, ישל פנות מיידית לבית העסק בכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, מאפשרות לצרכן שהוא אזרח ותיק, לבטל עסקה זו בתוך 4 חודשים מיום שבוצעה, ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הנופש, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא ילעה על 5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם.
על כן, דרישתם לתשלום בגין שינוי או ביטול מעבר לקבוע בדין, מהווה הפרה של החוק ואף חושפת אותם לכאורה, לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק.
לאחר פנייה בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:53 |
רות פישמן |
 | | מחבר: | רות פישמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:53:35 |
| | הבנתי שהם יכולים לחייב אותי לשלם עד 10 אחוז מערך הקרוז כלומר לקחת את הסכום של המקדמה שהוא בערך שווה ערך לסכום.האם זה תלוי ברצונם הטוב? | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:11:18 |
| רות שלום רב,
היה והביטול נעשה במסגרת התקופה הקבועה בחוק הגנת הצרכן, דמי הביטול לא יעלו על 100 ש"ח לאדם.
היה והביטול התבצע לאחר התקופה הקבועה בדין, רשאי כל בית עסק לקבוע תנאי ביטול לבחירתו. | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:02 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:02:22 |
| אשתי קנתה ציוד לגן עירוני ברשת מזון, שלמה ויש לה קבלה. כשהיא באה למסור את הקבלה למחלקת גנים בעיריה אמרו לה שהיא צריכה חשבונית מס
אשתי חזרה לרשת המזון שם הוסבר לה שחשבונית מס ניתן לקבל רק ביום הקנייה ולא בימים שאחר כך. האם זה החוק ? | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:09:52 |
| רונן שלום רב,
אכן יש קושי בהנפקת חשבונית מס במועד מאוחר ממועד הקנייה והדבר דורש הליך מסוים ועלול אף להיות כרוך בעלות כספית לבית העסק.
בכל מקרה, מומלץ לפנות בנושא זה לרשות המיסים שכן מדובר בנושא הנוגע למיסוי ולא להגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:01 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:01:58 |
| אשתי קנתה ציוד לגן עירוני ברשת מזון, שלמה ויש לה קבלה. כשהיא באה למסור את הקבלה למחלקת גנים בעיריה אמרו לה שהיא צריכה חשבונית מס
אשתי חזרה לרשת המזון שם הוסבר לה שחשבונית מס ניתן לקבל רק ביום הקנייה ולא בימים שאחר כך. האם זה החוק ? | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:09:15 |
| רונן שלום רב,
אכן יש קושי בהנפקת חשבונית מס במועד מאוחר ממועד הקנייה והדבר דורש הליך מסוים ועלול אף להיות כרוך בעלות כספית לבית העסק.
בכל מקרה, מומלץ לפנות בנושא זה לרשות המיסים שכן מדובר בנושא הנוגע למיסוי ולא להגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 2/6/2019 15:54 |
מורן מורן |
 | | מחבר: | מורן מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2019 | | שעה: | 15:54:48 |
| רכשתי מוצר באמצעות גרופון, הפרסום היה שגוי וקיבלתי מוצר שלא הזמנתי. בעלת העסק אומרת שזה פרסום שגוי אבל זו לא בעייתה, גרופון לא יכולים לזכות ללא אישור של בעלת העסק.
לאחר דין ודברים בעלת העסק מתעקשת שתזכה אותי רק לאחר שתקבל את המוצר. מבחינתי אני לא רוצה לשלם על המוצר טו השיאות בכלל, העסקה אמורה לעלות 0 שח מכיוון שזה לא המוצר אותו אני רוצה (מדובר בשני מוצרים שונים לגמרי). האם ההתניה הזו של בעלת העסק לגטימית? האם אני צריכה לשאת בעלות המשלוחים (אלי ובחזרה) למרות שיש טעות בפרסום? | |
|
|
|
| 3/6/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2019 | | שעה: | 08:45:17 |
| מורן שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, כאשר מוצר שנרכש במכר מרחוק, לוקה באי התאמה, על בית העסק לבטל את העסקה ולאסוף את המוצר מהמקום אליו נמסר ללא עלות כלשהי מצד הצרכן. | |
|
|
|
| 5/6/2019 11:01 |
מורן מורן |
 | | מחבר: | מורן מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 11:01:04 |
| | בעלת העסק לא עונה לטלפונים ומסרבת לשתף פעולה עם החוק. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 5/6/2019 19:12 |
מורן מורן |
 | | מחבר: | מורן מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 19:12:41 |
| להלן פירוט המקרה, על מנת שאוכל לקבל תשובה ספציפית:
בגרופון בית העסק הציע הדפסה על בלוק עץ, מוצר חדשני ונחשב בו ההדפסה מתבצעת ישירות על העץ בטכנולוגיה מסויימת. כשהשליח הגיע ראיתי כי אין מדובר בהדפסה על הבלוק אלא בתמונה רגילה ופשוטה שפותחה ואותה הדביקו על בלוק העץ. לטענתי אין מדובר בהדפסה על בלוק עץ אלא בהדבקה על בלוק עץ, שני מוצרים שונים בתכלית. מיד התקשרתי לבעלת העסק שאמרה שיש טעות בפרסום בגרופון, התקשרה לברר מולם והשיבה לי שאצור איתם קשר והם יזכו אותי. אשמח שהתשובה תתייחס לפרטי המקרה כפי שציירתי. תודה רבה
| |
|
|
|
| 6/6/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:07:24 |
| מורן שלום רב,
אומנם לאחר הפירוט, מצוין כי מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת, אשר לא ניתן לבטל עסקה בגינו עקב חרטה, אך היה וברור לצדדים כי מדובר בהטעיה לגבי תנאי העסקה, עדיין תחול חובת הביטול על בית העסק אשר התשלום בוצע אליו.
כלומר, היה והחשבונית הונפקה מחברת הקופונים, מחויבת חברה זו בביטול העסקה, אך היה והתשלום שולם לבית העסק, על העוסק לבצע את הביטול. | |
|
|
|
| 5/6/2019 11:19 |
מלכה רוסו |
 | | מחבר: | מלכה רוסו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 11:19:02 |
| שלום רב,
1).ביטלתי ב- 27.5.19 עסקת רכישת כרטיסים (בכרטיס אשראי, שכבר חויב)למופע שרכשתי באינטרנט באתר זאפה-במועד, והם אישרו שיזכו אותי במלוא הסכום, אך תוך 30 ימי עסקים ממועד הביטול!!האם חוקי? האומנם עלי להמתין 30 ימי עסקים (הסכום כאמור כבר חויב בכרטיס האשראי שלי)?
2).רכשתי באתר עדיקא נעלים שמידתם לא התאימה, שהוחזרו אליהם במועד.ציינתי בפניהם (בבקשה שצורפה גם לחבילה שהוחזרה, וגם במייל אליהם) כי אני בוחרת לקבל החזר לכרטיס האשראי שלי (עמו שילמתי), ולא זיכוי שיעמוד לרשותי באתר שלהם.
הם אישרו שאזוכה תוך 7 ימי עסקים.משאלה חלפו-פניתי אליהם לבירור סטטוס ההחזר, ואז טענו שכבר זיכו אותי באתר.ציינתי כי זה בניגוד מוחלט לבקשתי. אמרו שאם כך אזוכה בעוד 7 ימי עסקים.הבהרתי כי הטעות היתה שלהם, ושאני לא אספוג עיכוב של 7 ימי עסקים נוספים.האם אני צודקת? תודה רבה מראש,מלכה | |
|
|
|
| 5/6/2019 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:29:15 |
| שלום רב מלכה,
לעניין המקרה הראשון- לא ציינת מתי בוצעה העסקה? ומתי היית אמורה לקבל את השירות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, בנוסף, סעיף 14ה(ב)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
""... יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם; "
לעניין המקרה השני- בהנחה שבעסקה המדוברת הביטול נעשה בתוך 14 ימים כקבוע בעסקת מכר מרחוק, הרי שהיות שהביטול נעשה עקב אי התאמה, אין הביטול כרוך בדמי ביטול כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן כדלקמן:
"...14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם; "
| |
|
|
|
| 6/6/2019 13:00 |
מלכה |
 | |
|
| 6/6/2019 10:44 |
אביחי |
 | | מחבר: | אביחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:44:11 |
| שלום חברים
קניתי ספות ופחות משבוע מתאריך הרכישה ביקשתי לבטל את העסקה. העסק טוען שמלבד 100 שקלים דמי ביטול עסקה הם רוצים לחייב אותי ב-3% מהעסקה שמהווה דמי ביטול של שהם משלמים לחב' האשראי.
ראיתי באינטרנט שביטול עסקאות סליקה נכון ללפני חודש הוא ברוב החברות בתעריף 11.12 ש"ח בלבד.
מה נכון ? | |
|
|
|
| 6/6/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 11:49:10 |
| שלום אביחי שלום וברכה,
גבייה של דמי סליקה לחברת האשראי, בד"כ סביב 2-3% משווי העסקה, ניתנים לגבייה מהצרכן מכוח הדין, מקום בו מראה בית העסק כי אכן דמי הסליקה נגבו בפועל. | |
|
|
|
| 5/6/2019 11:55 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 11:55:16 |
| אחי התעניין בניתוח אף במרפאת פרופורציה משסירב להתקדם אתם ,הם לא הרפו ושכנעו אותו לעשות זאת .
הם חייבו את מלוא הסכום מכרטיס האשראי שלו .שבועיים לפני מועד הניתוח ( יום אחרי בדיקה נוספת שבקשו ממנו לבצע ) , התקשרו אליו ומסרו לו שהם מבטלים את העסקה מצדם ומסרבים לבצע את הניתוח .
אחרי אינספור טלפונים לבקשתי להחזר כספי ,, זיכו אותו רק חלקית .
2.50% מהסכום הם מסרבים לזכות בטוענה דמי ביטול/סליקה
למה הוא אמור לשלם דבר בעוד הם לא עמדו בהסכם שלהם ?
האם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 5/6/2019 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 17:20:12 |
| שלום רב רויטל,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולאחריו, יש לפנות אל החברה לבירור סירובם לבצע את הניתוח.
| |
|
|
|
| 6/6/2019 10:26 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:26:19 |
| בוקר טוב. בטופס ביצוע תשלום פלסטיקה עליו חתם סימנו את הערה : "ביטול עסקה ששולמה באשראי-הלקוח יחויב בדמי הקמה/ביטול/סליקה בגובה 2.5% מסכום הביטול."
הערה זאת סומנה לו כאשר שאל למה לא מקבל החזר מלא על ביטול שלהם לעסקה.
בנוגע לסיבה לביטול, ציינו שבית החולים הפרטי אתו הם עובדים לא רצה לקחת אחריות על הניתוח בגלל חוסר ציוד מתאים והרופא המרדים המליץ לפנות ולבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי . | |
|
|
|
| 6/6/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 11:14:28 |
| שלום וברכה רויטל,
איננו רואים מקום לחייב את הצרכן בעלות כלשהי מקום בו ביטול העסקה נעשה ע"י בית העסק באופן חד צדדי ו/או בעקבות הפרת ההסכם על ידו, כנטען. גם הוראה בהסכם שנוסח על ידי בית העסק המדבר על גבייה שכזו אין לו מקום לעניות דעתנו, אדרבה אין זה מן הנמנע כי צרכן שסבל מהפרת הסכם ע"י בית העסק או ביטולו על ידי האחרון באופן חד צדדי, יהיה זכאי לפיצוי בגין נזקים מוכחים וסבירים בנסיבות בהן ממילא אין רצון לקיים את הניתוח גם מצדכם, אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק בדרישה לקבל חזרה את דמי הסליקה שנגבו מכם בעקבות ביטול ההסכם ע"י בית העסק בניגוד להסכמות שבין הצדדים( לאחר שקראתם היטב את הוראות ההסכם לרבות קיומה של הבחנה בין מצב של ביטול הסכם מצד הצרכן לבין ביטולו מצד בית העסק) ו/או בניגוד לדין לאור האמור לעיל, לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה לאתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 5/6/2019 17:29 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 17:29:49 |
| קניתי שלט למזגן אבל הוא לא מתאים
אני רוצה להחזיר אותו ולקבל החזר אבל המוכר בחנות לא מסכים לתת החזר | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:34:51 |
| שלום מיכאל שלום וברכה,
יש להניח כי סירובו של בית העסק לבטל את העסקה וליתן החזר מבוסס על כך שישנה הוראה בדין כי במקרה של שימוש כלשהו במכשיר חשמלי, גם שימוש כזה רק על מנת לבדוק את תאימותו, מוחרגת זכות החרטה והביטול עסקה של הצרכן מכוח תקנות ביטול עסקה. ברם, מקום בו תוכל להראות כי היתה הטעיה מצד בית העסק באשר לשלט, במעשה או במחדל, יש מקום לעמוד על זכות ביטול עסקה מכוח הפרת הסכם ו/או התאמה לפי חוק המכר. | |
|
|
|
| 5/6/2019 07:51 |
ענבר |
 | | מחבר: | ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 07:51:24 |
| | בוקר טוב. לא מצאתי את הפניה שלי בפורום, ולכן פונה שוב. נרכש מחסן גינה חדש ב 15.5.19 דרך האינטרנט בעלות של 1750 ש"ח. ב 1.6.19 ביקשנו לבטל את העיסקה. המחסן טרם סופק. בעל העסק אמר שאפשר לבטל, אבל זה כרוך בתשלום עלויות הובלה שהוא ביצע למחסן שלו באזור המרכז והסכום עומד על 850 ש"ח. האם זה הגיוני? על פי נוסח החוק הבנתי שאפשר לקזז 5% או 100 שקלים הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 5/6/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 13:34:36 |
| ענבר שלום רב,
את צודקת בהחלט.
הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות בית עסק לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ובוודאי כל עוד לא סופק המוצר, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
בית העסק אינו רשאי לגבתו תשלום מעבר לכך.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב ולציין את האמור לעיל, וכן לציין כי היה ולא יבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק. | |
|
|
|
| 5/6/2019 23:17 |
ענבר |
 | |
|
| 5/6/2019 10:47 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:47:55 |
| | שלום. אני קניתי תנור יקר אחרי חצי שנה התנור הפסיק לעבוד. התקשרתי לחברה והם הגיעו. ואמרו שהלך לנו הכרטיס ותיקון עולה 750 שח אמרו שביגלל שנכנס ג'וק והוא הרס לנו את התנור. 10 שנים היה לנו תנור פשוט. ולא נכנס בוא ג'וק . איך נכנס לתנור הזה . וגם אם נכנס ג'וק איפה האחריות מיצד החברה למוצר. 4 חודשים אני מתקשר אליהם הם לא עונים .וגם לא למכתבי עורך דין .בבקשה תעזרו לי . תודה רבה | |
|
|
|
| 5/6/2019 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:15:53 |
| שלום רב יואב,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מסדירות את הנושא של אחריות היבואן/יצרן על מוצרי חשמל בשנת האחריות הראשונה, עם זאת, סעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"... הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
לפיכך,האם תגובת החברה נעשית בכתב? אם כן, עליך לפנות לאיש מקצוע על מנת לקבל חוות דעת בעניין ולאחריו לפנות אל החברה עם החוו"ד שלכאורה מחזקת את טענתך.
היה ולא יהיה לך ראיות המוכיחות את טענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 5/6/2019 18:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 18:27:58 |
| "אמרו שביגלל שנכנס ג'וק והוא הרס לנו את התנור".
קשקוש מקושקש. לא רואה כאן צורך בעד מומחה. אם הם טוענים כך, היצרן מחויב לייצר מוצר כך שלא יחדרו ג'וקים לאזורים חשובים. זו לא אחריות שלך למנוע חדירת ג'וקים.
נראה כמו סיפור לבית המשפט. אתה זכאי לפיצוי של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 5/6/2019 15:23 |
עמנואל לוגסי-הראל |
 | | מחבר: | עמנואל לוגסי-הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 15:23:57 |
| | אפשר להבין אחת ולתמיד למה יש עלייה מטורפת במחירי הפירות ולמה אין פיקוח?״כי זה לא העונה״ זו לא תשובה מספקת. יש שפע של פירות במדינה הזו ואין סיבה שהמחירים יהיו כאלה גבוהים בטח ובטח כשמשימידים וזורקים כמויות אדירות כל כך. האם איגוד הצרכנים מתערב בנושא? תודה רבה! | |
|
|
|
| 5/6/2019 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:44:51 |
| שלום רב עמנואל,
עקרונית, צו הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (החלת החוק על ירקות ופירות טריים וקביעת רמת הפיקוח) התשע"ז-2016 מונה ירקות ופירות שבהם יש פיקוח, אולם תוקף הצו הינו לשנתיים, על כן, אני, מציעה כי תפנה אל הרגולטור- משרד החקלאות לבירור אם תוקף הצו הוארך. בכל מקרה, פנייתך הועברה לגורמים הרלוונטים.
| |
|
|
|
| 5/6/2019 11:03 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 11:03:46 |
| ברגע שאני יוצא מהארץ לחו"ל ולא רכשתי מסלול שיחות לחו"ל ועולם לא ביקשתי מחברת הסוללר לפתוח לי את הSIM לחו"ל מה הברירת מחדל הSIMפתוח ואני צריך לבקש לפתוח או הפוך
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/6/2019 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:18:35 |
| שלום רב אלי,
עליך לעיין ברישיון של החברה שניתן לה על ידי משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 4/6/2019 17:31 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 17:31:06 |
| שלום,
בסוף חודש אפריל, רכשתי בגד ים באחת מן הרשתות הגדולות,שנמצאת תחת קבוצת רשתות אופנה גדולה בישראל. (אני לא יודעת אם מותר לי לציין כאן את שם הרשת אז אשאיר כך)
לבשתי את בגד הים רק פעם אחת, כשהלכתי לים, והוא תפס כתמים צהובים, הוריד מהצבע שלו, ומרקם הבד השתנה.
חזרתי לחנות עם הקבלות ובגד הים כשבועיים לאחר הרכישה והם שלחו את המוצר לבדיקה בשירות הלקוחות שלהם, ולאחר שבוע קיבלתי תשובה ש״לא השתמשתי במוצר לפי הוראות היצרן״.כשבעצם רק נכנסתי איתו לים ולא שום דבר אחר מעבר לכך (האם זה לא השימוש לבגד ים?)
התשובה לא התקבלה עליי שכן שילמתי סכום לא מבוטל על המוצר וכעת אני צריכה לזרוק אותו (ואת כספי) לפח.
התבקשתי ע״י שירות הלקוחות לשלוח אותו אליהם שוב לבדיקה נוספת, ולאחר שבוע קיבלתי בדיוק את אותה התשובה, יחד עם ״פיצוי״ - ״מוכנים לתת לך 50% הנחה לרכישת בגד ים אחר״. שאין לי שום כוונה בכלל לרכוש אצלם עוד בגד ים אחרי המקרה הזה.
חשוב לי לציין שאני קונה ברשת הזו כל שנה כבר 15 שנה כי אני יודעת שהמוצרים שלהם איכותיים, וגם חשוב לציין שמדובר ברשת חנויות יקרה, והמחיר ששילמתי מאוד יקר עבור בגד ים, ולכן אני מצפה למוצר איכותי כשאני משלמת סכום כה גבוה.
לפי מה שאני יודעת, אין אחריות על בגדי ים והלבשה תחתונה, אך מנסיוני חנויות של בגדי ים איכותיים שמכבדות את עצמן לוקחות אחריות על המוצרים שלהן, ומוזר לי שבחנות הזו הם מתנערים מהאחריות.
מה עליי לעשות הלאה? האם יש באפשרותי לפנות לגורם אחר להתלונן על המקרה?
תודה רבה
ורד
| |
|
|
|
| 5/6/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:27:33 |
| שלום רב ורד,
בעניין זה יש לפנות אל בית העסק אם טרם פנית, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/6/2019 10:42 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:42:36 |
| אכן פניתי אליהם כמה פעמים, שלחתי את הבגד ים ל״בדיקת מעבדה״ ולאחר מכן כשתגובתם לא היתה מספרת ונאמר לי ש״לא השתמשתי במוצר לפי הוראות היצרן״, נתבקשתי לשלוח אליהם שוב, ושוב חזר הבגד ים עם אותה תגובה מהם.
נכנסתי איתו לים פעם אחת בלבד וזה מה שקרה, לא עשיתי שום דבר מעבר שהוא לא בסדר או לא שמרתי על הוראות היצרן.
אפתח תלונה מיד
תודה רבה
| |
|
|
|
| 5/6/2019 10:42 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:42:51 |
| אכן פניתי אליהם כמה פעמים, שלחתי את הבגד ים ל״בדיקת מעבדה״ ולאחר מכן כשתגובתם לא היתה מספרת ונאמר לי ש״לא השתמשתי במוצר לפי הוראות היצרן״, נתבקשתי לשלוח אליהם שוב, ושוב חזר הבגד ים עם אותה תגובה מהם.
נכנסתי איתו לים פעם אחת בלבד וזה מה שקרה, לא עשיתי שום דבר מעבר שהוא לא בסדר או לא שמרתי על הוראות היצרן.
אפתח תלונה מיד
תודה רבה
| |
|
|
|
| 5/6/2019 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 16:04:06 |
| שלום רב ורד,
הגישי תלונה בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 5/6/2019 10:23 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 10:23:10 |
| שלום,
קניתי מוצר באתר אינטרנט במחיר שהיה מפורסם ושלמתי עלו. האתר אומר שהמחיר היה טעות והמחיר האמיתי גבוע ממה שהיה מפורסם, לכן לא מאשרים את ההזמנה וביטלו אותה.
עכשיו האתר מראה את המחיר המעודכן. יש לי צילום מסך של המחיר הקודם ואישור הזמנה ואישור תשלום. האם המוכר מחויב למחיר בו קניתי את המוצר או שמותר לו לבטל את ההזמנה?
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 5/6/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 14:06:57 |
| דוד שלום רב,
על פי הפסיקה נקבע כי על מנת לדרוש מבית העסק לקבל את המוצר במחיר שהוצג, יש לבחון את הנסיבות של כל מקרה בנפרד.
על מנת לגבש את הזכות יש לבחון ראשית, האם מדובר לכאורה בטעות סופר (ספרה שהושמטה או נקודה עשרונית שהוספה במיקום לא נכון)
שנית, יש לבחון האם הטעות תוקנה לאחר שהוסבה תשומת לבו של בית העסק לעניין – היה והטעות תוקנה, הדבר גם כן מעיד על כך שמדובר בטעות בתום לב.
בנוסף, יש לבחון האם מדובר במחיר אשר מהווה מחיר הפסד שלפיו האדם הסביר יבין כי מדובר במחיר לא ריאלי עבור המוצר.
לסיכום, על מנת להכריע יש צורך לבחון את כל הנתונים דלעיל. | |
|
|
|
|