| 28/6/2019 06:54 |
יורי ס. |
 | | מחבר: | יורי ס. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2019 | | שעה: | 06:54:55 |
| אני רוצה להגיש בקשת תלונה לגבי מדפסת קנון.
שאני הבאתי אותה בקושי רב למרכז התיקון לאחר שנאמר לי ללהביא אותהע"י המוקד תמיכה טכנית שלהם.
יום אחרי שדאגתי שיביאו אותה,קבלתי מסרון ששהיא מוכנה.התפלאתי.אז התקשרתי אלהם והם בדקו עם המעבדה(אין טלפון ישיר למעבדה!)והם אמרו שאכן זה מתוקן לכאורה.
הבאנו אותה הביתה וכגילנו שהם לא תיקנו כלום!
התקשרתי אלהם בזעם הרבה פעמים מאז וכול הזמן הנציגים מבטיחים לי שיבדקו עם המעבדה מה קרה ולא חוזרים אלי.
לציין שאני נכה ,בלי רכב.ולשנע את המדפסת היה דבר קשה מאוד עבורי.
עכשיו,אם אני יגיש תלונה מקוונת אצלכם באתר.יכול לקחת חודשים עד שזה יתברר,אם בכלל.
מה אני יעשה בנתים?
אני חייב מדפסת!
בגלל זה התקשרתי לטלפון לשכם בימיםם האחרונים אבל לא קבלתי מענה בכלל.חיכתי יותר משעה על הקוו כולפעם(בשעות של העבודה שלכם והמענה שלכם) ואף אחד לא ענה.
מה לעשות?? | |
|
|
|
| 30/6/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 13:51:55 |
| שלום וברכה יורי,
לא ברור מפנייתך האם מדובר באחריות היצרן בגין השנה הראשונה של המוצר, או באחריות אחרת, או בפניה שלא במסגרת אחריות כלשהי לבית העסק. מכל מקום אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לתקן את המוצר כמתחייב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וללא כל עלות מצדך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, והיא תטופל כדבעי. | |
|
|
|
| 28/6/2019 06:54 |
יורי ס. |
 | | מחבר: | יורי ס. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2019 | | שעה: | 06:54:01 |
שאני הבאתי אותה בקושי רב למרכז התיקון לאחר שנאמר לי ללהביא אותהע"י המוקד תמיכה טכנית שלהם.
יום אחרי שדאגתי שיביאו אותה,קבלתי מסרון ששהיא מוכנה.התפלאתי.אז התקשרתי אלהם והם בדקו עם המעבדה(אין טלפון ישיר למעבדה!)והם אמרו שאכן זה מתוקן לכאורה.
התקשרתי אלהם בזעם הרבה פעמים מאז וכול הזמן הנציגים מבטיחים לי שיבדקו עם המעבדה מה קרה ולא חוזרים אלי.
עכשיו,אם אני יגיש תלונה מקוונת אצלכם באתר.יכול לקחת חודשים עד שזה יתברר,אם בכלל.
מה אני יעשה בנתים?
אני חייב מדפסת.בגלל זה התקשרתי לטלפון לשכם בימיםם האחרונים אבל לא קבלתי מענה בכלל.חיכתי יותר משעה על הקוו כולפעם(בשעות של העבודה שלכם והמענה שלכם) ואף אחד לא ענה.
מה לעשות? | |
|
|
|
| 30/6/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 13:51:32 |
| שלום וברכה יורי,
לא ברור מפנייתך האם מדובר באחריות היצרן בגין השנה הראשונה של המוצר, או באחריות אחרת, או בפניה שלא במסגרת אחריות כלשהי לבית העסק. מכל מקום אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לתקן את המוצר כמתחייב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וללא כל עלות מצדך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, והיא תטופל כדבעי. | |
|
|
|
| 27/6/2019 23:32 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 23:32:16 |
| גרוסלם פוסט - מנוי בהתחייבות למעריב סופהשבוע - לא שולחים סיכום עסקה ואפילו לא מפרטים בשיחת המכירה את משמעות שבירת החוזה (גודל הקנס)
מעריב - לא שולחים חשבוניות במייל (גם לא שלחו לאחר שביקשתי בדואר רגיל). בחשבונית עצמה לא מופיע מועד סיום ההתחייבות גם בשלושת החודשים האחרונים למבצע.
ידיעות אחרונות - מנוי מנטה בהתחייבות עם מתנה, שלחו לי חוזה אבל לא פירטו בחוזה, מהו המחיר הרגיל לפיו מחשבים את הקנס ומה שווי המתנה שצריך להחזיר ומהם דמי המשלוח שאחויב עליהם, אם מבטלים את המנוי באמצע. (עכשיו קראתי את החוזה והתברר לי שיש קשר בין המנוי הראשי שאולי בדיוק ביטלתי לבין המנטה שבדיוק עשיתי, אז אצטרך לבטל גם את המנטה, וכמובן שלא נאמר דבר בשיחת המכירה)
| |
|
|
|
| 28/6/2019 06:56 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2019 | | שעה: | 06:56:29 |
| בחוזה של מנטה רשום שהם רשאים לשנות את מחיר המנוי מפעם לפעם.(חוקי בתקופת ההתחייבות?)
ומחיר המנוי יוצמד למחיר המגדין (האם זה אומר שההצמדה היא באחוזים או בשקלים והאם היא חוקית?) | |
|
|
|
| 28/6/2019 06:56 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2019 | | שעה: | 06:56:38 |
| בחוזה של מנטה רשום שהם רשאים לשנות את מחיר המנוי מפעם לפעם.(חוקי בתקופת ההתחייבות?)
ומחיר המנוי יוצמד למחיר המגדין (האם זה אומר שההצמדה היא באחוזים או בשקלים והאם היא חוקית?) | |
|
|
|
| 30/6/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 13:50:32 |
| שלום רב אביב,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך).
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, בית העסק מחויב במסירת טופס גילוי נאות כמתחייב בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, אי מסירת טופס גילוי נאות, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/6/2019 23:14 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 23:14:08 |
| כמו שעשו בעבר לפני החגים.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5333988,00.html
לפעמים מדובר על מבצעים שנמשכים יותר משבוע (לדוגמא לחם שבעה דגנים ב 11.90 במקום 14.50)
מצד אחד, זה נחמד שאתה מתכנן לשלם 25 ש"ח ובסוף משלם 15 ש"ח בקופה.
מצד שני, אם היית רואה מראש שישי מבצע והמחיר הוא 15, אולי היית קונה 3 חבילות.
מה אפשר לעשות בנידון? (חוץ מאשר להשתמש באפליקציה כמו פרייסז)
אפשר לדוגמא לבדוק בסניפים אחרים אם גם שם לא מפרסמים את המחירים המוזלים | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:18:50 |
| שלום וברכה אביב,
התופעה אכן ידועה, על כל המשתמע מכך. ברי, כי מוטב לעשות שימוש בכל אמצעי אפשרי שיחשוף מידע רלוונטי. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה להנהלת בית העסק בכתב בתיאור הפרשה. תוכל גם להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/6/2019 21:09 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 21:09:42 |
| | אך עדיין ממשיכה לחייב אותי בתשלום חודשי. אין לי שעון ואיני יכולה להשתמש בגז וגם איני מעוניינת. האם אני עדיין חייבת לשלם תשלום חודשי? | |
|
|
|
| 30/6/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 11:53:12 |
| שלום רב שלומית,
האם את מתכוונת לומר שאת ממשיכה לשלם את דמי השימוש הקבועים?
עקרונית, ניתן להתנתק מחברת הגז אך הדבר כרוך בעליות פירוק שונות, שכן החברה תפרק את המונה ואת הציוד.
מומלץ לפנות אל החברה לבירור עלויות הפירוק. | |
|
|
|
| 27/6/2019 19:58 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 19:58:25 |
| שלום רב,
נכנסתי לחנות וביקשתי לרכוש אופניים חשמליות ולהתקין לי כיסא לילד.
לא אספתי אותם כי מיהרתי, והבטחתי שאחזור (כבר שילמתי).
לאחר יומיים התקשרתי לעסק וביקשתי לבטל את העיסקה כי אני חוששת לרכב בכביש.
בעל העסק אמר שלא ניתן לבטל את העיסקה כיוון שהתוקן כיסא אחורי. אני אמרתי שפשוט יסיר אותם.
מ | |
|
|
|
| 30/6/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 11:43:41 |
| שלום וברכה שרה,
ככל שאכן ניתן לדבר על קיומן של עסקאות נפרדות, האחת לרכישת האופניים והשניה לרכישת הכסא והתקנתו, וכן כל שההתקנה לא פגעה באופניים או חייבה את הפעלתם ואף לזמן קצר, וכן ככל שהסרת הכסא אינה כרוכה בפגיעה והפעלה כאמור, הרי שיכולה לקום זכות חרטה וביטול באשר לעסקה לרכישת האופניים מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), בתשלום דמי ביטול בשיעור 5% ועד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. | |
|
|
|
| 30/6/2019 11:43 |
שגיא |
 | | מחבר: | שגיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 11:43:36 |
| הנדון: ביזיון בסניף סיאט, ראשון לציון.
דגם הרכב: סיאט איביזיה סטייל 2019.
אולם תצוגה: סיאט, ראשון לציון.
בעלי התפקידים:
יעקב – מנהל מחלקת שירות.
רוני – מנהל המוסך.
עידו – מנהל מחלקת מכירות.
אחרי התלבטויות רבות החלטתי לקנות סיאט איביזה חדשה, חתמתי על המסמכים ונאמר לי על ידי עידו שהרכב יגיע עד סוף החודש.
נקבע לי תאריך מסירה ליום רביעי (26/06/19) בשעה 11:00.
הגעתי בשעה שקבענו, הלכתי למשרד המכירות שם הפנו אותי לאולם המסירה ושם קידמה אותי נציגה של סיאט שהסבירה לי היכן נמצא הרכב ושנציג יגיע לתת לי הסבר כולל.
הגענו לרכב, נציג החברה החל בהסבר על הרכב. תוך כדי ההסבר נדלקה נורת אזהרה שהראתה שמשהו אינו תקין עם הרדאר שמותקן ברכב.
הנציג שליווה אותי ביקש ממני לחכות באולם בזמן שהוא בודק את הבעיה, לאחר חצי שעה של המתנה, הגיע הנציג והסביר לי שהרדאר שהותקן ברכב אינו תקין והוא כבר הזמין רדאר חדש שיגיע בצהריים ובאחר הצהריים הרכב יהיה מוכן.
אמרתי לנציג שאני לא יכול לחכות פה שלוש שעות ואני גם לא יכול לבטל את כל יום העבודה ולכן קבענו מסירה למחרת.
הלכתי למשרד המכירות, דיברתי עם עידו על מה שקרה ושם טענתי שזה לא הגיוני שרכב חדש מגיע עם פגם כזה, זה דבר שעליהם לבדוק טרם הגעתו של הלקוח ולא אחרי.
עידו הסביר לי שזה קורה. דיברתי עימו גם על העובדה שהוא אמר לי טרם הקנייה שחברות הביטוח מחייבות התקנת איתוראן ברכב, דבר אשר לאחר מכן התברר כלא נכון (בשיחות שנעשו עם שלוש חברות ביטוח שונות). מנהל המשרד אמר לי שאין הדבר הגיוני ורק לאחר שהעליתי נציג של חברת הביטוח על הקו הבין והסביר לי שזה קצת יותר מורכב ויש כמה אופציות שחברות הביטוח דורשות וכו'. ביקשתי ממנו שבשביל לקוח ששם מאה אלף ₪ על הרכב, מן הראוי לעדכן בכל הפרטים לפני שהוא "דוחף" לי משהו לעסקה.
לאחר מכן קבענו שאגיע למחרת אחרי שאקבל את הרכב ונדון בפיצוי על העיכוב במסירה וההתנהלות.
הגעתי ביום חמישי (27/06/19) בשעה 09:00. שם חיכה לי הרכב באולם המסירה עם נציג שירות שלא נתן לי את ההסבר הראוי לרכב בטענה ש"כבר הייתי שם אתמול" (למרות שההסבר של אתמול נקטע לאחר גילוי התקלה). לא רק שלא קיבלתי הסבר מספק אלא גם הנציג הזדרז כי הייתה עוד לקוחה שחיכתה ואמר לנציגה אחרת "טוב, האו גם רוצה הסבר". כל התהליך היה חובבני בלשון המעטה ונתן תחושה ענקית של זלזול.
לאחר קבלת הרכב, הלכתי למשרד המכירות כמו שסיכמנו יום לפני כן כדי לדבר על הפיצוי, אך לא היו שם נציגי מכירות שיכלו לסייע בדבר. נציג המכירות שכן היה נוכח באולם אמר לי "אני, אין לי איך לעזור לך" וכשאמרתי לו שאני רוצה שמישהו ייתן לי תשובה או הסבר, דיבר בזלזול אף הוא ולא נתן שום מענה. רק אחרי שאמרתי לו שאני לא מתכוון ללכת לפני שאני מדבר עם מישהו הוא שלח הודעה לעידו(אשר היה במקרה חירום אישי ועל כך כמובן שאין לי כל תלונה ורק איחולי החלמה) אשר החזיר לו בהודעה שהם ייתנו לי טיפול ראשון חינם וכך נגמרה השיחה.
לא קיבלתי מהנציג שום הבטחה כתובה ושום יחס אנושי בסיסי.
אמרתי לנציג שזו לא הדרך להתנהל עם לקוחות ושאני רוצה שמישהו יחזור אליי עם פיצוי וקצת יחס רציני והלכתי מאולם התצוגה.
נכנסתי לרכב ונסעתי לעבודה.
לאחר העבודה נסעתי לתדלק את הרכב שכמובן היה עם פחות משמינית מיכל. בדרך אמא שלי הצטרפה לנסיעה, לאחר שתדלקנו את הרכב, אמא שלי שמה לב שחלק הפלסיק של הידית של הדלת (מתוך הרכב) בצד הימני לא מחובר!!!
נסענו באותו הרגע שוב לאולם המסירה ושם ביקשנו כבר לראות מנהל.
במקום מנהל הגיע אלינו עוד נציג של מחלקת המסירות שהסתכל על הרכב ומייד זיהה שיש בעיה בידית ולקח את הרכב למוסך החברה.
במוסך החברה החליפו את החלק ולאחר הסיום הסתכלתי על הידית מצד ימין והידית שהייתה תקינה מראש מצד שמאל ושמתי לב כי עדיין קיים הבדל והידית הימנית עדיין אינה תקינה במאת האחוזים כמצופה מרכב חדש מחברה כמו "סיאט".
הסברתי לאחראי במוסך שהידית אינה תקינה והוא טען ש"אתה לא רואה טוב, זה בדיוק אותו הדבר". אמרתי לו שזה לא מקובל עליי וישר הלכנו לראות מנהל במחלקת השירות כי הבנו שהדבר לא ייפתר בקצב הזה, הלכנו למנהל יעקב אשר ניסה להפנות אותנו לנציגים אחרים (לא שהיה בשיחה עם לקוח אחר, אלא פשוט העדיף להעביר אותנו לעוד נציגים) כשראה שאנו לא מוכנים לוותר – הסכים שנבוא למשרד שלו.
כשנכנסנו למשרד התקשר אליי עידו שכבר שמע שהגעתי בפעם השנייה ואינני מרוצה (בלשון המעטה) וניסה להרגיע אותי ולומר לי שהכול תקין, הסברתי לו שאני כעת בשיחה עם מנהל מחלקת השירות יעקב וניתקנו.
כאשר ניתקתי את השיחה, יעקב דיבר כלפיי בהתנשאות עילאית תוך כדי שהוא אומר "אני המתנתי לך פה בעוד שאתה מנהל שיחת טלפון" – אפס ביחסי אנוש.
הסברנו לו את הבעיה והלכנו לראות את הרכב, הוא טען שאין שום הבדל כמובן ושהדבר נראה אותו הדבר בדיוק, שזה הכול אצלי בראש ושאני סתם מגזים. עובר אורח ואחד הנציגים (!) של החברה הודו שהידיות אינן דומות במאה אחוז אך יעקב מיידית השתיק אותם באומרו "אל תתערב".
הדברים התחממו ואמא שלי התחילה לשאול אותו בקול רם אם זה נראה לו הגיוני שרכב חדש יגיע עם חלקים כאלו ועם שתי בעיות בפחות מ24 שעות ושהוא עוד ישקר מול העיניים שלנו ויגיד שהידיות דומות.
יעקב שמראש לא הפנה כלפינו תשומת לב רצינית אמר בקול רם שאינו מדבר עם אנשים שמרימים את קולם ופשוט הלך. (למרות שהוא גרם לאנשים להרים את קולם אחרי ששיקר להם, דיבר בהתנשאות והביע זלזול מהרגע הראשון ובשום שלב לא ניסה לפתור את הבעיה).
אציין פה שקיבלנו יחס מעולה מנציגה שהייתה אמונה על המסירות אשר תיאמה עמנו את המסירה, אך היחס שקיבלנו מיעקב, היה היחס הכי משפיל/לא מקצועי/לא אנושי/מזלזל שאי פעם קיבלתי מבעל תפקיד כלשהו.
לבסוף ישבנו אצל רוני שטען שאנו צודקים והידיות אמנם באמת "אינן שוות, אך המוצר מבחינתנו תקין", אמירה לא הגיונית לקנייה של רכב חדש.
יצאנו מתוסכלים ממשרדי החברה.
איך ייתכן שקניית הרכב הראשון שלי, מורה בן 28, תהפוך מחוויה שאמורה להיות נעימה ומשמחת למסע מעייף, מתנשא ומזלזל שכזה?
איך יכול להיות שחוץ מנציגה אחת(ענבל) ממחלקת המסירות, כל שאר העוסקים במלאכה גרמו לי לתחושה שאין הם יודעים את העבודה ומתנהלים בצורה רשלנית ובנוסף – מפגינים בוז וזלזול כזה עצום כלפי לקוח שקנה הרגע מהחברה רכב בשווי מאה אלף שקלים?
נכון לרגע הזה הרכב יושב בחנייה שמתחת לביתי, כל ההתרגשות מהרכב החדש ומהתחושה הטובה שבקניית רכב חדש – נעלמה כלא הייתה.
הגעתי לקניית הרכב מאושר, מאוד אהבתי את הרכב לפני הקנייה ואת הרכבים של סיאט בכללי, הייתי בטוח שאצא עם רכב חדש שאהנה מחוויית הנהיגה ואף היה לי ברור שאמליץ עליו לכל מי שרק ישאל על הרכב.
בסך הכל רציתי לקנות רכב חדש ולקבל אותו ללא תקלות, לקבל יחס אנושי ובסיסי ללקוח מבלי להרגיש פגוע ומושפל.
עד האירוע הזה הייתי מעריץ מושבע של החברה, רכביה והטכנולוגיה שלה, חיכיתי ליום שאקנה רכב חדש מכם.
לא האמנתי שחברת "סיאט" מתייחסת ככה ללקוחותיה.
באם לא אקבל מענה לכל האמור לעיל, אעבור להליכים משפטיים, לערוצי התקשורת והמדיה החברתית.
מצורף העתק של המכתב ל:
1. המועצה הישראלית לצרכנות.
2. צ'מפיון מוטורס
שגיא גלעד,
054-8139913
| |
|
|
|
| 28/6/2019 06:55 |
יורי ס. |
 | | מחבר: | יורי ס. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2019 | | שעה: | 06:55:02 |
מה אני יעשה בנתים?
אני חייב מדפסת!
בגלל זה התקשרתי לטלפון לשכם בימיםם האחרונים אבל לא קבלתי מענה בכלל.חיכתי יותר משעה על הקוו כולפעם(בשעות של העבודה שלכם והמענה שלכם) ואף אחד לא ענה.
מה לעשות?? | |
|
|
|
| 30/6/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 11:29:08 |
| שלום וברכה יורי,
|
|
|
| 23/6/2019 17:01 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 17:01:45 |
| שלום,
לאישתי היה מנוי באחד מהחברות המספקות אימוני כושר כשהסתיים\חודש פחות או יותר באמצע תקופת ההריון.
כשלא יכלה להמשיך להתאמן עוד (באיזור חודש השביעי להריונה וע"י גיבוי רופא) דיווחה לחברה וביקשה להקפיא את המנוי.
החברה אישרה וכמו כן שכנעה את אישתי להמשיך לשלם את המנוי, לתקופה כמעט מלאה, מאחר וזה "מוקפא".
בפועל, החברה הקפיאה את המנוי רק למשך חודשיים.
אישתי לא חזרה להתאמן בחודשים שלאחר הלידה ורק לאחרונה ביקשה להמשיך את המנוי ולהגיע - אך נאמר לה כי המנוי הוקפא רק לחודשיים וזה מה שתקבל.
לאחר מספר שיחות והגעה אל מנהל בכיר \ מקבל ההחלטה הסופית, הוצא לאישתי לחדש את המנוי לשנה ולקבל שלושה חודשיים \ לאחר שנה שנייה אם תחדש תקבל שלושה חודשיים נוספים...
אבקש לציין כי פרק הזמן שעבר מסיום המנוי לא עומד על מספר חודשים, כשבכל החודשיים אלה המשכנו לשלם את הסכום החודשי ללא כל שימוש במנוי.
כמו כן אבקש להבהיר כי איננו מבקשים החזר כספי כלשהו אלא רק לממש את מה ששילמנו עליו ללא כל שימוש.
אודה לדעתכם בנושא.
| |
|
|
|
| 24/6/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 13:56:41 |
| עדי שלום רב,
נושא ההקפאות אינו מוסדר באמצעות חקיקה אלא נתון להסכמות בין הצדדים וכן להתחיבויות שנטלו עליהם.
על כן, היה ויש בידכם תיעוד או ראיה כלשהי, לפיה המנוי הוקפא לתקופה בלתי מוגבלת, ואף על פי כן, בית העסק פעל בניגוד לסיכומים אלו, הרי שניתן לחייבו לעמוד בהסכמות.
כמו כן, יש לבחון מדוע ההקפאה בוצע רק לחודשים ומהיכן שאב בית העסק את תקופת הקפאה זו?
היכן היא מצויינת או מוסדרת?
| |
|
|
|
| 25/6/2019 11:04 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 11:04:23 |
| ההקפאה הוצעה \ בוצעה טלפונית ע"י החברה, כך שאין בידנו גיבוי או הוכחה לזה... מאידך גם לבית העסק לא יהיה מן הסתם, כמו כן אנו המשכנו לשלם חודש בחודשו ללא כל תמורה בזמן שאישתי הייתה בהריון \ לאחר לידה - וזה כמובן אכן מאושר ומתואם עם תאריך הפסקת הפעילות \ הקפאת המנוי.
לא צויין דבר החודשיים במספר או נחתם על ידנו.
בית העסק טוען כעת כי זה פרק הזמן אשר הם נותנים להקפאה.
| |
|
|
|
| 25/6/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 14:30:08 |
| עדי שלום רב,
מכיון שבית העסק אינו יכול להפנות להוראה חוזית כלשהי מציינת ומיידעת את הצרכן כי הקפאה תניתן לתקופה של חודשיים בלבד, וממילא הדבר לא נאמר, יש להעביר בכתב פנייה לבית העסק, לפיה המשך גביית תשלומים, מבלי ליידע את הצרכן כי תקופת ההקפאה הסתיימה למעשה, ומבלי לפנות אותו להוראה חוזית המגבילה את תקופת ההקפאה, הנה הטעיה צרכנית. | |
|
|
|
| 30/6/2019 10:37 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 10:37:12 |
| הי,
האם ניתן להשתמש גם בשירותכם על מנת לייעל את ההליך מול החברה?
| |
|
|
|
| 27/6/2019 18:48 |
אלישיב |
 | | מחבר: | אלישיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:48:50 |
| שלום
אני קיבלתי לביתי אופניים חדשות שקניתי ואחרי 10 דקות מהקבלה הם נגנבו
ואני חושד כי זה היה משהו מתוכנן מראש עי השליח
האם מותר לי להקפיא תשלום על המוצר עד לבירור המצב עם המשטרה? | |
|
|
|
| 30/6/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 10:27:26 |
| שלום רב אלישיב,
לטעמי, במידה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יהיה קושי לפעול בעניין, בכל מקרה, הדבר נתון לשיקולך. | |
|
|
|
| 27/6/2019 19:58 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 19:58:14 |
| שלום רב,
נכנסתי לחנות וביקשתי לרכוש אופניים חשמליות ולהתקין לי כיסא לילד.
לא אספתי אותם כי מיהרתי, והבטחתי שאחזור (כבר שילמתי).
לאחר יומיים התקשרתי לעסק וביקשתי לבטל את העיסקה כי אני חוששת לרכב בכביש.
בעל העסק אמר שלא ניתן לבטל את העיסקה כיוון שהתוקן כיסא אחורי. אני אמרתי שפשוט יסיר אותם.
מ | |
|
|
|
| 30/6/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 10:12:20 |
| שלום וברכה שרה,
ככל שאכן ניתן לדבר על קיומן של עסקאות נפרדות, האחת לרכישת האופניים והשניה לרכישת הכסא והתקנתו, וכן כל שההתקנה לא פגעה באופניים או חייבה את הפעלתם ואף לזמן קצר, וכן ככל שהסרת הכסא אינה כרוכה בפגיעה והפעלה כאמור, הרי שיכולה לקום זכות חרטה וביטול באשר לעסקה לרכישת האופניים מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), בתשלום דמי ביטול בשיעור 5% ועד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. | |
|
|
|
| 27/6/2019 20:18 |
צופיה ברכה |
 | | מחבר: | צופיה ברכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 20:18:28 |
| | קניתי חלילית ולאחר פחות מ24 שעות ביקשתי לבטל עיסקה בעל החנות לא הסכים בטענה שפתחתי את האריזה, כאשר לא היתה שום אריזה. קניתי חלילית בנרתיק עם רוכסן ורק פתחתי את הרוכסן. האם יש לי זכות לבטל את העיסקה? | |
|
|
|
| 30/6/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:41:36 |
| שלום רב צופיה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, אולם, במקרה המתואר, לכאורה המוצר המדובר אינו מופיע בתקנות.
לפיכך, עליך לעיין במדיניות של בית העסק על מנת לבדוק מה באפשרותך לעשות, היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שיהיה עליך אולי לנסות לפנות אל בית העסק לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 27/6/2019 19:38 |
אלישיב |
 | | מחבר: | אלישיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 19:38:20 |
| שלום
|
|
|
| 30/6/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:34:27 |
| שלום רב אלישיב,
לטעמי, במידה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יהיה קושי לפעול בעניין, בכל מקרה, הדבר נתון לשיקולך. | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:48 |
אלישיב |
 | | מחבר: | אלישיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:48:41 |
| שלום
|
|
|
| 30/6/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:33:27 |
| שלום רב אלישיב,
לטעמי, במידה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יהיה קושי לפעול בעניין, בכל מקרה, הדבר נתון לשיקולך.
| |
|
|
|
| 26/6/2019 12:14 |
לינור |
 | | מחבר: | לינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 12:14:02 |
| | שלום רב , עשיתי מנוי לפני כשנתיים וחצי לסטודיו סי עלות המנוי 3500 ש"ח באותו החודש גיליתי שאני בהריון והוא היה בסיכון ,הקפאתי את המנוי באותו החודש , לאחר מכאן כיוון שילדתי בקיסרי לא יכולתי להתאמן ושוב הייתי בהריון והיה בסיכון כיום ביטלתי את ההקפאה אך לצערי זה לא מתאים לי , לציין ששילמתי עבור 14 חודשים ובפועל עקב כל ההקפאה נותר לי עוד שנה , הם לא מוכנים לזכות אותי בחזרה ולהחזיר לי את כספי | |
|
|
|
| 26/6/2019 14:51 |
לינור |
 | |
|
| 27/6/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 09:59:08 |
| לינור שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן מסדירות את נושא ההקפאות, אלא קובעות כללים הנוגעים אך ורק לביטול עסקה.
על כן, יש לנסות לפנות לבית העסק ולציין כי ההקפאה, משמעה למעשה הקפאת מצב קיים, וחידושו לאחר תום ההקפאה, ולפיכך, יש לאפשר ביטול עסקה, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק, מבלי להתייחס לתקופה בה המנוי לא היה פעיל.
כלומר, לאפשר את ביטול העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 25% מעלות המנוי, כאילו בוטל המנוי במועד בו בוצעה ההקפאה. | |
|
|
|
| 30/6/2019 09:32 |
בעיה דומה |
 | | מחבר: | בעיה דומה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:32:23 |
| הי לינור,
יש לי בעיה דיי דומה לשלך עם החברה, אשמח אם תוכלי לעדכן אויתי במה ניתן לעשות במקרה זה .. אם תצליחי לפענח את החידה הזאת :\ | |
|
|
|
| 27/6/2019 16:51 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 16:51:13 |
| רכשתי נעליים, הסברתי לחנות שאני צריכה נעלים סוג מסוים שלא יגרום לי לדלרת, ועל כן אנסה ללכת עם זה בבית ואם לא יהיה טוב אחזי, רגלי נפגעה מהנעל בתום פחות משעת לבישה, היות ואני לא גרה בעיר של החנות וזה היה ערב חג פניתי לאחר החג, בחנות אמרו לי שניתן להחזיר רק תוך יומיים אבבל עושים לי טובה ויקחו חזרה ונתנו לי זיכוי בתוקף 14 יום בלבד!!!
האם בזיכוי לא ניתן לקבל ללא הגבלת זמן או זמן ארוך?
מה גם שאם לא קונה תוך 14 יום איבדתי הנעלים שנמצאים בחנות וגם הזיכוי.
אודה לכם על המענה | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:39:41 |
| שלום רב חנה,
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי תוקפו של הזיכוי יהיה לפחות שנתיים, על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 27/6/2019 23:03 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 23:03:20 |
| סעיף 2 (2)
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm | |
|
|
|
| 27/6/2019 21:30 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 21:30:47 |
| | שלום רבב אז ככה רכשתי מחברת הוט מובייל מכשיר גלקסי 10 פלוס ועשיתי עלו ביטוח אז אחרי כמה חודשים בחודש 6 ניזכרו להגיד לי ביגלל שהסים של הוט מובייל לא בתוך המכשיר לא נוכל להתקין לך את הביטוח עח המכשיר וכדי שהיה על זה ביטוח עליךך לעביר קו אחד עלינו ואז נוכל לשים לך ביטוח אני אמרתי להם ליפני שרכשתי את המכשיר אני נתתי את כול המידע כולל מה עשיתי עים הקוים שעשיתי אצלם ואמרתי שהקוים שלי שעשיתי הלך לשימוש של המשפחה דוד ואבא שלי אחרי זה אני מגלה שכבר 3 חודשים וחצי לוקחים לי כסף על ביטוח של מכשיר שלא שלי כלל ולא מזכים אותי בהתאום למרות שאני חודשים מברר את הנושא זה פתאום אומרים לי שלא מוכנים לעזור לי יותר ופניתי מלא פעמיים לכול וכמובן שכבר 6 פעמיים החזרתי א הביטוח למכשיר וכול פעם מחקו והתקינו של מכשיר שלא שלי כלל ביקשתי מהחברה שתישלח לי דף שבו רשום את המספר הסידורי שת המכשיר שטוענים שעלו יש את הביטוח אך לא שלחו כלום ולא מוכנים לישלוח כלל עים אני זכאיי בנוסף לבטל את עיסקה כי ליפני המכירה של המכשיר ביררתי לגבי הביטוח ואמרי שכן אפשר לעשות ביטוח למכשיר שקנית אך במוקדים השונים אמרו שלא ואף דיברו ביזלזול רבב מאוד מבקש לדעת עים אפשר ליפנות עליכם כמובן שיש לי ראיה שכולל של ליםני חודש שקיבלתי מיכתב מממנהל מהפניות הציבור שאומר שיש ביטוח לגלקסי 10 פלוס ושסודר אך יש עוד מסמך שקיבלתי כולל את השמות של הנציגות שאומרות שיש על גלקסי 9 לי מעולם לא היה גלקסי 9 ו8 ולא 7 עים זה חוקי מה שעשו לי ועים תוכלו לעזור לי לבטל את עיסקה זל המכשיר עצמו כי כבר חודשים אני כול יום צריך כימעט ללכת למרכז השירות ולהחזיר את הביטוח למכשיר כול הזמן ניהיה עים אני יכול להגיש תלונה אצלכם ? | |
|
|
|
| 27/6/2019 16:54 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 16:54:34 |
| | ויזה כאל מסרבת למנוע העברת כספים ל"באליגם" .מה עושים?מסרבים לבצע "כשל עסקה" | |
|
|
|
| 27/6/2019 19:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 19:01:25 |
| שלום רב גלית,
האם מדובר בתשלומים עתידיים שאמורים לעבור לחברה?
בכל מקרה ראי מידע מפורט בעניין בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/item/news_230619
| |
|
|
|
| 27/6/2019 16:10 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 16:10:29 |
| שלום רב,
בתאריך 13.6 הזמנתי קרמיקה בחברה ידועה בסך 62 אלף שקלים , במועד העסקה הבאתי שיק לביטחון ולא להפקדה מאחר ורציתי שההזמנה תהיה על שם חברה וכך אוכל לקבל החזרי מע"מ . אמרתי שאגיע להחליף שיק בעוד שלושה ימים.
כאשר הגעתי להחליף שיק , הסתכלתי שוב על הריצוף והחלטתי שאני לא מעוניינת בו , חיפשתי בחנות ריצוף אחר אבל מה שרציתי לא היה במלאי והמוכרת אמרה שמאחר וריצוף זה מסין זמן אספקה הוא 3 חודשים. כמובן שאינני יכולה לחכות 3 חודשים מאחר ואני בשלב הריצוף בבית החדש, אמרתי למוכרת שאלך לחפש ריצוף במקום אחר ואם לא אמצא אחזור לקחת את הראשון מתוך התפשרות.
כעבור יום אחד בדיוק התקשרתי למוכרת ואמרתי לה שתוריד מההזמנה את הריצוף של הבית מאחר ומצאתי במקום אחר , היא בתגובה העלתה לי את המחיר של שאר המוצרים כי לטענתה הורדתי מההזמנה סכום נכבד.
אמרתי שאני מעוניינת לבטל עסקה כי אני לא מוכנה לשלם יותר.
הם בתגובה התקשרו ואמרו שמבחינתם הם יפקידו את השיק שלי או דמי ביטול עסקה בסך 25 אחוזים מהעסקה.
האם זה בסדר לחייב אותי? | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:26:59 |
| שלום רב ליאת,
לא ציינת אם מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לעניין השי'ק שנמסר לחברה, תוכלי לפנות לעו"ד ליעוץ . | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:55 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:55:10 |
| לא ייצרו כלום מיוחד עבורי, אני בחרתי מאולם התצוגה,
לדבריהם זה לא היה להם במלאי והם הזמינו עבורי מחו"ל | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:59:17 |
| שלום רב ליאת,
אם כך, פני אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ובציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:05 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:05:48 |
| שלום רב,
בתאריך 13/06/2019 ביצעתי עסקה בחנות למוצרי קרמיקה , בחרתי וביצעתי הזמנה, הבאתי שיק למוכרת כאשר הדגשתי כי השיק איננו להפקדה כי התכוונתי להוציא שיק של חברה בע"מ בכדי להזדכות על המע"מ כדין (אני עצמאית).
העסקה בוצעה ביום חמישי, ביום ראשון הגעתי להחליף את השיק ובחנתי שוב את הריצוף שבחרתי ולבסוף החלטתי כי הוא איננו מתאים לי, חיפשתי זמן רב ריצוף חליפי אך מה שאהבתי לא היה במלאי זמין ואני באמצע בניה ולא יכולתי לחכות כשלושה חודשים עד אספקה ולכן ביקשתי לבטל מסך ההזמנה את סעיף הריצוף.
יום למוחרת חייגה אליי המוכרת ואמרה כי מאחר וביטלתי את הריצוף, הקרמיקה של המקלחות והסניטריה יהיו במחיר גבוה יותר כי הקטנתי את ההזמנה בזה שביטלתי ריצוף.
חשבתי על זה יומיים ולבסוף החלטתי שאני לא מעוניינת לשלם יותר בגין ההזמנה ושאני מבקשת לבטל את העסקה.
החברה מסרבת בכל תוקף לבטל את העסקה ומאיימת שתפקיד את השיק הראשון שנתתי שהוא בכלל כולל את הריצוף בגלל שהקרמיקה הוזמנה מחו"ל, אציין כי בחרתי מוצרים מאולם התצוגה של החברה ואין משהו מיוחד ספציפית עבורי.
האם הצדק עימי או עם החברה? | |
|
|
|
| 27/6/2019 18:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2019 | | שעה: | 18:58:11 |
| שלום רב ליאת,
לא ציינת אם מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לעניין השי'ק שנמסר לחברה, תוכלי לפנות לעו"ד ליעוץ . | |
|
|
|
|