| 24/6/2019 09:46 |
אסיה |
 | | מחבר: | אסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 09:46:45 |
| זארה ישראל בוקר טוב
בתאריך ה17.3 רכשתי פריט בזארה קריון ק. ביאליק בסך של 129.90 ושילמתי בכרטיס אשראי.
לאחר מספר ימים הבחנתי שהפריט פגום וקרוע והחלטתי להגיע לחנות ולהחליף.
כמובן שהגעתי לפני שעברו שבועיים ומיהרתי נורא באותו יום לעיסוקים דחופים אחרים.
ביקשתי זיכוי אך המוכרת אמרה שאין לה דרך להוציא לי זיכוי כרגע ושאקח פשוט פריט באותו המחיר (בגלל שאני ממהרת) ואכן הפריט הראשון( שלא מתאים לסטייל הלבוש שלי בשום צורה) שראיתי שחופף את המחיר (כדי לא להטריחחח את גברת מוכרת לעשות שינויים בקופה כי לא היה לכבודה) לקחתי.
מייד כשהתפנה לי שוב זמן הגעתי שוב, כמובן לסניף הקבוע שממנו אני רוכשת בקריון אבל להפתעתי הרבה- אין זיכוי? אין החלפה!
למה? ככה.
חולצה שנלקחה מהחנות שלכם! בסניף קריון! ואתם לא מצליחים להעלות את המקט שלה? ואתם לא מצליחים לאתר את הקנייה?
ברור שלא!
איפה הייתה האחריות של המוכרת להוציא לי זיכוי במקום לשלח אותי לקחת משהו באותו המחיר? או אסמס לפלאפון עם המידע כדי שאוכל להחליף את הפריט שלקחתי חיש מהר כי מיהרתי נורא וזיכוי לא היה בראש מעייני המוכרת באותו הרגע.
כמובן שכל מה שרשום פה התבשר לשירות לקוחות, על ידי ועל ידי ביתי שעובדת בתחום ופשוט כל מה ששמענו היה "אנחנו לא חייבים לאתר בשבילך קבלות" "אנחנו לא מחוייבים לשלוח לך אסמס עם פרטי קנייה" "אין קבלה-אין כלום"
באמת?רשת זארה הגדולה והנחשבת? באמת לא מסוגלת לאתר קבלה? למה? כי יש לכם יותר מדי לקוחות אז הלקוח הקטן לא מעסיק אתכם? האם אין ערך ל100 או 200 שקלים שאדם מוציא על פריט לבוש...??? האם זה כסף קטן מדי כדי להתעסק בו?
אני פונה אליכם כאן, בתקווה לקבל תשובה אנושית לשם שינוי, בינתיים הזמן עבר, שבועיים להחלפה כבר לא יהיו לי אבל הנה אני מודיעה,אני עם החולצה שלקחתי כדי לא להתעכב לא אשאר.מרכישה מרומה ומנוצלת על ידכם!!!!
אשמח לתגובתכם במהרה.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:10 |
אסיה |
 | | מחבר: | אסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:10:58 |
| | אשמח לדעת כיצד להתנהל מולם כיוון שהם מסרבים לי לאיתור קבלה ולהחלפה של המוצר בתוקף! | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:18:06 |
| אסיה שלום רב,
תחושותייך ברורות, אך מבחינת הוראות הדין, אין בפעולות בית העסק משום הפרה של הוראות הדין, על פניו.
הוראות הדין עוסקות אך ורק בזכותו של הצרכן לבטל עסקה.
לצורך ביטול עסקה, ניתן להסתפק בהוכחת רכישה ואין חובה להציג קבלה.
לאחר שחלף המוד הקבוע בתקנות ביטול עסקה, לצורך ביטול עסקה לרכישת ביגוד או הנעלה (יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה),רשאי כל עוסק לקבוע מדיניות לבחירתו, ואין הוא מחויב לבצע החלפות, או זיכויים ללא קבלת מקור, ולא מוטלת עליו החובה לאחזר קבלה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 11:37 |
אורן שוכר |
 | | מחבר: | אורן שוכר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 11:37:56 |
| התחבתרתי לnext tv בחיבלה כוללת עם אינטרנט וכדי שהשרות יעבוד אצלי הייתי מחוייב לקנות 2 סטרימרים עם התחיבות לשנתיים לתשלום על הסטרימרים
ב29 למאי התחברתי ומאז שירות האינטרנט והטלווזיה לא עבדו בצורה רציפה ליותר מ30 דקות הייתי צריך לאפס את המודם שלוש פעמיים ביום וגם אז האינטרנט לא עבד ולא יכולנו להתחבר לשום תוכן. מיותר לציין שנאמר לנו שאין לחברת הוט אחריות על אינטרנט בויי פיי ושהם לא אחראיים שיהיה אינטרנט בויי פיי ולכן היינו מתחברים ישירות למודם דרך כבל רשת שגם אז לא נתן לנו אינטרנט בבית.
יש לחברה רשימה של כל השיחות שלנו וב11 לחודש יוני ביקשנו להתנתק ולהזדכות על הציוד אך נתבקשנו לחכות לשיחה של מנהל שהתקיימה ביום למחרת. אחת ממנהלות השירות של החברה התחייבה שלא יהיו יותר בעיות עם האינטרנט אחרי שהיא שידרגה לנו את המודם מרחוק.
גם לאחר השיחה הזאת השירות של האיטרנט והטלוויזיה לא השתפר ביקשנו להתנתק 5 ימים אחרי וזיכוי על הציוד והתשלום מהשירות מכיוון ששניהם לא עבדו אך החברות מתנערות מאחריות ומסרבות לזכות אותנו על כל הימים שלא קיבלנו שירות מהם ולאחר שיחות חוזרות ונשנות איתם הם הסכימו לזכות אותנו אך ורק בשלושה שקלים ועשרין אגורות!
על הציוד והתשלום שהם מכרו לנו בידיעה שתשתית האינטרנט תקולה באיזור המגורים שלנו (8 בהעלאה מתול 100 מגה שלהם הם התחייבו ועוד 0.4 הורדה, כלומר אינטרנט קלוקל ולא אפקטיבי). כמובן שגם תהליך הניתוק היה רווי במעמורות והם אמרו לנו שלא ניתן לנתק אותנו מהשירות אלא רק לאחר שיחה עם מנהל שלא הגיעה מעולם עד שבסופו גילינו שכן ניתקו אותנו מבלי לעדכן ומבלי לפנות לחברה אחרת שתספק לנו תשתית של אינטרנט בזמן ששני הדיירים בבית סטודנטים.
מה אפשר לעשות במצב כזה כשחברה בסדר גודל כזה מתנערת מאחריות? | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:17:30 |
| אורן שלום רב,
ראשית, יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולתאר את השתלשלות העניינים.
כמו כן, יש לבחון האם קיבלתם טופס גילוי נאות או הסכם המתאר את תנאי הביטול של העסקה, בהעדר טופס כאמור, הנכם רשאים לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח גם בכל הקשור לרכישת הציוד, וזאת בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
במקביל להעברת פנייה בכתב ושמירת עותק מהפנייה, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 23/6/2019 17:07 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 17:07:25 |
| שלום,
התחייבתי מול חברת זאפ לתקופה של שנה על פירסום באתרים מקודמים. מלכתחילה רציתי לקבל מהם רק שירות שיווק ממומן שאליו אין התחייבות אבל הם לא איפשרו לי לקבל שירות זה רק אם אתחייב לשנה לקידום באותם אתרים. אישרתי זאת טלפונית.
לאחר שלא הייתי מרוצה מהשיווק הממומן שלהם, ביקשתי להפסיק אבל הם מחייבים אותי לשנה על השירותים הנלווים. האם יש דרך לצאת מזה? | |
|
|
|
| 23/6/2019 19:21 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 19:21:34 |
| לפי ההגדרה בחוק הגנת הצרכן?
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי; | |
|
|
|
| 24/6/2019 10:31 |
קארין |
 | |
|
| 24/6/2019 10:59 |
אביב |
 | |
|
| 24/6/2019 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:13:46 |
| קארין שלום רב,
מכיון שהשימוש של השירות שנרכש הנו עסקי, אין תחולה להוראות חוק הגנת הצרכן על עסקה זו, ועל כן, יחולו הוראות ההסכם שנחתם בין הצדדים.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 10:20 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 10:20:07 |
| שלום
קניתי מזרן וברצוני להחזיר אותו.לא הוצאתי אותו מאריזת הניילון שלו, ועוד לא עברו 14 יום, כך שלפי התקנות זה אמור להיות אפשרי.
העניין הוא שבחוזה הקניה שחתמתי עליו כתוב שאי אפשר להחזיר מוצרים בכלל, ושמחיר ביטול עסקה הוא 25% מערכה.
האם החוזה תקף למרות שהוא נוגד את החוק?
תודה,
עודד | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:12:28 |
| עודד שלום רב,
בהמשך לשיחתנו, כאמור, תקנות ביטול עסקה מאפשרות את ביטול העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
קביעת דמי ביטול גבוהים מהמותר בדין מהווה הטעיה צרכנית אסורה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 10:15 |
שמעון סימון מויאל |
 | | מחבר: | שמעון סימון מויאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 10:15:27 |
| | אבקש לדעת, האם תקנות הגנת הצרכן בנושא תחזוקת מעלית המאריכות את תקופת האחזקה מחצי שנה לשנה נכנסו לתוקף ואם כן מאיזה תאריך, תודה | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:10:30 |
| שמעון שלום רב,
התקנות עדיין לא אושרו ועל כן עדיין לא נכנסו לתוקפן. | |
|
|
|
| 24/6/2019 09:57 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 09:57:33 |
| שלום, שבוע שעבר רשמתי את ביתי לאולפנה. בקשו 1000 שח של דמי רישום שמקזזים מהתשלום של השכר לימוד
לפני יומיים, ביתי התחרטה ובשל הנסיעה הארוכה שיש לעשות כדי להגיע או לחזור מהאולפנה,היא החליטה שהיא לא רוצה להיות שם בשנה הבאה
האולפנה מסרבת לבטל את הדמי רישום ולהחזיר לנו אותם
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:09:52 |
| יעל שלום רב,
אולפנה אינה מהווה "עוסק" כהגדרתו בדין, ועל כן, התנהלותן מפוקחת על ידי משרד החינוך.
ישל פנות למשרד, באמצעות פניות הציבור, ולבחון האם התנהלות האולפנה במקרה זה תואמת את הנחיות המשרד בעניין. | |
|
|
|
| 24/6/2019 09:47 |
אסיה |
 | | מחבר: | אסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 09:47:27 |
| זארה ישראל בוקר טוב
בתאריך ה17.3 רכשתי פריט בזארה קריון ק. ביאליק בסך של 129.90 ושילמתי בכרטיס אשראי.
ביקשתי זיכוי אך המוכרת אמרה שאין לה דרך להוציא לי זיכוי כרגע ושאקח פשוט פריט באותו המחיר (בגלל שאני ממהרת) ואכן הפריט הראשון( שלא מתאים לסטייל הלבוש שלי בשום צורה) שראיתי שחופף את המחיר (כדי לא להטריחחח את גברת מוכרת לעשות שינויים בקופה כי לא היה לכבודה) לקחתי.
מייד כשהתפנה לי שוב זמן הגעתי שוב, כמובן לסניף הקבוע שממנו אני רוכשת בקריון אבל להפתעתי הרבה- אין זיכוי? אין החלפה!
למה? ככה.
חולצה שנלקחה מהחנות שלכם! בסניף קריון! ואתם לא מצליחים להעלות את המקט שלה? ואתם לא מצליחים לאתר את הקנייה?
ברור שלא!
איפה הייתה האחריות של המוכרת להוציא לי זיכוי במקום לשלח אותי לקחת משהו באותו המחיר? או אסמס לפלאפון עם המידע כדי שאוכל להחליף את הפריט שלקחתי חיש מהר כי מיהרתי נורא וזיכוי לא היה בראש מעייני המוכרת באותו הרגע.
כמובן שכל מה שרשום פה התבשר לשירות לקוחות, על ידי ועל ידי ביתי שעובדת בתחום ופשוט כל מה ששמענו היה "אנחנו לא חייבים לאתר בשבילך קבלות" "אנחנו לא מחוייבים לשלוח לך אסמס עם פרטי קנייה" "אין קבלה-אין כלום"
באמת?רשת זארה הגדולה והנחשבת? באמת לא מסוגלת לאתר קבלה? למה? כי יש לכם יותר מדי לקוחות אז הלקוח הקטן לא מעסיק אתכם? האם אין ערך ל100 או 200 שקלים שאדם מוציא על פריט לבוש...??? האם זה כסף קטן מדי כדי להתעסק בו?
אני פונה אליכם כאן, בתקווה לקבל תשובה אנושית לשם שינוי, בינתיים הזמן עבר, שבועיים להחלפה כבר לא יהיו לי אבל הנה אני מודיעה,אני עם החולצה שלקחתי כדי לא להתעכב לא אשאר.מרכישה מרומה ומנוצלת על ידכם!!!!
אשמח לתגובתכם במהרה.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:08:21 |
| אסיה שלום רב,
תחושותייך ברורות, אך מבחינת הוראות הדין, אין בפעולות בית העסק משום הפרה של הוראות הדין, על פניו.
לאחר שחלף המוד הקבוע בתקנות ביטול עסקה, לצורך ביטול עסקה לרכישת ביגוד או הנעלה (יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה),רשאי כל עוסק לקבוע מדיניות לבחירתו, ואין הוא מחויב לבצע החלפות, או זיכויים ללא קבלת מקור, ולא מוטלת עליו החובה לאחזר קבלה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 09:46 |
אסיה |
 | | מחבר: | אסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 09:46:34 |
| זארה ישראל בוקר טוב
למה? ככה.
ברור שלא!
אשמח לתגובתכם במהרה.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:07:43 |
| אסיה שלום רב,
|
|
|
| 24/6/2019 08:37 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 08:37:57 |
| שלום,
לפני כשנה וחצי ביצעתי עסקת טיפולים להסרת שיער ללא הגבלה באמריקן לייזר. עד כה בוצעו שני טיפולים.
המטפלת מסרה שלהערכתה מדובר בעור שזוף ואינה יכולה לבצע הטיפול.
לטענתי, זהו גוון עורי ומדובר בדעה אישית ולא מקצועית. בנוסף, פעלה באגרסיביות וחוסר כבוד בסיסי.
כאמור, עברו 14 יום מיום חתימת החוזה, אולם עדיין אינני מעוניינת בשירותם, כל שכן אינם מספקים לי שירות.
מה אוכל לעשות?
בחוזה מצויין שלא נעשה טיפול בעור שזוף. בשיחה עמי כשהתחייבתי ציינתי כי גוון עורי כהה ונאמר שיש טכניקות מתקדמות
בברכה,
ענבל | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:47:16 |
| שלום רב ענבל,
ראשית, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
שנית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן ייחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מביצוע העסקה אולם, אם בהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול כרוך בדמי ביטול, הרי שעל הצרכן לשלמו. | |
|
|
|
| 24/6/2019 08:36 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 08:36:09 |
| | קניתי מכשיר סלולרי ואחד המצלמות שלו לא עובדת כראוי (אין פוקוס) ושמתי לב לזה יומיים אחרי שקניתי את המכשיר שהוא מכשיר חדש עם אחריות היבואן הרשמי השאלה שלי אם הם צריכים להחליף לי את המכשיר כי הוא ממש חדש רק קניתי או שיכולים לנסות לסדר אותו ? תודה מראש | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:24:26 |
| שלום רב יהונתן,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בהנחה שהעסקה נעשית במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמקרה בו הביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
היה והעסקה לא בוצעה במכר מרחוק, הרי שיש לפעול בהתאם לתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן, כקבוע בסעיף 6 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 08:36 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 08:36:46 |
| | מה ניתן לעשות אם שלחתי לבית העסק כבר 2 מכתבים מלאים עם פרטים על כך שהטכנאי לא הגיע, ועדיין לא יצרו איתי קשר, כי מדובר בפיצוי כספי, הפסדתי ימי עבודה בגלל העסק. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:22:49 |
| דריה שלום רב,
היה וקמה לך הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") ובית העסק אינו משתף פעולה, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 08:35 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 08:35:26 |
| | קניתי מכשיר סלולרי ואחד המצלמות שלו לא עובדת כראוי (אין פוקוס) ושמתי לב לזה יומיים אחרי שקניתי את המכשיר שהוא מכשיר חדש עם אחריות היבואן הרשמי השאלה שלי אם הם צריכים להחליף לי את המכשיר כי הוא ממש חדש רק קניתי או שיכולים לנסות לסדר אותו ? תודה מראש | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:21:45 |
| שלום רב יהונתן,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בהנחה שהעסקה נעשית במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמקרה בו הביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
היה והעסקה לא בוצעה במכר מרחוק, הרי שיש לפעול בהתאם לתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן, כקבוע בסעיף 6 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
| |
|
|
|
| 23/6/2019 21:52 |
פז |
 | | מחבר: | פז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 21:52:50 |
| רכשתי מוצר איפור באינטרנט ומיד לאחר ביצוע העסקה התחרטתי ושלחתי מייל בקשה לביטול, אך נעניתי בסירוב בתוענה שהחבילה במעבר ואין אפשרות לבטלה. מה שלא הגיוני כי ביטלתי מיד בשעת ביצוע העסקה.
יש למישהו עצה מה אני עושה בנידון? | |
|
|
|
| 23/6/2019 21:54 |
פז |
 | | מחבר: | פז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 21:54:22 |
| | אשמח לקבל יעוץ לגבי זה pazmargalit@gmail.com | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:21:00 |
| פז שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, מאפשרות לצרכן לבטל עסקת מכר מרחוק (שהתבצעה באינטרנט או בטלפון) בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ובוודאי כל עוד לא הגיע המוצר.
בנסיבות אלו, על בית העסק לבטל את העסקה והשיב לצרכן את כספו בניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
היה ולא יבצע החזר כספי, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 23/6/2019 21:52 |
פז |
 | | מחבר: | פז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 21:52:36 |
| רכשתי מוצר איפור באינטרנט ומיד לאחר ביצוע העסקה התחרטתי ושלחתי מייל בקשה לביטול, אך נעניתי בסירוב בתוענה שהחבילה במעבר ואין אפשרות לבטלה. מה שלא הגיוני כי ביטלתי מיד בשעת ביצוע העסקה.
יש למישהו עצה מה אני עושה בנידון? | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:20:37 |
| פז שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, מאפשרות לצרכן לבטל עסקת מכר מרחוק (שהתבצעה באינטרנט או בטלפון) בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ובוודאי כל עוד לא הגיע המוצר.
בנסיבות אלו, על בית העסק לבטל את העסקה והשיב לצרכן את כספו בניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
היה ולא יבצע החזר כספי, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 16/6/2019 10:23 |
סימון |
 | | מחבר: | סימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 10:23:31 |
| שלום, התחברתי לשרות אינטרנט של חברת ICE תקשורת ולמחרת התחרתתי וביטלתי התקשרות עם החברה.
הם התחילו לחייב אותי על ראוטר שלהם, למרות שלא קיבלתי שום ראוטר.
התקשרתי ל- ICE תקשורת והם מבטיחים לזכאות אותי ולא קיבלתי שום זיכוי. אני משלם כבר תשלום 3 מתוך 24 תשלומים ולא מקבל שום זיכוי. | |
|
|
|
| 16/6/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 13:44:14 |
| סימון שלום רב,
יש ראשית להעביר לבית העסק פנייה בכבת המתארת את בקשת הניתוק שהתקבלה, ואת ההבטחה להפסקת החיובים.
בפנייתך יש לציין כי הוראות חוק הגנת הצרכן מחייבות את ביתהעסק להפסיק את החיובים בתוך שלושה ימי עסקים, ולא הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 16/6/2019 14:50 |
סימון |
 | | מחבר: | סימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 14:50:00 |
| תודה רבה על הסבר.
בקשר לפניה בכתב לבית העסק, באתר של בית העסק ברובריקה של "יצירת קשר" יש מייל לנציב תלונות וליצירת קשר.
זה מספיק אם אני אכתוב להם במייל זה את המכתב? | |
|
|
|
| 17/6/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 09:10:40 |
| סימון שלום רב,
בהחלט מספיק.
חשוב רק לשמור עותק מהפנייה. | |
|
|
|
| 21/6/2019 10:23 |
סימון |
 | | מחבר: | סימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2019 | | שעה: | 10:23:23 |
| שלום,
המון תודות על העזרה והסבר.
אני הגשתי תלונה ולאחר כמה ימים בית העסק החזיר לי את כל הכסף.
איך אני יכול לבטל/להקפיא את התלונה? | |
|
|
|
| 23/6/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 12:30:07 |
| סימון שלום רב,
כמובן, היה ואתם מעוניינים בביטול התלונה, ניתן לתת את מספרה כאן בפורום ונבטל אותה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 08:18 |
סימון |
 | | מחבר: | סימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 08:18:05 |
| שלום,
אני מעוניין לבטל תלונה שמספרה 630916.
תודה מראש.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:15:03 |
| סימון שלום רב,
תודה על העדכון, תלונתך תיסגר. | |
|
|
|
| 24/6/2019 08:35 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 08:35:11 |
| שלום
הזמנתי וילונות בגדלים מיוחדים לכל חלקי הבית.את הסחורה ביקשתי להתקין בתחילת יולי.בינתיים התחרטתי.ואין לי רצון להמשיך את ההתקשרות עם הספק.הסיבה היא טיב המוצר שהותקן בבית של מכרה ואינו תואם את דרישתי.יש לציין כי לא קיבלתי שום הצעת מחיר/חשבונית למרות ששילמתי 3000 ש"ח על החשבון.
כמובן שטרם הותקנו המוצרים בביתי ,אך להבנתי מהספק הם כבר מוכנים.
עברו למעלה מ14 יום אך שוב טרם קיבלתי את הסחורה.האם אני רשאית לבטל את ההזמנה ולקבל את כספי בחזרה?
אשמח לתשובה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:14:42 |
| שלום רב קרן,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, במוצרים לבית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לפיכך, היה ומדובר במוצר שיוצר במיוחד, הרי שלכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 19/6/2019 17:38 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 17:38:01 |
| קניתי דרך חנות באינטרנט (שיושבת בפתח תקווה) את האוזניות samsung galaxy buds החדשות. (הם תחת אחריות יבואן רשמי של suny)
הגיעו אלי לירושלים יום אחרי הקניה.
כבר לאחר כמה שעות שימוש הסאונד באוזן ימין הפסיק לעבוד לחלוטין אך הטאצ' המשיך לעבוד (לעצור שירים, להעביר וכו).
אחרי כמה שעות נוספות הסאונד חזר לאוזן ימין.
החלטתי להיות איתם במהלך הסופש (כל זה היה יום רביעי) ולראות מה קורה. במהלך הסופ"ש הסאונד באוזן ימין היה תקין אך התחילו ניתוקים מהbluetooth
יום ראשון ניגשתי לחנות של סאני והפקדתי את האוזניות לבדיקה. שלחו אותם למעבדה מרכזית והיום הודיעו לי שתיקנו את האוזניות.
העניין שעכשיו אני לא רוצה מוצר מתוקן, אני רוצה מוצר חדש. אין שום סיבה שאוזניות של 500 שקל יגיעו לתיקון אחרי שלושה ימים של שימוש.
אין שום סיבה או הצדקה שמוצר ככ יקר, מחברה מוכרת שנותנת שירות בארץ יהיה פגום כבר מההוצאה מהאריזה והאחריות תיפול על הלקוח.
השאלה אם יש חוק מסויים (הגנת הצרכן) שמקנה לי אפשרות להתווכח ולקבל את אותן אוזניות אבל חדשות.
תודה חברים! | |
|
|
|
| 20/6/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 10:17:43 |
| שלום רב תומר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא מצליח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כמתחייב בסעיף 6 בתקנות, כדלקמן:
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, אין בהתנהלות היבואן/יצרן מנוגדת לדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 20/6/2019 13:55 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 13:55:56 |
| תודה רבה על המענה המהיר,
לפי הבנתי מאתר "כל זכות", בעקבות העובדה שרכשתי את המוצר דרך הטלפון העסקה נחשבת לעסקת מכר מרחוק.
ולכן, ביטול עסקת מכר מרחוק אומר ש: "במקרה של ביטול עקב פגם או אי התאמה בין המוצר או השירות לפרטים שנמסרו לצרכן, יחזיר העוסק לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת הודעת הביטול, והצרכן יחזיר את המוצר לרשות העוסק במקום שבו קיבל אותו."
כך שאם אני מבין נכון, במידה והחברה (סאני, סמסונג) לא ירצו לספק לי מוצר חדש, יש ברשותי הזכות לפנות לחנות ממנה רכשתי ולהחזיר את המוצר (במסגרת 14 יום הללו)
האם אני צודק?
*אני מודע לעובדה כי לחנות עומדת הזכות לגבות ממני 5% / 100ש"ח (הנמוך מבינהם) על ביטול העסקה.
תודה ! | |
|
|
|
| 20/6/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 14:14:07 |
| שלום רב תומר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה, במועד הקבוע בדין, קמה לצרכן זכות לבטל ללא דמי ביטול.
עם זאת, במקרה המתואר, לאחר שגילתה שהמוצר לא תקין, העברת את המוצר לתיקון ולא דרשת לבטל את העסקה, על כן, הדבר עלול להתפרש כאילו וויתרת על זכות לבטל את העסקה.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 13:26 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:26:37 |
| יצרתי קשר עם החנות, הם טענו שבגלל שהשתמשתי במוצר החוק הזה לא חל עליי ושהחוק הזה חל רק על מוצרים סגורים.
אין בזה ככ היגיון שכן איך אני אמור לדעת אם המוצר תקין ועובד אם לא אשתמש בו?
אפשר לקבל הבהרה בנושא? האם החוק מחייב אותם במסגרת ה14 יום לקבל את המוצר בחזרה? (כמובן שלמוצר לא נגרמו בעיות על ידי, שריטות והוא חוזר באותו מצב שבו התקבל, אך לאחר שימוש מינימלי).
תודה | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:04:09 |
| תומר שלום רב,
כאשר הרכישה מתבצעת אינטרנטית אאו טלפונית, ניתן לבטל את העסקה גם לאחר שימוש (זאת בניגוד לרכישה בחנות פיזית שם הצרכן מתרשם מהמוצר טרם הרכישה ואז לא תינתן אפשרות ביטול לאחר שימוש בהתאם לתקנות ביטול עסקה).
על כן, בית העסק טועה ומטעה, אתה רשאי לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, גם אם נעשה שימוש במוצר. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:12 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:12:38 |
| אוקי, תודה רבה.
שאלה נוספת וקריטית לא פחות.
אני רכשתי את המוצר ב11.06 באינטרנט.
קיבלתי אותו ב12.06 לבית.
ז"א שיש לי עד ה26 להחזיר או עד ה25? והאם זה כולל את אותו יום? כלומר עד סוף יום העבודה של החנות.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:14:11 |
| תומר שלום רב,
מניין הימים נספר מיום הגעת המוצר לצרכן.
ברגע שהודעת על ביטול מניין הימים נעצר. | |
|
|
|
| 20/6/2019 20:07 |
Raz |
 | | מחבר: | Raz (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 20:07:23 |
| שלום רב,
אשמח לדעת אם חוק הגנת הצרכן עומד לצדי ובאילו סעיפים על פי המקרה המפורט כאן.
בתאריך 29.4.19 בתי נרשמה באמצעות מייל וקשר טלפוני לקורס הכנה למבחני אקדמיה בחו"ל במכללת "ידע פלוס" שמועדו נקבע ל 18.7.19,
ב 30.4.19 מסמך הגילוי הועבר לה במייל והיא אישרה אותו.
לאחרונה התחוור לנו כי מסיבות משפחתיות וכלכליות לא נוכל לממן את לימודיה בחו"ל כמתוכנן, מה שמייתר את הצורך בהשתתפותה בקורס. משכך, בתאריך 12.6.19 פנינו למכללה באמצעות מייל בבקשה לבטל את הרישום ולקבל החזר כספי בו פורטו הסיבות.
הבקשה נדחתה מאחר ולא הוגשה בטווח 14 הימים כמצוין במסמך הגילוי, כמו גם, בטענה שהקורס ניתן בהנחה ממחיר המחירון.
ידוע לי כי ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 יום מביצועה או מקבלת מסמך הגילוי, עם זאת, התנאים שנוצרו לא היו ידועים בטווח ימים זה, והפניה לבקשת הביטול ולהחזר הכספי נעשתה לאחר חודשיים מהרישום לקורס ויותר מחודש לפני תחילתו.
ידוע גם, כי עומדת לצרכן זכות חרטה, ועוסק אינו יכול להכריח את הצרכן לקיים עימו עסקה, שהרי זהו "תנאי מקפח"
ברור לכל כי למכללה זמן רב, יותר מחודש לתחילת הקורס, להתמודד עם ביטול השתתפותה.
אציין כי הקורס הוצע לנרשמים עד סוף אפריל בהנחה של 10%
בתי השתתפה בשיעור ניסיון שהוצע חינם.
אשמח לתגובתכם המקצועית.
| |
|
|
|
| 23/6/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 10:30:26 |
| רז שלום רב,
על פי הוראות הדין, לכאורה, אין זכות לביטול העסקה בנסיבות אלו, שכן כאמור, בית העסק מחוייב לאפשר ביטול עסקה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות לפי המאוחר.
העובדה כי הנסיבות אשר הובילו את הצרכן לביטול הקורס לא היו ידועות לו בעת הרישום יכולות להוות עילה לביטול בתהאם לדיני החוזים הכללים, היה ומדובר בסיכול.
כלומר, סיטואציה חריגה שהצרכן לא צפה ולא יכול או צריך היה לצפות בעת הרישום, אשר לא מאפשרת את בציוע החוזה על אף הסכמת הצדדים.
טענה לסיכול הנה טענה שקשה מאוד להוכיח, אך ניתן לפנות לעוסק לוציין את מכלול הנסיבות מתוך תקווה שיתחשב בהן. | |
|
|
|
| 23/6/2019 21:18 |
Raz |
 | | מחבר: | Raz (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 21:18:47 |
| הי,
קראתי פסיקות על החזר כספי לתלמיד שביקש לבטל השתתפותו בקורס גם לאחר תחילתו.
בהתאם לנתוני המקרה שלי, חודש ושבוע לבקשת החזר לפני שהקורס החל,
רק "הסיכול" יכול עמוד לצדי?
אין כל סעיף אחר שיכול לתמוך בבקשתי?
רק טוב ליבו של העוסק יטה את הכף לזכות או לחובה?
האין כאן "תנאי מקפח" שהעוסק למרות שפורטו בפניו הסיבות, בעצם כופה עלי את ההשתתפות בקורס בכך שדחה את בקשתי? | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:13:27 |
| רז שלום רב,
טענתך לפיה, עצם הסירוב לביטול מהווה "תנאי מקפח" שומט את הקרקע מתקנות ביטול עסקה ומהכללים לביטול עסקה לרכישת קורס ועל כן, אני מתקשה להסכים את הטיעון.
ניתן לבחון טענות להטעיה או להפרת הסכם, היה וישנן כאלה, שכן כאמור, טיעון הסיכול הנו טיעון שקשה מאוד להוכיח . | |
|
|
|
| 23/6/2019 17:55 |
שאלה |
 | | מחבר: | שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 17:55:22 |
| חברת האשראי חייבה אותי במשך מספר חודשים על כרטיס אשראי שלא קיים ברשותי בכלל, כששמתי לב לעניין דיברתי עם נציגה מהחברה שאמרה שנעשתה טעות ויינתן לי החזר בעבור החודשים הללו, לאחר השיחה התקשרה אליי נציגה אחרת שאמרה שהנציגה ביטלה לי את הכרטיס הקיים בטעות ולכן לא אוכל להשתמש בו במשך יומיים למשיכת כסף וגיהוץ כרטיס.
לאחר 3 ימים התכוונתי לשלם עם כרטיס האשראי על קנייה גדולה וגיליתי שכרטיס האשראי עדיין חסום.
חסימת הכרטיס נעשתה באשמת הנציגה וכך גם נאמר לי, אך החברה לא דאגה כלל להודיע על כך שהבעיה ממשיכה. האם יש אפשרות לבצע תביעה נגד החברה? | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:10:42 |
| שלום רב גברת,
עליך לפנות אל פניות הציבור בחברת האשראי, לאחריו, אם העניין לא יטופל לשביעות רצונך, תוכלי לפנות אל בנק ישראל. | |
|
|
|
| 23/6/2019 22:57 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 22:57:38 |
| אני אדם נכה בעל 100 אחוז נכות הזמנתי לפני כחודשיים שיש למיטבח מאחת החברות מטבחים חשוב לציין כי לא נלקחו עדיין מדידות בבית והשיש לא סופק בינתיים ולא נעשה שום נגיעה בשיש מלבד שמירה של המחיר בינתיים מצאתי לנכון לבטל באותו מקום את השיש כי מצאתי זול יותר באלפי שקלים במקום אחר. הם טוענים שהם מחזירים לי את התשלום פחות 100 שקל דמי ביטול
האם הם פועלים על פי החוק חשוב לציין שאני עם נכות. דבר נוסף השיש לא ירד ליצור. לא בצעו אפילו מדידות בבבית
אודה לכם על התשובה ? | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:09:55 |
| שלום רב ביב,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, במקרה המתואר, היה על בית העסק לגבות או 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
|