| 27/6/2019 11:13 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:13:57 |
| | הזמנתי 3 פריטים מחברת לבוש,1 פגום ולכן הם לא נשלחו,הם הציעו לי מידה יותר גדולה או לבטל את הפריט,לא צריך להציע לי פיצוי הולם? משום שבאתר שלם מופיע הפריט | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:43:31 |
| שלום רב אור,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמקרה שבו הביטול נעשה עקב פגם או אי התאמה, הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, כקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, במקרה בו בית העסק מסרב לבטל את העסקה, קמה לצרכן הזכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן, ובלבד שהצרכן פעל בהתאם לסעיף 31א(ב)בחוק הגנת הצרכן (הודעה בכתב).
| |
|
|
|
| 27/6/2019 11:53 |
ישראלי |
 | | מחבר: | ישראלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:53:01 |
| שלום
רכשתי מוצר במידות מסוימות כפי שפורסמו באתר האינטרנט של הספק.
עם זאת המוצר שהגיע מידותיו היו שונות מהמידות הנ"ל.
עקב כך ביקשתי מהספק לבטל את העיסקה הוא הסכים אך רוצה לחייב אותי בהובלה. ציינתי בפניו שתיאור מידות המוצר היה שגוי ומדובר בהטעיה. אני רכשתי את המוצר על בסיס המידות שצוינו באתר ובהזמנה.
הוא מסרב לזכות אותי עבור ההובלה.
מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:41:52 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, כאשר צרכן רוכש מוצר באמצעות האינטרנט או הטלפון והמוצר לוקה באי התאמה או בפגם, הוראות הדין מחייבות את בית העסק לבצע איסוף של המוצר או לשאת בעלויות משלוח המוצר וכן לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב עם פירוט הוראות הדין לעיל. | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:38 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:38:06 |
| | שילמתי על מייק אפ במשביר לצרכן בינואר האחרון תוך כמה זמן אני יכולה לאסוף אותו ? | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:39:03 |
| טלי שלום רב,
אין הוראת דין הקובעת מועד לאיסוף מוצר, והדבר תלוי בהסכמות עם בית העסק, וכן בתנאים ומועדים שהציב העוסק. | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:30 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:30:45 |
| שלום רב,
חייל משוחרר (דניאל) נרשם לקורס מחשבים במכון פרטי. 8 חודשים. 22,000 שקל.
חייל בודד. אלו השקלים האחרונים שלו.
לאחר שיעורים בודדים (פחות מחודש), פנה דניאל (וגם סטודנטים אחרים) למורה היחידי בקורס, וגם להנהלה, והבהירו שהרמה המקצועית לקוייה מאוד. לאחר השיחה עם כל הצדדים, לא חל שיפור ברמת הלימוד, ודניאל הפסיק את לימודיו.
בפועל למד פחות מחודש.
בהסכם שחתם עליו בעת התשלום כתוב משפט מעורפל: "ביטול מיום פתיחת הקורס ועד תום 10% משיעורי הקורס - החזר שכ"ל מלא בניכוי 80% דמי ביטול".
כלומר, בעבור שבועיים של לימודים לא תקינים, מוכנים להחזיר לו חלק מ-20 האחוזים שנותרו.
בשיחה שקטה ומכובדת עם הנהלת המכללה, תשובתם היא: "זה ההסכם".
האם תקין ?
תודה,
מאיר
053.2406158
| |
|
|
|
| 27/6/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:38:00 |
| מאיר שלום רב,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת קורס רק בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה ובתנאי שנותרו 14 ימים לאחר פתיחת הקורס.
כלומר, מרגע שהוחל בלימודים אין זכות בדין לחרטה ולביטול העסקה.
אף על פי כן, היה והתלמידים יכולים לגבש ולהוכיח טענה להטעיה בכל הנוגע לאופי הקורס, החומר הנלמד, או איכות הלימדה, וכן יכולים להציג ראיות להפרת הסכם מהותית מצד בית העסק, אזי ניתן לדרוש החזר כספי עקב ההפרה. | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:04 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:04:26 |
| | התנתקתי מחברת סלולר ונשאר לי חוב בסך 58 ₪. חודשיים לאחר מכן, ומבלי שיצרו איתי קשר טלפונית וביקשו שאשלם, הועברתי לטיפול משפטי. היום 3 חודשים לאחר מכן, כותב העו"ד כי החוב עומד על 180 ₪ ואם לא אשלם תוך שבועיים החוב יקפוץ ל 350 ₪. שאלותיי - האם חוקי להעבירני לטיפול משפטי תוך חודשיים מבלי שפנו אליי ? האם חוקי שחוב יקפוץ פי 6 תוך 4 חודשים ? תודה מראש. | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:35:34 |
| שרון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13ב2 מחויב בית העסק להעביר פנייה לדרישת תשלום לצרכן בטרם הוא מעביר את החוב להליכי גבייה.
יש להעביר פנייה בכתב לעו"ד, לציין את העדר הפנייה ולדרוש לשלם את סכום הקרן.
היה ומשרד עו"ד אינם מאפשרים זאת, ניתן לבצע תשלום ולאחר מכן להתנהל מול בית העסק לגבי תשלומים שולמו ביתר, היה ושולמו.
מצ"ב נוסח הסעיף המפרט את חובות בית העסק לעניין גביית חובות:
"
13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;
(2) על אף האמור בפסקה (1), עוסק רשאי לשלוח לצרכן הודעת חוב במסרון או בדרך ממוחשבת, ובלבד שהצרכן נתן את הסכמתו המפורשת מראש לקבלת דברי דואר מהעוסק בדרך ממוחשבת, או לקבלת מסרונים בעניין הודעת חוב, לפי העניין;
(3) הודעת חוב תישלח לצרכן במישרין על ידי העוסק ולא באמצעות אחר;
(4) נטל ההוכחה כי העוסק שלח את הודעת החוב לצרכן הוא על העוסק;
(5) הודעת חוב תכלול פרטים אלה באופן ברור:
(א) שם העוסק, לרבות שמו המסחרי;
(ב) פרטי העסקה, לרבות מועד עשייתה, תוקפה ומהותה;
(ג) פירוט החוב ואופן חישובו;
(ד) דרכי התקשרות עם העוסק לבירור החוב.
כלומר, בהעדר הודעה כאמור, על בית העסק לאפשר לצרכן לשלם רק את סכום הקרן.
יש להעביר פנייה בכתב למשרד עו"ד, בתקווה כי הנושא יובהר. | |
|
|
|
| 25/6/2019 17:44 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 17:44:06 |
| קנינו באינטרנט כרטיס טיסה לארה"ב לטוס עם IBERIA אם החלפה בספרד. אשתי טסה לשם ללא בעיות. אך בחזור חברת התעופה האמריקאית (CODESHARE עם IBERIA) לא אשרה לה לעלות למטוס בטענה שאין מספיק זמן בין הטיסות בספרד כדי לתפוס את טיסת המשך לישראל.
אחרי בירור הסתבר שלפי IBERIA צריך 45 דקות ולפי החברה האמריקאית צריך 75 דקות. בפועל היו 50 דקות. חוסר תאום בין חברות התעופה גרם לסירובה של ההברה האמריקאית להעלות אותה למטוס.
בסוף קנינו כרטיס חזרה (כיוון אחד) אחר בעלות כמו הכרטיס המקורי (דו-כיווני) והיא חזרה אחרי מספר ימים. IBERIA החזיר לנו חצי מהעלות המקורית אבל דחו או צפצפו על כל תביעה אחרת (יתרת העלות הנוספת, ימי עבודה, ימי ביטוח נוספים, נסיעות לשדה, פיצוי, וכו').
מה אומר החוק? מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 26/6/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:31:20 |
| יהושוע שלום רב,
מאיזה בית עסק רכשתם את הכרטיס?
העובדה כי הדין שונה בין מדינה למדינה אמור להיות ברור לסוכני הנסיעות ועל כן היה עליהם שלא לאפשר רכישה כאמור.
על כן, העילה לפיצוי הנה כנגד מוכר הכרטיסים ולא כנגד חברת התעופה. | |
|
|
|
| 26/6/2019 17:36 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 17:36:39 |
| תודה על התגובה.
קנינו מאתר של סוכנות נסיעות TravelGenio אשר נמצאת פיזית בספרד אבל מוכרים בכל העולם, כולל ישראל.
הם טוענים שהכרטיס אכן היה בסדר והטעות אצל חברת התעופה האמריקאית. הכרטיס עצמו היה של IBERIA וההזמנה היתה כולה במערכת שלהם ( לא טיסות או הזמנות בודדות). הטיסה מארה"ב היה ב-CODESHARE - כאילו טיסה של IBERIA אך מופעל ע"י חברה אחרת. הסונתות ייצגה את IBERIA וסמך על המידע של IBERIA במערכת AMADEUS.
אז למה IBERIA לא נושאת באחריות פה?
ואם זה רק TravelGenio שאחראית - מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 27/6/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:33:56 |
| שלום רב יהושוע,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (מול הסוכנות) ולאחריו עליך לפנות אליהם בשאלה שהעלית כאן:
"...הם טוענים שהכרטיס אכן היה בסדר והטעות אצל חברת התעופה אמריקאית...."
| |
|
|
|
| 27/6/2019 11:01 |
יבגני שטוייק |
 | | מחבר: | יבגני שטוייק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:01:45 |
| שלום קניתי מחנות קנטר רהיטים בראשון לציון ספה וחדר שינה שילמתי מקדמה ובהזמנה רשום עד 4 חודשים הכל יגיע
למרות שקיבלתי באיחור של חצי שנה
באו הביאו את הספה הכל בסדר שילמתי על הבפה את החדר שינה הביאו והרכביו לא טוב את הארון שילמתי על ההרכבה חסרתי לחנות אמרתיצלא שילמתי לכם עד הסוף על החדר שינה כי לא הרעיבו את הארון נכון הם אמרו יהוא לטפל בזה חצי שנה עברה אף אחד לא הגיע אני פעם בשהוע נובע לחנות לברר מה קורה כלום אין עם מי לדבר בזמן הזה הארון התפרק בכלל נשבר באתי אלהין עם התמונות והם לא אכפת להם כיאלו לא רוצים לקבל את הכסף ולא רוצים לטפל מה אני עושה אני הלי ארון הארון שבור הם לא מעונינים לבוא לתקן המנהלת כבר פשיט מבננת אותי | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:32:38 |
| יבגני שלום רב,
ראשית, יש לפנות בלית העסק בכתב לשמור תיעוד מהפנייה (באמצעות פקס או מייל וכו'). בפנייה יש לציין את השתלשלות העניינים וכן את הפגמים במוצר, והבקשות החוזרות ונשנות לתיקון.
כמו כן, יש לציין כי על פי הוראות חוק המכר מחויב העוסק לבצע תיקון בתוך זמן סביר, ומשלא עשה כן, עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין או להשיב לו את כספו.
במקביל, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף חשבונית וכל מסמך רלוונטי אחר. | |
|
|
|
| 27/6/2019 09:39 |
קלוד |
 | | מחבר: | קלוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 09:39:36 |
| היי ברשותי רכב שהגיע ל150000 אלף ויש צורך בהחלפת מערכת התיזמון במוסך לובינסקי המרכזי המורשה נמסר לי בטלפון לאחר בדיקה של הרכב שאין את החלקים כרגע וזה הוזמן בדואר אוויר ותוך ארבעה ימים זה יגיע (זה היה לפני חג השבועות)הם אמרו לי להשבית את הרכב במוסך כי לא רצוי לנהוג ככה ולאחר שהבנתי שהנציגת שירות שלהם משקרת ובעצם החלקים הוזמנו באונייה (הרוב מוקלט בטלפון) ושיקח הרבה מאוד זמן והיא בלי כל בושה שיקרה ועוד מטמטמת אותי ואומרת שזה אותו זמן הגעה וציפתה ממני להשבית את הרכב עד היום כי החלקים עדיין לא הגיעו אז הוצאתי את הרכב כי הם לא היו מוכנים לתת לי רכב חלופי אז מה החוק אומר בבקשה לגבי דברים כאלה האם מותר לי לשכור רכב ולקבל החזר מהם או מה? הם אומרים שיכול להיגרם נזק לראש המנוע אם נוהגים ככה. כאמור זה המוסך המרכזי המורשה וגם אם אני ילך למוסך אחר הם יזמינו את החלקים מהם שאינם במלאי כרגע. אני ממתין כבר חודש. איפוא האחריות לשירות פה ? אפילו חייבו אותי בדמי בדיקה, מוזלים אומנם אבל חוייבתי. אני משתמש ברכב אגב לצרכי עבודה (מסיע אנשים) ככה שגם נגרם לי הפסד כספי.
תודה מראש על תשובות לעזרה דחופה
| |
|
|
|
| 27/6/2019 10:03 |
קלוד |
 | |
|
| 27/6/2019 10:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 10:25:05 |
| מחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב:
"48(ג) יבואן ישיר ויבואן עקיף יספקו מוצר תעבירה של דגם רכב שהם מייבאים, בתוך שבעה ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה; ואולם יבואן ישיר רשאי לספק מוצר תעבורה לרכב מדגם שהוא לא מייבא, בתוך 14 ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה.
(ד) הוראות סעיף קטן (ג) לא יחולו בשל עיכוב בהספקה של מוצר תעבורה, שאינו עולה על 45 ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה, ובלבד שהיבואן הישיר או היבואן העקיף הוכיח כי עשה כל שביכולתו לספק ללקוח מוצר תעבורה בתוך התקופה כאמור באותו סעיף קטן ונקט את כל האמצעים הדרושים להזמנת מוצר התעבורה מכל מקור סביר שממנו ניתן להשיגו באותה העת, וכי לא היתה לו שליטה על העיכוב בהספקה".
אין לי קשר למועצה. תשתדל לא להגיב לי כי זה דוחה תשובה מהמועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 27/6/2019 10:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 10:31:19 |
| | החיוב הנ"ל הוא ל-7 שנים מיום המכירה ללקוח. | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:30:33 |
| קלוד שלום רב,
אכן, כפי שציין משה, מוטלת חובה לספק חלקי חילוף בתוך 14 ימים עסקים, והתקופה אף יכולה להתארך עד ל 45 ימי עבודה, אך במקרה זה תוטל אחריות על העוסק לספק ראויות לכך שפעל בכל דרך על מנת לספק את החלפים החסרים.
מומלץ במקביל להעביר פנייה לאיגוד המוסכים אשר מטפלים בתלונות פרטניות לגבי התנהלות מוסכים במגוון נושאים.
לאיגוד ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://iga.org.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8/
| |
|
|
|
| 26/6/2019 13:07 |
מתניה |
 | | מחבר: | מתניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 13:07:44 |
| שלום רב,
רכשתי רכב חדש. בעת הרכישה היבואן החתים אותי על כך שאני מסכים להתקנת אפליקציה מקומית שלו, בין היתר היא מבצעת מעקב אחרי המיקום שלי.
כחודש לאחר קבלת הרכב אני רוצה להפסיק את המעקב - אך היבואן והחברה מטעמו שביצעו את ההתקנה המקומית מתנערים מהבקשה בטוענה ש"אין אפשרות". מבחינה טכנית ברור שיש, אני גם יודע שהם עשו את זה בעבר.
האם תוכלו לעזור לי? ברור לי שזה לא חוקי מה שהם עושים (לעקוב אחרי בלי יכולת שלי למנוע את זה ממני)
תודה מראש | |
|
|
|
| 26/6/2019 13:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 13:39:42 |
| | תגיש תלונה במשטרה. תגיע עם מספר הטלפון של היבואן ותבקש מהחוקר להתקשר אליו בזמן שאתה שם. | |
|
|
|
| 27/6/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 09:35:06 |
| מתניה שלום רב,
על פניו, דרישות היבואן מהוות פגיעה חמורה בפרטיותו של אדם, ועל כן יש לבחון מספר אפיקי פעולה.
ראשית, היה ותמחק עצמאית את האפליקציה, בניגו להסכם עליו אתה חתום, מה משמעות הדבר מבחינת זכויותך הצרכניות?
האם הדבר פוגם באחיות מערכת כלשהי המותקנת ברכב, האם ישנה סנקציה כלשהי המנויה בטופס עליו הוחתמת?
ללא קשר , יש להפנות את תשומת לב הרשות להגנת הפרטיות לעניין התקנת האפליקציה כאמור.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/general/public_inquiries_ilita
| |
|
|
|
| 27/6/2019 09:58 |
מתניה |
 | | מחבר: | מתניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 09:58:55 |
| תודה על מענה.
אין אפשרות למחוק לבד את האפליקציה. נדרש קוד טכנאי לגישה למערכת שאין לי יכולת להשיג אלא הוא קיים רק ברשות היבואן.
לגבי הפרטיות - ברור לי שזה מנוגד לחוק, אבל פניה דרך הרשות תהיה בדיקה להפרה והדבר יקח זמן.
רציתי להבין אם יש דרך מהירה יותר להתמודד. | |
|
|
|
| 27/6/2019 09:59 |
מתניה |
 | | מחבר: | מתניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 09:59:50 |
| תודה על מענה.
אין אפשרות למחוק לבד את האפליקציה. נדרש קוד טכנאי לגישה למערכת שאין לי יכולת להשיג אלא הוא קיים רק ברשות היבואן.
לגבי הפרטיות - ברור לי שזה מנוגד לחוק, אבל פניה דרך הרשות תהיה בדיקה להפרה והדבר יקח זמן.
רציתי להבין אם יש דרך מהירה יותר להתמודד. | |
|
|
|
| 27/6/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:25:12 |
| מתניה שלום רב,
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 27/6/2019 10:30 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 10:30:43 |
| קניתי שמלה .. וב48 שעות הגעתי להחזיר אותה ולקבל את כספי בחזרה .
מה קורה כשבעל העסק טוען ש-אין לו כסף בקופה כדי להחזיר לי- . ?
| |
|
|
|
| 27/6/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 13:05:51 |
| אורית שלום רב,
היה ועלות השמלה גבוה מ 50 ש"ח, על בית העסק לבטל את העסקה לבצע השבה בתוך שבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן, בניכוי 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
כאשר התשלום בוצע במזומן, רשאי העוסק להשיב את התמורה במזומן או בצ'ק מזומן. | |
|
|
|
| 27/6/2019 09:40 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 09:40:18 |
| שלום רב ,
עקב הפסקת חשמל פתאומית , נדרשתי להזמין את שירותי כיבוי האש לצורך חילוץ דייר שנתקע במעלית .
השירות הנ"ל כרוך בתשלום !
שאלתי היא ,האם כלקוח אוכל לדרוש שחברת החשמל תשא בהוצא של החילוץ עקב הפסקת חשמל פתאומית וללא הודעה מוקדמת ?
תודה
אבי | |
|
|
|
| 27/6/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:40:28 |
| שלום רב אבי,
האם יש ביטוח המכסה מקרה זה?
יש לברר מול הרגולטור- רשות החשמל באמצעות הקישור שלהלן:
https://pua.gov.il/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 26/6/2019 22:57 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 22:57:42 |
| שלום,
לפני כשבוע קיבלתי מכתב התראה מעו"ד לשלם חוב לבזק בינלאומי בתוספת שכר טרחה ועוד מספר הוצאות נלוות.
לטענתם, היה לי חוזה משולב של טלפון ואינטרנט דרך בזק אשר כולל בתוכו גם שירות מבזק בינלאומי. לדבריהם, כאשר ביטלתי את החוזה עם בזק, הייתי מחוייב לבטל בעצמי גם את החוזה עם בזק בינלאומי.
יתר על כן, בזק בינלאומי מעולם לא שלחו לי בקשה לתשלום החשבון בטענה שהכתובת ואמצעי התשלום לא מעודכן אצלם משום שהיה רק במערכות בזק ואין להם הרשאה לכך ולכן ההתראה היחידה שקיבלתי הייתה ממשרד העו"ד (החשבוניות שהוצגו בפני היו רק עם שם ללא כתובת). בנוסף, למרות שהצעתי לשלם את קרן החוב (שגם שאינני בטוח אם אני מחויב לכך), סורבתי ע"י משרד העו"ד אשר דרש לקבל גם את שכר הטרחה.
הסיפור מאוד דומה ל- https://www.themarker.com/law/1.210837
1. האם הייתי מחויב להודיע גם לבזק בינלאומי על ביטול החוזה למרות שהתנהלתי רק מול בזק? האם אני חייב בתשלום החוב לבזק בינלאומי?
2. האם יש עילה לתשלום שכר הטרחה וההוצאות הנלוות למרות שמעולם לא קיבלתי התראה לתשלום על כך אלא רק ממשרד עורך הדין שדורש שכר טרחה? | |
|
|
|
| 27/6/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:27:15 |
| יניב שלום רב,
ככל שהיית מנוי של שתי החברות, יש להעביר הודעה על ניתוק משירות לכל אחת מהחברות בנפרד.
לעניין אי משלוח חשבוניות או הודעה על חוב, הדבר מהווה לכאורה הפרה של הוראות סעיף 13ב2 הקובעות כדלקמן:
13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;
(2) על אף האמור בפסקה (1), עוסק רשאי לשלוח לצרכן הודעת חוב במסרון או בדרך ממוחשבת, ובלבד שהצרכן נתן את הסכמתו המפורשת מראש לקבלת דברי דואר מהעוסק בדרך ממוחשבת, או לקבלת מסרונים בעניין הודעת חוב, לפי העניין;
(3) הודעת חוב תישלח לצרכן במישרין על ידי העוסק ולא באמצעות אחר;
(4) נטל ההוכחה כי העוסק שלח את הודעת החוב לצרכן הוא על העוסק;
(5) הודעת חוב תכלול פרטים אלה באופן ברור:
(א) שם העוסק, לרבות שמו המסחרי;
(ב) פרטי העסקה, לרבות מועד עשייתה, תוקפה ומהותה;
(ג) פירוט החוב ואופן חישובו;
(ד) דרכי התקשרות עם העוסק לבירור החוב.
כלומר, בהעדר הודעה כאמור, על בית העסק לאפשר לצרכן לשלם רק את סכום הקרן.
יש להעביר פנייה בכתב למשרד עו"ד, בתקווה כי הנושא יובהר. | |
|
|
|
| 27/6/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:39:08 |
| שלום וברכה יניב,
קצת קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, מה שהתקשרנו להבין את משך הזמן בהם נגבו ממך חיובים בגין שירות שלא ניתן בפועל. מכל מקום נציין כי על פי חוק הגנת הצרכן יש חובה על בית העסק במקרה של עסקה מתמשכת ליתן התראות בגין חוב מבעוד מועד. בנוסף, בתי המשפט הנכבדים אינם רואים בעין יפה, אם להיות עדינים, בית העסק הממשיך לגבות בגין שירות שאינו ניתן על ידו בפועל במשך תקופה ארוכה, כשהוא מבקש להיבנות מאי מתן הודעת ביטול כמסוכם. קשה כאמור להעריך את הפרשה ללא מכלול הנתונים, ברם לעניות דעתנו היה מקום להיענות להצעתך לשלם את קרן החוב. אנו מציעים כי תשיב בכתב לעוה"ד, וכן תפנה פנייה בכתב להנהלת בית העסק בעניין, לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 26/6/2019 13:12 |
הדס ברנס |
 | | מחבר: | הדס ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 13:12:33 |
| למועצה לצרכנות שלום,
לידי: עו"ד דליה.
ברצוני להעלות 2 נושאים מאוד חשובים ובקשה לעזרתכם:
בתאריך 28.5.2019 קניתי להוריי קופונים מחברת באליגם לטיול אשר הם היו אמורים לצאת בתאריך 24.6-30.6 ( מועד שחלף לפני כיומיים).
בגין שובר זה שילמנו 8,480 ש"ח אשר שולמו בכרטיס אשראי לאומי מקס בשלושה תשלומים. תשלום ראשון- 2,826 כובד וירד כבר ביום 2.6.2019 ואילו שני התשלומים האחרים אמורים לרדת בתאריך 2.7.2019 וכן 2.8.2019.
נושא ראשון- לאומי מקס וכישלון תמורה:
בכישלון תמורה ידוע שתשלומים שירדו לא ניתן להשיבם ומדובר רק על תשלומים קדימה. פניתי ללאומי מקס ואכן 2 נהתשלומים שלי נעצרו אבל! עצירת התשלומים ואישור של כישלון התמורה מותנה בכך שלאומי מקס צריכה לפנות לבית העסק ולבדוק אם אכן לא התקבלה התמורה.
אך מה שקורה החברה נמצאת אצל כונס נכסים שכרגע מנסה להבריא את החברה ע"י חלון הזדמנויות שניתן לו למשך 30 ( בהתאם לפס"ד מיום 23.6.2019) ובחלון ההזדמנויות הזה מנסה הכונס להגיע להסדר עם הספקים לגבי הטיסות קדימה והחופשות שטרם יצאו וכמו כן לגבי מכירת החברה מול משקיע עם מונטין גבוה.
שפניתי ללאומי מקס ביום 25.6.2019 ( יום אחרי שהתמורה בוודאות נכשלה כי הרי הטיול יצא בתאריך 24.6.2019 והזמנתי בוטלה ולא כובדה מכיון שבאליגם לא העבירה את הכסף לאשת טורס על אף ששילמתי לבלאיגם) לאומי מקס הגיבו כי הם מבינים שמועד הטיול של הוריי חלף והוריי לא קיבלו את התמורה שעליה הם שילמו אך יחד עם זה עדין התעקשו שהם צריכים לפנות לבאליגם בנושא ולקבל את אישורים= הכונס
ואני שואלת אתכם רבותיי הנכבידים המועצה לצרכנות עם ניסיון כה רב, איזה אישור צריך? אם שילמנו על על טיול שתמורתו לא התקבלה ואף מועדו חלף!! חלון ההזדמנויות שניתן לכונס ל-30 ימים לא יכול להיות תקף לבעיה שלנו, הרי זה ברור שאת תמורתי אני לא אקבל!
אי לכך אני פונה אליכם לעזור לי ולכתוב מכתב ללאומי מקס אודות המקרה הזה אשר הוא קאט אנד קליר והוא מאוד ברור ואין מה לדון בו - כישלון התמורה הוא ברור ומובהק!
אודה לעזרתכם בנושא.
נושא שני- יצירת מחוייבות של חברת הנסיעות אשת טורס כלפיי הוריי ברצוני לקבל את דעתכם בנושא, יש לי מישהו שדיבר עם עופר מנכל המועצה בנושא אשר עופר הבטיח לו שאם במידה והוא ישמע מישהו שאכן שלחו לו כרטיסי טיסה ובוטלה לו החופשה הוא יעמוד על הרגליים האחרויות בנושא בכל הכח:
אני הזמנתי להוריי חופשה בתאריך 28.5.209 ע"י שוברים של באליגם אשר קודדו אצל אשת טורס,כל שכן אשת טורס פתחו לי מספר הזמנה ואף שלחו לי כרטיסי טיסה בשעה 13:57 בתאריך 16.6.2019 3 שעות לפני ההודעה הדרמתית בחדשות שבאליגם הולכת לכינוס.
בשעה 17:30 מתקשר אליי נציג מחברת אשת טורס ומודיע לי שההזמנה שלי לא תכובד והוא מתנצל אבל באליגם לא העבירה לה תשלום אודות השוברים שרכשתי ושהם לא מתכוונים לממש את ההזמנה ואם אני רוצה שהוריי יצאו לטיול עליי לשלם עבור אותה הזמנה בשנית! תגובתי הייתה למה אני צריכה להיות אשמה אם באליגם לא העבירה לכם את הכסף - אמרו לי אם היית עושה הזמנה ישירה מולנו כל זה לא היה קורה ואת לא לקוחה שלי ומבחינתי הבאת שובר ריק שלא שווה דבר
ואני שואלת אתכם:
1. איך אני קשורה למערכת ההסכמים הכושלת ותנאי האשראי 60 הימים שנתנה חברת הנסיעות לבאליגם. הם עשו איתה הסכם כושל ונתנו לה אשראי מופרז שמעמיד אותם בסיכון- הסיבה: בימים טובים אם לא היו מודיעים הודעה דרמתית בחדשות על באליגם הוריי היו יוצאים לטיול ואף היו חוזרים ועדין הזמנתם לא הייתה מושלמת כי הכספים מבאליגם עוברים באשראי של 60 ימים לחברת הנסיעות.
למה הקטנת הסיכון של חברת אשת טורס בימים רעים נופלים על הוריי אם מערכת ההסכמים שהם חתמו עליה מול באליגם כושלת מלכתחילה וגורמת לחברת הנסיעות להוציא טיול מבלי שיהיה תשלום BACK TO BACK בניכוי עמלת הסוכן.
2.כל שכן, בשובר של באליגם נאמר בפירוש להתקשר לאשת טורס תוך 24 שעות ולא היה רשום שום תנאי מתלה הן בתקנון חברת באליגם, הן בתקנון חברת אשת טורס והן בשובר : " שההזמנה לא תכובד במידה ובאליגם לא תעביר את הכספים"
3.בעיניי אשת טורס ברגע ששלחה לי כרטיסי טיסה יצרה לי סוג של מחויבות כלפיי והיא מפרה אותו על מנת להקטין את נזקיה על חשבוני מבלי לראות את לקוח הקצה שיש לה מחוייבות משתמעת מולו- מה שהייתי מצפה מהם שהזמנות שהיו בתהליך ונשלחו כרטיסי טיסה עליהם לכבד ולהכניס את אותו חוב למצבת החובות שלה מול באליגם.
כל שכן בדיון שנערך בתאריך 23.5.2019 בו השתתפתי השופט הרים גבה ששמע שיש לי כרטיסים ונמנע מלהגיב מעבר ונאמר לי לפנות אלכים בדחיפות.
4.למותר לציין שאשת טורס נתנה לבאליגם את הרשות לפרסם את תכניה ושירותיה בפלטפורמת המסחר של באליגם על מנת שתוכל להחשף לכמה שיותר אנשים- אז פתאום שמערכת ההסכמים שלהם לא מסתדרת אומרים לי: " אם היית מזמינה ממני ישירות הייתי מחויב לך"
ואני פונה אליכם מועצה יקרה- מה זה שוק אין סדר במדינה אין הסכמים שאתם יכולים לבדוק ולקבל על מנת לנתח אותם על מנת להבין מה המחוייבות שלהם במקרה כזה והאם לקוח הקצה הוא הנושה של באליגם או שמא הספק הוא הנושה של באליגם ואז החוב של לקוח הקצה הוא בעיה של הספק עצמו וכך חייב הספק לכבד את ההתחייבות שנוצרה על אחת וכמה שנשלחו כרטיסי טיסה.
אודה לבדיקתכם וכמו כן לגבי נושא מספר 1 לעיל אודה למכתב תומך בנושא לבעיה ספציפית זו- התמורה כבר לא ניתנה ואף לא תינתן- מועדה חלף! ואף הזמנתי בוטלה באופ חד צדדי אי לכל יש כאן כשל תמורה מלא ואני לא מבינה מה יש לבדוק - המקרה ברור. אודה לעזרתכם בנושא ולקבל מכתב שיש כח נוסף מול לאומי מקס.
כל שכן לגבי נושא מספר 2- אודה לניתוח המעמיק במיוחד שהשופט הרים גבה לגבי מי שנשלחו אליו כבר כרטיסים.
אני זמינה לכל הבהרה למייל
תודה רבה,
הדס ברנס
נייד 052-3164242
| |
|
|
|
| 27/6/2019 11:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:10:24 |
| שלום רב הדס,
על מנת שניתן יהיה לבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים (כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 27/6/2019 12:02 |
אסתר הדס ברנס |
 | | מחבר: | אסתר הדס ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:02:51 |
| טרם קיבלתי תגובתכם למה שכתבתי או לפחות אני לא רואה את התגובה
אנא צרו איתי קשר בבקשה או עו"ד דליה
נייד- 052-3164242
המון תודות | |
|
|
|
| 27/6/2019 12:03 |
אסתר הדס ברנס |
 | | מחבר: | אסתר הדס ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:03:02 |
נייד- 052-3164242
המון תודות | |
|
|
|
אסתר הדס ברנס |
 | | מחבר: | אסתר הדס ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:03:14 |
נייד- 052-3164242
המון תודות | |
|
|
|
אסתר הדס ברנס |
 | | מחבר: | אסתר הדס ברנס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:03:20 |
נייד- 052-3164242
המון תודות | |
|
|
|
| 27/6/2019 12:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 12:23:46 |
| שלום רב הדס,
לאחר שיחתנו העברתי את פנייתך אל הגורמים הרלוונטים ובתגובה הוצע לך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, וזאת על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/6/2019 00:03 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 00:03:38 |
| שלום
גררתי את הרכב למוסך בעקבות התחממות. סוכם שיתקשרו אלי לפני שנעשה טיפול.
גם כשאני התקשרתי במהלך היום לא אמרו לי מה הבעיה ומה העלות. אמרו שיחזרו אלי ולא חזרו.
בבוקר למחרת אמרו לי שכבר תיקנו חלק אחד (פלאנצ מים) ודרשו 550 שקל על כך. ועוד אמרו שצריך להחליף ראש מנוע.
כאמור, תיקנו לפני שקיבלו את אישורי. האם אני מחוייבת לשלם את המחיר שדרשו?
מה באפשרותי לעשות?
תודה
ליאת | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:51:55 |
| שלום רב ליאת,
עקרונית, סעיף 132 בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב קובע כי:
"...בעל רישיון להפעלת מוסך ייתן ללקוח הצעת מחיר שתכלול את הפעולות שהמוסך מציע כי יבוצעו ברכב, את מספר שעות העבודה הצפוי, את מוצרי התעבורה המוצעים לפי סעיף 131, את היקף האחריות למוצר התעבורה ולפעולה שתבוצע ברכב ואת פירוט התשלומים (בסעיף זה – הצעת מחיר;..."
לכן, יש לפנות אל הרגולטור- משרד התחבורה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:58:40 |
| | לכאורה, הבעיה היותר גדולה שלך היא החלפת ראש המנוע. את יכולה להתייעץ ב- carsforum.co.il בנוגע לנושא זה. אמינות המוסך היא לא גבוהה נוכח מה שקרה עד עכשיו. | |
|
|
|
| 27/6/2019 00:03 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 00:03:24 |
| שלום
גררתי את הרכב למוסך בעקבות התחממות. סוכם שיתקשרו אלי לפני שנעשה טיפול.
גם כשאני התקשרתי במהלך היום לא אמרו לי מה הבעיה ומה העלות. אמרו שיחזרו אלי ולא חזרו.
בבוקר למחרת אמרו לי שכבר תיקנו חלק אחד (פלאנצ מים) ודרשו 550 שקל על כך. ועוד אמרו שצריך להחליף ראש מנוע.
כאמור, תיקנו לפני שקיבלו את אישורי. האם אני מחוייבת לשלם את המחיר שדרשו?
מה באפשרותי לעשות?
תודה
ליאת | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:51:12 |
| שלום רב ליאת,
עקרונית, סעיף 132 בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב קובע כי:
"...בעל רישיון להפעלת מוסך ייתן ללקוח הצעת מחיר שתכלול את הפעולות שהמוסך מציע כי יבוצעו ברכב, את מספר שעות העבודה הצפוי, את מוצרי התעבורה המוצעים לפי סעיף 131, את היקף האחריות למוצר התעבורה ולפעולה שתבוצע ברכב ואת פירוט התשלומים (בסעיף זה – הצעת מחיר;..."
לכן, יש לפנות אל הרגולטור- משרד התחבורה לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 26/6/2019 22:57 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 22:57:11 |
| | שלום, בתחילת מאי הזמנתי מחנות רהיטים ספה ( מידות סטנדרטיות אבל בד שונה ממה שהיה בתצוגה). המוכר התחייב לספק לי את הספה תוך 21 ימי עסקים ומאז הוא רק משמיע תירוצים והספה לא סופקה עד היום. בינתיים התשלום הראשון כבר ירד. האם אני רשאית לבטל את העסקה ולדרוש את כספי בחזרה? תודה | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:38:30 |
| שלום רב ענבל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט,בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
היה והמוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה באספקת המוצר,במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 26/6/2019 19:13 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 19:13:14 |
| | רכשתי שני כרטיסי טיסה לחתונה של קרבות משפחה בברלין. לפני מספר ימים קיבלנו הודעה שהחתונה בוטלה עקב גילוי סרטן לבלבל במצב די סופני אצל האמא של הכלה. התקשרתי מיד לאיזיג׳ט כדי לבטל את כרטיסי הטיסה אבל הם סירבו להחזיר את מלוא המחיר (600$ לשני הכרטיסים) אלא 51$ בלבד. מה אני יכול לעשות בנדון? אציין שגם אני וגם אשתי אזרחים ותיקים | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:23:23 |
| שלום וברכה יעקב,
אין זה מן הנמנע כי יהיה קשה להקים זכות חרטה וביטול בדין בנסיבות, בעיקר נוכח הזמן שחלף ממועד העסקה כפי הנראה (החוק מעניק זכות ביטול בתוך 14 יום ממועד העסקה). במקרה של אזרחים וותיקים זכות ביטול עומדת למשך 4 חודשים רק מקום בו ההתקשרות בעסקה כללה שיחת טלפון עם הצרכן. בכל מקרה אחר, עם כל הצער שבדבר, הדבר נתון להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 26/6/2019 19:12 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 19:12:54 |
| | רכשתי שני כרטיסי טיסה לחתונה של קרבות משפחה בברלין. לפני מספר ימים קיבלנו הודעה שהחתונה בוטלה עקב גילוי סרטן לבלבל במצב די סופני אצל האמא של הכלה. התקשרתי מיד לאיזיג׳ט כדי לבטל את כרטיסי הטיסה אבל הם סירבו להחזיר את מלוא המחיר (600$ לשני הכרטיסים) אלא 51$ בלבד. מה אני יכול לעשות בנדון? אציין שגם אני וגם אשתי אזרחים ותיקים | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:17:33 |
| שלום וברכה יעקב,
אין זה מן הנמנע כי יהיה קשה להקים זכות חרטה וביטול בדין בנסיבות, בעיקר נוכח הזמן שחלף ממועד העסקה כפי הנראה (החוק מעניק זכות ביטול בתוך 14 יום ממועד העסקה). במקרה של אזרחים וותיקים זכות ביטול עומדת למשך 4 חודשים רק מקום בו ההתקשרות בעסקה כללה שיחת טלפון עם הצרכן. בכל מקרה אחר, עם כל הצער שבדבר, הדבר נתון להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 26/6/2019 15:27 |
רפול |
 | | מחבר: | רפול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 15:27:29 |
| נסעתי בקבוצה מאורגנת באמצעות משרד נסיעות מוכר לטיול של 8 ימים בטיסת בוקר אל היעד וטיסת ערב חזרה. טווח טיסה שעתיים וחצי. נחיתה בין 11:00-13:00 (מוסר פרטים שעדיין בויכוח אך מייצגים)
עשרה ימים לפני הטיול הודיע משרד הנסיעות כי הטיסה תצא אחה״צ ב 17:30 ונגיע למלון מאוחר בלילה. כלומר מתכנית הויול ירדו שעות טיול בין 11:00 או 13:00 נחיתה עד 20:00 ארוחת ערב במלון והתכניםמפוזרו ביתר ימי הטיול. הגענו למלון לקראת 23:00 וקיבלנו כיבוד קל המקום ארוחת ערב.
פנינו לחברת הנסיעות שטענה כי הגבר לא היה תלוי בה כלא בחברת התעופה ושהיא דרשה מחברת נתעופה פיצוי וקיבלה החזר 40 דולר לנוסע מחברת התעופה. משרד הנסיעות לא רואה עצמו אחראי על קיצוץ הטייל ביום שלם של8 שעות לערך אלא על 4 שעות וזה ממש לא נורא כי התכנים פוזרו במהלך ימי הטיול. דוברת מחלקת שרות הלקוחות הגיב. לתלונה בברור של שבועיים ימים וחזרה עם התשובות הללו כולל המלצה להתלונן אצל חברת התעופה ולדרוש פיצוי גבוה יותר מ 40 דולר לנוסע תוך התראה שהיתה גם סיבה בטחונית.
שאלתי כאן, מה הן זכויות הנוסעים?
האם משרד הנסיעות יכול להתחמק מאחריותו לאספקת 8 ימי טיול יל פי תכנית שקוצצו בשעות רבות כאשר אגב, טענתו כי בין 13:00 לסיום היום יש רק 4 שעות.
אנחנו יצאנו כל בוקר וחזרנו בשעה 20:00 למלוו לאכול ארוחת ערב. לא לפני. | |
|
|
|
| 27/6/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 11:12:29 |
| שלום וברכה רפול,
הדעת נותנת כי מקום בו קוצץ השירות נשוא העסקה בצורה משמעותית, יועמד מחירו של השירות מחדש ע"י בית העסק הרלוונטי (סוכנות הנסיעות) ויביא בחשבון את "הפיחות" בערך המוצר, כנטען. יחד עם זאת, עליכם לעיין היטב בהוראות ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ולפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לפיצוי או השבה חלקית. | |
|
|
|
| 26/6/2019 15:26 |
רפול |
 | | מחבר: | רפול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 15:26:05 |
| נסעתי בקבוצה מאורגנת באמצעות משרד נסיעות מוכר לטיול של 8 ימים בטיסת בוקר אל היעד וטיסת ערב חזרה. טווח טיסה שעתיים וחצי. נחיתה בין 11:00-13:00 (מוסר פרטים שעדיין בויכוח אך מייצגים)
עשרה ימים לפני הטיול הודיע משרד הנסיעות כי הטיסה תצא אחה״צ ב 17:30 ונגיע למלון מאוחר בלילה. כלומר מתכנית הויול ירדו שעות טיול בין 11:00 או 13:00 נחיתה עד 20:00 ארוחת ערב במלון והתכניםמפוזרו ביתר ימי הטיול. הגענו למלון לקראת 23:00 וקיבלנו כיבוד קל המקום ארוחת ערב.
פנינו לחברת הנסיעות שטענה כי הגבר לא היה תלוי בה כלא בחברת התעופה ושהיא דרשה מחברת נתעופה פיצוי וקיבלה החזר 40 דולר לנוסע מחברת התעופה. משרד הנסיעות לא רואה עצמו אחראי על קיצוץ הטייל ביום שלם של8 שעות לערך אלא על 4 שעות וזה ממש לא נורא כי התכנים פוזרו במהלך ימי הטיול. דוברת מחלקת שרות הלקוחות הגיב. לתלונה בברור של שבועיים ימים וחזרה עם התשובות הללו כולל המלצה להתלונן אצל חברת התעופה ולדרוש פיצוי גבוה יותר מ 40 דולר לנוסע תוך התראה שהיתה גם סיבה בטחונית.
שאלתי כאן, מה הן זכויות הנוסעים?
האם משרד הנסיעות יכול להתחמק מאחריותו לאספקת 8 ימי טיול יל פי תכנית שקוצצו בשעות רבות כאשר אגב, טענתו כי בין 13:00 לסיום היום יש רק 4 שעות.
אנחנו יצאנו כל בוקר וחזרנו בשעה 20:00 למלוו לאכול ארוחת ערב. לא לפני. | |
|
|
|
| 27/6/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 10:13:30 |
| שלום וברכה רפול,
הדעת נותנת כי מקום בו קוצץ השירות נשוא העסקה בצורה משמעותית, יועמד מחירו של השירות מחדש ע"י בית העסק הרלוונטי (סוכנות הנסיעות) ויביא בחשבון את "הפיחות" בערך המוצר, כנטען. יחד עם זאת, עליכם לעיין היטב בהוראות ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ולפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לפיצוי או השבה חלקית. | |
|
|
|
|