| 7/6/2019 15:10 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 15:10:26 |
| היי,
האם הבנק רשאי למכור ניירות ערך ללא אישורי מכיוון שמסגרת המינוס שלי חרגה?
אף אחד לא הודיע לי ולא ניסו לפתור זאת בצורה אחרת! | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:32:37 |
| שלום רב אדון,
יש לפנות אל הנהלת החברה בכתב לאחריו, תפנה אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 7/6/2019 14:59 |
אבירם |
 | | מחבר: | אבירם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 14:59:31 |
| שלום רב,
סגרתי עם עו"ד על טיפול בתיק מסוים עבור אחוזים, אין חוזה כתוב אך כל השיחות מוקלטות ויש התכתבות באימייל לכל אורך הדרך, כמו כן שילמתי 750ש"ח עבור הוצאת מכתב ע"י אותה עו"ד ומרגע שמקבל המכתב החליט שהמכתב לא רלוונטי והוא מוכן ללכת למשפט, אז העו"ד פתאום נזכרה שעלי לשלם סכום הזוי (מבחינתי) עבור ניהול התביעה לאחר שסיכמנו על אחוזים ותשלום המכתב.
בשום שלב במשא ומתן הטלפוני או הכתוב לא היתה תזכורת לתשלום הנוסף אחרת מראש לא הייתי עובד עמה, ופתרה זאת בזאת ש"כנראה שכחתי" להגיד!!!
האם חוקי הדבר? | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:24:27 |
| שלום אבירם שלום וברכה,
התנהלות עוה"ד כמתואר בפנייתך הינה בעייתית אם להיות עדינים, די להזכיר את עובדת העדרו של הסכם שכר טרחה, והדרישה להוסיף תשלומים בניגוד להסכמות שבין הצדדים כנטען. אנו מציעים כי תפנה לעוה"ד בכתב בדרישה לקיים את ההסכמות שבין הצדדים ולהמשך ייצוג בהגשת התביעה על בסיס אחוזים כמסוכם. ניתן גם לפנות ללשכת עורכי הדין בעניין. | |
|
|
|
| 7/6/2019 03:55 |
Gilat k |
 | | מחבר: | Gilat k (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 03:55:54 |
| שלום רב
אודה לעזרתכם.
אירוע גאלה בהשתתפות תיירים מארצות הברית תוכנן זמן רב מראש. התבשרנו בשבוע שעבר שרצים לבחירות והאירוע נפל על יום הבחירות.הספק מבקש תשלום כפול ומכפיל את עלות האירוע בגלל שצריך לשלם לעובדים כפול.האם צודק?הרי לאירוע יש מרכיבים רבים חוץ מהעובדים.אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:20:50 |
| שלום וברכה גילת,
בעקרון הסכמים יש לקיים, גם כשמשתנים הנסיבות, כך ע"פ רוב. אליכם לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות הסכם או כל מסמך אחר רלוונטי. לאור האמור לעיל אנו מציעים כי תפנו לבית העסק (אולי גם בכתב) בדרישה לכבד את ההסכם. ככל שהדבר אפשרי אולי ניתן לשקול ביטול ההסכם וכריתת הסכם עם ספק אחר/שינוי המועד. | |
|
|
|
| 7/6/2019 14:33 |
עדית אסרף |
 | | מחבר: | עדית אסרף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 14:33:56 |
| | בחנות של כלי נוי, בחרתי מגש מעץ בתוכו היתה מדבקה עם המחיר 9 ש"ח , בקופה הראו לי מדבקה בתחתית המגש עם מחיר של 35 ש"ח. לא הסכימו לגבות 9 ש"ח בטענה שהמחיר הזה שייך למוצר אחר שבטעות נפל לשם ושיש מוצרים דומים בחנות עליהם רשום את המחיר 35 ש"ח (לא ראיתי שום מגש נוסף כזה, אולי זה מפוזר בחנות) האם אני זכאית לשלם את המחיר הנמוך? | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:14:13 |
| שלום רב עדית,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי מחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הוא הקובע הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/6/2019 15:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 15:32:17 |
| ביום שישי האחרון 31.5 רכשנו ארון הזזה על סך 12000שח נתנו ארבעה צ'קים על סך 4000שח כל אחד כאשר ההמחאה הראשונה לתאריך 2.5 נפדתה.
שאלתנו האם ניתן כעת לבטל את העיסקה ולקבל את הכסף והצ'קים בחזרה?
תודה. | |
|
|
|
| 5/6/2019 18:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 18:24:20 |
| שלום רב משה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, במידה שלא מדובר ביצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם מועד השבת הכספים נקבע בהתאם לעסקה שבוצעה במידה שהעסקה הינה עסקת מכר מרחוק אזי על בית העסק להשיב את כספך בתוך 14 ימים כקבוע בסעיף 14ה(ב)(1) בחוק הגנת הצרכן:
"...יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם; "
במידה שהעסקה בוצעה בבית העסק סעיף 4(א) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובע כי:
"...החזרת התמורה, כאמור בתקנה 3, תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים ותיעשה באופן אופן שנעשה בו התשלום; היה התשלום במזומן החזרת התמורה ת | |
|
|
|
| 6/6/2019 21:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 21:19:07 |
| אני רוצה להבהיר שחתמנו ונתנו את ההמחאות ב-31.5 בנגריה.והוא פדה המחאה אחת.את הארון אנו אמורים לקבל בעוד שבועיים.הוא יכול לטעון שהוא החל לבנות את הארון ואז יבקש לקזז את הוצאותיו.השאלה היא אם הוא יצטרך להחזיר לי את כל סכום העיסקה או שיוכל לטעון שהיו לו הוצאות כמו שציינתי.
תודה שבת שלום וחג שמח. | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:05:58 |
| שלום רב משה,
במידה שהמוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול העסקה.
אולם, במידה שהמוצר טרם יוצר הרי שקמה לך זכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול, כאמור לעיל. על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך . | |
|
|
|
| 6/6/2019 21:54 |
ליהיא |
 | | מחבר: | ליהיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 21:54:13 |
| | מצאתי בפלטפורמת Facebook Marketplace שולחן ושני כסאות שרציתי לרכוש, פניתי לאדם המוכר שהינו אדם פרטי ולא עסק. פרסם שהמיקום שלו נמצא בהרצליה, וגם לאחר ששאלתי אם אכן הכתובת בהרצליה ענה בחיוב. לאחר שנסעתי לכתובת, לא הצלחתי למצוא את הבית והתקשרתי למוכר שלא רצה לעזור לי ואמר להסתדר לבד. לאחר כחצי שעה של חיפושים שוב התקשרתי ואז התברר שהמוכר כלל גר במודיעין. הוא אינו הביע נכונות לפצות אותי על העוול שנגרם והורדת מחיר המוצר או כל שכן לבוא בעצמו ולמסור לי המוצר. הנסיעה עצמה גם ארכה זמן רב. האם אני יכול תבוע אדם פרטי בגין הטעייה? | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:58:51 |
| שלום רב ליהיא,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי העסק.
במקרה המתואר, היות שהעסקה בוצעה בין שני אנשים הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 5/5/2019 13:56 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2019 | | שעה: | 13:56:44 |
| שלום,
לפני כשנה ביצעתי עסקה גדולה במסגרת שדרוג ספק קרמיקה וסניטריה במסגרת העסקה שילמתי על שלושה מקלחונים, לאחר שנה שהגיע זמן ההתקנה של המקלחונים קראתי למודד ונאמר לי שכדי לייצר את המקלחונים בדיוק למה שאני צריך יש להוסיף עוד סכום של כסף. מכוון שעדיין לא יוצרו וסופקו המקלחונים נאמר לי שלא ניתן לבטל את המקלחונים מיכווון שזה נעשה במסגרת עסקה גדולה
האם יש לי זכות מלאה לביטול?
תודה | |
|
|
|
| 6/5/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2019 | | שעה: | 09:43:30 |
| שלום רב יאיר,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה ואתה נתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/6/2019 20:21 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 20:21:33 |
| היי
תודה רבה על התשובה,בית העסק הסכים לבטל את העסקה בקיזוז 15% מהסכום הביטול, האם הדבר חוקי?
יש לציין שהמקלחונים לא יוצרו בכלל ולא סופק שום דבר.
כמו כן בתוך כמה ימים חייב העסק להחזיר את הסכום.
תודה | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:54:54 |
| שלום רב יאיר,
אם כך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
לעניין מועד השבת התמורה- בהנחה שצרכן עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה,הרי שהשבת התמורה תעשה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם בהתאם לאופן ביצוע התשלום, ולא יאוחר משבעה ימי עסקים, כקבוע בסעיף 4(א) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה):
"...החזרת התמורה, כאמור בתקנה 3, תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים ותיעשה באופן אופן שנעשה בו התשלום; היה התשלום במזומן החזרת התמורה תהיה במזומן או בשיק מזומן; היה התשלום בשיק – אם נפרע השיק, החזרת התמורה כאמור תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע; היה התשלום בכרטיס אשראי, יבטל העוסק את החיוב ואם זוכה חשבונו של העוסק ישיב העוסק לצרכן את הסכום שזוכה בו במזומן או בשיק מזומן או יודיע לחברת כרטיסי האשראי של הצרכן על ביטול העסקה וחברת כרטיסי האשראי תזכה את כרטיס האשראי של הצרכן מיידית בסכום החיוב ובלבד שהיה באפשרותה של חברת כרטיסי האשראי להיפרע מהעוסק בשל העסקה שבוטלה; ואולם לא היה ניתן לזכות את כרטיס האשראי של הצרכן כאמור, ישיב העוסק לצרכן את התמורה במזומן או בשיק מזומן." | |
|
|
|
| 6/6/2019 17:15 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 17:15:29 |
| בני בן ה 17 יצר קשר טלפוני עם חברת קשרי תעופה ובצע הזמנה לנופש לצעירים. וחוייב מקדמה של 200 ש בכרטיס האשראי שעל שמו . כשהתברר לי על ההזמנה ביקשתי יבטלה לאור כך שמדובר על טיול לא מתאים לגילם . בני ניסה מספר פעמים לבטל כל פעם משכו אותו שתחשוב על כך אולי לשנות יעד וכו'. וכעת שגם אני התקשרתי אמרו שכל אחד מהם צריך לשלם 400 שח דמי ביטול.
האם מותר להם לבצע עסקה כזו בכלל (טיסה ונופש בחו"ל)עם קטין ועוד טלפונית וזאת ללא הסכמת הוריו ?
| |
|
|
|
| 10/6/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:20:19 |
| שלום רב איתן,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)? מתי מועד קבלת השירות? מתי הודעת על ביטול העסקה?
עקרונית, חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 קובע כי:
"...ביטול פעולות של קטין
5. פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול –
(1) על ידי נציגו, ואם אין לקטין נציג – על ידי היועץ המשפטי לממשלה, תוך חודש ימים לאחר שנודע להם על הפעולה;
(2) אם לא נודע לנציג או ליועץ המשפטי לממשלה על הפעולה – על ידי הקטין, תוך חודש ימים לאחר שהיה לבגיר.
סייג לביטול פעולות
6. פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו.
פעולות בטלות (תיקון מס' 3) תשל"ג-1973
6א. פעולה משפטית של קטין שהיא רכישת נכס באשראי או במקח-אגב-שכירות, שכירות נכס או קבלת שירות באשראי, אין לה תוקף, על אף האמור בסעיפים 5 ו-6, כל עוד לא באה עליה הסכמת נציגו; לענין סעיף זה, "אשראי" – לרבות תשלום בשיעורים"
| |
|
|
|
| 6/6/2019 17:05 |
אביבכספי |
 | | מחבר: | אביבכספי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 17:05:12 |
| | שלום, בתאריך 29.4.19 הגענו לחברת סלקום במטרה לרכוש מכשיר טלפון חדש. כאשר הסכמנו לרכוש את המכשיר נאמר לנו כי כל מכשיר בסלקום יוצא עם טאבלט ושעון ללא תוספת מחיר. לאחר התעקשות רבה של שני הצדדים הסכמנו לקבל את המוצרים הנ"ל - לאחר מכן אמרה הנציגה כי כעת יש בסלקום מבצע שמי שקונה את המכשיר שאני חפצתי בו, מקבל גם ערכה עם המון מתנות לרגל יציאת המכשיר בדגש על מתנות, מתנות אלו אינן מתנות כי חוייבנו עליהן סכום אסטרונומי למשך של 36 חודשים, מיותר לציין כי לא קיבלנו אף קבלה על רכישה זאת, אשמח לעזרה וייעוץ מכם להמשך התהליך מכדי לעשות צדק. | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:15:39 |
| שלום רב אביב,
לא ברור מדוע לא קיבלת קבלה? האם ביקשת וסורבת?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה,ובמקרה שההטעיה מהותית בנסיבות העניין, ניתן לדרוש ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/6/2019 16:53 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 16:53:03 |
| היי, חברת בלדרות בלבלה לי מסירה של משלוח חבילה מאתר אינטרנט בחו"ל. כשהתקשרתי לתקן את המעוות הסברתי שהזמנתי מוצר רפואי ושאני צריכה לקבל את המשלוח דחוף. מהחברת השילוח נאמר לי: הזמנת רק ויטנימים ושוקולד. (מה שלא היה מדוייק אחד לאחד אבל דומה לתכולה). האם יש לנציג בחברת הבלדרות הזכות לדעת מה הזמנתי?
| |
|
|
|
| 10/6/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:01:25 |
| שלום רב אדון,
עליך לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 6/6/2019 16:28 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 16:28:22 |
| אשמח לדעת האם חברת אשראי, שבעבר הייתי לקוח שלהם , יכולה לבטל בפתאומיות את הכרטיס ולסרב להוציא חדש בלי לפרט שום סיבה כלשהי..
משיחה איתם נאמר שלא מסכימים בשום פנים ולא מוכנים לתת נימוק | |
|
|
|
| 10/6/2019 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 12:53:10 |
| שלום וברכה,
נשוא פנייתך אינו בתחום סמכותה ופעילותה של המועצה. עליך לפנות למפקח על הבנקים במשרד האוצר. | |
|
|
|
| 6/6/2019 16:27 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 16:27:55 |
| אשמח לדעת האם חברת אשראי, שבעבר הייתי לקוח שלהם , יכולה לבטל בפתאומיות את הכרטיס ולסרב להוציא חדש בלי לפרט שום סיבה כלשהי..
משיחה איתם נאמר שלא מסכימים בשום פנים ולא מוכנים לתת נימוק | |
|
|
|
| 10/6/2019 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 12:52:04 |
| שלום וברכה,
נשוא פנייתך אינו בתחום סמכותה ופעילותה של המועצה. עליך לפנות למפקח על הבנקים במשרד האוצר. | |
|
|
|
| 6/6/2019 15:42 |
נלי |
 | | מחבר: | נלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 15:42:23 |
| | האם מוכר יכול להחליט לדרוש עוד כסף על עסקה שכברתחןיבה ולהגיד שאם לא ישלמו את ההפרש אז לא נוכל לקבל את השירות? | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:57:19 |
| שלום נלי שלום וברכה,
ככלל בית העסק מחוייב לכבד את התחייבויותיו ואת ההסכמות שבין הצדדים (גם) לעניין המחיר. ברם, הדין נותן מקום לשגגות בתום לב ומכל מקום קשה לחייב אדם למכור מוצר שהוא טוען לגביו שהוא אינו מצוי ברשותו או לא קיים במחיר השגוי. כמו"כ, יש לזכור שהסעד העיקרי בדין לעוולת הטעיה הינו סעד של ביטול העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן. | |
|
|
|
| 6/6/2019 14:55 |
נעה |
 | | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 14:55:54 |
| היי, קניתי היום באינטרנט כרטיסים למופע שמתקיים ב15.6
לאחר שעה הבנתי שאני לא יכולה להגיע בגלל התחייבות קודמת ועכשיו לא מוכנים לבטל לי כי אין 7 ימי עסקים לפני המופע. מה אפשר לעשות? עברו בקושי שעתיים מהרכישה.
| |
|
|
|
| 10/6/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:53:05 |
| שלום נעה שלום וברכה,
אכן חוק הגנת הצרכן המקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק (כמתואר בפנייתך, קרי באינטרנט), בתוך 14 יום ובלבד שנותרו 7 ימים שאינם ימי עסקים לפחות עד למועד ההופעה. נסי לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק למציאות פתרון, אולי להעמיד את הכרטיס לרכישה על ידי צד שלישי. | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:56 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:56:19 |
| שלום,
קניתי מזגן חדש של תדיראן עם שנה אחריות דרך מתקין מזגנים, אך חלק בו היה שבור.
התקשרתי יום למחרת(03.06) לשירות לדווח ותואם עימי ביקור טכנאי ביום חמישי(06.06) 08-10 בבוקר שיגיע.
מכיווון שלא הגיע הטכנאי בשעות הנ"ל, התקשרתי לברר מדוע.
נאמר לי שזה מפני שאני או משהו מטעמי ביטל את הקריאה ב-04.06 (יום למחרת השיחה שלי).
כמובן שניסיתי להסביר שלא ביצעתי שיחה כזו בתאריך זה ואף ביקשתי הקלטה שלה.
נאמר לי שכרגע לא בנמצא.
שאלתי היא:
האם אני יכול לתבוע פיצוי או קנס על אי הגעת הטכנאי מחברת תדיראן ?
תודה,
גיל | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:33:46 |
| שלום גיל שלום וברכה,
אנו מציעים כי תפנה בכתב בשלב הראשון לבית העסק, בתיאור הפרשה, טענותיך, ובדרישה לפיצוי הקבוע בהוראות הרלוונטיות בחוק הגנת הצרכן המכונות "חוק הטכנאים". תוכל לקרוא להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן ולפעול בהתאם. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:35:05 |
| שלום וברכה,
להלן הלינק האמור לעיל:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:35 |
אלון אביתר |
 | | מחבר: | אלון אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:35:22 |
| שלום
תואם ביקור טכנאי (חברת E-BAR למתקן מים)בין השעות 0800-1200 (כבר חריגה מהחוק). הטכנאי לא הגיע עד 1200 וגם לא התקשרו. רק אחרי שהתקשרתי לבדוק ביוזמתי (הם לא עונים ישירות אלא מחזירים שיחה), נאמר לי ב - 1200 שהטכנאי מתעכב ברבע שעה. הטכנאי הגיע ב 1245. טענתי בפניהם שהם לא הודיעו כלום אלא רק בעקבות בדיקתי, ונענתי "הנה אנחנו מודיעים". האם מגיע לי פיצוי?
תודה | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:16:01 |
| שלום אלון שלום וברכה,
תיקון לחוק הגנת הצרכן המכונה חוק הטכנאים קובע הסדר להמתנה לטכנאי ופיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של הפרת ההסדר ע"י בית העסק. החוק קובע כי איחור של שעתיים ומעלה הוא המזכה את הצרכן בפיצוי האמור. הגם שהתנהלות בית העסק אינה נקיה מרבב בלשון המעטה לא קמה זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק מכח החוק כאמור. תוכל להמשיך ולקרוא להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 6/6/2019 12:39 |
צבי |
 | | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 12:39:51 |
| ראשית הערה כללית (בונה!) להנהלת המועצה, לשיפור הקשר בהמתנה טלפונית ארוכה מאוד. מדוע לא לאפשר חזרה אוטומטית למתקשר, בתום צלצל המתנה של נגיד למעלה מחמש דקות. תודה.
לענייננו,
1. בהנחה שיש בסיס מהותי לתביעה על פי 2 הדינים, האם אפשר להגיש תביעה על פי הדין הישראלי רק לגבי הקנס של 10,000ש"ח, ובמקביל הגשת תביעה לשפוט לפי הדין האירופי, בבית דין בישראל?
2. האם אחד ההבדלים המהותיים בין חוק טיבי (בארץ) לאירופי הוא שהראשון מתבסס על איחור בזמן המראה ואילו השני בזמן איחור הגעה ליעד הסופי?
3. האם זמן ההתיישנות להגשת התביעה זהה בשני החוקים -ומה הוא?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:11:11 |
| שלום וברכה צבי,
ראשית אנא קבל את התנצלותנו באשר למענה. המועצה עושה כמיטב יכולתה לשיפור מתמיד של השירות, לרבות תיעדוף של אפיקי המענה הדיגיטליים של המועצה. קשה ליתן מענה לגופו של עניין ולגופן של שאלות במגבלות הפורום, שעה שהדבר מצריך בחינה של מכלול הנסיבות. ברם, נציין כי לעניות דעתנו אין מקום להגשת שתי תביעות נפרדות מכוח שני הדינים בגין אותה פרשה ולפיצוי בגין אותו הנזק. תביעה שתוגש בארץ מטבע הדברים יכול עליה הדין הישראלי. | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:13 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:13:36 |
| היי הזמנתי משלוח קניות לבית שנקבע לשעה 20:00
באתר רשמו שהמשלוח מגיע עד שעתיים כלומר 22:00
יצרתי קשר בשעה 21:40 לברר מה עם המשלוח נאמר שאין מענה מהשליח אבל שבדרכ אין בעיות אספקה בקו שלי.
קיבלתי שיחה מהשליח בשעה 21:57 בטענה שהוא לא מכיר את האזור ויתעכב 5 דק (המרחק שהיה בו אורך יותר מ5 דקות נסיעה)
נשארתי עד לשעה 22:00:00 בשעה זו ציינתי בפניי השליח שעליי להגיע לעבודה ואני לא אוכל לקבל את המשלוח מכיוון שלא יגיע בזמן.
מה אוכל לעשות במצב זה ? | |
|
|
|
| 10/6/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 10:46:28 |
| שלום נתנאל שלום וברכה,
היה מקום ליתן לבית העסק הזדמנות לספק את המשלוח במועד שנקבע, ולא בצורה כה דווקנית, לעניות דעתנו, מה גם שהחוק מדבר על איחור של שעתיים מהמועד שנקבע ככזה המזכה את הצרכן בפיצוי ללא הוכחת נזק. נסה אפוא לבוא בדברים עם בית העסק לסיום הפרשה. | |
|
|
|
| 5/6/2019 09:09 |
אורלי נוימן |
 | | מחבר: | אורלי נוימן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 09:09:50 |
| שלום רב
הבת שלי לקחה ללא ידעתי את כרטיס האשראי שלי וחייבה בסכום של כ2000 ש"ח . אני הודעתי על גניבת כרטיס האשראי והכסף הוחזר לי .
בעל העסק רוצה לפעול כנגדי .
כיצד הוא יכול לפעול נגדי ? איך אני מסתכן ?
תודה | |
|
|
|
| 5/6/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 13:36:21 |
| אדוני שלום רב,
היה והמוצרים שנרכשו נשארו ברשותכם אתה בהחלט חשוף לתביעה כספית מצד העוסק בגין העלות כאמור.
אך מומלץ להתייעץ עם חברת האשראי לגבי חשיפתך לתביעה אפשרית מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 7/6/2019 04:52 |
נוימן |
 | | מחבר: | נוימן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 04:52:33 |
| היי תודה על תגובתך.
ראית מדובר במסעדה ולכן זה שירות /מוצרים שהבת שלי שתתה ואכלה באותו ערב .
האם אני חשוף לתלונה במשטרה ? להבנתי בתי בטוח חשופה לתלונה במשטרה. האם לאור העובדה שהבת שלי היא זו שלקחה את הכרטיס אשראי שלי ולא מישהו זר לא ניתן לקרוא לכך גניבה ולבקש את ביטול הסכום שחוייב ? | |
|
|
|
| 6/6/2019 11:57 |
שרון גורנו |
 | | מחבר: | שרון גורנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 11:57:07 |
| היי
אשמח לנהלים ביטול רישום קייטנה לפני מועד התחלה וגם נהלי ביטול לילד שכבר היה יומיים בקייטנה ולא רוצה להמשיך | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:50:41 |
| שלום רב שרון,
ראי מידע מפורט בעניין קייטנות באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/summer-camp-what-to-know-before-registration | |
|
|
|
|