| 12/6/2019 10:59 |
John Wick |
 | | מחבר: | John Wick (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:59:07 |
| הוזמן ארון לפי מידות מיוחדות, בנוסף נשלח גם מודד לבית הלקוח.
בוצעה הזמנה וכל הכסף שולם מראש.
בזמן ההתקנה התברר שהארון בנוי לפי מידות לא נכונות - גודל הארון שנבנה לא מתאים למקום המיועד עבורו.
בנוסף התגלו פגמים על גבי הפלטות של הארון.
לשירות הלקוחות של הספק נשלח מייל( יומיים ממועד קבלת הארון) ובו צוין בפני הספק שבמצב הנוכחי לא ניתן להשתמש בארון וזה דורש פירוק והחזרה למפעל.
שאלה: האם ניתן לבטל את העיסקה עקב טעות במידות של הארון ולדרוש מספק החזר כספי מלא כולל הוצאות על הובלה והרכבה. | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:23:27 |
| שלום וברכה,
"דרך המלך", הן מבחינת דיני החוזים והן מחוק המכר, היא ליתן לבית העסק הזדמנות לתקן את ההפרה ו/או אי ההתאמה במוצר, לפי העניין. כשלון לעשות כן בתוך זמן סביר יש בו כדי להקים לצרכן את הזכות לבטל את העסקה ולקבל את התמורה ששולמה בחזרה. מכל מקום, התנהלות בית העסק כנטען יש בה כדי להקים חבות כלפיו לפיצוי בגין נזק סביר ומוכח שנגרם לך בנסיבות, בכפוף לדרישות דיני הנזיקין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 10:53 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:53:36 |
| | שלום, הזמנתי ספה במידות אישיות. עלות הספה הינה 4500. במעמד הרכישה אמרו לי שיגיע תוך כשבועיים. לאחר שבועיים שזה לא הגיע, הם אמרו לי בקבלה מצווין ״עד 35 ימים מועד משוער ולא מחייב״ , לאחר 35 ימים, התקשרתי ואמרו לי שאין בכלל את הבד שהזמנתי. במעמד הרכישה שילמתי מקדמה של 2000 שקלים וכעת , אני רוצה לבטל את העסקה והם לא מוכנים להחזיר לי את הכסף, יש מה לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 13/6/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 08:58:36 |
| שלום וברכה יובל,
ככל שלא הוחל בהליך הייצור של הספה, אזי קמה לך זכות לחרטה ולביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), ולקבלת התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול של 100 ש"ח. היה והוחל כבר בהליך הייצור, ביטול העסקה יעשה בהתאם להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או טופס ההזמנה וכיוצ"ב. התחייבות בית העסק למועד אספקה הינה "מרוככת" כמתואר על ידך, ולא ברור מפנייתך כמה ימי עסקים חלפו עד כה ומה היא עמדת בית העסק באשר למועד האספקה הלכה למעשה, ברם מכל מקום אין בריכוך האמור כדי לייצר מועד אספקה ממושך בצורה בלתי סבירה. ברי כי הפרת ההסכמות שבין הצדדים יש בה בנסיבות מסויימות כדי להקים לצרכן זכות לביטול העסקה ו/או לפיצוי בגין נזק סביר ומוכח בנסיבות. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:53 |
חיים שמואלי |
 | | מחבר: | חיים שמואלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:53:07 |
| שלום,
קיבלתי מן "האוזן השלישית" זיכויים על קלטות. בחלק מן המקרים הזיכויים היו תקפים בלי הגבלת זמן ובחלקם - נתנו לי תווי קנייה עם תוקף מוגבל לשנה.
אני מבקש לדעת האם זה חוקי (שהרי בעצם מכרתי להם מוצר וקיבלתי תמורה שפגה תוקף), בפרט שהדבר לא נאמר לי, רק צוין בכתב מבלי ששמתי לב.
לא מדובר בסכומים גדולים - רק כמה עשרות ש"ח - אבל זה נראה לי לא הוגן.
בברכה,
חיים שמואלי | |
|
|
|
| 13/6/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 08:47:41 |
| חיים שלום רב,
היה ומדובר בזיכויים שהנפקו עקב ביטול עסקה, או כרטיס מתנה, יחולו הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן.
במקרה כזה, על עוסק להנפיק את הזיכוי לתקופה של שנתיים לפחות.
כלומר, אין בעיה להנפיק זיכוי שאינו מוגבל בזמן, ובתנאי שיכובד בעת הצגתו, אך חל איסור להנפיק זיכוי או כרטיס מתנה לתקופה של פחות משנתיים. | |
|
|
|
| 12/6/2019 10:47 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:47:46 |
| | אני נרשמתי לחברת גרין קארד וכבר שילמתי 2500דולר ונראה לי שזה הונאה למרות כל הטפסים ששלחו לי כדי להראות שהם חברה לגיטימית , החברה רשומה הרשם החברות בישראל . אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא | |
|
|
|
| 13/6/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 08:45:46 |
| ניר שלום רב,
הנושא בהחלט מוכר לנו, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:31 |
ניסן |
 | | מחבר: | ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:31:08 |
| שלום, עשיתי לבני בן 13 מנוי לקאנטרי השכונתי. מחיר המנוי לתלמידים הלומדים בחטיבת ביניים השכונתית הוא 180 ש"ח לכל חודש ו-300 ש"ח לחודשים יולי אוגוסט. המנוי הינו בהתחייבות לחצי שנה. בשיחה פרונטלית בעת ההרשמה נאמר לי שניתן לבטל בהודעה של חודש מראש ודמי המנוי יוחזרו לחודשים שנותרו. רשמתי את הילד למנוי מחודש אפריל עד ספטמבר כולל. סה"כ 1320 ש"ח. כעבור חודשיים בדיוק הגעתי כדי לבטל את המנוי. נאמר לי שאני צריכה לשלם עבור חודש נוסף (זה תקין) ובנוסף עליי לשלם דמי ביטול ע"פ סעיף 37. החודשיים שנוצלו במנוי + חודש הודעה מוקדמת - עלותם 180*3=540 ש"ח.
אבקש לדעת מה גובה דמי הביטול שעליי לשלם עבור החודשים שונתרו במנוי ואם בכלל... שהרי לא נאמר לי דבר לגבי דמי ביטול במעמד רישום המנוי. | |
|
|
|
| 12/6/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 08:37:26 |
| שלום רב ניסן,
ראי מידע באתר המועצה לצרכנות בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:26 |
ניסן |
 | | מחבר: | ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:26:52 |
| תודה על התשובה. ע"פ חוק הגנת הצרכן העוסק צריך להציג לצרכן בכתב, טרם ההתקשרות את המחיר החודשי הגבוה שלא במסלול תקופת ההתחייבות - אך לא הוצג לי בעת הרישום כל מסמך שמראה שקיים מסלול ללא התחייבות.
אם כך, מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 13/6/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 08:45:01 |
| ניסן שלום רב,
במקרה זה, קובעת ההנחיה של הרשות לסחר הוגן, כי הצרכן רשאי לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, ולשלם רק בעבור החלק היחסי של המנוי. | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:46 |
ה ח |
 | | מחבר: | ה ח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:46:05 |
| שלום
הזמנו מוצר יחסית גדול (אמנם לא כבד) דרך אתר משווק. הספק או המשווק שלחו עם שליח עד הבית ללא עלות משלוח. המוצר לא היה מתאים לנו ובחרנו להחזירו. הספק (או שירות המשלוחים של הספק) הציע לנו לשלוח חזרה בעלות אסטרונומית של ~250 שח, כחצי ממחיר המוצר.
בחרנו לשלוח בדואר רשום במחיר של כעשירית מכך כפי שנארז ובאריזתו המקורית.
החבילה הגיע הספק חתם עליה ופתח את האריזה במשרדו.
לטענתו המוצר נפגם ע"י דואר ישראל והוא לא מוכן לזכות.
בנוגע לאחריות דואר ישראל - הספק צריך להגיע לסניף שמרוחק מאוד ממשרדו בשביל למלא הצהרת נזק (מה שגם לא בטוח שיעזור כי הוא כבר חתם על קבלת המשלוח) מה שהוא לא מוכן לעשות.
יוצא מכאן שיצאנו קרחים מדואר ישראל (אנחנו לא המקבל, לא יכולים למלא הצהרת נזק) ומהספק (שלא יזכה אותנו כי המוצר פגום).
מה עמדת החוק ו/או המועצה בעניין זה? | |
|
|
|
| 13/6/2019 08:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 08:15:47 |
| שלום וברכה,
פנייתך מתארת ביטול עסקת מכר מרחוק (באינטרנט במקרה זה) מכוח חוק הגנת הצרכן. סעיף 14ה' לחוק האמור לעיל קובע את תוצאות ביטול העסקה ע"י הצרכן. סעיף 14ה'(ב)(1) קובע את חובתו של בית העסק להשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול, וס"ק (2) קובע את חובתו של הצרכן להשיב את המוצר למקום עסקו של בית העסק. החיובים אינם תלויים זה בזה, אלא עומדים כל אחד בפני עצמו, לעניות דעת במועצה, ועל בית העסק להשיב את התמורה כאמור. ממילא המוצר הושב על ידך, וטענת בית העסק הינה באשר לנזק שנגרם למוצר לכאורה, ובעניין זה ראה להלן בהמשך תגובתנו. במאמר מוסגר, הימנעותו של בית העסק להשיב את התמורה עשויה לזכות את הצרכן בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח לפי סעיף 31א' לחוק. יתירה מכך, סעיף 14ה'(ג) קובע את זכותו של בית העסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך המוצר נשוא העסקה שבוטלה פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו. אין בית העסק רשאי לעשות דין לעצמו ולהימנע מהשבת התמורה בנסיבות לעניות דעת המועצה, אלא רשאי הוא להגיש תביעה בעניין, ובוודאי שיש בהוראת החוק האמורה לעיל כדי לחייב את בית העסק לעשות את שנדרש הימנו מדואר ישראל. | |
|
|
|
| 13/6/2019 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 08:25:32 |
| שלום וברכה,
בהמשך לתגובתנו לעיל:
אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לכבד את הודעת הכיבוד בהתאם להוראות החוק. במידת הצורך ניתן להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 11/6/2019 20:27 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 20:27:13 |
| שלום,
הטלוויזיה נרכשה לפני 9 חודשים מחברת LG וכללה ביטוח ל3 שנים.
שוכנעתי ע"י הטכנאי המתקין להרחיב את האחריות ל3 שנים נוספות בסכום של 950 ש"ח נוספים , הודות לכך קיבלתי במתנה כבל וזרוע מתכווננת.
לפני מס' ימים נשברה הטלוויזיה ואינה שמישה יותר.
בפנייה לLG נאמר כי הביטוח אינו מכסה פגיעות כמו שבר.
מאחר שהטלוויזיה תיזרק לפח, אין צורך בשירות הביטוח.
האם אני זכאי לקבל את דמי הביטוח בחזרה?
בחברת LG מסרבים להחזרת דמי הביטוח בשל הכבל והזרוע שקיבלתי במתנה
| |
|
|
|
| 12/6/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:08:43 |
| בועז שלום רב,
עקרונית, על פי הוראות הדין, ניתן לבטל עסקה מתמשכת בכל עת, ובכפוף לתשלום דמי הביטול הקבועים בהסכם שנכרת בין הצדדים, ובתנאי שדמי הביטול סבירים ואינם מונעים את זכות הביטול כליל.
על כן, יש לבחון את ההסכם עליו אתה חתום לרכישת הביטוח ולבחון את התנאים המנויים בו.
היה ואין התייחסות לתנאי הביטול, על בית העסק לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 12/6/2019 18:36 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 18:36:21 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. תקופת השירות שרכשת ("ביטוח") מתחילה רק אחרי סוף תקופת אחריות יצרן, כלומר אחרי שנה. במקרה שלך, תקופת "הביטוח" עוד לא התחילה. אתה רשאי לבטל ולדרוש את כל הכסף חזרה. (ביטול עסקה מתמשכת זה, לדעתי, פחות רלוונטי כאן.) 3. איזו חברה מכרה את "הביטוח"? "ח.י"? | |
|
|
|
| 12/6/2019 01:07 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 01:07:23 |
| היי, רציתי להזמין כרטיסי טיסה לאוגוסט ובטעות הזמנתי מה18 ליוני עד 25 ליוני..
בנוסף לכך פניתי לחברה (Travel2be) והם אמרו לי שאני צריכה לשלם קנס של 501 יורו.
אני מעוניינת לדעת מה הן הזכויות שלי ואם יש סיכוי לקבל החזר גבוה יותר? | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:26:37 |
| דנה שלום רב,
על פי הוראות הדין, אין זכות ביטול מוקנית כאשר מדובר בהזמנת טיסה בססמוך למועד הטיסה, כלומר, במצב בו מועד הטיסה הנו בתוך פחות משבעה ימים שאינם ימי מנוחה ממועד הביטול, על כן, רשאי העוסק לסרב לבטל את הטיסה או לגבות דמי ביטול על פי מדיניותו. | |
|
|
|
| 11/6/2019 21:11 |
אמירה |
 | | מחבר: | אמירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 21:11:50 |
| שלום
רכשנו סלון מחברת רהיטים
הסלון יוצר על פי בד וצבע שבחרנו ששונה ממה שהיה מוצג בחנות הרהיטים
האם זה נחשב רכישת רהיטים על פי דרישות מיוחדות דבר שלא יאפשר לנו לבטל את העסקה
בבקשה תשובה דחופה כי הסלון אמור להיות מסופק לביתנו כבר ביום ששי הקרוב | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:17:02 |
| שלום רב אמירה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה והמוצר יוצר כבר על פי מידות או דרישות מיוחדות שלכם שלא קיימים בקטלוג של החברה, הדבר עלול להוות טובין ביצור מיוחד ועל כן, לא תקום לכם זכות לבטל את העסקה ויהיה עליכם לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 11/6/2019 20:48 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 20:48:02 |
| רכשתי ברשת "מקס סטוק" באילת.
בקבלה לא היה חיוב על מע"מ, אך חוייבתי
במחיר המלא המשולם בחנויות הרשת
שלא באילת.
אפשט זאת: מחיר הפריט המשולם במקס סטוק אילת זהה למחיר במקס סטוק חיפה.
האם אין כאן רווח של העסק על חשבון הצרכן והמדינה?
האם קיימת עילת תביעה/ החזר? | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:15:48 |
| מור שלום רב,
אין הפרה של הוראות הדין מצד בית העסק.
ההטבה הניתנת לאזור סחר חופשי אילת, ניתנת לבית העסק.
העוסק אינו מחויב "לגלגל" את ההטבה לתפחו של הצרכן ורשאי הוא לתמחר את מוצריו כאוות נפשו, כל עוד אין מדובר במוצרים המצויים תחת פיקוח רגולטורי. | |
|
|
|
| 11/6/2019 20:23 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 20:23:25 |
| שלום רב,
בתי נרשמה לחוג ונאמר לנו שאנו יכולים להודיע על ביטול עד ה 25/3. בתאריך זה הילדה רצתה להמשיך בחוג ולכן לא הודענו על ביטול. החוג מתקיים עד סוף חודש יולי אך הילדה לא רוצה יותר ללכת לחוג. מהחוג נמסר שגם אם היא לא תגיע במהלך חודש יולי עדיין נחוייב על התשלום החודשי בגין חודש יולי. האם זה חוקי להמשיך ולחייב אותנו על חודש שלם למרות שלא משתתפים בחוג והודענו על כך כבר עכשיו, באמצע חודש יוני?
האם ניתןלעשות משהו?
תודה רבה, | |
|
|
|
| 12/6/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 12:17:04 |
| מיטל שלום רב,
היה ובהסכם עם בית העסק, מצוין האמור לעיל לעניין תנאי הביטול, הרי שלכאורה, אין הפרה של הוראות הדין, שכן ניתן לגבות דמי ביטול בעסקה מתמשכת, ובתנאי שדמי הביטול יקבעו בהסכם עם הצרכן. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:11 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:11:36 |
| תודה רבה על התשובה.
הדברים נאמרו בע"פ ולא נחתם כל מסמך. האם ניתן לומר שמאחר ולא חתמתי על שום מסמך אין תוקף להתנהלות הזאת? | |
|
|
|
| 11/6/2019 20:14 |
א.א. |
 | | מחבר: | א.א. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 20:14:29 |
| שלום
הזמנו חבילת נופש לחו"ל דרך סוכן ונאמר לנו טלפונית שיש אישור מיידי לחבילה ולמחרת התקשרו אלינו ואמרו שאין אישור של הספק למלון...
בעת ביצוע ההזמנה חידדנו לסוכן שאנחנו רואים דרך האינטרנט את החבילה במחיר זול יותר אך ללא אישור מיידי, והוא הציע את החבילה במחיר מעט גבוה יותר עם אישור מיידי ועל כן סגרנו איתו.
היו לנו חלופות זולות יותר דרך סוכנים אחרים ללא אישור מיידי ולא בחרנו בהן מכיוון שנאמר לנו איפה שסגרנו שזה כבר אישור מיידי.
כרגע פספסנו אופציות אחרות ואנחנו תקועים.
מניח שבמקרה זה האחריות על הסוכן עימו סגרנו?
מה עושים?
תודה
| |
|
|
|
| 12/6/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 13:49:14 |
| אדוני שלום רב,
מדובר למעשה בהפרת הסכם ההתקשרות.
הפרה כאמור מזכה את הצרכן בזכות לפיצוי בגין כל נזק מוכח שנגרם לו עקב ההפרה, ובתנאי שההפרה מקורה ברשלנות בית העסק.
היה ונאלצתם להזמין חבילת נופש זהה בעלות יקרה יותר, ניתן לפנות בכתבל בית העסק ולציין כי הפרת ההסכם וההטעיה גרמה לכם לנזק בעלות ההפרש בין החבילות.
היה ובית העסק לא ייעתר לבקשתכם, פתוחה בפניכם הדרך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות על מתנ למצות זכויותכם. | |
|
|
|
| 11/6/2019 20:22 |
צבי נתיב |
 | | מחבר: | צבי נתיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 20:22:28 |
| האם מותר למכור בישראל מוצר חשמלי עם תקע לא ישראלי?
אני שואל כי הגיע אלי הביתה מוצר שקניתי בחנות מקוונת ישראלית, ולהפתעתי התקע הוא אמרקאי.
אני אפילו לא מבין איך קורה דבר כזה....
| |
|
|
|
| 12/6/2019 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 12:24:29 |
| שלום וברכה צבי,
מבלי להיכנס לשאלת החוקיות, המחייבות עמידה על תכונות התקע והמכשיר שרכשת, וכן מספר תווי תקן ישראליים (לרבות ת"י 32, 105), עליך לעיין במצגים ובהסכמות שבין הצדדים, לרבות פרסום המוצר ע"י בית העסק, חוזה ו/או תקנון האתר - אי גילוי באשר להיות התקע מחייב מתאם לצורך חיבורו לרשת החשמל בארץ עשויה לעלות כדי הטעיה אסורה ומהותית המקימה זכות לביטול העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן. מכל מקום יש לזכור כי חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק (באינטרנט למשל כמתואר בפנייתך) בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר כנגד תשלום דמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה ועד - 100 ש"ח בלבד ובכפוף ליתר הוראות החוק. | |
|
|
|
| 11/6/2019 18:29 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 18:29:58 |
| | שלום! אנחנו גרים בבית שכור. היינו צריכים להחליף מטבח בגלל העובש. הבעלים של הבית הזמינו שרות מחברה. היום באו שני עובדים עם בן נוער. אחרי שהם הלכו בעלי שם לב שנעלם בושם שלו מחדר אמבטיה. התקשר לעובדים והם כמובן אמרו שלא לקחו. אמרנו לבעלים של הבית הם פנו לחברה ומחברה פנו לבעלי. הבחורה אמרה שעובדת כבר שנה ומאוד מוזר לה לשמוע דבר כזה ןלא קרה כזה אף פעם והיא כמובן תעביר את זה למישהוא בכיר שידברו עם העובדים. מה עוד עליינו לעשות במקרה הזה? תודה | |
|
|
|
| 12/6/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:23:36 |
| שלום דריה שלום וברכה,
נראה כי הנכם בעיצומו של הליך הבירור מול בית העסק הרלוונטי לצורך השבת הנכס לגביו נטען שנגנב. יש כמובן למצות הליך זה. המרחב המשטרתי / פלילי של הפרשה אינו מתחום מומחיותה של המועצה ונראה כי יש להביא בחשבון את הוראות חוק הנוער בנסיבות לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 11/6/2019 18:54 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 18:54:39 |
| | שלום, ביום ראשון הזמנתי 3 כרטיסי טיסה ללונדון טיסת שכר ארקיע דרך סוכנות נסיעות ב 1143 דולר לאוקטובר. קיבלתי הודעה מחברת האשראי שחוייבתי על הסכום. יום למחרת התקשרתי לסוכנות לברר ואמרו שיש בעיה שארקיע טעו במחיר והמחיר נמוך מדי והם רוצים לגבות ממני עוד כמה מאות דולרים. כששאלתי את הסוכנות אם אני צודק ומדובר בהטעייה אמרו שחברת האשראי פועלת כחוק והסוכנות נסיעות ינסו לפעול לטובתי לקבל את המחיר הראשוני. השאלה שלי האם במסגרת החוק מותר לארקיע לעשות זאת? | |
|
|
|
| 12/6/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:05:22 |
| שלום עידן שלום וברכה,
על בית העסק המוכר, קרי הסוכנות במתואר בפנייתך, לכבד ולקיים התחייבויות שנטל על עצמו כמובן גם באשר למחיר העסקה. יחד עם זאת, הדין נותן מקום לשגגות בתום לב ומטבע הדברים יהיה קשה לחייב בית עסק למכור מוצר אשר לגביו הוא טוען שאינו מצוי ברשותו או במחיר שפורסם, וממילא הסעד העיקרי במקרה של הטעיה הינו ביטול העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן, ובנסיבות מסויימות פיצוי בגין נזק סביר ומוכח בנסיבות. אנו מציעים כי תמצו את ההידברות מול הסוכנות לסיום הפרשה לשביעות רצון כולם. | |
|
|
|
| 11/6/2019 17:41 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 17:41:42 |
| רכשתי מנוי שנתי באתר הכרויות והתחרטתי לפני שעברו 24 שעות ופניתי לאתר דרך המייל לבטלו.
העסק דורש 5% דמי ביטול שזה בסדר, אך בנוסף לכך הם דורשים עוד 139 שקלים על שירות לחודש מלא באתר. אני מנויה באתר יומיים סך הכל, אפילו החיוב באשראי לא הושלם במלואו.
השאלה שלי היא האם זה חוקי שהאתר יגבה ממני את הסכום הזה למרות שלא ניצלתי חודש מלא באתר? יש לציין שאין לאתר נציג טלפוני ושלחתי להם המון הודעות דרך המייל ואין מענה מיידי ותגובה על כל מייל ששלחתי להם. | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:58:33 |
| שלום רב הדס,
עקרונית,ובהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה "בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ...", בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיפים 14ג(ג)(2) ו-14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 11/6/2019 15:11 |
עדינה |
 | | מחבר: | עדינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 15:11:00 |
| | היי, הזמנו ספות בהזמנה מיוחדת שאינה תואמת את מה שרשום על ההזמנה.. האם יש לנו אפשרות לבטל או אנו חייבים לתת להם את האפשרות לתקן אותם? ובמקרה של ביטול מי צריך לשלם על ההובלות? תודה רבה | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:42:28 |
| שלום רב עדינה,
האם יש שילוט בחנות? אם כן, מה המדיניות של בית העסק?
במידה שסופק מוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח תקנות ביטול עסקה ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, יהיה עליך לאפשר לבית העסק לתקן את הטעון תיקון ועל בית העסק לשאת בהוצאות ההובלה, לכאורה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 16:08 |
איזבל שטיבלמן |
 | | מחבר: | איזבל שטיבלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 16:08:56 |
| שלום רב!
אתמול 10.6.17 ביצעתי עסקה בחנות רהיטים ושילמתי באשראי 2 תשלומים. היום החלטתי שברצוני לבטל את העסקה. מה הן זכויתיי במקרה זה להחזר כספי ? | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:41:53 |
| איזבל שלום רב,
היה ומדובר בהזמנה מתוך קטלוג בית העסק, ולא בייצור על פי מידות יחודיות וספציפיות, את רשאית לבטל את העסקה בתהאם לתקנות ביטול עסקה, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
מומלץ להעביר את בקשת הביטול בכתב על מנת שיהיה תיעוד לדרישתך לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 11:28 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 11:28:44 |
| שלום,
הזמנו שמלה בחנות בתל אביב לפי תמונה שהראה התופר שגם התחייב שהשמלה תראה בדיוק כמו בתמונה. השמלה שנתפרה עפי מידה הגיעה וכלל לא דומה לשמלה שהוזמנה. התופר לא מוכן להחזיר את הכסף שנגבה מראש במלואו ומוכן לתת שמלה אחרת מהשמלות שיש לו שמוכנות מראש אך גם לא בסכום ששילמתי וללא החזר ההפרש.
יש לציין גם את עוגמת הנפש הרבה של הנערה ושלנו כולל הנסיעות לתל אביב ואת הלחץ הרב שאנו נמצאים בו כעת בחיפוש חוזר אחר שמלה הולמת לשבוע הבא כשאת השמלה מהתופר הזמנו עוד באפריל.
האם נוכל לבטל את עיסקת האשראי ששילמנו וכבר נגבתה? | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:59:30 |
| שלום רב ליאת,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ובמידה שהתיקון לא צלח, קמה לצרכן הזכות לפעול בהתאם לקבוע בסעיף 28 בחוק המכר כדלקמן:
"28. הפר המוכר חיוב כאמור בסעיף 11 ולא תיקן את הדבר תוך זמן סביר אחרי שהקונה נתן לו הודעה על כך, ואין הקונה רוצה לתבוע את ביצוע החוזה או לחזור בו ממנו, זכאי הוא לנכות מן המחיר את הסכום שבו פחת שווי הממכר עקב אי-ההתאמה לעומת שוויו לפי החוזה."
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2019 15:21 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 15:21:51 |
| תודה רבה.
אני מתנצלת זה לא לגמרי ברור לי השפה הזו אם אוכל לתבוע ממנו את מלוא הסכום במקרה ולא נמצא אצלו שמלה חלופית? או אפילו לבקש ביטול עסקה בדיעבד מחברת האשראי? | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:40:04 |
| ליאת שלום רב,
היה ובית העסק לא יכול לתקן את המוצר, עליו להחליפו במוצר זהה חדש ותקין.
היה ואין באפשרותו להחליף את המוצר, עליו להשיב לצרכן את כספו.
לא ניתן לבטל באופן חד צדדי את העסקה מול חברת האשראי, על כן, ישל פנות בכתב לעוסק ולציין את האמור לעיל, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 11/6/2019 14:47 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 14:47:20 |
| שלום רב, בפברואר 2019 התנתקתי מהוט עברתי לחברה אחרת . החזרתי ממירים קיבלתי אישור ניתוק . לפני כחודש גיליתי שחוייבתי ב 1400 שקל . התקשרתי להוט ועד היום לא קיבלתי כסף חזרה . ברצוני לקבל פיצוי על הגביה הזאת ואת הכסף שלי . | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:38:21 |
| סיון שלום רב,
יש להעביר לחברה מכתב ובו תיאור עובדתי של השתלשלות העניינים, וכן את אישור הניתוק.
בהמשך יש לציין כי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן מחייבות הפסקת החיובים לא יאוחר משלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, והמשך גבייה מהווה הפרה של הוראות הדין ומחייב את בית העסק בהחזר הכספים בתוספת 16 ש"ח בגין כל חודש גבייה, וכן לציין כי אי השבת הכספים לאחר מכתב ההתראה חושף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
היה והכספים לא יוחזרו, ניתן להגיש תביעה בגין ההחזר והפיצוי באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
|