| 26/6/2019 15:18 |
שרונה |
 | | מחבר: | שרונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 15:18:56 |
| שלום,
באתר המועצה מופיע הסבר על תיקון 55 לחוק הטכנאים ובו נאמר כי:
"החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
...
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
אלא שבהמשך הדף באתר מופיעה השאלה: "האם החוק חל על חוזה למתן אחריות מורחבת - "ביטוח" לתיקון מכשירי חשמל שלא במסגרת תעודת האחריות של שנה?" והתשובה שניתנה לה הינה: לא. כיום החוק אינו חל על שירות לתיקון ליקויים ופגמים במכשירי חשמל שלא במסגרת תעודת האחריות."
ברשותי מזגן שבעת רכישתו הורחבה האחריות עליו מטעם היצרן (מעין ביטוח). רציתי לדעת אם התיקון לחוק חל על תיקון המזגן או לא. לא הצלחתי להבין ממה שכתוב באתר מה התשובה הנכונה.
מצ"ב הלינק לדף באתר שבו מופיע המידע הנ"ל:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
תודה
| |
|
|
|
| 26/6/2019 22:49 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 22:49:58 |
| https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm#Seif41
מה שאומר שהאתר לא עדכני | |
|
|
|
| 27/6/2019 08:38 |
שרונה |
 | | מחבר: | שרונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:38:10 |
| אכן קראתי את הוראות החוק, וחשדתי שזה העניין אבל רציתי לקבל תשובה רשמית..
תודה !
| |
|
|
|
שרונה |
 | | מחבר: | שרונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:38:23 |
תודה !
| |
|
|
|
שרונה |
 | | מחבר: | שרונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:38:33 |
תודה !
| |
|
|
|
| 27/6/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 10:02:55 |
| שרונה שלום רב,
בדקתי את הקישור סצירפת, ומצוין בו במפורש את התיקונים שהוכנסו להוראות החוק.
היה וישנה טעות כלשהי, אשמח אם תפנו את תשומת ליבי על מתנ שאוכל לפעול לתיקונה. | |
|
|
|
| 26/6/2019 10:13 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 10:13:11 |
| לפני שלושח חודשים התקינו לי מסך של חברת SAMSUNG מהיבואן הרשמי,
במעמד ההתקנה הוצע לי להרחיב את האחריות לשלוש שנים והסכמתי.
אך לפני כחודש הופיע פס שחור לאורך המסך.
התקשרתי לשירות (אלקטרוניקס פרו) ושלחו אליי טכנאי שזיהה את הבעיה כתקלת פאנל וחייב לשלוח את המסך למעבדה להחלפת פאנל ושהתיקון אורך בין 4 ל- 6 ימי עסקים. (במקביל שלחו לי מסך חליפי עם אותה התקלה בדיוק) לאחר שבוע קיבלתי הודעה שהמסך בדרך אליי להתקנה ולאחר שעתיים התקשרו למסור שהם צריכים עוד כמה ימים, חיכיתי יומיים והתקשרו שוב ואמרו שאין פאנל בארץ ויגיע רק עוד חודשיים. במהלך כל השיחות ניסו לדחוף אותי לשידרוג בעלות נוספת ומסרתי שאיני מעוניין. מאז עבר כבר כמעט חודש ועדיין לא נותנים לי מענה הולם.
מה החוק אומר שאדע מה לעושות ואיך להתנהל מולם? | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:43:14 |
| איתמר שלום רב,
האם הטלויזיה עדיין מצויה במסגרת שנת האחריות הראשונה על פי דין (כלומר, האם עדיין לא חלפה שנה מרגע קבלת המוצר?9
היה והתשובה חיובית, פעולות בית העסק אינן תואמות את ההוראות הקבועות בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, המחייבות את העוסק לתקן כל ליקוי במוצר בתוך שלושה ימים, והיה ואינו יכול לעשות כן, עליו להחליף את המוצר למוצר חדש ותקין.
היה וחלפה למעלה משנה מעת הרכישה, יש לבחון את הסכם השירות שניתן על ידי החברה ולבדוק האם ישנה הפרה בכל הנוגע למועדים לתיקון המוצר. | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:56 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:56:35 |
| היי,המסך עדיין בשנת האחריות הראשונה ונמסר מהחברה שהם יכולים לתקן רק בעוד חודשיים כשהפאנל יגיע לארץ.
דרשתי שיחליפו למסך חדש זהה והם בתגובה אמרו שכבר אין את הדגם שרכתי במלאי
אז ביקשתי מסך עם נתונים דומים חדש והם חזרו עוד פעם לנסות שאשדרג בתוספת תשלום
מבחינתם האופציות הן או שדרוג או מסך חלפי עד שיגיע החלק לארץ | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:49:45 |
| "במהלך כל השיחות ניסו לדחוף אותי לשידרוג בעלות נוספת ומסרתי שאיני מעוניין".
החוק מחייב אותם במקרה שכזה למסור לך טלוויזיה משודרגת ללא עלות מצידך. | |
|
|
|
| 26/6/2019 15:02 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 15:02:02 |
| היי,המסך עדיין בשנת האחריות הראשונה ונמסר מהחברה שהם יכולים לתקן רק בעוד חודשיים כשהפאנל יגיע לארץ.
דרשתי שיחליפו למסך חדש זהה והם בתגובה אמרו שכבר אין את הדגם שרכתי במלאי
אז ביקשתי מסך עם נתונים דומים חדש והם חזרו עוד פעם לנסות שאשדרג בתוספת תשלום
מבחינתם האופציות הן או שדרוג או מסך חלפי עד שיגיע החלק לארץ | |
|
|
|
| 27/6/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 10:00:59 |
| איתמר שלום רב,
יש לפנות לבית העסק מיידית בכתב, ולציין כי על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, עליהם לספק מוצר חדש ותקין, במקרה בו לא ניתן לתקן את המסך במועד הקבוע בדין.
היה ואין להם את הדגם הרלוונטי או דגם דומה או שווה ערך, הם מחויבים להשיב לצרכן את מלוא כספו.
התקנות אינן מחייבות מתן מוצר יקר יותר, אך עליהם לבצע השבה כספית במקרה המתואר. | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:24 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:24:31 |
| שלום
קניתי חולצות בסיס מרשת "מקימי" למחרת באתי להחזירן והמוכרת טענה שהם לא מקבלים בחזרה חולצות בסיס כיוון שזה הלבשה תחתונה וכך גם כתוב בקבלה.
שאלתי,
האם אכן חולצות בסיס מוגדרות בתקנות הקובעות כהלבשה תחתונה ואין אפשרות להחזירן?
תודה | |
|
|
|
| 27/6/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:50:40 |
| מירב שלום רב,
חולצת בסיס אינה מהווה "הלבשה תחתונה" אשר על פי הפרשנות המקובלת כוללת בגדים תחתונים ובגדי ים.
על כן, היה ועלות החולצה גבוה מ 50 ש"ח יחולו תקנות ביטול עסקה, ועל בית העסק לבצע ביטול עסקה בהתאם לתקנות. | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:24 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:24:19 |
| שלום
קניתי חולצות בסיס מרשת "מקימי" למחרת באתי להחזירן והמוכרת טענה שהם לא מקבלים בחזרה חולצות בסיס כיוון שזה הלבשה תחתונה וכך גם כתוב בקבלה.
שאלתי,
האם אכן חולצות בסיס מוגדרות בתקנות הקובעות כהלבשה תחתונה ואין אפשרות להחזירן?
תודה | |
|
|
|
| 27/6/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:48:18 |
| מירב שלום רב,
חולצת בסיס אינה מהווה "הלבשה תחתונה" אשר על פי הפרשנות המקובלת כוללת בגדים תחתונים ובגדי ים.
על כן, היה ועלות החולצה גבוה מ 50 ש"ח יחולו תקנות ביטול עסקה, ועל בית העסק לבצע ביטול עסקה בהתאם לתקנות. | |
|
|
|
| 26/6/2019 12:53 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 12:53:20 |
| שלום רב
טיסתנו מתל אביב ללונדון בוטלה שלש שעות לפני הטיסה (שעת לילה מאוחרת). מכיון שמיהרנו קנינו כרטיסים של חברה אחרת למחרת בבוקר.
חברה התעופה המקורית מסרבת לפצות אותנו על העיכוב, וגם על הכרטיסים החדשים שקנינו בטענה שהיה להם טיסה אחרת ביום שלמחרת אחה"צ, וכל זמן שיש להם טיסה תוך 48 שעות הם לא מחויבים לשלם על כרטיסים חדשים.
צודקים או לא.
בהנחה שהם לא צודקים. תוכלו לעזור לנו לפתור את הענין מולם? (זה חברה מחו"ל אך הטיסה יצאה מישראל)
תודה רבה
| |
|
|
|
| 27/6/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:46:50 |
| שימי שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי חוק שירותי תעופה, כל עוד הטיסה החלופית יצאה באיחור של למעלה משמונה שעות ממועד הטיסה המקורי, מחויב בית העסק להשיב את עלות הטיסה וכן זכאי הצרכן לפיצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק שירותי תעופה.
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 26/6/2019 12:52 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 12:52:21 |
| שלום רב
טיסתנו מתל אביב ללונדון בוטלה שלש שעות לפני הטיסה (שעת לילה מאוחרת). מכיון שמיהרנו קנינו כרטיסים של חברה אחרת למחרת בבוקר.
חברה התעופה המקורית מסרבת לפצות אותנו על העיכוב, וגם על הכרטיסים החדשים שקנינו בטענה שהיה להם טיסה אחרת ביום שלמחרת אחה"צ, וכל זמן שיש להם טיסה תוך 48 שעות הם לא מחויבים לשלם על כרטיסים חדשים.
צודקים או לא.
בהנחה שהם לא צודקים. תוכלו לעזור לנו לפתור את הענין מולם? (זה חברה מחו"ל אך הטיסה יצאה מישראל)
תודה רבה
| |
|
|
|
| 27/6/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:45:29 |
| שימי שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי חוק שירותי תעופה, כל עוד הטיסה החלופית יצאה באיחור של למעלה משמונה שעות ממועד הטיסה המקורי, מחויב בית העסק להשיב את עלות הטיסה וכן זכאי הצרכן לפיצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק שירותי תעופה.
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 26/6/2019 12:06 |
שושי |
 | | מחבר: | שושי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 12:06:12 |
| | אמי, אשה קשישה, לאחר מכבש לחצים של חברה מסויימת, מסרה את מס' כרטיס האשראי שלה לנציגה טלפונית , כדי לבטח 5 מוצרי חשמל שבביתה. לאחר השיחה, שוחחה עימי ודיברה על מכבש הלחצים ועל שלא יכלה לו ולכן מסרה את פרטי הכרטיס. למחרת, התקשרנו בכדי לבטל את העיסקה, הנציגה הטלפונית, אמרה שאין שום בעיה ושהיא מעבירה את ההודעה ושאמי לא תחווייב עבור שירות הביטוח. להפתעתה היא גילתה בדו"ח חב' האשראי שכן חוייבה. טילפנתי לחברה ונציגת השירות הטלפוני, הבטיחה שתוך כמה שעות יחזרו אליי. עברו 3 ימים וכל יום אני מתקשרת וכל יום לוקחים את מס' הטלפון שלי. היום, מסרו לי שהנציגה כל הזמן מתקשרת ואין מענה בטלפון (דבר שאיננו נכון בכלל)....ושוב הובטח שיחזרו אליי תוך 24 שעות. לאור נסיוני אם החברה, אני מסופקת אם יעשו כן, מה עושים? | |
|
|
|
| 27/6/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 08:43:35 |
| שושי שלום רב,
יש לפעול במקביל:
ראשית, להעביר לבית העסק פנייה בכתב המתארת את מועד ביצוע העסקה, את העובדה שאמך הנה אזרחית ותיקה, וכן את מועד בקשת הביטול.
במכתב יש לציין כי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, מחייבות את בית העסק לבטל עסקה טלפונית שהתבצעה עם צרכן שהוא אזרח ותיק, ולגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש לציין בפניהם כי היה ולא יבצעו את ביטול החיובים העתידיים ולא ישיבו כל סכום שנגבה ביתר, הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל לפנייתכן, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 26/6/2019 08:12 |
כרמלה |
 | | מחבר: | כרמלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 08:12:12 |
| | האם על פי חוק להגנת הצרכן,אזרח ותיק עם תעודה,רשאי לבטל הטיול "בלי לתת סיבה" ולשלם קנס של 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 26/6/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:52:52 |
| כרמלה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, רשאי אזרח ותיק לבטל עסקה, בתנאי שמדובר בעסקה טלפונית.
וזאת בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה.
במקרה של נופש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם, לאדם.
הזכות לביטול תחול רק כלפי הכרטיסים או המקומות שנרכשו עבור האזרח הוותיק. | |
|
|
|
| 26/6/2019 22:41 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 22:41:23 |
| | זה לפחות הציטוט מחוק הגנת הצרכן | |
|
|
|
| 26/6/2019 11:38 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 11:38:01 |
| שלום רב,
הגשתי תלונה בסוף חודש מאי.
מספר התלונה 628946.
כתוב לי שהתלונה התקבלה.תאשמח לדעת אם יש התקדמות מעבר לזה.
לצערי בטלפון מגיעים להודעה קולית ולא למענה אנושי,לכן אני פונה פה.
תודה מראש ויום טוב | |
|
|
|
| 26/6/2019 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 15:34:34 |
| שלום רב יעל,
בשל פניות רבות במועצה ייתכנו עיכובים בטיפול בפניות, על כן, אני, מציעה כי תתאזרי בסבלנות.
לידיעתך, תוכלי לבדוק את סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/contact_us | |
|
|
|
| 26/6/2019 10:47 |
אנסטסיה |
 | | מחבר: | אנסטסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 10:47:33 |
| ביצענו עיסקה דרך חברת נסיעות לכרטיסי טיסה בינואר השנה.
השתמשנו בשובר שברשותנו ואת היתרה היו צריכים לגבות בכרטיס אשראי ב-3 תשלומים.
היום (יוני) התקשרו מחברת הנסיעות ואמרו שיש חוב וכי לא חייבו את היתרה.
אכן לא מצאנו חיוב בתדפיסי האשראי אך ביקשנו לבדוק את העניין.
לאחר שיחה בטונים גבוהים עימם, הם חייבו את היתרה עצמאית דרך האשראי שניתן בזמנו בתשלום אחד(למרות סירוב מפורש טלפונית עם בקשה לבדוק את החיוב בתדפיסים).
שאלתי היא- האם ניתן אישור לחיוב בעבר, האם הם רשאים לגבות את הכסף כרצונם גם לאור רשלנות בחיוב?
מה הזכויות שלנו במקרה זה?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 26/6/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:45:06 |
| אנסטסיה שלום רב,
בית העסק רשאי לגבות את התשלום בגין השירות או המוצר, ככל שהשתלום לא נגבה במועד, והעובדה כי עקב טעות או רשלנות, חלילה, לא בוצע חיוב, אינה מקנה לצרכן לקבל את המוצר או השירות ללא עלות.
אף על פי כן, על בתי העסק למנוע מצב שעקב טעותו או רשלנותו יינזק הצרכן, ועל כן, תנאי התשלום יהיו בהתאם לתנאים שנקבעו בעת ביצוע העסקה, כלומר, היה על העוסק לגבות את התשלום בשלושה תשלומים כפי שסוכם. | |
|
|
|
| 26/6/2019 09:48 |
אשר נווה |
 | | מחבר: | אשר נווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:48:17 |
| שלום לכם,
בחודש מרץ רכשתי משאבת ביוב אחרי שהמשאבה הקודמת התקלקלה. המשאבה הותקנה ע״י אינסטלטוק.
מאז המוצר התקלקל מספר רב של פעמים. בתחילה לוענת חברת במשאבות היתה תקלה בצנרת שלי (אבן שחסמה את צינור הפליטה של המשאבה) המשאבה תוקנה בתשלום. לאחר מכן היו מספר פעמים שהמשאבה הפסיקה לעבוד בגלל שהמצוף שלה נתקע. לאחרונה אף הותקן בה מצוף חילופי והיא שוב התקלקלה.
יש לי השגות רבות לגבי איכות ומקצועיות השירות שניתן לי וגם העובדה שמרבית התקלות קרו ביום שישי וחברת המשאבות סירבה לשלוח לי את תורן השבת שלהם (ויש להם). למזלי האינסטלטור שהתקין את המשאבה הסכים לבוא לעזור לי ואף חיבר משאבה חילופית ללא תשלום.
יש לציין שמבחינת חברת המשאבות המשאבה באחריות והם נותנים אחריות. אבל המשאבה לא מפסיקב להתקלקל ומדובר בביוב.
שאלתי היא, האם יש לי אפשרות לתבוע את כספי בחזרה כדי לקנות משאבה אחרת. מה האפשרויות העומדות לרשותי? | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:32:35 |
| אשר שלום רב,
היה ותוכל לקבל חוות דעת מאיש מקצוע אשר תבסס את הטענה לפגם מובנה במשאבה או לאיכות ירודה, ניתן בהחלט לדרוש החזר כספי בגין המשאבה, וזאת בהתאם להוראות חוק המכר.
| |
|
|
|
| 26/6/2019 09:47 |
אשר נווה |
 | | מחבר: | אשר נווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:47:59 |
| שלום לכם,
בחודש מרץ רכשתי משאבת ביוב אחרי שהמשאבה הקודמת התקלקלה. המשאבה הותקנה ע״י אינסטלטוק.
מאז המוצר התקלקל מספר רב של פעמים. בתחילה לוענת חברת במשאבות היתה תקלה בצנרת שלי (אבן שחסמה את צינור הפליטה של המשאבה) המשאבה תוקנה בתשלום. לאחר מכן היו מספר פעמים שהמשאבה הפסיקה לעבוד בגלל שהמצוף שלה נתקע. לאחרונה אף הותקן בה מצוף חילופי והיא שוב התקלקלה.
יש לי השגות רבות לגבי איכות ומקצועיות השירות שניתן לי וגם העובדה שמרבית התקלות קרו ביום שישי וחברת המשאבות סירבה לשלוח לי את תורן השבת שלהם (ויש להם). למזלי האינסטלטור שהתקין את המשאבה הסכים לבוא לעזור לי ואף חיבר משאבה חילופית ללא תשלום.
יש לציין שמבחינת חברת המשאבות המשאבה באחריות והם נותנים אחריות. אבל המשאבה לא מפסיקב להתקלקל ומדובר בביוב.
שאלתי היא, האם יש לי אפשרות לתבוע את כספי בחזרה כדי לקנות משאבה אחרת. מה האפשרויות העומדות לרשותי? | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:32:18 |
| אשר שלום רב,
היה ותוכל לקבל חוות דעת מאיש מקצוע אשר תבסס את הטענה לפגם מובנה במשאבה או לאיכות ירודה, ניתן בהחלט לדרוש החזר כספי בגין המשאבה, וזאת בהתאם להוראות חוק המכר.
| |
|
|
|
| 26/6/2019 08:50 |
אלחי רוט |
 | | מחבר: | אלחי רוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 08:50:51 |
| שלום !!
רכשתי בכרטיס אשראי אוכל ברשת מזון .
הם נזכרו לחייב אותי רק לאחר שנה וחצי .
מה החוק אומר ? כמה זמן לאחר רכישה מותר לבעל החנות לחייב אותי
או אין מגבלה בכלל ?
תודה אלחי | |
|
|
|
| 26/6/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 12:26:56 |
| אלחי שלום רב,
אין התייחסות בדין לעניין המועדים לחיוב, אך היה וצרכן קיבל מוצרים ובגלל טעות החיוב בגינם לא נגבה, הדבר לא מזכה את הצרכן בזכות לקבל את המוצרים ללא תשלום.
על בית העסק לאפשר לצרכן לבצע את התשלום בהתאם לתנאים שסוכמו במועד הרכישה (לדג', היה ומדובר בחלוקה לתשלומים יש לגבות באותו האופן). | |
|
|
|
| 26/6/2019 08:39 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 08:39:24 |
| שלום.
הזמנו נעליים מחברה שנקראת shos.il
הנעליים לא הגיעו, ואין מענה בטלפון או במייל.
העסקה הייתה בשווי 760ש"ח בתשלום אחד.
מה ניתן לעשות?? | |
|
|
|
| 26/6/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 12:14:43 |
| מורן שלום רב,
יש לפנות לחברת האשראי ולציין כי יש חשש לכשלון תמורה מלא, זאת בהנחה ותאריך האספקה חלף המוצר לא הגיע.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 26/6/2019 09:49 |
משה פינטו |
 | | מחבר: | משה פינטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:49:33 |
| שלום רב.
לפני זמן מה שוחחתי עם עורכת דין מהפורום,ועשיתי מה שאמרה לי לעשות.שלחתי מכתב רשום ל"עולם הקולנוע" וגם הוספתי שאני מבקש תגובה תוך שבעה ימים מיום קבלת המכתב.עברו יותר משבעה ימים ולא שמעתי מ"עולם הקולנוע".השאלה שלי כרגע היא כיצד אני נוהג מרגע זה?
תודה. | |
|
|
|
| 26/6/2019 11:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 11:24:47 |
| משה שלום רב,
יש להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף כל המסמכים הרלוונטים, כולל מכתב הפנייה לבית העסק שנשלח על ידך. | |
|
|
|
| 26/6/2019 08:12 |
כרמלה |
 | | מחבר: | כרמלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 08:12:23 |
| | האם על פי חוק להגנת הצרכן,אזרח ותיק עם תעודה,רשאי לבטל הטיול "בלי לתת סיבה" ולשלם קנס של 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 26/6/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:54:06 |
| כרמלה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, רשאי אזרח ותיק לבטל עסקה, בתנאי שמדובר בעסקה טלפונית.
וזאת בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה.
במקרה של נופש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם, לאדם.
הזכות לביטול תחול רק כלפי הכרטיסים או המקומות שנרכשו עבור האזרח הוותיק. | |
|
|
|
| 25/6/2019 19:29 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 19:29:47 |
| שלום
היום הגעתי לסניף מרשת חנויות נעליים גדולה מאוד ורציתי לרכוש נעל.
על הנעל היה כתוב מחיר-80 ש״ח. מדדתי את הנעל וניגשתי לקופה לשלם. הקופאית (שמסתבר שהיא מנהלת הסניף) אמרה שהנעל נמכרת ב-80 ש״ח לחברי מועדון בלבד. מבדיקה שביצעתי אכן כתוב באותיות קטנות מאוד שהמחירים הם לחבר מועדון בלבד, שאלתי את המנהלת איפה כתוב המחיר לאנשים שאינם חברי מועדון (המחיר לאנשים שאינם חברי מועדון לא היה כתוב על השלט) והיא אמרה שהמחיר מצויין על הסולייה של הנעל. יש לציין שעל הסולייה של הנעל היה כתוב 150₪ בלי הסבר או לציין שמדובר במחיר לאנשים שאינם חברי מועדון.
כשהבנתי שעדיף לקנות את הנעל דרך חבר מועדון, ביקשתי מאישה שעמדה בתור בקופה אם היא תוכל לקנות עבורי את הנעליים ואחזיר לה כסף מזומן, המנהלת אמרה שהיא לא מסכימה לדבר כזה, ושהיא לא מתכוונת למכור לאישה את הנעל הזו, ושאם אני מעוניינת בנעל במחיר המוזל אני צריכה לעשות חבר מועדון ולשלם מכספי האישי. ניסיתי שוב להבין מה הבעיה שאדם עם חבר מועדון יקנה עבורי את הנעל ואני אחזור לו כסף מזומן, והיא אמרה בתקיפות שהיא לא מוכנה למכור לו את הנעל.
אני מעוניינת לדעת אם כל ההתנהלות שתיארתי היא חוקית, האם ניתן לרשום באותיות קטנות מאוד על שלט קטן שהמחיר המוזל הוא לחברי מועדון בלבד? האם זה חוקי לעשות שלט על מבצע כלשהו מבלי לציין עליו את המחירים לאנשים ללא חבר מועדון? והכי חשוב- האם יש לה זכות להתערב בין 2 אנשים ולהחליט שהיא לא מוכרת את הנעל לבן אדם עם החבר מועדון, כך שהיא בעצם כופה עליי לעשות חבר מועדון כדי לקבל את הנעל במחיר המוזל?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 25/6/2019 22:55 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 22:55:13 |
| (הגודל של האותיות הקטנות יהיה לפחות 1/3 מהגודל של האות הכי גדולה בפרסום).
לדעתי מספיק שרק מחיר המבצע נמצא בשלט, אם המחיר הרגיל נמצא על המוצר.
לחבר מועדון מותר לרכוש דברים גם עבור אחרים. אז למוכרת אסור לסרב לבקשת חבר המועדון לקנות את המוצר.
| |
|
|
|
| 26/6/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:48:49 |
| דנה שלום רב,
אכן, יש צורך לבחון האם היחס בין הסרות המציינות את המחיר ובין ההגבלה לפיה, המחיר רלוונטי רק לחברי מועדון, עומדת בהוראות הדין, וכן האם אין בהצגת המחיר כולו משום הטעיה צרכנית.
לגבי האפשרות לבצע רכישה באמצעות חבר מועדון של לקוח אחר - חבר המועדון הוא בעל הזכות לבצע רכישה, ועל כן במקרה של סירוב, הוא הצרכן אשר רשאי להלין, מי שאינו חבר מועדון וממילא לא קמה לו הזכות,ל כאורה לבצע את הרכישה, אינו יכול להעלות טענה בנסיבות אלו, למעט טענת ההטעיה, כמפורט לעיל. | |
|
|
|
| 25/6/2019 21:32 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 21:32:01 |
| | שלום קיבלתי הצעת מחיר מודפסת לעקירה במאוחדת, יום למחרת הגעתי לטיפול כשאני יושב על המיטה של הרופא הוא טען שההצעה לא נכונה וצריך לשלם יותר, שילמתי, והמזכירה אמרה שהם ידאגו לסדר לי החזר אחרי חצי שנה קיבלתי תשובה שההחזר סורב, רציתי לדעת האם הם מחוייבים להחזר? | |
|
|
|
| 26/6/2019 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:37:13 |
| קובי שלום רב,
נושא התנהלות קופות החולים אינו מוסדר באמצעות חוק הגנת הצרכן, ועל כן לא ניתן לבחון את המקרה בהתאם להוראות החוק.
על מנת לבחון האם קופת החולים פעלה בהתאם יש לפנות לפניות הציבור במשרד הבריאות על מתנ שיבחנו את התנהלות קופת החולים בעניינך.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
https://www.health.gov.il/Subjects/UninsuredRights/NationalHealthAdmissibility/Pages/Public_Complaints_Commission.aspx
| |
|
|
|
| 25/6/2019 15:11 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 15:11:32 |
| שלום רב,
בביתי קיים מתקן מים (לא משנה של איזה חברה), שילמתי סך של 30 ש"ח בחודש בהוראת קבע מבלי שהעסקה תפסה לי מסגרת.
נציגת שירות טלפוני, יצרה איתי קשר, והציעה לי לשדרג את המוצר שברשותי בעלות נוספת של 50 ש"ח, סה"כ 80 ש"ח בחודש. (בפועל עולה לי 88 ש"ח)
אך היא לא ציינה שזה יתפוס לי מסגרת של 5,000 ש"ח !!!
הדבר סגר לי את הכרטיס, והתנגדתי לכך שזה בוצע מבלי שיציינו את זה לפני, ביקשתי לבטל עסקה תוך שבוע, והם סירבו. בנוסף סירבו להצעתי להעביר את התשלום להוראת קבע.
אודה להתייחסותכם ותשובתכם מה ניתן לעשות.
תודה מראש לעונים.
| |
|
|
|
| 25/6/2019 18:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 18:36:07 |
| שלום רב הילה,
עקרונית, סעיף 14ג(א)בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק בעסקת מכר מרחוק, למסור לצרכן טופס גילוי נאות,שבו יפורט כל פרטי העסקה, בין היתר, פרטי בית העסק, מחיר המוצר או השירות ותנאי התשלום האפשריים,ביטול העסקה ועוד.
בנוסף,בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם .
לפיכך, היה ואת הודעת על ביטול העסקה תוך שבוע מביצוע העסקה, לכאורה קמה לך זכות לבטל את העסקה, בהתאם לקבוע בעסקת מכר מרחוק, כאמור לעיל.
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה בתוך המועד הקבוע בדין, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח הכל בהתאם לסעיף 31א (א)(4) בחוק הגנת הצרכן ובלבד שהצרכן שלח הודעת ביטול בכתב כאמור בסעיף 31א(ב) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 25/6/2019 15:11 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 15:11:04 |
| שלום רב,
בביתי קיים מתקן מים (לא משנה של איזה חברה), שילמתי סך של 30 ש"ח בחודש בהוראת קבע מבלי שהעסקה תפסה לי מסגרת.
נציגת שירות טלפוני, יצרה איתי קשר, והציעה לי לשדרג את המוצר שברשותי בעלות נוספת של 50 ש"ח, סה"כ 80 ש"ח בחודש. (בפועל עולה לי 88 ש"ח)
אך היא לא ציינה שזה יתפוס לי מסגרת של 5,000 ש"ח !!!
הדבר סגר לי את הכרטיס, והתנגדתי לכך שזה בוצע מבלי שיציינו את זה לפני, ביקשתי לבטל עסקה תוך שבוע, והם סירבו. בנוסף סירבו להצעתי להעביר את התשלום להוראת קבע.
אודה להתייחסותכם ותשובתכם מה ניתן לעשות.
תודה מראש לעונים.
| |
|
|
|
| 25/6/2019 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 18:26:53 |
| שלום רב הילה,
עקרונית, סעיף 14ג(א)בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק בעסקת מכר מרחוק, למסור לצרכן טופס גילוי נאות,שבו יפורט כל פרטי העסקה, בין היתר, פרטי בית העסק, מחיר המוצר או השירות ותנאי התשלום האפשריים,ביטול העסקה ועוד.
בנוסף,בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם .
לפיכך, היה ואת הודעת על ביטול העסקה תוך שבוע מביצוע העסקה, לכאורה קמה לך זכות לבטל את העסקה, בהתאם לקבוע בעסקת מכר מרחוק, כאמור לעיל. יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה בתוך המועד הקבוע בדין, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח הכל בהתאם לסעיף 31א (א)(4) בחוק הגנת הצרכן ובלבד שהצרכן שלח הודעת ביטול בכתב כאמור בסעיף 31א(ב) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
|