| 19/6/2019 20:52 |
ויויאן |
 | | מחבר: | ויויאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 20:52:39 |
| היי
לפני כחודש וחצי רכשתי סלון לאחר כשלושה שבועות בזמן שאירחתי אנשים ובזמן ישיבה הרגליים של הסלון נשברו והסלון נחת על הרצפה בזמן שאנחנו יושבים.אחת האורחות שלי אף נחבלה.
לאחר כשבוע הגיע בעל העסק ותיקן אותו באופן זמני בזמן שאני התעקשתי על ביטול העסקה כיוון שהבנתי שהסלון ברמה נמוכה מאוד ואין לו שום תמיכה בחלק התחתון הרגליים לא איכותיות וכך גם ההברגה למרות שעלה 5000 שח!
בעל העסק התנגד לכך נחרצות ואמר שרק כשיבואו מהשרות הארצי יבדקו ויחליטו אם בכלל מגיע לי שיחליפו אותו לסלון חדש וגם ייתכן ולא! הוא אמר שיגיעו תוך שבוע כבר עבר שבוע וחצי ועדיין לא תיאמו איתי הגעה.
מה הזכויות שלי? והאם מגיע לי לבטל עסקה?
אשמח לתשובה תודה מראש! | |
|
|
|
| 20/6/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 12:25:56 |
| שלום וברכה ויויאן,
ברי כי הפרה של ההסכמות שבין הצדדים ע"י בית העסק, בכך שהוא סיפק מוצר פגום יש בהם כדי להקים לצרכן זכות להודיע על ביטולו של ההסכם שבנסיבות מסויימות. ברם, קשה במגבלות הפורום ליתן תשובה לגופה של שאלה, דבר המחייב עמידה על מכלול הנסיבות והפגם הנטען וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי חבות בית העסק המוכר הינה לתקן אי התאמה או פגם שנתגלה במוצר למשל מוכח הוראות חוק המכר. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה והטענות ובדרישה להעמיד מוצר תקין לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 19/6/2019 20:36 |
גלית אומר |
 | | מחבר: | גלית אומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 20:36:14 |
| | שלום ברצוני לבטל קורס שמתחיל עוד חודשיים ודורשים ממני דמי ביטול 70%מהקורס האם זה תקין | |
|
|
|
| 20/6/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 12:08:28 |
| שלום וברכה גלית,
פנייתך חסרה פרטים מהותיים על מנת לאפשר מתן מענה לגופה של שאלה, לרבות מועד ההתקשרות בעסקה, אופן ההתקשרות האם פרונטלית בבית העסק, או כעסקת מכר מרחוק (לא פרונטלית אלא שטלפון או באינטרנט למשל), מהות הקורס ובית העסק וכיוצ"ב. דיני הגנת הצרכן מקימים זכות לביטול עסקה לרכישת קורס (שאינו קורס הכנה לפסיכומטרי) בתוך 14 יום ממועד ההתקשרות בעסקה, ובתנאי שנותר פרק זמן מסויים עד למועד התחלת הקורס - דבר המתקיים כנראה בפרשה נשוא פנייתך. ביטול הקורס בתוך פרק הזמן האמור לעיל מכוח זכות החרטה הקבועה בדין יביא לדמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח בלבד. והוראות הסכם המנוגדות לזכות האמורה לעיל אין להן תוקף, ואדרבה יש בהן כדי להוות הטעיה אסורה של הצרכן על כל המשתמע מכך. בחלוף המועד ע"פ הרוב ענייני ביטול ודמי ביטול נתונים להסכמות שבין הצדדים, ברם על דמי הביטול להיות מידתיים וסבירים. | |
|
|
|
| 19/6/2019 14:19 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 14:19:44 |
| | קניתי שעון שאחרי שנה התקלקל ונשלח לתיקון (עדיין באחריות). חזר מתיקון והתקלקל שוב. קיבלתי אישור לקחת כל שעון אחר ובחרתי אחד חדש שעלה אותו סכום. חודשיים אחרי - גם השעון החדש תקול. לא מוכנים לתת לי זיכוי לחנות אלא רק שעון מול שעון - גם אם החדש יעלה פחות! כלומר - השעון עלה 890₪ אבל אם אני רוצה שעון שעלה פחות - אני מוותרת על הכסף. אין להשיג את השעון בארץ, אולי רק בהזמנה מחו''ל וזה ייקח חודש+ וגם אז - לא בטוח שיש בכלל את השעון. מה עושים? מה הזכויות שלי? | |
|
|
|
| 20/6/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:24:39 |
| מאיה שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על בית העסק מוטלת חובה להחליף מוצר בחדש ותקין בתקופת האחריות, היה וגם המוצר המוחלף תקול, עליו לבצע החלפה נוספת או לבצע זיכוי.
על כן, יש לבחון האם בנסיבות אלו, יכול העוסק לספק לך שעון זהה ותקין, והיה ואינו יכול לעשות כן, עליו לבצע השבה. | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:20 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:20:29 |
| יש שתי בעיות מהותיות:
הם מוכנים להחליף, אבל לא בהכרח באותו ערך. כלומר - אם מצאתי שעון אחר והוא עולה פחות - אני מפסידה את ההפרש. אין עודף. אין זיכוי. אני לא יכולה לקחת 2 מוצרים בערך של השעון שברשותי כרגע.
לגבי החלפה - מהו זמן סביר להמתנה לשעון חדש? | |
|
|
|
| 20/6/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 11:15:18 |
| מאיה שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית מומלץ להציג להם את הסיטואציה ולציין כי מדובר לכאורה, בהפרת הסכם הרכישה, וכן באי עמידה בתנאים הקבועים בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה. | |
|
|
|
| 19/6/2019 19:31 |
דניאל גל |
 | | מחבר: | דניאל גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 19:31:49 |
| שלום לכולם,
רכשתי אייפון XS ב-idigtal. יום אחרי הפתיחה המסך מגע הפסיק לעבוד, לא הגיב בשום צורה שהיא.
מיד הלכתי לנקודת השירות הקרובה במטרה לקבל החזר כספי או לחלופין מכשיר חדש.
נאמר שאני לא יכולה לקבל מיד מכשיר חדש או כל מענה מסוגו - אופן הטיפול היחידי לשלוח את המכשיר למעבדה המרכזית שיבחנו את הנושא. במעבדה החליטו לתקן את המכשיר ולהחליף את המסך על דעתם עצמם מבלי לאשר על התהליך הטיפול.
מה יכול לייעץ לי מה זכאותי? אני בוחנת אפשרות להגשת תלונה. האם אני צודקת ומגיע לי מכשיר חדש?
תודה מראש
דניאל גל | |
|
|
|
| 20/6/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 11:13:24 |
| שלום וברכה דניאל,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בהעדר יכולת לעמוד על מלוא הפרטים והנסיבות. ברם יש לציין כי לעמדת המועצה ישנם מקרים חריגים בהם לא ניתן להסתפק בלהפנות את הצרכן למימוש אחריות היצרן בגין המוצר, אלא עצם העובדה שבית העסק המוכר מכר מוצר שכזה בעלות שכזו והמוצר אינו תקין למן היום הראשון, מדובר באי התאמה בהתאם לחוק המכר אשר על בית העסק לתקנה על דרך של העמדת מכשיר חדש ותקין בלבד, בנסיבות מסויימות אשר אין זה מן הנמנע כי הן מתקיימות בפרשה נשוא פנייתך. נסה לפנות לבית העסק המוכר בכתב לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/6/2019 17:41 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 17:41:52 |
| קיבלתי מתנה תיק שנקנה במרכז ואני רוצה להחליף אותו בסניף של הרשת באילת. נאמר לי שבגלל חוק המע"מ לא ניתן.
האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 18/6/2019 09:57 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 09:57:40 |
| | נושא זה רשום על פתק ההחלפה. אך האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 18/6/2019 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 17:04:52 |
| שלום רב נטע,
יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 20/6/2019 07:57 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 07:57:55 |
| מדיניות בית העסק טוענת כי לא ניתן להחליף/להחזיר מוצר שנקנה בסניפים מחוץ לאילת- באילת.
אך כן ניתן להחליף/להחזיר מוצר שנקנה באילת- בסניפים מחוץ לאילת.
האם זה חוקי?
הרי מדובר באותו חוק מע"מ. | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:28:17 |
| נטע שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן נוגעות אך ורק לזכותו של הצרכן לבצע ביטול עסקה תמורת החזר כספי.
כלומר, אין התייחסות בדין לסוגיית ההחלפה והזיכוי, בנוסף, בתי עסק רבים מנהלים מערכת חשבונאית נפרדת בתוך תחומי העיר אילת בעקבות חוק אזור סחר חופשי.
על כן, רשאי עוסק לקבוע מדיניות לבחירתו בכל הנוגע להחלפות וזיכויים, ובוודאי כאשר מדובר בנחלפה של מוצר שנרכש מחוץ לאילת ומוחלף בתוך אילת או להפך. | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:36 |
מריה שטרית |
 | | מחבר: | מריה שטרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:36:56 |
| | רכשתי נעל עור מרשת מוכרת לאחר שבועיים גיליתי שני קילופים של הסוליה. לאחר שיח וטרטורים רבים בין החנות לשירות הלוחות הטלפוני נאמר לי כי אין אחריות על קילוף ושהסוליה נפגמה משימוש בלתי סביר במוצר ( הקילוף זהה בשתי הרגליים באותו המקום) . בתנון באתר מצויין כי ישנה אחריות יצרן עד שלושה חודשים מבלי שצויינו מקרים ייצאים מן הכלל כפי שנאמר לי בשירות הלקוחות. הם לא מוכנים לתקן את הנעל וסטח לא להחליף לחדשה. האם יש מה לעשות בנושא? הנעל הייתה לא זולה וזה מצב פשוט מתסכל. | |
|
|
|
| 20/6/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:56:22 |
| שלום רב מריה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לרפא את הפגם, ועל כן, יש לפנות אל בית העסק בעניין.
היה והחברה תמשיך לטעון כי הפגם נגרם בשל שימוש בלתי סביר במוצר,ואת תטעני אחרת, הדבר יצטרך להגיע לפתחי בית המשפט על מנת שיוכרע. | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:21 |
מריה שטרית |
 | | מחבר: | מריה שטרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:21:08 |
| אין מסגרת זמן של אחריות? הנעל הייתה אצלי שבועיים בפועל שומשה פעמים אחדות .
בכל מקרה הצעתכם היא שאגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 19/6/2019 18:20 |
אודיה |
 | | מחבר: | אודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 18:20:27 |
| שלום
הצטרפתי לחברת קוסמטיקה בשם פוראבר
ע"מ להיות סוכנת ולהפיץ את המוצרים,
מכרו לי ערכת מוצרים ב2300 ש"ח ואמרו לי שיש לי עד שנה להחזיר את המוצרים ולקבל את הכסף חזרה במידה ולא אצליח למכור אותם
כעבור חצי שנה באתי להחזיר את מה שנשאר כי לא רציתי להמשיך לעבוד בזה
ולקחו לי 150 ש"ח דמי טיפול שלא היו מוצהרים בשום מקום וגם כשהצטרפתי לחברה לא החתימו אותי על שום דבר
האם יש משהו שאפשר לעשות נגד החברה | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:13:45 |
| שלום רב אודיה,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לצרכן אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה ופנייתך נעשית בשם בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 19/6/2019 18:19 |
אודיה |
 | | מחבר: | אודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 18:19:59 |
| שלום
הצטרפתי לחברת קוסמטיקה בשם פוראבר
ע"מ להיות סוכנת ולהפיץ את המוצרים,
מכרו לי ערכת מוצרים ב2300 ש"ח ואמרו לי שיש לי עד שנה להחזיר את המוצרים ולקבל את הכסף חזרה במידה ולא אצליח למכור אותם
כעבור חצי שנה באתי להחזיר את מה שנשאר כי לא רציתי להמשיך לעבוד בזה
ולקחו לי 150 ש"ח דמי טיפול שלא היו מוצהרים בשום מקום וגם כשהצטרפתי לחברה לא החתימו אותי על שום דבר
האם יש משהו שאפשר לעשות נגד החברה | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:12:57 |
| שלום רב אודיה,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לצרכן אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה ופנייתך נעשית בשם בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 19/6/2019 17:26 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:26:13 |
| לפני כשבוע רכשתי שעון במזומן בחנות TOP TEN באזור בילו.
לאחר יומיים הבחנתי שהשעון אינו תקין ואינו עובד.
6 ימים מיום רכישתו הגעתי לחנות והחזרתי את השעון, ציינתי שקניתי אותו במזומן ובחנות הודיעו לי שאין החזר כספי במזומן אלא רק זיכוי.
שאלתי היא - האם זה חוקי שלא קיבלתי את כספי במזומן בחזרה? כשפניתי בשאלה מדוע אין החזר כספי במזומן נאמר לי שתוך 48 שעות ניתן לקבל החזר כספי במזומן דבר אשר לא הוסבר לי במועד הרכישה ולא רשום בקבלה כלל.
האם החוק הוא כזה?
תודה מראש,
שרה
| |
|
|
|
| 20/6/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:38:35 |
| שרה שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה ,לא ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר לאחר נעשה בו שימוש, גם אם שימוש מינימאלי.
במקרה של פגם, על בתי העסק מוטלת חובה לבצע תיקון של המוצר, או להלחליפו בחדש ותקין.
על כן, במקרה זה, הנפקת זיכוי הנה בהתאם להוראתו הדין. | |
|
|
|
| 19/6/2019 15:36 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:36:17 |
| קניתי נעליים אלגנט מעור בצבע שחור ממותג ידוע, ולאחר כחודש התחלתי לראות קילופים בקדמת הנעליים. פניתי לחנות, ושם טענו כי זה קרה עקב מכה בנעל וזה לא באחריותם.
יש לציין שאני אדם בגיר, והנעליים לא שימשו לשום פעילות ספורט או טיול וכד', אלא שימוש סביר ונורמלי, ולא היו לי בעבר בעיות עם נעליים אחרות.
שאלתי: האם מבחינה חוקית יש זכות לזיכוי על פגם בנעליים, ואם כן, האם חובת ההוכחה לסיבת הקילוף היא על הלקוח או על המוכר, ומה ניתן לעשות לקבל את המגיע לי בדין.
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/6/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:27:11 |
| אלי שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, על בית עסק לתקן כל פגם במוצר הנוגע מאיגות ירודה, או מליקוי במוצר עצמו שלא נגרם על ידי נזק חיצוני.
כלומר, זכותך במקרה של פגם היא לקבל תיקון של הנעל ולא החלפה.
היה ובית העסק טוען כי מדובר בנזק חיצוני והצרכן טוען כי מדובר בפגם במוצר עצמו, על הצרכן להביא חוות דעת בלתי תלויה על מתנ לבסס את טענת הפגם ולבסס את הסיבה לקילוף כאמור. | |
|
|
|
| 19/6/2019 15:35 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:35:34 |
| קניתי נעליים אלגנט מעור בצבע שחור ממותג ידוע, ולאחר כחודש התחלתי לראות קילופים בקדמת הנעליים. פניתי לחנות, ושם טענו כי זה קרה עקב מכה בנעל וזה לא באחריותם.
יש לציין שאני אדם בגיר, והנעליים לא שימשו לשום פעילות ספורט או טיול וכד', אלא שימוש סביר ונורמלי, ולא היו לי בעבר בעיות עם נעליים אחרות.
שאלתי: האם מבחינה חוקית יש זכות לזיכוי על פגם בנעליים, ואם כן, האם חובת ההוכחה לסיבת הקילוף היא על הלקוח או על המוכר, ומה ניתן לעשות לקבל את המגיע לי בדין.
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/6/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:26:50 |
| אלי שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, על בית עסק לתקן כל פגם במוצר הנוגע מאיגות ירודה, או מליקוי במוצר עצמו שלא נגרם על ידי נזק חיצוני.
כלומר, זכותך במקרה של פגם היא לקבל תיקון של הנעל ולא החלפה.
היה ובית העסק טוען כי מדובר בנזק חיצוני והצרכן טוען כי מדובר בפגם במוצר עצמו, על הצרכן להביא חוות דעת בלתי תלויה על מתנ לבסס את טענת הפגם ולבסס את הסיבה לקילוף כאמור. | |
|
|
|
| 19/6/2019 15:04 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:04:25 |
| שלום רב
רכשתי מנוי בסטודיו סי ב- 12/09/2018 לשנה וחצי בתשלומים חודשיים בש'קים. נאלצתי לבטל את המנוי ב 28/03/2019. הם חישבו לי ביטול מנוי רק מחודש לאחר מ- 27/04/2019.
מבקשים מימני לשלם 20 % מסה"כ העסקה דמי ביטול.
האם זה נכון?
האם דמי ביטול צריכים להיות מסה"כ עסקה או מיתרת העסקה? | |
|
|
|
| 20/6/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:08:09 |
| בלה שלום רב,
אכן על פי הוראות הדין, הביטול יכנס לתוקפו בתוך 30 יום מבקשת הצרכן, וכן יגבה תשלום בסך של 20% בשליש השני של התקופה, מהעלות השנתית הכוללת של המנוי.
על פניו, בית העסק פועל בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 19/6/2019 13:20 |
מנדי |
 | | מחבר: | מנדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 13:20:36 |
| אני נרשמתי לקורס לימוד אנגלית וול סטריט והם אמרו שאני צריך להביא להם את הפרטים של החשבון בשביל לבדוק אם אני זכאי להלוואה והם חייבו אותי על כל הקורס אפילו שלא השארתי עבר מזה שנה מה אפשר לעשות
| |
|
|
|
| 20/6/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 09:05:31 |
| מנדי שלום רב,
על מנת שנבחן את אופן ביצוע העסקה, ואת החיובים שבוצעו, יש להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ולצרף כל מסמך רלוונטי לעסקה (הסכם, חשבונית בגין החיוב וכו'). | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:40 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:40:39 |
| שלום רב,
רכשתי ריהוט בתנאי ההזמנה צויין תאריך אספקה.
מה החוק אומר לגבי איחור בתאריך האספקה?
תודה,
רויטל | |
|
|
|
| 20/6/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 08:56:33 |
| רויטל שלום רב,
חוק הנת הצרכן, לא קבע פיצוי ללא הוכחת נזק במקרהשל איחור באספקה (בניגוד לאיחור טכנאי לדג') אלא מדובר בהפרת הסכם.
כאשר האיחור הוא מהותי ביותר, הדבר יכול לאפשרל צרכן את ביטול העסקה כולה עקב הפרת ההסכם, ובנוסף, ניתן לדרוש פיצוי בנזיקין, זאת בתנאי שניתן להוכיח כי נגרמו לצרכן נזקים בעקבות האיחור, וכי מקור הנזקים בהתנהלות רשלנית של בית העסק. | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:37 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:37:50 |
| שלום רב,
ביום 21.5 רכשתי מיטה עבור בני מרשת נייט סליפ. במעמד הקנייה אמר לי המוכר שהמיטה תסופק תוך חודש. בפועל ראיתי בדיעבד שכתוב בקבלה "זמן אספקה משוער 30 ימי עבודה". יומיים אחרי הקנייה יצרו איתי קשר לגבי אספקת המיטה ונאמר לי שהאספקה נעשית אך ורק בימי ראשון בין השעות 11-15:00 כלומר בשעת עבודה ושאני יכולה לבחור מאחד מימי הראשון החל מ30.6 (כלומר האספקה בפועל היא החל מ30 ימים). יצרתחי קשר עם שירות הלקוחות (טלפונית ובפייסבוק) ללא מענה. בקשתי בסניף לבטל את העסקה הובטח שיחזרו אליי ובפועל לא נעשה דבר. היום קבלתי שיחה כי יש בעיה במפעל והמיטה תסופק ביום 14.7 (כלומר עוד דחייה של שבועיים) בשיחה נאמר לי שהם קובעים עובדה וזה לא ממש משנה אם אני יכולה או לא)
אני מעוניינת לבטל את העסקה (שבפועל כבר ירדו לי 2 תשלומים ללא מוצר)
כיצד אוכל לפעול מולם?
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/6/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 08:54:38 |
| נטע שלום רב,
היה ומדובר במוצר שהוזמן מקטלוג בית העסק, על פי מידות סטנדרטיות, על בתי העסק מוטלת החובה לבצע ביטול עסקה, לאחר בבקשתך.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחייבות עוסק לבצע ביטול עסקה, לרכישת מוצר ריהוט, כל עוד המוצר לא סופק לצרכן ולא הורכב בבית הצרכן, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטלו בךס של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
ניתן לציין כי בעקבות האיחור במועד האספקה, והפרת ההסכם, הדרישה היא לביטול ללא דמי ביטול.
עוד יש לציין כי היה ובית העסק לא יבצע את הביטול, הוא חושף עצמו לתביעת פיצויי.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:36 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:36:32 |
| שלום וברכה,אני חייל משוחרר שדי מחפש את עצמי בעניין הלימודים,בימים האחרונים יצא לי לברר לגבי לימודי נדלן,השארתי פרטים למכללה בשם יעדים ונציג שלהם חזר אלי. הסביר לי את כל מה שהם מציעים כמה קורסים ואת תנאי הלמידה בהתחלה אמרתי לו ישר אוקי נשמע לי טוב רק תן לי לברר את זה לפני שאני סוגר עם אנשים שמבינים בזה יותר ממני
אני אציין שהוא כביכול נתן לי הצעה לחיילים משהו שלדעתו אני חייב לחתום לו עכשיו כדי שהוא ישמור לי את בחבילת לימודים הזו אחרי שכנועים הוא אמר לי תן לי את הפרטים שלך כדי שאני אשמור לך את זה ואח״כ תלך להתייעץ אם מי שאתה חושב,בין לבין הוא שלח לי קובץ של חתימה וחתמתי בידיעה שאם אני מברר ואני לא ירצה את זה בסוף אני יכול לבטל במחשבה לאחור הופעל עלי לחץ מטורף
שבהתחלה חששתי לחתום הוא אמר לי תחתום תחתום זה העסקה הראשונה בחיים שלך
ואני חתמתי כי במידה ולא אז אני מבטל בלי שום בעיה
אחרי כמה דק מתקשר אלי נציג שלהם ונותן לי שם משתמש וסיסמא למודל שלהם
ומוודא שאני נכנס כשהוא איתי על הקו לראות שהכל תקין מה שבעצם לאחר מכן הבנתי שזה סגר לי את האופציה לבטל אני רק אציין שקיבלתי בשעה 12:45 את המיילים מהחברה שבפועל העסקה נסגרה בשסביבות השעה 11:00ובשעה 12:50 התקשר אלי הנציג שלהם לתת לי את הסיסמא למודל ככה שאפילו עוד לא נכנסתי למייל לקרוא את החוזה
אחרי שסיימתי את השיחה איתו ונכנסתי למודל ,נכנסתי למייל וקראתי שניתן לבטל עסקה תוך 14 יום אלה אם כן קיבלת שם משתשמש וסיסמא וכביכול נחשפת לחומר הלימודי ברגע הזה אין לך שום אפשרות לבטל אני מרגיש מרומה שבאמת חשבתי שאם אני ארצה לבטל אני יוכל לא משעמם לי לזרוק לפח סתם 10000 שח אשמח לדעת מה עלי לעשות כדי לבטל זאת אם לפי החוק אני יכול לבטל להם את החיוב או ללכת איתם אפילו לבית משפט כי הם לא מוכנים לבטל את העסקה.תודה (העסקה התבצעה לפני יומיים) | |
|
|
|
| 20/6/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 08:52:06 |
| שמעון שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, על בית העסק לספק לצרכן את כל המידע הנודע לביטול עסקה, טרם ביצוע העסקה.
כלומר, העובדה שבית העסק לא העביר טופס גילוי נאות, המציין במפורש כי ברגע שתשתמש בסיסמה, לא תוכל למעשה, לבטל את העסקה, מהווה לכשעצמה, עילה לביטול העסקה.
ישל פנות לבית העסק בכתב, לציין את השתלשלות הארועים ולציין את הוראות הדין.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 12:12 |
ברברה וולף |
 | | מחבר: | ברברה וולף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 12:12:19 |
| המועצה הישראלית לצרכנות שלום רב,
לפני כשנתיים בעלי רכש עבורי טבעת אירוסין בבורסה לתכשיטים סניף עיר ימים, נתניה. הטבעת משובצת במספר יהלומים קטנים, ואחד מרכזי, כמו כן-הזהב הוא 14 קראט. כעבור פחות משנה, נפל יהלום קטן מהטבעת. פניתי אל החנות, והסבירו לי שהטבעת תישלח למעבדה, ובמידה מדובר בשיחרור של אחד משיני היהלום, זה באחריות. במידה והשן נשברה-כנראה שזו אשמתי-ואני זו שאשא בעלויות התיקון, וקניית היהלום החדש. לאחר כשבוע התקשרו אלי, ונאמר לי שנפילת היהלום נגרמה באשמתי, לכן עלי לשלם כ 350/400 ש"ח. הסכום שולם. יחד עם שיבוץ היהלום, הם אמרו שבוצע חיזוק לכל שיני היהלומים, והתאמת המידה לאצבע מחדש (המוכרת המליצה על הקטנה). קיבלתי טבעת מתוקנת. כעבור חצי שנה (שמתוכה ענדתי את הטבעת פחות מחמישה חודשים), נפל לי יהלום נוסף. כשהגעתי לחנות, שמנו לב, שפרט ליהלום הטבעת עקומה לגמרי. האשימו אותי בכך שאני עושה עבודה פיזית עם הטבעת, מרימה קניות, תינוקות, וכו.. הטבעת נשלחה לתיקון. התקשרו אלי מהחנות והציעו לי לקחת טבעת חדשה לגמרי, שתהיה גדולה יותר ובכך להימנע מבעיה נוספת בעתיד. ביקשתי להישאר עם אותה הטבעת- היא הביאו לי טבעת זהה לגמרי וחדשה בשווי של כ 450 ש"ח. התבקשתי לא לעשות שום עבודה פיזית עם הטבעת. וכך נעשה-אני עובדת עבודה משרדית מול מחשב, ולא הולכת לחדר כושר. אין לי ילדים, ואנחנו זוג וכולה שני נפשות בבית, לכן אני לא מרימה סירים כבדים בשישי (אלו כלל האמירות שנאמרו לי ממוכרות החנות, והאשימו אותי בשבירתה).
כעבור חודש-חזרתי לחנות עם יהלום נוסף שנפל והטבעת עקומה שוב. הם דיברו אלי לא יפה, ואמרו לי שאני מפעילה כח לא הגיוני על הטבעת ולכן היא התעקמה. דרשתי טבעת חדשה לגמרי, כמו שהוצע לי בתיקון הקודם, כי איני מעוניינת בתיקון נוסף. ניסיתי למצוא טבעת אחרת לטעמי, אבל הן אמרו לי שכל הטבעות העדינות-אני אהרוס שוב, ואשבור! לכן אין לי דרך להשיג טבעת עדינה בחנות שלהם. והן פסלו כל בחירה שלי.
פניתי לשירות לקוחות שאני מעוניינת לקבל את כספי חזרה. בשירות לקוחות קיבלתי יחס מגעיל, ולאחר ויכוח ארוך שבו הם לא מוכנים לקחת אחריות על הזהב שלהם ולא מוכנים להחזיר את הכסף. היא ביקשה מהחנות שישלחו אליה את הטבעת, ואמרה שיחזרו אלינו עם פתרון.
בלי אישורינו, הם פשוט החזירו לאחר כשבוע טבעת מתוקנת.למרות שאמרתי מספר פעמים שאיני מעוניינת בתיקון.
פניתי ל"אמון הציבור"-נשלח מטעמם מכתבים ל"בורסה לתכשיטים", ובמכתב חזרה הם טענו שעיקום הטבעת היא באשמתי. יתרה מכך, הם עוד ביצעו תיקון ונאמר לנו בכעס "שהתיקון בוצע בחינם, תגידו תודה"-כשלא ביקשנו תיקון!
כיום, בחרנו לקחת את הטבעת חזרה, אך איני עונדת אותה. פניתי למספר יהלומנים בעיר נתניה, וכולם בפה אחד אמרו לי שהטבעת לא תוכננה נכון, דקה מדי, ותישבר לי עוד מלא פעמים. שלא משנה מה אני אעשה, זה יקרה שוב, ושוב והם מציעים לשלם בעבורה עוד 1500 ש"ח לפחות למען חיזוק ועיבוי הטבעת.
לצערי הרב, כבר הוצאנו על קניית הטבעת קרוב ל 6000 ש"ח, ועוד כ 1000 נוספים עבור התיקונים.
אשמח לדעת האם יש לי מה לעשות בנושא, או שזה כסף שנזרק לפח.
תודה רבה
אשמח לעזרתכם.
| |
|
|
|
| 19/6/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 08:57:56 |
| ברברה שלום רב,
היה ניתן להגיד חוות דעת מאותם אנשי מקצוע המעידים כי מדובר בפגם בתכנון של הטבעת, הרי שחוות דעת שכזו, תוכל לאפשר עלית תביעה כנגד בית העסק בהתאם לחוק המכר, וזאת בגין פגם ביצור והפרת הסכם הרכישה.
על כן, מומלץ לפנות לאיש מקצוע מהתחום, ולבקש כי יחווה דעתו בכתב על הבעיה בעיצוב או בתכנון של הטבעת, ולהגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף חוות הדעת כאמור. | |
|
|
|
| 19/6/2019 10:46 |
ברברה וולף |
 | | מחבר: | ברברה וולף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 10:46:27 |
| אשמח להבין האם מצופה ממני להביא חוות דעת ספציפית? זה משנה מאיזו חנות? צריך לצרף למסמך משהו?
מה יחשב כחוות דעת מקצועית, ומה צריך להיות מצורף אליה. | |
|
|
|
| 20/6/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 08:49:51 |
| ברברה שלום רב,
את חוות הדעת יש להביא מאיש מקצוע מהתחום, אשר יוכל להעלות אותה על הכתב, ולציין את מומחיותו בנושא.
| |
|
|
|
| 18/6/2019 11:06 |
ימימה פלדמן |
 | | מחבר: | ימימה פלדמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 11:06:33 |
| שלום לכם,
ברצוני לדעת האם יש תקנות או אמנה בינלאומית שמסדירה את תפקידו של מדריך הטיולים הישראלי בחו"ל במקרה של משבר דוגמת פציעה, לא מסכנת חיים, כגון שבירת יד/רגל, בחו"ל. מה ניתן לקבוצה לצפות ממנו במסגרת תפקידו? מה הקורה במקרה של נוסע בודד, שאין לו קרובי משפחה בטיול? תודה, ימימה פלדמן טל' 052-6002514 | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 18:23:48 |
| שלום רב ימימה,
תנסי לברר מול החברה עמה ביצעתם את העסקה. | |
|
|
|
| 18/6/2019 19:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2019 | | שעה: | 19:37:33 |
| | חברה כזו תאמר בד"כ את מה שנוח לה. לכן עדיף לברר אצל צד שלישי. | |
|
|
|
| 19/6/2019 18:58 |
ימימה |
 | | מחבר: | ימימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 18:58:10 |
| | בדיוק בגלל זה אני מנסה לברר אם יש תקנות מסודרות, ולא לפנות למארגנים או לחברה אחרת שגם לה אינטרס ברור לא לתת מסמך מסודר | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:29 |
א.ב. |
 | | מחבר: | א.ב. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:29:02 |
| ב-22.5.19 הזמנתי דרך אתר שלייקס נופש בארץ לתאריכים 23-26.6.19 (הנופש מתבצע ע"י חברת נסיעות).
ב-11.5.19 ביקשתי טלפונית מנציגת שלייקס לסטל את העיסקה.
נראה היה שהכל סודר.
לפני יומיים פנתה אלי נציגת שלייקס ואמרה שחברת הנסיעות דורשת דמי ביטול של 100%!.
האם יש לכך הצדקה?
אודה מראש על מתן דחיפות מאחר ומדובר על נופש ביום א' הקרוב. | |
|
|
|
| 19/6/2019 18:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 18:13:35 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
| 19/6/2019 11:15 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 11:15:50 |
| שלום,
לפני מספר ימים חזרתי מטיול מאורגן ברוסיה. בזמן הטיול היו הפרות משפטיות רבות. אני צריך לדעת אם אני צריך לפנות לסוכן הנסיעות או למארגן הטיול.
ההפרה בוצעה בידי מארגן הטיול ולא סוכן הנסיעות אך ההזמנה בוצעה מסוכן נסיעות
כמו כן, אני מעדיף להתנהל מול מארגן הטיול ולא סוכן הנסיעות | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:49:14 |
| שלום רב אוהד,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (בינך לבין סוכן נסיעות). | |
|
|
|
|