| 18/6/2019 11:38 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:38:52 |
| שלום
רכשתי ארון מתצוגה שהיה אמור להית מסופק ב11.06. אף אחד לא הגיע במועד ואחרי טלפונים הסתבר שארון בכלל לא פורק מתצוגה. נקבע לי מועד אספקה חדש ב27.05. אני לא מוכנה להמתין כל כך הרבה. מאז אני בטלפונים איתם בנתיים ללא תוצאה
שתי שאלות:
1. מה עוד אני יכולה לעשות מלבד להתקשר
2. האם אני יכולה לבטל את התשלום השני באשראי שטרם ירד?
תודה | |
|
|
|
| 19/6/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:42:20 |
| מרינה שלום רב,
היה ואינך מעוניינת בארון, את רשאית לבטל את העסקה, כלו עעוד המוצר לא סופק ולא הורכב בביתך.
ישל פנות לבית העסק בכתב ולבקש את ביטול העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 11:32 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:32:39 |
| שלום וברכה
רכשתי מיקרוגל לפני כחצי שנה, המוצר עדיין באחריות.
התגלתה תקלה במוצר ופניתי לטלפון שמופיע על האחריות,כשענו לי הם אמרו לי להתקשר לחנות שממנה קניתי את המוצר והם יטפלו בזה. האם זה ככה אמור לעבוד?
מה שהתברר שהמוצר נרכש בחנות שלא עובדת ישירות עם נותן האחריות, וממילא הם מתנערים מהאחריות, יצויין שברשותי קבלה שרכשתי את המוצר שהחברה כן מכירה את השם שמופיע על הקבלה אבל בגלל שזה לא נרכש ישירות בחנות אז הם לא מעוניינים לתת לי שירות.
אז השאלה שלי א- האם נותן האחריות(לא דווקא בסיפור הזה)רשאי לשלוח אותי לחנות שממנו קניתי את המוצר
ב- האם זה שלא רכשתי בחנות שעובדת עם נותן האחריות פוגמת באחריות
תודה ויום טוב | |
|
|
|
| 19/6/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:40:40 |
| שמואל שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, מחויב נותן האחריות מטעם תעודת האחריות שסופקה למוצר, לספק שירות תיקונים למוצר.
היה ולא ניתן לקבל שירות מנותן האחריתו לע פי התעודה, יחולו המחויבויות על המוכר.
אך בסופו של יום יש לבחון על מי מוטלת המחויבות בתעודת האחריות שסופקה למוצר, והיה ויש הטעיה צרכנית בתעודת האחריות או בהבטחות שניתנו בעת המכירה, יש לפנות לבית העסק המוכר ולציין על כך. | |
|
|
|
| 16/6/2019 23:31 |
פנינה כהן |
 | | מחבר: | פנינה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 23:31:15 |
| ב4.6 רכשתי 2 שוברים לטיול מאורגן מבאליגם. ב5.6 העברתי את השוברים לחברת אשת טורס המארגנת וזו אישרה את ההזמנה בחברה לאחר שקיבלה את השוברים. היום נודע כי לחברת באלי גם מונה כונס נכסים. האם אשת טורס חייבת לספק את השירות לאור אישורה. שנית ככל שרשת טורס תסרב לספק את השירות האם ניתן לבטל את רכישת השוברים מול
באלי גם? | |
|
|
|
| 17/6/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 10:17:07 |
| שלום רב פנינה,
האם התשלום במלואו שולם לחברת בליגם או לאשת טורס? בהנחה שהתשלום במלואו שולם לאשת טורס ויש ברשותך אישור על כך, הרי שלכאורה לא אמורה להיות בעיה, בכל מקרה, תפני אל אשת טורס לבירור העניין. היה והתשלום שולם במלואו לחברת בליגם, הדבר עלול להוות בעיה, שכן אם לדבריך נפתח הליך משפטי ובו מונה כבר כונס נכסים משמעות הדבר שהחברה נקלעה לקשיים כלכליים ואין ביכולתה לעמוד בהתחייבויות שלה, לכאורה, ובמקרה זה יהיה עליך לאתר את עו"ד שמונה לחברה על מנת שתוכלי להגיש תביעת חוב.
| |
|
|
|
| 17/6/2019 22:47 |
פנינה |
 | | מחבר: | פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 22:47:19 |
| | שלום רכישת קופונים נעשתה ב5.6 והתשלום בוצע לבאליגם בכרטיס אשראי 5 תשלומים. החיוב הראשון יהיה ב- 2.7 . היום פניתי לחברת האשראי לביטול החיובים. טרם קיבלתי תגובה מהם. באשת טורס נאמר לי כיוון שלא קיבלו תשלום מבאליגם הם לא יכבדו את אישור ההזמנה שניתן לי על ידם אלא אם כן אשלם להם ישירות עבור השירות. כמו כן, העברתי היום פניה לבאליגם בבקשה לביטול העיסקה שכן טרם חלפו 14 ימים. האם מחובתם לבטל העיסקה ולעצור החיובים? האם אצטרך להעביר פניה לביטול העיסקה גם לכונס? תודה | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:17:10 |
| שלום רב פנינה,
עליך לפנות אל חברת האשראי על מנת שתעצור את התשלומים העתידיים בשל חדלות פרעון. | |
|
|
|
| 18/6/2019 20:49 |
פנינה כהן |
 | | מחבר: | פנינה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 20:49:55 |
| | פניתי לחברת האשראי, אבל הם לא אישרו שיבטלו את החיוב ביקשו לבדוק מול באליגם. חברת באליגם התעלמה מבקשתי לבטל העיסקה מולה והודיעה לי כתשובה לבקשת הביטול שחברת אשת טורס חייבת לתת את השירות. חברת אשת טורס נתנה לי מכתב לפיו היא לא תיתן את השירות אלא אם כן אשלם לה ישירות עבורו. ככל שלא אקבל אישור על ביטול עיסקה, לאור מכתב אשת טורס ועמדת באליגם בקשר לבקשתי לבטל עיסקה, האם אוכל להורות לבנק שלא יכבד את החיוב של כרטיס האשראי שהוא חוץ בנקאי? | |
|
|
|
| 18/6/2019 11:22 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:22:17 |
| שלום קניתי כמות גדולה של קופונים ממישהו למתן שירות בספא בישראל, התחלתי לממש חלק מהם והכל היה כשורה עד שפתאום הספא אמר לי שהוא לא מקבל יותר כי מי שקנה ממנו את השוברים האלה לא שילם להם את כל הסכום או משהו בסגנון.
מה עושים? | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:36:36 |
| שלום רב שירה,
האם רכשת את הקופונים מחברה או מבן אדם פרטי?
במידה שהקופונים נרכשו מאדם פרטי,לא ניתן לסייע לך דרכנו ותנסי לפנות אל המוכר בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 10:38 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:38:32 |
| שלום,
לםפני כארבעה חודשים פניתי למרכז לאחר פרסום שלהם.
הם הבטיחו למצוא כספים אבודים ולהחזיר אותם אלי.
סיפקתי פרטים, תעודת זהות, טפסי 106 וכולי.
בשבוע שעבר חזרו אלי ואמרו שמצאו כ 47 אלף ש"ח.
לא שלחו לי פירוט, ושום דוח.
הורידו לי מהויזה חיוב על כ 14 אלף ש"ח על הטיפול.
עד עתה, שבוע אחרי, לא קיבלתי פירוט, לא שום מכתב, לא הסבר על המשך התהליך, חוסר שקיפות מוחלט.
לטענתם חתמתי על הסכם שמאפשר להם להוריד 20% + מע"מ מהסכום שהם ימצאו.
ביקשתי מויזה לבטל את העיסקה.
האם מותר לי לבטל?
האם אתם מכירים את המרכז למימוש זכויות ויש לכם רקורד עליהם?
האם הם יכולים לתבוע אותי על ביטול עיסקה?
מדובר על המון כסף שהם חייבו אותי והמספרים שהם המציאו זה רק מתוך שיחת טלפון שעשו אלי.
נשמע כמו עקיצה לא?
| |
|
|
|
| 18/6/2019 11:20 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:20:57 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. זה תחום קצת בעייתי, כי לפעמים לא מסבירים שה"כספים האבודים" זה בסך הכל כספי פנסיה וכדו' שיש על שמך, ושכדי לקבל אותם מיידית לפעמים צריך "לשבור" תכנית (ואולי בכלל אי אפשר לקבל אותם מיידית). אם זה מה שקרה אצלך, אפשר להילחם כדי לקבל את ה-20% חזרה, אבל זה לא פשוט. בכל מקרה, אם חתמת על ההסכמים שלהם והם באמת "מצאו" חסכונות על שמך, כנראה שאי אפשר לבטל את התשלום דרך חברת האשראי. | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:32:13 |
| שלום רב רינת,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/6/2019 09:40 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 09:40:43 |
| שלום,
רכשתי מקרר וכחלק מהשירות שניתן הזמנתי טכנאי (חיכיתי לזמן שהיה להם פנוי) על מנת שישנה את כיוון הדלת.
הטכנאי הגיע טען שלא קיבל שום הודעה על שינוי כיוון הדלתות ושהוא אינו יכול לעשות את זה כרגע אלא צריך להזמין ולחכות שוב לטכנאי נוסף שיגיע ביום אחר ובמקום זה גרם לי לעשות אחריות טען שחייבים שקע מסויים אי אפשר בלעדיו.
ואמר שיתאם לי בהקדם טכנאי נוסף שיבוא לתיקון שרציתי.
כשחזרו אליי קבעו לי טכנאי רק לסוף השבוע(!!)
בשורה התחתונה אני רוצה לבטל את האחריות שמרגישה שנמכרה לי בנוכלות ורמאות,
התקשרתי לחברה ״אלקטרוניק פרו״ והם טענו שרק הנציג שהיה אצלי יכול לבטל והם לא יכולים לעשות דבר, והוא יחזור אליי רק עד 7 ימי עסקים (!!)
הם לא הסכימו לעשות דבר, לא נתנו את שמו (הוא גם לא ציין את שמו בתעודה שהחתים אותי עליה)
ואני מרגישה ממש מרומה.
בינתיים בתעודת אחריות שחתמתי אני רואה שכתוב שאם מבטלים צריך לשלם לחברה או כל הוצא7ת החברה בגין תיקונים שביצעה במהלך התקופה או 10 אחוז מדמי השירות השנתיים בעד כל חודש שבו היתה התעודה בחודש.
חושב לציין שעשיתי את האחריות אתמול (פחות מ24 שעות)
מה עליי לעשות?
האם זה נכון שבגלל שנציג היה אצלי בבית (שנשלח מטעם החברה) הוא היחידי שיכול לבטל את האחריות?
האם אפשר לבטל עסקה באשראי?
אני לא רוצה לחכות 7 ימי עסקים עד שהנציג שהיה אצלי בבית יחזור אליי ואז יעברו ה24 שעות ואצטרך לשלם משהו. ברור לי שהוא לא ימהר להתקשר אליי.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 10:53 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:53:13 |
| חשוב לציין שאני רואה עכשיו שיש על החברה הזו תלונות רבות בנושאים רבים ובזה בפרט.
אשמח לתגובתכם המהירה. תודה רבה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 10:53 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:53:27 |
| חשוב לציין שאני רואה עכשיו שיש על החברה הזו תלונות רבות בנושאים רבים ובזה בפרט.
אשמח לתגובתכם המהירה. תודה רבה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 11:14 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:14:19 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. אם החלטת לבטל את הרחבת האחריות, תשלחי פקס ומייל ל"אלקטורניקס פרו". אל תחכי שמישהו יחזור אלייך וכו'. הם לא רשאים לגבות ממך דמי ביטול, לא משנה מה כתוב בתעודת האחריות. אם הטכנאי התקין אצלך שקע בתור "מתנה" ברכישת האחריות, תכתבי שיקחו גם את השקע (ואם יבקשו כסף על השקע בלי שציינו מחיר שלו בחשבונית, גם זה לא בסדר, אפשר יהיה להתווכח איתם). | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:30:15 |
| שלום רב ורד,
עקרונית, העסקה המדוברת הינה עסקת רוכלות, ומשכך, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, הכל בהתאם לסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן (שימי לב שאין בעסקה המדוברת דמי ביטול אלא אם היה מדובר במוצר שהצריך התקנה וגם זה התשלום לא יעלה על 100 ש"ח ).
על כן, יש לפנות אל החברה ולפרט את תלונתך ודרישתך מכח חוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 18/6/2019 11:16 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:16:47 |
| שלום
אני מסיימת שכירות דירה באמצע יולי, נתתי צ'קים עד סוף דצמבר לחברת המעליות של הבנין לפי דרישת בעלי הדירה. כעת כשאני מבקשת את הצ'קים בחזרה החברה דורשת ממני 25 שח עבור כל צ'ק ( יש 5 צ'קים עד סוף השנה) שהם מושכים חזרה מהבנק.
האם זוהי דרישה חוקית? אני יכולה לבטל את הצ'ק בבנק ולא לשלם את עמלת המשיכה?
תודה | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:26:12 |
| שלום רב הילה,
בעניין זה עליך לברר מול הרגולטור- בנק ישראל, להלן הקישור לאתר :
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 18/6/2019 10:50 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:50:36 |
| | האם מותר לחדר כושר לקחת דמי ביטול של כ 20 % ממחיר המנוי? | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:06:15 |
| שלום רב רותם,
חסרים פרטים כגון: מתי בוצעה העסקה? מתי שלחת הודעה לביטול העסקה?
בכל מקרה, ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין מכון כושר, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 18/6/2019 10:36 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:36:20 |
| שלום,
רכשתי שלשום נעליים בסכום של 450,
ואתמול נעלתי אותם (לפרק זמן של שעתיים בלבד)
והם כבר מתפרקות.
האם החנות מחוייבת להחזיר לי החזר כספי מלא?
מאחר והמוצר פגום, וגיליתי זאת רק לאחר הנעילה.
ציפיתי לקבל מוצר איכותי מרכישה בסכום לא מבוטל.
תודה | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:02:38 |
| שלום רב אלה,
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק בחנות?
עקרונית, מאחר ונעשה שימוש במוצר, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, עם זאת, יש לעיין במדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה יותר.
בנוסף, חוק המכר קובע כי על בית העסק לרפא את הפגם, ובמידה שהתיקון לא צלח, ניתן לדרוש החלפה או לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 10:35 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:35:54 |
| שלום,
רכשתי שלשום נעליים בסכום של 450,
ואתמול נעלתי אותם (לפרק זמן של שעתיים בלבד)
והם כבר מתפרקות.
האם החנות מחוייבת להחזיר לי החזר כספי מלא?
מאחר והמוצר פגום, וגיליתי זאת רק לאחר הנעילה.
ציפיתי לקבל מוצר איכותי מרכישה בסכום לא מבוטל.
תודה | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:47:44 |
| שלום רב אלה,
לא ציינת מה המדיניות של בית העסק בחנות?
עקרונית, מאחר ונעשה שימוש במוצר, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, עם זאת, יש לעיין במדיניות של בית העסק אולי היא מטיבה יותר.
בנוסף, חוק המכר קובע כי על בית העסק לרפא את הפגם, ובמידה שהתיקון לא צלח, ניתן לדרוש החלפה או לבטל את העסקה.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 10:09 |
חנית |
 | | מחבר: | חנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:09:50 |
| שלום רב,
בחודש פברואר האחרון עשיתי הזמנה של שולחן סלון שביקשתי מהמוכרת שהאספקה תהיה למאי 2019 כי אני צריכה לקבל מפתח לדירה (רכשתי מקבלן) אתמול הלכתי לקחת את השולחן והמוכרת פתחה את האריזה וראיתי שכל הזכוכית של השולחן מלאה בשריטות המוכרת ראתה גם ואמרה לי שתזמין לי חדשה. בתצוגת החנות היה גם שולחן עם זכוכית שחורה וראיתי שיש בו הרבה שריטות. אמרתי למוכרת שאני לא מעוניינת בשולחן כי אם יש כאלה שריטות בחנות ומהאריזה אז בבית זה יהרס מהר יותר אלה אם כן הם חותמים לי הם חותמים לי על מסמך שבמידה זה נשרט בבית אני מקבלת את כספי בחזרה. הם לא מעוניינים לחתום. השולחן עלה לא מעט. יש לי אפשרות לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה? טרם קיבלתי את השולחן אך שילמתי עליו בפברואר. | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:15:00 |
| שלום רב חנית,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן .
היה והמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן הרי שקמה לך הזכות לבטל את העסקה, כאמור בתקנות ביטול עסקה.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 09:40 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 09:40:09 |
| שלום,
רכשתי מקרר וכחלק מהשירות שניתן הזמנתי טכנאי (חיכיתי לזמן שהיה להם פנוי) על מנת שישנה את כיוון הדלת.
הטכנאי הגיע טען שלא קיבל שום הודעה על שינוי כיוון הדלתות ושהוא אינו יכול לעשות את זה כרגע אלא צריך להזמין ולחכות שוב לטכנאי נוסף שיגיע ביום אחר ובמקום זה גרם לי לעשות אחריות טען שחייבים שקע מסויים אי אפשר בלעדיו.
ואמר שיתאם לי בהקדם טכנאי נוסף שיבוא לתיקון שרציתי.
כשחזרו אליי קבעו לי טכנאי רק לסוף השבוע(!!)
בשורה התחתונה אני רוצה לבטל את האחריות שמרגישה שנמכרה לי בנוכלות ורמאות,
התקשרתי לחברה ״אלקטרוניק פרו״ והם טענו שרק הנציג שהיה אצלי יכול לבטל והם לא יכולים לעשות דבר, והוא יחזור אליי רק עד 7 ימי עסקים (!!)
הם לא הסכימו לעשות דבר, לא נתנו את שמו (הוא גם לא ציין את שמו בתעודה שהחתים אותי עליה)
ואני מרגישה ממש מרומה.
בינתיים בתעודת אחריות שחתמתי אני רואה שכתוב שאם מבטלים צריך לשלם לחברה או כל הוצא7ת החברה בגין תיקונים שביצעה במהלך התקופה או 10 אחוז מדמי השירות השנתיים בעד כל חודש שבו היתה התעודה בחודש.
חושב לציין שעשיתי את האחריות אתמול (פחות מ24 שעות)
מה עליי לעשות?
האם זה נכון שבגלל שנציג היה אצלי בבית (שנשלח מטעם החברה) הוא היחידי שיכול לבטל את האחריות?
האם אפשר לבטל עסקה באשראי?
אני לא רוצה לחכות 7 ימי עסקים עד שהנציג שהיה אצלי בבית יחזור אליי ואז יעברו ה24 שעות ואצטרך לשלם משהו. ברור לי שהוא לא ימהר להתקשר אליי.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 16:56:17 |
| שלום רב ורד,
עקרונית, העסקה המדוברת הינה עסקת רוכלות, ומשכך, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, הכל בהתאם לסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן .
על כן, יש לפנות אל החברה ולפרט את תלונתך ודרישתך מכח חוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 18/6/2019 06:45 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 06:45:48 |
| שלום רב,
שתי שאלות בבקשה:
1. אם רכשתי מוצר חדש באמצעות זיכוי (ולא הוספתי כסף מעבר לכך)- האם אני יכול לבטל עסקה בהתאם לזמנים הנקובים בתקנות?
2. אם רכשתי מוצר באמצעות זיכוי- והוספתי עוד כסף עבור המוצר- האם אני יכול לבטל עסקה בהתאם לימים הנקובים בתקנות?
אם כן- כיצד מחזירים לי את הכסף? אם חלקו בוצע באמצעות זיכוי- אציין כי העסקה שבגינה קיבלתי זיכוי בוצעה באמצעות כרטיס אשראי.
אודה לתשובתכם,
דוד | |
|
|
|
| 18/6/2019 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 16:09:47 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מתייחסות לעסקאות הנעשות פנים מול פנים (בחנות) ומונות את השירות או העסקאות שבהם יש זכות לבטל ועל אילו לא, ובעסקה שבוצעה באמצעות שובר זיכוי שקיבלת לא מקנה לך ביטול עסקה על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ומשכך יש לעיין במדיניות של בית העסק על מנת לפעול בהתאם, בנוסף, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן מסדיר את הנושא של שובר זיכוי, כדלקמן:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
(4) מימוש שובר הזיכוי לא יותנה בהצגת החשבונית שניתנה לצרכן בעת ביצוע העסקה;
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סי | |
|
|
|
| 18/6/2019 05:20 |
שגית |
 | | מחבר: | שגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 05:20:18 |
| שלום,
בתאריך 12 במאי רכשתי נופש מבליגם. לאחר ששילמתי בהעברה בנקאית את כל הסכום יצרתי קשר עם קשרי תעופה ואלה שלחו לי את הכרטיסי טיסה ואת הוואוצר למלון. אתמול התקשרו מקשרי תעופה להודיע שהנופש בוטל עקב פשיטת רגל של בליגם ועוד הוסיפו שאודיע לחברת האשראי על כשל עסקה
ואסגור מולם את הנופש המיועד שיוצא ביום ראשון הקרוב ב23 ביוני. אמרתי להם שלא שילמתי בכרטיס אשראי אלא במזומן ושיקבלו את העסקה הזאת כי אין לי דרך לבטל. אמרו שאי אפשר ושאתבע ובינתיים שאזמין את הנופש מחדש. אמרתי להם שאין לי אפשרות לשלם פעמיים על נופש ואם הם מבטלים אז לא אוכל לצאת לחופש שחיכיתי לו שנה שלימה. אמרו שאין מה לעשות. פונה אליכם. מה עושים?
פניתי לעו״ד גינדס שמטפל בכונס נכסים של חברת בליגם ואמר שאכתוב לו מייל עם כל הפרטים. בינתיים לא חזר אליי. אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות. בבקשה את עזרתכם. תודה | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:40:45 |
| שלום רב שגית,
במקרה בו החברה נקלעה לקשיים כלכליים ובית המשפט מינה כונס נכסים, משמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה . באפשרותך לפנות אל כונס הנכסים של החברה על מנת להגיש תביעת חוב. | |
|
|
|
| 18/6/2019 09:25 |
ב.א. |
 | | מחבר: | ב.א. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 09:25:56 |
| שלום,
הזמנתי נופש בארץ ב-22.5.19 דרך אתר שלייקס.
ב-11.6.19 ביקשתי לבטל את העיסקה - ונראה היה שהדבר נעשה.
אתמול צלצלו אלי משלייקס שחברת הנסיעות רוצה דמי ביטול של 100% מאחר ועברו יותר מ-14 יום מאז שהזמנתי את הנופש ועד בקשת הביטול.
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:36:17 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 08:26 |
בתי כהן |
 | | מחבר: | בתי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 08:26:44 |
| קיבלתי זיכוי מיינות ביתן כעבור חודש ביקשתי לממש את הזיכוי ונאמר לי כי לא ניתן מהסיבה שמספרו השובר אינו קריא למרות שסכום הזיכוי כתוב באופן קריא ביקשתי החזר כספי במזומן ומנהל הסניף ענה שלא יכול לתת החזר כספי וזו בעיה שלי שלא שמרתי את הזיכוי תקין עניתי שזו גם לא אשמתי שהם משתמשים בנייר סוג ז כנראה בכוונה המנהל פשוט נפנף אותי בחוסר עניין..
יש לציין שאת הזיכוי קיבלתי אחרי שגיליתי טעות בחשבון הקופה דבר לא חדש בסניף זה
מה ניתן לעשות?? | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:28:23 |
| שלום רב בתי,
עקרונית, סעיף 14ז(א)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"... ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
..."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך ציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 00:43 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 00:43:51 |
| הי, רכשתי ריהוט בהזמנה טלפונית דרך תמונה שראיתי באינסטגרם של החנות.
רשום בקבלה שאין החלפות והחזרות. קבילתי את המוצרים רק אתמול. האם זה תקין ולפי החוק לא לאפשר ללקוח החזר כספי תוך 48 שעות מהיום שקיבל את המוצרים? רכשתי לפני שבועיים אבל קיבלתי רק אתמול | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:25:21 |
| שלום רב טל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (בהתאם לסעיף 14ג וסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן).
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והוראות הדין. | |
|
|
|
| 17/6/2019 12:26 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 12:26:38 |
| שלום
הזמנתי טכנאי למקרר מטעם האחריות ל17-06-2019
בן 8:00 ל12:00והתראה של חצי שעה לפני שמגיע ועדיין לא הגיע מה עושים במצב הזה | |
|
|
|
| 17/6/2019 12:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 12:57:01 |
| | לדעתי, אם אתה בבית, לא היית צריך להיות בביתך לפני ההתראה. לא בטוח גם שמתן שתי האופציות חוקית. בכל מקרה, בשנת האחריות הראשונה החוק מחייב אותם לתקן בתוך יום. | |
|
|
|
| 17/6/2019 13:01 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 13:01:28 |
| | אני עדיין בבית הטכנאי לא הגיע מה אומר החוק | |
|
|
|
| 17/6/2019 13:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 13:18:57 |
| | החוק אומר שאתה צריך לחכות להתראה, או בביתך או בעבודה. עשה כרצונך. שוב, לדעתי, לא היית צריך להיות עכשיו בבית. | |
|
|
|
| 17/6/2019 13:01 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 13:01:54 |
| | אני עדיין בבית הטכנאי לא הגיע מה אומר החוק | |
|
|
|
| 17/6/2019 14:13 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 14:13:09 |
| הם היו צריכים לתת לך שעתיים ולא 4 שעות אופציה להגעת טכנאי- זה גם בחוק.
במקרה והוא איחר מעבר לשעה 12 אתה יכול לקבל פיצויי בסך 300 שקל. אם הוא איחר מעל שלוש שעות מהשעה 12, מגיע לך 600 שקל פיצויי. | |
|
|
|
| 17/6/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 14:31:24 |
| יגאל שלום רב,
היה והסכמת להתראה טלפונית, והיה והתקבלה התראה כאמור, עד לשעה 14:00, הרי שלכאורה, אין זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק.
ככל שלא התקבלה התראה במועדים הללו, תקום הזכות לפיצוי בהתאם להוראות הסעיף. | |
|
|
|
| 18/6/2019 14:13 |
יגאל |
 | |
|
| 18/6/2019 14:13 |
יגאל |
 | |
|
| 17/6/2019 14:08 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 14:08:12 |
| התקשרתי לדבר עם מנהלת מחלקה לגבי נושא לא פתור. הנציגה דיברה עם המנהלת במקום להעביר את השיחה אליה מה שגרם להמתנה רבה שלבסוף הנציגה אומרת שהמנהלת תחזור אליי. עברו שבועיים והיא לא חזרה. האם אוכל לקבל פיצויי על כך?
תודה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 09:23:53 |
| רוני שלום רב,
לא מוטלת חובה על בית עסק לאפשר שיחה עם מנהלי מחלקה, וכן אין התייחסות בדין לעניין חזרה לצרכן, אלא במקרה של המתנה על הקו (על פי ההוראות הנוגעות לזמן ההמתנה המקסימאלי).
היה ואי קבלת תשובה מבית העסק בעניין עקרוני, על אף פניות חוזרות ונשנות, גרמה לנזק כלכלי חלילה, וניתן לבסס כי הנזק נגרם עקב התנהלות רשלנית של בית העסק, הרי שיכולה להתקיים עילה לדרישת פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, אך כאמור, אין בתיאור לעיל משום עילה המזכה בפיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 18/6/2019 14:07 |
רוני |
 | |
|
| 17/6/2019 19:05 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 19:05:12 |
| שלום,
לצערי חתמתי על הסכם עם המרכז למימוש זכויות שאומר שהוא עושה חיפוש של כספים אבודים בקרנות פנסיה ומס הכנסה ולוקח 20% מההחזר.
בשבוע שעבר הם חזרו אלי , אמרו שמצאו כ 47 אלף שקל.
לא מסרו פרטים על מאיפה הכסף, לא מסרו דוח, מסרבים לשלוח לי מסמך כלשהו באימייל, אבל כבר חייבו אותי ב 14,000 שח.
בכל השיחות לפני , כאשר הם ניסו לגייס אותי לתהליך הם אמרו שהעמלה שלהם תרד כשהכסף יכנס.
בנוסף הם אמרו שזה 20 % ובפועל מחייבים על 20% + מעמ על העמלה.
לצערי מאוחר מידי קראתי ברשת ובעיתונות על ההתנהלות שלהם.
ניסיתי להשיג אותם בטלפון ורק היום הם חזרו אלי , אחרי שאמרתי שאני רוצה לבטל את העיסקה .
הם אומרים שחתמתי על הסכם ואני לא יכולה לבטל את העיסקה.
מה אתם יודעים עליהם? האם הם מסוכנים?
האם אני יכולה לבטל את העיסקה תחת הטיעון של הטעית הציבור וניצול של מצוקה?
האם אוכל לקבל מכם תמיכה של עו״ד במקרה שאצליח לבטל והם יתבעו אותי .
אני חוששת מהתנהלות לא חוקית שלהם .
תודה רבה
אשמח לתגובתכם המהירה | |
|
|
|
| 18/6/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 13:46:00 |
| שלום רב רינת,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|