| 19/6/2019 11:01 |
מאירה |
 | | מחבר: | מאירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:01:47 |
| | שלום רב, האם זה חוקי לקחת על הזמנת נעל למדידה, בחנות מאיירס בחולון, כסף על הסכום במלואו ולהחזיר פחות 5% למרות שהובטח כל הכסף אם הנעל לא תתאים לי, ולרמוז שאני שקרנית כי הבטיחו לי את כל הכסף? | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:46:14 |
| שלום רב מאירה,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות וכן שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה הובטח לך שניתן לקבל את מלוא כספך אם המוצר לא יתאים, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 19/6/2019 10:54 |
רוז |
 | | מחבר: | רוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 10:54:26 |
| | סיום 14/4 רכשתי ארון מהום סנטר ובמועד הרכישה נאמר לי שזמן האספקה הוא עד 30 ימי עסקים. כאשר התקשרתי לעשרות לקוחות כעבור זמן מה לברר את הסטטוס ומועד אספקה משוער אמרו לי שמאחר וההזמנה הגיע אליהם מהסניף רק יומיים לאחר מכן, כלומר ב16/4, 30 ימי העסקים ייספרו החל מתאריך זה. לפי חישוב זה נאמר לי שהארון אמור להיות מסופק עד לתאריך 6/6 וכי ייתרו עימי קשר לתיאום הובלה לפני מועד זה. כאשר ראיתי שלא יוצרים קשר יצרתי עימם קשר בעצמי ונאמר לי על ידי שירות לקוחות שהארון לא יגיע עד לתאריך זה אלא רק ביום ג שבוע לאחר מכן ביום 11/6 ( איחור של5 ימים, 2 ימי עסקים כי היה לג שבועות באותו סופש), כיון שאין הובלה לאיזור מגוריי עד לאותו מועד ובהובלה האחרונה שהיתה (שכן היתה במסגרת זמן ההתחייבות שלהם לאספקת הארון) לא שלחו את בארון שלי . יתרה מזו, ביום שתואם לאספקה המאוחרת, 11/6, התקשרנו משירות הלקוחות לומר לי שיש עיכוב של שעתיים במשלוח והארון לא יגיע עד 13.00 כמו שתואם אלא לאחר מכן. בסופו של דבר לאחר שיחה אישית שלי עם הנהג הוא הביא מטוב ליבו את הארון באיחור של חצי שעה-שעה , אולם שני מדפים של הארון היו חברים, וסופקו יום למחרת (גם כאן בשל מחווה של הנהג כי בשירות לקוחות נאמר לי תחילה כי המדפים יגיעו בפעם הבאה שתהיה הובלה לאיזורי). לאחר דין ודברים עם שרות לקוחות נאמר לי שאקבל כפיצוי 100 שח לרכישה בחנות, אולם מאז טרם עצרו עימי קשר . מכל מקום, רציתי לדעת מה הפיצוי שמגיע לי על באיחור באספקת המוצר ולאור כל המתואר לעיל? | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:41:36 |
| שלום רב רוז,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, היות שלא ציינת מה השעות לאספקת המוצר (את מציינת רק:"...התקשרנו משירות הלקוחות לומר לי שיש עיכוב של שעתיים במשלוח והארון לא יגיע עד 13.00 כמו שתואם אלא לאחר מכן. בסופו של דבר לאחר שיחה אישית שלי עם הנהג הוא הביא מטוב ליבו את הארון באיחור של חצי שעה-שעה...") תוכלי לעיין במידע רחב שקיים בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" שהורחב , באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 6/6/2019 18:59 |
מתן בורמן |
 | | מחבר: | מתן בורמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 18:59:22 |
| שלום,
לאחרונה רכשתי בגד ים בחנות אינטרנטית בארץ.
בתיאור המוצר רשום גובה הדוגמן ומידה שלו, לא מוזכר שיש גזרות שונות למוצר (ארוך/בינוני) .
בתמונה הבגד ים נראה ארוך על הדוגמן שגבוה ממני בכ20 ס"מ וגדול ממני ב2 מידות.
כשקיבלתי את הבגד ים שמתי לב לתווית שאומרת שהוא בגיזרה בינונית ואכן שמדדתי אותו הוא קצר באורך .
פניתי אל נציגת השירות של החברה בצ'ט שהציעה לי מספר דגמים ארוכים שיתאימו לצורך שלי ובנוסף הוסיפה שהיא לא יכולה להחליף את המוצר עפ"י הוראות משרד הבריאות.
הבעיה שלי , שבחרתי את המוצר הספציפי כיוון שהוא אמור לשמש בגלישה ויש צורך במכנס ארוך יחסית לפעילות הזאת.
שאלתי היא למרות תקנות משרד הבריאות, אם באתר אין איזכור לדגמים והדגם שבתמונה נראה ארוך יותר האם עדיין אין לי זכות להחליף מוצר?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 10/6/2019 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:27:27 |
| שלום רב מתן,
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה (תאריך)?
מתי קיבלת את המוצר? מתי הודעת על אי התאמה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, היה והודעת הביטול נעשתה במועד הקבוע בדין וכן הוכחה טענת אי התאמה, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ללא דמי ביטול כאמור בסעיף 14ה(א)(1) בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאתה לא מעוניין בביטול עסקה אלא בהחלפה, באפשרותך לפנות אל החברה בהתאם לחוק המכר הקובע כי במקרה של אי התאמה, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
| |
|
|
|
| 10/6/2019 14:48 |
מתן בורמן |
 | | מחבר: | מתן בורמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:48:16 |
| תודה על המענה המהיר,
את המוצר רכשתי ב2 ביוני, את הפריט אספתי באותו יום שהגיע לנקודת החלוקה ב6 ביוני ובאותו היום יצרתי קשר עם שירות הלקוחות בצ'ט, רק שהם לא מעוניינים לדבר איתי על החלפה (או זיכוי) לטענתם בגלל הוראות משרד הבריאות..
אגב מדובר באתר terminalx.com שיש להם נציגות בארץ.
כיצד אוכל לגרום להם להסכים להחליף את הפריט? | |
|
|
|
| 10/6/2019 14:48 |
מתן בורמן |
 | | מחבר: | מתן בורמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 14:48:29 |
| תודה על המענה המהיר,
את המוצר רכשתי ב2 ביוני, את הפריט אספתי באותו יום שהגיע לנקודת החלוקה ב6 ביוני ובאותו היום יצרתי קשר עם שירות הלקוחות בצ'ט, רק שהם לא מעוניינים לדבר איתי על החלפה (או זיכוי) לטענתם בגלל הוראות משרד הבריאות..
אגב מדובר באתר terminalx.com שיש להם נציגות בארץ.
כיצד אוכל לגרום להם להסכים להחליף את הפריט? | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:45:14 |
| שלום רב מתן,
מתיאור בפנייתך קמה לך זכות לבטל את העסקה(ככל שיש ברשותך הוכחה לכך)בהתאם לעסקת מכר מרחוק.
עם זאת, היה ואתה מעוניין לבצע החלפה ולא ביטול העסקה, עליך לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 19/6/2019 16:11 |
מתן בורמן |
 | | מחבר: | מתן בורמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 16:11:37 |
| שלום,
בהמשך לעצתכם, שלחתי את המוצר לחנות בתוך 14 ימי עסקים.
היום דיברתי בטלפון עם נציגת שירות ונציגה בכירה.
שתי הנציגות חזרו על העניין שלפי חוק משרד הבריאות אינן יכולות להחליף או לזכות על המוצר וזאת למרות שהסברתי שוב ושוב שיש בעיה בתיאור המוצר:מזכיר לא יכול להיות שבתמונה דוגמן שארוך ממני ב20 ס"מ ילבש את אותו הבגד ים שבתמונה ועלי הבגד ים יהיה קצר אלא אם מדובר בגזרה שונה ואין בתיאור המוצר איזכור לגבי גזרות.
האם האפשרות היחידה שנותרה לי היא הגשת תלונה?
תודה | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:35:04 |
| שלום רב מתן,
הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 19/6/2019 10:40 |
ישעיהו עוז |
 | | מחבר: | ישעיהו עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 10:40:23 |
| חברת סופרגז ניתקה אותי בשגגה מהצובר גז
ועתה היא מסרבת לחבר אותי מחדש בגלל ההוצאות הכרוכות בכך
מהטענה שאני צורך מעט גז
מה הזכויות שלי מול חברת סופרגז | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:32:46 |
| שלום רב ישעיהו,
האם פנית אל החברה בכתב ? אם לאו, עליך לפנות אל החברה בכתב לאחריו, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/6/2019 10:32 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 10:32:40 |
| שלום.
שהיתי בגרמניה לאחרונה ויצאתי ממצב טיסה משום שסברתי שלא אוכל להשתמש בwifi של המלון במצב טיסה. קיבלתי מהארץ sms U ושיחה שעל שניהם לא עניתי. האם הספק לא אמור היה לחסום קבלת שיחות והודעות מהארץ ואני מדגיש שוב שלא ביקשתי חבילה!! ..תודה מראש לעונים. | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:30:20 |
| שלום רב בני,
עליך לבדוק אם בהסכם ההתקשרות נכלל שירותים בינלאומיים.
תוכל גם לעיין ברישיון החברה באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 19/6/2019 10:28 |
ריהוט |
 | | מחבר: | ריהוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 10:28:36 |
| | רכשתי סלון בחברה מוכרת, במשך הישיבה על הסלון יצא מימינו ריח לא טוב, בערך כ שבועיים הלכנו להחליף את הסלון, שדרגנו לסלון אחר בתוספת תשלום, סלון העשוי מבד ולא מעור, כעבור שבוע התלוננתי כי הסלון החדש מתקלף ואכן שרות הלקוחות אישר שהסלון פגום, כאשר ביקשתי לבטל עיסקה כי בכוונתי לקחת מהם עוד סלון הם הכניסו את הזמן מהסלון הראשון ואמרו שאין באפשרותי לבטל עיסקה האם זה אפשרי? | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:13:30 |
| שלום רב גברת,
אם הם סירבו לבטל את העסקה מה הוצע לך במקום?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
בעניין זה עליך לבדוק את מדיניות של בית העסק . | |
|
|
|
| 19/6/2019 10:25 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 10:25:36 |
| שלום
במסגרת שיעור ניסיון באחד מסניפי הרשת חתמתי על הסכם מנוי היכרות( 4 שיעורים) שמחירו לא נמוך יחד עם בן זוגי.
ההסכם שחתמנו עליו נעשה במהירות עקב עיכוב ולחץ להתחיל את השיעור ניסיון .
האלה שאלה מצידי על מה אני חותמת, בעוד המדריך אמר שזה פורמלי.
ההסכם לא ניתן לי באותו מעמד.
לאחר יומיים התפתח לי כאב גב כתוצאה מהאימון הזה( אימון עם אלקטרודות חשמליות) ושלחתי מייל לשרות שאני מעוניינת לבטל את המנוי יחד ים המנוי של בעלי.
למחרת בשיחה עם השרות שלהם נאמר כי המנוי הוא מנוי היכרות( אין הגדרה כזו בהסכם, שנשלח לי למייל במעמד אותה שיחה טלפונית) ואין החזר כספי.
ציינתי שיש חוק הגנת הצרכן אבל ... אוזני נציגה שטענה שאין מה לעשות ומנהל ייתן לי אוצה תשובה( בקשתי ממנהל לחזור אליי)., ההסכם נשלח במהירות למייל על באמת סעיף בהסכם עפ חוק 1; יום אך נמחק בסימון צהוב 2 שורות ממנו. אני לא חתמתי על הסכם מחוק, זה בטוח.
מה החוק אומר במקרה הזה ומה עליי לעשות, היא טוענת שזה ההסכם ואין ביטולים והחזקים
תודה | |
|
|
|
| 19/6/2019 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 16:58:29 |
| שלום רב מור,
מה תקופת המנוי?
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין ביטול עסקה?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, במנוי למועדון כושר, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מיום מסירת חוזה בכתב לפי המאוחר, בין אם הוחל בשירות ובין אם לאו ובין אם לא ואף אם העסקה היא לתקופה קצובה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהוחל במתן השירות, על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:48 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:48:33 |
| | שלום, קניתי באילת לפני כשבועיים צמיד של סווארובסקי מהיבואנית פלאנט. במעמד הקניה הוסבר לי מפורשות שאם תיהיה בעיה יש לי אחריות ואני יכולה לפנות לחנות המרכזית שנמצאת בפתח תקווה. שבוע לאחר הקניה הצמיד נקרע בלי שנתקלתי במשהו פשוט התפרק מעצמו.מאחר ויש לי אחריות הלכתי להחליף אצל היבואן בחברת פלאנט בפתח תקוה. הם בדקו וענו לי שהם שפגם כזה לא יכול היה להיגרם שלא באשמתי ושהם מוכנים לפצות אותי ב 50 אחוז הנחה למוצר חדש אבל לא מוכנים להחליף את הצמיד או להחזיר לי את הכסף.אשמח להבין מה זכויותיי על מנת שאוכל לפעול מול החברה. | |
|
|
|
| 19/6/2019 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:59:14 |
| שלום רב יפעת,
עליך לעיין בתעודת האחריות שניתנה לך.
לעניין הטענה של החברה לפיה המוצר נפגם על ידך- עליך להמציא ראיה התומכת בטענתך, ואם לאו, הרי שהעניין עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית. | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:36 |
משה משולם |
 | | מחבר: | משה משולם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:36:46 |
| ברצוני לבטל עסקה של רכישת שירותי אחזקה למכשירים חשמליים.
הסיבה היא אי עמידה זמנים למתן שירות, קרי נקבע טווח זמן לטכנאי ארבע שעות ולא הגיע כלל. הסתבר להם ששכחו לשלוח וזאת לאחר שהתקשרתי.
אינם מוכנים לשלוח מיידית טכנאי גם בשעות מאוחרות באותו יום אלא רק לפי לוח הזמנים שלהם לאותו אזור.
האם אני מחוייב לשלם את הקנס על ביטול העסקה למרות שהם מודים שזו טעות שלהם. | |
|
|
|
| 19/6/2019 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:52:00 |
| שלום רב משה,
חסרים פרטים כגון: מתי בוצעה העסקה? בכל מקרה, ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" אשר הורחב להלן הקישור:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 19/6/2019 09:36 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:36:22 |
| היי, רכשתי אצל קוסמטיקאית בעלת קליניקה סדרה של 15 טיפולי מיצוק הגוף.
נוצלו 9 טיפולים וביקשתי לעצור את יתרת הטיפולים ולקבל בחזרה את החלק היחסי שלא נוצל. מעולם לא הוחתמתי או לא הוצג בפני מסמך גילוי. עבר שבוע מאז והיום נעניתי שהרו"ח שלה בחול ותהיה תשובה רק ביום שני. מה החוק אומר בעניין? האם היא מחוייבת להחזיר לי את החלק היחסי בגלל שזו עיסקה מתמשכת ולא הוצג כל מסמך גילוי?
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 19/6/2019 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:37:24 |
| שלום רב לילך,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה?
עקרונית, בהנחה שמדובר בעסקה מתמשכת, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שייחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מביצוע ההודעה, אולם על הצרכן לבדוק את ההסכם ההתקשרות שכן, אם סוכם שהביטול כרוך בדמי ביטול, הרי שעל הצרכן לשלמו. | |
|
|
|
| 18/6/2019 09:55 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 09:55:41 |
| הייתי חייב כסף לחברת בזק והם ניתקו אותי
שילמתי את החוב לאחר חודשיים ורציתי את המספר שלי בחזרה והופתעתי לגלות שהם העבירו את המספר שלי ללקוח אחר שלהם
האם זה חוקי או תקין ? | |
|
|
|
| 18/6/2019 14:07 |
משה |
 | |
|
| 19/6/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:28:54 |
| שלום רב רוני,
בעניין זה יש לבדוק מול הרגולטור- משרד התקשורת . | |
|
|
|
| 19/6/2019 09:11 |
דיצה |
 | | מחבר: | דיצה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 09:11:18 |
| | שלום, התחברתי לשרות דל נביעות לאספקת מים אחת ל-4 שבועות. בשיחה עמם דובר על דמי יציאה של 151 שח במידה ואני מתנתקת מהם לפני תום השנה. לדעתי דיברתי איתם בשיחה והגעתי להסכם בעל פה על דמי יציאה מופחתים אך אין לי תעוד של זה והם טוענים לדמי יציאה של 151שח. בתום 4 שבועות לא קיבלתי אספקה של מים. הנהג התבלבל בכתובת לדבריהם. ביצעתי הזמנה דחופה והם התחייבו שתגיע תוך 2 ימי עסקים.ההזמנה לא הגיעה. בשיחה עמם טענו שהיתה להם בעיה וההזמנה תגיע לאחר שבוע. האם יש לי זכות על פי חוק לבטל את ההתקשרות עמם כי הם לא עמדו בתנאי ההספקה וזאת מבלי לשלם דמי יציאה? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:46:12 |
| דיצה שלום רב,
על פניו, ניתן להעלות טענה להפרת הסכם ההתקשרות ולביטלו עקב הפרתו היסודית ללא דמי ביטול.
ישל פנות בכתב לבית העסק, לתאר את ההפרה ולציין כי עקב הפרת ההסכם ואי עמידה בתנאים ובמועדים שנקבעו לאספקת המים, את מבקשת את ביטול ההסכם ללא תשלום כלשהו. | |
|
|
|
| 19/6/2019 08:27 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:27:35 |
| | פנינה כהן אשמח לטלפון להיתיעצות משותפת בעינין באליגם | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:42:40 |
| אבי שלום רב,
שלשלום הוגשה לבית המשפט המחוזי בקשה לכינוס נכסים נגד החברה ובית המשפט אישר את הבקשה ומינה שני כונסי נכסים לחברת סיטי לייף סטייל בע"מ (המוכרת בשם: "באליגם"): האחד, עו"ד אהוד גינדס והשני, רו"ח שלומי פליבה.
יש לציין כי חברה שנקלעה לקשיים כלכליים, משמעות הדבר שהיא אינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה על כן, עליכם לפנות אל כונסי הנכסים הנ"ל על מנת להגיש תביעת חוב כנושים של החברה.
| |
|
|
|
| 19/6/2019 08:26 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:26:25 |
| | שלום..ב2/5 רכשתי חבילה זוגית לחול דרך באליגם...התשלום ירד בתשלום אחד ב10/5 .קבלתי מספקית השרות חברת קישרי תעופה את כרטיסי הטיסה ואת הוואוצר למלון..ב17 ליוני הודיעה לי הספקית{קישרי תעופה)כי כרטיסי הטיסה והוואוצר שסיפקו לי מבוטלים ולא יכובדו עקב כונס נכסים לבאליגם שלא שילמו להם עדיין לטענתם(אגב אם לא שילמו להם מדוע הוציאו לי כרטיסי טיסה וואוצר?האם לא מחובתם ש/ל קישרי תעופה לספק את השרות במיקרה זה?)..בגלל שלא רציתי לא לצאת לחופשה שילמתי שוב לקישרי תעופה על החבילה וקבלתי שוב כרטיסי טיסה וואוצר חדשים.האם ניתן לתבוע החזר או לפחות השתתפות מקישרי תעופה? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | |
| 19/6/2019 08:11 |
יוגב |
 | | מחבר: | יוגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:11:20 |
| הי.
רכשתי מזרון חדש. לאחר הרכישה ובטרם קיבלתי את המזרן קרוב משפחה העניק לי מזרן חדש ועל כן ביקשתי לבטל את ההזמנה.
יצויין כי מדובר במזרן במידות סטנדרט שאינן מיוחדות ושהמזרן לא נפתח מהאריזתו.
כמו כן בקשת הביטול היתה 4-5 ימים לאחר הרכישה, קרי בתוך תקופת הביטול.
העוסק מסרב לבטל את העסקה בטענה שלא ניתן להחזיר מזרנים כחלק מחוק ביטול עסקה.
האם הוא צודק?
במידה והוא משקר מה עלי לעשות?
(כרגע אני תקוע עם המזרון אצלי) | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:39:17 |
| יוגב שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק מחויב לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה (מזרון מהווה עסקה לרכישת ריהוט, הכלול בתקנות ביטול עסקה), ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות לבית העסק בכתב, לציין את האמור לעיל, וכן לציין כי מוטלת עליו החובה לבצע החזר כספי בתוך שבעה ימי עסקים ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 19/6/2019 08:11 |
יוגב |
 | | מחבר: | יוגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:11:12 |
| הי.
רכשתי מזרון חדש. לאחר הרכישה ובטרם קיבלתי את המזרן קרוב משפחה העניק לי מזרן חדש ועל כן ביקשתי לבטל את ההזמנה.
יצויין כי מדובר במזרן במידות סטנדרט שאינן מיוחדות ושהמזרן לא נפתח מהאריזתו.
כמו כן בקשת הביטול היתה 4-5 ימים לאחר הרכישה, קרי בתוך תקופת הביטול.
העוסק מסרב לבטל את העסקה בטענה שלא ניתן להחזיר מזרנים כחלק מחוק ביטול עסקה.
האם הוא צודק?
במידה והוא משקר מה עלי לעשות?
(כרגע אני תקוע עם המזרון אצלי) | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:38:54 |
| יוגב שלום רב,
התשובה שלילית.
בית העסק מחויב לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה (מזרון מהווה עסקה לרכישת ריהוט, הכלול בתקנות ביטול עסקה), ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות לבית העסק בכתב, לציין את האמור לעיל, וכן לציין כי מוטלת עליו החובה לבצע החזר כספי בתוך שבעה ימי עסקים ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 19/6/2019 07:15 |
sh |
 | | מחבר: | sh (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 07:15:41 |
| | כמה זמן לאחר הקניה אפשר עוד לחזור לחנות לבקש פיצוי על בגד שלאחר כביסה ראשונה לפי ההוראות , איבד לגמרי את צבעו , אם הגעתי חזרה לחנות לאחר כחודשיים האם הפסדתי את הזכות לפיצוי? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:36:21 |
| גברתי שלום רב,
ככל הנראה יהיה קושי לדרוש פיצוי בנסיבות אלו, שכן ממילא נושא הפגמים בביגוד לאחר כביסה הנם קשים להוכחה ומצויים לעיתים קרובות תחום המחלוקות העובדתיות, הרי שככל שחלף זמן מהרכישה, תטה הכף לטובת בית העסק ויהיה קושי לדרוש פיצוי, החלפה או החזר בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 18/6/2019 19:36 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 19:36:02 |
| לפני שבועיים מילאתי פרטים אצל נציגה של מועדון עדיף כדי להצטרף ולקבל כרטיס ועד היום לא אומרים לי מתי זה יגיע. שאלתי אותם לפני שבוע ואמרו לי להשאיר טלפון, השארתי ובכלל לא התקשרו אלי. השבוע שוב שאלתי אותם מתי יגיע והם התעלמו
לפי החוק תוך כמה זמן אמור להגיע כרטיס מועדון? ומה ניתן לעשות מול כזאת התנהלות? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:34:25 |
| דודו שלום רב,
מועד אספקה של כרטיס מועדון אינו מוסדר בהוראות הדין, מתוך הנחה שזהו אינטרנס של בית העסק לספק את כרטיס המועדון לצרכן מהר ככל האפשר על מתנ שיוכל להשתמש בו.
יש לבחון את הסכם ההתקשרות ולראות האם ישנה התייחסות לעניין בהסכם, או לבטל את העסקה עקב העדר אספקה של הכרטיס. | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:03 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:03:59 |
| שלום רב,
אתמול בשעה 20:00 בערב קניתי שמלה בעסק בבית שמש והרגע הגעתי לחנות טבילת החנות מסרבת לתת לי החזר כספי בטענה שיש לה שלט (מוסתר מאחורי הקופה) שאין החזר כספי על שמלות ערב. האם פעלה כחוק?? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:32:46 |
| אלמוג שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר.
הצבת שילוט כמתואר, מהווה הטעיה ועבירה על הוראות סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:03 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:03:44 |
| שלום רב,
אתמול בשעה 20:00 בערב קניתי שמלה בעסק בבית שמש והרגע הגעתי לחנות טבילת החנות מסרבת לתת לי החזר כספי בטענה שיש לה שלט (מוסתר מאחורי הקופה) שאין החזר כספי על שמלות ערב. האם פעלה כחוק?? | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:32:23 |
| אלמוג שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי תקנות ביטול עסקה ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר.
הצבת שילוט כמתואר, מהווה הטעיה ועבירה על הוראות סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
|
|