| 14/6/2019 19:20 |
ע |
 | | מחבר: | ע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 19:20:35 |
| | בשופרסל כפר תבור אין חמאה פרט לחמאה מיובאת עליה דורשית 15.90 שח ל200 גרם. האם זה חוקי היות שמדובר במוצר בפיקוח שאמור לעלות כ8 שח? | |
|
|
|
| 16/6/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 11:58:21 |
| שלום וברכה,
התופעה מוכרת. החמאה המיובאת אינה מוצר בפיקוח, ואישור היבוא מסתמא היה בעקבות מחסור בחמאה המקומית אשר הינה בפיקוח. | |
|
|
|
| 14/6/2019 14:06 |
אירנה |
 | | מחבר: | אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 14:06:32 |
|
בעלי מסר שני שעוני יד ( Sector,Gess) להחלפת הסוללה ותיקון קטן של הצמיד שלא נסגר טוב.
היום באתי לקחת את השעונים. מחיר התיקון היה כמעט 1000 (אלף) שקלים.נאמר לי שנכנסו מים שלעון וזה יחד עם הסגירה הרמטית נגד המים הביא אותנו למחיר הנ"ל.
אם הייתי יודעת שהתיקון יעלה כול כך הרבה הייתי צושבת פעמים לפני המסירה ובטוח הייתי בודקת במקומות אחרים ומשווה מחירים.
האם יש חוק שמחייב את המעבדה ליצור קשר עם הלקוח במקרה שמחיר התיקון עולה על סכום מסויים?
עוד דבר. ביקשתי לארות לי מחירון תיקונים. ענו לי שלא קיים דבר כזה. האם זה חוקי לעבוד בצורה כזאת?
אודה על כול תגובה! | |
|
|
|
| 16/6/2019 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 11:16:20 |
| שלום וברכה אירנה,
אין זה מן הנמנע כי בית העסק הפר את הוראות הדין, בכך שלא העמיד את סכום העסקה לידיעת הצרכן לפני ההתקשרות בעסקה. גם מקום מתגלה התקלה (הנוספת) תוך כדי העבודה על המוצר באשר לתיקון או שירות אחר, חלה חובה על בית העסק לקבל את הסכמתו של הצרכן מראש כאמור. יחד עם זאת קשה לדבר על סעד של ביטול עסקה בנסיבות, כמו גם של פיצוי בגין נזק שנגרם לכם, בהנחה ואכן נעשה תיקון שכזה, ובטרם בדקתם את עלות התיקון הנטען במקומות אחרים וכיוצ"ב. נסו לבוא בדברים עם בית העסק (גם בכתב) לאור האמור לעיל בניסיון לסיים את הפרשה בפשרה. | |
|
|
|
| 14/6/2019 12:56 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 12:56:17 |
| האם ניתן להחזיר מוצר ממותג שהוזמן
בהזמנה מיוחדת והגיע לא בצבע שביקשתי? | |
|
|
|
| 16/6/2019 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:42:55 |
| שלום שני שלום וברכה,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות שבין הצדדים באשר לצבע שסוכם. ברי כי ניתן לבקש לבטל את העסקה לאור ההפרה האמורה לעיל או לכל הפחות לדרוש את קיום העסקה כפי שהוזמן. לאור העובדה כי המדובר בהזמנה מיוחדת קשה יהיה לדבר על חרטה וביטול עסקה מכוח דיני הגנת הצרכן, בנוסף, אין זה מן הנמנע כי המזמים במקרה הזה הינו בית העסק אשר ביקש את המיתוג, ומשכל לא יחולו הוראות חוק הנגנת הצרכן בפרשה. | |
|
|
|
| 30/5/2019 10:04 |
Matan Cohen |
 | | מחבר: | Matan Cohen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 10:04:30 |
| היי האם העניין הבא הינו תקין.
חיפשתי חברה להלוואה בגוגל, וקפץ לי מודעה ממומנת של האתר כמה קל.
הם מגרים איתך בכך שכותבים שפתיחת התיק בחינם, נותנים לך למלא את כל הפרטים האישיים שלך כולל כרטיס אשראי.
בסוף התהליך אומרים לך את סכום המקסימום שיכולים לגייס לך, ואז מבקשים לסמן קוביה לאישור ולחכות לתשובה.
יום למחרת קיבלתי מהם הודעה שקיבלתי אישור להלוואה של 12,000 (סכום המקס היה 66,500)
והחלטתי שאיני צריך אותם, ואז פנתה אלי נציגה שלהם ואמרה שאני חתמתי על כך שאני חייב לקחת את ההלוואה אחרת אצטרך לשלם להם 10% פלוס מעמ מסך ההלוואה ועוד נאמר לי שאם אכן אקח את ההלוואה אצטרך לשלם 1404 פלוס מעמ.
האם כל התהליך לא נועד על מנת לבלבל את ממלא הפרטים שגם ככה צריך הלוואה וצריך כסף ובסוף אומרים לך יש לך 12,000 ואתה מריל לשלם מתוכם 1404 פלוס מעמ וכל זה הם הסתירו בקישור נפרד לתקנון. | |
|
|
|
| 30/5/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2019 | | שעה: | 13:42:42 |
| שלום רב מתן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק, סעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק למסור טופס גילוי נאות, בין היתר, מידע בתנאי העסקה, עלות השירות , תנאי התשלום האפשריים ועוד.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
בנוסף, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 13/6/2019 14:58 |
Eran Sz |
 | | מחבר: | Eran Sz (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 14:58:03 |
| ניתקלתי בבעיה זהה אתמול, רק שאתלי אישרו 60,000 ולכן התשלום הוא מעל 6,000 ש"ח למרות שאני לא מעוניין בהלוואה הזו.
רציתי לדעת איך הצלחת או איך העיניין מתקדם.
מה אני צריך לעשות? | |
|
|
|
| 16/6/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:37:17 |
| שלום רב ערן,
בהמשך לסעיפים שצוינו לעיל, לפיו חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיה בעסקה וכן מחייב בית עסק בחובת גילוי, בין היתר, בעסקת מכר מרחוק, כמפורט במענה לעיל.
על מנת לברר את פנייתך, אנא פנה אל החברה בכתב לבירור העניין, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
בנוסף, אתה רשאי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 14/6/2019 11:23 |
רן יעקב |
 | | מחבר: | רן יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 11:23:48 |
| | הודעתי להם בטלפון על הניתוק שלי מהשירות שלהם, נאמר לי שיחזרו אליי תוך 3 ימי עסקים, האם הדבר חוקי? ואם בם לא יחזרן אליי, מהן הזכויות שלי? תודה רבה! | |
|
|
|
| 16/6/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:33:49 |
| שלום רן שלום וברכה,
בעקרון קובע חוק הגנת כצרכן כי עסקה מתמשכת, כעסקה נשוא פנייתך יש להניח, ניתן להודיע על ביטולה וכי הודעת הביטול תיכנס לתוקף בד"כ בתוך 3 ימים, וכי מרגע הודעת הביטול לא ניתן לחייב את הצרכן בבגין השירות (ניתן לחייב בגין דמי ביטול ו/או ציוד וכיוצ"ב הכל בתנאי שמפורש בהסכמות שבין הצדדים). אנו מציעים אפוא כי תעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון וכיוצ"ב, ותפנה בכתב להנהלת המועצה בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך, ולו לשלם תיעוד הדברים. | |
|
|
|
| 13/6/2019 09:01 |
נטשה |
 | | מחבר: | נטשה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 09:01:12 |
| שלום, נרשמתי לקורס אילוף כלבים בטלפון. שילמתי את התמורה בכרטיס אשראי ב10 תשלומים. ב6/5 הקורס אמור להתחיל ב22.6.
ב19.5 קרתה לי תאונה ונפצעתי. ביקשתי לבטל את השתתפותי בקורס ב29.5 וגם דיברתי עם הנציגה בטלפון, הסברתי לה נפצעתי ועקב פציעתו לא אוכל להשתתף וביקשתי לבטל. היא ניסתה לשכנע אותי שזה בעוד חודש ובסוף סיכמנו על ביטול. אמרה לי לשלוח מייל עם בקשה לביטול למשרד וכך
עשיתי. מאז אני מנסה לקבל את כספי בחזרה ומקבלת רק תירוצים חדשים. פעם אין להם כח אדם לטפל, פעם זה צריך לקבל אישור מנהל שעסוק. טוענת שהיא לא יכולה לעשות זאת על דעת עצמה והיא כבר שלחה כמה מיילים בנושא ומחכה לאישור. בנתיים חייכתי רק פעם אחת אבל עוד מעט מגיע חודש הבא וחיוב נוסף באשראי על קורס שאינני יכולה להשתתף בו.
שלחתי גם מייל והו ציינתי שמגיע לי החזר כספי על פי החוק וביקשתי שיעשו זאת. למיילים בכלל לא עונים ובטלפון אני שומעת רק תירוצים
האם ניתן להגיש תביעה?
תודה | |
|
|
|
| 13/6/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 14:02:27 |
| שלום רב נטשה,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב למסור טופס גילוי נאות כמפורט בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן, בנוסף, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים.
היה ומדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות קודם לקבלת השירות.
לפיכך, הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית המועד לביטול העסקה חלף ולכן עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
היה ופנייתך לחברה לא נענית, אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 14/6/2019 16:37 |
נטשה |
 | | מחבר: | נטשה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 16:37:37 |
| שלום,
שילמתי על הקורס באמצעות כרטיס אשראי בטלפון. גם נרשמתי בטלפון.
הם אכן ענו לפנייתי בהתחלה ניסו לשכנע כן לעשות את הקורס אבל אחר כך אמרו שיבטלו אבל לא מחזירים את הכסף. כל פעם יש תירוץ אחר על מחסור בכח אדם שיטפל בזה וממשיכים לחייב אןתי על קורס שאני לא עושה וכשאני כן פונה אליהם אומרים לי שיחזירו לי את הכסף ואל תדאגי פשוט עסוקים עכשיו ולא וממשיכים בחיובים | |
|
|
|
| 16/6/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:30:56 |
| שלום רב נטשה,
אם כך, פני אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך (וכן תפרטי את אשר נמסר לך בכל פעם שפנית אליהם בדבר השבת כספך), לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/6/2019 11:10 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 11:10:47 |
| החברה משתמשת בניפוח חשבונות על מנת שהיה להם כדאי להעביר את הטיפול הלאה לידי עוו"ד
וככה מ 29 ש"ח חוב זה קופץ בעוד 69 ש"ח הוצאות גביה והיד עוד נטויה
בריבית והצמדה וכו....
| |
|
|
|
| 16/6/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:28:30 |
| תומר שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן קובעות כללים ברורים בכל הנוגע לביצוע הליכי גבייה.
להלן לשון הסעיף הרלוונטי:
13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין; | |
|
|
|
| 14/6/2019 12:20 |
לין |
 | | מחבר: | לין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 12:20:12 |
| התחברנו לICE תקשורת, הטכנאי לקח מאיתנו את הראווטר שהיה לנו קודם והבטיח שני דבר קדם הוא מחזיר את הראווטר לבזק (הספק שלנו לפני) אחרי 10 חודשים לא החזיר. בנוסף הוא הבטיח שינתק אותנו מבזק כחלק משירות חברת ICE, ולא עשה זאת.
ורכשנו ראווטר מICE כי כך הכריחו אותנו ״חלק מהחבילה״ שמתברר כעת שהוא עולה פי 700% מהמחיר שלו בשוק.
מה לעשות בינתיים ? בעניין הראווטר שלו החזירו ? וגם המחיר המופרז שהם גובים מאיתנו ?
מאוד מודה לעזרה
| |
|
|
|
| 16/6/2019 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:09:41 |
| לין שלום רב,
ראשית, יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין כי על אף ההסכמות, שהראוטר לא הושב לחברת בזק, ועל כן, היה וחברת בזק בגבה כספים בגין אי החזרת הראוטר, יהיה על החברה לשאת בתשלומםי אלו, וכן לדרוש את ביטול העסקה כולה, בהתאם להוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשר ביטול עסקה מתמשכת בכל עת, וכן בתהאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשר ביטול עסקת מכר מרחוק, גם במקרה בו נעשה שימוש במוצר.
במקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה על מתנ שנוכל לסייע בהתנהלות מול בית העסק. | |
|
|
|
| 11/6/2019 05:16 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 05:16:35 |
| אני גרה בארה״ב ושלחתי לחברה חבילה לכבוד יום ההולדת של הבנות שלה. חבילה אחת נעלמה והחבילה השניה ששלחתי תקועה כבר שבועיים בדואר והם לא רוצים למסור אותה ומטרטרים את חברה שלי ודורשים תשלום נוסף לדואר ישראל (מעבר למכס) אפילו ששילמתי על השליחה של החבילה.
אשמח לדעת מה עושים במצב כזה.
לפי מה שדיברתי עם הדואר כאן בארה״ב הם לא יכולים לגבות עוד סכום כי הכל כבר שולם!
| |
|
|
|
| 11/6/2019 05:17 |
נטלי |
 | |
|
| 11/6/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 13:30:23 |
| שלום רב נטלי,
עקרונית, סעיף 77(א) בחוק הדואר קובע כי:
"...על אף האמור בחוק זה או בכל דין אחר, לא יהיו בעל רישיון כללי, עובדיו וכל הבאים מטעמו אחראים לנזק, גניבה או אבדן של דבר דואר פנים, כולו או חלקו, שאירעו במהלך השירותים הניתנים על ידי פקיד-דואר המועסק על ידי בעל הרישיון כאמור בתפקידו ועקב שירותים אלה, אלא אם כן נתקיימו כל אלה:
(1) דבר הדואר נתקבל למשלוח על ידי בעל הרישיון כאמור תמורת קבלה ומסירתו טעונה אישור;
(2) במקרה של נזק, אבדן חלקי או גניבה מתוך דבר הדואר – הדבר הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן;
(3) במקרה של גניבה או אבדן של דבר הדואר כולו – השולח או הנמען הביא את הדבר לידיעת פקיד דואר מיד לאחר שנודע לו;
(4) הנזק או האבדן לא נגרמו מחמת אריזה בלתי מספקת או בלתי מתאימה, או מחמת טיבו של דבר הדואר, או באשמתם של השולח או של גורמים שבידי שמים."
על כן, עליך כשולחת דבר הדואר לפנות אל דואר ישראל לבירור העניין. | |
|
|
|
| 12/6/2019 00:04 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 00:04:18 |
| | מה לגבי הגביה הכפולה? הרי שילמתי כבר על משלוח ודרשו מהחברה שלי לשלם שוב לבנק הדואר. | |
|
|
|
| 12/6/2019 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 08:27:41 |
| שלום רב נטלי,
מאחר ואת זו ששלחה את דבר הדואר עליך לברר מול הדואר. | |
|
|
|
| 14/6/2019 05:14 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 05:14:41 |
| ניסיתי לברר מולם אבל השירות שלהם זוועה ואין ממש עם מי לדבר. חוץ מזה הם מאשימים את המכס אפילו שזה מזמן כבר לא שם.
לא הייתי פונה אליכם אם השירות שלהם היה כל כך טוב... | |
|
|
|
| 12/6/2019 09:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 09:27:42 |
| | את לא מפרטת מה רוצים לגבות ומצפה לתשובה כמה שיותר מדויקת. עד כמה שזכור לי, הדואר גובה כ-70 ש"ח על שחרור מהמכס ויתכן שזה מה שדורשים. זו העמלה שלהם. | |
|
|
|
| 14/6/2019 11:46 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 11:46:08 |
| משה היקר,
בנוסף למכס (90 ש”ח) בנק הדואר דורש עוד 104 ש”ח על מסירה.
חברה שלי כבר התייאשה וכבר שילמה להם ואחרי שהודיעו לה שהחבילה תתקבל היום פתאום הודיעו לה על סירוב וששולחים את החזרה אליי! ממש ביזיון! | |
|
|
|
| 14/6/2019 12:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 12:36:07 |
| 104 ש"ח נראה סביר:
עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב 69 ש"ח
דמי הקצאת אשראי לטובין החייבים במיסים 2% מסך המיסים או מינימום 20 ש"ח
מע"מ XX
https://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/238
הדואר זה לא שוק אפור וישנן עמלות. | |
|
|
|
| 15/6/2019 00:29 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2019 | | שעה: | 00:29:08 |
| הבעיה שהיא כבר שילמה את ה-200 ש״ח ועדיין לא רוצים למסור את החבילה ואמרו לה ששולחים את זה בחזרה אחרי שהיא כבר שילמה!
אומנם זה לא שוק אפור אבל מתנהגים בבריונות... | |
|
|
|
| 15/6/2019 00:30 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2019 | | שעה: | 00:30:46 |
| הבעיה שהיא כבר שילמה את ה-200 ש״ח ועדיין לא רוצים למסור את החבילה ואמרו לה ששולחים את זה בחזרה אחרי שהיא כבר שילמה!
אומנם זה לא שוק אפור אבל מתנהגים בבריונות... | |
|
|
|
| 15/6/2019 15:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2019 | | שעה: | 15:41:56 |
| | לדעתי, אם היא שילמה, הם מחויבים להעביר לה את החבילה. המתיני גם לתשובת המועצה. | |
|
|
|
| 14/6/2019 11:51 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 11:51:41 |
| משה, שולחים למ לכאן חבילות ובחיים לא גבו לי שום דבר ושלחתי לכל מקום אחר בעולם ולא גבו שום דבר אז כנראה שרק בישראל....
ברגע ששילמתי על שליחת חבילה אז היא אמורה להגיע ליעד בלי תשלומים נוספים. (מכס אני מבינה אבל סתם עלויות?)
| |
|
|
|
| 16/6/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:00:43 |
| שלום רב נטלי,
היה ומדובר בתשלום למכס, עליך לברר מול רשות המיסים באמצעות הקישור שלהלן:
https://taxes.gov.il/Pages/HomePage.aspx
לעניין דואר ישראל- תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/6/2019 00:01 |
דורית |
 | | מחבר: | דורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 00:01:30 |
| | רכשתי מזנון ושולחן. שילמתי על הקנייה לפני פתיחת המוצר. המוביל שסיפק אמר שמצטער,זכוכית המזנון שבורה ותוך שבוע מבטיח להביא לי חדשה. שלושה שבועות עברו,יצרתי קשר ובאותו היום הגיע מוביל עם זכוכית חדשה. רק מה...... גם היא היתה שבורה. ביקשתי מהחנות לבטל עסקה ושיקחו ממני את הסחורה, הוא ענה לי בצורה מביישת שגם אם זה יקרה 100 פעמים, זה מה יש וזה חוסר מזל ושאמתין בסבלנות. מאז האספקה הראשונה עברו ארבעה שבועות. מהו הזמן הסביר לספק מוצר חלופי? האם לא אפשרי ולגיטימי להזדכות בהתאם? | |
|
|
|
| 16/6/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 09:51:46 |
| שלום רב דורית,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
החוק קובע "תוך זמן סביר" והדבר נתון לפרשנות.
עם זאת, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 13/6/2019 10:30 |
פרקש יקותיאל |
 | | מחבר: | פרקש יקותיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:30:17 |
| | שלום , קנינו שולחן סלוני+ שש כסאות בחנות לובלינר ברחוב הרצל 46 בתל אביב בתאריך 10/5/19. בהזמנה כתוב מועד אספקה שבועיים עד שלושה שבועות. השולחן סופק תוך שלושה שבועות עם רגלי שולחן בצבע לא שהוזמן והם הוחלפו כעבור שבוע. הכסאות טרם סופקו וכבר עברו למעלה מחודש ימים. מה החוק קובע במקרה כזה של אי אספקת סחורה על ידי חברה שתחייבה למועד אספקה והיא לא עומדת בו. האם עלי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות ? האם אנו זכאים לפיצוי ? אי האספקה מחשיד את החנות בבעיות שיכולות להביא לקריסת החברה ושלא נקבל את הסחורה מחברת לובלינר , האם כדאי להודיע ברשתות החברתיות ולהזהיר את הקונים הפוטנציאלים לא לרכוש סחורה מהחברה ? כל הטלפונים לחברה נענים בתשובה אנו תלויים בחברה אחרת שמספקת לנו את הכסאות והם המעכבים . להתייחסותכם אודה | |
|
|
|
| 13/6/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 13:59:58 |
| יקותיאל שלום רב,
אי עמידה במועד האספקה מהווה הפרת הסכם.
ההפרה כאמור, יכולה להוות כילה לפיצוי, היה ונגרם לכם נזק כלכלי מוכח עקב האיחור, או במקרה של איחור משמעותי, הדבר יכול להוות עילה לביטול החוזה כולו עקב הפרה מהותית בנוסף לפיצוי.
מומלץ להעלות על הכתב את ההפרה ולפנות לעוסק ולציין כי היה ובית העסק יתעכב, הרי שהוא חושף עצמו לתביעת פיצוי בגין כל נזק שיגרם לו.
| |
|
|
|
| 13/6/2019 14:35 |
פרקש יקותיאל |
 | | מחבר: | פרקש יקותיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 14:35:03 |
| | תודה על התייחסותיכם, לא מובן לי מה זה הגדרת שלא קיבלתי רהיטים כסאות, איזה נזק זה ? זה נזק שבית משפט לתביעות קטנות מקבל אותו ככתבו עקב אי האספקה וכן מהו הזמן הסביר שהם יכולים להתעכב ? במקום שלוש שבועות חודשיים ? שלושה חודשים ? מה התקדימים בבתי משפט לנקודות אלו ? | |
|
|
|
| 16/6/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 09:42:02 |
| יקותיאל שלום רב,
הפסיקות בנושא הנן פסיקות של בתי המשפט לתביעות קטנות ועל כן אינן מהוות הלכות מחייבות.
בית המשפט שוקל את העיכוב ביחס למועד האספקה המקורי, וכן את אופי המוצר שלא סופק והנזק שיכול להגרם לצרכן עקב האיחור, כמו כן יבחן בית המשפט את הסיבה שגרמה לאיחור.
על כן, יש קושי להעריך כיצד יתייחס בית המשפט בעניין. | |
|
|
|
| 14/6/2019 04:08 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 04:08:07 |
| הזמנתי בתאריך 11/6 חופשה במלון בישראל. (דרך סוכן בטלפון)קיבלתי גילוי. נאות
שאומר שניתן לבטל ללא דמי ביטול עד 21 ימי עסקים מיום החופשה. ומתחת לזה בחיוב מלא.(בעונת הקיץ). יומיים לאחר העסקה דהיינו 18 ימי עסקים לפני החופשה אני ביקשתי לבטל ואמרו לי לשלם על פי ההסכם איתם דמי ביטול מלאים. אך קראתי שחוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק קובע שניתן לבטל עד 14 ימים מהעסקה בת אי שנותרו מעל 7 ימי עסקים. אפילו אם בחוזה איתם רשום אחרת הם מחוייבים האם זה נכון? תודה מראש | |
|
|
|
| 16/6/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 09:34:59 |
| שלום וברכה אוראל,
אכן חוק הגנת הצרכן מקים זכות חרטה וביטול של עסקת מכר מרחוק לרכישת נופש, בתוך 14 יום ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות לפני מועד הנופש, כנגד תשלום דמי ביטול כקבוע בחוק. הוראות בחוזה המנוגד לזכויות הקבועות בחוק אינן תקפות, ואף מהוות בנסיבות הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך, לרבות זכות לביטול ללא דמי ביטול. הימנעות בית העסק לקיים את הוראות החוק ולכבד את הודעת הביטול עשויה לחייבו בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 13/6/2019 20:39 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 20:39:35 |
| האם פרוייקט השאלת ספרים לבית ספר לשנה הבאה יכול לשלול ממני את האפשרות לשלם במזומן לקבוע שניתן רק באשראי
וכך גם לבית ספר של החופש | |
|
|
|
| 16/6/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 09:32:16 |
| שלום רב רותם,
עליך לעיין בחוזר מנכ"ל משרד החינוך.
| |
|
|
|
| 13/6/2019 19:46 |
מוחמד |
 | | מחבר: | מוחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 19:46:23 |
| שלום
קניתי דרך האינטרנט מוצר אחרי יום שלח המוכר הודעה שהמוצר אזל המלאי ואפשר להוסיף כסף לקחת מוצר משודרג שנמצא במלאי ביקש מספר אשראי סרבתי למסור לו בקשתי לבטל עסקה ואזמין המוצר הזמין הוא שלח לי המוצר הזמין ולא זכה אותי בעסקה הראשונה ועכשיו הוא מבקש מספר אשראי כדי לזכות אותי לא יודע מה לעשות | |
|
|
|
| 16/6/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 09:21:41 |
| שלום רב מוחמד,
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה הראשונה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בכל מקרה, יש לפנות אל חברת האשראי על מנת שתיפתח בבירור מול בית העסק (ככל שהתשלום טרם ירד במלואו).
בנוסף, תוכל לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:58 |
ולאד |
 | | מחבר: | ולאד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:58:18 |
| אם נציג של עסק קטן שולח הצעת שירות כלשהו לבעל עסק קטן אחר לכתובת מייל אשר פורסמה בקטלוגים מקצועים או באתרים אירגוניים ופונה לבעל עסק בשם ישירות, האם זו עבירה מבחינת חוק הספאם או לא?
ההודעה נשלחת ללא בקשת הסכם לקבל אותה.
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 13/6/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:19:31 |
| שלום רב ולאד,
ראה בעניין זה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 13/6/2019 19:22 |
ולאד |
 | | מחבר: | ולאד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 19:22:48 |
| תודה רבה על הקישור.
אבל בכתבות שאפשר למצוא שם אין הסבר על עקרונות חוק הספאם לגבי חלותו על פרסומי השירות בין כתובת מייל של עסק לכתובת של עסק וגם לא מפורט שם המקרה שכתובת המייל רשומה בקטלוג מקצועי או ברשימת העסקים באתרים הארגוניים.
הינו רוצים לקבל תשובה יותר ממוקדת אם אפשר.
במילים פשוטות, קבלנו מייל לכתובת העסק מכתובת עסק אחר עם פרסום שירותיו. בלי הסכם שלנו מראש. אבל הפרטים שלנו היו ברשימות באתרים וקטלוגים שונים. האם המפרסם עושה עבירה?
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 16/6/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 09:00:30 |
| שלום רב ולאד,
היות שהמועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
על כן, במקרה המתואר,היות שמדובר בפנייה של בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסה לפנות אל איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 13/6/2019 15:41 |
yaacova45 |
 | | מחבר: | yaacova45 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 15:41:11 |
| קבוצה של 9 חיילים רכשה מחברה הפועלת ברשת ללא משרד 9 כרטיסי טיסה לחו"ל .
עברו כבר כחודשיים והכרטיסים לא סופקו והחיילים נדחים כל הזמן בלך ושוב וכרטיסים איין .
ביקשו לבטל את העסקה ואולם הכסף לא הוחזר .
כיצד מתנהגים ? חברת האשראי מסירה כל אחריות ואינה יכולה לטענתה להחזיר תשלום .
מה עושים ? האם פונים למשטרה ?
תודה
יעקב | |
|
|
|
| 16/6/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 08:29:15 |
| שלום רב יעקב,
במקרה המתואר, לא צוין מה תגובת בית העסק בכל פעם שאתה מציין ש"... והחיילים נדחים כל הזמן בלך ושוב וכרטיסים איין ..."
מתי מועד קבלת השירות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
עם זאת, היות שחלפו כבר חודשיים הרי שהמועד לביטול העסקה חלף.
בכל מקרה, אני, מציעה כי תעיינו בהסכם ההתקשרות בניכם, ככל שקיים ולאחריו, תגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2019 05:08 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 05:08:11 |
| | שלום רבב אז ככה ניסיתי לבקש מחברת פרטנר זיכויי על התקלה של הקוי הסלורל ואינטרנט הביתי אך שפניתי למוקד של החברה החליטו ליברוח לי ולא נתנו כלום הגשתי אצלכם בנוסף גם תלונה ונתתי תושבת בית עסק מספר הפנייה זה 630515 נתתי לכם את כול מה שקרה כולל הסבר לזה למה המוקד הטכני לא עונה ואז לא ענה נתתי תאירכים הכול כמו שצריך אך אני צריך לדעת עים מה שחברת הסלולר בכללי עושה זה חוקי ביכלל ועים זב עברה על החוק ? | |
|
|
|
| 12/6/2019 15:59 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 15:59:19 |
| רכשתי בעצמלה מיטת נוער. ונאלצתי להחליף אותה פעמים בשל פגם משמעותי ברהיט. מבקשת לבטל את העסקה.
יש לציין שהמיטה (אתמול)בפעם השניה הגיעה פגומה וישר הראתי זאת למרכיב של החברה, ולא נעשה במיטה שימוש.וזהו רהיט סטנדרטי.
החברה טוענת שאין באפשרותי לבטל עסקה, מה דעתכם.
| |
|
|
|
| 13/6/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 10:22:46 |
| שלום רב נילי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, קמה לצרכן הזכות לבצע החלפה או לבטל את העסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בצירוף ראיות התומכות בטענתך תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/6/2019 01:08 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 01:08:04 |
| תודה על תגובתכם.
פניתי לשרות לקוחות של עצמל'ה והם אמרו לי שמכיוון שהמוצר הורכב ,מבחינתם אי אפשר לבטל את העסקה.הם מעונינם להחליף רק את ראש המיטה בפעם ה3, והאמת שכבר לא מעוניינת.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 13/6/2019 13:39 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 13:39:32 |
| שלום לכם.
ראיתי באתר של חנות מוצר בשם "ספל פלא" התלהבתי מהרעיון שמתגלה תמונה בעיצוב שלי, כששמים בו נוזל. ניגשתי לחנות והזמנתי ארבעה ספלים,כמתנה למשפחה בחו"ל. כשהמוצר היה מוכן וניסיתי בבית,הבנתי שזה עובד רק עם מים חמים. בנוסף גיליתי שהספל מתחמם מאווווד ולוקח הרבה זמן עד שהוא מתקרר. גם אחרי ששפכתי את המים הספל נותר רותח,כמו לשים יד על פלטה חמה. היות והמתנה אמורה להיות לילדים, אני חוששת מכוויות.
על המוצר או באתר החנות לא כתובות הוראות אזהרה,כמו כן לא נאמר לי כלום בזמן רכישת המוצר.
על מי מוטלת האחריות לידע אותי על אזהרה בשימוש במוצר? זה מאווווווד חםםםם ומסוכן. | |
|
|
|
| 13/6/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 14:18:18 |
| רחלי שלום רב,
הספלים המתוארים אמורים לעמוד תווי התקן של מכון התקנים.
היה ומדובר במוצר שמשווק ללא אישור תקן, הרי שמדובר בהפרה של הוראות הדין.
לגבי תכונות יחודיות וחריגות, בוודאי שעל בית העסק להציג כל מידע רלוונטי הנוגע למוצר, אם כי במגוון מקומות מצוין כי התמונה מתחלפת רק בעת מזיגת מים חמים, ומדובר במוצר המתאים לשתייה חמה.
העובדה כי המוצר מתחמם ואינו מתקרר באותה מהירות כמו ספל רגיל, יכולה להוות תכונה יחודית, אך יש קושי להכריע האם מדובר בהטעיה צרכנית.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ במכון התקנים לעניין שיווק מוצרים אלו והסכנות הטמונות בהן.
ניתן לפנות למכון התקנים באמצעות הקישור הבא:
http://www.sii.org.il/52-he/SII.aspx | |
|
|
|
| 13/6/2019 18:40 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 18:40:35 |
| | תודה על תגובתכם המהירה. באתר החנות ובעת הרכישה עצמה לא נאמר לי שזב רק במים חמים. כמו כן אין אזהרה על כך שהספל מתחממת מאווווד וזמן ההתקררות ארוך מהרגיל. בעצתכם, אפנה למכון התקנים. שוב תודה. | |
|
|
|
| 13/6/2019 12:59 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 12:59:18 |
| | רכשתחי תנור משולב. הראשון הגיע שבור מנזקי הובלה. אחרי החלפה התנור השני שהגיע עם בעיה חשמלית. ברשת א.ל.מ לא מוכנים לעשות ביטול עסקה. מה עלי לעשות? אני לא רוצה את המוצר | |
|
|
|
| 13/6/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 14:05:42 |
| מיכאל שלום רב,
האם התנור השני שהגיע אליך חובר והותקן?
האם התקלה החשמלי בו הנה מהותית או שמדובר בתקלה הניתנת לתיקון פשוט?
תקנות ביטול עסקה אינן חלות על מוצרים שהותקנו בבית הצרכן, ובמקרה זה יחולו תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על כן, היה ומדובר בתקלה "קלה" יחסית, יש לאפשר לבית העסק לתקן את המוצר בתוך שלושה ימים מיום הודעתך על התקלה, היה ולא יעשו כן, או שיתגלה בפגם נוסף, אז ניתן יהיה לדרוש את החלפת המוצר בחדש או את ביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 13/6/2019 17:18 |
מיכאל |
 | |
|
|