| 24/6/2019 15:31 |
david |
 | | מחבר: | david (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:31:06 |
| שלום,
האם מותר לבית עסק להעביר (לשרשר) חיוב בכרטיס אשראי לגורם שלישי?
רכשתי סלון מבית עסק. בית העסק העביר את פרטי הכרטיס לחברה שממנה הוא שוכר את החנות שלו , החברה העבירה את החיוב לחברת האם שלה והיא העבירה את החיוב לניכיון בחברה רביעית. האם זה מותר והאם חברת כרטיסי האשראי (לאומי כארד) מחוייבת לבטל את החיוב?
תודה | |
|
|
|
| 25/6/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:30:36 |
| שלום וברכה דיוויד,
איננו רואים מקום לביטול החיוב נשוא פנייתך, שעה שגובה התמורה נשוא העסקה הועמדה בהסכמת הצדדים והתקבלה תמורתה וכו'. ברם, תחום הבנקים וחברות האשראי אינו מתחומי טיפולה וסמכותה של המועצה, והדבר מצוי בסמכותו של המקפח על הבנקים במשרד האוצר. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:45 |
חרמצוב מריה |
 | | מחבר: | חרמצוב מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:45:49 |
| חברת שיווק ממנה אנו מקבלים לידים טלפונים לא לא מצליחה להביא לנו עבודה.
פניתי לנציגה לבקש לבטל והיא הודיעה בפני שרק חודש לאחר בקשת הביטול הביטול נכנס לתוקף ועד לאותו רגע אנו מחוייבים לשלם ולקבל את השירות.
הכוונה: במידה ואני מחליטה לבטל ב 1.3.19 אצטרך לקבל את השירות במהלך כל החודש ה-3 (שכן זה החודש בו ביקשתי לבטל את העסקה) + אצטרך לקבל ולשלם על השירות כל החודש ה-4 (שזה החודש שלאחר ביטול העסקה).
האם הגיוני שאצטרך לשלם על חודש נוסף שבו אני לא מעוניינת בשירות ולהיות מחויבת לקבלו?? | |
|
|
|
| 25/6/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:21:00 |
| מריה שלום רב,
מכיון שמדובר בהתקשרות לצרכים עסקיים, לא יחולו עליה הוראות חוק הגנת הצרכן .
חוק הגנת הצרכן יחול רק על התקשרות בין בית עסק לצרכן פרטי לצורך קבלת שירות אישי או משפחתי.
על כן, בנסיבות של התקשרות לצורך קבלת שירות עסקי, יחולו תנאי ההסכם בין הצדדים, ועל כן, אין בדרישת בית העסק, היה והיא מוסדרת בהסכם ההתקשרות, משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:45 |
חרמצוב מריה |
 | | מחבר: | חרמצוב מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:45:23 |
| חברת שיווק ממנה אנו מקבלים לידים טלפונים לא לא מצליחה להביא לנו עבודה.
פניתי לנציגה לבקש לבטל והיא הודיעה בפני שרק חודש לאחר בקשת הביטול הביטול נכנס לתוקף ועד לאותו רגע אנו מחוייבים לשלם ולקבל את השירות.
הכוונה: במידה ואני מחליטה לבטל ב 1.3.19 אצטרך לקבל את השירות במהלך כל החודש ה-3 (שכן זה החודש בו ביקשתי לבטל את העסקה) + אצטרך לקבל ולשלם על השירות כל החודש ה-4 (שזה החודש שלאחר ביטול העסקה).
האם הגיוני שאצטרך לשלם על חודש נוסף שבו אני לא מעוניינת בשירות ולהיות מחויבת לקבלו?? | |
|
|
|
| 25/6/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:19:39 |
| מריה שלום רב,
מכיון שמדובר בהתקשרות לצרכים עסקיים, לא יחולו עליה הוראות חוק הגנת הצרכן .
חוק הגנת הצרכן יחול רק על התקשרות בין בית עסק לצרכן פרטי לצורך קבלת שירות אישי או משפחתי.
על כן, בנסיבות של התקשרות לצורך קבלת שירות עסקי, יחולו תנאי ההסכם בין הצדדים, ועל כן, אין בדרישת בית העסק, היה והיא מוסדרת בהסכם ההתקשרות, משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:40 |
דניאלה בני |
 | | מחבר: | דניאלה בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:40:12 |
| שלום
אני הזמנתי פניתי למזכירה של סמנכ"ל בחברת נסיעות לאחר שהופנתה ע"י מכר לבצע הזמנת כרטיס טיסה לתקופה של 6 ימים 17.6-22.6 לצורך ייעוץ רפואי לפני ניתוח בבוסטון המזכירה אשר ביצעה את ההזמנה ביצעה אותה לתאריך הלוך 17.6 ובחזור ל22.7 חודש קדימה מכיוון שרב השיחות שלנו היו סלולריים פרט לאולי 2 שיחות הם טוענים שאין הקלטות אך אני מתעקשת שיש הקלטות בנוסף לכך שלחתי לה בוואטסאפ צילום מסך של פרטי טיסה אחרת לצורך שתמצא אולי את המחיר הזה ששם מופיעים התאריכים כפי שביקשתי לבסוף מה שקרה אני נתקעתי בבוסטון בלי כרטיס טיסה עם ילד חולה שכל שינוי שלא מובן לו משתגע והוא עבר התקף זעם בשדה בנוסף לכל לילד ב23.6 היה תור לבית חולים בירושלים עם רופא אשר הגיע מניו יורק לתת גם יעוץ לפני ניתוח וכך היינו אמורים להחליט מי מנתח את הילד ומה ההבדלים בניתוחים
עלות ההתייעצות שלו בחול מאוד גבוהה ולצערי בארץ כרגע לא ניתן לבצע את הייעוץ
בנוסף בחברת הנסיעות טענו שניתן לבצע שינוי של הכרטיס בעוד הם מוציאים לי מחיר טיסה בעלות מלאה ולא כפי שצויין כי המחיר יהיה 150 דולר הפלוס הפרשי מחיר כלומר עם הטיסה המקורית שלי עלתה 800 דולר וטיסה שאליה אני רוצה לשנות עולה 1000 דולר אז אני ישלם תוספת של 350 דולר ה150 עלות השינוי ו200 עבור ההפרש ולכן פניתי לחברת התעופה שציינה בשיחה מוקלטת לאחר מס בדיקות כי הכרטיס הינו כלל לא ניתן לשינוי
ודבר אחרון חביב החברה גם התנערה מאחריות כלל ואמרה שאני לקוחה בסיכון גבוה ולכן הם לא מעוניינים לטפל בי
אודה לעזרתכם מה ניתן לעשות בנושא וכיצר לפעול ? | |
|
|
|
| 25/6/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:16:49 |
| דניאלה שלום רב,
מתיאורך עולה כי ייתכן ותתגבש עילה לתביעה כנגד בית העסק באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
כלומר, לא מדובר בפיצוי מתוקף חוק הגנת הצרכן, אלא בפיצוי שיש לתבוע מבית העסק תוך פירוט הנזקים הכלכלים, הפיזיים והאחרים, ותוך טענה לרשלנות מצד נציגת בית העסק.
יש לפנות לעו"ד מתחום דיני הנזיקין על מתנ שיבחן את מכלול הראיות בעניין ואת סיכויי התביעה, שכן כאמור, לא מדובר בעילה צרכנית אלא בעילה נזיקית. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:39 |
דניאלה בני |
 | | מחבר: | דניאלה בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:39:52 |
| שלום
אני הזמנתי פניתי למזכירה של סמנכ"ל בחברת נסיעות לאחר שהופנתה ע"י מכר לבצע הזמנת כרטיס טיסה לתקופה של 6 ימים 17.6-22.6 לצורך ייעוץ רפואי לפני ניתוח בבוסטון המזכירה אשר ביצעה את ההזמנה ביצעה אותה לתאריך הלוך 17.6 ובחזור ל22.7 חודש קדימה מכיוון שרב השיחות שלנו היו סלולריים פרט לאולי 2 שיחות הם טוענים שאין הקלטות אך אני מתעקשת שיש הקלטות בנוסף לכך שלחתי לה בוואטסאפ צילום מסך של פרטי טיסה אחרת לצורך שתמצא אולי את המחיר הזה ששם מופיעים התאריכים כפי שביקשתי לבסוף מה שקרה אני נתקעתי בבוסטון בלי כרטיס טיסה עם ילד חולה שכל שינוי שלא מובן לו משתגע והוא עבר התקף זעם בשדה בנוסף לכל לילד ב23.6 היה תור לבית חולים בירושלים עם רופא אשר הגיע מניו יורק לתת גם יעוץ לפני ניתוח וכך היינו אמורים להחליט מי מנתח את הילד ומה ההבדלים בניתוחים
עלות ההתייעצות שלו בחול מאוד גבוהה ולצערי בארץ כרגע לא ניתן לבצע את הייעוץ
בנוסף בחברת הנסיעות טענו שניתן לבצע שינוי של הכרטיס בעוד הם מוציאים לי מחיר טיסה בעלות מלאה ולא כפי שצויין כי המחיר יהיה 150 דולר הפלוס הפרשי מחיר כלומר עם הטיסה המקורית שלי עלתה 800 דולר וטיסה שאליה אני רוצה לשנות עולה 1000 דולר אז אני ישלם תוספת של 350 דולר ה150 עלות השינוי ו200 עבור ההפרש ולכן פניתי לחברת התעופה שציינה בשיחה מוקלטת לאחר מס בדיקות כי הכרטיס הינו כלל לא ניתן לשינוי
ודבר אחרון חביב החברה גם התנערה מאחריות כלל ואמרה שאני לקוחה בסיכון גבוה ולכן הם לא מעוניינים לטפל בי
אודה לעזרתכם מה ניתן לעשות בנושא וכיצר לפעול ? | |
|
|
|
| 25/6/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:07:09 |
| שלום וברכה דניאלה,
לא ניתן ליתן מענה לגופה של פנייה מגבלות הפורום, בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות והפרטים. אנו מציעים כי, ככל שהדבר טרם נעשה, תפנו בכתב להנהלת בית העסק הרלוונטי בתיאור הפרשה, טענותיכם ודרישותיכם. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה מסודרת באתר המועצה, אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטית. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:44 |
ידידיה |
 | | מחבר: | ידידיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:44:52 |
| רכשנו ספה, על פי ספה בתצוגה בחנות, ובחירת צבע מקטלוג הצבעין שהיה החנות
טרם קיבלנו אותה הביתה, כעת אנו מעוניינים לבטל את העיסקה
החנות מסרבת בטענה שזה הזמנה מיוחדת מייבוא, אציין שלא נאמר לנו שום דבר בהקשר הזה בזמן הרכישה,
האם אני יכול לבטל במקרה כזה? | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:13 |
ידידיה |
 | |
|
| 25/6/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:03:43 |
| שלום וברכה ידידיה,
אין שום משמעות לטענת בית העסק, לפיה מדובר במוצר המיובא, כמו גם לשיקולי מלאי בית העסק וכיוצ"ב. זכות החרטה וביטול העסקה הקבועה בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) עומדת לצרכן במקרה של ריהוט שהוזמן וטרם סופק, בתנאי שאין המדובר במוצר שהוזמן ויוצר בהתאם למידות או דרישות מיוחדות של הצרכן. במקרה המתואר במוצר קטלוגי. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:25 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:25:01 |
| | שלום רב, האם בנקאי מחוייב לספר ולעדכן את בעלי החשבון על מסלולי עמלות שונות? האם זה חוקי שבעל חשבון ישלם עמלות שונות מבלי שיודע שיש מסלולים/מבלי שיש עדכון של בנקאי? | |
|
|
|
| 25/6/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 09:00:26 |
| שלום וברכה סיגל,
אין המועצה מטפלת בפניות ותלונות כלפי בנקים, אותן יש להפנות למפקח על הבנקים במשרד האוצר. נציין כי להבנתנו חלה חובת גילוי על הבנקים בעניין הנשאל. | |
|
|
|
| 24/6/2019 14:17 |
בת חן גולדברג |
 | | מחבר: | בת חן גולדברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 14:17:51 |
| שלום לכם,
לפני כמה חודשים הותקן בביתי מקלחון חדש, לא נמסרה לי ע"י המתקין או החברה תעודת אחריות, או הסבר אודות תחזוקת המוצר (גם לא שאלתי או ביקשתי במעמד ההתקנה או הרכישה).
המנקה השתמשה לניקוי הזכוכית בחומר "00" וכעת הזכוכית של המקלחון ניזוקה.
פניתי לחברה וביקשתי החלפה, שכן, לא נמסרה לי תעודת אחריות ו/או הסבר על ידי המתקין אודות תחזוק המוצר.
בחברה הציעו לי להחליף את הזכוכית שניזוקה בתמורה למחיר עלות, שלדבריהם, חלק מהאחריות כלקוח חל עלי, לא להשתמש בחומרים מזיקים, ומדוע להשתמש בחומר מסוג זה על מוצר חדש? ציינו כי זה לא הגיוני.
מה עושים? האם חל עלי כלקוח חוק המחייב אותי לבקש תעודת אחריות או כללים והנחיות לתחזוקת המוצר החדש?
אודה למענה.
בת חן גולדברג
batchengol@gmail.com | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:57:37 |
| שלום וברכה בת חן,
אין חובה ליתן אחריות למוצר נשוא פנייתך, וממילא על פניו נראה כי החומר שנעשה בו שימוש מיועד לניקוי אסלות. נסו להגיע להבנות עם בית העסק באשר לפתרון הפרשה לשביעות רצון שני הצדדים. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:06 |
אדיס |
 | | מחבר: | אדיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:06:50 |
| שלום רב.
קני מוצרים באינטרנט ב-ebay אליאקספרס ולא קיבלתי את המוצרים אשר הזמנתי. לאחר התכתבויות רבות והתנצלויות על כך, כה לא קיבלתי שום דבר ממה שהזמנתי. שאלתי היא: מה עלי לעשות במקרה זה, ומהן אמצעי שבהם אני יכול לנקוט נגד חברות אלה? אשמח לקבל את עזרתכם בנושא.
המייל שלי הוא: kniot7@gmail.com | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:53:46 |
| שלום וברכה אדיס,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר עמידה על מכלול הנסיבות וההתכתבויות המאוזכרות בפנייתך. ברי כי מקום בו לא מסופקים מוצרים שנרכשו ניתן להודיע על ביטולה של העסקה ועל בית העסק להשיב את מלוא התמורה ששולמה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:52 |
בדוי |
 | | מחבר: | בדוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:52:39 |
| | שלום רב קניתי מחנות שני חולצות בושם ומיכנס בעלות כוללת של 436 ש"ח רציתי להגיע ולקבל החזר כספי יום למחרת על סכום כולל של 276 ש"ח בטעות הם זיכו אותי על כל העיסקה . כעת הם מטרידים אותי טלפונית שאשלם את היתרה האם אני חייבת ? והאם מותר להם לדבר אלי בצורה לא מכובדת ? | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:48:22 |
| גברתי שלום רב,
לגבי חובת התשלום, התשובה חיובית, העובדה שבית העסק ביטל חיוב בטעות אינה מהווה עילה המאפשרת לצרכן לקבל את המוצרים ללא תשלום, ועל כן יש להסדיר את התשלום.
לגבי ההתיחסות בלתי מכבדת - הדבר בהחלט אינו ראוי, אך אין בכך משום הפרה של הוראות הדין, שכן לצערי, לא קיימת הוראת דין המחייבת בתי עסק לנהוג באדיבות או בדרך ארץ. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:51 |
בדוי |
 | | מחבר: | בדוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:51:37 |
| | שלום רב קניתי מחנות שני חולצות בושם ומיכנס בעלות כוללת של 436 ש"ח רציתי להגיע ולקבל החזר כספי יום למחרת על סכום כולל של 276 ש"ח בטעות הם זיכו אותי על כל העיסקה . כעת הם מטרידים אותי טלפונית שאשלם את היתרה האם אני חייבת ? והאם מותר להם לדבר אלי בצורה לא מכובדת ? | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:47:48 |
| גברתי שלום רב,
לגבי חובת התשלום, התשובה חיובית, העובדה שבית העסק ביטל חיוב בטעות אינה מהווה עילה המאפשרת לצרכן לקבל את המוצרים ללא תשלום, ועל כן יש להסדיר את התשלום.
לגבי ההתיחסות בלתי מכבדת - הדבר בהחלט אינו ראוי, אך אין בכך משום הפרה של הוראות הדין, שכן לצערי, לא קיימת הוראת דין המחייבת בתי עסק לנהוג באדיבות או בדרך ארץ. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:34 |
אירנה |
 | | מחבר: | אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:34:27 |
| שלום,
ראיתי בפרסומים שונים שישנן תקנות שאומרות שחברות הסלולר חייבות לחסום את שירותי הנדידה לחול כברירת מחדל ועל הלקוח לרכוש לעצמו חבילת סלולר באם הוא מעונין בכזו.
על אילו תקנות מדובר? אשמח להפניה.
irazepi@gmail.com | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:45:15 |
| אירנה שלום רב,
הנושא מוסדר ברשיונות של חברות הסלולר במשרד התקשורת ולא בתקנות.
על פי השינוי ברשיונות, החל משנת 2014 ברירת המחדל היא חסימה של שירותי נדידה ושירותי האינטרנט, אך החסימה אינה חלה על קבלת שיחות והוצאת שיחות מהטלפון. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:34 |
אירנה |
 | | מחבר: | אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:34:19 |
| שלום,
ראיתי בפרסומים שונים שישנן תקנות שאומרות שחברות הסלולר חייבות לחסום את שירותי הנדידה לחול כברירת מחדל ועל הלקוח לרכוש לעצמו חבילת סלולר באם הוא מעונין בכזו.
על אילו תקנות מדובר? אשמח להפניה.
irazepi@gmail.com | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:44:40 |
| אירנה שלום רב,
הנושא מוסדר ברשיונות של חברות הסלולר במשרד התקשורת ולא בתקנות.
על פי השינוי ברשיונות, החל משנת 2014 ברירת המחדל היא חסימה של שירותי נדידה ושירותי האינטרנט, אך החסימה אינה חלה על קבלת שיחות והוצאת שיחות מהטלפון. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:06 |
חופית |
 | | מחבר: | חופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:06:09 |
| שלום רב,
אודה אם אפשר לעדכן אותי מה החוק אומר בנוגע לרכישת מוצר שעליו מודבקת מדבקה (שלפיה החלטתי אם למדוד את הפריט המתאים לתקציב שלי) לבין המחיר שמופיע לקופאית בקופה .
| |
|
|
|
| 25/6/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:41:15 |
| חופית שלום רב,
הזכות לקבל מוצר במחיר שהוצג עליו קבועה בהוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן.
ההוראה נוגעת אך ורק לפריט הספציפי עליו הוצג המחיר, ולא לכל הפריטים מאותו הסוג.
על כן, ככל שהרכישה נוגעת לפריט ספציפי עליו מוצג מחיר מסוים, על בתי העסק לאפשר את רכישתו במחיר שמצוין עליו, אך היה ובעת ההגעה לקופה יש בידי הצרכן פריט שהמחיר עליו שונה ומתאים למחיר הקופה, לא תקום הזכות כאמור. | |
|
|
|
| 24/6/2019 13:19 |
נאוה |
 | | מחבר: | נאוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:19:39 |
| שלום,
בתאריך 13.5.19 הזמנו מספר רהיטים מחנות כלשהי. לא חתמנו על ההזמנה, גם לא נתבקשנו לחתום- ולא נאמר לנו שבמקרה של ביטול נאלץ לשלם 50% מערך ההעסקה. (משפט הכתוב באותיות הקטנות של ההזמנה). בנוסף, סיכמנו בע"פ עם המוכר שלא יתחיל במלאכה עד שנמסור לו מידות מדוייקות של הרהיטים.
לאחר שבוע נאלצנו לבטל רהיט אחד מהרשימה, מכיוון שמידותיו לא תאמו למידות הסלון. באותה שיחה המוכר קבע לנו שעלינו לבטל רהיט נוסף (מיטה) . למה? ככה. כי ביטלנו את הרהיט הקודם, אז לא משתלם לו למכור לנו גם את המיטה. באותו רגע אמרתי לו שיבטל כבר את כל העסקה. ושאנחנו לא מעוניינים בכלום. הוא מצידו טען שהדברים כבר מוכנים ואי אפשר לבטל. ושוב, נאלץ לשלם 50% מהעסקה במקרה של ביטול .
חשוב לציין, שמאז אותה שיחה, היה מאד קשה להשיג אותם בטלפון וגם שביקשנו בכל פעם לבטל את הכל הם חזרו על הדברים שאי אפשר ונאלץ לשלם 50%. ושוב- לא חתמנו על טופס ההזמנה. בנוסף, ביקשתי כמה פעמים שישלחו לי הזמנה תקינה עם הפחתת הרהיטים שהוסרו16000-10000=6000. ולא שלחו! ואם לא דיי בכך, לקחו לנו את המקדמה על סך 2500 שח! כלומר על כל הסכום שהיה 16000
לאחר תקופה שכבר פחדנו לשלם 50% אמרו לנו שהרהיטים מוכנים להספקה. ואמרתי להם בלית ברירה שנגיד להם מתי נוכל לקחת.
אנחנו מרגישים מרומים מאד. ולא יודעים מה לעשות. אנחנו פשוט רוצים לבטל את העסקה. הרהיטים עדיין אצלם. לא הייתה הזמנה מיוחדת. הכל היה סטנדרט של החנות בצבעים אחרים.
שאלתי היא האם יש איזשהו אופן בו תוכלו לעזור לנו ?
תודה רבה,
נאוה
| |
|
|
|
| 25/6/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:39:20 |
| נאוה שלום רב,
ככל שהרהיטים שהוזמנו רהיטים בהתאם לקטלוג בית העסק, וכן בכל הנוגע לריהוט שהוזמן במידות מיוחדות, הרי שמידות אלו לא הועברו ולא הוחל בייצור, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות את ביטול העסקה, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח.
ציון דמי ביטול גבוהים מהקבוע בדין מהווה הטעיה לכאורה, והפרה של הוראות הדין.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:54 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:54:24 |
| שלום,
רציתי לבברר האם תשלום בעבור אי הגעת טכנאי מוגבל בזמן. אישרו לי את הפיצוי ב 5 למאי ונאמר לי כי הכסף יועבר בתוך 30 ימי עסקים אך עדיין לא קבלתי את התשלום
תודה יובל | |
|
|
|
| 25/6/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 08:34:01 |
| יובל שלום רב,
אין התייחסות בדין לעניין מועד העברת התשלום על פי הדין, אך מרגע שבית העסק התחייב להעביר את התשלום במועד מסוים ולא עמד בו, מדובר בהפרת הסכם.
יש לפנות בכתב שנית לבית העסק ולתריע על ההפרה, במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:16 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:16:51 |
| שלום רב,
בנינו לפני שנה בית חדש, הקבלן שלח אותנו לחנות קרמיקה לבחור מוצרים לאמבטיה וכו'. בחרנו בתחילה ארון לאמבטיה והמוכר בחנות אמר לנו שהסטנדרט שהקבלן נתן לנו מאוד נמוך והארון הזה לא יחזיק לנו כמה חודשים וייהרס והמליץ שנוסיף כסף וניקח ארון הרבה יותר טוב שיחזיק שנים.
החלטנו להוסיף כסף וקיבלנו את הארון היקר יותר כביכול... לאחר חצי שנה הדלתות שלו התחילו להתקלף ולהתנפח וחתיכה של לייסט ממש התפרקה.
לאחר שפנינו לחנות והראנו להם בתמונות את הארון, 2 נציגים מהחנות קרמיקה הגיעו אלינו לראות בעצמם את הארון ואמרו שהארון התנפח ממים (מן הסתם הוא נמצא במקלחת!!! אדים, מים וכו'..) ואמרו גם בגלל שאין מקלחון במקלחת אז כנראה המים משפריצים והארון נהרס, הם טענו שאין אחריות על ארונות אמבטיה ואין להם מה לעשות, אולי אם נתקין מקלחון הם יחליפו לנו דלתות אך עדיין בתשלום עם הנחה.
כשסגרתי איתם והובטח לי ארון טוב ואיכותי. אף אחד לא אמר לי שאהיה חייבת להתקין מקלחון, ודבר שני גם שאנחנו מתקלחים המים ממש לא מגיעים לארון ברמה כזאת שהוא אמור להתנפח או להיהרס, הרי מה קורה בחורף שמקלחת סגורה ויש הרבה אדים ולחות??..
אנחנו מרגישים שממש רימו אותנו, סתם הוספנו כסף וקיבלנו מוצר גרוע, רק שנה עברה ודלתות הארון ממש הרוסות, זה לא הגיוני. והחנות מתנערת מאחריות.
אשמח לתגובתכם ועצתכם מה עלינו לעשות.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:30:02 |
| טל שלום רב,
יש להעביר פנייה לבית העסק בכתב ולציין את מכלול הפגמים שנגרמו, תוך הדגשה כי מדובר בארון אמבטיה, משמע, ארון אשר מטבע הדברים חשוף לרטיבות.
יש לבקש כי יעלו טענתויהם לעניין המקלון והתקנתו בכתב, ולאחר קבלת תגובתם אודה אם תוכלו להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
על פניו, הוראות חוק המכר מחייבות עוסק לתקן ולרפא כל פגם במוצר שנגרם תוך זמן קצר ומעיד על כך שסופק לצרכן מוצר פגום.
על כן, לכאורה, מוטלת אחריות לתיקון הפגמים על בית העסק. | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:49 |
שלי בן שמעון |
 | | מחבר: | שלי בן שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:49:52 |
| | הזמנו טכנאי מקררים הביתה, הטכנאי כביכול תיקן את התקלה וקיבלת תשלום.לאחר יומיים התקלה חזרה. במשך 3 שבועות הטכנאי "מחפף" אותנו מבטיח שיגיע לתקן וכמובן שלא מגיע... האם יש לי מה לעשות בנידון? מדובר בטכנאי עצמאי. | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:29:47 |
| שלום וברכה שלי,
אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק בדרישה לקיים את ההסכמות שבין הצדדים, לרבות ההתחייבות לבצע תיקון כנדרש ו/או כיבוד האחריות בגין התיקון, בתוך פרק זמן קצוב, שאחרת תאלצו לבוא עמו חשבון על מלוא הנזקים שנגרמים לכם. אין זה מן הנמנע כי תצטרכו לשאת בעלויות התיקון בעצמכם ולהיפרע מבית העסק נשוא פנייתכם (אולי אף במסגרת תביעה קטנה). | |
|
|
|
| 24/6/2019 12:40 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 12:40:12 |
| שלום,
הגשנו דרך האתר תלונה לחברת פנגו.
כבר מספר חודשים סטאטוס הפניה לא השתנה- "פנייתך הועברה לגורם עליו התלוננת לצורך קבלת תגובתו"
האם יש מגבלת זמן לקבלת התגובה?
מספר הפנייה הוא 620675
תודה רבה
| |
|
|
|
| 24/6/2019 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:23:44 |
| שלום וברכה איתן,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורם במועצה האחראי על הטיפול בתלונתך, אשר יעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 23/6/2019 13:49 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 13:49:40 |
| מחירון מנוי לחברות תקשורת(טיוי,סלור,טל קוי) צמוד למדד המחירים לצרכן?
שמתי לב שההמחיר משתנה בצורה זעומה. על בסיס מה יכול להיות העדכון במחיר המנוי בתוך תקופת הסכם-חוזה קיים?
| |
|
|
|
| 24/6/2019 11:48 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 11:48:51 |
| | כשאני אומר בצורה זעומה מתכוון לסכומים של פחות משקל אחד ועד 3 שקלים | |
|
|
|
| 24/6/2019 11:49 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 11:49:19 |
| | כשאני אומר בצורה זעומה מתכוון לסכומים של פחות משקל אחד ועד 3 שקלים | |
|
|
|
| 24/6/2019 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 15:23:42 |
| יורם שלום רב,
משרד התקשורת מעדכן מעת לעת מחירים מסוימים, דבר שיכול להביא לשינוי מחיר כזה או אחר, בהתאם להנחיות המשרד, ובנוסף, מצוין בהסכמים עם מרבית החברות, כי המחירים כפופים לשינויים מסוימים ועלולים להשתנות מעת לעת.
לצורך קבלת מידע מדויק לגבי הרכיבים הכפופים לשינוי, ומה גורם לעילה או שינוי בתמחור, מומלץ להעביר פנייה למשרד התקשורת בעניין. | |
|
|
|
|