| 10/6/2019 14:47 |
אלי חיימי |
 | | מחבר: | אלי חיימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:47:41 |
| שלום רב,
רכשתי מצבר לרכב של וורטה מאותו ציון במודיעין עם אחריות של 20 חודש.
הבוקר לא הצלחתי להניע את הרכב , פניתי לאוטו ציון במודיעין , והוא בדק וטען השמצבר "מת".
אוטו ציון הפנה אותי לסוכן של המצבר והסוכן הפנה אותי לחשמלאי רכב. החשמלאי בדק וטען שהמצבר תקין.
פניתי שוב לחנות שממנה קניתי ושטענה שהמצבר לא תקין והיא החזירה אותחי לסוכן , בטענה שהסוכן לא מוכן להחליף.
הבעיה שהאחריות של המצבר פגה בתאריך 22.6.19.
אבקש את עזרתכם בנושא
תודה
אלי חיימי
| |
|
|
|
| 11/6/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 10:02:02 |
| שלום אלי שלום וברכה,
עליך לפעול בהתאם לתעודת האחריות שניתנה לך, או כל כיתוב אחר לעניין זה, בעיקר באשר לנותן האחריות, ולפנות לבית העסק הרלוונטי בכתב בדרישה לכבד את האחריות ולתקן את המצבר ללא כל דיחוי נוסף. קשה ליתן מענה לגופו של עניין המגבלות הפורום מבלי להיזקק למלוא הנסיבות, לרבות העובדה כי הרכב אינו מניע בבוקר, ובהינתן כי אין המדובר בתקלה במצבר יש לאתר אפוא את התקלה ברכב הגורמת לכך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:43 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:43:28 |
| | קניתי מכשיר נייד חדש. מהרגע הראשון היתה בו תקלה. נתבקשתי להביא אותו לחנות שיישלח למעבדה. פעמיים כבר הטלפון נשלח למעבדה ונאמר לי שהתקלה תוקנה, אבל התקלה עדיין בעינה עומדת. עכשיו נתבקשתי להביא את הטלפון בפעם השלישית. אני לא מוכנה יותר. קניתי מכשיר חדש ואני מבקשת מכשיר חדש בלי תקלה. כתבתי מכתב לשירות לקוחות שלהם ורציתי להוסיף עותק אליכם. האם ניתן לקבל כתובת מייל שלכם לשם העניין? | |
|
|
|
| 11/6/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:53:55 |
| דפנה שלום רב,
על פניו, את צודקת בהחלט.
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאשר מוצר סובל מפגמים חוזרים ונשנים, ובית העסק אינו מצליח לתקן את המוצר, עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין.
ישל פנות לעוסק בכתב, לפרט את השתלשלות העניינים ולדרוש החלפת המוצר במיידי. | |
|
|
|
| 10/6/2019 08:37 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 08:37:13 |
| | הדמנתי מלון בפטרה לשתי לילות דרך אתר booking.com. ביום ההגעה, נסעתי למעבר הגבול ערבה. במעבר הסתבר שלפי תקנות חדשות של ממשלת ירדן, חובה על כל אזרח ישראלי לתאם ליווי של מדריך רשמי ירדני מראש של לפחות 24 שעות ליום ההגעה. לא עזרו נסיונות לקבל סיוע מהמלון ולבסוף נמנעה כנסתי לירדן. המלון מתעקש לחייב אותי על השהייה. האם אני זכאי לבקש ביטול עסקה מחברת האשראי? | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:12 |
אלון |
 | |
|
| 11/6/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:52:33 |
| אלון שלום רב,
חברת האשראי ככל הנראה לא תאפשר את ביטול החיוב שכן אין מדובר באחת העילות המנויות בחוק כרטיסי חיוב.
ניתן ולנסות לבחון האם באי גילוי המידע כאמור מצד חברת בוקינג יש משום הטעיה, המטילה על החברה לפחות חלק מהאחריות, אך המלון עצמו אינו מחויב בביטול העסקה כאמור. | |
|
|
|
| 6/6/2019 21:34 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 21:34:42 |
| חיכיתי היום 3 שעות לאוטובוס במחלף גהה. 2 אוטובוסים לא עצרו. הייתי צריך לקרוא למישהו שיאסוף אותי כי אף אחד בחברת אפיקים לא ענה לי בפייסבוק וכן השיחה מתנתקת אחרי כמה דק של המתנה לנציג.לא נראה כי החברה שולחת איזשהו אוטובוס בקרוב.
האם יש לי משהו לעשות בנדון או שזה המציאות בארץ, זה מה שיש - לא טוב לך תסתדר לבד. | |
|
|
|
| 6/6/2019 21:38 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 21:38:16 |
| | אומר שכל זה קרה היום, בזמן מרוץ הלילה של פתח תקווה. הלכתי ברגל מבלינסון לגהה כי אף שוטר לא ידע לכוון אותי לתחנת האוטובוס שאני צריך, לא היה איש מודיעין אחד בכל ז'בוטינסקי. | |
|
|
|
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 21:38:25 |
| | אומר שכל זה קרה היום, בזמן מרוץ הלילה של פתח תקווה. הלכתי ברגל מבלינסון לגהה כי אף שוטר לא ידע לכוון אותי לתחנת האוטובוס שאני צריך, לא היה איש מודיעין אחד בכל ז'בוטינסקי. | |
|
|
|
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 21:38:38 |
|
|
|
| 9/6/2019 17:38 |
יוסי |
 | |
|
| 10/6/2019 14:47 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:47:36 |
| | הבן שלי חיכה 3 שעות לאוטובוס של חברת אפיקים בצומת גהה (קו 286) כבר הרבה פעמים. האוטובוס עובר ולא עוצר. חברת אפיקים לא עושה דבר בנדון, למרות תלונות מרובות שלי. בושה להם. | |
|
|
|
| 11/6/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:48:10 |
| יוסי ודפנה שלום רב,
ראשית, חשוב לציין כי אי עצירת אוטובוס בתחנה מהווה הפרה לכאורה
הוראת תקנה 399 (א) לתקנות התעבורה, אשר כותרתה "הפעלת שירות סדיר" תחת הפרק "חובות בעל רישיון", קובעת כדלקמן:
"בעל רשיון קו יפעיל את השירות שעליו ניתן לו הרשיון באורח תקין, סדיר ורצוף, בצורה המבטיחה נסיעה נוחה ויעילה בהתחשב בצרכי הציבור".
אי עצירה כאמור, מזכה את הצרכן בזכות לפיצוי בגין כל נזק כלכלי שנגרם לו עקב אי בעצירה כאמור.
ישל פנות בכתב לחברה ולציין את האמור לעיל, ובמקביל, לדווח על הנושא לרשות הארצית לתחבורה ציבורית.
ניתן לעשות זאת באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/service/complaint_about_conduct_in_public_transportation
| |
|
|
|
| 10/6/2019 15:09 |
מיכאל שחור |
 | | מחבר: | מיכאל שחור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:09:20 |
| | רכשתי מנוע חדש לתריס קיים ,קיבלתי אחריות ל 7 שנים . מתקין המנוע אמר שהוא מוכן להתקין מנוע חדש ,על בסיס האחריות ,אבל גובה תשלום עבור ההתקנה של המנוע ,בטענה שהוא לא התקין את התריס עצמו אלא רק את המנוע .האם דרישתו עונה על החוק? האם מותר לגבות תשלום עבור ההתקנה של מנוע בתקופת האחריות? | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:41 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:41:47 |
| | מדהים! חוויתי במדויק את אותה חוויה כרגע. חברה וותיקה בירושלים. המנוע בן 4 שנים. מאז שבת התריס לא עולה ידנית ויש רעש מהמנוע שלא היה . אמרו שיחליפו אותו אבל דרשו ממני 280 ש"ח על העבודה. אמרו לי שאם הם היו מתקיני התריס- לא הייתי משלמת. באחריות רשום שהיא על המנוע בלבד. איזה ניצול. נשמע בלתי חוקי בעליל. הודעתי שנדבר אחר שהתריס יתפגר ובינתיים לא נתקן. אשמח לשמוע מה עשית | |
|
|
|
| 11/6/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:44:00 |
| מיכאל שלום רב,
על פניו, אין הפרה של הוראות הדין, ובתנאי שבית העסק ציין כי על מנת לקבל את האחריות יש צורך בהתקנה הכרוכהבעלות כספית.
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב בית העסק לתקן כל פגם במוצר משך שנה אחת מיום רכישתו, כלומר, היה וחלפה שנה מיום רכשית התריס המקורי, אין תחולה לתקנות אחריות ושירות, אלא יחולו הוראות הסכם האחריות המורחבת בינך לבין בית העסק.
על כן, יש לבחון את האמור בהסכם השירות ולבחון האם בית העסק פועל בהתאם להסכמות. | |
|
|
|
| 10/6/2019 13:37 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 13:37:26 |
| שלום, רכשתי ביום שבת ה 8/6/2019 קונסולה במחיר 345 ש"ח וקיבלתי אישור הזמנה. היום יום ראשון ה 10/06/2019 הסתכלתי בהזמנות באתר של החברה ולא ראיתי את ההזמנה.
התקשרתי לבית העסק וקיבלתי תשובה שבית העסק ביטל את העסקה בטענה של טעות במחיר ושהמחיר האמתי הוא 1345. בגלל שלא בוצע חיוב הם לא מוכנים לספק את המוצר וטוענים שאין מה לעשות.
אילולא התקשרתי, לא הייתי מודע בכלל שההזמנה בוטלה.
האם החוק עומד לצידי או לצד החברה?
| |
|
|
|
| 11/6/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:39:11 |
| אדוני שלום רב,
יש קושי לדרוש מבית העסק את המוצר במחיר שהוצג, שכן, על פי הפסיקה, יש לבחון האם הפרסום השגוי נעשה מתוך כוונה להטעות צרכנים, או בתום לב.
במקרה של השמטת ספרה, ניתן לבסס את הטענה כי מדובר בטעות בתום לב.
כמו כן יש לבחון האם מדובר בהפרש מחירים אשר הצרכן הסביר יבין כי מדובר בטעות, בהתחשב בהפרש דלעיל, ניתן להבין בקלות כי מדובר במתחור שגוי, ועל כן,לא תקום הזכות לרכוש את המוצר במחיר זה, על פניו.
אומנם, היה על בית העסק ליצור עמך קשר וליידע אותך כי העסקה בוטלה עקב טעות, אך עובדה זו לכשעצמה אינה מזכה אותך בקבלת המוצר כאמור.
ניתן לדרוש פיצוי מסוים, היה ונגרם לך נזק בעקבות ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 13:28 |
אמל |
 | | מחבר: | אמל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 13:28:52 |
| שלום רב,
לפני כחודש וחצי יצרו איתי קשר חברת "איננט" לשירותי אינטרנט, לאחר שבועיים בלבד ביקשתי התנתקות מסיבות אישיות.
התקשרתי לחברה ואחרי מספק העברות ודחיות הצלחתי לדבר עם נציגת שירות, כמובן היא ניסתה לשכנע אותי להישאר מחוברת דרכם אך לא הסכמתי ובתחילת השיחה הנציגה שוב שוב העלתה מספר תירוצים כדי ללא לנתק את החיבור, רק אחרי שהתחלתי איתה ויכוח סוער והרמת הקול היא הבטיחה לבדוק ואחרי כמה דקות חזרה אליי ואמרה לי בפירוש: " את מנותקת" שאלתי אותה שוב ושוב זה בטוח? והתשובה הייתה חיובית.
לפני יומיים מסתבר שאני עוד לא מנותקת וחוב ראשון ירד בתשלום מלא ולא על שבועיים בלבד.
מהבוקר אני בשיחות איתם, מעבירים אותי מנציג לנציג וכרגע מחכה לעוד שיחה.
מה ניתן לעשות מבחיה חוקית? כי זוכתי להתנתק וגם הנציגה אמרה באופן מילולי שאני כן מנותקת!
תודה רבה
אמל
salem.amal@gmail.com | |
|
|
|
| 11/6/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:36:07 |
| אמל שלום רב,
יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק (במייל או בפקס) ולציין את השתלשלות העניינים, תוך פירוט תאריך השיחה הטלפונית בה הודעת על ניתוק.
בפנייתך צייני כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, מחייבות את בית העסק לבצע ניתוק בסמוך לבקשת הצרכן, או לכל המאוחר בתוך שלושה ימי עסקים, ועל כן, עליהם להשיב כל סכום שנגבה לאחר מכן, בתוספת 16 ש"ח בגין החיוב.
היה והם לא יבצעו ניתוק מיידי וישיבו את הסכום שנגבה ביתר, הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 13:28 |
אמל |
 | | מחבר: | אמל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 13:28:44 |
| שלום רב,
לפני כחודש וחצי יצרו איתי קשר חברת "איננט" לשירותי אינטרנט, לאחר שבועיים בלבד ביקשתי התנתקות מסיבות אישיות.
התקשרתי לחברה ואחרי מספק העברות ודחיות הצלחתי לדבר עם נציגת שירות, כמובן היא ניסתה לשכנע אותי להישאר מחוברת דרכם אך לא הסכמתי ובתחילת השיחה הנציגה שוב שוב העלתה מספר תירוצים כדי ללא לנתק את החיבור, רק אחרי שהתחלתי איתה ויכוח סוער והרמת הקול היא הבטיחה לבדוק ואחרי כמה דקות חזרה אליי ואמרה לי בפירוש: " את מנותקת" שאלתי אותה שוב ושוב זה בטוח? והתשובה הייתה חיובית.
לפני יומיים מסתבר שאני עוד לא מנותקת וחוב ראשון ירד בתשלום מלא ולא על שבועיים בלבד.
מהבוקר אני בשיחות איתם, מעבירים אותי מנציג לנציג וכרגע מחכה לעוד שיחה.
מה ניתן לעשות מבחיה חוקית? כי זוכתי להתנתק וגם הנציגה אמרה באופן מילולי שאני כן מנותקת!
תודה רבה
אמל
salem.amal@gmail.com | |
|
|
|
| 11/6/2019 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:35:09 |
| אמל שלום רב,
יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק (במייל או בפקס) ולציין את השתלשלות העניינים, תוך פירוט תאריך השיחה הטלפונית בה הודעת על ניתוק.
בפנייתך צייני כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, מחייבות את בית העסק לבצע ניתוק בסמוך לבקשת הצרכן, או לכל המאוחר בתוך שלושה ימי עסקים, ועל כן, עליהם להשיב כל סכום שנגבה לאחר מכן, בתוספת 16 ש"ח בגין החיוב.
היה והם לא יבצעו ניתוק מיידי וישיבו את הסכום שנגבה ביתר, הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 12:54 |
אסתי |
 | | מחבר: | אסתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 12:54:36 |
| | רכשתי מוצר ברשת גדולה המחיר שהוצג על גבי המוצר היה נמוך מהמחיר בקופה ב- 3 ש"ח לערך. בקופה סירבו לתת לי לשלם לפי המחיר הנמוך. האם ניתן להגיש תביעה קטנה ? באיזה סכום ? האם עלי לפנות לבית העסק טרם הגשת תביעה ? | |
|
|
|
| 10/6/2019 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 17:05:26 |
| שלום רב אסתי,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הוא הקובע הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
בנוסף, סעיף 31א(א)(5)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...(5) ביקש צרכן מעוסק כי יחויב במחיר שהוצג על הטובין, לפי סעיף 17ב(ד), אף אם מחירם בקופה גבוה יותר – והעוסק לא פעל בהתאם לכך;"
על כן, במקרה המתואר,יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין בצירוף מסמכים המוכיחים את טענתך.
| |
|
|
|
| 11/6/2019 07:39 |
אסתי |
 | | מחבר: | אסתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 07:39:56 |
| | תודה על התשובה המהירה. האם בפניה אל בית העסק ניתן לקצוב זמן לבירור העניין ואם אינו מגיב בתוך הזמן הקצוב, האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות ? על איזה סכום ? | |
|
|
|
| 10/6/2019 20:38 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 20:38:38 |
| | שלום רבב אז ככב יש לי תקלה שכבר מעל 3 חודשים אך שפניתי כדי לקבל זיכוי בהתחלה אמרו לי היתנו 50 שקל אחרי זה שיקרו לי והמנהל המוקד אמר שלא בא לו לתת לי כי ככה בא לו עים זה תקין מה שקרה לי עים החברה הסלולר עידן יש את התקלה כי לחיוג למוקד אני לא יכול עקג חסימה שהופעל נגדי ליפני כמה שנים ביגלל משהו שהיה פעם עים איזה מנהל שהיה ויכח אותי וזהו ביגלל שאמרתי מילה שלא במקום אז המציא חרטה במערכת משהו והפעיל חסימה בכול מוקד שירות ומרכזי השירות | |
|
|
|
| 10/6/2019 12:02 |
יבגניה |
 | | מחבר: | יבגניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 12:02:47 |
| בוקר טוב
הסיפור נמשך מ16/01/19
קניתי שתי זוגות משקפיים בחנות ארוקה. לאחר שלושה ניסיונות למצוא פתרון, לא הצלחנו.
כל זה נמשך עד פסח ( עבודה של החברה, תקופת הסתגלות וכו'...) ביקשתי לבטל עסקה והחברה לא הסכימה. עד עכשיו לא הצלחנו לקבוע פגישה עם מנהל - בעל סמכות, כדי לבטל עסקה.
החברה בכח רוצה לסחוב אותי לניסיון נוסף לעשות משקפיים. הם מוכנים להכנס להוצאות רק לא להחזיר לי את הכסף. מה עליי לעשות? אני כבר לא מעוניינת לקבל מהם את השירות.
אשמח לדעת מה הזכויות שלי בממב הזה?
תודה רבה מראש על התשובה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:59:32 |
| שלום רב יבגניה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:53 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:53:26 |
| הי,
בחמישי האחרון בלילה הזמנתי ספה בחנות שנקראת השולחן הראשון שלי. הגעתי אליהם דרך פרסומים בפייסבוק. במהלך החג נדהמתי לגלות שהם מפוקפקים ואף שיקרו לי. ופניתי אתמול במוצאי החג לבטל. תשובתם היתה הבוקר בהתחלה שאי אפשר כי זה עבר לייצור, שאמתין לקבל את הסחורה ואם תהיה בעיה אז שאפנה אליהם. כשלא הסכמתי, ואמרתי שלא עברו 48 שעות עסקים שיהיו מוכנים רק בעלות של 20% דמי ביטול וזאת למרות שקראתי שהחוק מדבר על 5%. מה תמליצו לי לעשות? | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:56:39 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן, בעקבות העסקה.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואף לציין כי סירוב בית העסק עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 10/6/2019 09:07 |
תומר הורביץ |
 | | מחבר: | תומר הורביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 09:07:48 |
| שלום,
רכשנו מקרר אמקור בשנת 2011, בסופש האחרון המדחס הפסיק לעבוד ובדקנו את תעודת האחריות של המכשיר.
מסתבר שאמקור מעניקה 9 שנים של אחריות על רכיבי החשמל של המקרר ובכללם גם המדחס.
התקשרנו הבוקר למוקד השירות של החברה, שם נטען שהמקרר שלנו לא באחריות מכיוון שלא הפעלנו אותה לאחר חודש מתאריך הקנייה.
בדקנו את כל תנאי האחריות ובשום מקום לא כתוב שהאחריות מותנית ברישום או הפעלה כלשהי. מעבר לכך, לא נשמע לי הגיוני להתנות את האחריות בביצוע פעולה בירוקרטית כלשהי שכן האחריות מגיעה לנו מעצם קניית המכשיר.
האם יש לנו מה לעשות כעת? כיצד כדאי להמשיך טיפול מול החברה? אשמח לתשובה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:47:01 |
| שלום רב תומר,
היה ויש ברשותך העתק מתעודת האחריות, יש לפנות אל החברה, בכתב על מנת לברר את העניין,ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2019 01:16 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 01:16:27 |
| | קניתי בגד ולאחר כביסה 1 לפי ההוראות הבגד התכווץ עד כדי כך שלא מתאימה לי יותר, כשפניתי לחנות הראו לי מודעה תלויה בחנות שבו כתוב כי אין אחריות על התכווצות בגד עד 5 אחוז, בשעת הקניה לא ראיתי המודעה ולא נאמר לי באופן פרטני, השאלה האם זה תופס או שכיון שקניתי בגד שהתברר כפגום ולא נאמר לי במפורש על כך שאין אחריות הרי שאני יכולה לדרוש לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:40:55 |
| שלום רב מיכל,
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה?האם הוראות השימוש מופיעות על הבגד?
עקרונית, בצו הגנת הצרכן (סימון טובין), התשמ"ג-19831 ישנם הוראות מפורטות, בין היתר, על אופן הסימון במוצרי הלבשה .
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 9/6/2019 11:00 |
אריה גולן |
 | | מחבר: | אריה גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2019 | | שעה: | 11:00:23 |
| 10.6.19
שלום רב
מבקש לדעת האם כל פניה ולו הכללית והברורה מחייבת תשלום?
בברכה ובתודה | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:32:55 |
| שלום רב אריה,
על מנת לענות על שאלתך, נשמח אם תפרט את פנייתך. | |
|
|
|
| 8/6/2019 22:57 |
אלון חן |
 | | מחבר: | אלון חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2019 | | שעה: | 22:57:34 |
| שלום,
1. רכשתי מספר פריטים מאותו הסוג באיקאה (במציאון)
2. כשהגעתי הביתה ופתחתי את הסלוטייפ שעטף כל פריט גיליתי שבכל פריט חסר חלק (אותו החלק) . חלק זה הינו הכרחי לשימוש במוצר, ובלעדיו, המוצר חסר תכלית.
3. פניתי לשירות הלקוחות של איקאה, ובהמשך אף הגעתי לחנות בראשל"צ, ובשורה התחתונה נאמר לי ש " מכיוון שקניתי במציאון אין אפשרות להחזר המוצר (שאת זה אני עוד מוכן לקבל) וכמו כן היית צריך לדעת שהמוצרים במציאון עשויים להיות עם חוסר בחלקים/פגומים לשימוש וכו'.וכמו כן שהם לא יודעים מה היה מצב המוצר כאשר יצא מהחנות (במילים אחרות: הלקוח משקר ובעצם לא היה חוסר בחלקים!). בנוסף היפנו אותי לשלט בפתח המציאון, שלדברי הנציגה, אומר שעלולים להיות חוסרים בחלקים במוצר וכו' (בדקתי וזה לא מה שרשום שם)
4. אודה לעצתכם
| |
|
|
|
| 10/6/2019 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:27:59 |
| שלום רב אלון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, מכאן, שהיה ואין שילוט לדבריך בדבר חוסרים בחלקים, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 7/6/2019 15:10 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 15:10:36 |
| היי,
האם הבנק רשאי למכור ניירות ערך ללא אישורי מכיוון שמסגרת המינוס שלי חרגה?
אף אחד לא הודיע לי ולא ניסו לפתור זאת בצורה אחרת! | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:11:06 |
| שלום רב אדון,
יש לפנות אל הנהלת החברה בכתב לאחריו, תפנה אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 6/6/2019 13:39 |
אברהם וייס |
 | | מחבר: | אברהם וייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:39:43 |
| שלום
קיניתי בKSP הרדיסק ופתחתי אותו יום לאחר מכן בבית וראיתי מכה קטנה בברזל לא היה אכפת לי מהמכה לכן חיברתי אותו למחשב וראיתי שהוא לא עובד. במאה אחוז ההרדיסק לא קיבל שום מכה מאז שהיה מוחזק אצלי. חזרתי לחנות וביקשתי שיחליפו לי בחדש עבר בסך הכל 4 ימים כולל שבת. והם אומרים לי שהם לא מוכנים להחליף אותו. ממש מתסכל לקנות מכשיר חדש בהרבה כסף 630 שח ולא לקבל תמורה. ממש קשה לי עם זה. מה עושים? אני מדגיש שוב במאה אחוז ההרדיסק לא קיבל שום מכה אצלי.
| |
|
|
|
| 6/6/2019 14:23 |
אברהם וייס |
 | | מחבר: | אברהם וייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 14:23:42 |
| | ברצוני להוסיף שמדובר במוצר שהגיע בשקית ולא בקרטון אם היה מגיע בקרטון היו רואים מכה על הקרטון אך הוא מגיע בשקית כהה ולא רואים את המכה מבחוץ ולכן לא ראיתי את זה בחנות. ועוד משהו אחר שכתוב עליו שאין למכור אותו מחוץ לסין. ולא תהיה אחריות מחוץ לגבולות סין. מה עושים מישהו יכול לעזור לי? | |
|
|
|
| 6/6/2019 14:56 |
אברהם וייס |
 | | מחבר: | אברהם וייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 14:56:49 |
| | מה שהם טוענים להגנתם זה למה חיברתי את ההרדיסק לNVR הייתי צריך באותו רגע שאני רואה את המכה לא להשתמש ולהחזיר אותו לחנות. אך במחשבתי היה אם זה עובד לא אכפת לי מהמכה הקטנה הזאת. ואז רק חיברתי אותו לNVR ומייד ראיתי שהוא לא עובד והחזרתי להם. מה עושים? | |
|
|
|
| 10/6/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 12:45:28 |
| שלום רב אברהם,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי ומכשיר אלקטרוני בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ושלא נפגם על ידי הצרכן.
היה ונעשה שימוש במוצר הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, ככל שהיא מטיבה, בנוסף, ניתן לפנות אל היבואן/יצרן, כמופיע בתעודת האחריות על מנת לבדוק את המוצר, הכל בהתאם לתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
לעניין הטענה לפיה:
"...ועוד משהו אחר שכתוב עליו שאין למכור אותו מחוץ לסין. ולא תהיה אחריות מחוץ לגבולות סין..." עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, על כן, יש לפנות אל בית העסק, בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:14 |
אברהם וייס |
 | | מחבר: | אברהם וייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:14:43 |
| תודה רבה!
יש לי 2 שאלות על התשובות
1 מסתבר שKSP לוקחים על עצמם את האחריות ובמידה שיש מוצר שלא תקין מחליפים אותו על חשבונם כנראה שעסקית זה שווה להם (כמובן שלא על כל המוצרים שלהם. יש להם מוצרים עם אחריות של הספק) לקנות מלא הרדיסקים שמותר למכור אותם רק בסין והאחריות היא רק בסין ובמידה שיש מוצר תקול להחליפו על חשבונם. כך זה שנים מתנהל אצלם.
השאלה היא האם זה תקין מבחינת החוק? כי לדוגמא פה אין לי ספק לפנות אליו כי הם הספק שלקח את האחריות. והם אומרים שהמוצר נפגע פיזית ולכן לא מחליפים אותו. (למרות ששוב במאה אחוזים זה קיבל את המכה אצלם בלבד!)
ומעניין אותי לדעת האם זה שמכרו אותו בשקית ולא בקרטון שאמור לשמור על המוצר לא מעניין את החוק?
2 הרי אם הייתי קונה מהם דרך הטלפון אני מבין ממה שאמרתם שהמצב היה שונה? כי הרי אפילו מאיביי הייתי מקבל אחריות הרבה יותר טובה ובלי הרבה להתאמץ הייתי מקבל חדש ובמקום. אז השאלה היא אם הייתי קונה דרך האתר שלהם ומקבל משלוח הביתה המצב היה לטובתי והיו חייבים להחליף לי?
כי אם כן אזמין רק מהאתר מעתה והלאה.
רק אציין שהשימוש שנעשה במוצר לא באמת נעשה שימוש. פשוט הסניף של KSP רחוק מהבית שלי חצי שעה נסיעה הלוך וחצי שעה חזור. ראיתי את המכה ואמרתי שאם זה יעבוד אז עדיף לי לא לנסוע עד אליהם שזה מאמץ גדול בשבילי לכן אמרתי נבדוק האם עובד. מה שזה גרם שפועל יצא שאני הרבה יותר מתאמץ נפשית ופיזית.
| |
|
|
|
| 10/6/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:10:09 |
| שלום רב אברהם,
לשאלתך הראשונה- אני, מציעה כי תפנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין.
בעניין שאלתך השנייה- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים,קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם בוצעה התקנה, עלות ההתקנה לא תעלה על 100 ש"ח.
עם זאת, בעסקת מכר מרחוק לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במקרים המנויים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן כדלקמן:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית. "
| |
|
|
|
| 4/6/2019 15:03 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 15:03:08 |
| שלום, נשלחו אליי בסמס מספר הודעות מבית הספר לשפות ברליץ ומבית הספר לשחייה ti swim
מכל אחת, קיבלתי מספר הודעות, כאשר מעולם לא התעניינתי בשירות שלהם, ומעולם לא יצרתי קשר.
אני מעוניין להגיש תביעה בהתאם לחוק הספאם, האם זה תקף?
אם כן, האם יש טעם להתקשר אליהם ולהציע פשרה על מנת לא להגיע לבין הדין?
תודה מראש
איתמר | |
|
|
|
| 4/6/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 15:36:15 |
| שלום רב איתמר,
ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת (בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 4/6/2019 15:51 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2019 | | שעה: | 15:51:12 |
| אם כן, האם להגיש תלונה דרך האתר ?
האם לנסות להגיע איתם לפשרה?
תודה שוב
איתמר | |
|
|
|
| 6/6/2019 10:24 |
איתמר |
 | |
|
| 6/6/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:12:49 |
| שלום רב איתמר,
במידה ששלחת בקשה בכתב ובו ביקשת להפסיק את שליחת דואר זבל, והחברה ממשיכה לשלוח הודעות, אזי' ניתן לפנות בכתב שוב ובו תציין את דרישתך ולאחריו, אם תתקל בבעיה, תוכל לשקול תביעה.
| |
|
|
|
| 6/6/2019 13:43 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 13:43:21 |
| אבל לפי החוק אני יכול לקבל עד 1000 שקלים על הודעה גם אם לא ביקשתי להסיר
לא כך הדבר?
תודה
איתמר | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:01:14 |
| שלום רב איתמר,
עקרונית, סעיף 30א(ב) בחוק התקשורת(בזק ושידורים) קובע כי:
" (ב) לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת; פנייה
חד–פעמית מטעם מפרסם לנמען שהוא בית עסק, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן זה, המהווה הצעה להסכים לקבל דברי פרסומת מטעמו, לא תיחשב הפרה של הוראות סעיף זה.
(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה:
(1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב);
(2) המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן;
(3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה (1).
...
(י) (1) שוגר דבר פרסומת ביודעין בניגוד להוראות סעיף זה, רשאי בית המשפט לפסוק בשל הפרה זו פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה - פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 1,000 שקלים חדשים בשל כל דבר פרסומת שקיבל הנמען בניגוד להוראות סעיף זה."
לפיכך, על הצרכן לדרוש להפסיק לשלוח דואר זבל ולאחר מכן רשאי הוא לשקול תביעה ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים לדוגמא עד 1000 ש"ח עבור על פרסומת שצרכן מקבל. | |
|
|
|
| 5/6/2019 20:05 |
סבטלנה |
 | | מחבר: | סבטלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 20:05:42 |
| שלום רב, הורי, פניסונרים ניצולי שואה נפלו קורבן לחברה לאספקת שירותי רפואה "יד להחלמה" שהפרקטיקות שלה גובלות בנוכלות.
הם שוכנעו על ידי נציג מכירות לעשות מנוי לשירות הזמנת רופא הביתה למשך שנה. במהלך שנה זאת הם לא הזדקקו לטיפול רפואי ובקשה אחת שהיתה להם לא זכתה למענה. בתום השנה הם רצו להפסיק להשתמש בשירות, אך לתדהמתם גילו שבחוזה היה כתוב שהפסקת שירות אפשרית רק אחרי שליחת מכתב חודשיים מראש ובלא קבלת המכתב המנוי יימשך אוטומטית ל6 חודשים נוספים. לפני כן הם שילמו בצ'קים, אך למען המשך המנוי החברה ביקשה את פרטי הבנק שלהם כדי לעשות הוראת קבע. הוריי סירבו לעשות הוראת קבע ואמרו שהם מוכנים לשלם קנס של 30 % (האופציה הזאת הוצגה על ידי נציגת המכירות), רק כדי להפסיק את המנוי.
החברה התחילה להערים מכשולים בדרך להתנתקות - בהתחלה נתנו מספר פקס ואחרי ששלחתי מספר פעמים מכתב עם בקשת התנתקות התגלה שהפקס לא הגיע (אצלי יש אישורים על שליחת הפקס). לאחר סדרה של שיחות טלפון הפקס הגיע, אך גם כרגע התקשרה נציגת המכירות והודיעה להוריי שהם מחויבים לשלם על המשך המנוי.
שאלתי היא - האם ניתן להתעלם מפניותיהם (לחברה אין כרגע הוראת קבע), או שהוריי מחויבים בשירות הזה בכל זאת? | |
|
|
|
| 6/6/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 09:56:40 |
| שלום רב סבטלנה,
עקרונית, סעיף 13ה בחוק הגנת הצרכן מתייחס לעסקאות בשירותי רפואה דחופה, ראי מידע מפורט בעניין, באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/guide-to-emergency-health-care
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/6/2019 10:33 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:33:01 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. כדאי להקליט את כל השיחות איתם. 3. בחוזים שלהם יש מייל (yad_le_hahlama@walla.com בחוזה משנת 2016, אולי בחוזים חדשים מייל אחר), נסי לשלוח מכתבים גם לשם. 4. אם לקראת סוף השנה הראשונה של החוזה (לפני ההארכה) הורייך הודיעו שלא רוצים להאריך, הם לא צריכים לשלם שום קנס. בכל מקרה, כדי לכתוב להם מכתב מסודר, ואם הם דורשים קנסות או המשך תשלומים - אולי גם להגיש תביעה קטנה. | |
|
|
|
| 6/6/2019 11:54 |
סבטלנה |
 | |
|
| 6/6/2019 11:56 |
סבטלנה |
 | |
|
| 10/6/2019 15:46 |