| 10/6/2019 20:00 |
tbubhnh |
 | | מחבר: | tbubhnh (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 20:00:03 |
| שלום
רכשנו מספר פרטי רהוט מחברה ידועה בשוק ונאמר לנו שאספקה היא חודש ושיש אפשרות לפחות מחודש ויצרו איתנו קשר .יומיים לפני שחל חודש התקשרנו בעצמינו ונקבע תאריך לאחר משא ומתן וויכוחים. המתקינים הגיעו וכמה שעות לאחר מכן דלת ארון עלתה כלפי מעלה ולא ניתן היה לסגור אותה. מתקין שכח להבריג בורג וציר שינה את מקומו. יום למחרת נציג מטעם החברה התקשר ונאמר לו על בעיה והוא הבטיח ששירות לקוחות יחזור אלינו. המתנו כשבוע והתקשרנו. עוד פעם נאמר שיתקשרו אלינו. לאחר יומיים פשוט הודיעו לנו שמועד הקרוב להגעת הנציג הוא עוד שבועיים. נאמר לחברה שזה זמן המתנה בלתי סביר ושלא נוכל להיות בבית אך לשווא. התקשרתי ביום ראשון להגיד שאי אפשר להמתין חודשיים לארון תקין וזה לא מה שהובטח במעמד הקנייה ואם הם לא יכולים לבוא עד סוף שבוע אנו רוצים פיצוי בגובה הובלה והרכבה . נאמר לנו שיטפלו בעניין וכמו בפעם הקודמת עד יום חמישי לא נעשה שום מאמץ לטפל או להציע פתרון. ביום חמישי התקשרנו שוב ופתאום הם הסכימו לקבוע מועד נח לנו כשכבר היה ברור שבגלל חג המועד הקרוב הוא זה שנקבע. 3 שבועות להרכבת בורג. לגבי פיצוי נאמר שמפצים אך ורק בכריות שעולות 200 ש"ח לשתיהן. בקשתי שוב שיפצו בגובה הובלה והרכבה ושוב נאמר לי על כריות וביקשתי שוב ששירות לקוחות יטפל בפנייה. נכון לעכשיו התקשרו חצי שעה לפני סגירה ופשוט הודיעו שהם באים בין 12 -21 . זאת למרות ששוב צוין שאנחנו לא יכולים להיות בבית. פשוט הציבו עובדה. שאלה
1 מה גובה הפיצוי שאנו יכולים לדרוש אם בעצם המתנו חודש וחצי להרכבה ועכשיו 3 שבועות למתקין שיעשה את הארון מתאים לשימוש?
2 מה ניתן לעשות הלאה בנוגע להגשת תביעה?
3 אם אנו חייבים להמתין למתקין אם הודענו מספר פעמים שתאריך לא מתאים ואם זה פוגע בתביעה?
4 אם 3 שבועות זה זמן סביר להרכבת בורג והבאת מתקין?
תודה | |
|
|
|
| 11/6/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:11:09 |
| אדוני שלום רב,
מתיאור המקרה עולה כי הוראות הדין הרלוונטיות הנן הוראות חוק המכר.
חוק המכר קובע כי במקרה של פגם או אי התרמה במוצר, מוטלת חובה על בית העסק לתקן את המוצר בתוך זמן סביר.
על פניו, כאשר מועד אספקת המוצר השלם הנו חודש ימים, אין זה סביר שתיקון המוצר ייקח זמן כמעט זהה.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את הוראות הדין ואת העדר הסבירות לכאורה, וכן לנסות ולגבש דרישה לפיצוי, בהתאם לדיני הנזיקין הכללים בהתאם לנזקים שנגרמים לכם, הן בהעדר ארון והן בהתאם לזמן אותו אתם נאלצים לבזבז בנסיון לקבל מוצר תקין. | |
|
|
|
| 11/6/2019 19:47 |
tbubhnh |
 | | מחבר: | tbubhnh (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 19:47:31 |
| תודה על תשובה
תוכלו להסביר מה זה אומר פיצוי לפי דיני נזיקין? מה הטווחים כי נכון להרגע הם הציעו כריות ומבחינתם זה הפיצוי. ודבר נוסף הרי מהתחלה ניסינו להקדים ולשנות תאריכים והם משכו זמן . אחרי 3 שבועות קבעו שמתקין בא וזהו. לא היינו יכולים בבית כפי שאמרנו פעמים רבות ונאלצנו לבטל וגם לא הגיוני לחכות מ12 עד 21 למתקין. עכשיו צריך לארגן הכל מחדש.
ו השאלה היא האם אנו חייבים להמתין למתקין אם הודענו מספר פעמים שתאריך לא מתאים ואם זה פוגע בתביעה? | |
|
|
|
| 13/6/2019 12:08 |
tbubhnh |
 | | מחבר: | tbubhnh (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 12:08:39 |
| תודה על תשובה
תוכלו להסביר מה זה אומר פיצוי לפי דיני נזיקין? מה הטווחים כי נכון להרגע הם הציעו כריות ומבחינתם זה הפיצוי. ודבר נוסף הרי מהתחלה ניסינו להקדים ולשנות תאריכים והם משכו זמן . אחרי 3 שבועות קבעו שמתקין בא וזהו. לא היינו יכולים בבית כפי שאמרנו פעמים רבות ונאלצנו לבטל וגם לא הגיוני לחכות מ12 עד 21 למתקין. עכשיו צריך לארגן הכל מחדש.
ו השאלה היא האם אנו חייבים להמתין למתקין אם הודענו מספר פעמים שתאריך לא מתאים ואם זה פוגע בתביעה? | |
|
|
|
| 13/6/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 13:35:08 |
| אדוני שלום רב,
פיצוי בנזיקין הוא פיצוי בגין נזק כלכלי שנגרם לכם.
לדג', אובדן שעות עבודה, רכישה של ציוד חלופי וכו'.
היה והנזק הוא עוגמת הנפש, הרי שיש קושי לכמת אותו ולהוכיח אותו.
לעניןי העיכובים - ככל שמדובר בעיכובים שנבעו עקב חוסר היענות של בית העסק, בוודאי שתחול עליו מלוא האחריות, אך ככל שמדובר בעיכובים שנבעו מקושי בתיאום זמן מתאים לצרכן, האחריות לא תחול על בית העסק. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:44 |
לקוח לא מרוצה |
 | | מחבר: | לקוח לא מרוצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:44:39 |
| שלום וברכה
הזמנתי מיטה +מזרון מחברה X ולאחר שהגיעה המיטה + המזרון ביטלתי את קנייתי מכמה סיבות כאלו ואחרות .
הם הסכימו לקבל את ביטול הקנייה אך לגבי המזרון הם הודיעו שהוא יישאר אצלי כיוון שהוסר הניילון מעליו ובעקבות כך הוא נחשב משומש.
כשהגיע השליח שלהם ( לא הייתי בבית כי הוא הגיע באיחור מעבר לזמן שהם ציינו בפניי ) הוא לקח גם את המיטה וגם את המזרון . כשהגעתי לדירתי והבנתי זאת התקשרתי לשליח לשאול ולקבל הסבר והוא ציין בפניי שהוא התבקש במסמך שבפניו שהוא צריך לאסוף ולהחזיר לחברה גם את המיטה וגם את המזרון .
כשהתקשרתי לחברה לשאול את פשר הדבר הם טענו בפניי שזאת בעיה שלי בעצם שנתתי למשלוחן לקחת גם את המזרון ובנוסף לכך הם ציינו שהם יחזירו לי את המזרן בטווח זמן מסויים ( שבועיים ) .
נכון להיום אנחנו כמעט 5 שבועות לאחר שהשליח לקח את המזרון ( זאת אומרת שאנחנו עד עכשיו ללא מזרון וזאת עוגמת נפש לא נעימה) ולא קיבלתי את המזרון בחזרה , כל פעם עם תירוץ אחר . פעם זה כי הם לא מגיעים לצפון וליישוב שלי בפרט כל הזמן ( רק פעם בשבועיים ) והיום שהיה אמור להגיע המזרון לאחר שקבעו איתי לפני הם התקשרו להודיע שהרכב נתקע והם לא יגיעו .
יש לי 2 שאלות .
א .מהן זכויותיי בנושא . ומה האפשרויות שלי
ב . הם ציינו בפניי שאני אקבל את אותו מזרון ואין אפשרות אחרת .וזאת בעיה שלי בכלל שהמזרון אצלם( שישב אצלם במחסן במשך חודש וחצי כמעט חשוף לכל ובלי ידיעה מה היה איתו ) .האם הם יכולים לעשות זאת ? | |
|
|
|
| 13/6/2019 11:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 11:26:14 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ובביטול העסקה, צוין כי הביטול נעשה רק בעבור המיטה ולא המזרן, אזי' יש לציין זאת בכתב ואף לצרף את המסמך במכתבך. | |
|
|
|
| 12/6/2019 16:37 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 16:37:29 |
| האם יש חובה לרשום פרטי שירות לקוחות על אריזת מזון?
במידה וכן האם חובה מספר טלפון או שאפשר גם אתר אינטרנט? | |
|
|
|
| 13/6/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:46:30 |
| שלום רב רוני,
עקרונית, תקן 1145 סימון למזון ארוז מראש תקן ישראלי מחייב לציין את שם והכתובת היצרן ו/או היבואן, ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/consumer-legal-aspects | |
|
|
|
| 12/6/2019 15:58 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 15:58:46 |
| רכשתי בעצמלה מיטת נוער. ונאלצתי להחליף אותה פעמים בשל פגם משמעותי ברהיט. מבקשת לבטל את העסקה.
יש לציין שהמיטה (אתמול)בפעם השניה הגיעה פגומה וישר הראתי זאת למרכיב של החברה, ולא נעשה במיטה שימוש.וזהו רהיט סטנדרטי.
החברה טוענת שאין באפשרותי לבטל עסקה, מה דעתכם.
| |
|
|
|
| 13/6/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:21:55 |
| שלום רב נילי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, קמה לצרכן הזכות לבצע החלפה או לבטל את העסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בצירוף ראיות התומכות בטענתך תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:05 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:05:08 |
| שלום
מבקשת בזאת תשובה של עו"ד
אני מנויה באחת מחברות הסלולר ומגיע לי החזר כספי בגין חיובי יתר. באם החברה תפצה אותי כספית בגין עוגמת נפש וכו', עדיין תהיה לי עילת תביעה בבית הדין? אם אני רוצה לתבוע בבית המשפט, עליי לסרב לפיצוי אחרת העילה מתייתרת כי הסכמתי לקבל פיצוי מהחברה? מקווה שהסברתי היטב וירדתם לסוף דעתי. אבקש גם הפניה ללשון החוק/חומרמשפטי לקריאה בנושא.תודה.
| |
|
|
|
| 13/6/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:15:22 |
| שלום רב שרון,
עקרונית, סעיף 13ד1(2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...מצא העוסק כי גבה מהצרכן סכום עודף, ישיבו לצרכן בתוך ארבעה ימי עסקים, בתוספת הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום הגבייה ובתוספת תשלום בשל הוצאות הצרכן בסכום של 16 שקלים חדשים (בסעיף זה – סכום ההחזר); היה סכום ההחזר נמוך מחמישים שקלים חדשים, רשאי העוסק לזכות את הצרכן בסכום ההחזר במועד החיוב הבא, ובלבד שהודעת התשלום לעניין אותו חיוב נשלחת לצרכן בתוך 30 ימים מתום התקופה האמורה בפסקה (1)."
לעניין פיצויים לדוגמא - עקרונית, סעיף 31א(א)
בחוק הגנת הצרכן, קובע כי: "...נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...(2ב1) טען צרכן כי עוסק גבה ממנו סכום עודף – והעוסק לא השיב לצרכן את סכום ההחזר המגיע לו לפי הוראת סעיף 13ד1;"
יש לציין כי על מנת להגיש תביעה מכח סעיף 31א(א) בחוק הגנת הצרכן על הצרכן לשלוח הודעה בכתב כמתחייב בסעיף 31א(א)( | |
|
|
|
| 12/6/2019 12:52 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 12:52:00 |
| שלום,
הזמנתי מדיח באינטרנט לפני כשבועיים מחברת הקונטיינר. המדיח נפגע על ידי מתקין שהתנהג בגסות רוח ואני רוצה להחזיר המוצר ולקבל את כספי במלואו.
האם לפי חוק זה זכותי? | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:55:28 |
| רוני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת מוצר חשמלי שנשרכש באמצעות האינטרנט, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר.
במקרה של פגם במוצר, רשאי הצרכן לבטל את העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 13/6/2019 10:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:11:55 |
| | הסעיף לא עוסק בנזק שנגרם ע"י מתקין שיכול להיות עצמאי ולא רואה חברה שתסכים כל כך מהר לבטל עסקה במקרה כזה. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:30 |
קטי |
 | | מחבר: | קטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:30:22 |
| שלום רב
לפני 25 יום קנינו מאוורר יקר חברת star ב1000שח
ולפני יומיים נשרף משהו ,אמרו לנו להביא מאוורר לבדיקה ובנתיים מחכים ללא מאוורר...
שאלה האם יש איזה זמן מרגע שקנינו שאולי פשוט אמורים להחליפו ולא לשלוח לבדיקה -העניין לוקח זמן רב ואנחנו סובלים... | |
|
|
|
| 13/6/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:07:46 |
| שלום רב קטי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון, בחינם לתקופה של שנה, התיקון צריך שייעשה לא יאוחר משבועיים.
על כן,יש לאפשר לנותן השירות לבדוק את המוצר,בכל מקרה, רצוי לפנות אל היבואן/יצרן בהתאם למופיע בתעודת האחריות, לבירור העניין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 13:22 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 13:22:50 |
| | שלום, הזמנתי ספה במידות אישיות. עלות הספה הינה 4500. במעמד הרכישה אמרו לי שיגיע תוך כשבועיים. לאחר שבועיים שזה לא הגיע, הם אמרו לי בקבלה מצווין ״עד 35 ימים מועד משוער ולא מחייב״ , לאחר 35 ימים, התקשרתי ואמרו לי שאין בכלל את הבד שהזמנתי. במעמד הרכישה שילמתי מקדמה של 2000 שקלים וכעת , אני רוצה לבטל את העסקה והם לא מוכנים להחזיר לי את הכסף, יש מה לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 13/6/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:02:14 |
| שלום רב יובל,
עקרונית, בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד ש:
1. המוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות
2.ושלא הורכב בבית העסק
3.ושלא נפגם ולא נעשה בו שימוש.
היה ומדובר במוצר שיוצר כבר על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ויש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
לעניין הטענה לאיחור במועד אספקת המוצר- סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמקרה שההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, ניתן לדרוש ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 13:41 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 13:41:51 |
| שלום
החוק קובע כי כאשר משלמים במזומן יש לעגל את המחיר, היינו הסכום הסופי, על פי שיטת העיגול שקבע בנק ישראל, דהיינו: סכומים המסתיימים באגורה אחת, 2, 3 ו-4 אגורות מעוגלים כלפי מטה ל-10 האגורות הקרובות. לדוגמה, תשלום סופי במזומן של 5.17 ₪ יעוגל ל-5.20 ₪.
האם שיטת העיגול הנ"ל חלה גם על מוצר בפיקוח?
לדוגמה מחיר חלב בפיקוח הוא 5.17, האם מותר לגבות מהצרכן 5.20 במזומן (מחיר הגבוהה ממחיר המפוקח)? או שמא יש לעגל כלפי מטה?
| |
|
|
|
| 13/6/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:58:15 |
| נתנאל שלום רב,
רשאי עוסק לבצע עיגול לפי הכללים הרגילים, גם כאשר מדובר במוצרים בפיקוח.
העיגול כלפי מעלה יתבצע רק במקרה בו הצרכן משלם במזומן, אך במקרה בו הצרכן משלם באשראי, מחויב העוסק לגבות את הסכום המדויק של המוצר המצוי תחת פיקוח. | |
|
|
|
| 12/6/2019 12:33 |
דנית |
 | | מחבר: | דנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 12:33:56 |
| שלום רב,
נכנסתי לחנות וראיתי שמפרסמים הדר של 1+1. אציין כי לא קראו לזה מבצע ולא הוזכרה המילה מבצע או סייל או כל משהו דומה לזה.
אבל זה עדיין מאוד הפריע לי מאחר ועד לפני שבוע אותם דגמים נמכרו במחיר המותנה ברכישת 2 דגמים שיוצא משתלם יותר מההסדר הנוכחי של 1+1.
כמובן שלא הוזכר בשום מקום ההסדר הקודם והמשתלם יותר.
האם זה תקין? האם זה חוקי? האם זה לא נחשב להטעיה?
תודה רבה
דנית | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:56:40 |
| שלום רב דנית,
עקרונית, סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן מסדיר את כל הנושא של מכירה מיוחדת (מבצעים, הנחות), שבו ישנה חובה, בין היתר להציג את המחיר לפני ואחרי ההנחה.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן,אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן , בצירוף מסמכים, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 13:19 |
ברטה כהן |
 | |
|
| 13/6/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:56:36 |
| ברטה שלום רב,
מה מספר הפנייה שלך? | |
|
|
|
| 12/6/2019 12:51 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 12:51:38 |
| שלום רכשתי ברשת גדולה 4 שמלות במחיר שווה של 44.90
השמחות נרכשו במבצע של פריט שני ב70% הנחה .
יום למחרת באתי להחליף שמלה אחת שלא מצאה חן בעיני הילדה וקיבלתי זיכוי 44.90 פחות 70% הנחה !
האם זה הגיוני ? מכיוון שהחזרתי רק שמחה אחת זה בהכרח שאקבל את הזיכוי לפי מחיר מבצע ? כי בעיקרון שילמתי על כל פריט מחיר שווה 44.90 פחות 35 % הנחה .
אודה לתשובה
תודה | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:54:09 |
| אסתר שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, צרכן יכול לבצע ביטול עסקה בלבד, בעת רכישה של פריטים בהנחת כמות (1 פלוס אחד, השני ב - 70% וכו') רק במקרה של השבת שני הפריטים גם יחד.
במקרה בו הצרכן מעוניין בהחלפה או בזיכוי, רשאי בית העסק לסרב, או לפעול על פי כללים בהתאם למדיניתו, שכן לא מוטלת עליו חובה בדין לחלק את ההנחה בין שני הפריטים כאמור. | |
|
|
|
| 12/6/2019 12:47 |
אסתי |
 | | מחבר: | אסתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 12:47:37 |
| | מה ההבדל בן האגודה להגנת הצרכן והמועצה הישראלית לצרכנות? האם שני הגופים מטפלים באותן תלונות? | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:50:51 |
| אסתי שלום רב,
אני מניחה שאת מתכוונת לרשות להגנת הצרכן והסחר ההוגן.
המועצה לצרכנות הנה חברה ממשלתית העוסקת בטיפול בפניות פרטניות של הצרכנים וסיוע במימוש זכויותיהם, באמצעות פנייה לבית העסק, ואף ניסוח כתב תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.
הרשות להגנת הצרכן, הינה רשות פנים ממשלתית עצמאית, המשמשת כזרוע אכיפה עצמאית, ויש לה סמכויות אכיפה כנגד בתי עסק, וכן הרשות הנו הגוף האמון על פרסום נהלים והנחיות המחייבים את בתי העסק.
הרשות מטפלת בתופעות של עוולות צרכניות ויכולה להטיל עיצומים כספיים על עוסקים, אך אינה מטפלת פרטנית בפניות של צרכן בודד. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:54 |
א.ר |
 | | מחבר: | א.ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:54:56 |
| שלום,
אם הזמנתי ביטוח לחו"ל לתקופה מסוימת אבל בסופו של דבר חזרתי לפני הזמן (כ-10 ימים לפני).
האם חברת הביטוח יכולה להגיד לי שאני לא יכול לקצר את תקופת הביטוח ושאני צריך לשלם את כל התקופה מכיוון שאני מתכוון לתבוע את הביטוח (כי הייתי אצל רופא בזמן שהותי בחו"ל)?
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:46:19 |
| אדוני שלום רב,
על מנת לבחון את הזכות לביטול פוליסה באופן חלקי יש לבחון את התנאים הקבועים בפוליסה.
במקרה של אי התאמה בין התנאים לבין דרישות חברת הביטוח, יש לפנות למפקח על הביטוח במשרד האוצר על מנת שיתן דעתו לעניין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:42 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:42:51 |
| שלום רב,
האם בהתאם להגדרות בחוק הגנת הצרכן, אדם שעוסק במתן טיפולים מתחום הרפואה המשלימה נחשב ל-"עוסק", וכך גם האם מקבל הטיפול הינו "צרכן" הנהנה מכל ההגנות שבחוק? | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:44:37 |
| רון שלום רב,
על פניו, התשובה חיובית, ובתנאי שמדובר בטיפול הניתן באופן פרטי ולא באמצעות קופות החולים, שכן במקרה זה, על קופות החולים והפועלים מטעמן יחולו הוראות פרטניות. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:34 |
צרכנית מופתעת מאספקה מבזה |
 | | מחבר: | צרכנית מופתעת מאספקה מבזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:34:54 |
| שלום רב,
הזמנתי לפני חודש וחצי רהיט בהזמנה מחנות בהרצל (שולחן לחדר) הרהיט שהתקבל לאחר תלאות רבות הנו בלתי שמיש. המגירות והדלתות אינן נפתחות וכן, לא ניתן לאחסן שם ציוד משרדי שלשם כך הוזמן הרהיט.
הבעלים מתנערים מאחריות ואינם מוכנים להחזיר את הכסף למרות שיש לי סרטון המוכיח את הרשלנות המקצועית ומותיר בתדהמה כל בר דעת.
אודה לתשובתכם המהירה שכן הם מנסים למשוך זמן ואני לא מעוניינת שהרהיט ישאר אצלי. ביקשתי מהם לאסוף את הרהיט ולהחזיר את הכסף ששולם והם אינם מוכנים לכך.
אין לי אפשרות לעשות שום שימוש ברהיט ואין לי עניין שישאר אצלי. כיצד לנהוג? להוביל להם את המוצר לחנות ולהשאירו שם? מה לעשות אם לא ירצו לקבלו בזמן אמת? אני רוצה לקבל את התשלום המגיע לי ולהמשיך בחיי.
אודה לתשובה מהירה. | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:43:16 |
| גברתי שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולתאר את השתלשלשות העניינים, את מכלול הפגמים וכן את חוסר ההיענות לפניותיך.
בפנייה יש לציין כי לכאורה, מדובר בהפרת הסכם הרכישה דבר המזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה עקב ההפרה היסודית וההטעיה לגבי טיב המוצר ואיכותו.
כמו כן, יש לציין כי את מעוניינת שהעוסק יורה לך להיכן להוביל את המוצר בכפוף לביטלו העסקה.
יש לשמור עותק מהפנייה.
במקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:26 |
דורית |
 | | מחבר: | דורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:26:09 |
| רכשתי ארון לפני 8 חודשים. המסילה נפלה. מסתבר שעמדה בעיקר על אוויר והדלת עם המראה נפל יחד איתה.
פניתי לחברה הטלפון שכתוב על החשבונית סלולרי , טוען שהוא עובד והחברה פשטה רגל.
הוא מופיע עם אותו מספר ואותו שם עכשיו מפרסמים מוצרים אחרים לגמרי
אני רוצה לבטל את ביתרת התשלומים כדי שאני אוכל לשלם למשהוא אחר שיסדר זה אפשרי?
אין לי מה לתבוע חברה פושטת רגל המספר מורשה לא קיים אצל רשם התאגידים.
מה יש לי לעשות? הוא מתנער וחברת האשראי לא מוכנה לבטל. | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:40:48 |
| דורית שלום רב,
היה והחברה עודנה פעילה, כלומר מספר הזיהוי של החברה (ח.פ) עדיין פעיל, ניתן בהחלט לפעול נגדה גם אם החליטה לשנות את אופי הפעילות שלה.
לא ניתן לדרוש ביטול עסקה באמצעות כרטיס האשראי, ככל שהתקבל המוצר.
על מנת שנוכל לבחון את מצב החברה והדרך לפעול מולה על מנת שתמלא מחויבויותיה, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:09 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:09:20 |
| בדצמבר 18 קניתי מכשיר oneplus 6 חדש עם אחריות של יבואן רשמי לשנה (היבואן סל נאו). ביום בהיר אחד לפני כשבועיים המכשיר שבק חיים, בניסיון הדלקה הוא היה נתקע בלופ ומאתחל את עצמו. יש לציין שהמכשיר היה בן כחצי שנה, מעולם לא נפל או נשרט, ולא נעשה שום דבר כדי להתעסק עם התוכנה שלו/לפרוץ אותו,להחליף ראם או מה שלא יהיה.
הבאתי את המכשיר למעבדת סל נאו ברמת גן. קיבלתי חלופי והבטחה שיתוקן ב3 ימים עד שבוע. המכשיר היה אצלם כשבועיים עד שקראו לי לאסוף אותו. הגעתי למעבדה,דבר ראשון נלקח ממני החלופי וניתנה לי קבלה. בקבלה היה כתוב:
"מכשיר זה התעסקו איתו וניסו להחליף לו ראם ויש על כך אישור של וואן פלוס העולמי ולכן האחריות פגה". והמכשיר לא תוקן.
כמובן שלא האמנתי כי ככתוב, לא עשיתי דבר למכשיר ואין לי את הידע לעשות זאת. מה גם שהמכשיר היה אצלם כשבועיים! כשביקשתי לראות את האישור של וואן פלוס העולמי אמרו לי שז ייקח כמה ימים. ממתי אישורים מגיעים היום באונייה?
יתרה על כך, המכשיר שנמסר אכן לא נדלק כראוי אך לפחות ניסה להידלק, הגיב להטענה וכו.
המכשיר שניתן לי מהמעבדה היה בריק. לבנה. מסך שחור לא מגיב לכלום. בשאלתי על כך נענה שעקב ההתעסקות שלי עם המכשיר מצבו נעשה גרוע יותר בזמן שהיה אצלם.
אם תשאלו אותי,או שהמעבדה עשתה נזק או שלא הצליחה לתקן את המכשיר וניסתה להסיר מעליה אחריות.
עוד פרט מסריח - בזמן שהמכשיר היה אצלם במשך כל הזמן הזה התקשרתי לברר מה קורה איתו. נמסר לי שהם מחכים לחלק חלופי שהזמינו מוואן פלוס העולמי. אם אכן ידעו שהתעסקתי איתו היו אומרים. נשמע לי כמו תירוץ בשביל לקנות זמן. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:10 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:10:38 |
| | אציין גם שאתם לא עונים בטלפון. השיחה מגיעה להמתנה וכעבור 3 דקות מתאפסת חזרה לתפריט ראשי . בכל אופציה שבוחרים. והתקשרתי בין 10:30 ל12:30 | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:36:58 |
| שלום וברכה אורן,
פנייתך מתארת טענות להתנהלות לא תקינה ובעייתית מצד בית העסק נותן שירותי האחריות, ואי כיבוד של אחריות היצרן הקבוע בחוק הגנת הצרכן ובתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). יש לציין כי הימנעות של בית העסק מלמלא את חובותיו מכוח הוראות הדין האמורות לעיל עשויה לזכות את הצרכן בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. יחד עם זאת, ישנה טענה מצד בית העסק אשר בשלב זה אינה מגובה בראיות לפקיעת תוקף האחריות. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה טענותיך ובדרישה לכבד את האחריות הקבועה בחוק ותקן את המכשיר או להעמיד חלופי תחתיו, כמתחייב מהתקנות, לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. יש להביא בחשבון כי בהעדר חוות דעת מתאימה יקשה על המועצה להכריע במחלוקת עובדתית ככל שתתעורר באשר לטענה לפקיעת האחריות בשל פתיחת המכשיר וניסיון ההחלפה שבוצע לכאורה. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:56 |
ביטול עסקה |
 | | מחבר: | ביטול עסקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:56:44 |
| שלום,
האם חברה שהזמנתי מחשב דרך את האינטרנט שלה (מחשב רגיל בלי שינויים מיוחדים וכדומה) יכולה לגבות ממני עד 25 אחוז דמי ביטול מכיוון שלטענתה היא הייתה צריכה להזמין את המחשב מספק אחר עבורי?
אם לא - עד כמה היא יכולה לגבות?
אציין שהביטול נעשה לאחר פחות מ-15 ימים.
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:36:38 |
| אדוני שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת מוצר באמצעות האינטרנט בתוך 14 ימים מיום שסופק המוצר, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
הזמנת המוצר מספק אחר אינה מקנה זכות לגבייה מעבר לקבוע בדין. | |
|
|
|
| 11/6/2019 19:59 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 19:59:48 |
| הי,
קיבלנו הצעת מחיר למטבח, נאמר לנו שכדי לברר מחיר סופי צריך לשלם מקדמה. שילמנו מקדמה ובאמת קיבלנו הנחה על המחיר. לאחר המדידות רצינו לעשות שינויים בתכנון, הצעת המחיר המעודכנת שקיבלנו עלתה ביותר מ20%. ביקשנו לבטל כי זה היה יותר מהצעות מחיר אחרות שקיבלנו ונאמר לנו שצריך לשלם 10% מעלות המטבח ושכך הופיע במסמך הראשוני שעליו חתמנו.
רציתי לברר אם הדרישה הזו חוקית. חשוב לציין שהמטבח עוד לא יצא לביצוע ושבמעמד החתימה לא הזכירו את ה10% הללו. בנוסף בהתחלה אמרו שזה יהיה 10% על הנגרות ובסוף אמרו שזה 10% על הכל.
תודה! | |
|
|
|
| 12/6/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:46:07 |
| שלום וברכה אורי,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מטבח, שלא סופק ובתנאי שלא הוחל בייצורו, בכפוף לתשלום דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח בלבד. הוראה בהסכם המנוגדת לזכות האמורה בתקנות אין לה תוקף ואדרבה היא עשויה לעלות כדי הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. ברם, לעתים ההסכם מדבר על תשלום בגין עריכת המדידות או העיצוב וכיוצ"ב, באופן מפורש, והדבר עשוי להעניק תוקף לחיוב גבוה יותר בעקבות ביטול ההעסקה. כל עוד אין הדבר עולה כדי ניסיון לעקוף את הוראות הדין בצורה מלאכותית. והדבר נתון לשיקול דעת ביהמ"ש. אנו מציעים אפוא לעיין היטב בהוראות ההסכם, לפנות לאור האמור בו ולעיל לבית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לכבד את הודעת הביטול ולהשיב את המקדמה ששולמה בניכוי דמי הביטול כדין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 10:51 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 10:51:17 |
| | תודה, הנוסח בחוזה הוא שבמידה שהלקוח מבקש לבטל הוא יישא בעלויות שנגרמו לחברה בגין ביטול העסקה בסך מינימום של 10% משוויה | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:26:06 |
| שלום וברכה,
הוראת ההסכם באשר לביטול כפי שצוטטה על ידך אין בה כמובן כדי לגרוע מזכות הצרכן לביטול בהתאם לתקנות האמורות בתגובתנו הקודמת, והינן בגדר הטעיה אסורה. | |
|
|
|
|