| 23/6/2019 19:49 |
רות פישמן |
 | | מחבר: | רות פישמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 19:49:31 |
| אבקש תשובה כל שהיא בנוגע לתלונתי שמספרה 87428 .מועד ביצוע העיסקה הוא 3 לאוגוסט שנה זו. במידה ודרישתי לביטול העיסקה תדחה שוב על ידי החברה גם לאחר פניתכם. יהיה עלי לשקול מיידית את מעשי.האם להסתכן ולא לצאת לקרוז הנל עם סיכוי שאפסיד את כספי המקדמה שאני תובעת בחזרה או לצאת לקרוז שעלותו 6000 דולר נוספים?
וכמובן תמיד ישנה האפשרות לתבוע את החברה בתביעות קטנות. אזרח ותיק כמוני נמנע מעיסוקים אלו ככל הניתן למען בריאותו הפיזית והנפשית. אודה על תשובתכם בהקדם האפשרי
רות פישמן | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:06:39 |
| רות שלום רב,
התלונה המפורטת לעיל לא הוגשה למועצה לצרכנות (יתכן והוגשה לרשות לסחר הוגן והגנת הצרכן או לאמון הציבור). | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:20 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:20:58 |
| אני זכיתי בשובר קוקה קולה לטיסה +4 ימים במלון באירופה כמצוב"ז, ובשובר כתוב שאני יכול לפרוע את השובר בהדקה ה-90 והזמנתי דרכם נופש, ביום ה20 לחודש זה היה סוף ההזמנה, אחרי שכמה ימים אני דנתי עמם על הנסיעה, סגירת הטיסה המלון היה ביום ה20.6 , וכשעתיים אח"כ כשהתברר לי שהם ממש עשקו אותי, כי אשתי דברה אתם בטלפון אחר ונציגה אחרת מהדקה ה90 ונתנה לה את אותה עסקה ב1500 ש"ח פחות, מי שמכרה לי שמה שירן, וזו שנתנה את ההצעת המחיר לאשתי זו טניה, וגם מקודם לשיחה זו, התקשרתי והתכתבי איתם כמוצב"ז בקבצים המצורפים, ובקשתי לבטל את העסקה, ומני אז אני עובר טרטורים בטוענה שאיני מוגן בחוק כי זה לא 7 ימים, ודאי שעכשיו זה כבר לא 7 ימים, כי הטיסה בוא ביום ה27.6, אולם כשאני כתבתי והתקשרתי זה היה ביום ה20,6 ואז היו 7 ימים לביטול
זו ועוד כי לפי התקנון אם היה מעשי רמייה או הטעייה אפשר לבטל, אז כאן כשבאותה חברה אחד משווק אותה חבילה ב8400 ואחד ב6900 אין מעשי רמייה גדול מזה, על אף שבמקומות אחרים אותו עסקה היא הרבה יותר זולה.
ומני אז כבר דברתי ודברתי, ומעבירים אותי ממקום למקום, ולא נותנים לי את האפשרות לבטל את ההעסקה העשוקה, ולהזמין את ההזמנה, כרגיל
דברתי עם המנהלת , ועם שאר גורמים וכל אחד ואחד מעביר אותי לאחר,
בקשתי שתהיו לי לעזר, לאזרח הקטן מול כל הגורמים הגדולים האלו.
| |
|
|
|
| 23/6/2019 15:35 |
שלמה |
 | |
|
שלמה |
 | |
|
שלמה |
 | |
|
| 24/6/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:01:55 |
| שלום רב שלמה,
ראשית, על מנת לענות לשאלתך, אשמח כי תגיש תלונה בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, סעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות, בו יפורטו מידע על העסקה, בין היתר, תנאי העסקה, אמצעי תשלום והזכות לבטל את העסקה ועוד.
בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי,הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך. | |
|
|
|
| 23/6/2019 11:36 |
Shir |
 | | מחבר: | Shir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 11:36:48 |
| שלום רב,
אשמח לדעת האם קיימת התייחסות בחוק לפרק הזמן בו מותר לחייב לקוח עבור הפרשי חיובים לאחר התנתקות?
הכוונה היא שאם ביקשתי להתנתק ב25.5 נניח, ומחזור החיוב שלי התסיים 5 ימים קודם לכן, ביום 20.5, האם החברה רשאית לגבות את הסכום היחסי עבור 5 ימים ישירות מכרטיס האשראי שברשותם 4 חודשים לאחר מכן מבלי לעדכן אותי? | |
|
|
|
| 23/6/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 13:37:17 |
| שיר שלום רב,
אין התייחסות פרטנית למקרה המתואר במדויק, אך ניתן ללמוד מהוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן הקובעות כדלקמן:
" (ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט, ואם נמסרה הודעת הביטול באמצעות דואר רשום – בתוך שישה ימי עסקים מיום מסירתה למשלוח, והכל אם לא נקב הצרכן במועד מאוחר יותר בהודעת הביטול (בפסקה זו – מועד הביטול); במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול."
כלומר, לאחר המועד הקבוע בדין, לא רשאי בית העסק לחייב את הצרכן בעבור תשלומים בעסקה מתמשכת.
אף על פי כן, היה ומדובר בתשלומים המגיעים לעוסק אשר לא נגבו בטעות, הדבר אינו מקנה לצרכן פטור אוטומטי מתשלומים אלו, אך בכל מקרה, היה על בית העסק לידע את הצרכן ובוודאי שלא לפעול עצמאית לגביית החוב כאמור. | |
|
|
|
| 23/6/2019 13:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 13:47:11 |
| אם החברה גובה את החוב מדי חודש, לא רואה סיבה שלא לגבות את החוב האחרון במחזור הבא. באופן הגביה שלה היא בעצם מצהירה כיצד היא מחייבת של הלקוחות שלה.
נדמה לי שגם החוק מחייב אותה לשלוח חשבונית ולהודיע בה שהגביה תהיה עוד X ימים, כך שאם ביטלת הוראת קבע, תוכלי לחדש אותה. | |
|
|
|
| 23/6/2019 17:12 |
Shir |
 | | מחבר: | Shir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 17:12:02 |
| מסכימה עם הניתוח, תודה רבה אך משחלפו למעלה מ-3 חודשים, ולא מדובר במחזור החיוב העוקב, החברה למעשה פגעה באינטרס ההסתמכות שלי - שלא להיות מחויבות יותר - כאשר עשתה שימוש בפרטי אשראי שיש ברשותה.
מתלבטת כיצד לנהוג שכן אני מבינה שברמת הצדק - הצדק איתם, שהכסף מגיע להם, אך משהו בהתנהלות החברה פגום ולא ראוי אם נראה להם לגיטימי לגרור "גמר חשבון" על פני 3 חודשים לאחר התנתקות. | |
|
|
|
| 23/6/2019 17:12 |
Shir |
 | | מחבר: | Shir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 17:12:39 |
| מסכימה עם הניתוח, תודה רבה אך משחלפו למעלה מ-3 חודשים, ולא מדובר במחזור החיוב העוקב, החברה למעשה פגעה באינטרס ההסתמכות שלי - שלא להיות מחויבות יותר - כאשר עשתה שימוש בפרטי אשראי שיש ברשותה.
מתלבטת כיצד לנהוג שכן אני מבינה שברמת הצדק - הצדק איתם, שהכסף מגיע להם, אך משהו בהתנהלות החברה פגום ולא ראוי אם נראה להם לגיטימי לגרור "גמר חשבון" על פני 3 חודשים לאחר התנתקות. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:00:27 |
| שיר שלום רב,
ייתכן והכיוון שיש לבחון הוא שמירת פרטי האשראי וביצוע חיוב בשעה שהצרכן כבר אינו צרכן של החברה.
יש לבחון בהסכם ההתקשרות עד מתי שומרת או אמורה החברה לשמור את פרטי האשראי של הצרכן, ועד מתי היא שומרת לעצמה את הזכות לבצע חיובים באותו כרטיס אשראי.
ייתכן ואופן ביצוע הפעולה, יכול להעלות חשש לפרה של הוראות הדין בכל הנוגע לשימוש בכרטיס חיוב. | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:20 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:20:43 |
| אני זכיתי בשובר קוקה קולה לטיסה +4 ימים במלון באירופה כמצוב"ז, ובשובר כתוב שאני יכול לפרוע את השובר בהדקה ה-90 והזמנתי דרכם נופש, ביום ה20 לחודש זה היה סוף ההזמנה, אחרי שכמה ימים אני דנתי עמם על הנסיעה, סגירת הטיסה המלון היה ביום ה20.6 , וכשעתיים אח"כ כשהתברר לי שהם ממש עשקו אותי, כי אשתי דברה אתם בטלפון אחר ונציגה אחרת מהדקה ה90 ונתנה לה את אותה עסקה ב1500 ש"ח פחות, מי שמכרה לי שמה שירן, וזו שנתנה את ההצעת המחיר לאשתי זו טניה, וגם מקודם לשיחה זו, התקשרתי והתכתבי איתם כמוצב"ז בקבצים המצורפים, ובקשתי לבטל את העסקה, ומני אז אני עובר טרטורים בטוענה שאיני מוגן בחוק כי זה לא 7 ימים, ודאי שעכשיו זה כבר לא 7 ימים, כי הטיסה בוא ביום ה27.6, אולם כשאני כתבתי והתקשרתי זה היה ביום ה20,6 ואז היו 7 ימים לביטול
זו ועוד כי לפי התקנון אם היה מעשי רמייה או הטעייה אפשר לבטל, אז כאן כשבאותה חברה אחד משווק אותה חבילה ב8400 ואחד ב6900 אין מעשי רמייה גדול מזה, על אף שבמקומות אחרים אותו עסקה היא הרבה יותר זולה.
ומני אז כבר דברתי ודברתי, ומעבירים אותי ממקום למקום, ולא נותנים לי את האפשרות לבטל את ההעסקה העשוקה, ולהזמין את ההזמנה, כרגיל
דברתי עם המנהלת , ועם שאר גורמים וכל אחד ואחד מעביר אותי לאחר,
בקשתי שתהיו לי לעזר, לאזרח הקטן מול כל הגורמים הגדולים האלו.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:59:53 |
| שלום רב שלמה,
ראשית, על מנת לענות לשאלתך, אשמח כי תגיש תלונה בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, סעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות, בו יפורטו מידע על העסקה, בין היתר, תנאי העסקה, אמצעי תשלום והזכות לבטל את העסקה ועוד.
בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי,הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך. | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:36 |
מתי |
 | | מחבר: | מתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:36:27 |
| לפני כחודשיים רכשתי ביטוח נסיעות ב"כלל ביטוח". לא הצטרכתי אותו ועברתי הלאה.
היום מתקשר אליי סוכן של "כלל ביטוח" ואומר כי התקשר "כי רכשתי ביטוח נסיעות לחו"ל לאחרונה" ושבדק "על מה אני מבוטחת ועל מה לא" מפה לשם הוא מציע לי ייעוץ ביטוחי. כמובן שסירבתי כאשר הבנתי שהשיחה בכלל לא קשורה לביטוח נסיעות שלי.
האם זה חוקי להעביר לי מסר שיווקי במסווה של שיחה לגבי הביטוח שרכשתי? זה מטעה כי זה נראה כאילו יש בעיה עם הביטוח שרכשתי כאשר בעצם השיחה אינה קשורה בכלל לביטוח נסיעות שרכשתי בעבר, והעניין משמש להם כ"פיתיון" כדי לגרום לי להקשיב לשיחת השיווק שלהם.
הראל ביטוח גם עשו לי קטע כזה.
אתם חושבים שאפשר להגיש תלונה? יש לי הקלטה של השיחה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:44:25 |
| שלום רב מתי,
בעניין זה, עליך לפנות אל המפקח על הביטוח- רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:54:11 |
| מתי שלום רב,
היה והמידע שלך נשמר באותה חברת ביטוח ממנה רכשת שירות, לכאורה אין בפעולות השיווק משום הפרה של הוראות הדין.
אף על פי כן, מומלץ להפנות שאלה זו לרגולטור הרלוונטי אשר הנו המפקח על הביטוח במשרד האוצר על מנת שיבחן פעולות החברה הן בהתאם לדין והן בהתאם להנחיותיו.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:08 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:08:32 |
| אני אדם נכה בעל 100 אחוז נכות הזמנתי לפני כחודשיים שיש למיטבח מאחת החברות מטבחים חשוב לציין כי לא נלקחו עדיין מדידות בבית והשיש לא סופק בינתיים ולא נעשה שום נגיעה בשיש מלבד שמירה של המחיר בינתיים מצאתי לנכון לבטל באותו מקום את השיש כי מצאתי זול יותר באלפי שקלים במקום אחר. הם טוענים שהם מחזירים לי את התשלום פחות 100 שקל דמי ביטול
האם הם פועלים על פי החוק חשוב לציין שאני עם נכות. דבר נוסף השיש לא ירד ליצור. לא בצעו אפילו מדידות בבבית
אודה לכם על התשובה ? | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:39:04 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, במקרה המתואר, היה על בית העסק לגבות או 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:14 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:14:51 |
| שלום שמי ענת ואני בת 17.5
שלמתי על שמלה בסך 600 שקלים בחנות בתל אביב שעדיו לא תפרו אותה קניתי שמלה במקום אחר שאהבתי אותה יותר יום למחר שעדיו לא עברו 24 שעות התקשרתי לחנות לברר אם אפשר לעשות ביטול עסקה מס עצמו אינו מחובר נאלצתי לנסוע לתל אביב בשביל לבטל את העסקה אבל בעל החנות אמר שאי אפשר להחזיר את הכסף בכללל וזה לא בעיה שלו אפילו שלא עברו 48 שעות מהקנייה עצמה הוא אמר שהפתרון היחדי הוא זיכוי 600 שקל לזמן בלתי מוגבל אבל הזיכוי היה על כרטיס כזה שבו אני רשמתי את הפרטים של הזיכוי והוא רשם עליו וחתם וזה קצת חשוד .
הייתה לקוחה ששמעה אותנו מדברים עם בעל הבית של החנות ואמר שגם לה קרה מקרה איתם ואני לא יודעת מה עושים הלאה בשביל לקבל החזר כספי ?? | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:38:58 |
| ענת שלום רב,
האם הוחל בייצור של השמלה?
מדובר בשמלה בהזמנה מיוחדת?
האם נבחר בד או בוצעה פעולה כלשהי לצורך התאמה למידותייך?
היה והתשובה שלילית, יש להעביר בכתב לבית העסק פנייה לפיה על פי תקנות ביטול עסקה, מחויב העוסק לבצע ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, ולהשיב את היתרה בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים.
היה ולא יעשה כן, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:08 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:08:22 |
| אני אדם נכה בעל 100 אחוז נכות הזמנתי לפני כחודשיים שיש למיטבח מאחת החברות מטבחים חשוב לציין כי לא נלקחו עדיין מדידות בבית והשיש לא סופק בינתיים ולא נעשה שום נגיעה בשיש מלבד שמירה של המחיר בינתיים מצאתי לנכון לבטל באותו מקום את השיש כי מצאתי זול יותר באלפי שקלים במקום אחר. הם טוענים שהם מחזירים לי את התשלום פחות 100 שקל דמי ביטול
האם הם פועלים על פי החוק חשוב לציין שאני עם נכות. דבר נוסף השיש לא ירד ליצור. לא בצעו אפילו מדידות בבבית
אודה לכם על התשובה ? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:38:17 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, במקרה המתואר, היה על בית העסק לגבות או 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:14 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:14:42 |
| שלום שמי ענת ואני בת 17.5
שלמתי על שמלה בסך 600 שקלים בחנות בתל אביב שעדיו לא תפרו אותה קניתי שמלה במקום אחר שאהבתי אותה יותר יום למחר שעדיו לא עברו 24 שעות התקשרתי לחנות לברר אם אפשר לעשות ביטול עסקה מס עצמו אינו מחובר נאלצתי לנסוע לתל אביב בשביל לבטל את העסקה אבל בעל החנות אמר שאי אפשר להחזיר את הכסף בכללל וזה לא בעיה שלו אפילו שלא עברו 48 שעות מהקנייה עצמה הוא אמר שהפתרון היחדי הוא זיכוי 600 שקל לזמן בלתי מוגבל אבל הזיכוי היה על כרטיס כזה שבו אני רשמתי את הפרטים של הזיכוי והוא רשם עליו וחתם וזה קצת חשוד .
הייתה לקוחה ששמעה אותנו מדברים עם בעל הבית של החנות ואמר שגם לה קרה מקרה איתם ואני לא יודעת מה עושים הלאה בשביל לקבל החזר כספי ?? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:38:14 |
| ענת שלום רב,
האם הוחל בייצור של השמלה?
מדובר בשמלה בהזמנה מיוחדת?
האם נבחר בד או בוצעה פעולה כלשהי לצורך התאמה למידותייך?
היה והתשובה שלילית, יש להעביר בכתב לבית העסק פנייה לפיה על פי תקנות ביטול עסקה, מחויב העוסק לבצע ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, ולהשיב את היתרה בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים.
היה ולא יעשה כן, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי. | |
|
|
|
| 23/6/2019 15:03 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 15:03:59 |
| | שלןם אני ישראלית שגרה בארצות הברית הגעתי לחופשה בישראל אני וחברתי רכשנו חבילת נופש דרך גרופון לאתונה אחר שאושרה העיסקה התקשרו אלינו לבשר שהמלון מלא ונותנים לנו מלון חלופי אלא שהמלון החלופי אינו באותה רמה ויותר זןל בהרבה ממש ששלמנו וללא בריכה הציבו עבורנו תנאי או שניקח את המלון החלופי או שנפסיד את הכסף שלמנו 5000 שקך המלון החלופי עולה כמעט 4000 שקל זו רמאות לשמה ועוגמת נפש אשמח מאוד אם תעזרו לי ההזמנה היא 26 ביוני אין לי הרבה זמן המון תודה דליה שחף | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:23:21 |
| שלום רב דליה,
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה התנאים במקרה הדומה לשלך (שהתפוסה מלאה ומוצע מלון חלופי שאינו דומה למלון שהוזמן מלכתחילה)?
לאחריו, יש לפנות אל החברה שעמה ביצעת את העסקה, בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
במידה שאת נתקלת בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/6/2019 14:04 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:04:26 |
| שלום רב,
אנו ממתינים בנתב"ג בשל עיכוב של 3.5 שעות בטיסה,על פי החוק עיכוב שכזה מזכה את הלקוח בהוצאות עבור מזון ושתיה בעת ההמתנה, אולם לא מצויינת מגבלת כמות.
לדברי נציגת חברת התעופה (ארקיע) ככל מדובר בעיכוב של עד ארבע שעות רשאי כל נוסע לקבל רק קפה אחד ומאפה אחד - האומנם?
שכן לאור הדרישה להגיע לשדה 3 שעות לפני הטיסה, הרי שאנו ממתינים כאן כבר 6.5 שעות.. - הצורך לרכוש מזון ומשקאות לקבוצת אנשים כה גדולה כרוך בהוצאות ניכרות נוכח המחירים המופקעים בשדה.
אשמח למענה.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:09:22 |
| שלום וברכה רותם,
חוק שירות תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) אינו מכמת את הדבר, אלא קובע כי הזכות הינה "למזון ומשקאות בהתאם לזמן ההמתנה". | |
|
|
|
| 23/6/2019 14:05 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:05:02 |
| שלום רב,
אנו ממתינים בנתב"ג בשל עיכוב של 3.5 שעות בטיסה,על פי החוק עיכוב שכזה מזכה את הלקוח בהוצאות עבור מזון ושתיה בעת ההמתנה, אולם לא מצויינת מגבלת כמות.
לדברי נציגת חברת התעופה (ארקיע) ככל מדובר בעיכוב של עד ארבע שעות רשאי כל נוסע לקבל רק קפה אחד ומאפה אחד - האומנם?
שכן לאור הדרישה להגיע לשדה 3 שעות לפני הטיסה, הרי שאנו ממתינים כאן כבר 6.5 שעות.. - הצורך לרכוש מזון ומשקאות לקבוצת אנשים כה גדולה כרוך בהוצאות ניכרות נוכח המחירים המופקעים בשדה.
אשמח למענה.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:00:31 |
| שלום וברכה רותם,
חוק שירות תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) אינו מכמת את הדבר, אלא קובע כי הזכות הינה "למזון ומשקאות בהתאם לזמן ההמתנה". | |
|
|
|
| 24/6/2019 11:48 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 11:48:06 |
| שלום, הזמנתי מוצר מאתר כלשהו, וכאשר התקשר אלי השליח כדי לתאם את אספקת המוצר, נאמר לי שלא מגיעים עד אלי, אלא רק עד למחסום. בשיחה עם נציגת האתר נאמר לי שזו המדיניות, ואני מוזמנת לתת כתובת אחרת של מישהו מהמשפחה. כאשר נכנסתי לתקנון האתר, ראיתי שזו אכן המדיניות שלהם וכל כתוב שם: "באזורים המוגבלים לגישה מבחינה ביטחונית, הספקים יהיו רשאים להעמיד את המוצרים לרוכשות, במקום סמוך אשר יתואם עימן מראש".
האם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:45:37 |
| שלום רב רות,
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(גילוי פרט מהותי לגבי אספקת נכס או שירות), תשע"ח-2018* מגדיר מהו "אזור", כדלקמן:
"1. בתקנות אלה –
"אזור" – כהגדרתו בתקנות שעת חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ז-1967, כפי שהוארך תוקפן ותוקן נוסחן בחוק;"
בנוסף, התקנות קובעות כי :
1) במכירת מוצר שהעוסק נותן לגביו שירותי הובלה, על העוסק לגלות לצרכן, לפני ביצוע העסקה, אם יש מקום שאליו הוא אינו מספק שירות הובלה או מהם הסייגים החלים על שירות ההובלה לאותו מקום.
דוגמה: צרכן רכש מוצר בחנות, שילם את התמורה, ובדיעבד המוביל דרש ממנו תשלום נוסף עבור ההובלה משום שהוא מתגורר מעבר לקו הירוק. במקרה זה, היה על העוסק לגלות לצרכן מראש כי שירות ההובלה באזור זה כרוך בתוספת תשלום.
2) במתן שירות שלא במקום בית העסק, על העוסק לגלות לצרכן, לפני ביצוע העסקה, אם יש מקום שבו הוא אינו מספק את השירות או מהם הסייגים החלים על השירות באותו מקום.
דוגמה: צרכן רכש שירותי תיקונים למוצר שלא במסגרת שנת האחריות, וכאשר הזמין שירות נמסר לו כי עליו לשלם תוספת תשלום כי הוא מתגורר מעבר לקו הירוק. במקרה זה היה על העוסק לגלות לצרכן את מדיניותו לעניין מתן השירות באזור מגוריו.
3) חובת הצבת שלט מדיניות בבית העסק: בתקנות נקבע שיש להציב שלט ליד כל קופה ומה גודל השלט וגודל האותיות.
4) במכר מרחוק: בעסקה באתר אינטרנט למשל, יש לגלות את מדיניות ההובלה/מתן השירות במקום בולט לעין ובאותיות ברורות וקריאות. בעסקה טלפונית, חובה לגלות את מדיניות בית העסק בשיחה הטלפונית.
| |
|
|
|
| 23/6/2019 14:59 |
אוביצקי שלמה |
 | | מחבר: | אוביצקי שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:59:52 |
| שלום רב
אבקש לדעת אם תקנות ביטול עסקה שנעשתה מרחוק(באמצעות האינטרנט)להזמנת מלון
בארץ דרך אתר בוקינג חלות על המלון בארץ(המלון מסרב לבטל ודורש עלות מלאה
14 ימים לפני המועד ההזמנה).
בוקינג עצמם קיבלו את בקשת הביטול וטוענים כי בית המלון מסרב לבטל,המלון עצמו
חייב כרטיס שניתן כביטחון במחיר המלא 14 יום לפני מועד ההזמנה | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:41:16 |
| שלום וברכה שלמה,
עליך לבחון קודם את הוראות ההסכם שבין הצדדים, בעיקר באשר למיהות הצד השני בעסקה, מועדה, מהותה וכיוצ"ב. הוראות חוק הגנת הצרכן בהחלט חלות על כל בית העסק המציע את מרכולתו לציבור הישראלי, לעמדת המועצה, המקובלת כהלכה בבתי המשפט, לעניות דעתנו, זה מכבר. | |
|
|
|
| 23/6/2019 14:26 |
אלכסנדר אנ |
 | | מחבר: | אלכסנדר אנ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:26:04 |
| רכשנו ספה ב7אלף פלוס הובלה 300שח מזומן למוביל.
הספה הגיע קרוע מתנדנד עם מסמרים ולשלשת יונים.
הספה הגיע ארוזה לאחר שהמוביל הלך פתחנן ומיידית
צילמנו ושלחנו בווטסאפ צילומים וווידאו לבעל החנות.
בעל החנות ציין שהוא מוכן לעשות ביטול עסקה על 7000שח
בלבד, כלומר 300שח עבור ההובלה אינם ניתנים להחזר.
האם זה עומד במסגרת החוק?
| |
|
|
|
| 24/6/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:40:14 |
| אלכסנדר שלום רב,
אתה מתאר שתי עסקאות נפרדות - עסקה לרכישת ריהוט ועסקה להובלה.
מכיון שמדובר בשני עוסקים שונים, הרי שלא ניתן לבטל את העסקה בגין ההובלה, אשר בוצעה במלואה על ידי המוביל.
על כן, על בית העסק לבטל את העסקה בגין הספה, וניתן לדרוש ממנו פיצוי בגין עלויות ההובלה במסגרת דיני הנזיקין, אך לא במסגרת חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/6/2019 14:25 |
אלכסנדר |
 | | מחבר: | אלכסנדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:25:50 |
| רכשנו ספה ב7אלף פלוס הובלה 300שח מזומן למוביל.
הספה הגיע קרוע מתנדנד עם מסמרים ולשלשת יונים.
הספה הגיע ארוזה לאחר שהמוביל הלך פתחנן ומיידית
צילמנו ושלחנו בווטסאפ צילומים וווידאו לבעל החנות.
בעל החנות ציין שהוא מוכן לעשות ביטול עסקה על 7000שח
בלבד, כלומר 300שח עבור ההובלה אינם ניתנים להחזר.
האם זה עומד במסגרת החוק?
| |
|
|
|
| 24/6/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:39:54 |
| אלכסנדר שלום רב,
אתה מתאר שתי עסקאות נפרדות - עסקה לרכישת ריהוט ועסקה להובלה.
מכיון שמדובר בשני עוסקים שונים, הרי שלא ניתן לבטל את העסקה בגין ההובלה, אשר בוצעה במלואה על ידי המוביל.
על כן, על בית העסק לבטל את העסקה בגין הספה, וניתן לדרוש ממנו פיצוי בגין עלויות ההובלה במסגרת דיני הנזיקין, אך לא במסגרת חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/6/2019 12:59 |
ronen |
 | | מחבר: | ronen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 12:59:28 |
| שלום
אמי עשתה ביטוח לתנור שברשותה בחברת "שירות פיקס".
לפני כ-3 חודשים התנור התקלקל. והסאגה התחילה...
בהתחלה הם שלחו טכנאי שאמר שהכרטיס נשרף.
אח"כ הם אמרו שהם לא מצליחים למצוא כרטיס חלופי.
לאחר חודשיים הם הצליחו להשיג את הכרטיס ושלחו טכנאי. אך הטכנאי לא ידע איך להרכיב את הכרטיס. אז הוא לקח את כל התנור.
ומאז התנור נמצא אצלהם והם לא מצליחים לתקן.
האם יש פרק זמן סביר שבו הם מחוייבים לתקן. אחרת הם מחוייבים לתת לי פיצוי כספי או לחלופין אני יוכל לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות והתביעה תתקבל ע"י השופט.
בתודה מראש | |
|
|
|
| 23/6/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:01:01 |
| רונן שלום רב,
מכיון שמדובר בהסכם שירות תיקונים, התנאים למועד ביצוע התיקונים, וכן התנאים הנוגעים למוצר חלופי, או פיצוי בגין אי תיקון, אמורים להיות קבועים בהסכם ההתקשרות.
אין הוראת דין הנוגעת לתיקון מוצר לאחר תקופת האחריות ומחויבויות בית העסק יהיו אך ורק בהתאם להסכמות בין הצדדים.
על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות ולבחון האם הופר. | |
|
|
|
| 23/6/2019 14:28 |
ronen |
 | | מחבר: | ronen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 14:28:51 |
| שלום
הסתכלתי בתעודת האחריות ואין שם שום התייחסות לגבי משך הזמן המקסימלי לתיקון מוצר, פיצוי בגין אי תיקון, וכל דבר שקשור לנושא.
ולכן אני שוב שואל, מה אני יכול לעשות במקרה כזה? האם לאחר זמן מסויים אני יכול לתבוע אותם? (אחרת הם יכולים להגיד שגם אחרי שנה הם עדיין מנסים לטפל בבעיה)
תודה | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:34:38 |
| רונן שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, כאמור, בהעדר מועדים בהסכם יש לטעון לחוסר סבירות ולהפרת הסכם. | |
|
|
|
| 23/6/2019 13:07 |
ירין |
 | | מחבר: | ירין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 13:07:44 |
| שלום רב אני יועץ עסקי שעובד מול חברות בנקאיות וחוץ בנקאיות
לגיוס אשראי למסורבי בנקים
אני רציתי לדעת מה אומרת החוכה המשפטית כלפי בית העסק וכלפי הצרכן
שאלתי היא אם נאמר ללקוח מראש על דמי ניהול מראש בגין הפקת דוח צרכני ולגשת לגיוס הכהת תיק לקוח שיש עלות לפני?
ואם הלקוח התחרט מסיבה כזו או אחרת ושילם ודורש את כספו בחזרה
איזה סעיפים אני מחוייב על פי חוק הגנת הצרכן להוסיף לחוזה המשפטי שהלקוח מקבל מה בית העסק חייב להציג ללקוח והאם מותר לגבות דמי ניהול מראש על פי חוק ההלואות בישראל ומה חל עליי על ביטול עסקה
בברכה שרון | |
|
|
|
| 24/6/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 09:19:24 |
| שלום וברכה ירין,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק, אלא של צרכנים בלבד, כהגדרת מונחים אלה בחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפנה לעו"ד פרטי לקבלת יעוץ מתאים. | |
|
|
|
| 23/6/2019 17:28 |
גולאן |
 | | מחבר: | גולאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 17:28:56 |
| | *** פניה זו הוסרה ע"י מנהלי הפורום בשל תוכן ולשון לא ראויים **** | |
|
|
|
| 23/6/2019 12:42 |
לש |
 | | מחבר: | לש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 12:42:32 |
| שלום, הזמנתי זוג כרטיסים ליום 26/6 בעוד 3 ימים, להופעה.
המחיר לכרטיס שרשום באתר 527.4 EU ש"ח. שילמתי בסוף התהליך 697.75 ש"ח, כשההפרש הוא עבור עמלה שלא נראתה לעין בתהליך.
אחרי פניות ממושכות ותשובות לא ברורות הגיעו הכרטיסים כשהמחיר הנקוב עליהם 89.5 EU! ובשיחה עם נציג, הבנתי שמדובר באתר ספסרות.
התקשרתי מיד לאחר רכישת הכרטיסים לחברת האשראי בבקשה לבטל העסקה, וסורבתי.
בכל מקרה, לא יכולה להגיע להופעה שבמדריד.
מה ניתן לעשות כדי להשיב חלק מהעושק בחזרה?
| |
|
|
|
| 23/6/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 13:58:54 |
| אדוני שלום רב,
מכיון שהחברה הנה חברה זרה, ואין לה סניפים בתוך מדינת ישראל, יש קושי להגיש תביעה בגין ההטעיות שבוצעו לכאורה, וכן לדרוש החזרים בגין הכרטיסים.
תביעה של בית עסק מחוץ לתחומי מדינת ישראל מצריכה הליך אשר יאפשר את המצאת התביעה מחוץ לישראל, דבר המסרבל את ההליך המשפטי.
על כן, בהעדר שיתוף פעולה מצד חברת האשראי, והיה ואכן יסופקו כרטיסים בפועל (כלומר, לא מדובר בכשלון תמורה מלא) יש קושי לקבל החזר בגין העסקה. | |
|
|
|
|