| 11/6/2019 14:46 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:46:23 |
| שלום רב, בפברואר 2019 התנתקתי מהוט עברתי לחברה אחרת . החזרתי ממירים קיבלתי אישור ניתוק . לפני כחודש גיליתי שחוייבתי ב 1400 שקל . התקשרתי להוט ועד היום לא קיבלתי כסף חזרה . ברצוני לקבל פיצוי על הגבייה הזאת ואת הכסף שלי . | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:37:31 |
| סיון שלום רב,
יש להעביר לחברה מכתב ובו תיאור עובדתי של השתלשלות העניינים, וכן את אישור הניתוק.
בהמשך יש לציין כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות הפסקת החיובים לא יאוחר משלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, והמשך גבייה מהווה הפרה של הוראות הדין ומחייב את בית העסק בהחזר הכספים בתוספת 16 ש"ח בגין כל חודש גבייה, וכן לציין כי אי השבת הכספים לאחר מכתב ההתראה חושף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
היה והכספים לא יוחזרו, ניתן להגיש תביעה בגין ההחזר והפיצוי באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:31 |
אביגיל שמש |
 | | מחבר: | אביגיל שמש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:31:07 |
| רכשתי מיני בר ריבר לפני שבוע וכבר יש בו נזילה על השיש.
האם מותר לי לבטל את העיסקה?
ואם לא - האם באפשרותי לדרוש מכשיר חדש? | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:28:51 |
| שלום רב אביגיל,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם וכן תשלום דמי התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח.
היה והעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה לא מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה במקרה בו המוצר חובר לחשמל. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:38 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:38:45 |
| אני בעלת עסק זעיר ואני תופרת מוצרים בעבודת יד.
הייתה תקלה באתר שלי ומוצר בשווי 1600 שקל נרשם כ10 אגורות
האם אני יכולה לפצות את הלקוחה בהנחה + מתנה ולבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 12/6/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 08:39:48 |
| שלום רב שירי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך הינה בעבור בית העסק הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
אנא פני אולי אל רשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה בנוסף, תוכלי לברר אולי מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:20:34 |
| | תשובות שניתנו כאן בעבר אמרו שעוסק יכול לבטל עסקה שכזו. חפשי בפורום עם המילה בתום. הנה דוגמה: http://www.consumers.org.il/forum/show.asp?fid={df15e7bd-b841-48de-b6bd-e3e6a3e8912c}&tid=118474&id=118538 | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:30 |
אביגיל שמש |
 | | מחבר: | אביגיל שמש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:30:47 |
| רכשתי מיני בר ריבר לפני שבוע וכבר יש בו נזילה על השיש.
האם מותר לי לבטל את העיסקה?
ואם לא - האם באפשרותי לדרוש מכשיר חדש? | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:12:06 |
| אביגיל שלום רב,
כיצד בוצעה הרכישה של המוצר?
האם באמצעות רכישה טלפונית? רכישה של סוכן שהגיע לביתך?
היה והתשובה חיובית לאחת משתי האפשרויות לעיל, הרי שהוראות הדין מאפשרות ביטול עסקה בהתאם לאופן שבו נערכה, בכפוף לתשלום בגין התקנה, וסננים, היה והותקנו כאלו.
כמו כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות ולבחון את תנאיו. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:39 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:39:24 |
| שלום רב,
עשיתי הפסקת לימודים באוניברסיטת בן גוריון השנה והחיוב שלהם יוצא שכמעט למדתי כל השנה, אני מצרף את מה שכתבתי להם ואשמח לדעת אם מבחינתכם זה בקשה לגיטימית:
שלום רב,
בתחילת הסמסטר של שנת תשע"ט הפסקתי ללמוד במסלול הנדסת מכונות, לא ניגשתי לשום מבחן וכבר לפני שהפסקתי רשמית לא הגעתי להרצאות ולתרגולים, בחיוב הכספי יש לי חוב לימודים של כמעט שנה שלמה, הסבירו לי את הסיבה לחוב ואני מבין שכביכול תפסתי מקום של מישהו שהיה צריך ללמוד במקומי, אבל הדבר אינו נכון משום שכמעט בכל ההרצאות האולם היה חצי מלא וגם אם היה קורס כמו חדוו"א שהיה היחיד שהיה צפוף בכיתה של אחת המרצות זה משום שבכיתה של המרצה השני היה ריק, ככה שאין מקום לטענה שתפסתי מקום של מישהו שיכל ללמוד במקומי באותה שנה.
בנוסף סיבת ההפסקה הייתה רגשית וכספית, הרגשתי שקשה לי לתפקד תחת הלחץ ולא היה לי עזרה מההורים למימון התואר ובנוסף הייתי צריך להשלים מכספי שלי את כל ההוצאות השוטפות של שכ"ד, קניות וחשבונות, בגלל שעצרתי באמצע גם לא יכולתי להתחיל מלגה שתעזור לי בכך.
כמובן שמיותר לציין ששילמתי בזמן את דמי ההרשמה והמקדמה בעלות של אלפי שקלים, שאותם איני מבקש חזרה, אך לעומת זאת הדרישה הכספית של האוניברסיטה לטעמי מוגזמת לחלוטין ובאה על חשבון האדם הקטן.
שוב אדגיש שלא ניגשתי לשום מבחן ולא תפסתי מקום של אף אדם, על כן אבקש לוותר לי על החוב הכספי שנאמד באלפי שקלים, באם תראו לנכון לחייב אותי בכל זאת אראה לנכון לפעול מול נציג תלונות הציבור ומול הגורמים המשפטים.
מקווה שנוכל להגיע לעמק השווה.
בברכה,
עומר מנדלברג. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:45 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:45:57 |
| כביכול בתקנון של האוניברסיטה נראה שעל הנייר הם צודקים
https://in.bgu.ac.il/accounts/Pages/cancellation.aspx
האם יש משהו בכל אופן לעשות בנדון? | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:04:05 |
| עומר שלום רב,
תנאי הביטול באונברסיטאות אינן כפופות להוראות חוק הגנת הצרכן אלא כפופות להנחיות המועצה להשכלה גבוה.
על כן, מומלץ לפנות למל"ג על מנת לקבל חוות דעתם להתנהלות.
ניתן לפנות למל"ג באמצעות הקישור הבא:
https://che.org.il/pniot/ | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:11:26 |
| | נסה להתפשר אתם כי הם יכולים להיות עם ראש פתוח. אחיינית שלי פרשה מאוניברסיטת ת"א ממסלול מסוים והיו מוכנים לקזז לה משכר הלימוד עבור מסלול אחר שנה לאחר מכן. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:26 |
פנית אהרון |
 | | מחבר: | פנית אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:26:08 |
| רכשתי מיקסר קנווד מחב' ברימאג בחולון בתאריך 13/2.
בתאריך 4/4 המיקסר נכנס לתיקון בחברה והוחלף ציר גיר, בתאריך 7/5 המכשיר נכנס שוב נכנס לתיקון, הם התקשרו אלי לקחת את המיקסר, אני לא הסכמתי לקבל את המיקסר בחזרה מכיוון שאני מרגישה שהם מכרו לי מיקסר פגום.
דיברתי עם בחור מברימאג חולון, אמר שיחזרו אלי, אף אחד לא חזרו.
דיברתי עם שירות לקוחות ברימאג לוד אמרו שמנהל בשם דורון יחזור אלי.
אני מתורתרת כבר הרבה זמן ואף אחד לא חזר אלי.
מה הזכויות שלי? | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:09:22 |
| פנית שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה על בית העסק מוטלת החובהל תקן כל פגם במוצר בתוך המועדים הקבועים בדין.
מכיון שמדובר בפגם שני בתוך זמן קצר, תחושותייך בהחלט מובנות, אך היה ובית העסק טוען כי הצליח לרפא את הפגם, עליך לבצע איסוף של המוצר.
היה ותתקלי בפגם כלשהו, במהלך יתר תקופת האחריות, את בהחלט רשאית לדרוש החלפת המוצר בחדש ותקין, עקב פגמים חוזרים ונשנים. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:42 |
ניב |
 | | מחבר: | ניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:42:53 |
| שלום,
רכשתי לפני 11 חודשים קורקינט חשמלי.
לאחר תקופה קצרה שמתי לב שהסוללה לא נטענת עד הסוף (כתוצאה מכך המרחק נסיעה של הקורקינט נמוך משמעותית מהמקובל). פניתי למעבדה הרשמית של החברה.
בפעם הראשונה החליפו לי מטען. לא עזר
בפעם השנייה החליפו לי סוללה - כאשר חזרתי הביתה הטענתי את הקורקינט וראיתי שעדיין לא מטעין עד הסוף.
חזרתי בפעם השלישית והחליפו לי סוללה נוספת - יצאתי מהמעבדה, התחלתי נסיעה והקורקינט נכבה במהלך הנסיעה כמה פעמים.. כמובן שחזרתי למעבדה מיד בפעם הרביעית.
שם דיברת עם המנהל אשר החליף לי את הסוללה והבטיח שהפעם זה יעבוד.
במשך שלושה חודשים הקורקינט אכן עבד אבל עכשיו הוא שוב לא מטעין עד הסוף וכמו כן נכבה במהלך הנסיעה.
מה הן זכויותי? האם אוכל לדרוש קורקינט חדש? או לפחות הארכה של האחריות (מה שלא נראלי מספק מאחר ואני מפסיד עבודה בכל פעם שיש תקלה)
בנוסף מה עליי לעשות כדי לדרוש את זכויותי?
תודה רבה, ניב | |
|
|
|
| 12/6/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 08:52:52 |
| שלום רב ניב,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת, בחינם, על כן, במידה שנמצא פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון בהתאם לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה היה והתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל בהתאם להחלטת היבואן/יצרן. על כן, יש לפנות בכתב אל נותן השירות תוך פירוט תלונתך. אם תיתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים . | |
|
|
|
| 6/6/2019 17:05 |
אביבכספי |
 | | מחבר: | אביבכספי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 17:05:01 |
| | שלום, בתאריך 29.4.19 הגענו לחברת סלקום במטרה לרכוש מכשיר טלפון חדש. כאשר הסכמנו לרכוש את המכשיר נאמר לנו כי כל מכשיר בסלקום יוצא עם טאבלט ושעון ללא תוספת מחיר. לאחר התעקשות רבה של שני הצדדים הסכמנו לקבל את המוצרים הנ"ל - לאחר מכן אמרה הנציגה כי כעת יש בסלקום מבצע שמי שקונה את המכשיר שאני חפצתי בו, מקבל גם ערכה עם המון מתנות לרגל יציאת המכשיר בדגש על מתנות, מתנות אלו אינן מתנות כי חוייבנו עליהן סכום אסטרונומי למשך של 36 חודשים, מיותר לציין כי לא קיבלנו אף קבלה על רכישה זאת, אשמח לעזרה וייעוץ מכם להמשך התהליך מכדי לעשות צדק. | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:14:48 |
| שלום רב אביב,
לא ברור מדוע לא קיבלת קבלה? האם ביקשת וסורבת?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה,ובמקרה שההטעיה מהותית בנסיבות העניין, ניתן לדרוש ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:20 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:20:33 |
| | הם אמרו שמוצרים אלו הם מתנות, ולכן לא חשבתי שיש צורך לקבל עליהם קבלה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:21 |
אביב |
 | |
|
| 12/6/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 08:31:07 |
| שלום רב אביב,
אם כך עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך .
היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 12/6/2019 07:55 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 07:55:09 |
| שלום,
השבוע נסעתי לטיול במוסקבה. בשדה התעופה לקחתי מונית. איש שהציג עצמו כמנהל הראה לי מחיר של 1250 רובל על מסופון חיוב נייד, ולאחר שהסכמתי למחיר העביר את המכשיר לאדם שהתעסק עם החיוב בפועל. האדם השני לקח את האשראי שלי, ביקש ממני להקיש קוד סודי והגיש לי קבלה. כמה דקות לאחר שנכנסתי למונית ונסענו, הגיעה הודעה מחברת האשראי שחוייבתי בסכום חריג של 12,500 רובל. כלומר האדם השני שינה את המספר ואני לא ידעתי מכך, אך כשמופיע במסופון שלב הכנסת הקוד לא מופיע סכום החיוב עד לאחר סיום העסקה.
במונית עצמה לא היה עם מי לדבר מכיוון שהנהג לא דיבר אנגלית.
מחמת הספק הנחתי שמדובר בטעות הקלדה, ולמחרת בבוקר יצרתי קשר באמצעות המלון עם חברת המוניות שהשם שלה מופיע על הקבלה.
חברת המוניות הדיעה לי שזהו לא השם שלה, אלא שם כמעט זהה של חברה מתחזה וכי אין על הקבלה פרטים מזהים כמו מספר רשיון, מספר רכב וכדומה.
הם המליצו על הגשת תלונה במשטרה וכך עשיתי במשטרת מוסקבה.
כשחזרתי לארץ פניתי לחברת האשראי לצורך ביטול העסקה, והם סרבו לעזור בטענה שזו "עסקה חכמה", כלומר כי הקשתי קוד סודי. הם שלחו אותי להתמודד לבד מול בית העסק, ולא עזר שהסברתי שאין בית עסק מאחורי העסקה וכי נעקצתי והגשתי על כך תלונה.
בשיחה עם מכר, הסתבר לי שזו שיטה ידועה ברוסיה מכיוון שברגע שמשתמשים במסופון עם הקוד הסודי, הם יודעים שאי אפשר לבטל את העסקה והתייר התמים יאלץ לשלם את המחיר המלא.
מה הכלים שלי להתמודד עם הנושא? אין בית עסק לפעול מולו, זה קרה בארץ אחרת בשפה זרה, חברת האשראי הסירה מעצמה אחריות. הלך הכסף?
תודה | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:08 |
אורלי יזדי |
 | | מחבר: | אורלי יזדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:08:01 |
| שלום
רכשתי דרך פוסט בפייסבוק שירות דיגיטלי לנסיון בחמישה שקלים. קיבלתי עבורם קבלה שנכתב בה שיחזרו אלי להסברים איך אני מקבלת את השירות. מאז ועד היום מורידים לי מכרטיס האשראי 399 שקלים כל חודש וכל פעם כתוב בפרוט שם אחר.
השבוע ביטלתי את כרטיס האשראי ופניתי לאותו גורם בטלפון והוא הפנה אותי לאתר ללא מספר טלפון אלא תכתובת במייל. שלחתי לו הודעה בטלפון אך כמובן שלא נענייתי. במיילים נכתב לי שאם רציתי להפסיק את ההורדות הייתי צריכה לבקש. מיותר לציין שלא קיבלתי כל תמורה לכספי בכל אותם חודשים וגם לא קבלות. בחיפוש בפייסבוק נתקלתי בתגובה של אישה שנפגעה בדיוק כמוני וכתבה שהיא רוצה להגיש תביעה ייצוגית. אני לא יודעת מה עליי לעשות ולמי לפנות. מדובר בסכום כסף גדול שפשוט נגנב ממני ללא ידיעתי. הם מברבים להחזיר.
אודה על ייעוץ מכם. | |
|
|
|
| 11/6/2019 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 16:29:01 |
| שלום רב אורלי,
את מציינת כי :
"...רכשתי דרך פוסט בפייסבוק שירות דיגיטלי לנסיון בחמישה שקלים..."- לא ברור אם הרכישה בוצעה מול בית עסק?
מה הכוונה לנסיון? מה משך התקופה?
האם קיבלת מסמך שבו מפורטים כל פרטי העסקה?
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
עקרונית, היה ומדובר בעסקה שבוצעה מול בית עסק, הרי שבעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. " בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו, ניתן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2019 12:52 |
בני ברק |
 | | מחבר: | בני ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 12:52:49 |
| שלום וברכה,
קיבלתי לפני חודשיים מכתביה שהזמנתי לחדר ילדים.
החלק העליון שאמור להיות תלוי על הקיר בוצע לא בהתאם לתוכנית המופיעה בהזמנה.
המתקין השאיר את החלק העליון,שהינו גדול,מונח על השולחן במטרה להביא כוורת חדשה אחרי פסח. בינתיים אי אפשר להשתמש בשולחן,זהו שולחן הלימודים היחיד לילדי וכבר חודשיים אני רודפת אחרי החנות, המפעל והמתקין בעשרות טלפונים ולא מקבלת שרות.
במקום להנות מרהיט חדש ששילמתי עליו- נשארתי בלי רהיט, גרמו לי נזק בתפקוד היומיומי של הבית, אי אפשר להזמין חברים ללמוד אצלנו בתקופת המבחנים שבעיצומה, עוגמת הנפש רבה מאוד.
שלחתי להם הודעה כתובה שברצוני לבטל את התשלומים שנותרו באשראי.
ברצוני לדעת באיזה דרך ניתן לבטל את העיסקה וכן דרשתי מהם פיצוי על חוסר השרות ועוגמת הנפש.
לאיזה פיצוי אני זכאית? (לדוג': שמעתי על מישהו שרכש מקרר והגיע אליו עם פגם וקיבל פיצוי ביחס למחיר המקרר)
איך אני יכולה לחייב את המפעל/החנות לפצות אותי על הנזק?
מחכה לתשובה מהירה
ע"מ שאדע את זכויותי. | |
|
|
|
| 11/6/2019 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 16:27:24 |
| שלום וברכה בני ברק,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בהעדר יכולת לעמוד על מלוא הנסיבות, הראיות וכו', גם לא ברור מה בין הודעה כתובה בדבר רצונך לבטל את התשלומים שנותרו באשראי לבין ביטול העסקה כנשאל, מה היא תגובת בית העסק במשך כל אותה תקופה ארוכה שבין פסח לשבועות, וממילא לא ניתן לדבר על כללי אצבע באשר לגובה הפיצוי. ברי, כי בנסיבות בהן לא מספק בית העסק את המוצר בניגוד להסכמות שבין הצדדים, במשך תקופה כה ארוכה כנטען אין זה מן הנמנע כי ניתן לדבר על זכות לביטול העסקה, או לכל הפחות חלקה, פניה לחברת האשראי בעניין, וכן דרישה מבית העסק לפיצוי בגין נזק סביר ומוכח בנסיבות, בכפוף לחובת הקטנת הנזק ויתר דרישות דיני הנזיקין. אנו מציעים כי תפני בכתב ובצורה מסודרת לבית העסק (ולחברת האשראי) לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה טענותיכם ודרישותיכם. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/6/2019 01:16 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 01:16:39 |
| | קניתי בגד ולאחר כביסה 1 לפי ההוראות הבגד התכווץ עד כדי כך שלא מתאימה לי יותר, כשפניתי לחנות הראו לי מודעה תלויה בחנות שבו כתוב כי אין אחריות על התכווצות בגד עד 5 אחוז, בשעת הקניה לא ראיתי המודעה ולא נאמר לי באופן פרטני, השאלה האם זה תופס או שכיון שקניתי בגד שהתברר כפגום ולא נאמר לי במפורש על כך שאין אחריות הרי שאני יכולה לדרוש לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:49:42 |
| שלום רב מיכל,
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה?האם הוראות השימוש מופיעות על הבגד?
עקרונית, בצו הגנת הצרכן (סימון טובין), התשמ"ג-19831 ישנם הוראות מפורטות, בין היתר, על אופן הסימון במוצרי הלבשה .
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר או אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים | |
|
|
|
| 10/6/2019 22:13 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 22:13:04 |
| תודה על המענה, ישנם הוראות איך לכבס אך פעלתי על פיהם, לעניין מה שתבת בעניין סעיף 2 שאסור להטעות הרי שבעלת העסק טוענת שיש מודעה בנושא שאיען אחריות על התכווצות עד 5 % השאלה אם זה נחשב שכך הותנה למרות שלא אמרה לי זאת במפורש ואני לא ראיתי המודעה, בנוסף האם בכלל אפשר להתנות דבר כזה גם במקרה שזה הופך את הבגד לא ראוי לשימוש ובעצם מתברר כי הבגד פגום.
תודה מראש | |
|
|
|
| 11/6/2019 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 16:15:42 |
| שלום רב מיכל,
על מנת לבדוק את פנייתך אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2019 12:16 |
אורה גולדפריינד |
 | | מחבר: | אורה גולדפריינד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 12:16:44 |
| הי
באוגוסט 2018 עשיתי עסקה עם E-TEACHERGROUP ללימודי עברית
בכיתה וירטואלית עבור בעלי. העסקה היה בסך של כ4000 שקל
שילמתי 1200 שקל מראש והשאר בתשלומים שהם גבו כל חודש ממני
השיעור התקיים בימי שלישי ב 0400 לפנות בוקר ( מותאם לאנשים מחול)
ככשעון החורף נכנס לתוקפו שעת השיעור הפכה להיות ב 0300 לפנות בוקר מה שמנע מבעלי להשתתף בשיעורים. כתוצאה מכך התקשרו אליו והציעו לו לעבור לשעה 1400 בצהרים באותו יום. אמרו לו גם שזו קבוצה שרק מתחילה ולכן חלק מהחומר זו בעצם חזרה עבורו - מה שהיה מאוד מקובל עליו מאחר והפסיד הרבה שיעורים
הוא שאל אותם האם זה עולה כסף נוסף ואמרו לו שלא!!!!!להפתעתי אתמול שמתי לב שממשיכים לחייב אותי ..יצרתי קשר איתם ולטענתם לאחר שדיברו איתו שלחו לו למחרת חוזה מעודכן שבעצם עדכן את החוזה שהיה שיש תוספת של 2760 שקל ..לא דיברו איתו על כך לא דיברו איתי על כך כי בעצם התשלומים הם מכרטיס האשראי שלי!!! לא של בעלי נכון לעכשו הם טוענים שהכל מבחינת ההתנהלות שלהם נכון ושבעלי הסכים לתנאים האלו מה שלא היה ולא נברא
אני בינתיים דיברתי עם חברת האשראי שהסכימה לחסום תשלומים אליהם אבל עדיו יש סכום של כ600 שקל שכבר חויב ואני רוצה החזר עליו
מה ניתן לעשות. אני חייבת לציין שכל ההרגשה היא שפשוט מרמים אותך בדרך קצת מתוחכמת.
בתודה אורה | |
|
|
|
| 11/6/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 15:56:51 |
| שלום רב אורה,
בעניין זה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
אם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/6/2019 22:17 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2019 | | שעה: | 22:17:07 |
| | קיבלתי כרטיס מתנה טעון ב 300 ש"ח לאחת הרשתות הגדולות בארץ, וזאת כמתנה מעוסק אחר שרכשתי ממנו מוצר. כאשר הגעתי לממש את הכרטיס לאחר מספר חודשים נאמר לי בקופה כי היתרה בו היא 0 ש"ח וכי עלי לברר מדוע מול שירות הלקוחות. לאחר בירור נמסר לי משירות הלקוחות כי אותו עוסק שנתן לי את המתנה נכנס להליכי פירוק בשלב מסוים וכי לאור כך הם ביטלו את היתרה בכל הכרטיסים שהוא חילק ללקוחותיו ללא כל הודעה כמובן. אציין כי אותו עוסק לא נכנס לבסוף לפירוק וכי הוא נרכש על ידי בעלים אחר (העוסק חי וקיים), ועדיין הרשת אינה מכבדת את הכרטיס. צריך להדגיש שזהו כרטיס הנושא את לוגו הרשת שהונפק על ידי לאומי קארד עם מספר כרטיס ו- CVV וכי כמובן אין לו כל קשר לעוסק שמסר אותו. אשמח לדעת אילו עילות קיימות לפי דין כנגד הרשת שהנפיקה הכרטיס על ביטול היתרה הקיימת בכרטיס לאחר הנפקתו ומסירתו ללקוח, וזאת עקב הסדר התשלומים שהיא ערכה לפי שיקול דעתה מול העוסק. תודה רבה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 16:23:57 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, במקרה בו החברה נקלעה לקשיים כלכליים, עליך לברר אם החברה נמכרה, אם כן, הרי שהחברה שקמה במקומה לכאורה, הינה חברה אחרת- אישיות משפטית אחרת שאין לה יריבות מולך.
על כן, לא ניתן לפנות אל החברה החדשה, לכאורה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 12:09 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 12:09:39 |
| | תודה רבה אך אין פה מענה לשאלתי. אין לי כל יריבות מול החברה שנכנסה להליכי פירוק (אשר השתקמה וכבר אינה בהליכי פירוק). מדובר בצד ג' (רשת גדולה ומוכרת) שהנפיק לי גיפטקארד והחליט לבטלו באופן חד צדדי עקב ענייניו שלו מול אותו ספק. הטענה שלי היא נגד אותה רשת גדולה שהנפיקה כרטיס מתנה ונטלה את היתרה ממנו על דעת עצמה ולא כנגד הספק שנכנס בשלב כלשהו להליכי פירוק. אודה למענה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:45:01 |
| שלום רב ניר,
בפנייתך ציינת כי:
"...לאחר בירור נמסר לי משירות הלקוחות כי אותו עוסק שנתן לי את המתנה נכנס להליכי פירוק בשלב מסוים וכי לאור כך הם ביטלו את היתרה בכל הכרטיסים שהוא חילק ללקוחותיו ללא כל הודעה כמובן. אציין כי אותו עוסק לא נכנס לבסוף לפירוק וכי הוא נרכש על ידי בעלים אחר..." לפיכך, מדובר באישיות משפטית אחרת. | |
|
|
|
riki cohen |
 | | מחבר: | riki cohen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 12:16:10 |
| רכשתי חבילה לשנה מ"החנות האינטרנטית שלי" מבית ישראכרט. לאחר חשיבה עיסקית עמוקה החלטתי שאני לא מעוניינת בחנות. עבר רק חודש אחד מפתיחת החנות. האם אני רשאית לקבל החזר כספי על ביטל העיסקה?
| |
|
|
|
| 11/6/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:39:11 |
| שלום רב ריקי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לפיכך, היות שפנייתך נעשית בעבור בית עסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לברר מול איגוד לשכות המסחר או הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:44 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:44:03 |
| | ההסכם הוא זה שקובע וסיכוי גבוה שהוא לא כולל סעיף ביטול. | |
|
|
|
riki cohen |
 | | מחבר: | riki cohen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 12:16:38 |
| רכשתי חבילה לשנה מ"החנות האינטרנטית שלי" מבית ישראכרט. לאחר חשיבה עיסקית עמוקה החלטתי שאני לא מעוניינת בחנות. עבר רק חודש אחד מפתיחת החנות. האם אני רשאית לקבל החזר כספי על ביטל העיסקה?
| |
|
|
|
| 11/6/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:39:53 |
| שלום רב ריקי,
לפיכך, היות שפנייתך נעשית בעבור בית עסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לברר מול איגוד לשכות המסחר או הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה. | |
|
|
|
| 10/6/2019 19:00 |
אלכסיי איזמלקוב |
 | | מחבר: | אלכסיי איזמלקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 19:00:05 |
| שלום
בנובמבר קניתי מחשב נייד של אפל ואחרי זמן קצר גיליתי שהיה לו פגם בייצור. שלחתי אותו לטיפול לפי אחראיות שלקח חודש, אבל אחרי שהחזירו לי אותו גיליתי עוד פגם. כרגע המחשב בטיפול שוב כבר יותר משבועיים. אני מבקש מidigital להחליף לי למחשב חדש או לפחות לתת לי מחשב זמני בינתיים אבל הם לא מסכימים. פניות לאפל לא עוזרוץ כי אומרים שזה הסוחר (idigital) שקובע את הפוליטיקה של ההחזרים. אני טוען שזה לא נורמלי שמוכרים מחשב שכל הזמן זקוק לטיפול ושבפועל אני תקוע בלי מוצר אחרי ששילמתי עבורו הרבה כסף. אבל הם לא מתייחסים לזה ואומרים שיכולים רק לתקן אותו בזמן שיהיה להם חלק חילוף וזה יקח עוד זמן. האם אפשר להכריח אותם להחליף לי למחשב חדש?
תודה
אלכסיי | |
|
|
|
| 11/6/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 10:18:20 |
| אלכסיי שלום רב,
ישל פנות מיידית לחברה ולציין כי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבות אותם לרפא כל פגם במוצר בתוך מניין הימים הקבוע בדין (10 ימים עד 14 ימים) והיה והם אינם מצליחים לרפא את הפגם, עליהם לספק מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:15 |
אלכסיי איזמלקוב |
 | | מחבר: | אלכסיי איזמלקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:15:15 |
| תודה רבה!
האם יש מספר החוק שאני יכול להסתמך עליו? | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:29:10 |
| אלכסיי שלום רב,
בהחלט.
ההוראות הרלוונטיות הנן תקנה 10 לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה (לעניין המועדים לתיקון) ותקנה 6 לעניין התוצאה של מוצר שלא תוקן.
מצ"ב קישור לתקנות:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_591.htm#Seif4 | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:25 |
אלכסיי איזמלקוב |
 | |
|
| 6/6/2019 14:23 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 14:23:03 |
| רכשתי מוצרים מחברת אלם, תיאמו איתי הובלה בתאריך 16.5.19 בין השעות 14:30-18:00 בפועל המוביל הגיע בשעה 19:50.
האם אני זכאית לפיצוי? | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:36:32 |
| שלום רעות שלום וברכה,
משלא היה איחור של שעתיים מלאות מהזמן שתואם, הרי שלא ניתן לדבר על פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק הטכנאים. ברי כי ניתן לדבר על פיצוי מכוח דיני הנזיקין הכלליים, במסגרתן נדרש להוכיח עוולה, נזק וקשר סיבתי בין השניים, ויתר דרישות הדין. תוכלי להמשיך ולקרוא להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 10/6/2019 11:52 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 11:52:16 |
| מתי הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של איחור טכנאי?
1. במקרה שתואם מועד לביקור טכנאי וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה – הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך 300 ₪.
מקרה לדוגמא: שעת הביקור – 10:00.
זמן ההמתנה – 10:00 – 12:00.
הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך של 300 ₪ החל מהשעה: 14:00.
2. במקרה שתואם מועד לביקור טכנאי וחלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה – הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך 600 ₪.
מקרה לדוגמא: שעת הביקור – 10:00.
זמן ההמתנה – 10:00 – 12:00.
הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק החל מהשעה: 15:00.
3. במקרה שנותן השירות הפר את הוראות החוק לעניין הקריאה הטלפונית, הצרכן זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בסך 300 ₪.
למיטב הבנתי, לפי חוק הטכנאים אני זכאית לפיצוי, ובעצם מתחילים לספור החל מהשעה 14:30 כך שעברו יותר מ-5 שעות
| |
|
|
|
| 11/6/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 08:31:21 |
| רעות שלום רב,
הזמן לצורך קבלת הזכות לפיצוי יחל מהמועד האחרון בו נקבעה הגעתו של הטכנאי.
כלומר, היה והטווח הנו עד השעה 18:00, הזכות לפיצוי תחל החל מהשעה 20:01.
כלומר, לאחר שעתיים מהמועד האחרון שנקבע. | |
|
|
|
| 11/6/2019 09:22 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 09:22:02 |
| "הזמן לצורך קבלת הזכות לפיצוי יחל מהמועד האחרון בו נקבעה הגעתו של הטכנאי".
איך זה מסתדר עם החוק שקובע ש"זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר ל*שעה* שתואמה" שהיא 14:30 במקרה הזה ואוסר הטעיה בנוגע לזמן ההמתנה? בגלל הפסיקה? לדעתי, יש כאן שתי עבירות על חוק הגנת הצרכן והנושא עובר בשתיקה? | |
|
|
|
| 11/6/2019 11:34 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 11:34:48 |
| מה טווח השעות שאפשר לקבוע טכנאי??
האם ניתן לקבוע בין השעות 10:00 עד 18:00????
הטווח הוא שעתיים כלומר מ-14:30-16:30, הם יכולים לאחר עוד שעתיים, כלומר עד 18:30.
עד 19:30 מגיע פיצוי של 300 ש"ח.
מעבר ל-19:30 מגיע פיצוי של 600 ש"ח.
בדיוק כמו בדוגמא שבחוק. | |
|
|
|
| 11/6/2019 11:35 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 11:35:16 |
| מה טווח השעות שאפשר לקבוע טכנאי??
האם ניתן לקבוע בין השעות 10:00 עד 18:00????
הטווח הוא שעתיים כלומר מ-14:30-16:30, הם יכולים לאחר עוד שעתיים, כלומר עד 18:30.
עד 19:30 מגיע פיצוי של 300 ש"ח.
מעבר ל-19:30 מגיע פיצוי של 600 ש"ח.
בדיוק כמו בדוגמא שבחוק. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:38:37 |
| רעות שלום רב,
בית העסק מחוייב לקבוע טווח של עד שעתיים. אך רשאי העוסק לקבוע טווח ארוך יותר בהתראה טלפונית היה והצרכן מסכים לכך.
על כן, בהנחה ונקבע טווח ארוך יותר בכפוף להתראה טלפונית, יחל מניין השעות לאחר המועד האחרון, גם אם הוא עולה על שעתיים.
היה ולא ניתנה לרצכן אפשרות בחירה, הרי שיש להתייחס כאילו נקבע מועד המתנה של שעתיים ולספור את מועד האיחור לאחר חלוף שעתיים. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:19:19 |
| גם בהתרעה טלפונית מדובר על שעתיים: "נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים".
לא ברור מהיכן בחוק את כותבת בנוגע לטווח ארוך יותר וגם זה לא נראה מתאים למקרה זה שבו נקבע טווח שעות קשיח אלא אם מדובר על פסיקה שידועה כרגע רק לך. | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:17 |
ציפי אייזן |
 | | מחבר: | ציפי אייזן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:17:11 |
| | שלום, אני רכשתי שמלה ובאתי להחליף אותה לאחר 14 יום, החנות הסכימה שאחליף והחלפתי לשמלה יקרה יותר ושלמתי את ההפרש, האם ההחלפה נחשבת לרכישה חדשה? האם ניתן להחליף את השמלה תוך 14 יום מתאריך ההחלפה? | |
|
|
|
| 11/6/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 10:07:48 |
| ציפי שלום רב,
המחוקק קבע הוראות הנוגעות אך ורק לזכות לביטול עסקה תמורת החזר כספי ולא בנוגע להחלפה.
על פי התקנות ניתן לבטל עסקה בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
לאחר מכן, רשאי העוסק לקבוע כללים לבחירתו בכל הנוגע להחלפות וזיכויים.
כאשר מוצר מוחלף במוצר יקר יותר, ותוספת התשלום גבוה מ 50 ש"ח, ניתן לבקש החזר כספי בגין התוספת בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה, ולגבי שאר העלות רשאי העוסק להנפיק זיכוי לרכישה חוזרת. | |
|
|
|
| 11/6/2019 11:51 |
ציפי |
 | | מחבר: | ציפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 11:51:27 |
| | אני לא ביקשתי זיכוי אלא החלפה, והחנות לא הסכימה להחליף.. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:16:20 |
| ציפי שלום רב,
אין הוראות דין בנוגע להחלפה אלא רק בנוגע לביטול, על כן, רשאי כל עוסק שלא לאשפר החלפה בהתאם למדיניותו. | |
|
|
|
| 11/6/2019 11:37 |
שלי לב |
 | | מחבר: | שלי לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 11:37:23 |
| שלום רב , מה החוק לגבי ביטול עסקה של אטרקציה לאירועים
דמי ביטול , עד כמה זמן אפשר לבטל ומתי אפשרי לחייב לקוח בעלות מלאה של ביטול.
| |
|
|
|
| 11/6/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:14:29 |
| שלי שלום רב,
תלוי איך התבצעה העסקה.
היה והעסקה התבצעה טלפונית או באמצעות אתר האינטרנט, יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשרות ביטול עסקה בתוך 14 ימים או מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות לפי המאוחר מביניהם, ובתנאי שנותרו יומיים, שאינם ימי מנוחה לפני הארוע, דמי הביטול לא יעלו על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
|