| 18/6/2019 15:53 |
Sanchez |
 | | מחבר: | Sanchez (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:53:30 |
| שלום,
לאחרונה ייבאתי מוצרים עם החברה הנ"ל.
יש לציין שבאתר כל מחירי השירותים נקובים בדולארים, בעוד בחשבונית כל הסעיפים הומרו לשקלים, ללא ציון שער המרה כלשהו.
מחישוב פשוט, ניתן לראות שבעוד השער היציג ליום העיסקה היה 3.6 ש"ח, כל הסעיפים הומרו לפי 3.8 ש"ח.
האם חברת השילוח יכולה להמיר לפי כל שער שעולה על רוחה ?
גם בקשתי מהם לחייב את כרטיס האשראי שלי במטבע דולארי- נענתה בשלילה. | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:15:46 |
| אדוני שלום רב,
חוק הגנת הצרכן אינו קובע שער חליפין קבוע לעניין השירות של חברות השילוח (לדג',נקבע בחוק הוראות לעניין שערי המרה של חבילות נופש), אך מעיון באתר החברה היא מציינת כי שער ההמרה הנו השער שנגבה ממנה על ידי חברת הבלדרות בחו"ל.
על כן, ניתן בהחלט לדרוש מהעוסק כי יציג את החיוב שהתבצע על ידי חברת הבלדרות בחו"ל. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:51 |
אבישי ברון |
 | | מחבר: | אבישי ברון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:51:57 |
| שלום,
נרשמתי בתאריך 29/5 למקום שנקרא "מרכז הלמידה 10" https://www.mercaz10.co.il
לשעורים פרטיים.
לצורך ההרשמה נדרשתי לשלם מראש על 36 שעורים בני 45 דקות, בעלות של 120 ש"ח לשעור + מע"מ. סה"כ שווי העסקה 5054.40 ש"ח. לצורך ההרשמה העברתי טלפונית פרטי כרטיס אשראי למנהל בשם איתן אבידור.
לאחר ההרשמה נשלח אלי חוזה (שעליו לא חתמתי) שבו סעיף:
"6. אין ביטול שיעורים לאחר ההרשמה, אלא אם לא הומצא מורה עזר ע"י המרכז.
ביטול יהא בתשלום דמי טיפול והרשמה בסך 50% מהתשלום בכללי
בנוסף על תשלום לשיעורים שכבר ניתנו."
לאחר שיעור אחד התברר לי שהמורה לא יכול לעזור לי שבחלק משמעותי מהחומר. איתן אמר שימצא לי מורה אחר, אך הדבר אינו מוגבל בזמן, ובנתיים מצאתי מורה אחר, ואני מעוניין לבטל את העסקה.
כאשר שאלתי את איתן טלפונית על אפשרות של ביטול עסקה הוא אמר לי שהדבר ייעשה על פי החוזה, בקנס של 50%.
האם העסקה עומדת בתנאים שעל פי החוק לא ניתן לגבות יותר מ-100 ש"ח דמי ביטול? ואם לא - מהו הקנס המקסימלי שניתן לגבות עבור ביטול?
אשמח לקבל סעיפים בחוק שאוכל לצטט אותם מול איתן אבידור, וכן נאמר לי שניתן לאיים בהגשת תלונה למועצה הישראלית לצרכנות, במידה ובעל העסק לא מוכן לבטל עסקה על פי החוק (כמובן השאלה היא מהו החוק במקרה זה). באילו עוד דרכים ניתן לפעול מול בעל העסק שאינו מוכן לבטל עסקה על פי החוק?
תודה | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:09:55 |
| אבישי שלום רב,
מדובר על פניו, בעסקה מתמשכת, ועל כן, רשאי עוסק לקבוע דמי ביטול בהסכם ההתקשרות, ובלבד שדמי הביטול יהיו סבירים ולא ימנעו את ביטול העסקה כולה.
היה והביטול התבצע במהלך 14 הימים לאחר ביצוע העסקה, על בית העסק מוטלת החובה לגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח וזאת בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
אך היה ומדובר בביטול לאחר 14 ימים, יש לבחון את סבירות דמי הביטול, על מנת להכריע לגבי חוקיותם. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:34 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:34:00 |
| שלום,
קנינו ספה לפני כ10 חודשים ממקום שרכשנו בו בעבר 3 ספות קודם לכן, תמיד היו סביב הספה פתיתי "חול" אף פעם לא באמת לא התייחסנו לזה כי באיזה בית שיש בו ילדים אין חול.
לפני כשבוע ראינו חור יציאה בספה במשענת המכוסה בד וערימה של "חול".מתוך החור יצאה חיפושית אותה הרגנו.
למחרת עוד חור יציאה עם אותה ערימה.
פתחנו את בד הספה שהיה אטום לגמריי יש לציין וגילינו שכל הספה מלאה (לפחות 8 9) תולעים וזה לא רק במשענת היד.
החברה לא מוכנה לשפות/להחליף את הספה בטענה כי התולעים באו מהבית שלנו מה שברור שהם חיו שם בתוך הספה מלא זמן והיה להם לא מעט אוכל. מה הצעד הבא?
| |
|
|
|
| 19/6/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:07:05 |
| אלון שלום רב,
השאלה הנשאלת הנה עובדתית ולא משפטית.
על מנת לדרוש שיפוי ופיצוי מבית העסק יש להוכיח כי המוצר הגיע כשהוא סובל מנגע של תולעי עץ.
יש לקבל חוות דעת מומחה (או מתחום הריהוט או מתחום ההדברה) על מתנ שיחווה דעתו, היה וניתן, לגבי המועדים בהן הגיעו אותן תולעים.
היה וניתן יהיה לקבל חוות דעת המצביעה כי מקורן עוד בבית העסק, מחויב העוסק להחליף או לתקן את הפגמים, אך בהעדר חוות דעת יהיה קושי להוכיח מהיכן ומתי הגיעו התולעים. | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:16 |
לירן |
 | | מחבר: | לירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:16:35 |
| שלום,
לפני כחודשיים רכשתי טלפון נייד וקיבלתי במסגרת מבצע אזניות בשווי 1,000 ש"ח במתנה. קצת יותר מחודש לאחר הרכישה, האזניות התקלקלו ופניתי לחנות ממנה רכשתי על מנת לקבל שירות. לטענתם, הם מספקים אחריות על הטלפון בלבד ומאחר והמוצר הנלווה סופק במתנה ללא עלות הוא לא מכוסה באחריות. מה גם שלא מדובר במוצר של אותה חברה כך שהם לא יכולים לתת עליו שירות גם בעלות. אני יכול לרכוש את האזניות במחיר מלא אם אני רוצה.
האם הם צודקים? מה החוק אומר לגבי אחריות על מוצר שקיבלתי במתנה? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:04:40 |
| שלום וברכה לירן,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי חובת מתן אחריות יצרן הינה בגין "מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים". לעמדת המועצה החובה ליתן אחריות אינה תלויה בתמורה ששולמה בפועל ברכישה, אלא שמחירו של המוצר לצרכן, ולפיכך יש חובה ליתן אחריות בנסיבות הנטענות. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:24 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:24:56 |
| שלום
ישנה חנות שפרסמה מודעה מוטעת בעיתון
כאשר התקשרתי לברר באיזה סניף שלהם יש את הטלוויזיה
נאמר לי שזה טעות ורשום למטה ט.ל.ח
לפי הידוע י יש לי אפשרות לרכוש מוצר 1 לפי העלות הפורסמה
אשמח לניידע בנושא | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:03:19 |
| סיון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, מחויב עוסק לספק לצרכן מוצר במחיר שהוצג לו.
אף על פי כן, פסיקות בלתי ,מחייבות בעניין, קבעו כי יש לבחון את האם מדובר בטעות בתום לב או בהטעיה מכוונת.
יש לבחון האם מדובר בטעות סופר (לדג' הושמטה ספרה כלשהי מהמחיר) האם מדובר במחיר בלתי סביר, אשר כל צרכן סביר יבין כי מדובר בטעות, וכן תוך כמה זמן תוקנה הטעות.
על כן, יש לבחון את עלותו האמיתית של המוצר שהוצג בפרסום, את הסיבה לטעות וכו'.
בכל מקרה, היה ובית העסק מסרב לספק את המוצר במחיר הרלוונטי, הדרך היחידה לדרוש ממנו אספקת המוצר כאמור, היא באמצעות פנייה לבית המשפט על מנת שיבחן את חובתו על פי הדין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 20:59 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 20:59:25 |
| קניתי כרטיסים מחברת איברייה ואחרי יומיים ביטלתי בגלל עניין בריאותי והם רוצים תשלום של 840 שח על הביטול. ראיתי בנהלים של חוק לצרכן שאם מבטלים בפחות מ 14 יום זו זכות צרכן.
מה אפשר עוד לעשות ? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:02:08 |
| סיגלית שלום רב,
מתי מועד הטיסה שהוזמנה?
על פי הוראות סעיף 14ג ליחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת כרטיס טיסה בתוך 14 ימים מיום ההזמנה, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה ,לפני מועד הטיסה.
היה ומועד הטיסה קרוב יותר, ואין זכות ביטול בהתאם להוראות הדין, רשאי כל עוסק לגבות תשלום לבחירתו, ואף לא לאפשר את ביטול הטיסה כלל. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:21 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:21:32 |
| | שלום רב רכשתי כרטיס טיסה מחברת איברייה באנטרנט ויומיים אחרי ביקשתי לבטל בגלל סיבה בריאותית. הם דורשים ממני 840 ש"ח על הביטול. למי אפשר לפנות ? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:00:52 |
| סיגלית שלום רב,
מתי מועד הטיסה שהוזמנה?
על פי הוראות סעיף 14ג ליחוק הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת כרטיס טיסה בתוך 14 ימים מיום ההזמנה, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה ,לפני מועד הטיסה.
היה ומועד הטיסה קרוב יותר, ואין זכות ביטול בהתאם להוראות הדין, רשאי כל עוסק לגבות תשלום לבחירתו, ואף לא לאפשר את ביטול הטיסה כלל. | |
|
|
|
| 18/6/2019 15:21 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:21:08 |
| | שלום רב רכשתי כרטיס טיסה מחברת איברייה באנטרנט ויומיים אחרי ביקשתי לבטל בגלל סיבה בריאותית. הם דורשים ממני 840 ש"ח על הביטול. למי אפשר לפנות ? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:00:26 |
| סיגלית שלום רב,
מתי מועד הטיסה שהוזמנה?
|
|
|
| 18/6/2019 15:20 |
סיגלית |
 | | מחבר: | סיגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:20:52 |
|
|
|
| 19/6/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 13:59:58 |
| סיגלית שלום רב,
מתי מועד הטיסה שהוזמנה?
|
|
|
| 18/6/2019 15:06 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 15:06:48 |
| שלום רב,
ליד הבית שלי ישנה חנות לירקות ופירות שאינה מציגה מחירים כלל בסמוך לירקות ופירות וכדי לדעת מה המחיר צריך לשאול את המוכר וזהו מצב לא נעים.
בנוסף, בחשבונית שמתקבלת אין פירוט של המוצרים שנרכשו ומה עלותם אלא מופיע רק סה״כ התשלום של כלל המוצרים יחד.
מה אפשר לעשות במצב כזה?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 19/6/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 13:58:16 |
| שלום רב,
ראשית, מומלץ לפנות לבית העסק (רצוי בכתב ) ולציין כי אי הצגת מחירים ואי פירוט עלות המוצרים בחשבונית הניתנת לצרכן מהווה הן הפרה של הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, והן עבירה על הוראות מס הכנסה.
במקביל, ניתן לדווח על בית העסק לרשות לסחר הוגן על מנת שתפעל כנגד העוסק.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 18/6/2019 14:51 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 14:51:14 |
| שלום רב . אני הזמנתי סלון ומזנון . בעל העסק אמר לי 30 יום זמן אספקה.
אתמול היה היום ה30 לעסקה .
ביום שישי האחרון התקשרתי אליו .
הוא אמר לי יום שני שלישי זה אצלך .
אתמול שלחתי לו הודעה אמר לי השבוע זה יהיה אצלך . דרשתי לשמוע יום ותאריך .
סינן אותי עד שלאחר 10 שעות שלחתי עוד הודעה והוא ענה חמישי בין 13:00-16:00.
השאלה שלי אם אני יכולה להציב לו עובדה ביום שההובלה יגיעו שאני לא משלמת דמי הובלה בגלל העיקוב ? האם זה חוקי שאעשה זאת?
כי אם אני ישאל אותו על הפטור מדמי הובלה אני חוששת שלא יספק לי בכלל וימשיך לשחק איתי משחקים. אשמח לתשובה בנושא. | |
|
|
|
| 19/6/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 13:38:14 |
| שלום רב נועה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר.
הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ונגרם נזק קמה לך הזכות לתבוע זאת מכח פקודת הנזיקין.
לעניין שאלתך- ניתן לנהל מו"מ עם זאת, יש לקחת בחשבון את הדבר ממנו את חוששת, זה לשיקולך.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 13:47 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 13:47:24 |
| שנקנה במרץ 19 והתקבל מטען לא תואם. כשהראש של המטען אחר והכבל אחר. לא נראה אחיד
ב19.3.19 קניתי פלאפון שנקרא גלקסי s9 פלוס פלאפון עמיד בפני מים. מחברה שנקראת go mobil כעבור חודשיים ב28.5 הטלפון נשלח לתיקון אחרי שבחנות נאמר לי שזו בעיה ברמקול ואני אקבל שוב את הפלאפון אחרי שבעה ימי עסקים. אחרי שבעה ימי עסקים אמרו שלא הצליחו לתקן ושלחו למעבדה, מהמעבדה שלחו ליבואן של הפלאפון. (יבואן מקביל).היבואן לא הצליח לתקן ולכן החזיר את הפלאפון שוב למעבדה בטענה שהתקלה היא יותר חמורה והתקלה קשורה במעבד ולכן יש צורך בהחלפת מעבד. חשוב לי לציין שבזמן הזה אני כל הזמן בפלאפונים איתם ואף אחד לא באמת נותן לי תשובה אמיתית לגבי מה קורה. ומה ניתן לעשות.
לאחר דין ודברים המוכר נתן לי שתי אופציות, האחת היא להחליף את המעבד בפלאפון. הבעיה היא שברגע שפותחים את הטלפון ומחליפים מעבד אז הוא כבר לא עמיד בפני מים ומה שאומר שהטלפון לא יחזור לקדומותו כיוון שהפלאפון הוא מולחם. המוכר בפירוש אומר שהפלאפון לא יראה כמו שצריך ואני אראה שהוא הולחם.
האופציה השנייה שהוצעה היא לקחת מכשיר שהוא כביכול חדש היה בשימוש אצל בנאדם מספר ימים והבנאדם החזיר אותו. מה גם שהפלאפון הוא בצבע סגול. דהיינו, הוא מגביל אותי בצבע.
הבעיה שמצד אחד הוא מגביל אותי. זה לא מה ששילמתי עבורו קניתי פלאפון חדש ושהוא נגד מים. והוא רוצה לתת לי פלאפון שהוא טוען שהשתמשו בו מספר ימים ( זה לא משהו שאני יכול לבדוק ולאשר אותו) וגם להגביל אותי בצבע הסגול. אני גבר ולא מתאים לי להסתובב עם פלאפון סגול.
אני לא מעוניין באופציות שהוצעו לי. לא נשמע לי הגיוני. שאלתי היא מה החוק אומר? האם הוא יכול לתת לי פלאפון חדש מהקופסא שלא נפתח ולא נמכר | |
|
|
|
| 19/6/2019 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 12:48:21 |
| שלום רב אברהם,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת בחינם שבמסגרתו, אם התגלתה תקלה במוצר יש לפנות אל היבואן/יצרן שכן יהיה עליו לפעול בהתאם לקבוע בסעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובע כי:
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לכן, מוצע לך לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך והוראות הדין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 10:51 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 10:51:51 |
| פלאפון שנקנה במרץ 19 והתקבל מטען לא תואם. כשהראש של המטען אחר והכבל אחר. לא נראה אחיד
ב19.3.19 קניתי פלאפון שנקרא גלקסי s9 פלוס פלאפון עמיד בפני מים. מחברה שנקראת go mobil כעבור חודשיים ב28.5 הטלפון נשלח לתיקון אחרי שבחנות נאמר לי שזו בעיה ברמקול ואני אקבל שוב את הפלאפון אחרי שבעה ימי עסקים. אחרי שבעה ימי עסקים אמרו שלא הצליחו לתקן ושלחו למעבדה, מהמעבדה שלחו ליבואן של הפלאפון. (יבואן מקביל).היבואן לא הצליח לתקן ולכן החזיר את הפלאפון שוב למעבדה בטענה שהתקלה היא יותר חמורה והתקלה קשורה במעבד ולכן יש צורך בהחלפת מעבד. חשוב לי לציין שבזמן הזה אני כל הזמן בפלאפונים איתם ואף אחד לא באמת נותן לי תשובה אמיתית לגבי מה קורה. ומה ניתן לעשות.
לאחר דין ודברים המוכר נתן לי שתי אופציות, האחת היא להחליף את המעבד בפלאפון. הבעיה היא שברגע שפותחים את הטלפון ומחליפים מעבד אז הוא כבר לא עמיד בפני מים ומה שאומר שהטלפון לא יחזור לקדומותו כיוון שהפלאפון הוא מולחם. המוכר בפירוש אומר שהפלאפון לא יראה כמו שצריך ואני אראה שהוא הולחם.
האופציה השנייה שהוצעה היא לקחת מכשיר שהוא כביכול חדש היה בשימוש אצל בנאדם מספר ימים והבנאדם החזיר אותו. מה גם שהפלאפון הוא בצבע סגול. דהיינו, הוא מגביל אותי בצבע.
הבעיה שמצד אחד הוא מגביל אותי. זה לא מה ששילמתי עבורו קניתי פלאפון חדש ושהוא נגד מים. והוא רוצה לתת לי פלאפון שהוא טוען שהשתמשו בו מספר ימים ( זה לא משהו שאני יכול לבדוק ולאשר אותו) וגם להגביל אותי בצבע הסגול. אני גבר ולא מתאים לי להסתובב עם פלאפון סגול.
אני לא מעוניין באופציות שהוצעו לי. לא נשמע לי הגיוני. שאלתי היא מה החוק אומר? האם הוא יכול לתת לי פלאפון חדש מהקופסא שלא נפתח ולא נמכר?
| |
|
|
|
| 18/6/2019 18:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:19:30 |
| שלום רב אברהם,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי יש שנת אחריות אחת בחינם שבמסגרתו, אם התגלתה תקלה במוצר יש לפנות אל היבואן/יצרן שכן יהיה עליו לפעול בהתאם לקבוע בסעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובע כי:
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
| |
|
|
|
| 19/6/2019 09:45 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:45:09 |
| | לאחר שקיימתי שוב שיחה עם המנהל המעבדה. הוא אמר שהוא לא מחוייב להביא פלאפון חדש והוא עושה מה שאמרו לו וזה להחליף מעבד. הוא אומר במפורש שברגע שהוא מחליף את המעבד אז הפלאפון לא יסגר הרמטית. משמע הפלאפון כבר לא יהיה אטום נגד מים.זו האופציה שהוא מוכן לתת. מה עושים במצב כזה??? | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:45 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:45:21 |
| | לאחר שקיימתי שוב שיחה עם המנהל המעבדה. הוא אמר שהוא לא מחוייב להביא פלאפון חדש והוא עושה מה שאמרו לו וזה להחליף מעבד. הוא אומר במפורש שברגע שהוא מחליף את המעבד אז הפלאפון לא יסגר הרמטית. משמע הפלאפון כבר לא יהיה אטום נגד מים.זו האופציה שהוא מוכן לתת. מה עושים במצב כזה??? | |
|
|
|
| 19/6/2019 12:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 12:15:47 |
| שלום רב אברהם,
אתה רשאי לדרוש קיום הוראות סעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כפי שפורט לעיל.
היה ואתה נתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/6/2019 13:23 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 13:23:36 |
| ברשותי 2 מכונות כביסה. המכונה הישנה מבוטחת.
כעת התקלקלה במכונה המבוטחת ולטענת הטכנאי לא משתלם לתקן אותה.
לבקשתי להקפיא את הביטוח ולהעביר את הזמן שנותר למכונה השנייה נעניתי בסירוב כיון שהם טוענים שהיו אצלי כבר מס' רב של פעמים(?)
| |
|
|
|
| 19/6/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 12:04:43 |
| שלום וברכה רחל,
באשר לאפשרות להקפיא את האחריות או להעבירה למוצר אחר, עלייך לעיין בהוראות ההסכמות שבין הצדדים לרבות חוזה, כתב האחריות שניתן לך ו/או תקנון בית העסק. יחד עם זאת יש לציין כי אין זה מן הנמנע שהמדובר בעסקה מתמשכת, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, אותה ניתן לבטל בכל עת ומרגע כניסת הודעת הביטול לתוקף אין לחייב את הצרכן בגין השירות. דמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר פורש בהסכם שבין הצדדים. עליך אפוא לעיין בהוראות ההסכמות שבין הצדדים, לרבות גם באשר להתחייבות בית העסק לתקן את המוצר בנסיבות הנטענות, ולפנות אל בית העסק בכתב בפירוט הפרשה טענותיכם ודרישותיכם. | |
|
|
|
| 18/6/2019 13:42 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 13:42:47 |
| היום בבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות" נתקלתי במודעה של "עולם הקולנוע" שמציג מבצעים במחירים מטורפים ולדוגמא : מסך לד סמסונג 55 אינץ בעלות של 999 ש"ח .
ניגשתי לחנות (הרחוק מביתי) כידי לבצע רכישה אך נאמר לי כי מדובר על טעות בפירסום .
ביקשתי בכל זאת להישאר ולדרוש את המוצר במחיר שפורסם אך שיכנעו אותי לקחת מוצרים אחרים ולא לתת לי את המוצר במחיר המופיע בעיתון מכיוון שמדובר על טעות.
האם יש אפשרות לתבוע אותם על דבר כזה?
זה ממש לא בסדר שככה מתאים וגם לא מוכנים לספק את המוצר במחיר שפורסם .
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:53:41 |
| מורן שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, מחויב עוסק לספק לצרכן מוצר במחיר שהוצג לו.
אף על פי כן, פסיקות בלתי מחייבות בעניין, קבעו כי יש לבחון את האם מדובר בטעות בתום לב או בהטעיה מכוונת.
יש לבחון האם מדובר בטעות סופר (לדג' הושמטה ספרה כלשהי מהמחיר) האם מדובר במחיר בלתי סביר, אשר כל צרכן סביר יבין כי מדובר בטעות, וכן תוך כמה זמן תוקנה הטעות.
על כן, יש לבחון את עלותו האמיתית של המוצר שהוצג בפרסום, את הסיבה לטעות וכו'.
בכל מקרה, היה ובית העסק מסרב לספק את המוצר במחיר הרלוונטי, הדרך היחידה לדרוש ממנו אספקת המוצר כאמור, היא באמצעות פנייה לבית המשפט על מנת שיבחן את חובתו על פי הדין. | |
|
|
|
| 18/6/2019 12:28 |
דורה |
 | | מחבר: | דורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 12:28:13 |
| שלום רב,
רציתי לשאול, אם אני קונה מוצר בחנויות מסוימת ואני מקבלת במתנה מוצר חשמלי ששוויו מעל 200 ש"ח, האם החברה מחויבת לספק לי עליו אחריות? | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:50:16 |
| שלום וברכה דורה,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי חובת מתן אחריות יצרן הינה בגין "מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים". לעמדת המועצה החובה ליתן אחריות אינה תלויה בתמורה ששולמה בפועל ברכישה, אלא שמחירו של המוצר לצרכן, ולפיכך יש חובה ליתן אחריות בנסיבות הנטענות. | |
|
|
|
| 18/6/2019 13:20 |
פ |
 | | מחבר: | פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 13:20:38 |
| רכשתי משקפיים מולטיפוקליים כאשר נאמר לי בחנות (רשת אופטיקנה) שיש אחריות 3 חודשים על חוסר הסתגלות.
לא שאלתי מה כולל האחריות כי ידעתי בוודעות שברשת סופר פארם מחזירים את כל הכסף על חוסר הסתגלות.אתמול ניגשתי לחנות ואמרתי להם שלא יכולה להסתגל.שילמתי 1900 שח.אמרו לי שעל המסגרת לא מחזירים כסף 300 שח.אז מה לעשות עם המסגרת?שמים עדשות רגילות שעולים 600 שח.כלומר יעלה לי 900 שח הניסיון של מולטיפוקאלי כי מישקפי ראיה רגילים יש לי.. | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:48:42 |
| גברתי שלום רב,
מכיון שאין הוראת חוק המסדירה את נושא ההסתגלות, או אחריות לאי הסתגלות למשקפיים,
הרי שתנאי הביטול יהיו בהתאם להסכמות עם בית העסק, כפי שפורטו בתעודת האחריות היה וסופקה אחת, או בהתאם למדיניות החנות המפורסמת. | |
|
|
|
| 18/6/2019 13:16 |
קרין |
 | | מחבר: | קרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 13:16:10 |
| שלום רב,
בתאריך 17/6 הייתה לי טיסה לניו יורק, החזיקו אותנו במטוס שלוש שעות ולאחר מכן הודיעו לנו שהטיסה בוטלה.
הבנתי שיש חוק שמבטיח לנו פיצוי כלשהו.
רציתי לדעת כיצד עובד התהליך לקבלת הפיצוי.
ומהו הפיצוי המגיע לנו.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:42:01 |
| קרין שלום רב,
במקרה של ביטול טיסה, זכאי הצרכן לקבל פיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם לחוק שירותי תעופה.
מצ"ב קישור עם הסברים על זכויותיכם והדרך למימוש הזכות:
http://www.consumers.org.il/category/aviation-law-general | |
|
|
|
| 18/6/2019 11:25 |
צרכנית מאיה |
 | | מחבר: | צרכנית מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:25:54 |
| | רכשנו עסקה ב-02/2019 לחופשה משפחתית באוגוסט דרך באליגם כאשר הספק הוא קשרי תעופה. באליגם פשוט רגל ופדו את כל התשלומים. קשרי תעופה טוענים שמאחר ולא קיבלו כסף מבאליגם לא יוכלו לממש עבורנו את החבילה. האם העובדה שרכשנו את החבילה בפברואר לא מעידה על כך שקשרי תעופה סביר להניח קיבלו לפחות חלק אם לא את כל הסכום? האם ברגע שקשרי תעופה הוציאו אסמכתא- האם האחריות לא חלה עליהם במימוש העסקה? | |
|
|
|
| 19/6/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:54:49 |
| מאיה שלום רב,
על מנת לבחון את חבות חברת הנסיעות יש לראות האם בהסכם בין הצדדים ישנה התייחסות לחדלות פירעון.
בכל מקרה, מומלץ להגיש תביעת חוב במסגרת הליך הכינוס של החברה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 11:40 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:40:32 |
| שלום,
רכשתי מטבח שבמבצע, אחרי שהיזבירו שמגיעה לי הרבה טוספות במתנה, מאוד איכותי לפי סטנדרט אירופאי. שחתמתי על ההזמנה ביקשו לשלם 1500 ש"ח מקדמה. שילמתי. אחרי שישבתי אם מעצב שלהם הבנתי שיותר מחצי זה לא זה מה שהיה מדובר לפני הזמנה שלי. אמרתי שאני לא רוצה מטבח כזה ומבקשת לעשות ביטול ההזמנה. מעצב אמר לי שאני יכולה לעשות ביטול עסקה רק אחרי שאני אשלם 30% מהסכום של רכישת המטבח. היתקשרתי לשירות לקוחות שלהם, בטלפון לא דיברו איתי יפה, כמה פעמים סגרו לי טלפון בפנים מסיבה שאני מפריעה להם לטפל בקוחות אחרים ואמרו שאם אני לא אשלם להם 30% אני אתעיסק אם עו"ד שלהם, אז אני אצתרך לשלם הרבה יותר כסף, ושבפעם הבא אני אלמד לקח.
מכתב רישמי לא שלחתי על ביטול עסקה רק אמרתי בטלפון, אצלי שיחות מוקלטות. אני ביקשתי בנתיים לעצור עבודה ולא לעשות כלום אבל מעצב שלהם היתקשר אלי ואמר לי שאני חייבת לשלם להם 30% מהעסקה. בבקשה תעזרו לי, אני באמת לא יודעת מה לעסות.
תודה מראש
ילנה
| |
|
|
|
| 19/6/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:51:55 |
| ילנה שלום רב,
על מנת לבחון את הנושא, יש לבחון את ההסכם עליו את חתומה, ולבחון האם מצוין שם עלות העיצובב והתכנון של המטבח.
כמו כן, היה והעיצוב עדיין לא הושלם, וממילא לא ניתנה לך תוכנית של המטבח, לא ברורה דרישת בית העסק לתשלום בסכום כה גבוה.
יש להעביר בכל זאת פנייה בכתב לבית העסק, ולציין כי תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול כל עוד לא הוחל בייצור תמורת דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
במקביל, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
|